Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Annica Tigers Blog Arkiv februari 2004

- tankar som förför, berör och upprör.

februari 29, 2004

Celibat

De flesta katolska präster, biskopar och ordensfolk (det finns inga kvinnliga katolska präster) i katolska världskyrkan lever i celibat. Skälet för celibatet är att helhjärtat kunna ägna sig åt uppgiften att tjäna Jesus Kristus. Det verkar dock vara lite si och så med efterföljandet av sitt löfte om att leva i celibat.

I Aftonbladet går det att läsa:
<citat>
Över 4.000 av den katolska kyrkans präster i USA har åtalats för sexuella övergrepp på nära 11.000 barn sedan 1950. Det visar två studier som har beställts av USA:s biskopar. Åttio procent av dem som hävdar att de har utnyttjats var män. Mer än hälften var mellan 11 och 14 år när de utnyttjades, berättar en källa som har läst rapporterna för nyhetsbyrån AP. 4.392 av de 109.694 präster som tjänstgjort för den katolska kyrkan i USA sedan 1950 har anklagats för sexuella övergrepp.
</citat>

Intressant skulle det vara att få höra en kommentar från de extrema mansgrupperingarna som hävdar att de flesta anmälningar om sexuella övergrepp/kvinnomisshandel är falska anmälningar med noll substans, genomförda av umgängessaboterande ex – i syfte att just sabotera umgänget. Jag förstår inte och har aldrig förstått deras fanatiska förnekande att övergrepp på barn och kvinnomisshandel ens existerar.

Hur kommer de att ställa sig till denna problematik? Är det 8.800 pojkar/män (80% av 11.000) som falskeligen anklagar dessa katolska präster för övergrepp, bara för att djävlas eller av andra dunkla syften? Eller är det, som jag i alla fall tror, sant det som dessa två studier visar. Jag tror till och med att det, likt problematiken övergrepp på barn och kvinnomisshandel, så finns det antagligen ett stor mörkertal även här.

Många avstår nog från att göra anmälningar eller på annat sätt göra sig hörda. De kanske bara vill glömma och gå vidare? Men går det? Den som någon begår ett övergrepp på blir skadat, har den som utsatts tur (fel ordval) begränsas skadan till ett stor sår i själen. Ett sår som aldrig kommer att läka helt eller blir ett ärr. Vi alla vet ju hur det funkar med ärr. De gör sig påminda lite då och då, även om de är "läkta".

Intressant frågeställning. Minsann. Fast män som förgriper sig på pojkar kanske inte är lika intressant för dem?

// Annica Tiger

Googla

Jag brukar skriva goggla, eftersom det är så jag uttalar ordet. Men nu när ordet finns :), får jag nog försöka skriva googla. Läs om våra nya ord halvpudel, trekvartspudel, labrador, babybio, bebisbio, spädbarnsbio, och svennekoloni med flera.

Svenska språknämnden:
googla – söka efter information med sökmotorn Google på Internet
mobbla – prata i eller sms:a med mobilen (jämför googla)

// Annica Tiger

TV:n fick vara på

Jag såg hela Melodifestivalen i går. Vad det är för betyg kan man ju fundera på. Det var alltså lite bättre än förra lördagen, men ingen låt som jag tänkte "Wow - den här kommer att vinna".
Läs Jontas recension.

// Annica Tiger

februari 28, 2004

Bagle

Ingen rast, ingen ro. I dag har Bagle muterat sig och blivit Bagle.C. Viruset öppnar en bakdörr in i datorn och stänger ned anti-virusprogram/personliga brandväggar. Klicka inte på bifogade .exe eller .zip-filer. Varningen gäller även filer som ser ut som en Excel-fil. Att en ikon visar en sak behöver inte betyda att det inte är en .exe eller .zip-fil.

BTW - B. fyller år i dag. Grattis! Har inget med ovanstående att göra :).

// Annica Tiger

Tankar vid 50

Jag fick en CD "Tankar vid 50" av Björn Afzelius när jag fyllde femtio år. Den personen som gav mig skivan visste att jag alltid har gillat honom. CD-skivan har dock olyssnad legat och samlat damm, av olika anledningar. I dag har jag lyssnat på skivan för första gången och jag sitter här och känner igen mig i nästan varje strof. Så underligt allt kan vara. Så lika allt kan vara. Många tänkvärda texter. Denna nedan rörde mig till tårar. Tänk vilken smärta de egentligen innehåller, parat med en djup livsglädje och en enorm livserfarenhet.

Köp inga blommor,
sänd ingen krans.
För så dags så finns jag
nån annanstans.
Vill du ge mej nåt
så ge det till mig nu.

Sjung ingen lovsång,
håll inga tal.
Låt bli att säga
hur fin jag var.
Vill du säga nåt
så säj det till mig nu.

Känn ingen ånger
invid min grav.
Fäll inga tårar av samvetskval.
Om du ångrar nåt
så visa mej det nu.

Liten blues vid gravens rand
av Björn Afzelius
"Tankar vid 50"
Rebelle Records

// Annica Tiger

Fredagsfyran 1

Fredagsfyran, som vanligt en lördagsfyra för min del.

1. Om du var tvungen, vilken dokusåpa skulle du delta i?
– Robinsson.

2. Hur skulle du framställas för tv-publiken tror du?
– Som Farmen-Christina kanske?

3. Om du själv skulle producera en dokusåpa, hur skulle den då gestalta sig?
– Jag skulle nog aldrig vilja producera en dokusåpa, frågan känns ganska irrelevant för min del. Men var jag tvungen blev det nog något åt Robinson-hållet, men med betoning på överlevnad och tävling och inte paktbildning och socialt spel, som det hela urartat till.

4. Varför är dokusåpor så populära?
– Mediernas bevakning. Jag har bara sett Farmen och Robinson. Jag skulle nog aldrig ha sett dem om jag inte läst om dem och blivit nyfiken. Jag har aldrig sett Baren eller Big Brother på grund av att jag inte har dessa kanaler de sänds på och ska jag vara ärlig tycker jag bara det är skönt :). Men folk är nyfikna. Skvallerintresse och nyfikenhet hyser vi nog alla lite till mans, mer eller mindre.

// Annica Tiger

februari 27, 2004

Ont ska med ont fördrivas?

Jag skrev tidigare i dag om advokaten som tyckte att en ung tjej såg ut/hade sett ut som en hora. Det har även skrivits om det i tidningarna och jag såg ett inslag på Aktuellt nyss om det.

Denna man har tydligen en hemsida på nätet. Han har en gästbok, vilket de flesta privata hemsidor har. Men bara för att man inte gillar någon behöver man ju inte spamma gästboken. Jag tyckte att en del inlägg med råge passerat gränsen för vad man skriver i någons gästbok.

Eller så är jag bara gammaldags. En moraltant? Jag brukar alltid säga att när det gäller mail till eller inlägg i någons gästbok bör man tänka efter en gång extra innan man trycker på SEND-knappen. Är detta något som bör delges en hel värld (gästboksinlägg) eller är detta något jag står för i morgon (mail).

Sen finns det väl en hel del som tycker att vi som bloggar ska resonera på samma sätt. Men det försöker jag göra. Det tror jag de flesta andra som bloggar oxå gör. Det hör till bloggeriet att man kommenterar och i viss mån kritiserar. Men därifrån till de inlägg som publicerats i denna advokats gästbok är det en lång, lång väg och en väsentlig skillnad.

// Annica Tiger

Hur ser en hora ut?

Jag upprepar frågan. Hur ser en hora ut? Det vet tydligen advokat Tore Noreberg.

- Ursäkta mig, men du har faktiskt sett ut som en hora.

Detta yttrande fällde han till en ung flicka i en rättegång som handlade om hur hennes föräldrar misshandlat och hotat henne. Som sista utväg från helvetet hoppade dottern ut från fönstret och är numera förlamad.

Hon tyckte om att sminka sig, hade kjol på sig och ville, som de flesta andra ungdomar, då och då gå ut och roa sig. Men det gillade inte föräldrarna. Det var mycket mina föräldrar inte gillade av det jag gjorde när jag var tonåring, men inte misshandlade och hotade de mig för det.

Men åter till frågan. Hur ser en hora ut?

// Annica Tiger

Bilder på nätet

Lägg aldrig ut bilder på nätet som du inte vill ska spridas världen runt. Det är väl en sens moral som tål att fundera över.

I går skickades en länk ut på en mailinglista som jag är med på. Jag har förstått att denna länk skickades ut på många andra listor och spreds på andra sätt. Jorden runt. Ja, jag klickade på länken. Men jag valde att snabbt surfa vidare. Jag är inte så intresserad av andras könsorgan rakt i fejan när jag surfar på nätet.

Det gällde några semesterbilder som lagts upp på Spray Foto. För framkallning eller för spridning bara till vänner. Ingen vet? Semesterbilder från Thailand och visst var det fina semesterbilder, men även en hel del bilder från deras sexliv under resans gång. De sistnämda kanske inte var menat att andra skulle se. Jag har ingen aning om hur det funkar på Spray Foto, men förmodligen missade killen att se till att de inte skulle bli allmänna för alla. Eller kanske fattade han inte hur det funkar med bilder på nätet?

Jag funderade på att snabbt ringa killen och tipsa honom om spridningen, men jag avstod. Jag vill inte vara den som alltid lägger mig i. Jag blev däremot glad när jag såg att en annan mailat killen och bilder blev sedan borttagna. Snabbt som attan. Men skadan är nog redan skedd.

Men frågan är hur många har sett dem? Hur många har laddat hem dem? Hur många har speglat dem på andra sajter? På vilka sexsajter kommer de rent porriga bilderna att hamna på? Hur kommer killen att drabbas i framtiden av detta? Hans namn var ganska ovanligt, hade han hetat John Johansson eller Lars Svensson hade det nog inte varit lika stor skada. Hur kommer tjejen att drabbas? Kanske har hon en lillebror som sedermera kanske porrsurfar och får se storasyrran i värsta porrbilden ute på nätet på en obskyr sajt?

// Annica Tiger

februari 26, 2004

Netsky

Ett virus som låter? Det låter intressant. Du kan lyssna på hur viruset låter här.

-----------
Liksom Netsky.b är den nya varianten en masspostande mask som sprider sig via e-post. Innehållet i såväl från-fält som ämne och namn på bifogad fil varierar och är slumpvis taget från ett antal förprogrammerade namn som finns i masken.
-----------

Jag är så förundrad att virusspridning på detta sätt ovan inte avstannar och avtar. Lär sig folk inget av sina misstag? Märker folk inte att de har/får virus på sina burkar? Har inte alla fått information om att INTE klicka på okända bifogade filer? Har inte alla som sufar/använder mail uppdaterade virusskydd och brandväggar?

Det är tvång på bilbälten i bilar. Jag tycker det borde vara tvång på virusskydd och brandväggar.

// Annica Tiger

Pensionen

Nu kom det oranga kuvertet. Även i år var det ingen rolig läsning. Inte för att jag hade trott att det skulle ha dramatiskt ändrat sig :), sen förra året.

Jag kan förstå och ana att min ålderdom kommer att bli både fattig och torftig om vi fortsätter att ha noll tillväxt. Inte ens med exemplet på utfallet av två procents tillväxt lär den bli bättre. Jag ser inte fram emot min pensionering.

// Annica Tiger

Tredjedelsmodellen

LO vill att en tredjedel av föräldraförsäkringen ska vikas åt pappan. Island tillämpar den tredjedelsmodell som svenska LO nu ställer sig bakom och där har den blivit en succé. Nästan alla män tar ut sina tre månader. De får 80 procent av lönen, utan tak. Löneskillnaderna mellan män och kvinnor har minskat. Kanske inte så mycket som tänkt, men ett år är ingen lång tid. Jag tror på grundkonceptet.

Jag tycker att det vore värt att pröva även här i Sverige. Det kommer att bli svårare att missgynna kvinnorna på arbetsmarknaden om männen tar ut sina månader. Då måste kanske arbetsgivarna tänka om. Jag tvivlar på att de tänker börja fråga alla män de anställer om de har planer på att skaffa barn inom närmsta tiden, därmed kanske kvinnorna slipper den frågan. Även män har barn är det tydliga budskapet till arbetsgivaren, samt till männen själva.

Visst finns det ett motstånd hos många kvinnor att de vill ha merparten av föräldraledigheten. Men man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Låt männen ta ett större ansvar när det gäller barn, hem och hushåll. Jag tror att alla har allt att vinna på det hela.

// Annica Tiger

Callcenter

Enligt Rapport igår så hörde jag att en resebyrå har skickat ned unga svenskar till sitt nya indiska bokningscenter och samtidigt sänkt deras löner. Hur låga de nu var ville den som blev intervjuad inte berätta. Men de servade då de svensktalande personerna i detta callcenter.

Så jag hade lite fel häromdagen när jag trodde att callcenterverksamheten inte skulle kunna flyttas ned dit på grund av vårt smala språk. Ska detta bli en trend? Sverige kanske blir avfolkat med tiden :).

// Annica Tiger

februari 25, 2004

Saxat ur ett mail

Sök på Google på "totalt fiasko" och välj
"Jag har tur". Undra sa flundra :)))). Roligt var det i alla fall.

// Annica Tiger

Jobben försvinner?

Fyra miljoner it-jobb flyttas till Indien. Det motsvarar lika många arbetstillfällen som finns totalt i Sverige på hela arbetsmarknaden. Nu tror jag dock inte att det är aktuellt att flytta callcenterverksamhet från Sverige till Indien. Det är nog inte många indier som kan flytande svenska, men engelska däremot funkar nog bra. Däremot programmeringsjobb kan nog försvinna till Indien, ettor och nollor kan hanteras lika bra av dem som av svenska programmerare, dessutom till en lägre kostnad. Jag misstänker att det är stoooooooor skillnad i lön.

// Annica Tiger

Ny sängkamrat

Taxen Avi vet hur man ska njuta av livets goda, i en hunds ögon. Numera kräver hon att bli upplyft i sängen vid läggdags och har mutat in en plats bakom min rygg, under täcket – varmt och gott tycker hon säkerligen att det är.

Själv är jag livrädd att skada henne. Tänk om jag vänder mig om och lägger mig PÅ henne? När Smulan eller Nalle låg i sängen var det inga sådana problem, snarare tvärtom :). De var ju lite mer jämnstora med mig.

// Annica Tiger

februari 24, 2004

Självmord

Lilla vän, hur är det fatt?
Det är ju kallt som fan i natt.
Varför är din hals så röd?
Lilla vän, du är ju död!

Varför har du tatt ditt liv?
En sån slö och skitig kniv...
Är du inte riktigt klok!?
Lilla vän, vad har du gjort?

Vad är detta för en tid
då dom unga tar sitt liv?
Vad är dette för ett land
som bär döden i sin famn!?

Björn Afzelius
Flickan i snön från Innan tystnaden (1982)

Barnen är vår tillgång. Vi ska värna om barnen. Det gör vi inte i Sverige. Sedan får alla andra påstå motsatsen om så önskas. Vi tvingar barn att umgås med föräldrar som begått sexuella övergrepp mot dem. Bara det är en het potatis som jag skrivit mycket om i mina dagsanteckningar.

Jag läste artikeln i Aftonbladet om Malin. En ung tjej på fjorton vårar som ingen relevant vård får för sina problem. Hon har ätstörningar, en vilja att skada sig själv genom att skära sig med rakblad och har dödslängtan.

Antalet unga flickor som vill ta sitt liv har tredubblats sedan 2002 enligt BRIS. Trots att allt fler unga mår allt sämre får inte barnpsykiatrin de resurser som krävs för att kunna hjälpa dem. De unga hamnar mellan stolarna.

Vi vet ju sedan Anna Lindh-mordet, vansinneskörningen i Gamla stan, den lilla flickan som dödades vid dagis och mannen som dödade och skadade flera vid T-banan – att många vuxna mår dåligt. Resurserna räcker inte till. Men barnen är vår framtid. Här MÅSTE resurser finnas.

Visst är många självmordsförsök ett rop på hjälp. Men vi måste lyssna på ropen. En dag kanske självmordsförsöket lyckas och då har en ung människa ropat förgäves och ingen har lyssnat, agerat eller hjälp till. Vem vill ha det på sitt samvete?

// Annica Tiger

Uppgång?

Jag hörde glädjande nyheter häromdagen att IT, enligt Ams, var en bransch på uppgång. Ams spår att det kommer att genereras fler jobb under 2004 inom IT än vad tidigare års negativa trend gjort. Jag hoppas det stämmer, bland annat verkar näthandeln börja blomstra, det vill säga folk handlar som aldrig förr på nätet.

Det verkar inte gälla överallt. Lägg ned Torget. Nu!
Hela branschen får lida för deras arbetsmetoder. Fejkade besöksstatistik och dito "click-statistik". Jag minns när Torget startade. Då var det en bra idé, men så fort de gjorde om det till en handelsportal har det bara gått nedåt. Handen på hjärtat!!! Hur många har besökt Torget det senaste året? Åren?

// Annica Tiger

Bokrea

Bokrea!
Yiippppieeee!
Upp i ottan och dra järnet till Coop Forum är mitt motto för stunden. Där bjuder de på morgonfika och 10 procent på förstadagsrea-priserna (speciellt utvalda böcker) och alla andra titlar. Här ska botaniseras. Jag har redan sett ut några guldkorn.

// Annica Tiger

februari 23, 2004

Recept på nätet

Jag fann mitt efterlängtade recept på pizzasallad via nätet. Det är mycket man kan finna på nätet.

En del saker kanske inte är så bra att de finns så tillgängliga. Jag tänker på Joel, 15 år, som sprängde sig själv till döds. Han hade hittat receptet på bomben på nätet. Det tog mig inte många sekunder att själv goggla fram flera stycken sajter som hade recept på hur man gör bomber med kraftig sprängverkan.

Hade detta varit för 15 år sedan hade han antagligen haft bra mycket svårare att hitta/gräva fram samma information. Det skulle nog inneburit att trots ett gediget intresse för kemi skulle ett sådant här projetkt aldrig ens igångsatts på grund av brist på färdiga recept? Men då är då, nu är nu. Nu är allt så mycket mer lättillgängligt.

Det värsta med dessa sajter som tillhandahåller recept på bomber är att de inte tydligt varnar för konsekvenserna. Ett enda felsteg eller ett andetag på fel ställe kan få bomben att utlösas i förtid. Visste man det kanske man inte skulle mixa ihop bomben? En sprängämnesexpert hävdar med bestämdhet att de som lägger ut recepten gör det för att andra SKA skadas. Hur det är med det vet jag inte. Men intet förvånar mig. Längre.

Ja, skäll på mig och kalla mig för moraltant. Det bjuder jag på. Men de som grundade Internet hade nog inte sådant här i tankarna. Det tror jag faktiskt inte.

// Annica Tiger

Obetalda avgifter

Att man kan glömma att betala sin domän?
Det var många företag här som, vad jag vet, fortfarande är aktiva.

// Annica Tiger

Alkohol i trafiken

Sju av tio skoterförare som dör i olyckor med sagda fordon är berusade. Låter det inte lite likt de motsvarande siffror för drunkning? Ofta är det män som ställer sig upp och ska pissa från relingen på en roddbåt och så går det som det går. Sitt ned i båten säger jag bara. Ta med en potta eller liknande. Nej, det är inget att skämta om. Det är bara tragiskt. Så onödigt.

Många singelolyckor där bilförare dör/eller dödar andra är också alkoholrelaterade. Jag tycker att alkolås i alla fordon skulle vara en bra lösning, borde funka även på en skoter tycker jag. Storebrorssamhälle hör jag många muttra nu. Men om storebrorssamhället kan hindra människors onödiga och ofta tragiska död, invaliditet eller andra skador (med medförande sorg för alla drabbade, släktingar och vänner) är det väl värt det? Förresten – samhället det är vi och inget abstrakt "något" som inte angår oss, som inte berör oss.

// Annica Tiger

Kung Bore

Bakhalt bakslag. Nej, jag pratar inte om deg eller bakning. Utan om vintern som kom tillbaka med full kraft under natten.

Över all förrädisk is, som man i går i alla fall såg och kunde undvika, har det nu lagt sig ett decimetertjockt täcke lössnö. Mer lär vänta i morgon.

En kort promenix med Avi resulterade i tre fall, närkontakt med marken. Den bara gliiiiiiiiiider in i mål, rättare sagt benen bara gliiiiiiiiiider isär.

Denna dag blir en innemysardag, sanna mina ord. En brasa. En bra bok. Allt för att glömma eländet ute.

Men alla sportlovslediga barn är säkert glada och det kan jag unna dem. Men må denna vinter någon gång ta slut.

// Annica Tiger

februari 22, 2004

Melodifestivalen

Jag stängde TV:n efter sista låten spelats, runt nio-snåret. Jag kanske var på dåligt humör, men sämre låtar var det länge sedan jag hört. Första låten, redan efter några takter, tyckte jag att Brandstasläckers kanske inte var så dumma i alla fall. Sedan kom en Sumobrottare in och kved fram en låt och så höll det på.

Jag anade vilka två som skulle gå vidare och det fick jag bekräftat via AB idag. Petra var det enda proffset, även om jag inte gillade låten speciellt.

Besviken är bara förnamnet. Jag hoppas att nästa lördag blir bättre :).

// Annica Tiger

februari 21, 2004

Fredagsfyran

Fredagsfyran på en lördag?
Varför inte?

1. Är du kär i någon just nu?
- Nej!

2. Vad "faller" du för?
- Hästsvans, det vill säga långt hår. Ring i örat. Bruna, varma ögon. En man är sexig om han har både yta och content. Det viktigaste är content. Ett tomt skal gör ingen glad, utom ögat :).

3. Kan man vara kär i flera personer på samma gång?
- En i taget för min del.

4. Är alla hjärtans dag en förskräcklig tradition och ytterliggare en kniv i ryggen på bittra singlar?
- Men däremot kanske en tråkig dag för alla ensamma människor. Själv tycker jag att det är samma kommersiella shit som både mor- och farsdagarna.

// Annica Tiger

Privatlivets helgd

Jag blir så less i ögat ibland. Varför ska man visa ofördelaktiga bilder på personer på nätet? Denna gång gällde det en ung politiker som festade runt på en festival. Ja, nu blev de ju dessutom tryckta i vår kära kvällspress. Kan jag ana att någon på Expressen antingen kände de som låg bakom sajten som först publicerade bilderna eller att Expressen tyckte det var kul att sätta en politiker på pottan.

Jag läste förut att Linda Rosing och Meral Tasbas tänker vidga alla gränser som bara går genom att avslöja otrogna kändisar och smyfilma kändisar, ingen ska tydligen – enligt dem gå säker. Jag hoppas att Adam Alsing på kanal 5 hade vett nog att inte köpa deras koncept. Någon som vet hur det hela gått? Robert Aschberg hade visst också visat intresse.

På den pappskallesajten jag skrev om häromdagen så går det numera att läsa skvaller för 9.80 per läst skvallernotis.

/citat/
På denna sida kommer du att finna de kändisar som figurerar bakom texterna i de dagliga medierna. Tex "Känd skådespelare gripen med narkotika", då kommer vi publicera namnet för allmänheten.

2003-02-05 Dokustjärna gripen på innekrog-med kokain
2003-02-05 Rederietstjärnan dömdes för pedofili
2003-02-05 Robinsonkändis hoppade av duett i Melodifestivalen
2003-02-05 TV4 Programledare hade sex öppet på krog
/slut citat/

Finns det inget integritetsskydd värt namnet längre? Vart är vi på väg?

// Annica Tiger

februari 20, 2004

Trom Brom Srom

Saxat ur ett pressmeddelande från Konsumentverket:
---------
I en dom från Marknadsdomstolen förbjuds nu företaget Trom Brom Srom att skicka fakturor till konsumenter för Internettjänster som de inte uttryckligen har beställt. Konsumenten måste också få bättre information om avtalet innan något avtal ingås.
---------

På tiden. Det är bra att något händer. Denna dom bör göra det lättare för folk att bestrida liknande fakturor i fortsättningen.

// Annica Tiger

Dagsmeja

Solen skiner. Fåglarna kvittrar. Dagsmeja.
Visst är det en förkänning av våren?

Jag längtar så till våren. Till ljus och värme. Spirande grönska. Jag tycker att det har varit en ovanligt mörk vinter. Den har känts lång och oändlig. Men så känns de flesta vintrar, om jag tänker efter.

Jag älskar våren. Jag älskar sommaren. Jag älskar hösten. Men vintern är en enda lång pina, som aldrig synes ta slut.

// Annica Tiger

Djurplågeri

I många länder är lösspringande hundar ett problem. De sprider rabies och det är väl huvudargumentet för att komma till rätta med problemet. Men det finns humanare sätt att lösa det hela än att gå lös på dem med gevär. En bedövningspil, som knappt känns för hunden, så de somnar och sedan ge dem en insomningsspruta. Det skulle ta mer tid, men vara mer humant.

I Kosovo "övade" norska soldater under flera år prickskytte på vilda hundar. Dessutom har de nu i efterhand sammanställt en rockvideo (sic!) som visar deras agerande. Nå, fick de inte skjuta på människor var det kanske lika kul (obs - ironi) att skjuta på hundar. Krigspitt som krigspitt. Jag tycker att det enbart visar på hur barbariska vi människor är. Det som skiljer oss från djuren verkar ibland vara mycket, mycket litet.

Vad man kunde se på videon, som visades nu på morgonen i nyheterna, var att de inte alltid var så pricksäkra. Ska man avliva en hund medelst gevär bör det ske på nära håll och med ETT ENDA DÖDANDE skott.

Själv är jag emot att skjuta ihjäl både människor och hundar, ja - allt levande. Någon jaktidiot lär jag aldrig bli (även om jag ibland när en tanke om att på något sätt ha ihjäl de katter som springer runt på tomten, men från tanke till handling är det långt).

Att skjuta älgar och rådjur är för mig främmande. Men jakt kallas en hobby. Det är allmänt accepterat och det har ett syfte (hoppas jag) att inmundiga det nedskjutna. Troféjakter på tigrar, lejon, noshörningar och andra djur har jag däremot noll och intet förståelse för.

// Annica Tiger

februari 19, 2004

Svarta hål

En del människor bär på svarta hål i själen, hål som slukar all livsglädje. Det hålet går att läka och tillsluta, även om det kan synas vara svårt.

Men svarta hål i rymden är en annan sak. Det är så abstrakta saker att det är svårt för en lekman att ta till sig och förstå.

Jag har sett på TV nu i dag rörliga bilder hur ett svart hål slukade en stjärna. Detta skedde på miljoners miljoners ljusår bort och inget som hotar oss på Vintergatan. Man såg "hålet" och man såg stjärnan som löstes upp när det kom för nära och hur materian sögs in i hålet. Helt enkelt fascinerande. Jag har sett det gång på gång nu och jag bara sitter som fastfrusen framför bilderna.

Men vi har faktiskt ett eller flera svarta hål även i vår galax. Men det är ingen risk att jorden hamnar där hux flux. Hoppas jag :).

Vad finns bakom de svarta hålen? Nya världar? Jag är intresserad av astronomi, men har inte velat utveckla det intresset för jag tror att jag skulle bli totalt uppslukad av denna oändlighet, rent av knäpp. Skrämmande, men intressant.

// Annica Tiger

Trolleri

Jag var in en sväng till KGB i går. Äntligen fick jag se Marina trolla. Det var faktiskt riktigt bra trick. Jag blev imponerad.

Hemma sent och upp tidigt nu, för jag ska in till stan en liten sväng. Igen!

Ha en underbar dag!

*kram*

// Annica Tiger

februari 18, 2004

Räknare

Återigen hade räknaren på HTML-guiden nollats.

Jag har tappat litet av intresset för räknare (men jag minns ju hur kul det var i början), men just på den sidan är det kul att ha räknaren kvar på. Lite nostalgikänsla över det hela. Tack till Paul på webbhotellet som snabbt korrigerade missödet, eller vad man ska kalla det .

Snart passerar startsidan sida.html två och en halv miljoner besökare. Alltså bara just den sidan, sedan tillkommer alla undersidor - men där har jag inga räknare.

// Annica Tiger

15 minuter

Linda Rosing berättar i Aftonbladet att hon tagit kokain och blivit beroende. Ja, det har ju gått några dagar nu utan att hon har synts till i pressen. Har inte hennes 15 minuter of fame tagit slut än?

Vad ska hon "hitta på" nästa vecka? Jag kan se rubriken "Linda Rosing erkänner att rubriker om henne själv gör henne upphetsad".

B-skådisar väck! Det står i artikeln att hon är en av Sveriges mest kända kvinnor? My ass! Big Brother är ett program som inte speciellt många sett. Egentligen. Själv har jag inte sett ett enda avsnitt och det är inget jag tycker att jag lider av direkt.

Ge mer utrymme till seriös nyhetsbevakning. Tack!

// Annica Tiger

Bagle.B

Då var det dags igen.

Bagle.B, ett virus som har en medföljande exe-fil som du absolut inte skall klicka på. Det ser ut som om det är en ljudfil. Viruset installerar en bakdörr på maskinen och öppnar din dator för intrång.

// Annica Tiger

Utsatta för våld

Ett 70-tal unga män i Västmanlands län har blivit utsatta för våld eller hot om våld om de inte lyder sina mödrar och systrar.

Killarna blir hotade av de kvinnliga släktingarna när de vill klä sig snyggt, ha en flickvän, gå på fest eller på annat sätt leva så som mödrarna uppfattar som skamligt.

I Göteborg lever över 200 unga män i den svåra situationen att de är hotade eller misshandlade av sina familjer på grund av samma orsaker som ovan.

Mer än 200 killar i Östergötland har de tre senaste åren sökt hjälp sedan de utsatts för hedersrelaterat våld.

Är det inte fördjävligt, rent ut sagt. Ja, det hade tagit hus i helvete om det nu varit unga män det handlade om. Men jag bara vände på kuttingen. Det roar mig ibland. Man ser problematiken med andra ögon då.

Korrekt text tagen ur en artikel om hedersrelaterat våld i Aftonbladet.

<citat>
Ett 70-tal kvinnor i Västmanlands län har blivit utsatta för våld eller hot om våld om de inte lyder sina fäder och bröder.

Flickorna blir hotade av de manliga släktingarna när de vill klä sig i kort kjol, ha pojkvän, gå på fest eller på annat sätt leva så som fäderna uppfattar som skamligt.

I Göteborg lever över 200 unga flickor i den svåra situationen att de är hotade eller misshandlade av sina familjer.

Mer än 200 flickor i Östergötland har de tre senaste åren sökt hjälp sedan de utsatts för hedersrelaterat våld.
<slut citat>

Det värsta är, trots Mona Sahlins löften om förändringar, att om unga tjejer vänder sig till socialen kontaktar socialen med automatik föräldrarna. Det är de skyldiga att göra. Var det inte detta som Mona Sahlin skulle ändra på? Minns jag så fel?

När debatten tystnar verkar även politikernas handlingskraft tyna bort. Det kan inte och ska inte vara så att det är media som ska styra politikerna. Det är väl för sjutton inga nickedockor som styr Sverige? Eller är det så illa?

Ett hett ämne tas upp i media. Politikerna intervjuas och lovar guld och gröna skogar. Då! Men vad händer sedan? När media tystnar. När debatten tystnar. Oftast ingenting.

Jag KRÄVER (även om nu ingen bryr sig om vad jag tycker och tänker) att regering och riksdag får tummen ur ett visst hål i akterpartiet och verkligen tar tag i detta. En gång för alla. Innan fler hedersmord sker.

Dessutom har vi förutom det hedersrelaterade våldet ett stort problem med annan kvinnomisshandel, som inte heller verkar vara så intressant längre då debatten tillfälligt tystnat. Men jag kan lova att våldet mot kvinnor inte tar semester, bara för att det inte fokuseras på det i media.

Var 10:e/16:e (beroende på vilken statistik man kikar på) dag i snitt dödas en kvinna i Sverige av sin partner och/eller sin ex.partner. De flesta kvinnomisshandelstillfällen sker inom hemmets väggar. I Sverige polisanmäls c.a 20.000 fall av kvinnomisshandel, varav c.a 2.000 leder till fällande domar.

Att så pass få fall går till domstol beror snarare på att polisens resurser inte räcker till än att som en del s.k mansgrupper påstår att det är falska anmälningar.

Mörkertalet är enormt stort. Kriminologen Leif G W Persson har uppskattat att det förekommer c.a 300.000 kvinnomisshandel per år i Sverige. Räkna ut det själv 300.000 dividerat med 353.

// Annica Tiger

februari 17, 2004

Telias nya logga

Telia gör om loggan igen. Förra gången kostade det 100 mille. Vad kommer det att kosta denna gång?

Den nya loggan, som saknar de omtalade prickarna, ser tråkig, lam, fantasilös och stel ut. Nu när man vant sig är prickarna riktigt snygga, jämfört med den nya loggan som ska introduceras.

Inga stordåd av Storåker tycker jag.

// Annica Tiger

Opel Astra

B. är så glad och nöjd nu. Vi hämtade bilen och pyntade den rakt av. En röd Opel Astra årsmodell 2000. Jag fixade så de gjorde en service, bytte kamrem, batteri och vattenpump inkluderat i priset. Det gäller att vara om och kring sig. Att studera serviceboken kan ha sina poänger.

Nu är Volvon till salu. Någon som är intresserad? En 245:a årsmodell 1990 för cirkus 10.000 pix :).

// Annica Tiger

Levitra

Mycket reklam om just Levitra har det börjas lägga in från någon snubbe i USA.

Jag tror inte att de som läser denna blogg har behov av den medicinen. Skulle de ha behov av den rekommenderar jag ett läkarbesök. För det är inte helt ofarligt att börja ta dessa mediciner utan en koll innan av blodtryck och hjärtstatus.

Det är nog mer han som gör inläggen som behöver Levitra skulle jag tro. :)


// Annica Tiger

februari 16, 2004

Rappakalja

En kommentar lades in nyss med 21510 ord.

Hela 185082 tecken med mellanslagen räknade.

Hur är folk funtade som lägger in sådana kommentarer i folks gästböcker och kommentera-system? Varför tvinga sig på folk?

Vis av erfarenheten lär jag väl få radera mera. Jag har redan raderat samma rappakalja flera gånger förut.

// Annica Tiger

Korta vårdtider

B.s pappa är åter hemma.
Ja, han kan andas igen i alla fall :).
Hur man kan skriva hem en 84-åring så tidigt är för mig en gåta. Visst har vi ont om vårdplatser, men borde man inte kunna behålla patienten så pass länge att man försäkrat sig om att andningen fungerar som det ska i fortsättningen? En hel hoper mediciner fick han utskrivet för att medicinera sig själv. Vård i hemmet kallas det visst.

// Annica Tiger

Tråkigt besked

Sent i går fick B. besked att hans 84-åriga far låg på sjukhus. Det blev lite röriga och oroliga timmar.

// Annica

Genusmaskineriet

Expo har tagit fram en bok med titeln "Debatten om hedersmord – feminism eller rasism?" Det har nu gått två år sedan Fadime mördades. Debatten har tystnat. Men likafullt borde den vara lika aktuell i dag som då.

För er som missade programmet "Genusmaskineriet" i går påminner jag gärna om att reprisen sänds den 17:e. Programmet handlade om vardagsrädsla och våld och hur många kvinnor begränsar sina liv av rädsla för att utsättas för våld.

// Annica Tiger

februari 15, 2004

Paparazzia

Vill du se Naken-Jannes propeller gratis? Själv skulle jag inte ens betala 50 öre för att få se hans lilla propeller. På den nyöppnade sajten av Brinkenstjärna och hans haremsdamer Baren-Meral och Big Brother-Linda får man betala för att se filmer/bilder från dokusåpavärlden och andra kändisar med mera.

http://www.paparazzia.com/foto/party/party1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party2.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party3.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party4.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party5.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party6.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party7.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super2.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super3.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super4.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super5.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster2.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster4.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster6.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster7.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/gris/gris1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/karlek/karlek1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/bond/bond1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/dj/dj1.jpg
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/harenstam.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/janne.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/linda.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/crille.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/janne.wmv

Men så länge de inte har ett fungerande betalningssystem går det tydligen att länka dit. Allt som ligger öppet på nätet (inte skyddat via lösenord eller annat) får man länka till. Än så länge. Så därför bjuder jag på länkarna ovan. Om nu någon skulle vara intresserad. Egentligen borde de enbart vara tacksamma för att de uppmärksammas på att deras system inte funkar och därmed borde göras om. Jag skulle tippa på att länkarna med tiden kommer att sluta fungera. Om inte....ja, då funkar inte deras affärsidé med andra ord.

Eventuella hotmail från Paparazzia kan sändas till a_t@tele2.se.

// Annica Tiger

Rattfylla

Brukar du köra rattfull?
Inte? Bra! Men du som
har gjort det eller gör
det då och då kan kanske
denna länk vara till lärdom
hur det kan gå om allt går fel.
Varning för känsliga personer.

// Annica Tiger

Fel Robinssonvinnare

Silikontuttar lönar sig. Det är nu bevisat :). Att Emma vann Robinsson efter att svenska folket röstat måste bero på detta faktum. Mediaexponering kan löna sig i längden. För inte är hon och kommer aldrig att bli en Robinsson. Fast å andra sidan, det var länge sedan den tävlingen handlade om just det.

Övriga Robinssondeltagare tycker inte hon är en värdig vinnare. Bara det säger en hel del. Jag tror inte på att det är "surt sa räven"-syndromet som orsakar deras kritik direkt.

Robbans kupp var rent av barnsligt. Undra om han är riktigt navlad lillpojken. Nu har han i alla fall ett nytt smeknamn. Viagramannen :). Men jag tycker Iprenmannen är roligare. Jag gillar de reklamsnuttarna.

// Annica Tiger - som blev besviken efter att sett finalen i går

Kommentarer

Kommentarer är alltid roligt att få på det man skriver.

Men att få över 430 stycken kommentarer från ett och samma ip 196.40.67.43 och med mailadressen theplazacenter@yahoo.com och med 32 olika varianter är mindre kul. Det blir mycket att rensa, för varför skulle de få ligga kvar?

Han eller hon började 21.37 ch var klar först 23.07. Så det tog sin lilla tid. Egentligen skulle man bli smickrad över att någon vill lägga så mycket tid och energi på lilla mig.

Frågan är om det är manuellt gjort eller om han eller hon har använt någon annan teknik.

Någon annan som drabbats?

Är det en bugg i MT?

// Annica Tiger

februari 14, 2004

Felicia får en kompis

I kväll är det final i Robinsson. Nu när Mirre är ute ur leken är det mig egalt vem som vinner. Mitt tips blir att det antingen blir Emma eller Mille.

Är det nästa helg som melodifestivalen drar igång? Det ser jag fram emot. Det är ganska kul att sitta framför burken och dissa både musik, kläder och uppträdande.

Förr i världen såg jag sällan på detta spektakel. Men ens vanor ändras med åldern. Nu tycker jag till och med att det är ganska juste underhållningsvärde på det hela i sig.

Det ni! Det skulle jag aldrig ens kunnat tänkt mig tanken att säga/skriva så för bara några år sedan.

I dag har en ny bil köpts. En ny kompis till min Felicia :). Cash 93.000 pix. Avbetalning är inget för mig/oss. Avbetalningsfällor undvikes närhelst det går. Ny och ny, en Opel 2000. Jag log lite när jag läste i serviceboken att den ägts av Torsby kommun. Jag hoppas de har hanterat bilen bättre än vad de gör när de anställer läkare. Det är B. som behöver en ny bil eftersom Volvon snart har gjort sin plikt för gott.

// Annica Tiger - *kramas på Alla Hjärtans Dag*

Maghund

Maghund

Soffhund

Knähund sägs det. Jajaj...min älskade lillasyster.
Jag vill nog påstå att Avi är en maghund.
Hon ska ligga på min mage när jag jäser i soffan.
Det kanske är extramjukt just där ;)?
Men det går lika bra att ligga själv tillsynes.

// Annica Tiger

Driftstatus

"Felbeskrivning. Problemet med att skicka och hämta mail är nu löst! Mail från andra operatörer kan uppfattas som långsamt eftersom de har blivit köade och arbetas av successivt. Inga mail går förlorade. Arbete pågår. "

Jag riktigt ser en lång, lång kö av ettor och nollor som ringlar sig ut i det vida Internet :). Men sanningen är väl att det någonstans lagras i textfiler på burkarna. Förhoppningsvis. Jag är inte så insatt i hur mail funkar, rent tekniskt.

Jag undrar faktiskt över om mailen verkligen lär trilla in, eftersom de har haft hela natten på sig och inget har kommit. Så alla som sänt mail till a_t@tele2.se får nog sända om det. Jag hatar när mailen krånglar.

// Annica Tiger

februari 13, 2004

Söker nytt jobb

Nu när jag har slutat kan jag berätta lite om vad jag sysslat med under tio månader. Jag har suttit som operatör för värdetransporterna som åker runt i hela Sverige. Jag har hanterat rån och rånförsök, övervakat att alla system lirar ihop så att inga larm dragits på bankerna i onödan och därmed förhindrat ryck (väktare som åker ut och kollar för att se vad som larmar) och hjälpt värdetransportörerna i största allmänhet. Ett servicejobb i allra högsta grad. Det har varit intressant. Men att gå från natt till dag, ja - det var som natt och dag. Nu förstår jag ordalydelsen av det uttrycket.

Mer detaljer än så kan jag inte och kommer aldrig att tala/skriva om. Jag tänker heller inte nämna vilket företag det var. Insiderjobb är vanligt förekommande sägs det och det vill jag inte riskera att bli inblandad i. Tänk att sitta på krogen och högt snacka om sitt jobb och sedan hör någon skum typ det och börjar limma på en bara för att dra nytta av situationen. Ja, nu tror jag inte att jag direkt är något "limobjekt" direkt, *ler*. Men ändå.

Jag är femtio år och vill rå mig lite själv när jag jobbar och hantera saker i min egen takt. Jag är noggrann, men det måste få ta sin tid. Jag är stresstålig, om jag bara får ta en paus då och då. Jag vill inte riskera att bli sittande tolv timmar i sträck ensam (utan lunch, rökpausar och kissdito), vilket höll på att hända en gång för ett tag sedan och det var huvudanledningen till att jag sade upp mig.

Men det är en nyttig erfarenhet och framförallt så är jag utbildad väktare och det kan kanske komma till pass? Fast jag söker ju jobb inom den sektorn jag vill jobba i och det är Internet. Att skriva om, på och för nätet är något jag definitivt vill syssla med. Det är jag väl inte för gammal för :)))). Men jag vet att åldern är en klar nackdel.

Nu är det bara att starta om och börja söka jobb som igel. Jag vill jobba med Internet eller Internetrelaterade arbeten. Men med blåslampan i häcken som AF så vänligt tillhandahåller lär det väl bli att man får ta vad som helst. Efter 100 dagar kan man bli tvingad att söka jobb i Örebro, Västerås eller andra närliggande orter (inte i mina ögon dock), ta ett städjobb eller mata tigrarna på Kolmården. Fast å andra sidan, det sistnämda vore ju inte heller helt fel :). Djur är också något jag kan tänka mig att jobba med.

// Annica Tiger

Källkoder stulna

Källkoder till bl.a Windows NT och 2000 innehavs nu av fel personer. Citerat ur artikeln:

"Den förre säkerhetschefen hos Microsoft Howard Schmidt anser att säkerheten utgör det mindre problemet. Det bekymmersamma skulle vara att läckan är ett hot mot Microsofts upphovsrätt.

- Ur säkerhetssynpunkt kan läckan jämföras med att någon lyckas kapa ett ryskt stridsflygplan från 1956, sade Schmidt."

Även med ett stridsflyplan från 1956 kan man göra en stor skada. Deras resonemang skrämmer. En del andra anser att läckan är allvarlig. Ja, de som har dessa operativsystem och är anslutna till Internet kanske inte ska tro på snacket om gamla odugliga stridsflygplan.

// Annica Tiger

Fredag den 13:e

Fredagen den trettonde är det i dag. Jag går nog och drar ett täcke över mig och tillbringar resten av dagen i sängen :). Men å andra sidan, då kanske sovrumstaket ramlar ned?

Skämt åsido. Det är full snöstorm i Aten. Bara för några dagar sedan hade de 25 grader varmt och folk badade vid stränderna. Snacka om kontrast. Jag har ofta undrat över hur de klarar kylan i länderna söderut. De har ju inte lika bra isolering i sina hus som vi har. Vis av egen erfarenhet tillbringandes en tidig vår på Mallorca, samma år som ABBA vann med Waterloo.

Jag såg på nyheterna att John Kerry spås förlora sin kamp om att bli presidentkandidat. Han har varit otrogen mot sin fru. Det hade väl kanske inte gjort så mycket om det inte kommit ut, men väldigt lägligt har någon nu läckt ut det hela. Lite Bill Clinton över det hela. Jag hoppas det inte kommer fram detaljer om cigarrer eller liknande bara :).

Jajaja, vore otrohet en faktor att räkna med vet jag många politiker och monarker i Sverige som skulle förlora sina ämbeten. Det kan bara vara i USA som otrohet väcker sådan enorm uppmärksamhet? Eller?

// Annica Tiger

ALS

Sjukdomen ALS (amyotrofisk lateralskleros) skrivs det mycket om nu i tidningarna just nu. Sjukdomen är obotlig och dödlig. Slutet är en plågsam kvävning eftersom andningsmuskulaturen sakta förlamas.

Sjukdomen verkar öka, inte bara i Sverige, i hela världen och orsaken till detta är okänd. Sjukdomen drabbar främst kvinnor. Sjukdomen går ner och ner i åldrarna, ökningen är störst bland unga kvinnor.

Det är ingen ny sjukdom så jag undrar lite över varför forskningen inte gjort några större framsteg. Kan det vara så att det inte läggs ned så mycket krut på forskningen eftersom sjukdomen drabbar främst kvinnor?

Ja, jag vet att jag är en pessimist när det gäller forskning och kvinnorelaterade sjukdomar. Låt mig ha fel denna gång. Men jag är övertygad, tills någon bevisar motsatsen, att det nog hade lagt ned lite mer krut på forskningen om det hade varit män som huvudsakligen drabbats av denna hemska sjukdom.

// Annica Tiger

februari 12, 2004

Liten hund

Avi är en liten tax. Hon är 14 år, en ganska hög ålder i hundmått, men uppför sig stundtals som en liten glad valp.

Med tanke på hennes ständiga hunger skulle man kunna tro att hon är en njuffe eller rent av en än större hund. Men hon får det som syrran har ordinerat, varken mer eller mindre.

Hon äter och vill ha mer. Hon skiter i tid och otid. Ja, det som kommer in ska givetvis ut. Jag bara skrattar. En sådan liten hund. Men en sådan stor personlighet. Avi är en f.d jakthund. Det hoppas jag är över nu, men man vet ju aldrig. Ett rådjursspår och Avi kanske är ett minne blott. Nej, det är koppel som gäller.

Avi börjar acklimatisera sig nu. Nu är det en riktig knähund. Helst ska man klia henne på magen dygnet runt :). Jag gissar att syrran får tillbaka en bortskämd hund sedan om ett par månader.

// Annica Tiger

Hundslagsmål

Jag läste en artikel i Expressen i går, men fann den tyvärr inte på nätet – så jag kan inte länka till den. Men den handlade om hundslagsmål och vadslagning.

Det är något som förekommer även i Sverige, men här var det Ryssland som var på tapeten. Hundägare från Ryssland, Ukraina, Kazakstan och Moldavien kommer till Krasnoja Sloboda för att låta sina hundar slåss.

Officiellt hålls kamperna för att testa vilka hundar som är lämpliga för avel. Vadslagningen är mer inofficiellt. Stort frågetecken? När blev aggressivitet och kamplusta ett måttstock för en bra avkomma?

Efter slagsmålen är hundarna svårt sargade, djupa sår som lär bli illa infekterade och åsamka hunden stort lidande. Jag misstänker att inte speciellt stora summor läggs på veterinärkostnader där inte.

Bilderna i anslutning till artikeln visade att det inte var någon överdrift att skriva så. Jag mådde fysiskt illa av att se dem. Jag blev dessutom förbannad rent ut sagt.

Detta är vidrigt. Omänskligt. Barbariskt. Sjukt. Hundarna lider både fysiskt och psykiskt. Matte och husse ska vara hundens ledare och därmed – vilket ledaren i en flock ska göra – skydda dem från sådant här. Inte medvetet utsätta dem för dylikt.

Vad skapar det för monster till hundar? Den aggressivaste hunden vinner och får dyrast avkomma, det vill säga blir avelsdjur. Det är absurt. Djurens rätt har reagerat på detta.

– Vi tycker det är fullständigt vidrigt, säger Per-Anders Svärd, förbundsordförande i Djurens rätt.

Se nu till att agera så att något händer, annars blir det som vanligt – mycket snack och lite verkstad.

Själv tycker jag att hugade intressenter kan maila till ryska ambassaden och be dem sätta stopp för detta.

// Annica Tiger

februari 11, 2004

Stöld :)

Vem i Bro snodde min tingade löpsedel?
Frågan är öppen! Nyfiken så in i Norden :).

// Annica Tiger

Atkins

Atkins följde nog inte sin egen diet eller så var det den som föranledde hans fetma och död? Frågan är öppen. När Atkins dog vägde han 116 kilo vilket var mycket för hans 180 cm. Hjärtat hade tagit stryk och hjärtproblemen var även orsak till hans död.

Änkan kanske kan se familjens mångmiljonaffärer gå upp i rök nu? Hon gillade i alla fall inte att det rättsmedicinska protokollet har offentliggjorts. Tacka sjutton för det.

// Annica Tiger

Smörja rygg

Avdelningen meningslöst vetande. Men en och annan kanske har nytta av detta.

Åker man ensam på solsemester är det svårt att smörja ryggen. Här finns flera tips. Visst kan man fråga någon annan på playan om hjälp, det kan kanske bli lite kontaktskapande :))) intressanta nya bekantskaper. Men själv är bäste dräng.

Jag använt en vanlig badrumsborste i trä och lagt krämen på den flata träsidan och sedan smort in ryggen. Man kommer garanterat åt överallt, speciellt om man kan kolla resultatet i en spegel. På stranden kan det kanske roa en och annan :) dessutom när man gör detta.

När jag en dag låg på stranden och för en gångs skull hade glömt min badrumsborsteborste, så kom jag av en slump på en än bättre lösning. Det kom en kille som sålde platta träslevar modell större. Tar lite mindre plats och framförallt väger mindre än badrumsborsten.

// Annica Tiger

Viktnedgång

Jag får sälla mig till kören av gratulanter. Inte illa jobbat alls, Katinka och Danne – för att inte förglömma Lina.

Det är bra gjort att lyckas med detta, på så pass kort tid. Må det inspirera andra till liknande stordåd.

// Annica Tiger

februari 10, 2004

Goliat mot David

Google får se sig för i framtiden. Bill Gates tänker konkurrera ut den sökmotorn. Mycket vill ha mer antar jag. Google är säkert som en vagel i ögat på Bill Gates. Må fler växa till. Valfrihet måste finnas. Allt kan inte/ska inte vara Microsoftierat.

Vore det inte bättre om Microsoft lade ned lite mer krut på att göra sina operativsystem lite säkrare? Tänk om alla slapp hämta hem och installera alla patchar och uppdateringar, som i sin tur ska täppa till säkerhetshål – som någon smart Microsoftprogrammerare redan borde ha upptäckt och implementerat redan innan operativssystemet lanseras för slutkund.

Som det är nu känns det som om man är en testkund när man köper ett operativsystem av Microsoft. Bara det får mig att börja fundera på att kanske byta till Mac. Men med tanke på alla program jag köpt som bara funkar på PC-burkar så är det inget alternativ. Inte för mig i alla fall.

Då kanske man slapp installera detta nedan i efterhand. Hotfixa mig hit och dit. Hot eller hot, valfritt språk - same shit, different names, fast egentligen betyder det ju inte ens samma sak.

Patchar

Det känns inte bra att behöva installera dessa patchar och uppdateringar för Internet Explorer och operativsystemet i tid och otid, speciellt då jag kör via modem. Det är bara de viktigaste jag ids tanka hem och installera. Kosmetikauppdateringarna klarar jag mig utan.

Jag sticker även ut hakan och påstår att alla PC:n som säljs även ska ha både brandvägg och virusskydd (färdigkonfigurerade för normalanvändaren), samt ett års gratis virusuppdateringar som ska ske med automatik. Tänk om det vore verklighet? Vad skulle det betyda för virusmakare och hackers? Kanske de kunde kanalisera sina kunskaper på ett nyttigare sätt? Likt lite när man nu försöker få graffitin rumsren.

// Annica Tiger

februari 09, 2004

Kungen prisar diktatur

– Brunei är ett mycket öppet land. Sultanen har en kolossal närhet till folket. Jag upplever det på sätt som ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig, säger kung Carl XVI Gustaf om sultanen Hassanal Bolikiah. Kanske han drömmer om att ha det likadant har i Svedala? Vem vet? Kommendera in 40.000 medborgare för att hylla honom på hans födelsedag. Det kanske kan ge vem som helst hybris?

Sultanen styr enväldigt sitt rike. Det finns bara ett officiellt parti, Parti Perpaduan Kebangsaan Brunei, PPKB. Den reella makten finns hos sultanfamiljen. Sultanen kontrollerar media. Det kan straffa sig att skriva eller sända något som inte faller honom i smaken. Många andra länder samt även vår regering/riksdag hävdar att lider det brist på mänskliga rättigheter i Brunei och att det inte är ett demokratiskt land.

Underligt att kungen då öppet luftar så diametralt motsatta åsikter. Borde inte vår statschef synka sina uttalanden med vår riksdag? Det är ju vi som betalar hans "lön". Jag tycker för övrigt att han inte ens borde ha åkt dit på statsbesök. Som en markering i linje med vad våra folkvalda anser. Men då skulle han ju ha missat allt kul. Ni vet, djungelsafari och allt annat som sultanen arrangerade för dem :))).

// Annica Tiger

HTH

Jag har slarvat lite med insmörjandet av mjukgörande krämer. Det sägs ju att solbrännan ska vara längre om man så gör. Men jag tycker det är bökigt och tråkigt. Men det straffar sig märker jag.

Nu får jag nog hasta i väg till närmaste affär och köpa HTH, den enda kräm som jag tycker funkar bra. Den fanns inte på Coop när jag handlade i lördags. Tyvärr!

Läget är akut :). Jag börjar fjälla. Nu! En vecka efter hemkomsten. Vad var det jag sa att minnena varar längre än solbrännan?

// Annica Tiger

Skandia

<citat>
Det pågår rena sängkammarfarsen nere på polisstationen på Södermalm just nu. I cellerna som normalt hyser överförfriskade medborgare från stadens nattliv, huserar det nu Skandia-direktörer. Som släpas in och motvilligt släpps ut, konfronteras med varandra och håller presskonferenser.
<slut citat>

Läs Pontus Shultz krönika i Expressen, där citatet ovan tagits från. Huvudfrågan är och förblir, vad händer med spararnas pengar.

Själv insåg jag häromdagen att jag faktiskt har pengar insatta i Skandia Liv, via löneförmåner i x antal år från ett jobb jag haft tidigare. Inte mycket, men det lär väl vara noll och intet numera om jag kan förstå saken rätt.

// Annica Tiger

Första natten

Första natten med gänget gick bra. Avi sov så sött på en filt vid sovrumsdörren.

I dag är det kallt. Burr! Jag tvivlar på att ens hönsen vill gå ut i dag. Men visst, de har ju bestämt att det våras, för nu har de börjat kläcka ägg i rekordfart.

Själv ska jag ut och halka valka i detta väglag. Det har hänt många olyckor i helgen hörde jag på nyhetsmorgon. Kör försiktigt! Take care! Det finns alltid någon som väntar, gärna några minuter extra - bara du kommer fram.

// Annica Tiger

februari 08, 2004

Censur

Till Oculolinctus så ber jag dig att inte lägga in länkar till sajter som innehåller kannibalism, snuff-movies och annat som normalt folk kanske inte ens vill hamna på av misstag. Jag har tagit bort dina länkar du lade in i din senaste kommentar.

Har du invändningar maila a_t@tele2.se istället för att lägga in dem igen. Men du får acceptera att jag inte vill att dylika länkar ska finnas på min hemsida.

Nätet är stort. Nätet innehåller mycket. Men vissa saker vill inte jag ska nås via mina hemsidor. Folk får leta upp dem på annat håll.

BTW - Nisse - jag tog bort alla namn du rabblade upp i ditt inlägg om sekten i Knutby. Det känns lite onödigt att bara rabbla upp dem, så där rakt av.

// Annica Tiger

Avin har anlänt

Nu har Avi anlänt. Hon går runt och nosar in reviret. Jag hoppas hon ska trivas här hos oss ute på landet. En tax är lite mindre än en njuffe. Det gäller att se upp runt fötterna :).

// Annica Tiger

februari 07, 2004

http://www.orkut.com/

Jag har nu blivit inviterad av Marina och hittar massor av människor jag känner. Ska jag våga adda dem? En ganska kul grej i sig.

// Annica Tiger - nu börjar Robinsson

Sportlördag

Sport på alla tre kanalerna på en gång. Snacka om sportlördag. Ja, med kanaler menar jag 1,2 och 4:an. Mer bjuds det inte på i detta hus.

Men för en sportfanatiker måste det verkligen vara en heldag. Nå, det missunnar jag dem inte.

BTW - B. spelade in Robinsson åt mig när jag var borta. Mirre blev utröstad. Det var ju tråkigt. Men så lamt och tamt Robinsson är i år.

// Annica Tiger

Moder natur

Varannandagsväder. Nu är allt vitt, vitt, vitt och åter vitt. Jag som ska ut och halka på vägarna snart. Kan inte moder natur bestämma sig om det ska vara en snötäckt vinter eller inte. Nu lär vägarna inte vara så roliga att åka på. I går var de helt snöfria.

// Annica Tiger

februari 06, 2004

Mac visavi PC

Jag är en PC-människa. Dock har jag använt Mac när jag körde Quark Xpress på Poppius och det var lite avigt och det tog ett tag innan handgreppen satt, men det funkade för övrigt helt okey.

Kriget mellan PC- och Mac-användare har jag aldrig förstått. Jag kan förstå att antingen gillar man det ena eller det andra. En kille påstod att han byggde om sin Mac till en PC. Det skulle han aldrig ha yttrat.

brakade helvetet loss och Mac-talibanerna visade sina rätta ansikten :). Han blev överröst av hotfulla mail från ilskna Mac-användare. Helt otroligt.

Om någon påstod att de skulle bygga om en PC till en Mac skulle jag själv bara rycka på axlarna. So what?

// Annica Tiger

Nätverkskortskrångel

Återigen ett nytt försök att sparka igång den bärbara. Nyinstallation, vilken tur att jag hade en gammal startdisk kvar (tackar Nalle för den *vinkar*) så jag kunde kicka igång CD:n. Lite dos-kunskaper sitter kvar i ryggmärgen märkte jag. Men det gick inget vidare ändå. "Media inte anslutet" blev det, hur jag än gjorde.

Jag ger upp och får väl testa på måndag igen. Nu måste jag ha tag i en annan bärbar dator för att testa om det är min det är fel på eller inte. Nätverkskortet har funkat bra förut och jag har kört lokalt nätverk hemma med den bärbara. Datorer *sucks*.

// Annica Tiger

Psykiatrireformen

Jag minns att jag skakade på huvudet när psykiatrireformen genomfördes för många år sedan. Eftersom jag är mentalsköterska och har jobbat på både Långbro och Beckomberga har jag lite inblick i hur det förhåller sig.

Mina tankar for då till de som slussades ut till eget boende, som det så vackert heter. Hur man nu kan kalla det eget boende om de förpassas till en lägenhet där de inte ens klarar av att bo själv.

Jag har med egna ögon sett hur en sådan lägenhet snabbt förvandlades till rena rama soptippen. Eftersom personen inte orkade diska, städa, plocka undan eller ens fixa ett stopp i toaletten kan ni kanske tänka er hur det såg ut efter ett tag.

Hur grannarna upplevde det hela vet jag inte. Men jag kan ana. Lukten var markant. Mannen ifråga hade även ovanan att vara vaken på nätterna och föra oljud. Han talade (högt) med de röster han hade inne i sitt huvud. Nå, han måste väl prata med någon? Nu när samhället förvägrat honom den enda gemenskap han kände till, sjukhusmiljön.

Nu rustar de ned än mer har jag förstått. Psykakuter är en bristvara. Psykmottagningar likaså. Samtalsterapi är numera en option bara för dem som kan betala för privat dito. För autistiska barn är det exempelvis snart två års väntetid för att få hjälp.

Men antalet psykiskt sjuka har inte minskat. Ekvationen går inte ihop. Folk behöver fortfarande hjälp. Folk lider fortfarande av allvarliga psykoser, lindriga neuroser, ätstörningar, tvångstankar, depressioner och you name it.

Förra året var det många brott som skedde av psykiskt sjuka. Vansinnesfärden genom Gamla stan som orsakade död och kaos. Mannen med spettet som attackerade ett flertal människor i vansinne utanför T-banan. En annan man påstod att röster styrt honom att döda Anna Lindh. Ja, listan kan göras än längre.

Trenden fortsätter även i år. Det verkar som många söker till de få akuter som finns kvar och det verkar inte som om de får någon hjälp. Att bli hemskickad med en liten påse piller om hela världen håller på att rasa samman låter inte i mina ögon som någon bra vård.

Mannen som häromdagen slog ned en man med en spikplanka hade sökt hjälp, men inte fått det. Nu svävar en man mellan liv och död bara för att en annan sjuk man tvingades till denna desperata gärning för att bli omhändertagen av samhället. Nu hamnar han i polisens "vård" och förmodligen rättspsyk till slut. Där verkar de sedan skriva ut dem lika fort som de kommer in. Han har redan varit i denna sväng en gång förut. Dödade sin fästmö med en stor sten, skrevs sedan ut efter ett halvår på rättspsyk.

En kvinna i Falun nekades psykvård, brände då ned huset samt försökte sticka sig själv i hjärtat med en kniv. Även hon hade skickats hem med en liten påse piller.

Det går inte att ha det så här längre. Återinför Långbro och Beckomberga, samt liknande runt om i landet. Vissa människor behöver den tryggheten att spärras in och där få lugn och ro, samt adekvat vård. För det är bättre än ingenting. De anhöriga till dessa förtvivlade människorna skulle säkert även de tycka att det vore bra.

// Annica Tiger

februari 05, 2004

Fejkläkare

Man kanske ska söka jobb på Torsbys sjukhus som läkare? Jag har också viss medicinsk utbildning.

De verkar inte vara så nogräknade med att kolla upp att de som anställs har behörighet.

Det är väl fler huvuden som kommer att rulla där nu. De som anställde dem till exempel.

Skandia är i blåsväder igen. Ramstedt är anhållen. Att byta ut sin lyxlägenhet mot ett mindre glamoröst boende i en cell kan inte vara lätt.

Eriksson har även visat sig ha skelett i garderoben. Vart finns moralen och etiken i de stora företagen? Den kanske aldrig ens ha funnits? Det är kanske först nu hela vidden börjat avslöjats?

Bara fiffel och båg. Så det känns djävligt fånigt när vanliga människor får nedslag för att de dragit av någon hundring för mycket i deklarationen.

// Annica Tiger

Avi

På söndag kommer en avi. Men inte via posten. Det är min lillasyrras tax Avi som ska ta in på Annica Tigers hundhotell. Gratis logi och omvårdnad. Det blir dock första gången jag hyser en sådan liten, liten hund. En tax är liten jämfört med njuffar och rottisar.

Vi ska ha Avi i några månader, tills det blir lite varmare. Då kan hon sedan vistas i lillasyrrans hundgård. Det är lite för kallt nu. Ja, syrran har fixat så hon kan behålla kåken och behöver inte flytta. Jag undrar lite försynt om det inte ändå blev hon som gick vinnande ur den uppslitande skilsmässan. Hon har blommat upp. Det är henne väl bekommet.

Avi har varit hos mina föräldrar ett bra tag, men pappa är för skraltig att gå ut och gå med Avi och morsan – ja, hon verkar aldrig vara hemma :). Snacka om att ha blivit aktiv på gamla dar. Föreningsarbete upptar en stor del av hennes tid. Men är hon lycklig och mår bra av det, så är det bara roligt.

// Annica Tiger

Snacka bajs och skit

Du snackar bara en massa gödsel!!! Du har INGEN ANING om vad som pågar i Knutby!!! Jag känner dom har människorna och media målar upp en riktig bild som tydligen DU köper med hull och hår..du vet ingenting..Detta handlar faktiskt om en SEKT människor med familjer och anhöriga....som du svartmålar utan att veta ett bajs om!! Precis som att det var Islam som låg bakom sept. 11 så är det Kristendommen som ligger bakom detta. Så du kan ta dina trångsynta, felvridna åsikter och fara till himmelens höjder!!
Skrivet av: Samuel F. at februari 4, 2004 07:03 EM
-------------------------

Du snackar bara en massa skit!!! Du har INGEN ANING om vad som pagar i Knutby!!! Jag kanner dom har manniskorna och media malar upp en bullshit bild som tydligen DU koper med hull och har..du vet ingenting..Detta handlar faktiskt om riktiga manniskor med familjer och anhoringa....som du svartmalar atan att veta ett skit!! Lika lite som det var islam som lag bakom sept. 11 sa ar det kristendommen som ligger bakom detta. Sa du kan ta dina trangsynta, felvridna asikter och fara at helvete!!
Skrivet av: Camilla at januari 31, 2004 07:23 FM
-------------------------

Bägge inläggen verkar komma från antingen en och samma person eller så sitter x antal små figurer och skriver in detsamma i alla bloggar/gästböcker och forum de kan finna runt hela nätet. Skriver de så till pressen oxå?

Det gäller inlägget januari 13, 2004 Sekt i Knutby och min kommentar är bara att det nog är än värre nu. De måste ha missat mitt inlägg Pastor med penis?

// Annica Tiger

februari 04, 2004

Död åt feminismen

Subject: Är du dum eller?
Date: Thu, 29 Jan 2004 15:47:39 +0100
From: Tor W XXXXXXXX@hotmail.com
To: a_t@tele2.se

Det ända du verkar tänka på är män/kvinnor, män/kvinnor, män/kvinnor, MÄN/KVINNOR , MÄN/KVINNOR , MÄN/KVINNOR , MÄN/KVINNOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fattar du inte att allt om att kvinnor är så "mobbade" av männen bara är en stor lögn? Slår jag kvinnor? Slår min bror kvinnor? Slog min pappa min mamma? NEJ . Slår någon man av de män som jag känner deras kvinnor? NEJ! Det är rättare sagt tvärt om... varje man jag känner blir slagen av sin tjej/fru ... För om mannen slår tillbaka så får han säkert dödsstraff... Och hur kan du nedvärdera mannen? Det är ju männen som har byggt upp hela världen... Och kom inte och säg att det är männens fel att det finns krig... krig är oundvikligt... Fatta det!
Och det där med att kvinnor har lägre lön är också en bluff... Det är inte sant... Allt har en anledning. Alla töntiga undersökningar i skvallerpressen är LÖGN. De har inte ens några bevis ... Och alla reklamer på TV'n där en kvinna sitter och sliter och svettas och sköter om barnen och inte kan sitta stilla i en sekund.. och så snackar hon med sin man (eller någon annan) som bara sitter och tar det lungt på en lugn arbetsplats är också bara lögn.. jag vet ju för fan själv hur det är...
Varför skriver jag allt det här när jag istället kan säga: Feminism är lögn. Död åt feminismen.

dra åt skogen, galenkärring.

---------------------------------------------------

Jag bor redan i skogen :). Gubben lilla!!!! Så jag kan inte dra någonstans där jag redan befinner mig. Men jag tror nog han menade något mer negativt?

Jag har snart plöjt igenom mailskörden som ramlade in när jag kom hem. Detta ovan var det enda av alla mail som fick mig att höja ett ögonbryn.

Vad ville karln? Egentligen? Jag orkade inte ens gå i svaromål. Själv skulle jag aldrig ens komma på tanken att sända främmande människor dylika mail.

Men att han bemödat sig att häva ur sig all denna skit över mig och allt och alla är ett bevis på att det jag skriver i alla fall upprör och berör. Förför är nog inte applicerbart på denna man.

Många som mailat om html-frågor fick ett standardsvar där jag bad dem återkomma om de fortfarande inte hade löst sina html-problem.

De flesta har inte svarat igen, så jag antar att de fått till det utan min hjälp. Att sitta och lägga tid på alla mail som ramlade in med just html-frågor verkar meningslöst om jag inte ens vet längre om frågeställningen fortfarande är aktuell.

// Annica Tiger

Mydoom

Mydoom verkar florera nu på nätet. Jag känner mig ganska ouppdaterad nu eftersom jag inte varit hemma och hängt med. Jag såg en snutt i Thailand på BBC World om att Microsoft ställt upp med en belöning till den som kan hitta virusets skapare. Jag tror i alla fall att det var detta virus det gällde. Någon annan som vet?

Hur som haver. Jag vet inte hur många gånger jag sagt/skrivit detta. Klicka aldrig på okända bifogade filer. Skaffa ett virusskydd och uppdatera det regelbundet.

// Annica Tiger

Krångelfaktor

Datorer är en gåta för sig. Jag är övertygad om att det finns inbyggt en viss krångelfaktor i operativsystemet. De ska bara sluta fungera då och då. Min bärbara bara lade av i dag när jag försökte installera om nätverkskortet. Det gick inte ens att stänga av den då den frusit. Den fick stå och dra ur batteriet och då gick den att starta om. Men då hade jag redan gett upp försöket att installera det jag skulle installera. Jag gör ett nytt försök i morgon. Jag vill susa fritt i cyberrymden :). Jag också.

// Annica Tiger

Rondeller

Hur kan man vara ute och köra bil om man inte ens vet hur det funkar i rondeller? Det är basala kunskaper om hur man beter sig för att köra in i en rondell anser jag.

Rondellkörning är A och O, jag kan dock förstå att det kan uppstå oklarheter för en del hur de ska välja fil inne väl inne i en rondell - men blinkers löser det oftast mycket smidigt. För alla som kört ett tag vet om att dessa virrpellar/pellerinnor finns.

Jag hamnade i dag bakom en tant i en vit toppluva som skulle köra in i rondellen i Bro. Inga bilar inom tvåhundra meters håll, så hon borde ha kört in.

Nejdå....hon såg en bil tvåhundrafemtio meter bort som kom åkande i sakta mak. Den väntade hon in tills den kört in i rondellen och så höll hon på ett bra tag. Bilar hon bara såg väntade hon in. Hon måste ha haft en mycket bra långsynthet.

Jag brukar aldrig använda tutan i bilen. Jag kan småsvära åt folk, men är ganska lugn av mig i trafiken. Men här hääääääääängde jag mig på tutan, inte bara en gång utan flera gånger.

Det tog flera minuter innan hon vågade åka in i rondellen. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Yisses, säger jag bara.

// Annica Tiger

februari 03, 2004

Fleecefiltens lov

Intressant artikel i VG Nett Spesial.

Jag sjunger fleecefiltens lov. Lite värme kom jag hem med tror jag, det ska bli plusgrader i morgon. Men det är skönt att kura under en gosig fleecefilt framför brasan.

Mötet i dag var givande. Kanhända det kanske kommer något gott ur det hela med tiden. Internetrelaterat, mer vill eller kan jag inte säga.

// Annica Tiger

Thailand

Utdrag ur mina handskrivna dagboksanteckningar.

Söndag 18/1
Planet lyfte några minuter efter midnatt. Flygningen tog lite dryga tio timmar och ingen mellanlandning gjordes. Det går tydligen fortare att flyga till Thailand än hem, måste ha något att göra med mot- och medvindar.

Värmen slog emot en som ett knytnävsslag. Kompakt. Intensiv. Den gick nästan att ta på.

Resan till hotellet tog c.a två timmar mot normala en. Trafiken är tät och intensiv i Thailand, i alla fall på de stora vägarna – som var förhållandevis bra. Mopeder är ordet. Allt från en till fem passagerare/förare. Hela familjen färdades på en moped. Barnen satt och höll i sig i någon vuxen eller bara på ramen och höll i sig i styrstången. Alla var mestadels utan hjälm utom föraren. Det är lag på att just föraren ska ha hjälm.

Hotellrummet var en höjdare. En positiv överraskning. Med tanke på priset så. Läget var även bra. Bara 500 meter till stranden och något lite längre till centrum av Patong.

Åt en rejäl middag med förrätt, huvudrätt, ris och en importerad öl. Priset 240 Bath, vilket motsvarar cirkus 48 kronor. Det ni.

Somnade sött.

Måndag 19/1
Stranden inspekterades. Jag hittade en bra stycke strand (av den nästan över tre kilometer långa) på den norra sidan. Mindre folk och framförallt mindre öppen sexhandel. Det kan jag klara mig utan att iaktta när jag ska sola och bada. En solstol med två parasoller (jag lovar att de behövs) 50 Bath, tio pix. Billigt om man jämför med andra resmål.

Alla försäljare slapp jag då inte, men jag bara log och sa No Thanks och det innebar att de inte kändes jobbiga eller var envisa å sin sida. Jag solade bara några timmar, sedan kröp jag in under parasollerna och bara låg och njöt. Att ligga och plaska i vattnet var hur skönt som helst. Rent, i alla fall visuellt, och framför allt ljuvlig temperatur. Solskyddsfaktor 10, 8 och 25 på tatueringen är siffror som jag aldrig tidigare kommit upp i. Vanligvis kör jag 2 eller ingen alls.

Men solen är stark. Det var nästan roligt att se på de som inte fattade den saken. Ju längre dagen gick desto rödare blev de. En del återsåg man aldrig, de torde ha bränt upp sig redan första dagen. Flertalet verkade vara engelsmän och med tanke på deras ljusa hy så är det förunderligt att de inte tar det lite lugnare.

I skuggan är det 35 grader. På rummet cirkus 30 när jag la mig. Men jag kör utan luftkonditionering. Den blir jag bara förkyld och snuvig av. Värmen lider jag inte av. Dessutom försvann den begynnande förkylningen, fast jag fick tillbaks den när jag återvände till Arlanda. Den kanske väntade på mig där :).

Tisdag 20/1
En promenad i centrum på kvällen gav vid handen att omfattningen av sexhandeln vida översteg mina vildaste förväntningar. Fel ord. Förväntade gjorde jag inte. Jag mer oroade mig. Det gjorde ont i hjärtat att se dessa unga flickor som säljer ut sig. Enligt en thailändare jag pratade med har flertalet både hiv och hepatit B. Alla ni kvinnor som har en man som semestrat i Thailand bör kanske testa er? För männen tycks bara åka dit för en enda sak. Ja, jag ska inte förglömma att det motsatta förekommer i Gambia. Men det kan inte vara i samma omfattning som detta.

Fula, feta, snygga, unga, gamla - you name it - alla gick med en ung thailändsk flicka, ofta hand i hand. Det var nästan löjeväckande att se gubbar runt 80 bast som förnöjt gick hand i hand med ett flickebarn. Hon såg dessutom inte alls lika förnöjd ut, minst sagt. Det sägs att det finns över 1000 sexbarer bara i Patong och thailändarna kallar Patong för lilla Bangkok.

Såg solnedgången från stranden. Underbar upplevelse.

Tisdag 21/1
Speedboat till Paradisöarna Phi Phi. Det gick i 30 knop och vågorna var höga vilket innebar att det var bäst att stå upp och följa med i rörelserna, allt för att skydda rygg och svanskota. En blev så sjösjuk att hon spydde i en plastpåse hon fick av besättningen, som sedan visade sig vara trasig. Gissa hur det gick.

Controllern Annica :))) hade dock reservplastpåsar i min strandbag så det fixade sig för henne (oss andra också för den delen). Första stoppet var Monkey Beach. Se under Dagens bild (länk längst upp) för att förstå dess namn. Sedan åkte vi ut en bit och snorklade.

Det var första gången jag snorklat på riktigt, med rätt utrustning och framförallt i vatten med mycket fisk och koraller. Det var en upplevelse. Jag fick lite panik innan jag fick ordning på grejerna, men sedan var jag sist upp i båten vid bägge snorklingsstoppen.

Vi var på beachen Maya Bay där filmen the Beach spelades in. Här såg jag de sjöborrar jag läst om är så farliga att trampa på och jag tog i en sjögurka :). Vi besökte Vikingagrottan, med alla sina svalbon. Vi åkte till en naturlig lagun, se bilder. Grunt in och sedan 15 meter djupt, mörkgrönt vatten.

Lunch intogs på Phi Phi ön. Underbar mat. Underbar miljö. Där hade jag gärna sovit några nätter i de bungalows som man kunde hyra.

Hem fick vi åka via en muddrad kanal, på grund av tidvattnet. Lite Göta kanalkänsla över det hela. Båtar på rad, en del fastnade i leran och det höll vi också på att göra.

Onsdag 22/1
En thailändare sa att 95 procent av hundarna har rabies. De tamhundar som finns vaccineras mot rabies. Hundar fanns det gott om. Men de var inte skygga, utan de bara tittade på en och viftade lite förstrött på svansen. Men det kan inte vara lätt att vara hund, med den trafiken (jag såg en hund med tre ben som förmodligen blivit av med det ena benen på så sätt).

En hund stod länge och väntade på trottoaren för att kunna korsa vägen. När jag gick över sa jag bara "Kom då lilla gubben" och visade med handen att han skulle följa efter, vilket han också gjorde. De thailändska hundarna förstår alltså svenska :). Men jag undvek att klappa hundarna, med tanke på rabiesfaran och katterna likaså, de flesta bär på tyfus.

Nu har jag lärt mig varför man ska äta thaimat med sked. Maten ska inte vidröra läpparna, utan man tar skeden och stoppar in den i munnen och låter framtänderna fösa av maten. För den är stark. Men god. Man ska inte heller dricka vatten till, för det förstärker styrkan.

Kinesisk nyårsaften firades denna kväll. Det myllrade av kineser. Eller var det även japaner? Jag ser ingen skillnad på dem. Jag minns ramsan när man var liten, min mamma var kines och min pappa japan - och så drog man ögonen åt olika håll med hjälp av fingrarna. Någon annan som lekte den leken? Men vilket är vilket, ned eller upp?

Torsdag 23/1
Apans år har inletts.

Djungelsafari i Khao Laknationalpark på fastlandet. Med Land Rovers tog vi oss ut i djungeln. Vägar var det knappast fråga om. Spindlar har jag sett. Vildväxande ananas. Dito kaffeplantor. Vildväxande ingefära. Gummiträd. Ett underbart vattenfall mitt inne i skogen som vi tog ett dopp i.

Bambuflotte var kul att åka utmed en mindre flod. Det lät verkligen som man inbillar sig att det låter i en djungel. Fåglar och andra okända ljud. Jag såg ingen orm tyvärr, men de som åkte i flotten bakom såg ett par stycken.

Sist men inte minst, en av mina drömmar att få rida på en elefant förverkligades. Jag även matade och klappade dem efteråt. Vilka underbara ögon de har. De verkar ha mer hjärna än många människor, eller rättare sagt mer känslor. Visst har jag synpunkter på att de utnyttjas i turismens spår, men jag hoppas att de samtidigt drar nytta av att de då måste hållas i god form av sina skötare.

Fredag 24/1
Naturen är underbar. Människorna vänliga. Alla log när man möttes och det är deras sätt att hälsa på enligt buddismen – det fick jag för mig i alla fall. Jag tyckte sättet att hälsa/tacka via att sätta ihop händerna under hakan och nicka med huvudet var rart. Buddismen verkar vara en intressant religion som jag inte vet så mycket om, men ämnar att försöka lära mig mer om. De tror på att man via goda tankar vandrar vidare i nya liv, tills inga onda tankar finns kvar och då hamnar man i nirvana.

Jag förstår att många flyttar hit, även pensionärer. Med en pension skulle man klara sig mycket bra här. Enligt vad en kille berättade för mig tjänar lokalbefolkningen c.a 5000 Bath i månaden, vilket motsvarar cirka 1000 pix. De flesta bor i plåtskjul eller enkla trähus, många på pålar. De byggnader jag alltid förknippat med Thailand är inte alls så vanliga - i alla fall inte vad jag kunde se på halvön Phuket eller de delar av fastlandet jag besökte.

Det fanns lyxvillor, så en och annan tjänar nog hackor på turismen. Klasskillnaderna syns. Skolan är exempelvis gratis de första åren. Sedan kostar det pengar, får man inte stipendier för att man är ovanligt studiebegåvad blir det inte mer än grundskolan. Högskolan och högre studier bekostas helt själv. Studielån verkar inte finnas. Allt detta enligt en kille jag pratade med på knackig engelska.

Halva dagen tillbringades på stranden under parasollen drickandes färska kokosnötters saft. Lite skillnad mot de kokosnötter som saluföres här hemma. De kommer från de lite mindre kokosnötsträden. De stora som vi svenska förknippar med kokosnötter används till att utvinna kokosolja ur. Som jag fattade utvinnes den ur själva trädet, men där är jag lite osäker om jag fattade det hela rätt. Den största hälsofaran var att just få en sådan kokosnöt i huvudet när man promenerade omkring.

Lördag 25/1
En vanlig dag på jobbet :). Sol och bad. Kvällspromenad i vimlet.

Söndag 26/1
Repris av gårdagen. Man måste ju ha semester på semestern.

Måndag 26/1
Ute på sjön hela dagen i en kinesisk djonk, June Bathra. Skärgården är vacker. Vi bytte en kort sträcka till longtailbåtar för att åka till en muslimsk fiskeby som är byggd på pålar i vattnet. Zigenare kallas de av thailändarna själva. De fick inte bosätta sig på fastlandet i alla fall. Underlig upplevelse att se denna by. Jag skulle då inte vilja bo där. Än mindre, om jag nu bodde där, få besök av flockar av turister som glor på dem. Ibland är det inte så komfortabelt att vara turistande turist på turistvis. Ett besök på James Bond-ön som den kallas gjorde vi också. Tyvärr är den överexploaterad. Men det var tjusigt att se denna klippa som förekom i den gamla Bond-filmen.

På hemvägen passerade vi en hemsk olycka. En lastbil fullastad med cement hade krossat en minibuss, samt en tredje bil hade ingen front kvar. Synen var inte rolig. Trafiken är hemskt intensiv och olyckor är tydligen vardagsmat.

Tisdag 27/1
En tur till fastlandet till Phang Nga och en lång kanotfärd. Paddling ikanot bland mangroveträsk och in i underbara droppstensgrottor (en var långt över hundra meter lång och lågt i tak), samt naturliga laguner med klippväggar som var nästan hundra meter höga. En känsla av hur liten man är som människa och hur stor naturen är infann sig. Tarzan bara han var en upplevelse :). Snacka om naturbarn.

På hemvägen höll vi på att smälla, med bara några centimeters marginal. Med tanke på gårdagens syn var det en omtumlande upplevelse.

Onsdag 28/1
Jag gjorde en parasailingflygning. Jag har kikat på dessa flygande människor i många år, på många olika resor och funderat på hur det skulle kännas att hänga där uppe i luften. Nu vet jag :). Tyvärr skadade jag foten och har fortfarande ont av det. Men det var värt det.

Testade både Tuk Tuk, de röda små bilarna, och MC-taxi under kvällen. Jag flaxade lite fram och tillbaks. Jag köpte en fin guldring bland annat. Elefanter, om den bärs med elefanternas fötter nedåt, som ska bringa mig lycka genom att vandra med mig resten av livet.

Torsdag 29/1
Första molniga dagen och på kvällen kom det lite regn. Det var skönt.

Fredag 30/1
Bärplansbåt till Similar Islands. Jag ville uppleva en hel dag i snorklandets tecken och det fick jag. Jag nästan fick en religiös upplevelse av att ligga i vattnet och höra de stora färgglada fiskarna knapra på korallen. Ja, det hördes. Fiskar i alla de former och färger. Jag var först i och sist upp.

Smekmånadsbeachen var i det närmaste folktom och där fanns de finaste fiskarna. Korallsanden på stranden blir aldrig lika varm som vanlig sand och det var en underbar känsla att gå på den.

Tyvärr är mycket av korallen ute i vattnet förstörd, men denna fjärde ö av Similar Islands är numera skyddad och det gäller fler av dessa öar. Det är här på fjärde ön som den thailändska prinsessan har ett sommarhus och det var här hon valde att gifta sig. Det förstår jag. Underbar natur. Jag såg flygande hundar i träden. Spår efter håriga sötvattenskrabbor, vars hålor man nästan snavade i titt som tätt. Spindlar. Inga varaner tyvärr. Det hade varit en höjdare att få se en sådan.

Lördag 31/1
Kvällen tillbringades på en stor turistattraktion, Phuket Fantasea. En trevlig avslutning. Men kvällen förtogs lite av det jag såg på hemvägen. Snacka om hemska djurtransporter inom EU, men på Thailand är de inte ett dugg bättre. Hur det går i hop med buddismen förstår jag inte, men de kanske inte tror sig kunna återkomma som ett djur?

En lastbil som hade nötkreatur lastat, liggande lager längst ned och på dem ett stående lager av djur. Ett nät om som det hängde djur i. Ett djur hade mulen inlindad i nätet och man såg på ögonen att det hade panik, förmodligen till och med problem att andas och dess klövar var insnodda huller om buller i nätet. Anblicken gav mig panik. Djur som far illa berör mig.

Söndag 1/2
Hemfärd. Tio timmars flygresa till Istanbul och sedan tre timmar till var lite i längsta laget. Jag hann i alla fall förhandla med en turk om att få en kopp kaffe för en svensk tjuga så jag hann slänga i mig den och suga i mig två cigg på raken under den korta tid vi var på flygplatsen. Vad han ska med den tjugan till förstår jag inte. Sådant går väl inte att växla in utomlands?

En typiskt turistisk turistresa kanske i mångas ögon. Men jag är jättenöjd. Jag har sett mycket. Jag har upplevt en hel del. Jag har fått göra det jag drömt om (elefantridning) och även sådant jag inte visste om att jag i fortsättningen kommer att drömma om, snorkling. Jag har träffat många trevliga människor. Ätit god mat. Nästan så jag är sugen på att testa på att resa runt med en ryggsäck i ett par månader. Men det är jag väl för gammal för? :)

// Annica Tiger - planerar redan nästa resa. Fast det lär dröja ett tag. Det kostar att resa, även om Thailand var det billigaste landet jag någonsin turistat i.

Dygnsrytmen

Dygnsrytmen är totalt uppfuckad just nu känner jag. Jag lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken i går kväll för att se Alias.

Nu är jag pigg som en mört. I dag som jag har en hel del på agendan. Nå, det går nog att hålla sig alert med lite kaffe och ett gott humör.

Jag har börjat fixa lite med bilderna från Thailland. Ingen mästerfotograf är jag erkänner jag. Men en del bilder kommer jag inom sinom tid att lägga ut under Dagens Bilder.

// Annica morgon - eller nattpigg.

februari 02, 2004

Isande kyla

Burr! Har varit ute och snurrat lite idag i Bro och fixat lite ärenden. Satans vad kallt det är och jag vill inte vara här. Jag längtar tillbaka till värmen.

I natt när jag kom hem med taxin var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette. Jag tappade plånboken på vår uppfart. Där låg den så fint kvar på eftermiddagen när jag skulle ut och åka med bilen.

Jag hade letat i timmar inomhus och hunnit spärra både kort och körkort via telefon. Jaja, så kan det bli när inte haspen är på.

Men tur att man bor på landet. Gör något liknande inne i stan eller i en förort och plånboken skulle ha fått fötter ganska snart misstänker jag.

Det jag skulle sakna mest är korten på min dotter och korten på mina nu döda hundar. Kreditkort och körkort kan man fixa nya. Men egentligen är det ett helt liv man går och bär på i ens plånbok. Lappar, kort och annat smått och gott.

// Annica Tiger - lite piggare nu

Katinka gästbloggar: 9

Annica är hemma och ordningen återställd, så detta får bli ett "tack-för-mig"-inlägg :) Lite blodad tand för att börja skriva dagbok igen har man nog fått, vi får se hur det blir med det. Tills dess - have fun !

// Katinka - over and out

Sovit några timmar

Omställningen till att leva efter svensk klocka lär bli svår. Jag har i alla fall sovit några timmar nu.

Jag skrev under hela resan ned dagsanteckningar i en vanlig gammal hederlig skrivbok. Ni minns - en sådan där i A3 med rutor i som man körde med i matematiken.

Allt kommer inte att läggas ut, men mycket ska jag sammanfatta och berätta om vad som hände på denna semester.

Den var underbar. Rent av fantastisk. Jag har gjort saker jag bara drömt om och saker jag inte ens visste att jag drömt om, ta snorkling och parasailing som exempel.

Att jag reste själv har inte alls varit tråkigt. Jag har mött så många spännande och trevliga människor, när jag velat och få vara ifred när det så passat.

Alla mina ambitioner att läsa lite böcker för att fräscha upp lite kunskaper gick åt skogen :))). Men i den frågan sörjer jag inte.

Jag har fått fotografier av min dotters växande mage. Så söta så! Den T-shirt jag köpte lär vara för liten :).

Kram på er alla.

Annica - måste göra lite nytta oxå.

Prosit

Så fort jag kom fram till Arlanda bröt förkylningen ut och nej, det är inte fågelvirus. Hemma efter en lång flygresa. Just nu håller jag på att försöka värma upp huset med en rejäl brasa. Kylan går in i benmärgen.

Flygresan hem var giftig. Först 10 timmar till Istanbul för mellanlandning och sedan drygt tre timmar till innan landning på Arlanda.

Annica - med kalla fingrar och kyligt tangentbord. Återkommer :)