Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

30/4-99
Trevlig Valborg!

29/4-99
Fick ytterligare ansikten till mailadresserna igår!
Carro och Kicki var några av dem.
Plus en till som jag nog måste leta i arkivet för att finna :), jag senil - nehejdå.
Men jag har ett svagt minne så hoppet är ju inte ute!
Sent i säng, upp tidigt = trött :-).
Gick tidigt och var hemma strax efter 22.00, men fastnade med mailen :).
Känner mig lätt stressad numera.
Så jag ilar iväg....
Ha en bra dag!
*kram*
Annica

28/4-99
Anders sände mig en länk!
Av denna blev jag glad - slog ju t.o.m Skunk :).
Men annars...
No time for fun ...
tiden räcker inte till!
Fick ett paket på posten igår - jag öppnade det och fick mig ett gott skratt. Ska man använda den till något oxå eller är det en prydnad bara (internet skämt)? Nå, den åkte rask ned i emballaget igen och den där utvärderingen Marina vill ha får hon nog vänta på *flinar*. Men gräset blir bara grönare och grönare. Bladen håller på att slå ut på träden. Kvällarna ljusare och varmare. Slog av elementen igår. Fast de har lovat snö till Valborg!!! Fick en glad överraskning då jag tydligen är ledig på fredag, jag som hade planerat in jobb hela dagen, kan iofs göra det lika bra hemma. Kanske :) *ler* lite, en ledig dag vore inte så dumt hur som haver. Helt oplanerat! Jag ska in till stan ikväll och mingla på Bröderna Olssons Källare på söder. Ja, iaf äta middag med opk:s styrelse först och sedan får jag se om jag har lust att mingla med Trafik och OPK senare. Är nog ingen som saknar mig om jag drar tidigt *skrattar*, inte ens jag skulle göra det. Från det ena till det andra. Blev glad igår i rökrummet på jobbet, vi satt ett gäng och diskuterade varandras åldrar och en av tjejerna kunde inte gissa min ålder samt blev tämligen förvånad över att jag var så gammal :). Väl bibehållet lik eller bara ett barnsligt utseende? Ingen vet och vem vill veta?

Vilka rubriker det blev bara för att Gudrun fick ett återfall och drack lite på planet hem från Rhodos, diskussioner om hennes avgång eller inte förs. *Annica skakar bara på huvudet*, men hallå - våra politiker är vanliga människor med våra vanliga, normala fel och brister. Gudrun har iaf rakryggat förklarat att hon är en alkoholist och hon har gett alla andra nyktra, onyktra alkoholister ett ansikte. De finns! Runt omkring oss! Stöd dem istället för stjälp dem! Så länge ingen kan påvisa att Gudrun inte sköter sig jobb så varför detta rabalder? Vem kräver att presidenten av Ryssland ska avgå? Han som ofta uppträder full under statsbesök och cermonier. Nädu! Ingen höjer sin röst där inte. Konstigt?

27/4-99
Hmm...ids inte skriva något idag!
Så - Ha en bra dag!
*kram*
Annica

26/4-99
*Seglar fortfarande i det blå*!
Vilken känsla det är med en totalt ny bil som bara gått 1,2 mil vid leverans.
Turen för att köpa tidning igår blev _väldigt_ lång :-).
Kurs idag! Pappa hundvakt, som vanligt. Egentligen har jag inte tid (men kursen bokad långt tidigare), men jag drog slutsatsen att det inte är ekonomiskt försvarsbart att med så kort varsel utebli, trots att jag skulle göra mer nytta på kontoret idag. That´s life.

Jonas har en del bra åsikter om jämställdhet, jag har länkat till honom tidigare. Nu gäller det citatet nedan!
<snip>
Bort med alla män från daghem och förskolor. Och förbjud alla män att använda datorer. Det kräver Kvinnojouren i Helsingborg, skriver Nordvästra Skånes Tidningar.
</snip>
Men hur funtad får man vara? Tvärtom säger jag, mer män in på daghem och skolor. Mer manliga förebilder för barnen och sluta med *hetsjakten* på potentiella pedofiler. Kommentaren att förbjuda alla män att använda datorer går ju inte ens att kommentera, dummare än dummast.

Testade nya radion/CD-spelaren (en Blaupunkt) i bilen, med en frontpanel man hakar loss och tar med sig för att undvika att den stjäls. När jag skulle haka loss den efter c.a en timmes körning noterade jag att den var i princip kokhet? Ska verkligen en radio alstra så mycket värme? Visserligen är det en hel del lysdioder som lyser och blippar på fronten, men ändå? Jag blev lite orolig! Eller rättare sagt mycket orolig. Jag är såååååå fånig när det gäller potentiell eldfara. Så om någon har en liknande radio och kan svara på min undran om frontpanelen verkligen ska bli så het, maila direkt :).

Igår var det möte, s.k gårdsmöte för de 10 hushåll som delar på den c.a en kilometer långa vägen fram till stora by-vägen. Väg och väg - kanske det är synd att säga numera :), det var oxå ämnet för mötet. Vägen måste iordningsställas, nu är det mer gropar än väg att åka på samt att den sjunkit mittemot Astrids soptunna. Jag överlät till B. att gå på mötet, själv tog jag en repa med hundarna i nya bilen ;-) istället. Hans rapport från mötet gav vid handen att det var väl ungefär vad jag antog skulle tas upp/inte tas upp på mötet. De flesta av grannarna är helt ok, en del dj*vligt ok :). Men somliga är gnidna och gråter antagligen blod när de skiter :(, eftersom de tycker att det är alldeles för dyrt att underhålla vägen. Men javisst - den ska helst vara körbar men utan kostnad. Minns en vinter när några hade struntat i att betala den årliga avgiften för plogning. Bonden ilskande till och meddelade plötsligt - ingen mer plogning kommer att ske förrän alla betalat. Jag blev så in i bomben förbannad den gången, kallade till extra-möte och det hela löstes dock, med lite gnäll och gnöl. Frågade B. om någon hade tagit upp anledningen till varför vägen sjunkit framför tokfians soptunna. Nej, fick jag till svar. Jajaja, enklare och konfliktfritt att inget säga :) - men dyrare i längden. Det har alltid förundrat mig att ingen vågar *fronta* henne (utom jag och en annan granne), men alla beklagar sig och snackar om hennes underliga beteende bakom ryggen på henne, men ingen vågar säga något till henne eller hennes sambo.

25/4-99
Hjortronsylt i håret! Hur kul är det på en skala från noll till tio? I går morse innan jag skulle åka iväg och hämta bilen fick jag ett ryck och städade ur kylskåpet. Något luktade, men vad kunde jag inte lokalisera. Skurade ur hyllor, slängde några gamla morötter och vred och vände på allt. Fast å andra sidan var det inte så mycket att vrida och vända på eftersom det var tämligen tomt, kanske tur i oturen. Kunde inte lokalisera källan till odören, dock har den minskat nu. Men jag lyckades med konststycket att välta en burk med hjortronsylt så att innehållet flöt ut i kylskåpet. Regeln - har man inte jobb, skaffar man sig jobb - visade sig vara sann :(. På något underligt sätt fick jag hjortronsylt i håret utan att märka det, förrän jag skulle åka iväg och hade brådis. Mina försök att kamma/borsta bort den intorkade hjortronsylten :-) var förgäves. Får hoppas att bilförsäljaren inte noterade min nya *hår-gelé*. Bilen? En dröm! Lagunblå! Tyst! Smidig! Smäcker! Rent av vacker att titta på! Nu har jag beställt personliga registreringsskyltar, default-registreringsnumret var så tråkigt. TELE2.INTERNET dekalen åkte upp samt min nyinköpta www.atiger.pp.se dekal (vita bokstäver) *vinkar till Bengt* sitter fint i *häcken* på bilen nu. Om man törs säga så utan att misstolkas *skrattar*, inte PIA (internt skämt). På tal om det, såg ett och annat livstecken från Ålandsresenärerna via mail.

Varför skapade Gud Mannen?
En massagestav kan inte klippa gräsmattan!

24/4-99
Fortfarande *glad - seglar i det blå*
Idag på förmiddagen ska jag åka iväg och hämta bilen!

23/4-99
På lördag, på lördag, på lördag....
Då får jag hämta bilen. Vad kul :-).
*glad - seglar i det blå*
Längtar!
Blir inte ens störd av att vissa deltagare på en lista, som jag trodde var en bra lista i grunden, visar sig vara samma skrot och korn som de flesta andra - så som ingen vill erkänna sig vara - som alla andra. Listan består/bestod av tjejer jag trodde var lite annorlunda. Men ack vad jag tycktes bedragit mig. Att vara ärlig, ta konflikter och reda ut knutar tycks vara svårt för somliga. Istället för att ta diskussionen på listan tycks den hållas på annan plats, kanske på en annan planet? Undrar hur sådana funkar i verkliga livet? Nej, nu var jag lite elak. Men kan man inte vara rak och ärlig på nätet, föra en debatt som rör alla PÅ listan där alla är med så kan man ju undra hur de löser likartade konflikter IRL? Men man borde vara van vid det här laget :(. Dock, tur att alla listor inte likadana :-).

Undrar jag hur båtresenärerna har det? Ångrar lite att jag inte följde med, men å andra sidan har jag inte ont i huvudet idag. Fast jag hade ju inte lika roligt igår som de måste ha haft. Visst är thé gott (dricker litervis på kvällarna), men går ju inte att jämföra med en kall öl i goda, glada vänners sällskap.

22/4-99

Varför känns det som en upprepning - ett eko - det som hände i skolan *over there*?
Varför förvånas man inte längre - förfasas ja, men inte alls lika förvånad som om det skulle ha hänt i Upplands Bro gymnasium. Massakern i USA ger en vid handen hur lätt det är att släcka andras liv bara man får tillgång till vapen och är tillräckligt knäpp för att genomföra det, nu gällde det nazister/rasister som i brist på vettiga argument :( tog till drastiska metoder. Jag är glad att vi inte alls har samma liberala syn på rätten att beväpna sig i Sverige. Visst finns mycket vapen i orätta händer redan nu, men i USA är det tvärtom - det är ovanligt om man inte har ett hand-eldvapen i sitt ägo. Tänk vad lätt att ta till det i ett familjegräl? I en grannosämja? Alkohol med i bilden gör ju att vissa spärrar kan släppa. Det _är_ ett problem i USA fast vissa vapenromantiker envist försöker hävda motsatsen.

Christer Sturmark har skrivit en bra krönika i Computer Sweden. Jag gillar honom, förstår inte resonemanget om att han skulle vara en manlig *bimbo*, förutom att han har utseendet med sig :). Jag tycker att han har rätt i det mesta han skriver - rubriken på åsyftad krönika är "Med IT kommer kvinnorna"! I och med att antalet kvinnor ökar radikalt på nätet så kommer det fler och fler vettiga sajter :-), gäller även i stor del privata hemsidor. Teknikstämpeln och nördfaktorn är inte lika hög längre. Minner mig lite om att jag skrattade gott igårkväll - snacka om ombytta roller. Jag har tagit hem en *hemlig sak* och installerat den, enbart för att min sambo Bernt skulle kunna surfa runt och kika på Travtips. Ville ha hans spontana kommentarer, från hjärtat. Han som aldrig rört vid en dator (han får inte använda min dator heller) och/eller aldrig förstått vilken nytta man kan ha av nätet som informationskälla. Jag tror att han hajade potentialen igår ;). Fick förresten röda rosor igår *ler* - jag hade tydligen namnsdag igår, dessutom en påse bilar - mitt favoritgodis. Åhhhh - jag vill ha min nya bil - NUUUUU! Ska nog ringa och höra status angående leveransen.

Brukar inte vara den som höjer ett ögonbryn om jag besöker någons privata hemsida, men denna tog ju priset.
--------
Jag anser att varje svensk kvinna som fyller tjugo år skall ha ett års obligatorisk tjänstgöring på en statlig bordell
--------
Grundresonemanget kan ju äga sin riktighet, i jämlikhetens namn så skulle man kunna tycka att även kvinnor ska göra värnplikt. Själv anser jag att det ska vara frivilligt, vare sig det är män eller kvinnor. Låt dem som vill göra lumpen, de som inte vill bör få slippa oavsett vilket skäl de har. Tvång är vidrigt! Såg en gång, när jag körde hem över I1, en kille som det verkligen syntes på att han led. Kraftigt överviktig (fysiska ansträngninar känns då), gick 100 meter efter truppen och såg ledsen ut. Hann tänka att det antagligen var mycket synd om honom, han såg inte ut att passa in direkt bland resten av stridisarna.

Intresse/fallenhet för teknik kan man väl ha utan att ha en dongel som hänger och slänger mellan benen?

21/4-99

Såg en snutt på Aktuellt igår som fick mig att må illa. Det handlade om djurförsök! En hamiltonstövare de med tvång kilade in en slang i halsen på. Hur faaaaaan kan man ha ett sådant jobb? Hur sjutton kan man vara funtad som pallar att plåga djur även om det nu sker i gott syfte, enligt dem själva? Vi har landat på månen och vi kallar oss *hightech*, men kan inte lösa detta på ett mänskligt och för djuren skonsamt sätt. De mesta tester torde kunna utföras på odlade celler. Varför slentrianmässigt utsätta hundar, katter och apor för smärtsamma djurförsök? För att inte tala om djurhållningen de har, burar, burar och åter burar, icke ett värdigt liv för en levande varelse. Tänk om min Smulan eller Nalle skulle sitta i en liten bur och utsättas för dessa vidrigheter? Stöd Nordiska Samfundet mot plågsamma djurförsök!

Fler som hade samma tema som mig igår :-), MÅSTE och MÅSTEN! Fick höra igår att jag ska ut och flyga i mitten på maj igen, lite längre denna gång. Nå, pass är införskaffat! Jag överlevde flygturen till Danmark! Så det är bara att tuta och köra! Dock ska jag inte med till Åbo imorgon :), en hel drös åker iväg imorgon kväll. Får önska er en trevlig resa! Ingen nämnd och ingen glömd. Gör inget jag inte skulle göra :), vad just _det_ nu skulle kunna innebära? Jag gick i valet och kvalet om jag skulle följa med, men att åka färja till Åland/Finland har aldrig varit någon höjdare i mina ögon. Räcker med några resor för att de sedemera ska kännas ganska likartade. Däremot skulle jag gärna åka på en jorden runt-kryssning. Någon som hänger med?
Annars! Ha en bra dag!
//Annica - *kram*

När fyra eller fler män träffas pratar de om sport.
När fyra eller fler kvinnor träffas pratar de om män.

20/4-99
Tog bort Dagens plus, minus, länk och citat/ordspråk :). Förmodar att ingen lär sakna dem, jag kommer inte att göra det. Det som inte känns bra ska man inte fortsätta med, enkel filosofi - vad det än gäller. Allt som börjar kännas som ett MÅSTE bör man ta sig en funderare över. Vissa grejer är ju MÅSTEN, hur man än vrider och vänder på det. Man MÅSTE gå upp på morgonen! Man MÅSTE betala räkningar! Man MÅSTE städa! Man MÅSTE laga mat, annars svälter man! Många MÅSTEN finns, ja de kan rabblas upp i en enda lång rad. Visst finns det alltför många MÅSTEN? Testa själv, men tänk efter sedan - är verkligen alla MÅSTEN! Varför då skaffa sig nya, onödiga MÅSTEN? Varför ha MÅSTEN som man faktiskt kan rationalisera bort? Som det här med att man MÅSTE laga mat, det finns djupfryst dito att tina upp i mikron. Ja, städa kan man strunta i om man nu orkar leva bland dammråttor. Men många MÅSTEN är MÅSTE vad man än tycker om dem. Från det ena till det andra ;-), våren är en brytningstid. För mig är det alltid samma sak. Funderingar kommer och går, väcks till liv efter vinterns dvala. Vart gör jag? Vad är jag på väg? Stämmer allt? Berättade för Katinka igår när vi talades vid per telefon om min nya affärsidé. Vågar man? Orkar man? Marknaden finns, det är iaf säkert. Antalet människor som vill lära sig att göra egna hemsidor och lära sig grunderna i bildbehandling verkar inte minska, tvärtom. Jag har även funderat på att börja plugga igen, skulle vilja lära mig mycket mer om cgi-programmering. Fast nackdelen är att man blivit så bortskämd numera med fast lön. Tvivlar på att jag skulle orka börja om från början med studielån och *tight* ekonomi igen. Att ha en bra ekonomi betyder i sig att vissa andra drömmar kan förverkligas.

Läs Eva-Lenas funderingar om löpsedlar! Tänkvärt!

Att gifta sig med en skild man är ekologiskt ansvarsfullt.
I en värld där det finns fler kvinnor än män kan det betala sig att återvinna.

19/4-99
Brynäs tog SM-guld. Grattis.

Vad är skillnaden mellan en *bimbo* och Tomas Brolin, Dr Alban, Björn Borg? De sistnämnda är korkade i verkligheten medan *bimbons* dumhet bara finns i sinnesvärlden. Dr Albans uttalande kommer att bli klassiskt!
- Det är bara sådana tjejer som inte tycker att de har så snygga bröst som blir förbannade.
Brolins och Borgs uttalande om samma video var i stil med IQ Fiskmås, fast vem hade väntat sig något annat? Fattar de inte hur pubertalt gubbsjuka de verkar med sin *tutt- och häck* video?

Rapporter om massakrer och massvåldtäkter från serber ökar flyktingtrycket mot grannländerna. En miljon beräknas nu vara på flykt. Hur kan Slobodan Milosevic få fortsätta? Att inte serberna reagerar på den den värsta etniska utrensningen sedan andra världskriget. Har alla i Jugoslavien glömt Hitler? Andra världskriget? Jude-förföljelsen? Förintelsen? Varför avsätter ingen Slobodan Milosevic? Får inte serberna korrekt information? Är massmedia helt styrd av Slobodan Milosevic? Många frågor! Inga svar!

Dagens minus:
Att flyktingströmmen ökar igen!
Dagens plus:
Har nog svårt att matcha med ett dagens plus med tanke på det ovan :(.
Dagens länk:
Avigsidan!
Dagens ordspråk/citat:
Gunnel Werner - Umgås bara med människor du tycker om!

18/4-99
Sov länge igår, kände att det behövdes. Var uppe tidigt som vanligt men klockan sju kröp jag och hundarna i sängs igen och sov i ytterligare 4 timmar :-). Vädret var deprimerande. Snö och regn om vartannat! Snacka om aprilväder.

Lade in en del inlägg jag fått via mail till sidan om Kunskapslyftet, se dagens länk. Det är en skandal att detta får fortgå! Än större skandal är att kunskapslyftsföretaget Ldt. Edition (läs mina anteckningar hösten -97) får fortsätta sina bravader här i Stockholm. Fick ett mail häromdagen från en f.d lärare som berättade om sina upplevelser från sagda företag och det bara stärkte min uppfattning, som _inte_ har försvagats sedan hösten -97. Får då och då också fortfarande mail från missnöjda elever till Ldt. Edition och jag bara ruskar på huvudet, maktlös. Inte ens inslaget i Reportrarna och avslöjandet av deras affärsidé - Att tjäna pengar snabbt - kunde få några ansvariga kommunpolitiker att dra åt sig öronen här i Stockholm.

Dagens minus:
Vädret!
Dagens plus:
+
Dagens länk:
Kunskapslyftet, en katastrof!
Dagens ordspråk/citat:
Arg hund ska ha kort band!

17/4-99
En ny förening har startats, Internetombudsmannen - officiell uppstart nu i maj. Se dagens länk. Efterlängtat! Efterfrågat! Ska bli spännande att se vad det blir av det. Go ahead! Precis vad som behövs.
Gillar deras devis :) - lagom tufft och kaxigt!
Saxat från sidan http://www.internetombudsmannen.com/
---------
Vi kommer i samband med releasen dra igång kampanjen "Skicka CC till IO" som är en backupservice för dig som internetanvändare när du skickar klagomål eller synpunkter via e-post till en kundtjänst, din operatörs eller det företag du beställt varor hos eller till någon myndighet.
---------

Fick ett trevlig och inspirerande inlägg i Min kommentar-bok! Heder och *credit* till Susannes åsikter. Vilken kanonidé att prägla scooterns registreringsnummer på bandet. Varför, varför i all fridens namn är inte detta implementerat i Sverige?

Jag är Våg, Vågarna är ju kända för att vara diplomatiska och att alltid vilja göra alla till lags. Dock är jag säkert undantaget som bekräftar regeln. Igår blev jag arg och var _brutalt_ ärlig i ett mail till en person. Men vad gör man? Det går att driva mig till en viss gräns, sedan är det stopp. Eftertanke är bra, men det gäller alla. Det är inte bara ens fel att två eller flera träter. Sanningar gör alltid ont, speciellt som de inte är efterfrågade. Men jag anser att det är bättre att vara ärlig, än att gå och hymla. Det tjänar ingen på i längden. Det går inte att bära omkring på ryggsäckar som bara blir *tyngre och tyngre*. Att vara ärlig är iaf ett mått på att ett visst engagemang finns, alternativet är ju *ignore* - vilket inte är ett dugg bättre. Nu gällde det lite mer än så. Jag kan jobba ihop med folk jag inte gillar. Alternativen är ju att försöka lösa situationen (vilket inte alltid går, då får man bita ihop) eller säga upp sig. Men när det gäller ett frivilligt engagemang så blir det en helt annan femma. När orken och lusten tar slut så finns inte drivkraften att man iaf får löning den 25:e. Jag valde att ta en *time-out* till i höst när det gäller det engagemanget. Får se hur det blir. Jag är inte oumbärlig. Men det är ingen annan heller.

Dagens minus:
Att så många jag känner tappat sugen!
Dagens plus:
PMS-svackan är över!
Dagens länk:
Internetombudsmannen
Dagens ordspråk/citat:
Tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar.

16/4-99
*kram* - ha en underbar dag!

Dagens minus:
-
Dagens plus:
+
Dagens länk:
Chatta!
Dagens ordspråk/citat:
Sök och du ska finna svaret!

15/4-99
Tack Eva-Lena för ditt fina kort som värmde!
Ibland undrar jag hur folk är funtade? Att sitta och skicka knäppa, rent av underliga mail från sin jobb-adress? Har man inte större respekt för det företag man jobbar för? En undran som väcktes igår, varför ska folk alltid klumpa ihop sig? Sällan ett hus står ensamt för sig självt, utan de står klumpvis. Sitter det så långt inne, detta att vi är ett flockdjur? Får leta vidare medans jag funderar på det :).
Gnällvarning, faktor 9.
Just nu känns allt ganska tråkigt, ett evigt gnällande tycker jag det börjar bli i denna dagbok :)))). Fast humöret kan inte vara på topp jämt. Man kan inte gå med ett leende på läpparna jämt. Livet är som en berg- och dalbana och det är bara att acceptera att man befinner sig i svackor då och då. Man måste få vara sur, grinig och tråkig, den som inte står ut med det kan dra dit pepparn växer ;). Jag är säkert inte den mest diplomatiska människan på denna jord, men jag säger i alla fall vad jag tycker och tänker utan att hymla alltför mycket, samt att jag står för det jag säger/tycker/tänker. Dock blir jag alltid lika förvånad när jag märker att andra inte alls är likadana :(. Tycka kan man tydligen göra privat men inte offentligt. Tacka vet jag killar, dem vet man vad man har och där är det raka puckar. Inget inlindande och slätande över där inte. Allt diskuterande är inte med automtik skitsnack bara för att tredje person inte är där, allt beror till syvende och sist på avsikten.

Dagens minus:
Trött, fast jag varit ledig i två dar?
Dagens plus:
Har inte känt efter :(.
Dagens länk:
Skicka ett annorlunda kort!
Dagens ordspråk/citat:
Min pappa sa att jag var kommunist när jag alltid förde jobbarnas talan i hemmet.
DN maj1995, Peter Wallenberg

14/4-99
Nalles medicin kostar 100 pix för 5 dagar. Vill inte räkna ut månadskostnaden ;). Men blir han bra ska han givetvis få käka medicinen resten av livet. Kanhända att man kan dra ned dosen till hälten efter ett tag.

Vargen är mitt favoritdjur, alla kategorier. Jag skulle vilja att det fanns fler vargar i vårt land. Skulle definitivt inte ha något emot om det fanns varg runt omkring här norr om stan, inte bara tillfälliga besökare utan permanent. Naturvårdsverkets siffror är önskvärda 2000 björnar mot 100 vargar. Varför denna obalans? Det finns c.a 50 vargar i Sverige och antalet minskar dramatiskt pga av inavel och framförallt olovlig jakt på vargarna. Förstår inte varför samer och jägare hatar vargen så in i bomben? Samerna får 35 miljoner i bidrag varje år för att de ska tolerera rovdjur i renbetesmarkerna, men underligt anser jag att trots detta har samtliga vargar i norr försvunnit? Hur kan samerna få bidrag i så fall? Samma sak med järvarna och lodjuren, de jagas olovligt. Av vem/vilka? Inte är det medelsvensson i alla fall? Jägarna hatar vargen, lösspringande jakthundar dödas av vargflockar för att de springer in i vargens revir, rent instinktivt dödas inkräktaren. Men varför ska vi överhuvudtaget tillåta jakt med lösspringande hundar? Väldigt få människor lever av jakt allena, det är en hobbyverksamhet numera. Visst förstår jag hundägaren som hittar sin hund dödad, dess förtvivlan och sorg. Men själv skulle jag aldrig tillåta mina hundar att springa vind för våg i skogen. Det finns ju andra faror än just vargar! Hur många jakthundar och vanliga hundar blir inte dödade i trafiken varje år? Det rör sig om betydligt högre siffor än de 14 stycken som blir dödade av vargar. Hur många jakthundar dör inte av husses eller annan jaktkamrats vådaskott? Närmare bestämt 14 stycken per år, alltså lika många som blir dödade av vargar. Vi skriver under fördrag hit och dit om att skydda utrotade djur i andra länder men kan inte ens hantera situationen med vår egen utrotningshotade art i Sverige, vargen. Nej, in med friskt blod. Importera varg från Polen och Rumänien. Där har de tusentals vargar på ytor mindre än Sverige och det tycks fungera, varför inte här?

Dagens minus:
Att de flyende Kosovo-kvinnorna utsätts för våldtäkt av de serbiska soldaterna.
Dagens plus:
Carro! Som alltid har ett vänligt ord tillhands via mail.
Dagens länk:
Smurfa sidorna!
Dagens ordspråk/citat:
Alla moln ger inte regn.

13/4-99
Det finns vänliga själar på nätet! Tiina (http://hem2.passagen.se/krha3010/) sände mig ett mail som gjorde mig glad :) och imponerad! Hon hade surfat igenom Dagbok på nätet och noterat brutna länkar och lite annat smått och gott. Att hon orkade :-), vet ju själv vilken tid det tar och det var inte så länge sedan jag själv gjorde detsamma. Men jag bugar och bockar, tre plockade jag bort och den fjärde mailade jag och frågade om han bara hade flyttat? Tack!

Så avdelning mindre roliga mail!
Vi är Cyber JP och det är ett företag så du kan väl hjälpa oss?
*SNÄLLA DU SÄGER FEL HELA TIDEN*
FUCK YOU!

Fuck you? Tror inte att mail som ovan gör mig vänligt stämd och benägen att lägga ned mer tid på att hjälpa till. Försökte hjälpa killen med en grej, första urlen funkade inte men jag *grävde* fram en till och sände den och fick svaret ovan. Där tog min välvilja slut...punkt slut. Grinig? Tja, kanhända. Men det finns gränser för vad man skriver i e-mail till främmande personer, speciellt om man är i den sitsen att man begär hjälp. Lika grinig blir jag på snorungar som tycker att dagens höjdare är att sabba andras gästböcker. Nu är det så att jag anser att min/a gästböcker är min egendom, likväl som exempelvis min bil. Drar någon en repa i lacken på min bil och jag kan spåra förövaren gör jag givetvis en polisanmälan för skadegörelse. Sak samma gäller min gästbok, fast jag anmäler det till *abusörens* Internetleverantör. That´s it! Om tillräckligt många gjorde det skulle det otyget snabbt försvinna, det är jag övertygad om.

Har varit på dåligt humör i flera dagar nu :(. Trött! Uttråkad! Grinig! Lättstött! Ilsk! Lättretad! Var på vippen att gå ur OPK:s styrelse häromdagen, bara det säger ju en hel del. Har tagit semester nu i två dagar. Kanske det som behövs? Hoppas det. Gillar inte mig själv när jag är på detta humör!

Dagens minus:
Mitt humör!
Dagens plus:
Semester!
Dagens länk:
Min syn på abuse!
Dagens ordspråk/citat:
Som trädet faller, så ligger det!

12/4-99
Spankworld - the movie gav mig svaret på vad vaniljsex var för något :).
En fråga utkastad på en mailinglista där jag undrade över uttrycket vaniljsex renderade till ett lån av ovan nämnda film. Dock ingen p-rulle, en rolig komedi i en något udda miljö skulle jag vilja påstå. Hur som haver, jag kikade på den igår. Vilket renderade i ett par höjda ögonbryn av B. Dels för att jag, som aldrig brukar ligga i TV-soffan, tillbringade ett par timmar framför TV:n/videon och dels pga filmens karaktär. Det slog ju aldrig fel *skrattar*, varje gång B. passerade så var det stön, smisk, pisk och nakna kroppar :). Han undrade nog vad jag låg och kikade på. Till slut när han passerat misstänkt många gånger :), förklarade jag vad filmen egentligen handlade om och då garvade han bara när han förstod sammanhanget och såg lite mer av filmen mot slutet.

Tyvärr har jag ingen hundvakt ikväll så jag missar detta nedan!
Men du som bor i stan och jobbar inom media/Internet bör inte missa detta tillfälle!
MEDIAFACKET ORDNAR DEBATTKVÄLL PÅ KVARNEN!
Tid: Måndagen den 12 april klockan 18.00 - ca 20.00.
Plats: Kvarnen
Adress: Tjärhovsgatan 4
TEMA: ANSTÄLLNINGSFÖRHÅLLANDEN I MEDIABRANSCHEN

Dagens minus:
Vart tog våren vägen?
Dagens plus:
Äntligen måndag!
Dagens länk:
Negativ jämställdhet! Intressant vinkling!
Dagens ordspråk/citat:
Allt är inte guld som glimmar.

11/4-99
Trist. Tråkigt. Tamt. Tantigt.
Gårdagen tråkig, hoppas det blir bättre idag.
Var och handlade igår innan jag skulle åka till Funbo.
Köpte en grill, Baden-Baden och en tältsäng.
När jag skulle ställa in kundvagen såg jag en plånbok som låg uppsliten inne bland kundvagnarna. Först tänkte jag skita i det, men när jag såg alla dessa kontokort tänkte jag att jag nog var tvungen att gå tillbaks till kundtjänst och lämna in den. Tänkte rent själviskt på mig själv, att om jag tappade min plånbok vore det kul om någon annan såg till att den kom i goda händer. Att spärra kontokort och skaffa ny legitimation är väl inte det roligaste här i världen? Så jag suckade och låste bilen och gick in igen, fast egentligen hade jag bråttom. Stod ett tag vid disken innan det blev min tur, då slog mig tanken att tänk _om_ pengar eller något saknas, då kanske de tror att jag varit framme? Skitsamma! Att man ens ska behöva tänka en sådan tanke!

Dagens minus:
Funbo var en besvikelse.
Dagens plus:
Svenska Curlingtjejerna!
Dagens länk:
Gratis-guiden!
Dagens ordspråk/citat:
Var och en har sitt skoskav.

10/4-99
Under Dagens länk hittar du en del av KD:s små grodor de kläckt ur sig. Den länken borde ALLA besöka som röstat eller ens tänkt tanken att rösta på detta parti.

En fråga ställdes hos mig igår angående Microsoft och dess registrering i absurdum av oss användare. Öppnar du Word och skapar en ny fil, skriver in några bokstäver och sparar dokumentet så lagras en hel del information om just dig och din dator. Öppnar du sedan dokumentet i Notepad ser du all information, mycket i form av skräptecken men mycket fullt läsbart. Det mer otroliga är att även om dokumentet öppnas och ändras av någon annan kvarstår den ursprungliga informationen. Ett scenario är att du lämnar ifrån dig ett oskyldigt dokument som någon i sin tur öppnar, förser med olaglig information och dokumentet hamnar i polisens händer, så är det fortfarande du som är skapare av dokumentet. Bland annat lagras ditt nätverkskorts hexkod under rubriken _PID_GUID { 1 4 2 1 D D E 0 - E E 9 4 - 1 1 D 2 - A D 7 C - din hex-kod 12 siffror/bokstäver här }. Varför sker detta? Vad är syftet? Vad används det till av Pyttemjuk? Vad mer registrerar de? Törs man använda Microsofts produkter i fortsättningen?

Kombinationen vapenlicens och scooterägare verkar inte vara bra. I våra norra delar jagas rovdjur via scooter och skjuts till döds, olagligt givetvis. Hur är det med jägarens etik? Varför hatar de vargen så? Varför måste de bedriva olaglig jakt på björnar, järv och lodjur? Vilka tjänar på rovjakten? Samerna? Kontroversiell fråga, men den bör ställas!

Nalle och Smulan fick tyvärr vara ensamma i över 7 timmar igår oxå. Usch, jag får så dåligt samvete. Men vad gör man? Jag får lägga en del arbetstid hemma, men allt går inte att göra hemifrån. Så vissa veckor blir det kärvt. Säkert hade de mycket bättre när jag jobbade som kassörska med toppenarbetstider men med bottenlön och bottentrista arbetsuppgifter. Men jag hade det inte bättre som sagt var och tror ändå att de har det bättre nu eftersom jag har det bättre. Hängde ni med där? Knappt jag gjorde det själv :).

Dagens minus:
Se Dagens länk.
Dagens plus:
Ska till Funbo idag :).
Dagens länk:
Odödliga citat från Kristdemokraterna. Skäms!!!
Dagens ordspråk/citat:
Bättre gott rykte än många rikedomar!

9/4-99
Var med Nalle till veterinären igårkväll. Veterinären kände att han var stel i vänster framben samt hade ont i vänster höft. Jag tog Borrelia och Erhlica prov på Nalle igår, för säkerhets skull. Han fick även ett recept på en reaumatisk medicin framtagen för hundar, forskningen har gjort stora framsteg när det gäller ledbesvär hos hundar. Det blir väl en smärre chock när jag ska lösa ut det från apoteket. Medicin till hundar _är_ inte billigt. Men vad göra? Det är bara att dra fram plånboken :). Inget att diskutera om!

Två långa dagar har passerat. Onsdagen blev sen då det var opk-möte inne i stan på kvällen, dock åkte jag raka vägen hem efteråt. En del andra skulle gå vidare till Patricia, men jag var alldeles för trött att ens tänka den tanken att följa med. Igår var det oxå en lång dag, som avrundades med ett intressant möte. Dock får jag dåligt samvete för att hundarna får vara ensamma länge sådana dagar. I onsdags 7 timmar innan Bernt kom hem och igår 6 timmar. Skönt att det snart är helg i alla fall.

Dagens minus:
Trött!
Dagens plus:
Nalle kanske blir bättre nu!
Dagens länk:
OPK
Dagens ordspråk/citat:
Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

8/4-99
Roger Fransson, KD-politiker i Uppsala har gjort ett strålande inlägg i debatten om kvinnomisshandel, NOT! Han har sina egna teorier om att:
– Det finns kvinnor som är ragator och kvinnors makt utövas genom manipulation
Håhåjaja, nu grabbar är det fritt fram att dunka på kärringen och skylla på att hon är en ragata. För att hon vågat säga emot! För att hon inte lyder minsta order! För att hon har en egen vilja! FINNS INTE EN ENDA DJÄVLA URSÄKT FÖR ATT MISSHANDLA NÅGON ÖVERHUVUDTAGET!

Fick en tid ikväll till Nalle hos veterinären. Ska passa på att fylla på hundmedicinskåpet oxå. Har en bra veterinär som litar på mig :), många åkommor behandlar jag själv tack vare ett välfyllt hundmedicinskåp. Dyrt att springa till veterinären varje gång man behöver behandla dem för någon åkomma, exempelvis då klåda i öronen, slidkatarr, flytningar i ögonen och hudutslag.

Dagens minus:
KD:s politik!
Dagens plus:
Veckan är snart slut ;), igen!
Dagens länk:
[effigy]
Dagens ordspråk/citat:
Det är farligt att leva - man kan dö! - Bengts bidrag till citat-arkivet :).

7/4-99
Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.
Karin Boye

För många är våren en svår tid. Många får vårdepressioner, om än att inte alla kanske vill tala om det. Men våren tar på krafterna, nya ovana (efter vintern) känslor släpps fram och vinterns kokong-liknande stadie ska brytas, mer eller mindre med smärta och vånda. Själv hade jag förut problem med djupa vårdepressioner, men sedan jag skaffade hund har jag inte haft några problem varken med våren eller hösten. Varför vet jag inte riktigt, men tror att det beror på att man har mindre tid/lust/anledning till att vara introvert. Men jag minns hur det var. Värst var det på den tiden jag var överviktig. Minns än känslan att känna sig ful och oattraktiv när vinterns tjocka, skyddande kläder inte längre skylde ens kropp. När alla andra klädde sig i tajta, snygga sommarkläder var en annan hänvisad till bylsiga Lindex-tröjor och resårbyxor. Så farligt är det inte nu :), men å andra sidan nu skulle jag ge blanka fan i det. Har inte samma komplex som förr i världen. Duger jag inte, so what? Då får det vara. Ska jag gå ned i vikt är det för hälsans skull och inte för att vara ögonfägnad för andra. Men så kaxig kan man vara nu, så kaxig var man inte förr. Det är ju bara *yta* - som en webbsida med häftig grafig men totalt ointressant om den inte innehåller något substantiellt, *content*. Här känner jag att jag måste lägga in en liten *disclaimer*, därmed inte sagt att smala, snygga människor med automatik skulle sakna *content*, tvärtom är de bara att gratulera om de har bägge egenskaperna ;).

Fick ett mail med en url, http://www.sverige.nu/100.html och fann till min egoistiska förtjusning att jag befann mig på plats 70. Det satt bra efter en jobbig dag, det var lite _tungt_ att börja jobba efter denna underbara helg. Så nu hoppas jag att alla som läser min reload ILAR dit och röstar upp mig till i alla fall 69:e plats *skrattar gott*. Nej, det var kul att bara finnas där som en av få privata sidor på listan.

Dagens minus:
Barnen som lider i Kosovo!
Dagens plus:
Grattis S. till den goda nyheten!
Dagens länk:
Poesisajten!
Dagens ordspråk/citat:
Prioritering är att försaka saker i rätt ordning.

6/4-99
Fick en indikation i helgen på att somliga som hållit sig förnär tidigare tycks ha ändrat uppfattning. Sorry! Jag är exakt samma Annica som för 10 år sedan, varken bättre eller sämre. Dög jag inte då så duger jag inte nu heller. That´s my point of view! Take it or leave it! Jag tänker då inte anstränga mig. Har inte andra gjort det tidigare så....

Aha - såg att Marina tyckte att jag hade misshandlat hennes Furby ;). Njae, en sanning med modifikation. Dock var jag otroligt nyfiken och kan/kunde inte förstå att en sådan ful tingest skapar sådan hysteri. Stora ögon, en näbbig mun och en massa läten vilket kan få mig att begå illdåd för mindre. Däremot var hennes Silly Slammers roliga, kasta dem i golvet och de pratar med dig. Inte för löst, då håller de käften utan så hårt som möjligt, dock ej sååå hårt som Katinka, hon dunkade den stackars dockan i köksbordet varvid den gav upp för gott, *skrattar gott*.

Helgen har varit underbar! Mycket IRL och lite Internet ;). Sol! Lugn och ro! Trevliga möten! Morsan och farsan var över en sväng igår. Med en löptik (lillsyrrans hund), Avi - en läcker liten taxfröken :-) - Nalle fick tuppjuck som vanligt. Smulan mer konfunderad? Men det funkade bra. Mina små nallebjörnar är ouppfostrade - javisst - men ack så snälla. Du ser Nalle och Smulan nedan ;-).

NalleSmulan

Dagens minus:
Fjäsk!
Dagens plus:
Ärlighet!
Dagens länk:
Ball e-postadress!
Dagens ordspråk/citat:
Jag tycker att kvinnosakskvinnorna borde sätta sig in i vad som krävs av en kvinna i en styrelse.
Sagt av Peter Wallenberg i Dagens Industri 1996

5/4-99
Kort och koncist!
Gårdagen trevlig!
Var hemma hos Marina igår, tillsammans med Danne och Katinka.
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Dagens minus:
Att krisen upptrappas i Kosovo.
Dagens plus:
Morsan och farsan dyker upp idag!
Dagens länk:
Spåra IP-adresser
Dagens ordspråk/citat:
Blott de tama fåglarna har en längtan, de vilda flyger.

4/4-99
Underbart väder igår. En försmak av vad som komma skall. I alla fall förhoppningsvis. Det kan inte bli en sämre sommar än förra. Eller? Man ska aldrig säga aldrig. Påskägget uppätet :). Ja, jag fick faktiskt ett sådant i år. Kors i taket. Annars finns inget hemma som tyder på att det är påsk. Inga gula dukar! Inga kokta målade ägg! Inget påskpynt! Inget påskris!

Dagens minus:
Helgen är snart slut!
Dagens plus:
Vädret!
Dagens länk:
Nytt nummer från Roj!
Dagens ordspråk/citat:
Skåda alltid given häst i mun!

3/4-99
Received: from oemcomputer (t4o55p8.telia.com [62.20.171.128])
by d1o55.telia.com (8.8.5/8.8.5) with SMTP id XAA10156
for <listserv@listserv.pathfinder.com>; Thu, 1 Apr 1999 23:40:39 +0200 (CEST)
Message-ID: <000001be7c88$13a61300$80ab143e@oemcomputer>
From: ",Tiger" <atiger@swipnet.se>
To: <listserv@listserv.pathfinder.com>
Subject: SUBSCRIBE compass <Peter Holm>
Date: Thu, 1 Apr 1999 23:34:08 +0200
MIME-Version: 1.0
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
X-LSVMFlags: 16

Allt ovan är så fel det bara kan bli. Jag använder inte Outlook! Jag har inte ett Telia-abonnemang! Jag var inte ens vaken 1 Apr 1999 23:34:08! Jag har inte försökt prenumera på en lista kallad compass! Men som ni ser så har killen *surfat* omkring med min e-mailadress inkonfigurerad i sin e-postklient. Underligt! Javisst! Till och med olagligt om jag ska hårdra det! Att utge sig för att vara någon annan är olagligt och det gör man om man klämmer in någon annans e-mailadress och postar i förledelsen att det är den som äger e-mailadressen som postar. Folk är fanimig sjuka i huvudet. Har anmält detta till Telias abuse och jag hoppas verkligen att de kollar upp detta. Pronto!

Harens hämnd, ett litet kul program som jag fick av Magnus 1 april ;). Mitt antivirus-program godkände filen och jag känner ju Magnus, lite i alla fall. Så skulle det ha funnits/finnas något som inte ska finnas där (virus) så åker jag bara ned till Malmö och drar Magnus i hans piercingar *skrattar*. Puss på dig! Han har för övrigt startat en nättidning, Vegan.nu - kika gärna in där - se Dagens länk.

Nalles beteende igår gjorde mig mycket orolig. När vi var ute på kvällsrundan var han disträ, precis som han såg/hörde saker jag inte kunde se/höra. Han gick illa, haltade och flera gånger snubblade han på sina egna tassar och två gånger gjorde han rejäla kullerbyttor. Sista gången lade han sig bara ned, c.a 200 meter från tomten och vägrade resa sig. Satte mig ned och höll honom sällskap i en kvart tills han ville resa sig igen och gå de sista metrarna hem. Han är ju bara 9 år, jag måste nog beställa tid hos veterinären nästa vecka. Snuttgubben :). Han har problem med lederna efter upprepade Borrelia-infektioner, men så här illa brukar han inte gå.

Morsan ringde igår, de funderar på att åka över och fika på måndag. Hon hade sett mig i Avisen (hon hade stolt visat grannen artikeln), tydligen hade de fiskat fram en bild oxå - *Annica nyfiken*. Vi brukar inte få den förrän till söndagen här norr om stan, har iaf sett *korret* till artikeln och det godkände jag utan ändringar. Ämnet? Abuse - såklart! På torsdag ska jag köpa Svenska Dagbladet, då finns en artikel om mig i bilagan. Ämnet? Mer utbildnings - och yrkes-relaterat. Jante? Släng dig i väggen ;). Tids nog sitter du på axeln igen.

Dagens minus:
Får dåligt samvete av att ha så många obesvarade mail i inboxen.
Dagens plus:
Gårdagens grill-premiär!
Dagens länk:
Vegan.nu
Dagens ordspråk/citat:
Som man bäddar får man ligga.

2/4-99
När jag säger till en tjej att - wow, vad fräsch du ser ut idag eller vilka fina ögon du har - betyder det bara att jag ger en komplimang. Komplimanger är viktiga, om de är ärligt menade. Komplimanger behövs för självkänslan. Syns man inte, finns man inte. Men innebär ju inte med automatik att jag konverterat, blivit lesbisk och tänder på tjejen ifråga. Fast en del killar tycks inte klara av detta, komplimanger från tjejer. Skrattade gott när jag hörde att en kille trodde att jag hade tänt på honom bara för att jag framförde en komplimang om att han hade djupa, vackra mörka ögon. Så det kan bli?

Massor av aprilskämt igår, mer eller mindre roliga. Ett finns som dagens länk, dock enbart roligt för oss som är med på listorna. Annars är jag inte så road av all hysteri runt 1:a april. Alla verkligen _anstränger_ sig, bättre vore väl om man försökte liva upp tillvaron året runt med lite skämt och spex, med måtta givetvis ;). Men det roligast var ändå när halva svenska folket trädde en nylonstrumpa framför TV:n i tron att det skulle bli färg-TV. Det var tider det...dock länge sedan så troligtvis minns inte så många detta? Alla är ju så IT nuförtiden - så att de är UT istället (internt skämt). På tal om inget, skrev i går pigg och nyter! Några undrade om jag stavat lite fel. Nehejdå! Det är ett gammalt uttryck och ska vara som det står - pigg och nyter och _inte_ pigg och nykter. Fast andemeningan kan ibland kanske vara densamma?

Dagens minus:
Pedofiler!
Dagens plus:
Att pedofilerna iaf avslöjas sent om sider.
Dagens länk:
Frantic ;-)
Dagens ordspråk/citat:
Slår man flinta mot flinta, blir det gnistor.

1/4-99
Igår träffade jag Lucas och Lina :). Var inne tidigt i stan och ringde Katinka, här är jag, vart bor du! Kul att träffa Katinkas hundar som jag hört/sett så mycket om. Sedan åt vi på Engelen, underbar mat och underbara skratt. Vi är ett skojtokigt gäng tjejer som verkligen har kul ihop. Sedan blev det som planerat Krokodil. Dock försvann en del av den härliga stämningen, vilket innebar att jag gick lite tidigare än beräknat. Är alldeles för känslig för *vibbar* och folks beteenden, dock givetvis ingen av mitt sällskaps. Bäst att tillägga det *skrattar*, så ingen anar några *scandal beauties*. Var hemma vid 00.15 och vaknade som vanligt tidigt, 06.30 - dock pigg och nyter ;) eftersom jag bara drack en Cider igår.

Dagens minus:
Dåliga vibrationer!
Dagens plus:
Det är vår!
Dagens länk:
Nya Torget, + eller -?
Dagens ordspråk/citat:
Att förändra och ändra är inte samma sak!

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,