Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/8-00

Senaste nytt! Kimberly ska utvisas enligt länsrättens beslut.
Protestera mot detta!
Sprid länken vidare!

Ikväll är det ett program på 2:an klockan 20.00 jag måste försöka komma ihåg att kika på. Det handlar om fosterhemsplaceringar. Frågeställningen är hur långt ska man gå i sin strävan efter att barnet alltid ska återbördas/återförenas med sin/sina biologiska föräldrar? En intressant frågeställning. När ska man ta hänsyn till barnets vilja/behov? Grundstoryn är vad jag förstod ett barn som efter 5 år ska förenas med sin mor. Modern har vistats i fängelse under alla dessa år och kontakten har varit vad jag förstod mer än begränsad. Lill-flickan har tydligt visat att hon vill stanna kvar i fosterhemmet där hon nu känner sig som hemma. Min grundsyn är allom bekant, att man inte äger sitt barn och det torde kunna appliceras även här. Ett barn är en gåva att förvalta väl, det behöver nödvändigtvis inte vara genom vårdnad utan kan ske genom umgänge/delaktighet - såvida man inte har diskvalificerat sig för detta. Jag hoppas det ordnar upp sig och att modern ser till barnets bästa. Ett gott råd är att ta vara på de stunder man har/får tillsammans, det är inte alltid kvantitet är synonymt med kvalité. Barn har olika behov under olika stadier i sitt liv. Det är dem vi måste tillgodose och inte föräldrarnas behov. Den/de som bäst kan tillgodose behoven i de olika stadierna ska så göra och det behöver inte med automatik vara den biologiska modern eller den biologiska fadern. En del kanske tycker jag är känslokall och att jag yrar i nattmössan. Men det gör jag inte.....


30/8-00

Mailstrul. Igen!
Strul, strul och åter strul.
Sorry - jag missar nog ett och annat mail nuförtiden.
Vår nya Jämo verkar vara helt ok. Claes Borgström menar att den dagen män tar ett lika stort ansvar som kvinnor för barnen är samhället förändrat. Han menar även om målet är jämställdhet borde alla män vara feminister. Så sant så! Sammanboende män med småbarn lägger i snitt ned 25 timmar i veckan på hushållsarbete och dylikt. Jämför det med att hans sambo i snitt lägger ned det dubbla timantalet i veckan, 50 timmar. Även om vissa delar upp det så att mannen av hävd meckar med bilen och gör andra traditionella manliga sysslor kan inte det ta 25 timmar i veckan? Vågskålen är nog inte i balans där riktigt vilket männen verkligen förlorar på i längden. Det kanske är det som förklarar varför bara var fjärde ensamstående förälder är en man?

Visst är vi jämställda!
Hon sköter hemmet och jag fjärrkontrollen.

29/8-00

Tänk att allt som är gott måste vara fettbildande :). På matsalen i jobbet har de införskaffat en riktig cappucino-bryggare. Smaskens raskens. Men det kan man ju inte ta varje dag efter lunchen? På hemvägen igår var det stopp på E18. En personbil och en större lastbil hade tydligen haft svårt att samsas i andra körfältet. Lastbilen såg inte för rolig ut, den hade plöjt ned mitträcket på en lång sträcka. Att se sådant har tydligen en preventiv effekt på eventuella fartsyndare för resten av vägen var det ingen som kom bakifrån och ville köra om. Själv reagerar jag oxå negativt när jag ser effekterna av bilolyckor, men efter ett par minuter så brukar jag vara tillbax i samma lunk som vanligt och köra så där lagom mycket över vad man egentligen får/bör köra. Jag skyller på mitt korta minne eller ska jag säga oförstånd?

Jag såg ett TV-program igår som nästan fick mig att fundera över möjligheten att bli vegeterian. Danska grisar har det inte speciellt bra, allrahelst suggorna behandlas vidrigt i profitens namn. Fastkedjade alternativt trångbott i kala betongceller med därav följande liggsår och andra skelettskador. En bonde hade dock anammat ett mer modernt sätt att föda upp grisarna på, frigående grisar som lyckliga fick rumstera i halm. Journalisten frågade om det blev dyrare att föda upp på det sättet och fick till svar att det var det _inte_ - ändå hade alla andra gnällt över produktionskostnaderna när de fick kritik. Så summan av kontentan - bojkotta danskt griskött. Jag som ville starta en grisfarm för ett tag sedan :( - fast mina grisar hade iaf behandlats väl.

Det bästa med framtiden är att den
kommer med en dag i sänder.
Lincolln

28/8-00

Äntligen måndag!
Jobbet - *I´m on my way*.
Jag unnar alla andra den känslan ovå.
Vi tillbringar ju ungefär en tredjedel av vårt liv som vuxna på jobbet och det måste kännas kul att gå dit. Ni vet - 8 timmar arbete, fritid och sömn. Ger vid handen att vi sover bort en tredjedel av vårt liv, mindre kul. Nu vet jag att inte alla går till jobbet med ett leende på läpparna. Det är synd. Det är ungefär lika illa att vantrivas på jobbet som att sova på en träbrits istället för i en skön säng. Underbart väder! Det kompenserar i viss mån den uteblivna sommaren. Sol och ljus behövs för att vi ska kunna lagra lite krafter inför vintern som kommer med stormsteg. Snart är det ju jul :). Jag läser lite varstans att det ska vara en riktig fästingsommar i år, men det stämmer inte här norr om Stockholm. Hundarna har haft ovanligt lite fästingar på sig i år och glad är jag över det. Men se på myggplågan i vissa trakter så visst måste det finnas stora lokala skillnader. Själv har jag knappt sett några myggor i år och jag har bara blivit myggbiten en enda gång. Fast det är tacksamt, jag är allergisk mot alla slags insektsbett - ett ynka myggbett kan svullna upp rejält till en flera centimeter stor/bred blaffa och bromsbett ska vi inte ens tala om. Fast några bromsar har inte synts till i år - än :).

Magdalena har en hel del sunda tankar om feminism. Oavsett vad man lägger in i detta ord så vilken -ism man än talar om (inom feminismen) är det ju tre grundbultar som gäller.

  1. Alla människor har lika värde och har därmed lika rättigheter.
  2. Det existerar en systematisk diskriminering av kvinnor
  3. Jag vill göra någonting åt detta.

Vi föds gråtande, lever klagande
och dör besvikna.
T. Fuller

27/8-00

Åren i helvetet blev till dikter! En svidande kritik mot alla instanser som ska/säger sig se till barnens bästa vid vårdnadstvister. Jag såg filmen - Inte utan min dotter igår. Jag läste boken för länge, länge sedan och tyckte redan då att den var bra. Med tanke på det man numera vet :) så var filmen toppen - den är ju baserad på en verklig historia och det kan ingen förneka. Här skulle varken AGV eller växelvis boende vara tillämpligt *ironi*? Det enda jag kan tycka var lite tråkigt var att den var allt för amerikaniserad, dvs iranierna kanske framställdes lite väl negativt. Annars? Mutter butter! Totalhaveri på några av mina mailkonton. Katastrof då det ena var atiger@swipnet.se och jag väntar en hel del mail just i helgen. Viktiga mail! Dags att byta Internetleverantör? *Ajajajaj - jag slår mig själv på fingrarna över tangentbordet. Så får man inte säga, iaf inte jag :). Nå - jag vet ju att det ska bli bättre. Mycket bättre! Mailsystemen håller på att bytas ut. Men innan dess måste man få gnälla lite :(. Som privatperson.


26/8-00

Snarare våldsmannens dumhet än testosteron,
läs Lisa Marklunds svar på den artikel som Tomas Eriksson
skrev om att mäns våld har biologiska och inte sociala orsaker.
Beställ en bok som Fredrik sammanställer
som tar upp bl.a våld mot kvinnor och barn.

Varje dag läser vi med stor förvåning om saker vi ser
runt omkring oss utan att förvånas det minsta.
Chesterfield

25/8-00

Lön? Igen :).
Har du besökt http://www.webaid.nu/?
Här är en länk att kika på angående det jag skrev om igår, skillnaden på barnens behandling beroende av kön redan som småttingar. Är det inte skrämmande? Annars? Bara bra :). Jag fick en dikt via mail igår av Anna, se nedan.

For strong women

A strong woman is a woman who is straining.
A strong woman is a woman standing
on tiptoe and lifting a barbell
while trying to sing to Boris Godunov.
A strong woman is a woman at work
cleaning out the cesspol of the ages,
and while she shovels, she talks about
how she doesn´t mind crying, it opens
the ducts of the eyes, and throwing up
develops the stomach muscles, and
she goes on shoveling with tears in her nose.

A strong woman is a woman in whose head
a voice is repeating, I told you so,
ugly, bad girl, bitch, nag, shrill, witch,
bailbuster, nobody will ever love you back,
why aren´t you feminine, why aren´t
you soft, why aren´t you quiet, why aren´t you dead?

A strong woman is a woman determined
to do something others are determinded
not be done. She is pushing up on the bottom
of lead coffin lid. She is trying to raise
a manhole cover with her head, she is trying
to butt her way through a steel wall.
Her head hurts. People waiting for the hole
to be made say, hurry, you´re so strong.

A strong woman is a woman bleeding
inside. A strong woman is a woman making
herself strong every morning while her teeth
loosen and her back throbs. Every baby,
a tooth, midwives used to say, and now
every battle a scar. A strong woman
is a mass of scar tissue that aches
when it rains and wounds that bleed
when you bump them and memories that get up
in the night and pace in boots to and fro.

A strong woman is a woman who craves love
like oxygen or she turns blue choking.
A strong woman is a woman who loves
strongly and weeps strongly and is strongly
terrified and has strong needs. A strong woman is strong
in words, in action, in connection, in feeling;
she is not strong as a stone but as a wolf
suckling her youth. Strength is not her, but she
enacts it as the wind fills a sail.

What comforts her is others loving
her equally for the strength and for the weakness
from which it issues, lightning from a cloud.
Lightning stuns. In rain, the cluds disperse.
Only water of connection remains,
flowing through us. Strong is what we make
each other. Until we are strong together,
a strong woman is a a woman strongly afraid.
Marge Piercy

Övertygelse är farligare fiender
till sanningen än lögner.
Nietzsche

24/8-00

Hur står det till med våra ungdomars jämlikhet? Hur står det till med våra egen dito? Egentligen? Jag hörde på nyheterna häromdagen att en undersökning gjorts som gav resultatet att mer än varannan skoltjej hade uppgett att de upplevts sig sexuellt mobbade av sina manliga klasskamrater. Detta är inte enbart storstadsrelaterat utan det förekommer i mindre städer som ex. Örebro. Det som nämdes var grova kommentarer som fälls i tid och otid som hora, luder och djävla fitta. Som lök på laxen förekommer ständigt sexuella beröringar som kan rubriceras som otillbörligt tafsande. Det är ju i denna ålder unga människor är som mest formbara. Att ständigt kallas luder, hora och fitta samt behöva utsättas för killarnas tafsande borgar inte för att de unga tjejernas självförtroende ska växa på ett jämlikt sätt. Killarnas skeva kvinnosyn och agerande borgar inte heller för att vi går mot ett mer jämlikt samhälle. Att på detta summera andra undersökningar som gjorts som bl.a påvisar att små killar och tjejer behandlas olika i förskolan bådar inte gott. Rosa och ljusblått i ett *nötskal*. Jag trodde i min enfald att vi hade kommit längre i vår strävan efter jämlikhet mellan könen.

Mycket epost blev oläst igår. Inboxen dvs den textfil där mailen lagras hade blivit skadad på något sätt. Varje gång jag försökte deleta/flytta ett mail från inboxen så kraschade browsern. I vanliga fall brukar inte sådana filer kunna tankas ned? Det har hänt flera gånger att jag varit tvungen att ringa upp supporten och ber dem manuellt deleta filer som inte kunnat tankas hem utan stoppat upp min mail. Jag öppnade helt sonika upp textfilen i wordpad och flyttade över innehållet till en annan fil samt raderade hela skiten. Nu har jag x antal olästa mail i en vanlig textfil och hur kul är det på en skala från ett till tio? Jag får ta och läsa igenom den eller rättare sagt skumma igenom den vid tillfälle. Tyvärr var/är filen på drygt 3 Mb så det är en hel del att *scrolla igenom* så att säga. BTW - jag fick ett så rart mail av en 68-årig man igår som ska sätta igång med sin första hemsida nu med min guide som handledning. Kul! Rent av ballt :).


23/8-00

Jag håller tummarna för L.
Annars? Igår bluddrade jag på (defaultläge) så att journalisten får nog ett helsike att försöka klippa ihop något vettigt av den intervjun. Nå - jag skyller på ålderns höst och/eller mina något ostrukturerade tankar :). När jag kom hem hade Smulan härjat rejält ute i köket. Jag säger då det. Jag vet inte vad jag ska göra med henne längre. Hon skulle iaf överleva ensam ute i skogen :), den finns ingen brist i hennes förmåga att snoka upp något ätbart - den saken är klar.

Ibland är det extra trögt när man sätter sig framför datorn och ska skriva ned dagens anteckningar. Varför? Vad är meningen med detta? Har jag något att säga? Egentligen? Det får kanske besökarna avgöra, men frågan kommer ibland med automatik. Gillar de vad de läser kommer de antagligen tillbax, annars inte. Var och en har sina referensramar, att tillfredställa alla går inte. Vad är det som driver mig och andra att exponera våra tankar/funderingar i dagboksform på webben? Det _är_ en stor egotripp hela min dagbok, men.... på ett och annat sätt hoppas jag ju att det jag skriver ibland kan beröra/betyda något för någon. Uppmuntra framförallt tjejer att ta för sig. Få killar att inse att vi till syvende och sist är ganska lika. Få unga att fatta att man inte är helt ute bara för att man passerat 47. Få folk i min egen ålder att inse att de inte är passé. Stora mål? Sikta mot trädtopparna kanske du iaf når första grenen :-).

Om du vill skaffa dig fiender,
försök att förändra någonting.
W. Wilson

22/8-00

Jag hittade ett roligt program bland alla röda olästa mail på jobbet. Det är virusscannat av mig innan jag laddade upp det och innehåller inga målsökande virus :) vad jag vet. Du kan ladda ned det här, c.a 1 Mb. Det var ganska kul att köra med motorsågen/kulsprutegeväret och såga/skjuta sönder hela skärmen. Idag ska jag träffa radiojournalisten och vi får se vad det blir av det hela. När programmet ska sändas? Säger jag inte :), jo - kanske via mail om någon efterfrågar det. Bäva månde vissa *ler* - nej - skämt åsido så ska det handla om s.k hata-sidor, se anteckningarna den 18:e. Men jag tänker försöka styra in det mer på moral och etik kombinerat med att *information wants to be free* samt att jag kommer att säga att jag inte gillar termen hata-sidor. Wojwoj har en hata-sida :) när han hänger ut mig med bild, namn, lögner och förtal men de sidor likt telia.suger är faktiskt mer seriösa än så. Det är iofs inte så svårt *ler*. Jag vill även prata om vikten av källkritik. Det finns så mycket *skit* ute på nätet - vi vanliga dödliga måste lära oss att sålla.

En handling är inte straffbar därför att den är omoralisk,
utan omoraliskt därför att den är straffbar.
Helge Krog

21/8-00

Vill inte åka och jobba idag. Egentligen.
Men det är bara att åk - som Stenmark sade :).
Kort och gott! Ha en underbar dag!
*kram* Annica

I framtiden kommer varenda kotte
att vara berömd i en kvart.
Andy Warhol

20/8-00

Plommonträdet dignar av frukter. Jag misstänker att Smulan har upptäckt detta :). Fis. Fis. Prutt. Prutt. Sista dagen på semestern. Tråkigt! Jag får suga det gottaste ur denna sista dag inför måndagens *slit och släp*.


19/8-00

Borstade busarna igår. Kika under dagens bild hur det såg ut på köksgolvet när jag var klar med Nalle :). Totalt glömde jag bort (förträngde) att jag skulle på firmafest igår. Det hade säkert blivit kul. Nå... - jag har ju semester :). Men inte sååååå länge till.

Löpet på Aftonbladet häromdagen:
Ingemar Stenmark berättar om sin 20 år yngre kvinna.
Varför skulle det poängteras att kvinnan var tjugo år yngre? Inget ont om Stenmark men jag ifrågasätter dels om det i sig är värt ett löp att han funnit en ny kvinna samt vad kvinnans ålder har med saken att göra. Det finns så mycket dolda fördomar kvar. Detta är ett praktexempel på manlig stolthet i att nedlägga ett yngre byte :). Jag undrar sa flundra om ett löp skulle kunna se ut som nedan?
Ludmila berättar om sin 20 år yngre man.

Noterade att igår hade Aftonbladet en lika spektakulär löpsedel.
Mark Levengood skriver själv om misshandeln.
Frågan kommer med automatik. Skulle en lesbisk tjejs egen berättelse vara på löpet? Kanske det? Längre in på sidan 8 fanns några små korta rader längst ned med rubriken - Mamma hittad mördad. Proportionerna? Jag vet inte om jag överdriver här? Men förstå vad jag menar.

Visst är jag för ett mer jämlikt samhälle även när det gäller familjepolitik. Det har jag skrivit om förut här i min dagbok. Alla vet ju vid det här laget att jag är emot AGV - automatisk gemensam vårdnad för till syvende och sist tror jag inte det gynnar barnen. Det finns andra sätt att åstadkomma den eftersträvbara jämlikheten. Papporna kan ju börja med att se till att de utnyttjar pappaledigheten - ett stort steg i rätt riktning. Papporna kan se till att de själva bidrar till jämlikheten i de basala frågorna som städning, blöjbyte och *ta för sig* hemmavid. Papporna kan visa sin delaktighet genom att byta ut karriären mot att delta mer i barnens liv och leverne. Min filosofi är att resten kommer då med automatik.

De som det säges huldas så mycket om (läs barnen) försvinner någonstans i periferin och det hela har utmynnat i rena rama egoistiska *pappavindar*. Pappor som driver vårdnadstvister in absurdum utan att förstå att det drabbar barnen då barnen oftast inte lämnas utanför de vuxnas konflikt. Ett annat bra exempel på dessa *pappavindar* är fallet med Kimberly. Politiker och andra grupperingar får gasta sig blåa om barnkonventionen tills de avlider av syrebrist. Men i detta fall bland många andra anser jag inte att de tar hänsyn till barnet och barnets bästa. Skit i könet på vårdnadshavaren. Skit i politiken. Använd hjärnan för en gångs skull. Tänk på barnets bästa. Hennes bröder får stanna hos vårdnadshavaren i Sverige. Kimberly anses för liten för att ha en egen åsikt men alla vet att den sammanfaller med brödernas åsikt som det ju tagits hänsyn till. Kimberly ska ensam och övergiven (i barnets ögon) sändas till en dokumenterat aggressiv och labil vårdnadshavare i Sydafrika, vars mor har erbjudit sig att komma till Sverige för att vittna mot sitt eget barn och till den svenska vårdnadshavarens fördel. Kimberly har i ren desperation hoppat från tredje våningen en gång. Vem ansvarar för att hon inte gör det igen och kanske avlider?


18/8-00

Åter en sida där min html-guide finns *croppad*, denna gång hela javascriptavsnittet rakt av. Jag har mailat www.geocities.com samt killen och påpekat det olämpliga att göra så. Jag kommer att hålla ett vakande öga på att sidan tas bort. Jag är långsint i vissa sammanhang :). Från det ena till det andra. Nodaddy och föreningen FRIS har ju vid ett antal tillfällen sedan i februari i år envist hävdat att jag och Katinka är kriminella individer :) som sysslar med dataintrång, spridning av datavirus, mordhot, telefonterror och andra trakasserier. De har hävdat detta länge nu på många forum, bl.a Aftonbladet Tyck till och Fågel Fenix anslagstavla samt via Wojwojs hemsida där jag hängs ut. De hävdar med bestämdhet att det pågår utredningar både här och där, t.o.m Christina Wallsten har hakat på av bara farten utan att egentligen kanske begripa vad det handlar om. Jag pratade med en kriminalkommissarie igår och efterfrågade av ren nyfikenhet om hur det står till med detta _egentligen_ eftersom jag nu har tröttnat på deras skitsnack. Jag drog hela historien från början till slut och bad honom eftersöka i polisens register om jag är polisanmäld och/eller är under granskning/utredning för något brottsligt. Det finns inget på mig i polisens register som de har över s.k misstänka individer och han förklarade för mig att det innebär att inga utredningar görs överhuvudtaget där jag är inblandad som misstänkt, inte ens misstankar finns om att jag gått mot *röd gubbe*. Givetvis har Katinka oxå kollat detsamma. Resultat. Tja, vad tror ni? Nada! Lögner och förtal! Så kom in på banan nu! Så en ursäkt är verkligen på sin plats både från Nodaddy och föreningen FRIS.

Det ringde en journalist igår. Det var J.M på IW som hade tipsat henne om mig. Jag var lite undrande först när hon berättade vad det handlade om, en programserie som ska ta upp fenomenet hat-sidor/konsumentmakt på Internet. Det gällde min sida om Kunskapslyftet som jag gjorde 1997, J.M hade sagt att jag var nog den första ut i Sverige med en sådan sida som kritiserade ett företag/kommunal verksamhet. Inte vet jag? Nå - kanske stämmer? Fast jag rubricerar den inte som en hatsida, mer som en sida som kom till för att andra skulle få ett forum att uttrycka sitt missnöje på. Det _var_ många som var besvikna på kunskapsföretaget Ldt. Edition och komvux i Upplands Bro samt på andra ställen runt omkring i Svedala, mail har droppat in så sent som i somras. En tanke slog mig. Jag undrar om det var den sidan som *låg mig i fatet* nu när jag sökte en kurs i våras på komvux :) som jag inte kom in på?


17/8-00

Ska in till stan nu på morgonkvisten. Annars? Jag fick svar igår från Gör Så Här-redaktionen. De bad om ursäkt för den *huvudlösa* (ja - det var vitsigt uttryckt) annonsen och försäkrade att det var ett misstag samt att det inte skulle upprepas. Gott! Sedan hur det blir med det får vi väl se :), säger pessimisten i mig. BTW, något helt annat - jag vet att en del kanske tycker att jag ställer för stora krav både på mig själv och andra, att jag vill att det ska hända saker idag och inte i morgon, att jag har dåligt tålamod, är hetsig och att jag är för *gåpåig*. Men när det är något som jag tycker är viktigt brukar jag rusa åstad - med skygglapparna på. Jag är van att köra solo, det kan vara en av förklaringen. Jag är en ensamvarg och ofta har mitt motto varit "Ensam är stark" och det är väl det fortfarande stundtals. Men jag jobbar på det. Ensam är inte alltid starkast. Teamwork är bra och kan vara bra mer effektivt i de flesta lägen. Ordspråket hungriga vargar jagar i flock kan väl där vara tillämpligt :)? Fast *kliar sig i huvudet* - vad händer när vargarna blir mätta?


16/8-00

Skrattade gott åt Carros måndags-drapa :).
Ingen kvinnofrid på Internet!
Missa inte krönikan på Fågel Fenix!
Extremhögern växer sig starkare och starkare i Tyskland och tendensen märks även här i Svedala. Skrämmande. Jag sänder en tanke till de besättningsmän i ubåten som sitter instängda på havets botten. Aftonbladet visade häromdagen vilket *värde* den nyheten hade då de valde att ha Carolas utbrändhet på första löpet istället. Hur kan detta generera ett löp samt ett helt mittuppslag? Vad ger det för signaler? Är det vi köpare av tidningen som är dumma, ägarna av Aftonbladet eller är det journalisterna? På tal om Carolas utbrändhet. Jag läste om Carolas hårda sommar. Det som rabblades upp verkar enbart ge besked om att hon haft semester halva sommaren, samt mer fest och *glitter* än hårt arbete. Jag tror att Gerda i snabbköpskassan har det värre om vi ska tala om utbrändhet/dåliga arbetsvillkor. Men vem vill läsa om Gerda? Jo, jag. Vill du? Jag hoppas det! Som orsak till utbrändheten nämdes även krocken den 10/8 samt att den 12/8 avslöjades det att var bilen oförsäkrad. Min kommentar är bara att Carola verkar köra bil väldigt illa samt att det då torde vara en självklarhet att ha bilen försäkrad. Ajjjj - nu slår jag mig på fingrarna :), men förstå mig rätt.


15/8-00

Jag såg Norra Magasinet igår som handlade om pedofiler/incest. En kula i pannan är vad som gäller! Min första reaktion - men visst är det en komplex problematik? En otrolig siffra nämdes, att c.a var tionde kvinna som barn har blivit/kommer att bli utsatt för detta. Lägg då till de killar som råkar ut för detsamma. Våra myndigheter måste få bättre utbildning så de kan ta tag i detta. Det är ju helt fel metod som en viss kvinnlig advokat använder - att hon stämmer de sociala myndigheter som ligger bakom anmälan. Begär skadestånd i en civilprocess. Snacka om att gå till ytterligheter åt andra hållet? Till slut kommer ingen att våga agera såvida personen inte själv erkänt och/eller ertappats på bar gärning. Läs Johanne Hildebrandt krönika!

Jag skulle ha åkt till Göteborg idag, men av olika orsaker blev resan inställt. Synd! Det är en huvudförhandling som startar idag 09.15 som hade varit intressant att bevista - i rent studiesyfte. Nå - jag kommer nyfiket att följa utgången. Många flugor, olaga hot, ofredande, misshandel och ringa brott mot narkotikastrafflagen, i en enda smäll, ursäkta uttrycket :). Kanske inte något att skämta om, de tre damer som har anmält denna person kan säkert hålla sig för skratt.


14/8-00

Försäkringskassan argumenterar för att övertyga pappor att ta pappaledigt på denna sida. De rabblar upp 10 goda skäl till att ta pappaledigt. Tja, det kanske behövs lite upplysning då det fortfarande är alldeles för få pappor som tar pappaledigt. Konstigt nog.


13/8-00

Vad less jag blir på dessa annonser som anspelar på sex och använder nakna kvinnor som objekt. Jag trodde lixom att man skulle slippa se sådant i någorlunda seriösa tidningar år 2000. Jag prenumererar på Gör Så Här (med tips om bl.a snickeri och verktyg) åt B. och jag läser den själv när den kommer. I senaste numret på sidan 39 har PC Games en olustig annons som gjorde mig rent ut sagt *pissed off*. En halvnaken tjej, dock är det enda man ser av hennes ansikte ett par plutande läppar och för brösten håller hon 2 CD-skivor. Hon fick behålla byxorna på iaf :). Men varför klipptes resten av ansiktet bort? Texten i annonsen löd -
Det finns 2 förDelar med PC Games, en är CD-skivorna.
Vilka 2 fördelar? Vad trött jag blir! Jag har tagit kontakt med tidningen och talat om för dem vad jag som kvinnlig läsare anser om detta. Jag sa att risken finns att fler än jag kommer att säga upp prenumerationen om fler liknande annonser publiceras. Grinig? Nej, men säger ingen ifrån så kommer vi aldrig att bli av med dessa annonser som luktar kvinnoförakt.

Jag fick två mail igår som verkligen trängde in i själen, annars brukar det vara svårt för andra att hitta vägen dit in. Det mesta rinner lixom bara av :). En kille mailade och gav mig beröm och uppskattning för mina sidor. Han brukar ofta besöka HTML-guiden och nu sist hade han hamnat han på min nya kvinno-sida som han tyckte var jättebra. Han avslutade mailet med "Hoppas att detta mail med lite uppskattning kan få dig att fortsätta inspirera också tjejer att använda internet." Jag tycket det var så rart att ta sig tid och skriva dessa rader, helt apropå och tonen kändes så äkta. En annan kille sände ett rart mail och sa bl.a att han aldrig hade ens hade fått till ett embryo till en egen hemsida utan min guide.


12/8-00

Fyra kvinnor av tio utsatta för våld!
Skrämmande siffror från Sverige idag!
Jag läste en bra bok igår, Sprängaren av Lisa Marklund. Jag tyckte hennes bok Gömda var så bra att jag kände att jag även ville läsa denna bok. Hennes sätt att skriva attraherar mig. Annars? Skönt att vara ledig. Fast ledig från HTML-guiden blir jag ju aldrig. Det kommer mail med frågor och jag besvarar de flesta, om än kanske kortfattat. Mailen tar ingen *hänsyn* till att jag har semester. En sak finner jag ganska underligt eller rättare sagt förunderligt. Att en del bara tar så mycket för givet? Skulle jag maila till en helt främmande människa skulle jag iaf försöka vara lite artig i början på mailet och inte bara vara så pang på rödbetan direkt. Jag fick ett mail igår med två rader. En html-fråga rakt av och inget mera. Pang på! Sist stod en uppmaning att svara! Jag bara tittade på mailadressen lite förvånat och det var ingen jag kommer ihåg att jag haft kontakt med förut. Spontant så kände jag att *this is enough* och jag förflyttade mailet till arkivet obesvarat. Fel? Kanske det? Men jag är inte mer än en människa. En kanske ovanligt grinig sådan just nu :).

Prioritering är att försaka saker i rätt ordning.

11/8-00

Wojwoj har rätt i en sak iaf - FRIS har blivit en följetong fast på deras eget bevåg. Vad gör man? Vissa saker måste man ju bara kommentera. De ger sig ju aldrig. Jag och andra har för länge sedan insett att det är ingen idé att ens försöka debattera med dem på ex. Aftonbladet Tyck Till för det leder ingen vart. Men ändå tycks jag och Fågel Fenix vara en vagel i ögat på dem även i dessa debatter?

Jag fick ett mail med en url och vad hittade jag då där?
Christina Wallsten - 09:59am Aug 10, 2000 DST (31.)
Zeb, 28:
Konstigt, sitter du på arbetet och debatterar? Du är ofta på FF's anslagstavla och med dem, då bör du även veta att de ringer runt till våra arbetsplatser (de som inte tycker lika som dem!) och frågar om vi verkligen får maila och debattera därifrån. Patetiskt. Annika Tiger har precis ringt till mitt arbete, fast tråkigt för henne så hade hon inget för det!


Det inlägget togs sedemera bort. Och - nej, jag bad inte dem om att ta bort det. Däremot gjorde jag en formell abuseanmälan. Det är inget olagligt, vad jag vet. Häromdagen skrev Christina i Cirkus Scott-debatten (som oxå tydligen är färdigturnerad)

Christina Wallsten - 05:00pm Aug 9, 2000 DST (217.) Till Stefano Moren, 214:
Jasså, du visste alltså om anmälan?, ändå låtsades du om att du inte visste vad vi pratade om.. underligt. Hur kan du påstå att det inte fanns grund för anklagelserna. De är FORTFARANDE under utredning enl. säker källa. Hur kan du påstå att flera av våra medlemmar är dömda för misshandel? Snacka om att ljuga och köra med fula trick för att svartmåla, Varför inte köra med reko, rak stil för en gångs skull? VEM av våra medlemmar är dömda för misshandel, det skulle jag gärna vilja veta? Vi debatterar öppet och ärligt, behöver inte ringa runt till arbetsgivare och försöka få dem att stänga av personer fr tillgång till nätet på arbetstid, snacka om att göra sig löjliga! Arbetsgivaren (i mitt fall) förstod att personen som ringde var en störd människa, mycket riktigt så var det så, själva huvudfiguren för pippis'arna.. det ger inte speciellt seriöst intryck av dem, tyvärr.

Aha - är jag en huvudfigur för pippisarna :). Kriminell sådan skrivs det oxå på samma sida. Jajajaja - det är nästan roligt att läsa det hon skriver. Vi är fortfarande under utredning? Tja, polisen måste jobba väldigt långsamt för fortfarande har ingen hört av sig till oss. Jag är faktiskt t.o.m väldigt tveksam till att deras orimliga anklagelser ens har kommit så långt. Jag är mer inne på teorin att de bara är ute efter att förtala och trakassera mig och Fågel Fenix. De har inte hittat något annat sätt att komma över sina s.k oförätter, exempelvis då att alla sidor friades av Datainspektionen.

Jag har inte ringt till hennes jobb. Däremot har jag gjort flera formella abuseanmälningar till hennes jobb via mail angående flera av hennes tidigare inlägg både på Fågel Fenix och Aftonbladets Tyck Till-sida gjorda via slg.se. Det är lite skillnad det, inte så lite heller för den delen. Men *be my guest* - fortsätt sprid lögner för det är inte jag som drabbas av det till syvende och sist.

Man ger sig tydligen inte? Jag fick ett mail om detta nedan oxå. Fågel Fenixs gästbok? Christina Wallsten 00-08-10 15:35
Vad vinner fröken Tiger på att ta kontakt med mitt jobb och försöka få dem att hindra mig att debattera? Svar: Ingenting, mer än att man förstår att du är störd.


10/8-00

Små korta notiser :). Ganska internt!
M. Jag hoppas allt är bra! Hur går det? K! Läser du detta så *viftar med pekfingret* ta och gör något åt din värk! Jag blir orolig :), man är inte van att se/höra dig så däckad. Jag fick ett så rart mail igår kväll av en gammal arbetskamrat, *puss på näsan*. Nej - det _är_ ingen fara. Ett annat rart mail kom häromdagen med innebörden:
Hej Annika,
vill bara hälsa på hos dig och tacka för all hjälp jag fått från din sida. Jag lärde mig HTML via din HTML-guide och nu har jag fått mitt första jobb som webbredaktör!

Det var kul att läsa! Lycka till säger jag bara. Ibland så känns det som att det är mödan värt. Men ibland....undrar man ju? Cirkus Scott fortsätter på sin turné dock utan fåglar vad jag kan se. Att de bara orkar?

BTW - en ekvation som inte går ihop är att jag är uppe senare och senare på kvällarna men jag vaknar/går fortfarande upp lika tidigt.

Lönen är mödan värd.

9/8-00

Min bandstation hämtades, kablar kopplades loss och datorn öppnades. Klara! Färdiga! Gå! Nehejdu :(. En Y-kabel måste beställas för att det fanns ingen ledig strömkabel. Arggghhh...datorer!

Busarna fick följa med igår till *byn*. Inne på affären köpte jag Best Friend Tripe Natural Snacks till dem. Det såg ut som korta tjursnoppar. Priset var bara 26.50 så påsen slank raskt ned i kundkorgen. Väl ute i bilen öppnades påsen, hundarna var som galna i baksätet av prasslet :). Öhhhhhhh - vilken lukt som fyllde bilen. Jag har ett bra luktsinne för att vara rökare så det var en ren plåga. Jag kastade mig handlöst ur bilen och drog snabbt fram de två minsta bitarna i påsen och gav hundarna som hade blivit rejält ledsna annars och stod och väntade utanför tills de glufsat i sig dem. Att de kan äta sådana *stinkbomber*? Jag tycker inte att grisöron och tjursnoppar luktar illa i vanliga fall och jag ogillar inte ens doften av torkad hundfisk. Men det här var bara för mycket. Påsen med resterande innehåll slängdes resolut på stående fot. Mindre kul var oxå att sedan när jag satt och åt min pizza jag hade köpt så satt Smulan bredvid och lade av en illaluktande rap som resultat av det hon ätit tidigare. Jag brukar inte vara kräsmagad, men det var nästan så pizzan blev pizza :) på riktigt.

Som avslutning - det är inte speciellt svårt att undvika att skriva om föreningen FRIS med tanke på hur de själva agerar. Krister Jansson fick ett rejält tuppjuck på Fågel Fenixs anslagstavla där han mer eller mindre i klartext anklagade Katinka för att vara intresserad av att hacka hans dator. Men halloj - hur ska ni ha det? Wojwoj hänger ut mig på sin hemsida och anklagar mig för dito. Som lök på laxen fortsätter Christina Wallsten och en Anders2 att upprepa samma lögner på Aftonbladet Tyck Till. Vad felas dessa människor? Vett och sans?


8/8-00

Jag bara slöar och har det bra :).
Latmasken börjar kännas rejält i ryggen.
Idag ska jag hämta ut min bandstation 20Gb jag beställt på posten. Nu kan man *blåsa* allt på en gång och göra en backup varje dag om så önskas med medföljande programvara. Med tanke på hur mycket data jag har sparat på min hårddisk så är det nog ett klokt inköp. Priset? Njae...inte så farligt - 4000 pix. En baggis! Jag ledsnade på att köra backup via CD-rom (flera stycken varje gång) samt att vara tvungen att dra igång nätverket varje gång jag ville köra en backup på de viktigaste filerna. Det innebar bara att det blev alltmer sällan en backup gjordes. Min brännare är kopplad till den datorn jag sällan använder numera och jag aktiverar bara nätverket när jag måste använda just den datorn, av rena rama säkerhetsskäl. Att surfa via ett nätverk är ungefär lika dumt som att ha ICQ installerat - iaf i mina ögon.


7/8-00

Evelina :))).
George W Bush - republikanernas partikonvent. I ny förpackning med mjukt *softat* omslag för att attrahera så många som möjligt. Under ytan finns det gamla vanliga. Nej till abort. Ja till dödsstraff. Nej till inskränkningar av vapenlagarna. Omfattande skattesänkningar men till gagn för vem? Ökade anslag till försvaret. Oroväckande att moderaternas Bo Lundgren åkte till republikanernas partikonvent i studiesyfte. Moderaterna har redan visat att de tänker byta omslag inför valet, men inte tror jag att något kommer att ändras under ytan där heller. Politik, ett skådespel för folket? Vem lurar vem?

Psykopater är omöjliga att bota,
säger Sten Levander och ger sin syn på hur en psykopat fungerar. Jag håller med honom om det finns en annan kategori som är väl värd att uppmärksamma. Det är människor med andra störningar, de som väver ihop fantasi och verklighet så skickligt i sin inre värld, att de inte riktigt vet om de talar sanning eller inte. Kanske man numera kan tillägga att en del till synes inte ens verkar veta vem/vilka de är :) heller för den delen.

Det som göms i snö kommer upp i tö.

6/8-00

Underbart väder!
Golfarna i Kungsängen har verkligen haft tur med vädret. Men vem har lust att åka dit? Den lilla rackars golfbollen syns nästan bättre på TV :). Vad skönt det är att kunna hänga ut tvätten nu och veta att den lär torka under dagen. Det var 5-6 veckor ett tag förut som det kändes ganska meningslust att hänga ut tvätten ens. Jag såg att grannarna hade samma tvätt ute i rätt många dar innan den hann torka. Då är den inte ren längre tycker jag. Vete sjutton vad regnet innehåller för partiklar? Annars - lukten av ren tvätt som hängt ute är underbar.

Vad är det för nattugglor som läser min reload? Det vore ganska kul att få veta :). Det finns två toppar på dygnet, klockan 4-6 på morgonen (?) och vid lunchtid, 11-13 på dagen, annars är det ganska jämt fördelat över dygnet utom 23-01 (*missinassen*) då det bara är några handfull per timme. Nyfiken? Inte jag inte - *korsar fingrarna bakom ryggen*.


5/8-00

Kungen gav ju Persson en känga när han besökte översvämningsområdet. Typ - att det är ju när man har semester man har tid att göra sådana här besök. Inte ens en med IQ Fiskmås hade ju kunnat missa den piken till Persson. Dock hade kungen glömt att han själv inte hade tid/lust/möjlighet att avbryta sin egen semester under brandkatastrofen i Göteborg. Så varför säga så? Slag under bältet tycker jag. Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla käft. Fast :-/ då kanske det inte blev så mycket skrivet här? Nå - ni fattar vad jag menar. En annan sak när jag ändå är på gång :). Drottningen sade 1996 att hon tyckte att pedofilerna skulle hängas ut på nätet med namn och bild, för att kunna göra det skulle tryckfrihetslagen ändras ansåg hon. Jag hoppas hon är nöjd nu! En kille dömd för 14 år sedan för att haft sex med en knappt byxmyndig tjej hängs ut på nätet. Han har sedemera inte ägnat sig åt dylikt och ångrar djupt det som då hände. Vem kan för övrigt garantera att allt som sägs/skrivs/visas på uthängningssidan är sant/korrekt? Vart går gränsen? När preskriberas brottet? När har man sonat det? Finns det inga gränsfall? Vilket är värst, lägra en 14-åring? Ett spädbarn? En 7-årigt barn som inte ens vet vad det handlar om? Incest?

Man ska inte kasta sten i glashus.

4/8-00

Veckans Pucko!
Gårdagens uppdatering kom upp väldigt sent. Väldigt sent! Irriterande! Ett hårdvarufel som uppstod på servern under natten gjorde att det inte gick att ftp:a upp filer, ja - inget funkade. Med den underbara logik som har påvisats av andra kan jag bara dra en enda slutsats. OBS - ironi :). Min server hade blivid *hackad* av vissa element i föreningen FRIS. Någon/några orsakade detta genom att surfa förbi mina sidor och via målsökande virus från deras egna hårddiskar så måste de ha smittat servern så den slutade fungera. Inte finns det väl någon annan förklaring? Detta med tanke på mail som sänds iväg med innehåll som nedan, nu sist igår fick Carro det. Hur är det med kunskaperna om hur Internet fungerar? Här är en bra sida om sökmotorer.

Hej
Jag har noterat att du har lagt ut mitt namn och andras namn på sökmotorer.
Du har inte min tillåtelse till det.


Skämt åsido! Annars? Ont i huvudet hela dagen igår, *burr* - Treo hela dagen och det utan att ens haft roligt innan :). Jag tror det beror på väderförändringar. Jag börjar nog bli gammal då sådant sätter så tydliga spår i kroppen. Sedan? Tja, jag blev uppringt igår av en *headhunter* (se gårdagens anteckningar) men jag sa som det var. Jag sitter med nöjda kort just nu och är inte intresserad av att byta jobb. Inte alls. Inte just nu. Allrahelst inte just nu när jag har semester :).


3/8-00

Ett stort brunt kuvert kom igår. Med ett intressant innehåll för övrigt och de bifogade fyra påsarna med Ahlbergs bilar var inte heller fy skam, *vinkar till P*. Semesterbilar :).

Hej Annika!
Ryktena säger att du är en av de Xxxx Xxxxxx Xxxxx vi letar efter. Vi använder oss sällan eller aldrig av platsannonser utan kontaktar eller blir kontaktade av specialister i branschen. Vi tror att du är en av dessa. Jag skulle vilja få ringa dig, på vilket telefonnummer kan jag nå dig?


Smickrande, men jag är övertygad om att fler än jag fick detta mail igår :). Snygg sajt! Seriös firma! Men, njaeee...

Ha tålamod, loppor, natten är lång!

2/8-00

Igår åt jag egenodlade persikor.
Odlade utomhus mot en spaljé.
Smaskens. Det kan jag lova.

Hästmyra Uurrrkkkkk! Grannen berättade att de hade hittat hästmyror i badrummet. Golvet började svikta och när de tog upp det för att kolla varför hittade de ett hästmyre-bo. De små rackarna (små och små kanske är fel ord) äter trä och kan förstöra ett hus om de får husera i fred. Varför de heter hästmyror vet jag inte, de borde ju heta husmyror? Jag vill inte att de ska invandra hos oss nu :). Sådana husdjur klarar jag mig definitivt utan. Det räcker med dem jag har.

Jag misstänker att en viss person har det ganska långtråkigt på jobbet/hemma :). Finns det en annan förklaring? Gå in på denna url och sök på Christina Wallsten. Som pastor Jansson :) ungefär. Hund? Rottis? Ajajaj - se nedan...jag misstänker iofs att detta nedan var riktat mot Katinka *ler* men det kan ju vara appliceras på andra oxå.

Bertil Sandberg - 01:09pm Jun 1, 2000 DST (156.)
Om vi nu skall återgå till barnets bästa så anser nog jag att folk som har arga Rottweiler - eller andra arga kamphundar så kanske det inte är så lämpligt med umgänge. Man skulle kunna tänka sig en lösning, kanske med en hundförare från polisen närvarande som kontaktperson vid umgängestillfället. Vi kan väl åtminstone försöka enas om att hundar som biter barn, knappast kan vara en fördel för barnet ifråga, och heller inte till barnets bästa. Det har ju hänt åtskilliga gånger att hundar ger sig på barn och t o m bitit ihjäl barn. Nja, jag är nog mycket tveksam till umgänge, när det finns arga hundar med i bilden. Däremot så finns det ju ingen anledning att ta ifrån den föräldern vårdnaden, så att även den föräldern kan få information om hur barnet mår om det ligger på sjukhus. Inte vet jag. Vad tycker ni om det ?

En människa som vet sig genomskådad av
en annan blir hans oförsonlige fiende.
Drottning Kristina

1/8-00

Augusti! Smaka på det ordet. Kräftor! Månsken! Mörker! Ajajaj...höst :(. Sommaren drar mot sitt slut. Jag började skriva dagbok på nätet i augusti 1997. Det är några år sedan, i Internettid mätt. Vad har hänt sedan dess? Massor! Och inget! Vad kommer att hända? Massor! Och inget! Finns det någon som läst min dagbok regelbundet alla dessa år? Knappast troligt :). Jag vet att en del faktiskt har plöjt igenom allt i efterskott och kommit med kommentarer via mail. De förtjänar en tapperhetsmedalj. Hur som haver, än fortsätter jag ett tag till. Bäva månde vissa och andra må sucka.... men så länge jag har något att säga, både till mig själv och andra så fortsätter jag - Varför sluta? Många har så gjort genom åren, lagt ned och många verkar ha dylika funderingar. Internetledan håller fortfarande många i sitt grepp. Förståeligt! Ty Internet är inte som förr. Nu passar den gamla klyschan in här - Det var bättre förr ;-).


Internet består enbart av ettor och nollor.
Vilken kategori tillhör du?

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,