Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/8-98
Igår var det sjöslag hemma :).
Två busar borstade och badade ... innebär blött överallt. 13 stora och 9 små handdukar genomblöta för att inte tala om lite annat smått och gott i bara farten, sängkläder, skor och ytterkläder. Man tycker att man står inne i badrummet och torkar och torkar pälsen, vad händer när hunden släpps ut i hallen? Jo, skak-skak-skakeliskak och ytterligare en halvliter badvatten landar uppåt väggarna och på golvet i hallen *ler*. Men skönt att ha det gjort! Inget man gör varje vecka precis ...

Stark doft av matt-limmet, inte bra för min astma. Går väl över? Ja, inte astman men den starka doften försvinner förhoppningsvis snart.
Annars - ha en bra dag!
Visst är det härligt med måndagar :-).
*kram* Annica

30/8-98
Skulle åka igår och kika på en kåk, men trots medhavd karta hittade jag inte fram :). Fast jag kom fram till att det gjorde inget för avståndet till Stockholm var alldeles för stort, 7,2 mil på delvis taskiga vägar (kul på vintern, NOT). Så jag gav upp och åkte och handlade istället. Så pragmatisk är jag ...

Det är febril aktivitet i sovrummet nu. Aha, inte alls, inte alls som man kan tro *ler*, utan det ska bytas matta på golvet. Nu, efter 7 år utan plastmatta på golvet ska det hux flux bytas, jag som precis vant mig vid spånplattornas diskreta grånande charm :-). Minner mig lite om när jag var 13 år, i pubertetens *vånda* och delade rum med min storebror som redan då knarkade och höll mig vaken på nätterna med musik och vad han nu gjorde påtänd i sin halva av rummet. Det var en jobbig period så jag försökte göra ett självmordsförsök genom tabletter och samtidigt skära upp armvecket och handlederna, dock givetvis utan att lyckas eftersom jag sitter här och skriver. Det som var höjden av vansinne i vansinnet var att när jag kom hem från sjukhuset hade mina föräldrar målat rummet i en ful grön färg och trodde att uppfräschningen av rummet skulle lösa alla problem.

De förstod inte hur jobbigt jag hade när jag var tvungen att dela rum med min bror, eller rättare sagt de ville inte förstå för de förnekade ju till och med att han hade problem än mindre ville de se att jag led av att han hade problem. Jag som var så duktig i skolan hade det ganska svårt att ens finna ro att göra mina läxor på dagtid. Mitt medelbetyg sjönk det året från 4.7 till 2.3 vilket torde ha gett även en blind besked :-) om att något var fel. Kommer fortfarande i skrivande stund, nu dock med värme i sinnet, ihåg deras förväntansfulla miner i tron att allt skulle bli bra i och med ommålningen. Den känslan är väl vad jag har nu ....

Mannen: Vi måste nog köpa ny dammsugare, den suger så fruktansvärt dåligt!
Kvinnan: Har du bytt dammsugarpåse?

29/8-98
Igår glömde jag släppa ut hönsen innan jag åkte till jobbet. Stackars små liv! Så stort är inte hönshuset så de hade nog tråkigt och trångt därinne tills jag kom hem och släppte ut dem :).

Less! Attityder! Att någon bara ids sitta och reta upp sig på min sig-fil på en mailinglista. Dessutom på min vana/ovana att använda * i text för att markera ett ord. Nätetiketten säger att man kan använda * runt ett ord för att markera att något sker just nu _samt_ att poängtera något, det förstnämnda är dock vanligast. Okey att reta upp sig :), men därtill att öppet visa sin taskiga attityd gör mig bara förbannad. Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla käft. Punkt slut ...

Jag arg :-), nejdå *ler* men som sagt trött på vissa fasoner hos somliga som kallar sig själva för *coola* och häftiga. Var och en har rätt att ha sin egen profil så länge den inte sårar och/eller skadar någon annan, vilket jag _inte_ tycker att min gör, tvärtom. Sig-filen tycker jag bara är kul, ger PMS ett nytt ansikte - vilket behövs :) och mitt sätt att poängtera ord har jag gjort till en del av mitt sätt att skriva.

28/8-98
Redan trött på allt tjafs i reklamen, TV och radio om valet. Pajkastning! Samt att alla ljuger ikapp så näsan den bara växer, de kan inte räkna för kredit och debit stämmer aldrig om man skärskådar deras löften. Bildt och hans kumpaner - sänka skatterna men samtidigt ökade medel till sjukvård, skola och barnomsorg? Fast jag inte röstar på sossarna upplever jag faktiskt som om de är de mest sansade just nu iaf. Gillade inte Persson förut, men han har vuxit i sin roll. Men någon Palme eller Erlander lär han aldrig bli *ler*.

Så mycket på G på jobbet (sorry kan inte berätta) så denna vecka har varit *tung* speciellt parallellt med en penicillin-kur. Inte mycket ork man har kvar när man kommer hem, får dåligt samvete för hundarnas skull. Knappt jag orkar surfa, ögnar igenom mailen och svarar så kortfattat det bara går utan att upplevas som otrevlig. What the heck! Säkert ingen som märker skillnaden ;). Kombinera det med PMS och livet är underbart, NOT! Men PMS ska med ont fördrivas - *smackade* i mig en hel påse mandelbiskvier igår, de där små små söta plupparna. Fast en chokladkaka hade inte suttit illa istället, men jag säger som Kajsa Warg - man tager vad man haver.

27/8-98
Var jag en strålande sol häromdagen är jag mer likt en blek halvmåne idag. Hatar den där förbannade PMS:en, tycker inte om att bli *styrd* av något jag inte kan påverka. Hate it!

Igår berättade en tjej som jag nyligen lärt känna att hon har fått onda aningar angående huset jag är spekulant på. Hon är synsk, ja jag tror på sådant faktiskt, och har fått onda *vibbar* när hon tänkt på mig och huset. Hmmm ... går vidare, men ska ha detta i åtanke. En grundlig besiktning skulle ju inte sitta helt fel om det blir så att det blir aktuellt. Jag litar på henne, då hon berättat om andra syner hon haft som slagit in, bl.a en god väns förtidiga död. Det vet man ju själv, det finns något annat som styr, en del kallar det slumpen och andra kallar det *känsla* osv. Ofta tar man ju beslut, som sedan visar sig vara rätt och förhindrat en olycka eller annat elände. Beslut motiverade på känsla och inte på sunt förnuft. Beslut man inte ens DÅ kan motivera för sig själv, men förstår senare. Beslut framtvingade av en inre kraft och just *känsla*.

26/8-98
Käkar penicillin, hoppas på snar bättring då både öron, bihålor och lungor *brakat* ihop. Har inte tid att vara hemma och kurera mig. Det är så mycket på G på jobbet så jag vill inte missa en sekund. Tänk förut på vissa andra jobb ;-), där kände man verkligen efter ibland, men inte nu. Jag är så glad att jag trivs så fruktansvärt bra och glad över att mina arbetskamrater är så trevliga.

Dock har jag varit lite stressad sista dagarna så dagboken har fått stå undan lite. Men det där går i vågor det oxå, ibland orkar man inte vara så engagerad och verbal. Hoppas eventuella läsare inte slutar surfa förbi :), I´ll be back. Man måste ju fälla in klorna ibland, kan ju inte ha dem ute för jämnan. Har legat lågt till och med på de mailinglistor jag är med på, fast det är väl ingen som saknat mig *ler* direkt.

När vet man att en man ska yttra något vettigt?
När han börjar med - Min fru säger ...

25/8-98

I made a resolution
and I plan to keep my word
But I need you to make it work
You´ve gotta read the message
and understand what´s on my mind
´cause not to see would be a crime

Lade bud på huset igår, men har inga större förhoppningar att det kommer att antas. Men känner att det börjar bli bråttom, bråttom, bråttom ... för min egen skull och för hundarnas skull.

24/8-98
Dunderförkyld!
Vad mer kan man kanske förvänta sig efter nattliga långpromenader :-) och femkampsaktiviteter i duggregn och dåligt klädd. Som jag alltid brukar säga - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Synd att jag bara säger det och inte själv efterlever det :), dvs jag hade inte en tanke på att packa ned regnkläder och ta med en tjock jacka. Igår kunde jag inte ens prata, men hundarna förstår kroppsspråk så det är inga problem. Med samboendet *ufot* skulle jag inte ens pratat om jag så hade haft rösten intakt - så sur är jag just nu :(.

Förra året minns jag att jag satte på elementen först 21:a september. Nu går jag redan och funderar på om det är dags, sicken skillnad på väder. Idag ska jag ringa och lägga bud på 1700-tals torpet, dock har jag inga förväntningar på att få det eftersom jag lägger mig 100.000 under begärt pris. Men visst var det fint, vedspis och öppen spis samt 1700-tals prägel, men synade man det i *sömmarna* såg man att taket behövs läggas om och det är tveksamt att vattnet verkligen klarar en hård vinter. Samt lite andra saker som i mina ögon drog ned priset...

Åker iväg till jobbet idag ändå, vill inte vara hemma. Treo och c-vitamin brukar kunna hålla en uppe och alert så pass att man fixar att göra det man ska ändå. Man är väl en svensk tiger *ler*.

Vid 35 år brukar kvinnor tänka på att skaffa barn då den biologiska klockan börjar ticka.
Män runt 35 år brukar istället då börja *ragga* barn (tonårstjejer) när gubbsjukan slår till.

23/8-98
Nalle var jättesur i fredagskväll när jag kom hem. Han låg på sängen och bara blängde på mig. Inte den minsta lilla svansviftning ... men nu är han lite gladare. Trodde det var Smulan som skulle sakna mig mest, men tydligen gillade Nalle inte alls att matte bara försvann och var på rymmen ett och ett halvt dygn. Ger ju en fingervisning om hur svårt det skulle vara att lämna bort dem till ett *hundpang* - nu var de ju iaf hemma i sin hemvanda miljö som vanligt.

Clinton bombade och Telia *bombat* var ju det man hörde talas om där ute. Dock hade jag ingen tidning eller såg inga nyheter, men har läst ikapp nu. Har även lyckats plöja mig igenom mailskörden ... tog ju med en bärbar men lyckades ej få ordning på modemet så jag kunde ju inte koppla upp som planerat och ta ned mailen samt uppdatera dagboken. Iofs var det skönt att slippa datorn ett tag.

Saxat ur mailskörden ett glädjande mail:
<snip>
Hej och tack för en ovanligt bra och informativ sida på nätet. Har själv nyligt börjat intressera mig för datorer- inspirerande med sådana som du. Keep up the good work girl!
</snip>

22/8-98
Kommit lite i otakt :). Hade jättetrevligt men måste väl erkänna att man börjar bli gammal. Ni som mailat lär få vänta lite på svar :-), tack iaf B. för rosen jag såg när jag snabbt skummade igenom mailen imorse. Många nya som vill bli inlagda i Dagbok på nätet oxå :) såg jag. Kul!

Irländsk julafton! Femkamp! Roligaste jag sett på länge. Ta en pinne c.a 1 meter lång, kör ned den i marken och tävlingsmomentet innebär att man har en bana på c.a 100 meter. Deltagaren springer fram till pinnen, sätter pannan emot pinnens top och snurrar snabbt 10 varv och sedan förmodas man springa tillbax. Så rakt som möjligt :). Oj vad roligt det var, att titta på, själv vågade jag inte delta i just den grenen. Fegis, nejdå ....

21/8-98
22.00, tillbax från Barnens ö. Trött är bara _förnamnet_ :).

20/8-98
1 årDenna ros fick jag av N. via mail och den passar bra att lägga in idag i dagboken. I dag fyller min dagbok 1 år. Tänk vad tiden har rusat iväg? Undrar om det finns någon *tok* ;-) som har orkat följa med under hela året? Idag ska jag iväg på okänt mål med jobbet :-), fast jag vet vad vi ska, men det förutsätts vara en hemlis så jag säger inte något. Ser fram emot det. Fast jag erkänner att det kommer att bli svårt att somna ikväll utan att höra Nalle snarka inne i duschkabinen och Smulan inte ligger och *suckmyser* vid fötterna i sängen. Vem ska väcka mig imorgon kl. 05.00 med en blöt puss? Ja just det, måste nog packa ned väckarklockan oxå ....

Får ofta mail som frågar hur och vad man ska göra för att få jobb inom Internet och webben. Det verkar vara så coola och häftiga människor som jobbar där är ofta orsaker som nämns. Nåväl! De som jobbar inom Internet-branschen är inte mer coola, häftiga, framåt och *öppna* :) än andra och jag tycker inte att de skiljer sig från *mängden* när det gäller jämlikhet, sociala egenskaper och förståelse för olika företeelser på nätet. Synd att göra en del besviken, men så är icke fallet. Nästan tvärtom upplever jag det som ibland eller rättare sagt ofta. Men iofs vad annat kan man förvänta sig? Egentligen *ler*? Det är ju en ungdomlig bransch och dessa egenskaper jag nämner brukar företrädesvis komma *pö om pö* i takt med ålder och livserfarenhet. Dock finns givetvis lysande undantag, men ...

19/8-98
Har problem med musen. Jajaja, *ler* min dator-mus. Den driver mig till vansinne just nu. Den och jag kan inte samarbeta längre. Den drar åt sitt håll och jag kämpar åt mitt :). Den är ju för tusan ny, bara 3 månader? Datorer! Blaha! Tacka vet jag selleri! Fast du som är tjej och intresserad av datorer, gå gärna med i mailinglistan Datakvinnor! Ett bra initiativ!

Annars börjar jag känna mig lätt stressad inför resan nu på torsdag. Måste städa hjälpligt :-) så pappa iaf hittar runt i kåken. Måste fixa lite käk så han kan värma i mikron. Måste skriva klara och lättfattliga instruktioner så att hundarna får mat när de är vana, får sina örondroppar på rätt sätt och tala om vart grejerna finns. Måste förbereda mig lite innan oxå. Måste få igång den bärbara så jag kan tanka ned mail och uppdatera när jag är bortrest. Måste ... måste ... måste ... men det ska bli kul att komma bort ett tag. Man kanske till och med skulle skippa datorn? Ta smällen att *låddan* kommer att vara full när man tankar ned mailen på lördag morgon? Får se! Lennart bidrog med följande roliga snutt:

- Det står i tidningen att polisen söker en man som antastar kvinnor.
- Skriver de vad man får i lön ?

18/8-98
En sten föll från hjärtat! Pappa kommer hit och sitter hundvakt. Han kan inte köra bil pga balanssinnet så han hämtas, sover över och skjutsas hem. Skönt! Han kan inte gå med hundarna, men de får göra ifrån sig på tomten, det gäller ju bara två dygn. Bara de slipper vara ensamma! Det ska bli spännande att åka iväg. Har lånat en bärbar jag ska konfigurera idag så jag iaf kan tanka hem mail och uppdatera reloaden, i nödfall via mobilen. Tack Katinka för ditt erbjudande om hundvakt - jag tar en *rain check* på det, Annica *ler*.

I går morse kände man igen sig. Bilköer! Skolan började tydligen och det märktes i trafiken. Märks även på jobbet! Full rulle! Men numera känns det bara bra, känner en trygghet och stabilitet jag inte kände i början. Då var jag orolig att inte räcka till, att inte ha tillräckliga kunskaper, men den oron har försvunnit. Det ger mig en styrka och ett enormt självförtroende, vilket som sagt brukar vara en *bristvara* :). Säger som Susanne, avundas dem som alltid har starkt självförtroende även under PMS:en, själv känns det ofta motigt och jobbigt.

17/8-98
Kluven ...
Rättare sagt mycket kluven ...
En diskussion i en mailinglista gav mig en fadd smak i munnen och den har stannat där hela helgen. Hoppas den försvinner - pronto!

Förutom detta som iofs innebar att jag varit uppkopplad ovanligt lite i helgen så är det okey. Dock lite orolig inför torsdag och fredag då jag måste åka bort. Min pappa kan nog troligtvis inte vara hundvakt, då hans balanssinne inte är vad det brukar vara efter blodproppen. Får se hur jag löser det, hur som haver så är det _inte_ aktuellt med något inackorderingshem för hundar, har bara negativa erfarenheter av dem. Visst jag är fånig! Men mina hundar är mina ögonstenar och mina barn, nästan :-). Vem lämnar bort två barn till helt främmande människor och en ovan miljö i onödan? Inte jag iaf, som förövrigt inte ens varit ifrån dem en hel natt under 10 år.

Women constitute half the world´s population, perform nearly two-thirds of it´s work hours, recivie one-tenth of the world´s income and own less than one-hundredth of the world´s property.

16/8-98
Ordet Compaq-living fick en ny betydelse igår :), antar att folk på 1700-talet inte var så långa och krävde så stort utrymme. Synd oxå att E4:an låg som en irriterande bullermatta, undrar hur hundar reagerar på ett sådant ljud som är tämligen konstant? De har ju så känsliga öron. Ska dock begära en visning inomhus i veckan.

Aftonbladet hade en artikel om huruvida man kunde anses vara beroende av Internet eller inte. Fick mer än 4 kryss - alltså i farozonen? Nåja, för att spä på det ytterligare ;) gick jag med i ytterligare en mailinglista, Tjejringens. Ähhhh - då kan man ju lika gärna börja jiddra om TV-beroende, bok-beroende eller vad man nu väljer för förströelse. Dock finns det givetvis de som använder Internet fel och kanske kan räknas till dem som anses som beroende. Man får ju inte bygga upp hela livet runt *modemet* och bara ha vänner på nätet och/eller sakna andra intressen vid sidan om. Men jag tycker man inte ska vifta med varningsflaggan i topp - många har ju stor nytta av Internet och använder det på rätt sätt. Vad är värre? Sitta framför dumburken hela kvällen eller vara uppkopplad några timmar istället?

Dock ska ju medges att en och annan *dårfink* har man ju stött på ute på nätet. Men de kan man ju stöta på IRL oxå. Tvärtom har jag däremot fått kontakt med många jag aldrig skulle haft chansen att möta IRL. Samt en del har jag via nätet sedan träffat IRL och är jätteglad för det, mycket trevliga och intressanta människor.

15/8-98
Idag ska jag åka och kika på ett renoverat 1700-tals torp. Ska bli spännande och se! Sedan måste jag åka och handla. Råttorna har i flera dagar demonstrerat i skåpen - Vi vill ha mat! Vi vill ha mat! Drar mig alltid in i det längsta när det gäller att åka och handla. Inte för att jag måste vända på slantarna utan för att jag tycker det är sååååååååå tråkigt att storhandla. Igår skulle jag koka thé, fick slå ihop alla tomma påsar så jag fick ihop så pass att fylla tesilen. Tigerblandning - citron, svartvinbär, earl grey samt jasmin. Ser att det även avslöjar hur ofta jag rensar ur skåpen *skrattar*.

Bara bra för figuren om skåpen inte är välfyllda jämt *ler*, då behöver man inte ens besvära sig att öppna kylskåpet eller skafferiet om man är småsugen eftersom inget finns att käka. Men ibland måste man få unna sig något gott - man lever ju bara en gång. Dock kanske något lite längre om man tänker på vikten :-) då och då.

Hur undviker man att mannen läser min privata e-mail?
- Döp om mappen till "Installationsmanualer"
Hur kan det förhindra dem från att läsa e-mailen?
- Har du någonsin sett en man läsa en installations-manual först?

14/8-98
Susanne var på besök på jobbet igår, hon gjorde en intervju för ett kommande projekt. Jag (firman) bjöd på lunch (*ler* dagens iaf) och jag blev så imponerad. Kocken blev alldeles till sig i trasorna när han såg henne, *mamma mia* ungefär, ingen *mamma miar* mig nuförtiden *ler*. Konstigt, *Annica kliar sig i huvudet*? Lika förvånad är jag över det tilltagande *teflonminnet* man fått. Som häromdagen när jag skulle knappa in PIN-koden på mobilen på morgonen, samma kod jag haft sedan i januari, fyra ynka små siffror att hålla reda på :) som suttit klockrent. Det var bara TOMT, soprent rent ut sagt i *teflonminnet*. Tog en lång stund innan jag kunde *locka* fram dessa små siffror i rätt följd, först tredje försöket lyckades. Tur det, slapp man gräva fram PUK-koden, för vad den lappen har hamnat kommer jag inte ihåg *ler*. Dock något irriterande när man är van att ha full koll på allting...

Vädret slog om rejält. Jag går ju med hundarna tidigt på morgnarna och senaste veckan har det nästan varit frost på marken. Fast jag gillar hösten, september och oktober brukar kunna vara underbara månader med indiansommar (förhoppnigsvis), fast med tanke på att det inte varit någon sommar i år så blir det väl inte ens det i höst. Jag gillar när naturen byter skepnad och förbereder sig för vintern. Gillar när man får tända första brasan inne på kvällen och kura ihop sig i soffan. Fast numera är ju soffan utbytt mot datarummet...

13/8-98
Jag skulle aldrig kunna bli urmakare eller ha ett annat *pilleri-jobb* - det är en sak som är säker. Satt igår och skulle försöka få till två små bilder (10 x 10 pixels) i Photoshop efter en större förlaga. Krav, skärpa eftersom de ska användas som instruktioner i en on-line manual. Försök själv att få en avlagd lur samt en telefon med pålagd lur att bli skarpa och snygga. Satt i över tre timmar hemma på eftermiddagen innan jag blev helt *ko-ko* :-). Då var det vara att stänga ned Photoshop och göra något annat istället.

Igår kväll hade GirlTalk-tjejerna kul hoppas jag iaf *ler*, avstod då jag har ett tidigt möte idag. Sedan ska jag inte sticka under stol med att det är himla bökigt ibland att bo på landet. Bil är ett MÅSTE och även med bil tar det tid att ta sig fram och hem. Visst, man skulle kunna knoppa över inne i stan - *Annica drömmer* - tänk att checka in på ett hotell, älskar hotell frukostar. Men då kommer kruxet - hundarna! Man blir _lite_ låst ibland ... det positiva överväger, här några skäl nedan:

  • att *borra* ned näsan i en gosig päls och bara njuta av doften av hund
  • att alltid ha någon som väntar och längtar efter dig
  • att någon alltid blir lika glad att se dig varje gång
  • att alltid ha sällskap
  • att ha anledning att ut och röra på sig i naturen
  • att bli väckt av en pussig och gosig hund på morgonen
  • att ha en riktig *vän* i vått och torrt *ler*

12/8-98
En kvinna misshandlade sin sambo eftersom han vägrade fixa till käk och servera den klockan 23.00 på kvällen!

Var 10:e dag dödas en man av sin kvinna eller någon kvinna han har/haft en närstående relation till!

Aha - en och annan kanske lyfte på ögonbrynet nu :). Men givetvis kör jag bara *vänd*-metoden, igen! Men visst reagerar man mer om man vänder på det? Det var en kvinna som vägrade fixa käk åt sin sambo. Jo, hustru-aga blev in facto förbjuden enligt svensk lag redan *ler* 1864. Det är kvinnor som dödas av män. Jag tror faktiskt att vi alla har blivit avtrubbade på något sätt. Vi ser inte orättvisorna och de faktiska förhållandena. Vi ser inte hur ojämlikt det fortfarande är eller vill inte se rättare sagt. Stoppar huvudet i sanden som strutsen - det man inte ser, finns inte. Blir bara så upprörd när jag läser om att sådant här förekommer fortfarande anno 1998.

Men ändå har vi det bra förspänt i Sverige. Paradoxalt! Om man jämför med andra kulturers kvinnosyn. Slöja! Omskärelse! Tvångsgifte! Ingen utbildning! Ingen sjukvård! Vi ligger före i utvecklingen, javisst! Men vi kan inte slå oss till ro, dels för vår egen skull men framför allt för dessa kvinnor i andra kulturer.

11/8-98
I fredags surfade jag runt och besökte alla som ligger på Dagbok på nätet. Ska göra en snurr till i slutet av augusti, en del tycks bara ha anmält sig och sedan inget mer, dvs inte skrivit något i dagboken. Puh, :) det är ju nästan 100 så det tog en stund. Jag sände några frågor till en del om de slutat skriva för gott (vem kan det?) samt en del påminde jag om att det ska finnas en textlänk eller logga som pekar tillbax. Konceptet med en web-ring, vare sig det är en dagboksring eller killring, är ju att det ska gynna ALLA att vara med. Mina besökare går via länken och besöker XX. XX:s besökare går via länken och besöker YY:s dagbok, precis som ringar på vattnet. En kommenterade sin textlänk:
<snip>
Jag är länkad därifrån och måste då sätta upp en länk till den sidan. Så här är den.
</snip>
Denna kommentar under sin textlänk ger mig vid handen att personen inte förstått detta med *ömsesidig länkning* och web-ringar.

Det är valfritt att anmäla sig till en ring så därför har jag svårt att förstå att en del inte vill se poängen med det hela. Ungefär som att äta kakan men ändå ha den kvar? Nog gnällt om detta :). För övrigt är det jättekul, trots lite extra jobb som det genererar för mig. Roligt att höra att de flesta anser att besöksantalet ökar, precis som avsett. Vem vill skriva dagbok på nätet om ingen läser den?

Skillnaden mellan en man och en kvinna :)?
En kvinna vill att en ENDA man ska tillfredställa ALLA hennes behov.
En man vill att ALLA kvinnor ska tillfredställa hans ENDA behov.

10/8-98
Semestern slut :)!
Facit!
Regn, regn och åter regn. Tre hyfsade dagar.
Hade ett litet 2-årsjubileum igår, då jag lade upp min första sida på nätet om Njuffar och fästingar. Räknade fram via räknarna att jag sedan dess haft 514 469 besök på mina sidor - tänk om man fått 1 spänn per skalle *Annica drömmer*. Men är glad att de besöks .. slut på *banka sig för bröstet*! Var tvungen att skryta lite :), men kul är det. Det ska jag ju inte sticka under stol med. Eller ...? Dj*kla Jante-lagen :). Man måste få tycka själv att man duger. Man måste få tycka att man är värd något. Man måste få ha ett självförtroende som kommer inifrån. Man måste tro på sig själv. Man måste få tycka att man presterat något. Yisses - vilka massor med *måsten* det blev?
Ähh - pinnar iväg till jobbet nu! Ha en bra dag! Annica *kram*

9/8-98
<snip>
Herregud mänska, du är ju underbar!!! Och gillar hundar dessutom! Vilka sidor och vad hjälp jag fått! Tack för alla skratt!!!! ;-)))
</snip>
Detta möttes jag av på lördagsmorgonen bland alla mail i *låddan*. Måste erkänna att det värmde! Det är ju precis det jag vill med mina sidor, att någon ska ha nytta av det jag skriver samt att kunna roa någon. Skulle man _aldrig_ få sådana här mail kunde man ju lika gärna *packa ihop sidorna* för gott. Så styrkt för dagen :) plockade jag in några nya på Dagbok på nätet! Vilken salig blandning vi börjar bli. Kul! Får jag lov att presentera en av dem, Bengt, bara som ett smakprov! Väl bekomme! Ha en trevlig söndag ...

8/8-98
Varje dag kan vara den sista i ditt liv!
Eller rättare sagt, en del verkar vara så stressade att de längtar till att få lägga sig till ro för evigt i kistan!
Tja, igår fick man en tankeställare. Skulle in till apoteket en sväng. Det är in facto en 70 väg, höll farten då jag vet om att den är riskabel då älgar ofta korsar vägen just på den sträckan. Ser i backspegeln en svart BMW som kommer farande i en dj*kla kareta! Tänker stilla, nu får du nog sakta ned lite. Bah .. han brakar om precis i en kurva och en mötande bil dyker upp. Enda jag hinner tänka var att - skönt att busarna inte är med. Mötande bilen och jag får styra ut i vägrenen, men det gick bra. Den här gången! Hade det varit en lastbil som mött är det tveksamt.

Så på eftermiddagen var jag ganska *taggad*. Iofs inte svårt att förbli när man ser folks attitydproblem *ler* på nätet. Men _det_ är en annan historia. Lev väl!

7/8-98
Igår vaknade jag och min dröm hade slagit in!
Himlen var klarblå. Det var meningen att jag skulle in till stan och träffa tjejerna på GirlTalk på lunch. Jag är en principmänniska, lovat är lovat, bestämt är bestämt! Vill inte göra andra besvikna, eller ledsna, vill vara andra till lags och tycker inte om att ändra mina planer. Men jag kände instinktivt att någon stadsresa skulle inte bli av :-/. Hatar Stockholm! Det är så stressigt och ännu värre om det är varmt och soligt. Så jag stannade hemma. Njöt av solen, lät den värma, bränna, hela, läka och hade min första riktiga semesterdag *ler*, näst sista dagen på semestern. Det var så varmt att jag t.o.m tog på mig klänning för första gången i sommar när jag åkte och handlade senare. Köpte en glass och bara njöt :).

Nalle är så deprimerad. En granntik löper! Han bara ylar och låter såååååååå ledsen. Fast vi satt i solen och *pratade*, jag smekte honom på bröstet och han bara njöt, så ylade han så sorgset. Finns inget som kan låta så ledsamt som en ylande hund. Tänk om vi människor skulle sätta oss och yla så när vi var ensamma och ledsamma? *Annica ler*, vad det skulle låta ibland i våra trista förorter :).

Läste en artikel i Expressen om Birgitta Stenberg. Den damen kommer inte att dö nyfiken. Hon har aldrig gömt sig bakom några fasader, skrivit många självbiografiska romaner och en del riktigt bra faktiskt. Hon tycker att man vinner mycket på att vara öppen. Hon menar att visst riskerar man en del, men är man öppen slipper man få det stucket i ryggen. Jo, det stämmer nog. Men alla är nog inte lika starka som henne ... men tänk om? Hennes råd var:
Våga riskera ett misslyckande,
hellre det än att inte våga alls.

6/8-98
Sommaren är snart slut? Otroligt vad tiden går fort! Fast sommaren och sommaren? 1998 kommer att gå till historien, året utan sommar :). Men jag har iofs inget emot att det drar mot höst, är en höstmänniska, naturen blir så vacker, luften ren och klar. Tur att man inte har anlag för höstdepressioner, de som har det tycker jag mycket synd om i år.

Fick läsa ett mail avsett för någon annan, jag kunde ju garva åt saken eftersom jag bara såg *det fåniga* i det men förstod att den mailet var avsett till tog illa upp. Att folk inte kan ha lite mer hyfs på nätet? IRL finns ju vissa regler, man vräker ju inte ur sig vad som helst åt främmande människor men varför tappar så många den insikten så fort de hamnar *anonymt* på nätet, dvs man ser inte varandra ansiket mot ansikte. Jag försöker iaf att i mina mail hålla en korrekt ton :). Hamnar jag på en privat hemsida som ser fördjävlig ut så använder jag BACK-knappen istället för att *spy ut ilska* via ett mail till den som gjort sidan. Är den bra däremot, kan man snabbt tota ned några rader och skicka iväg. Det är alltid kul att kunna ge någon positiva ord på vägen. Som någon sa - Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla käft - fritt översatt.

Däremot minns jag att jag mailat både Internetbyrån och Spray och klankat på urusel kodning *ler*. Av Internetbyrån fick jag ett vänligt svar men Spray hörde aldrig av sig. Konstigt? Fast de fattade väl aldrig min kritik om att det saknades height och width i IMG, samt att det var rent idiotiskt :) att lägga massor av grafik i en ENDA stor tabell som tog hundra år att ladda in. Tipset att dela upp i mindre tabeller bjöd jag på samt förklaringen till vad attributen height och width har för betydelse :).

5/8-98
Urban hade en tok-rolig men samtidgt tilltalande tanke i sin Reload. Att bli dagboks skrivare åt exempelvis Gudrun Schyman inför valet nu i september. Slängde iväg ett mail till henne och sa att jag tyckte hans idé var bra ;). Politikerna åt folket - inte folket åt politikerna.

Borstade busarna igår. Då far ofta en tanke genom huvudet - kanske det blir en labrador nästa gång eller en liten tax ;-). Smulan har smeknamnet Fislisa - varför kanske namnet antyder *ler*, hon har en lite orolig mage. Hon gjorde skäl för det igår under borstningen *Annica höll för näsan*, samtidigt som hon låg och *småpratade* frenetiskt - Ja ja, jag vet att du måste, men jag giiiiiilllar inte det här! Nalle hade massa *hotspots* såg jag, lustigt det har ju inte varit någon direkt värme men dock blöta förstås. Älskar mina hundar, blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dem. Skulle kunna offra mitt liv för dem, fast *funderar* det gör jag ju på sätt och vis redan ....

Nu är det konstaterat, män lider oxå av PMS :)
Penis Malfunction Syndrome.
Pre-Middle aged Syndrome.
Post Macho Syndrome.

4/8-98
Kajsa Kavat is back :-).
Njae ... fick ett mail från M. en gammal arbetskamrat som tyckte att det jag skev i min 100-lista om att jag var blyg inte alls stämde in med vad han kom ihåg av mig. Både och! Jag är inte blyg när det gäller att säga ifrån om någon behandlas orättvist, när jag möter fördomsfulla människor och mulliga mansgrisar. Jag säger vad jag tycker och tänker om olika företeelser som i mina ögon är helt fel. När jag jobbade som facklig förtroendeman var jag inte heller blyg :) direkt. Kan bli en rasande *tigrinna* när jag möter sådana som killen som hängde ut sitt ex. på nätet med nakenbilder och elaka kommentarer.

Men ... när det gäller mig själv, mina innersta tankar och känslor är jag desto blygare. Har mycket svårt att släppa andra människor in på livet, väldigt få känner mig väl och väldigt få får ens tillfälle till att försöka ;-). Går ekvationen ihop? Inte för mig, det var detta jag bl.a försökte sortera ut i helgen i *det svarta hålet*. Utan att lyckas, men tankar och minnen har väckts. Både på gott och ont!

Tack Per-Arne för ditt boktips, Förändringen av Germaine Greer! Och tack för dina uppmuntrande ord :) om både PMS och mina farhågor om klimakteriet.
<snip>
Hon målar upp en ljus och positiv bild av den perioden i en kvinnas liv. Så jag hoppas du kan se fram mot den perioden med tillförsikt.
</snip>

3/8-98
PMS-pinnen!
Gröna (bra), gula (stormvarning) och röda (mens) bollar.
............................

Önskar det kunde forskas mer i vad PMS är och dess orsaker och verkan. Framför allt upplysas om det mer, även om alla inte har besvär av det i vanliga fall så kan det komma en släng, då kan det vara bra att veta vad det beror på. När känner sig en kvinna mest känslig, lättretad, sårbar, deppig och utsatt? När sker de flesta självmorden bland kvinnor? Jo, under PMS:en. Är man bara minsta deppig innan kan PMS utlösa en riktig *berg -och dalbanefärd* :-). Det fick jag erfara i lördags, tack Susanne för att du mildrade fallet. *Annica har precis klättrat upp, står på kanten och blickar ned i det svarta hålet* Vad kom som ett brev på posten på söndagsmorgonen och bekräftade mina misstankar, jo mensen. Usch, det sägs att klimakteriet är ännu värre? Ser _inte_ fram emot det :(.

Nu har jag iaf kommit mig för att göra en PMS-pinne hemma *ler*, bra att vara förberedd.

2/8-98
Var riktigt huslig igår - chockade nästan mig själv :-). Får hoppas det anfallet går över snart ... Det är golf - Masters i Kungsängen. Glad att jag inte hade några ärenden dit igår, för det var tydligen kaos enligt hörsägen. Vädret var ju helt ok jämfört med dagen innan ;-). Nej, golf är inte min bag. Luktar lite överklass tycker jag. Fast sporten har blivit mer och mer folklig, tack och lov. Till och med min gamla far har börjat spela lite golf på gamla dar :). Förresten så är han äntligen hemma nu, lite yr och så men ändock så pass att han fick komma hem.

Jag åkte till Rätt Pris i Bro istället och stod utanför och väntade när de öppnade 10.00. Varför? Gissa! Röksugen!!! Busarna fick åka med, de älskar att åka bil. Svårt att neka dem det nöjet :-), svårt att smyga överhuvudtaget. Jag behöver bara TA i bilnyckeln och Smulan kommer galopperande i vild förväntning eller om jag planerat att ta med dem, viska ordet bil så har det samma effekt :). De är roliga de små liven, okey då stora liven.

1/8-98
Igår var jag tvungen att *nacka* gammeltuppen. Han var förlamad i bakbenen och det var dags ... börjar bli blödig tror jag?

Läste om NewFoundlandshunden Maui som räddade tre turister ur Medelhavets vågor utanför Korsika, men drunknade själv pga att ansträngningen blev för stor i vågorna. Stackars vovve, stackars husse som själv fick en hjärtattack i kampen att rädda turisterna. Lite fånigt - men detta var det som jag kom ihåg av genomläsningen av tidningen :), allt annat elände bara *passerade* förbi. Selektiv läsning? Man måste sortera lite. Men dock på Aktuellt kunde jag ju inte blunda när de visade bilder på barn i svältens Sudan. Det _kändes_ i hjärtat!

Denna semestervecka har verkligen varit i slöhetens tecken. Inte gjort ett smack, punkt slut. Känner mig inte *in the mood* för det heller just nu. Jag som skulle göra så mycket? Inte har jag kopplat ur heller :-). Nej, inte ens det. Men kopplat av, okey då *ler* - om man kan kalla det för det. Jag har andra ord på läppen - oföretagsamhet - apati - missnöje - leda - trötthet - utbrändhet. Var tvungen att skaffa en ny sig-fil (tack Victoria för den)! Helt klart självbeskrivande :)!
********************************
Annica Tiger - http://www.atiger.pp.se/
I have PMS and a gun! Any questions?
********************************

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,