Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/8-99
Hotmail gör skäl för namnet - Hot mail :). Alla brevlådor har i flera dagar legat öppna så vem som helst har kunna läsa mailen. Se Pyttemjuks bortförklaring här! Skrämmande!

30/8-99
Jag är ingen feminist - vad det uttycket nu egentligen står för? Jag gillar inte denna etikettering och kategorisering. Tittar man i Sv. Akademins ordlista definierar de feminism så här:
femin·ism (-ism') ˜en s. rörelse för kvinnors jämställdhet med män m. m.
Numera har det transformerats till ett rent skällsord. Jag anser mig själv vara en humanist som bara vill att samhället ska bli mer mänskligt. Det innebär ju förstås att jag ofta pratar/funderar om de som behandlas ojämlikt - att det då ofta råkar bli kvinnor/feminum som *är på tapeten* här i min dagbok är något som inte kan undvikas då vi in facto icke är jämlika med männen. Vem kan bortförklara att vi fortfarande bara har 80% av männens löner även om vi utför likartade arbetsuppgifter. Egentligen borde man bojkotta facket :-). Gubbsen där agerar inte tillräckligt kraftfullt. Vi är ju mer än hälften av befolkningen i Sverige - gick vi ur facket kanske de skulle börja agera för att få in oss i fållan igen.

För att återgå till det jag började med :). Jag vill inte bli kallad feminist med negativ betoning. Jag anser inte att vi kvinnor är felfria utan förutsätter att det är bägge könen som måste sträva tillsammans för att uppnå ett jämlikt samhälle. Det försvåras visserligen av att många män intar en *skyddställning* :) och en del t.o.m förnekar att ojämlikheten ens finns. Jag kan ha åsikter om hur vi kvinnor ibland behandlar männen vid skilsmässa - många använder barnen som *slagträ* för att trycka ned sin ex. med och att en kvinna inte med automatik är lämpligast som vårdnadshavare bara för att hon är kvinna. Är jag en anti-feminist då? Jag förordar kemisk kastration när det gäller notoriska våltäktsmän och pedofiler. Är jag en rabiat feminist då? Det kan innebära att jag anser att vi behandlar våra invandrare på ett felaktigt sätt - se t.ex hur svårt de har för att slå sig in på arbetsmarknaden, många väljer att byta till ett svenskt efternamn bara för att inte bli bortsorterad redan från start. Är jag anti-rasist då? Men jag kan även ha åsikter om att det är fel av en del invandrare som vägrar att anpassa sig till det svenska samhället, uttrycket man får ta seden dit man kommer är inte helt fel ute. Är jag rasist då?

Min drapa ovan är *triggad* av två mail jag fick igår. Det jag citerar nedan är ganska lustigt. En tjej berättar vad hennes lärare sagt på en lektion och frågan är väl hur i all fridens namn en lärare ens kan komma på tanken att säga så - på lektionstid? Förresten, varför är det så många som inte kan skilja på Annica och Anna?
<snip>
Vet inte vad man kan säga annat än wow när man är på dina sidor! HTML guiden är jätte bra och vår lärare rekomenderade den i skolan här om dagen... Han sa Anna Tiger känner väl alla till... Hon är superduktig visserligen feminist men ingen är perfekt...
</snip>

Sedan fick jag ett mail från en kille och jag vet faktiskt inte vad som *triggade* honom att sända det mailet? Jag tycker det säger mer om honom och jag kan inte ens ta till mig det som kritik. Mein gott! Det finns väl för sjutton inga tjejer som anmäler en kille för ofredande bara för att han visslar eller glor efter henne på gatan? Jag hänger inte med i resonemanget? Gör du? Klädd som en hora? Sura? Snipiga? Är frihet för en man synonymt med att kunna vissla och kolla in tjejer? Vad är friheten för en kvinna? Att slippa gå i slöjor? Att få klä sig som hon vill utan att någon ens kommer på tanken att nämna ordet hora i samma andetag? Att slippa bli uttittad, värderad och vägd på våg efter utseendet?
<snip>
Anser du att historierevisionism är hets mot folkgrupp? Vad säger lagen? Har inte detta med polisanmälningar mot ofredande av kvinnor gått lite för långt? Snart kan man inte ens kolla in en tjej på gatan eller vissla efter henne förrän man blir anmäld... Det är denna sura, snipiga, missunsamma, moralistiska, livsfientliga och misantropiska attityd som finns i detta märkliga land som producerat denna mentalitet. Vissa kvinnor klär sig om utövare av världens äldsta yrke, och om man sedan tittar på dem EN sekund för länge blir de arga. Snart finns ingen frihet kvar i Sverige.
</snip>

Säg inte att du är fattig därför att dina drömmar inte gått i uppfyllelse. Verkligt fattig är bara den som aldrig drömt.

29/8-99
Lider du av homofobi? Läs då detta :) - Så gör djur!
Intressant läsning. Grattis till bronsmedaljen Ludmilla - en bragd med tanke på den svåra sjukdomen hon precis genomgått/genomgår. Ha en bra söndag! PS. Windows - ett virus med musstöd? Se här! Bara för en vecka sedan hämtade jag hem en patch som skulle täppa till en bugg i odbc drivisarna. Jajaja - nu har det kommit fler, en för Excel och en för Java virtual machine.

Man kan bara se sina egna fel med andras ögon!

28/8-99
För att fortsätta på temat igår!
Har du skrivit testamente?
Har du fyllt i det Vita Arkivet?
Kvinnor tenderar att vara mycket sämre på att skriva testamente eller ange sina önskemål angående alla bestyr i samband med sin egen död, vilket kan göras i exempelvis det Vita Arkivet man kan skicka efter från en begravningsentreprenör. Låter dystert, men det är det inte. I det Vita Arkivet talar man om hur man vill bli begravd, kanske specialmusik eller annat som man vill ska ske, om man vill kremeras och anger all nyttig info som vilka försäkringar man har osv. Själv har jag noterat att jag inte vill bli kremerad eller obducerad samt ej bli donator.

Detta kan givetvis ske i ett testamente, vilket man kan upprätta även om man inte har massor med pengar att fördela :). Det är en trygghet för de anhöriga att veta den dödes vilja. Dö - det ska vi ju alla förr eller senare. Döden är det enda rättvisa här i världen, det drabbar både fattig och rik samt en företeelse som man vet kommer förr eller senare, helst senare. Men man kan ju bli överkörd imorgondag - ingen vet och ingen vill väl egentligen veta. Man kan även dokumentera hur man vill att eventuella barn ska få det eller som i mitt fall hur de efterlevande ska göra med mina hundar. Morbid? Nej bara praktisk. Tänk över detta och gör detsamma. Döden är inte tabu, den finns och den går ej att mota i dörren. Man måste kunna prata om den med sina anhöriga och inte skjuta upp allt till morgondagen som en vacker dag inte finns längre.

När en kvinna/tjej kritiserar, påpekar, protesterar mot felaktiga beslut brukar en del visa tendenser till att bemöta detta med attityden gnällf*tta och epitet med betoning på (bakom ryggen givetvis) som gnällig, negativ och besvärlig. Mina erfarenheter är att om en man/kille gör detsamma möts han ofta med mer respekt och samma kritik är helt plötslig konstruktiv kritik. Samma påpekande är då synonymt med analytisk förmåga :). Samma protester är då ofta kraftfulla och viktiga noteringar till protokollet. Nu kanske jag ger en schablonartad bild av det hela men något ditåt tycker jag ändock att det är. Det roliga i kråksången är att de som jag upplever reagerar så här är inte bara män utan lika ofta kvinnor. Av gammal hävd kanske även vi kvinnor anammar samma oönskade beteende? På något sätt känns det ibland som om kvinnor/tjejer måste ha ryggsäcken full med argument, viktiga fakta och bevis som verifierar det man säger för att bli trodd/få respekt och män/killar har inte alls samma *bevisbörda*. Jag tvivlar på att mina funderingar/tankar/upplevelser här är unika. Frågan är hur ska man ändra på detta faktum?

27/8-99
Min bror Släkt och vänner?
En gammal tjejkompis kom.
Ett par släktingar.
Hur många kommer på min begravning? På din? Men vad spelar det för roll? Egentligen? När man är död är man död, that´s it!

Tommy var min bror, några år äldre än mig. Grannarna ringde polisen när lukten blev för påtaglig. Ingen vet egentligen om det verkligen var den 28:e han dog. Ensam! Hittad efter en vecka i augustivärmen! Tanken på död, andras och min egen har tyngt mig senaste veckorna. Jag borde sluta röka! Pronto! Men kan inte. Rädslan att dö i ensamhet är värst. Och i mitt fall - dö före hundarna och framförallt dö och kanske ligga i flera dagar med dem runt omkring undrandes över varför flockledaren inte rör på sig. Nå - det kan inte hända nu eftersom jag är gift :), men jag ser framåt i tiden. Jag har funderat på att man/någon borde fixa ett nätverk (inte datorer) för ensamma människor, både gamla och unga. Ett telefonsamtal om dagen eller ett mail kan kännas som en trygghet skulle jag kunna tänka mig och något besök i veckan av en levande själ. Jag tror att det finns embryon lite här och var byggda på frivilliga personers och föreningars arbete. Detta ligger mig varmt om hjärtat - ingen, jag säger _ingen_ ska behöva dö ensam och ej saknad/efterfrågad av någon. Det händer ju titt som tätt att folk ligger och ruttnar i sina lägenheter - nu sist en pensionär som låg död i tre veckor - granne med hemtjänstlokalen. På den tiden jag hade en kolonistuga blev jag bekant med en äldre herre som alltid strosade runt med sin boxer. När jag sålde den kåken tappade man kontakten, men långt efteråt fick jag höra att han hade hittats hemma, död. Död sedan länge och med boxern liggande i hopkrupen ställning, alldeles uttorkad och det blev nödvändigt att avliva hunden. Varför är allt så anonymt och varför kan vi inte *bjussa* på varandra och bjuda in andra i våra liv. Det finns så många ensamma! Det är tråkigt och borde inte behöva vara så.

26/8-99
Objudna gäster, se Dagens bild. Men dessa bjuder jag gärna på Löfbergs :). Fina! Rätt färg! Vilda! Ja, de ploppar upp runt fågerlborden nu.

Jag har fått en fluga på hjärnan. Den är lagd i ett lager, rör sig 30 grader en viss sträcka under ljudet av flugsurr. När man klickar på den skakar browsern :) men det sista fick jag inte till - jag vill att den ska bli osynlig efter att browsern skakat färdigt. Dock har jag fått eminent hjälp av Katinka och det funkar nu :). Det finns massor med kuliga saker som funkar ok i MSIE men inte alls i NS och det är ju inte så kul. Jag är ju så petig att jag vill att det ska funka i både NS och MSIE samt inte generera scriptfel i äldre browsers - det gör allt så mycket krångligare. Iofs har jag eliminerat detta genom att köra redirect via document.all/document.layers och resten till en enklare variant. Kul har jag haft :) och inte haft tid att skriva i dagboken så mycket som kanske har märkts för tiden räcker inte till - det vanliga jobbet ska ju skötas oxå samt uppdateringen av guiden, vilket i sig inte har blivit så mycket av på sista tiden. Jag leker med citatet:
<snip>
"Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet" - Ines Uusman 12 maj 1996, då IT-ansvarig minister.
</snip>
Jag undrar hur många gånger den damen har fått det citatet nerkört i halsen?

Jag såg en snutt på TV. Nu tänker jag inte nämna varken namn eller företag för att undvika att själv få PUL nedtryckt i halsen *ler*. Jo...en ung kille hade lockat mängder med spekulanter/intressenter som satt och smaskade på hamburgare och chips under tiden han presenterade sin vision - bredband åt folket :). Tanken gillar jag - Folket skalla! Bredband åt alla! Men...min första reflexion och intryck blev bara efter att ha sett honom på TV - inte tänker jag köpa några aktier i det bolaget. Detta kanske jag får äta upp om några år - men jag brukar lita på mina *vibbar*. Vet ej varför Internet omges med sådant intresse, ta bolaget som heter som en deo och som ett svensk investeringbolag pumpat in 500 miljoner i - i mina ögon otroligt. Hur kan en portal innan den ens lanserats värderas till 3-4 miljarder? Nu menar jag inte deo-portalen utan en annan som inte ens lanserats än. Snacka om överhettad marknad. Se på de portaler som finns och som ej ännu går med vinst trots flera års närvaro på nätet. I vanliga fall talar man ju om en *pay-back* på ett eller högst två år på nya produkter och tjänster.

Fick ett så rart mail igår - dock har jag lite svårt att förstå Lassie-tanken? Men det var sött av honom att maila och fråga:
<snip>
Hej, var det dig jag såg idag vidpass 13-snåret vid Barkaby i en Felicia med A Tiger på skylten? Om ja, kan jag känna mig nöjd över att ha sett en kändis. Kan f ö bara instämma i alla lovord! Keep up the good work!
</snip>

25/8-99
Tittar upp lite yrvaket. Lön? Redan? Vad tiden går....när man har kul :). Passagen har börjat tvinga på folk frames med en övre ram med reklam typ Geocities. Min sida om njuffar har ju legat där sedan de i princip startade. Jag viiiiiilllll inte ha någon reklmabanner för Passagen, alternativet är att flytta sidorna hit till min domän men igår så trixade jag till det på annat sätt *flinar* och jag får väl se hur länge det funkar. Ja - jag vet att det är gratis på Passagen och att smakar det så kostar det :) men lite full i fan får man väl vara?

24/8-99
Idag blir det kort och koncist - ha en bra dag! Må gott!

23/8-99
Den summariska rättegången på Cypern ger verkligen fel signaler. Sup tjejen full och gör vad fan du vill med henne, hon får skylla sig själv hur som haver. Får väl gå ut och ragga upp en oskyldig *toyboy* och supa honom full och släpa in honom på ett hotellrum och förlusta mig med honom. Tjofräs! Eller rättare sagt bristen på tjofräs - fulla killar kan man inte våldta - iaf inte som tjej :). Nej, skämt åsido - jag tycker att det är fel att killarna slipper undan med lite böter, som inte ens kommer flickebarnet tillhanda utan stannar hos den cypriotiska staten.

Tack för alla mail/kommentarer i Kommentera!, hoppas ingen kände sig tvingad att kommentera det jag skrev igår. Allt var som vanligt mina tankar och funderingar, men det var kul att höra en del motiveringar varför somliga besöker min dagbok. Jag ska svara i sinom tid. Igår satt jag och jobbade/funderade med/på något helt annat. Jag funderar fortfarande på min affärsidé som jag fick för ett tag sedan och den börjar utkristallisera sig rejält och framförallt förändrat sig. Frågan är bara om jag vågar ta det stora stegen? Jag har reggat en kommersiell domän och ska få plats på ett annat web-hotell än detta som dagboken ligger på. I veckan kommer alla blanketter hem :) - det gäller att fylla i dem och komna sig för att posta kuvertet. Jag kan ju börja i liten skala (tänker definitivt inte sluta på Tele2 då jag stormtrivs där). Bara testa efterfrågan kanske, men hur jag än gör är det mycket förarbete - det är kanske det jag drar mig för. Ännu har jag ju inte ens hunnit göra klart uppdateringen av guiden, det är två avsnitt kvar varav ett stort och tidskrävande. Avsnittet om dhtml är inget man skriver ihop på en kafferast - nästan så det borde bli en egen liten guide i guiden, men så mycket inspiration har jag inte och inte heller motivationen.

22/8-99
I fredags firade jag ju 2-årsjubileum med min nätdagbok :) och givetvis glömde jag bort det. Nåja, bättre sent än aldrig. Under dessa två år har jag haft nästan 100000 besök - lite skrämmande om man tänker efter. Om man räknar lite *ruff* blir det 140 om dagen och då kommer ju frågan med automatik - VILKA ÄR NI? Vad gör ni här ;-)? Finns ni på riktigt :)? Vad är drivkraften att orka ta sig hit? Engagemang? Intresse? Slö nyfikenhet? Varför? En gång och aldrig mera *ler*? Flera gånger? Regelbundet? I fredags fick jag höra att en kille på jobbet visste om att jag skrev dagbok - en kille som jag aldrig hade kunnat drömma skulle hitta hit. Tur att man censurerar ibland samt att min policy är att undvika så långt det går att inte nämna jobbet i någon större utsträckning.

Nu kommer jag (som vanligt) dra iväg från ämnet....jo, jag fick mina tankar bekräftade om att varje människa har en intressant historia i fredags. Tar man sig bara tid att lyssna och kostar på sig att vara nyfiken så inser man att alla människor är unika och har många bottnar samt strängar på sin lyra. Synd bara att man sällan tar sig den tiden och *kostnaden* - det beror knappast på bristande intresse utan mer på att tiden inte räcker till, för mycket stress, för stora krav och att arbetslivet i sig tvingar folk att ha en profil där och en annan privat. Det är tråkigt! Ett sätt att komma runt detta som jag ser det är att ha *kick-offer*/firmafester där folk får/ska/bör vara lite mer sig själva :-), men så har vi ju en annan nackdel med det - som alla som känner mig någorlunda vet vad _det_ är. Därför tycker jag att ett bättre sätt är att idka någon form av *personliga utvecklings-träffar* där man tillsammans på arbetsid/kvällstid och på nykter basis umgås med varandra i syfta att lära känna varandra. Tillitsövningar! Avkopplande fikaraster! Träffas hemma hos varandra under gemytliga former - vem har sagt att möten måste ske i tråkiga möteslokaler?

Jag brukar skriva slarvigt ibland och jag är glad att folk påpekar misstag så jag kan korrigera det. Fast nu har jag fått en del mail angående ordet "nyter" och tänkte att jag ska förklara det ordet, som faktiskt finns.
nyt·er -ert -ra -rare adj. fryntlig, glättig
ur Sv. Akademins ordlista
pigg och nyter är ett gammalt uttryck
fast - å andra sidan det hade ju kunnat vara nykter jag menade :-).

21/8-99
Solnahallen vid Råsunda var packad igår :).
Kan tolkas på flera sätt kanske?
Fast jag är nog en riktig tråkmåns för jag åkte hem redan halv åtta trots rykten om att Dr Alban skulle uppträda. Men maten var god och sällskapet trevligt men som sagt - jag åkte hem. Nåja - jag var pigg och nyter i morse iaf. Jag börjar nog bli gammal. Jag skyllde inte ens på hundarna som brukar vara mitt vanliga alias i sådana här lägen. Och vad gjorde jag? Åkte hem och kopplade upp och fixade lite jobb-mail.

20/8-99
Håll käften och var söt!
Jag älskar sagor. Jag har inget minne som barn att någon läste sagor för mig men däremot minns jag att så fort jag överhuvudtaget kunde läsa så fullkomligen slukade jag böcker/sagor/berättelser och även faktaböcker. Så här efteråt kanske jag kan tillstå att det mer handlade om flykt från en verklighet jag hade svårt att anpassa mig till/i. Men lusten att läsa har fortsatt att följa mig genom livet, dock numera reducerat till facktidningar och facklitteratur angående mina stora intresse här i livet - hundar och datorer/Internet. Men sagor tycks jag fortfarande *ramla* över :-). Vad sägs om denna saga?

- Det var en gång för länge, länge sedan. På den gamla goda (onda) tiden då arbetsgivaren ägde sina arbetstagare till kropp och själ. Sagan jag berättar handlar om ett företag ServisAir. När man anställdes fick man skriva under ett avtal att man förband sig att följa företagets utseendepolicy.

 • Klackarna på skorna skulle vara 2,5 - 6,2 cm höga.
 • Inga ringar på pekfinger eller tumme.
 • Man fick inte bita på naglarna.
 • Inga örhängen förutom en liten pärla max 0.9 cm, dock fick inte fästet synas.
 • Endast ett par örhängen, ett i varje öra.
 • Ögonskuggan måste vara grå.
 • Nagellack och läppstift måste matcha.
 • Man fick inte komma till jobbet osminkad.
 • Glasögonen fick inte se ut hur som helst.
 • Det fanns regler för hur klockarmbandet fick se ut.
 • Det fanns regler om hur man fick sitta.
 • Långt hår skulle sättas upp, fläta - svans högst 20 cm annars en knut.
 • Tofsbanden måste vara svarta eller mörkblå.
 • Hårspännnen och kammar måste vara sköldpaddeskalfärgade.
 • Endast vit eller narurfärgad BH fick bäras.
 • Man fick inte springa med uniformen på.
 • Regler om att använda deo och sköta tandhygienen.
 • Armar fick ej *bäras* i kors.
Dock det _är_ ingen saga - byt ut fanns/fick/skulle mot motsvarande i nutid. För dessa regler plus en hel hoper till måste man som anställd på exempelvis Landvetters flygplats acceptera och följa. tiden är ur led. Jag trodde inte att sådant här förekom fortfarande. Okey om det finns en viss *dress-code* och uniformsplikt, men resten är väl upp till en själv? Denna saga läste jag i tidningen Amelia i förrgår på pendeltåget hem från Gamla Stans Bryggeri och fick mig lite funderingar. Dock var det bara denna story samt en artikel om aidsproblematiken i Afrika som var läsvärt i det numret.

Zoegas hundar är tillbaxs efter äventyr i det fria. Vilken pärs det måste ha varit för Zoega och givetvis för hundarna. Jag tror inte att exempelvis min Smulan skulle tycka det vara så kul i längden att vara *lost* i stora vida världen.

19/8-99
Gamla stans bryggeri var en trevlig ny bekantskap :).
Idag blir det kort - men som jag alltid säger - det är inte storleken/mängden/kvantiteten det hänger på :) utan mer känslan/ivern/kvalitét som gäller :). Fast det sistnämda är ju subjektivt.

     __ _-==-=_,-.
    /--`' \_@-@.--<
    `--'\ \  <___/.   Annica
      \ \\  ´" /   *vinkar*
       >-\\_/`> 
 ____    /= | \_|/
 '  `\  _/=== \___/
 `___/ //\./=/~\====\
  \  // /  | ===:
   | ._/_,__|_ ==:    __
   \/  \\ \\`--|     / \\
    |  _   \\:   /==:-\
    `.__' `-____/    |--|==:
      \  \ ===\   :==:`-'
      _>  \ ===\  /==/
     /==\  | ===\__/--/
     <=== \ / ====\ \\/
    _`-- \/ === \/--'
   |    \ ==== |
    -`------/`--' /
        \___-'

18/8-99
Jordbävning!
Hemskt! Tragiskt!
Men det som berörde mig igår var några bilder i Expressen. Ett par hade lämnat sin NewFoundlandshund i bilen under shoppingturen i London. De tänkte bara vara borta en liten stund. Det räckte. Hunden kokade i värmen, fick värmeslag och dog. Vilken död? Den sjuåriga tiken Lucy försökte febrilt ta sig ut, skällde, kastade sig mot rutorna och bet i sätena. Men försent...när hjälpen kom via polisen låg hon död i framsätet. Jag tänkte på detta hela kvällen, varje gång jag kikade på någon av mina små bruna *nallar* blev jag gråtfärdig. Skärmar man av sig? Orkar man bara bry sig om det man har kärt självt? Jag talade om selektivt minne igår men det kanske är mer advekat att tala om selektiv *beröring* av fasor och hemskheter.

17/8-99
Nalle hör sämre och sämre. Vi är ett matchande par :). Man ska aldrig närma sig en hund bakifrån om denne inte hör/ser/känner att man är i faggorna, det har jag lärt mig nu :( - för jag skrämde Nalle rejält igår, helt oavsiktligt. Jag antar att Nalle tycker det är mycket obehagligt om han inte har full koll på tillvaron längre, vem tycker inte det förresten :). Han blev som sagt skrämd när jag dök upp bakifrån (jag trodde faktiskt att han hörde mig för jag talade med honom samtidigt som jag närmade mig) och klappade honom på ryggen utan att han noterat min ankomst via hörseln eller annat av sina sinnen. Vilket får mig att tro att även luktsinnet dämpas med åldern? Nå - vi kan ta varandra i hand. Jag tycker själv att jag hör sämre ju äldre jag blir, mer då att brus och sorl dämpar hörseln - på puben eller på restaurang har jag svårt att orka/höra/hänga med i samtalet om det är för mycket ljud runt omkring. Det är iofs skönt att sitta i sin egen lilla värld och filosofera :), men kanske inte så artigt? Minnet ska vi inte tala om. Hela jag borde täckas med gula stickers - nya modet kanske? Inte snickers-brallor utan stickers-brallor! Jag kan tänka att - ja, det _måste_ jag kolla och efter 2 minuter har jag redan glömt bort det viktiga jag _måste_ kolla :-) om jag ens kommer ihåg att det var något jag _måste_ kolla. Det går inte längre att skylla på selektivt minne *ler* utan det är nog mer galopperande alzheimers.

16/8-99
Min favoritpräst skrev några rader om att tröttna på dagböcker, både att läsa och kanske skriva i sin egen. Jag tror att det är en naturlig utveckling som inte går att undvika. För till syvende och sist så är det ju bara en liten, liten glimt man får av människan bakom dagboken. En del lämnar inte ut någonting :) av sig själva och dem tröttnar man snabbt på och andra visar mer, men inte tillräckligt för att hålla intresset uppe då man saknar/missar de andra 99 procenten av helheten som inte exponeras i dagboken. De dagböcker (med vissa undantag) som jag själv följer regelbundet är dem jag känner - ja - mer eller mindre då :), men i alla fall har/har haft kontakt med, IRL eller via mail. Då är det mer roligt att läsa. Man förstår mer. Man ser mer. Man kan hänga med i alla svängar. Man får en resumé av vad som hänt/händer sedan man sågs/hördes sist/senast.

Givetvis är det ovanstående min tolkning. Mina tankar och mina åsikter - dvs min smak. Som tur är den inte allenarådande ;) utan vi har alla våra favoriter och läser alla olika dagböcker beroende på tycke och smak. En väl skriven dagbok *hittar* alltid sina läsare och vem har sagt att det är mängden besökare som räknas. Jag har aldrig förstått *mätandet* av besökssiffror - hellre 30 stycken som läser än 130 stycken som bara råkar hamna på sidan av en eller annan anledning och inte ens orkar läsa och försöka förstå det som skrivits än mindre kommentera det. Det kan bli lite ensidigt då :-). En annan sak som kanske gäller oss som hållit på ett tag, själv *firar* jag två-års jubileum om några veckor, är att det börjar bli lite inflation i dagboksskrivandet. Var och varannan hemsida innehåller numera en dagbok och gott är väl det, men särskilt unika är vi inte längre *ler* om vi nu någonsin har varit det :).

15/8-99
Somnar med huvudvärk.
Vaknar med huvudvärk.
Så har det varit nu i flera dagar, men förhoppningsvis ska penicillin-kuren jag påbörjat ta *död* på det - misstänker att det rör sig om bihålorna och eftersom jag hade en kur liggande tar jag den :) och struntar i att försöka få en obefintlig läkartid - tror inte ens läkarcentralen i Bro har öppnat efter sommaruppehållet.

Kollektiv skuld!
Kollektivt ansvar!
Margareta Winberg väckte ont blod med sitt resonemang om att män har en kollektiv skuld när det gäller bl.a sexualvåld mot kvinnor. Här är det nog fråga om lite ordklyveri...jag anser själv inte att män har en skuld - dvs alla män ska straffas bara får att några få inte *sköter* sig. Men däremot helt i paritet med att den som tiger samtycker anser jag att de liksom vi kvinnor har ett kollektivt ansvar. Likväl i denna fråga som att vi har ett kollektivt ansvar när det gäller barn, även andras barn. Inte behandlar du väl barn orättvist? Inte förutsätter du väl att de minsann ska kunna *ta för* sig själva? Ser du ett barn bli misshandlat av sina föräldrar upprepade gånger, vad gör du? Blundar? Ser du ett barn bli mobbat i skolan, vad gör du? Blundar? Ser du att grannpojkarna sexuellt trakasserar grannflickan, vad gör du? Blundar? Nej - jag skulle inte tro det, för jag hoppas att du inte skulle blunda. Varför uppträda/tänka/agera annorlunda om det gäller vuxna - både män och kvinnor? Vi blir inte jämlika om vi inte tillsammans strävar för ett bättre, mänskligare samhälle. Det som förvånar mig mest och alltid har förvånat mig genom alla tider är att så få män protesterar, yttrar sig, har synpunkter på, försöker göra något åt vårt ojämlika samhälle. Där har de ett kollektivt ansvar! Så det bara osar fett om det. Jag dammar av mina gamla rader om hur det skulla vara om det var omvänt, läs dem här :) om du orkar. Är vi alla så avtrubbade? Är männen så dumma i huvudet att de inte ser/hör/förstår? Eller vill de inte?

Det anses traditionellt vara manligt att vara aggressiv och dominant, alla män som inte visar dessa tendenser kallas felaktigt mesproppar eller *velour-nissar* - sådana många, kanske de flesta kvinnor egentligen drömmer om men inte väljer utan släpar hem testeron-fyllda IQ-fiskmåsar från krogen :-) - ibland kan man ju ifrågasätta om en del kvinnor inte har IQ-fiskmås själva ibland. Det jag försöker säga är att vi alla är lika skyldiga till att försöka bryta det manligt traditionella mönstret som samhället genomsyras av. Herrtidningarnas kvinnobröst-fitta-objektifiering! Killarnas omklädningsrumsjargong! Reklamen som förvanskar och *pluttifierar*! Samhället som trycker ned kvinnor. Flickor i skolorna som försöker *ta för* sig likt killarna av lärarnas tid och resurser anses vara stökiga och bökiga istället för att uppmuntras. Ungdomar som tidigt får lära sig att killarnas fritidsintressen värderas högre. TV:ns såpoperor som inte har mycket till verklighetsbakgrund! Skolan som fortfarande har pojkarna som *norm*! Sjukvården som fortfarande har mannen som *norm*! Arbetslivet som fortfarande har mannen som *norm*! Att det spelas på kvinnornas vårdande instinkter! Att kuken har så satans stor betydelse som måttstock :-).

Det sistnämda får mig att minnas en sak ifrån fredags. Grannen mittemot hade besök av någon/några ovanligt högljudda män - jag kunde inte undlåta att höra deras samtal ibland, vilket fick mig att höja på ett och annat ögonbryn stundtals. Nåja - efter några öl (antar jag) gick ena killen ut mot allmänningen på vägen (istället för att gå in i huset på toa) och ställde sig ogenerat att fjöla - och det var ett rejält långt ölpissande som aldrig tycktes ta slut. Ett äldre par passerade och visste inte riktigt vad de skulle fokusera blicken på :) - jag förstår dem. I samband med detta skulle de tydligen dra iväg med bilen och ropade på killen som svarade eller rättare sagt vrålade till svar - vänta för fan - jag måste ju hinna få in den satans kuken också. Då ropade jag tillbaks (då kroknade jag helt) men jag tror inte han hörde det - att det säkerligen inte tar så satans lång tid att stoppa in din lilla kuk :(. Tänk om det hade varit en tjej? Hade hon satt sig hukande på vägen? Hade hon gastat - vänta för fan - jag måste ju hinna få in dom satans blygdläpparna också. Nej - jag tror inte det. Här har vi en skillnad mellan de två könen som jag _inte_ förstår och kommer aldrig att acceptera. Vad får killar/män/gubbar att uppträda på ett sådant här sätt? Vilka kvinnor är det som accepterar sådant här uppträdande? Eller är det jag som är fisförnäm? Nej, det tror jag inte - jag brukar acceptera och förstå ganska mycket av folks beteenden, men det finns en gräns vilken överträdes grovt av sådant kvasi-överspel av s.k manligt beteende.

14/8-99
Det ska nästan bli skönt att börja jobba på måndag, man blir slö av att vara ledig. Nästa vecka har två höjdpunkter att se fram emot, fest på onsdag och fredag. Kul! Speciellt med tanke på att dessa två semesterveckor har tillbringats i *eremitens tecken* :). Självvalt, ja - men ändå har det gett mig en viss eftertanke. Fast ledig med modifikation - datorn har jag inte kunnat slita mig ifrån :). Har grottat med HTML 4.0-specen så jag spyr på den snart. I torsdags rensade jag och gjorde om Kvinnor på nätet. Layouten blev lite väl enkel men å andra sidan det finns andra sidor på nätet att *drägla* över rent utseendemässigt. Men jag är så in i nordens trött på alla mina sidor :-) just nu. Vill inte! Bryr mig inte längre! Jo - men kanske inte just nu. Ibland känner jag vemod, en stor sorg i bröstet, känner av en stor leda och funderar på att *regga av* min domän. Sluta skriva dagbok! Ta ned Dagbok på nätet! Ta ned HTML-guiden, ja _alla_ mina sidor. Säga upp internetabonnemanget! Låta mailen studsa bäst de vill på mina e-mailadresser! Men inser på en gång att det kommer aldrig att ske - inte detta sekel iaf :). Det lät det! Inte detta sekel! Men det går inte så länge jag jobbar med det jag gör - Internet ingår lixom i det hela. Men tanken finns att helt sadla om _igen_.

13/8-99
Seklets sista fredagen den 13:e. Bäst att hålla sig hemma :).

12/8-99
Jag fick ett mail igår:
<snip>
Brev från ReloadRing
Denna ring bygger på att man värvar nya medlemmar, värvar nya reloaders som klättrar på en speciell ranking. Som alla vet så kommer det fler reloaders för varje dag som går. Om man går med i en ReloadRing så är chansen att man väljer just din sajt ganska liten. På min ring så kan du genom att värva fler reloders till denna ring klättra i rankingen och kommer längre upp i listan. Desto längre upp du kommer i listan så ökar även chansen till att alla surfare väljer just din dagbok. När du hittar en dagbok på nätet som inte har ReloadRings logo på sidan så kan du t ex skicka ett e-post till personen i fråga och fråga om han/hon vill vara med i ReloadRing. Det är din plikt att berätta om det viktiga rankingsystemet som styr denna sida. Om han/hon tackar ja så ska du be om namnet som ska stå i listan och adressen till dagboken.
</snip>

Jag kan säga på en gång!
Skicka inga mail till mig :).
Gosh, vilken irritation detta kan ställa till med *skrattar* - två tre mail varje dag från *klättringskåta* reloaders som vill komma längre upp på listan. Jag gillar inte pyramidspel och jag gillar inte *tänket* bakom denna idé heller. Jag brukar gilla nya tag och initiativ, men detta ställer jag mig mycket tveksam till. Vem är vinnare? Han som startar det hela? Den som värvar men ändå hamnar längst ned, ty pyramidspel har alltid förlorare - för finns det vinnare så finns det förlorare - enkel matematik.

Solförmörkelsen såg jag inte ett dyft av igår, jag hade inga specialglasögon och fick bara ont av att kisa mot solen med vanliga solglasögon. Nå - jag överlevde :), kanske inte överlever _till_ nästa gång det sker solförmörkelse - vad vet jag. Om framtiden kan man inget säga och tur är väl det. Tänk om man visste att exakt om 9 månader ska man dö i en bilolycka eller om 5 veckor ska hela huset brinna ned och inget kunna göra för att förhindra det. Tänk vad många *tappade* sugar det skulle finnas, fler än vad det finns nu. Nu har man ju iaf hoppet och tron kvar :). Hopp om en bättre framtid. Tron på att allt ska bli bättre. Tänk om man visste att det inte skulle bli det? Snurrigt? Njae, hoppas någon förstår vad jag menar - knappt jag gör det själv :(.

11/8-99
Busarna fick en lång biltur igår :), vilket de uppskattade. Själv måttligt road av utflykten till Lillkyrka - kom, såg, suckade och vände direkt - svor över att jag är så kräsen samt över folks tendenser att *klumpa* ihop sig om det så är 10 mil ut på landet. Men på hemvägen så stannade jag till och så tog vi en sväng i skogen - det är sällan jag går med bägge samtidigt. Nalle går så sakta och lullar på i sin egen takt (gammelgubben *ler ömsint*) och Smulan pinnar på - ung och pigg som hon är, en dam i sina bästa år - som mig då *skrattar*. Det blir sådan otakt i promenaderna då så jag föredrar att gå med dem var för sig så ingen hämmas av den andre. Igår blev det inte så lång skogspromenad för hux flux började Nalle halta rejält med ena frambenet, dock försvann det senare och under kvällsrundan såg det normalt ut igen.

Nu kommer kill- och tjejdatorer! Saxat ur Aftonbladet!
Vad ledsen i ögat jag blir när jag ser sådant här. Barbie-datorn ska lära flickor kläddesign, klistermärkestillverkning, mode och hästar och datorn går i rosa *pluttenuttig* ton. Killarnas motsvarighet är fräck med guldlack och eldsflammor och kallas Hot Wheels, den innehåller massor med äventyrsprogram och de får öva sig på matte och teknik. Killarna har tre matteprogram installerat men tjejerna har bara ett? Mein gott! Hur ska vi kunna få ett jämställt samhälle? Hur ska tjejer uppmuntras att ta för sig och framför allt intressera sig för annat än mode och hästar? Matematik är kul, tjejer är inte sämre än killar på matte men däremot uppmuntras de inte i samma utsträckning. Tjejer är inte sämre än killar på teknik heller för den delen, men samma sak gäller här. Uppmuntran! Hur ska tjejer kunna inse hur kul det är med teknik, matte och datorer när de *dumförklaras* redan från start. Fnyser! Rosa datorer! Mode! Hästar! Dagens risbuske till leksaksjätten Mattel som beräknar att sälja minst 500000 (en halv mille) av dessa datorer.

10/8-99
I´m singing in the rain :).
Jag äääääääälskar regn.
Ser ni någon likt den flaxande gubben i reklamen om jackpot på V75 så är det bara jag som dansar regndans. Njuter! Äntligen!

9/8-99
Må det bli regn idag :(.
Inget regn kom igår..trots..
att det var grått, både till sinne, minne och väderlek!
Internet innehåller en hel del *crap* och konstiga människor - vad som är vad överlåter jag till andra att bedöma. Jag kan bara bedöma det jag ser/hört varit med om själv - iofs räcker det gott *skrattar* - jag har själv haft mina *näsbrännor* och besvikelser, därav har jag blivit än mer försiktig och vet vad som gäller. IRL är det lättare att sålla ut *crap* och konstiga människor genom tolkning av kroppspråk och även hörseln är en viktig faktor. Fråga mig - jag anser mig ofta kunna avgöra på en människas röst vad det är för typ av människa - det finns så mycket att lyssna på/efter i en röst - så mycket som ej går att dölja. Att etablera en kontakt via mail på nätet kan resultera i en katastrof för den ena eller bägge inblandade om man inte ser upp och tar hänsyn till att man via mail/chatt kan fabulera, ljuga, hitta på, överdriva och den andra har inte en chans att kolla det via som jag nämde ovan kroppspråk och andra sinnen vi använder IRL.

En dagboksskribent har haft oturen att stöta på en kvinna som inte förstår vad NEJ betyder, som inte förstår att känslorna icke är *both way* och envisas med att tränga sig på trots att hon blivit slutligen ombedd att sluta med det. Jag *skällde* lite på honom och sa att till viss mån så fick han skylla sig själv - det _gäller_ att vara rak redan från början när man märker att det håller på att spåra ur - det har jag lärt mig av bitter erfarenhet (nåja - inga sådana historier *fnissar* - jag använder inte nätet till flirt) utan mer vanliga kompis/kamrat-relationer - tänker speciellt på en sak som hände för några år sedan, se anteckningarna för dec-97. Detta *kramande* och *pussande* som i mångt och mycket bara är falska tomma gester, _kan_ misstolkas in absurdum - näras i bröstet och förstärka en inre sjuklig eld. Jag tycker synd om bägge! Det är synd att det behövde gå så långt. Jag säger som Strindberg sa - Det är synd om människan. Som avslut - kan inte undvika att visa en gammal klassiker :).

8/8-99
Mitt hem är som en öken,
mitt liv som en parodi :).
Nästan så jag kommer att tänka på Cornelius låt fast byt ut hem mot tomt, natur eller whatever you want. Det utlovade regnet blev en *tummetott* - en lätt retning som inte ens fuktade marken. Dock var det skönt i fredags att kliva in i stövlarna, dra på sig favorittröjan och ta med sig hundarna ut i skogen för en långpromenad. Att gå långpromenader i hettan har varit helt uteslutet, men nu gavs tillfälle till detta i fredags då solen äntligen var frånvarande ;). Men den frånvaron var som sagt inte långvarig. Ja, jag _är_ definitivt en höstmänniska. Jag ser verkligen fram emot hösten nu efter denna långa sommar.

Blev lagom förbannad på en gubbe igår morse under morgonrundan med Nalle. Att ha sin hund lös säger jag inget emot - om man har pli på den vill säga samt tar hänsyn till andra. Vi mötte en hund, en blandning av spets och karelare skulle jag tippa på och han var lös såg jag på långt håll men det såg ut som om gubben hade full koll. Det enda som oroade mig var att han inte ens hade ett koppel löst i handen utan bara en käpp? Han lät hunden ligga plats när han såg oss komma och jag tänkte att det är väl ok då och gick förbi på andra sidan vägen med Nalle i koppel. Tjoflöjt - vad _pli_ han hade på sin hane - som precis när vi passerade reste på sig och sprang emot Nalle med raggen rest. Nu är inte Nalle någon fajter - men han är som mig - backar inte om det gäller. Gubben kom ursäktande fram och sa något om att hundslagsmål kan inte undvikas och att det är deras liv????? att utforska varandra och spänna sig? Ett tag trodde jag att han pratade om sig själv och sitt kön ;), men förstod efter ett tag att han givetvis menade hundarna. Skitsnack menade jag, jag anser att det är mitt jobb som matte/husse oxå för den delen att se till att min/a hundar slipper sådant. Gärna att andra hundar får hälsa - men på _mina_ villkor. Jag bestämmer och avgör vem/vilka jag tycker är lämpliga att umgås med mina hundar. Hundar kan umgås utan att slåss och göra upp. Det är mitt jobb att skydda mina hundar från ont. Nu slutade det väl - denna gång men jag hoppas att jag slipper se både hund och gubbe i fortsättningen. Skulle jag nu möta dem igen då kommer jag inte att vara lika diplomatisk. Det _finns_ något som hetter kopplingstvång!

7/8-99
An empty heart is like an empty life
I said an empty heart is like an empty life
It makes you feel like you wanna cry
Like you wanna cry like you wanna cry
Stones

6/8-99
Mitt akvarium fick sig en genomkörare igår - lite nya texter och länkar, men samma gamla tunga grafik. Nåja - man måste ju få gå mot rött någon gång och man kan inte alltid leva som man lär. Alltid retar mitt akvarium någon så det får hänga kvar ett tag till! Hmmm...det var en "råtta i pizzan-historia" detta med grodmannen, kika här under The Char-Broiled Scuba Diver . Tack Alexandra - nu slipper jag fundera och grunna på detta :). Var och klippte mig igår - radikalt mycket...nästan inget kvar nu efter att ha haft långt böljande hår i många herrans år. Jag får mina ryck ibland. Kan man ångra sig? Funderar? Nej, det _kan_ man nog inte :). Jag vänjer mig nog. Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen. Fast en ångervecka vore ju *nice*. Skit samma! Luftigt och skönt blev det iaf. Även om det känns ovant, underligt och som om något saknas.

5/8-99
Igår morse låg en distinkt lukt av brandrök över nejden, från branden i Kungsängen. På TV:n häromkvällen sades det att bekämpningen av elden, främst då vattenbombningen försvårades av att det var så många nyfikna åskadare. Fan, det är väl bara att släppa skiten över alla som står och glor - lite vatten har väl aldrig skadat någon och kanske de flyttar på sig då? Satans idioter! Nå, så enkelt kanske det inte är med tanke på vad B. berättade sedan. Det funderade jag på över hela kvällen...kunde inte släppa tanken på det. Vad han läst/hört det hela kom han inte ihåg :(. Efter en skogsbrand i USA, som hade släckts med hjälp av vattenbombning hittades ett förkolnat lik med grodmansdräkt och hel dykutrustning. Hur hade han hamnat i skogen? Enligt denna historia hade han befunnit sig i vattnet när behållaren fyllts på och hängt med upp i luften och släppts ned över branden. Snacka om att vara på fel plats vid fel tidpunkt. Funderar fortfarande......hemskt!! Annars? Var en sväng till Enköping igår. Solade ett par timmar innan jag stack iväg - men det börjar bli tradigt nu. Ser fram emot lite regn idag - ber på mina bara bruna knän :). Temperaturmätare visade på 36 grader i skuggan klockan 11.00 igår - måste vara helt galet - men kändes iofs som om det kunde stämma.

Vi föds lika nakna och sårbara, enda skillnaden är internt respektive externt könsorgan. Men, sedan kan man ju undra! Att en _liten_ kuk kan göra så _stor_ skillnad i senare skede av livet.

4/8-99
Mulen dag igår, normal temperatur..nästan iaf! Skönt!
Fick en teleräkning, gällande 23/6 - 22/7. 156 uppkopplingar och total uppkopplingstid 76 timmar 17 minuter, räknar febrilt.... ger vid handen inte alls så farliga siffror (nåja *skrattar* allting är realtivt) - med mina mått mätt. Cirkus 29 minuter per uppkoppling och cirkus 5 uppkopplingar per dag ger en ganska bra bild av mitt *surfmönster*. Upp en gång på morgonen c.a en halvtimme och sedan några gånger på eftermiddagen och kvällen. Nå - många _tycker_ säkert att det är mycket men det mesta går till att uppdatera mina sidor, svara på mail *on the fly* och mycket lite till slösurfning. Visst skulle jag kunna minimera uppkopplingskostnadera genom att sitta off-line och besvara mail - men jag ids inte hålla på att koppla upp och ned.

Dagbok på nätet har krympt :( - fast hellre ett gäng aktiva än många icke-länkar. Jag antar att till slut får Min Dag, Reloaders ring och resten av dagbokssamlingarna oxå ta sig i kragen och uppdatera - många jag plockat bort som slutat uppdatera finns/fanns listade hos flera av dem oxå. Jag plockade bort 31 personer rakt av (ej uppdaterat sedan feb/mars/april) och har c.a 15 jag avvaktar svar ifrån för besked om de ska ligga kvar, fortsätta uppdatera och/eller få upp erfoderlig återpekare. Den sistnämda är tydligen hemskt jobbig för somliga - finns en del som jag påpekar - de lägger till och efter ett tag tar de bort den - jag påpekar igen vid nästa *runda* och de lägger till den igen och så har det varit ett par omgångar - lustiger dans. Det finns två regler - det är väl inte mycket? Att uppdatera någorlunda regelbundet! Givetvis finns det alltid skäl att ta *some time off* - men det brukar inte vara i 3-4 månader och helst kanske man bör säga till då :). Att det någonstans ska finnas återpekare! Inte så mycket att tjafsa om tycker jag? Den här uppdateringen av Dagbok på nätet blev ganska radikal och istället för att ha 31 tomma luckor så möblerade jag om, alla *drogs* mot start (två sidor på slutet bort helt) och jag har dessutom lagt in en enkel sökmanick nu. Den som inte hittar sig själv eller sin favoritreloader kan söka på namn/nick där. Klagomål? Maila på - jag lyssnar!

3/8-99
Har börjat rensa ordenligt bland Dagbok på nätet! Inget dalt här inte :). Är inte dagboken uppdaterad sedan exempelvis februari i år så anser jag inte längre att det är en dagbok. Jag tar någon sida i taget, på de fyra första sidorna så tog jag bort 13 stycken - rakt av och har 7 som jag avvaktar svar ifrån - innan jag eventuellt tar bort dem. Dagbok på nätet ska vara en levande sida och inte ett museum :-). Annars kan jag lägga ned sidan, den fyller ingen funktion i sådana fall.

Det brann som attan igår i Kungsängen. Hettan sätter sina spår. Undrar om det var några ryska diplomater som skulle grilla där oxå? Med tanke på branden i Nacka.....synd att de har diplomatisk immunitet. Gott va! Att kunna göra vad fan som helst och bara kunna slippa undan hur som helst. Hettan ja! Jag börjar tycka att det är olidligt. Inte ens jag ids sola längre. Två timmar igår och sedan reste jag på mig från solstolen med orden, Fan nu är det noooog och åkte iväg till Bro istället :).

Läste om den schizofrena kvinnan vars hem visades upp i kvällsblaskan, köket var ett enda *mess*, kladdig slask och gammal disk och toan detsamma, massa intorkade gamla bindor på golvet som matta :(. Kvinnans läkare hade sagt att hon ville ju vara ifred på frågan varför ingen uppmärksammat hennes misär. En myndighetsperson LJÖG (faaaaaaan, vad jag hatar folk som ljuger) och sade att detta är trots allt ovanligt! Shit! Bullshit! Människor som är så gravt sjuka fixar inte att bo själv och ta ansvar. De orkar inte med så enkla saker som att bära ut sopor, glömmer/orkar inte att äta, glömmer/orkar inte att diska, glömmer/orkar inte att städa, glömmer/ids inte att spola i toaletten och fixar inte detta med normal *grann-etikett* typ att man inte springer med träskor mitt i natten eller sitter och skriker ut sin ångest när andra vill sova. När de stängde mentalsjukhusen och som det så fint heter skulle anpassa de kroniskt sjuka ut i samhället så hände sådant här och händer fortfarande, inte sällan utan tämligen ofta. En gravt sjuk människa behöver sjukhusets rutiner och omvårdnad. Punkt slut...

Kommer aldrig att glömma när jag kom hem till C. för många, många år sedan. Hemmet såg ut som kom och hjälp mig (flera gånger värre än på bilderna hos tanten) och han orkade inte bry sig om det - jag tror inte ens att han såg det. Det som var värst var att det blivit stopp i toan, en hög med skit toppade muggen och han måste ha stått och skitit de senaste veckorna. Svensk mentalvård! Jag har aldrig varit rädd för lite skit, så jag kavlade upp armarna och tog ett avlångt föremål och rensade bort skiten och efter ett tag släppte proppen. Vad hjälpte det honom? Kanske för stunden men hans mentala misär fanns ju kvar och den kunde inte jag lindra. Bara se på! Sjukhuset hade ju gett sig sjutton på att han skulle återanpassas ut i samhället. Ett samhälle som inte ville ha honom. Grannarna var inte glada över att ha honom boende i huset. Jag förstår dem, helt och hållet. Kan vi inte ens ta ett *kollektivt* ansvar för barn hur ska vi kunna göra det för psykiskt sjuka?

2/8-99
En underbart härlig söndag igår. Lagom mix av sol, lojhet, grillning, god mat, liten eftermiddagsslummer, bara må gott, ingen dator och promenader. Låter kanske lite småtråkigt? Men så icke :). En perfekt start på semestern! Må gott idag! Det _tänker_ jag göra.

Alla klagar över sitt dåliga minne, men ingen över
sitt dåliga förstånd?

1/8-99

Fick ett hederspris av Barbro Siljehed inför nästa vecka, v.30. Bugar och bockar - alltid kul med *awards* och detta var av det mer personliga slaget och med en tanke bakom.
<snip>
GOOD GIRL - Vecka 30
Annica Tiger
Visst kan det verka förmätet att kalla HTML-andets Grand Lady för Good Girl. Men även om det är så, kan jag inte tänka mig någon mera värd min award. Utan Annicas kurs skulle nog många hemsidor, min egen inräknad, förmodligen aldrig ha blivit av. Dessutom är Annicas sajt mycket mer än HTML-skola och tigerlänkar. Läs till exempel hennes dagbok, eller lär dig allt om New Foundlands-hundar!
</snip>

Augusti! Höstmånad! Men starten liknar mer sommar än höst :). Per har namnsdag idag, jag känner ganska många "Perrar" så jag säger ett kollektivt Grattis! Namnsdagar är inget jag bryr mig så mycket om - brukar inte komma ihåg andras och jag glömmer alltid när jag själv har det - jo, Annica fick faktiskt en egen namnsdag för några år sedan och mitt andra namn Maud har väl haft en egen namnsdag lite längre - tror jag.

Annars? Jag har sett! Hört! Noterat! Men ej förstått! Bara förvirrad! Konfunderad! Kommer nog aldrig förstå heller för den delen känns det som. Jag har kommit på varför jag inte stressar med *tio mil in i skogen*, antagligen skulle jag isolera mig där :). Helt och hållet! Ibland känner jag mig som ett *socialt missfoster* :/ *flinar* nå - det var väl att ta i, men jag är nog lite speciell eller så är det andra som är det? Hur som haver, jag känner mig utanför ibland. Fast jag har alltid varit en ensamvarg :) och har för det mesta trivts bra med det. Men det finns stunder då jag vill/försöker bryta det, men det slutar ofta med att jag *storögt* bara ser på det *sociala spelet* som jag har så svårt för, som jag inte passar in i. Inbillning kanske, vad vet jag - men känslan finns där och jag kan inte förneka den. Det är väldigt få människor jag känt/känner mig avslappnad med och det tenderar att bli allt färre nuförtiden. Eller....eller så är det jag som anstränger mig mindre nuförtiden?

Och...det _är_ väl kanske inte riktigt vad jag egentligen vill. Tror jag? Vet ej! Vill kanske inte veta det just nu. Läget är inte akut - det var det mer förr, men jag har mina drömmar. Men drömmar tenderar att förbli drömmar...att verkligen kunna förverkliga sina drömmar är inte alla förunnat. Ändå är ju livet så kort, så kort - så man borde inte tveka att ens försöka. Som jag alltid brukar säga via mail till dem som frågar om html, om det är svårt att lära sig och hur man gör - den som aldrig misslyckats har aldrig försökt (trial and error). Fast misslyckas man för många gånger så tappar man lusten att försöka mer. Det finns en limit! En gräns - som ej får passeras, forceras om den inte är *öppen*. Kryptisk idag? Annica *skrattar* jo, men just nu är jag inne i en period då jag funderar, analyserar och tänker alldeles för mycket - därmed inte sagt att jag mår dåligt. Men det mesta är inget man lägger upp här - mer *for my eyes only*. Men ha en bra dag! *kram* - missa inte bilderna från Sofias bröllop! Ett riktigt sommarbröllop, som jag gärna återupplever igen - dock aldrig, aldrig med mig själv i huvudrollen. 3 gånger gillt, eller? ;-) Näääää!

De sanningar som vi inte vill höra är oftast nyttigast för oss.
Men vill ingen tala om sanningen för dig så kan du inte höra den.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,