Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till mitten av månaden.

10/12-02

Tiger
Flyg fula fluga flyg!
Och den fula flugan flög?


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/12-97
"PS: Internet är inte nån lekstuga för kvinnor i klimakteriet heller. DS:" Nu kan vi snacka allvar. För nu är jag i klimakteriet :))).
Läs mer: =>

10/12-98
"Ta en ketcupflaska - håll den upp och ned. Skaka och dunka på den och du får se hur jag upplever det just nu, den s.k ketcupeffekten." Tur att ketchup är gott :).
Läs mer: =>

10/12-99
"Vad Bill Gates har tjänat på allas vår idioti kan man bara spekulera i." Biljoners miljarder.
Läs mer: =>

10/12-00
"Varför måste man uttrycka sig på ett speciellt sätt bara för att man är tjej? Måste en tjej vara snäll och trevlig in absurdum intill fånighetens gränsmarker? Måste en tjej linda in sin kritik i vänliga ord? Kan inte en tjej få säga rakt ut vad hon tycker och tänker utan att då med automatik stämplas som bitch, manhaftig, aggressiv?" *kjaaaaaaaaaamizzz*
Läs mer: =>

10/12-01
"Det är ofta jag har hört folk säga, i olika sammanhang, "Det är ju bara en hund". Andemeningen är, får jag förmoda, att hunden anses vara lite mindre värd än oss människor. Hundar anses väl kanske inte besitta känslor och/eller ha en tankeförmåga samt lider ej av vanvård då med andra ord. Men ibland får jag för mig att vissa människor har samma attityd när det gäller barn. Hur ska man annars förklara att barn tvingas till umgänge med föräldrar som begått övergrepp på dem/syskonen eller misshandlat deras andra förälder, ofta i deras åsyn. Det är för mig en stor gåta. Tänk om någon skulle våga behandla oss vuxna så? Jag läste i Aftonbladet igår (jag hittade ingen länk till artikeln på webben) om Anna, 11, som måste sova hos sin incestdömde fader. Anna har fått en kontaktperson som stöd!!! vid övernattningstillfällena. Att den kontaktpersonen råkar vara faderns nya fru, som konsekvent förnekar att mannen begått brott överhuvudtaget, kan knappast vara till fördel för Anna. Hon lär inte bevaka och vid behov skydda Anna i tillräcklig omfattning. Pappan är dömd för våldtäkt (både i tingsrätt och hovrätt) av Annas syster samt för misshandel av en annan kvinna. Chefen på socialkontoret försvarar sitt agerande med att "vi försöker alltid beakta barnets bästa. Vi tycker det är viktigt att barn har tillgång till båda sina föräldrar"." Detta ovan är bara ett av många exempel på hur barn tvingas att umgås mot sin vilja. Barnens bästa? My ass!
Läs mer: =>

9/12-02

Jag läste häromdagen i kvällsblaskan om väktaren som sedan i våras förföljt sitt ex-tjej via hotfulla SMS, ormar i brevlådan och skuggning/spaning utanför hennes olika skyddade adresser. Först nu har han fått besöksförbud. Jag hoppas att Falck eller Securitas eller vad nu företaget heter får reda på detta. Det kan inte vara förenligt med ansvaret som väktare att bete sig på ett dylikt sätt. En polis ska inte begå kriminella handlingar. En jurist ska inte heller göra det. Väktare tillhör oxå den kategorin som ska övervaka och skydda egendom samt människor och därmed bör man kunna ställa krav på dem. Eller är jag ute och cyklar? Alla yrken har en hederskodex. Tänk om alla skulle bryta mot dem? Vart skulle det leda till? Läkarna börjar utföra dödshjälp hipp som happ, just for fun? Sjuksköterskorna börjar dela ut fel medicindoser bara för att se vad som händer? Psykiatrikerna börjar ta kopior på journalerna som avslöjar en människas ynka inre och använder dem sedan i utpressningssyfte? Brandmän är pyromaner på fritiden? Charkuterister blandar in råttgift i korvarna?

Minima maxima sunt.
The smallest things are most important.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/12-97
"Jag har käkat pepparkakor i flera dagar nu ;^) så oj vad snäll jag känner mig." I år har jag inte ätit en enda pepparkaka. Men jag känner mig snäll ändå ;-).
Läs mer: =>

9/12-98
"Hade tänkt ta semester nu tre dagar - men...." Det är inte alltid det blir som man tänkt sig.
Läs mer: =>

9/12-99
"Frasen "Vi kvinnor måste hålla ihop" gör mig allergisk. Säger killar "Vi karlar måste hålla ihop" - i tid och otid så fort det blir lite *obehagligt*, när någon törs öppna munnen för kritik, när någon råkar säga något ofördelaktigt och när det blir lite negativt laddat. Jag har aldrig hört en kille säga så, men det kanske de gör när inte jag är med? Jag vill mynta ett nytt begrepp utan särskiljning - "Vi människor måste hålla ihop" därav inte sagt att vi måste springa omkring och säga *kjam kjam* jämt och ständigt, ha munnen full med sirap och/eller brun näsa." Nå :), säger ni killar "Vi karlar måste hålla ihop" lika ofta som motsvarande dito?
Läs mer: =>

9/12-00
"Jag noterar att fler och fler av mina bekanta/vänner lägger av och *signar av nätet*, mer eller mindre. Orsak? Leda? Trötthet? Utbrändhet? Jag känner själv att jag börjar bli *fed up*. Dagens moderna pensionärer - IT-pensionärer. Vi var ett gäng tjejer som började ungefär samtidigt 1996/1997 och strålade samman på nätet - vi var ju inte så många tjejer som var aktiva på den tiden så det föll sig ganska naturligt att så skedde. Vi hade det jättekul ett par intensiva år :) ute på nätet och även när vi träffades IRL. Vem minns inte Bimbo? Hålet i väggen - Krokodil :)? Trafik på den gamla goda tiden? GirlTalk? VaFan? Nostalgi :). Själv känner jag att jag har förändrats. Jag kan inte bedöma om det är till det bättre eller sämre. Det får andra göra. Men *mein gott* - jag är ju 47 - på det 48:e året. Som jag sade till Katinka häromdagen i telefon, det är kanske dags att låta stickmaskinen ersätta datorn? Virka grytlappar istället för snickra html-sidor? Berätta sagor för barnbarnet istället för att skriva dagbok? Städa huset istället för att rensa hårddisken? Åka på bingokryssningar istället för att vara med på mailinglistor?" Ibland saknar jag den gamla goda tiden. Men vi har alla förändrats på olika sätt. Det är nog svårt att bygga vänskap bara på ett enda gemensamt intresse, "nätet".
Läs mer: =>

9/12-01
"Smulan mår bra. Hon håller på att riva hela huset med sin plast-tratt. Men den måste sitta på, annars skulle hon nog tugga upp sårkanterna. Det är ett långt ärr, flera decimeter, hon har mitt på magen nu. Hon ser så naken ut eftersom hon är rakad på hela buken." Gummanpumman.
Läs mer: =>

8/12-02

Tobbe har även han en rolig "så kan det gå när haspen är på"-historia att förtälja. Jag skrattade gott. Jag smålog även åt Carinas bekymmer med saker som går sönder i nödlägen :). Sånt är livet. Vi gör alla bort oss – mer eller mindre, men kanske mer sällan så återges det åt eftervärlden? Men livet skulle bli bra mycket tråkigare om vi alla var perfekta i alla lägen.

Lycka på landet?
Sandad småväg!
Jag blev så glad när bonden kom och sandade vår väg som leder ut till stora vägen. Jag har stundom betett mig som Bambi på hal is, dock inte lika graciöst. Nu går det att gå någorlunda avslappnat. Skönt! Att så lite kan göra så mycket?

Folk kallar mig feminist, bara för att jag ger uttryck för
känslor som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask.
Rebecca West

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/12-97
"Ofta hör man mer eller mindre skämtsamt, beroende på vem som säger det och hur dom säger det, att kvinnor styr med tuttarna. Låter väl gulligt? Mjukt, varmt och tryggt! Med tanke på den halka som varit här i Stockholmstrakten nu och de olyckor som förekommit kan man ju undra om killarna styr med testiklarna och gasar med pitten *LOL*. Ju häftigare och snabbare desto större potens, eller? Penisförlängarsyndromet i ett nötskal. Har sett statistik som bevisar detta. Även om hänsyn tas till den procentuella fördelningen mellan kvinnliga 0ch manliga bilförare så leder männen stort när det gäller trafikolyckor relaterade till hög fart och vansinneskörningar." :-)
Läs mer: =>

8/12-98
"Kul i jul - nu räcker det med snö. Att ta sig till jobbet igår tog en och en halv timme. Har de evakuerat ALLA plogbilar till Gävle? E18 var en katastrof - påfarten till den samma var av karaktären - påfarten Gud glömde (helt oplogad) och resten var inte mycket att hurra för. Hate it! Hemma har de plogat 3 gånger - bonden kommer bara om det är mycket dvs inte alltför ofta. när jag kom hem igår såg jag inte ens vart vägen gick - vitt och vitt - inte ett hjulspår. Grannen längre bort hade halkat ned i diket :) och det var ju uppmuntrande *ler*. Men jag kom uppför sista kurviga backen utan att landa i potatisåkern." Skrev även om att en ny undersökning slagit fast att inget har hänt på lönefronten när det gäller kvinnors löner kontra männen sedan förra undersökningen 1996. Nu är det 2002 och samma sanning gäller än.
Läs mer: =>

8/12-99
"Jag haaaaatar halt väglag. Jag tror mina medtrafikanter hatar att jag hatar halt väglag :). Jag tar det lugnt då, men det verkar inte andra ha i avsikt att göra. De stressar på, ligger och trycker en i *häcken* och demonstrerar tydligt att de tycker att jag tar det för lugnt. Men jag vill fram, jag vill hem och jag har någon som väntar på mig - mina hundar. På tal om det. Jag har en lapp i plånboken där det tydligt och klart står att jag har hundar hemma. Jag tänkte att om man nu skulle råka ut för något i trafiken eller annars när man är hemifrån kanske någon har vett att agera om de läser lappen. Jag har skrivit upp ett antal nummer de ska ringa. Det är ju en mardröm att hundarna ska förbli inlåsta bara för att det händer mig något. Har du en sådan i din plånbok? Du kanske har katt hemma? Barn? Hund? Visst plockar de fram uppgifter om vem man är och vilken släkt man har via datorn, men _det_ kan dröja." Har du en sådan lapp?
Läs mer: =>

8/12-00
"Jag blir inte ofta så irriterad. Men ett klart irritationsmoment är alla dem som gör hemsidor och inte ens bryr sig om att kolla om de funkar i andra browsers eller än värre struntar i huruvida det funkar eller ej. Ungefär vart femte sida jag surfar på funkar ej acceptabelt i Netscape, ej kommersiella sajter inräknade men de kan ibland vara lika goda kålsupare. Internet kan jämföras med vårt vägnät - där får alla bilar köra såvida de inte har körförbud :). Vem skulle ens komma på tanken att säga - du har ju en Skoda så du får inte köra på våra vägar alternativt sätta upp spärrar för just alla som kör Skoda. Folk sänder mig mail och ber mig gå och kika på deras sidor och jag brukar ofta hörsamma deras begäran - ja, jag är alldeles för snäll :). Ibland skriver de redan i mailet att den inte funkar i Netscape och då brukar jag bara svara - var vänlig återkom när den gör det. Jag _vill_ inte surfa med Internet Explorer likt jag inte vill köra en Lada eller en Fiat." Sedan var det anteckningar om det gamla vanliga (höll jag på att säga). Typ – det verkar ju som många önskar att jag var inblandad i ALLAS bekymmer med datorer och gudarna vet allt.
Läs mer: =>

8/12-01
"I veckan läste jag om Zenita som vann kampen om sin son. Det var en läsning som gav hopp om framtiden. Det finns fler likartade fall, där barn har förts ur Sverige med Haag-konventionen som rättesnöre. Men vad som har varit barnets bästa har det inte tagits hänsyn till. Det har i princip inte ens prövats. För ett halvår sedan fördes Zenitas son till pappan i USA, allt efter svensk domstols tolkning av Haag-konventionen. Sonen har haft ett rent helvete i USA. Pappan var minst sagt en lämplig vårdnadshavare. Ja, jädraranamma - det vågar jag skriva för en man som jagas av polis, har ett trettiotal åtal emot sig och lever ett missbruksliv kan knappast ge sonen ett mer kärleksfyllt och harmoniskt liv än modern här hemma i Sverige. Mannen har dömts att inte ha någon umgängesrätt. Nu är sonen hemma. Äntligen. Jag hoppas att han hämtar sig och inte har tagit skada av de omtumlande månaderna i USA. Jag hoppas att rättens ledamöter som tog beslutet får sig en rejäl tankeställare nu. Jag hoppas att myndigheterna äntligen ska få upp ögonen för att det MÅSTE vara för barnens bästa beslut tas, allt annat kan bli sååååå galet."
Läs mer: =>

7/12-02

Ibland när jag ska göra dagens återblickar får jag mig ett och annat gott skratt. Jag hoppas att även andra kan få det. Minnen bubblar upp. Tankar far korsan och tvärsan. Fem aktiva år på webben har sannerligen medfört ett och annat, både skojsigt och mindre dito. Det jag skrev den 7/12-97 var bara sååååååå klockrent, "Små pittar fick fart på branschen...".

Till just dig! Ja, DU!!!

Varje människa har sina galenskaper
– och ofta är de det intressantaste hon har.
Josh Billings

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/12-97
"Kvinnor har ju i alla år vetat om att strålningen från bildskärmar kan ställa till både det ena och det andra, men ganska ointressant för fack och politiker tills nu :o) Små pittar fick fart på branschen... saxat ur Dagens IT. När Statstjänstemanna föreningen första gången krävde strålningsfria bildskärmar var det ingen som lyssnade. Men nu djädrar har det blivit annat ljud i skällan när en gubbe på Arbetarskyddsstyrelsen upprört berättat om experiment som visade att elektromagnetisk strålning orsakade förkrympta könsorgan hos polska möss :)))) Hå hå ja ja, säger jag bara. En annan manlig forskare hävdar att allergi mot el är psykiskt.... när kommer larmrapporten att män blir impotenta av el? Då ändras nog även den uppfattningen?" Jag skriver även denna dag om de mängder mail jag fick från Bill Gates :))). Oooootroligt!!!
Läs mer: =>

7/12-98
"Tror inte att Robinsson-finalen medförde något gott med sig. Funderade lite igår på detta med *Biggans* resonemang att tjejerna ska hålla ihop och röstade bort enda sista kvarvarande killen. Det blir ju lite fel om man resonerar så - visst ska tjejer hålla ihop men på rätt sätt. Att rösta bort någon enbart pga av kön är fel, det är en av anledningarna till att jag inte riktigt gillar kvoteringar. Visst ska man jämna marken så att tjejer kan välja mansdominerade yrken och tvärtom (mer killar i vården tack) om de vill. Visst ska man uppmuntra! Ge advekat utbildning! Men inte enbart urval beroende av kön, jag är mer övertygad om att rätt person på rätt plats gäller. Skulle det råka vara så att en kille in facto är mer kvalificerad för en anställning ska man ju inte välja en tjej med lite mindre kompetens bara för att hon är tjej. Men är bägge lika kvalificerade kan man ju välja tjejen då eller tvärtom beroende på om det är övervikt åt ena könet tidigare på arbetsplatsen. Bättre är att tidigt uppmana och uppmuntra tjejer att välja yrkesväg efter vad DE gillar och är intresserade av. Att de inte ska begränsa sig av om yrkesvalet anses manligt respektive kvinnligt utan välja det de känner för." Rätt man på rätt plats borde kanske heta: Rätt person på rätt plats?
Läs mer: =>

7/12-99
"Men...vad ska man med massa pengar till? Man kan bara göra av med en viss del av dem hur som haver. Det som är viktigt numera är att man mår bra. Jag är van att leva knapert och jag har inte ändrat livsstil fast jag egentligen inte längre behöver vända på slantarna. Fånigt? Ja, kanske. Men det blir ett sätt att leva så oxå. När jag var liten fick jag aldrig följa med på klassresorna för mina föräldrar hade inte råd att betala den extra kostnaden. Det var mycket man fick försaka då, än mer jag fick försaka under mina ungdomsår när jag hade flyttat hemifrån, när jag pluggade, fick barn och på den vägen var det ända tills inte för så länge sedan. Stekt lök med ris, nudlar samt makaroner och ketchup var riktiga festmåltider :-). Numera tittar jag inte ens på priset när jag handlar, jag är mer intresserad av datummärkningen än av det kostar." Pengar är bra att ha. Så är den krassa sanningen, tyvärr.
Läs mer: =>

7/12-00
"Annars? Döm om min förvåning när jag upptäckte en fästing som satt och sög blod på Nalle. I december? Fast med denna varma väderlek så är det kanske inte så konstigt. Fästingarna är aktiva när det är över plus fem grader." Burr!!!
Läs mer: =>

7/12-01
"En trevlig utmärkelse som kom igår! Vem skulle inte bli glad för detta? I Internetworld 11 (kommer ut i affärerna den 11 december) utses Sveriges 25 bästa privata sajter 2001 och Annika Tigers Html-nybörjarguide kommer på 17:e plats." Deras motivering gladde mig.
Läs mer: =>

6/12-02

Att klippa sig innan julen var inte att tänka på. Fullt! Överbokat! Så är det när man inte kan tänka sig att klippa sig någon annanstans än hos ortens frisör. Man ska gynna de lokala företagen. Men jag hade tur, ett återbud gav mig ett tillfälle i går att kapa topparna och luggen. Det kan vara skönt att ha det gjort.

Ett kloster söker nunnor!
Naturen runt klostrer såg underbar ut. Att få arbeta med djur. Men jag skulle nog inte kunna anpassa mig till deras huvudregel, "Ora et Labora" (to pray and to work). Men, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det kanske vore något lagom när man blir pensionär? Hellre sitta i ett kloster och be än att sitta på ålderdomshemmet och be om en smula uppmärksamhet.

Vad är det för skillnad mellan en bar och en klitoris?
De flesta män hittar baren.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/12-97
"Har aldrig fattat vitsen med att djävlas med folk! Sitta och knåpa ihop ett virus kan väl anses vara att lägga sin energi, kunskap och intelligens på fel sätt." Tänk om energin lades på något vettigt, t.ex att spåra upp pedofiler istället.
Läs mer: =>

6/12-98
"En svag sekund förra veckan lovade jag att göra en skinka till helgen. Gjorde en igår - en liten ;). Smulan var som tokig av doften. Hon bara pep och voffade, när jag satt i datorrummet kom hon in ett flertal gånger för att *apportera* mig till köket. Väl inne - satte hon sig nedanför bänken där skinkan stod och svalnade, meningen var tydlig - NÄR SKA JAG FÅ? Hon hade ingen ro i kroppen under hela eftermiddagen. Stackars liten...." Stackars gumman.
Läs mer: =>

6/12-99
"Måndag redan?" Nej, i dag är det fredag :).
Läs mer: =>

6/12-00
"Aftonbladet hade ju en artikel den 10:e november med rubriken - Misshandlare med i kamp mot Operation Kvinnofrid...Jag brukar ju plädera att man inte ska tro på allt som står i tidningen, men denna artikel tror jag inte skulle ha publicerats om inte journalisten hade det väldigt, väldigt *varmt om fötterna* - dvs tillgång till domarna som refereras till i artikeln."
Läs mer: =>

6/12-01
"Klockan 10 igår förmiddag ringde de från Ultuna och meddelade att Smulan var _mer_ än pigg, dvs jag skulle få komma och hämta henne. Jag såg på fakturan att de gett henne en lugnande spruta på morgonen. 14.000 pix totalt, men jag behövde bara lätta på 4.500 - tack vare hundförsäkringen. Jag släppte allt jag hade för händer och satt mig i bilen och drog järnet. Koppel och halsband glömde jag ta med mig. Det fick jag köpa på Ultuna. Vad ynklig lilla gumman såg ut. Jag hoppas allt går väl nu. Nalle är lite jobbig, han verkar tro att hon löper så vi får ha dem åtskilda. Det är väl blodet i pälsen som luktar. Men det är inte läge att duscha henne precis. Än! Håll tummarna! Jag gör det. BTW - det var skönt att ha henne i sängen igen. Fast den däringa plast-tratten runt huvudet innebar lite allmänt bök och stök för oss alla :)." ;-)
Läs mer: =>

5/12-02

Vad har ett liv för värde?
Är människors liv mer värda än djurs?
Inte ens ett koppel med vilda skenande hästar skulle få mig att klicka på länken "webb-tv" på denna sida. Jag vill inte se. Jag vill inte höra. Jag kan föreställa mig ändå hur hundarna lider, hur de låter, upphängda i sina tassar och i den utsatta ställningen få mottaga knivhugg efter knivhugg i magen. Nu dokumenterades detta i Peru, men jag är övertygad om att det kan förekomma även i andra länder. Stora, starka män som kallar sig militärer? Fy faaaaaaaaaaaaaaaan säger jag bara. <ironi>Varför hänger de inte upp orkeslösa gamlingar, menlösa barn och utslitna kvinnor så blir de av med dem oxå?</ironi>

Ibland blir jag mörkrädd.
Jag har skrivit ofta om vikten av källkritik på nätet. Jag hoppas att skolan tar sitt ansvar och lär ut detta till alla kunskapstörstande elever som surfar runt på nätet. Risken är annars uppenbar att de hamnar på sajter som vilseleder dem. En del sajter på nätet är ju bara för mycket. Där ute i cyberspace finns sajter som förnekar att Förintelsen ens har förekommit till sajter som beskriver hur man gör egna dödliga bomber. Gissa bara vad som finns däremellan. Men ibland tvivlar jag på att skolan fixar detta med att lära ut vikten av källkritik. Det verkar vara lite hipp som happ med kunskaper om nätet i stort på vissa skolor. Jag hittade en pdf-fil utlagd på nätet, gjord av Carlsunds utbildningscentrum, ett projektarbete i samband med ITiS arbetslagsutbildning ht­01/vt-02. I detta projektarbete fann jag till min förvåning flera avsnitt av min HTML-guide, ord för ord och inte ens en källhänvisning. Jo, till en annan HTML-skola :). När jag påtalar detta via ett mail till skolan får jag till svar:
De (min kommentar–lärarna inom ITis) menar att allting som läggs ut på nätet inte har någon slags copywrite utan att det är fritt fram att ta vad som bjuds. Eftersom jag är osäker på huruvida de har rätt har jag låit frågan gå vidare till skolans systemansvarige Återkommer!

Själv blev jag polisanmäld för stöld bara för att jag tidigare här i min Reload citerade några META-taggar och förstärkningsord. Men det är skillnad på text och text. Text måste ha någon form av verkshöjd innan man tar till stora artilleriet. Det vet numera exempelvis det företag som sålde guiden som en Hermods-kurs, helt utan min vetskap.

Jag och Katinka var och såg "En kvinnas hämnd" i går.
Filmen var bra! Den kan jag rekommendera.

Sinnena bedrar inte men omdömet gör det.
Johann Ludwig von Goethe

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/12-97
"Haré bra, kanin dålig :-D"
Läs mer: =>

5/12-98
"Detta föranleder mig flera funderingar. Dels varför törs de inte klaga hos mig? Mina hundar skäller mycket när folk passerar och när de hör/ser rådjur och andra djur som stryker runt tomten. Jag har hört att när hennes kille och hans släktingar passerar har de skrikit "Håll käften hunddjävlar" :)))) när de inte sett att jag varit ute och hört. Men de har aldrig sagt mig rakt i ansiktet att de tycker att hundarna skäller för mycket. And so what? Inte skulle jag avliva mina hundar för det. Måhända gå ut och *hyssja* dem en gång extra kanske? Njae ... ;). Bor man på landet så får man tåla att hundar skäller. Finns bandhundar längre bort som låter 10 gånger värre, mig stör det inte ett dugg, tvärtom. Dels kommer andra funderingar om varför folk är som de är? Jag litar på min känsla för vilka jag kan lita på och vilka man bör undvika (även om det inte alltid stämmer). Gillar inte folk som inte är ärliga, som inte står för vad de säger och gör. Människor som vänder kappan efter vinden, strävar efter att vara vän med alla och samtidigt talar illa om alla ;-)." Lång fundering som uppkom då grannen avlivade sin hund för att en annan granne klagade på att den gnällde och skällde.
Läs mer: =>

5/12-99
"På tal om barn - nu är det bara skräpet kvar i Robinsson, tveksamt om det är så mycket att se resterande avsnitt."
Läs mer: =>

5/12-00
"Jag fick ett annat mail igår kväll om att jag återigen diskuterades på pappa-listan.
-----
Tiger hade tydligen gett sig in i diskussionen här på pappalistan. Hon påstår tydligen att de bilder som jag redovisar skulle vara förfalskade och att det jag skriver inte skulle vara sant på min hemsida. Inte då...och det vet hon mycket väl om. Hennes "delaktighet" i de organiserade dataintrången är jag 100% säkerställd om. Nej.. Tiger vet mycket väl om att till och med en av dessa hackers (en på bilderna) så sent som för två veckor sedan "torskade dit igen" och blev tillsagd av en internetleverantör. Ja...det är sant att det pågår en polisutredning. Och även en annan "instans" har på "avstånd" följdt "utvecklingen". Mycket finns att berätta. "
Jag undrar fortfarande vad som avses. Min "delaktighet" i vad då? Vem har "torskat"? En polisutredning? Nå, har den kommit fram till något?
Läs mer: =>

5/12-01
"Lilla gummanpumman. Jag fick ett telefonsamtal från veterinären, Smulan låg fortfarande på operationsbordet. De hade hittat en cancerknöl på mjälten (stor som en golfboll), de ville kolla att det var okey att ta bort mjälten. En hund kan, likt vi människor, klara sig utan detta organ. Buknätet som omger bukhålan hade fastnat och växt fast i tumören. Vilka optioner har man i ett sådant läge? Knappast några. Jo, jag bad dem ta prover på knölen för jag vill veta om det är samma typ av cancer som i den knöl som togs bort från hennes ena bröstkörtel för ett tag sedan. Var kommer det att dyka upp nya knölar? Lungorna? Magen? Frågan kommer med automatik." SmulanBulan, pussinussigussi. Än har inga nya knölar dykt upp. På tal om knölar....intressant tråd på Webforum. Citatet "Vill inte ha virus i datorn som ni håller på med här" säger allt.
Läs mer: =>

4/12-02

Det känns som om det var länge sedan jag såg solen? Grått värre! Fontex-väder!

Så kan det gå när haspen _är_ på!
I går blev B. lite syrak på mig, minst sagt. Innan han stack till jobbet mockade han inne i hönshuset. Jag var själv inne i hönsgården en sväng och fixade en sak och jag visste mycket väl att han var där inne i hönshuset. Men på några sekunder hade den vetskapen förvandlats till noll, nada – teflonminne. När jag gick ut låste jag ordentligt med haspen. Smulan och jag gick in i boningshuset. Efter ett tag kom en rusande, rasande B. :). Han hade fått bryta sig ut ur hönsgården. Så det kan gå när inte haspen är på är ett gammalt talesätt. Här vore det kanske mer lämpligt med: Så kan det gå när haspen är på.

Sälja konserverad gröt!
Jag anar en ny trend på nätet. Jag vet inte vad jag tycker om den än. I gästböcker och anslagstavlor har man av hävd alltid diskret kunnat göra reklam för sin hemsa genom att fylla i fältet avsett för sin egen webbadress. Men det har stannat vid det, själva inlägget har sedan i sig ofta inte varit mördande reklam. Numera verkar folk surfa runt på nätet inriktade på att spamma gästböcker och anslagstavlor. Jag har sett samma inlägg i flera gästböcker, med bara några minuters mellanrum. Det är ohämmade reklamtexter som förs in utan någon som helst relevans med den hemsidan där inlägget skrives. Jag misstänker att de inte ens vet vilken sida de är på. Skitsamma för deras del. Jag har raderat – med envis konsekvens det senaste halvåret – bort reklam för rasistsidor, reklam för bantningsmedel, reklam för pyramidspel, reklam av småföretag vars produkter man knappt hört talas om; än mindre har behov av, reklam för porrsajter och hej och hå och hans gamla moster. Nu har jag tagit steget fullt ut i min gästbok på guiden och tagit bort input-rutan för ifyllande av sin egen webbadress. Visst kommer folk att fortsätta spamma, men det är säkerligen inte lika intressant att få en icke-klickbar länk längre. Hoppas jag. För vem ids markera, kopiera och sedan klistra in?

De som har dumbommarna emot sig förtjänar förtroende.
Jean Paul Sartre

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/12-97
"Avalanche, visst står det i manualen att man förblir anonym men motsatsen är ju bevisad :). En liten varning om nu någon potentiell *hacker* läser detta. De flesta som åker fast är väääääldigt förvånade enligt initierade källor, vanliga kommentaren är .. Men vi skulle ju vara anonyma .. Det som fortfarande gör mig förundrad är anledningen, då en av bröderna ändå skrev <citat>Mycket av det som skrivs på din "kunskapslyftet" sida är sant.</citat>." Abuse lönar sig inte. Förr eller senare åker abusörerna alltid fast.
Läs mer: =>

4/12-98
"Trötter är bara _förnamnet_ just nu. Orkar inte skriva något idag :-). Så kort och gott - ha en bra dag!"
Läs mer: =>

4/12-99
"Det var spännande att gå upp nu på morgonen, enligt väderrapporterna skulle man kunnat vänta sig en hel del snö." Skulle det vara så spännande?
Läs mer: =>

4/12-00
"Ord. Ords betydelse. Att missbruka ord. Att missförstå ord. Att misstolka ord. Att använda ord som maktmedel. Att skrämmas med ord. Att själv skrämmas av ord.....Det är skillnad på att tro och att veta." Intressant anteckning om vikten av källkritik.
Läs mer: =>

4/12-01
"Men nu är det *final* - det blir operation - idag. Att Smulan hade livmodersinflammation var det ingen tvekan om, frågan var mer om det skulle gå att bota det utan operation. Men två olika sorters penicillin har inte haft verkan. Jag har fått ge mig.....det finns nog ingen annan utväg. Smulanbulan, pussinussgurkan. Jag är inte orolig för själva operationen, även om man kanske bör vara det. De vet nog vad de gör därborta, rent medicinskt. De äter livmodersoperationer till frukost antar jag. Det är mer oroligt att hon ska lämnas bort, ensam och allena. Hon är lite *mammig*, minst sagt. Jag tänker ta hem henne så fort det bara går. Högst en natt borta från flocken, såvida inga komplikationer tillstöter. Det går lika bra att ha henne under observation här hemma. Det tar bara en timme med bil till sjukhuset, om det skulle bli något. Ja - kalla mig hönsmamma, larvig och fånig. Men det är som det är." Det gick bra, tack och lov.
Läs mer: =>

3/12-02

Det var en seg dag i går. Ovanligt seg. Tung. Varför har jag ingen aning om. Men så är livet. Upp och ned. Med min vardagsfilosofi kommer det säkerligen vara bra mycket bättre i dag. Eller i morgon. Eller i övermorgon. Eller....

Det är bara idioter som aldrig ändrar sig.
Georges Pompidou

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/12-97
"Varför jag är så *bitchig* ibland beror på att jag ser fortfarande, trots vårt s.k jämställda samhälle, exempel på hur de flesta ändock bär på djupt ingrodda och bitvis omedvetna fördomar om könsrollerna." Hur var det nu? Bara för att en kvinna har en åsikt som skiljer sig från en dörrmatta så är hon med automatik en bitch?
Läs mer: =>

3/12-98
"Min mailbox är inte andras slasktratt." Fast ibland verkar det som så.
Läs mer: =>

3/12-99
"Jag känner att tiden inte räcker till riktigt just nu. Det kanske märks framförallt här i dagboken, jag hinner inte/orkar inte skriva så engagerat. Det kanske även märks på mailfronten, jag trodde inte att man kunde vara mer korthuggen än Korthuggna Karin :-)."
Läs mer: =>

3/12-00
"Jag tog ett stadigt tag om staken, när jag äntligen hittade den i röran. Jag drog ut den, putsade och gned lite på den..." Elektriska adventsstaken. Vad trodde ni?
Läs mer: =>

3/12-01
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>

2/12-02

Att göra en egen hemsida har blivit populärt. Var och varannan sitter numera hemma på kammaren och snickrar på sin egen lilla vrå i cyberrymden. En liten vrå som ofta är en förlängning av det privata hemmets vardagsrum. Det är kul med mångfald. Det finns alltid något som intresserar. Om inte...är det bara att använda BACK-knappen eller surfa vidare via bokmärken och/eller länkar. Det tillhör inte god nätetikett att våldgästa andras gästböcker och forum. Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla tyst. Vem stövlar in i andras vardagsrum och börjar tjoa och hojta; du din fula getfitta; för fan vilken ful hemsa (fult vardagsrum) det här var; fuck you...och så vidare.

En annan aspekt på det hela är att många ser Internet som en ny möjlighet att djävlas med andra. Ett ex. som blivit ratat kan numera idka hämnd via nätet. Det tar bara några timmar att göra en hemsida som ingående, in i minsta detalj, avslöjar exxets minsta fel och brister - enligt den som nu författat texten, gärna spetsat med några ofördelaktiga nakenbilder och hämnden är total. Huruvida det hela stämmer i verkligheten är det svårt för betraktaren att avgöra. Detsamma gäller ett annat fenomen som blir allt mer vanligt. Många hänger numera ut sina vårdnadstvister på nätet. Varför kan man ju undra ibland. Det luktar lite hämnd över det beteendet oxå. Det lär iaf inte gagna barnen hur som haver. Att kritisera företag, s.k Telia-suger-sidor, har blivit vanligt. Telia bryr sig säkerligen föga. Det kanske kan ses som en form av konsumentmakt, vad vet jag. Men för ett litet företag kan det kanske bli förödande om någon sprider falska *konsumentupplysningar*.

Vad kan du göra som drabbas? Bra fråga. Fler frågor. Att anmäla hemsidor till Datainspektionen är inte längre lönt. Ramsbro-domen medger numera vem som helst att skriva vad som helst om allt och alla, bara man ger sken av att vara ute i journalistiska syften. Polisen då? Ja, en polisanmälan bör man göra. Men det är bara formalia. Förtal faller ej under allmänt åtal. Optionen att driva egna civila rättsprocesser är kanske inget för faster Agda i Pajala eller andra normala Svenssons. Det kostar pengar, oavsett utgången. En bra advokat tar 1.000 pix bara för att snyta sig, ungefär.

Vad återstår?
Alternativ 1. Ignore! Det är ett alternativ.
Men kanske inte alltid lätt.
Alternativ 2. Anmäl! Den ISP eller hemsidesserverägare som hemsidan ligger hos har ofta regler för vad som får publiceras på hemsidorna.

Jag gjorde en enkät 1997 där jag frågade alla då aktiva ISPar hur de förhöll sig till hemsidesinnehåll på sina servrar. Alla svarade samstämmigt att hemsidorna INTE får innehålla material som bryter mot gällande nätetikett eller svensk lagstiftning. Numera tycks gällande nätetikett inte längre vara aktuellt. Många använder numera begreppet "god publicistisk sed", fast ingen verkar veta vad det egentligen står för.

Du skriver ett e-mail till den abuseavdelning som är knuten till hemsidesservern. Du skriver vilken sida det gäller, dvs. dess hela http:adress (url). Du måste tydligt ange vad du klagar på. Hänvisa gärna till varför, ex. förtal, exponering av barnporr, warez, olagliga mp3:or, stulna bilder osv. Hänvisa till ev. bilder och/eller text. Är det en svensk sida på en engelsk server, översätt gärna så det blir mer lättförståeligt för dem som inte kan svenska. Ange vart de kan kontakta dig om de har frågor. Får du inget svar inom några veckor, sänd ett mail till. Det händer att mail försvinner i mängden.

Är ISPen eller hemsidesserverägaren seriös behandlar de din anmälan. Oftast agerar de flesta på ett föredömligt sätt. De stänger av sidan. I vissa fall om det är svårt att få kontakt med abuseavdelningen, oftast om servern finns i England eller USA, kan du kontakta den lokala polisen. Det finns inga som stänger av sidor rakt av utan att kika på dem. Varför skulle de göra det? Så har du en sida som INTE bryter mot gällande lagstiftning- och/eller nätetikett kan du sova lugnt om nätterna.

Denna man är farlig -
han tror på vad han säger.
Joseph Goebbels

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/12-97
"Du får gärna citera mig, så du får nåt ord av sanning på din patetiska sida. Min kommentar: precis vad jag gjort .... handgipligt :)" Att försöka urskulda sin mailbombning kan ju vara svårt.
Läs mer: =>

2/12-98
"Fick ett reklamerbjudande från Damernas värld igår i brevlådan - tjoflöjt - dam är nog det minsta jag är. Men jag har ju fyllt 45 så de antar väl att jag antingen är det eller vill bli det. Med en personlig gul *stickers* (med tryckt handstil) påklistrad där det stod Hej Annica! Det här fina erbjudandet borde passa dig? Mvh Susanne Ljung. Precis som om jag nu skulle tro att denna Susanne satt och tryckte på små *stickers* och skickade till mig personligen. Fånigt! Fick ett mail från min dotter igår :)))), tog ett tag innan jag fattade att det var hon för på avsändaren stod det ett killnam. Kram och puss på dig!" Fast jag ska erkänna att jag börjat läsa Tara ;-).
Läs mer: =>

2/12-99
"Jag ser fram emot nyårsafton, det ska bli spännande att *kliva* in i år 2000. Men jag vill göra det på mitt sätt, i lugn och ro hemma. Jag läste någonstans att man befarar att självmorden ska öka drastiskt just denna nyårsafton hos dem som är ensamma och inte har någon att fira denna stora händelse med. Jag hoppas planerna som nämdes om att kommunerna ska ställa upp med "Alternativa nyårsfirande" likt det initiativ som blivit tradition kring julen kommer till stånd. Många ensamma kommer att vara _mycket_ ensamma denna nyårsafton." Det var nog en svår natt för en del.
Läs mer: =>

2/12-00
"Jag väcktes yrvaken av ett mobilsamtal - på danska :). Vi fick växla över till engelska mot slutet för att förstå varandra. Tänk så nära i avstånd, men så långt ifrån varandra i språk. Minner mig faktiskt om helt andra förhållanden...." Jobbrelaterat!
Läs mer: =>

2/12-01
"Tänd ett ljus och lys upp mörkret." Men snart vänder det och vi går mot ljusare tider.
Läs mer: =>

1/12-02

I dag är det första advent. Ha en fin dag! I brist på adventstake med stearinljus får jag väl tända den elektriska dito i köksfönstret. Det enda julpynt som kommer innanför dessa väggar, såvida inte B. sätter upp något. Han är lite mer lagd för att ha bonader och annat till jul. Jag ska smaska i mig en bit av saffranslängden jag bakade i går. Smetig och kladdig värre blidde den :), jag sa juuuuuuuuu att jag inte är bra på att baka. Skönt att både höns och Smulan älskar att äta upp matrester och annat som kasseras här hemma.

Man känner igen dumheten på att
den inte känner igen sig själv.
Curt Goetz

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/12-97
"Nåja, jag lär inte sluta uttrycka mina åsikter bara för att någon *pojke* retar upp sig på vad en vuxen kvinna har för åsikter och erfarenheter. Sluta läs min Reload istället, finns så mycket annat på nätet." Tänk om alla som läste min Reload och inte samtyckte skulle mailbomba mig?
Läs mer: =>

1/12-98
"Hundarna lika sura som vanligt när jag är borta från 7 på morgonen till 7 på kvällen. I vanliga fall när jag kommer hem är det rena rama cirkusen, glädje och de vanliga hälsningscermonierna. Nu visar de tydligt att de anser att jag har varit borta för länge genom att inte alls hälsa :) eller bara vifta förstrött på svansen och blänga lite surt på mig och inte ens bemöda sig att möta mig i dörren. De är som små barn... Vem kan påstå att en hund _bara_ är ett djur, de har bevisligen både tankeverksanhet och förståelse för vad som händer och fötter :-)." I såna lägen är det skönt med hundvakt.
Läs mer: =>

1/12-99
"...det börjar nalkas" Ja, lite tidigt med nyårsraketer ;).
Läs mer: =>

1/12-00
"Sänd en hälsning via Aftonbladet till Carola som ska fira första *ensamma* julen med sonen efter skilsmässan från den skjutglada pastorn. Men hallå! Jag sänder hellre mina hälsningar till alla de tjejer som lever under skyddad identitet pga hotbild mot dem och barnen. Jag önskar hellre dem en fröjdefull jul i den mån det nu går, trots allt ståhej runt omkring dem. Jag tvivlar inte en sekund på att Carolas sons ögon kommer att tindra på julafton. Men hur många barn kommer inte att få sina tindrande ögon utbytta mot ledsna dito i jul? Hur många mödrar får inte försöka hålla skenet uppe för barnens skull? Hur många kvinnor kommer inte att bli misshandlade? Barn fara illa? När spriten går in brukar vettet gå ut, somliga anser tydligen att man firar Jesus födelse genom att bälga i sig massa helgsprit. Julen - en högtid som riktigt andas *ångest* för somliga tyvärr. För mig själv är den varken det ena eller det andra. Julen är en helg som alla andra. Lite ledigt, lite god mat och sedan inte mycket mer att yvas över. Mina föräldrar har accepterat min pragmatiska inställning numera och jag tror inte ens att de tar illa upp för att jag inte kommer över. Det finns andra helger man kan umgås på - mer naturligt." Jaja...vad ska man säga?
Läs mer: =>

1/12-01
"Yttrandefrihet under ansvar ska gälla alla. Alla ska ha rätt att yttra sig, såvida det inte gäller rent förtal, rasism eller andra brott mot gällande lag och nätetikett. Men yttrandefrihet tycks bara gälla för dem som missbrukar den. Är inte det väldigt selektivt?" Lång drapa, men läsvärd, om hur lätt det är att hamna i en viss persons meta-taggar.
Läs mer: =>

<---- Till mitten av månaden.

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,