Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

29/2-00
29:e februari - dagen som inte finns :).
Stora friardagen om jag inte förstått saken rätt.
Nå - gör slag i saken och ta första steget om du nu går i friartankar :).
En del är inte läskunniga. That´s the fact. Den 21/2 skrev jag här i min Reload att jag inte motsäger mig föreningen FRIS syfte utan enbart uppträdandet hos somliga som använder föreningens namn i diverse inlägg och uthäng på hemsidor. Deras uppträdande har givetvis smittat av sig negativt och än mer eftersom ingen från den sagda föreningen har tagit tag i detta. Ändå så besinnar de sig inte och blir in facto förvånade för att jag och andra reagerar samt agerar. One more time! Det finns män som far illa vid skilsmässor. Ja. Det finns barn som far illa. Ja. Det finns kvinnor som far illa. Ja. Så visst behövs både Fågel Fenix, BRIS och FRIS. Dock i denna heta debatt som gått som vågor över flera hemsidor på nätet måste jag ju säga att jag inte kan rekommendera någon kille att ens kontakta föreningen FRIS vid eventuell nödsituation. Än har ingen, jag repeterar ingen av de övriga medlemmarna i FRIS bemödat sig att klargöra/kommentera/ta avstånd ifrån somligas uttalanden/agerande och försöka rädda föreningens heder. Tjejer kan jag med gott samvete rekommendera Fågel Fenix plus en del andra sajter. Vad finns det för alternativ för killarna? Vete sjutton i dagens läge? När till och med killar reagerar *fett* på deras framfart?

Var och en kan missta sig, men endast
dårar framhärdar i sin villfarelse.
Cicero

28/2-00
En ny aktör har gett sig in i debatten (sidan nedtagen i början på mars - efterkommentar), men inte öppet givetvis - det var väl för mycket begärt. När jag ringer hem till honom och frågar varför han sänt iväg mailet till mitt jobb svarar han bara - Inga kommentarer. Inte ens *mun för mun* kan de står för vad de gör? Underligt? Men ganska *symptomatiskt* för hela denna debatt. Var det inte denna man man som åsyftades på den krönika som har blivit anmäld till Datainspektionen?
<citat>
B. Sandberg ger uttryck för sina åsikter i Dalademokraten 21/ 10 1998 "Vad är då det egentliga problemet om en människa slår en annan? BRISTEN PÅ KOMMUNIKATION!!!" "jag börjar mer och mer förstå att män, som till slut tröttnar, kan ge sig på sina f.d. kvinnor för det finns gränser för vad en människa klarar av att stå ut med."
</citat>

Wojwoj har fått ett utbrott på min kommentera sida.
Tja - skäll på du.....
Fråga dina kamrater varför de kör med exakt samma metoder.
Men då räknas det förståss inte. Eller?
Det är bara när vi icke medlemmar i för(o)reningen F(r)IS
gör något motdrag som det är fult, elakt, kalkylerande osv.
Att sedan påstå att allt är mitt fel får mig att *småle*.
Varför känns det som om små myggor.....?
Att sedan Wojwoj tror sig veta vilken inställning
jag har till män genom att citera min
*mansskämt* visar i mina ögon på att konkreta argument saknas.
Världen är ur led ;). Kika här......

Idag fyller B. 54 år. Grattis! Grattis! Fast han lär aldrig läsa detta, men ändå ;-). Datorer är inte hans *bag*. Vi hade lite folk hemma igår pga detta, men det var bara lite fika och kex - jag hade då inte tänkt på att köpa något annat när jag var och storhandlade i lördags. Sån är jag. Jag går som en zombie i affären, förprogrammerad och plockar i det jag ska ha. Det underliga är att jag alltid brukar få med det som saknas hemma utan inköpslista. Enda gången jag störs och missar något är när de möblerar om i affären. Känns det igen :)? Jag är övertygad om att de gör det med flit bara för att man ska vakna till *skrattar* och se/köpa det man inte behöver.

Åter en ny grov gruppvåldtäkt. Jamen - vad fan tänker killarna med? Kuken? Ge vålddtäkt en ny straffsats - skär kuken av förövarna utan pardon vid bevisat brott så kanske det kan fungera i preventivt syfte. Ni normala killar vad tycker ni om detta? Jag har lite svårt att tro att detta fenomen med gruppvåldtäkt är något som vi kvinnor utsätter männen för lika frekvent. Fast vad jag kan förstå är det väl vissa som kommer att påstå att så är fallet ;), lika envist som de påstår att kvinnorna lika ofta misshandlar männen som vice versa. Det sistnämda har jag aldrig förnekat att så kan ske ibland, men oss emellan så tror inte jag att det är lika vanligt förekommande av ganska naturliga skäl. För hur vi än vrider och vänder på baken så måste vi nog alla komma till insikt att mannen oftast har de största fysiska krafterna av rent genetiska skäl. Vilket i sig inte är något fel, man _kan_ inte ändra på naturen och skall väl inte heller sträva efter att så göra. Skulle B. och jag ta oss en brottningsmatch här hemma så skulle han utan att tveka vinna pga sin råstyrka - hur jämlika vi nu skulle kunna vara för övrigt.

För att komma till källan måste man simma mot strömmen.
Stanislav Jerzy Lec

27/2-00
Skriv på protestlistan!
Underligt vilket sammanträffande *snörper på munnen*.
Barnens bästa MÅSTE gå i första hand - det är helt otroligt hur det kan vara annorledes. På tal om detta, läs Carros reload idag - är det inte underligt hur allt flätas samman. Djurplågeri är kanske inte så långt ifrån ovan att låta barn fara illa.

Snön, vart kom den ifrån :)? Vem hade beställt den? Nå, hur som haver tyckte hundarna att det var välkommet och jag antar att sportlovslediga barn tycker likadant. Under Dagens Bild har jag lagt in några bilder på mina hundar tagna i går.

Gott eller ont? Sant eller falskt? Tokigt eller sunt? Vettigt eller ovettigt? Svaret ligger ofta hos betraktaren, men inte alltid. De flesta har relativt likartade referensramar och det är det som utgör *kittet* i vårt samhälle. Utan det skulle det vara total kaos - här snackar jag inte om kreativt kaos :). Det har varit lite turbulens om nu någon har missat det, NOT skulle jag tro. Jag vill tacka för alla privata mail och de positiva kommentarerna i Kommentera-boken. Undantagna de IQ-fiskmås-kommentarer som medlemmar ur föreningen FIS (FRIS - Föräldrar I Sverige - de var tvungna att lägga till R:et antar jag *flinar*, annars hade det varit för uppenbart och med sanningen överensstämmande ;-). Att de har blivit oemotsagda av andra i föreningen är förunderligt? Det måste ju finnas representanter av denna aparta förening som rimligtvis borde/torde vara mer sansade? Här är en lista av dem som säges vara aktiva medlemmar.

Men för att återgå till det jag började med. Jag har ofta förundrats över segervissheten hos dem som krigar med varandra oavsett om det gäller länder/folkslag i konflikt. Man hör/ser i pressen uttalanden som att "Gud är med oss, hon ska bära oss till seger" - byt ut Gud mot Allah *or whatever* beroende på vilken religion de tillber. Ja - att jag skrev hon gjorde jag med flit. Varför ska default vara han? Fast å andra sidan? Jag tror nog en hon kanske rimligtvis torde lett sina skaror med lite mildare, mer vänlig hand. Då uppstår ju frågan om två länder är i krig, bägge tillber Gud och lägger sin tilltro i hennes händer - vart ligger logiken? Då borde ju ingen vinna? Då borde inga fara illa under krigets våndor? Detta är en av de orsaker till att jag har svårt att anamma någon religion. Det finns många fler :), ett annat exempel är sådana rabiata s.k kristna människor som Larz i Djävulen - ursäkta Gävle.

Intuitionen hos kvinnor är för det mesta
inget annat än lättheten att genomskåda män.
George Jean Nathan

26/2-00
Resan gick bra.
Skönt att se lite annat. Skönt att koppla av lite från de/det som *suger fett* nuförtiden på webben :). Oslo verkar vara en trevlig stad. Synd bara att jag har lite svårt med *norsk*, fast oss emellan danska är ett snäpp värre. Jag kan förstå de stora dragen när en norrman eller dansk talar men risken finns att man missar detaljer bara pga språksvårigheter.

Med en lögn kan man komma framåt, men sällan tillbaks.

25/2-00
Jaha, denna dags anteckningar försvann i det blå. Jonas :) - dags för dig att gräva i din cache? Jag minns väl i stora drag.

Ett - Jo, Datainspektionen friade mig. Inte helt otippat. Anmälan diarienummer 377-2000 är en offentlig handling och kan erhållas via 08-6576100 efter sedvanlig prövning.

Två - Jo, Wojwoj har vaknat till liv. En seriös juridikstuderande kanske borde veta lite om lagar och nätetikett? Att sno Fenix logga samt våra privata bilder är brott mot copyrightlagen framförallt. En annan aspekt av det hela är att han på en annan sida citerar en hel mailväxling han och jag hade angående det faktum att jag slängde ut honom ur Dagbok på nätet. Jo, förall del - mina mail var sakliga, vänliga och inget att skämmas för - till skillnad mot vad Wojwoj producerade i samma veva. Det är bara underligt att en del ska kunna ta ut svängarna men inte jag? När jag gör detsamma så anmäls jag till Datainspektionen och mail skickas till mitt jobb :) för att misskreditera mig *skakar på huvudet*.

Tre - hur jag än vrider och vänder på detta så får jag en *aning* om små förorättade förkrympta människor. Det är snudd på att jag tar orden rättshaverister och psykopater i munnen. Snudd på :).

Fyra, men inte minst och sist. Jag prövade mina vingar och for fram och tillbaxs till Norge för ett möte. Jag är flygrädd så in i bomben. Men det brukar gå bra. Måste man så måste man.

En lögnare måste ha ett gott minne.

24/2-00
Surfa hit och klicka av bara sjutton :).
Ujujuj - vilken huvudvärk jag hade hela dagen igår och den försvann aldrig helt trots mängder av Treo. Jag kände mig även stundtals lite småfebrig och frusen. Hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk? Det har jag inte tid med. Inte denna vecka iaf. Många på jobbet är sjuka, en konstig slags förkylning/influensa. I morgon har jag lyckats klämma in 5 möten före 13.00, tveksamt om jag ens kommer att hinna smita in och ta en cigg emellan än mindre ta lunch. På fredag ska jag ju till Norge, såvida det inte blir inställt igen. Det ska bli skönt att börja med deltid (4-dagarsvecka) från och med nästa vecka *wow* :).

Yttrandefrihet? Ja, bara man är saklig, håller sig inom lagens råmärken samt gällande nätetikett. Eller är det så att det bara är vissa som har den rätten? Vi som debatterar sakligt anmäls hit och dit utan rim och reson. De som anmäler uppträder minst sagt hotfullt och föraktfullt själva, en del bryter rent av mot lagens råmärken samt gällande nätetikett. Omvända världen kan tyckas. Lilla Larz har vaknat till liv igen med ett nytt inlägg i Klotterplanket.
Namn: LARZ GUSTAFSSON (a k a ZLUGGO POP)
E-Mail: vildkatt.rebell@gavle.to
Tue Feb 22 21:51:18 2000 195.163.149.209
Kommentar: Apropå ditt löjliga meddelande till församlingens hemsida: You ain´t seen nothing yet! Vi har faktiskt YTTRANDEFRIHET här i landet. Upplåter man en gästbok får man skylla sig själv. Feminism är från DJÄVULEN!!!

När vet man att en man ska yttra något vettigt?
När han börjar meningen med - Min fru säger ...

23/2-00
Jag bad en advokat (samma kille som lyckosamt hjälpte mig när min guide såldes som distanskurs) läsa igenom min Reload och se om min löpande text kan anses som hot eller förtal. Svaret blev som nedan. Då bör vi kunna lägga det åt handlingarna tycker jag :), likt anmälningen till Datainspektionen.
<citat>
Jag har svårt att hitta någonting som "utpekar någon som klandervärd eller brottslig i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgifter som är ägnat att utsätta denne för andras missaktning", dvs utgör förtal enligt Brottsbalken kap 5 § 1
</citat>

Nej, nu är jag less på det här utjatade ämnet. Från det ena till det andra. Jag läste Res-bilagan i Expressen i helgen om flight JZ1965. Rubriken var ...men var är kaptenen? Besättningen på denna flight var kvinnor rakt igenom, kapten, styrman och kabin. Journalisten berättade om att fördomarna syntes/hördes redan innan start som kommentarer av männen likt - "Kvinnligt i cookpit(t) - Du har väl kollat livförsäkringen? - Ska vi ta farväl direkt? osv. Kaptenen berättade att de iaf numera slapp kommentarer från kollegorna typ - "kärringar och krukväxter hör hemma i köket". Ojdå - ja, man får vara glad för det lilla. Kaptenen berättade om en passagerare (man) som på en inrikesflight blev alldeles hysterisk när han insåg att hon (en kvinna) skulle ratta planet. Han vrålade - "Då vill jag kliva av". Sedemera följde han dock med och bad om ursäkt efteråt. Vad är det för primitiva krafter som orsakar denna rädsla för kvinnliga kaptener och styrmän? Är det det sista manliga utposten som erövrats *flinar* eller vad är det frågan om? Eller, samvetsfråga till er tjejer - skulle ni vara rädda/otrygga med en kvinnlig besättning? Mig kvittar det, bara jag kommer fram/ner och känner mig trygg i förvissningen att besättningen är kompetent :). Jag försöker tänka mig in i motsatta situationen att en kvinna skulle vråla - "Då vill jag kliva av". Vad skulle det kunna vara? Vi har ju manliga städare, kassabiträden, gynekologer, modeller, läkare, tandläkare, lärare, advokater, barnmorskor osv. lika skickliga som de kvinnliga dito ;).

Vad kallar man en man med 50 i IQ? Begåvad...

22/2-00
Bengt laddar om ;).

Vanlig normal nätetikett är att man ska uppträda på samma sätt på nätet som man beter sig i vardagslivet, öga mot öga med andra människor. En annan anledning till att man ska följa nätetiketten på Internet är att all information är elektronisk och lagras alltså som sådan, oavsett om det handlar om e-post och anslagstavlor - man kan säga att hela nätet är en enda stor sökbar hårddisk. Det innebär att det du skrev på en anslagstavla igår eller sände som ett mail i förra veckan kan dyka upp som en ovälkommen överraskning i morgon, nästa vecka eller nästa år. All text på anslagstavlor brukar indexeras av sökmotorerna och ligga kvar såvida sidan inte tas bort/inläggen raderas, vilket innebär att gör man en sökning på en förening eller ett namn är sannolikheten stor att *fel* information kommer upp om man nu inte följt nätetiketten. Jag kan faktiskt tänka mig scenariot att någon söker på föreningen FRIS om ett halvår och får upp all dynga de vräkt ur sig på diverse anslagstavlor. Är det den bilden föreningen vill föreviga åt eftervärlden? Vad sägs om dessa uttalanden? Ids inte plocka fram mer. Det går även bra att kika under länken Kommentera till vänster.

Katinka och Marina har gett sin syn på detta :), var och en på sitt spetsfundiga sätt. Datainspektionen får antagligen mycket att göra :), om man ska tro det som påstås här. Nå, jag är inte orolig. Klippkort tror jag inte uppskattas av myndigheter, det kan bli lite Vargen kommer-syndromet till slut. Det är vanliga, normala, vettiga människor som jobbar på datainspektionen och de kan nog lägga ihop ett och ett samt få det till två :) likaledes gäller det vårt rättsväsende må jag förmoda. Detta är min privata *konstnärliga* zon ute i cyberrymden sedan 1997 och jag skriver i ren *journalistisk* anda, för att väcka debatt och i min strävan efter ett mänskligare samhälle. That´s it! Eller? ;-) Hur var det nu?

Inlägg i min Kommentera-bok oavsett de publiceras eller ej kan knappast rubriceras som privata mail. Varför skulle jag lägga undan någon text? Detta är min dagbok där jag beskriver vad som händer mig samt vad jag tycker och tänker.

Subject: Somebody signed your guestbook!
Tue, 22 Feb 2000 07:14:02 +0100 (MET)
From: xxxx@swipnet.se
To: atiger@swipnet.se

Namn: John
E-Mail: xxxx@swipnet.se
Tue Feb 22 07:14:02 2000 212.151.173.172
Kommentar: Intressant Tiger. Nåväl.. nu handlar det ju inte om våra uppfattningar om varandra. De är ju glasklara och dem står vi ju för. Vad det handlar om är ditt bordsskick på nätet och publiceringen av namn och privata mail. Men den diskussionen kommer du och några av dina kupmpaner (min kommentar - kupmpaner????) som bekant få föra tillsammans med advokater. Stämningarna till tingsrätten och anmälan till åklagaren kommer du ju inte från oavsett du nu lägger undan texten. Självklart har allt redan kopierats på samtliga av dina Reloderas sidor. Och du har helt rätt i, att vi får se vem som kommer att få betala det kalaset. Men det blir i alla fall ett intressant massmedialt fall. För övrigt uppfattar jag dina publiceringar som hot och förtal.

Det som inte tar kål på mig gör mig bara starkare - Nietzsche

21/2-00
Nu har väl en och annan kackat i det blå skåpet.
Kika under länken Kommentera till vänster. Jag ids inte ens kommentera inläggen här i dagboken, jag har gjort det kort under respektive inlägg. Dessutom har vår kära W. (han jag slängde ut ur Dagbok på nätet) vaknat till och skrivit in en drapa på Fågel Fenixs anslagstavla. Varför blev jag inte förvånad? Hur som haver så är det bara att beklaga att de inte förstår anledningen till kritiken mot föreningen FRIS. Det är inte föreningen i sig som kritiseras utan dess framtoning och den beror givetvis på dem som just nu representerar föreningen. Det beror på det sätt de har uppträtt på Fågel Fenixs anslagstavla, andras gästböcker, nu på min kommentera-sida och i massmedia. Hela deras trovärdighet håller på att rasa samman som ett dåligt byggt/underbyggt korthus. De skjuter vilt från höften men verkar inte sikta rätt för fem öre. Jag kan bara *sucka* och beklaga. Det enda som skulle kunna rädda föreningen efter alla dessa turer är att de byter ut sina *talesmän* som inte visat sig värdiga sina roller. Gör de inte det så tillåt mig tvivla på att deras syften är hederliga, rumsrena och/eller ens seriösa.

Jag har aldrig påstått att vi kvinnor är en homogen massa och att vi aldrig gör fel :) - tvärtom, likt männen är vi individer och var och en är olika. Jag har ju in facto här i min reload ett par gånger tagit upp frågan om att en del (oavsett kön) använder sina barn som slagträ i skilsmässan. Visst händer det att män far illa likaväl som att kvinnor far illa både under samboförhållandet/äktenskapet och skilsmässan. Därför vore det ju bra om det fanns en seriös förening som tog vara på deras intressen, likt som Fågel Fenix fungerar för de tjejer som blivit psykiskt/fysiskt misshandlade av sina respektive. Tyvärr kan jag väl inte påstå att jag i dessa fall skulle rekommendera föreningen FRIS så som saken utvecklats.

Man måste se till barnens bästa vid en skilsmässa och inte använda dem som vapen. Alla är inte lämpliga som föräldrar och det bör man ta konsekvenserna av, oavsett vilket kön man nu har. Jag går så långt som att säga att jag faktiskt inte tycker att kvinnan med automatik ska ha vårdnaden. Det måste avgöras från fall till fall såvida inte föräldrarna gemensamt kan komma på en bra lösning. Som tur är funkar detta bra i de flesta fall och allt fler skilda par med barn har delad vårdnad, som ofta fungerar alldeles utmärkt till gagn för barnen. Men alla barn klarar inte av att ha det så (de blir splittrade) och då måste man som förälder acceptera detta. Ibland kanske ingen ska ha vårdnaden om bägge har visat sig olämpliga som föräldrar. Bara för att man lyckats avla ett barn behöver det inte betyda att man är en lämplig vårdnadshavare. Man äger inte sina barn. Barn är en fin gåva, men bara till *låns* och om man förvaltar det väl. Det är inte heller i mina ögon alltid med automatik av nöden tvunget med umgängesrätt in absurdum. Märker man att barnen inte mår bra av att träffas under tvång ska de slippa utsättas för detta. Vi måste lyssna mer på barnens signaler än vad som görs idag.

De som brukat fysiskt/psykiskt våld mot sin partner och mot sitt/sina barn har i mina ögon helt diskvalificerat sig som vårdnadshavare. De som inte kan hantera alkohol, andra droger och lever i en för barn olämplig miljö är också diskvalificerade såvida de inte på allvar försöker göra något åt det hela i samarbete med lämpliga resurser som samhället kan erbjuda. Hårt! Ja. Men inget barn mår bra av att växa upp i en sådan miljö. De som begått sexuella övergrepp och utnyttjat minderåriga barn är också i mina ögon totalt olämpliga som vårdnadshavare. Ja, frågan är om de ens ska få ha umgängesrätt. När barnet växer upp ska det själv få avgöra. Föst då är det moget att avgöra och slits inte av osynliga lojalitetsband som knyts under själva uppväxten och inte bryts av övergreppen/misshandeln/vanvården. Vilket litet barn vill erkänna för sig själv och andra att ens föräldrar inte är som de borde vara?

Ingen är så blind som den som inte vill se.

20/2-00
Carro funderar ;) som vanligt mycket vettigt! Sedan har vi Veckans Pucko! Jag kanske ska, förutom mina Tigerlänkar dela ut Veckans morr eller dylikt :). Läser man sedan i Jästboken :) på sidan ovan så ser man att föreningen FRIS verkligen jobbar hårt med sin image. Det som slår mig är att de inte verkar förstå att de gör mer skada än nytta med alla sina inlägg och hot om rättsliga åtgärder hit och dit. Så bara de ska få uttala sig? Vi andra som har andra åsikter och kritiserar deras framfart, på ett mer balanserat sätt ska inte få yttra sig? Föreningen är faktiskt officiell och får därför nämnas enligt PUL. Efter lagändringen i januari är det numera tillåtet att kritisera personer på nätet, förutsatt att debatten är saklig, säger Ulf Widebäck Datainspektionens generaldirektör i denna artikel. Egentligen skulle fler som ids engagera sig i denna sak slänga ut en kort kommentar på sin hemsida :). Jag ser framför mig föreningens medlemmar idogt surfa runt, notera och anmäla alla in absurdum. Vad ger det för signaler till Datainspektionen? Vad ger det för signaler överhuvudtaget? Pressen torde snart kunna finna intresse i denna soppa :). Allt är ursprunget ur denna krönika som publicerades på Fågel Fenix. Jag fattar faktiskt inte detta hallå som har uppstått runt denna krönika. Det finns ju inget osant, oskäligt eller felaktigt i den har jag erfarit.

Vill man ha eld får man tåla rök.
Väck inte den björn/tiger som sover.

19/2-00
Jag har börjat med deklarationen. Usch :(. Efter att ha levt i högsta välmåga nu med den förtryckta varianten (tog ju 3 minuter att deklarera) blev det en smärre chock att tränga in i deklarationen som förutsätter att man har bitch-koll på allt. Det har jag iofs, siffrorna och underlagen finns men vart sjutton ska allt in? Det var lite knepigt må jag påstå. Skit samma - jag kör nog en disclaimer under Övriga Kommentarer :) - Have mercy - we are all beginners.... Det är ju faktiskt människor som kollar blanketterna :) - tror jag iaf. Summan av kontentan, förutsatt att jag har gjort rätt blev att jag nog kan se framemot en hel del julklappspengar i år. Kul! Men jag tänker inte ta ut någon glädje i förskott. Då blir man bara besviken. Den som lever får se.

Jag fick ett mail.
Hej Annika!
Jag och några vänner på nätet har fått påhälsning av en konstig grabb på våra gästböcker. En viss Larz Gustavsson. När jag har försökt luska runt lite visar det sig att det är många därute som haft problem med honom. Jag har hört att även du har råkat ut för denna person. Nu har jag oxå fått mejl. Bara ett och inte så allvarligt, mest en uppmaning att mejla honom. Vilket jag ju inte har en tanke på att göra. Jag undrar om du kan informera mig lite om honom och vad du har sett? Vill inte ha en sån person svira omkring på våra gästböcker och vill se vad man kan göra åt det. Har lusläst dina abuse-sidor och inser att jag ska börja sanera mina egna uppgifter... Tacksam om du svarar mig om det här. Är det så att jag har tagit fel och det bara är nån som försöker vara lustig, så är det ju bra att få veta det oxå...
MVH
Xxxxx

Ett av de inlägg hon nämner ovan finns nedan här, som iofs är lite mer rumsrent än de jag har fått på Klotterplanket, men tjejen tog illa vid sig.

Namn: LARZ GUSTAFSSON (a k a ZLUGGO POP)
Hemsida: http://www.welcome.to/apostoliskpingst
Hemort: Gävle
Vem visade vägen hit? barnpsyk
Gör jag helst en varm sommarkväll ägnar mig åt fysisk aktivitet (he, he igen)
Skulle jag vilja bjuda Xxxxx på korv (he, he...)
Sänt: 10:09 den 18/2 Allt annat man kan göra isängen... Som att äta frukost då, eller...? Lilla stumpan, akta dig du!Annars kommer stora stygga vargen....

Denna historia börjar bli en enda lång följetong. Vad är det som driver denna man? Det är frågan. Jag skulle väl inte bry mig egentligen, men jag tänker mer på att andra tydligen drabbas av denna i mina ögon lite udda person och hans kontaktsökeri. Jag skakar bara på huvudet, men ett blåbär tar nog mer illa upp och kanske t.o.m blir uppskrämd, rädd och kan uppleva hans beteende hotfullt. Nå, jag har mailat Arbetarbladet i Gävle samt den kristna församligen ovan och påtalat detta. Nästa steg blir att kontakta polisen i Gävle som faktiskt har en *Internetpolis* har jag erfarit :) samt alla Internetleverantörer som är inblandade.

Sedan fick jag ett annat nu i morse :), som sändes som privat och ej registrerades i Kommentarer. Anledning till att han sände detta är säkert anteckningarna den 12/2. Nå? Se mer på Fågel Fenixs anslagstavla. Då blir ju frågan med automatik. Vad driver denna man?
Subject: Guestbook was signed- do NOT reply
Date: Fri, 18 Feb 2000 23:13:04 +0100 (MET
To: atiger@swipnet.se
Namn: xxx
E-Mail: xxx
Fri Feb 18 23:13:04 2000 212.151.235.232
Kommentar: Jag har noterat att du har skrivit ut mitt namn på din dagbok, och som du missfärgar. Något som du inte har tillåtelse till. Dessutom är jag ingen ledare av FRIS, något du försöker påskina. Således även fel i sakinformation från dig.

Jag förväntar mig en skriftlig ursäkt just från dig i ditt namn i din dagbok och du kan därutöver nu räkna in juridiska åtgärder.

Alla klagar över sitt dåliga minne,
men ingen över sitt dåliga förstånd.

18/2-00
Det blev ingen Norge-resa idag. Den ställdes in sent igårkväll. Nå, ingen förlust - jag gillar ju inte att flyga. Dock så är den bara uppskjuten, så var det med det.... Annars? Ok. Jag ska trappa ned till 80% har jag bestämt mig. Det känns bra. Lite mer tid till mig själv och hundarna samt företaget. Jag har även bestämt mig att jobba kvar på Tele2 och inte byta jobb, meddelas endast på detta sätt :) - med tanke på det jag skrev igår, en del har undrat vad jag yrade om. Angående att trappa ned. Varför? Pengar är inte allt. Man måste hinna leva. Man måste orka leva. Ingen tjänar på att jag bränner ut mig. Man lever ju bara en gång. Jag är ändå 47 år *skrattar*. En tjej från Kommunalarbetaren ringde och frågade just efter min titel och ålder till en presentation i tidningen (jag har gjort ett jobb åt dem - en Internetskola) och jag riktigt hörde hur hon *blev förvånad* när jag sa hur gammal jag är. Det är alltid lika kul. Jag ser tydligen bra mycket yngre ut i somligas ögon. Fast inte i mina ögon klockan 05.00 framför badrumsspegeln :). Då är det _tungt_ och jag tycker jag ser ut som 147 år. Minst. Förresten yngre är inte synomymt med snygg. Tyvärr :(. Men man kan ju inte få allt här i världen *ler*. Man får vara glad för det lilla.

För att få reda på om man kan flyga
måste man ju pröva vingarna!

17/2-00
Jag har bestämt mig. Det känns bra att ha tagit beslutet, men det var en hel veckas vånda innan. Dörren är inte helt stängd om det nu inte skulle funka det jag valde. Kontentan av det hela är att det iofs är trevligt att vara eftertraktad både här och där, trots min ålder. Det känns bra för egot, som annars stundtals är mindre än en flugskit. Ibland känns allt så overkligt. Vem är jag? Vart är jag :/? Hur kom jag hit? Varför? Är det en slump allting? Är jag en bluff? Har jag haft tur? Kan jag något överhuvudtaget? Är jag något? Ibland när jag är som mest missmodig undrar jag verkligen? Men VaFan :), ingen rök utan eld som jag brukar säga.

Varför skulle annars en del vara missunnsamma? Jag tänker på de mail/inlägg i gästböcker och anslagstavlor som ibland görs, *vinkar till Larz*. Det är inte avundsjuka - för att vara avundsjuk är en mer positiv känsla för då har man något att själv sträva efter, något att kämpa för om man nu vill uppnå detsamma, vad det nu än skulle gälla. Jag kan själv vara avundsjuk på andra som har mer pengar :), andra som är mer *sociala* osv. osv. Ta dessa välformade vackra unga tjejer :), visst kan jag ibland bli avundsjuk och skulle vilja se likadan ut. Men FINE - då har man ju något att kämpa för, gå ned i vikt och kanske motionera för att bygga upp sin kropp. Göra det bästa av situationen så att säga. Men att vara missunnsam innebär i mina ögon att man inte unnar den personen det man nu själv inte haft tur/har/är/fått/jobbat sig till/fötts med/you name it. Det är mer negativt, det skulle innebära att jag i situationen ovan skulle vilja att den vackra unga tjejen skulle se fulare ut, vara fet som en garageport :), vara oattraktiv osv. osv. för att jag själv skulle känna mig nöjdare alternativt mindre missnöjd. Klurigt.

Jag tänker på när jag var på Bahnhof Bar när en kille ganska oförskämt och elakt frontade mig och undrade över varför i helskotta jag fortfarande hade mina 15 minuter av *fame* år efter år. Vad skulle jag svara på det? Jag bara ryggade lite och tyckte att det var ganska obehagligt. Jag kanske har fel. Han var full och jag var nykter. Vi kanske inte var på samma våglängd så att säga. Jag kanske misstolkade situationen. Men hur som haver, den händelsen var orsaken till att jag gick bra mycket tidigare därifrån än tänkt.

De som känner mig vet att jag är tvärsemot, jag strävar inte efter att bli omnämd i press och media och utnyttjar inte detta faktum på minsta sätt. Jag håller ständigt en ganska låg profil vad jag än gör, både på nätet och IRL. Jag är varken bättre eller sämre nu jämfört med 6 år sedan. Mitt liv har inte förändrats drastiskt, förutom att jag har förmånen att ha ett bra mer stimulerande jobb än tidigare. Jag lever i princip så som jag gjorde innan 1996. Jag är fortararande jag :). Tråkigt men sant.

Nunca llueve a gusto de todos.
Det regnar aldrig efter allas önskemål

16/2-00
Nytt utseende

Min Internet Explorer har fått ett nytt utseende, en ny HotBar :). Detta kommer säkert bli nästa _stora_ fluga på nätet. Bara igår fick jag flera mail om att detta, jag tackar och bockar för alla förslag på olika bilder. Synd bara att jag så sällan använder Internet Explorer. Jag är ju fortfarande en inbiten *Netscapare* och har så varit sedan 1996, med den första varianten jag kom i kontakt med :). Verre-nummer? Den som installerades med mitt Tele2-abonnemang hette 1.22 men jag har sett 0.9 oxå. Det var tider det :). Nostalgi! Tung sådan!

Var snäll mot människor på vägen upp,
för du kommer att möta dem igen på vägen ner.

15/2-00
Upp än mer tidigt än vanligt :(. Jag börjar väl komma till den slutsatsen att morgonstund inte alltid har guld i mund. Jag ska in till stan tidigt som attan. Annars? Morsan och farsan var här i söndags. De hämtade datorn och jag hoppas lillbrorsan har hjälpt till att sätta upp den åt morsan :). Who knows? Morsan kanske är en potentiell hackers? Kunde jag så kan hon? Jag var själv livrädd för datorer innan jag skaffade en egen liten rackare. Skratta inte :), men jag trodde att bara genom att trycka på fel tangent så kunde datorn gå sönder. Nåja - det är _många_ tangentryckningar sedan dess.

Vi började diskutera Robinson :). Morsan tyckte jag skulle söka nu i februari till nya omgången i vår. Hon är övertygad om att jag skulle vinna hela skiten. Nå, det _är_ inte jag men jag får väl ta det som den komplimang det ändå är genom att komma ur hennes *mun*. Ibland får man vara glad för det lilla *skrattar*. Nå! Jag minns hur gympan var i skolan. Jag kom aldrig över den där förbenade bocken :) eller ens uppför dessa linor andra klättrade helt obehindrat upp via. Jag skulle definitivt inte klara den första tävlingen på ön, rent fysiskt. Dessutom, mina små underbara vovvar skulle jag aldrig klara mig utan så lääääänge. Inte heller utan mitt morgonkaffe! Min morgonzigg! Min säng! Min dator!

För att undvika kritik, säg ingenting,
gör ingenting, var ingenting.

14/2-00
  Idag fyller Pussenussegubben Nalle 10 år.
Min egen lilla bruna gosiga nallebjörn :).
Ha en bra dag! Take care! Tyck om varandra!
Vi lever bara en gång. Imorgon kan det vara försent.

13/2-00
Bitch-test! Jag var bara 24% bitch! Fast oss emellan, fåniga frågor och ett fånigt test. Visst var det mest på skoj, men ändå.... Jag har nog en annan mer positiv tolkning av ordet bitch. Min syn på ordet bitch är jämförbart med "being in total control, honey" och antyder att man har full koll på tillvaron. Men bara därför behöver man ju inte med automatik vara - elak, hata sina medsystrar, en *bimbo*, missbruka sin makt dvs. könet, dumpa alla karlar, trampa på dem föraktfullt med sylvassa högklackade, lura dem, utnyttja dem och/eller se ned på dem, ojojoj - vilka klyschor. Nej - detta är ingen bitch utan mer en kvinnlig satmara :) typ de manliga dito som jag har skrivit om igår och i förrgår. Kvinnlig eller manlig bitch :), vad du än är så....ha en underbar söndag. *kram* Annica

Etikett är något man klistrar på och som sitter så
fast att den ofta bara löses upp i sprit.

12/2-00
Fris, en förening som säger sig verka för föräldrar i Sverige. Det låter väl behjärtansvärt? På sidan står det:
<citat>
Under senaste halvåret har vi ställt lagstiftarna mot väggen i media. Men de vägrar för det mesta att debattera...
</citat>
Jag har en aning om varför de vägrar debattera. För på på Fågel Fenix anslagstavla visar de sitt rätta jag och där har Nodaddy utmärkt sig ordentligt och verkligen gett Fris ett ansikte utåt.

På tal om media *skrattar* (ursäkta de tvära kasten) men de har lite samband. Denna Larz som tycks ha fattat tycke för mig, NOT - kan man läsa om här. Otrooooooligt. Jag sökte runt lite på olika sökmotorer och fann hans namn nämnas på många ställen, han har tydligen en förkärlek för att göra sjuka inlägg i gästböcker och sända folk otrevliga mail.
<citat>
Han är välkänd för de flesta Gävleborna. Antingen som flitig insändarskribent och förkunnare av Guds ord. Eller som frontfigur i det klassiska Gävlepunkbandet Bizex-B.
</citat>

När anser männen att vi kvinnor är ologiska?
Varje gång vi inte håller med dem.

11/2-00
Igår dammade jag av en gammal burk. Den har stått vid sidan om i exakt 626 dagar. Spänningen var stor om den skulle funka eller ej. Men det var klockrent. Otroligt. Morsan ska få den burken, hon vill börja lära sig att hantera en dator och då duger en *100-megahertzare* Pentium med 32 Mb RAM alldeles ypperligt åt henne. Själv tar man ju knappt i en sådan med tång numera :). Bortskämd? Ja, när det gäller datorer iaf.

Annars? Jag har ett viktigt beslut att ta. Jag velar hit och dit och vet inte riktigt vad jag vill. Beslutet måste kännas rätt eftersom det kommer att påverka hela mitt nuvarande liv. Det är lite jobbigt då jag inte har någon att bolla det med. Jo, visst kan jag diskutera det med B., men det är hjälper tyvärr inte så mycket. När det gäller mitt jobbet, Internet och datorer är vi inte riktigt på samma våglängd.

Larz har vaknat till liv igen. Han har useradat tidigare på klotterplanketet via Telia och troligtvis även under namnet Bosse och en anonymizer-service jag sedemera spärrade ut. Jag har inget emot att folk har olika åsikter än vad jag själv representerar, det bara berikar. Men detta nedan är inga åsikter utan bara sjuka fantasier och prov på ett sjukt sinne. Det faschinerande är att jag trodde inte det fanns sådana där människor kvar. Ja, läs _människor_ för jag hävdar fortfarande att jag tror på ett mänskligare samhälle, i termer av ett jämställt samhälle. Han visar prov på en underlig kvinnosyn. Han visar prov på dåligt omdöme. Ja, allt är dåligt *skrattar* - stackars kille, egentligen är det säkert synd om honom. En *Lundellare* kanske vore på sin plats? Har du alldeles kissat på dig? Saknas flickvän?

Subject: Somebody signed your guestbook!
Date: Wed, 9 Feb 2000 19:21:34 +0100 (MET)
From: vildkatt.rebell@gavle.to
To: atiger@swipnet.se

Namn: Larz Gustafsson
E-Mail: vildkatt.rebell@gavle.to
Wed Feb 9 19:21:34 2000 195.163.149.209
Hemsida:
Kommentar: Den besserwisseraktiga, styvmoderliga härskarinnementalitet som Annica ger prov på är vidrig och vedervärdig och hör hemma på S/M-klubbar. Hon tillhör den grupp rödstrumpor som till varje pris vill kuva männen, infantilisera och omyndigförklara alla oliktänkande (precis som man gjorde med Solszjenitsyn m fl i Sovjetunionen) och själv framstå som sofistikerad, kultiverad och väldigt politiskt korrekt. Men du kommer att brinna i helvetet med alla dina äckliga förtjänster och förmenta meriter om du inte vänder om.
Krossa femiNAZIsmen!!!!!!

Subject: Somebody signed your guestbook!
Date: Wed, 9 Feb 2000 19:17:51 +0100 (MET)
From: vildkatt.rebell@gavle.to
To: atiger@swipnet.se

Namn: Larz Gustafsson
E-Mail: vildkatt.rebell@gavle.to
Wed Feb 9 19:17:46 2000 195.163.149.209
Hemsida:
Kommentar: Skall en komplimang eller att man visslar efter en tjej på gatan klassas som sextrakasseri? Jag tror att många gånger beror det på VEM som utför handlingen. Om det är en för tjejen attraktiv person så kan hon ha överseende. Men om det är en gammal farbror med snuset rinnande i mungiporna och pissfläckar på byxorna? Dessutom finns det tjejer som klär sig som horor. de får skylla sig själva om de blir "utsatta".
Krossa femiNAZIsmen!!

Människor kan delas in i två grupper; en som går före
och uträttar något och en som kommer efter och kritiserar.

10/2-00
Ids inte skriva något långrandigt/djupsinnigt idag.
Ha en bra dag :). Må gott! Var dig själv.
Ta hand om dig, för oftast lär ingen annan göra det åt dig.

För att uppnå det stora måste man börja med det lilla.
Därför, säger sägnen, skapade Gud Adam först.

9/2-00
Sverigedemokraterna är likt sjuka ruttnande amöbor. De har ingen vett. Ingen sans. De utnyttjar det faktum att förövarna av den nyligen inträffade gruppvåldtäkten i Rissne var från andra nationaliteter. De är inte dömda än. Det finns ingen anledning att hänga ut dem som nu görs med namn, personnummer och telefonnummer på diverse hemsidor eller affischer ute på stan. Det som utspelades kan faktiskt lika gärna ha begåtts av ariska infödda svenska killar, för att hänga med i rasisternas egna ordvändningar. Erkänner de inte det är det bara att beklaga. Ingen är bättre än någon annan och ingen är sämre heller. Visst är det tragiskt det som hände, framförallt för tjejen som har en tuff tid framför sig att hitta tillbaks till sitt människovärde och att försöka läka de sår som hennes själ måste ha fått av detta hemska övergrepp.

Icq är det enda jag inte har återställt på datorn, en dll-fil saknas. Men jag struntar nog i att ominstallera icq. Skulle nu någon mot förmodan :) ha en obetvingad lust att kontakta mig finns ju email och telefon. Icg i sig är en stor säkerhetsrisk och jag kan nog leva utan det. Igen :). Det är nog tredje gången jag väljer bort det av olika skäl.

Moralisk indignation består till två procent av moral,
48 procent indignation och 50 procent avund.

8/2-00
Hmmmm....datorn pajade i söndagskväll. Pajade och pajade, rent hårdvarumässigt är den i prima form. Men någon/något gjorde lite justeringar på den, hela windowsmappen hade helt outgrundligt flyttats och blivit en undermapp till c:\temp. Vilket i längden inte var så lyckat :). Jag ska nog skaffa mig en proxy/brandvägg. Paranoid? Det låter kanske så. Men det finns ingen annan förklaring. Jag hade inte ens haft utforskaren uppe under de två timmar jag låg uppkopplad.

Skitsamma. En sak är tämligen klar nu. Jag känner min dator in i minsta fil nu :). Mina gamla doskunskaper kom till nytta under söndagskvällen. cd.. dir copy *.* md - *ryser* jag blir nästan nostalgisk. Jag älskade att jobba i Dos på den tiden det begav sig. Verkligen. Enklast hade ju varit att *burnat* ur den och startat från G. men det hade jag ingen lust med då jag inte nyligen tagit backup och hela helgens arbete hade då varit förgäves. De filerna har jag ju iofs kunnat flytta till disketter, men det är inte bara dem jag tänker på. Nej, alla personliga inställningar och alla program som måste ominstalleras är väl mesta anledningen. Slö? Inte jag inte :). Dessutom är det en Compaq - bara det säger ju en hel del. Skivan som följer med har bara två alternativ - snabb eller långsam död - dvs formatering. Pest eller kolera. Nå, nu funkar det okey igen.

Angående resonemanget igår. Det är väl inget fel att surfa på porrsajter, smaken är som baken. Men man bör ju vara medveten om riskerna. Samt inte skylla ifrån sig. Nu var det ju journalisten som vinklade artikeln, men jag antar att det kanske berodde på syndromet *kontokortsförnekanden*, se nedan. Varför ska allt vara så tabu? Jag kan tänka mig att det är samma resonemang när kontokortsräkningarna börjar droppa in från ett porrshowbesök eller dylikt under tjänsteresan/firmafesten och när frugan upptäcker räkningen samt frågar vad är detta så uppstår alla s.k *kontokortsförnekanden*. De som jobbar på kontokortsföretag känner nog igen situationen. Jag har aldrig varit på Tabu! Någon måste ha förfalskat min namnteckning! Någon annan måste haft tillgång till mitt kort! Det måste ha blivit någon förväxling!

Men hur som haver. Vilken sida du än är på som begär att du ska ladda hem ett program för att kunna se en del av sidan eller göra något där bör man vara uppmärksam på. Folk kan ju djävlas lite hur som helst :). Tja - Torget och Passagen skulle väl aldrig syssla med sånt förståss. Så mitt resonemang om att välkända/erkända sajter behöver man inte vara orolig för stämmer iaf hur som haver. Får du små program via mailen typ Darksida, Dialer.exe och Connect_Direkt.exe klicka inte på dem. De kan konfigurera om din fjärris eller orsaka att du helt plötsligt ringer via ett modem i Dubai. Det _kan_ bli dyra teleräkningar.

Det spelar ingen roll hur snabb man är i starten,
om man inte vet åt vilket håll man skall springa.

7/2-00
Jajaja *flinar* - undrar vilka porrsajter han hade surfat på :). Det är svagt av Aftonbladet att inte informera att detta med 99,9% säkerhet _inte_ inträffar om du surfar på vanliga sajter som Torget, Tjejringen, mina sidor :))), Aftonbladet och eller andra vanliga *normala* sajter. Nu skräms ju folk upp i onödan. Tvärtom borde de med STORA BOKSTÄVER varna för alla dessa skumma porrsajter vars enda syfte är att lura stålar av godtrogna kåta gubbar. Ett företag i Malmö har ofta varit i blåsväder (de har ett program kallat DarkSide) för att göra så här. Trom Brom Srom heter företaget - underligt namn - underliga affärsmetoder. Jag var ju bara tvungen att sända ett mail till journalisten och påpeka detta.

Jag är mobbad hemma :(. I fredags när jag skulle ockupera TV-soffan och se sista avsnittet av Skulptrisen var den upptagen, se Dagens bild. Jag fick sätta mig ytterst i hörnan. Nå, de är för söta och jag förlåter dem :). Skulptrisen, ja. Någon fler som sett serien? Jag blev lite konfunderad av slutet. Mitt intryck är/var att damen i fråga hur som haver var skyldig till morden och därmed borde ha suttit kvar i fängelset. Visst tvivlade jag flera gånger under resans gång, men bestående intrycket blev till sist att hon faktiskt var skyldig och att damen som utpekades in facto bara råkade vara en oskyldig åskådare. Men jag kan ha helt fel?

Gunnar Ekelöf
(ur Färjesång - Variationer)

Jag tror på den ensamma människan,
på henne som vandrar ensam,
som inte hundlikt löper till sin vittring,
som inte varglikt flyr för mänskovittring:
På en gång människa och antimänniska.


Hur nå gemenskap?
Fly den övre och yttre vägen:
Det som är boskap i andra är boskap också i dig.
Gå den undre och inre vägen:
Det som är botten i dig är botten också i andra.
Svårt att vänja sig vid sig själv.
Svårt att vänja sig av med sig själv.


Den som gör det skall ändå aldrig bli övergiven.
Den som gör det skall ändå alltid förbli solidarisk.
Det opraktiska är det enda praktiska i längden.

6/2-00
Ha en underbar söndag :). Må gott! Annica

Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall.

5/2-00
Ha en underbar lördag :). Må gott! Annica

När förändringens vindar blåser finns det de som bygger vindskydd
och så finns det de som bygger väderkvarnar eller hissar segel.

4/2-00
Ställ en fattig och en rik bredvid varandra. Klä av dem allt in på bara kroppen. Då blir de ganska lika, eller hur? Vi är alla människor med samma rätt här i livet till ett så gott liv som det bara går med de förutsättningar man har. Ett livmodersframfall ter sig lika smärtsamt och obehagligt för både fattig och rik. En hjärtinfarkt är lika livshotande för både fattig och rik. Ja, alla behöver vi stundtals vård, i någon form. Här i Sverige har väl de flesta ändå trott att primärvården inte ser till penningapungen? Jag hörde på TV häromdagen att numera kan företag teckna dyra försäkringar för ex. sina företagsledare så de är garanterade organ/vård i USA vid eventuell transplantation. Men hallå?
Jag var in en sväng till stan igår och slöläste Metro på tunnelbanan. Saxat ur tidningen -
"Rika och gifta får bättre och dyrare vård än fattiga och ensamstående. Det visar en ny studie som omfattar 1 800 patienter på fem sjukhus i Värmland."
Jag trodde inte mina ögon. Längre in i artikeln stod det att -
"Undersökningen visar till exempel att för kvinnor i 50-årsåldern som opererades för livmoderframfall så ökade vårdinsatserna med fem procent för varje tusenlapp mer de tjänade i månaden."
Men hallå?
Låter det inte sjukt? Ju mer du tjänar desto bättre vård får du. Är inte alla liv lika värda? Är inte alla plågor och smärtor jämförbara? Jag har alltid sagt att man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Nu måste man tydligen vara rik för att få bästa vården. Rik och man :). För jag har ju tidigare berättat här i Reloaden om att kvinnor enligt en annan studie får sämre vård vid bl.a hjärtinfarkt än män. Tips! För bästa vård mao, var en gift man med hög inkomst. Någon däremot?

Du står inte bara i ansvar för vad du säger utan också för vad du inte säger.

3/2-00
Jag älskar folk som går rakt på sak och inte *hymlar*. Igår kom en nära och kär kollega fram och sade att han och en annan kille börjat på Viktväktarna och undrade om jag ville hänga på. Tyvärr är det fel kväll i veckan de går så jag kan inte. Men vi sade att vi kan ju peppa varandra :). Det roliga var att jag själv igår morse tagit samma beslut att nu var det dags....att sätta igång.

Jag har inte funderat färdigt hur jag ska göra med skrivandet. Dagboken känns numera som en gnällbok, gnällventil och jag gillar inte att risken kan finnas att jag uppfattas som en satans gnällspik. Vilket jag inte normalt är. Dock är jag känd för att alltid säga som det är, även om det innebär att man bland måste säga *skjut inte budbäraren* till folk. Men man måste kunna diskutera även negativa saker. Kommer någon med en idé som *suger* så säger jag det likväl som jag säger att den är toppen om så är fallet. Varför ljuga folk rakt upp i ansiktet? Det tjänar ingen på i längden. Ja, även på jobbet :) är jag sådan *skrattar*. Vilket en del kollegor har svårt att ta. Men det bjuder jag på. That´s me. Jag har ett smeknamn på jobbet - åsiktsmaskinen.

Att våga är att för ögonblicket förlora fotfästet.
Att inte våga är att förlora sig själv.

2/2-00
Jag fick ett mail.
Jag heter Xxx Xxxxxx och går
på PC-samordnarutbildningen 99/00
på Komvux i Xxxxxx.
Jag undrar om jag får lägga din
HTML-guide på en cd skiva till oss elever.
Vi är 30 stycken elever.
Jag tycker att det är den bästa
guiden som finns på nätet.

I detta fall var ju killen sjusst som frågade. Jag undrar egentligen hur många ute i Sverige som gör detta utan att fråga? Jag vet att många lärare begår grova tjänstefel genom att skriva ut hela guiden och kopiera ut x antal exemplar till eleverna. Det har jag genom åren fått många indikationer på att så sker. Det är ju praktiskt förståss, de tjänar in den kostnad det skulle innebära att köpa en bok om HTML för runt 300-400 pix. Guiden finns gratis på nätet för on-line läsning och den som behöver kan skriva ut det avsnitt de är intresserade av. Räcker inte det? Zippen har jag som sagt tagit bort och funderar på att ersätta med en CD-romskiva till självkostnadspris. Jag har tom gått in som partner till HomeSite och har rätt att *bundla* deras demo av HomeSite på skivan. Men än så länge är det bara en tanke. Sån är jag :). Tänker. Men inte mer.

Varför respekterar inte människor copyright? Varför ska andra tjäna pengar på mig? Lågvattenmärket alla kategorier var ju kursföretaget som sålde min guide som en distanskurs. Jag tjänar ju inga pengar på guiden. Varför ska då andra göra det? Den drogs igång 1996 och jag har drivit den helt ideellt sedan dess. Ensam! På min fritid! Men det har mestadels varit kul så jag ska inte klaga. I oktober förra året hade jag tänkt mig att via annonser iaf få in så det täckte telefonräkningarna men det företaget jag anlitade/anlitar kan inte direkt påstås göra några bra försäljningar på varken min eller andras sajter av samma kategori. Jag har ju ändå många besökare (räknaren på första sidan har passerat niohundratusen häromdagen) och borde ha en attraktiv målgrupp för annonsörer av exempelvis datorer och allt som är Internetrelaterat. Så det funkade inte som tänkt. Nå - en snygg logga ligger ju där som exponerar Tele2 :) och den stör mig inte. Men jag funderar nog på att avsluta det samarbetet om inget händer inom kort.

Som jag känner just nu funderar jag på att avsluta allt :). Jag kanske gör en Reloadare *skrattar* eller något liknande. Tankar finns. När jag läste Carros reload igår morse smålog jag igenkännande. Gnistan _är_ borta. Tillfälligt eller för evigt. Nätet har mest på sista tiden inneburit besvikelser. På människor. På företeelser. På beteenden. Inneburit Krav. Måsten. Gnäll. Svek. Ilska. Egotripper. Nollställdhet. Tvättande av andras byk offentligt. Och mycket lite glädje. Det är inte som när jag började 1996. Är det jag som ändrats? Nätet i sig? Andra? Eller en kombination? Vem vet? Vem vill veta?

Det krävs mer vilja för att lämna trygghet än för att leva i otrygghet.

1/2-00
Morrn då. Höll på att glömma att skriva några rader. Betoning på _några_ idag då :). Trött är bara förnamnet. Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån? Bara för att plåga kroppen så skaffade jag mig mer jobb igår. Alla helger i februari är numera upptagna till ett visst projekt. Jajaja - man lär sig aldrig skulle jag vilja säga.

Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,