Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till början av månaden, 1-15! ---->

28/2-02

Idag fyller min kära make år.
Grattis på 56-årsdagen.
Själv ska jag till Danderyd.
Ett förberedande besök inför operationen.
De ska väl kolla att jag inser vad jag ger mig in på.

Det finns ett talesätt: "Man är oskyldig tills motsatsen bevisats". Här ger skådisen sin version av det hela. Bra att Aftonbladet publicerade artikeln. Jag brukar säga: "Sanningen kommer alltid fram, förr eller senare". Jag förstår hans indignation. Vem skulle inte göra det? Att bli utpekad som kriminell (utan att vara dömd för det eller ens skäligen misstänkt, dvs häktad/anhållen) av en tidning, det vore lika illa om det skett via en hemsida.

Dumhet är omedveten okunnighet.
Josh Billings

27/2-02

Svenska Akademiens ordlista
1 fan s. best. = djävulen; en f. Ofta i svordomar; kan väcka anstöt.

Svenska Akademiens ordlista
2 fan [fänn el. fann] s. pl. fans mest i pl.; fanatisk beundrare t.ex. av popsångare; en f.

Svenska Akademiens ordlista
3 fan s. -et; pl. = nätverk som bildar skivor på ömse sidor av skaft i fågelfjädrar

Det är inte alla som har en alldeles egen liten fan-club, Jag tänker på Wojwojs nya hemsida och Nodaddys dito. Sedan får betraktaren avgöra vilken betydelse som ska läggas på ordet fan. Jag är ingen psykopat eller rättshaverist, trots deras önskan att framställa mig så. Betraktaren avgör, javisst! Sedan är det en annan femma om somliga har spegelglas i ögongloberna. Jag vet att de flesta genomskådar syftet med dessa genomskinliga hemsidor. Se hur besökarna på Webforum reagerade. (Funkar ej länken ovan gå till http://www.webforum.nu/search.php och sök på Anders34). Det säger allt tycker jag. Varför exponerar de inte sina egna anmälningar till Datainspektionen? Sina egna mail till olika abuseavdelningar? De polisanmälningar de gjort? Varför exponerar de inte förundersökningarna som lagts ned då brott inte kunnat påvisats? Det skulle ge en helt annan bild av det hela. Tro mig :). Jag tror faktiskt att nätgruppen FRIS förlorar mest på detta, remissinstans som de är.

Storheten består icke i att göra vad
man vill utan att vilja vad man gör.
Drottning Kristina

26/2-02

En dyster avslutning blev det på OS i Salt Lake City. Flera dopningsfall avslöjades. Mühleggs B-prov visade även det spår av det otillåtna medlet nesp. Ryskornas tester visade spår av samma otillåtna medel. Vad är det som driver en människa till att använda livsfarliga mediciner i syfte för att orka lite mer och i sin tur kamma hem en seger? För 10 år sedan förekom ett antal dödsfall inom cyklingsporten. De dog i sömnen. Vilket i sin tur kan bero på de farliga biverkningar bloddopning har. Blodet blir för tjock och hela systemet (dvs kroppen) kan kollapsa i sömnen. Det var inte så länge sedan en kvinnlig stjärna inom löpning oxå dog i sömnen. Samband är inte klarlagt, men som lekman undrar man ju. Jag tycker det är tråkigt. Än mer tråkigt tycker nog de idrottsmän/kvinnor som inte dopar sig inför tävlingarna. Elofsson skulle rimligtvis ha kammat hem en bronsmedalj i OS, eftersom han kom på fjärdeplats men den som vann guldet var antagligen dopad, om man nu ska tro media. Ja, jag dristar mig till att skriva så för nog torde han inte ha kommit odopad till OS? Inte fastnar man hux flux i en kontoll så där i förbifarten? Inte börjar man dopa sig under tävlingsveckorna? Många frågor och inga svar.

MTG är ute i blåsväder. Nå, det är inte första gången. Sådan ägare, sådan ledning? Jag tycker det är tråkigt när de svenska spelreglerna på arbetsmarknaden åsidosätts på detta sätt. Det lär inte vara första- och sista gången. Återigen en indikation på att alla som jobbar inom IT och media bör engagera sig fackligt. Det lönar sig, i längden. Ensam är inte alltid stark.

Varför vandrade Moses i öknen i fyrtio år.
Han vägrade fråga efter vägen.

25/2-02

Myntet har två sidor!
Jag tycker synd om henne, samtidigt som jag givetvis fördömer själva gärningen. Men ingen vet, nu levande, vad som egentligen hände. Hur som haver, livet är förstört för bägge.

Jag satte kaffet i vrångstrupen.
14 års helvete och än är det inte över. Nu har jag även fått en term på vad det kallas när (oftast då män) förföljer sina offer in absurdum. Stalkers! Personer som tvångsmässigt förföljer och hotar sina offer. Ofta är det män som inte kan släppa taget om en kvinna. Det kan vara mycket väl fungerande personer i alla andra avseenden, utom mot ex. den kvinna de förföljer. Känns det igen?

Det är bättre att skratta åt livet
än att klaga över det.
Seneca

24/2-02

Visst är det skrämmande!
Men på något sätt antar jag att ett dylikt system, vad det nu än blir, är av nöden tvunget. Den som har rent mjöl i påsen behöver nog inte oroa sig. Med tanke på hur många miljoners miljoner som använder nätet misstänker jag att de aldrig lär ha tid eller intresse av att sniffa upp vad du postar på mailinglistan om matlagning eller vad du skriver i ett mail till moster Agda i Pajala. Allt detta finns ju redan i någon form IRL. Satellitavlyssning. Satellitkameror. Telefonavlyssning globalt. You name it!

Rattfulla kvinnor straffas lindrigare
Kvinnor får tydligen ofta ett mildare straff än män om de åker fast för rattfylleri. Det påstås i en kartläggning som Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) gjort. Stämmer det är det uppåt väggarna. Det är lika illa att köra rattfull oavsett vilket kön det är.

Har du insektsfobi? Jag själv hatar småkryp, spindlar och dylika små djur. De är, i alla fall här i Sverige, oftast ofarliga. Men ack så äckliga. Fast på denna sida var en del rent av vackra, så där på håll :).

Hur många skämtom män finns det?
Inga, samtliga är sanna. :)

23/2-02

Media haussade upp svenska hockeylaget. Media avrättade dem sedan när inte förväntningarna infriades. Shit happens! Alla har vi dåliga dagar. Bad timing kanske, men gjort är gjort. Det kommer fler OS och VM. Men det svenska hockeylaget tog i alla fall brons. Ja, det kvinnliga dito. De som från start var aningen bespottade och förlöjligade. Ingen trodde på dem. Men si...de slog från underläge. Grattis! En stor elogé till er alla. Tjejerna har förövrigt gjort bra ifrån sig på detta OS. Nu är det roliga snart slut. Lika bra är väl det :). I längden kan det roliga bli tråkigt. Ni vet, för mycket av det goda etc.etc.

Förtal är feghetens avigsida.
De flesta sviker inte av hat men av fruktan
för att själva bli svikna.
FrankThiess

22/2-02

Miniräknaren räckte inte till, en nolla för mycket.
Barneviks 930 miljoner är en hel del :). En abstrakt siffra. Kan någon levande människa verkligen göra rätt för dessa stora summor? Ett företag består inte bara av företagsledningen. Det är folket på golvet som jobbar in merparten av stålar. Bara för att jämföra med något mer fattningsbart tänkte jag se hur många år en vanlig normalavlönad sopgubbe skulle behöva jobba för att komma upp i samma summa. Tyvärr räckte in min bordsräknare till riktigt. Den sista nollan fick inte plats. Men hur som haver räknade jag ut att det skulle ta 3875 år för en sopgubbe innan han hade tjänat ihop 930 miljoner. Nu lever ingen så länge....Men visst är det ofattbart. Dessa 930 miljoner var bara en delpost i hela Barneviks inkomst i sitt verksamma arbetsliv, en liten nätt pensionsförsäkring skulle man kunna kalla det hela. Alltså kan vi dödliga bara gissa sig till vad denna man egentligen har tjänat genom tiderna. Då kommer utsökt frågan: - Gör någon rätt för dessa horribla summor? Nej, jag är inte avundsjuk. Är du? Jag kan bara äta x antal gånger per dag, dygnet har bara 24 timmar så fritiden är knapp (det är ofta den som kostar mest), det räcker så bra för mig att ha EN bostad, EN bil osv.osv. Men för mig sticker det i ögonen dessa enorma summor, när det finns människor i Sverige som är hemlösa, arbetslösa, medellösa och svälter mer eller mindre dagligdags. Nu ska ju inte Barnevik känna skuld för det. Helt klart! Det tror jag inte han gör heller. Men å andra sidan hade han kunnat betala in lite mer skatt än de 8000 kronor han har för vana att sticka till staten i fastighetsskatt per år. Varje ny kollektiv löneförhandling påbörjas med skarpa direktiv att vara återhållsamma. En vanlig löntagares lön har på tio år ökat med cirka 50%. Det är inte mycket. Ett exempel: 128.000 kronor per år 1990 har ökat till 192.000 kronor år 2000. Men direktörerna har inte varit återhållsamma direkt. Direktörslönerna har ökat med från i snitt 610% upp till 1.300% under samma tid. Det du!!!! Det blir svindlande summor jämfört med löntagarna. Ett exempel: Skandia 1990 1.6 miljoner och år 2000 hade den direktörslönen ökat till 23 miljoner. Inte illa!!!!

Visst går kungen på toa, han oxå?
När jag var liten trodde jag inte att kungar gjorde dylikt. Det var väl för att i alla de sagoböcker jag slukade så avhandlades inte sådana vardagliga trivialiteter. Nu när jag är vuxen vet jag bättre. Kungen är likt mig en vanlig människa. Dock så anses han vara lite finare än mig. Varför förstår jag inte riktigt. Jag skulle alltså vara en slags undersåte till honom. Jag har lite svårt att tänka i de banorna eftersom jag är en modern människa som lever i ett demokratiskt land. Jag har svårt att förstå att någon kan födas in i en ledande position. Jag har nu inte träffat kungen och kommer nog aldrig att så göra. Men om bara om fanns...så kan jag direkt påstå här och nu att jag skulle vägra tilltala honom med "Ers majestät". Du duger gott. Nej, jag tycker vi ska avskaffa monarkin. Jag törs skriva så. Jag vet att jag antagligen kommer att få mothugg. Det har jag fått förut. Men man måste ju få tycka till. Det är inte kungen som person jag kritiserar. Han verkar för övrigt vara en riktig mysgubbe :). Han blir mer och mer lik min kära far till utseendet. Det vore väl roligare att man fick välja kung/president i ett öppet val, om man nu ska ha en sådan.

Saxat ur DN.
"Den nya webbplatsen där man gratis kan söka i landets alla telefonkataloger kan bryta mot lagen. Flera personer menar att söktjänsten är integritetskränkande. Datainspektionen (DI) har därför beslutat att inleda en granskning."

Nåväl, en telefonkatalog kan man ju säga till att man inte vill exponeras i. Jag har en CD hemma som jag köpt av Telia som har exakt samma funktion. Den får alltså säljas, men inte finnas på webben. Förunderligt att DI ids bry sig. Det känns lite som om de silar mygg och sväljer elefanter.

Det farliga är inte det man inte vet.
Det farliga är att man inte vet, vad man inte vet.

21/2-02

:))))) ... Den var kul!

Att kacka i det blå skåpet.
Jag vet inte så mycket om Antipiratbyrån, mer än att de tillhör den kategori av människor som vill använda nätet till att själv agera domare och åklagare. De hängde ut en kille med bild och personuppgifter och anklagade honom för att vara en pirat av högsta rang. Nu har de själva agerat olagligt, som så många andra som tror att det är fritt fram att hänga ut programsnuttar på sin egen hemsida. Pinsamt! Mycket pinsamt! Observera att jag länkar direkt till SR :), 1119piratp3.ram.

Journalistiska bottennapp. Ja, detta måste anses vara ett dito. Jag tycker synd om killen som drabbats. Skönt att han haft möjlighet att per telefon kunna dementera till de flesta, samt att han får ytterligare en chans i Aftonbladet. Att någon skickar mail i ens eget namn är olagligt, men framförallt obehagligt. Microsofts representant är inte helt sanningsenlig när hon säger:
- Att säkerheten är mycket god.
- Vi har över 100 miljoner användare och jag har inte hört talas om att någon lyckats hacka sig in på någon annans mejlkonto.

Lite snabb research från journalisterna i exempelvis Aftonbladets arkiv hade gett en annan bild av saken. Hotmail har haft flera säkerhetsluckor. Ett bra tag kunde vem som helst kunde gå in och läsa vilket konto som helst, om de bara visste hur. Efter denna skandal kom en annan säkerhetslucka där folk kunde komma in genom att *gissa* sig till mailets sifferkod. Jag fattade aldrig riktigt hur det hela egentligen skulle gå till, men jag såg att det diskuterades på nätet. Att Hotmail inte är bra på offentliga datorer är en annan femma, såvida men inte vet hur man skyddar sig. Nej.....bu för både Aftonbladet och Microsoft i denna artikel. Bu även för dem som missbrukar detta. Jag jämför det hela med inbrott. Bara för att dörren står olåst har man inte rätt att *knata* in och ta för sig. Bara för att bilen står startklar med nyckeln i innebär det inte att man får ta sig en rundtur. Bara för att sjukhuset lämpat av sekretessstämplade journaler av misstag på en soptipp innebär det inte att vem som helst får ställa sig och skärskåda dem in i detalj. Nej, mer vett och etikett på nätet. Det finns oskrivna regler IRL, vad man gör eller inte gör. Varför inte ta med sig detta när man surfar ut på Internet. En del människor verkar bli som förbytta när de sitter i änden på en uppkoppling.

Jag missade all sport igår. Men vad jag har förstått missade jag inget. Så kan det gå när inte haspen är på :). Men betalar man för sina kurser, vilket jag gör, så är det inte speciellt intelligent att skolka :).

Skandal!
Det är nog en underdrift förresten.
Det är fördjävligt.
Hemskt att det ska vara så här.

What's the difference between a bar and a clitoris?
Most men have no trouble finding a bar.

20/2-02

Jag drömde så konstigt igår. Vi var ute och åkte på en åker. Vi kollade in ett vildsvin som bökade runt. Djuret försvann när vi blev för närgågna. Men av någon anledning klev jag ur bilen. I en håla i marken hittade jag något. Ett odefinierbart blodigt bylte. Vid närmare undersökning visade det sig vara en höna alternativt en tupp. Det var svårt att avgöra med blotta ögat. Utmärglad, skitig, sårig, blodig, lealös, sargad och i det närmaste livlös. Min första tanke var att ta en sten och krossa skallen av ren barmhärtighet. Men istället bar jag in byltet i bilen och vi åkte hem. Jag tvättade försiktigt rent djuret. Det var inte så allvarligt skadat, det var mest torkat blod på den magra kroppen. Det visade sig vara en tupp, men med kammen delvis bortsliten. Till slut fick jag den att börja dricka lite vatten och även att börja äta lite smått. Jag började bädda åt den med halm i en bananlåda. Då väckte Smulan mig med en blöt puss :). Varför jag berättar om denna dröm? Jag tror att mitt undermedvetna försökte säga mig något. Att välja den lätta vägen (att snabbt avliva tuppen) kanske inte alltid är den rätta vägen. Man ska aldrig ge upp. Sens moral! Så länge det finns liv, finns det hopp. Senare på eftermiddagen läser jag detta i Expresssen! Lustigt sammanträffande.

Ensamma pappan allt vanligare.
Den ensamstående föräldern är inte längre detsamma som "ensamma mamman". En av fyra ensamstående med barn är i dag en pappa. Antalet kvinnor som betalar underhållsstöd har ökat kraftigt. Det visar en ny undersökning bland 300 underhållsskyldiga mammor och pappor som presenterades på DN Debatt i december förra året. Tyvärr fann jag inte någon länk till debattartikeln. Men visst låter det bra? Det bråkas kanske lite i onödan från vissa håll? De som bråkar mest verkar även vara den kategori som är minst lämpliga som vårdnadshavare. Alla kan se det tydligt, utom de själva. Givetvis! Ett steg i taget. Det var inte länge sedan vi kvinnor inte hade rösträtt. Nu har vi det, men vägen dit har inte varit spikrak. Rom byggdes inte på en dag.

En liten fjäder kan nog bli till fem hönor.
H.C. Andersen

19/2-02

Vi slog Tjeckien i hockey. Inte ens jag hade i min vildaste fantasi vågat hoppas på detta. Grattis! Ni är suveräna! Annars? Det börjar dra ihop sig för att inköpa ett nytt kylskåp/frys. Det finns bara två lägen numera, på och av. Kompressorn jobbar för högtryck, vilket inte kan vara speciellt strömsnålt. Den klarar dock inte att slå på igen om den skulle slås av. Vi får då kicka igång skåpet manuellt, vilket vi gör c.a två gånger om dagen nu. Jag hoppas det håller till helgen. Då får vi bege oss ut på en shoppingrunda. Jag vill då även köpa en ny soffa. Den gamla skinnsoffan är lite obekväm att ligga i. Jag sover bra i den (inget currykors där inte) men får så satans ont i ryggen. Ja, jag brukar sova i den då och då, när B. snarkar som värst :). Visst finns optionen att väcka honom titt som tätt för att få ner decibelstyrkan. Men han behöver sin skönhetsömn. Då är det lättare att jag lättar ankar. Spenderbyxorna på till helgen med andra ord. Jag handlar alltid cash. Efter sista februari är det mer snåla vanor som gäller. Men det ska inte vara några problem. Det finns perioder i mitt liv då jag levt på ris och stekt lök. Så illa är det inte nu. Men....visst kommer det att bli skillnad. Lite!

BTW - från det ena till det andra. Vilken momssats är det på länkar? 6%? 12%? 25%? Eller är det momsbefriat? Jag fick ett mail med en faktura från en liten sketen hundklubb ;( som tydligen har en länk till min sida om Njuffar och fästingar. Ursäkta uttrycket sketen. Men paff blev jag och samtidigt förundrad. Är detta den nya given? Jag räknar lite i huvudet. Ojojoj, vilka summor jag skulle kunna kräva in. Om jag bara iddes nappa på denna trend. Länkar ska man väl inte ta betalt för? De ville ha 200 pix för sin länk till min sida. Ingen moms angiven men med ett sedvanligt fakturanummer för bokföringsändamål. Nu tänker jag inte betala. Jag bryr mig inte om huruvida de länkar eller ej. Jag vet inte ens hur min länk har hamnat på deras sida. Jag bedriver ingen kennelverksamhet. Min hemsida handlar om fästingar, valpskötsel, beskrivning om njuffar samt lite personliga bilder av mina hundar. Varken mer eller mindre. Helt ointressant för somt och somliga, andra kanske har nytta av det. Det var för övrigt min första hemsida och är kvar uppe på nätet just for fun. Lite nostalgi!

En hustru har till uppgift att hålla mannen uppe
när han är nere och nere när han är uppe.
Thorvald Gahlin

18/2-02

Jag har blivit en sportdåre. Hur och varför har jag inte en aning om. Man förändras med tiden, ibland vet man inte anledningen och tur är väl det. Kan det vara åldern? Kan det vara att min make är en sportdåre? Hade någon sagt för 15 år sedan att jag skulle sitta som klistrad framför vinter-OS 2002 hade jag avfärdat den personen som tokig. Jag hade antagligen sagt något typ: - "Jag? Är du inte riktigt navlad? Never in my life.". Det är många OS som kommit och gått utan att jag haft någon som helst koll på det hela. Men nu är det som det är. TV:n går varm här hemma och jag sitter oftast längre och glor än vad B. gör. Magdalenas försök på jaktstarten var som en riktig rysare. Nu blev det sjätte plats och ingen medalj. Men vad gör det. Hon gjorde så gott hon kunde. Mer kan ingen göra. Mer ska ingen göra. Magda rules for ever. Jag orkar inte heller yvas över att Pernilla bara blev 12:a eller att Japan slog oss i stafetten :). Att vinna medalj är givetvis målet, men det kan inte vara allenagörande.

Mannen körde på sin sambo (med flit), hon dog direkt. Han var vid sinna sinnens fulla bruk, eller vad det nu heter. Han kan inte klara sig genom att skylla på patalogiskt rus eller tillfällig psykisk störning. Barnet var bara tre veckor gammal och skadades allvarligt i samma veva. Nu kräver pappan att få behålla vårdnaden om dottern. Magstarkt.

Läxan i Skriva-kursen var till idag att skriva en kort text på max 3000 tecken med rubriken som nedan. Som alltid var jag ute i sista sekund och då blidde det så här:
Därför älskar jag
... mina hundar. Jag har levt med hundar nu i 15 år. Att vara hundägare ger dig otroligt mycket. Visst är det ett stort ansvar. Visst kostar det en hel del pengar. Visst blir du låst ibland. Visst finns det mindre roliga sidor med hundägandet. De har ett kortare liv än än vad vi har. Det innebär att du som hundägare får ta det svåra beslutet att avliva hunden när det blivit dags att ta farväl. Jag tänker även på att det kan kännas lite tungt med vissa kissrundor. Det är inte kul att gå ut mitt i mörka natten, än mindre om det blåser full storm ute eller ösregnar. Men de positiva sidorna överväger de negativa. Helt klart!

Det finns inget som värmer hjärtat lika mycket som när en kall och fuktig hundnos försöker få närkontakt. Att få en blöt och varm slick av en hunds tunga är i sig en upplevelse. Det finns inget skönare och mer avstressande än att klappa en hund. Att borra in huvudet i en mjuk, doftande päls är ljuvligt. De kan inte smekas på samma sätt som vi människor men deras beröring är lika fylld med känslor

En hund blir alltid lika glad när du kommer hem, oavsett om du varit borta i hela fem minuter eller en halv dag. Att bli välkomnad hem av en översvallande lycklig, svansviftande hund i farstun är alltid lika kul.

En hund har inga synpunkter på ditt utseende. Den tycker lika mycket om dig vare sig du är ful eller vacker. Dessa begrepp existerar för övrigt inte i hundens sinnevärld. Det de bryr sig om är huruvida du är snäll eller elak, inget annat.

Varje hund är en unik varelse. De har, som vi människor, sina egenheter och olikheter. Buster, min första hund, var ett busigt och charmerande yrväder. Hans stora kärlek här i världen var stenar. Pinnar dög inte. Stenar skulle det vara.

Laban, en tik som vägde 70 kilo, ville alltid sitta i mitt knä. Hon förstod aldrig riktigt hur stor hon var. De andra hundarna hade respekt för henne, mycket på grund av hennes storlek. Jag kallade henne för "Skuggan" då hon alltid hade full koll på vad jag gjorde. Hon avvek aldrig från min sida. Hennes plats i hallen är fortfarande ledig, ingen av de nu levande hundarna vill lägga sig där. De minns henne.

Smulan är för mig alltid den lilla minstingen. Hon har hunnit bli nio år och väger över 50 kilo. Det finns ingen hund som pratar lika ofta och mycket som hon gör. Det är inte alltid jag förstår vad hon säger, men mycket går att gissa sig till. Det mesta handlar om mat.

Nalle fyllde tolv år häromdagen. Det är en högaktningsfull ålder på en Newfoundlandshund. Men han har fortfarande kvar glimten i ögat. Ingen hund ler lika brett och vänligt som han gör. Jag sover som allra bäst när han ligger i duschkabinen och snarkar högt och ljudligt. Det retar min man en aning. När han snarkar klagar jag bara. Han förstår inte den distinkta skillnaden.

Kvinnor och elefanter glömmer aldrig en oförrätt.
Pedro Calderon

17/2-02

Jag höll på att glömma att skriva några rader här. Värst vad tiden går fort ibland. Kort och koncist blir det därför. Ha en bra dag! *kram* Annica

Hustrun är den unge mannen älskarinna,
den mogne mannens kamrat
och den gamle mannens vårdarinna.
Francis Bacon

16/2-02

Nya säkerhetsluckor har funnits i Microsofts webbläsare (vem är förvånad?) och i veckan släpptes en ny uppdatering som ska täppa till sex av dessa säkerhetsluckor. Storleken på uppdateringen är cirka 2,5 megabyte beroende på vilken version av Internet Explorer du har. Jaja, tur att jag inte kör med den browsern. Tänk att ständigt vara tvungen att uppdatera den via mitt slöa modem. Det skulle bli dyrt det, trots att själva browsern är gratis.

Jury vill fälla http://www.aftonbladet.se för tryckfrihetsbrott. Orsaken är fyra nazistiska inlägg som av misstag hamnat i ett av tidningens diskussionsforum.
- Jag tycker juryns beslut är trist, eftersom det hotar den fria folkliga debatten på nätet, säger aftonbladet.se:s chefredaktör Kalle Jungkvist.

Jag har dock väldigt svårt att se att den fria folkliga debatten skulle skadas av detta. Det tjattras på ganska bra på Aftonbladet Debatt, även om det nu sker under ordnade former. Tar man ett ansvar att moderera debatten får man väl stå sitt kast om detta inte sköts? Anger man att man har moderatorer så är det rimligt att de som debatterar kan känna sig lugna och slippa vara oroliga för att drabbas av både personangrepp, rasistiska tillmälen och förtal.
moderera
se dämpa, modifiera, betvinga, hålla igen, avtrubba, bryta udden av; jämna, anpassa, reglera (ngt efter ngt), nedsätta ? (farten)

Yttrandefriheten innebär väl knappast att allt ska sägas, bara för "sägandets" skull? Ingen ställer sig väl på T-centralen och skriker rakt ut (obs...hypotetiska exempel):
- Död åt alla bögar!
- Död åt alla judar!
- Xxxx är en djävla pedofil!

Gör man det är man kanske inte riktigt kurant, hur som haver. Men på diverse forum på Internet tycks det vara okey, allt under yttrandefrihetens täckmantel. Ja, numera :) även under journalistik täckmantel á la Ramsbro. Gästböcker och anslagstavlor missbrukas av andra bara för att djävlas. Just for fun! Jag kommer aldrig att glömma den upprörda moder som kontaktade mig när hennes tio-åriga dotters gästbok hade kluddats ned med grova sexuella inlägg. Trots att det mycket väl framgick att sidan tillhörde ett litet barn.

Jag sände i samma veva som Aftonbladets Debatt anmäldes ett brev till JK och berättade om hur illa denna moderering på Aftonbladet sköttes. JK valde att inte ta upp just detta. Men de gick tydligen vidare med nazist-grejen. Hur modereringen sköts nu vet jag inget om, men då slank både personangrepp, rasistiska tillmälen och rena rama förtalet förbi. De hade även väldiga problem att hantera sina loggfiler och vid ett par tillfällen gjorde de abuseanmälan till fel Internetleverantör då de inte kunde tyda sina hexadecimala värden i loggiflen och koppla dem till korrekt IP-nummer. Jag skulle kunna berätta mer om detta, men jag ids inte. Jag har sedermera fått en skriftlig ursäkt av chefredaktören, även om den kändes lite lam.

Varför är det fotavtryck på bildskärmen?
En blondin har försökt gå in på Internet!

Till början av månaden, 1-15! ---->

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,