Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

28/2-98
En kort månad innebär att *löningsmånaden* blir en halv vecka kortare dvs nästa lön kommer snabbare, en tröst i mörkret :). I går morse klev jag upp 05.00, trött satte jag på lite kaffevatten och hällde i Nescafepulver på en höft i kaffemuggen. Först när jag hade börjat hälla i vattnet såg jag att halva muggen innehöll pulver, snacka om starkt morgonfika :))), öste i en extra bit socker och det gick ned, no problemas men _lite_ starkt var det. Kör med Nescafe för jag har tröttnat på alla kommentarer om att mitt starka kaffe är odrickbart, nu får alla välja styrka själv. På hemväg igår stötte jag på Susanne på Centralen, hon stod och diggade musik via freestyle, såg mig inte och blev tvärrädd när jag låtsades *väskrycka* henne. Vi bluddrade lite ditt och datt, berättade bl.a för henne att jag fått mail som indikerar att situationen på komvux i Upplands Bro inte alls förbättrats sedan vi gick där, IT/PC och Intranät-utveckling. Har ju gett dåvarande ställföreträdande rektor ett löfte att min sida om Kunskapslyftet ska tas ned när jag får positiva vibrationer, men än verkar det inte vara dags mao. Mailet berättade om G. (grisen kallad) som fortfarande *vaggar* runt och är allmänt otrevlig och osympatisk mot eleverna på datautbildningarna och fortfarande är en del lärare under all kritik tydligen, inga namn nämnda inga glömda. Nu berör ju detta inte mig längre då jag avslutat min utbildning och TROTS den fått ett bra jobb :)))), men jag bryr mig i den måtto att man kan ju inte blunda med bägge ögonen. Det är synd att man missbrukar vuxna människors tid och *törst* efter förväntad utlovad lärdom. Hårda ord! Men tyvärr sanna! Visst kan det tyckas att mycket hänger på eleven och det förnekar jag INTE, men varför arrangera utbildningar om eleverna ska SJÄLVUTBILDA sig, dvs sakna kompetenta lärare och meningsfulla kursplaner. Visst lär man sig mycket *by trial and error* men för det behöver man ju inte gå i plugget ;-). Tjingeling! Ha en bra lördag - gör inget jag inte skulle göra ... dvs kör så det ryker Gösta (internt skämt).

27/2-98
Satt hela eftermiddagen igår och försökte få till det med Adobe Acrobat 3.0. Såg på jobbets licensavtal att jag som slutanvändare kunde ha en kopia hemma om jag inte använde bägge på en gång och det är lixom svårt. Man kan ju inte vara på två platser samtidigt? Men det var inte helt enkelt att installera så det funkade att konvertera filer till .pdf. Lite efterpyssel, inte bara det vanliga next, ok och så klart :))). Ska till Mörby på kurs idag, Lotus Notes, kan ju vara bra att kunna lite mer om det kraftfulla *paketet* än hur man tankar ned mailen. Hundvakt fixad ;-) så jag slipper oroa mig om dem. Ha en trevlig dag ... Annica

26/2-98
Blev ett dj*drans snöoväder igår, iofs väntat. Vem trodde innerst inne att våren verkligen redan var här :)? En och annan bil åkte i diket här i Stockholms-trakten. Såg i IG förresten vilket fult foto de valt ut på mig, ser ut som jag sitter och käkar på något och garvar samtidigt. Härmed dementeras :)))) sååååå ser inte jag ut! Eller? Ha en bra dag!

Vad är det för skillnad mellan en fru och en flickvän?
35 kilo!
Vad är det för skillnad mellan en man och en pojkvän?
35 minuter! ;=>

25/2-98
Hundvakten fixad idag! Min far kommer hit och håller busarna sällskap. Ett bekymmer mindre :). Igår morse upplevde jag ett gyllene ögonblick, på väg till jobbet. På bra humör, underbar soluppgång, ingen trafik (inte visste jag att min gamla Volvo klarade 170 knyck) och superbra musik på radion på högsta volym. Det är sådana ögonblick man tänker att ska man dö borde man få göra det nu, smälla bilen eller få en hjärtinfarkt :) istället för som ett paket på långvården. Brutalt uttryckt, men nån kanske fattar vad jag menar? Busarna var på bushumör när jag kom hem, tänk att en gammal strumpa kan vara så rolig ;-). Ett tips till hundägare, släng aldrig gamla uttjänta strumpor eller sockor, spar dem och vid *bustillfälle* rulla ihop en prasslande tidning i den och knyt ihop, en perfekt leksak för lite dragkamp.

24/2-98
Fixade räkningarna igår, inget uppmuntrande precis. Ändå har jag totalförbjudit avbetalningar eller dylikt, vilket i mina ögon är rena rama vansinnet. Enda lånen som finnes är på kåken och de kommer man ju inte undan lixom, vem pungar upp cash för en kåk? Ändå blir det mycket, bara elräkningen var på över 2000 pix. Nåja, nu är det iaf fixat för den här månaden. Tänk om man kunde vinna lite på lotto ;), optimisten Annica har stående rader varje vecka men vinner ALDRIG. Men jag törs inte sluta för jag kan ju numren utantill och lagen om all dj*vlighet vore att den veckan man lade av så gick de in då ;-) eller så blir det väl när man är så pass gammal att man dör i hjärtinfarkt av att överhuvudtaget vinna något.

23/2-98
Vaknade igår med en bultande huvudvärk :), ja ja inte av _den_ anledningen för jag dricker inte alkohol numera. Hoppas att det inte är flunsan som är på G, många runt omkring har eller har haft den. Hade Hongkong -69 tror jag det var och var så sjuk att jag bara låg och yrade i över en vecka och trodde jag skulle dö ;), sedan dess har de flesta *flunsor* passerat obemärkt ta i trä! Ett par dars feber that´s all och det pallar man ju för. Sist för några år sedan hade jag 41 graders feber men var ute på hundpromenader morgon och kväll ändå, resten av tiden tillbringades i sängen ;). Vad gör man inte för de små liven? Borstade alla tre igår, vilket tar sin lilla tid. Det var underbart väder så sedan tog jag två skogspromenader (dubbla pass), all snön var borta men desto fler pölar och dyngvatten. Yippee! (riktigt hörde jag dem säga), precis som gjorda för njuffar att bada och rulla sig i, så borstningen var ganska bortkastad egentligen. Som grädde på moset dök jag sedan in i hönshuset och mockade skit, fyra stora och då menar jag stora plastsäckar med hönsskit och gammal halm. Puhhh!
PS.. Fick höra att en *nätvän* har haft det svårt de senaste dagarna. Jag sänder dig en tanke. Ta inte på dig skulden bara för det som skedde. Hon valde, det var hennes liv, respektera det! Du kan inget göra utom att respektera hennes val och behålla en plats i ditt hjärta för henne. Du måste fortsätta med ditt liv, ta hand om dig själv och dina kära. Kram.

Lyssnar jag, hör jag livet fly
ständigt snabbare nu.
De lugna stegen bakom -
död, det är du.

Förr var du långt borta -
jag höll dig alltför kär.
Nu, när jag inte längtar längre,
nu är du här.

Det är som du ville mig något.
En gåva vill du visst ha:
en underlig liten nyckel -
det lilla ordet ja.

Ja, ja, jag ville!
Ja, ja jag vill!   Karin Boye

22/2-98
Igår införskaffades ett par svarta Adidas skor i läder för över 500 pix. Ja, jag skulle bara åka och handla lite mjölk ;-), men vad sjutton, pengar är runda och ska rulla. Nuförtiden får man ju tänka lite på hur man ser ut :). Ja, HUR man ser ut kan man inte hjälpa men däremot sin klädsel. Har alltid gillat gamla jumpa dojor eller trä-pjuck samt myspys kläder. Det har ofta varit ganska intressant att notera folks reaktioner, hur många som faktiskt dömer efter det yttre och vilka signaler klädseln egentligen ger till andra. Själv har jag aldrig brytt mig om vad andra har på sig för kläder, tvärtom har jag bara roat konstaterat ibland att *kostymen* suttit ganska *illa*. Att försöka vara någon annan än den man är brukar ofta bara vara paetiskt. Nu är det två tuppar mindre i hönsgården, ett ungt par kom och hämtade de två ungtupparna. Fast än har de inga hönor att *basa* över, men hoppas det går bra. Nu blir det iaf lite lugnare i hönsgården för 4 tuppar på 14 hönor var _lite_ mycket. Har du aldrig sett hur en höna ser ut på ryggen efter en lång säsong innan vintern *kyler* ned tuppen kan du aldrig fatta vad jag menar :)))). Stackars hönor säger jag bara!

21/2-98
Fick ett mail igår som gjorde mig mycket ledsen och framför allt besviken. Att jag har dåliga erfarenheter av s.k kunskapsföretag vet nog de flesta som följt min Reload eller läst min sida om Kunskapslyftet. Men i detta mail berättade en person om sina upplevelser av exakt samma företag men i en helt annan kommun. Skrämmande! Att ingen ansvarig reagerar? Jag har ju slutfört min kurs men de som genomgår utbildningar nu och är missnöjda, AGERA .... finns ingen anledning att stillatigande genomgå en utbildning och vara missnöjd med lärare, skola, utbildningsföretag eller kursen i sig. DU är en resurs, låt INGEN missbruka den .... Jag blir sååååå dj*vla förbannad!!! Från det ena till det andra, ganska vanligt när det gäller mina tankegångar :). Nästa vecka blir tuff, jagar hundvakt till onsdag, fredagen har jag fixat tack och lov. Jag håller med Katinka, man lider av konstant dåligt samvete när det gäller hundarna när man jobbar heltid, även om man har förmånen att förlägga viss tid hemma. Barn kan man lämna in på dagis :), tänk om jag kunde lämna mina tre busar på dagis. Fast det är lättare med barn, en hund begriper ju inte vad *dagis* är, en del hundar blir helt *lost* i huvudet och känner sig övergiven av flockledaren. En del mår bättre att få vara hemma i sin egen miljö, även om vissa dagar innebär upp till 5 timmars ensamhet. Smulan skulle _aldrig_ fixa att bli bortlämnad. Men min enda tröst är att mår JAG bra (dvs trivs med jobbet) så påverkar det hundarna :) positivt. Plus att de får mat, husrum, kärlek och även om man sitter framför burken många timmar om dagen hemma är de iaf inte övergivna :-). De får sina promenader fast numera reducerade till morgon och kvällsrundor, jag får ju ändå gå i dubbla skift :))), dvs Nalle först och sedan tjejerna. Men de får ju göra ifrån sig utanför reviret, att skita på tomten är inget Nalle gillar direkt. De är roliga de små liven. Men jag medger att stundtals känner jag mig låst och bunden numera ... men det positiva överväger. Detta är nog svårt att förstå om man inte själv är hundägare?

20/2-98
Sol igår igen ... tänk vad det gör mycket för humöret egentligen. Denna vinter har varit extremt solfattig, eller minns jag fel? Men det är några månader kvar innan våren är här. Tänk vad skönt att kunna stänga av elementen, ha alla dörrar öppna så hundarna kan springa ut och in efter behag. Riktigt vädra ut vintern :))). Det är ju Tigerns år nu enligt kinesisk tideräkning och jag hoppas verkligen att det gäller även mig. Det har ju börjat bra, men gärna mer positiva saker tack! Men som sagt, inget är gratis! Vill man ha något får man kämpa för det iaf om man kommer från arbetarklassen och inte fötts med silversked i munnen. Fast jag brukar säga, rent teoretiskt, att den som fått kämpa och haft det stundtals svårt är mer förberedd och härdad än den som haft det lätt här i livet. Fallet blir lixom högre och hårdare när de *säckar* ihop, skilsmässa, arbetslöshet, psykisk ohälsa och annat smått och gott som dock drabbar oss andra då och då :))). Men jag säger som Maggan jämt sa - Du Annica är som en bowlingkägla, du *faller* gång på gång men reser dig lika snabbt. ;-) Förresten vart tog du vägen Maggan? Tråkigt att man av olika anledningar tappar kontakten med vänner successivt, flytt, nya jobb, nya vänner och nya karlar har en viss tendens att orsaka att vänner lixom flyttas ut i periferin. Tråkigt men sant.

19/2-98
Opps! Torsdag! Redan! Vad tiden går fort? Jag gnölar om att söndagar är långa och trista, men veckorna bara swischar förbi. Fast jag har ju förmånen att ha ett jobb som är både stimulerande, roligt och utvecklande - på en gång :-). Däremot så vet jag hur det var förr ibland ... Har ju tidigare ganska skiftande arbetslivserfarenhet, minst sagt ;). Började jobba redan när jag var sexton. Sjukhus - Hemtjänst - Telefonist - Televerket - Posten - Kassörska - Kontor - m.m. Vissa jobb har man tagit bara för att man MÅSTE ju jobba, inget är gratis. I valet att svälta ihjäl eller inte har man ju tagit i stort sett vad som helst. Sista jobbet innan jag började plugga data var som kassörska på en stormarknad *fniss*. Jag som tidigare hävdat att just en kassa skulle _jag_ aldrig kunna sitta i, tråkigt, tungt, stressigt och lågavlönat. Men jag hävdar ju alltid att man vet inte vad som väntar bakom hörnet ;) och en dag så var det bara så att jag var tvungen att ha ett kvälls - och helgjobb (allt för hundarnas skull)... En sak kan jag iaf säga - veckorna var låååååååånga om man jämför med hur det är nu :)))). Är glad att jag blev varslad så jag fick *arslet* ur vagen och börja plugga vid 40-års ålder. Jaja, bättre sent än aldrig tänkte jag säga, men pluggat som vuxen har jag gjort tidigare (mentalsköterska och 2-årigt tekniskt gymnasium) men nu bytte jag helt om - igen. Så sens moral! Det är ALDRIG försent att försöka ändra inriktning på ditt liv. Bara för att du fyllt 40 är inte livet slut :). På tal om inget :) undrar sa flundran om Fagerlund fått käka upp sitt uttalande om att satsningen på damhockeyn var helt meningslös och bara kostat pengar nu när pojkarna *floppade* mot Finland :->>.

Vilket är enda sättet att få din man att komma ihåg bröllopsdagen?
Gift er på HANS födelsedag.

18/2-98
Kallt som i graven!
Ja, uttrycket kallt som i graven har en vidare innebörd för mig. När min storebror Tommy dog för några år sedan, han skulle nu ha varit 47 år, förstod jag vad som menades med det uttrycket. När jag stod vid graven, djup så in i helsike kände jag riktigt kylan strömma upp från djupet ur graven. Det var ingen rolig påminnelse om vår förgänglighet och vår korta tid här på jorden. Det var nog då jag själv kom till en vändpunkt i mitt eget liv. Insåg att jag inte var odödlig :). Att livet är kort! Man har bara ETT liv! Sen är det slut .... punkt slut! Allvarliga tankar, men ofrånkomliga ibland. Läste förresten i tidningen igår att var tionde svensk man har köpt och betalat för sexuella tjänster. Blev förvånad att siffran var så pass hög, då det ju även finns ett stort mörkertal inom själva äktenskapet. ;-) Tycker att det är bra att de ska kriminalisera *torskarna*, även om lagen kommer att bli uddlös så har iaf samhället markerat att det inte accepterar prostitution. Men åtgärderna måste sättas in där de behövs, de flesta tjejer som prostituerar sig har drogproblem och/eller problem med den egna identiteten, ofta är det tjejer som utsatts för övergrepp som barn. De har ofta dåligt självförtronde, anser sig själv som mindre värda och genom att prostituera sig så *straffar* de sig själv. De behöver hjälp att hitta sig själv och sin roll i samhället, finna mening med livet. Knepigt! För myten som män gärna vill odla - den lyckliga horan - är bara blott en myt, inget mer. Men jag förstår inte torskarna, inte för fem öre. Bara för att de blir kåta ska de förnedra en annan människa. Inte bara förnedra utan kontrollera, trycka ned, få utlopp för sina behov på bekostnad av en annan människa, det handlar om makt! De kan väl *runka* av sig byxklådan istället?

17/2-98
Jag är inte så där jätteintresserad av vad som händer i Japan på OS. Men så mycket har jag fattat att tjejerna gör bra ifrån sig, hitills är det väl de som stått för de få medaljer som erövrats? ;-) Det är väl kul? Däremot mindre kul att läsa att någon *struttpelle* på ishockeyförbundet ansåg att damlagets misslyckande bara var beviset för att damhockey inte har något existensberättigande. Skitsnack! Hå hå ja ja säger jag bara :-). Hur såg det ut när herrlaget startade? Var de världsmästare vid första matchen? Vad jag förstått så har tjejerna dels begränsade ekonomiska resurser samt får *slåss* om träningstider. Ofta är det ju så att det är herridrotten som prioriteras, tjejerna får ta de pass i idrottshallarna som blivit över lixom .. om de ens får några pass. För att fortsätta på temat :). Den 7-8 mars är det datadagar för kvinnor på Tekniska Museet - gratis inträde för alla kvinnor. Det anordnas också tävlingar, bland annat i Bästa hemsida (med ett innehåll som vänder sig till kvinnor) och Bästa datorspel (för tjejer). Läs mer om det här här!

16/2-98
Grått och trist ute.
Likaså inne :). Söndagar har aldrig varit mina favoriter. Tänk förr! Söndagar och helgdagar var öken .. allt stängt, helga vilodagen typ. Lite av det lever väl kvar i en skulle jag tro. Nej, tur att det är måndag igen ;-) så allt blir som vanligt, slit och släp.

15/2-98
Mäns hjärnor krymper fortare än kvinnors, detta är nu bevisat. - Min fru blev inte ett dugg förvånad, säger forskaren som ledde studien. Jaja, på somliga män krymper den med blixtens hastighet. Hur ska man annars tolka det faktum att en del hör av sig, kallar mig för argbigga ????, manhaftig, karlhatare och tycks ha synnerligen sannerligen svårt att särskilja detta med ironi, sarkasm och parodi. Jag hatar inte män, tvärtom! Har fler manliga vänner än dito kvinnliga. Trivs bättre i sällskap med killar och har generellt lättare att snacka med män. Men jag kan ju inte blunda med BÄGGE ögonen ;-). Samhället är inte jämlikt, alla motsägelser till trots. Det förekommer trakasserier, våld och förnedring mot kvinnor. Visst förekommer det åt andra hållet, vem har inte skrattat åt Selma och lilla Fridolf ;). Men den dagen då någon kan hävda att var tionde dag dödas en man av en närstående kvinna, 10 000-tals män misshandlas och förföljs av kvinnor i Sverige. Då ska jag hålla käften, men inte förrän då .... eller den dagen då siffrorna drastiskt minskar när det gäller kvinnovåld. För sifforna är dagsaktuella, fast beskriver situationen hur kvinnorna drabbas av männens våldsbenägenhet. Eller behandlas ojämlikt i hemmet, på arbetsplatsen och i samhället för övrigt.

  • Kvinnor har generellt lägre lön, vilket innebär lägre pension.
  • Kvinnor har ofta de sämre jobben.
  • Kvinnor hoppar av ex. data utbildningar pga *skit framför skärmen* mentaliteten som florerar både hos manliga elever och lärare.
  • Kvinnor har ofta dubbelarbete, jobb och hemmet.
  • Kvinnor har oftast huvudansvaret för barnen.
  • Kvinnor måste *skrika* dubbelt så högt som männen för att höras och tas på allvar.
  • Kvinnor och män beskrivs ej ens med samma språk. Säga vad man tycker - en man är bestämd men kvinnan är en argbigga :))). Ägna mycket tid framför datorn - mannen odlar sin hobby, kvinnan missköter hemmet :))). Se mer om detta dagboksnoteringen 3/12-97.
Eller som det stod i gårdagens Expressen (ja, jag läser den i lönndom ;)
<SNIP>
43-åringen blev ursinnig när sambon inte ville räcka honom en maträtt. Han välte en soffa över henne, virade en sladd runt hennes hals, stoppade två fingrar i hennes näsa och tryckte en kniv mot hennes hals. Kvinnans sexåriga dotter såg på.
</SNIP>
No comments!
Sedan retar sig många killar på mina små roliga *snuttar* jag slänger in ibland. Varför? Det är tydligen helt OK att framföra vitsar som driver med det motsatta könet, dvs kvinnor. Men absolut inte att driva med det manliga könet, snacka om dubbelmoral. Fick mig några tillskickade igår kväll ;) ... av obestämd person. Avsändaren hörde av sig sedan och påstod att det inte var han utan en kompis som använt hotmail-adressen.
-Vet du varför tjejer har så små fötter?
???????????????????
Därför att de ska komma så nära spisen som möjligt!

-Det var Adam i lustgården som frågade Gud om han kunde göra en partner åt honom.
-Nja, sa Gud, jag kan ge dig den perfekta partnern. Men det kommer kosta dig en arm och ett ben.
-Hmmm, svarade Adam, det var lite dyrt. Vad kan jag få för ett revben?

14/2-98
WOW! Vilken försmak av våren man fick igår, vilket väder! När jag körde hem blev jag så inspirerad :) att jag låg över 140 på motorvägen. Tills jag såg en polishelikopter över Kungsängen ;-). Snacka om att vara ögontjänare! Men man måste ju blåsa ur bilen ibland sägs det? Hoppas du får en kram eller ett vänligt ord idag pa Alla hjärtans dag. Idag fyller både Nalle och Laban år (8), de är födda samma dag men de är inte alls släkt ett dugg. Däremot är Nalle och Smulan släkt, gemensam farmor och farfar :). Tänkte på det här med FORMAT C:\, vore inte dumt om man kunde praktisera detta IRL. Tänk att kunna göra en ominstallation, bara spara alla positiva minnen (filer) och rensa huvudet (hårddisken) från allt oväsentligt. Installera nya vänner (program) och enbart ominstallera de vänner (program) som man haft nytta av :). Ominstallation - ny start i livet! Hoppas för övrigt att gårdagen avlöpte utan mankemang, själv tror jag inte så mycket på just detta med fredagen den trettonde .. ta i trä, man vet ju aldrig :))).

13/2-98

FORMAT C:\
Hela eftermiddagen igår gick åt till att formatera hårddisken och installera om skiten ;). Snacka om storstädning ... Nödvändigt för när jag kom hem igår hade Utforskaren lagt av? Gick ej att kopiera filer och anledningen är säkert integreringen med MSIE 4.0. Gillar inte när program *fuckar* upp operativsystemet. Gick inte ens att avinstallera MSIE 4.0. Omegan funkar nu, fast bara som Guest95. Måste tanka ned nya drivrutiner iaf för OEM 95 32-bitars FAT. Idag är det fredagen den 13:e, så ta det lugnt!

12/2-98
*@%&#! Satans Win 95 och MSIE 4.0. Funderar allvarligt på att sälla mig till skaran Mac-ägare. Nu har Omegan (zip-driven) lagt av totalt och jag som behöver den till jobbet. Den bara gnölar om att det saknas .dll filer både här och där. Oxå givetvis de som inte finns i Sysbackup, sedan kraschar vissa andra .dll filer när de anropas av Explorer och så vidare och så vidare .... Man får vara glad att man kommer ut på nätet mellan varven :). URL.dll finns men lirar inte längre ihop med NS, så jag får ansluta manuellt via fjärranslutningen. Bill Gates! Kom hit så får du burken i ansiktet istället för tårtan häromdagen. Allt funkade så bra innan jag installerade MSIE 4.0 ...
********
Jag är Våg, men jag gillar inte vågen för tillfället :). Råkade ställa mig på badrumsvågen imorse, oops! För mycket god kursmat och luncher har åstadkommit 2 kg plus. Aja Baja! Det är det tråkiga när man har gått ned i vikt, fett cellerna försvinner ju inte utan ligger latent ihopkrympta och bara väntar att få tillbaks sin forna *storhet* ;-). Men det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, dra in på kaffebröd, mjukt bröd samt totalförbud på godis. Jag hade ju aneroxia i min tonår, fast på den tiden hette det inte så för problemet var ej lika uppmärksammat som nu. Så *mat-intag* har alltid varit ett problem för mig, fast efter 20 års åldern var problemet mer att när jag mådde dåligt åt jag mer än vad som var lämpligt, dvs tröståt. Ungefär : Låt maten tysta mun! Min förra man var så ledsen över att jag ville skiljas, i samband med skilsmässan gick jag ned 30 kg och hans sista kommentar var att måste vi skiljas nu när du blivit så snygg igen? Själv såg han ut som en slapp fettisdagsbulle i kroppen ;)))). No comments! Visst spelar utseendet roll, ingen kan inbilla mig annat. Första intrycket av en människa är ALLTID hur *skalet* ser ut. Sedan när man lär känna människan uppskattar man de inre egenskaperna mer, då kan de t.om överbrygga utseendemässiga aspekter. Vem vill ha en snygg men totalt bombad och *innehållslös* älskare?

11/2-98
Nu är det konstanterat! Gräset är grönare på andra sidan ;). Var på andra sidan stan igår och där såg man gräsmattorna, här norrut så har vi faktiskt vitt och en hel del snö kvar. Men den är på reträtt. Busarna var _inte_ glada på mig igår, kom hem sent och det var nästan att min maxgräns (för dem att vara ensamma) på 6 timmar överskreds.

Hur motionerar en man på stranden?
Suger in magen varje gång en bikinibrud passerar ;).

10/2-98
Ska på kurs idag. Busarna fick inget käk imorse pga av det. Smulan sitter väl fortfarande på kökssoffan och väntar :). Hon är TOKIG i mat, tja vem är inte det :) men hon äter ALLT, hästskit, kattskit eller prinskorv - spelar ingen roll tycks det. Vill du kika på Smulan? Jo, det stämmer, _hon_ sitter på bordet. Njuffar vill ju sitta/ligga högt har jag läst och hon har nog läst samma bok. Smulan (pratkvarnen) är min favorit, sedan kommer Nalle (pussgurkan och *grinolle*) och sist mitt dåliga samvete Laban (tyst och försynt). Nu har jag bara ett barn men undrar om det är så att man älskar ALLA LIKA mycket och på samma sätt? Själv är jag uppväxt med att min storebror fick ALLT och jag mycket lite, grovt förenklat. Min farmor (hon är avliden nu) kunde komma med en stor påse godis och när jag frågade, jag då? svarade hon - kan väl inte ge hela Huddinge godis! Snacka om favoriter :)))), jag förstod det aldrig som barn och inte heller som vuxen. Vi kom inte speciellt bra överens min farmor och jag efter de passningarn. Men jag har uppriktigt dåligt samvete att min tid och ork inte räcker till lika mycket för alla tre hundarna. Sedan har det nog en psykologisk bakgrund som jag egentligen inte vill fundera så mycket över just nu ;^). När jag var yngre (ok, ung då ) var jag mer analyserande, grubblande och funderade över allt, stort som smått. Utbildade mig till mentalsköterska och gick även i terapi ett tag, slukade Freud :) och läste mycket dikter, Nelly Sachs, Ferlin m.fl. Men nu har jag blivit mer *jordnära*, det som sker det sker typ. Orkar inte eller har inte ens lust att analysera allt in i minsta detalj. Oxå mår jag mycket bättre nu! Vem sa att livet var slut när man passerade 40? Tvärtom! Nästan så jag tror att det stora farliga K:et inte heller är så farligt, min mor gick in tidigt i K:et så det är väl snart dags :).

9/2-98
Ett gott skratt förlänger livet säges det men hur som haver så förgyller det livet iaf. Fick mig ett gott skratt igår när jag läste ett mail från Johan Sjöwall, han hade sänt mig det efter att läst mina rader lite längre ned om mannens syn på förspel. Han trodde att det var Ulla Skoog som sagt detta, men var ej säker. Men hon är giftig och mycket rolig så troligtvis stämmer det :).

Mannen i förbigående:
"Du kan väl ligga här och pilla lite på dig själv, så går jag och skiter så länge."
Har jobbat lite i helgen, så blir det när man håller på med något som är kul. Men det kvittar jag mot timmar i veckan så det är OK. Missade min lillebrors födelsedag ;) nu i helgen, men han är van. Missade hans bröllop i somras :->, det var _nästan_ värre lixom. Knappt jag har varit på mina egna :)))). Jo, ett kommer jag alltid att minnas. I kyrkan, med en trevlig kvinnlig präst, totalt talförbud pga stämbandsinflammation (nickade JA och försökte säga detsamma med visst besvär) samt klädd i jeans. Till och med min härdade mor hade något jagat i blicken då minns jag. Nu sist var det i kommunhuset i Tibble, Kungsängen. Fan börjar bli gammal ;-) ...

8/2-98
Moder natur är synnerligen nyckfull. Häromdagen snö och kyla! Nu regn och tö! Huset var underbart, jag bara stod och *dräglade* när jag kikade in genom fönstren igår. Vedspis i köket och öppen spis i stora rummet. Bra planlösning och allt verkade vara välskött och fint. MEN .. och så klart var det ett men. Alldeles för mycket grannar, hela området var översållat av hus ;-). Vart man än kikade såg man hus, hus och åter hus. Jag vill bo tämligen ostört för hundarnas skull, samt i ärlighetens namn för min egen skull. Jag anser att hundar ska få låta. Att skälla och *prata* är deras sätt att kommunicera. Att ha dem instängda när man har en stor tomt är inte min melodi. Så jag få leta vidare! Någon dag hittar jag en bra kombination. Bra hus och bra läge dvs tämligen isolerat och ensligt. Satt och nynnade på Janes Joplins låt, Mercedez-Benz på hemvägen. De som hört den fattar nog vad jag menar :)))).

7/2-98
Tiger är min mors flicknamn, ett gammal knekt-släktnamn från Norrland. När jag skiljde mig andra gången hette jag Berglund-Holmkvist och tyckte att jag lika gärna kunde ta min mors efternamn. När jag gifte mig igen :) så fick han behålla sitt efternamn, visserligen kort och snärtigt men jag orkade inte hålla på att ändra, byta körkort osv. Det var _lite_ hårdsmält för honom att jag inte ville ta hans efternamn och på den vägen är det ;*). Jag är nog inte lätt att leva med, har mycket bestämda åsikter om ALLT. Vet vad jag vill, nåja för det mesta och har skinn på näsan när det gäller. Näbbgädda var det någon som sa en gång, har även blivit kallad rödstrumpa, satkärring, bitch, kvinnosakskvinna och you name it. Konstigt? :=> En man kallas bestämd, vet vad han vill och har ledaregenskaper osv, aldrig att jag hört sådana benämningar på en man. Fast å andra sidan har väl aldrig någon ens drömt om att säga att en man ska stå fastkedjad vid spisen men motsvarande epitet finns ju om kvinnor.

Vad är en mans uppfattning om förspel?
En halvtimmes bedjande, bönande och övertalande.

6/2-98
Nalle *is back in business* nu, skönt. Hans vyer har vidgats från Smulans akterparti till resten av världen :->. ÖLI:n sitter i, är på G att övergå i Sinuit (bihåleinflammation). Fast jag jobbar och lever som vanligt, har inte tid att vara sjuk. Hundarna behöver sina promenader fast det är kallt osv. Hoppas jag slipper ta en penicillinkur denna gång. Fast det är bättre nu för tiden än förr då jag hade sinuiter ungefär 7-8 gånger om året. Är opererad inne i näsan, tyvärr tog de ej utsidan :))) rent kosmetiskt. Vore inte dumt, har en liten uppnäsa som jag som ung led väldigt av. Fast nu spelar den nog ingen roll skulle jag tro i den allmänna förödelsen :). Man är aldrig äldre än vad man känner sig, eller hur? Vissa dar 18 år och somliga 81, så var det med det. Imorgon ska jag kika på en kåk i Krägga utanför Bålsta, ska bli spännande. Om man nu ser något i all snön?

5/2-98
Graningeverken har bekymmer även här norr om Stockholm. Igår var vi utan ström i fyra timmar. Blev inte mycket sittande framför datorn då mao ;-). Innan dess gick strömmen periodvis ett par gånger och även efteråt. Vilket var kul? Ljuset kom, stearinljusen släcktes och PAFF!! kolmörkt igen. Sedan för varje gång var man tvungen att gå ut och ställa om jordfelsbrytaren till hönshuset.. På tal om data. Man skulle ha en burk till, nu fick jag Windows 98 Beta 3. Den vill jag testa men det är så jobbigt att göra ominstallation på en och samma burk som innehåller så mycket annat vitalt och viktigt. Läste i tidningen något som fick mig att gråta en skvätt. Jag som sällan gråter! Har märkt att jag blir mer berörd om det handlar om djur än om människor :). Många undrar varför jag är så fäst vid mina hundar och offrar så mycket för deras skull. Här är svaret ;^). Nu ska man ju inte tro allt man läser, men detta är inte alls otroligt att det stämmer, lita på mig.
<snip>
Saxat ur Aftonbladet!
Snacka om trofast!
I tolv år har hunden Canelo väntat på att husse ska lämna sjukhuset. Varje gång någon kommer ut därifrån tittar han hoppfullt upp. Men förgäves. Husse dog nämligen 1986. Visst är hunden människans bästa vän, ända in i döden. Särskilt Canelo. Han ligger vid ingången till Puerta del Mar-sjukhuset i spanska Cadiz. Canelo kom springande efter ambulansen där husse låg i och ville absolut följa med in på akuten. Det fick han inte. Samma natt, för tolv år sedan, dog husse i hjärtinfarkt. Sedan dess väntar den kanelfärgade blandrashunden troget sjukhusentrén.
</snip>
Mat får han av bland annat en dam som ger honom mat varje dag, men hunden vägrar att "flytta" från sjukhuset. Det ni! Vänner kommer och går, men hundar består *smile*. Föredrar en äkta, *dreglig* men ärlig hundpuss från en ivrig nos än tusen falska *kindpussar* från människor som inte är ärliga. En hund kan inte fejka! Antingen gillar den dig eller inte. Men visst berörs jag av människors öden ibland. Speciellt detta:

Död! Tisdagen den 3 februari 1998
18.45 lokal tid mördades
Karla Faye Tucker av
myndigheterna i USA.
Visst, jag är inte vegeterian så jag äter kött, djur dödade av människor. Men ... att myndigheter dödar är också MORD. Ett liv är en gåva, det är fel att släcka någons liv i förtid. Det är inte förenat med min livssyn att det skulle vara mer moraliskt försvarbart om myndigheter utför MORD. Visst ska mördare ha straff! Men varför inte något mer kännbart? Straffarbete, isolering? Sköter de ej sig eller arbetsvägrar - dra in på maten. Då har de en chans att själv reglera hur de vill ha det så att säga. Det är _lite_ svårt att väcka en oskyldigt avrättad till liv. Det finns bevis för att oskyldiga har avrättats! Sorry! Blev lite långt idag. Men ha en bra dag, du lever ju iaf....

4/2-98
Sedan 25/8-96 har nu över 250 000 besökt min HTML nybörjarguide. Tänk om jag fått en krona per besök :)). Kunde nog aldrig drömma om sådana besökssiffror när jag lade upp den då hösten -96. Men det är kul! Många tycks uppskatta den, tråkigt bara att jag inte alls har samma tid nu som då att uppdatera och *fila* på den. Nu är det så mycket annat som ska göras ;^). Sent omsider hämtade jag ut min astmamedicin, höll på att få en smärre chock, 830 pix! Iofs så gör det inte mig något, jag har råd men det var _lite_ i saftigaste laget. Kan tänka mig att för en del kan det bli ett djupt hål i plånboken, även om det subventioneras stegvis senare. Kan tänka mig att VD:n för STORA som får 58 miljoner för att sluta frivilligt inte behöver bry sig om sådana bagateller. 12 miljoner i avgångsvederlag samt 46 i pension! Han måste har varit otroligt dålig eftersom de betalar så hutlöst för att bli av med honom :))))). Skämt åsido! Grabbarna håller ihop! Skamligt säger jag bara! Ingen, jag säger _ingen_ är värd dessa summor. Nu äger jag inte aktier, men hade jag haft aktier i Stora hade jag nog sålt dem i protest eller gått till årstämman och frågat om ledningen verkligen är kompetent att sköta företaget.

3/2-98
Resan till jobbet tog 2 timmar och en kvart igår. Det var kö även på motorvägen. Snö! Snö! Snö! Ändå åkte jag en halvtimme tidigare än vad jag normalt gör :) men hann inte till mötet jag skulle till halv nio. Bra start på dagen! Nu har jag även lyckats dra på mig en ÖLI, (på ren svenska övre luftvägsinfektion) inget annat *skratt*. Febrig, snorig och hostig, tyck synd om mig ingen annan lär göra det, inte ens jag. Varför? Jo, jag får skylla mig själv, nu när det var så satans kallt körde jag ändå med min träningsoverall jacka och jumpa dojor. Speciellt kul var det i torsdags och fredags förra veckan då jag hade lilla bilen som _inte_ ens har värme hur långt man än kör. Men den har bra vinterdäck och inte alls lika *lätthäckad* som Volvon, snacka om att välja mellan Aftonbladet och Expressen ..

Varför är gifta kvinnor tjockare än ensamstående dito?
Ensamstående som kommer hem, ser vad som finns i kylskåpet och går istället till sängs.
En gift kvinna som kommer hem ser vad som ligger i sängen :) och går till kylskåpet istället!

2/2-98
Vi har varg på tomten :). Nalle ylar ut sin besvikelse och låter som en ledsen varg som ropar efter flocken. Grannen en bit bort såg ett lodjur i helgen, kul att de finns kvar. Vore kul om någon kunde tala om för mig hur de låter alternativt kunna presentera en ljudfil med deras läte. Hur spåren ser ut är i princip det enda jag vet om just lodjur. Jag hör ibland på kvällarna *skumma* läten som jag inte kan placera, men det kan ju vara vad som helst. Storstadsbo som man är :))). Annars en lugn och skön helg! Skönt att inte behöva jobba på lördagarna längre, nu känner jag verkligen att det är helg och två dar ledigt att ladda batterierna på. Åxå kan jag inte låta bli att säga - Clinton borde skaffa byxor med bättre gylf ;), MAKT SUGER .. Varje dag är en ny början på ditt återstående liv!
Så, ha en trevlig dag!

När Gud skapade mannen först övade hon sig bara ;).

1/2-98
Nu under Smulans löp får Nalle sova instängd i köket. Vilket han gör under ljudlig protest :). Snacka om att ha en biologisk väckarklocka ... Nåja, jag har inget emot att gå upp tidigt. Igår kväll var det -20 grader. Hoppas att inte vattnet fryser som det gjorde häromvintern. Tre veckor utan vatten var _inte_ roligt. Fast grannarna var utan i nästan tre månader så vi klarade oss bra ändå, vi har lite kortare väg till pumphuset så rörmokaren jag till slut ringde efter kunde faktiskt lösa proppen efter många om och men.

I varje man bor det en liten pojke!

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,