Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

28/2-99
I går morse gick jag upp tidigt, strax före sex. På morgonpromenaden var det bitande kallt och dimmigt - inte så skönt med andra ord :). Men allt vändes när solen gick upp, vilken pampig soluppgång. Ett stort gult klot hängde i horisonten och det var så vackert. Fåglarna kvittrade och själv gick jag och *småbubblade* av livsglädje. När jag bodde i default city såg man aldrig något liknande, förresten var jag aldrig uppe så tidigt på den tiden. Men nu är jag mer nära naturen och har lärt mig att uppskatta dess glädjeämnen. Det är små, små saker som sammantaget blir stort. Fåglarnas kvitter! Fasanerna som struttar omkring! Räven som passerar förbi! Rådjuren som flockas! Soluppgången! Den vackra månen under kvällspromenaderna! Stjärnfall! Norrsken - ja är det riktigt kallt kan jag se det - men absolut inte i den omfattning som norrut i landet. Man upplever årstidernas skiftning på ett helt annat sätt.

Läste en artikel om svenska kvinnor som konverterat och blivit muslimer. Har lite svårt att förstå att en modern svensk kvinna kan göra det, men å andra sidan är det mycket jag inte förstår. Men ta detta med slöjan. Den muslimska slöjan ska dölja kvinnors behag och sätta stopp för mäns begär. Men hallå! Varför skall ansvaret läggas på kvinnan i detta fall? Sätt en stor kraftig slöja (med endast en liten tillglugg fram) på männen istället - så slipper de frestas av kvinnors behag eftersom de antagligen knappt kommer att se något runt omkring sig utan bara rakt fram i den lilla tittgluggen. Gärna med tillhörande tunga klädesplagg som täcker kroppen från topp till tå hos många muslimska kvinnor. Knyt ihop runt fötterna och sätt dit ett hänglås så slipper männen oroa sig för att de av misstag ska begå synd. That´s it.

Eva-Lena har haft närkontakt :-). Ujujuj - vilken spindel det måste ha varit? Tanken går direkt till om huruvida den var av svenskt ursprung eller någons borttappade *husdjur*. Hur som haver - JAG HADE DÖTT - om jag fick besök av en spindel, stor som en handflata. Det går en magisk gräns någonstans ungefär vid en centimeter, spindelns ben inkluderade. Jag har några hyresgäster i bl.a badrummet och i köket, men de är små och ganska söta. Vi har en överenskommelse :) - så länge de inte besvärar mig så får de vara ifred med sina spindelnät i hörnorna. Är inte prefektionist (vad gör ett spindelnät i taket för skada) och dessutom djurvän, så jag river inte gärna ett spindelnät i onödan. En pedant på besök hos mig skulle antagligen få hjärtattack alternativt icke bli så långvarig gäst. Skit samma - i bokstavlig benämning.

27/2-99
Nu har det hänt..igen! En minibuss frontar en annan bil och brinner upp, även denna gång med många barn inblandade. Vilken tragedi! Vilken sorg för de drabbade. När jag hörde det fick jag ont i bröstet - hur ska de då känna sig? Halkan har skördat ovanligt många offer i år, i alla fall får jag det intrycket när jag hör/läser om alla olyckor. Må alla lätta på gaspedalen inför sportlovsresorna. Må alla ta sitt ansvar och se till att bilarna har bra vinterdäck. Så att skriva om något annat idag känns bara fjuttigt, mina små banala bekymmer är inget jämfört med detta. Så ta väl hand om er! Kör försiktigt!

26/2-99
Liter rörigt både på jobbet och i huvudet just nu :), men hellre det än att ha ett tomt skrivbord vilket torde vara synonymt med en tom hjärna. Blev mobbad igår - min privata uppkoppling hemma strejkade - när jag väl fick kontakt med omvärlden förvägrades jag att se på pp-sidor på nätet? Tydligen något strul på Sunet igen? I somras raderades ju alla .pp domäner i någon timme eller så, nu verkar det vara mer långvarigt och bara gälla Algonet och Swipnet? Xerxes, tji - nobben direkt! Samma sak med min egen pp-adress.
*Annica packar ihop datorn och slänger ut den genom fönstret*
*borstar av händerna*
Ha en bra dag!

25/2-99
Oj, höll på att glömma att skriva i dagboken, kanske ingen förlust i somligas ögon :-).
Nedan ett inlägg i min gästbok - kort och koncist!
Wed Feb 24 21:26:53 1999 MATTIAS from 130.244.159.122
jag hatar dig

Men varför?

Katinka och jag är ganska lika i *tänket* och idag blir det lite *re-run* på hennes noteringar, men med en dags förskjutningar. I förrgår nämnde hon det jag skrev om igår och igår skrev hon om det jag tänker skriva idag, hänger ni med?

Internet är för mig bara ett nytt sätt att kommunicera, jämförbart med analog telefon eller snigel-mail. Ett enormt kontaktnät är vad det är förutom att det in facto är ett riktigt nät av datorer. Jag har varnat för att det finns folk som missbrukar nätet, det ska man inte sticka under stol med. Visst finns det extrema nördar/hackers! Visst förekommer abuse! Visst finns det sjuka människor ute i cyberspace! Visst finns det skumma typer. Men det finns folk som inte ens kan leva IRL på ett normalt sätt och det är ju en önskedröm att de inte skulle hitta ut på nätet. Internet är en spegel av samhället, varken mer eller mindre - både i negativ och positiv benämning. Jag ser mest positiva fördelar med nätet. De jag känner via nätet är sannerligen inga asociala nördar, tvärtom. Snabba kommunikationer, ett sätt att träffa nya människor, ett ypperligt medel att lära sig nya saker utan att behöva köpa böcker á 500 spänn stycket och ger var och en en möjlighet att utveckla sina intressen/hobbyn. Nu missade jag morgonsändningen nu i veckan då en snubbe satt och dissade privata hemsidor. Lika bra det kanske? Hjärtattacken kanske hade legat inom närhåll om jag sett programmet? Ibland blir jag såååååå upprörd/uppretad/förbannad på folk som uttalar sig om ditt och datt utan att ha en aning om vad f*n de snackar om. ??? Lite självkritik på plats? Jo-njae-nej, inte jag _inte_ väl *skrattar lite generat* - brukar försöka hålla mig till sådant jag i alla fall tror att jag vet/kan något om. Motar Jante! Bort!

Kicki gjorde i alla fall bra ifrån sig har jag förstått och det var kanske inte så svårt att gissa det - den tjejen har skinn på näsan :). Det är så poppis med datorkörkort nu - kanske somliga borde ta Internetkörkort. Basala kunskaper som användandet av *brynarens* BACK-knapp verkar inte helt fel! Lära sig att man ska inte vara för snabb på REPLY-knappen, om det är något elakt/sårande man skrivit! Lära sig att hålla tyst om man inte har något vettigt att komma med! En enda enkel regel täcker allt - uppträd på nätet som du själv vill bli bemött IRL!

Jag ska jag träffa en kille från Sveriges Radio nu på morgonen, skrev om honom förut för ett tag sedan i dagboken. Tydligen ska de göra ett program, men med en annan vinkel och jag sa att jag ställde upp då. Ämnet? Tja - inte så svårt att gissa med tanke på svadan ovanför här. Abuse! Gissar att det kan bli problem idag att ta sig till jobbet. Dels på grund av ovädret samt att fler än vanligt lär nog ge sig ut på vägarna och en del säkert med sommardäck på i ren desperation för att komma till jobbet. Men jag förstår busschaufförerna, står gärna och *sympati-viftar* under deras paroller. För att vara en busschaufför är antagligen anställningskravet en STOR urinblåsa eller erbjudande om insättning av kateter, detta med tanke på deras urusla raster eller rättare sagt obefintliga kort-raster. Jag vet någorlunda hur det är, har haft jobb där man var tvungen att ringa efter avlösare och kom ingen fick man hålla sig - typ!

24/2-99
Jag kan då säga att du var då fanimej ingen hjälp å ha man kan ju lika gärna fråga morsan som inte kan ett skit
dålig stil hörrudu usch
/jerpa

Ja-njae-nej, vad svarar man på sånt? Försökte förklara att jag inte har tid att skriva in koder/ge mig på invecklade förklaringar utan brukar hänvisa till vart informationen hämtas. Det funkar väl lika bra att kopiera från en web-site och klistra in och testa som att kopiera från ett mail och göra detsamma? Spar i alla fall en hel del tid för min del, speciellt som frågorna ofta är ganska likartade. Var på underbart strålande humör igår. På jobbet frågade en kille, vilka svampar käkar du då? Han tyckte jag var alldeles för pigg och glad sååååå tidigt på morgonen. Inte ens *den jagande fågelns* envisa fortsättning av sitt *dissande* från i förrgår kunde rubba mitt glada humör igår. Dock undrar jag givetvis vad som finns innanför pannbenet på en sådan person som in absurdum ska dra allt i långbänk och vara rent av genuint elak mot folk, det gäller ju inte bara mig? Kan en liten kuk innebära med automatik liten hjärna? *Obs ironi - internt sådant*.

23/2-99
Snyft! Snyft!
Bilhandlaren ringde igår och sa att bilen inte kan levereras förrän till maj på grund av mina tillval som ABS osv. Ingen färdig finns för leverans i Sverige utan jag får vänta till de gör på fabriken i april. Hoppas de inte stressar med min då *ler* så man får ett måndagsexemplar. Nåja, inte mycket att göra åt. Igår när jag kom hem hade jag en Hemglassbil i min potatisåker, en något förvånande och förunderlig syn. Det såg lite abstrakt ut :) när den stod där och var på väg att nästan tippa över. Antagligen hade han sommardäck och fixade inte backen med tillhörande kurva, har ju själv en gång glidit ned där med Volvon. Själv har jag vant mig vid backen numera och gled bara sakta förbi uppför backen, *fluktade* in scenariot och visslande melodisnutten som Hemglass kör med sin mistlur *skrattar*. Han fick hjälp sedan av någon med en traktor så han kom upp efter en bra stund. Antar att hela Hemglass-rundan var förstörd för den dagen. Tror inte han kände för att sälja mer glass just då.

Snackade engelska mest hela dagen igår och det funkade faktiskt bra. Man kan mer än man tror, ju mer man pratar desto lättare går det. Får tillfälle att öva engelskan idag också, dock slipper jag ha huvudansvaret själv och det är ju skönt hur som haver. Men bra att veta att man kan om man måste. Har aldrig varit något språkgeni, har mer lättare för siffor och har egentligen aldrig varit intresserad av att lära mig engelska från grunden. Vilket jag i sig ångrar nu.

Läste om att filmen Junior inte bara var en lek med roller utan att nu påstår forskarna att snart kan män bli gravida. I Junior placerades ju ett foster i mannens buk, utvecklades likt ett utomkvedshavandeskap och förlöstes med kejsarsnitt. Dock måste en hel del kvinnliga hormoner tillföras för att det ska fungera. Har inget att invända. Så länge allt sker för det kommande barnets bästa. Vore ju en perfekt lösning för homosexuella som vill ha barn samt för par där kvinnan inte kan få barn/genomgå ett havandeskap. Dock tror jag att många gränser måste sprängas för att detta ska anammas av flertalet. Nåja, vi lär få höra mer om detta, dock tror jag tidsrymden är utom min levnadstid. Ibland blir allt så svindlande. Tänk vad teknik, forskning och vetenskap går framåt, man hinner inte hänga med. Tycker att allt verkar accelerera fortare och fortare. Något jag i alla fall hoppas få se innan det är dags att *kasta in handduken* är botemedel mot både aids och cancer. Något jag också skulle vilja uppleva, men mindre troligt att det blir så, är året 2038 (19:e januari) som av många anses som värre än 2000-årsskiftet. Många tycker att det är värre än det som komma skall vid årsskiftet. Själv är jag inte ett dugg orolig inför det. Dock tänker jag inte sitta i ett flygplan vid tolvslaget :).

22/2-99
En normal, tråkig söndag igår :-). Idag blir en spännande och intressant dag, mer kan jag inte säga - givetvis jobbrelaterat. Hörde via mail att en del redan sett artikeln i InternetWorld (kommer i handeln den 23:e), jag frågade om bilden blev bra men fick något diplomatiskt svar om att den var mörk. Kanske lika bra det, låt den gärna vara kolsvart då :). Undrade under plåtningen just varför fotografen ville plåta i svart/vitt och fick en mumlande förklaring av honom. Dock har jag i efterhand fått reda på att man gärna plåtar äldre kvinnor???? i svart/vitt, ska tydligen bli lite "softare" så *Annica rullar runt på golvet och skrattar högt* - "softat" - jaja - mer svart än vitt då kanske. Hörde att en del fel hade smugit sig in i artikeln, www.opk.org hade fått en helt ny url. Nåja, det är nog ingen myt att pressen är en fena på att citera fel eller tolka fakta fel. Därför är jag själv ganska selektiv när jag läser nyheter, särskilt när andra refererar till artiklar som om dessa artiklar i sig skulle vara en allenagörande sanning. Sanningen har alltid två sidor, i pressen tenderar bara den ena att exponeras. Dock på Internet är det ännu värre - där finns inga ansvarige utgivare som ändock finns på tidningar. Du som läser min dagbok har ingen chans i världen (förutom de som känner mig) att kolla att det jag skriver är sant. Lika lite som du kan kolla alla andra som slänger upp s.k fakta på nätet. Var selektiv, dubbelkolla och lita på ditt sinne. Här ser jag en fara när det gäller skolans värld, då de byter ut läroböcker mot information på nätet. Det gäller verkligen att de hittar till sajter som förser dem med korrekt information. Så unga människor kan inte *sålla* på samma sätt som oss lite äldre.

Läste något kul i går - ett citat av Gary Grant ... För att lyckas hos det motsatta könet bör man säga att man är impotent. Varje kvinna grips då av en oemotståndlig iver att motbevisa det. Tja, han borde ju ha vetat, en kvinno-karl som han var :). En annan sak som jag tyckte var kul var hur man ska ragga, exempel på bra öppningsrepliker. Vad sägs om:
Ursäkta, jag har tappat mitt telefonnummer. Kan jag få ditt?
Snygga skor. Ska vi knulla?
Dina kläder skulle se bra ut i en hög bredvid min säng.

Hundar är små män i lurviga förpackningar, eller var det tvärtom *ler*?
De följer efter dig med öppen mun och tungan hängande utanför.
De lyder bara enkla kommandon.
Deras behov är enkla och förutsägbara.
De gnäller när de inte får som de vill.
De behöver alltid något i munnen.
De kliar sig ofta och dregglar med ojämna mellanrum.
De för oväsen och luktar illa då och då.
De behöver dresseras.
Det syns i hemmet när man man har haft dem en längre tid.
De är primitiva och bråkiga, speciellt när de är tillsammans med andra.

21/2-99
Eternellerna - för dig över 45. Kul initiativ.
Well, well - då blev det en ny bil. Den levereras om c.a 10 dagar då lite extra *lull-lull* ska på som ABS, motorvärmare, vinterdäck och sedan beställde jag en radio/CD-spelare. Färgen blev en orginell ljusblå metallic, en liten speciell blå färg faktiskt - hade velat haft en gul bil men den färgen fanns inte på *menyn*. Kul! Min första riktigt nya bil, Volvon var två år när jag köpte den och hade gått några mil då. Den är förresten fixad nu, det var givaren till tanken som hade rostat sönder, bensinräkningen lär bli lite mindre nu får man hoppas och jag kan köra den tills nya bilen kommer. Sedan får B. ta över den helt och hållet, lilla Forden åkte med som inbyte till den nya bilen. Funderar på att skaffa en personlig registreringsskylt - ATIGER?

Att vara kvinna och ha passerat medelåldern är inte lätt om man blir arbetslös och vill ha nytt jobb. Helst ska man vara 21 år, ha 10 års arbetslivserfarenhet och absolut inte ha några planer på att skaffa barn, för att vara en attraktiv arbetskraft :-). Det är i sig konstigt tycker jag, för det är ju vi mogna kvinnor som har tid att engagera oss helt i jobbet, barnen har vuxit upp och kanske till och med flugit ur boet. Det är då man har fått livs/arbetserfarenhet och en inre mognad. Såg något program på TV där prognosen sades vara mycket dålig för arbetslösa kvinnor som passerat 45. Är så glad över att jag har ett fast jobb som jag trivs med. In facto blev jag extra glad under min flygtur häromdagen med tanke på detta. Yrket flygvärdinna förknippas ju med ungdom och flärd. Men både på ned- och uppresan var en av flygvärdinnorna en äldre dam, säkert var bägge en bra bit över 55 år. Det uppskattades av mig, det kändes tryggt :-) och gjorde att SAS *lyfte* en bra bit även i min uppfattning av det bolaget. Jo, flygresan gick bra, bättre än vad jag trodde. Jag prövade vingarna och de bar, så nu behöver jag inte oroa mig om jag behöver ut och resa fler gånger. Alla dessa år som passerat sedan det som hände på flygresan över Atlanten har tydligen gjort att minnena/känslorna mildrats och rädslan har klingat av.

Så det kanske är fler saker man ska testa inom den närmaste framtiden *skrattar*.

Varför jagar män kvinnor som de inte har någon avsikt att gifta sig med?
Av samma skäl som en hund jagar en bil den inte har för avsikt att köra.

20/2-99
Riktigt småhemtrevligt att slå på datorn när jag kom hem på fredagskvällen. Kan dock med gott samvete säga att jag inte saknat den en sekund under de dagar jag var borta. Så *hooked on the feeling*, dvs Internetberoende kan jag inte påstå att jag är. Däremot har jag saknat mina hundar :). Jättemycket! Kick-offen var bra, fast när jag åkte iväg hade jag egentligen ingen lust. Vissa dar har jag den här känslan av *utanförskap* och torsdagen var just en sådan dag. Men i sällskap av trevliga arbetskamrater försvann den känslan och det hela blev mycket bra, kul och givande. Bra mycket bättre än vad jag vågats hoppas på. Resans slutmål var Utö, en underbar oas i mörkret och jag kan tänka mig att den platsen är gudomlig om det är svensk sommar ute :-). Väl hemma tankade jag ned 1182 (629 var Trafik mail dock) mail, dock får det ta den tid det tar att plöja igenom dem och om jag ska vara ärlig hade jag ett och annat obesvarat i in-boxen innan jag åkte. Ska bli massor av snö - men hoppas det inte blir så farligt. Idag ska jag åka och kika på en Skoda Felicia, landsortshålan :) Enköping har lördagsöppet, jajamänsan!

18 - 19/2-99
Var inne i stan igår på opk-möte, åkte sedan hem fast resten (de som nu kom) skulle vidare till Krokodil. Gick ju upp tidigt idag för vidare *befodran* till en Kick Off, torsdag och fredag! Datorfri! Hundfri! Pappa är hundvakt, sover över igen. Känner mig egentligen inte på humör, men det blir nog bra....

17/2-99
Björn Afzelius är död, bara 52 år gammal. Vem minns inte Hoola Bandoola Band? Vem minns inte hans engagerande texter? Hans död berör mig, än mer med tanke på att han bara var 6 år äldre än mig. Tiden närmar sig för oss alla... Känns så simpelt att skriva om något annat nu. Hade tänkt berätta om flygresan och om min novemberkaktus som kör en *re-run* nu i februari. Men det känns så fjuttigt. Texten nedan är från en av de låtarna jag gillar bäst! Den som berört mig mest! Av olika skäl. Men han hade ett brett spektrum, finns säkert anledning att återkomma med andra texter. Men tillhör du generationen som inte lyssnat på Björn Afzelius, allrahelst hans tidigaste låtar - köp en skiva/CD och lyssna på texten och musiken.

Där satt hon i månskenet blek och ensam i gränden bland lera och sten.
I slitna kläder och med håret på ända och med nakna blåfrusna ben.
Hennes ögon stirrade rakt genom mörkret mot muren mittemot,
hon viskade stilla med trasiga läppar "Oh gud vad har jag gjort ".

Välkommen hit min unge man ni har väl inte gått fel.
Ni ler så förnöjt fast ni står här i sörjan men ni har kanske druckit en del.
Jag ser på ert ansikte och era kläder att ni inte alls hör hit,
era kläder är nya, era skor är så fina och er hy är så vacker och vit.

Varför sitter du här på marken och fryser sa jag och vinglade till.
Jag ser ju att du darrar och själver och ryser, är det verkligen detta du vill.
Jag känner ett ställe dit vi kan gå, jag är lika ensam som du,
fast jag har pengar och du ingenting så är vi tillsammans just nu.

Oh där tar du fel min unge vän, jag är inte ensam bara kall.
Det finns många som har lika lite som jag och en del har ingenting alls.
Nej, jag sitter på marken för att benen är trötta och jag själver mest av gråt,
men sorgen jag känner och värken i kroppen kan inga pengar kanske göra nåt åt.

Så jag satte mig ner på marken brevid och hon var vacker och vän som ett troll.
Och T-banan stängde och vi hörde sista tåget, ta av och försvin här på håll.
Jag somnade under den stjärnklara himlen och när jag vaknade hade hon gått,
men i handen höll jag en liten bit papper med kvinnans adress som jag fått.

Nu är jag tillbaka där jag hör hemma i mitt åtta kubikmeters rum.
Och nu är det bara väggen som möter min stämma men betongen är döv och stum.
I dag tog den frihet jag stal mig slut efter tio dar i snön,
Fyra par hundar och nio pistoler kom när jag sprang över sjön.

Så nu sitter jag här utan solen, stjärnor och klockan kan va vad som helst.
Och jag tänker på kvinnor och på brännvin och jesus, på Lenin och på Marx och manifest.
Och jag tänker på lagen som låter en utslagens liv bara rinna ut,
När den samtidigt skyddar förbrytarna som snart ser till att vår luft tar slut.

Jag har stulit och rövat och rymt och blitt fångad, därför sitter jag här.
Medan dom som har lurat sitt folk på miljoner, lever i baser och berg.
Men jag tänker rymma sen länge jag lever, man kan inte bo som en hund,
och det kommer en dag då sanningen segrar så sant som att jorden är rund.

Förr när man inte var stämplad som farlig, fick man ibland komma ut.
På gården och tala med dom andra och enas kring nya beslut.
Men har man svikigt förtroenden så många gånger som jag har hunnit med,
då är det säkrast för landet och för gud och för kungen att man håller sig i avskildhet.

Jag funderar ibland över dom som har medel att betala min mat och min säng.
När så många av dom som släpps ut härifrån så snart är tillbaka igen.
Hur har dom mage att kalla det vård när man tvingas att leva ett konstgjort liv,
vad dom egentligen menar med återanpassning när man förnedras här hela ens liv.

När man sitter som jag då har man all tid i världen att tänka på,
att trots att man lever sitt liv i en bunker så finns det alltid en chans att gå.
Och det räddar förståndet att man lever med känslan av att snart kunna slå sig fri,
men hur kommer det att gå när någon bestämmer att nästa gång tar dom ens liv.

Jag talar ofta om revolutionen, i mina brev till dig.
Och jag jobbar så gott jag kan för att få dom andra att ena sig.
För vi är ju ändå av samma slag både arbetare och tjuv,
vi är alla förtryckta av dom som har pengar men hämden blir dubbelt ljuv.

Men nu lämnar jag dig du min fattiga kvinna som är min enda tro.
Fast jag knappast vet vem du är eller liknar så känner nån till mina ord.
Det är svårt att nå dig när jag är ute, ja det är svårt att hinna fatt,
om du inte längre vill ha mina frågor så ge mitt brev till nån annan.
Dialog i Mariagränd - Björn Afzelius

16/2-99
Oj, vad påtagligt allt blev när jag fick flygbiljetten i min hand igår. Jag reagerade med magknip direkt och var orolig mest hela eftermiddagen. Nervös! Men det kommer nog att gå bra idag. Taxin kommer och hämtar mig 6.20, kan lova att det har hunnit bli många kaffe och cigg innan dess :).

15/2-99
Är alldeles för mycket storstadsbo :) ännu. I default-city (Stockholm) är allt söndagsöppet och givetvis antog jag att det även gällde Enköping. Åkte iväg för att kika på en Skoda Felicia, men tji fick man för där var det inte öppet på söndagar. Fick stå utanför och *drägla* in genom skyltfönstret. Nåväl, nytt försök får göras nästa helg.

Imorgon ska jag flyga till Danmark, fram och tillbax över dagen. Är lite nervös, det var länge sedan jag flög sist och jag kan erkänna att flygrädslan sitter i sedan dess. Men dags då att pröva sina vingar igen. Pappa kommer och är hundvakt, han kommer även torsdag och fredag då jag ska bort på en Kick Off med jobbet. Känns lite jobbigt att be honom om tre hundvakts-pass samma vecka, men vad gör man?

14/2-99
När folk missbrukar rätten att köra bil och blivit av med körkortet pga exempelvis rattfylla eller olovlig körning är det helt okey i mina ögon. Dock tycker jag att ibland borde man förverka rätten att använda Internet :-) för en del. När människor döljer sig bakom sitt modem och använder Internets möjligheter på fel sätt borde de bli av med *surf-kortet*. Tänker på Lunde-grabben som hängde ut sitt ex på ett oförlåtligt sätt! Tänker på pedofilerna som spinner sina nätverk på Internet! Tänker på de som lägger in porrbilder och tillmälen i andras gästböcker! Tänker på dem som inte kan umgås med det andra könet på nätet utan att hela tiden sex-trakassera fast motparten tydligt ger signaler om att det inte är önskvärt! Tänker på nazisterna som sprider sina lögner via nätet! Tänker på dem som använder nätet för egna outgrundliga syften, som hämnd för verkliga/inbillade oförrätter! Finns människor som inte har ett eget liv utan lever det bakom sitt modem. Jag ska inte döma, men reagerar när de gör det på fel sätt. Internet kan vara en gudagåva när det gäller kommunikation och är i sig kontaktskapande om det används på rätt sätt. Men att missbruka detta genom att ruva på hämnd, planera *uthängningar* av andra för att rättfärdiga sig själv är missbruk i mina ögon. Vart går gränsen? När blir offret en *abusör*? När blir *abusören* offer?

Yes, I received your letter yesterday
When you asked how I was doing
Was that some kind of joke?
All these people that you mention
Yes, I know them, they're quite lame
I had to rearrange their faces
And give them all another name
Right now I can't read too good
Don't send me no more letters no
Not unless you mail them
From Desolation Row
Bob Dylan

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad!

13/2-99
WHO läste nog min dagbok igår, de släppte nyheten att de ska grundligt undersöka hur mobiler påverkar vår hälsa :-). Bra! Annars inte så mycket nytt under solen - den lyste faktiskt igår. En sak slog mig på väg in till jobbet - det börjar bli ljust på morgonen när jag åker iväg. Skönt att slippa mörkret, skönt att det har vänt. I morgon fyller Nalle 9 år, får väl köpa en liten tårta som de får dela på - nåja en bit kan man väl kanske ta själv :). En liten bit....

Hörde att nya bantningspillret fick subventioneras till slut. Skam vore det väl annars? Fetma är kanske inte i alla lägen en sjukdom, men ett allvarligt hälsoproblem oavsett kön. Viagra subventioneras, jajamänsan viktigt att *pillesnoppen* står upp tydligen. Efterlyser fortfarande motsvarande forskning som undersöker och tar fram klinisk terapi när det gäller frigiditet. Men det är väl inte lika intressant? Kvinnan kan ju fullgöra sin *plikt* ändå? Eller?

Blott de tama fåglarna har en längtan, de vilda flyger.

12/2-99
Ska nog skaffa en *penisförlängare* till mobilen, hörlur med mikrofon så man slipper ha den vid örat :). Snackade en hel del i går via mobilen och till slut fick jag lite ont i huvudet och blev varm runt örat. Är nyfiken på hur pass skadligt det är egentligen att exponera sig för detta? Det är konstigt att ingen har undersökt detta noggramt, med tanke på den otroliga ökning vi har i Sverige när det gäller mobilanvändandet.

Går i bilköpartankar, vill köpa en sprillans ny bil. Volvon läcker fortfarande som ett såll, inte underligt att bensinkostnaderna varit så höga :-). Lilla bilen som jag in facto valde att ta igår är inte mycket bättre. Ingen värme, ingen fungerande bensinmätare, ingen handbroms, alltid *chokad* (helt utan möjlighet att påverka) ibörjan så man behöver i princip inte gasa - den kör av sig själv i c.a 60 knyck utan gas :-), lite jobbigt när man ska bromsa bilden medges. Och när *choken* väl släppt efter cirkus 3 mil så har man full sjå att hålla den vid liv i köer samt vid rödljus - då får man leka *choke* själv :). Så det är frågan om ett val mellan pest och kolera. Så jag surfade runt igår och letade efter lite fakta kring Skoda Felicia samt Hyundai Atos. Funderar....

Kreativitet Kräver Kaos

11/2-99
Var och fixade pass igår. Kom på att det är lika bra, ska ju iväg nästa vecka till Danmark över dagen men har förstått att det antagligen blir fler resor - så som scouterna säger - alltid redo!

Jag är kvinna, men måste jag med automatik vara målgruppen för dessa nya kvinnosajter som kommer en efter en. Bonniers släpper en om några dagar och Aftonbladet släppte en igår.
Höga klackar - ny avdelning för mode & skönhet - bortkastat tid :).
Sminka om mig? Använder ej smink.
Klipp till mig? Syftningsfråga :).
Kolla killarna på catwalken? Ska vi drägla :-)?
Alex - första nätdeckaren för tjejer? Que pasa?
Gå inte naken i sommar? Hade jag inte tänkt.
Den lilla vita? Varför inte den stora svarta?
Passar du i röda sminket? Nej!
Bind mig, älska mig - forum för relationer och brustna hjärtan ... osv.
Känns så förlegat, så föråldrat och så kvinno-relaterat. Vill inte vara målgruppen kvinna. Vill inte klassas med ett ord - kvinna. Jag vill vara en människa - en del av mänskligheten men ändå kvinna. Vi kvinnor är ju så många, så olika och jag tror att det blir svårt för en enda sajt att täcka hela *regnbågen*. Jag vill ha bra sajter som vänder sig till människor och inte till killar eller tjejer. Sajter som mer ser till intresse än kön. Varför cementera kvinno- och mansrollerna? Skulle vi inte sträva efter att bli jämlika? En man som vill sminka sig då, ska han identifiera sig med Aftonbladet Kvinna :))). En man som vill klippa sig snyggt, vart ska han surfa? Varför är höga klackar synonymt med mode och skönhet?

Grinig? Inte jag då! Bara ***I have PMS and a gun. Any questions?***

Att ändra och förbättra är inte samma sak.

10/2-99
Var nog ganska halt igår? När _jag_ ser alla försvinna i bakrutan och inser att de inte hänger med kan man ju börja undra :). Fick en sladd i en rondell, hjärtat i halsgropen men det gick bra, fråga mig bara inte hur. Om det är något jag skulle behöva så är det att träna på sladdar, dvs framkalla dem frivilligt och lära mig att behärska dem. När jag tog körkortet ingick inte halkträning som ett obligatoriskt moment. När jag jobbade på Televerket missade jag chansen, kommer ej ihåg varför, alla anställda som körde bil fick tillfälle att köra ett pass på en halkbana. Mindre roligt var däremot att jag igår upptäcke att bensintanken på Volvon läcker. Hur kul är det på en skala från 0 till 10, minus 9 skulle jag vilja påstå. Har känt att det luktat bensin om bilen, men gamla bilar ska lukta och jag har inte kollat närmare. Men igår morse så jag en pöl under bilen och hukade mig ned och kikade under för att se vart det kom ifrån samt stack fingret i pölen, luktade på fingret och konstaterade att tanken läcker. Även igår eftermiddag såg jag ränder efter rinnande bensin på tankens utsida så det var inget engångsfenomen. Jag vill inte bli kremerad - har till och med skrivit in det i lilla "Vita arkivet" :), vore ju skrattretande om jag blev det i alla fall och i levande tillstånd. Skämt åsido - ny tank är beställd men det kan dröja några dagar/vecka innan den är på plats. Och bil måste jag ha, punkt slut. Annars tar jag mig inte till jobbet.
Annica
//ännu mer stelfrusen både till kropp och själ.
Förresten, bäst man håller klaffen *skrattar* annars
kanske ordet *åkarbrasa* får en ny benämning, se ovan.

En människa gör ingen sommar men två gör vintern mindre kall!

9/2-99
Må alla fästingar frysa ihjäl - någon annan mening ser jag inte
med denna långvariga kyla som går in genom ben och märg.
Bara en eskimå kan trivas i detta väder.
Annica
//stelfrusen både till kropp och själ.

You got a lotta nerve
To say you are my friend
When I was down
You just stood there grinning

You got a lotta nerve
To say you gota helping hand to lend
You just want to be on
The side that's winning

You say I let you down
You know it´s not like that
If you're so hurt
Why then don't you show it

You say you lost your faith
But that's not where it´s at
You had no faith to lose
And you know it

I know the reason
That you talk behind my back
I used to be among the crowd
You're in with

Do you take me for such a fool
To think I´d make contact
With the one who tries to hide
What he don't know to begin with

You see me on the street
You always act surprised
You say, "How are you?" "Good luck"
But you don't mean it

When you know as well as me
You´d rather see me paralyzed
Why don't you just come out once
And scream it

No, I do not feel that good
When I see the heartbreaks you embrace
If I was a master thief
Perhaps I´d rob them

And now I know you6#180;re dissatisfied
With your position and your place
Don't you understand
It's not my problem

I wish that for just one time
You could stand inside my shoes
And just for that one moment
I could be you

Yes, I wish that for just one time
You could stand inside my shoes
You´d know what a drag it is
To see you

Bob dylan - POSITIVELY 4TH STREET

8/2-99
Borstade busarna igår. Var tvungen att klippa Smulans klor och _det_ var inget roligt, tro mina ord. Enda sättet att kunna göra det är att ta med henne in i duschkabinen och sätta sig bredvid samt stänga till. Det är säkert mycket opsykologiskt att stänga in henne så, men det är det enda stället det funkar på, hon försöker ju hela tiden att slingra sig ur mitt grepp. Första klorna är en plåga för oss bägge, men sedan ger hon upp och det går att genomföra klippningen med protester givetvis, gnäll och skrik som en stucken gris emellanåt. Men samtidigt sitter vi så nära varandra att protesterna varvas med blöta pussar :), håller jag inte munnen stängd blir det riktiga *slätar* dvs långt ned i halsen. Vilken annan hund som helst skulle nog skarpt säga ifrån och kanske hellre markera med ett bett i näsan :-), men inte Smulan, min lilla *pussgurka*. Var hon inte så rädd för veterinären skulle jag kosta på att gå dit var 4:e vecka istället, men i hennes fall är det inget alternativ. Nalle han bara tycker det är skönt när jag klipper klorna däremot tycker han att det killar så in i bomben när jag försöker klippa bort lite hår runt om tassarna.

Petra var i Aftonbladet Puls i fredags, Marina i Expressen i lördags och Susanne i Expressen igår. Vilken triss :))).

7/2-99
Being In Total Control, Honey.

Ny myntad benämning igår i Expressen - IT-bitch. Nå, jag anser inte att ordet bitch är ett skällsord så för mig är det ok. Du missade väl inte Marina i Expressens IT-bilaga igår?

En förening under falsk flagg?
Läste debatt-inlägget i Aftonbladet igår. Det handlade om Skattebetalarnas förening, en *gnällförening* som påstår sig representera oss skattebetalare men mer är en lakej åt moderaterna.
Saxat ur ingressen på artikeln:
<snip>
De 18 styrelseledamöternas samlade inkomster är c.a 40 miljoner och deras förmögenheter över 500 miljoner. Trots det når deras totala inkomst- och förmögenhetsskatt inte upp till mer än 36 procent.
</snip>
Jag betalar alltså mer i skatt procentuellt än vad gnällspikarna gör. Är _inte_ det underligt så säg. Men jag klagar inte, betalar gärna min skatt. Men visst vore det roligare om alla gjorde det och dessutom skulle det totala skattetrycket kunna sänkas för alla om så skedde. Samtidigt läser man i Expressen en insändare som berättar att Volvos Sören Gyll hade en inkomst på 9,5 miljoner, samtidigt som han hade ett underskott av kapital på en halv miljon samt NOLL kronor i förmögenhet. Han kanske ska ta sig ett snack med mig om hur man sköter sin privata ekonomi på ett bra sätt :-). Då kommer följdfrågan. Varför är förmögenhetsskatten en sådan het potatis när de som verkligen ska betala den inte gör det?

Igår var det en riktig slödag, sov mest hela dagen förutom några promenader med hundarna samt några korta pass framför datorn.

6/2-99
Har i flera dagar gått och tänkt på en person och funderat på om jag skulle ringa. Men så har det alltid kommit något emellan. Igår tog jag mig i kragen och ringde och det kändes skönt. Personen ifråga uppskattade att jag hörde av mig. Tänk om jag bara hade fortsatt och fundera och inte ringt? Så, är du i samma sits - gör slag i saken. Att man bryr sig betyder mycket. Det är ju bara att se till sig själv.

Tantvarning utfärdas :). Den som inte gillar att läsa om sjukdomar kan sluta läsa ... NU.
Jag brukar skämtsamt säga att för att orka vara sjuk måste man vara frisk och stark, visserligen med en smula allvar i. Men det har tydligen mer verklighetsanknytning än vad jag någonsin kunnat ana. Ibland önskar jag att jag vore journalist eller på annat sätt hade makt att påverka och förändra vårt samhälle. Att kunna hjälpa *de små människorna* i sin kamp mot Goliat, i det här fallet försäkringsbolaget Trygg Hansa. Tänker inte säga vilken skada det gäller eller hur den yttrar sig för att ingen ska kunna identifiera kvinnan. Men skadan innebär att hon inte kan jobba längre. Skadan innebär otaliga läkarbesök, alla ger samma svar vid handen både vid yttre och inre undersökningar, att skadan finns och ger henne dessa besvär som gör att hon inte kan jobba. Värk som gör livet till ett helvete för henne samt skadan minskar radikalt hennes möjlighet att röra på sig och leva ett normalt liv. Finns ingen så bra skådis i hela världen som skulle kunna fejka hennes påtagliga besvär. Så blev det dags att remittera henne till det stora sjukhuset i *default-city* för undersökning initierad av försäkringsbolaget om jag förstod saken rätt. Att försäkringskassan har betalda lakejer, dvs förtroendeläkare som oftast ger försäkringskassan rätt är ingen nyhet - det har pressen belyst tidigare - men utan resultat. Det är också i sig en historia som borde belysas igen och igen och igen .... Här visade sig att läkaren som hon remitterades till var en betald lakej åt försäkringsbolaget. Skadan och dess besvär klassades av honom som psykosomatiska besvär. Que pasa? Bra diagnos (obs ironi) för då slipper försäkringsbolaget betala henne ett öre. Hennes förvåning var stor men när hon fick reda på via en intresseförening hon gått med i, att han var en av försäkringsbolagets betalda experter så blev hon ledsen, upprörd och förbannad. Men hon är för sjuk för att bråka just nu. Men hon kommer igen, det kan jag satsa en miljon på. Men tänk, hemska tanke - om det varit någon som inte varit lika stark som fått detta besked - det skulle kunna knäcka vem som helst.

Upplevde något liknande när jag hade Borrelia i flera år innan det upptäcktes. Men det berodde inte på intressekonflikter utan mer på läkarnas oförmåga att kunna se samband. Ledvärk, yrsel, problem med hjärtat, återkommande akuta ryggskott, ont i fotsulor så jag knappt kunde gå vissa perioder, trötthet, huvudvärk och illamående. En och annan trodde nog att även jag led av psykosomatiska problem alternativt var hypokondriker - dock inte rakt framkastat i ansiktet som i exemplet ovan :), först när en läkare fick för sig att kolla upp varför mina bröst hade blåa *likfläckar* kunde rätt diagnos ställas. Många andra hade sett *likfläckarna* men inte kommenterat eller förstått att det var ett av Borrelians olika stadier, kallad spetssjuka. Fick en tre veckors Vibramycin-kur, besvären klingade bort men återkom med förnyad styrka efter ett halvår. Men då ville läkaren inte ge mig en till Vibramycin-kur för i litteraturen stod det ju att en tre-veckors kur skulle hjälpa... Trött blev jag :( på att läkaren stirrade sig blind på vad det stod än lyssnade på mig som ändå känner min kropp. Men skam den som ger sig - skaffade mig en rejäl hästkur, törs knappt säga dosen eller längden på den - men frisk blev jag - dock vissa känningar i lederna fortfarande, men jag ska _inte_ klaga. Men min syn på läkarna har drastiskt ändrats sedan dess. Det var då jag myntade uttrycket att för att orka vara sjuk måste man vara frisk och stark.

5/2-99
Sannerligen synnerligen underligt väder igår!
Det åskade!!! I början av februari!!!
Så pass mycket in facto att jag stängde av datorn och drog ur kontakten till datorn och modemet ett tag.

Jag tycker att det börjar bli för mycket exponering av det negativa med Internet. Berättade ju om samtalet förut från serien framtid.se som verkligen ville göra en smaskig story om trakasserier av kvinnor på nätet. De ville ha hjälp att ragga fram någon som kunde snyftande, anonymt berätta hur hon blivit utsatt för sex-trakasserier på jobbet!!!!!. Hur ofta förekommer det att arbetskamrater skickar mail till varandra med innehåll som kan betecknas som sex-trakasserier? Hoppas hon fattade vad jag sa och övergav den idén. Nu ska programmet spelas in snart och hoppas det blir bra :). Eller rättare sagt jag vet att det blir bra då Susanne ska vara med. Nu igår blev jag uppringd av en kille från Sveriges Radio som ville göra ett program om trakasserier av kvinnor på nätet. Men efter ett långt samtal övergav han den idén. Visst förekommer det abuse, men vad nyttjar det att skrämma upp folk. Försökte dra paralleller med verkliga livet, i en storstad kan man riskera att bli nedslagen på öppen gata av en okänd. Risken finns men den är ju inte så stor att alla undviker att vistas utomhus. Tvärtom är man lite orolig kan man skydda sig genom att bara gå på upplysta gator och inte gå ute natteteid ensam. Ungefär så funkar det på Internet, en som bara surfar runt för nöjes skull på Passagen och andra trevliga sidor kanske inte riskerar att bli utsatt för abuse. Men går man in på en okänd konferans/chat eller gör inlägg i en pedofil-grupp på News ökar risken men är ändå liten om man själv inte sticker ut hakan. Men visst kan man ha otur både på gatan och på nätet och helt oskyldigt bli *nedslagen* och utsatt för abuse. Men någon kanske förstår min långsökta parallell?

På min sida Kvinnor på nätet tar jag upp problematiken, visar på vad som kan ske och framförallt hur man skyddar sig samt gör om man nu blivit utsatt för abuse. Mörkertalet är stort över dem som aldrig anmäler, min förhoppning är att anmälningarna till abuse-avdelningarna ska öka. Så fort man blir utsatt för något som man inte skulle tolerera i verkliga livet ska man göra en anmälan. Förhoppningsvis får *abusören* en varning och kanske tänker sig för nästa gång. Att hormonstinna killar leker Tarzan bakom sitt modem är inget någon behöver tolerera. Nej, mer saklig information om fenomenet i stort och framförallt hur man ska hantera det behövs, men inte skrämselpropaganda för det kan få motsatt effekt. Gärna mer artiklar typ den jag läste i Aftonbladet om mail-flirt :-), kul att läsa och desto roligare eftersom jag via nätet känner en av de som träffat sin nya kärlek på nätet och som var omtalad i artikeln. Grattis T. Känner fler :))) som gjort detsamma (vinkar till S. och Å.),det är kul och framförallt verkar det vara *bingo* för de flesta.

Jag ställer gärna upp på grejer som artikeln i Aftonbladet för ett tag sedan, där man berättar om abuse, i vilka former det kan förekomma samt informerar om att man kan skydda sig samt hur man gör om man ändå blir utsatt. Men inte i sammanhang vars syfte enbart är att göra sensationshistorier. Då tackar jag för kaffet och avstår. Är ingen större kändis och har inget behov egentligen att figurera i TV och press, bara om jag verkligen ser att det har något syfte kan jag tänka mig att ställa upp, som i Reportrarna där Kunskapslyftet *dissades*. Nästa nummer av InternetWorld är jag med, en artikelserie om kända och okända på nätet varav jag ska representera en av de kända doldisarna :). Men det kändes okey för min del, kan jag som ändock är så pass gammal som jag är, uppmuntra andra att utforska och ta för sig av det som finns på Internet blir jag bara glad. Positiva kvinnliga förebilder behövs - i mängder - i detta mansdominerade samhälle. De finns men fler behövs!

Gillar inte heller Alice Bah:s program, grundtanken är nog bra men det är för hafsigt och de program jag sett har saknat en vettig mening egentligen, mer utslängda trådar men ingen som knöt ihop dem. De som sitter vid podiet längst fram får knappt prata till slut och ibland så framstår de lite i löjets skimmer pga detta. Och _det_ var nog inte deras tanke och mening när de ställde upp. De i panelen får prata mer :), dock inte alla. EvaP:s inlägg i förra programmet blev bortklippt. Programmet Tango har jag inte sett själv, men hört väldigt mycket negativt om. Synd!

4/2-99
Ett förtydligande till kommentaren igår - givetvis var ingen av tjejerna hemmafruar - sådeså X. ;))).
Nalle börjar bli normal igen, vyerna har vidgats lite bortom Smulans akterparti :). Skönt! I morse fick jag en blöt kallstart. Skulle in i hönshuset, stack in foten i träskorna som står i lilla skåpet utanför grinden. Under natten hade kallt smältvatten runnit in och träskorna var fulla av iskallt vatten. Det var bara att hålla god min och sticka in fötterna i träskorna, men det var _inte_ skönt. Hade ju famnen full med hönsfoder och en vattenkanna i ena näven så det var bara att gå in och slutföra det som skulle göras i plaskvåta träskor. Skönt att brasan var i full gång inne så jag kunde sätta mig och värma fötterna innan jag bytte till torra strumpor.

Nu är det skridskor som gäller på vår väg, den har omvandlats till rena rama blankisen. Undviker att gå med hundarna där nu, blir lite av Bambi ute på hal is. Tokfian till granne har ju sin soptunna ute i vägen samt lägger upp snöhögar långt utom sin egen infart så att alla får hålla sig ut mot andra kanten av körbanan, vilket i sig har resulterat att den vägbanan har kollapsat, dvs sjunkit. Nu är det c.a 20 graders lutning ned mot diket och det är inte så svårt att räkna ut den ekvationen med 20 graders lutning, isbana och en liten uppförssträcka samt isiga snöhögar plus en soptunna som man måste väja för. Väntar med spänning på vem som blir först ned i diket med bilen, givetvis hoppas jag att det blir hon eller hennes sambo :). Blir det jag då tar det hus i helvetet kan jag lova. Lider inte brist på tålamod - men även mitt kan ta slut....

Grrrr... känner mig grinig - PMS varning kanske? Saxat ur Aftonbladet!
<snip>
Peter, 24 gifter sig med Anna, 93. Prästen vägrade viga - då blev det Rådhuset i stället Prästen i Gentofte ville inte befatta sig med ärendet. Då fick det ske i Rådhuset i Köpenhamn i stället. Anna Margrethe Sörensen, 93, gifte sig - med hemhjälpen Peter B Larsen, 24.
</snip>
Grattis önskar jag brudparet och min enda kommentar är att prästen kanske skulle byta yrke? Guds kärlek är stor sägs det. Är inte all kärlek stor då oavsett de inblandades ålder? Trivs de ihop så väl bekomme. Hade han vigt Peter 93 och Anna 24 utan knot? Förmodligen. Det finns mycket att göra än tydligen, många gränser att spränga innan det hos alla är lika accepterat oavsett om det gäller kille-tjej eller tjej-kille när det gäller ålder och förhållanden. Men man kan bara vara sig själv närmast och rannsaka sig själv, skaffa en egen ståndpunkt och leva efter den. Man kan inte kortsiktigt tvinga folk att ändra åsikt men hoppas på att tiden jämnar ut detta. Gärna vara föregångare och bana väg :) däremot!
//Annica
*spanar över nejden efter en nybadad fräsch 16-åring*

3/2-99
Vårt språk är viktigt. Än mer viktigt är _hur_ vi använder det. Jag har roat mig att under sista tiden fråga några killar (7 stycken) jag känner om de ansåg att de levde i ett jämlikt förhållande. Javisst, svarade alla, ingen vågade väl annat :). Men när jag bad dem utveckla det med en ny fråga om hur de samsades om det tråkiga hushållsarbetet fick jag en annan tolkning av det hela. Några (3 stycken) svarade att de hjälptes åt och försökte dela lika efter var och ens *fallenhet*. Den som gillade att diska gjorde hellre det än att laga mat, den som var bäst på ekonomi-biten skötte den osv. Gott! Där släppte jag det ämnet när det gällde dem :-). Men.....till min förvåning svarade alltså 4 (fyra) killar att de hjälper till hemma och ansåg därmed att de fullgjort sin plikt för att få ett jämlikt förhållande. Men hallå!!!! Hjälper till!!!! Det _låter_ inte jämlikt i mina ögon. Att hjälpa till är i min tolkning att man hjälper till, varken mer eller mindre. Eftersom man bara hjälper till anser man tydligen att någon ANNAN har huvudansvaret. Då försökte jag få dem att precisera vad de trodde att jag menade med hushållsarbete, svaren var likaratade - ja allt det där en kvinna gör i hemmet, diskar, tvättar, bäddar, hämtar ungar, städar och pysslar. Vad gör en man i hemmet då kontrade jag med då? Svaren var - Klipper gräsmattan (hur ofta ska den klippas på vintern?). Sköter räkningarna (och det gör man varje dag?). Fixar med bilen (är den så dålig att man måste *mecka* med den varje dag så köp en ny). Måla kåken (vårt hus målas vart 10:e år). Diskussionen avtog här *ler*, var ju inte ute efter att *hänga* dem så jag bytte ämne.

Blir tydligen ingen Danmarksresa på fredag, den är uppskjuten. Yippee!! En frist innan jag måste flyga då med andra ord :). Men förr eller senare måste jag ju... Den dagen den sorgen, nu kan jag i alla fall koppla av resten av veckan. Ikväll ska jag in till stan, styrelsemöte i opk.

2/2-99
Vissa dagar pratar jag mer med hundarna än vad jag pratar med människor :). Den som inte har/eller haft hund har nog svårt att förstå det? Ibland önskar jag att jag kunde tala med hundarna på deras språk, att jag i alla fall kunde förstå vad de tänker på :). Eller rättare sagt vissa av deras sätt att uttrycka sig kan jag tolka, men frågan är om de förstår mig? Visst ser jag ofta Nalle och Smulan lägga huvudet på sned, precis som om de anstränger sig för att förstå mig *ler*. Visst vet Smulan vad ordet mat betyder? Eller är det tonfallet hon lyssnar på? Visst vet Nalle vad HIIIIIT, sagt i bestämd form, betyder - men inte alltid han lyssnar första gången utan man får upprepa det en gång till :-). En hunds språk är faktiskt ganska nyanserat. Ett lågt röstläge kan tyda på ilska och hot (Smulan morrar ofta på nätterna när hon hör något ute), gällare ljud på rädsla eller smärta. Men om de inte är _för_ gälla kan de vara uttryck för leklust och glädje. Ihållande men långsamma och dova skall betyder att en inkräktare har kommit för nära (alla som går förbi vårt staket). Oavbrutet skällande med hörbara pauser mellan varje *skällperiod* är tecken på att hunden har lämnats ensam för länge eller känner sig fången (typiskt när Nalle är instängd i köket). Två snabba, skarpa skall kan vara tikens sätt att säga till valparna att *hålla sig i skinnet* eller en hund som blivit störd i sin sömn alternativt irriterad, kanske av för ihärdigt borstande av matte eller husse (Nalle säger ofta ifrån på detta sätt vid borstning). Ett enda tjut eller ett kort skall med högt röstläge betyder att hunden upplever oväntad smärta (så lät Nalle igår när han råkade gå i spagat på det hala köksgolvet, stackars han). Utdraget, ömkligt skällande är ofta tecken på att hunden vill något, exempelvis mat eller koppel på för promenad. Dock är Smulan lite egen, i denna situation så skäller hon ilsket och uppfodrande och inte ömkligt, men Nalle gör så :-). Men ingen hund är den andra lik, men det som står ovan stämmer iaf in på mina hundar.

Med risk för att alla sett detta nedan, saxar jag det i alla fall från Bitchtech-listen - kul är det hur som haver :-). Speciellt punkt 11 samt även 9, där är det snudd på att jag gör så - har i alla fall fått en svår ovana att *krydda* .doc-dokument, gula stickers och andra skrivna papperslappar med smileys, *web-skadad* - inte jag inte?

 1. Dubbelklicka på ljusknapparna.
 2. Spruta lim mellan sidorna i tidningen så att det går långsammare att bläddra.
 3. Lägg bokmärken på dina favoritställen.
 4. Kolla din brevlåda var tionde minut.
 5. Starta nyhetsgrupper på anslagstavlan på ICA.
 6. Hämta upp gamla saker ur papperskorgen som du ångrar att du slängt.
 7. Sätt upp ett timglas när du arbetar.
 8. Börja alla samtal med en subject-rad.
 9. När du skall uttrycka dina känslor, lägg huvudet horisontellt och gör miner.
 10. Tapetsera ditt hem med desktopmönster.
 11. När något gått fel under dagen, kör en omstart, åk hem, gå och lägg dig och börja om från början.

1/2-99
Ny månad! Redan! Tiden rusar iväg!
Vilket väderomslag det blev. Nu kan man gå ut i T-shirten igen då :), nåja - såååå knäpp är jag inte, men när jag bara ska ut i hönshuset eller hämta ved åtminstone. Jobbigt när det var kallt, för då var jag tvungen att ta på mig ytterkläder bara för den korta stunden/biten. Känns lite lättare nu att låta Nalle ligga ute mestadels hela dagen, det kändes _lite_ kymigt när det var minus 20 grader. Men han trivs bättre ute än att vara instängd i köket. Smulan är tvärsemot, hon trivs bäst inne med mig och vill ogärna gå ut, förutom när det vankas promenader. Men snart ska väl *cirkusen* vara över - för den här gången :).

Eva var *premiärkommentator* och Katinka god tvåa i mitt nya Skriv en kommentar-script. Igår, som vanligt på söndagarna, utsåg jag veckans 5 Tigerlänkar med lite mer möda och besvär denna gång än vanligt. Jag har haft en txt-fil med en hel radda med potentiella urlar men den är borta med vinden, tyvärr kan jag inte skylla på någon annan än mig :(. Det är bara jag som kommer in i min dator då jag har ett bios-windows-skärmsläckar-lösenord som skydd för nyfikna blickar :) (jag paranoid - nej då *ler*, det är för att jag förvarar vissa av jobbets filer på datorn). Att txt-filen har försvunnit är kanske lika bra? Kom på mig själv att jag på något sätt kommit ifrån själva ursprungstanken med Tigerlänken, att uppmuntra till vidare stordåd i *hemsidesnickrandet*. På senaste tiden har det blivit allt mer sofistikerade sidor jag nominerat, säkert beroende på att jag blivit allt mer kräsen när det gäller kodningen, sidans *content* och framför allt kikar jag på vilken editor folk använt - FrontPage går *fetbort* direkt. Så igår gjorde jag avsteg från det och jag ska försöka tänka på det i fortsättningen, att inte vara så benhård. Den som redan är driven i sitt hemsidebyggande kanske inte alls behöver en Tigerlänk som uppmuntran. Konstigt nog verkar det vara en majoritet iaf som blir glada över att få den. Hur som haver tycker jag det är roligt att dela ut dem...

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,