Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/1-1998
Vilket snö oväder det blev? Kallt och blåsigt! Stackars Nalle som oftast blir utslängd nu :) då han inte kan sköta sig. Smulan höglöper men är inte ett dugg intresserad av hans brutala uppvaktning och i våra ögon är det inte heller önskvärt. Så hon kurar inne i värmen och Nalle springer utomhus som en skållad råtta och sniffar och letar efter henne, IQ noll mao :-). Nu har jag kommit ikapp med mailen, skönt. Blir bara stressad när obesvarade mail ligger i in-boxen. Sitter här och bara jäser i snurrstolen, efter två dagars *kursmat* är jag fortfarande stinn ;^), kunde ju inte låta bli att ta av den goda maten. Tänk vilken omväxling mot min snabbmicro mat till vardags!! Annars har jag något roligt på agendan denna helg, mocka rent i hönshuset och lägga in ny halm. Ingen som vill ha 14 Faverolle hönor och 4 dito tuppar :)))). Efter mockningen är det bara duschen som gäller. Ha en bra dag och kör försiktigt!

Vad är höjden av dumhet?
-144 män i ett och samma rum!

30/1-1998
Kom hem igår vid 22.30, kunde inte låta bli att logga in och tanka ned mailen. Sedan 08.00 hade det samlats 374 stycken, som hittat ;), var alldels för trött för att ens försöka bena igenom dem. Mycket är ju mailinglistor som Trafik och numera Girltalk. Får försöka ta igen det i helgen för idag ska jag också på kurs med Kurt ;^) och högen lär växa .. men tänk om det vore tvärtom? Huvaligen! Mailboxen tom, vad ensam man skulle känna sig? Så ni som skickat in nomineringar till Tiger länk eller bara trevlig eller otrevlig *LOL* feedback får ha tålamod ett par dagar. Annars är jag ökänd? för att svara snabbt! Vilket brukar uppskattas om det är rena HTML frågor eller Internetrelaterade frågor. Fast många tycks tro att just jag skulle vara någon slags GURU av något slag och det är ju helt fel. Men jag hjälper till så gott jag kan. Brukar säga att med god vilja kommer man halvägs :-). Ha en bra dag!
Tänker iaf jag ha ;*)

29/1-1998
Kul att veta att folk läser Reloaden :). Råkade skriva lite fel i går morse och gnölade om ett förfallodatum. En del skakade på huvudet samt skickade mail och påpekade mitt fel :)))). Jag *var* redan inne i februari igår men är nu återbördad till verkligheten, ja det är _januari_ fortfarande. Så inlägget är borttaget! Kul med respons! Idag har jag engagerat mina föräldrar som hundvakt. De åker hit från andra änden av stan för att passa mina hundar idag till sena kvällen då jag ska på Kick Off. Pappa är en bit över 70 år och mamma strax före :), jag säger bara är jag såååååå pigg vid den åldern får jag vara glad. Seniliteten verkar slå lite tidigare på mig, se ovan. Ibland bara garvar jag åt mig själv. Kan sitta inne i arbetsrummet och komma på - visst ja, det skulle ju fixas. Går ut i köket och på dessa 7 metrar har jag när jag kommit in i köket glömt bort vad som skulle fixas ;-). Har inte träffat mina föräldrar sedan augusti förra året och lär inte se dem imorgon heller :( då tiderna inte stämmer för oss. Så vi lär väl ses till sommaren nästa gång *LOL*. Men jag är glad att de ställer upp. Har en policy som jag ALDRIG bryter, att hundarna inte ska behöva vara ensamma mer än max. 6 timmar helst längst 5 timmar per dag. Visst har de sällskap av varandra men det är inte nog och dessutom behöver de ju rastas ;-). Turligt nog har jag alltid haft jobb som inneburit att jag kunnat hålla min policy. Kravet för att ta nya jobbet var 4 timmar där och 4 timmar distansarbete hemma. Oturligt nog har Smulans löp startat nu så det blir nog cirkus, ringde igår och gav noga instruktioner - en in och en ut och aldrig mötas de två ungefär si så där kort beskrivet. Nalle har ögon som råttpittar och har bara _en_ sak i huvudet, morsan får hålla sig undan :)))) för jag har tidigare märkt att han reagerar på hennes mysk-parfym. Själv använder jag aldrig parfym för jag är allergiskt och får ont i huvudet av att *lukta* gottigottgott.

28/1-1998
Hamnade på http://www.sif.se, skulle kolla efter vad det kostade osv. Fann till min förtjusning ett ifylleri-formulär så vips var den ansökan avstökad. Jo, facket är ett måste tycker jag, iaf i min ålder ;-) även om jag numera inte är speciellt aktiv men visst är det en trygghet. Synd att inte distriktsläkarcentralen har något liknande ifylleriformulär då ex. astma-medicinen tagit slut så man slipper sitta i telefonkö på morgonen. Tiden passar så illa så jag har varit utan medicin ett bra tag nu. Men det kommer nog ;). Ja, Internet är ett underbart media. Mailade en kille för jag hittade en rolig bild och undrade om han hade copyright eller om han visste vart bilden kom ifrån. Den var tydligen *alleman* som en del bilder blir, dvs till slut vet ingen vartifrån den ursprungligen kommer. Hur som haver blev han fascinerad av mitt namn och plötsligt befann vi oss i en strid mailväxling. Försökte förklara på min dåliga engelska uttrycket i min sig-fil, Haré bra, kanin dålig :) utan större framgång. Då kontrade han med detta som jag bad att få publicera. Roligt, eller så har bara jag lite lustig humor?
And now for a joke. By the way you may not be familiar with the term "Redneck". It refers to people in the US that live in the hills and typically do not have much education nor do they want to be educated.
REDNECK COMPUTER TERMS
BACKUP - What you do when you run across a skunk in the woods
BAR CODE - Them's the fight'n rules down at the local tavern
BUG - The reason you give for calling in sick
BYTE - What your pit bull dun to cusin Jethro
CACHE - Needed when you run out of food stamps
CHIP - Pasture muffins that you try not to step in
TERMINAL - Time to call the undertaker
CRASH - When you go to Junior's party uninvited
DIGITAL - The art of counting on your fingers
DISKETTE - Female Disco dancer
FAX - What you lie about to the IRS
HACKER - Uncle Leroy after 32 years of smoking
HARDCOPY - Picture looked at when selecting tattoos
INTERNET - Where cafeteria workers put their hair
KEYBOARD - Where you hang the keys to the John Deere
MAC - Big Bubba's favorite fast food
MEGAHERTZ - How your head feels after 17 beers
MODEM - What ya did when the grass and weeds got too tall
MOUSE PAD - Where Mickey and Minnie live
NETWORK - Scoop'n up a big fish before it breaks the line
ONLINE - Where to stay when taking the sobriety test
ROM - Where the pope lives
SCREEN - Helps keep the skeeters off the porch
SERIAL PORT - A red wine you drink with breakfast
SUPERCONDUCTOR - Amtrak's Employee of the year
SCSI - What you call your week-old underwear

27/1-1998
Tack :)!

Skulle inte ni bli glad att få en sådan bild som ovan ;). Iaf mitt ego värmdes gott av att få den tillskickad, det satt bra i ett annars ganska modlöst sinnestillstånd. Motiveringen var:
[En sida som varje månad får 20.000 besökare måste vara en mycket bra sida. Om dess Webmaster dessutom svarar på alla hennes e-mail och dessutom på ett riktigt trevligt sätt så måste hon vara "Den trevligaste personen på nätet"!]
Hoppas att du med glädje sätter upp den bifogade bilden på din "award-sida". Denna bild har du verkligen gjort dig förtjänt av!
Tack Jonas Eriksson ;-) svarar jag då!
Katinka däremot fick ett mindre trevligt mail, se hennes Reload. Sens moral, tro inte att du är anonym trots en Hotmailadress!!!! När ska folk fatta att man bör följa nätetiketten på Internet, dvs _inte_ göra något man man absolt inte skulle göra IRL i tron att man är sååååååå anonym. Vem går fram och frågar en sådan sak han gjorde IRL? INGEN NORMALT FUNTAD PERSON IAF.

26/1-1998
Andra morgonen på kort tid som ena däcket på Volvon varit platt som en pannkaka på morgonen. Hade det nu varit samma däck hade man ju kunnat misstänka pyspunka men nej då, IQ halten hos den som jag misstänker är inte tillräckligt hög för att ens komma på det för att maskera sin illvilja. Undrar om man inte kan rubricera sådant som mordförsök :-?, tänk om man inte ser det i mörkret, åker upp på motorvägen och något händer? En granne lite längre ned fick sitt däck på släpkärran sönderskuret i somras. Jag säger som han gjorde då, vakt med hagelgeväret är nästa steg. Att bo på landet är så härligt!!!! Men visst har det fördelar att bo på landet, inte tu tal om annat. Naturen, djurlivet, tystnaden och lugnet :), iaf i vår lilla egna skogsbacke då sommargästerna inte är här. Tänk häromkvällen när jag gick med Nalle mötte vi en stor älgtjur på skogsstigen. Tjuren bara stod och blängde på oss! Nalle morska upp sig i början och morrade men insåg snabbt att här får matte ställa upp och tystnade samt avvaktade. Jag tänkte att kan jag skrämma spädbarn med min sång ska jag nog få en stor tjur att ge vika ;)), började sjunga Helan går ... och se på fasiken tjuren vek av stigen och vi kunde fortsätta. Storstadsbo i naturen!

Att ha en ängels tålamod behöver inte betyda att man är en ängel!

25/1-1998
He-he Janne, orkade inte vänta! Igår smaskade jag i mig "temla", ursäkta semlor. Inte bara en utan två :))). Vilket iofs straffade sig senare som ett brev på posten, magknip hela natten. Hmm ... Var och handlade, vilket ungefär är det värsta jag vet si så där. Men igår kostade jag på mig lite extra förutom semlor ;), en ny polotröja och en kombinerad filofax - plånbok. Skönt att inte behöva tänka på vad saker kostar. När jag pluggade var det lite kärvt ibland, men nu både december och denna månad har pengarna fullkomligen bara rasat in. Mycket är retroaktivt för arbete utfört under hösten, bättre sent än aldrig mao. Humöret lite bättre idag! Kanske är en potentiell *shoppoman*, vilken lindrar livets plågor med att spendera pengar och shoppa.
See you later alligator!

Varför döper män sina penisar?
????????
Därför att de inte vill att en främling fattar 90 % av deras beslut!

24/1-1998
&%#¤*^ Mera snö!!! Nej, nu börjar jag längta till våren .. Läste häromdagen i en tidning om en kvinna som hade en PMS-pinne ;). Familjen vördade den som en *totempåle* och levde sitt liv efter dess gröna (bra), gula (stormvarning) och röda (mens) bollar. Kanske vore något för en annan. Är på miserabelt humör och _antar_ att det beror på PMS. Men eftersom jag aldrig håller någon koll på menscykeln är jag aldrig riktigt säker ;-). Man kan ju vara _ginig_ av andra orsaker, eller hur:
............................

  • akut dåligt självförtroende
  • missnöjd med livet i stort
  • svenska jante-lagen

23/1-1998
Grattis Katinka! Huka er grabbar nu ;-).
Vissa har ju inte förstått detta med att anpassa hastigheten efter väglaget. Jag kör 8 mil om dagen för att ta mig fram och tillbaks till jobbet, varav c.a 2,5 mil av dem går via krokig landsväg, oplogade och osaltade sedan sista snön i helgen. Visst står det på trafikskylten att hastigheten är 90 km, men man _måste_ ju inte hålla den i alla lägen ;-). På vägen finns uppkörda hjulspår, följer man dem går det bra men så fort man kommer utanför så åker bilen som en jojo. Ändå SKA ALLA om till vilket pris som helst :(, allrahelst på morgonen när det är mörkt och man samtidigt får se upp för alla rådjur och älgar som korsar vägen. Först igår på eftermiddagen hade de plogat och saltat så den var mer framkomlig, nu är det bara byvägen som är som en is-kana men det står man ut med ;). Jag h a t a r när de ligger och slickar min bil i röven, tutar och ljussignalerar så jag blir bländad i förarhytten. I normala fall när det kommer en sådan där *stresspitt* kör man åt sidan och släpper förbi. Men dessa hjulspår innebär att det är förenat med livsfara att styra undan _utan_ att sakta ned. Ibland har jag funderat att ställa mig på bromsen :))) bara för att djävlas ... Observera att jag inte kryper fram i 40 km utan jag kör precis så fort att jag känner att jag har full kontroll över bilen. Jag har sett tillräckligt många trafikskadade patienter och döda människor att jag har lixom ingen lust att bli en siffra i statistiken själv. Sedan är jag beroende av bilen så att demolera den via en dikeskörning eller krock har jag sannerligen inte lust med. Att jag sedan på motorvägen följer trafikrytmen ;))) är en annan femma, gillar att köra fort när väglaget är okey. Dessutom har jag kört i yrkesmässig trafik (storstadstrafik visserligen) i åtta år så helt bakom pedalen är man inte, kärring med hatt, nej inte än iaf! På tal om gubbar i hatt, de går väl an men killar i tjänstebil med yuppienallen i höger hand är inte populära hos mig. Igår vid Kistakorset släppte jag fram en buss som kom i bussfilen och skulle in i min svängande fil. Jag har stor respekt för dem som sitter 8 timmar bakom ratten varje dag och gör allt för att underlätta för dem. Vad gör tax-valpen bakom då? Hänger på tuuuuuuuuuuutan, pekar mot rödljuset som slår om mot rött. *Fniss*, ack ja en hel 2-minuters period i hans liv förstörde jag ... Otrooooligt!! Svar på tal har de här angående nazipropagandan som skickades ut förut! Fler urlar att hålla reda på :) - Tjejringens nyhetssida!
Tjingeling!

22/1-1998
Jag håller tummarna idag, Katinka!
De som känner mig eller har surfat runt på mina sidor vet vilken åsikt jag har angående abuse. Någon har nyligen hackat och totalt raderat ut Viktoria Wärmlers privata hemsida. Dj*vla ofog! Visst kan jag förstå tjusningen i att hacka sig in i andras datorsystem, spänningen och glädjen när de lyckats. Kanske plita dit lite oskyldigt *Kilroy was here* på Moderaternas hemsida :). Men från _det_ till att ge sig på privatpersoners hemsidor är för mig ofattbart. Bara för att en del personer är verbalt begåvade och kan uttrycka sina åsikter med bestämdhet så ska de mindre begåvade (ironi) då förstöra? Att ha åsikter är aldrig fel, sedan om de gillas av alla är en annan femma. Alla ryms vi under samma *tak* så länge vi alla håller oss inom ramen av gällande netiquette samt lagens råmärken. Att hacka en hemsida är definitivt olagligt! Men det är lagligt att få en dos humor varje dag :)))). Skrattnet har en mailinglista, DDAH! Gå med du också!

21/1-1998
Grattis Kia till nya jobbet:)!!
Varje år anmäls 12 000 fall av kvinnomisshandel. Anmäls! Tänk vilket mörkertal som ligger bakom förutom dessa anmälningar. Alla kvinnor som _inte_ anmäler av rädsla, av hänsyn till barn och släkt, av skam och av oförmåga att ta itu med sitt liv. Bry dig om mer! Har du en väninna som blir utsatt för detta, STÄLL UPP! Ser du tendenser, typ att hon isolerar sig, börjar bära polotröjor, brunsmink runt ögonen och kommer med allehanda undanflykter, BLUNDA INTE! C.a 40 kvinnor dödas varje år i samband med kvinnomisshandel, nästa gång kan det vara din väninna. Så en elogé till Alexandra Pascalidou som trots hot från nassesvin står emot med rak rygg. Sist publicerades en bild på nätet av en maskerad fegis som stod utanför deras ytterdörr med vapen i hand. Det är väl okey med att ha olika åsikter, men någon måtta får det väl vara? I perpektiv av detta kändes det lixom lite fjuttigt att läsa att Carl Bildt tappade masken och fick ett vredesutbrott för att han _inte_ fick åka helikopter med någon utländsk potentat till Sälen utan fick ta bilen som planerat.

Män älskar lammkött!
- jag älskar vilt!

20/1-1998
Betyg för Intranätkursen kom igår:))))
Lokala nätverk VG
Html och Frontpage G
Photoshop, gränssnitt VG
Webbprogrammering MVG
Databaser VG
Adm. webserver G
Godkänt i Html får jag väl vara glad över :), inte misstänker jag att det har något samband med min kritik av läraren samt utbildningsföretaget i sig. Lustigt! Jag som jobbade extra som lärare i HTML på lördagarna ;^), stackars elever. Frontpage? Läste vi överhuvudtaget inte alls, en timmes genomgång enbart? Att jag hade läst administration av webserver måste jag ha missat, fast jag var där _varenda_ dag utom de tre sista? Det i webbprogrammering var ett snäpp bättre än vad jag fått besked om i förväg. Rysk roulette :))) .. Never mind! På tal om annat! Var och kikade på kåken interiört. Det blir inget, alldeles för trångt och dåligt planerat inomhus, dessutom är kåken ej utbyggnadsbar eftersom den ligger inom militärområdet. Så det är bara att fortsätta att hålla korpgluggarna öppna. Tips emottages tacksamt ;). Vilket dj*vla snöoväder det blev mot eftermiddagen, kom knappt uppför backen med Volvon. En del tjejer kallas lättfotade, jag brukar säga att en 245:a är *lätthäckad*, dvs alldeles för lätt i bakpartiet och ingen styrsel alls.

19/1-1998
Lycka! Vad är det för dig? Framgång? Pengar? För mig kan det vara en sådan enkel sak som att Nalle kryper upp i sängen och kurar ihop sig bredvid mig och man riktigt hör hur han myser ;). Gärna att han lägger huvudet på mitt bröst och snarkar lite lätt ;^). Det är lycka, det! Nalle (Croydie´s Kilroy) är ett speciellt kapitel. Han köpte vi av en uppfödare i Enköping, (Donna Bell´s tror jag kenneln hette) som jag innerligen hoppas har fått näringsförbud. Helst hade jag tagit med mig ALLA hundar hem, hon födde upp Rottisar och NewFoundlands. Men Nalle (då 6 månader) föll vi pladask för! En egensinnig, skitig, sårig och rufsig krabat som inte ens hälsade på oss :))). Vill du se Nalle som valp! Första året fick jag ha munkorg på honom för att kunna borsta honom. Han var inte speciellt kontaktbar, kunde gräva ned sig i en grop och fast man gick och ropade och lockade på honom rörde han inte en min. Men Buster, traktens skräck tog honom under sina *vingar* och de fick en bra kontakt. Ville jag kela med Nalle stod han ut MAX 5 minuter sedan gick han värdigt sin väg. Vändpunkten kom först vid ungefär 3 års ålder. Nu är han 8 år och gosigaste hund finns inte. Kelig, pratsam och framför allt hans leende gör mig varm i hjärteroten varje dag. Visst *pratar* han när det är dags för borstning men han *lider* och står ut med mattes behandling numera :). Jag borstade både Nalle och Smulan igår. Smulan är på G för löp. Så lika bra att borsta Nalle nu, för under höglöp vill iaf inte jag gå i närkamp med honom :))), han kan så lätt missförstå situationen. Ja, ni med både tikar och hanar fattar vad jag menar ;^). Läste Petras reload igår, *LOL*, inte skällde jag????

Vad är det för skillnad mellan HIV och män?
- HIV utvecklas!

18/1-1998
Siw Persson är en dam med stake i! Själv hotad grovt flera gånger av mc-ligor men vägrat att ge sig i sin kamp mot kriminella mc-klubbar. Ja, jag var tvungen att distinkt använda ordet kriminella :) för MÅNGA mc-klubbar är ändock genuint intresserade av sin hobby och inte alls relaterade till de mc-ligor som avses. Hon har inte bangat! Heders åt *kärringen* ;-). Men stora starka polisen bangar? Hur ska vi vanliga medborgare våga om inte ens polisen vågar stå emot de mörka krafterna som finns? Tvärtom, det är fel politik att sticka huvudet i sanden som en struts. Däremot borde det BUMS bli förenat med fängelse i minst 5 år att hota någon i avsikt att skrämma eller tysta. Hur många brottslingar går inte fria då de hotat vittnen till tystnad. De poliser som nu tydligen känner sig hotade ska få ALLT stöd de bara kan få av kollegor och rättsväsende, men sätt dit HOTARNA och *maskera* inte polismännen, det ger helt fel signaler. Ge polisen mer resurser, höj lönen och framför allt satsa på nya unga krafter, blanda in invandrare och kvinnor i kåren i större omfattning än vad som göres idag. De är ju faktiskt gravt underbemannade så mindre brott och förseelser avskrivs då ingen hinner ta tag i saken. Dra in på militären och skola om dem till poliser? Skrota hemvärnet? Det enda de gör är ju att *lattja* ute på övningarna. Kommer ryssen :)))) tror jag iaf inte att vårt försvar har mycket att komma med ... hoppas inte min svärson läser detta ;-) yrkesmilitär som han är!!! Och så bara för att retas .... ;->

Varför blinkar inte kvinnor under förspelet? - De hinner inte!

17/1-1998
Igår såg jag solen hela 10 minuter ;). Det _var_ länge sedan! Det ska tydligen bli soligt imorgon, vore jätteskönt att få värma sig i solen och få lite gratis ljusterapi. Har fått iordning nu med alla switchar så nu funkar scannern och hela fadderullan. Jo, jag ville inte göra ingrepp inne i datorn (ska nog investera i en ny) och sätta in ny parallellport utan löste det med en parallellports switch, som kom häromdagen först. Nu ska det scannas ;-). Knappt jag får plats i lilla datorrummet som förutom alla datapryttlar rymmer tusentals böcker i dubbla varv i bokhyllor som löper runt rummet. Jo, jag läste mycket förr men nu har jag inte tid, bara *datalitteratur* och datatidningar förståss!! Ha en solig och bra helg!

- Jag är väl inte elak mot killar?
Men man kan väl få ha en åsikt? ;)

16/1-1998
Va fan! Avliva alla mongolider, harmynta, fräkniga och avvikande barn redan timmen efter födseln. Opps! Satte du kaffet i vrångstrupen? Gjorde jag också häromdagen när jag läste Katinkas Reload och hennes berättelse om den debatt som förs inom hunderiet. Fast då gällde det avvikande hundvalpar, men jag drog en enkel parallell. Jag anser att livet är en gåva oavsett om vi är människor, hundar, grisar eller kossor. Att avliva en oskyldig hundvalp bara för att den har prickarna på fel ställen eller annan enligt den AV MÄNNISKAN satta rasstandarden är vansinnigt, horribelt, korkat, omänskligt, dumt, elakt ja fyll på själv ... Jag är inte vegeterian, äter kött men vill gärna veta att just det djuret jag äter har haft ett bra liv och framför allt ett bra slut. Såg programmet som visade hur djur forslas kors och tvärs i EU, kunde knappt sova på flera nätter så djupt berörde det mig att se hur illa djuren behandlades. För att återgå till hundarna! Man bör inte agera som uppfödare om man inte har respekt för det man *producerar*. Alla hundar har sitt värde, en *felprickad* dalmatiner ;) kan bli en god och glad familjehund och få ett värdigt liv. In absurdum då skulle jag avliva mina tre underbara hundar i så fall.

  • Nalle - felställda bakben, felställd svans
  • Laban - in och -utåtrullade ögonfransar samt *hängläpp*
  • Smulan - felställda framben, ser ut som en dragracing :)))
ALDRIG, de är mig lika kära, vem är felfri ;-)!!! Men däremot så ska man givetvis som uppfödare inte avla vidare på hundar med avarter och avvikelser från rasstandarden. Inte ens det kan de fixa, många chansar. Se bara hur många som avlar på hundar med höftledsfel av lindrig art osv, Laban var jag fodervärd åt i början men ägaren försökte ett par gånger att avla på henne trots sina brister? Ändå har Laban tagit diverse priser på utställningar under tiden jag var fodervärd. Summan av kardemumman går inte ihop. Men det är mycket här i livet som jag inte förstår ;^). Kåken igår var på utsidan fin, ska dit nästa vecka och kika inuti. Annars var det en glädjedag igår! Fast jobb från 1/2! Men jag har i och med det tackat nej till fortsatta artiklar i IG och tackat nej till ett annat jobb, det var mindre roligt då det kändes som jag svek lite grann.

15/1-1998
Fick ett trevligt mail igår om en ny tjänst jag genast vill puffa för, Efterlysningen. Har du tappat bort en vän? En släkting? Testa där? Idag ska jag åka och kika på en kåk. 350 000 pix! Fast kåken ej är vinterisolerad, bara har sommarvatten och TC. Den är 31m2 stor men tomten är 5000m2, ligger ensligt belägen men ändå nära stan. Men det som lockar mig är vedspis i köket samt murad öppen spis i rummet. Fast vilka priser? Det blir dyrt att isolera, gräva för vintervatten och fixa septit tank. Men jag vill iaf kika på den. Det har ju varit lite stiltje på fastighetsmarknaden men det lär väl komma igång nu. Så Katinka :^), som också söker hus och jag kanske finner det vi söker? Fick ett mail av Kia igår om ett inlägg som gjorts (nu borttaget) i hennes gästbok. Hon har en trevlig hundsida, vilket gör inlägget iaf i mina ögon _lite_ malplacerat. Men han tänker väl med samma organ han beskriver i inlägget.
Name: Billy-Boy
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From:
Time: 1998-01-11 08:07:09
Comments: Folk finns. Inget vi kan göra åt tyvärr. Vissa ser bättre ut än andra. Jag tillhör den andra kategorin. Dvs de som ser bättre ut än de andra. Jag tränar regelbundet och har en muskulös kropp. Jag tycker synd om tjejer och killar som aldrig får uppleva att bli uppraggade. Tänk att inte få va med om att snyggaste tjejen i stan kommer fram till dig på gymet och säger "mmmmm , vilken snygg kropp du har". Sedan nyper hon en i rumpan och tar en på kuken , ber dig att följa med hem så att hon får göra dig nöjd sexuellt. Stackars fula jävlar säger jag bara.

14/1-1998
Tänk i mitten på januari redan och fortfarande hänger gympa pjucken och träningsoverall jackan med. Vinterkläder? Behövs tydligen inte i år! Laban har nu avslutat sin penicillinkur och jag hoppas det inte blir återfall. Hon verkar ju kry och som vanligt igen? Ta i trä! *LOL* Hur kunde du veta att jag knackade mig i huvudet :-))))). Fick spårningsbeskedet igår, namn, adress och telefonnummer till den person vars abonnemang användes för att tracka mig per telefon med röstförvrängare. Lilla N@lle, 11 år ;-). Det är ok, du lär inte göra om det och veckopengen lär dras in eftersom jag skickar faktura på spårningskostnaden 500:-. Grattis Susanne (en kurskompis) till jobbet som systemutvecklare på Telia!!! Då är vi konkurrenter nu då ;) mao? Nej, skämt åsido. Jag är sååååå glad för det jobbet är välförtjänt. Har förhoppningsvis raggat fram ett jobb till Kia som kodare inne i stan. Vad ska man ha vänner till ;) om inte sådant. Själv börjar jag bli trött på att koda, men det är ju det man kan. Skomakare bliv vid din läst? Annars gillar jag att dokumentera saker, skriva manualer och framför allt är jag _mycket_ intresserad av abuse. Ja, inte att uföra men att stävja och spåra!!

13/1-1998
I somras pågick en intensiv debatt i bl.a news om barnporr, många ifrågasatte intentionerna att förbjuda innehav av densamma. Floskler, bl.a SKYDDA TRYCKFRIHETSLAGEN och YTTRANDEFRIHETEN var på var mans läppar. Jag ser inget samband mellan det, men så är jag väl stupid då! Allt innehav, all distrubition och all kommers bör kriminaliseras. Kika på denna bild (45kB), iofs inte den värsta sorten pga att jag inte skulle publicera en sådan ens i gott syfte. Men se på lillflickan, hon kan inte vara gammal. Vad ska det bli av henne? Men, säger vän av ordning då, om man kriminaliserar skiten så går de bara under jorden. Motdrag är då och förövrigt bör det redan nu tillsättas mer polisiära resurser för att jaga dem med blåslampa. Hellre 1 pedofil fast än 100 som går mot rött ljus och bötfälls om ni förstår vad jag menar. Internet är pedofilernas tillhåll, ja inte bara dem utan alla sorters avarter i samhället frodas på Internet, nazister, islamister, tokmörtar som försöker övertala dagens ungdom att förintelsen aldrig ägt rum, anarkister som lär våra barn att tillverka bomber och illegal vapenförsäljning. Visst har vi en nytillsatt grupp inom svensk polis som ska agera, men vad har de för resurser? Då är frågan vad kan JAG göra som privatperson? Inte mycket sitter du väl kanske och mumlar för dig själv nu :)? Jo, en hel del. Ta det här med IRC. Går man in på en server, förslagsvis EU,NO Oslo i Undernet och gör /list så får man fram en lista över aktuella kanaler.
#0!!!!!!!!!younggirlsex 9
#0!!!!!!!!kinkypreteensex 30
#100%%preteengirlsexpics 43
#100%_preteengirlsexpics 4
#100%Animalsexpics 4
#100%BabySex 1
#100%CollegeGirlSexPics 9
#100%collegegirlssexpics 33
#100%preteenboysexpix 1
#100%PreteenGirlFuckPics 14
Man kan ju faktiskt undra över vad de sysslar med där inne? En del är ju så att säga befolkade, se siffran efter namnet! Nu säger jag inte att du som privatperson ska GÅ IN och snoka runt. Men visa ditt missnöje! När du loggar in finns kontaktinformation till serveransvarig, använd den för att visa ditt missnöje. Larv? Tja, kan hända ... men många droppar små kan urholka ett berg. Jag låter gärna experterna och hackers infiltrera kanalerna men inget hindrar att jag gör det JAG kan, dvs öppet visar mitt missnöje. Eller ta detta med alla skumma newsgrupper alt.binaries.pictures.erotica.young och allt vad de nu heter. Många av våra svenska ISP:ar säger sig sålla och filtrera bort olämpliga grupper och en del gör det inte alls. Motivationen för att inte *cencurera* är bla att grupperna EFTERFRÅGAS. Tja, då får väl vi se till att det EFTERFRÅGAS att de försvinner från news. Vad är 10 pedofilers önskemål mot hundratals som kontaktar sina respektive abuse-avdelningar alt. support-avdelningar och ifrågasätter dessa gruppers varande? Det gäller bara att vara envis, svarar de inte första gången så fortsätt att *bomba* dem med dina mail tills du får ett resonabelt svar. Jag har nu ingen pubertal finnig tonårspojke hemma som sitter och surfar på nätterna, men hade jag en sådan skulle jag iaf inte vilja att min ISP enkelt tillhandahöll material via news som runkobjekt eller vad sjutton folk använder dessa bilder till. Har varit uppe TVÅ gånger och never more, äcklad över bilder med barn, sex med djur och allt annat äckligt som fanns där. Då säger vän av ordning, ge sjutton i att kolla då! Ärligt talat stör det mig att de finns även om jag nu inte sitter och dräglar över dessa binära postningar i news. Samma sak gäller alla hemsidor på nätet som exponerar barnporr och annat skit. Visst kan man försöka låta bli att hamna på dem eller trycka på BACK-knappen om man av misstag skulle surfa in på en. Länkar kan ju som sagt leda en lite varstans har jag upptäckt :). De flesta ISP:ar vill ha ordning och reda på sina kunders hemsidesytor, men de själva har inte resurser att surfa runt. De får ju viss ledtråd av antal *träffar* osv. men bästa informationskällan är ju DU och JAG. Så fort du stöter på något som inte är *rumsrent*, skicka ett mail till den abuse-avdelning på den ISP sidan ligger på och låt dem avgöra om det strider mot deras hemsidesutrymmes-regler. Är det ren barnporr CC:a gärna urlen till children@risk.sn.no. Pust! Detta blev långt! Kika gärna på Wiktoria Wärmlers sida om b-p eller Rädda Barnens sida. Har du en url du vill anmäla men törs inte, skicka den till mig i så fall via BIDRA formuläret på min Abuse sida. Där hittar du även en förteckning över de ISP:ar som svarade på min enkät om bl.a barnporr samt kontaktinfo till deras abuse-avdelning.

Barn och djur är oskyldiga och skall av oss vuxna skyddas och inte göras övergrepp på varken sexuellt, psykiskt eller fysiskt.

12/1-1998
Ett ljus tändes igår i mitt kök :). Här har jag suttit och förbannat mörkret en längre tid, tänkt för mig själv att helskotta vad snabbt åldrandet går ;-), att läsa en tidning vid köksbordet utan glasögon har varit stört omöjligt på sista tiden. Så det kan bli om man bara kör med 25W. Mys pys, nej tack iaf inte där :)))). Annars har helgen förflutit normalt (IRL) med vissa avvikelser (nätet) som jag av hänsyn till tredje part avstår från att kommentera.
Ha en trevlig dag!
Tigern

Vad kallas en man i handbojor? Pålitlig!

11/1-1998
Om man ser sig runt på nätet så ser man att det kommer fler och fler kvinnor som profilerar sig. Det är kul tycker jag, kanske det roar andra mindre :->. En del har funnits länge, som veteranen Eva von Pepel med sina sidor bl.a ADA och Viktoria Wärmler. Sedan de olika tjejringarna som finns bl.a Tjejringen. De olika kvinnliga Reloaders som jag länkar till till höger här och många fler. Men fler behövs! Det här med datorer och Internet har ju tack och lov blivit många kvinnors nya hobby och intresse. Till och med min kära dotter har börjat på Datorteket, frågade häromdagen om hon kikat på mina sidor än men det hade hon inte :-X. Men det kanske bara är tur :-?. En annan sak som är roligt tycker jag är att fler och fler killar tar oss på allvar då de inser att vårt intresse är lika genuint som deras och det är kul att kunna byta erfarenheter och kunskaper.

10/1-1998
Jaha, så har man gjort det igen då ;). Glömt en födelsedag! Min lillasyster fyllde år den 4/1 och igår kväll tändes ett liljeholmens. Åja, bättre sent än aldrig ... Var hos frissan häromdagen och klippte luggen och topparna. Vi började diskutera ålderns påverkan relaterad till kroppens förfall :). Jag sa då, än har jag iaf inte fått gråa hårstrån vad jag sett. Vivianne bara smålog och sa, kika här och där och och där och där och där och där ..... opps, jag blev överbevisad för en gångs skull :))). Har ju inte för vana att detaljstudera mig i spegeln hemma varje dag, efter 44 år vet man ungefär hur man ser ut. På morgonen undviker man in facto spegeln vid tandborstningen ;-), för det är inte jag längre? Inte ser jag så trött ut? Enda kollen är innan man åker iväg om man har märken efter en blöt hundpuss på kinden eller sot i pannan efter att ha gjort eld i braskaminen på morgonen. Men som alla säger det är inte utsidan som räknas utan det är det som finns inombords som har betydelse. Fast det har jag aldrig trott på :).

9/1-1998
Internet är ett underbart media, ett stort kontaktnät och en guldgruva att ösa information ur. Men en stor nackdel finns, anonymiteten och bristen på möjligheter att tolka nyanser. Vadå? Jo, IRL när du talar analogt (tele) så hör du iaf tonfall och kan dra slutsatser och tolka därav. Kontakt man mot man, som jag föredrar, är ännu mer nyanserat. Du ser kroppsspråket, gester, tonfall, miner och allt ihopslaget ger en bra bild och minimerar risken för missförstånd. Skulle jag säga - du ska dö! och samtidigt storgarva varmt och hjärtligt är det knappast upplagt för tvivel att det är ett skämt. Men på nätet är det mesta textbaserat, vilket lämnar föga möjligheter att uttrycka nyanser. Att skicka ett mail - du ska dö! som enda innehåll i body kan vara förödande. Tänk om det vore en person som låg i fejd med någon, kanske en ex-make med en hotbild, att få ett sådant mail skulle kunna knäcka den personen eller ställa till med onödigt elände. Man _skickar_ inte sådant till främmande personer. Nu har Daniel, hans far och jag rett upp detta och jag tror att han tänker sig för i fortsättningen. Ett tips om du är ny på nätet, läs Tele2:s vettiga sida om nätetikett eller besök min sida om Abuse. Använd smileys eller vedertagna *talande* förkortningar i ditt umgänge på nätet, via text, mail eller chattar. Allt för att minimera möjligheterna till missförstånd och framför allt, att använda det ökar nyansrikedomen i ditt *språk* ;=>.
:) glad, busig
;) flörtig, skojar
:( ledsen, sårad
:))))) asgarvar
*LOL* skrattar högt ... osv här kan du läsa mer om just smileys och förkortningar.

8/1-1998
Det ringer, det ringer! Skynda dig att svara! Säg - vem kan det vara? Tja, inte Al Capone iaf :). Lillkisen låter så rädd och nervös, nästan så att man inbillar sig att han kissar på sig samtidigt. Keep going! Att du bara ids. Jag säger bara - R vänta på ton * 39 # Nästan skönt att börja jobba igår, men bilfärden till Kista som normalt tar 30 minuter tog 1 timme och en kvart igår. ALLA skulle till samma ställe från hela stan verkade det som. Hoppas det blir bättre nu idag på morgonen. Så roligt är det inte att sitta i bilkö. Undrar när man ska få se solen igen? Här har den inte synts till på evigheter. Jag saknar den nu. Jul och nyår regnade ju bort i grådask.

7/1-1998
En del har undrat vart jag ligger politiskt. Förr var jag sosse, men de har ju numera blivit högersocialdemokraterna. Enda vettiga alternativet just nu är vänsterpartiet, dessutom gillar jag Gudrun Schyman. Huka er grabbar, *fittstimmet* är på G. Jag håller tummarna för henne idag! Valet 1994 fick de 6,2 % av rösterna och nu i ligger de på 9,4 %. Det enda jag inte gillar är den interna häxjakten på henne, krafter (gammelkommunisterna?) vill avsätta henne och fattar inte att då skulle de tappa röster, igen ... Och den massmediala häxjakten på henne ska vi inte tala högt om, helt i klass med den på Mona Sahlin. Vad var Mona Sahlins toblerone jämfört med ex. Marjassin klipp-o-tejpa och alla Gävle-politker, jo en fis i rymden men eftersom hon var en kvinna så gjordes det en jätteaffär av det hela. Men för att återgå till Gudrun! Problem med spriten! Hade inte Lars Werner det då? Pressen agerade då som de hade munkavle? Att göra bort sig är mänskligt, men som ordspråket säger - det är mänskligt att fela men det är gudomligt att förlåta - fritt översatt :). Hon hade iaf stake nog i sig att erkänna sina problem öppet samt att försöka göra något åt situationen. Hon har iaf inte dessa *alkoholsvullnarödaläppar* som många gubbar har i politiken samt i högre näringslivet, dem de får av för mycket representerande. Där kan vi snacka om dolda och mörklagda problem med spriten! Det efterfrågats efter bilder på hur jag ser ut ;), vad det nu har för betydelse? Blir orden mer värda om man är snygg och ser tilltalande ut om man är kvinna? Eller måste man vara ung? Sexig? Duger inte en Svensson längre? I så fall kan ni sluta läsa just HÄR!..... Hej då!

1990 1997

6/1-1998
Världen är full av sjuka människor :). Jag skulle aldrig skrivit det igår om att mitt hem är min borg. Tänk att folk alltid ska driva allt in absurdum. När jag jobbade inom mentalvården mötte jag många psykopater, men de fanns ju där de var lixom ;-). Att det finns gott om psykopater ute på Internet har jag tidigare varnat om. Att ta reda på mitt telefonnummer och min adress anser inte jag är någon större intellektuell prestation. Det är inte hemligt! Än mindre att roa sig att ringa upp och förvränga rösten, visar bara på bristen på IQ hos somliga. So keep going, om det roar er. De som känner mig väl använder mobilen, lixom säkrast så eftersom jag oftast är uppkopplad :))). Jag har jobbat på Televerket så what? Samtalsspårning kostar bara 500 pix och tar _rubbet_ som ringer, även skyddade nummer vilket inte nummerpresentatörer gör. Ring på så hörs vi senare! I mindre roliga sammanhang! Undrar vad mamma och pappa säger om det :))). Tänk att en del killar inte tål kritik, tål inte om någon kvinna säger ifrån, tål inte att bli trampade på tårna, tål inte mothugg, ja tänk att det mamliga släktet är sååååå skört och sårbart. Fast som min vän Nalle sa: Sticker man ut hakan får man räkna med sånt, men då vet man ju att man var rätt ute, fritt översatt. Med reservation ;-) förstås, de flesta killar är dock hur trevliga som helst, eller hur?

Vad är det för skillnad på en man och E.T?
E.T ringde iaf hem! ;-)

5/1-1998
Hann knappt slå upp gårdagens tidning förrän det första jag såg att en kvinna dödats av sin ex-man. Trots att hon anmält honom och bett om hjälp kunde inte samhället hjälpa henne. Barnen är nu utan mor. Hoppas mannen kommer att ruttna i fängelset, där har de iaf lite ordning på varandra :), pedofiler, våldtäktsmän och kvinnomisshandlare/mördare brukar inte stå högt i kurs. Ibland kan man tro att moralen är högre inne i fängelset än utanför. Angående lilla Anders, se gårdagens notis. Varför jag anmäler sådant till abuse? Jo, därför mitt hem är min borg och i mitt hem ingår min e-mailbox. Varför tolerera sådant via den som jag _aldrig_ skulle ta emot IRL. Bli kallad för fitta, Anders epitet - du ska dö! - få *sucker-mess*, bli mailbombad och jag vet inte vad, det är något som ingen ska behöva ta emot. Iofs gör det mig inget, jag är inte lättskrämd, men det är principen. Det finns faktiskt människor som skulle ta mycket illa upp. En del tjejer blir så avskräckta av Internet när de råkar ut för abuse att de hellre väljer att gå off-line forever. Eftersom jag vet, trots Bockarnas Bruses uppfattning (se 2/12-97), att de svenska internetleverantörerna försöker stävja sådant. Se min sida om Abuse. Varning är vanligaste *straffet*, helt ofarligt :))) men det fina i kråksången är att om de fortsätter så stängs de av. Visst de kan skaffa nytt abonnemang hos en annan ISP. Men lite ska det svida! Kanske de slutar och någon annan slipper ta skiten? Komvux i UpplandsBro kan iaf hålla sig för skratt, efter Bockarnas Bruses bravader. Summa summarum, anmäl ALLT du upplever som abuse. Hjälper inget annat får man köra lite uttröttningskrig :) för att få hyfs och ordning på nätet. Följer alla vedertagen nätetikett så är Internet en guldgruva att ösa ur. Några rötägg ska inte förstöra för alla andra. En del anser nog att jag är en *pain in the ass* myself. Frågan är, bitch eller häxa :)? Eller bara en gammal kärring som säger vad hon tycker och tänker? Hur som haver, åsikter får ju alla ha. Den som inte vill läsa min Reload slipper ju :)))).

4/1-1998
Skållade sambon -
sen knivskar han henne i magen

Notis i tidningen, detta hände på nyårsafton i Norrviken utanför Stockholm. Mannen var kraftigt berusad och säger sig inget minnas. Kvinnan vart illa skadad och opererades på Karolinska sjukhuset, nu utom all fara säger polisen. Jaja, men ärren inombords? Jag hatar alla dj*vla fyllisar som så bekvämt skyller på alkoholen, jag minns inget, jag var full, vet inte vad jag gjorde, inte sa jag det? och vad de nu kommer med för ursäkter dagen efter. Jag är ingen nykterist eller puritan, men tål man inte sprit ska man undvika att dricka densamma. Att fly in i alkoholrusets dimma är bara fegt och ovärdigt. Hade en *maildebatt* med en journalist som hävdade att debatten om kvinnomisshandeln i Sverige var grovt överdriven. Risken att bli misshandlad av sin make var ungefär lika stor som att få en liter sur mjölk i affären. Opps! Vilket resonemang? Det finns ett stort mörkertal när det gäller kvinnomisshandel för att inte tala om barnmisshandel relaterad till alkohol. Varför finns det behov av alla kvinnojourer i landet? All psykisk misshandel som kan *smärta* lika svårt som att få ett knytnävsslag i mellangärdet? Barn har mycket svårt att hantera just den psykiska terrorn, de blir märkta för livet. De hör och minns mer än man tror, även om de inte själva är target utan det är mamma som utsätts. Så Gott Nytt År i efterhand, speciellt då alla som utsattes för detta firande på ett negativt sätt.

Snälla flickor kommer till himlen sägs det, vi andra har iaf kul redan här ;).
På tal om helgfirande :) så fick jag en God Jul hälsning till gamla mailadressen. Inte ens klockan och datum kunde han ställa rätt.
Subject: god jul
Date: Thu, 11 Dec 1997 17:49:54 +0100
From: Daniel Bäckström <daniel-backstrom@usa.net>
To: annica.tiger@mailbox.swipnet.se

du ska dö!

Mitt svar :) blev. Tja ska vi väl alla göra någon gång? Även telias kunder .... då jag såg i headern att han var en av Telias kunder via
Received: from default (t8o34p5.telia.com [195.67.249.185])
by d1o34.telia.com (8.8.5/8.8.5) with ESMTP id SAA20039
for <annica.tiger@mailbox.swipnet.se>; Fri, 2 Jan 1998 18:31:58 +0100 (MET)
Message-Id: <199801021731.SAA20039@d1o34.telia.com>
From: "=?ISO-8859-1?Q?Daniel_B=E4ckstr=F6m?=" <daniel-backstrom@usa.net>
To: <annica.tiger@mailbox.swipnet.se>
Givetvis har jag forwardat god jul-hälsningen till abuse@internet.telia.com. Någon måtta får det vara på hur och vad man skickar iväg till folk. Hoppas inte bara att någon lånat morsans konto :))).

3/1-1998
På Fröson stryker ett lodjur omkring i ett villaområde och har *nypit* två katter. Befolkningen skriker om att det ska avlivas. Hmm ... Visst, lodjuret är en jägare men vad är inte katter. Tänk på alla småfåglar, möss och andra smådjur katterna tar och de behöver inte ens dem för att överleva, de får ju mat av matte och husse. Vi har också lodjur där jag bor. Ser ofta rådjur som är slagna eller resterna :) när jag är ute och går med hundarna. En vinter hade lon varit ända fram till tomtgränsen, i snön syntes tydligt dess spår vilka är speciella och lätt att identifiera. Just i den vevan så fick sig Nalle som unghund en näsbränna, kanhända den fick närkontakt? Har aldrig sett Nalle så rädd någon gång när han kom flygande som ett jehu och satt och tryckte vid ytterdörren. Visst kan ett lo slå en hund, jag ringde och kollade med en expert på Allt om jakt. Men inte f*n gastar jag om att de ska avlivas. Tvärtom så vill jag ha fler rovdjur i naturen som kan hålla rådjurstammen i skick. Det finns så mycket rådjur häromkring, dagligen ser jag upp till 25 rådjur i spridda flockar. Fast ok då, björnar är lite stora :))) och inte helt ofarliga för människan. Räcker med de nallar jag har på tomten. Vart jag bor? 3.6 mil norr om Stockholm ;) men ändå på landet för det är bara en liten by utan affär eller annan service. Så bil, helst två som jag har är ett måste med en buss som går lika sällan som jag ser på TV.

2/1-1998
Har med åren lärt mig att inte ta allt på så blodigt allvar. Det underlättar om man försöker se allt positivt, även om det visst är svårt ibland. Jag är ganska lättroad och har en egen humor ibland ;). Fick ett mail igår som fick mig att använda skrattgroparna lite extra. Skribenten skrev bl.a med tanke på att jag inte behövde ange något nyårslöfte om att gå ned i vikt iaf. Men ditt råd att sluta röka var vettigt, men summan av lasterna är konstant så jag får väl öka något annat istället *fniss*.

Jag tycker iof att du sett lika smal :) ut som alltid sedan första gången jag såg dig.
Hepp! Hepp! *LOL* Min kommentar är att antingen behövs nya glasögon och/eller så avses att jag ser lika dj*vlig ut nu som då, 32 kilo Annica mindre :)))) Va fan R.! 32 mjölkpaket minus ... fast jag har käkat gott under helgerna nu så 30 minus då. Jag sänder en nyårspuss till den skribenten ;-). Laban verkar ha stabiliserat sig, bara lite variga flytningar nu och hon har slutat dricka så mycket vatten. Var tvungen att bada henne i går kväll för det har ju bara forsat fram var och hon var synnerligen sannerligen *oaptitlig* för alla utom för Nalle :), typiskt hanar va! *Lukta nam nam*, löp på G???

1/1-1998
Tigerns år 1998!
Första dagen i ett nytt år! Spännande! Som att öppna ett nytt oskrivet anteckningsblock. Hur mår du idag? Ont i håret? Kopparslagare? Vilket onödigt sätt att starta det nya året! Jag sa ju åt dig att ta det lugnt. Men hoppas du hade kul iaf :) om du nu minns något? Själv drack jag Jolt Cola och tog ett glas champagne vid tolvslaget. Får önska en god fortsättning till alla.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,