Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/7-01

Morbida tankar idag!
Vet du om att du ska dö en vacker dag?
Fånig fråga kanske du tycker :-).
Det ska ju alla, någon gång.....
Visst! Det är det enda vi vet med all säkerhet är att vi kommer att dö, vare sig vi vill eller inte. Agerar du därefter? Har du tecknat en livförsäkring? En livförsäkring som ser till att dina efterlämnade får en chans att klara sin ekonomiska standard, trots ditt frånfälle? Har du talat om/skrivit ned hur du vill bli begravd? Har du skrivit testamente? Vet dina anhöriga om du vill donera dina organ? Vad ska hända med dina hemsidor, om du nu har sådana ute på nätet? Det sistnämda är det enda jag har oavklarat. Du som inte har något avklarat, beställ Vita arkivet - kostnad 0 kronor.

En farbror på Dagbok på nätet dog för något/några år sedan. Jag fick, via lite underliga omständigheter, reda på dödsfallet. Han hade satt sig på trappen för att inta sitt morgonkaffe och somnade in, för gott, där han satt. Jag kände honom inte, så jag hade inte en susning om huruvida han ville ha hemsidan kvar eller inte. Den finns nog fortfarande kvar ute på nätet så vitt jag vet, men jag tog bort den efter några månader från Dagbok på nätet. Det kändes underligt. Jag skulle nog vilja ha kvar mina hemsidor ute på nätet, in memorial :). Den dagen, den sorgen! B. vet knappt vad en hemsida är för något, än mindre hur min dator fungerar. Så ingen hjälp i sikte därifrån :)))), jag får förlita mig på andra när det gäller den biten. I Amerika, om jag inte minns fel, finns det någon som startat en tjänst (eller vad man ska kalla det) där folks hemsidor får ett slutgiltigt *hem* när personen sedermera dör. Någon som hört talas om detta? Det är bara en svag aning jag har av att jag läst om det någonstans, någongång.....

Jag är totalt omusikalisk när det gäller att själv sjunga. Jag minns att Carina storgrät som bebis när jag försökte mig på att sjunga "När Trollmor har lagt sina...hoajajajajbuff". Men jag kommer från en mycket musikalisk släkt så allt är inte bortkastat :). Jag har ett bra öra för andras talanger eller icke dito. Jag har precis haft en aha-upplevelse á la näktergal - *Annica bugar och bockar* för paketet som kom igår.

Tänk på gårdagen,
dröm om morgondagen,
men lev idag.

30/7-01

Ha en underbar dag!
*kram* Annica

PS. Det där viruset som går är skrämmande.
Igår kom en fil Anskanomuppehllstillstnd.doc.pif.
Markera! Delete! Men visst är det otäckt?

Det bästa en kvinna kan göra är att gifta
sig med en arkeolog, för ju äldre hon blir
desto mer intresserad blir han.

29/7-01

Kära nån!
Förlåt!
Jag gjorde tydligen EvaP med flera oroliga igår. Tack för omtanken, det känns skönt att veta att andra bryr sig, *kramar om*. En del människor är så rara och underbara, det är ett privilegium att ha fått möjligheten att lära känna dem, om än så bara via nätet. Det var strul med web-hotellet, det gick inte att ftp:a upp min tänkta uppdatering. Men Tele2 ska ha en elogé som fixade det under dagen, trots helg och vackert väder.

Om du fick ett mail som nedan, skulle inte du bli nyfiken?
Någonting är på väg till dig som ett litet
bevis på min uppskattning för ditt engagemang
i vissa frågor och ditt "arbete" på nätet.

*puss på näsan* på dig Tobbe och jag ser fram emot postgången på måndag, *Annica nyfiken* :).

Tjejer vill i regel se bra ut än att
vara smarta. För dom vet att killar
har bättre syn än förstånd.

28/7-01

Den som väntar på något gott?
Jag hade uppenbara problem att ftp:a upp uppdateringen idag. Shit happens! Men ingen katastrof i sig! Det är ju sommar och sol ute. Njut så länge ni kan. Snart är det vinter :).

Civil olydnad!
Ett luddigt begrepp. Jag tycker att allt som inte ryms inom gällande lagstiftning går *fetbort*, ex. alla dessa våldsamma kravaller som utföres av människor som säger sig vilja protestera - men det framgår aldrig riktigt mot vad. Men detta verkar ha ett vällovligt syfte, "Jam Echelon Day"? Jag läste om detta i Computer Sweden igår. Men varför bara 21:a oktober? Alla borde genast förse sina mail-signaturer med, om inte alla, men några av de *triggande orden*. Om inte så sätts en hel hoper i arbete iaf :).

I tidningen Computer Sweden kunde jag även läsa att talibanregeringen i Afghanistan har förbjudit Internet. Dessutom, hör och häpna, har de förbjudit disketter för datalagring. Sedan tidigare är många andra saker redan förbjudna, likt musikinstrument, läppstift, nagellack, kortspel, peruker gjorda av människohår, bilder på människor i bl.a kataloger, slipsar, filmer samt parabolantenner m.m. Kina ligger inte långt efter. Kina stänger nu många av landets Internetkaféer samt ämnar installera spionprogram på de som tillåts finnas kvar. Programmen ska övervakas av lokal polis. Fy lede för den som surfar på fel hemsidor, på fel plats, vid fel tidpunkt.

Vilken väninna! Heders! Inte civil olydnad kanske, men definitivt civilkurage! Läs även råden hur du upptäcker en kvinnomisshandlare.

Kvinnor förlåter de män som älskar dem medan
männen älskar de kvinnor som förlåter dem.
Leslie D Weatherhead

27/7-01

Det här viruset som går nu driver mig till vansinnets brant :(. Jag bävar även för den dagen då folk kommer hem från semestern, börjar klicka på alla bifogade filer som de fått och viruset kommer antagligen att sprida sig än mer...... Mail efter mail fyller min inbox. Med små eller större bifogade filer, KASSA RAP BOOKINGEN.xls.pif, Novellanalys av Sture Dahlströms novell.doc.lnk och/eller *you name it*. När man som jag sitter på modem så tar det tid att ladda hem filerna, bara för att sedan konsekvent markera dem och trycka på Delete. Jag klickar inte på attachments (från vem det än månde vara) och jag hoppas att alla andra slutar med att göra detsamma. Den dagen, må den komma snart, skulle sådana här skitvirus sluta spridas. Jag orkar inte ens trycka på Reply längre och skriva kort - Din dator är infekterad av virus. De gånger jag gjort det har jag bara fått -"Goddag yxskaft-svar". Nej, nu ska jag inte gnälla. Jag tycker hur som haver synd om alla som drabbas.

Att duscha kallt i denna värme är verkligen skönt. Tyvärr hinner jag knappt få på mig kläderna förrän jag är lika varm och svettig igen, likt strax innan duschen. Jag tycker uppriktigt synd om hundarna, som bara ligger och flåsar i denna värme. Att gå på promenader är inte att tala om. Jag får verkligen *dra* runt dem tidigt på morgonen, så att de iaf har möjlighet att göra ifrån sig det *stora* innan jag åker till jobbet. Jag funderar på att vara ledig några veckor nu, igen. B. börjar jobba på måndag. Jag ska kolla upp med jobbet om det är okey. Jag har en hel hög sparade semesterdagar att ta ut, så varför inte göra det nu? Det ligger lixom rätt i tiden för min del känns det som.

Vad är det för likhet mellan en räka och en man?
Allt är njutbart utom huvudet.

26/7-01

Jag beställde en bärbar igår. Min första dito. Inte den dyraste, mest slimmade som finns på marknaden; men den duger gott åt mig. För 15000 pix får man inte en Rolls Royce. Den är på 800Mhz, med en 14,1 tums skärm samt ett RAM-minne på 192 Mb. Väger som tre mjölkpaket...*funderar*. Är det mycket?

Jag tror att det blir en riktig fästingsommar i år. Det är jag kanske inte så förtjust i, även om de är söta de små liven - på avstånd. Senast igår skrattade vi nästan åt eländet. B. satt i köket och läste, han körde handen genom håret och se; en fästing trillade ned på köksbordet livs levande. Fem minuter efter detta var det min tur. Jag satt i soffan i vardagsrummet och kände en fästing knata runt på vänstra underarmen. Det var bara för mycket :).

Läs Marinas text om Sourze.
Jag hade inte kunnat säga det bättre själv!!!!

Äktenskapet har många plågor,
men celibatet har inga glädjeämnen.
Samuel Johnson

25/7-01

Lön! Igen?
Jag bojkottade programmet Sommartorpet i måndags. Kanske lite löjligt för all del, men jag tycker att man bör vara någorlunda konsekvent i sitt tänkande/handlande.

Grisen Arnold, tjuvarnas skräck. Sötare än sötast! Jag vill ha! Jag vill ha! Jag blir sååååå sugen på en egen liten, mullig gris.

Rasmus tvingas träffa pappa!
Linn gömmer sig för pappa!
Kommenterar egentligen ganska onödiga till länkarna ovan.
De får tala för sig själva!

Vet du vad en pessimist är?
Det är en man som tror att alla
är lika avskyvärda som han själv
och som avskyr dem för det.
George Bernhard Shaw

24/7-01

Jag hade den äran att få sällskap av en hungrig fästing i sängen natten mot måndagen. Den satt så fint och sög blod på ryggen, den var väl hungrig stackarn ;). Jag upptäckte den på morgonen när jag var ute och gick med hundarna. Dock var den svår att nå för mig så B. fick ta bort den, med mer eller mindre lyckat resultat. Jag hoppas att den inte hann *spruta* in gift innan den dog. Jag har bara blivit biten fyra gånger av fästingar i hela mitt liv. En gång i skärgården för cirkus 25 år sedan, två gånger samma sommar runt 1989/90 och så igår. Jag har rent statistiskt haft en enorm otur. Den gången runt 1989/90 blev jag smittad av Borrellia och var sjuk i bra många år innan läkarna kom på vad som felades. Nu hoppas jag dock inte att jag ska ha en sådan maximal otur igen :(. Men man vet ju aldrig?

Jag drog en *snabbrepa* genom Dagbok på nätet för en snabbuppdatering. Det var ju ett tag sedan sist. Men denna gång plockade jag inte bort så många som sist (c.a 25 åkte bort), de flesta uppdaterar regelbundet (så gott det nu går under semestertider) samt har återpekare. Kul! Är det någon som känner sig orättvist bortplockad så maila. Allt går att lösa om viljan finns. Jag är aldrig omöjlig *ler*.

En stor elogé till denna kvinna!

Varning för nytt virus!
KLICKA aldrig på attachments!

Barndomen är en lycklig tid - i efterhand.

23/7-01

Trött blir man :(.
En lång utläggning om både Baroner och Grevar kombinerat med stalkers och SARA-manualen bara försvann i det blå. Datorn *frös*, trots värmen :). Shit! Shit! Inte ids jag skriva om allt. Inte idag! Inte i denna värme! Kanske en annan gång......men ingen har missat något kanske? *mutter butter*

--------

Ett nytt försök :).
I grovt förkortat skick!
Grinighetsfaktor 9,8 även idag. Jag får skylla på PMS. Nehej, jag tar tillbaxs det. Varför måste man skylla på något? När skyller killar på att de har PMS? Baroner hit och Grevar dit. Friherre! Är inte alla herrar fria i Sverige? Titelsjukan florerar. Ett än värre utslag av densamma är när frun tituleras med mannens efternamn samt titel, doktorinnan Bergman. Friherren får sitt torp renoverat av SVT. Han tjänar en kvarts mille på detta. Åt den som har skola det varda givet? Jag hade personligen tyckt att det varit betydligt trevligare om det varit någon vanlig Svensson som fått den äran att få sitt hus renoverat av SVT. En del av tjusningen av att titta på Sommartorpet försvann nu, för min del iaf.

Svartsjuk man bombhotade flygplan. Han kanske skulle platsa på listan som räddar liv? Man kan ju inte vara riktigt navlad om man bombhotar ett plan bara för att man är svartsjuk på sitt ex? Alla kvinnor kanske ska lusläsa checklistan för stalkers samt SARA-manualen, för att göra en snabbkoll av tilltänkta partners? Det är kanske att hårddra det hela lite. Men å andra sidan, med den erfarenhet jag har fått det senaste året av vad stalkers/kvinnomisshandlare är kapabla till så......inget förvånar mig längre, milt uttryckt.

Kärleken är inte blind men ganska bra närsynt.
Per Gessle

22/7-01

Idag är det grinighetsfaktor 9,8, rakt igenom!
Politiker är inte mer än människor. Men det är förpliktande att ta på sig en sådan roll. Jag anser att det då krävs lite extra. En politker ska vara en förebild. KD säger sig värna för ett tryggare och friare samhälle. De säger sig sätta familjen i första hand. De pratar om moral och etik. De anser sig vara kristna, därav namnet kristdemokraterna. Men hur är det? Egentligen? Jag tänker på den Kd-politiker som blev dömd för barnsex. Han fick sju års fängelse för grov våldtäkt på fosterdotter. "Du ska hedra din fader och din moder" får en helt ny innebörd. Hur såg hans aftonbön ut? Förlåt mig för mina synder? Moderaten och f.d åklagaren som dömdes för ofredande är ett annat exempel. Denna man borde för övrigt platsa alldeles utmärkt i en viss nätgrupp :).

Kravaller! Igen!
Ansvarige polischefen i Genua sade dagen innan dödsskjutningen:
- Vi hade observatörer från den italienska polisen på plats i Göteborg och vi sticker inte under stol med att vi tar avstånd från den svenska polisens oansvariga attityd. Den italienska polisen består inte av amatörer och Italien är ett demokratiskt land. en nation som skjuter på demonstranter är inte ett civiliserat land.
En demonstrant sköts i huvudet av polis samt en annan demonstrant ska ha skadats illa efter av att ha fått en sten i huvudet. En sten som var avsedd för polisen. Jag tycker att detta manar till eftertanke, även för demonstranterna. Det är ingen lek. Det är allvar. Stenar dödar, oavsett vem de än träffar.

Saxat ur Expressen i fredags!
Nyanställda män får lägre lön än kvinnor. Inom den privata sektorn får en nyutexaminerad man i snitt 1000 kronor mindre än en kvinna. Ojojojoj - förlåt mig - nu leker jag *vända på steken-leken* igen. Jag kunde inte låta bli ;). Skifta män och kvinnor i texten ovan. För som vanligt, av någon underlig anledning, så är det givetvis till kvinnans nackdel. I samma tidning kan jag läsa om att kötiden är 163 veckor för en livmoderframfallsoperation på Sundeby sjukhus utanför Luleå. Andra gynekologiska ingrepp på kvinnor har i snitt en väntetid på 52 till 208 veckor. En operation mot urinkontinens, som är en mycket vanlig kvinnlig åkomma, har en väntetid 130 veckor. Men männen behöver bara vänta 35 veckor för en godartad prostataoperation. Är det skillnad på folk och fä? Är det bara jag som reagerar när jag läser sådant här?

När en man ger sin fru blommor utan orsak
- då finns det en orsak.
Molly McGee

21/7-01

Ha en trevlig dag!


20/7-01

Även fint folk klantar till det för sig. En av knugens bekanta åker dit för kokaininnehav och försäljning av detsamma. Ja, jag vet vem det är, men det är i sig oväsentligt. Ur led är tiden...nej - För Sverige i tiden. Det är egentligen förunderligt. Att riskera så mycket för så lite. Seglatsen på räkmackan kan nu vara slut. Jag tycker inte ens synd om honom. Han kan knappast skylla på en taskig barndom? Eller?

Intressanta mail nuförtiden?
Någon som förstår något?
Jag begriper inte ett jota!
ÎÒ¹«Ë¾ÊÇ̨Íåºè ÏéÆóÒµÓÐÏÞ¹«Ë¾¹ ØϵÆóÒµ£¬×¨Òµ´Ó ÊÂÓ¡Ë¢»¯Ñ§Æ·Ñо ¿¡¢Éú²úºÍ·þÎñ£¬ ²úÆ·° üÀ¨ÉϹâÍ¿ÁÏ¡¢Ó¡ Ë¢½ºÕ³¼Á¡¢ÓÍÄ«Ç å½à¼Á¡¢Èó°æÒºÌ í¼Ó¼Á¡¢ÓÍÄ«¸¨Ö ú²ÄÁϵÈÎå´óϵÁÐ £¬ÓµÓÐË®ÐÔÉϹâÓÍ ¡¢U. V¹âÓÍ¡¢ÈܼÁÐÍÉÏ Ñ¹¹âÓÍ¡¢´¼ÈÜÐÍ ÉÏѹ¹âÓÍ¡¢Ë®ÐÔ¸ ²Ä¤½º¡¢ÎüËÜÓÍ¡¢ ÕÖ¹âÓÍ¡¢ÓÍÄ«¸¨² ĵÈһϵÁÐÉÏ°Ù¸ö Æ·ÖÖ£¬²úÆ·¼¼Êõ ¾ùÔ´

På tal om mail. Jag fick ett annat igår, visserligen på ren svenska, men även det av den karaktären att jag inte förstod eller rättare sagt ville inte förstå. Att sända ett mail till en helt främmande människa och stapla upp negativa frågor efter varandra i en ton som gränsar till ren oartighet lämnar mycket för övrigt att önska. Jag tänker inte svara honom, på pin kiv. Jag skulle aldrig, aldrig sända ett sådant mail till en helt främmande människa.

Det är inte den som är rikast som är lyckligast,
utan den som är lyckligast som är rikast.

19/7-01

Låt barn vara barn!
Konstnär kan tydligen vem som helst kalla sig. Tveksamt om alla självutnämda konstnärer verkligen är konstnärer? Palle Torsson påstår sig vilja visa hur utsatta barn är med sitt nya verk. Tveksamt om han lyckas, jag tror däremot att hans försvar är mer en efterhandskonstruktion när kritiken nu blossat upp. Jag håller med om att Småstjärnorna är på gränsen till sexualisering av barn samt att inga barn lär behöva stringtrosor och bh, enligt det nya underklädesmodet för barn. Men varför inte parodiera på Småstjärnorna istället? Pippi har aldrig varit något annat än en barnboksfigur. Jag tror inte ens att den mest inbitne pedofil någonsin har suttit och runkat till Pippi Långstrump. Men nu såååå.....? Åke Edwardson senaste roman handlar om just pedofiler. Rekommenderas!

Emil med sina utstående öron mobbas av sina kamrater. Men vad gör föräldrarna till de barnen som mobbar honom? Ska ett barn tvingas till en skönhetsoperation bara för att han/hon inte är per default? Är det inte föräldrarna som ska lära sina barn att vi alla är olika och att det inte finns något per default. Vem ska barnen mobba nästa gång, om de aldrig får lära sig detta?

Jag fick mina nya glasögon igår. Det kommer att ta ett par dag att vänja sig vid den nya styrkan, det påstod optikern. Jag får välan lita på det då.....det äääääär skillnad mot de gamla glasögonen. Men det ska det vara, annars vore det inte mödan värt att byta kanske? Jag föll för ett glasögonfodral i tigerstuk, tigermönstrat, lent och mjukt att hålla i :). Senilsnöre blev en komplettering direkt. Är jag tant nu?

Om en blind leder en blind,
så faller de båda i gropen.

18/7-01

Goda grannar!
Det tycks det inte finnas i Östra Ingelstad. Vad drev den äldre mannen till att ta fram hagelbössan? Vart har polisen varit/gjort innan detta sista hände? En mångårig fejd med inslagna rutor, sönderslagna bilar och trakasserier av allehanda slag kan inte ha passerat obemärkt förbi? Att det var nazister inblandade förvånade mig föga. Det sägs att det är otryggt att leva i storstan men vete sjutton om det är så mycket tryggare ute på landet, om man har fel grannar vill säga. Vi har något liknande scenario här ute några kilometer bortom oss. Ett helt fritidshusområde terroriseras av några knarkare som bosatt sig i ett fritidshus. Tack och lov att man inte bor där. Det räcker så bra med en del grannar jag har här, som i sig ter sig ganska ofarliga och harmlösa i jämförelse :).

Att tänka är inte någon kvinnlig egenskap.
Inom det området befinner sig kvinnorna
flera hundra år efter männen.
Uppfinnaren Thomas Alva Edison 1912

17/7-01

Män gifta med framgångsrika kvinnor är mer stressade än de män som har äkta hälfter med lägre lön och position än de själva. Men varför? Känner de sig hotade? För vad? Tappar de kontrollen? Över vad? Är de mindre värda (i sina egna ögon)? Varför? Det spelar väl ingen roll vem som tjänar mest och/eller har det mest kvalificerade jobbet? Inte kan man väl missunna sin partner en bra inkomst och/eller ett kvalificerat arbete? Jag har aldrig haft problem tidigare, när min man tjänade mer än vad jag gjorde. Det enda som var lite jobbigt när jag pluggade var att jag kunde uppleva en "beroendeställning" eftersom jag tjänade knappt ingenting. Jag förväntar mig att han inte tar illa upp över att jag numera tjänar mer än honom, trots deltid. Vi slår ihop inkomsterna och delar rättvist sinsemellan, det som blir över. Pengar är till för att rulla eller fladdra iväg. Varför annars göra mynten runda/sedlarna i tunt papper?

En annan sak jag däremot är avis på är B:s förmåga att kunna äta som en häst och aldrig gå upp i vikt. Det är sååååå orättvist. Han har alltid varit i topptrim, inga överflödiga kilon här inte. Själv går jag upp och ned i vikt, plus minus x antal kilo hit och dit. Jag är en riktig jojo-bantare, men numera känns det som ordet "bantare" inte är relevant längre *småskrattar*. Hur som haver, jag behöver bara titta på en tårtbit så har jag gått upp ett par hekto. Att gå ned dessa hekto sedan blir bara värre och värre med åren. Men vem har sagt att livet ska vara rättvist?

Vilken olycka att vara kvinna,
och ändå är olyckan egentligen
den att när man är kvinna så
fattar man det inte.
Kierkegaard, dansk 1800-tals filosof

16/7-01

Ha en trevlig dag!
Idag oxå :-)
Jag har mest slöat denna helg, mycket sovande och läsande av den senaste Edwardsons-deckaren har det blivit samt en och annan videorulle. Jag tycker nästan synd om hundarna som har en sådan slö matte :). Men å andra sidan verkar de har varit lika slöa själva. En vilohelg alltså med andra ord.

Kvinnor som intresserar sig för vetenskap
har ofta något fel på sina könsorgan.
Nietzsche 1888

15/7-01

Ha en trevlig dag!


14/7-01

Kina fick sommarspelen 2008.
Det förvånade mig lite, faktiskt. Jag har svårt att förstå att idrottsmän ska känna glädje att tävla på idrottsarenor som är besudlade med blod. Kina avrättar folk för så simpla brott som skattebrott och andra brott som i inga andra länder renderar dödsstraff, vad jag vet. Hur ska pressen kunna rapportera fritt därifrån? Visst hör idrott och politik ihop! Varför får inte Iran eller Irak spelen nästa gång? Nu har världens politiker och media fått ett stort ansvar att inte sluta granska Kinas brott mot de mänskliga rättigheterna. Det ska bli intressant att följa detta i framtiden.

Min förra surfräkning (för maj) var på 320 pix. Jag misstänker att den för juni lär bli än mindre. Min semester var i det närmaste "datorfri". En kvart om dagen räcker enligt gammalt Arne Tammer-koncept. Det är en slags kvittens på att man definitivt inte är i farozonen för att bli *en nätmissbrukare*. Vad nu en dito är för något? Min tolkning av det begreppet är att de lever via nätet. De tillbringar alldeles för mycket tid framför datorn, sysselsatt med chattande och icq:ande. Att kommunicera via nätet får aldrig bli ett substitut för dito IRL (In Real Life). En del skapar sig "identiteter", som bara tillåts blomma upp på nätet. Jag tycker att det vore bättre om de tillät dessa sidor av sig själva komma till sin rätt IRL. Jag tycker denna bild talar för sig självt, Honesty on the Internet. Jag kanske hårddrar det hela lite. Men nätet ska i mina ögon vara ett hjälpmedel för att underlätta tillvaron, inte ett självändamål i sig. Jag kanske har fel?

Spector ser dig!
Ur led är tiden!

Om en kvinna är trött av ständiga barnsängar
och till slut dör i en så är det inget att göra åt.
Låt henne bara dö. Hon har kommit till världen
för att föda barn.
Martin Luther

13/7-01

Snälla pappa - sluta slå mamma!
Barnens upplevelser försvinner inte, utan lagras - sätter spår inne i själven. Detta faktum kommer att påverka barnet i hela dess framtida liv. Den som förnekar detta är ute i ogjort väder. Den som förnekar att kvinnomisshandeln är ett problem förnekar barnets rätt att slippa detta som beskrives ovan. I en annan tidning läser jag - Snart behöver vi inte män längre! Nå, jag föredrar nog det gamla traditionella sättet att *göra barn* :). Men för barnlösa par kanske det kan vara ett alternativ, allra helst om det är hans spermier som är dåliga?

Liksom kyrkan underordnar sig Kristus,
Så skall också kvinnorna i allt underordna
sig sina män.
Paulus i brevet till efesierna, 1981 års bibelöversättning

12/7-01

Inlägg i min gästbok på guiden:
He he .. det slog mig en sak.
Om man korsar Annica Sörenstam och Tiger Woods...
får man Annica Tiger då?
*småler lite* - den var rolig.

En kille mailade häromdagen och erbjöd sig att göra en ny layout till guiden samt att koda in sidorna i densamma. Han hade redan gjort ett förslag, som i sig var mycket stilfullt och snyggt. Han tyckte att nuvarande layout var tråkig och gammaldags. Ja, där är jag böjd att hålla med honom :), men vad gör man när inte tiden, orken och lusten finnes? Men jag tackade nej. Jag fick så dåligt samvete. Inte kan jag utnyttja andra att jobba gratis, även om de nu vill göra det själva. Nej, en bra kvinna reder sig själv! Men visst medger jag att han väckte en slumrande tiger. Jag kanske får ta tag i uppdateringen av guiden, rent utseendemässigt. Content rules! Javisst! Men det gör ju inget om *ytan* oxå är bra. Helst skulle jag dock vilja sälja guiden eller på annat sätt överlåta den. Tiden och orken räcker inte till! Det är mycket jobb bakom. Något bör den vara värd? Snart är det en och en halv mille som besökt den, minst. Jag har bara räknare på första sidan, men det finns många andra ingångar.

Tvåmiljoneretthundrasextiosjutusenetthundraåttio (2167180) besökare totalt sedan sen 1996, alla sidor ihopslagna. Så många människor kan inte ha fel :). Ja, t.o.m jag känner en viss hybris när jag inser detta. Är det förlåtet? Jante släng dig i väggen! I detta perspektiv blir det så fjuttigt det Wojwoj och Nodaddy i nätgruppen Föräldrar i Sverige (FRIS) håller på med, se anteckningar 19/6-01. Nu har Marina fått sin del av sleven. Bara för att en lögn upprepas blir den inte mer sann. Svensk avundsjuka? Surt sa räven om rönnbären? Mytomani? En skruv lös? Sårat manligt ego? Bittra mandlar? Svårt att hantera starka kvinnor? Kvinnohat? Feministhat? Who knows? Who cares? Jag tror inte ens de vet det själva. Det är så uppenbart. Jag tror inte ens att de ser att de passerat "gränsen", för länge sedan. Min tolkning lutar åt hämndlystna små sprättande tuppar? Sorry! Öppet mål. Men *puss på näsan* på er och ha en trevlig sommar även ni. Det blir nog karlar av er oxå med tiden.

BTW - på tal om karlar (oavsett sexuell läggning) *slickar sig kring munnen*. Allsång på Skansen har fått en ny innebörd :). Ricky Martin *rockar fett*. Sexig! Snygg! Sjunger bra! Personlighet! Karisma! Respect!

En självständig kvinna är ett otyg.
Ty hon är icke man, men icke heller kvinna,
utan något mitt emellan.
Jonas Alströmer 1858

11/7-01

Grattis Carina!
25 år! Inte illa! Tiden går!
Jag var ju nyss själv 25 år?
Igår blev jag minsann bönhörd. Regn! Potatisen står numera i givakt i potatislandet. Det slokande plommonträdet står åter stolt med uppnosigt bladverk. Gräset hördes sjunga unisont - Halleluja! Fläderbusken ser plötsligt väldigt glad och alert ut. Med dessa ord försöker jag säga att detta regn behövdes :). Naturen fick en omstart. Tänk om vi själva kunde undergå denna transformering enbart genom att kliva in i duschen?

Jag var på synundersökningen igår. Det var en väldigt rar och trevlig kille som gjorde den på mig. Jag ser tydligen väldigt dåligt på ena ögat, även på långt håll. Men det synfelet kompenseras någorlunda med att jag ser helt ok på det andra. Jag ska däremot få ett par nya terminalglasögon med dubbelslipning. När jag tittar rakt fram ska det vara specialslipat för att titta på skärmen och tittar jag nedåt är det slipat för läsning av text. Det blir nog bra :). Billigt blev det oxå. Jobbet sponsrar tydligen merparten av kostnaden. Det är bara att bocka och buga.

Kvinnans värld är hennes make,
hennes familj, hennes barn och
hennes familj. Vi anser det är fel
när hon tränger sig in i mannens värld.
Adolf Hitler C.a 1940

10/7-01

Värmen fortsätter. Jag dansade en regndans imorse. Jag hoppas det ger resultat. Hundarna lider och jag med dem. Nalles nästäppa kvarstår, trots två penicillinkurer. Jag får hjälpa honom ett par gånger om dagen med att "pilla bort snorkusar" lite försiktigt så att han får det lättare att andas via näsan. Han protesterade i början, men nu verkar han förstå syftet med det hela. De är rara de små liven. På tal om små liv. När jag åkte hem igår så fick jag tvärbromsa, mitt i rondellen vid IKEA, för en fågelfamilj som var på vift. Det var mamma, pappa och x antal små barn som promenerade mitt i rondellen. Jag tänkte nästan stanna för att lotsa dem över. Men jag gjorde det inte. Jag var för varm, för trött och alldeles för grinig. Jag ångrar att jag inte stannade. Jag lär ångra mig än mer om jag kommer att se spår av överkörda fåglar nu när jag passerar förbi på morgonen.

Att ge kvinnorna rösträtt ter sig motbjudande
för instinkter som har sina rötter djupt i
naturens ordning. Det är mot allt mänskligt
förstånd, det strider mot allt vad erfarenheten
lärt oss och allt vad sunda förnuftet bjuder.
Tidningen New York Times 1915

9/7-01

Lite kuriosa, så här i värmen. "Mitt kvinnohat är utan gräns. Förbättra kvinnan, eller låt mig fritt få trampa hennes huvud under min häl", ansåg kyrkofadern Klemens av Alexandria, omkring år 200 e.Kr. En annan kyrkofader, Johannes Chrysostormos, verksam på 300-talet var inne på samma linje, "Bland alla vilddjur i världen finns det inget så skadligt som kvinnan". Jamen, det är ju sååååå länge sedan. Javisst, men.....på 1800-talet var synen på kvinnan inte ett dugg bättre, se bl.a. mina anteckningar den 4/3-01. Därför, om man ser bakåt, är det väl inte underligt att feministrörelsen växt fram? Men varför har ordet feminist blivit ett skällsord?

Lovad vare Herren Gud,
härskare över alla länder,
som icke skapat mig som kvinna.
Judisk morgonbön

8/7-01

Nu börjar t.o.m jag tycka att värmen är besvärande, iaf nattetid.
Men vädrets makter rår man inte på :).
Å andra sidan är det kallt nio månader om året......


7/7-01

Red Bull ger dig vingar - låter det inte så i reklamen? Det kanske är mer sant än vad reklambyrån någonsin hade tänkt sig? Nu ska inte bara husdjuren ha mat, utan kläderna ska ha sitt - om forskarna får som de vill. "Fullmatade" kalsonger får en helt annan innebörd :).

Varje gång jag träffar en ny karl, så
tänker jag: Är det här den man jag vill
att mina barn ska tillbringa helgerna med?
Rita Rudner, Komedienn

6/7-01

Vilken värme!
Pust och stön!
Jag blev så glad igår när vi blev av med de tre sista tupparna, de blev omplacerade. Det är alltid lika tråkigt att behöva avliva dem, vilket är nödvändigt om inte nya hem kan hittas åt dem. Nu har vi 7 hönor och 2 tuppar, det får räcka. På tal om att avliva. Jag köpte några flugfångare och klistrade upp på fönstren. Det är någon klibbig massa de fastnar i, men vilket djurplågeri. De sitter ju fast, sprattlandes i flera timmar innan de dör. Kan en fluga känna ångest? Smärta? Dåligt samvete har jag hur som haver. Men flugor är inte roliga. De är ute och kalasar på hönsskit, kattskit och hundskit. Vem vill ha in dem i huset sedan? Krypande i sockerskålen!

Ha en underbar dag!
Ät inte för mycket glass bara :).
*kram* Annica

Älskling, jag bryr mig inte om vad de kallar
mig så länge de inte slutar prata om mig.
Bette Midler

5/7-01

Jag har länge planerat att ta mig till en optiker, men aldrig fått *arslet ur vagnen* så att säga :). En kollega till mig beställde tid igår, så nu är jag tvungen att ta mig dit nästa vecka. Han reagerade på att jag inte kunde läsa det finstilta på ett papper - ens med glasögon på. Ja, det är nog lika bra att släpa sig dit. Jag kanske behöver någon som bryr sig ibland samt styr och ställer lite?

En kille var och hämtade två tuppkycklingar igår. Vi har tre till vi vill bli av med. Några spekulanter? Sprättande tuppar har man inte så mycket nytta av, egentligen.

Jag tycker det går skam på torra land när Socialstyrelsen går emot förslaget att enkönade par ska få adoptera och/eller få genomgå en insemination på laglig väg. Lite udda skäl anges, som luktar gamla fördomar, barns bästa åberopas - känns mantrat igen? Barn mår (kanske) inte bra av att växa upp i den miljön påstår Socialstyrelsen. Jaså? Men barn mår bättre då att växa upp/tvingas till umgänge med en biologisk *kokobäng*-farsa/morsa? En biologisk farsa/morsa som begår övergrepp? En biologisk farsa/morsa som misshandlar både partnern och barnet/en? Alltför ofta i fallen ovan döms gemensam vårdnad och/eller umgänge, även mot barnets egen vilja. Är en uppväxt i den miljön så mycket bättre bara för att det är ett tvåkönat par det gäller?

Faderskapstest på postorder. Är det inte bättre om det sker via därtill avsedda myndigheter? Ska skojare och andra skumma individer tjäna pengar på mäns oro? Testet är inget som hur som haver går att använda i faderskapsmål eller andra tvister. Vem garanterar att resultatet är korrekt? Vem agerar skyddsnät om en man får svaret - det är inte ditt barn? Har man älskat och vårdat ett barn i många år samt tagit det till sig som sitt eget är det tveksamt om det gör varken till eller från. Föräldraskap sitter väl inte i spermien eller ägget? Slutar man älska ett barn bara för att man *upptäcker* att det inte har ens egna gener?

Vad är det för likhet mellan en delfin och en man?
Det sägs att de är intelligenta, men ingen kan bevisa det.

4/7-01

Värmen är nästan outhärdlig. När jag skulle åka hem igår var bilratten så het att jag knappt kunde hålla i den. Svetten bara rinner. Hundarna lider. B. har iaf haft tur med vädret så här långt. Han gillar värme. Det missunnar jag honom inte. Han vill vara ute på gården och fixa och dona. Jag har min dator. Han har sina cyklar :).

Saker går igen. Saker tycks aldrig ändras. Redan 16/4-98 skrev jag om orättvisorna mellan könen inom fångvården, samt nämde det 11/1-00. Det verkar inte ha hänt så mycket :(. Medan kvinnliga interner står inomhus i värmen och packar schampoflaskor tar manliga interner sommarlov (med full *betalning*), går på datautbildning och kör gokart.De kvinnliga fångarna diskrimineras fortfarande, ganska rejält dessutom. Oavsett vad man anser om svensk fångvård i stort, någon måtta på orättvisorna får det väl vara?

Men jag blev strax mycket gladare till sinnes när jag läste om denna dunderpappa i Aftonbladet. Heders åt den mannen! Fler sådana förebilder behövs sannerligen. Lyckliga är nog även hans fru samt barn. Han verkar vara en man som tar sitt faderskap på allvar, om jag ska hårddra det hela. Vilket jag nog tänker göra :). Av alla uttagna föräldraledighetsdagar är det bara 12,4 procent som tas ut av papporna. Visst har det ökat (visst understatement) från dito 9,1 procent 1992. Men man får vara tacksam för det lilla? Eller? En enkel räkneoperation! En ökning på 3.3 per varje 10:e år ger vid handen att först om 114 år (år 2115) så tar mamma och pappa ut lika mycket föräldraledighet. Räknade jag verkligen rätt? Ja! Chockad! Värmen gör en trött i huvudet.....men trött blir man även av detta faktum.

Ibland hör tyvärr folk
dig inte förrän du skriker.
Stefanie Powers

3/7-01

Ingen trafik! Inga köer! Underbart! Det var inte heller några problem att hitta en parkeringsplats när jag väl var framme. Jag måste verkligen ha kopplat av jobbet under semestern. Väl placerad framför arbetsdatorn satt jag som ett fån :) - vad var det nu för lösenord jag hade? Det löste sig efter ett tag, det vara bara att köra *trial and error*, någon större fantasi har jag aldrig haft när det gäller lösenordet till just den datorn. Vem på jobbet vill läsa mina filer? Knappt jag vill göra det själv, allra minst nu efter denna långa, härliga, underbara semester. Mycket vill ha mer! B. har ytterligare fyra veckors semester. Avis!

Vad är det för likhet mellan män och mikrovågsugnar?
Båda blir upphettade på 15 sekunder.

2/7-01

Slit och släp! Dags igen? Det känns som jag knappt har varit ledig en vecka. Det är första gången sedan 1997 jag har varit ledig så pass länge i sträck. Det behövdes känner jag, kanske en vecka till inte hade skadat? Jag har bara slöat och kopplat av, både bildligt och bokstavligt. Jag har sett många bra filmer och läst en hel del bra böcker. Många kanske skulle tycka att det var pest och pina, händelselöst? Men vänta tills ni blir lika gammal som mig :). Jag har gjort min beskärda del av båtsemestrar, tågluffssemestrar, bilsemestrar, bondgårdssemestrar, tältsemestrar, husvagnssemestrar, fjällssemestrar, utlandssemestrar och torpsemestrar. Det som finns kvar på min *önskelista* är en cykelsemester på Gotland och en vandringssemester på kalfjället. Det jag kommer att minnas från denna semester är två saker, Arklöfs oväntade erkännande och det lika oväntade utlämnandet av Slobodan Milosevic. Vad säger det om mig och min semester :)?

Varför kvinnor inte bör ta den i munnen:
Därför att det är avtändande att se en man
se så patetiskt tacksam ut, och dessutom
vet man inte om man blir tjock av det.
Jenny Eclair

1/7-01

En ny månad! En ny dag! :)
Sista dagen på semestern :(.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,