Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

30/6-99
Ha en bra dag :-).

29/6-99
Per-Arne rekommenderade mig en bra bok, angående det jag skrev häromdagen. Jag måste v.b det tipset såklart! Boken heter Gömda och är skriven av Liza Marklund tillsammans med Maria Eriksson. Första dagen lite virrig på jobbet, jag har flyttat (igen) och det tog lite tid att få iordning. Det blir en lång dag idag, för ikväll efter jobbet ska vi till Bromma (hoppas det blir bra väder för vi ska vara utomhus) med några kollegor och ha en *trivselkväll* med vår nya chef :), hon är barnledig för tillfället. Vi kommer att få namn problem, Annika med K och Annica med C får det bli så vi kan skiljas åt i diskussionerna :-). Nalle har fått tuppjuck nu för Smulan höglöper, B. har den äran (tvivelaktig sådan tror jag han anser) att hålla styrsel på dem nu, han är hemma på semester för tillfället. Annars? Inget nytt? Jo - visst är vädret underbart? Den här sommaren har slagit förra sommaren med hästlängder, redan. Synd bara att det verkar som om det medför att det blir mycket fästingar i år, nu plockar jag flera varje dag på hundarna.

Kloka bin suger inte nektar ur vissna blommor

28/6-99
Jag står i skamvrån, iförd strut och mässar för niohundranittionionde gången - Jag måste tygla mitt humör på mailinglistorna och inte vara en sådan *petimäter*. Men jag *bligar* och sneglar under lugg mot den person som försatt mig här :). Men livet går vidare, jag är en erfarenhet rikare och en bekant fattigare :(. Men man lär så länge man lever, säger de? Tveksamt i mitt fall tycks det *skrattar*. Nå, idag är det vardag igen. Jobbet väntar, fast jag hade gärna varit ledig i någon vecka till och tänker nog vara ledig i 5 veckor på raken nästa sommar. Att *fjutta* hit och dit som jag alltid gjort i alla år är nog ingen bra metod, förra året blev jag till och med av med 15 dagar jag av ren slöhet/dumhet inte hann ta ut - det är tre hela veckor det *skakar på huvudet*.

27/6-99
Det började med att jag läste en notis om att en man blivit mördad via en ryggsäck innehållande en hantel. Ett par dagar efter får man läsa anledningen och den var än värre än vad man ens kunde förstå/ta till sig. En 10-åring ber om hjälp (vill därifrån) under sitt besök hos sin far, morbrodern rycker in och som tack blir han mördad. Läs Carros anteckningar från igår som handlar om Carros reflektioner angående den lilla 10-åringen som blev tvingad av *myndigheterna* att umgås med sin far och till syvende och sist fick pga detta se sin far döda sin morbror. Barn glömmer inte - de *gömmer* allt längst in i själen och där kommer det att ligga resten av livet. Har de tur kan de bearbeta sakernas tillstånd och ändå få ett bra liv. Men det ska man inte ta för givet, allra helst inte med den s.k *psykvård* vi har i Sverige och mest troligt är att det som göms i snö kommer upp i tö - förr eller senare - samt kommer att påverka barnet som vuxen på ett oftast negativt sätt. Säger som Carro - ta barn på allvar. Behöver inte säga så mycket mer, läs hennes anteckning istället.

Vuxna glömmer inte heller - de *gömmer* oxå allt längst in i själen. Susanne och Katinka har en ny spännande sajt på gång, http://www.fagelfenix.net, ett välbehövligt initiativ när det gäller kvinnomisshandel. Katinka har gjort sajten, med bravur :). De har startat en mailinglista som är till för drabbade kvinnor, ett ställe i cyberplace där de kan diskutera och debattera med likasinnade utan att någon dömer, ifrågasätter och misstror. Problemet måste belysas! Problemet består inte bara i att utövaren har slagit kvinnan/barnet, ofta finns en långvarig psykisk terror med i bilden. Problemet måste påtalas och får inte sopas under mattan. Problemet får ej ignoreras, det kan drabba vem som helst - det förekommer i alla åldrar och samhällsklasser - ju *finare* folk (som utsätts) desto mer kraft läggs ned på att dölja problemet verkar det som! Kvinnor behöver dryfta detta med andra kvinnor i likartade situationer, där spelar denna mailinglista en stor roll. Numera är ju halva svenska folket uppkopplade, men givetvis är antagligen flertalet drabbade kvinnor dem som inte tillhör skaran uppkopplade - men förhoppningsvis ska listan nå så många som möjligt ändå. Det är inte kvinnan som ska klä skott för att hon blivit utsatt, utan den som ska dömas både av rättsmaskineriet och allmänheten är UTÖVAREN. Men så är sällan fallet :(. Det är kvinnan som får ta *skammen*, folk tittar efter henne om hon går ut med blåtiror. Det är kvinnan de tisslar och tasslar om. Det är kvinnan som tvingas gömma sig och sina barn. Det är kvinnan som får allt besväret vid skilsmässa och flytt. Det är kvinnan som måste kämpa in i det längsta mot alla myndigheter för att få skydd för sitt/sina barns liv. Ofta verkar det som om det är kvinnans sak att bevisa att övergrepp gjorts, vår kära polis/åklagar-myndighet har en viss inbyggd tröghet som i sig har orsakat många kvinnors onödiga förtidiga död. Jag skriver kvinnan - visst finns det motsatsförhållanden, men de är inte alls lika vanliga.
1976 I slutet av juni 1976, gravid i åttonde månaden! Utan förvarning kom 1:a knytnävsslaget, vilket gjorde det hela än svårare att hantera. Sedan eskalerade det! Efter att ha blivit våldtagen, misshandlad och utsatt för ett mordförsök några år senare fick jag äntligen kraft att ta mig ur förhållandet.

De är i minoritet, tack och lov - men de finns överallt!
Det är fega, svaga män/killar som hotar och
tar till våld, värda all världens förakt!
En elogé till de män/killar som öppet visar att de
inte accepterar sina medbröders beteende. Till de andra -
"Den som tiger samtycker"!

26/6-99
Kände mig ganska ensam här på jorden imorse när jag tog mina morgonrundor. Inte en _enda_ själ såg jag, bara rester från gårdagen *ler*, typ grillar som stod övergivna ute, oavdukade bord, ölburkar och t.o.m en hög med kläder utmed vägen? Hoppas alla har haft en underbar midsommar, själv spelade jag och B. crocket mest hela eftermiddagen, jag vann två gånger av tre :). Vi har en stor annorlunda tomt, kuperad i flera nivåer så det kan bli långa och trixiga banor som tar sin tid att gå runt om man har lust ;), speciellt om man kör med dubbelt antal bågar mot normalt. Vi grillade och hade ovanligt mysigt, vi gick tillsammans en sväng med hundarna på eftermiddagen och det är inget som hör vardagen till ;). Men annars är midsommar för mig ingen stor helg numera, been there - done that - never going back - känns det som...ibland är det så att sakers tillstånd är irreparabla och hur man än skulle vilja försöka har man *historien* med sig i ryggsäcken vilket gör det än mer omöjligt. I denna fiktiva ryggsäck finns det så många oönskade minnen nedpackade, för min del är den alldeles för tung för att vilja släpa med mig ouppackad resten av livet. That´s it.

Fick ett trevligt mail från Eva, tackar :) och hon bifogade ett en rolig historia jag inte kan undlåta att dela med mig av.
Historia ur ortstidningen -
om stockholmaren som kom upp hit till trakten för att titta på en sommarstuga som var till salu.
Den var helt perfekt och spekulanten var nöjd med priset också, men:
- Det var ju det här med myggen. Den lär ju vara väldigt plågsam här uppe.
- Nää. Vi besväras inte av den och dessutom är det inte många myrar och vattendrag häromkring, så det är ganska myggfritt här. Men stockholmaren envisades om myggplågan och han hade en stuga i Roslagen som också var till salu.
- Men vi gör så här sa försäljaren/stugägaren; Jag ska in till stan i ett ärende och är borta högst en timma. Om du klär av dig naken och jag får binda fast dig där borta vid flaggstången, med händerna bakom ryggen så du inte kan vifta bort myggen, och har myggen besvärat dig så du tycker det är obehagligt, då får du sommarstugan.
Eftersom läget var lite avskilt så att ingen skulle se hans belägenhet och med chans på att få en sommarstuga helt gratis accepterade han. När försäljaren/stugägaren återkom från stadsbesöket upptäcker han en fullständigt utmattad och slut stockholmare.
- Men, vad är det? Har myggen angripit dig, eller vad är det?
- Nää, inte myggen. Men den här jädra kalven som sprungit här, har den ingen mamma?

25/6-99

Trevlig midsommar!

Take care! Bli inte en i statistiken, som just säger att på midsommarafton ökar alkoholkonsumtionen TIO GÅNGER mot normalt. Räknar febrilt! Om man normalt dricker kanske 1-2 öl en fredagkväll? Vad blir det? Svindlande summor! Låt helgen bli barnens högtid och gör inte deras ögon ledsna genom att själv konsumera för mycket alkohol under kvällen. Barn och alkohol går inte ihop, dvs barn ska givetvis inte dricka men ska inte heller behöva se sina föräldrar tappa kontrollen. Kan man inte leva upp till detta utan förorsakar sina barn smärta genom sitt egoistiska *fyllebeteende*, ja - då har man förverkat sin rätt till föräldraskap och givetvis gäller detta djurägare :). Nej, nu ska jag inte måla fan på väggen. Jag drar lätt iväg.... Men...jag vet att imorgon kommer man att få en glimt av kvällens helvete för somliga genom att läsa morgondagens rubriker i tidningarna. Vi ska inte göra något speciellt här hemma, bara grilla något gott och ta det lugnt - samt för en gångs skull umgås med varandra :). B. har börjat respektera min syn på alkohol och det känns bra. Må gott och en *bamsekram*. Gör inget jag inte skulle göra!

24/6-99
Ett välbehövligt regn kom igår, mer likt en svensk sommar än den soliga värme som rått senaste veckan. Man riktigt såg och *hörde* hur den torra marken sög åt sig vätan, gräset blev synbart grönare bara på någon timme och alla slokande ledsna plantor sträckte på sig och fick nytt liv. Plommonträdet ställde sig i givakt igen :), efter att ha slokat x antal dagar. Jag gillar regn! Jag gillar även sol! En lagom mix är bäst! Både för moder natur och oss människor!

Var iväg med busarna på förmiddagen och åkte och kikade på ett *objekt* :), som vanligt - lät så bra men visade sig vara av intet värde. Förstår inte folks tendenser att klumpa ihop sig? Visst är vi flockmänniskor sedan begynnelsen, men flocken var ju bestående av nära släkt och vänner? Att *flockas* med helt främmande människor är inte min melodi, vad det än gäller. Jag *flockas* gärna med mina hundar däremot, de vet man ju vart man har och dem kan man lita på till 100%. Jag vill ha utrymme, både bokstavligt och bildligt talat. Inte kanske så i den bemärkelsen som en del tolkar ordet, att man tar utrymme i form av att vara en linslus, ta för sig, visa upp sig, vara *gapig och skrikig* och köra över andra. Nej, jag menar livsutrymme, tystnad, balans, livsglädje, en inre harmoni, lugn och ro. När jag åkte förbi Bro svängde jag in och köpte en pizza :), har inte ätit pizza på minst ett halvår så det kändes *syndigt* och var faktiskt riktigt gott. Igår fick jag en uppenbarelse *ler* - eller vad man ska kalla det. En insikt? En aha-upplevelse? Sussade en stund efter pizzan (är fortfarande jättetrött) och vaknade tvärt efter en underlig, påtaglig dröm, gick in i köket och tog en cigg och konstanterade för mig själv - Ja, det stämmer - så _är_ det - jag vill ha full kontroll, oavsett vad det kostar/innebär. Drömmen? Haha, tänker jag inte berätta :). VaFan skulle ut igårkväll såg jag på listan, men jag hakade inte på då jag inte hade någon lust att åka in till stan, även om jag nu är ledig och inte behöver tänka på att det är jobb dagen efter. Jag hoppas de hade trevligt!

23/6-99
Dansar regndans idag.

22/6-99
Gick totalt in i väggen igår både bokstavligt och bildligt talat.
Trots en veckas semester, sådan trötthet och känsla av utbrändhet?
En mer psykisk trötthet än orsakad av kroppsligt arbete!
Får hoppas dagen blir bättre!
Sämre kan det knappast bli :-/.

21/6-99
Jag vill ha regn! Nu är det så torrt, så torrt i trädgården. Ett par dagars regnande skulle sitta fint fast jag har semester :). Laddade äggkläckningsmaskinen igår, se Dagens bild. Fast i ärlighetens namn tvivlar jag på att resultatet blir så bra. Maskinen ska stå och *tuffa* på i 21 dagar innan eventuella kycklingar kläcks. Men eftersom tuppen verkar behöva Viagra ;) så undrar jag om det är några ägg som är befruktade överhuvudtaget. Faverolle är en ras som inte är speciellt ruvningsbenägna, därav fusket med en äggkläckningsmaskin. Nästan alla våra nuvarande höns är ursprungligen från denna äggkläckningsmaskin, nu var det dock 2 år sedan den kördes sist. Men jag kan nog gott säga att jag förstår hönsen *ler*. Vem vill ligga still i 21 dagar? I ett tråkigt hönshus? Varmt! Tråkigt! Bara *kliva* av en gång om dagen för att gå ut och skita, kasta i sig lite käk och dricka vatten?

Jag läste om tjejen som har försökt komma in på *hockey-gymnasium* men nekats pga sitt kön. Tjejer kan inte spela ishockey säger en del gubbar, jag kontrar med - varför inte? Är det *dongeln mellan benen* man använder när man lirar på isen? Tveksamt! De kan ju inte åka omkring med stånd jämt *flinar* och använda den som klubba. Kan se situationen framför mig :), skämt åsido! Hallå! Har vi inte kommit längre? Det är snart ett halvår tills vi är på väg in i år 2000 och så läser man om detta. Baxnar! Blir förbannad! Är man genuint intresserad av en sak, oavsett vad det månde vara, ska väl inte könet sätta hinder i vägen? Alla är inte lika till sinne och kroppsbyggnad, en del killar passar inte heller för att lira hockey men jag är övertygad om att om intresset och fallenheten finnes hos en tjej kan hon bli lika bra om hon bara uppmuntras och får den träning och istid hon behöver, såsom killarna får med automatik.

20/6-99
Det doftar gott! Nyslaget hö! Finns det något som doftar lika gott? Jo, det skulle vara rena kläder som hängt ute på tork. Smulan och jag har inte samma almanacka. Enligt mina noteringar ska hon löpa först i mitten på augusti, men det tycks hon inte bry sig om :). Det har varit många löp runt omkring och det har antagligen *triggat* henne, för nu har hon börjat blöda och det blir väl dags lagom till midsommar. Stackars Nalle :(. Det har varit varmt för dem nu i veckan. De hittar svalka under verandan, där ligger berget i dagen och där ligger de oftast när det är som hetast. Imorgon är det sommarsolståndet, sedan går vi mot mörkare tider igen :). Om man skulle följa traditionerna är det väl imorgon man egentligen ska plocka sju blomster och lägga under kudden? Eller är det ikväll redan? Hur som haver - midsommarafton är det inte förrän på fredag den 25:e enligt almanackan, anpassad för att funka i det moderna samhället *ler*.

19/6-99
Internets Greta Garbo :) var det någon som kallade mig igår *vinkar*.
Är mer van att kallas Internetmormor förstås. Det epitetet kan jag mer identifiera mig med. Men å andra sidan, jag är ingen linslus och trots min *öppna* dagbok är de inte många av nätets innevånare som kan säga att de känner mig mer än till ytan. Gott så! Jag har en stor integritet! Typ - mitt hem är min borg! En vid sfär av avståndstagande! Få kommer innanför dessa murar om de inte förtjänat detta! Tyvärr ger alltför många upp *skrattar* ;) innan de *släpps in* innanför murarna, tråkigt nog. De som känner mig sedan länge kan nog inte se/märka skillnad på mig nu och hur jag var 1995, innan jag började bli aktiv på nätet. Jag är samma gamla Annica som förut men nätet är inte samma gamla Internet som förut. Det har hänt mycket på dessa år :), det sägs att på ett vanligt år så ryms 7 Internetår och det kan nog vara sant. Utvecklingen har gått med raketfart och det är nog inte bara i positivismens tecken *ler lite skevt*. Något jag nyligen fått allergi emot är alla dessa sajter som har en topp100.gif eller liknande, andemeningen är att man ska klicka på bilden så räknas en röst på deras sida. Jag tänker numera bojkotta dem som potentiella Tiger-länkar, rakt av! Nå, går man till denna sajt som administrerar denna Topp 100-sajt blir man ju enbart gråtfärdig :( (de sidor som säges representera toppen av svenska nätet gör en mörkrädd). Fattar inte folk syftet med det hela? Enda syftet som jag ser det är att generera trafik till just den sajten, vem/vilka som hamnar på 100-listan är nog egalt för dem. Flera efterföljare till detta koncept har *ploppat* upp och detsamma gäller dem - Bojkott! Pionjärandan är borta! Idealismen försvinner mer och mer! Vet inte om jag gillar detta? Är det dags att lägga av? All utveckling leder inte framåt!

Att tro sig klokare än andra är den största dårskapen!

Älska mej nu, när gryningen kommer
och skyarna blänker som slöjor av guld.
Älska mej nu, när måsarna skriker
och doften från havet står tung i vårt rum.
Älska mej nu, när solkatter leker
över din nakna, brunbrända kropp.
Älska mig nu, när allting står stilla;
Denna magiska stund just då Solen går opp.
Björn Afzelius

18/6-99
Arghh! Jag skrev dagens inlägg och skrev tämligen långt och så bara försvann det :). Undrar sa flundra om jag ens kommer att minnas hälften av vad jag *yrade* om. Men jag testar....

Jag var bara 60% nörd!
Idag var det meningen att jag skulle dra en repa förbi jobbet. Men jag har inte bestämt mig än om jag ska åka, blir dagen lika fin som igår så är jag hellre hemma. Jo, semestern har ju börjat bra med tanke på vädret. Varm och soligt, tyvärr innebär det att jag inte har flängt runt i samma utsträckning som jag planerade. Hatar att åka bil när det är varmt och ångrar djupt att jag inte beställde AC i bilen när jag ändå beställde så mycket annat *lull-lull*. Solat har jag gjort i tre dagar nu, jag tycker egentligen inte om att sola :) - kan inte ligga still och vill gärna blöta mig/bada titt som tätt för att stå ut. På tomten har jag *riggat* en kall dusch, så jag kan kyla av mig med jämna mellanrum. Men jag tycker om att bli/vara solbränd så det är bara att välja, man får ta det goda ur det onda. Grannarna tycker nog kanske att jag är lite underlig som lika ofta går omkring och *solar* som att ligga i solstolen. Rastlös är rätt ord hur som haver. Men det gamla talesättet gäller fortfarande - den som vill bli fin får lida pin. Men här går vi svenskar, blekfisar och blekansikten och gör allt får att få lite solbränna och bli läckert bruna. Människor som är till naturen bruna *naturellt* kan däremot bli utsatt för rasism även här i lilla Svedala. Hur går den ekvationen ihop? Jag förstår inte den logiken eller icke-logiken. Är det inte lika snyggt och läckert att vara det naturellt?

I köket för jag en ojämn kamp mot nya hyresgäster. Det är små, snabba myror som intagit köksbänken. Små intelligenta rackare :), de har säkert en spanare som slår larm när de hör mig komma. Det ser så tomt ut på bänken, men lyfter man på något trycker de där under och rusar iväg i panik medans jag förtvivlat försöker decimera skaran. Smyger jag däremot in hinner jag se dem innan de intar försvarsställning. Lustigt? Jo, jag är inte konsekvent - jag håller med om det - eftersom jag anser mig vara en sann djurvän. Men gränsen går vid spyflugor, myggor, myror och stora spindlar. Jag kan se ekorrar eller igelkottar ihjälkörda vid vägkanten och tycka att det är synd/sorgligt. Jag kan gråta när jag läser om hundar som far illa. Jag förstår inte alla som hatar vargar och vill utrota dem. Jag köper bara kött från svenska slakterier, där jag iaf inbillar mig att de inte lider innan de slaktas. Jag undviker att trampa på grodor och andra insekter. Men en spyfluga kan jag gladeligen smälla ihjäl med flugsmällan utan att tveka. En stor spindel (större än någon/några centimeter) kan få mig att panikslaget hugga tag i vad som helst och drämma till den med.

17/6-99
Trevligt igår, dock drog jag tämligen tidigt (som vanligt) och var hemma redan vid 23.00. Maten på Patricia är nog lite överreklamerad, min bisonoxe-biff :) var ganska smaklös. Var ju tvungen att testa min nya digitalkamera, fast Katinka och jag ville inte vara med på bild *ler*. Det verkar bli en solig dag i dag oxå - så ha det bra! Passa på och njut, man vet inte hur länge det varar.

16/6-99
Solig dag igår, låg och *brände* mig i tre, fyra timmar och har redan fått en klädsam *bränna* - njae, det beror kanske på hur man ser på saken *skrattar*. Det var iaf skönt att ligga och lyssna på fågelsången och bara koppla av. Dock har jag inte kopplat av så mycket att jag kopplat ned. Sedan fick busarna åka en sväng med bilen, fast det var lite för varmt egentligen (med den tjocka pälsen) men åker man fläktar det lite om man har fönstret öppet. Att parkera bilen och gå ifrån en längre stund (för att stor-handla/gå på restaurang) är däremot helt förkastligt. Så _gör_ man bara inte, varken med barn eller hundar. Smulan kommer galopperande när hon hör att man tar bilnycklarna i handen, fast besluten att få hänga med. På något sätt kan hon skilja från *när matte åker till jobbet* och *när matte är ledig* och det finns chans att haka på ;-). Igår skulle jag åkt in till stan på kvällen en sväng - hade sett fram emot det. Men det blev inställt, det var svårt att samla ihop alla just den kvällen (min gamla grupp på jobbet). Nå - vi bestämde att det blir en lunch på fredag istället, men det är ju inte samma sak :). Tråkigt dessutom att åka in till jobbet på semestern, skulle nästan lika gärna kunna jobba just den dagen. Idag eller rättare sagt ikväll är det tänkt att vi ska ses några stycken på Patricia vid sju-snåret. Är lite på hugget just nu. Min osäkerhet och beslutsångest är borta. Jag har börjat lita igen på mina *vibbar* och kan ta beslut även om de är negativa.

15/6-99
Var en sväng till Hacksta - det var varken hackat eller malet :). Jag kräsen? Nej, men det är viktigt att allt stämmer. Inre och yttre miljö samt givetvis möjligheterna att rasta hundarna runt omkring. Nå - keep going! Annars en slö dag, solade någon timme, borstade busarna och tog några långa sköna promenader. En klänning åkte på för första gången denna sommar - som i sig verkar bli bra mycket bättre än förra årets. Men kan något bli sämre än förra årets sommar - egentligen?

14/6-99
Bikinin fram igår - insåg snabbt att beach-99 är långt borta :). Efter en halvtimme försvann solen lika snabbt som den kom, men värmen bestod. Trodde ett tag att det skulle bli ett rejält åskväder, men icke sa Nicke. Var och röstade, förstår dem som blev *soffliggare* igår, avigt datum för ett val. Men jag resonerade så att röstade jag inte så vann enbart motståndarsidan på det, så kan man resonera oavsett vad man *håller* på :). Sedan åkte jag iväg och hälsade på Susanne och Åke. Tiden rann iväg fort, men det brukar den göra när man har trevligt. Susanne såg så blomstrande ut att jag blev helt hänförd när jag klev in (det var länge sedan jag såg henne), en inre skönhet som bara är vissa förunnade *ler* i vissa tillstånd fast jag tror även att Åke har ett finger med i spelet. Träffade hunden Tuff, vars namn kanske är lite missvisande men en hund som inte var svår att tycka om. Imponerad över hur väluppfostrade barnen var :). Jättekul att se hur folk lever/bor privat, ett hem ger ofta en totalbild av personen. Mitt hem är min borg säger en del, mitt hem är min *spegel* kan man oxå säga. Fast *funderar* - vilken bild skulle mitt hem ge folk? Ett rörigt/ostädat inre? Fast som vi oxå diskuterade mitt hem är inte riktigt mitt hem :(.
Ha en underbar dag!
Det ska jag ha!
Semester!
*kram*
Annica

Vill du inte att någon ska få veta det, så gör det inte!

13/6-99
Igår när jag var och handlade träffade jag en gammal arbetskamrat. Hon hade precis gått en kurs via komvux, webdesign. Hon var så ledsen för att den mot slutet hade *ballat* ur och nu var hon orolig för att det inte ens skulle bli några betyg efter genomgången kurs. Varför känner jag igen detta? Varför blev jag inte förvåndad över svaret när jag frågade vilket kunskapsföretag som arrangerat kuren - Limited Edition (se sidan om Kunskapslyftet)? Varför får detta fortgå? Gick in på en av Limited Editions hemsidor, http://www.movingpictures.se/. De har en liten html-skola där.
<h1><center>Min hemsida</center></h1>
Såååååååååååå gör man bara inte som ovan!
<blockquote>...</blockquote>
Används för att skapa högerställd text.
Nå - är väl inte riktigt rätt :-).
Säger väl en hel del om kompetensen hos detta företag. Att jag sedan har fått höra att G. från Upplands-Bro komvux numera jobbar där gör inte saken bättre. Man kan ju undra om arbetsuppgifterna består i att bränna olagliga CD-skivor åt företaget :).

Knyter du näven kan ingen lägga något i den!

12/6-99
Dags att *signa* av en och annan lista? 518 mail på _en_ dag? Tankade hem mailen när jag kom hem vid 18.00, ändå hade jag tidigare tankat hem nattens mail vid fem-tiden på morgonen innan jag stack. Fast vid närmare koll var det mailinglistan Trafik som fått *krupp*. Kvar var bara c.a 75 som jag behöver läsa/svara på. Alla andra åkte ograverat ned i Trash - hoppas inget åkte med av bara farten av misstag som jag borde läst/svarat på. Men jag har ju semester *flinar*.

Hade en "Jag mötte Lassie"-upplevelse igår :). Jag var tidigt inne i stan så jag tänkte jag skulle gå från Centralen till Storgatan på Östermalm. Halvvägs, i min närsynta *egna lilla värld* hörde jag - Hej Annica. Kisade lite yrvaket runt och framför mig stod en då (iaf) främmande kille och log :). Ingen kändis *ler*, men för mig en Lassie-upplevelse då jag aldrig sett honom IRL, Thomas Kahn en trevlig prick som är med på listan VaFan och Trafik. Kul att få ytterligare att ansikte till mailadressen. Fast hur han kände igen mig undrar jag fortfarande över? Jag skulle aldrig ha känt igen honom trots att jag sett ett kort på webben på honom.

Mellissa och happy99.exe avklarade, men tro inte att det är slut för det :). Ett nytt virus med namnet Worm.ExploreZip kommer som attachement i e-posten. Varning! Öppna inte filen, mer info finns här!

En smickrare är en hemlig fiende

11/6-99
Tiina (http://hem3.passagen.se/datakidz/) har gjort det igen :). Lekt med fjärrkontrollen, sist var i april. Imponerande av henne att surfa igenom alla Dagbok på nätets dagböcker. Och - främst av allt en hel del icke-befintliga :-) listades vänligen av henne så jag får ta och rensa bort dem. Lustigt att folk anmäler sig till en web-ring och sedan bara glömmer/skiter i att maila när de adressändrar/tar bort sidan. Idag ska jag in till stan på ett seminarium anordnat av ISOC-Se. Temat - Vem har ansvar för Internet? En av föreläsarna är Horatius, han som anser att privata hemsidor inte har ett berättigande. Det ska bli intressant att lyssna på hans jidder, får hoppas att jag inte går i svaromål :). Brukar snabbt bläddra förbi hans krönika/frågespalt i en av kvällstidningarna - läste en första gången och det räckte. Så igår var sista dagen på jobbet innan semestern. Behöver jag säga att det känns skönt? TVÅ hela veckor. Yaabadaba-dooooo!!! Vågen!
http://www.angelfire.com/ct/vagase/ - VÅGA SE!

Med en lögn kommer man långt, men inte tillbaka!

10/6-99
Den som inte gillar hundar ska nog inte kika in på Dagens bild :).
Risk med hundhår i kaffet.
Jaha - gamla nyheter i Computer Sweden.
Gubbvälde råder i Internetbranschen
Var väl inget nytt? Inte för mig iaf.
En enda ynka kvinna i styrelserummen, 1 kvinna och 42 män.
Varför är jag inte förvånad :)?
Citat:
<snip>
- Man vill gärna tro att webbranschen är modern, men så är det inte. Det är pinsamt att det är så här, säger Christer Sturmark grundare och styrelseledamot i Cell.
</snip>
Hmmm, dags att göra något åt saken - Christer? Mer än att bara prata *ler*. Nå - nu ska vi inte vara elaka. Men visst finns det duktiga och driftiga kvinnor men varför kommer de inte fram? Felet kan väl inte bara ligga hos kvinnorna själva? Vet med mig själv att jag gärna *underskattar* min egen förmåga - Jante väger tungt. Men det tror jag iofs inte har ett dyft med att göra att jag är en kvinna utan mer hur min uppfostran var. Dock kan det ju i förlängningen sägas att den var ju traditionell, min storebror gavs större värde pga att han var den förstfödde och hade bihängande *snorre* mellan benen :). Själv har jag många tjejer runt om kring mig både på jobbet, på nätet och så även privat så jag ser inga begränsningar med att vara kvinna. Men någonstans tar det *stopp* och varför kan man ju bara undra.

9/6-99
En blick som sedan länge varit brusten
såg in i en som flammade som eld
En fråga lika själlös som allt för ofta ställd
blev nyckel till ett överklasshotell
Ja, du vill känna doften av ett fyllo mot din kropp
för att tvätta bort en helt annan arom
Och du tänkte att om svinen kan bli renade av lera
så skulle du gå som en nyfödd därifrån
Björn Afzelius

Nalle har fått tuppjuck, han beter sig som om Smulan skulle vara på väg att löpa. Hon ska inte löpa förrän i mitten på augusti. Nu liknar de mest fyrtornet och släpvagnen :). Smulan är ganska less på hans uppvaktning, minst sagt. Jag kanske ska *sälja* iväg min HTML-guide. Det är en alternativ lösning just nu. Hur som haver :) så kommer jag att fortsätta uppdateringarna och sedan får jag se vad som händer. Det brinner inte i knutarna, jag kommer att sitta på arbetstid i juli och göra det mesta jobbet. Om jag kommer att tjäna pengar? Njae - det tror jag inte och det är inte mitt mål här i livet heller. Har levt på ris/spagetti i fler år än andra vanligtvis gör - har inga vidlyftiga vanor/krav/behov. Att jag tjänar bra nu är inget jag räknar med att göra livet ut, därför vägrar jag att ändra mina vanor. Dessutom fick jag en chock när jag öppnade mitt röda kuvert som kom och gav mig besked om min beräknade pension från 65 års ålder. Det _var_ ingen rolig läsning. Man kan säga att uttrycket *back to basic* passade in i det sammanhanget. Nåja, den dagen den sorgen. Det hinner rinna mycket vatten under broarna till dess. Annars? Bra, tror jag *tittar mig yrvaket omkring* :). Ha en bra dag!

http://www.survivors-foundation.org/
Synd bara att en sådan viktig sida inte funkar i Netscape!
Annica *suckar* lite, men ni med IE kan ju surfa dit!

8/6-99
--|-- still alive and kicking --|--
Kan inte säga mer just nu.
Men efter många zigg igår kan jag dra ned på rökningen idag :).
Har som policy att inte kommentera detaljer från mitt jobb här i reloaden, dels för att jag har tystnadsplikt samt även för att det inte känns bra rent allmänt. Det är ju mig och mina tankar som ska exponeras, inte en beskrivning av mitt arbete. Men visst är gränsdragningen svår ibland - allra helst när man som jag trivs så *förbenat* bra och inte har så skarpa gränser - jobb - fritid. Är lycklig för det! Faktiskt! Trivs med det! Det är inte alla förunnat att ha det så bra som jag har det nu. Och...jag har ju lite att jämföra med *flinar*. Been there - done that - never going back. B&W - släng dig i väggen. När jag blev varslad därifrån så blev jag bara glad. Fast inte direkt :). Minns att jag åkte dit enkom för uppsägningssamtalet som varade i en halvtimme. Under den korta tiden hann Volvon bli utsatt för ett stöldförsök med resultatet att låset hade förstörts av en stor skruvmejsel. Det var som att köra in bilnyckeln i ett enda stort tomrum, det tog ett tag innan jag förstod vad sjutton det kändes så konstigt för (det var mörkt ute). Första gången och hittills enda gången *ta i trä - bankelibank i huvudet* jag haft besök av biltjuvar. En gammal Volvo är lixom inte vad man tror av intresse för en biltjuv? Det var inte billigt att fixa det :(. Men hade jag inte blivit uppsagd pga arbetsbrist hade jag antagligen suttit kvar där och varit missnöjd med jobb och så hade det *spillt* över än mer på fritiden. Där var det däremot gränsdragning mellan jobb - fritid. Jag kan inte påstå att jag vaknade på morgon och kände mig lycklig över att det ånyo var en arbetsdag. Jag satt inte hemma på fritiden och sysslade med jobbrelaterade saker direkt. Räkna pengar då *flinar*. Enda fördelen var arbetstiderna, de passade utmärkt som hundägare.

Kreativitet Kräver Kaos!

7/6-99
Idag blir det en spännande dag på jobbet!
Mer kan jag inte säga :(.
Ha en bra dag!
*kram*
Annica

6/6-99
Årets andra fästing borttagen.
Nalle givetvis, han verkar vara en fästingmagnet.
Smulan får alltid mindre *kamrater* på sig ;).
Morsan ringde igår, de kom hem från Cypern i fredags. Hon ville bara berätta hur de haft det och att hon fått ett kort från en annan Tiger - långt upp i norr. Denna Tiger (som jag själv inte sett på minst 25 år) var så imponerad av att jag tydligen var en *rikskändis* inom Internet :). Jo, jag tackar jag. Iofs är det väl bara bra att jag inte befläckar :) namnet Tiger, rikskändis var min mors beskrivning och jag undanber mig allt ansvar för den *flinar*. Men jag smålog lite i mjugg, ville inte säga något till min mor - hon förstår eller rättare sagt vill inte förstå. Det finns kusiner jag aldrig sett, även här i Stockholmstrakten och jag tycks fortfarande i vuxen ålder vara *persona non grata* för det mesta. Släktingarna fyller 50/40 år huller om buller och jag får aldrig veta det än mindre blir jag bjuden. Numera bryr jag mig inte så mycket - det var värre förr. Jag har accepterat att jag antagligen (?????) är en synnerligen sannerligen otrevlig/icke bjudbar/grinig/elak/oförskämd/kantig/asocial/skämmer ut hela släkten-person *ler* :))). *Same crap* - *different names* Nej, nu ska vi inte vara sådana...men man kan ju undra.

Sveriges nationaldag idag. Hmmm. Är det idag man ska gå och vifta med flaggan och hedra kungafamiljen? Jag kan iofs tänka mig att hedra nationaldagen genom att att fira den med god mat och hissa flaggan här hemma. Men kungafamiljen kan jag vara utan. Anställ en kung eller ambassadör *you name it* - sköter han/hon sig inte så går det att avskeda densamma. Som det är nu ärvs den *titeln* vilket är horribelt i ett modernt samhälle. Är det demokrati? Luktar lite mer idel ädel adel i min smak, vill vi verkligen behålla något som så i mångt och mycket minner om gamla ståndssamhället? Vad är det de ärver egentligen? Titeln? Generna? Generna kan det knappast vara, så utblandade de torde kunna vara vid det här laget, inavel är ju inte så vanligt numera :-).

Jonas bidrag :).
Den kvinnliga lägre chefen till den manliga högre chefen:
- Sjuksköterskorna går på knäna av allt jobb.
- Ja, tänk vad kvinnor kan!

5/6-99
I morse klev jag upp kvart över fem, satte på kaffevatten och tände en cig under köksfläkten. Helt övertygad om att det var fredag :). När jag kom på att det var lördag så stängde jag av köksplattan och gick och lade mig igen, lyckades sova en _hel_ timme till. Igår åskade det en hel del här. Jag väcktes av en djäkla smäll (hela huset skakade) och gick yrvaket upp. Smulan låg och sov i duschkabinen helt oberörd men Nalle satt i soffan i vardagsrummet och *skakade*. Jag gick in i tvättstugan och drog ur kontakten som går in i datarummet (via taket - snabbindragning för några år som sedan som blivit permanent). I kåken finns de enda jordade kontakterna just i tvättstugen och jag vill gärna ha en sådan till datorn, därav den långa skarvsladden. Men givetvis var det för sent :(. När jag satte igång datorn i morse med viss bävan funkade själva datorn okey, men det inbyggda modemet hade fått sig en *stöt* för mycket så det var kaputt. Med visst *pust och stön* letade jag fram ett gammalt externt modem så allt är inte becksvart, men ändå! Modemet i *testburken* i vardagsrummet gick oxå sönder. B. hade inte dragit ur alla kontakter när han hörde att åskan var på väg, vilket jag har sagt åt honom att göra så många gånger :(. TV:n slog han bara av via strömbrytaren - den blixtrade till vid största åsksmällen, då åskan antagligen slog ned någonstans i närheten - fast TV:n klarade sig konstigt nog. En ölöppnare som ligger på bänken (som spelar en trudelutt när den kommer i kontakt med kapsylen) låg och spelade för sig själv ett par gånger. Snacka om krafter i luften :).

Vart har *pionjärandan* på nätet tagit vägen? Inte för att den försvunnit helt, men visst har sakers tillstånd förändrats? Eller är det jag som förändrats eller rättare sagt _inte_ förändrats? Alla verkar vara så satans kåta på att tjäna pengar på nätet numera, stora företag och ända ned till små *hemsidessnickrare*. Reklambanners har blivit inflationsvara numera. All information ska vara fri - dubbeltydigt budskap. Visst är det väl okey om sajter finansieras med reklam, i lagom doser. Jag vill inte bli *våldtagen* varje gång jag går in på en sida. Ta detta med alla pop-up fönster som öppnas och exponerar sitt innehåll mitt i nyllet på mig - utan att jag vill se skiten. Eller när folk försöker tvinga mig att surfa på deras sidor i fullskärm. Hallå! Det är min browser. Jag bestämmer. Ingen sida är värd fullskärm för mig - inte med den upplösningen jag kör i. I en artikel i Computer Sweden läste jag just om detta med reklam. Reklam uppfattas ofta negativt av användarna. Webb-platsen Torget har förlorat en hel del besökare läste jag häromdagen sedan de blev än mer orienterade på nästan enbart reklam. Reklam som stör webb-platsens egentliga innehåll toppar hatlistan.

På samma sida läste jag om Bonniers nya satsning i Computer Sweden, DoBeDo http://www.dobedo.com/. Miljoner pumpas in - bara det får en att undra och ana ugglor i mossen. Låter ju trevligt, en community för unga mellan 16-26 år med chattar och annat som intresserar den målgruppen. Deras (företaget heter BeeDoo) verksamhet idag är inriktad på att öka antalet lojala användare - potentialen är c.a 750000 bara i Sverige. Fler än så kanske *flinar* om man ska räkna med alla gubbsjuka karlar som reggar sig som en tonåring för att få chatta med Gabrielle, 17 år och föralldel vica versa. En sak som vore helt ok om den finianserades med lite målinriktad reklam, men nej...de har andra planer vilka egentligen gjorde mig lite mörkrädd. De vill skapa ett varumärke på nätet som sedan ska kunna appliceras IRL - DoBeDo hamburgare på MacDonalds kanske? Kläder ,mat, diskotek, licensavtal som ger pengar och kanske en lite BeeDoo Barbie-docka *ler*. Alternativ finns, http://www.skunk.nu/ samt http://StajlPlejs.com/. Fast det är väl bara en tidsfråga :) innan....

4/6-99
Äntligen ser det ut att ljusna i Kosovo-krisen, hoppas det blir varaktig fred där nu. Det tjänar nog alla på i längden. Man har blivit så avtrubbad på senaste tiden att man knappt orkat reagera när man hört/läst om kriget. Men så är det nog knappast för de drabbade/inblandade....

En hel del avhopp igår från en mailinglista jag är med på, subject - Oralsex. Jag förstår dem till fullo. Testeronfyllda *kids* som bara snattrar om skitsaker gör ingen glad. Ursprungstanken med den listan var något helt annat. Tror att man in facto behöver styra en del listor lite mer. Jag själv orkar inte argumentera längre, har fått så mycket *skit* på den listan ändå - fast det kommer ett och annat guldkorn som jag inte vill missa - därför *signar* jag inte av. Inte än...

Fick ett ryck och sände upp den första uppdaterade filen på guiden igår, den som handlar om cgi. Så enkel layout som möjligt (för att det ska vara snabbinladdat), men det är bara ett utkast - har så svårt att bestämma mig hur mycket jobb jag ska lägga ned i sommar på html-guiden. Det sitter långt inne :), tiden räcker inte till och det finns annat som ligger som *prio 1*. Jag är dessutom definitivt ingen grafiker :) och *sitter inte med näsan* i Photoshop längre, skönt att man har insett sina begränsningar *småler*. Förut tyckte jag att det var roligt, men jag har inte tålamod längre med sådant petgöra. Det är lika med det som allting annat - trial and error - övar och prövar man inte så *tappar* man eventuella inhämtade kunskaper (såvida man inte redan är ett proffs). Det finns ju många bra sajter (om man bara har orken), Photoshop-tips och Paint Shop Pro-tips.

Surfa lugnt :).
Håll hastighetsbegränsningarna.
*kram*
Annica

3/6-99
Soligt och varmt :).
Fast lite regn skulle inte skada. Synd bara att det verkar komma nu till helgen. Det är ju ganska typiskt, fina veckor när man jobbar och skitväder när man är ledig - murphys lag eller något ditåt? Bra start på sommaren. Må det fortsätta för jag har två veckors semester om en och en halv vecka. Två _hela_ sköna veckor! Var på apoteket och hämtade ut en laddning medicin till Nalle igen igår för 1100 pix, 50 dagars förbrukning. Smakar det så kostar det! Men det kan jag leva med. Förr hade det varit en katastrof, men numera spelar det ingen roll - huvudsaken Nalle mår bra och att hans ledvärk dämpas.

Kan nog kasta ut min väckarklocka numera :(. Jag behöver ju aldrig ställa den. Vaknar alltid halv fem/fem oavsett vardag som helgdag, oavsett om jag lägger mig tidigt eller sent kvällen innan. Inte bara att jag vaknar av mig själv - jag är så pass pigg att jag inte kan somna om. Huvaligen - som min mormor skulle säga :). Sovmorgon - ett minne blott.

2/6-99
Gårdagen började inte bra. Det var nästan så jag kände att jag bara ville gå och dra något gammalt över mig och den känslan fortsatte långt in på förmiddagen. Det är bara så, vissa dagar ska man aldrig kliva upp :), allt blir fel vad man än gör. Dock sedemera räddade Jonas min dag igår :). Flera kom till undsättning, bugar och bockar. Fattar fortfarande inte vad som hände, men jag skrev över filerna på servern med felaktiga filer från hårddisken. Men vad jag minns så sparade jag helt rätt, det är ju inte första gången jag *byter månad*. Men även solen har sina fläckar - fast här snackar vi om solförmörkelse :).

Skönt att polisen inte var lika *triggervilliga* när de tog fel kille nu på tåget. Tänk _om_ de hade skjutit honom i ryggen/i huvudet av misstag oxå? En helt oskyldig barnskötare på väg till jobbet. Hoppas de tar den tredje killen snart, så polisen får lite lugn och ro och framförallt de anhöriga till de skjutna. Jag fick höra på nyheterna att de skjutna poliserna avrättades med sina egna vapen via nackskott. Det ger ju ärligt talat en annan bild av saken. Jag hoppas det stämmer, så det inte är en bortförklaring. Usch - nu känner jag mig cynisk. Brukar inte vara så uppenbart cynisk, men just nu är jag misstänksam mot allt och alla :(. Varför? Det är en lång historia...den tar vi en annan gång.

1/6-99
Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck! Fuck!
Hela majs anteckningar borta med vinden :(. Så går det när man har bråttom. Försökte fiska upp den ur min browsers cache men misslyckades. Finns det någon annan som råkar ha den i sin cache vore det guld värt, men det är nog att hoppas på för mycket.
PS! Miljoner miljarder web-pussar till Jonas som *plockade* upp min fil, jag berättar mer imorgon :), *visslar av lycka*.

1:a juni - låter *somrigt*!
<snip>
Lite väl surt för min smak, men det finns alltid en massa sårade kvinnor som måste skämta om oss killar/karlar/män/pojkar men det bittra i dig smakar inte gott.
</snip>
*Suckar högt* - sårade kvinnor!
Tänker på C:s kommentar till den roliga *kortisen* igår - han har humor han iaf. Det där är väl fel tid, är det inte fyra sekunder som gäller :-), angående likheten mellan en man och en mikro :-).

Jag hatar nazister! Jag tycker att polisen ofta gör ett bra jobb. Jag ogillar att man använder våld och mördar, oavsett vilken som gör det - polis eller brottsling. Visst var det hemskt med morden på de två poliserna. Men...håller med kritikerna - polisen drog igång en absurd hetsjakt. Ena polismördaren gripen! Men jag höjde lite på ögonbrynet, obeväpnad och enligt ögonvittnen lugn vid gripandet blev han skjuten genom ryggen????? Jag kan lugnt påstå att de lär få mera, mycket mera stryk senare i arresten när inga vittnen finns. Hamnar du i en piketbuss och hör orden "NJUT GÄRNA" växlas kollegorna emellan bör du *dra öronen åt dig*. Ja, jag har själv inte varit i den sitsen :), tack och lov. Men jag har hört berättas från olika håll vad som kan hända om man tillhör *bottenskiktet* i samhället, mer eller mindre oförskyllt. Polisen är alltför brutala ibland, använder ofta mer våld än nöden kräver. Vem minns inte Norrmalmspolisens agerande som belystes för några år sedan och tro för all del inte att sådant har upphört. Så jag är kluven.

Hörde du talas om kvinnan som äntligen förstod sig på män?
Hon dog av skratt innan hon hann berätta det för någon.
*Vinkar till The Diggler*!

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,