Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

30/11-97 Midnatt! 1:a advent!
Tiden går fort. Snart är det jul. Intelligenta människor finns det gott om :), fick ett gott skratt i går kväll. Till en början sedan blev jag lite, lite arg.... Någon försökte subscriba mig på hundratals mailinglistor via Listserver sedan lika många till via Majordormo. Inga listor subscribas utan en konfirmation :) och den lär dom inte få av mig iaf.... Hå hå ja ja! God jul! Förresten kontaktade jag ägaren till listorna för uppkollning av avsändare. Som lök på laxen fick jag minuterna efter detta mail :-), tillåt mig småle.

Received:
from aol.com by swipnet.se id ff40473; Nov97 21:09:20 CQT Message-Id:
<109250414118.QZR63365@swipnet.se>
X-Mailer:
Avalanche 1.0 (16)
Date:
Sat, 29 Nov 1997 21:09:20 PQT To: atiger@swipnet.se
Subject:
Yo momma so ugly they put her in dough and made monster cookies!
X-UIDL:
2261689fe73a9bdb34e6aa0edf0abf93

Yo momma so ugly she gets 364 extra days to dress up for Halloween!

PS! Min mor är faktiskt en ståtlig och snygg kvinna. Jag har sänt vidare detta till abuse-avdelningen på avsändarens ISP. Förresten har inte Halloween redan varit??????? Jo, sedan kom ytterligare hundratals mail med oförskämda *lamer*-kommentarer från samme avsändare. Dumt nog så hade strax innan dess Listservers skickat ett mail till mig och talat om IP-numret (kan du se här) till den som *abusade* vilket ledde till komvux.uppbro.se (se här), vilket inte gjorde mig ett dugg förvånad. Gick in via Telnet (se resultatet här)och körde who, på burk 36 satt någon inloggad som Stefan? Tror dock inte att Stefan är den skyldige, skulle förvåna mig stort för han är nog smartare än så :)))). Make my day! Vem det än är bevisar att mina saluförda åsikter här inte saknar grund. Jo, jag är pissed off, över 700 mail kan göra vem som helst pissed off. Hur som haver, frågan är om inte NÅGON kommer att förlora jobbet nu? Jag förstår att vi tycker olika i denna fråga, men vore det inte mer *man to man* att visa sitt missnöje på annat sätt?

Fick ett upprört mail igår som jag uppmanades att lägga på sidan om Kunskapslyftet, jag lade in det under rubriken Annat. Givetvis har jag kvar orginalet, arkiverat för eventuellt framtida bruk. Någon undrade varför sidan Kunskapslyftet kommit till NU och inte under tiden utbildningen pågick. Svar är att flertalet gick till dåvarande rektor och klagade, men hon tog inte till sig kritiken alls. Lustigt! Skulle ett stort antal vuxna individers åsikter och erfarenheter bara ignoreras? Droppen var ju när konsultföretaget som vi trodde skulle bli lyftet visade sig inte alls kunna stå upp till sina givna löften. Tråkigt för alla parter, medgives. Men det som är det viktigaste är att detta inte bara skyfflas under mattan, så som skett under tre terminer, och glöms bort. Samt att förhindra att Re-run körs på gjorda misstag vilket tydligen sker i stor skala. Även vår startade studentförening som inte är enligt föreningsstadgarna avslutad och ej ny styrelse utsedd i vederbörlig ordning, körs tydligen i en Re-run med ny logotyp? dög inte vår :)))))! Ska dessa elevers skolböcker också betalas av kommunens skattepengar då det kommer till kritan? Anledningen till att jag lade in mailet är att jag själv har hört dessa rykten :) och även via en lärare fått det bekräftat. Så kan det gå när inte haspen är på! Att de ansvariga på skolan inte reagerar är under all kritik. Skulle detta vara på ett privat företag hade den ansvarige samt den skyldige fått sparken, punkt slut. Det är allmänt känt att företag är MYCKET noga med att icke använda licensierade produkter i sina nät samt DEFINITIVT inte skulle medverka till att företagets CD-brännare användes till rena olagligheterna. Visst är jag ganska ambivalent när det gäller piratkopior, kan gott erkänna att jag *snubblat* över en och annan pirat-CD själv. Allra helst *Pyttemjuks* produkter som tycks på ett eller annat sätt vilja översvämma marknaden. Men att tjäna pengar på verksamheten är att jämföras med langare som säljer knark :=>. Det är inte missbrukarna som ska sättas dit utan profitörerna. Samma sak när det gäller prostitution, torskar och hororna är inte target utan det är hallickar och andra profitörer som ska sättas dit pronto. Att tjäna pengar på andras elände är förkastligt, ja ja ja nu kom jag från ämnet. Jag vet! Så funkar min hjärna och jag skriver helt oplanerat och spontant för det mesta i dagboken... När vi slutade vår IT-PC samordnar utbildning fick vi (60 st) en bränd CD med lite *goodies* i *avskedspresent* som överlämnaren uttryckte det <citat> var en kompensation för att kursen varit så dålig </citat>. Min reflektion då liksom nu var att jag hade hellre föredragit att kursen hade gett mig mer kunskaper av kvalificerade lärare som det var mycket ont av och tydligen fortfarande är en bristvara.

Tillägg:
Petra blev även utsatt för bus igår kväll. Jag har även då gjort en anmälan å hennes vägnar till abuse@swipnet.se som lär höra av sig till ansvariga på komvux vad tiden lider :). Jag undrar vad som rörde sig i huvudet på personen som gjorde detta? Hur som haver visar det bara att mina iakttagelser om att komvux bara är en lekstuga är korrekta. Den som gräver en grop och så vidare!!!! Trodde vederbörande att jag snällt skulle sitta och Deleta alla mess och inte ens försöka ta reda på vart de kom ifrån? Jag får ungefär 300 mail om dagen, det räcker så bra med dem. Jag är redan med i 4 mailinglistor, är inte intresserad av hundratals till :-). Jag har sett och hört det mesta men detta tog nästan priset :-/ Vem ska bli utsatt nästa gång? Tack Kia, Petra och Katinka för ert stöd.

29/11-97 Började morgonen med att rensa köksavloppet, bättre start på dagen kan man ju ha. Lördagmorgon, sovmorgon för de flesta men icke för mig. Klockan ringer 05.00. Upp, kaffe och morgoncigarett, datorn påsättes :) och en halvtimme ägnas åt att läsa och svara på mail. En slags morgonrutin vardag som helgdag. Sedan ge vovvarna mat, hönsen likaså och sedan ska morgonrundorna avklaras. Först ut Nalle, sedan en sväng med tjejerna. En hundägares höjdpunkt är när älsklingarna gör ordentligt ifrån sig, både stora och lilla behovet. Sedan vanliga morgonsysslor typ bädda slafen, plocka undan och sedan en snabbis i duschen. Klockan 08.00 styr jag kosan mot extrajobbet. Hemma igen vid cirkus 13.00, ganska tom i huvudet. Speciellt nu när jag jobbar 6 dar i veckan. Är orolig för Nalle! Busen börjar bli till åren, 8 år och halvdöv numera. Häromkvällen fick vi besök, tjejerna hälsade så glatt välkommen, han hörde inget och märkte inte förrän efter minst en halvtimme att det var främmande i kåken, fast då tog han visserligen igen hälsningsceremonin med råge :-D, tur att de satt ned.

Varför har blonda tjejer blåmärken runt naveln? Blonda killar är inte så smarta dom heller!

28/11-97 Annica Tiger - skriver nätdagbok med klös
Riktigt rolig rubrik tyckte jag i tidningen På Torget. Fast mestadels med indragna klor, får väl vässa dem? Det kommer mera, kan jag bara säga :) från oväntat håll, rektorn får besök på måndag. Ett gammalt talesätt är ju att i nöden prövas vännen. Jo, tack det har jag minsann märkt :-D. Tack alla vänner iaf, Katinka och Petra med flera. Hutter butter! Svinkallt! Nu skulle man ha en lika tjock päls som mina hundar. Men skönt att det iaf ligger lite snö på marken, det blir ljusare då ute på kvällarna när jag går med vovvarna. Jag brukar skrämma skiten ur traktens mörker-ryttare som har väldigt svårt att passera när jag står i mörkret med hundar och pannlampa. Stackars hästar, de undrar nog vad det är för UFO :-D. Fick ett inlägg i min gästbok igår som föranledde mig att dra lite på smilbanden. Tack!

Ganska nyttiga sidor för dom som inte vet så mycket om html och andra saker om Internet. Kul att se att kvinnorna också kan göra hemsidor.

27/11-97 Jaha! Då var det vinter igen då? Tänk vad tiden går fort, oroväckande fort. Paniken sprider sig. Jag har märkt att ju äldre man blir desto fortare tycks tiden gå. Rent logiskt är ett år lika långt för mig som för en 20-åring. Men på något sätt tycks ändock året gå fortare nuförtiden än förut. Underlig iaktagelse men ändock sann rent relativt. Eller är det bara så att nu är man pinsamt medveten om att man inte lever i all evighet. Något man inte bekymrade sig om som ung direkt. Men nu, rent teoretiskt kanske man har i turliga fall 20 år kvar att leva rent statistiskt för oss rökare :). Morbida tankar.. Det lustiga är att när jag var ung så levde jag efter devisen *LEV HÅRT, DÖ UNG OCH BLI ETT VACKERT LIK*. Inte fasiken dog man! Och nu är det försent :-D för att bli ett vackert lik. Och så en tvärvändning :=) som vanligt, jag själv vet ju hur det kan blåsa väldigt kallt på *toppen* och bli väldigt ensamt om man saluför impopulära åsikter, som iofs är sanna men som strutsar envisas att förneka. Se Petra´s Reload. Om någon undrar vart hon har fått uppgiften om studentföreningens misslyckande så är jag skyldig! Men jag har hört att den har återuppstått :) och att allt körs i en Re-run.

26/11-97 Bara att konstantera att otack är världens lön :), se Petras Reload. Att de ansvariga beter sig som strutsar är beklagligt. Target för denna aktion är inte elever eller stödläraren, utan att tvinga huvudläraren och rektorn att ta sitt ansvar. Kör inte en re-run igen på redan gjorda misstag. Att skylla på begränsade resurser är ingen ursäkt! Tvärtom bevisar det bara sanningshalten i det som påpekats. Nog om detta :-D för denna gång. Säger som Strindberg, det är synd om människan. Mötet igår resulterade i ytterligare väntan, 40 sidor visade sig vara minst 100 men de tyckte mitt upplägg och layouten var bra, så väl så långt. Men vad svarar man på beräknad tidsåtgång? En sida kan ta 15 minuter medans en annan kan ta en halv dag? Hatar Stockholm, ett möte en timme tar en halv dag av mitt liv :) med resor in fram och tillbaks. Bonnläppen talar! Har nog bott här ute för länge nu känner jag. Men jag blir bara stressad inne i stan, fattar inte hur jag kunnat jobba och bo MITT i smeten i 8 år. Fast å andra sidan fattar jag inte hur jag kunde hamna NORR om stan, efter att bott söder om stan i herrans många år tidigare. Det är som jag alltid säger, man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet.

Hur många män går det åt för att poppa pocorn?
Tre stycken! En som håller i grytan och två som lyfter och skakar spisen.

25/11-97 Blandade reaktioner har inkommit angående min sida om Kunskapslyftet!. En del har nog missuppfattat syftet med speciellt insändaren som beskriver hur han/hon upplevt sin tid på kursen IT-media. Jag har ju själv ögon och har kunnat följa skeendet och hävdar att insändaren har rätt. Min bestämda uppfattning med de erfarenheter jag har är att om man som intresserad elev satsar sin tid, ev. studielån bör man erbjudas kvalitativ utbildning, punkt slut. Komvux är till för elevernas skull och inte för att lärarna oavsett prestation ska få sin månadslön. Lärare, måhända de är hur söta, trevliga och rara som helst, MÅSTE ha advekat utbildning/kunskap i det område de ska undervisa i. Om icke, är det bara att lura eleverna som kanske inte har förmågan att inse att de inte får den utbildning de har rätt att kräva. Att läraren som ska undervisa i HTML, Javascript och Java själv parallellt med sin undervisning hemma och på fritid lär sig grunderna i det ämnet som ska undervisas i är inte rekommendabelt i mina ögon. Att lassa en hel kurs på en ung och oerfaren människa är helt fel! En kan inte allt, en kurs måste bestå av FLERA lärare som bidrar med just sina bitar. Att många kanske tycker att det är kul med lite *lekskola* är väl okey, men i förlängningen förbereder det dem till att få jobb i den allt mer hårdnande IT-branschen? Där kunskap är A och O! Att lura dem att tro att de efter slutförd utbildning kommer att få jobb med månadslöner på 30 000 är att ljuga och förfalska verkligheten. Att påstå att tidigare elever till 80 % har jobb är att ytterligare förvränga huvudet på dem. Det var vår kurs som det syftades på och mig veterligen är det bara jag och några till av 65 som fått arbete och inte tack vare utbildningen iaf. Syftet med mitt möte med ställföreträdande rektor var att TVINGA fram en lösning, mer lärarresurser samt mer kvalitativ utbildning de två terminer som återstår. Har kikat runt lite på elevernas sidor, min spontana kommentar är att mycket saknas när det gäller kunskaper i markeringsspråket HTML. Något som däremot roade mig var att nätverksansvarig hörde av sig :) och tyckte att jag skulle *besinna* mig. Tja, kasta inte sten i glashus! Var glad att jag ändå *sållar* lite i min Reload.

24/11-97 Idag börjar praktiken. Fast jag börjar bra, imorgon måste jag vara ledig då jag ska in till stan på ett möte om ett projekt. Mina *leta kåk aktiviteter* leder just aldrig någon vart. Nu är det ju heller icke säsong. Ibland vill jag bara skita i allt och ta min väska och checka in på närmsta hotell :). Kvinna 44 år, med ordinärt men ungt utseende försvunnen. 158 lång, långt brunrött hår och si så där *lagomtyckamatärgotttjockt* midjemått. Efterlyses av tre ylande ledsna förtvivlade hundar :-D.

En smart kvinna, en smart man och jultomten var ute och promenerade. Plötsligt fick de syn på en tusenlapp på trottoaren. Gissa vem av dem som plockade upp sedeln?
Den smarta kvinnan såklart - de två andra finns ju inte.

23/11-97 Nu har jag lagt upp den påbörjade sidan om Kunskapslyftet! Den är skriven helt som privatperson, men vem ska ta upp detta och föra allas talan? Att vara arbetslös, gå på Komvux ska väl inte innebära att man är rättslös? Läste häromdagen i Petras Reload om hennes mor, död i 48 års ålder genom lungcancer, rökrelaterad. Jag är 44 år och har rökt som en borstbindare sedan 14 års ålder. Hemsk läsning, men inte en tanke dyker upp på att sluta röka :). Petra var duktig nog och slutade! Men jag anser att en nikotinist är mer *hooked up* på nikotin än vad en heroinist är på sin drog. Läste i en artikel att kvinnor har svårare att sluta röka pga att nikotinet bildar en *symbios* med kvinnans ämnesomsättning. Fast å andra sidan hur många kvinnor snusar :-D, så männen har nog sin *symbios* också.

22/11-97 Kia och jag var iväg igår och kikade på kåken. Hmmm, till skillnad mot mig och fotografier såg kåken bättre ut på bild än i verkligheten *LOL* :). Allting är relativt, när jag menar ensligt tycker jag att man kan kräva att tomten inte gränsar mot ett annat hus iaf. 275 000 pix för *lite bräder och tegel*, nej... Åja, fick inhandlat hönsfoder och solrosfrön. Nu fryser pippifåglarna så det är bara att ösa ut käk åt dem, brukar gå åt c.a 300 kg solrosfrön per vinter. Då matas även fasaner, ekorrar samt en och annan husmus :-D. De ska ju också leva, men eftersom de inte betalar hyra är de bannlysta (rådisfällor) från vinden. De har en tendens att tugga i sig elkablar, inte poppis i mina ögon..

Vad sade Gud efter att hon hade skapat mannen?
- Bättre kan jag!

21/11-97 Kunskapslyftet, för vem? Eleven eller arrangören :) Kontaktade en journalist igår och framförde mina åsikter. Samlar som sagt på material, vem vet kanske det räcker till en utförlig hemsida om eländet? Jag har ju plats på min domän. Får se hur det utfaller. Vad göra? Egentligen är det inte min sak, men .... Vem lyssnar på alla missnöjda elever som slösat bort sin tid, sina pengar (studielån) och inte fått vad som utlovats enligt kursplan? Kan de måhända kanske vända sig till Konsumentverket? Stämma kursarrangören eller kommunen? Många frågor! Inga svar ännu! Var och hämtade ut medicinen till Smulan, 889 pix. Som hittat :). Tur att man har sina *gömmor*. Ska åka och kika på en kåk i Enköping. Låter som en dröm, vedspis, ensligt beläget, vinterbonat, vintervatten och avlopp. Vart ligger haken :-?. Förresten Petra, kul att ses ;) IRL. Försökte svara M. på ditt mail, men hela kvällen blev det ? ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- på servern Gudrun på Passagen, testar idag igen annars får du ge mig en annan adress om du vill ha ett vettigt svar :) Happy html:ing!

20/11-97 Komvux har alltid haft dåligt rykte och till viss del befogat. Inte när det gäller de traditionella ämnena som svenska och engelska, där har iaf jag bara positiva erfarenheter. Däremot när Komvux försöker slå sig in på mer yrkesorienterade kurser kan det bli helt galet. Oftast beroende på brist på kompetenta lärare samt dålig ledning. Det säger sig självt att ingen med kunskap/vana inom data/it vill jobba på Komvux med de urusla löner som kommunerna erbjuder. Jag har fått en hel del mail som stärker och bekräftar mina åsikter från hela landet, det märks att en och annan dock läser min Reload :-D. Nu i samband med Kunskapslyftet så har många kommuner lättat på plånboken och anlitat s.k konsultföretag, mer eller mindre seriösa. Ja, ursäkta min formulering. Det finns seriösa företag men det är ju som sagt alltid de oseriösa som utmärker sig och märks. Det är en skam att våra skattepengar användes på fel sätt, det vore bättre om Komvux knöt till sig lärare och genomförde utbildningarna själva, dvs betalade marknadsmässiga löner åt externa lärare men behöll kontrollen och administrationen. Många av dessa konsultföretag är inte ett dugg intresserade av något annat än att hysta in stålarna. Jag har själv gått en utbildning nu på en termin och min erfarenhet är inte den bästa av Ldt Edition och deras sätt att sköta vår utbildning. Jag håller på att sammanställa alla synpunkter jag fått skriftligt :=). Bidra gärna med mer synpunkter. Måste ragga fram gårdagens DN, stod tydligen en bra artikel där om detta!

19/11-97 Var det någon som skickade mail igår förmiddag och inte har fått svar? :-D Tja, ni lär få vänta i all evighet ... såvida ni inte mailar igen. Jag lyckades *supa* bort alla förmiddags-mail i en enda liten knapptryckning. Så det kan bli när inte haspen är på. Var hos veterinären, blir dyrt denna gång. Nu har jag haft otur med just mina hundar, annars är ju NewFoundlandshunden en tämligen frisk och sund ras. Hade en gång i tiden, innan datorerna erövrade mig :), tankar på att starta kennel. Men Nalle visade sig vara felställd, kohasiga bakben samt en svans som definitivt inte följer standarden :-D. Laban, tiken som vunnit BIM och tagit Cert är steril. Samt har problem med sina ögon, ut - och inåtrullade ögonlock samt nu konstaterad cancer. Jag tänker inte operera henne, dels är hon för gammal och mår än så länge ypperligt. Sedan har jag hemska erfarenheter av att lämna bort en hund på en stor operation. Buster var vi tvugna att avliva efter sin canceroperation, sjukhuset hade knäckt honom totalt både fysiskt och psykiskt. Och så lilla Smulan :) hormonrubbningar som ger ständiga hudbesvär, kostsamma penicillinkurer och allmän, besvärande sveda och klåda. Men de är mina ögonstenar, med sina fel och brister. Vem sjutton är felfri? Gå med i ta det lugnt klubben :) du också!

18/11-97 Vad har pojkar och ölflaskor gemensamt?
????????
De är tomma från halsen och uppåt.
Skämt! Tveksamt, börjar nog tro att det är mer allvar :) än skämt. När jag var liten busade man med folk men på ett *ömsint* sätt dvs ganska ofarliga saker. Aldrig att man kallade någon för fula saker offentligt osv. Men nu är det nya tider och nya vanor tydligen :( Att på en konferans kalla någon för *Fucking Katinka* och häva ur sig massa skit är i mina ögon helt oförsvarbart! Lite respekt bör man ha för människor, fast eftersom det gäller en tjej så skit samma, eller??????? Nåväl, jag har iaf anmält det tilltaget. Kan inte acceptera sånt. Internet är synonymt med anonymitet och det är väl OK om man bara håller sig till vedertagen nätetikett. Men det ordet kan dessa små gossar antagligen inte ens stava till :-D Synd att så få förstör för alla andra. Jag själv råkar också titt som tätt ut för att någon *liten sårad pojke* med mindervärdeskomplex vräker ur sig något i syfte att såra eller bara djävlas. Alltid anonymt såklart .... vad annars?

17/11-97 Var ute och surfade som vanligt :) och hamnade på tidningen Direkt. Kom då ihåg att jag blev intervjuad av en journalist, här finns resultatet :-D *asgarv*.... Inte åt Ahrvid Engholm som skrev, utan åt mig själv såklart. Nåja! Läste i tidningen igår om hur folk jagar och dödar de få svenska vargar vi har i Sverige. Det var en bild på en varg som hade dödats av en galen bilist. Bakbenen krossade, ena ögat utsprängt och vargen hade i förtvivlan och desperation tuggat sönder och svalt ena framtassen. Jag GRÄT FLODER, över vargens öde och människans enfald samt grymhet. Vilken död, det förtjänar ingen varg. De är förresten inte farliga!!! Jag är mer orolig över att möta en björn när jag traskar i skogen. Noterade med viss förundran att detta berörde mig mer än vad en nyhet gjorde om barn som for illa i ett land långt bort i Arabvärlden? Från det ena till det andra, som vanligt när det gäller mig :).

Varför har kvinnor så ofta svårt med just matematik? Därför att män jämt insisterar att detta är minst |-----------------| 25 centimeter....

16/11-97 Att ha tre så stora hundar som jag har är för det mesta mysigt, de är så kramgoa och underbara! Att ha hund ger en ett annat perspektiv på tillvaron. Men ett aber finns! Det gör mig fruktansvärt begränsad och instängd. Att flytta till en lägenhet med dessa tre bjässar är hart när omöjligt. Att hitta en kåk som jag har råd med verkar än mer ouppnåeligt. Sakta men säkert kvävs jag ..... ja inte av hundarna iaf ;) usch vad dystert det här blev då? Äntligen en ledig dag! Söndag! Men varför är söndagar jämt så tråkiga?

15/11-97 Trött! Men vad tiden går fort när man har roligt. Jobbar extra som lärare varje lördag. Det är nog inte alla lärare förunnat att ha så intresserade elever, men HTML är roligt! Idag laborerade vi med tabeller. Jag har myntat ett nytt uttryck :)) En tabell är som livet, tom och innehållslös om man inte fyller den med något ;-D. En elev hade med sig InternetGuiden, där har ju min första artikel blivit publicerad. De hade snofsat till layouten mycket snyggt! Imponerad! Kul att man kan åstadkomma något vettigt någon gång, vissa dar ligger självförtroendet på *zero*, noll, nada. Är nog ett typiskt kvinnligt drag. Vi ställer så höga krav på oss, inte helt obefogat tyvärr! Ofta måste man som kvinna vara dubbelt så bra, dubbelt så duktig som vilken kille som helst för att överhuvudtaget synas och höras samt respekteras för vad man gör. Konstigt?

14/11-97 Yippee! Jag saknade min gamla MSIE 3.0 men nu har jag installerat den parallellt med MSIE 4.0. Tack JR för tipset! Varför? Jo, jag vill ha så många läsare som möjligt för att kunna kolla hur sidorna ser ut. Har NS 1.22, 3.0 och 4.03 samt numera då :) MSIE 4.0 och 3.0. Hur jag gjorde? Jo, enligt JR kan man ha en 16 bitars 3.0 om man lägger den i en annan mapp än default. Vilket också stämde. Övrigt, mitt intryck av MSIE 4.0 så här långt är tummen ned. Har avaktiverat surfmöjligheterna och simulerar lokalt nätverk. Den *satans* :))) 4.0 kopplade ju upp sig självt hipp som happ, även om jag tidigare hade tagit bort alla Channels och allt crap. Iofs spelar det inte MIG någon roll :-D men kan synas onödigt! *LOL* Fick ett mail som berättade att denna sida kommit på fjärde plats i *tävling* arrangerad av FL-internetföretaget. Priset, en skarp version av FrontPage 98. Jo jag tackar jag! Bättre än mina Tigerlänkar jag delar ut varje fredag :).

Tigerlänk

13/11-97 Vissa dagar är tyngre än andra, idag är en sådan dag. Det kände jag när jag klev upp ur sängen imorse. Svartsynt, tungsint och folkilsken .. kan inte ens skylla på PMS. Iofs så är jag ju aldrig utsövd numera, men oftast går allt på rutin. Tröttheten ger en ofta en *kick*, iaf mindre hälsovådlig än andra *kickar*. Jodå, kärringen har också varit ung :)))) Satt hemma och jobbade hela dagen igår med att koda fram lite mallar för ett projekt som än så länge är hemligstämplat. Det passar mig bra att sitta hemma och jobba, jag är lite av en enstöring. Trivs bäst med mina hundar, tystnaden och lugn och ro. Synd bara att det inte är så för jämnan :-D är ju gift ... Ska till plugget idag, synd för jag fick en sådan trevlig inbjudan via mail att närvara på en *smygpremiär* klockan 16.00, tack Lotte :-D.

12/11-97 Gissa vad som traskade på kudden imorse!!!!! En levande fästing i mitten på november, otroligt. Igår fick många ett chockbesked i plugget, kursen har ju förlängts med en vecka. Kursarrangören Ldt Edition har betygat att förlängningen är godkänd av CNS. Men icke sa Nicke, Kia var nere och kollade igår och rektorn visste inte ens om att kursen var förlängd dvs ingen ansökan inskickad :(. Vilket innebär att många blir utan pengar i 9 dagar. Rektorn sa att det knappast var troligt att CSN skulle hinna behandla detta även om ansökan gjordes nu. Hå hå ja ja, någon som undrar varför jag varit så negativ denna termin :-). Kan även nämna att många har inte ännu fått besked om eventuell praktikplats, det är bara 1 1/2 vecka kvar....

11/11-97 Lugnet är återställt! Nalle är som vanligt igen! Skönt!!! Skickade iväg två artiklar igår. Den ena har jag jobbat ganska mycket med, att kolla fakta är det som tar tid. En mardröm vore ju att något helt felaktigt kom i tryck :) men å andra sidan, hur ofta ser man inte det? Vi är alla människor, med våra fel och brister. Tänk om alla var perfekta, aldrig gjorde något fel eller misstag? *Huvaligen*, vad tråkigt det vore. Så just nu är det ganska lugnt, ska till plugget idag och imorgon ska jag utforma ett förslag till layout på den offerten (nyetablering, 40 sidor) jag gjorde för några veckor sedan. Har fått höra att det nu står mellan mig och en annan anbudsgivare.

Till sist, varför ska alla driva allt in absurdum? Läste Katinka´s Reload och förundrar mig över envisheten hos somliga. Let it loose! Du okände, ta dig själv med en lite mer nypa *ironi* och självinsikt. Vad jag kan se har Katinka inte gjort något mer än skrivit ned sina tankar, känslor och upplevelser. Är det förbjudet?

10/11-97 Ösregn! Bilen har fått vinterskor och så ösregnar det :). Nu är Labans löp på upphällningen, det ska bli skönt med lite lugn och ro hemma igen. Ledig idag! Igen! Nåja, ledig och ledig, iaf från skolan men som sagt det finns massor av annat att göra. Till Katinka, keep going. Jag gillar din stil! Så ändra inte på den :-D. En dagbok är en dagbok och ingen ska styra dess innehåll!

9/11-97 Varför får man inte skämta om killar? Jag tyckte denna sida var en skön fläkt i den annars så mansdominerade Internet världen :). Varför ta allt så allvarligt och personligt! Vi kvinnor får höra de mest dumma skämt, kommentarer och möta olika attityder, men vice versa går tydligen inte alls bra. Jag tycker man kan skämta om allt! Bara andemeningen går fram att det är ett skämt vill säga. Nog om detta!

Däremot gillar jag inte rasister, mulliga mansgrisar och andra fördomsfulla personer som tar sig själv på för stort allvar utan en tillstymmelse till *glimten i ögonvrån*.

8/11-97 Man kan ju undra över världens beskaffenhet ibland. En man dömd och som har erkänt övergrepp och våldtäkt på utvecklingsstörda flickor stämmer Flashback på 500 000 för att de har publicerat hans namn och adress på Internet. Tjejerna fick inte ett öre i skadestånd, knappast troligt att de ens har fått proper psykoterapihjälp efter övergreppen! Många tycker att Flashback står för *suspekta* åsikter och handlingar, men tycka vad man vill om det, jag tycker inte att en brottsling ska sko sig ekonomiskt på att han utfört ett brott.

7/11-97 Tycker så synd om Nalle, jag kör med metoden en in och en ut :) så aldrig mötas de två! Han tillbringar hela dagarna att springa runt på tomten och *leta* efter Laban, mycket motion får han. Hoppas hon har löpt färdigt snart, är lite bökigt just nu hemma. Mest synd är det om Smulan som liksom kommer lite i kläm och skymundan just nu. Ledig idag från plugget, hux flux? Börjar få lite *panik*, känns som bortkastad tid allting, vi kommer aldrig att hinna med ens det elementära tills 24/11. Gholam, vår lärare, är iofs en fruktansvärt duktig pedagog, men allt är så ostrukturerat. Hela konceptet är fel, med block helt oberoende av varandra. Hade varit bättre med mer planering och samverkan. Men hur ska lärarna kunna samverka när planeringen är så dålig :) dvs ibland tycks beslutet kommit väldigt sent i de flesta ämnen vilken som ska bli lärare. Dessutom tycks de flesta lärare anse att *kursplanen* som jag krävde att vi skulle få (var klassrepresentant förut) är helt åt skogen. Från det ena till det andra, som vanligt :-D tack Thomas för bilderna, nu har jag *månadsbilder* flera månader framöver. Den senaste du skickade med mina vovvar var outstanding, den gjorde att jag satt och smålog fånigt åt datorn/bilden i flera minuter :^).

6/11-97 Någon frågade varför jag är så snar att ta fram *skjutjärnet*? Erkänner att jag skjuter först och frågar sedan vad det än gäller dvs jag är synnerligen sannerligen spontan. Men oftast har jag inga som helst problem med detta! 8 år som fackligt aktiv gjorde inte saken bättre eller att jobba i en mansdominerad miljö i 8 år och försöka hävda sig :) vilket iofs gick alldeles utmärkt. Sedan hade jag min storebror, som tyvärr är död nu, som jag fick fajtas emot i kampen om uppmärksamhet m.m., long story make it short please :-D dvs den tar vi en annan gång... Jag reagerar oerhört starkt mot orättvisor i samhället, övergrepp på barn och djur samt abuse på Internet. Jag är som en Terrier då, fast min favoritras är ju EN TUNG SUND NEWFOUNDLANDSHUND :) flegmatiska, coola och underbara! Vem kan tro att jag är Våg? Diplomatisk, undanfallande och mesig? Have a nice day! Förresten, tack Katinka för ditt stöd...

5/11-97 Tja, får väl köra en re-run på operation UTHÄNGNING idag. Fick ett mail igår som för mig var helt obegripligt. Visst, jag förordar att man ska vara ärlig men även att man ska hålla sig till sanningen. Vad denna för mig helt främmande kille ville med sitt mail förstår jag icke förutom att bara vara dj*vlig. Skickat via mitt formulär på Abuse-sidan! Subject: Abuse
Date: Tue, 4 Nov 1997 16:52:50 +0100
From: tomas2@hem2.passagen.se (Tomas)
To: atiger@swipnet.se

Hej. Till att börja med vill jag säga att jag är emot barnporr och dylika äckligheter vart dom än befinner sig. Dock minns jag att grundtanken för Internet är att allt skall vara gratis, man skall få behålla sin anonymitet och utan reklam. Även om inte alla dessa punkter uppfylls, så behöver man inte göra nätet obehagligt genom att försöka triumfera över andra genom att säga att DU alltid kan spåra upp personen som eventuellt skrivit någonting illa om dig. (vilket du inte kan. Micke anm.) Ger du dig ut på nätet och ofredar oss vanliga surfare genom att påstå att du är en guru (en nivå som bara tillfaller de Allra bästa) medans du i själva verket inte är bättre än en medelmåttig femtonåring kan faktiskt vara stötande. Så.. Du bör vara mer försiktig och framför allt bör du inse att du kanske inte kan allt och erkänna att det finns personer som kan mer än du. Dessutom är det dålig Nät etikett att kopiera texter som andra skrivit för att sedan påstå att det var du som skrev det. Man bör alltid uppge källan som man fått uppgifterna ifrån när det gäller så specifika saker som HTML-kodning. Om du får ett mail från någon som kanske svara mer utförligt och visar sig mer kunnande än du råkar vara bör du kunna erkänna att du inte visste så pass mycket som personen du fått mailen ifrån och uppge personen som källa innan du besvara en fråga i tex HTML-konferansen.
Det var väl allt för nu!
/Tj
REMOTE_HOST: 194.218.253.45

Inga nådiga ord?!? Fast om jag ska vara ärlig fattar jag inte alls vad han syftar på... Skulle jag en gammal dam i sina bästa år, ofreda andra surfare :) eller jämt påstå att jag är bäst? Kopiera texter? Om han visste med vilken möda min HTML-guide vuxit fram, vilket klapprande på tangentbordet det varit! Det måste snart bytas ut :^)!

4/11-97 Puhh! Brun NewFoundlandshane bytes mot cykelpump :). Nej, skämt åsido men nu_har_han upptäckt att Laban löper. Ögonen står som råttpittar, äter inte, sover inte och är inte kontaktbar. Inga synonymer skall dras med ett annat släkte ;^), jag lovar! Jag läste, som vanligt varje morgon, Katinka´s Reload. Hon beskrev hur en uppfödare hade stoppat valpar levande i frysen ???? och hur en valp med avslitet ben fått ligga. Jag säger bara - DÖDEN ÄR ENDA STRAFFET - för sådana! Hundar, ja djur överhuvudtaget som är så försvarslösa och beroende av ens goda vilja och omsorg. Jag blev så upprörd när jag läste att jag vet inte vad jag ska ta vägen.....

3/11-97 Women constitute half the world´s population, perform nearly two-thirds of it´s work hours, recivie one-tenth of the world´s income and own less than one-hundredth of the world´s property.

2/11-97 Installerade IE 4.0 igår. Det var en j*kel att stöka till för mig på skrivbordet. Tog bort Mel Gibson :-?, placerade ut channels och gjorde allt till länkar. Innan jag fick ordning på allt så som jag vill ha det skänkte jag Bill Gates en och annan tanke #^@¤$! Men nu är det som JAG vill ha det igen. Slöade hela dagen igår och tänker så göra idag också.

1/11-97 Skönt att vara ledig idag! Fast sovmorgon kunde man ju glömma i vanlig ordning. Laban är på G för höglöp. Hon fjäskar för Nalle och signalerar fritt fram med svansen, men han fattar nada, än :) Jag säger som Kia, min klasskamrat, jag hyser en aningens skepsis mot hur detta block med databaser ska utvecklas. Fast nu i helgen ska jag försöka koppla bort allt som har med jobb och plugg att göra. Har precis levererat enligt avtal ett antal sidor som väntar på godkännande, jag kan iaf inte göra något under helgen. Ska åka och handla, ska nog unna mig något gott till helgen. Har ju sedan 14 januari envist fört en kamp mot kalorierna, iofs lyckad -32 kg, men det har varit ganska enahanda :-D.

Var alltid ärlig! Sanningen har en tendens att alltid *krypa* fram. Säger man sanningen behöver man inte hålla reda på vad man sagt eller ej :^)

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,