Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/10-01

Enkätundersökningar visar på att tio (10) procent av alla barn i Sverige utsätts för sexuella övergrepp, fördelat på sju procent av flickor och resterande tre procent av pojkar. Läs detta högt för dig själv. Tio procent av alla barn i Sverige utsätts för sexuella övergrepp. Förstår du innebörden? Titta ut på lekplatsen eller skolgården nedanför ditt fönster, utanför ditt hus. Hur många ser du där? Av dem är det med stor sannolikhet alltså en (1) av tio (10) som har eller kommer att utsättas för sexuella övergrepp. Än värre blir det med vetskapen om att de flesta av de utsatta barnen inte blir lyssnade på. Förövarna får inget straff. Vilka begår dessa övergrepp? Ja, inga ufon i alla fall, ofta är det fadern, styvfadern eller annan manlig släkting, i vissa få fall motsvarande kvinnliga dito. Med andra ord - mamma, pappa, barn kanske inte alltid är synonymt med en Sörgårdsidyll. Adderar vi till detta det faktum att statistik visar att fyra kvinnor av tio utsätts för våld eller hot om våld av en man de har eller har haft ett förhållande med och kalkylerar med hur många barn som därmed får åse, bevittna detta våld är vi uppe i, för många vanliga människor, obegripliga siffror. Det är inte sant säger säkert de flesta. Det _kan_ inte vara så! Men det är det. Tyvärr!

19 av 20 fall läggs ned!
De flesta polisanmälningar om sexuella övergrepp mot barn läggs ner. I Stockholm ledde bara fem procent till åtal förra året. - Det finns knappt någon rättvisa för utsatta barn, säger Christian Diesen, professor i straffrätt, som står bakom studien. I studien framgår att två åklagare lade ned alla sina ärenden. Trots att den misstänkte i flera av dessa fall erkänt eller berättat om vissa brottsliga handlingar. Att lägga ned utredningar där det finns starka indikationer på övergrepp är att svika barnen, anser Christian Diesen.

För barn som själva varit utsatta för övergrepp men där myndigheterna bedömt att det inte går att bevisa, kan man tänka sig vilken traumatisk upplevelse det måste vara att ha umgänge med den föräldern. Att i de fallen ålägga boendeföräldern att skapa en god relation mellan barnet och föräldern som gjort sig skyldig till övergrepp måste ses som ett grovt övergrepp från myndigheternas sida. Barn som är rädda för en förälder tvingas till umgänge, med eller utan kontaktperson. Vem tar ansvaret för det barnets psykiska hälsa och utveckling? Socialtjänsten vågar ofta inte anmäla övergrepp till polisen eftersom de är rädda för att bli stämda. Med andra ord så blir det ingen polisanmälan om inte föräldern som utsätter barnet för övergrepp blir tagen på bar gärning eller om det finns vittnen.

I många av dessa fall där socialtjänsten väljer att inte polisanmäla, blir dessutom boendeföräldern, oftast modern, anklagad för umgängessabotage då hon vägrar att lämna ut sitt barn till umgänge. Detta då den nya lagstiftningen tar särskild hänsyn till boendeförälderns inställning till umgänget med den andra föräldern. Man är skyldig att göra en anmälan om man misstänker att ens barn far illa men man är även skyldig att tillse att umgänge mellan barnet och den andre föräldern fungerar. Är då den som utsatt barnet för övergrepp en biologisk förälder, infinner sig ett mycket obehagligt moment 22. Mamman riskerar att vid utlämnande till umgänge mista vårdnad om barnet på grund av bristande omsorg - samtidigt riskerar hon att vid eget inställande av umgänget dömas för umgängessabotage och mista vårdnaden.

Sju fall!
Alla friades!
Hur skulle du dömt?
De är saxade från Aftonbladet.

 1. En pappa som hade ensam vårdnad av sin femåriga dotter friades av åklagaren som inte ansåg att det fanns anledning att misstänka brott. Polisen fortsatte ändå utredningen och flickan omhändertogs. Hon hade givit detaljerade (sådant kan inte en femåring hitta på - det _ska_ inte finnas i deras sinnesvärld) beskrivningar om hur pappan upprepade gånger begått övergrepp på henne.
 2. En morbror onanerade när han satt barnvakt åt en sex-årig kille samtidigt som han tittade på porrfilm, detta skedde mer än en gång. Han erkände att han brukade titta på film men menade att han bara kliade sig och inget åtal väcktes.
 3. Ett barn ofredades av en okänd, som greps på brottplatsen och erkände. Det fanns vittnesmål och andra beslag som styrkte brottet. Men åklagaren lade ned fallet.
 4. En åttaårig flicka berättade att hon och hennes far hade en hemlis ihop. Han pillade på henne och då kom det "snorkalkon" ur hans snopp. Flickan hade underlivsbesvär. Den misstänkte förhördes ej.
 5. En tioårig pojke hade kondylom i analen. Han berättade att en manlig kamrat till mamman brukade ha anala samlag med honom. Den misstänkte nekade och utredningen lades ned.
 6. En femårig flicka berättade för polisen att hennes pappa gjort henne illa både vaginalt och analt. Åklagaren ville inte inleda en förundersökning. Polisen hörde flickan igen och hon berättade åter om övergrepp. Samma åklagare lade ned ärendet igen. Pappan hördes inte ens.
 7. En man erkände sexuella beröringar, men menade att det inte var sexuellt. Inget åtal.

En del grupperingar anklagar mödrar för umgängessabotage. Visst finns det fall där det handlar om pin kiv, men därtill att påstå att det är ett generellt problem handlar nog mer om att sopa sina egna problem under mattan. Jag tänker då på den ovanligt höga procentsiffran (anteckningarna 8/10-01) av våldsamma, avvikande män i en av dessa grupperingar som skriker HÖGST och OFTAST om räviga ex. som bedriver umgängessabotage. Oss emellan kan vi kanske ställa oss frågan om det inte ofta handlar om att en förälder helt sonika bara försöker skydda sitt/sina barn. Vilken far eller mor mår bra av att se sina telningar komma hem från ett, mer eller mindre påtvingat, umgänge där den enda utgången är att barnet far illa?

Jag kan ha mina fel,
men att ha fel hör inte till dem.
Jimmy Hoffa

30/10-01

Vilket underbart väder. Snart är det november men rent vädermässigt känns vintern långt borta. Men kung Bore väntar runt hörnet, var så säkra. Vi har börjat stödutfodring av fåglarna. Det gör vi sedan hela vintern, långt in på våren. Mer objudna gäster inomhus är mössen. Ja, jag sätter ut råttfällor inomhus under diskbänken. Visst är de söta, men det får vara någon hejd på gästfriheten. Vi testade ett år att inte sätta ut fällor och det var inte roligt. De förstörde en hel del inomhus, de små liven. Det satt en mus i en av fällorna häromdagen, men den var inte död. Blödiga jag släppte den, med tanken då att den skulle försvinna åt samma håll den kommit ifrån under bänken. Men den rackarn smet ut ur skåpet och in i tvättstugan. Frågan är om den tar sig ut eller om den är så pass skadad att den kommer att kolavippa i något otillgängligt skrymsle. Det vill jag inte. Det kanske börjar lukta då? Jag minns ett hus i Bäverträsk som vi bodde i en sommar, för hundra år sedan. Där hade en sork eller ett liknande djur dött i trossbottnen. Det luktade vidrigt, hela långa sommaren. En söt, äcklig doft. Fy bubblan.

Igår var jag på en föreläsning om grävande journalistik. Det var intressant! Det passade även bra då det är idag jag ska träffa journalisten jag ska göra ett personporträtt på. Han är en grävande journalist och en duktig sådan. Vi får se hur det går.

Att gå på krogen är som att öppna
en chokladask och upptäcka att
alla de godaste bitarna redan är
upptagna. Kvar finns bara några
spritfyllda äckel i hörnen.

29/10-01

Jag lever oftast efter devisen - en bra kvinna reder sig själv. Det är sällan jag frågar efter hjälp. Jag vill gärna kunna själv, likt ett barn som envist hävdar - jag vill - jag kan. Jag vill inte heller besvära andra i onödan. Jag vill kanske inte ta risken att inte få ett svar. Men även hur mycket man än vill själv är det saker som man behöver hjälp med, på ett eller annat sätt. Så är det. Ingen kan allt. Ingen bör kunna allt. Då är det något fel någonstans. Oavsett det vore det nog ganska tråkigt att kunna allt eller tro sig kunna allt :). Jag letade efter ett sökscript som hanterar svenska bokstäver på ett bra sätt. Nu dristade jag mig att fråga en person privat via mail (har ej fått svar än), mailade *en mailinglista nära dig* samt bad om hjälp i gårdagens anteckningar. Jag är imponerad. Jag fick fler konstruktiva svar via texten här i min egen dagbok än den förfrågan jag gjorde via branschlistan. Jag vill inte närmare tolka detta :). Jag bugar och bockar, sänder två extra tigerliljor till Eva-Lena och en annan f.d dagbokare.

Jag funderar på att dela upp månaderna i två delar, 1-15 samt 16 - restan av månaden. Det blir väldigt långa månader ibland. Ja, inte tidsmässigt men i kilobytes. Antingen det eller det andra alternativet är att jag skriver kortare anteckningar per dag. Alla har inte bredband. Jag kollade med Telia om de har planer på att bygga ut ADSL här. Men si, det hade de inte. Ibland är det en nackdel att bo på landet. Men å andra sidan, det finns värre saker här i livet. Inte faller det med bredband eller inte. Det vore aningen fjuttigt i så fall. Nice to have. Men inte livsavgörande! Modem har funkat bra sedan 1996 och funkar säkert bra ett tag till. Det är bara att undvika *tunga sidor*, för tålamod att vänta på att allt ska laddas in - det saknar jag.

Mailen strular. Igen! Dags att även byta ISP?

Det tråkiga med mindervärdeskomplex är
att fel människor har dem.
Jacques Tati

28/10-01

Ingen fara Tobbe :), det blev bara kaffe och tårta. Men visst är Gula änkan giftig, om hon slår till rejält. Den som alla redan tror är Palmes mördare har erkänt, än en gång. Hur mycket kosing fick han denna gång? Han borde han ha lagt korten på bordet för länge sedan. Jag bara suckar, *kokobängare* finns det tydligen gott om.
- Pettersson har lidit av att se hur Lisbet Palme inte blivit trodd, säger Gert Fylking. Fylking borde skämmas! Hur i helskotta tror han denna cirkus känns för henne? Nu? Så här långt efteråt?

Jag söker efter ett sökscript i perl som även visar träffar på *umlade* å ä och ö i textmassor, dvs.ex å osv. Har du ett sådant i bakfickan? Vill du dela med dig? Maila!

Moral är inte det du gör,
det är det du hade tänkt göra.
Bette Midler

27/10-01

Jag ska fara åstad och gratta en 70-åring idag. Vad jag tar med mig som present? En magnumbutelj (1,5 l) Gula änkan :). Inte illa! Gottgottigottgott! Jag tar bilen så jag förväntar mig inte att flaskan ska öppnas, för min skull. Kaffe och tårta duger gott! Annars? Ha en trevlig dag!

-Varför får kvinnor matematik om bakfoten?
-Därför att män insisterar på att det här:
|-------------------------------| är 25 centimeter.

26/10-01

Livet är inte alltid en dans på rosor. Det vet vi alla. Men innerst inne vill vi ju att det ska vara så. Men det är inte så.... Jag låter mina tankar vandra till några personer som jag vet mår dåligt. Det finns inte så mycket mer att säga än - Häng kvar! Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det är det som är det intressanta med livet. Det kan vara något lika djävligt. Javisst! Men chansen är lika stor att det är något positivt, härligt, bra. Livet är som en berg- och dalbana. Att hamna i botten på dalgången och till synes fasta där för gott är en fasa. Det är tungt! Förr eller senare, förhoppningsvis förr så kommer man tillbax upp. Flum...flum...flum....jag vet. Been there, done that!

Tappa inte sugen.
Världen är full av tappade sugar.

25/10-01

Naturen är lite vill. Jag såg ett träd, minns ej vad det kallas, som vanligtvis slår ut tidigt på våren med stora pollenhängen men det hade slagit ut redan nu. Kanske i tron av att det är vår, ja - inte vet jag. Men nu har de kalla nätterna kommit. Nu lär det frysa, trädet alltså. Några andra som lär frysa är de duvungar som skådats i Bro. Jag trodde inte mina öron när jag hörde att ett duvpar häckar för fullt med ett bo fullt med duvungar. Lite sent! Lite off-time?

Jag är med på en mailinglista där det ofta diskuteras ämnet - Jag mötte Lassie. Det känns som jag är lite malplacerad där. Jag såg ett program i lördags (eller fredags) som handlade om människans ansikte. Där tog de upp att det finns ett litet centra i hjärnan där ALLA människor vi sett IRL, på TV osv. hamnar i ett bildarkiv och lagras. Sedan finns ett annat område som lagrar namn och när, vart och hur. Jag måste ha någon form av misskommunikation dem däremellan. Ett och ett funkar de nog, men ihopkopplingen är urusel, om inte obefintlig. Hur kul är det på en skala från ett till tio och säga idag mötte jag Lassie, i form så här:
Jag mötte den där författarinnan med en dobermann, hon som satt och häckade på Krokodil. Ja, vad hette hon nu? Jag såg henne på Centralen där hon vimsade runt - utan hund.
Jag såg idag att i min parallellklass går en Robinsson-vinnare, han den där som var polis. Ja, vad hette han nu?

Det kan knappast roa någon.

Det gör inte heller telefonsamtal med ingen bakom luren på andra sidan. Där är det tomt, säkert lika tomt som det är i den uppringandes huvud. I måndags kväll tog B. emot ett dito samtal. I natt vid halvettsnåret kom ett till. Jag var i och för sig vaken och låg och läste. Men B., min käre make, väcktes och var mäkta imponerad. Det lämpar sig inte i *tryck* vad han sade och jag förstår honom. Jag la på luren och sedan av den. Tuut..tuut...

Kvinnor gillar enkla saker; t.ex. män.
Män, däremot, gillar komplicerade saker; t.ex. kvinnor.

24/10-01

Svenskt bitsocker!
Blåst på konfekten!
Jag har numera förstått att svenskt bitsocker endast är ett minne blott. Jag tackar för kommentarerna som fick mig att förstå detta. Jag hade ingen aning om att danska Danisco köpte Svenska Socker Aktiebolaget (SSA) för flera år sedan. Skärskådar man gamla kartonger med de fina teckningarna av Jane Bark så står det Danisco, klart och tydligt - men allra längst ned. Jag får börja läsa det finstilta. Varför har de ändrat till en sådan ful kartong förresten?

Jag läste denna artikel och höjer min keps för denna kvinna. Så underbart mänsklig. Så klarsynt :). Telias kvinnliga VD sågar maktens män och det med råge :). Jag är övertygad om att hon lär veta vad hon talar om, med 40 års erfarenhet inom bolaget.

Älskade lilla gubben - du är ett skämt!
Nu har jag fått det bekräftat! Jag har varit trendig utan att veta om det. Trendig, mycket länge :). "Nu är det elaka mansvitsar som gäller. Skämt om män är heta just nu. Blondinskämten är ute. Nu är det tjejernas tur att skratta." Allt enligt Aftonbladet. På tal om annat. Gårdagens citat kommer tydligen från en serie som jag aldrig har sett och jag inser nu att jag säkerligen skulle ha uppskattat, Våra värsta år.

BTW - stora mailproblem hos min ISP gör att mailen kommer som de vill eller kommer inte alls. Det kan i och för sig vara behändigt.....men inte en längre stund. Rappa på nu :))) och fixa det hela.

Vad är det för skillnad mellan män och svin?
Svin förvandlas inte till män när de är på fyllan.

23/10-01

Danskt bitsocker?
Jag röstade emot EU. Jag tänker rösta nej till EMU, vid en eventuell kommande folkomröstning. Jag vill inte byta valuta. Vad är det för fel på kronan? Samarbete, ok. Men vi är ett så pass litet land att vi riskerar att köras över och försvinna i mängden. Se bara på alla de bidrag som delas ut, Sverige är det land som får minst och i förlängningen betalar störst avgift till EU i förhållande till landets storlek. Jag brukar försöka välja svenska alternativ i affären. Jag vill gynna svensk industri, i den mån jag kan. I somras svor jag över att B&W slutade sälja Scan skinka på burk. Jag vill inte köpa Tulip dansk skinka på burk. Nu vill jag inte köpa skinka överhuvudtaget, men det är en annan historia. Det senaste på den fronten är att numera saluföres bara danskt bitsocker på B&W (numera Coop Forum). Varför det. Har svenska sockerbolaget slutat tillverka snabbitsocker? Vardagliga trivialiteter? Javisst! Men ibland är de viktiga. Livet består till 90 % av vardagliga trivialiteter. Funkar inte de........ Nog om detta :).

De onämnbara!
Vad ger vi våra barn för syn på den kvinnliga sexualiteten? På kvinnan som varelse? Mor är rar, far ror. Mer då? I barnens ordbok som nyss kom ut finns inte de kvinnliga könsorganen listade, varken de inre eller de yttre. Men snopp och penis finns med. Kom inte dragande med snack om penisavund :), det är inte detta det handlar om. Är det inte underligt att barnen inte ska kunna få ord på kvinnans könsorgan. Vad är det för fel på slida, vagina, livmoder, klitoris, blygdläppar och äggstockar?

Mannen: - Datorer och kvinnor förstör det här landet!
Frun: - Du vet bara inte hur du ska få igång nån av dom.
Al Bundy och Peggy

22/10-01

Måndag morgon. Det börjar mörkna tidigt och mörkret varar längre in på dagen. Det naturliga förloppet. Inget kan hindra det. Men visst är det tråkigt. Jag har inget emot vintern, det enda skulle i så fall vara mörkret.

The never ending story!
Ytterligare ett samtal med ingen hemma på andra sidan luren igår. Som grädde på moset sänder en medlem i en välkänd nätgrupp mig en virusinfekterad fil, inte bara en gång utan två - sedan för säkerhets skull orginalmailet med själva huvudviruset bifogat. Telia abuse fick sig några mail gällande denna sak igår.
Vilken tur att min Norton nöp till direkt.
This file: "FREE_xxx_sites.TXT.pif" was infected with: "W95.MTX.dr" virus.
The file was deleted by Norton AntiVirus. Sunday, October 21, 2001 20:06

För att fortsätta avdelningen rara och söta mail, så kom även svaret på det mail jag skrev om igår. Jag saxar in några delar av svarsmailet jag fick nedan. Få vänner? bin Tiger? Hans nivå? Jajajaja - undra sa flundra vilka som är trasiga och bittra. Vad håller de på med? Man kan ju börja undra! Jag bara *skakar på huvudet*.

ok, du och den lilla klicken vilsna själar som tror på vad ni gör är fundamentala och extrema. vi vet vad sådana kan ställa till med i en förlängning.. kanske en liten bin Tiger?? när du skriver "alla" menar du då alla dina få vänner?.......... du får vräka ur dig vad du vill, för mig framstår du ändå en trasig och bitter människa med kantstött själ och med ett ett behov av att få vara något och bli sedd.......... du kommer aldrig upp till min nivå, inte för att jag är man utan för att jag har så oandligt mycket mer kunskap, erfarenhet och mänsklighet i den kropp jag bor i.......... så är det bara, sorry snälla gamla tant..........


21/10-01

Ha en trevlig dag!

BTW - På tal om att vara tvungen att leva med busringningar. Det kommer oväntade mail oxå. Ska jag bjuda på Gevalia eller? Mail jag inte har efterfrågat och som till synes verkar ha ett syfte att vara mer eller mindre elaka eller i alla fall inte är speciellt trevliga att läsa. Det är speciellt en man, med vad jag hört, grava alkoholproblem - periodare, som spottar ur sig mail som nedan (rödmarkerat). Jag har slutat svara (oftast) på dem eftersom jag misstänker att han kanske inte ens minns att han sänder dem. Jag inkluderar även mitt svar, för att minimera risken att bli anklagad för att trakassera en viss nätgrupp. Jag undrar bara vem gör vad?

Subject: snäll gammal tant?
Date: Sun, 21 Oct 2001 00:37:19 +0200
From: "xxxxx xxx xxxxx" xxxxx.xxxx@telia.com
To: "Tiger" atiger@swipnet.se

> xxxxx xxx xxxxx wrote:
>
> http://www.atiger.pp.se/dagbok/manader/okt00.html
>
> den snälla gamla damen?
> jag tänker på dig ibland då det handlar
> om dubbelmoral, vilsen feminism och jag
> blir inte klok på vad du lider av.


Vad lider du av?
Alkoholrelaterat?

> för helt ok mår du inte, att lägga så mycket
> bitterhet och egergi på något du aldrig
> kommer att gå iland med, varför?


Vad är det jag lägger energi på enligt dig?
Vad är det jag inte kommer att gå iland med?

> if u cant beat them, join them.

Never in my life. FRIS tar jag avstånd ifrån helt och fullet.

> visst är mycket galet, det är inte bara du/ni som vet och fattar det,
> men vad kan Du göra åt det? ni blir aldrig en kraft att räkna med då
> era metoder är åt helvete fel.


Du eller ni? Välj.

> och att inte vara ärlig, fullt ut, sicket bottennapp!
> trist, annars skulle du säkert passa bra som snäll gammal tant, som du
> själv en gång kallade dig.


Jag är en snäll gammal tant.
Alla andra tycker det iaf.

mvh

Annica

--
Annica Tiger - http://www.tiger.se

  ("\''/").___..--''"`-._
  `6_ 6 )  `-. (   ).`-.__.`)
  (_Y_.)' ._  ) `._ `. ``-..-'
  _..`--'_..-_/ /--'_.' .'
((|).-''  ((|).' ((|).-'


20/10-01

Lektioner idag hela dagen.
Lektioner och lektioner...
Vi ska ut på olika bevakningar.
Renskrivning imorgon.
Inlämning måndag.
Slit och släp!


19/10-01

Kalla Fakta! Ja, en *rubbe* med dubbla bottnar. Gårdagens Kalla Fakta var verkligen under minusstrecket i det motto att det speglade en kall, bister verklighet. Att så många dör ensamma och får ruttna bort i sina lägenheter, eftersom inga ens noterar deras frånfälle. Att så många begravs utan fler sörjande än prästen, som bara gör sitt jobb. Att så pass många ändå har släkt, som i alla fall dyker upp på bodelningen. Men det värsta är, då man inte lider av det tidigare uppräknade när man väl är död, den ensamhet som präglar vårt samhälle. Att bli gammal är en sak. Men att bli gammal och ensam måste vara än värre. Ja, en del drabbas av detta redan som ung. Hur många ofrivilliga fångar har vi i Sverige, fängslade av hemmets fyra väggar och ensamheten som fångvaktare. Tänkvärt! Har du släktingar i periferin som du vet kanske kan komma att drabbas av detta? Hör med övriga släkten om någon tar ansvar. Bor du i ett hyreshus där du vet att det finns människor som till synes aldrig får besök? Bjud på dig själv. Vi på landet kanske har mer koll på varandra? Både i positiv och negativ mening. Vem vet? Ingen lär veta förrän det är för sent. Jag vet att det jag skrivit nu låter som rena rama floskler och schabloner, men det är ärligt menat. En del kanske förstår vad jag menar? Vem ska bry sig om vi inte gör det?

Jag slank in i det nya centrumet i Solna, i väntan på att tiden skulle rinna iväg inför tandläkarbesöket. Ojojoj, jisses Amelia så stort det har blivit. Inglasat och fint. Jag såg en hel del själar som virrade runt med något tomt i blicken. Nå, nu kanske jag överdriver lite. Jag får i alla fall ågren när jag besöker ställen likt detta. Jag är inte född att vandra inom glas och betong. Vad för nytta har gemene man av ett sådant här stort centrum med ett sådant lockande utbud? Den som inga pengar har får ögonshoppa? Den som inga pengar har får sukta? Då är det bättre att ta en promenad ute i naturen istället för att gå varv efter varv inne i centrum.

Vi ska göra ett personporträtt nu i kursen. Jag chansade hejvilt och kontaktade en välkänd och etablerad journalist. Han sade ja! Lyckan är fullständig. Det ska bli kul att försöka sig på att intervjua en journalist. Utmaningar ska antas. Men....:)...have mercy!

Varför e-posten är som en penis!

 • Dom som har den ser ner på dom som inte har den.
 • Att leka med den på jobbet kan leda till problem.
 • Det är roligare när den är uppe, men det blir svårare att jobba.
 • Förr användes den för att sprida livsviktig information. Nu används den mest för nöjes skull.
 • Om man inte skyddar sig kan den sprida virus.

18/10-01

Tandläkarbesök idag!
Skönt att ha det gjort.

Återigen ett telefonsamtal med ingen hemma på andra sidan luren. Den här gången sade jag "djävla f***grisar". Det ska bli intressant på vilken sida det kanske kommer att dyka upp som ett inspelat samtal i en wav-fil. Avslöjande då hur som haver.... Jag har även hört att ytterligare en person har börjat få dessa samtal.

Qristina var tvungen att bryta. Jag hoppas iofs att Qristina kommer tillbax, likt förra gången, men jag tvivlar på att det blir så. Då var det roliga slut! Farmen tappar charmen. Qristina hann bli en stor favorit. En stor personlighet, som ingen kan ersätta. Hur gärna de än skulle vilja. Nu kan de andra hållas bäst de vill.

Små män, vad är det man brukar säga - stor i orden, liten på jorden. Jag drog omedvetet eller kanske medvetetet paralleller till vissa andra när jag läste denna artikel. Fast bin Laden är givetvis mer framgångsrik på att skrämmas. Mjältbrandshysterin har spridit sig till Sverige. Kanhända befogat? Vem vet? Vill vi veta? Jag vet inte? Vet du? Det är hur som haver hemskt vilken hysteri det blivit nu. Vitt pulver=mjältbrand? Ingen vågar flyga. Vem vill bosätta sig/arbeta högst upp i en skyskrapa. Tur att vi inte har så många dito i Sverige. Men å andra sidan...vet vi verkligen vilka som ligger bakom allt detta? Skjuter kanske USA på fel mål/över målet? Det kan lika gärna vara ett mer välbeställd land som står för fiolerna. Jag tvivlar på att bin Ladens pengar räcker till allt.

BTW - äntligen något vettigt från justitieministerns kansli. Inte perfekt, men kanske i alla fall ett steg på vägen.

In politics, if you want anything said, ask a man,
if you want anything done, ask a woman.
Margaret Thatcher

17/10-01

Är det vinter nu?
Snökäpparna som nu satts upp utmed vägkanten indikerar detta.
Jag sjöng diskmaskinens lov häromdagen. Detsamma bör sjungas om dam(m)sugaren och alla andra hushållsmaskiner. Hur vore livet utan dem? Utan tvättmaskinen? Utan spisen? Utan rinnande vatten? Utan el? Jag är inte ett dugg huslig. Jag hatar hushållsarbete av traditionellt snitt. Bullmamma? Nehejdu....här vankas andra bullar *skrattar*, skämt åsido. De flesta som känner mig och kommer på besök förfäras icke. Andra kanske höjer ett eller annat ögonbryn. Who cares? Lite dammtussar på golvet besvärar mig inte ett dugg. Jag plockar fram dammsugaren först när de blir allt för många :). Att feja och damma prydnadssaker är inte min bag. Det är B. som släpar hem de flesta dito, alltså faller det på hans lott att damma av dem då och då. Om inte så sker, så har jag ett selektivt seende när det gäller dem. Huvudsaken man mår bra. Eller hur? Mitt beteende i denna fråga är säkerligen betingat från min barndom. Med en pedantisk mor så kanske det blir så? Ingen skugga ska falla på henne. Runt femtio-talet var det bara så att en hemmafru skulle ha tipp-topp hemma och det har följt med långt in till dags dato. Det är bara det att hemmafrun inte längre är lika vanlig. Alltså får många, både män och kvinnor, slita häcken av sig för att följa den gamla normen. Ordning och reda. Städdag på fredag. Nej! Hellre lite dammtussar i hörnen än ett rent helvete.

Hur sorterar en man tvätten ? ;-)
Smutsigt! Smutsigt, men ännu *bärbart*.

16/10-01

Ha en underbar dag!


15/10-01

Grattis J. och T. till bebisen, en pojke. Nu är jag faster således, men jag hann bli mormor innan :).

Skam på torra land!
Tre förvantansfulla semesterfirare (varav två svenskar) nekas följa med på planet ned till Kanarieöarna. Orsak, de hade argumenterat sinsemellan på arabiska och en bar på en arabisk bok. Flygkapten vägrade lyfta med dem ombord. Fulla svenskar skyfflar de ned á la masse utan betänkligheter. Nu börjar det bli lite hysteri över det hela.

Idag, idag :) ska jag och några tjejer till på studiebesök på Expressen. Det ska bli intressant. Vi valde Expressen med tanke på alla de problem de haft nyligen. Vi har massor av frågor när det gäller ekonomi, utseende och innehåll. Som en extra bonus har jag fixat så att vi efteråt förhoppningsvis ska besöka dem som gör nätupplagan. Där ligger mitt intresse här i livet :) och det kan bli intressant.

Tack för *grattisarna*. Det blev en bra dag. Huset fullt från och till under dagen. Tack och lov för att diskmaskinen uppfanns förut :). Vad gjorde man utan den? Man ska aldrig säga vad en dam fyller sägs det, men eftersom jag fortfarande bara är en flicksnärta så kan jag ju tala om att jag fyllde 48 igår. Det är ingen ålder att tala om. Eller hur? Jag är inte heller mycket för att fira födelsedagar. Jag oroar mig redan för 50-års dagen. Då tänker jag resa bort i ett par veckor. Tror jag. Känns det som. Att fylla 50 är så definitvt. Det är som ett elddop, känns det. Du döms efter hur lyckad fest du har? Efter antalet gäster? Efter antal gratulationskort? Efter antal presenter? Eller har jag fel? Någon som kan ge mig en *clue*? Grattis till Marina som idag fyller år. Ha en underbar dag. Ja, du vet att jag tänker på dig *kram*.

Nu är det konstaterat, män lider oxå av PMS :)
Penis Malfunction Syndrome.
Pre-Middle aged Syndrome.
Post Macho Syndrome.

14/10-01

Tårtdags! Fast vi tjuvstartade redan igår. Mumsfilibabba! Min lillebror Johan har plockat vuxenpoäng nu. Han ska bli far/har blivit far. Sist jag hörde en lägesrapport så befann sig Tiina på BB. Grattis! Jag hoppas det går bra. Annars? Ha en underbar söndag!

Ju mer jag har med karlar att
göra desto mer älskar jag hundar.
Madame De Sévigné :-)

13/10-01

Älgko fick revansch
Med ett perfekt skott fällde älgjägaren en älgkalv. I sin iver över den lyckade jakten missade mannen en fara - mamma älg. Hon kom rusande alldeles rasande ut ur skogen och överföll jägaren med sparkar. Han räddades av tillskyndande kamrater i jaktlaget och fördes i ambulans till Växjö lasarett med benbrott och lindriga skallskador, berättar TV4 Sydost. Älgkon överlevde äventyret. (FL-Net)
En del straffar Gud direkt?

En illusion fattigare?
Det har varit många rapporter om missförhållanden i Europa när det gäller djurtransporter och hur djuren sedan hanteras i slakterierna. En viss tröst i eländet har för mig varit övertygelsen om att djuren har det någorlunda bra i Sverige. Men ack så fel det var. Nu kommer rapport efter rapport om hur bl.a grisar behandlas under transporter och i slakterier i Sverige. Nu blir det inga mer fläskkotletter eller skinka för min del på ett tag. Grisar är mina favoritdjur! Fyllesvin och mulliga mansgrisar undantagna. Grisar är så mänskliga i mina ögon. Det har även visat sig att de rent genetiskt är lika oss. Det pratas om att man i framtiden ska kunna få organ från grisar till mänsklig sjukvård. De är den felande länken. Vad gick fel? Ja, när människan blev som den blev menar jag, jämfört med grisarna.

Jag läste hos Carro att hon än idag har problem med att någon ringer upp och så är det ingen hemma i luren på andra sidan. Man kan misstänka att det inte heller är någon hemma i skallen på den uppringande :). Detta har hänt hit och dit även här hemma. Ja, inte att det är ingen hemma i huvudet hos oss. Vi är alltid närvarande :) om vi så är frånvarande. Senast igår ringde telefonen och det var dödens tyst i andra ändan. Jag bara lade den av sidan och fortsatte med det jag höll på med. Att det sedan alltid står "Hemligt nummer" i nummerpresentatören i samband med detta är säkerligen mer än en slump. Visst kan man bli fundersam för mindre?

BTW...tack för responsen om drömtydningar. Jag ska höra av mig! I promise! Missa inte Eva-Lenas braiga sajt om drömmar.

Lokalreklam i TV jag sett ofta på sistone.
Det är Tierp kommun som står för reklamsnutten.
Tre barn leker skola. De ska läsa högt från en griffeltavla.
De stavar fram, med stor möda och stort besvär:
Far är rar!
Mor är en orm!
Fniss! Fniss!
Är annonsen beställd av fundamentalistiska mansgrupperingar? :)

12/10-01

Ha en underbar dag idag!
Det tänker jag ha :).
*kram* Annica

Det är ju alldeles självklart att man
inte ska ha fler barn än bilfönster.
Emma Bombeck

11/10-01

Jag läser inte till journalist för att bli papperstidningsjournalist, om nu någon trodde det :). Jag har inga drömmar om att bli en kvinnlig Jan Guillou eller en ny Unni Drogge. Jag vill bara skaffa mig en gedigen bakgrund för att kunna söka det jobb jag egentligen vill ha, ett halvtidsjobb som webredaktör på en nyhetssajt eller ett större företags hemsida. Vid sidan om skulle jag sedan vilja frilansa lite. Jag skulle vilja unna mig lyxen att få skriva om det jag brinner för. Att jobba som projektledare för utveckling av nya tjänster för Internet känns inte lika roligt längre. Tjänsterna börjar bli av den kvalitén att jag inte längre tycker att de varken behövs eller har sitt berättigande. Kalla mig gärna motvallskärring, men jag står i alla fall för vad jag tycker och tänker. Att skriva börjar bli roligare än att skruva :).

Journalister har ett stort ansvar. De ska publicera korrekta nyheter. De ska vara generösa med bemötanden. De ska respektera den personliga integriteten. De ska vara varsamma med bilder. De ska vara försiktiga med namn. En av de viktigaste tumreglerna är att de ska höra bägge sidor. Det sistnämda är en viktig regel, men ack så försummad av vissa ur journalistkåren. Det kan inte vara lätt att vara journalist, det medges. Olika människor pockar på uppmärksamhet och alla vill de givetvis bara visa sin bild av verkligheten. Men det är journalistens roll att spegla den verkliga verkligheten och det är sannerligen säkert inte helt lätt. Jag tycker att när det finns minsta osäkerhet om huruvida den story som framlagts av den ena parten är den verkliga verkligheten då ska en journalist kanske avstå från publicering. Jag vet inte? Det är svårt. Jag tänker givetvis på några fall som beskrivits i media på sista tiden. Med ålderdom kommer vishet! Erfarenhet kan ge en annan vinkel!

Barn håller på att bli stora när
de ställer frågor det finns svar på.

10/10-01

Farmen har tappat lite av sin tjusning när Qristina inte längre medverkar. Jag får se hur jag gör. Kommer hon inte tillbaks så lär jag tappa intresset för den serien. "Tamisar" och falska "smilare" finns det gott om IRL, så varför glo på dem på TV? Flygolycka! Igen! Usch, min flygrädsla gör sig påmind bara när jag tänker på det. Jag hade lyckats komma över den delvis då jag tvingats att flyga å jobbets vägnar. Men nu kommer ingen, inte ens en flock vilda hästar, få upp mig i ett plan igen inom en överskådlig framtid. Man är så hjälplös där uppe. Händer det något kan man inte påverka det, det minsta. Risken eller turen, rättare sagt, att överleva är mycket liten vid en flygolycka. Gottröra borträknat, det var ett mindre under i sig.


9/10-01

Någon som har tips om en bra drömtydningsbok eller dito sajt? I defaultläge brukar jag sällan minnas mina drömmar. Nu har jag befunnit mig i en period då jag faktiskt minns dem, dagen efter. Inte i detalj, men i stora drag. Jag mer anar än ser ett samband mellan de fem olika teman som ofta förekommer i olika variationer. Det är som om mitt undermedvetna vill kommunicera med mig, men förgäves då jag inte förstår. Det är inte otäcka drömmar, tack och lov. Det hade varit värre antar jag.

Hon: Nu kommer du från puben igen?!
Han: Visst, kan väl inte sitta där hela tiden.

8/10-01

Har tredje världskriget startat nu?
Bush: - Taliban will pay a price.
Nå, det är nog flera än så som kommer att få betala. Inte bara talibanerna. Jag hoppas att de inte orsakar skada/död bland civila nu. Jag är orolig. Jag tycker inte om att de gått in och bombat nu i Afghanistan. Vem vet vad detta kommer att utlösa för motangrepp. Nya mål i USA av självmordsbombare? Nya mål i andra länder som stödjer angreppet? Är det ett religiöst krig som startat nu? Jihad?

Bitchfaktor 10 idag!
Men ibland kan man inte hålla tand för tunga.

KAMPEN OM BARNEN -
Därför kan föräldrar drivas till mord.
Klatschig rubrik? Nej, en katastrofal rubrik. Drivas till mord! Det låter mer som de extrema mansgruppernas resonemang om orsak och verkan. Hämndlystna, räviga, umgängessaboterande "ex" får skylla sig själva om de blir misshandlade. För det är i mansgruppernas ögon bara sådana kvinnor som råkar illa ut. De som blir mördade och misshandlade innan ens en skilsmässa kommer på tapeten, vad är orsak och verkan där? De som blir mördade och misshandlade innan ens barnen har kommit, vad är orsak och verkan där? Som någon sa i en debatt: - Kvinnor med social kompetens blir aldrig misshandlade. Underliga argument i mina öron/ögon. Män med social kompetens behöver väl inte misshandla? Social kompetens står sig slätt mot ren muskelkraft och sjuklig aggressivitet. Tyvärr handlar dom om i de flesta fall om en önskan/vilja att kontrollera kvinnan, inget annat.

KAMPEN OM BARNEN -
Vem har rätt till barnet?
Denna rubrik är lika felaktig och missvisande. Det är inte fråga om vem som har rätt till barnen. Det handlar till syvende och sist om barnens rätt. Barnens rätt till lugn och ro. Barnens rätt att slippa se/uppleva våld i hemmet. Barnens rätt till en trygg uppväxt. Barnens rätt till att kunna få göra sin röst hörd. Barnens rätt att kunna få påverka och välja. Barnen borde betraktas som brottsoffer i samband med att de bevittnat ex. faderns misshandel av modern. Vem skulle tvinga, mot deras vilja, ett vuxet brottsoffer att umgås med förövaren? Att tvinga ett barn går tydligen an.

Aftonbladet hade en bra artikel om detta igår. Rekommenderad läsning! Programmet Stop tog även upp detta fall, repris på fredag. Missa inte den. Läs även gärna en experts tankar om det jag själv försökt formulera i lekmannamässiga ord ovan. Mig kan extrema mansgrupper försöka avfärda som en rabiat nazifeminist, manshatare och försöka tysta mig genom falska anklagelser om ditt och datt, men de kan knappast avfärda en manlig mansforskare och docent i pedagogik vid Stockholms universitet. Eller? Han kanske är ett förklätt fruntimmer? Ajajjj...nu var jag elak. Jag vet.

Domstolsprotokoll är offentliga handlingar. Du kan ringa och efterfråga dem per telefon. Dock har domstolar bara domar från de senaste åren i sina datasystem, vilket gör att uppgifter om tidigare brott/domar inte kan lämnas ut, såvida den som eftersöker uppgifterna inte har exakta uppgifter om datum, tingsrätt och typ av brott. Så med andra ord....det kan finnas mer att ta fram för en grävande journalist. Nedanstående resultat är saxat ur mitt specialarbete i Svenska B om den svenska mansrörelsen och baseras på ett slumpmässigt urval av 50 medlemmar i en välkänd nätgrupp vars motto är: "Det är vi som är Sverige". Nå, det får jag verkligen inte hoppas är sant. Givetvis utlämnas inga namn samt inga diarienummer till målen, allt enligt gällande PUL-lagstiftning. Det är inte heller av nöden tvunget att ange namnen då det är ett principiellt ändamål för att påvisa ett mönster och inte i syfte att utpeka enskilda.

Denna läsning nedan ger vid handen att det finns mer och fler registrerade brott/psykiskt abnorma företeelser än vad man kan vänta sig från motsvarande tvärsnitt av vanliga män ur normalbefolkningen. Detta torde utesluta dem som lämplig remissinstans i ärenden som rör vårdnadsfrågor dessutom borde deras partiskhet verkligen ifrågasättas i diskussioner och debatter angående kvinnomisshandel. De talar ofta om att olämpliga föräldrar givetvis ej ska ha gemensam vårdnad. Men vad som avses med begreppet "olämpliga föräldrar" har jag aldrig lyckats utröna. Personligen tycker jag nog att nedanstående läsning indikerar på många fall av dito.

 • Man, född 1963, dömd för misshandel av sin hustru.
 • Man, född 1961, dömd för egenmäktighet med barn. Samma man har en hemsida på Internet där han hänger ut sin vårdnadstvist.
 • Man, född 1964, dömd till fängelse 8 månader för misshandel av sin hustru, samt för försök till misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot och överträdelse av besöksförbud.
 • Man, född 1951, är dömd ett flertal gånger för misshandel, hemfridsbrott och egenmäktighet mot barn. Mannen bedriver något som kan betecknas som psykiskt barnmisshandel mot barnet vid umgängestillfällena.
 • Man, född 1964, har en lång och utdragen vårdnadstvist bakom sig. Har bifogat långa och osammanhängande partsinlagor. Mannen är inte intresserad av barnen utan mer intresserad av att göra livet besvärligt för kvinnan. Han har idkat telefonterror, jagat kvinnan med bil, hotat och smugit runt huset för att skrämmas.
 • Man, född 1963, fick barnen omhändertagna pga. misstanke om barnmisshandel.
 • Man, född 1964, nyligen dömd för misshandel av två kvinnor och narkotikabrott. Kidnappade sin eget barn i två och en halv månad. Har under många år hängt ut både sin dotter och hennes moder på en hemsida på Internet. Har av modern flera gånger blivit polisanmäld för misshandel, olaga hot, skadegörelse och trakasserier. Han påverkar barnet vid umgängestillfällena, en dag kom dottern hem och sade till mamman, "Xxx ska dö". Xxx är var kvinnans dåvarande sambo.
 • Man, född 1964, har en mycket långdragen vårdnadstvist. Många förvirrade partsinlagor är inlämnade av mannen. Det framgår tydligt och klart att mannen använder barnet för att dels få tillbaks modern alternativt vinna vårdnadstvisten.
 • Man, född 1947, är gravt alkoholberoende och har omhändertagits av polisen ett flertal gånger. Har domar på sig om olaga hot, står åtalad för hemfridsbrott och våld mot tjänsteman.
 • Man, född 1952, har under många år inte kunnat komma sams med sin f.d. fru om hur de ska ha det med barnen, många varv har gått fram och tillbaks från tingsrätt till hovrätt. Det framgår i domstolsprotokollet att han har vid ett flertal tillfällen muckat gräl med moderns nuvarande man, samt attackerat honom fysiskt. Han har inkommit med anmälningar om att barnen far illa hos modern, de har inte beaktats. Han har handlat egenmäktigt mot barnen. Polisen har beslagtagit vapen hemma hos mannen.
 • Man, född 1967, försöker trots separation ha en omotiverad insyn och kontroll över moderns liv. Enligt domstolsprotokollen har hon blivit mycket illa behandlad under åren hon levde ihop med fadern. Dagis har vid ett tillfälle bett honom avlägsna sig därifrån. Ena barnet har drivits in i en lojalitetskonflikt.
 • Man, född 1955, driver sedan länge en lång och utdragen vårdnadstvist. Mannen verkar konfliktbenägen, har anmält myndigheter osv. Ursprunget till separationen anges vara en misshandel av modern. Familjerättssocionomen i pågående fall är kompis med en annan medlem i nätgruppen, vilket kan tyckas vara en jävsituation.
 • Man, 29 år, dömd för grovt hemfridsbrott och misshandel av sin svärfar. Han har besöksförbud gällande både f.d. sambo samt svärföräldrar.
 • Man, född 1968, har minst två ex. som lever under skyddad identitet.
 • Man, född 1954, har överträtt besöksförbud minst tre gånger. Mannen har dömts för misshandel av sitt ex. och hemfridsbrott, samt egenmäktighet mot barn. Mannen är även dömd för misshandel av sin son 1993.
 • Man, född 1953, medger att han pga. sjukdom inte kan tillvarata barnens intressen på bästa sätt och vårdnaden övergår till modern.
 • I ett mål så har kvinnan den tillfälliga adressen "Kriscentrum för kvinnor". Adress är noterbart och indikerar att våld antagligen fanns med i bilden.
 • Man, född 1963, tvistar om barns boende. Barnet har vid tre tillfällen i utredningen sagt att han vill bo hos modern - men det tar ej mannen ad notam.
 • Man, född 1958, har en auktoritär syn på barnuppfostran och väljer inte för våld och tvång i sitt umgänge med barnen. Om ett barn biter honom så biter han tillbaks och om barnen slår honom slår han tillbaks osv.
 • Man, född 1962, långdragen vårdnadstvist. Rätten tog ej hänsyn till hans, i hemlighet, inspelade band. Att spela in samtal i lönndom verkar vara en populär företeelse.
 • Man, född 1956, tilldömd umgänge med kontaktperson. Mannen är en udda personlighet med ett aggressivt sätt, han får ofta impulsgenombrott och kan inte kontrollera sig. Mannen har ett enormt kontrollbehov, vilket i sig skadar barnet. Enligt modern har fadern misshandlat henne, hon fick under förhållandet inte ha någon kontakt med sin mor eller ha kvar sina gamla vänner. Fadern har uppmanat (med tvång) barnet att ange för olika myndigheter att hon vill bo hos honom. Han hade övningar (rollspel) där dottern uppmanades att öva sig inför moderns kommande hämtning genom att gallskrika och säga att hon inte ville lämna fadern. Fadern har anmält både modern och andra personer till olika instanser, han har initierat fyra stycken 50$-utredningar och ingen av dem har lett till åtgärd från socialnämndens sida.
 • Man, född 1966, dömd för misshandel, ringa misshandel och olaga hot både mot barnets moder samt en av hennes anhöriga.
 • Man, född 1942, dömd för misshandel av sin f.d. fru.
 • Man, född 1979, dömd för misshandel och övergrepp i rättsak.
 • Man, född 1956, har i många år drivit en vårdnadstvist men har i en dom förklarat sig avstå från umgänge. Han hänger ändock ut hela sin vårdnadstvist på en hemsida.
 • Man, född 1953, har under flera år drivit en långdragen vårdnadstvist. Han har till rätten inkommit med otaliga inlagor. Han har anmält många olika myndigheter då de ej, enligt honom, gått hans vägar. Fadern anges vara obalanserad och aggressiv, samt har slagit och hotat barnet. Han sätter inte barnets intresse främst och förstår inte att barnet mår dåligt av hans agerande. Moderns uttalande styrks av dagboksanteckningar i rättsfallet samt av uttalande i en PBU-utredning. Där beskrivs fadern som obalanserad och att han saknar insikt i hur sitt agerande påverkar barnet. När barnet ska gå på skolfest vägras han detta av fadern med motivering att det är faderns umgängeshelg. Denna man har ett enormt millimeterrättvisebehov, nästan gränsande till det abnorma.
 • Man, födelseår okänt, har anmälts av sin f.d. fru för misshandel, undersökningen lades ned. Hans nuvarande hustru ses stundtals med översminkade blåmärken. Hänger ut sin förra fru på en hemsida.

Källor:
B xxxxx-98 Göteborgs Tingsrätt T xxxx-97 Uppsala Tingsrätt T xxxxx-98 B xxxxx-98 Göteborgs Tingsrätt T xxxx-99 Trollhättans Tingsrätt Ä xxx-93 B xxxx-97 Linköpings Tingsrätt T xxx-92 T xxxx-98 Lunds Tingsrätt samt HD Txxxx-00 T xx-00 Borås Tingsrätt T xxxx-99 Stockholms Tingsrätt T xxx-98 T xxx-99 Karlskoga Tingsrätt T xxx-99 Södra Roslags Tingsrätt B xxx/98 Katrineholms Tingsrätt T xxxx-98 Handens Tingsrätt T xxx-98 T xxxx-00 T xxx-96 T xxx-94 T xxx-93 T xx-97 Skövde Tingsrätt T xxx-99 T xxx-97 Ludvika Tingsrätt T xxxx-96 Västerås Tingsrätt T xxx-95 T xxxx-96 Falu Tingsrätt T xxxx-99 T xxxx-99 xxxx-99 Sollentuna Tingsrätt T x-xxx-96 Stockholms Tingsrätt B xxxx-97 T xxxxx-98 Stockholms Tingsrätt B xxx-97 Mariestads Tingsrätt B xxxx-99 Norrköpings Tingsrätt T xxx-96 T xxxx-99 Handens Tingsrätt T xxxx-00 T xxx-96 T xxxx-98 Linköpings Tingsrätt T xxxx-98 Borås Tingsrätt Ä xxx-98 T xxx-99 T xxxx-96 B xx9-98 Örebro Tingsrätt Mål i Göta hovrätt om misshandel 1997 samt annat mål 1998 samt dömd för misshandel av sin son 1993.


7/10-01

Ha en skön söndag!


6/10-01

Friskt vågat, hälften vunnit, men ibland kan det utmynna i att allt blir förlorat. Nå.....sådant får man vara beredd på. Man måste veta sitt pris. Vad nu priset kan vara? Det är ju en helt annan femma :). Jag pratar i gåtor. Jag vet. Jag gör det ofta nuförtiden.

Jag är ganska less på nätet, det kanske inte har undgått en och annan. Men å andra sidan, jag har varit uppkopplad sedan 1996 och mesta tiden har faktiskt gått åt till att besvara mail och pyssla om mina hemsidor, mer eller mindre. Att jag dessutom har haft ett jobb som varit koncentrerat på just nätet har gjort att en viss mättnad har infunnit sig. Det är kanske inte är så underligt att det ibland kommer dagar då man undrar över hur det hade varit om man aldrig hade köpt den där datorn och skaffat en internetuppkoppling. Det finns fortfarande människor som inte ens har en mailadress och de känns faktiskt ganska fräscha och intressanta. Missförstå mig rätt. Men orsaken till att jag inte kopplar av, ur och ned för gott är att det in facto finns så många underbara människor ute på nätet. Puss på er! Inga namn nämnda, inga glömda. Människor som aldrig skulle ha känt till varandras existens knyts samman genom nätet, i olika former. En del löst, andra ganska tajt. I love you all!

Öppna din famn för ombyten/förändringar,
men släpp inte på dina värderingar.

5/10-01

Mötet gick bra.
Tror jag. Vet ej än.
Jag ska lämna besked idag.
Sedan får jag se vad som händer.....
Jag blev så generad när den ena killen sa att han hade sett fram emot att träffa legenden Annica Tiger. Det var nästan så att jag ville vända mig runt och se efter vem han menade. Ja, de som känner mig vet att jag inte alls identifierar mig med vare sig benämningen legend eller kultfigur. Jag är inte mer människa än att jag givetvis blir smickrad, men det är mer som om de talar om en "tredje", icke närvarande person. Vem är hon? Den däringa? :)

Annars? Bara bra! Smulan har börjat få flytningar. Det är i och för sig inte alls bra. Men en penicillinkur brukar kunna avhjälpa det bekymret. Jag har lite dåligt samvete just när det gäller borstningen, allrahelst efter att ha kikat i senaste numret av Hundsport. Vilken fin njuffe det fanns i senaste numret, välfriserad och rent av vacker. Lyrisk! Ja, jag har funderat på att skaffa en valp. Men det är bara funderingar. Jag är kluven. Nalle är gammal, men inte kan han ersättas? Det är nog bättre att vänta ett tag. Jag misstänker att annars så drabbas valpen oförtjänt av olika jämförelser och omedvetna projiceringar. Jag vet att den dagen snart är nära, den dagen då Nalle ska få träffa alla andra njuffar i hundhimlen. Den dagen, den sorgen. För oss alla!

Misslyckanden lär oss vad vi inte vet,
men vad vi behöver veta om oss själva.

4/10-01

Intressant artikel om Farmens Qristina. En kvinna som verkar uppröra alternativt förföra och verkar delar upp människor i två läger - för eller emot, i alla fall om man ska döma av inläggen på hennes eget diskussionsforum på TV4:as sida. I artikeln berättar hon hur hennes sambo ballade ur 1986. Hon berättade för honom att hon ville separera, sedan small det och rakkniven kom fram. När orden inte räcker till.....? Det var en tänkvärd läsning och visar på att *kokkobängare* finns det lite till mans, om något får skyddsvallarna att rämna. De flesta normala människor har stabila skyddsvallar, men som Qristina säger - vem vet vilken som har vad. Be ware! Take care!

- Det kan hända alla, inte bara små söta och lätthanterliga tjejer, säger hon. Vi vet så lite om vad som rör sig i folks själar och hjärnor. Vi vet ju knappt vad som rör sig i våra egna. En människa kan vara känslomässigt labil och det kan dröja lång tid innan man upptäcker det. Den här mannen var världens gulligaste… innan jag sade att jag ville separera. Då var det någonting som bara brast inom honom.
Har du något råd du vill ge till andra kvinnor som hamnar i en liknande situation?
- Det är svårt att ge råd… men jag brukar säga att en örfil slutar alltid med en spark i huvudet. Så lämna honom redan efter örfilen, sätt stopp redan där.

Idag, idag, idag......:).....ska jag in till stan för ett privat affärsmöte. Jag hoppas det slår väl ut. Vem vet vad framtiden har i sitt sköte? Det kanske är helt torrt/tomt eller så finns det något där som är värt namnet/besväret. Who knows? Who cares?

Du vet att ett barn håller på att bli stort,
när han slutar fråga varifrån han kommer
och vägrar tala om vart han skall gå.
Changing Times

3/10-01

Idag ska jag och resten av kursen på studiebesök på Aftonbladet. Det ska bli intressant. Jag har i och för sig redan varit där och hälsat på Lotta en gång, men nu är det mer i studiesyfte. Observera ordet idag :). Jag har själv lagt märke till att det ser ofta ut som om jag lever i förgången tid. Jag skriver ofta i går gjorde jag ditt och i förrgår datt istället för att skriva i dag ska jag göra det. Varför? Ja, det är nog ganska enkelt. Det har kommit av sig själv på grund av att jag inte känner mig komfortabel längre i vetskapen att allt jag skriver i min dagbok vägs på guldvåg och om det inte faller vissa på läppen så kommer det inlägg i Kommentera-boken som ett brev på posten, i en eller annan form; ofta som personliga påhopp. Hot är inget jag heller gillar och jag tycker att det är ganska fånigt att ta till sådana metoder. Det visar mer på brist på stake än något annat. Jag blir inte rädd, men det känns inte bra och jag är inte dummare än att jag med automatik blir lite mer försiktig. Man vet ju inte vad som rör sig i huvudet på en *kokkobängare*, egentligen. Kan man hota andra verbalt/skriftligt kanske man kan sätta hoten i verket också. Vem vet? Vet de? Vem vill veta? Här nedan har jag klippt in flera exempel på hot som medlemmar ur nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) så vänligen levererat på Fågel Fenix anslagstavla. Otrevlig läsning, sanna mina ord.

Det existerar nu mycket mera än vad du kan tänka dig. Om jag vad i dina kläder nu hade jag gjort ett och annat....... Du och Katinka har något att se fram emot. Ni har lagt era kort och ni skall få veta att ni pissat i fel datorer hos helt fel folk. Hos helt fel folk. Det blir inte bakom tangenterna vi möts. Det finns en verklighet också. Och den känns. Glömmmm aldrig oss, för vi kommerv aldrig glömma eller släppa er. Aldrig, aldrig.
"Håkan Tammer" Fågel Fenix Anslagstavla Abuseanmält

En stavningskontroll av sina inlägg vore väl inte helt fel. Det ser mer seriöst ut om det är rättstavat. Men å andra sidan, finns det någon i nätgruppen FRIS som kan betecknas som seriös? Jag har numera gett upp hoppet om detta. Jag har aldrig förstått och förstår fortfarande inte vad som avses med att "ni pissat i fel datorer". Vem har gjort det? Mötas? Varför? När? Hur? Inte bakom tangentbordet? En verklighet som känns? Jaså? Hur då? Aldrig glömma? Aldrig släppa? Kan ett inlägg bli mer hotfullt? Ja, kanske om man direkt skriver - ni ska dö, men detta är nästan jämförbart. Givetvis är det abuseanmält och Telia har spårat det hela.

Och hur anonym tycker du att man skall få vara just i sin egen dator, tycker du lille dan. Vad fint du bor förresten
Anonym Kalle snus Fenix Anslagstavla Abuseanmält

Lille dan syftar på Katinkas man. "Vad fint du bor förresten" indikterar att den som skrivit inlägget vill skrämmas. Jag fick själv ett liknade mail från en suspekt hotmailadress med liknande innehåll i samma veva. Det gick ut på att den som postade mailet tyckte att jag bodde i en fin kåk och att personen i sig hade varit utanför tomten dagen innan. Mitt hem är min borg.

Du är ju rätt pilsk på att hänga ut folk på nätet. Du kan kanske inte tänka dig att andra kommer göra likadant mot dig nu....vänta får du se.
Anonym Kalle snus Fenix Anslagstavla Abuseanmält

"Vänta får du se" skrev Kalle snus. Ja, det är inte svårt att räkna ut vem detta är. Det roliga är att jag inte alls till det närmaste hänger ut folk såsom han gör på sin hemsida. Det är skillnad på att kommentera och kritisera jämfört med att hänga ut en hoper lögner och falserier bara för att hämnas. Det är tyvärr alltför genomskinligt för att ens kunna tas på allvar.

Märkligt uttalande från den som ingår i polisundersökningen och som står under MYCKET noggrann "Lupp" från flera nu. Du har säkert för länge sedan upptäckt vad som är på gång. Snyggt spel du kör. Ljug mera ju svårare blir det för er att tvätta er fria när det väl smäller till.
"Okändisen" Fågel Fenix Anslagstavla Abuseanmält

Jag undrar fortfarande över vad det är som ska smälla till. Vem ska behöva tvätta sig? Jag duschar varje morgon. Snyggt spel? Vem spelar vad och hur? Ljug mera? Varför? Det brukar vara bäst att hålla sig till sanningen. Den där polisundersökningen måste ha gått i stå eller så har det visat sig, det jag hela tiden vetat, att någon har varit fel ute från början till slut. Felaktigt konfigurerade brandväggar är min kvalificerade gissning, varken mer eller mindre. Skit framför skärmen med andra ord.


2/10-01

Den senaste tiden har många anmälningar till Dagbok på nätet droppat in. Är det en renässans? Många veteraner håller fortfarande på, men en och annan verkar ha lite vånda :), likt mig. Jag måste ta mig i kragen och lägga in dem som ansökt och som uppfyller kriterierna för att listas på Dagbok på nätet. De är i och för sig inte så hårda, än har jag bara tvärnobbat en och uteslutet två stycken - så någon rabiat *ringmoster* är jag nog inte.

Jag var på föreläsning igår - Språket i tidningen.
Ord, ord och ord. Att ord kan vara så fascinerande? Att sedan kunna sammanfoga dem är än mer fascinerande. Att kunna göra det rätt är en konst. Det skenbara enkla är inte alltid korrekt.

Burrrrr! Ingen som saknar denna?

Alla passioner får oss att begå
felsteg, men kärleken får oss
att begå de löjligaste.
Francois de La Rochefoucauld

1/10-01

Rolig leksak - ja. Prisvärd - nej.
Min C-pen 800C är nu äntligen installerad. Här kommer den utlovade versionen av mitt tyckande och tänkande efter att ha testat den nu i helgen. Jag laddade in ett sv.eng/eng.sv-lexikon och det fungerar alldeles utmärkt. Det kommer att bli användbart när jag läser engelsk text och fastnar på ett enstaka ord. Det är bara att föra C-pen över ordet och det blir översatt på sekunden. Bra! Alla andra finesser som almanacka med mera har jag inte testat än och kommer antagligen kanske aldrig att göra det. Varför jag köpte min C-pen är för möjligheten att läsa in text för att slippa det tråkiga momentet att sitta och skriva det manuellt via tangentbordet. Där är jag mer tveksam till användbarheten, än så länge. Att läsa in text från papper och föra in det i datorn gick si så där. Jag antar/hoppas att det bara rör sig om handhavandefel från min sida och att det kommer att korrigeras när jag vant sig vid att föra C-pen över raderna i en jämn och metodisk rytm. Mina försök resulterade i varierande resultat. Stundtals bra men lika ofta med en hel del felinläsningar/tolkningar i texten, vilket i sig innebär att en hel del manuellt arbete i form av redigering återstår även med C-pen om textmassorna är stora. Jag misstänker att det skulle fungera bra mycket bättre med engelsk text, våra å, ä och ö spökar nog till det. Nedan ett resultat med alla felinläsningar/tolkningar kvar:

Frivården har i vttrande till tmssrätten föreslaeit att Xx döms till skyddstillsyn med föreskrift om samtalskontakt med psykolog och har anfört bl.a.: Xx har levt under psykosocialt oordnade förhållanden under många år. Han har haft svårt att diskutera vissa frågor rörande sina psykiska och sociala problem. Detta gäller särskilt hans relationer till kvinnor. Det kan finnas ett samband mellan de brott han är misstänkt för och hans psykiska status. Xx har inför tingsrätten förklarat att han är införstådd med att han har svårigheter att klara av relationer till kvinnor och att han vill ha hjälp för att komma över detta. De misshandelsbrott som Xx gjort sig skyldig till är av sådan art att det ligger närmast till hands att bestämma påföljden till fängelse. Det framstår emellertid som mycket angeläget att Xx får sakkumiig hjälp att bearbeta sina svårigheter i relationer till kvinnor. Detta kan ske inom ramen för en skvddstillsyn som förenas med föreskrift för Xx att ha samtalskontakt med en psykolog, såsom fnvården har föreslagit.

Hur märker man att en man är upphetsad?
Han andas. ;)

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,