Annica Tiger

Till arkivets början

31/10-97 Många hävdar att kvinnor är irrationella, ologiska och saknar fallenhet för teknik. *Bullshit* brukar jag svara då. De (läs män) som hävdar det är oftast behäftade med mindervärdeskomplex och själv i avsaknad av dessa attribut... Sånt sitter inte i *dongeln* som hänger och slänger mellan benen. Nej, mer en fråga om intresse, erfarenhet och praktik. Köksfläkten gick sönder förra veckan, knappsatsen lossnade så det har enbart gått att sätta på /stänga av med lite tur och framför allt milt handlag :). Herrn i huset försökte laga fläkten igår men konstaterade efter c.a en timme att det inte gick och vi var tvugna att köpa en ny till helgen. I morse skred jag till verket, jag har min egen metodik när det gäller tekniska problem. Kan tillägga att fläkten är lagad, jag är nöjd :-X och gubben kommer som vanligt låtsas att det regnar.

 1. Felsökning, vart ligger problemet?
 2. Hur yttrar det sig?
 3. Undersöka om det går att åtgärda.
 4. Om det går, utför reparationen.
 5. Kontrollera att det utfördes korrekt.
Du kan om du bara vill! Det är du och endast du som avgör vart din begränsning finns och inte andra!

30/10-97

Tack Thomas Westergren! Vilken fin Tiger-bild han gjort :). Tack Tilja för din också. Skicka gärna mera Tiger bilder då jag spar på dem för skojs skull....

29/10-97 Hur justerar man sommartid på en hund? Det som förut var drägligt, 06.00 känns lite tungt när det förskjutits till 05.00 :). Då tycker Smulan att det är morgon och dags att flocken rör på sig. Nej, hon har inga tendenser för övrigt att utnämna sig själv till flockledare, men i just detta fallet så beter hon sig som en sådan :-D. Börsen går ned, borgarna spår sämre tider! Att svensken i gemen kommer att hålla hårdare i plånboken pga av lite oro på börsen. Precis som om vi bryr oss om *taxvalparnas* agerande, vi som inget har förutom ett glatt humör och ständigt tomma plånböcker.

28/10-97 Usch, vad mörkt allt blev på en gång. Nu har pannlampan åkt fram och dammats av :). Jo, du läste rätt, pannlampan! Inte ska jag orientera men jag bor på landet, finns inte en gatlykta så långt ögat når, egentligen skulle jag betala mindre kommunalskatt :-D. Så när det är dags för kvällsrundorna tar jag på mig pannlampan, en klar fördel att se vart man går. Hundarna ser ju bra i mörkret men inte jag, allt *gloende* på skärmen har gjort att min syn blivit sämre eller så är det åldern som tar ut sin rätt. Mycket praktiskt med pannlampa då jag har händerna fria till alla koppel och har full kontroll över situationen. Tacksamt att ha kontroll över någon situation iaf just nu som läget är för tillfälligt :))). Tack B. för mailet, precis vad jag behövde höra!!! Denna historia verkar icke vara slut än men .... fortsättning följer nog, men jag avvaktar.

27/10-97 Tja, detta mail fick jag igår. Iofs inte direkt abuse, men i mina ögon helt onödigt? Antar att det var gårdagens inlägg som kommenterades. Skickade en fråga vad som avsågs men har ej fått svar :) Hädanefter tänkar jag köra operation *uthängning* av alla mail som kan sorteras till katergorin "onödiga", "bara skrivna för att djävlas" och för mig som mottagare "kränkande". Nu är den mesta e-mail trafiken till mig trevlig och enbart nöjsam att läsa. Kritik har jag inget emot om den är konstruktiv. Nedanstående avsändare hade iaf den goda smaken att inte posta anonymt, men å andra sidan så har jag fått en del som_FÖRSÖKT_att posta anonymt, men de vet då inte vilken information man kan läsa ur headern på mailet :))))) samt vad goda kontakter med olika ISP:ars abuse avdelningar kan åstadkomma..... Kan tänka mig att killen från Telia som skrev under Hotmail-adress fortfarande undrar vad som hände :^) Se mer om operation UTHÄNGNING. I lördag proggade jag in att IP adressen visas i mitt wwwboard, lätt som en plätt tack vare de kunskaper jag införskaffat i perl nyligen :). Samt idag lade jag in så att mina FormMail visar vartifrån dvs vilken REMOTE_ADDR samt REMOTE_HOST svaren skickas. Det har varit easy annars tidigare att skicka busmail. Jag har _TRÖTTNAT_på dem nu, tycker det är så barnsligt och larvigt.

Subject: --->
Date:
Sat, 25 Oct 1997 11:51:38 +0100
From:
nn <folrac@hem.passagen.se>
To:
atiger@swipnet.se
Tant är inte särdeles lustig.
Trångsynt var ordet.

/Calle

Min kommentar: Uppför dig på nätet så som du själv vill bli behandlad IRL.

26/10-97 Ta en titt på Katinkas inlägg i fredags i hennes Reload. Jag håller med henne fullt och fast. Smålog och kände igen mig i hennes beskrivning. Varför, varför är det på en kvinnas lott att göra allt det tråkiga hushållsarbetet? I vårt s.k jämlika samhälle borde det vara lika självklart att dela på dessa sysslor som man delar på allt annat. Jag är inte främmande för tekniska prylar, dra telejack, fixa elledningar, fixa med bilen eller klippa gräsmattan. Ej heller att utföra annat som anses av hävd vara manligt. Varför är det då så svårt för killar att vända på steken. För visst är det tråkigt skitjobb!!!! Hade jag råd skulle jag leja bort klabbet. Nu finns det ju folk som gillar att utföra dessa tråkiga ting, låt dem för sjutton kunna få rejält betalt då.

 • Diska, I Hate It.
 • Tvätta, ingen höjdare direkt.
 • Städa, tråkigt!
 • Damma, blir bara allergisk.
 • Baka, finns ju kondis.
 • Laga mat, finns micro :).
 • Sy? När man kan köpa kläder.
Jag har mitt eget system. Utför bara det som MÅSTE utföras, under viss protest. Ta detta med soppåsar, står det skrivet i Svea Rikes Lag att det är kvinnans lott att släpa ut dem och lägga dem i soptunnan? Jag brukar låta dem ligga framme på köksgolvet i from förhoppning att min man någon dag ska slå sig i huvudet och ta med sig dem. Han passerar ju soptunnan lika ofta som mig :-D. Städfia zoner har jag infört, läs om dem längre ned. Diskar gör jag när diskbänken är full. Tvättar när MINA rena kläder är slut :)))) inte innan dess. Samt tvättar bara det som ligger i tvättkorgen, inte det som ligger och samlar damm utspritt av andra än mig. Tja, jag är nog inte heller någon svärmorsdröm eller idealhustru till någon höjdare som måste ha representationsmiddagar hemma ;^).

25/10-97 Puhh.. Äntligen hemma. Försov mig lite i morse så rundorna med hundarna gick i rasande tempo. Iofs helt ok för min del :)) var så kallt! Men eftersom de ska vara ensamma så pass länge måste de få rasta av sig ordentligt. Lämnade tillbaks skrivningen idag som jag rättat under veckan. Nästa lördag är jag ledig, skönt! Det är ju Allhelgonahelg tror jag, rött är det iaf i almanackan. Idag ska jag ta det lugn, har jobbat ganska intensivt nu i veckan. Svara på mail, surfa runt lite och umgås med hundarna sedan. Svara på mail, ja. Jag kommer ju inte åt dem som skickar till gamla adressen, visserligen har den kommit igång men jag får inte mitt nya lösenord förrän till veckan. Så där lär ligga ett antal mail och vänta på svar. Mina hundar tycker jag är *görtråkig* ibland när jag sitter framför datorn timtals varje dag. Ofta har jag kroniskt dåligt samvete när det gäller dem. För att inte säga vad min man tycker :-)))) om min dator.

24/10-97 Igår var det kaos! Jag hade tänkt mjukstarta med min nya e-mailadress. Men pga missförstånd hade mitt konto blivit ändrat när jag aktiverade atiger@swipnet.se så försvann gamla e-mailadressen. Jag hade ju tänkt att ha dem parallellt ett tag :). Icke sa nicke...och det gick inte att ändra heller tydligen så där hux flux. Nu har jag ändrat överallt så nu får de_INTE_ändra tillbaks idag för då får jag totalfnatt. Hade 6 mail imorse mot normala ~100 morgonmail. :-D kanske dags att trappa ned lite, en vink från ovan?

23/10-97 Opps! I natt snöade det. I morse åkte mössa, halsduk och vantar fram :). Dagens planer, fortsätta med gårdagens arbete :-D vilket är HTML-kodning. Kul att få jobba med något som man tycker är roligt och samtidigt få betalt. Skänker en tanke till alla med tråkiga jobb, kneg bara för brödfödans skull. Det är en förmån att få jobba med något man trivs med och framför allt resultatet blir alltid bättre då. Vet själv hur mördande ett tråkigt och ointressant arbete kan vara. Har varit mångsysslare och det är då bara två jobb som stimulerat mig, teletekniker och så nu att få arbeta med Internet-relaterade saker. Fick ny e-mailadress, tidigare har det låtit så här: Min e-mail? Jo, annicapunkttigersnabelamailbox ...vänta jag måste pusta ut lite... swipnetpunktse. Nu blev det snärtigare! Adressen? Tja, när jag får tid att ändra så blir den offentlig :).

22/10-97 Smulan skulle ut redan klockan 05.00 i morse. Skönt att tomten är inhägnad så jag bara släppte ut henne och kastade mig handlöst i bingen igen för att iaf få sova EN timme till. Sedan vid 6-snåret när jag gick upp och slamrade med kaffevatten och öppnade kylskåsdörren blev jag ordentligt orolig. Ingen Smulan som kom ångande och voffade för att bli insläppt, rädd att missa den minsta godbit som eventuellt skulle_kunna_trilla ut från kylskåpet. Hon brukar höra att kylskåpet öppnas om hon så är allra längst bort på tomten. Men hon kom när jag ropade sedan, fast hon var inte så pigg på att äta på morgonen, hoppas hon inte är sjuk! Den damen och veterinärer har inte mycket gemensamt :). Gjorde en skön brasa på morgonen! Har nog latenta anlag för pyromani eller så är det bara urgamla instinkter för jag myser när brasan knastrar och sprider sken och värme. Elden (brasan) känns som en trygghet. Igår väcktes många frågetecken men läraren Gholam verkade mycket positiv. Nu är vi lediga tills på måndag iaf från skolan :).

21/10-97 Nytt avsnitt ska påbörjas i kursen idag. Databashantering i Microsofts SQL Server. Blir det ej bra hoppar jag av kursen. Har fått fruktansvärt mycket att göra numera. Men tanken är att jag iaf dessa sista veckor ska kunna kombinera studier med arbete :). Idag var det bitande kallt, vattnet ute i hönsgården hade frusit. Tur att jag har gjort vinterstädningen, ny halm och satt på elementet inomhus. Vintern kommer med stormsteg. Inte mig emot egentligen. Norrlänning som jag är .. jag gillar snö dock ej slask vilket oftast blir här i Stockholmstrakten tyvärr. Dagens mantra är:

Om man vill lära sig flyga måste man våga kasta sig mot marken gång på gång tills man missar.

20/10-97 Varje gång jag minimerar mina fönster småler jag och blir varm i hjärtat :). Var så ilsken igår att jag rotade fram en urskön bild på Mel Gibson och har honom på skrivbordet nu. Nice! Nice! Eftersom jag inte fick någon tårta i tisdags så vart jag tvungen att kompensera detta igår. Mina föräldrar kom över en sväng och min mor hade min specialare med sig, en tårta hon alltid gör åt mig varje födelsedag. Förra gången de var här var i maj så det är inte tätt mellan given. Fast vi bor bara c.a 8 mil ifrån varandra :-D men that´s the way it is. Egentligen ska man ta vara på varandra lite mer och lite oftare. Kommer ihåg när min storebror, Tommy dog för några år sedan endast 42 år gammal. Vi hade *nada* kontakt men jag fick såååååååå dåligt samvete när han dog, ensam av en överdos heroin och låg sedan i en vecka innan han hittades. Inte tror jag på någon Gud iaf. Varför finns det då pedofiler, människor i misär, våld och elände? Ska iväg på möte igen senare idag till Kista, tur att vi är lediga från plugget. Eller rättare sagt, jag tror att vi är lediga. Ena klassrepresentanten säger att det är lektioner och den andra att det inte är förrän imorgon. Och detta i vårt globala informationssamhälle :)), men det är dåligt att vi inte vet med säkerhet. Så jag är inte sämre än att jag väljer mötet.

19/10-97 ^#¤*^--ÅSKMOLN--^#¤*^ Karlar är ett släkte för sig, undrar vilken planet en del har ramlat ned ifrån. Jag har sedan 06.15 gått med hundar, bäddat sängen, tvättat, diskat, tumlat (visserligen maskinellt), lagat veckans 6 matlådor åt gubben, gett hundarna mat, släppt ut hönsen och gjort en värmande brasa. Klockan är nu 11.00 och nu har jag annat att göra. Då är det inte för mycket begärt att han gör sin egen lunch samt åker till affären för att inhandla densamma. Låt honom muttra, buttra, gnälla och göra sura miner. Not my business.... Ibland är det bara fööööööööör mycket....

18/10-97 Hemma! Med 37 disketter :)i bakfickan. Att rättas under veckan. Idag måste jag snickra vidare på min artikel om tabeller. Planerar att ha den klar tills imorgon, text och bilder så jag kan skicka in den på måndag. Har massor av grejer som ska upp på guiden men när ska jag hinna? Tyvärr, har jag på sista tiden inte hunnit med allt som borde hinnas med... Dagens mantra är fritt saxat från Vickan :^)

Jag är kvinna, jag har PMS och är beväpnad! Några frågor?

17/10-97 Vintern är här? Jomenvisst, eftersom de satt upp snökäpparna utmed vägkanten. Mycket irriterande :) då hundarna och jag alltid av någon anledning hamnar på varsin sida av dem med koppeltrassel som påföljd. Nalle vill ofta gå utmed stora vägen. Ja, han får oftast bestämma vart kosan ska gå, det är ju HANS promenad och inte min. Han vill väl läsa Dagens Nyheter, dvs kolla (läs nosa) in vilka tikar som löper, har löpt eller ska löpa. Vilka nya hannar som vågat sig in på hans revir :) (typiskt manligt drag) och allt annat han får reda på genom att läsa sin Dagens Nyheter. De fyra årstiderna (ja inte pizzan ,-D) vi har i Sverige är fantastiska tycker jag, tänk om det vore vinter jämt eller motsatsen sommar jämt, vilken öken.... Dagens mantra fritt saxat av Jonas Gardell..

Låt dem gärna sätta på dig men låt dem inte sätta sig på dig.

16/10-97 Strejk i hönshuset! Ja, man kan nästan tro det :). I vanliga fall brukar de trappa av lite lätt, droppa ett ägg då och då. Men nu pang bom, tvärstopp sedan en vecka tillbaks. Ska man vara tvungen att KÖPA ägg? Från det ena till det andra, igår fick jag lägga en offert på ett större jobb, en nyetablering på nätet, c.a 40 sidor. Hmmmm.. Borde nog kontakta skattemyndigheten idag och lyssna om eventuellt anskaffandet av F-skattebevis. Torde underlätta mångt och mycket. Vi hade skrivning i perl igår >:->, Bengt fick säkert ett eller annat gott skratt när han rättade densamma. Idag är det sista dagen med honom, tråkigt! Hade gärna kört resten av terminen med honom. På måndag ska det komma en ny lärare, vet ej namnet men tydligen ska han vara mycket bra. Vi ska få en inblick i hur man hanterar databaser på Internet m.m. Det är verkligen något jag behöver lära mig mer om.

15/10-97 Den 17:e november börjar praktiken. Pga av min frispråkighet så kommer förmodligen INTE min kursarrangör att medverka till att jag får en praktikplats. Jag fick tillbaks mina CV:n i ett tomt kuvert! Utan en enda kommentar! Till och med jag :-/ fattade den piken. Iofs förstår jag att han känner sig pressad. Men att påstå att det inte går att rekommendera mig pga av min frispråkighet är att ta i. Att någon presumtiv arbetsgivare skulle behöva bli uthängd här är ingen risk, vilket han senare antydde skulle vara huvudorsaken. Man sågar knappast av grenen man sitter på i normala fall. Men en bra *karl* reder sig själv! *Karl* = kvinna då mao :). Jag har fixat praktikplats by myself! Vart? På Tele2.. Visserligen ett stort företag, men mycket dynamiskt och alltid saker på G. Känner mig *hemma* där och det ska verkligen kul att komma dit igen. Tack ändå Hasse (IG) för ditt erbjudande om praktikplats, hade iofs också varit roligt. BTW; det ser ut som om mitt *privata* projekt, TJEJSNACK kommer att kunna realiseras. En mailinglista FÖR, OM och MED tjejer. En "virtuell mötesplats" där ingen blir avbruten om kvinnorelaterade ämnen tas upp. Vilket ofta sker i andra sammanhang då killar protesterar, det där vet vi, det där har vi hört till leda och det där gäller inte oss osv. En mötesplats där vi tjejer/kvinnor kan diskutera Internet-relaterade saker, tipsa varandra, ge råd och dåd, fråga om hjälp eller bara *umgås* på nätet. Vad tror ni? Realistiskt? Finns intresse? Förslag? Synpunkter? Maila mig!

14/10-97 Ett fyrfaldigt leve! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Ähhh...förresten vad är det att fira, ett år närmare graven :))). Ska till Tele2 idag på ett möte, sa åt dem på skoj att då får de fixa tårta. Lär i så fall bli enda tårtan idag, att fylla 44 är ju ingen milstolpe. Igår blev jag intervjuad av en frilansjournalist som skulle skriva något för Torget, hon hade läst min Reload sida. Lite allmänna frågor om varför jag började med datorer och Internet :)). Men jag har ju inte ordhäfta precis så hon fick många svar hon inte frågade efter, bl.a min syn på killarnas *skit framför skärmen* mentalitet som florerar oroväckande långt ned i åldrarna. Men säkert går det nog att sålla ut något ur mina haranger :-D.

13/10-97 Laddade hem nya betan på HomeSite 3.*. Men den åkte ur datorn lika fort som den kom in. Snabbt tillbaks med old 2.5a :). Det märks att en annan firma har tagit över, gillade inte alls stuket på den nya versionen. Men jag rekommenderar starkt version HomeSite 2.5a. Grått ute, grått inne och i sinne är det annars, men det är bara att streta på. Som jag sa till min dotter igår, man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet! En egen Kevin Costner, en miljonvinst :) eller samma gamla vardag? Who knows? Nitlott? So what? Kommer nya *hörn*... Det är ju egentligen det som gör livet värt att leva. Att köra samma race dag efter dag kanske passar soffpotatisen. Nej, nya utmaningar och nya vyer behövs. Att aldrig ta saker för givet är viktigt. Att aldrig ge upp! Mitt eget mantra just nu är: Tappa inte sugen, världen är full av tappade *sugar*.

12/10-97 Söndag! Sovmorgon till 06.05 :^) Det är Smulan som är så morgonpigg, de andra busarna skulle nog gärna sova längre än så. När en 60 kilos klump hoppar upp i slafen går det liksom inte att ignorera detta faktum och somna om ;). Men hon är så söt så jag förlåter henne... nästan vad som helst! Tja, tempot intensivt sedan dess. Senare idag ska jag in till stan och träffa Carina vid bögringen ;^? klockan 14.00. Varför det heter bögringen kan man bara gissa, men det är en bra mötespunkt....

11/10-97 Hemma! Även idag var det jättekul, hade halvklass. Först teori två timmar sedan 1 timme i datasal. När vi skulle byta efter rasten till datasalen hade någon annan klass tagit en av salarna som vi alltid har bokade stående varje lördag. Men jag bara skrattade för mig själv när jag såg vem det var ;). Pontus, en f.d lärare jag själv har haft nyligen och honom kan man inte bli arg på, snällare människa finns inte. Så vi gjorde en deal, de fick *ärva* vår gamla teorisal. Jag är panelhöna i Victoria Wärmlers Safir-award. Efter lite irrande bland tupparna och hönorna :-) har vi enats om fyra vinnare denna månad. Här kan du se vilka vi valde.

10/10-97 Snilleblixt! Nu förstår jag innebörden i detta ord. Satt och slet hela kvällen med min uppgift. Hade fastnat totalt och kom ingen vart. Hade nästan gett upp och tänkte lämna in den som den var. Iofs hade jag kunnat ringa och fått *facit* av någon av de jag känner som är duktiga på perl. Men det är liksom inte min bag. Lånta fjädrar skulle det bli. Nej, eftersom det gäller betyg av min förmåga MÅSTE det vara fair play. Jag är förövrigt nöjd med G, godkänd ;). Men imorse när jag vaknade så såg jag felet jag hade gjort och visste precis hur det skulle skrivas. Det var en härlig feeling!!!

9/10-97 Dunk! Dunk! Har suttit hela morgonen och dunkat huvudet mot skärmen i mina försök att lösa arbetsuppgiften i perl som är obligatorisk och ska lämnas in på måndag. Jag har fått de två momenten att lira i var sin .pl fil men vill få ihop dem i en enda .pl fil men det är då det skiter sig :))). Nåja, jag har ju helgen på mig. Jag fick ett mail i morse som berörde mig djupt. Till den personen som skickade det, jag lovar att hjälpa till om du hör av dig som jag skrev i svaret. Det ligger även i mitt intresse att detta reds ut ordentligt och att det blir en förändring. Mer törs fan säga ;) som läget är just nu.

8/10-97 Moderna tider! Min dotter ringde igår och snackade i telefonsvararen. Då jag i min tur skulle besvara telefonsamtalet hamnade jag i HENNES telefonsvarare. Så höll vi på i ett par varv :). Sedan kom hon fram sent på kvällen då jag suttit uppkopplad ett par timmar. Carina kommer till Stockholm i helgen, det var länge sedan vi sågs så jag bara måste åka in till stan på söndag för att träffa henne. Tyvärr är icke barnbarnet med :), Linus har jag bara sett EN gång och han är nu 1,5 år. Tror inte att jag kan kandidera för posten som Sveriges Bästa Mormor. Men Sverige är avlångt och vi bor långt ifrån varandra....

7/10-97 Etik och Moral! Jag funderade faktiskt på det igår men kom inte fram till någon riktig slutsats. Vad är Etik och Moral på nätet? För mig innebär det att man inte ska förtala, smutskasta eller använda *abuse*. Skulle jag i min dagbok påstå att Loket är en pedofil bara för att jag hör envisa rykten surra om det hela tiden är det nog på gränsen ;) då jag inte gett honom en chans att kommentera. Men vad är en dagbok om man inte skriver om det som händer och fötter i ens liv? Med viss urskiljning givetvis... Men har man gett den personen/företaget man skriver om chansen att dementera eller motsäga mina intryck och slutsatser och de inte gjort det kan man undra vart gränsen går. Iofs, jag kan skriva om väder och vind. Väderrapport: Kyligt och smådugg. Humörrapport: Inte långt ifrån vädrets :) Dagens händelser: Primärt idag, skolan och perllektionerna. På tal om perllektionerna, vi har fått två arbetsuppgifter som ska lämnas in till på måndag. Ojojoj, säger jag bara! Jag är glad om jag klarar den som ANSES ENKEL :-D.

6/10-97 Måndagmorgon och mitt huvud känns så tungt..... Ha Ha! Inte av den anledningen som ni tror. Är ju nykterist, inte av övertygelse men av den enkla anledningen att jag numera inte finner något nöje i att supa skallen av mig :) eller ta några glas rödvinstjut till maten. Mjölk är mycket godare.... Nej, jag ser en radda dagar framför mig, efter en hektisk helg. Jag är inte ledig en hel dag förrän om exakt 13 dagar. Det börjar bli mycket nu :-D sa slöfocken. De dagar jag inte har plugget är uppbokat av annat de närmaste två veckorna. Stackars vovvar, de är ju så bortskämda att jag är hemma och jobbar en hel del. De gillar inte alls att bli instängda och lämnade ensamna. Men jag ska inte klaga egentligen, de är ju enbart roliga saker på G. Lite skillnad mot snabbköpskassörskan som varje dag ser samma mjölkpaket och extrapris-varor susa förbi på bandet. Kvällstillägg.... Idag kom rektorn med medlöpare springande i ett jehu och ville snacka med mig. :) Aha, tänkte jag har de äntligen upptäckt att de behöver kvalificerad hjälp med deras hemsida, men icke sa nicke.... Jag fick mig en allvarlig pratstund om Etik och Moral på nätet. En av mina dagboksanteckningar i september hade retat gallfeber på ett företag. Jag blev taggad till max! Hade varit mycket mer Etik och Moral om företaget hade kontaktat mig personligen. Jag är inte omöjlig om man för en rak och öppen dialog, jag är inte heller direkt svår att tas med. Men reta en Tiger så får du se vad som händer :))))). Jag har INTE tagit bort dagboksanteckningen, men dock av hänsyn till personen ifråga maskerat namnet efter att ha ringt upp honom och frågat varför det stormar i ett vattenglas. Jag visste att jag har några *nätkompisar* som brukar segla förbi och läsa dagboken men inte att jag helt plötsligt fått så fina besök.... Datorn kraschade, vilket inte heller gjorde mig på bättre humör. Url.dll bara vägrade att fullfölja sina uppgifter, bra med en mapp som heter Sysbackup där en reservare ligger...

5/10-97 Hej och hå! Söndag=sovmorgon? Knappast...Smulan väckte mig 06.20 för att vara exakt. Sedan har det pinnat på... Tänk förr i världen när man inte hade hund. Sovmorgon då var till 12.00 eller så :).

4/10-97 Hem ljuva hem! Fast idag var det jättekul! Jag hade halvklass för Per Glavå, andre läraren, var ledig. Först teori två timmar och sedan en lab. Skönt att slippa springa som en jojo ;). Det var kul att mitt kopierade material föll de flesta i smaken samt mycket roligt att höra en av killarna säga när vi sklijdes åt: Idag var det jättekul. Fast jag är trötter.... Igår kväll satt jag och jobbade på en artikel om frames. 5000 tecken i brödtext låter mycket, men det är inte mycket som får plats. Komprimera! Men ändå måste det vara pedagogiskt och förståeligt! Ska sitta imorgon och göra den färdigt. Idag tänker jag nog ta det lugnt resten av dagen.

3/10-97 Förut bodde jag på Olofsgatan 11, ett stenkast från Hötorget och den plats Palme så sorgligt blev nedmejad på. Hade gångavstånd till jobbet som teletekniker på Odenplan. Rattade min telebil med ciggen i mungipan och *I´m the queen of the road*-attityd runt i City. :) Nu efter tio år i förskingringen på landet så är det annat ljud i pipan. Ska in till Sveavägen idag, (IG) och hämta några dummies. Yes, dummies for a dummy :))). Nu är man inte lika kaxig längre. Tar numera bara bilen till långtidsparkeringen vid Kungsängen, sedan pendeln in och kommer då att landa mitt i kaoset på Centralen. Nuförtiden är ju mer än två människor en folksamling för mig. Så ser ni någon förvirrad person med storögd blick vid T-banan Rådmansgatan idag vid ett-tiden så är det bara jag.... Bonnläppen på stadsbesök....

2/10-97 Var för ihelvete försöker Annicka Tiger, Katinka mfl vara så djävla duktiga?? Annicka är för fan minst 45, och vad har man då på Internet att göra?? Är man 45 och kvinna skall man stå vid spisen!! och inte framför datorn!!! SLUTA UPP MED ERT TRAMS!!! Tja, vad svarar man på något sådant idiotiskt som ovan? Ytterligare ett inlägg på Passagens HTML-konferans igår. I morse såg jag att en Peter hade under natten gjort ett inlägg som kritiserade min HTML-guide. *LOL* han kallade mig självutnämnd, fniss... Jag blir så less samtidigt som jag tycker att det är ganska roligt att reta upp dessa anti-feministiska typer. För det är ju det det är frågan om, de retar upp sig på att jag är kvinna och till på köpet GAMMAL!!! Va fan, man kanske ska slänga datorn i väggen och ta in på ålderdomshemmet :)))))

1/10-97 Många undrar över mitt namn! Heter du Tiger? Är det taget? Ja, jag heter Annica Tiger. Tiger är ett gammalt norrländskt släktnamn. Min mormor och morfar kommer från Lycksele, själv är jag född i Boden :). Det finns vad jag vet två Tiger-släkter i Sverige. Min släkt är stor, en djädrans massa tigrar men jag känner dem inte. Jag har massor av kusiner och vet inte vad (?) som jag aldrig har träffat eller ens vet vad de heter eller finns! Antar att det betyder att man är ett svart får, en svart tiger :))))). Skit samma! Jag är inte så social dock heller inte asocial, men jag bryr mig inte....och inte tycks de heller göra.... Men jag gillar mitt efternamn, bättre än Svensson. De flesta brukar komma ihåg mig pga det ovanliga namnet.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,