Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/10-99
Du har väl inte glömt att ställa om klockan idag?
Det hade jag men det spelar ju ingen roll förrän imorgon. Annars? Satt och uppdaterade det sista på Dagbok på nätet igår, 16 åkte bort rakt av då de slutat/ej uppdaterat på länge samt det finns 20 *frågetecken* kvar dvs folk som jag har mailat till och väntar på svar från. Ha en bra söndag!

30/10-99
Bilder från i onsdags ligger under Dagens Bild - vinkar till Carro :). Annars? Rensar Dagbok på nätet från ouppdaterade dagböcker och påminner om återpekaren. Det känns som det var ganska nyligen jag gjorde det? Men det behövs tydligen, jag har hunnit halvvägs och har redan tagit bort en och annan samt mailat en och annan :). Jag tycker inte om att behöva göra det - men jag vill ju hålla *samlingen* up-to-date - annars kan jag lika gärna ta ned sidan, vilket jag iofs varit inne på en och annan gång. Men det gäller alla mina sidor och är nog bara en del av min Internet-leda - hoppas jag :).

Var hemma igår. Skönt! Tog busarna och åkte en sväng till Storhagen - Enebacken :), sött och rart ställe. Jag har lite dåligt samvete, det jag skulle ha gjort blev ogjort - men det får jag ta helgen till hjälp att utföra istället. Man måste ha lite självdiciplin, det är inte alla förunnat att kunna lägga arbetstid hemma och det är skönt att kunna disponera sin tid själv i mångt och mycket. Fast - *Annica suktar* - jag skulle vilja vara tjänstledig i ett halvår eller dylikt och bara göra det _jag_ vill. Dock sitter jag lite i rävsaxen nu och kan inte förverkliga mina drömmar - än.

29/10-99
Missade min mors födelsedag igår :(
Kom på det halv nio på kvällen så jag ringde lite slokörat.
Var ganska trött igår!
Försökte sova en stund på när jag kom hem eftersom jag var trött (default-läge numera) men det var en bild som satt på näthinnan som störde mig hela tiden. Jag klickade på en länk som sändes ut på en mailinglista. Ja - jag får skylla mig själv eftersom jag visste vad jag skulle få se - men inte sååååååå påtagligt trodde jag ej att det skulle vara. En bild på en man som avrättats i elektriska stolen. En bild som amerikanska staten lagt ut på nätet? Otroligt! Jag skulle vilja se riksåklagaren lägga ut liknande bilder här i Svedala i avskräckande syfte? Skulle aldrig ske och tur är väl det. Visst hade han lidit innan han dog. Ansiktet var alldeles blå-rött, svullet och det rann blod ur hans mun. Ja - säger vän av ordning, hans offer hade säkert lidit och det förvisso - men rättfärdigar det detta? Jag är emot dödsstraff i princip och jag kan ju säga att jag ändrade inte min inställning efter att ha sett på dessa bilder.

28/10-99
Man kikade lite yrvaket runt igår - solen lös och lyste upp tillvaron.
På hemvägen så låg en tjusig fasantupp mitt i vägen, skatorna stod och hackade på honom. Först tänkte jag bara ta en omväg, i tron att fasanen var död. Men sedan såg jag att han rörde på sig - tänk att skatorna vågar sig fram och försöka äta på en levande fasantupp - som ändå är aningens större än dem. Jag stannade bilen och gick fram. Då *vaknade* han till och flydde haltande, skuttande iväg, med ena benet krossat antagligen påkörd av en bil.

Vad jag kände mig maktlös. Naturen är grym. Han kommer inte att leva länge till, men vilket liv? Plågsam död minst sagt skulle jag vilja säga. Synd att han masade sig in i vägkantens tjocka granhäck (inte en chans att ta sig in där) annars hade jag nackat honom med mina bara händer (precis så som jag gör med tupparna) eller lagt honom framför hjulet på bilen och kört över honom rejält. Jag tycker inte om att se djur lida. Jag tycker inte om att vi bilister skördar så många offer i trafiken. Jag är så fånig så jag kan nästan bli gråtfärdig när jag ser en överkörd ekorre/groda vid vägkanten :(. Sådan meningslös död.

Var inne i stan och käkade thai-mat. Det var faktiskt gott, mycket gott. Sedan följde jag med en sväng till Bahnhof bar :), icke planerat. Givetvis gick jag vilse på väg till pendeltågsstationen, men det får väl anses som default när det gäller mig :). Hem sent och upp tidigt nu. Dock - igårkväll var det första gången i år jag fick skrapa rutorna på bilen - minner om tider som kommer. Må gott! Ha en bra dag!

27/10-99
Grått ute och grått inne. I helgen fick vi göra en panikutryckning i datarummet :). En av mina bokhyllor dignade under tyngden av alla böcker (det är några tusen) och började luta, mer än tornet i Pisa. Jag var mest orolig att bokhyllan skulle rasa över någon av hundarna som ofta ligger på golvet därinne även om jag inte sitter vid datorn. Jag hittade massor av böcker som dolts bakom dubbla *lager* - bland annat några gamla lyrikböcker. Jag vill få tid/lust att börja läsa igen. Jag har två böcker som ligger och väntar - en om WAP-programmering och en om XML - men när ska tiden, orken och viljan infinna sig? Jag som var en riktig boktok förut. Nu är jag visserligen en datatok :), men vetef*n om inte böckerna gav mer. Mer eftertanke! Mer upplevelser! Mer lugn och ro! Mer insikt! Nätet - blahablaha känns det lite som just nu......det *suger* rent ut sagt.

Nichstun
merkbar Verwelken
Meine Hände gehören einem fortgeraubten Flügelschlag
Ich mähe mit ihnen an einem Loch
aber sie seufzen an disem offenen Abgrund
Nelly Sachs

26/10-99
Osorterade tankar
Äntligen kan jag sätta upp håret
i en liten hästsvans :).
Min novemberkaktus har hundratals knoppar!
När klockan är 05.00 är den ju
egentligen 04.00 :(. Jag längtar tills
sommartiden är slut.
Mörkt är det...pannlampan gör nytta igen.
Varför får inte vi på landet tillgång
till gatubelysning? Diskriminering?
Jag funderar på att sätta in ett
filter i mailen som helt sonika raderar alla
mail med fraserna "Svara snabbt" eller
"Svara snarast".
Gravida kvinnor är vackra!
De utstrålar något speciellt!
Se Dagens Bild!
De tio utvisningshotade barnen mår dåligt. Förståeligt!
Men vart sjutton är deras föräldrar? Rävspel?

Förbjud kungar i naturen. Framförallt förbjud
kungar att uttala sig föraktfullt mot ungdomliga
*trädkramare*. Har inte monarkin spelat ut sin roll?
Alla som gastar om valfrihet (alla borgare)
varför får vi inte rösta fram en president?
Varghatet florerar i Dalarna. Det finns för många
vargar sägs det! Ett förslag från mitt håll är att
helt enkelt minska jägarnas kvoter så att en del av
älgstammen främst går till föda åt vargarna
istället för att hamna i jägarnas frysboxar.
Snacka om dubbelmoral. Vargen får inte döda
för att äta/överleva. Men jägaren ska ha kvar sina
stora kvoter. Ingen jägare
svälter om han/hon inte får skjuta älg.

25/10-99
Har inget vettigt att säga idag (heller) :).
En vanlig tråkig helg - jobb och slöande i en lagom mix. Till och med Robinsson har bleknat och är tråkigt :(. Enda riktigt upphetsande *ler* var när Kent sände ett virus i söndagskväll (Pretty Park) oavsiktligt till mig och som tur var klickade jag aldrig på det. Tur att man _aldrig_ klickar på främmande, okända filer. *Ta i trä - knackeli-bank-i-huvudet*
Så - ha en bra dag!
*kram* Annica

24/10-99
Två år på mailinglistan Trafik? Tiden går! Jag borde ha tapperhetsmedalj :).
Snyft! Snyft! :-( - jag har halkat ned på plats 97. Vad är detta? Gillar ingen sidan längre? Är sidan sååååå dålig? Skämt åsido - jag är hedrad som alls får vara med i den samling av sajter de listar. Men vilken ansiktslyftning sajten http://www.100.nu/ har fått. Snyggt! Detta är in facto en seriös variant av alla andra mer eller mindre seriösa dylika sajter vars listningar man bara blir mörkrädd av och kan knappast vara representiva.

Att vara hundägare är underbart. De små liven ger en så mycket tillbaks, kärlek, lojalitet, värme, trohet, glädje, skratt och tårar. Tårar? Jo, den dagen kommer med automatik då de ger en tårar i mängder eftersom deras liv är så mycket kortare än vårt. Som hundägare måste man då ta ett beslut man absolut inte vill - men måste....då hundarna litar blint på oss och är beroende av vår omsorg. Smärta! Sjukdom! Åldersbesvär! Inget djur ska behöva lida i onödan. Men vart går gränsen? De kan ju inte tala om för oss hur det är ställt. Har de lite ont? Har de mycket ont? Kan de leva med viss smärta om allting annat omkring dem är bra för dem? Ska man vänta och se hur det utvecklar sig? Alla har rätt till en andra chans. Jag har själv en gammal hund som börjar lida av ålderskrämpor. Jag bävar för den dagen då det är dags....men jag måste ta ett beslut - någon gång - väldigt få hundar *somnar in av sig själv* fridfullt. Jag har varit tvungen att ta detta beslut två gånger tidigare och jag säger som det är - man vänjer sig aldrig - det blir nog aldrig lätt. Man ångrar sig! Man oroar sig! Var det rätt beslut!

23/10-99
I torsdags och fredags tänkte jag ta sovmorgon och gav sjutton i att ställa väckarklockan. Inte hjälpte det :(. Jag vaknade likt förbenat vid fem-snåret pigg som en lärka. Jag läste i senaste Computer Sweden en artikel Signerat av Lars Dahmén. Den var bra och tog upp ämnet Kvinnor kan teknik. Hans slutkläm gillade jag och citerar den nedan:
<snip>
Det är väl de folkskygga nördarna som borde kliva ut från sina mörka skrubbar och polera upp sitt sociala gränssnitt? Inte ska väl tjejerna greppa Cola-burken och kliva in i mörkret? I stället ska de lyfta tekniken några nivåer, avdramatisera den och se till att den används rätt. Det är kvinnor bra på och det behövs.
</snip>

22/10-99
Brrr...vintern är nog snart här. Kallt är det. Och - snökäpparna har satts upp utmed vägarna nu :) - det ultimata tecknet på att vintern förväntas komma. Annars? Jobb, jobb, jobb men det är bara kul. Jag är inne i en fas då det mesta är kul och intressant. Snart funderar jag på att lägga upp min dagbok eller en fristående variant av den iaf så att de som är intresserade kan läsa den via SMS :). Torde ha nördfaktor *ganska hög*? Eller hur? Ha en bra dag! *kram* Annica

21/10-99
Ny uppstickare, http://www.shenet.nu/. Det är bra! Fler behövs! Petra jobbar med en lista över kvinnor i branschen - trött som hon blev på allt tjafs om att vi inte finns i media. Vi finns! Men visst, vi behöver bli fler. Många fler! Jättemånga fler! Men syns inte vi som finns så är det svårt att få nya tjejer att bli intresserade. Det kommer att dröja länge innan kvoten av tjejer fylls på till en balanserad nivå. Där har vi föräldrar, skolan och samhället ett stort ansvar. Vi måste uppmuntra! Visa på möjligheter! Att småtjejer drömmer om att bli flygvärdinnor är inget *medfött* utan skapat av omgivningens förväntningar på hur en tjej ska vara/tycka/drömma om. Barbie - släng dig i väggen :). Bojkotta Barbie-dockor. Bojkotta ALLT som bidrar till detta. Sminkdockar och *you name it* Ge dottern/tjejen en dator istället. Visa på alla möjligheter. Ta fram bra dataspel som kan väcka intresset. Ta fram andra bra program. Ta fram vettig undervisning i data/IT redan i småskolan. Först då är vi på banan! Först då kan vi snacka om att ha kommit en bit när det gäller jämlikhet. Sedan _stor_ *suck* måste vi bli av med de mulliga mansgrisar som fortfarande in facto finns. De med *skit framför skärmen-attityden* så fort en tjej/kvinna närmar sig en dator. De finns, tyvärr! Jag har själv mött dem. Vuxna karlar! Unga killar! På KomVux! I arbetslivet! På mitt Klotterplank *skrattar* senast häromdagen. Dock ej på mitt nuvarande jobb - tack och lov. Där är det tvärtom och det är jag faktiskt stolt över - många tjejer och framförallt de syns - de finns i/på ledande ställningar. Där har jag personligen många förebilder :).

20/10-99
På tal om att använda nätet felaktigt - se gårdagens anteckning så kan denna url vara intressant kanske http://www.telia.se/direkt? Jag anser att ordet/informationen på nätet ska vara fri så länge man håller sig inom lagens *råmärken* och följer etiketten. Att föredra att vara anonym är oxå helt okey såvida man inte använder det i abuse-syfte. Folk som den killen som gjort inlägg på mitt klotterplank bryter mot bägge - törs inte posta med sitt riktiga ip eller kan inte tolerera att jag driver Kvinnor på nätet och där skriver vad jag anser om just abuse. Hade han inte problem med det skulle han inte göra dessa fåniga inlägg. Tur att han representerar ett ytterst fåtal - tyvärr kanske de som i längden förstör för andra. Jag är glad över de andra mer positiva mailen/inläggen jag får - just nu sista tiden väldigt många *Annica bugar och bockar* varje dag. Jag tar ett ur mängden:
Fredik skriver - " Jag håller på med enklare HTML och har alltid använt din hemsida som lärosida då du förklarar på ett enkelt och bra sätt. All heder åt dig! Tänk ifall alla pedagoger var lika bra som du!".

Jag blev jätteglad när Tiina gjorde en förfrågan om jag ville bli länkad på hennes sida och kände mig definitivt hedrad. Kika gärna på resultatet. Det är ganska befriande när man kan bli glad över en sådan förfrågan, på något sätt känns det som en bekräftelse på att man inte har *alldeles för höga tankar om sig själv* och tar allt för givet. Att skita med öppen dörr :). Jo, han kan ha en poäng där. Har du PMS? Här kan du sända kort som illustrerar din sinnesstämning! Lite som .ziggen:
I have PMS and a gun. Any questions?
Igår fick jag en skärmsläckare via mailen - bugar och bockar. Motiv? Behöver man undra *skrattar* - Tigrar förståsssss...

Sänder en tanke till killen i gruvan i Garpenberg. Lever han? Sitter han i mörkret, utan frisk luft, mat eller vatten? Hör han att de borrar runt omkring så han kan hålla modet uppe? Är han skadad? Frasen ensam och övergiven kan sägas ha fått en ny betydelse i detta fall.

19/10-99
Ingen inspiration!
Ingen arbetslust?
Vad gör man?
Sätter sig ned och väntar :)?
Jag har två saker på G - som jag egentligen borde sitta och ta fram förslag på hur det skulle kunna se ut layout-mässigt. Men, det är ingen katastrof. Jag har ju ett vanligt jobb som ger en bra inkomst. Det kanske är det som felas? Hungriga vargar jagar bäst sägs det - kanske det skulle kunna översättas till hungriga Tigrar jagar bäst?

Hur orkar man? Kika på http://www.atiger.pp.se/abuse/klotter.html. Han förstår nog inte att han går på fel person. Min ISP? Min arbetsgivare skulle man lika gärna kunna säga :). Jag har inte orkat bry mig så mycket, jag *blockade* bort hans ip - numera hela serien men ska han fortsätta så får jag väl ta mig i kragen och agera lite mer kraftfullt. Ja. att jag inte redan har gjort det visar ju egentligen hur mycket jag bryr mig *flinar* - det är ju inte mig det gäller det är ju han som visar på IQ Fiskpinne och förstör för andra.

18/10-99
Jag lade in några bilder under Dagens bild - jag tokig i Tiger-saker? Nehejdu! Hur kan man bara komma på den tanken? Att jag har en Tiger -musmatta -tofflor -pläd -bilder -datorbakgrund -porslinsfigurer -mjukisdjur -t-shirt är väl helt normalt? Annars? Helgen har varit lugn och avstressande.
Så - ha en underbar dag idag! *kram* Annica

17/10-99
Dagens tankar är röriga, fyra olika ämnen som går ihop. På ett sätt bildar de en *väv* - de går ihop, går in i varandra och är beroende av varandra.

Tanke 1.
Tjejer suger hårt på datorer.
Jag gillade inte den rubriksättningen på en artikel i InternetGuiden. Där journalisten bl.a påstod att hon upplever att det finns få html-snickrare, programmerare och nätverkstekniker som är kvinnor. Visst håller jag med en del om som hon skrev bl.a detta :) - " halvan utan snopp måste börja räkna med sig själv". Men jag mailade henne och påtalade att jag inte hade samma världsbild som henne och att jag inte gillade rubriksättningen, som enligt hennes svar var för att locka folk att läsa artikeln. Men...men...de som inte läser den utan bara skummar rubriker i tidningen då? De som redan har fördomar lär ju inte bli av med dem så att säga genom att rubriksätta på artiklar på detta sätt.

Tanke 2.
Rasistiska organisationer med i huvudsak nazistiska grundtankar brer ut sig allt mer. De börjar köra samma taktik som MC-gängen gör. Tysta och skräm dem som kritiserar. Tysta och skräm dem som vågar säga emot. Tysta och skräm dem som motarbetar dem. Givetvis tänker jag på den 40-åriga man som blev skjuten nyligen i sin trappuppgång. En aktiv fackföreningskämpe som inte kunde tolerera att en nazist fick ett förtroendeuppdrag och sade ifrån - vilket i slutändan blev hans död. Tjallade kanske somliga tycker? Att verka för det man tror på anser jag. Facket är lite heligt för mig och jag har lika svårt att se en mörkblå moderat som fackrepresentant som jag skulle ha att acceptera en nazist i den rollen. Varken nazister eller blårockar har de kvalifikationer som krävs i mina ögon - en känsla för solidariet, mänskliga grundvärderingar och viljan att verka för ett rättvist samhälle. Vi måste säga STOPP! Samhället kan inte acceptera att nassesvinen brer ut sig, samhället är du och jag. Alltså är det du och jag som måste säga ifrån. Visa vår avsky. Visa att vi inte tolererar sådant. Verka för att våra ungdomar inte hamnar i fel sällskap och indoktrineras.

Tanke 3.
Jag skummade igenom en artikel i Aftonbladet i fredags som handlade om en kvinnas berättelse om hur hennes man i flera år misshandlat henne. Skummade var rätta ordet, jag fick en *re-run* upplevelse (ämnet kändes uttjatat) och den innebar att jag inte kunde ta till mig det som skrevs. Jag som om någon borde intressera mig för ämnet? Om jag reagerar så, hur reagerar en som inte själv varit med om detta, inte förstår vidden i det hela och framförallt dem som egentligen SKULLE läsa det för att förstå? Vad beror detta på? Är jag osedvanligt cynisk? Känslokall? Eller speglar media detta problem på fel sätt? Jag tror inte att felet ligger enbart hos mig. Jag tror att vi måste sluta göra kvinnor till *offer*. Vem vill läsa om offer hela tiden - rått uttryckt? Enligt samma artikel får inte pressen publicera namnet på en kvinna som misshandlats även om hon så själv skulle vilja det. Varför? Jo - mannens (stora frågetecken??????????????) identitet skulle i så fall kunna avslöjas. Enligt de etiska regler som finns får man bara publicera namn på brottslingar om det är av oavvisligt allmänintresse - vilket tydligen kan tolkas som att man inte ens får publicera kvinnans namn. Hur ska kvinnomisshandeln kunna få ett *ansikte*? Vi måste själva slå näven i bordet om ingen annan gör det. När jag skriver vi menar jag givetvis både kvinnor och män. Kvinnor som gått igenom detta borde rakryggade kunna stå upp och berätta om sin historia utan att pressen censurerar dem. Det är inget att skämmas över. Inget som ska döljas. Samhället, du och jag ska inte tolerera att över 20 000 människor misshandlas varje år av sina äkta hälfter/samboende eller ex. Lika lite som vi ska acceptera det jag skrev under rubriken Tanke 2.

Tanke 4.
Vad är kvinnligt? Rosa tapeter? Silikonbröst? Pipiga röster? Offer? Vad är manligt? En hård stake? Tapeter av pinup-bilder? Basröst? Lite djävlar anamma? Visst är vi olika, men det gäller över könsgränserna. Alla män tycker inte om samma saker. Alla kvinnor gillar inte samma saker. Vi måste få vara olika, vi måste få vara dem vi är utan att snegla mellan benen för att konfirmera att vi FÅR vara/tycka som är/gör. Vi kvinnor måste hålla ihop. Detta hör man ofta. Jag vill nog mer säga att vi människor måste hålla ihop. En vän till mig berättade att hon hade kritiserat en sajt (gjord av och för kvinnor) och fått ett ilsket mail med ordalydelsen att det fel av henne att kritisera då vi kvinnor måste hålla ihop. Jag köper inte det. Kritik kan inte bara vara riktad mot dem med snopp. Jag drömmer om den dagen dit vi MÅSTE komma snart då könet inte spelar någon roll. Snopp eller inte - är enda lösningen att varje nyfött spädbarn i fortsättningen kastreras/sys ihop? Drastiskt uttyckt.

16/10-99
Var och hälsade på Susanne igår en sväng på kvällen. Vilken hejare hon är på att laga mat :). Mmmmm...mumsfilibabba. Jag kom hem ganska skapligt - dock måste jag säga att jag inte gillar att köra bil i mörker numera. Jag tycker jag ser sämre än vanligt?

15/10-99
Igår kom första nattfrosten. Många runt omkring fick skrapa rutorna innan de åkte iväg tidigt på morgonen. Snart så kommer väl första snön :(. Nå, mina presenter kommer till väl pass, Tiger-tofflor och en Tiger-pläd. Nej, jag samlar inte på Tiger-saker *fingrarna i kors* :). Tack för alla tigerbilder och vykort :) samt mail - det värmde. Karl-Göran hade oxå gjort en liten grattis-sida. Jag brukar leva upp till en av mina siggar - Det som inte tar kål på mig gör mig starkare - och har svårare att hantera vänlighet. Låter det knäppt? Folk kan kritisera mig, de kan skälla på mig, de kan slå mig och jag bara står där som en gås - *vattnet* rinner bara av :) dvs det berör mig ofta inte ett dugg. Men om folk jag inte känner är snälla, vänliga och kommer med beröm kan jag ibland inte hantera det på ett naturligt sätt - mer att man typ tittar bort lite generat - *är det mig de talar om/till*. Visst är man fånig?

Magen står i alla fyra hörn av Pite-Palt och två sorters tårtor - hundarna fick sin beskärda del och jag hoppas verkligen att deras magar klarar av det idag :), utsvävningar brukar komma surt efter när det gäller hundar. De mår egentligen bäst av regelbundna vanor - men vem kan motstå deras blickar när man själv äter tårta? Min lilla-syster ringde på morgonen och hon hade inte telefonboken på jobbet så hon hade slagit upp (vad hon trodde) mitt mobilnummer i en gammal telefonkatalog. En ung dam hade svarat Linnea och min syster hade förvirrat frågat om det var rätt nummer. Varav den unga tjejen hade frågat om det var Annica Tiger som söktes :), jag tror inte det var roligt att ärva mitt gamla mobilnummer. Det finns en annan Annica Tiger i telefonkatalogen här norr om stan, undrar sa flundra om hon oxå är less på sin *namne*? Jag är glad att jag slipper dessa telefonsamtal men funderar givetvis på vilka det kan vara som så käckt söker mig utan att förmodligen ens känna mig. Vad vill de? Varför ringer de? Jag kan ju nås via mail. Telefon är mer privat anser jag. På tal om lilla-syster, kan man säga så fast både hon och hennes man fyller 40 nu efter nyår :). Tiden går och man hänger inte med i alla lägen.

Läkarbesöket lugnade mig lite, de hade sett två lufttomma skikt i lungorna och det behöver inte betyda något, inte om de är ok nu vid nästa röntgen så jag *håller tummarna* tills dess. Tur att man inte är hypokondriker. Men man kan ju bli :))).

Som ung trodde man allt var möjligt bara man ville tillräckligt mycket!
Numera vet man att allt inte är möjligt hur mycket man än vill.

14/10-99
*ler* - Salve är för rar - kika vad jag fick med posten imorse! En del bilder kanske lite stora för webbruk, men det gör inget. En sådan här dag får man kanske *tulla* på eventuell copyright? Urlar kom med till Tiger-sajter - snart får jag göra en egen tror jag :).
http://jota.sm.luth.se/~fresve-6/d1a/tiger.html
http://www.tigerrumobar.com/
http://www.torget.se/users/p/pemer/tigers/
http://www.tigerdesign.com/
http://www.tigernet2.com/
http://fly.to/BrooklynTigers sen till "Vår tiger"
http://www.tigerbeer.com./alert.html

Hotellet Bomans i Trosa var en positiv överraskning, rekommenderas. Se Dagens bild, dock som vanligt tog ju batterierna slut :) och jag kände mig lika UT som vanligt fast jag jobbar med IT. Hela hotellet var som ett litet dockskåp, hela tiden massor att titta på och det var en upplevelse. Att maten var underbar var bara en bonus :). Föreläsningen om motivation och vilja var bra - jag fick en del aha-upplevelser. Jag inser att min komfort-zon behöver utvidgas samt en del positiva (+) insättningar behöver göras då minuskontot (-) är överbelastat. Jag lade mig tidigt (22.30) så jag missade kvällens begivenheter men å andra sidan var jag pigg och nyter på morgonen. Man får väga för och nackdelar mot varandra.

Idag ska jag till läkaren, stannar nog hemma sedan och jobbar via hemdatorn resten av dagen. På eftermiddagen ska morsan och farsan titta över. Jag har beställt Pite-Palt :))) - smaskens i kvadrat - nåja i cirkel. Pite-Palt är som Ölandskroppkakor men med potatis, korn/rågmjöl och fläskfyllning. Det låter kanske inte så gott, men det ääääääääääär gott.

Jag var tvungen att ge L. på jobbet en *puss i pannan* igår strax innan jag åkte hem för dagen. Han sade att han tyckte jag såg fräsch ut för att fylla 46 och det är nog ett positivt omdöme från en så pass ung grabb. Så är nu inte min världsbild och jag har min egen kroppsuppfattning men hur som haver värmde hans kommentar gott. Rummet på Bomans var klätt av stora speglar och mitt självförtroende var inte på topp efter det, jag _hatar_ speglar.

12-13/10-99
På *kurs* med Kurt :) i två dagar nu.
Annars?
Jag var hos tandläkaren igår. Den som jag har gått hos i många herrans år har sålt sin praktik till en annan, Jag har trivts med henne och det kändes helt annorlunda att besöka denna nya tandläkare. Ungefär som att byta älskare efter 27 år :) - det invanda mönstret bryts. Jag var van vid hennes *handlag*, hon var så mjuk och varsam och jobbade på sitt sätt. Denna nya tandläkare var mer hårdhänt och hade andra arbetsmetoder, så jag sade till honom ett par gånger att göra som hon hade gjort. Det kan inte vara lätt - men han tog det på rätt sätt och jag kommer nog att fortsätta att gå till honom.

På hemvägen så åkte jag fast i en biljettkontroll på T-banan, jag hade tappat bort två av mina kuponger och visade den jag hade kvar med tidsstämpel och förklarade att resterande hade jag säkert tappat när jag satt och läste tidningen på perrongen vid Solna. Han muttrade lite och tänkte nog skriva ett bötesvite på 300 pix - men jag slapp det till slut. En kombination av mitt förvirrande letande i min plastpåse efter de saknade biljetterna samt min något snurriga förklaring fick säkert honom på andra tankar. Jag hade å andra sidan inte betalat, så det så. Det hade kunnat bli en intressant situation *ler* - jag hade vägrat ta emot/betala och vad hade han gjort då? Jag är ju inte en bil med vindrutetorkare som man kan klämma in boten under.

Virus varning - saxat från en mailinglista
Ett nytt virus som kallas "arbete" är i omlopp. Om du mottar någon form av "arbete", antingen via e-post, Internet eller helt enkelt överlämnat från en arbetskamrat - ÖPPNA DET INTE! Detta har cirkulerat på vår arbetsplats i månader och de som har frestats att öppna "arbete" eller ens tittat på "arbete", har märkt att deras sociala umgänge raderats och att deras hjärna slutat att fungera.

Om du träffar på "arbete" via e-post, då ska du för att utplåna viruset, skicka ett e-postmeddelande till din chef med innehållet "Jag har fått nog av din skit, jag har gått till puben.". Viruset "arbete" kommer nu att automatiskt glömmas bort av din hjärna. Om du får "arbete" i pappersform, släng det helt enkelt i papperskorgen. Ta på dig din jacka och gå till närmaste pub med ett par vänner och beställ tre öl (eller whiskey). När du har gjort det här 14 gånger, kommer du att märka att "arbete" inte längre har någon betydelse för dig. Skicka detta meddelande till alla i din adressbok. Om det inte finns någon i din adressbok, är jag rädd att "arbete" redan har tagit över ditt liv.

11/10-99

   ("\''/").___..--''"`-._
   `6_ 6 )  `-. (   ).`-.__.`)
   (_Y_.)' ._  ) `._ `. ``-..-'
 _ ..`--'_..-_/ /--'_.' .'
((|).-''  ((|).' ((|).-'
Söt tiger :). Jag fick den av en rar kollega via mail. Har du några liknande på lager? Har du söta tigerbilder? En liten *vink* - sänd dem till mig på torsdag för då fyller jag år. Iofs inget att fira men det är ett faktum. Det enda roliga i kråksången är att jag faktiskt bara fyller 46. Jag har hela året envist hävdat att det är 47 - jag är förmodligen enda kvinnan i hela Sverige som lägger till år på sin ålder :-). Det visar nog mer vad jag anser hur mycket åldern spelar roll. Men tyvärr spelar den roll - hur mycket jag själv än hävdar motsatsen.

Imorgon kommer pappa hit och ska vara hundvakt i två dagar. Själv ska jag till världens ände - Trosa. Vår avdelning ska ha en form av konferans/kick-off på Bohmans (hette det visst). Enligt hörsägen ska det vara ett toppenställe. Själv får jag dåliga vibbar när jag hör namnet, minner mig om min gamla sura *snipiga* granne som bodde här förut och som formligen hatade hundar. Då kan ni ju förstå i vilket fack jag placerade honom - redan från start. Jag kan inte påstå att jag grät när han flyttade. Nu bor där en ung kille som är jättetrevlig.

Short Cuts - jag skulle bara se början och hamnade framför TV:n i dryga tre timmar. Nu sitter jag här alldeles för trött efter bara 4 timmars sömn. Vilken underlig film? Men fängslande.

10/10-99
Elementen är igång nu, ovanligt sent må jag säga. Men iförrgår var det bara 13 grader i sovrummet och det är lite i minsta laget även för mig. Nu har jag mer normala temperaturer, 16 i sovrummet och 18 i datarummet. Jag vet att många anser att det är på tok för kallt :), men det är nog mer en vanesak. Det är främst för hundarnas skull. De trivs bäst när det inte är för varmt inomhus. De kan inte ta av sig sin päls om det är för varmt men jag kan ta på mig en tröja (läs päls) om det är för kallt. Rättvist och *fair* - vi bor ju alla under samma tak :), både hundar och människor i detta hus. Annars? Förkylningen har satt sig på öronen nu, hör inget på ena örat men det gör inget. Jag tror inte någon har något viktigt att säga mig just nu så jag missar nog inget :)))). Dock - hoppas det försvinner tills på måndag.

9/10-99
Har du ett kuvert?
En penna?
Ett pappersark?
Frimärken för 8 kronor?
Ett gott hjärta?
Gör slag i saken och skriv ett brev (på engelska) till Kaliforniens guvenör och be honom överväga att låta Annika Östberg få utväxlas för att avtjäna resten av sitt straff i svenskt fängelse av humanitära skäl. Adressen till honom är:
The Honorable
Gray Davis
Govenor of the State of California
State Capitol
SACRAMENTO, CA 98 814
USA

Jag minns för ett tag sedan att en kille på jobbet fällde en kommentar att han tyckte att jag var lite extrem i min dagbok :). Mina åsikter om jämställdhet var nog närmast det han åsyftade på. Visst kan många lätt avfärda det jag skriver med att "kärringen pratar i nattmössan" och/eller helt ignorera mina åsikter. Jag är ju bara jag :). Men....dem som gör detta har säkert mer respekt för vad en professor/forskare har att säga i samma ämne. Jag har ofta pläderat för att den bransch jag jobbar i minsann inte alls är speciellt jämlik trots det höga antalet unga människor, som borde vara mer upplysta än gamla dito som min generation. Jag kanske inte var/är så helt fel ute? Nu har en professor i informationsteknik och genusforskning vid högskolan i Karlskrona/Ronneby uttalat sig i tidningen Computer Sweden. Rubriken var " IT löser inte alla problem".
Jag citerar Lena Trojer:
- Samhället har ofta en förhoppning att IT löser samhällets problem med automatik. Men så är det inte. I IT-branschen finns många unga människor som borde ha ett vettigt synsätt på jämställdhetsproblemen i samhället, men i IT-branschen är det ett större jämställdhetsgap än i någon annan bransch. Detta mönster gäller inte bara företagsvärlden, utan är detsamma också inom både utbildnings- och forskarvärlden. Ett tydligt tecken på detta är att Jämo just har börjat granska IT-branschen.
Slut citat.

Katinka beskriver bra hur vi bägge känner det just nu, kika på inlägget den 5/10. Mycket tjafs är det, minst sagt. Alla mailinglistor verkar ha RE:tjafsinlägg eller hade, nu har det lugnat ned sig lite (se 30/9). Det som retar mig mest är vissa personers argumentation, deras brist på självinsikt och framförallt deras *besserwisser* attityd. Jag kan inte påstå att jag VET hur män känner. Jag kan inte påstå att jag VET vad som är *mansförnedrande*. Jag kan inte påstå att jag VET allt om män, hur de upplever saker och vad de tycker. Även om jag nu (ganska naturligt med tanke på min ålder) har en STOR erfarenhet av män :) så kan jag inte kategorisera och framförallt inte hävda att jag sitter inne med alla svar. Men detta kan tydligen vissa killar/män om man diskuterar motsatta förhållandet. Jag blir bara sååååååååå tröööööööött på den attityden. Att försöka argumentera med dessa killar/män är som att snacka med en vägg - goddag yxskaft ungefär. Jag imponeras inte av deras fina ord, deras argumentationsteknik (som de stundtals använder som ett vapen i debatten) eller deras försök att verka kvasi-intellektuella - mig påminner det bara om IQ Fiskpinne och har inget med att kommunicera/debattera att göra.

8/10-99
Jobb. Jobb. Förkyld. Dålig kombination. Käkar penicillin igen för bihålorna och för att rensa lungorna - astman blir så påtaglig när jag är förkyld. Tur ändå i oturen - att det går i ett hela tiden nu så jag hinner inte ens fundera på vad jag heter än heller på något annat. Jag vill bara lägga mig ned och dra täcket över mig. Sova. Vila. Ta det lugnt. Pilla mig i naveln och försöka hitta en balans igen. Nehej - jobbet jag fick på halsen nu i slutet av veckan (som en löneslav :( - ren html-knackning) måste tydligen vara klart redan igår. Jag föredrar att vara med från början, veta vad, när, hur och varför jag gör saker och inte bara utföra slentrianjobb på beställning. Jag tror att jag har blivit bortskämd? Mutter. Mutter. Mutter. Morr. Morr. Sorry om jag låter grinig. Det är bara förnamnet. Jag ska egentligen inte skriva något när jag mår så här. Det kan inte vara roligt att läsa för någon annan.

7/10-99
Sorry, jag orkade inte skriva något. Ska jag vara ärlig hade jag ingen lust heller för den delen och lika bra var väl kanske det? Synd bara om jag oroade en del i onödan - det är nackdelen med att vara *punktlig* :).

6/10-99
Efter ett par timmar på jobbet igår åkte jag hem och sov ett par timmar, kvällen tillbringades framför TV:n drickandes te med massor av honung och en bunt näsdukar inom räckhåll. Men idag måste jag in en sväng hur som haver på förmiddagen då det är ett viktigt möte jag måste gå på. Men jag gör nog en re-run av gårdagen sedan, åker hem och bäddar ned mig på eftermiddagen. Ikväll skulle jag ha träffat Katinka och Marina - en riktig liten mini-tjejträff :). Jag pratade med Katinka igår och vi kom överens om att skjuta på det eftersom jag inte är riktigt kry. Det är tydligen många som har drabbats av förkylning nu, både bland folk på nätet och IRL. Ett virus? Datavirus eller Internetvirus :).

Jag har passerat många stadier under veckan som gått efter det att jag fick resultatet av min lungröntgen. I fredags *rämnade* ju hela världen för mig i insikten att det kanske är som jag misstänker att något inte står riktigt bra till i mina lungor. Många tankar korsade mitt huvuud. Vad ska hända med hundarna? Är alla försäkringar i sin ordning? Är det lungcancer? Blir det inte mer än detta av mitt liv? Men nu har de tankarna försvunnit eller rättare sagt förträngts av en allmän ilska. Hur intelligent är det att ge sådana besked per telefon? Hur mycket hjärta- och hjärna har sjukvårdspersonalen? Visst - jag gastar om att man ska vara rättfram och ärlig men man behöver ju inte vara det in absurdum. Hon hade ju kunnat säga något liknande att bilderna blev inte så bra så du måste göra en ny röntgen. Det hade jag antagligen *köpt* och sluppit alla dessa funderingar. Visst målar jag kanske fan på väggen här. Det de såg kan vara mina ärr av tidigare lunginflammationer. Fast de ärren har ju funnits där sedan jag var ung och de har sett dem tidigare utan att kommentera dem. Nu röker jag dubbelt så mycket som vanligt :), helt irrationellt och vansinnigt. Men jag har lovat mig själv att om/när detta redes ut ska jag överväga att sluta röka - den dagen kanske jag är mogen/tvungen att ta det beslutet. Jag får antagligen strunta i att jag kommer att lägga på mig ytterligare några kilon då. Jag har ju tyvärr gått upp en hel del av de 36 kilo jag gick ned för några år sedan. Men.... Hellre fet och levande än smal och död :).

Jag fick en rolig och underfundig vits via mail igår och den var så bra att jag inte kan låta bli att lägga in den.
Fråga: Varför är Simba alltid blöt när han vaknar på morgonen?
Svar: För att han sover i sin simba-säng! :)))

5/10-99
Förkyld. Hostande/snytande hälsningar från Annica :(.

4/10-99
Sov mest hela dagen igår. Jag skulle ha åkt förbi Susanne en sväng på kvällen och ta en kopp fika, men när Åke ringde på eftermiddagen sa jag som det var att jag var för trött och seg. För resten - *Annica håller tummarna* inför eventuellt husköp. Lycka till! Vi kom överens om att satsa på nästa helg och jag får hoppas jag mår lite bättre då. Annars? Ja, inte blev det mycket gjort igår. Det enda jag lyckades åstadkomma var ett byta av e-mailadress, atiger@swipnet.se ska inte längre vara min huvudmail men givetvis kommer den att funka. Det är den som exponeras på alla mina sidor och så ska det förbli. Men till privatpost och en del mailinglistor har jag nu ändrat till en annan adress.

3/10-99
På tal om debatten på en viss mailinglista som inte vill dö ut, se 30/9-99.
Mycket snack och lite verkstad.
Den som gastar mest är ofta den som får/har minst.
Den man som är bra på sin sak gör det, den man som inte är bra på det snackar om det.
Vettiga ordspåk :) som är översättningsbara på mångt och mycket.

Annars? Hade en lugn dag igår. Passade på att vara ute mycket med hundarna på förmiddagen då vädret var soligt och fint. Kvällen tillbringades framför TV:n ihopkrupen på soffan omgiven av mina älsklingar. Syndade - köpte lite godis. En del säger att maten tystar mun - jag brukar säga att maten tystar själen. Var uppe och surfade ovanligt lite igår och inte många mail blev besvarade. Hann dock surfa runt bland lite dagboksfavoriter. Missa inte Rullen - Eva Lena har ofta underfundiga tankar, inte helt olikt mina egna. Besök gärna mina andra favoriter du hittar under rullgardinsmenyn till vänster eller surfa till Dagbok på nätet och botanisera bland alla där.

2/10-99
Oroande siffror!
Jag läste Computer Sweden igår.
61% av den lägre inkomstklassen har dator hemma och 67% i den högre. Inte så stor skillnad och det är ju bra. Sedan har vi datorer i skolan och på jobbet. Men... hur används datorerna? 90% av ungdomarna mellan 16 och 24 år har tillgång till en dator och 86% av dem har tillgång till Internet. Av pojkarna är det 50,3% som använder en dator dagligen och 36,4% använder Internet på daglig basis. Sedan kommer vi till de oroande siffrorna och som faktiskt förvånar mig eftersom de gäller unga tjejer. Men av tjejerna i samma åldersgrupp är det bara 31,6% som använder en dator dagligen och bara 12,8% använder Internet på daglig basis. Jag kan förstå om inte moster Agda eller butiksbiträdet Selma inte har en dator och/eller surfar - dvs de som är medelålders och äldre. Varför är skillnaden så stor? Vad gör skolan för att utjämna denna skillnad? Vad gör vi som föräldrar? Det roliga i kråksången är att ungdomarna var enhälligt av den åsikten att de trodde att datorvana hade stor betydelse i framtiden.

Jag blev uppringd igår av en reporter från P3 som ville att jag skulle medverka i ett program. Jag tackade ja, men nej tack lite smidigt genom att bolla över till Marina :). Ämnet var iofs intressant - tjejsajters vara eller icke vara. Visst har jag massor med åsikter om detta. Jag har ju tidigare nämnt i mina anteckningar att jag tycker att sajter som www.kvinnor.net och nya stuket på Aftonbladet kvinna *suger* - det är i mina ögon enbart att cementera gamla fördomsfulla könsroller. Varför förutsätta att vi kvinnor/tjejer har samma intressen? Jag väntar fortfarande på att de ska regga www.man.com eller börja med Aftonbladet Man - men jag lär få vänta förgäves. Jag tackade nej då jag inte tycker att jag kan verbalisera muntligt vad jag tycker och tänker i radio, det är lättare att göra det skriftligt och jag kan medge att jag fortfarande blir förbannad när jag tänker på förra gången jag lurades att medverka i radio, reporten klippte bort det vitala och genom att bara sända vissa meningar ur sitt sammanhang fick det hela att inte alls vara så som jag avsett när jag ställde upp.

Jag fick provsvaret igår. Provsvar och provsvar vet jag inte om jag kan kalla det. Jag ringde upp och sköterskan gick till läkaren och frågade efter provsvaret. De hade sett något på lungröntgen men inte kunnat med 100% säga vad det var så jag ska dit igen den 14:e oktober för att få en ny remiss för en ny hjärt- och lungröntgen. Hur det känns? Inte bra. Men det behöver ju inte vara något allvarligt alls *Annica håller tummarna* - men jag kan gott erkänna att jag fick mig en funderare igår och tankarna gick sina egna vägar.

1/10-99
Idag ska allt vara grått :) och det är det ju om man tänker på vädret! Summan av lasterna är konstant sägs det och det kan jag iaf påstå om millimetrar och nederbörd. Har vi haft en torr sommar tycks vi nu få igen det i kopiösa mängder regn. Men inte mig emot. Enda nackdelen är att det verkar läcka från taket i badrummet :(. Inte bra! Hade en trevlig lunchträff igår. Jag åt lunch med Åke, Susannes sambo. Tänk om *Annica drömmer lite* det skulle gå att klona och på beställning forma en kille :))))? Då skulle jag resolut göra en korsning av Katinkas Danne och Susannes Åke - vilken perfekt kombination.

Jag såg dokumentären om Annika igår på 2:an. Varför tar ingen tag i detta? Varför får hon inte komma hem. 18 år i amerikanskt fängelse borde vara straff nog för att varit med om när pojkvännen mördade två personer. Hon är ett år yngre än mig. Vi bägge var unga när love, peace and understanding hade sina speciella betydelser :). När jag såg programmet fick jag både goda och dåliga *vibbar*. Det var inte lätt att vara ung på den tiden heller. Dagens ungdom som tycker att vår generation är såååååååå mossig, inte fattar något och har aldrig upplevt något. Det liv hon har levt, det straff hon har suttit av borde vara nog, låt Annika komma hem och få leva sitt liv hemma i Sverige under värdiga former. Läs mer om Annika Ösberg på http://www.fredrika.se/annika/

Låt Annika komma hem

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,