Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

30/9-01

Vilket underbart väder!
Ut och njut! Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Vad har kvinnobröst gemensamt med modelljärnvägar?
Båda är avsedda för barn, men det är männen som leker med dem.

29/9-01

Jag hade tänkt PUL-anpassa mina sidor nu till den första oktober. Det skulle i och för sig inte vara speciellt mycket extra jobb. Mina sidor gäller under Datalagen, men den första oktober så inlemmas den lagen under PUL. Men *what the heck* - PUL verkar inte fungera längre så varför göra sig besvär?

Vi lever i ett laglöst land. Jag kan inte tolka det på annat sätt. Blir du osams med ditt ex? Häng ut henne/honom via nakenbilder på Internet med glåpord. Blir du osams med någon, häng ut den personen på anslagstavlor, på mailinglistor och på hemsidor med namn och bild samt uppdiktade lögner, allt i syfte att skada den personen.

Efter Ramsbrodomen i HD-domstolen så har myndigheterna nu lämnat spelrum för rena rama Vilda Västern-fasonerna på Internet. Det finns inte länge något skydd för oss privatpersoner, vi icke offentliga personer som inte har företag, organisationer och/eller andra instanser bakom oss som kan stötta och hjälpa till rent ekonomiskt med en civilrättslig process. Vilket tydligen är vad myndigheterna numera kräver av oss vanliga skattebetalande medborgare att vi ska driva om vi anser att vår integritet har kränkts på Internet.

I den så kallade Ramsbrodomen slog Högsta domstolen fast att personuppgiftslagens undantag för "uteslutande journalistiska ändamål" ska omfatta alla medborgare. Inte enbart yrkesverksamma journalister vid grundlagskyddade medier. Därmed ska det stå var och en fritt att på nätet "informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten". Likaså att publicera namn och andra personuppgifter på nätet, utan att hamna i konflikt med PUL. Det gäller även "sådana åsikter och tankar som kränker, chockerar eller stör".

Men vem avgör vad som är journalistiskt syfte? Vart går gränsen för när innehållet inte längre informerar, utövar kritik och väcker debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten? Vem avgör vart den gränsen går? Vart har begreppet icke-harmlösa uppgifter tagit vägen? För vem/vad är PUL till för nu? Det finns inget skydd mot den personliga integriteten i Sverige värd ordet längre.

När det gäller journalistik inom press, radio och TV finns det en pressetik samt tryckfrihetsförordningen som följs strikt av de flesta journalister. Det är Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Svenska Tidningsutgivareföreningen, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB, Utbildningsradion AB och Radioutgivarföreningen som har tagit fram denna pressetik samt tryckfrihetsförordningen finns i grundlagen. Det finns även en instans Pressombudsmannen dit den som anser sig vara illa behandlad eller omskriven på ett felaktigt sätt kan vända sig samt Pressens Opinionsnämnd som bedömer pressetiska frågor. TV och radio har något som kallas Granskningsnämnden.

Det finns publicistregler som bl.a. tydligt kräver att man som yrkesverksam journalist ska ge korrekta och allsidiga nyheter. Sakuppgifter ska kontrolleras. Läsaren ska beredas möjlighet att kunna se skillnad på faktaredovisning och kommentarer. Bemötanden och andra genmälen ska publiceras. Felaktiga uppgifter ska redovisas genom rättelser. Den personliga integriteten ska respekteras. Man ska vara sparsam med bilder. Man ska höra bägge sidor. En person, som utpekas som misstänkt, ska alltid betraktas som oskyldig om inte fällande dom föreligger. Man ska vara försiktig med namn. Detta var bara kort en översikt av vad en yrkesverksam journalist har att ta hänsyn till.

När det gäller s.k. journalistisk utövad av icke yrkesverksamma "journalister" finns inte liknande regler/lagar. Nu när Datainspektionen mer eller mindre frånsagt sig sin roll genom Ulf Widebäck uttalande;
- Det blir väldigt liberalt och det kan väl vara bra. Domen gör vårt arbete lättare och vi får mer tid till att granska integritetskränkande register, säger han.

Men vart ska nu vi vanliga medborgare vända oss numera? När det gäller icke yrkesverksam "journalistik", vilket vem som helst kan hävda att de har utfört numera på vilken hemsida som helst på Internet (hårt draget), finns inga nämnder, ombudsmän och inga organ att vända sig till, förutom då Datainspektionen; som i sig verkar tycka att det är skönt att numera slippa att hantera vanliga medborgares integritetsbekymmer ute på Internet . Det har numera uppstått en Kafka-liknande situation, likt ett Moment 22.

Att anmäla hemsidor till Datainspektionen är numera likt ett lotteri. Numera avskriver Datainspektionen vissa PUL-anmälningar med hänvisning till Högsta domstolens vägledande dom i fallet Ramsbro men vissa PUL-anmälningar bedöms på samma sätt som före HD-domen. En genomgång av inspektionens handläggning efter 12 juni visar att Datainspektionens tjänstemän gör olika tolkningar av domen. Några exempel tagna från hemsidan www.pul.nu:

  • På sin hemsida publicerar "Alliansen för arbete", en organisation för arbetslösa, inlägg om interna missförhållanden. Bland annat anklagas en tidigare styrelseledamot för "grava försummelser när det gäller redovisning av ekonomi". Ledamoten ber Datainspektionen om hjälp, men myndigheten avskriver anmälan med hänvisning till Ramsbrodomen.
  • På en privat hemsida redogörs för stridigheter inom Svenska Dobermannklubben. Två utpekade personer vill att Datainspektionen ska stoppa publiceringen. Denna gång väljer dock myndigheten att bortse från Ramsbrodomen. Visserligen finner inspektionen att uppgifterna är harmlösa och tillåtna att publicera utan samtycke. Men eftersom de utpekade kan uppleva publiceringen som "integritetskänslig" bör uppgifterna ändå tas bort (!).
  • I Burlöv görs en hemsida som listar hur mycket namngivna kommunalpolitiker tar ut i ersättning från kommunen. Den ansvarige bakom sidan anmäls till Datainspektionen. Denna gång avskrivs anmälan med hänvisning till Ramsbrodomen.
  • Ordföranden i Budoförbundets karatesektion skriver regelbundet olika krönikor på nätet. Hans tidigare motkandidat till posten anser sig kränkt och anmäler ordföranden för brott mot PUL. På begäran av åklagarmyndigheten i Sundsvall skriver Datainspektionen ett tre sidor långt utlåtande om fallet. Men i utlåtandet, signerat av Ulf Widebäck, nämns Ramsbrodomen bara i ett enda stycke. Istället görs åklagaren uppmärksam på olika PUL-paragrafer med vars hjälp han kan väcka åtal.

Det finns många som drabbats av denna godtyckliga behandling avseende vad som ska räknas som "journalistisk" verksamhet eller inte. Tänk efter du som läser detta. Nästa gång kan det handla om dig själv, din syster eller dina barn som drabbas av detta obefintliga skydd av den personliga integriteten på Internet, ett media där lagstiftningen inte hänger med. Du som inte läste mina funderingar om detta per den 2/8-01, bläddra gärna tillbax och läs dem.


28/9-01

Farmen! Jag har hela hösten haft en förutsättning att Farmen ska jag _inte_ följa. Jag har läst om konceptet och tyckt att det låtit ganska löjligt. Att släppa en bunt stadsbor mitt i skogen och låta dem försöka leva av naturens gåvor verkar lite långsökt. Nu verkar det som om många gåvor för all del redan är satta, sådda och snart färdiga för skörd. De lär inte svälta ihjäl eller tvingas att äta sniglar alternativt lingonris direkt. Men vilken natur! Vilket hus! Såååååå vill jag bo, fast utan resterande sommarkollektiv givetvis. Jag ogillar såpor i största allmänhet, vad de nu än heter *you name it*. Big brother? Baren? Fyrans alla andra såpor? Inte sett ett avsnitt och jag tycker inte att jag har missat ett jota. Jag kikar inte ens på Rederiet som varit en sådan lång följetong. Det tog flera år innan jag upptäckte Robinson, först förra året såg jag alla avsnitt från början till slut. Det var intressant som ett socialt experiment, men Farmen kan nog bli lika intressant kanhända. Jag vill inte bli *låst*, nödd och tvungen att kika på TV. Men nu är jag fast. Jag slötittade på första avsnittet som B. hade spelat in åt mig och fastnade direkt. En enda person är det som för mig är intressant, alla andra verkar vara mer eller mindre ointressanta utom några äldre män som verkar vettiga. Det kanske inte är så svårt att gissa vem det är? Qristina är en juvel, om än med osedvanligt gäll och genomträngande röst. Vilken kvinna! Vilken inre styrka! På henne sätter sig nog ingen ostraffat. Någon sade i förrgår att hon och jag är tämligen lika, till sättet. Raka rör och hårda puckar. Jag vet inte om jag håller med direkt, men lite kanske det ligger i det påståendet - truligheten och humöret kan jag nog kännas vid, delvis :). Dock vill jag tillstå att jag nog är mer timid, mer mjuk till sättet och inte fullt så fyrkantig. Jag är våg, född diplomat. Hmmmmmm.......:).

Jag har inte installerat och testat min Cpen än. Sorry Katta (Kommentera-boken). Men så fort jag har gjort det ska jag recensera den här i Reloaden. Promise!

BTW - Nalle har gjort en reality-check och börjar fatta att löpet snart är slut. Skönt!

Det finns bara två bestående gåvor
vi kan skänka våra barn. Det ena är
rötter, den andra vingar.
Hodding Carter

27/9-01

Lång dags färd/kväll igår.
Efter plugget åkte jag förbi Hubben. Jag missade Sturmark :), men jag träffade Marina, Petra och Svante. Det var inte illa det heller.

Ett nytt virus är på G, sägs det på en mailinglista nära dig. W32.Vote.A@mm.med Subject - Fwd:Peace BeTweeN AmeriCa and IsLaM! med en bilaga som heter WTC.exe. Jag misstänker att detta är något många inte skulle kunna låta bli att klicka på. Be aware! Take care!

Jag fick inte ett oväntat besök igår men däremot ett oväntat telefonsamtal. En hes, men trevlig röst deklamerade: Hej! Det är jag :). Rösten motsvarade min bild av personen sedan tidigare. Kul att talas vid Zoega. Jag ogillar att prata i telefonen, med de flesta. Men här kändes det som hemma, direkt. BTW - tack för blommorna.

Barn har aldrig varit särskilt bra på
att lyssna på de vuxna, men de har
aldrig försummat att imitera dem.
James Baldwin

26/9-01

Nätterna är kyliga nu. Igår morse var det premiär för braständning :). Det finns säkert en latent pyroman inombords då jag faktiskt tycker att det är en njutning att få tända brasan och njuta av dess sken och värme. Än har inte elementen åkt på, jag brukar vänta in i det sista. Det är skönt att kunna ha dörrarna öppna när solen ligger på. Hundarna uppskattar att kunna springa ut och in lite som de vill. Fast nu när Smulan löper är det lite andra förhållningsregler här hemma.

M. glöm inte spara en mugg åt mig. Kom gärna även ihåg att binda och låsa in objektet åt mig tills jag kommer :))))). Skämt åsido.... Annars? Bara bra! Ha en underbar dag! Njut av den fina hösten, *kram* Annica.

Intelligence is to realise that life is crap
and memory is never forgetting it!

25/9-01

En in! En ut! Aldrig mötas de två! En sorglig kärlekshistoria? Kanske det....vad vet jag? Nalle verkar iaf sörja över att inte få närkontakt av tredje graden med Smulan just nu. Smulan är mer oberörd. Det är nästan som hon tycker att det enbart är skönt att jag separerar dem åt. Lugn och ro med andra ord. Smulan är inne, sedan ett par dagar, i sitt höglöp. Nalle är stundtals så upphetsad att jag oroar mig över att han ska dö knall fall, gamle gubben. Men å andra sidan, sämre död kan kanske en hanhund tänka sig? Här behövs minsann inget Viagra :).

En stackars vilseledd själ har tydligt demonstrerat här i min Kommentera-bok att han minsann fick sig ett gott skratt när jag berättade om mitt nya vägval här i livet :). Skrattar bäst som skrattar sist? Jag själv tycker att det faktiskt känns både bra och ganska modigt att kasta sig ut i ett mentalt *bungy-jump* vid min ålder, snart 50. Jag lämnade in en artikel igår. Det ska bli spännande att få tillbax den med kommentarer. Vi skulle gräva fram en lokalt förankrad nyhet och skriva en artikel, max 2500 tecken med mellanslag. Jag valde att skriva om den kommande sammanslagningen av B&W Kungsängen till Coop Forum som invigs i veckan. Informationen vad som kommer att ske med B&W-kortet har varit urusel. Tacka för det eftersom KF nog vill ligga lågt med det så länge de bara kan. Jag räknade ut att för en normalkund som nu använder sitt B&W-kort och tvingas byta till KF:s Medmera-kort kommer att förlora c.a 2100 kronor om året vid en total köpesumma av 60.000 per år fördelade på fyra veckoinköp i månadená 1250 kronor. Jag hoppas artikeln blev bra. Jag skrev om den några gånger då jag hade lite svårt med dispositionen. Mitt referat jag lämnade in häromveckan var iaf tydligen helt ok, objektivt och balanserat.

En genleman är en man som aldrig svär
åt sin fru när det är damer närvarande.

24/9-01

Jag såg att tjejerna på Fågel Fenix fixat till sin anslagstavla igen. Jag hoppas innerligen att de får ha den ifred nu. De har tidigare varit tvungna att stänga ned två stycken då vissa grupperingar inte kunnat sköta sig ute på nätet utan *kloggat* igen anslagstavlorna med abuseinlägg. Yttrandefrihet i all ära, men lite hyfs skulle ju inte skada hos somliga på andras anslagstavlor/gästböcker. Man får stillsamt be en stilla bön om att somt och somliga inte uppför sig lika illa IRL. Typ! Typer! Lycka till tjejer. Ni behövs! Ge inte upp!

Vad behöver du om du har tre chauvinistiska
mansgrisar ingjutna upp till halsen i cement?
Mera cement.

23/9-01

Efter att ha sett på denna bild ökar förståelsen av hur stor skadan egentligen är i NY. Jag brukar sällan följa alla de länkar som sprids runt nu, men denna kikade jag på bara för att jag förstod att det var ett flygfoto och inget detaljrikt, sensationsfoto av scenariot. Allt tal om att det bara är fragment av människor de hittar är lättare att förstå numera. Jag hoppas att alla anhöriga sent om sider iaf får en bekräftelse på att deras nära och kära har "hittats" via DNA-identifiering. Hoppet är det sista som överger människan, men att hoppas förgäves kan vara en plåga i sig.

Jag blir skrämd av allt prat om krig nu. Ingen vet väl riktigt vad USA har för planer. Det pratas om att bomba Afghanistan tillbaks till stenåldern. Men de är ju redan där, tack vare talibanstyret. Alla oskydliga barn och kvinnor samt de män som inte aktivt valt talibanernas sida, utan bara råkar bo där? Ska de likt offren i NY dö i onödan? Att vara kvinna i Afghanistan måste vara det ultimata straffet här på jorden. Det enda de tillåts göra är att föda barn, tillfredställa männen sexuellt och sköta hushållet. Är det så de svenska mansfundamentalisterna vill ha det? Det kvinnorna _inte_ får göra är i princip allt annat därutom. Vilket liv! Det finns människor som försöker göra något, de har en hemsida på www.rawa.org. Jag hade lite problem att surfa runt där, men det jag såg gjorde mig betryckt.

Så till lite mer världsliga I-landsproblem :). Vi som oftast bara behöver bekymra oss över att p-platsen som blev ledig ligger långt från parkeringsautomatiken eller att klistret är dåligt på de gula "stickers"-lapparna. När jag handlade igår så hittade jag en jacka som jag blev kär i. Jag får sluta spendera pengar som om de vore Monopolpengar. Jacka och jacka, det var mer en cape med fejkade pälskanter. Jag skiter i om jag ser ut som en rund köttbulle i den :), huvudsaken jag trivs. Jag brukar aldrig bry mig om hur andra ser ut så varför ska andra bry sig om hur jag ser ut? Dröm i rosa! Marina och jag var inne vid Skanstull häromdagen och där finns en underbar affär på Götgatan 99. Kläder för oss med formerna på de rätta ställena *ler*. Det var meningen att jag skulle hänga på till Time-festen, men jag backade eftersom jag hade lite huvudvärk och ont i ryggen. Jag har hört att jag inget missade.....


22/9-01

Ha en trevlig lördag!

När en äkta man inte ger sin hustru gåvor blir hon ledsen.
Om han ger henne för många blir hon misstänksam.
Fritz Eckhardt

21/9-01

Jag brukar sällan vidarebefodra massmail, men jag får dem ofta och en del läser jag. Detta nedan har säkert många fått in i sin inbox och läst, men jag dristar mig till att kommentera det. För det var tänkvärt och en del kanske inte har sett det. Jag fick mig iaf en tankeställare genom att läsa det. Jag vet ej om alla siffror stämmer, men har ingen anledning att tvivla på dess riktighet. Det låter rimligt.

Föreställ dig att man krymper världens population till en liten by med exakt 100 innevånare, med alla existerande mänskliga egenskaper i proportion, så skulle det se ut ungefär så här.

Det skulle finnas:
57 asiater
21 europeer
14 amerikaner
8 afrikaner

52 kvinnor
48 män
70 färgade
30 vita
70 icke-kristna
30 kristna
89 heterosexuella
11 homosexuella

6 personer äger 59% av hela världens välstånd.
80 bor i undermåliga bostäder.
70 är analfabeter.
50 lider av undernäring.
1 är nära döden.
1 ska snart födas.
1 äger en dator.

Om man tar sig en stund för att tänka över detta, kan man bara konstatera att vi har det rätt bra, eller hur?!?!

Tänk också igenom följande:
Om du vaknade imorse och kände dig mer frisk än sjuk - då är du mer lyckligt lottad än den millionen människor som kommer att dö denna vecka.

Om du aldrig varit utsatt för rädslan i strid, ensamheten i fångenskap, smärtan från tortyr eller känslan av svält - då är du mer lyckligt lottad än 500 miljoner människor i världen.

Om du kan gå till en gudstjänst utan att vara rädd för att bli förföljd, arresterad, torterad eller dödad - då är du mer lyckligt lottad än 2 miljarder människor i världen.

Om du har mat i kylen, kläder att bära, tak över huvudet och ett ställe att sova på - då är du rikare än 75% av världens befolkning.

Om du har pengar på banken, pengar i din plånbok eller bara lite växel i din skrivbordslåda - då är du en av de 8% som tillhör världens ekonomiska toppskikt.

Om du kan läsa detta meddelande är du dubbelt lyckligt lottad - då har du någon som tänker på dig och dessutom är du mer lyckligt lottad än 2 miljarder människor som inte kan läsa alls.


20/9-01

Det droppar fortfarande in Sircam-infekterade mail. Jag får de mest konstiga goddag yxskaftsvar när jag returnerar ett svar och försöker uppmärksamma folk på att de har Sircam på sin burk. Lägg ner (kort och gott) var det en kis som svarade häromdagen. Jag skulle gärna lägga ned om jag inte drabbades av att få en 3 Mb stor fil varje gång killen startade sin dator. En annan kom med en insinuant fråga om - hur vet du det? Tja, bara en imbecill skulle väl missa detta faktum? Usch, nu var jag elak. Ursäkta! Nu är en ny farsot på väg! Jag bävar! Det borde alla göra. Nimda smittar tydligen även utan att man klickar på den attachade filen. Tacka vet jag Netscape *vågen*. Be aware! Take care!

I nöd och lust!
Intill döden skiljer oss åt!
Därtill är jag nödd och tvungen!
Jag tycker att vissa skulder ska vara personliga, dvs. de ska inte kunna ärvas eller bli föremål för delning vid ev. skilsmässa och dylikt. Denna artikel ger verkligheten ett ansikte - "Hon får betala makens sexbrott". Pias man utnyttjade hennes dotter sexuellt i åtta år. Bara det får mig att se rött! Han dömdes till fyra års fängelse och 209000 kronor i skadestånd, vilket verkar helt rimligt. Han har dock inte pröjsat ett öre så skulden kvarstår. Men så kom det roliga i kråksången, NOT. När Pia sedermera ville skiljas började mannen ställa krav på än det ena än det andra, BIG SURPRISE. Känns igen! Framför allt krävde han att skadeståndet skulle betraktas som en skuldpost i bodelningen och delas lika mellan honom och Pia, vilket så skedde. I förlängningen kanske det kan innebära att dottern som utsattes för sexbrottet i sin tur kan ärva skulden, dvs få betala av skadeståndet till sig själv. Ska det verkligen vara så här? Jag baxnar! Tänk om min man i smyg skulle skaffa sig enorma, sjukligt stora spelskulder (obs - bara en hypotes för B. skulle aldrig göra något dito) utan att jag visste om det och när bubblan sedan sprack så skulle jag vara ansvarig för hälften av en skuld jag inte ens visste om eller har kunnat påverka, dvs inte varit medskyldig till? Det tål att tänkas på. Såsom mycket annat!


19/9-01

Vad har Sundsvall gjort för ont? Översvämningen har drabbat många och nu denna tragiska bussolycka. Tankarna går till alla föräldrar, släkt och vänner till dem som dödades. När kommer en lag om att alla busspassagerare ska ha bälte? Det är bältestvång i bilar, men ej i bussar. Skolbussar borde, om några, ha bältestvång. Ordet avskräcker - bältestvång - men jag fann inget bättre ord.

Jag haAaAAaaAatar att handla kläder, iaf om man känner sig nödd och tvungen. Jag var inne i city häromdagen för att försöka hitta lite nya, snygga kläder. Impulsköp går an om man rafsar ned det i bara farten (det brukar bli bästa köpet hur som haver), men att springa runt i affärer enkom för att handla kläder är jobbigt. Jag drabbas ofta av provrums-panik, svett och tårar rinner och allt känns som pest och pina. Frågorna kommer med automatik. Inte ser jag ut så där? Är jag verkligen så fet? Varför ser man inte likadan ut hemma i hallspegeln? Varför passar inga kläder som tänkt? Nå, jag hittade ett och annat jag köpte, framförallt blev jag kär i en leopard-sjal :). Dyrt blev kalaset oxå! Jag lyfte ett och annat ögonbryn åt en del prislappar. Jag är van att handla mina kläder på B&W i samma veva som jag gör veckans storhandling av mat. Prislapparna där är helt acceptabla, dock är *kvalittan* aningen sämre.

Varför kan en man inte vara både snygg och smart?
Därför att då skulle han vara en kvinna.

18/9-01

Idag kunde jag ej ladda upp någon uppdatering på morgonen då telefonen ej fungerade. Visst lever vi i ett sårbart samhälle? Alla har inte mobiler som back-up. Hur gör de om de måste ringa SOS Alarm? Röksignaler?


17/9-01

Sol! Sol ute. Sol inne. Sol i sinne. Det var ett tag sedan man såg den gula, runda, värmande himlakroppen på himlen. Jag gillar hösten. Jag har inget emot regn. Mig gör det inget att det blir mörkare både på morgonen och kvällen. Men det som är allra bäst med hösten är de soliga dagarna. En värme som är uthärdbar till skillnad mot högsommarvärmen då man bara vill vistas i skuggen. På hösten genomgår naturen en sällsam förvandling och ett färgsprakande skådespel utspelar sig. Det gröna går över i andra nyanser, allt mellan gult, rött och mörkbrunt. Vad tråkigt livet vore utan naturens skiftningar och årstidernas växlingar. Den årstid jag gillar minst är vintern med sin kyla och blaskig snö. Men vintern förebådar vårens återkomst. Den som väntar på något gott :)......

BTW - jag skrev färdigt mitt referat och är väl ganska nöjd, med tanke på omständigheterna. Jag får väl se om jag är lika nöjd när det återlämnas med kritik och eventuella korrigeringar. Nu har jag nästa uppgift att kasta mig över. Rubriksättning. Det verkar vara en sak som måste övas in, innan man hittar rätta orden så att rubriken blir som tänkt, en lockande aptitretare som uppmanar till läsning av själva artikeln.

Ta reda på vad du bäst tycker om att göra
och få någon att betala dig för det.
Katherine Whitehorn

16/9-01

Livet går vidare, som sagt. Men inte för alla, en del står kvar och stampar på samma fläck. Jag fick ett inlägg i min Kommentera-bok som jag raderade då jag inte tyckte att det hörde hemma där. Men det hindrar mig inte att kommentera inlägget. Ip-nummer 62.20.27.92 tillhör Utbildningsförvaltningen i Göteborg. Det finns inte så _många_ FRISare i Göteborg vad jag vet, så urvalet är tämligen snävt när det gäller skuldfrågan. Ja, jag skriver skuldfrågan eftersom jag, som alla andra trakasserande inlägg/mail numera, har anmält detta inlägg till respektive abuseavdelning.

Namn: Hans
E-Mail: nej@nej
Fri Sep 14 13:57:30 2001 62.20.27.92
Kommentar: Du skriver om peace och love. Varför uppför du dig då så illa mot andra människor då? Jag har allt läst vad du gjort och det rimmar illa mot hur len i mun du försöker vara på din egen hemsida. Du ljuger för alla dina läsare. Hur ända in i helevete kan du ringa och trakassera människor från ditt jobb på Tele2. Snacka om att missbruka sin anställning. Jävla ***.


För att kunna skriva som ovan måste man antagligen vara helt desinformerad eller ha en ovanligt *skruvad* fantasi. Hur kan två tjänstesamtal transformeras till missbruk av anställning och trakasserier? Det ena samtalet spelades t.o.m. in av Nodaddy och exponeras på hans hemsida, vem som helst kan alltså själv höra/se/förstå att kommentaren ovan inte har ett dugg med verkligheten att göra. Att FRISarna bara ids hålla på. Vad är det som driver dem?

Annars? Jo, Smulan är på G att börja löpa. Jag tycker inte det var länge sedan, men så är fallet. Tiden går fort. Nalle var givetvis den första att upptäcka detta faktum :), inte helt oväntat förstås. De är rara de små liven. Tänk vad tråkigt livet skulle vara utan hundarna. De ger så mycket tillbax och jag har faktiskt svårt att tänka mig ett liv utan hund.

Varför är mäns förstånd mer värt än en kvinnas?
För att det är ovanligare. :)

15/9-01

Livet går vidare.
De senaste dagarna har jag inte fått mycket ur händerna, men jag måste börja skärpa mig. Jag har en hel del att göra i hemarbete tills nästa vecka. Jag får dedikera helgen åt detta. Jag har t.o.m haft svårt att sova på nätterna. Jag har haft så många funderingar och är orolig över vad detta ska leda till i förlängningen. Jag tror att många oskyldiga kommer att drabbas av USA:s vrede i exempelvis Afghanistan. Då kommer jag att drabbas av ett stort moraliskt dilemma, för jag är av den åsikten att det i sig kommer det att vara lika oförlåtligt/oförglömmeligt som det som hände i New York. Det är alltid den lilla människan som kommer i kläm när "pojkarna" träter i sandlådan och ska leka krig. Denna attack mot World Trade Center kom inte som en blixt från en blå himmel, för en del. Det finns en förhistoria och det lär bli en efterhistoria.

Varför vill inte kvinnor gifta sig numera?
Därför att kvinnor hellre har bacon i kylskåpet
än ett svin i vardagsrummet. ;)

14/9-01

Tyst "minut" idag mellan 12.00-12.03.
Vemod! Vemod för det som hänt i USA. Vemod även för annat just nu. Dock blandas det vemodet med en positiv känsla. Tror jag? Ha en bra dag - *kram* Annica. BTW - Jag läser om att en moske i Stockholm måste polisbevakas efter hot. Muslimer i Sverige känner sig utpekade. Idioti! Låt oss förbli civiliserade och ge fan i bruket av reptilhjärnan. Det känns lite fjuttigt att skriva love, peace and understanding; men jag skriver det ändå.


13/9-01

Det finns ingen Gud!
Ondskan styr världen.
Förvirrade tankar av en förvirrad själ!
Jag upptäckte tidigt, redan som ett litet barn, att livet inte var en dans på rosor. Jag upptäckte tidigt att söndagsskolans predikningar stod i bjärt kontrast med verkligheten. Men jag hade inget namn på det, det handlade mer om en översiggivenhetskänsla som gick inåt och präglades mer av det som hände runt omkring mig, mer på det personliga planet och ej globalt. Visste man överhuvudtaget vad ordet global betydde? Världen var nog ganska inskränkt för oss alla när jag växte upp. I skolan var det mer far ror och mor är rar än en förberedelse på det onämnbara och ej ännu upptäckta fenomenet - ondskan i världen. TV:n kom in i bilden när jag var halvvägs ur barndomen, den var inte ens uppfunnen när jag föddes. Det jag kommer ihåg från TV:ns barndom är Andy Pandy, Humle och Dumle samt Spelevinken. Jag har inget minne av nyhetssändningar som speglade ondskan i världen. Den kunde jag sedermera upptäcka i alla böcker jag började sluka i femte klass. Jag läste om andra världskriget, om alla soldater som dog en meningslös död. Jag läste om förintelsen och Hitler, allt var så ofattbart men det var då ondskan fick ett namn och dess hela vidd uppenbarade sig. Jag läste om Pearl Harbor och om de atomvapensprängningar USA utsatte Japan för som hämnd. Våld föder våld - en insikt som har följt mig hela livet. Jag skulle kunna göra en lång lista på allt ont som vi människor gjort varandra i modern tid, förutom alla de naturkatastrofer som dessutom drabbar oss blint, då och då. Inte att förglömma alla tragedier där massmedia inte varit med och bevakat dygnet runt som nu och därför har de tragedierna aldrig ens blivit uppmärksammade i någon större skala, fast de i antalet döda har varit värre, mycket värre än det som nu skett. Ja, man ska aldrig värdera och ställa katastofer mot varandra - jag vet. Det som nu hänt i USA är oförlåtligt/oförglömmeligt. Det skulle ha varit lika oförlåtligt/oförglömmeligt vilket land det än skulle ha drabbat, oavsett statsskick och religion. Ändå händer det! Det kommer säkerligen hända igen. Och igen.... Och igen....människan verkar vara ond, rakt igenom eller så är ondskan helt enkelt bara en större makt än det goda, oavsett om jag innerst inne tror att flertalet människor är goda. Livet kommer aldrig att bli sig likt efter detta. Jag har suttit framför TV:n och följt detta in absurdum. Det känns så overkligt. Det känns så slutgiltigt. Jag är glad att jag börjar bli gammal och snart kommer att dö hursomhaver, men jag oroar mig för mitt barn och mitt barnbarn. Vad är det för värld de får ta över efter oss?


12/9-01

Vad är det som händer?
Vad kommer nu att ske?
Hur berör detta oss?
Är tredje världskriget här nu?
Många frågor och inga svar.
Jag är, likt många andra,
chockad och saknar ord.
Världen kommer aldrig att bli sig lik igen.


11/9-01

Igår var jag på Publicistklubbens möte. Debatten handlade om Alcala. Intressant att se och lyssna på de *stora elefanterna*. Varför jag var där? Det ingår i kursen. Jag ska nu skriva ett referat på 3000 tecken om mötet. Med alla tillhörande ingredienser som rubrik, ingress, brödtext, indirekt- och direkt anföring samt en faktaruta. Dessutom - det viktigast av allt, att vara objektiv. Det är ett måste för trovärdigheten. I ett referat får man inte lägga in ett eget tyckande. Alla som känner mig vet att det lär jag ha svårt med :).

BTW - tiden räcker inte till.
Min C-pen ligger ouppackad i sin kartong.
Jag är nyfiken på hur pass bra den funkar
när det gäller att scanna in text.
Jag har en halvmeterhög stapel med
protokoll jag vill scanna in godbitar från.

Efter att ha sagt ja, suckar de
nygifta lättade och tänker:
Han: - Äntligen kan jag gå med grabbarna till puben.
Hon: - Äntligen kan jag sluta banta.

10/9-01

top50
Jag fick ett mail. Jag får iofs många mail :), men ett mail *hintade* mig om att en viss person har anmält en viss sajt till en top.50-sajt. Den har inte fått så många röster och det är kanske förklarligt? Sidan togs direkt bort från rankingen efter ett mail där jag undrade huruvida detta var något top.50 ville ligga bakom.

Jag tror att det räcker med ett uns av sunt förnuft för att förstå att hans sida inte har så mycket med verkligheten att göra. Jag misstänker att det enda syftet han har med avsnittet under Debatt på sin sida är att förtala mig och andra, i syfte att skada. Men eftersom jag inte har ett dugg med hans och hans kumpaners dataintrångsbekymmer och allt annat som lägges mig och andra till last är jag faktiskt inte orolig. Jag förlitar mig på att sanningen kommer alltid fram, förr eller senare. De enda som förlorar på detta är dem som kastar sten i glashus, dvs nätgruppen FRIS. Det måste ju finnas en och annan vettig, *normal* person i den nätgruppen som i sinom tid kommer att reagera och förstå att allt detta enbart är till nackdel för dem.

Tidigare i förra veckan fick jag ett annat mail som berättade att någon *våldgästade* en gästbok på nätet med inlägg som oxå gjorde reklam för en viss sajt. Det kanske inte var speciellt intelligent att använda ett visst företags tjänstemailadress. Givetvis gjorde jag en abuseanmälan både till ägaren till IP-numret (Telia) samt ägaren av maildomänen (Tele2). En elogé till UKNM som reagerade och agerade helt föredömligt, fast de fick extra besvär. UKNM är en seriös sajt och jag rekommenderar ett besök. De fokuserar på utsatta kvinnors nya män, vilket är vällovligt syfte.

Datum: Tisdagen den 28 Augusti 2001, 18:34:30
Namn: peter
E-post: trakasserande@tele2.se
Nummer: 18
Mitt problem är av ett annat slag. Min flickvän trakasseras av andra kvinnor som påstår sig arbeta "mot kvinnomisshandel". Hur skall vi män skydda våra kvinnor från att trakasserars på internet av kvinnor som hotar människor på internet. Dessa farliga trakasserande internetkvinnor trakaserrar även kvinnor på arbetsplatser. Detta är ett gemensamt problem som måste lösas på något sätt. Har ni några förslag?

Datum: Fredagen den 31 Augusti 2001, 17:12:22
Namn: Peter
E-post: fel@tele2.com
Nummer: 24
Gunnila !!
Menar du den Annica som man kan läsa om på hemsidan http://www.nodaddy1.f2s.com. Inte är det samma person, väl?

Datum: Fredagen den 31 Augusti 2001, 17:14:48
Namn: Peter
Nummer: 25
Förlåt Gunilla !!!
Jag glömde skriva att det var under den så kallade hemska "Deatten" på den hemsidan http://www.nodaddy1.f2s.com. Jag blev riktigt ledsen när jag såg vad de stackars männen blev utsatta för. Och tänk vad deras flickvänner måste lidit. Tänk att sådant händer !!


Sedan har vi Thailandsresenären som har långtråkigt eftersom han idats göra två inlägg i min Kommentera-bok och, som om det inte vore nog :), uppdaterade sin resedagbok den 29:e augusti från Phuket med detta rara inlägg. Vilken tur att min man inte har samma åsikt *ler*.

Summasummarum är att jag ifrågasätter verkligen hur pass seriös nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) är som accepterar att medlemmar sysslar med sådant här allvarligt abuse. Nodaddy har blivit varnad två gånger av sin Internetleverantör för inlägg han gjort på Fågel Fenix anslagstavla. Telia tvingade även Nodaddy att ta bort Nodaddys sida helt från Telias server. Passagen kontaktade en advokat som rekommenderade Passagen att se till att Nodaddy tog bort avsnittet under Debatt. Sidan har blivit avstängd från flera andra hemsidesleverantörer samt en redirect-service. Vad ger detta för signaler? Vem sysslar med abuse? Det hävdas att det är jag som sysslar med abuse, men jag har då aldrig förstått vad han avser med det påståendet. Min hemsida har legat på samma plats sedan 1996, vilket i sig är ett gott betyg. Jag har aldrig fått någon hemsida nedplockad av någon abuseavdelning, någonstans. Det enda jag har gjort, likt nu, är att kommentera och kritisera nätgruppen FRIS framfart på nätet. De har trakasserat mig nu i ett och ett halvt år. Ja, för i mina ögon är det faktiskt de som trakasserar mig och inte tvärtom.

BTW - ikväll ska jag göra något riktigt kul och intressant. Berättar mer imorgon.

Jag förstod att jag var ett oönskat barn
när jag såg att mina badleksaker
var en brödrost och en radio.
Joan Rivers

9/9-01

Jag är ingen sportfantast. Oftast bläddrar jag snabbt förbi sportsidorna i tidningen. Men jag missar inte Mats Olssons krönika i Expressen. Han är rolig, kvick och framförallt räds han inte att skämta med sitt eget kön. Undra sa flundra om han får mail som anklagar honom för att vara nazifeminist? Manshatare? Argbigga? Troligen inte. En kvinna får absolut inte kritisera män, då förses hon med tidigare nämda epitet. En karl kanske på sin höjd anklagas för att vara en kvinna förklädd till man? Jag skrattade gott när jag läste hans senaste krönika och undrade lite försynt om vi har haft erfarenhet av samma sorts män. Jag känner så väl igen hans beskrivning av karaktärerna. Alla som kommer ihåg tidigare debatter på Fågel Fenix, Aftonladet Tyck till - vårdnad och Aftonladet Tyck till - misshandel vet precis vad jag menar :).

I fredags skrev Mats Olsson om Sveriges vinst mot Turkiet. Jag citerar rakt av:
<citat>
Samtidigt som min mejlbox dränks i glada mejl har det också kommit magsura, gnälliga och direkt korkade mejl från folk som inte kan känna glädje över en stor idrottsprestation utan måste hitta fel...... Här har Sverige gått till fotbolls-VM och det sitter män - och de är alltid män - och mäter och backar bandet och jämför och spelar om igen..... Jag tror att det är en typ av män som när de har sex inte kan ge sig hän och känna att HERREDJÄVLARVADHIMLENEXPLODERAR utan för små anteckningar om varje sekund, om varje minut och sätter betyg därefter. Det är män som inte kan känna glädje och saknar spontanitet. Såna män kan gå hem och gräma sig i datorskärmen.
</citat>

Love, peace and understanding. För säkerhets skull översätter jag till ren, lättförståelig svenska, man vet ju aldrig vilka som läser min dagbok. Kärlek, fred och förståelse.

Arg kvinnlig politiker i debatt:
- Mr Churchill, ni är full!
Churchill:
- Riktigt, men ni är ful och i morgon är jag nykter.

8/9-01

Tyst och fin!
Njae - inte jag.
Men bilen.......
No more....brumbrumbrum..

Läst i annons!
KASSA MEDARBETARE
Kassa medarbetare deltid och heltid.
Elgiganten i Barkarby är det som söker kassa medarbetare. Intressant vinkling? Räcker det med att vara kass eller måste man vara urdålig? Särskrivning Dr Watson!


7/9-01

Är det inte betryggande? Att veta att polisen har resurser till att verkligen i detalj reda ut detta med tårtkastningen på knugen. Resurserna räcker ju inte till annars, men här är det fullt pådrag. Högmålsbrott? Jajaja, killen kanske var i målbrottet. Nu är ytterligare fyra personer gripna. Glöm för all del inte bort att anhålla konditorn, medhjälp kan det kanske kallas? Kanske även han ska riskera 6 års fängelse? Skam! Säpo ska i sig skämmas för dålig vakthållning. Tårtan hade kunnat vara en bomb surprise :). Men någon måtta får det vara. Killen är 16 år och tycker att det är fel att vi har monarki, han anser att vi alla är lika värda. Så helt fel är han väl inte ute?

En kort notis!
FN kritiserar den svenska jämställdheten i en ny rapport. Bland annat handlar det om att kvinnor i genomsnitt tjänar 83 procent av männen, att endast fem procent av företagsledningarna är kvinnor och att endast 13 procent av universitetsprofessorerna är kvinnor. Lite positivt finns i FN-rapporten. Bland annat så får Sverige bra kritik för sitt arbete mot kvinnovåld.
(FL-Net)

När man läser detta ovan rimmar det så illa det när man läser denna artikel. - Jag är så less på feminismen att jag kan kräkas, säger Germund Hesslow. Självklart ska kvinnor ha samma rättigheter som män, men det här larvet att man förnekar sina instinkter är tröttsamt idiotiskt. Han påstår att det finns vissa grundläggande beteenden som man inte ostraffat bryter emot. Jaså - kontrar jag. Ja, han _borde_ ju veta. Han är ju man. Vi är bara kvinnor. Eller? Stå på er tjejer. Vill ni inte skaffa barn, ge sjutton i det. Det är era kroppar. Det är era liv.

BTW - här är ett tips hur mannen ska bli mer jämställd :).


6/9-01

Ibland vill man bara göra som apan som håller för ögon, öron och mun. Det obehagliga kan dock ej förnekas. Att incest förekommer även i de "bästa familjer" vet nog de flesta vid det här laget. Men att svenska barn används som handelsvaror och utnyttjas och säljs i sexuella syften är nog mindre allom bekant. Ja! Det är inte bara i Thailand och i andra utvecklingsländer detta sker - utan även i gamla Svedala. Hur många känner till detta? Hur många vill känna till detta? Det man inte "ser" behöver man inte sätta "stopp" för? Hur barnen blir missbrukade psykiskt går knappast att ens föreställa sig. Fy fan - säger jag bara! Jag hoppas verkligen inte att de har eller skaffar egna barn. Må en högre makt snöpa dem dessförinnan. Om inte, en rostig avbitare, tack! Tanka gärna ned denna pdf-fil och läs mer om detta. Det var en skrämmande läsning.

Women constitute half the world´s population,
perform nearly two-thirds of it´s work hours,
recivie one-tenth of the world´s income and
own less than one-hundredth of the world´s property.

5/9-01

"Den som inte har varit kommunist före 30 har inget hjärta, och den som fortfarande är det efter 30 har ingen hjärna." Well, well - jag har alltså bara hjärta och ingen hjärna :). Hellre röd än död (i huvudet)! Jag fick dagens citat nedan av r2. Tänkvärt citat! Medalj för att ha dödat, avsked för att ha älskat! Love, peace and understanding. Undra sa flundra om jag har kommit in i klimakteriet? Men jag är inte riktigt säker, än. Mina besvär kan lika gärna komma från den nya medicinen jag tvingats börja att äta. Ett annat alternativ är att det är en kombination av bäggedera. Men jag räds inte klimakteriet. Det är en naturlig utveckling och inget att yvas över. Så kom inte med "klimakteriekärring" nu bara :), det betackar jag mig för - för det finns inget som heter det. Att ha avvikande åsikter från en dörrmattas dito borde alla tjejer, kvinnor och kärringar kunna få ha utan att därmed med automatik få en massa öknamn. Men ibland känns jag stundtals som en värmekamin (frysmört som jag annars brukar vara) - jag riktigt ser hur *ångan* pyser ut ovanför huvudet. När jag åkte hem från skolan häromkvällen blev det imma på bilfönstrena. På tal om bilen - jisses vad den låter utan avgasrör - riktigt raggarstuk.

BTW - Missa inte denna ballad om IT-undret!

They gave me a medal for killing a man,
and a discharge for loving one.
Sergeant L. Matlovich

4/9-01

missunnsam adj. ~t ~ma
- som reagerar negativt på andras framgångar: missunnsamhet

avund (motsats: förnöjsamhet, generositet) avundsjuka, avundsamhet, missunnsamhet, jalusi, rivalitet

Två svåra ord. Jag tror att många har egna tolkningar av orden. Det ena är definitivt negativt i mina ögon. Att vara missunnsam tolkar jag som att man inte unnar andra det man själv vill ha/uppleva/få; dvs det man är avundsjuk på. Men att vara avundsjuk behöver inte vara negativt, så länge man inte missunnar andra det man själv vill ha/uppleva/få. Krångligt? Jag säger så här, kanske det klarnar: En god vän till mig ska åka till Grekland denna vecka. Jag är jätteavis ;)! Jag vill oxå! Men jag är glad för hennes skull, för jag tror att det är precis vad hon behöver. Ha det så skönt! Tänk på mig när du ligger vid stranden med drinken i handen under parasollet med alla snygga greker runtomkring dig, sänd lite varma *vibbar* tillbax till oss här i jämmerdalen *ler*.

Vad är det för skillnad mellan en smart kille och ett UFO?
Jag vet inte, för jag har inte träffat någondera.

3/9-01

Har du en brandvarnare hemma? Jag menar inte en som ligger ouppmonterad i städskåpet, utan en som sitter på sin plats i taket samt med ett fungerande batteri. Det spelar ingen roll om du bor i villa eller i lägenhet - en sådan billig livförsäkring är en självklarhet. Jag tänker på den stackars familj som miste sina barn nu i helgen. De hade en brandvarnare, men den låg ouppmonterad på köksbänken, till ingen nytta. En brandvarnare är ingen brandförsäkring. Men en brandvarnare varnar dig och dina kära om det börjar brinna, så att ni iaf hinner rädda era liv. Livet är bra mycket mer värt än materiella saker. Eller hur? Jag hade inte brandvarnare förut. Shame on me. Men de senaste 15 åren har jag haft det, t.o.m två, en i köket och en i hallen. Vi har även en brandsläckare både i garaget och i hallen.

BTW - Varför är söndagar så *t*r*å*k*i*g*a*?

Vad har män och ölflaskor gemensamt?
????????
De är tomma från halsen och uppåt. ;)

2/9-01

Det strömmar fortfarande in Sircam-mail. Underligt att det aldrig tar slut. Tröttsamt är det, speciellt om den attachade bilagan är si så där 6 Mb stor. Då är det inte roligt att surfa via modem. Men jag går numera via Tele2s webmail om jag ser att det är något stort som laddas ned. Där kan jag enkelt deleta skiten och slipper ladda hem det. Nu rapporteras om ett nytt virus, Win32.Invalid.A. Detta kan kanske bli nästa farsot? Microsoft står tydligen som avsändare, vilket i sig kan innebära att folk tror att det är seriöst och klickar på mailets attachment.

Jag läste i en tidning, kanske var det Computer Sweden, att kvinnor surfar mer och mer; men inte i Sverige. Det är ganska underligt tycker jag att kvinnornas Internetanvändning minskar i Sverige, vi som ligger så långt i framkant. Bara i Sverige svenska Puckon finns? Jag har ingen erfarenhet av Internetanvändandet i andra länder. Med det menar jag klimatet på chattar, anslagstavlor, gästböcker, newsgrupper och mailinglistor. Har någon annan det? Hör gärna av dig till mig i så fall. Är klimatet kanske lite "mjukare", artigare i andra länder? Det jag har sett/hört (fått mail om) är att det verkar finnas en hel del svenska Puckon ute på nätet, som kanske hämmar lusten att använda nätet för andra? Är det så? Sprid då lite mer värme och ljus! Eller har svenska kvinnor inte tid att använda nätet? Många är dubbelarbetande - fortfarande. Finns det inga bra svenska tjänster? Jag tror nog att det inte är sämre än i andra länder, dessutom så är ju nätet gränsöverskridande. Handla kan man göra lika bra på USA-sajter som på svenska.

BTW - please D. - hör av er. Låt inte min mardröm jag hade häromnatten ens ha något med sanningen att göra, ens för en sekund! Jag är orolig! Lugna mig!

Vad är det för skillnad mellan kille och man?
Högst 3 minuter.

1/9-01

Ny månad!
Nytt blad!
Det är alltid med en viss förväntning att börja från *scratch*. Det känns som att öppna en ny, oläst bok. Inget slår de sinnesförnimmelser som kan upplevas då, lukten från trycksvärtan, det lilla motståndet som känns i bokryggen och nyfikenheten om huruvida boken kommer att vara bra eller inte. Jag måste ge Bilkompaniet i Bro flera röda rosor. Jag ringde i torsdags, fem minuter innan stängningsdags, för att rådfråga hur jag skulle göra då jag tappat halvljuset :) samt höll på att tappa något i häcken. Ja, så uttryckte jag mig, mer eller mindre indirekt. Jag och bilar är ingen bra kombination. Jag vet vart förardörren sitter, hur man öppnar huven och hur man fyller på olja samt spolarvätska, men inte mycket mer. Jag fick en tid direkt dagen efter, tidigt på fredagsmorgonen. De fixade halvljuset (medan jag väntade) och tog bort avgasröret, som enligt servicekillen hade ramlat av inom den närmsta kilometern om jag fortsatt att köra. Tyvärr får jag köra omkring en vecka utan avgasrör, men de beställde hem ett och jag fick en ny tid nästa fredag. Jag bugar och bockar.

Varför fejkar kvinnor orgasmer?
Det är pinsamt att se vuxna män gråta.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,