Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

30/9-98
Så blev man plåtad igår då :), tur att det var i mörker och på passagerarsätet. Fick tacksamt skjuts hem så jag fick möjlighet att komma hem lite tidigare än planerat. Vi satt och pratade, missade en 50-sträcka (låg i 65) och såg en polis med en sådan där *fortkörarkamera* ta en bild av oss. Först trodde jag att - jaha - nu blir vi stoppade men inget hände. Dock tror jag att det kommer som ett brev på posten efter ett tag? Idiotiskt att på E18 ha en 50-sträcka mitt i alltihopa.

Har varit på KS idag, beslut togs att inte operera mig. Vill inte heller operera mig, vill inte sövas. Dock fick jag förmaningar om att gallstenar inte är att leka med. Det finns faktiskt folk som dör av följdverkningar, så jag kommer att se upp och vara vaksam på detta. Men just nu har jag varken tid eller lust och känner mig inte motiverad för att gå igen denna operation.

29/9-98
Åker tuff tuff :))) idag.
Men måste skriva några rader ändå. Artikeln i Metro igår fastän den var kort och inte refererade till en direkt url eller så innebar att både Sveriges Radio och Aftonbladet hörde av sig under dagen. Fast när det gäller Sveriges Radio blev jag räddad av *gong-gongen*, mailet skickades tidigt på morgonen men jag var på möte hela förmiddagen samt på en trevlig lunch efteråt så jag svarade för sent på det, han hade raggat upp en annan istället. Men jag svarade och tackade snällt nej, att snacka engelska direkt i en direktsändning är inget för mig så där helt oförberett (svensk utlandssändning). Aftonbladet däremot har jag en *date* med, kan vara en bra grej att försöka sprida vidare till en större krets än de som råkar hamna på Kvinnor på nätet hur man beter sig om man blir utsatt för abuse på Internet. Man ska inte förstora det men heller inte förneka att det finns givetvis. Internet är bara en spegel av samhället - på gott och ont! Ni som har något att berätta hör gärna av er kan jag vidarebefodra detta till journalisten, anonymt om ni så vill. Har många exempel men fler skadar inte givetvis för att belysa de olika aspekterna i denna fråga.

28/9-98
Jobbade en hel del i helgen, men nu känns det som om jag kommit ikapp. Även mailboxen har krympt :-), dvs jag har besvarat de flesta mailen nu. Lade in några på Dagbok på nätet plus att tre står i kö av olika anledningar. Nu har vi passerat 125 stycken glada dagboksskrivare, var och en skriver på sitt eget sätt. Kika gärna in och läs om Evys äventyr!

Denna vecka blir intensiv, iofs som alla andra veckor brukar vara. På tisdag ska jag åka tåg en längre sträcka - jag älskar att åka tåg lika mycket som ett litet barn gör - så ser ni någon vuxen *nätkärring* med stora förtjusta tindrande ögon på ett tåg på tisdag är det bara jag *ler*! Hundvakt engagerad som vanligt vissa dagar då denna vecka, snart kommer väl hundvaktens ersättning upp i skattepliktigt belopp *ler brett*, med tanke på en viss debatt i en mailinglista nyligen. Hellre en Gudrun som visar sig vara som oss alla andra - än en Alf som visar sig vara något annat. Sorry, kunde inte låta bli! Läste i gårdagens tidning att många är nu rädda för att Kds ökning av rabiata abortmotståndare kommer att öka risken för olika attentat mot abortkliniker i Sverige enligt mönster från USA, där de inte TVEKAR att döda läkare, personal och patienter i sin iver att protestera och manifestera JA - till livet. Ironiskt!

27/9-98

Vad är det för skillnad mellan en smart kille och ett UFO?
Jag vet inte, för jag har inte träffat någondera.
Du går allt djupare in i att kasta arga kommentarer och glåpord kring dig och är nu även enligt mig, vad polarna (länge kallat dig), en riktigt nätkärring.
Saxat ur ett mail jag fick igår av en moderat gosse som jag tidigare haft många diskussioner med, bl.a om Dagbok på nätet.

Glåpord? Måste vara mina kommentarer om lille Alf, tja - jag skulle nog kunna vara ännu elakare om jag bara ville. De som känner mig vet att jag reagerar mot allt som inte är äkta och det anser jag inte att lille Alf är faktiskt. Visst skulle jag kunna hålla det för mig själv, men vad är en dagbok om inte ett forum för vad jag tycker och tänker. De som inte tycker som mig kan antingen rycka på axlarna eller sluta att läsa. Var och en har sina åsikter, jag dömer inte ut en moderat som skriver något giftigt om någon sosse utan tar det för vad det är, åsikter och tankar. Sedan om man håller med är en annan femma. Nätkärring - låter i mina ögon som något att vara stolt över :-). En kvinna som vill och vågar säga vad hon tycker och tänker och står för det rakryggat. Att jag även in facto snart fyller 45 (14/10) medger ju en naturlig användning av ordet kärring :)))) (har förresten inga synpunkter på det ordet, lite småputtrigt), kan knappast kandidera för att bli kallad nättjej, nätflicka eller nätbimbo.

Var och en skriver dagbok på sitt sätt. Jag har skrivit ganska länge nu och har min egen stil. Tror att folk skulle undra om jag började skriva dagbok så här, det skulle lixom inte vara *Annica Tiger*-stuk över det hela:
Idag gick jag upp. Gäsp!
Pladder pladder...
Sedan gick jag hem.
Köpte en liter fil och en kam.

26/9-98
Nyval tror (m) på. Jaha, varför det? Är det bättre med fyra som träter sinsemellan än som nu tre? Minns så väl de borgeliga åren, regeringar som sprack och allt bråk sinsemellan. Nu är det en brun, mörkblå, blå och grön röra som tror att de är bättre än nuvarande rödgröna. Brun? Jo, lille Alf är för mig motsvarigheten till en *brunrock* med tanke på vilka som huserar under hans tak. Människor som abortmotståndare, mot kvinnans rätt att bestämma över sin kropp och en del öppet anti-homosexuella, somliga har sagt att homosexuella saknar rättighet att leva om än i mer inlindade former, luktar lite *nazi* över det hela. Ja, jag vet att jag kan synas överdriva men förstår inte att folk kunde rösta på Alf, en skenhelig rackare :-)? Jajaja - vänstern har sitt förflutna de oxå med tanke på det som hände i Ryssland, men skillnaden är att det var då där och inte nu här.

Hur ärlig ska man vara mot främmande människor som mailar och ber om uttlåtande? Gäller det en privat sida brukar jag vara diplomatisk och dra fram det positiva, vi är alla nybörjare i början. Men fick ett mail från en kille som sade sig gått en 24-veckors web-designutbildning och hade problem att få jobb. Han kunde inte förstå detta med tanke på givna löften om att det var brist på web-designers samt han hade en överdriven syn på löneläget ;). Fick en url att kika på, han hade fått ett utlåtande från en avlägsen släkting i USA som hade sagt att han inte borde ha problem att få jobb. Så jag klickade mig fram och tillbax på hans sidor, såg _inget_ som stack ut från alla andra glada hemsidessnickrare, lite IT-Uffe över det hela ;-x och förstod att inga hade hört av sig till honom av dem han hade sökt jobb hos. Visst, oartigt av dem men ... jag svarade ärligt och rakt att släktingen ljög för honom och att jag inte ansåg att han hade det lilla extra som behövs i den hårda konkurrensen, det finns många naturbegåvningar och många väl utbildade webdesigners som gör fantastiska sidor. Ja, inte räknar jag mig själv dit heller - jag kan mycket väl erkänna att jag tycker det är kul med design men jag saknar rätta fingertoppskänslan och har inte ens naturbegåvningen som krävs, har mer den teoretiska bakgrunden och har inte tålamod att tillbringa timmar i sällskap med Photoshop. Dock får jag ofta elogé för att många Tigerlänkar är snygga och tydligen kan jag iaf skilja agnarna från vetet *ler*. Skulle aldrig söka jobb som webmaster eller web-designer, hellre då som infomaster om jag nu ville byta jobb, men det jag har just nu *beats them all*.
Nu är han putt på mig ...... men hade han blivit hjälpt av lögner?
Själv hatar jag folk som ljuger, smickrar och fjäskar.
Tonen rå men hjärtlig :-))) är mer min stil.

Varför är män som hundar?
Båda har ogrundad rädsla för dammsugaren.
Båda har ett överdrivet intresse för kvinnors skrev.
Båda är misstänksamma när det gäller brevbäraren.

25/9-98
Får man lön oxå :-).
Kan konstantera att tjejerna hade haft det kul i onsdags, jag drog hemåt vid 21.00 och var hemma först halv tolv, vissa andra var hemma strax efter 5 på morgonen - då jag gick upp igen :-). Måste ju erkänna att det blir lite bundet med hundarna och att bo så in i skogen långt ut där det inte finns kommunikationer utan man är hänvisad till bil. Ok, förebyggande mot *ont i håret* dvs ingen risk att bli bakis dagen efter, men tråkigt att alltid tänka på refrängen först av alla. Att gå på tillställningen igår orkade jag bara inte, annars hade det varit kul att *mingla* lite och han som hade bjudit mig (arrangerade festen) är trevlig och inte alls orsaken till att jag inte gick.

En kille på jobbet berättade för ett tag sedan att han inte hade någon dator hemma, jag lyssnade *storögd* och förstod inte hur han kunde leva utan det. Han berättade om risken att bränna ut sig, vilket han hade gjort och jag hade svårt att ta till mig detta. Men jag börjar förstå! Känner att det inte alls är lika roligt att surfa, att läsa/svara på mail och överhuvudtaget använda datorn hemma. Får nog av det på jobbet känns det som. Har skaffat mig en ovana *ler* att samla på mig mail i inboxen och stundals dra dem i långbänk och/eller inte svara alls. Fick ett mail häromdagen från en kille som spydde lite galla över mina åsikter om kds och dess abortmotståndare samt deras onda öga mot homosexuella. Mailet avslutades med en harang om att han minsann var trött på kvinnors kamp för jämlikhet ... jaha jaha, tänkte jag, ryckte på axlarna och tryckte på delete - inte mina bekymmer direkt om någon är sur och försöker ösa sin ilska över mig utan egentligt berättigande. Så skulle jag _aldrig_ ha gjort för någon månad sedan, deleta rakt av utan att svara.

24/9-98
Lång dag igår, jobbet, var på Pelikanen och sedan på Krokodil. Var inte hemma förrän halv tolv, det har vissa nackdelar att bo på landet :-). Hur som haver var det kul. Det är meningen att jag ska bort ikväll oxå, är bjuden på en *baluns* i ett av Hötorgshusen ikväll men vet ej om jag orkar/har tid. Så för att göra pinan kort idag! Ha en underbar dag!

23/9-98
En journalist från Metro ringde igår och ville höra lite om vad jag ansåg om abuse ;). Vet inte om jag kunde bidra med något specifikt. Hänvisade till de olika ISP:arnas abuseavdelningar samt även till Passagens abuseavdelning för mer info om hur läget är på den fronten. Visst kunde jag bidra med anonyma exempel men vet inte om det var till någon nytta. Bad iaf att få se en utskrift av eventuella citat från mig innan tryck - vet hur fel det kan bli ibland.

Har tackat nej till huset efter alla besiktningar, skorstensbesiktningen igår morse förbättrade inte situationen milt uttryckt. Säljaren måste göra kraftig reducering på priset eller åtgärda felen. Men förmodligen går väl *racet* vidare och någon mindre försiktig general köper väl det till *fullpris*, that´s life! Lura eller luras! På tal om det - någon sände mig en fil jag inte vad jag vet iaf har efterfrågat så den åkte resolut i papperskorgen oklickad. Var försiktig i dessa tider *Annica ler*, till och med vänner har kul ibland på andras bekostnad.

22/9-98
Tack Katinka, Robban, Marina, Tilja och så Martin för att ni hjälpte mig att testa gränssnittet. Tusen miljoner *pussar* och kramar :-) översänder jag härmed virtuellt som tack för hjälpen, så går nätet långsamt idag är det mitt fel *ler*

Jordabalksbesiktning - dyster. Förmodad, enligt mäklarens utsago, tvåkammarbrunn visade sig icke finnas utan avlopp gick direkt till septittanken på 3 kubikmeter. Taket dåligt, fast det visste jag men innebär en kostnad nu och senare. Golvet belagt med plastmattor över träbalkar med tjärpapp emellan!!!!, vilket renderat till bubblor vilket _kan_ vara fuktskador från krypgrundens fukt. Vattenledning under huset ej isolerad, bara med en elkabel - får inte bli elavbrott längre stunder i minus 30 grador då med andra ord :(. Mycket att tänka på ...

Less på alla borgare som slänger ur sig uttryck som *vänster as*, kommer med orimliga argumentationer och liknande i sin besvikelse för att inte borgarna vann. Livet är hårt. That´s it! Som jag svarade en förbittrad man som tyckte att hela svenska folket bestog av runkskallar och borde bytas ut osv.

Mitt svar:
Det är inte politikerna det är fel på, det är politiken i sig kanske eller framförandet av densamma. Hur många val har inte (m) haft chansen att övertyga alla om att deras politik är bäst. Hur många val har de inte misslyckats? Tror inte det är fel på folket i sig ...

21/9-98
Det är stor skillnad på teori och praktik. I vallokalen igår roade jag mig med att plocka på mig alla röstsedlar från alla partier och gjorde en kontroll av partiernas jämlikhet i avseende på förstahandsval till riksdagen, landstinget och kommun. Det roade mig att moderaterna och kristdemokratena inte hade en ENDA kvinna som förstaval, visar ganska bra att de är bra på skitsnack och inget annat - vart tog jämlikheten vägen, en enda liten kvinna hade ni väl kunnat klämma in för syns skull om inte annat :). Det hade iaf folkpartiet gjort till landstinget. De andra partierna hade *snappat* detta med varannan kvinna. Ta det för vad det är värt *ler*, men en viss fingervisning ger det ju tycker jag.

De flesta män i riksdagen har en kvinna som sköter markservicen. Att Gudrun som ensamstående mor i avlastning i sitt dubbelarbete ber grannflickan hjälpa till mot en smärre summa, ej skattepliktiga pengar renderar till stora rubriker. Konstigt! Luktar lite Mona Sahlins Toblerone .... populära kvinnliga politiker ska sättas på plats. Är övertygad om att lilla Calle säkert betalat en och annan barnvaktsflicka en hundring då och då, men ... det kanske inte är lika upphetsande?

Borstade busarna igår, passade på då det var någorlunda nederbördsfritt. Fast den utlovade solen lös med sin frånvaro! Ha en bra dag! *kram* Annica

20/9-98
En pik från ovan!
I fredags när jag kom hem hängde ett paket på grinden, en vinst från Kombilotteriet :). En digital-våg, någon som tycker jag borde se upp med vikten? Hade ju hellre vunnit en större summa pengar *ler*, har haft samma nummer nu i tio år och slutade jag köpa skulle väl det numret ramla in på högvinst, direkt. Samma sak med mina stående lotto-rader sedan tio år .... läste förresten om kvinnan som tog livet av sig, dagen efter gick hennes lottorad in. Snacka om ironi!

Ett mail kan säga så mycket, ja det stämmer. Fick ett väldigt avslöjande dito igår :-), inte ens adresserat till mig utan till en annan på swipnet. Många sanningar uppdagades och förklarades, att de bara ids ljuga så de blir blåa, min mamma sade ATT SANNINGEN KOMMER ALLTID FRAM, synd att inte andras mammor har sagt det till sina barn. Är lite tveksam vad jag ska göra med mailet, skicka det till den det ursprungligen var adresserat till (namnet i TO-raden) eller låtsas som om det regnar? Funderar på det sistnämda - kan bli en intressant storm i ett vattenglas! *Annica känner sig elak* - men det gäller två personer som gjort mig mycket illa tidgare så varför ska jag anstränga mig egentligen? Undrar bara hur det hamnade hos mig? Har kollat headern och det _skulle_ definitivt inte till mig. Ödet? Manipulation? Ironi?

19/9-98
Vem är det som går och går, men aldrig gör ifrån sig?
Smulan!
Blir så stressad när hon inte gör ifrån sig på morgonen och alltid är det de dagar då jag vet att det dröjer innan jag kommer hem pga inplanerade möten. Precis som om hon känner på sig det :-).

Trist väder! Regn och regn, dags för folk att besikta sina tak i höst tror jag :-). Har taken klarat denna sommar/höst så är det bra. För att inte tala om inombords i själen, men hur besiktar man det? Hur åtgärdar man det? Ett tak går iaf att laga om än förenade med vissa kostnader.

18/9-98
Adrenalin! Full rulle! Gårdagen maxad. Men kul! Jättekul! Dock märker jag att har en gräns för hur mycket jag kan bolla i luften samtidigt, men så länge man är medveten om att den gränsen finns går det bra. När jag kom hem var jag ganska trötter ;-), men efter att gått med hundarna blev det ett ryck till av bara farten. Gränsen mellan jobb och fritid är hårfin.

Magnus hade en obehaglig upplevelse häromnatten - fy vad hemskt, någon som smyger sig in när man sover visserligen bara i syfte att stjäla men dock ... det hade ju kunnat hänt allvarliga saker. En sak att tänka på! Fy fan att man ska behöva ha fönster stängda och dörrar låsta. Får nog börja med den vanan sedan .... *Annica funderar och ryser*

Satt och lyssnade på radio i bilen, reklamdags - en allvarlig röst:
Jag heter si och så, är präst och tycker att man ska värna om de SMÅ (vilket dj*vla uttryck) i samhället. Satt och klurade, vilket parti skulle denna prälle göra reklam för? Höll på att köra av vägen vid slutklämmen - rösta på Carl Bildt! När har han börjat bry sig om de SMÅ i samhället? Skattesänkningar för alla, javisst - 6 000 för honom i månaden men bara några hundralappar för de SMÅ fast allt blir dyrare då pga skattesänkningarnas effekt på samhällsekonomin. Håhåjaja - än har jag inte börjat tro på julafton. Ja, jag skulle tjäna bra på det hela, men jag tänker längre än så ... ni vet det ordet solidaritet. Nej, gör tvärtom - sänk skatten för de SMÅ med 6000 :)))) och låt Carl Bildt och vi andra betala mer.

17/9-98
Brr .. snart dags att sätta på elementen känner jag.
Trots ommöbleringar :-) och debatt hos *R* om resurs eller web-ring angående sidan Dagbok på nätet ramlar anmälningar in, de flesta mycket bra dagböcker. Förresten är ju det väldigt subjektivt vad som menas med en bra dagbok *ler*, smaken är som baken. Det som intresserar mig kanske tråkar ut en annan osv .... Hälsa på hos Eva, Ulf eller någon av de andra nykomlingarna.

Annars rullar allt på, tänker inte orda så mycket om det. Blir det något så blir det, tänker inte ta ut någon glädje i förskott. Skrattade gott i går när Katinka ringde och undrade vart jag var, hon stod utanför Pelikan och väntade på hela truppen :)))) en vecka för tidigt. Tur att det inte var jag som missat tiden, jag har betydligt längre hem. Förresten, *ler ännu bredare* såg att Katinka fixat en ny url till mig *pik - pik*.

16/9-98
Ja, inte var det min dag igår. Tack för alla mail som *peppade* mig, om ni bara visste vad det värmde i den *inre kylan*. Dock var jag inte alls trakterad av det samtalet som nådde mig på jobbet, en helt främmande människa och med ett delikat spörsmål angående två andra. Herregud - fick säga till honom, jag sitter faktiskt på jobbet nu och är inte alls road av att föra denna konversation. Lustig människa? Sedan blev jag under gårdagen rubricerad av en viss R. som patetisk, diktatorisk och egocentrisk, det i samband med det jag skrev om igår att jag försöker hålla en viss linje på dagbokssamlingssidan. Make my day! Gärna, men inte så.

Usch, allt känns så negativt. Kanske ska sluta skriva dagbok ett tag? En rolig sak hände iaf igår, förutom hundarnas vanliga underbara glädje vid hemkomsten :-), budet ligger hos mig igen angående kåken. Men så negativt som allt känns nu orkar jag inte ens i det närmaste bli glad. Mekaniskt har jag jagat runt igen för alla besiktningar, men aningen luttrad, vem vet - kanske någon annan hinner lägga ett högre bud emellan igen. Who knows? Who cares? Nobody but me ...

15/9-98
Har börjat kolla runt bland gästerna på Dagbok på nätet för att kolla om de uppdaterar :). Dagböcker som inte uppdaterats sedan exempelvis 1/6 kanske ska läggas på *is* ett tag. Lusten kommer och går, kanhända den försvunnit för gott men återkommer den är det ju lätt att lägga in sig igen. En del har framfört klagomål angående detta och jag håller nog med ... enda regler som finns är just återpekning samt uppdatering någorlunda regelbundet. Sedan kollar jag om återpekning finns, idén med en *web-ring* är ju konceptet återpekning för allas nytta. Dem som konstant vägrar kommer att åka bort :-), som tur är rör det sig om ett fåtal. En del har jag mailat, hoppas de svarar för innan veckans slut tänker jag rensa ut. Det tar lite tid bara att gå igenom alla - tid är en bristvara just nu. Har även *ta i trä* börjat uppdatera HTML-guiden, dock kommer det att ta tid. Får ta en huvudsida i taget, tonar ned det röda, kommer att fräscha upp en del text, uppdatera och lägga in bredare marginaler osv. Men _det_ kommer att ta sin lilla tid ... har man inte jobb - skaffar man sig jobb. Egentligen ställer jag mig frågan varför? Varför? Men får inget svar ens av mig själv :-), så jag kör väl ett tag till. Känner att jag är less, har ingen lust med något egentligen, trött, grinig, missnöjd, känner mig ouppskattad, ensam, oälskad :-/ och oinspirerad, alldeles för mycket givande från min sida men jag får inget tillbax som kan *peppa* mig igen ... känns det som. Och det är _inte_ PMS *Annica ler*.
*kram* på er allihop ändå - röda, gröna och blåa ;), snart är det val!

14/9-98
De små liven hittar på nya sätt att busa, NetBus är en ny *lek*. Läs om detta här (Tele2) och här (Algonet) :-).Börjar din dator uppföra sig underligt, din CD-rom börjar *jucka* ut och in och du upplever att du inte kan styra det som händer kan du ha blivit drabbad. Fortfarande gäller, var aktsam med körbara filer folk prackar på dig. Vet du inte vad det är så undvik att klicka på .exe filer, innehåller de inte NetBus kan de innehålla andra små söta virus, farligt så här i förkylningstider.

Jag röstade Nej till EU och inget, jag säger inget har fått mig att ändra uppfattning - TVÄRTOM! Läste i helgen om hur Spanien behandlar sina kapplöpningshundar och övriga hundar oxå förövrigt. De som under säsongen sprungit väl hängs rakt av, bara det brutalt nog. De som ägaren inte tycker skött sig får döden möta halvhängsittande i en snara tills de törstar och svälter ihjäl. Barbariskt! Tänk om man gjorde så med ungar när man ledsnade på dem? Och Irland ska återigen få exportstöd för att skicka än fler kapplöpningshundar till Spanien. Otroligt! Som om inte EU:s hela övriga jordbrukspolitik stinker rutten fis. Bidragsfusk! Mutor! Tjänlig föda kasseras! Gurkor får inte vara för böjda! Massor med byråkrati! Tänk alla djurtransporter som subventioneras, alla djur som plågas under långa resor ofta trångt och utan vatten/mat. Sådant ska vår medlemsavgift gå till? Du som röstade Ja, mår du bra nu när du vet om vart det ledde? Kom inte och snacka om att det medfört andra fördelar - nackdelarna överväger och det TTTTUUUUUNNNNNGGGGGTTTTT!!!!!!!!!

13/9-98
Hoppas tjejerna hade trevligt på Tjejringsträffen igår. Hade inte anmält mig då jag visste att den skulle komma i samband med kursen jag gick i veckan, någon måtta får det vara på aktiviteterna :). Allers skulle göra något kul reportage av träffen, fick själv ett mail där reportern även ville ta med en story från mig och ta bilder på mig och vovvarna *ler*. Tja, egentligen är jag inte så förtjust i att florera i pressen som person, men kan jag uppmuntra andra kvinnor i min egen ålder och yngre tjejer att ta för sig på Internet så kan det vara värt det. Under de åren jag har varit aktiv så har det förbättrats betydligt och det är bra. Eller så har jag blivit blasé :-).

Annars så är jag fortfarande *pissed off* på mäklaren/säljaren, dock gjorde det underbara vädret igår sitt till för att få mig på bättre humör. Tack P-A för ditt uppmuntrande mail, det värmde. Ibland behöver man höra sådant, syns man inte finns man inte ... brukar jag säga, men än värre är kanske att synas men inte duga.

Med tanke på att män ofta jämför storlekar:
Om män var kvinnor och hade mens,
skulle de då skryta om storleken på sina tamponger?

12/9-98
%*#^&$*%#^
Arg! Bara förnamnet!
Säljaren har accepterat ditt bud!
Låter förpliktande, eller hur? Vilket gjorde att jag började med det som kallas för köparens undersökningsskyldighet. Trots kurs i tre dagar har jag *vareviga* rast via mobilen jagat fram och bestämt tider för:
jordabalksbesiktning (5.500 kr)
takbesiktning (1.500 kr)
provtagning av vattnet (800 kr)
skorstensbesiktning (500 kr)
Allt skulle utföras på tisdag. Ringer mäklaren och sägar att på tisdag ska allt utföras. Jättebra säger hon, det var ju så bråttom med allt enligt henne då ägaren var sjuk och ville sälja fort som attan. Dock nämner hon precis när jag ska avsluta samtalet
- jo en sak kanske du borde veta! Det finns nu en intresserad till som oxå beställt jordabalksbesikting och de ligger något högre i bud än dig.
%*#^&$*%#^
Lägg ned! Var min enda kommentar, inte kostar jag på alla dessa undersökningar om jag vet att en annan lagt ett högre bud. Noway! Dessutom, i min världsbild är ett ord samma sak som ett handslag och likvärdigt som skriftligt.

11/9-98
Hela dagen igår var en enda stor - Jag mötte Lassie-upplevelse.
Fast den roligaste var när Kristina Lugn gick förbi, visar väl lite på mina referensramar *ler*. Är annars ganska ointresserad av kändisar eller s.k fint folk. Ser ingen bedrift i att födas med en silversked i munnen, segla på räkmackor och halka omkring på bananskal. Vill ha möten med människor med ett inre, med karaktär, med något att berätta och framförallt med något att lära mig.

En annan sak slog mig igår - börjar nog bli gammal. Nybadade fräscha 21-åringar är man numera *osynlig* för trots att man definitivt inte är en grå mus. Däremot fick jag många uppskattande blickar och leenden från äldre, grånande herrar i min egen ålder när jag stod ute på rasterna och rökte. Svarta kläder och det rödbruna långa håret som en färgklick. Eller så trodde de att jag tillhörde det *lätta gardet*? Who knows?

10/9-98
Spammet ökar tycker jag? Här har du en bra sida om detta fenomen.
Lång dag igår! Men intressant. God mat. Men känner varje gång när jag är inne i stan att jag hatar Stockholms City. Avgaser! Massor med folk! Stress! Nåja - ska väl stå ut denna vecka. Kort och gott! Ha en underbar dag! Ge alla du möter idag ett leende och glöm inte det lilla ordet tack!
Annica *kram*

9/9-98
Ska nog byta yrke - råttfångaren från Hamlet. Ånyo två möss i fällan.
Kurs tre dagar nu, användargränssnitt för WWW och Windows. Hoppas den är bra. Har engagerat min svärfar som hundvakt, då min far och mor befinner sig på Cypern just nu. Lite orolig är jag över att de drar iväg så kort efter pappas sjukdom, men de är ju vuxna *ler*.

Var hos tandis igår, inga hål men däremot en liten spricka i en tand som ska fixas nästa gång. Jag är nog lite underlig *dagens understatement kanske, Annica ler och undviker vidare diskussion i just den frågan* men jag gillar att gå till tandis. Har sällan hål numera och efter att ha tagit bort allt amalgan (16 plomber) känns livet rätt skönt.

Ringer runt och försöker få ordning på allt, se gårdagens anteckningar. Har faxat iväg x antal frågor till ägaren, som verkar vilja vara ganska anonym? Tycker det verkar vara lite *underligt*, men får väl lita på mäklaren som iofs inte är helt okänd. Men de kan försöka stressa mig *ler ljuvt*, kan garantera att det inte hjälper för det är inte rätt metod att göra affärer med mig. Just nu känns allt lite osäkert, får se nästa vecka när taket och huset besiktigats ... vill, vill men vill vara säker att det känns rätt att göra ett avslut. Är just nu extremt misstänksam! 500 000 pix är t.o.m pengar för mig :-), jag är för övrigt ur-typen för den som alltid har otur. Men det är skillnad på att köpa ett måndagsexemplar när det gäller en tvättmaskin mot att köpa ett hus. Lite svårt att byta ut huset!

Samtidigt blir jag osäker på om eventuellt annat ligger bakom min reaktion, min tvekan och min osäkerhet. Men nej, NOT! Eller? Tänk att allting aldrig är svart och vitt! Vad enkelt allt skulle vara!

8/9-98
Stopp och belägg! Snart drar jag i handbromsen :)!
Vad fort allting gick nu, bråttom bråttom bråttom ... gillar inte att bli stressad. Är av naturen misstänksam, allt utöver det *normala* får mig bara att ifrågasätta och undersöka mer nogrannnare. Ska ringa om besiktning, provtryckning av skorsten, checka med kommun om hur det är att bo i ett K-märkt hus och det viktigaste av allt, besiktning av taket. Det får ta den tid det tar, jag ska dessutom på kurs nu onsdag, torsdag och fredag inne i stan.

Dessutom måste jag själv hinna med.
Törs jag kasta mig ut i det okända?
Utan kontaktnät och utan säkerhetsnät?
Törs jag realisera det som förut var drömmar att ta till?

7/9-98
Hedersmord!
Hamnade framför TV:n och såg reprisen av Reportrarna och hur kvinnor i arabländerna har det. Suck! Hur kan det fortfarande anno 1998 vara som det är? Att döda sin dotter eller syster vid misstanke om otrohet eller om flickan blivit våldtagen - bara för att rädda familjens ära. Och utan att undgå straff, då lagen stödjer HEDERSMORD, renderar endast högst sex månaders symboliskt fängelsetraff. Flickor får inte fortsätta att studera utan tvingas att gifta sig redan vid 15 års ålder, med någon de inte själva valt!

Hur ska man kunna leva oberörd utan att bry sig om hur andra har det? Hur kan man segla på ett bananskal eller en räkmacka genom livet? Vet att några unga killar på jobbet tycker jag är lite *extrem* ibland i mina skriverier, men herregud världen är extrem rent av bisarr om man beger sig utanför sin egen *kokong*. Sedan får vi inte glömma bort att det är inte så länge sedan vi hade det ungefärligt likadant i Sverige - dock med vår Gud och inte Islams. Religionsförtryck som religionsförtryck - resultatet är detsamma!

Jag kanske bryr mig för mycket! Men jag är inte blind! Inte döv! Inte senil! Inte känslokall! Talk is cheap! Javisst! Men värre är att vara tyst och inte bry sig!

Mer alldagligt :-), *wow* jag såg en fladdermus igår kväll. Inte ofta man ser dem nu förtiden. Naturen är imponerande. Tidigare under dagen såg jag den största gröna gräshoppa jag någonsin sett och jag menar då _stor_. Jag fick höra via mail att Ernst-Hugo Järegård dött endast 69 år gammal, tragiskt. En av mina stora idoler ...

6/9-98
Män farligare än björn.
Med anledning av den tilltagande rädslan för björnar,
väcks följande funderingar.
Hur många människor har dödats av björnar de senaste
100 åren och hur många människor har dödats av män
under samma period ?
Diskussioner har förts att begränsa björnstammen .......

Ovanstående insändare vidarebefodrades till mig av Helge, saxat från hans lokaltidning. Tänkvärda ord! Jag förstår iofs dem som bor i björnrika marker att de kan vara rädda för att ta en långpromenad med hundarna eller släppa ut barnen i skogen. Men med dessa ord i minne - hur många har dödats? Risken förefaller nästan större att bli våldtagen och/eller dödad av en mänsklig varelse. Se bara nu i Arvika, hur tragiskt det mordet utvecklar sig - barn dödar barn. Jag lider med föräldrarna! Vart är vi på väg? Jag vidhåller fortfarande att jag tror att alla våldsfilmer och/eller vålds-dataspel är en bidragande faktor. Beats me?

PS ... två möss till i fällan. Har ett helt kollektiv flyttat in :-)? Annars - underbart väder ger ett underbart humör. Tack för dessa soliga höstdagar, vem man nu ska tacka :)))) frågar en rådlös ateist.
*Kram* - ha en underbar dag!
En extra *krya på dig-kram* till Susanne!

5/9-98
Tre möss i fällan inatt ... hmm.
Missade nyheterna igår, då jag var tvungen att försöka lägga ett tassförband på Smulan som blödde som en gris från ena trampdynan. Dock hörde jag en sak med ena örat på Aktuellt som gjorde att jag höll på att gå i taket och tappade nästan koncentrationen på det jag sysslade med. En kvinna och hennes barn riskerar att bli vräkt bara för att hon skrek när hon misshandlades av sin sambo. Sambon är dömd till fängelse och det är ju helt rätt, men varför ska kvinnan i sin tur lida ännu mer? Herregud, grannar och hyresvärd borde väl kunna begripa bättre än så? Hur är folk och fä funtade? Så kvinnor - bit ihop och håll käft om ni blir misshandlade i hemmet annars riskerar ni att vräkas. Kvinna - lid i tysthet! Gråt tyst! Skrik ljudlöst! Bit ihop! Låt kroppen *mildra* ljuden ifrån slagen! Stör inte grannarna bara, påkalla inte uppmärksamhet! SJUKT! Vart är samhället på väg?

Precis som om det är offret som ska skämmas och stå i skampålen? Ungefär samma sak är det med våldtäkter, den som utsätts för det ska genomlida pinsamma utfrågningar efteråt och med nästan omvänd bevisföring. Hur var du klädd? I vilket sammanhang träffades ni? Utmanande? Gjorde du inviter? Offret är offer, det är förövaren som ska skämmas och bestraffas. Många kvinnor och män tiger i stillhet, skäms och vågar inte berätta alternativt anmäla det de utsatts för utan de väljer att vara tyst och bära med sig det inombords resten av livet. Att inte få/tordas berätta är att förtiga - att förtiga är att förneka det som hände dvs förneka SIG SJÄLV.

Minner mig om en sak för länge, länge sedan, jag var bara 24 år. Inget roligt minne! En schizofren f.d ex. som tänkte döda mig genom att försöka krossa mina njurar med välplanerade slag och sparkar efter att först ha våldtagit mig och slitit bort halva håret. Hade jag hållit tyst då hade jag varit DÖD ...
*Annica ruskar på huvudet*

4/9-98
Nu är gästfriheten slut! Hela databordet var täckt av mus-pruttar igår morse ... that´s enough! Nu har jag satt ut två fällor, ja inte såna som man vanligtvis tänker på utan burar jag fått av Anticimex så de dör inte utan kan tas ut och släppas i skogen. Jo, burarna är en historia för sig. Då var jag grinig *ler*. Det var inga möss - utan RÅTTOR med stort R, nästan en halvmeter från nostipp till svansrot. De kom från en närbelägen bondgård och huserade runt hönshuset. De släpptes inte ut i skogen utan avlivades. Men peppar, ta i trä - de är borta sedan ett par år. Livet på landet är härligt!

En uppmuntrande kram till alla som känner sig deppiga idag, *bamse-kram* och puss på kinden :-)!
Tappa inte sugen - världen är full av tappade *sugar*.
Tänk så här istället!
Jag finns!
Jag duger!
Jag är unik!
Jag är bäst på det jag kan!
Ingen kan ersätta just mig!

3/9-98
Vilket underbart väder det var igår, man fick se solen! Det _är_ man inte bortskämd med precis :).

Det har tillkommit en icke betalande ny hyresgäst i huset. En liten mus! Som tagit sig in och inte hittar ut igen, synlig och *hörlig* lite då och då. Senast imorse i sovrummet, tassande över nya plastmattan hördes den mycket väl. Är så förundrad över att hundarna inte bryr sig, precis som om de litar på mig, så länge jag inte reagerar så får den husera fritt inomhus. Vore det ute skulle i alla fall Smulan ha blivit vansinnig (Nalle är lite trögare). Smulan är sorkjägaren nummer ett! Hon kan stå och lyssna efter dem hur länge som helst, vickande på huvudet för att pejla in dem och sedan attackera och frenetiskt försöka komma åt dem via deras sorkgångar i gräsmattan. En och annan har hon nupit, fast hon äter inte upp dem, bara dödar och sedan ligger hon och vaktar liket ;-). Tur att hon inte reagerar likadant inne, kan tänka mig ett scenario när de är ensamma, som igår 7 timmar, och de skulle bedriva mus/sork-jakt inomhus. Inget skulle väl vara helt efter det *ler*? Det är inga små hundar vi talar om. Välta TV:n eller möblera om i datarummet vore en enkel match för två njuffar i samspel.

Ta i trä! *Bankelibank* i huvuet :). Än har de inte förstört något hemma när de är ensamma, inga sådana tendenser alls. Däremot när jag är hemma eller det kommer någon på besök, då kan Nalle ta en kudde och uppmana Smulan eller mig/besökaren till dragkamp så fjädrarna ryker ;). Buster däremot, schabradoren, var lite mer knepig. Ofta käkade han upp mina dojor, väskor och hade massor med hyss för sig när han var ensam hemma. Laban var inte sämre hon heller, ibland så kissade hon i sängen :), vilket _inte_ var så populärt ibland :(.

Webringar har blivit populärt, från Dagbok på nätet, Tjejringen, Scone´s girls, Hundar och en trevlig ring om barn.
Keep going!
Vi behövs!
Du behövs!
För ett bättre cyberspace :)!

2/9-98
Sällan jag ser på TV, vilket har sina nackdelar ibland. Missade ett program häromkvällen som handlade om Jacqueline, rullstolsbundna prästen som gick från fosterhem, knarket till en prästkarriär. Vilket människoöde! Snacka om ett liv med tvära kast! Den prästen torde ha lite förståelse för hur vanligt folk har det, vilket en del saknar radikalt. Dock ej alla, vinkar till Urban :-). Undrar vad våra kära kvinnoprästmotståndare säger om henne, kvinna samt en kvinna med ett livsöde bakom. Wow! Häftigt!

Mindre *wow* var det när jag läste om att (som jag nämnt tidigare) självmordsförsöken ökar bland ungdomarna, färsk statistik visar att var TIONDE tonårstjej gör ett självmordsförsök, mer eller mindre allvarligt, men dock försök. Samtidigt som resurserna minskar hos psykvården, skolkuratorer och andra instanser som borde finnas som skyddsnät för att fånga upp dem. Siffran för killar låg på var tredje, är det månne så att fortfarande *lär* sig (uppfostras) tjejer att vända allt inåt (introvert) istället för att kanalisera sorg, smärta, vrede och ångest utåt som oftast killar gör, får lära sig.

Ännu mindre *wow* blev det när jag läste återigen om en grupp-våldtäkt, nu tre män som våldtog en tjej på hemväg i närheten av Solvalla. Hon _mår_ dåligt just nu, så också hennes pojkvän som fann henne hulkande i ett buskage. Fy fan ... tvi, *spott spott* för killar som bara tar för sig. Säger som Stina Jeffner - inför utegångsförbud för män efter 22.00 :-). Iaf lär pojkarna redan i skolan att fråga om tjejen vill ha sex och/eller respektera ett nej. Redan där kan man kanske sålla bort en och annan pappskalle. Dessutom alla ni justa killar - vart är ni? Alla måste reagera - även ni som är i majoritet dvs ni som inte våldtar och förnedrar. Varför är ni så ofta tysta?

Blir så glad över alla trevliga mail. Men snälla skriv korrekta adresser så jag kan svara och tacka :). Så J. här kommer ett offentligt tack och en bamsekram, då din adress var felaktig och mailet studsade.
Skulle inte ni bli glad om ni fick dessa rader?

Bästa sidan jag har varit på!!!
Efter som jag själv håller på och försöker
göra en hemsida så har jag varit här
c.a 10 ggr och mer ska det bli.

Hejdå och tack för en underbar sida!!

Jxxxx

Saxat från Lennart:
Stå på dig, annars gör någon annan det!

1/9-98
Ny månad! Nytt blad! Ny ork! Nya visioner! Ny styrka! Nya fräscha tankar! Nehe ... usch vad jag känner mig slut som artist :). Sova, sova, sova och åter sova skulle jag vilja göra. Har ju två veckors semester kvar, men tänkte jag skulle spara den utifall det nu blir något flyttande i höst. Men risken minskar dag för dag ... har inte hört något från mäklaren angående mitt sista bud. Ju längre in det drar på hösten desto svårare blir det då det inte får vara för kallt att sätta upp staket, betongen brinner inte då som den ska. Fast det kanske bara är något jag fått för mig, de har säkert hjälpmedel nu för tiden? Vad vet jag, är inget *staketproffs* :-). Staket är iaf ett måste att sätta upp det första man gör. Hundarna måste kunna springa lika fritt som här.

Regn och rusk, inte undra på att humöret påverkas. Min efterlängtade indiansommar tycks dröja om den nu ens kommer. Alla snackar om resor hit och dit, han ska till Spanien, hon ska till Turkiet och de ska till Grekland. Fusk :)))). Jag vill oxå! Fast jag är ju flygrädd numera, kommer ihåg sista gången jag och P-O skulle utomlands. Jag oroade mig för ditresan men ack hela tiden där nere gick jag och oroade mig för hemresan. Det var en olycklig färd över Atlanten strax innan som väckte min flygrädsla, planet uppförde sig som om det skulle störta, flygvärdinnorna satt även de fastspända bakom oss gröna i ansiktet och det var ju inte direkt uppmuntrande. Jag var fullt övertygad om att vi skulle störta, helt klart! Jag var nog inte ensam om den saken. Nästan hela vägen över atlanten lyste skylten som anmodade oss att ha bältena på, planet togs ur trafik i London, antagligen stabilisatorerna eller något dylikt har jag räknat ut i efterhand. Hur som haver - läskigt var det. Tur att man har rest *laxen* av sig tidigare, så man inte behöver sukta allt för mycket ... men bara lite *ler*.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,