Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till mitten av månaden. ---->

30/4-03

Valborg?
Redan?
Tiden bara rusar iväg,
även när man inte har roligt.
Ha en trevlig Valborg.
Gör inget jag inte skulle göra!

Tanken har slagit mig nu – när Smulan inte längre finns – att jag inte behöver jobba natt. Det var för hennes skull jag började med nattpassen. Jag ville inte att hon skulle behöva vara ensam några längre stunder. Jag har bara jobbat i cirkus 5-6 veckor och jag har inte ens hunnit "bli varm i kläderna". Jag har tagit ett beslut att jag fortsätter att jobba natt, i alla fall över sommaren. Sedan får vi se. Den som lever får se. Den som dör bryr sig inte.

När män fejkar förspel
brukar kvinnor fejka orgasm.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/4-98
"Losec fick jag för magen, sedan stränga order att åka in med buller och bång om jag får så akut ont igen för gastroskopi, remiss skriven så den lär jag få göra iaf så småningom, _det_ är inte roligt har jag hört. Men I. på jobbet förmanade mig att inte tro att piller är allenagörande. Jag måste ändra livsstil, inte stressa så mycket eller ta på mig mer än vad jag känner att jag hinner med samt inte jobba på helgerna i den utsträckning som jag gör."
Läs mer: =>

30/4-99
"Trevlig Valborg!"
Läs mer: =>

30/4-00
"Jag är som vanligt sent ute. Men för oss *blå* är startsträckan längre, men vi slutför iaf det vi åtar oss. Blå syftar på den arbetsprofil jag fick fram via testet jag gjorde för ett tag sedan, när jag får tid och ork ska jag utveckla det där lite mer *skrattar*."
Läs mer: =>

30/4-01
"Take care! Ha en underbar valborgsmässoafton. Gör inget jag inte skulle göra ;-). *kram* Annica"
Läs mer: =>

30/4-02
"Valborg! Ta det lugnt med eldandet. Take care! *kram* Annica"
Läs mer: =>


29/4-03

Smulan

Jag måste tacka för alla varma omtankar och handlingar jag mött nu efter Smulans bortgång. Ett exempel är bilden ovanför. Den fick jag av Chris, som har gjort ett så fint brevpapper med Smulan som motiv. Sådant värmer. Mer än ni kan förstå. Tack för alla privata mail och kommentarer i Kommentera-boken. Som sagt. Livet går vidare. Men minnet av Smulan kommer alltid att finnas i mitt hjärta, både bokstavligt och bildligt talat.

Mon Apr 28 12:03:38 2003 from 217.211.246.126
fan va du e ful! jag e fan äcklad! tack! för att jag kommert få skador för livet! det var allt, tack för en trevlig htmlguide.


Men ojojojojoj....vad synd det var om honom då. Förstörd för livet. Jajajajajajaja....de små liven. Tur i oturen för honom då att html-guiden i alla fall föll honom på läppen. Men vad mitt utseende har med den att göra begriper jag inte :).

Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/4-98
"Nu på förmiddagen ska jag till läkaren om min mage. Sedan ska jag till Hammarby och åka go-cart :))), ja det ska bli kul då jag aldrig gjort det förut. Sedan ska vi tydligen ut och käka middag, tänk om alla arbetsdagar vore så här. Fast å andra sidan har jag kul nästan jämnt när jag jobbar nuförtiden ..." Det var kul minns jag.
Läs mer: =>

29/4-99
"Sent i säng, upp tidigt = trött :-)."
Läs mer: =>

29/4-00
"Moderaterna går från klarhet till klarhet, NOT. Nu föreslår de slopad statlig skatt samt att förmögenhetsskatten samt andra höginkomsskatter ska tas bort. Och hur många låginkomstagare drar förmån av detta? Inga! Vem ska betala kalaset? Inte jag iaf, jag lär få mer i plånboken. Men det vill jag inte! Det hela ska finansieras på moderatvis genom sänkt förädrapenning/A-kassa till 75% och 2 karensdagar vid sjukdom. Det säger ju sig själv att det är som att sparka på någon som redan ligger, dvs de som redan har minst i plånboken."
Läs mer: =>

29/4-01
"Strindberg kritiserade ofta kvinnorörelsen. Han ansåg att kvinnor hade mindre hjärnor. När han mötte intellektuella kvinnor reste han ragg som en vildkatt. Han ansåg att intellektuella kvinnor var ett bevis för att samhället spårat ur. Strindberg ansåg att kvinnorörelsen alltför ensidigt drivit enbart kvinnans sak. Strindbergs motvilja mot kvinnorörelsen stegrades efterhand till ett sjukligt hat som tärde honom inombords. Under vissa perioder inbillade sig Strindberg att han var förföljd av en internationell kvinnoliga. Varför känns detta igen?" Många tankar och funderingar kring Strindberg.
Läs mer: =>

29/4-02
"Det som hände i Tyskland ger mig dåliga vibbar. Förut kändes det "tryggare" på något sätt att sådant där bara hände i USA. Missförstå mig inte. Det är illa vart det än händer. Men....de har så liberala vapenlagar att det inte är underligt att sådant händer. Men nu kryper det närmare. När ska det ske i Sverige? Vapen börjar bli vanligare och vanligare här i lilla Sverige, allt längre ned i åldrarna. Vapen=penisförlängare? Vapen=makt och styrka? En sjuttonåring SKA inte behöva gå beväpnad. Då har det gått snett någonstans på vägen. Har man ett vapen i sitt ägo så tror jag respekten för detsamma minskar. Istället för att symboliskt – vid ilska eller upprördhet – simulera "ett vapen som avskjuts" med handen (vem har inte gjort det på skoj) så är steget kanske inte så långt att använda ett riktigt dito; om man nu har ett sådant i sin ägo. Lägg därtill den overklighetskänsla som unga har idag (tror jag) eftersom de spelar våldsamma dataspel och glor på våldsamma videos. Pang, boom, splash, blodet sprutar! Men den skadade reser sig alltid som en guttaperkaboll; såvida personen inte blivit en liten blodpöl. Så overkligt! Så är det inte i verkligheten. Nedlagt offer förblir ofta nere på marken. Död eller skadad, kanske för livet."
Läs mer: =>


28/4-03

Saknaden är fortfarande stor. Det gick så fort. Chockartat snabbt. Hon svarade bra på penicillinkuren för ett tag sedan. Men bara inom ett dygn hände allt. Lungorna gick sönder och hon kunde knappast andas mot slutet. Luften hon andades in läckte ut i bröstkorgen och orsakade henne antagligen stor smärta. De sista timmarna innan hon fick somna in hade hon det hemskt jobbigt med andningen. Det smärtar mig mest. Nalle fick somna in i lugn och ro, hemmavid på favoritplatsen. Nu ligger de bredvid varandra. Jag köpte en stor bronsskulptur och den satte vi på graven. Det är en stor känga. Skor var hennes stora passion. Aldrig att ha sönder, utan att bara bära omkring så fint och stolt i munnen.

Jag vet att Smulan har haft det bra. Mycket bra. Det är inte alla hundar förunnat. Inte ens alla människor. Hon fick tio och ett halvt år tillsammans med oss, som älskade henne över allt annat här på jorden. Nu är den tiden slut. Allt tar slut. Förr eller senare. Det finns inget som varar för evigt. Livet går vidare. Vare sig man vill det eller inte.

En gång gick jag ut med en kille som ville att
jag skulle vara som en mor för honom - så jag
spottade på min näsduk och torkade honom i ansiktet.
Jenny Jones

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/4-98
"Ibland hatar jag bara datorer helt enkelt - de är precis som oss kvinnor helt oberäkneliga :-)."
Läs mer: =>

28/4-99
"Vilka rubriker det blev bara för att Gudrun fick ett återfall och drack lite på planet hem från Rhodos, diskussioner om hennes avgång eller inte förs. *Annica skakar bara på huvudet*, men hallå - våra politiker är vanliga människor med våra vanliga, normala fel och brister. Gudrun har iaf rakryggat förklarat att hon är en alkoholist och hon har gett alla andra nyktra, onyktra alkoholister ett ansikte. De finns! Runt omkring oss! Stöd dem istället för stjälp dem! Så länge ingen kan påvisa att Gudrun inte sköter sig jobb så varför detta rabalder? Vem kräver att presidenten av Ryssland ska avgå? Han som ofta uppträder full under statsbesök och cermonier. Nädu! Ingen höjer sin röst där inte. Konstigt?" Det är skillnad på don och person?
Läs mer: =>

28/4-00
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>

28/4-01
"Vilken underbar vårdag det var igår. Jag satt en stund i solen och bara njöt. Fåglarna kvittrade och levde rövare. Att bo landet sägs vara en lisa för själen, tystnaden ska vara så rogivande. Vilken tystnad? Här överröstar fåglarna ens egna tankar nästan :). Det verkar vara ovanligt mycket småfåglar i år. Men det är inte alltid positivt. Jag blev inte så glad när jag skulle ta in tvätten. Jag fick tvätta om fem T-shirts (med fågelbajs på) och körde sedan resten av maskinerna i torktumlaren."
Läs mer: =>

28/4-02
"Att köra utan virusskydd är som att knulla utan kondom och sedan bli förvånad att den kvinnliga partnern blev gravid; eller att man drabbats av en sexuellt överförd könssjukdom. Att köra utan virusskydd är som köra bil utan säkerhetsbälte och tro att man inte ska flyga ut genom rutan vid en krock. Att köra utan virusskydd är som att inte ha batteri i brandvarnaren eftersom man säkert vaknar ändå om det börjar brinna. Att köra utan virusskydd är som att köra med dåliga bromsar i tron att man hinner få ned farten i tid; förresten inte springer väl barn ut rakt framför mig när jag kommer farande? Att köra utan virusskydd är som att inte betala in brandförsäkringspremierna – det brinner väl aldrig hemma hos just mig?"
Läs mer: =>


27/4-03

Jag bara gråter och gråter. Mitt hjärta har krympt till en valnöt. Ändå känns det som om det finns en stor, stor sten i mitt bröst. Det är så tomt. Ingen Smulan som sitter bredvid mig här i datarummet. Ingen Smulan som står innanför ytterdörren med en sko i munnen och är så glad, så glad när man kliver in. Ingen Smulan som sitter nedanför byrån och ser vädjande ut i vetskapen om att det där finns en låda full med grisöron och tuggpinnar. Ingen Smulan som pratar och pratar och pockar på uppmärksamhet. Ingen Smulan som pussar mig på munnen. Ingen Smulan som skäller vid grinden på grannens katter. Ingen Smulan som sitter vid matbordet och så gärna delar på vad som bjuds. Ingen Smulan som ligger bredvid mig i sängen. Ingen Smulan att gå promenader med. Ingen Smulan att gosa med. Ingen Smulan att prata med. Ingen. Ingen något längre. Vad tomt det känns. Jag kunde för mitt liv inte föreställa mig hur svårt det skulle bli. Hon har ju alltid funnits genom alla andra sorger.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/4-98
"Jaha - nu har säljakten börjat både i Norge och i Kanada, levande sälungar som precis har slutat dia sina mödrar utsättes för en skoningslös jakt. Eller slakt skulle jag vilja påstå, kan inte se någon *connection* mellan jakt och det de *roar* sig med. Flå ungarna LEVANDE !!!!!!!!!, klubba ihjäl de hjälplösa djuren med en påk, gissa hur många slag som krävs innan de dör?. Om de ens bryr sig om att de dör först innan de flår dem som sagt var! Kan inte låta bli att dra paralleller mellan kvinnor och män här :( - hur många kvinnor skulle kunna utföra detta? Vi har inbyggt i oss att vi ska föda - inte döda."
Läs mer: =>

27/4-99
"Hmm...ids inte skriva något idag!"
Läs mer: =>

27/4-00
"Det blir ett 5 timmar långt planerat strömavbrott idag har elbolaget meddelat, mellan 9.30 till 14.30. Kul i jul. 5 timmar är lång tid utan ström. Nåja, inget att göra åt. Ett bevis bara för att man har blivit fruktansvärt beroende av moderna bekvämligheter. Inget kaffe, termos gäller. Inget vatten (pumpen är eldriven) utan hinkar måste ställas in för spolning av toalett samt annat man nu behöver vatten till under 5 timmar. Nå, det ska nog gå bra. Nu kan man ju förbereda sig. Det var värre i vintras då det var ett ungefär lika långt oförberett strömavbrott och dessutom mörkt utomhus. Det var _inte_ kul."
Läs mer: =>

27/4-01
"Ordet psykopat har fått en felaktig klang. Psykopat har fått en alldeles för känsloladdad innebörd. En del människor sammankopplar ordet psykopat med exempelvis en galning som står med en blodig yxa, färdig att hugga nästa oskyldiga offer. Tyvärr är det mer subtilt än så. Det är sällan du som enskild person stöter på en galning i den bemärkelsen, men garanterat att du har mött en eller flera psykopater. Ordet psykopat kommer från psykopati, vilket betyder (medfödd) själslig defekt inom känslo- och viljelivet, vilket kan ge utslag i form av känslokyla m.m. Många psykopater är ofta (inte alltid) oemotståndligt charmiga på ytan och har ett förföriskt sätt. Under ytan finns tyvärr en beräknande, manipulativ, hänsynslös, egoistisk, lynnig människa med ett stort kontrollbehov och som inte tål kritik eller har några spärrar överhuvudtaget. Vårt domstolsväsende borde göra en psykisk undersökning av dem som driver vårdnadstvister/rättstvister in absurdum, allt för att undvika att resurser utnyttjas i onödan. Det finns ett myntat uttryck, rättshaverist, som går hand i hand med denna känslomässiga störning. De ger sig inte, oavsett om alla andra har motsatt åsikt."
Läs mer: =>

27/4-02
"Annars? Lite ordtorka. Lite idétorka."
Läs mer: =>


26/4-03

I går eftermiddag gjorde jag min livs värsta resa.
Smulan fick somna in vid 17.00-tiden.
Hon blev akut dålig och jag åkte in till Ultuna med henne.
Aldrig mer säger jag bara. Aldrig mer.

Smulan
Sov så sött gummanpumman.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/4-98
"Jagharsåontimagennuigen,skadetaldriggåöver? Var så här långt ifrån -||- att åka in akut igår, efter 5 timmars intensiva smärtor kräktes jag blod och det kändes som om något sprack inne i magen, men smärtorna avklingade, nästa gång så åker jag ... På tal om sammansatta ord ja - det _är_ skillnad på en brunhårig flicka och en brun hårig flicka - jag ger mig :))). Grattis M. till nya jobbet, blev så glad när jag fick mailet där du berättade att du fått jobb som nätverkstekniker. Vad jag har hört verkar merparten av tjejerna ha fått jobb från kursen. Trots viss *skit framför skärmen* mentalitet hos somliga vid kursstarten. Spelar ingen roll om man har 10 meter kuk och hur många manliga hormoner som helst om man har attitydsproblem, man lär inte få jobb ändå, kanske som hallick *skratt* men det är väl ett utdöende yrke? Nej, nu var jag elak (som vanligt?). De flesta killar som var dj*vligt stöddiga i början bättrade sig mot slutet :-). På tal om inget - vart kom alla myggor ifrån helt plötsligt?"
Läs mer: =>

26/4-99
"<snip>
Bort med alla män från daghem och förskolor. Och förbjud alla män att använda datorer. Det kräver Kvinnojouren i Helsingborg, skriver Nordvästra Skånes Tidningar.
</snip>
Men hur funtad får man vara? Tvärtom säger jag, mer män in på daghem och skolor. Mer manliga förebilder för barnen och sluta med *hetsjakten* på potentiella pedofiler. Kommentaren att förbjuda alla män att använda datorer går ju inte ens att kommentera, dummare än dummast."

Läs mer: =>

26/4-00
"Jaha - *suck* - då var det dags för nästa långkörare, ett mail med Subject STOPPA EMAILREKLAMEN !!! och mailet avslutas med: Var med i upproret. Skicka detta mail till alla kompisar och vänner du känner som bor i Sverige. Men hallå! Varför? Vad gör det för nytta att skyffla det runt till alla kompisar och vänner? Mailet har hundratals e-mailadresser i dess body och mig minner det bara om spam i allmänhet och är inte ett dugg bättre än porr- och tjäna pengar-mailen från USA. Radera skiten! Skicka _inte_ runt det till höger och vänster. Det finns bättre sätt att protestera på. Det är politikerna som tog beslutet, varför inte fråga dem/maila dem istället." Gnäll och gnöl :).
Läs mer: =>

26/4-01
"Vilket skönt och okomplicerat liv de har, de små rara juvelerna. Inga bekymmer för morgondagen, bara leva i nuet. I mitt nästa liv vill jag bli en hund, en tiger eller en varg."
Läs mer: =>

26/4-02
"Alla kvinnors dröm är att vara så sexig som möjlig. Men hallå? Det är väl inte sant? Är hon inte ute och cyklar lite, vår kära Kullenberg. Jag tror inte att Linda och Linna är ute efter att förtrycka oss andra kvinnor. Tvärtom! Tvärtom! De vill väcka debatt. De vill ifrågasätta om utseendet ska ha så stor slagkraft – som det nu ändå verkar ha. Emma skulle aldrig ha blivit en halvkändis om hon haft hängpattar – grovt uttryck. Ingen blaska skulle ha publicerat en halvnaken Pernilla om hennes kropp tagit stryk av allt barnafödande (en kropp som åldrats), vilket hennes kropp inte verkar ha. Eller så är den korrigerad :). Kroppen alltså. Nej, jag är inte avis. Jag är nöjd med hur jag ser ut, förutom mina extra kilon. Det är inte utseendet som spelar roll. Eller rättare sagt SKA spela roll. Det är ungefär som om någon skulle påstå att jag förtrycker kvinnor här i min Reload. Jag skriver ofta att jag ogillar uttrycket "vi kvinnor måste hålla ihop". Varför det? Är det inte bättre om vi människor håller ihop? Kvinnor måste få kritisera andra kvinnor, likväl som de kritiserar män – i mån av att det behövs." Att kritisera män är inte helt riskfritt har jag märkt :))).
Läs mer: =>


25/4-03

Suck!
Någon djävla idiot från Växjö lade in 87.297 tecken i min Kommentera-bok i går. Ursäkta uttrycket. Det du! Det blir en hel del text. Hade den varit begriplig hade det kanske inte gjort något. Hade den dessutom varit laglig och enligt gällande nätetikett hade det gjort än mindre. Men rättshaveristdravel ger jag inte mycket för. Jag tycker faktiskt synd om sådana tomtar. Jag har mött en och annan de senaste åren :). På nätet. Av någon anledning tycks nätet vara en utmärkt grogrund för dito. Men att tycka synd om och att acceptera vad skit som helst är inte alltid synonymt. Jag sände en formell abuseanmälan till ISPen. Jag undrar sa flundra om han sätter upp posters och affischer på anslagstavlorna runt omkring i Växjö med samma budskap? Trycker upp minifoldrar och står på Växjös torg och delar ut dem? Nej, jag skulle inte tro det. Då skulle han framstå som en komplett idiot. Vilket texten gav vid handen. Men på nätet är tydligen allt okey.

Who needs a heart?
When a heart can be broken!
Tina Turner

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/4-98
"Lustigt, jag har alltid ryckt på axlarna åt detta med mobiler och larmrapporterna att man inte ska tala i dem på flygplan med risk för att störa elektronisk apparatur. Jag fick ett verkligt demo nyss - telefonen låg på burken under skärmen, innan ens signalerna kom fram började skärmen blinka och linjer rulla uppifrån och ned. Satans dj*vlar, tänkte jag, nu ballar nya skärmen ur, men sedan kom ringsignalerna och jag fattade varför skärmen dansade *polka*. Numera ligger nallen en bra bit ifrån datorn."
Läs mer: =>

25/4-99
"Regeln - har man inte jobb, skaffar man sig jobb - visade sig vara sann :(. På något underligt sätt fick jag hjortronsylt i håret utan att märka det, förrän jag skulle åka iväg och hade brådis. Mina försök att kamma/borsta bort den intorkade hjortronsylten :-) var förgäves. Får hoppas att bilförsäljaren inte noterade min nya *hår-gelé*."
Läs mer: =>

25/4-00
"Slit och släp :), nästan så man inte har lust att åka och jobba idag efter så många dagars skön ledighet."
Läs mer: =>

25/4-01
"Jag missade ju programmet om om Maria. Vet någon om det går i repris? En oerhört stark kvinna som vägrade låta kuva sig. Till vilket pris? Hon fick ansiktet förstört av syra av sin man. Donera eller inte, det är frågan. Jag hamnade på yes2life igår (efter ett tips på en mailinglista) som verkligen informerar på ett lättbegripligt sätt om donations- och transplantationsfrågor. Rekommenderas! Jag vill inte bli slentrianmässigt obducerad när jag dött. Jag har varit på flera obduktioner själv och har ingen lust att ligga naken på parad i obduktionssalen på deras stålbord, som står placerade bredvid varandra i rad. Jag vill inte att de ska (efter ett välplanerat snitt) dra ned huvudsvålen mot mitt bröst, borra bort halva mitt skallben, ta ut min hjärna och skiva den i små fina skivor. Jag vill inte ligga där och ha en hoper studenter gloende in i alla mina kroppsöppningar alternativt dissekera mina, ur kroppen, urtagna organ. Fix idé? Kanske det! Men däremot kan jag tänka mig att donera organ, om jag vid min död har några som någon annan kan ha nytta av. Det sker via ett operationsbord under värdigare former. Motsägelsefullt? Kanhända!" Syra i ansiktet. Bara för att argumenten brister?
Läs mer: =>

25/4-02
"Datorn är snabb. Mycket snabb. Superdupersnabb jämfört med den gamla burken. Men tacka sjutton för det. Allt slit :) borde betala sig. Jag var så inne i detta att försöka få ordning på det hela att jag missade ett möte igår. Jag skäms nästan för detta faktum. Men så är det. Så blev det." En ny dator är alltid lika spännande :).
Läs mer: =>


24/4-03

Det finns en pistolskytteklubb på mitt nya jobb. Den är tydligen öppen för alla och inte bara för livvakterna. Jag funderar starkt på att gå med. Jag sköt mycket luftgevär förut. Min lillasyster är med i en pistolskytteförening och jag har förstått att det är ganska kul. Hennes man är jägare så vapen är vardag för henne. Det är det inte för mig. Men ändå... B. är inte längre med i hemvärnet. Vilket jag tycker är skönt. Det kändes inte komfortabelt att ha en AK5:a hemmavid. Det är ett alldeles för kraftfullt vapen för min smak.

Dags att revidera gamla ordspråk?
Saxat från en mailinglista.

Den man ligger med får bädda.
Den som tar han har.
Det man inte minns har inte hänt.
Det man inte vet har man ingen aning om.
Det vi inte gör idag slipper vi göra om imorgon.
Förtala är silver, förtiga är guld.
Gammal kärlek kostar alltid.
Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.
Man ska inte kasta spjut i radhus.
Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.
Som man raggar får man ligga.
Övning ger träning.
Den som gräver en grop åt andra ska ha 200 spänn i timmen.
Friskt kopplat, hälften brunnet.
Den som gräver en grop åt andra får en stor fallskärm.

Själv kanske jag ska bidra med:

Den som lever får dö.
Det är bättre att åka buss än att fara med osanning.
Skrattar bäst som skrattar högst.
Det som händer, det fötter.

I´m multi-talented: I can talk and piss you off at the same time.
T-Shirt slogans For Women Who Take No Shit

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/4-98
"Laban gör sig påmind på många sätt, har flera gånger när jag pratat med/ropat på Nalle eller Smulan kallat dem för Laban istället. Sätter fortfarande fram tre matskålar av ren vana. Kliver fortfarande försiktigt fram i hallen i mörkret, van att hon ligger där, men nu är det ju rena rama autostradan i hallen." Nu saknar jag både Laban och Nalle.
Läs mer: =>

24/4-99
"Fortfarande *glad - seglar i det blå* Idag på förmiddagen ska jag åka iväg och hämta bilen!" Minns känslan än. Det är inte varje dag man köper en sprillans ny bil. Inte jag i alla fall.
Läs mer: =>

24/4-00
"Enligt statistik gömde sig 1239 svenska kvinnor och 1041 barn undan sin ex makes våld under förra året. Torde inte även de leva i rättslöshet och desperation? Dessa kvinnor och barn kan aldrig heller gå ut eller slappna av, barnen har även de svårt att sköta skolan. Hot om uppbrott finns ständigt då männen envist försöker lokalisera dem. Borde de inte också få amnesti? Mannen utvisas :)" Skrivet med tanke på MUF:s populistiska utspel om flyktingpolitiken.
Läs mer: =>

24/4-01
"Barnombudsmannen föreslår nu att en ny bestämmelse införs i föräldrabalken. Den ska ge alla barn rätt att föra fram sina åsikter och få dem beaktade, i förhållande till ålder och mognad.
–De måste få göra sin röst hörd. Det man kan befara är ju att barns egen vilja i dag inte blir verklighet i så stor utsträckning som den borde, säger Barnombudsmannen Lena Nyberg.
----------------------
Det låter som ett bra förslag. Jag tycker även de ska fundera på om inte många av dessa utredningar av barnen skulle bytas ut mot motsvarande av föräldrarna. En rejäl *kokobäng-undersökning* av dem som driver vårdnadstvister in absurdum och ett förbud mot att driva dem i fortsättningen om undersökningen påvisar på olämplighet som förälder. Kan inte det vara något? Det skulle barnen må bra av."

Läs mer: =>

24/4-02
"INBJUDAN
Vacker och rik
Kvinnor, bli både rika och vackra!
Ta med en väninna och kom på vår informationskväll!
Denna inbjudan kom från Nordea inför en informationskväll i maj om kvinnors ekonomiska verklighet. Under kvällens gång ska även The Body Shop visa vårens make-up till vardag och fest. Efteråt ska det bli lite lätt förtäring. Jajomentjohejsan. Hade de stannat vid en föreläsning om temat "kvinnors ekonomiska verklighet" hade jag kunnat tänka mig att gå. Men när de blandar in massa annat tjafs, ja – då får det vara. Visst är jag en VIP-kund hos Nordea. Men slikt vill jag inte veta av. Jag undra sa flundra om män får liknande erbjudanden? Kom på vår informationsträff och prova vårens nya make-up?"
Jag tycker nästan det är lite roande att alla kvinnor förmodas vara intresserade av make-up och mode. Är alla killar intresserade av motorer och teknik?
Läs mer: =>


23/4-03

As soon as you´re born,
they make you feel small.
By giving you notime
instead of it all.
To the pain is so big
that you feel nothing at all...

Många anser sig kallade, men få är utvalda....eller hur det nu var.

Smulan är förevigad under Dagens bild i sin nya päls :). I går hängde jag ut tvätten i det fria. Solen sken. Fåglarna kvittrade. Nu är det vår! Men jag har förstått att detta inte kommer att vara så länge till. Men april är april. Snöstorm varvas med solsken. Det går åt rätt håll i alla fall. Jag har även beställt nya sommarskor åt bilen. De ska avhämtas och monteras på fredagmorgon. Släktrabatt fick jag oxå :). Bara det!

Barn gör i by som det är hemma vant.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/4-98
"Nej, ingen känner mig efter att ha läst Reloaden. Det finns faktiskt ingen levande människa som känner mig innerst inne numera. Surfat på ytan, ja! Men inte är det jag, mitt riktiga innersta jag som presenteras :) utan mer en lite *glättad* presentation av mig med stänk av djup i, mest mina personliga åsikter som dryftas om smått och gott. Mitt innersta väsen skulle jag inte ens pränta ned skriftligt i en dagbok av papper numera. Skrev förut under 10 år - en herrans massa tummade svarta böcker fyllda med min slarviga handstil. Men de är slängda och lika bra är väl det :-). Men kul iaf att det jag delger här på webben - censurerat - kan fängsla och intressera andra utom mig själv. Lika förundrad är jag för det som en arbetskompis sa häromdagen att han var inte avundsjuk, men ville vara i min sits, att folk känner igen mitt namn och tidningar skriver notiser om mig och mina sidor. Jag blev så förundrad för så upplever inte jag det? Jag är ingen *kändis*, har inte åstadkommit något värt att *lyfta* till skyarna och ser inte alls det han menade. Jante? Dåligt självförtroende? Versen som jag började dagens anteckning med? Sanning? En kombination? Vem vet? Vem vill veta?" Versen jag menar lade jag in högst upp.
Läs mer: =>

23/4-99
"Att vara ärlig, ta konflikter och reda ut knutar tycks vara svårt för somliga. Istället för att ta diskussionen på listan tycks den hållas på annan plats, kanske på en annan planet? Undrar hur sådana funkar i verkliga livet? Nej, nu var jag lite elak. Men kan man inte vara rak och ärlig på nätet, föra en debatt som rör alla PÅ listan där alla är med så kan man ju undra hur de löser likartade konflikter IRL?" Mailinglistor lever ibland ett eget liv?
Läs mer: =>

23/4-00
"Det retar mig alltid lika mycket att folk via mail påstår sig känna mig bara för att de läst min Reload. Nopp! Nopp! Jag är så oändligt mycket mer än vad som visas här. Faktiskt! Tro´t eller ej :). Jag var lite stingslig när jag besvarade det mailet, men även av andra orsaker. Jag ogillar även folk som inte kan stå för sina inlägg/åsikter i anslagstavlor/gästböcker med sitt eget namn. Kan man inte det, kanske man ska avstå från att göra inlägget/saluföra åsikten. Enkelt! Lätt som en plätt!"
Läs mer: =>

23/4-01
"Under helgen har jag fått fem (5) olika förfrågningar, med samma innehåll men av olika personer. Det är unga killar som startat egna hemsidor och så har de tydligen problem med att fylla hemsidan med något vettigt innehåll. Ja, jag kan inte tolka det annorlunda eftersom de frågat om de får lägga min HTML-guide på sin hemsida, hela eller delar av den. Visst, det är smickrande - men jag gav allihop ett kategoriskt nej. Nå, *cred* ska de iaf ha för att de rart och artigt frågade om lov." Det måste vara ett bra betyg att min html-guide är så eftertraktad ;)?
Läs mer: =>

23/4-02
"Ju mer jag ser av människan, desto bättre tycker jag om hundar?"
Läs mer: =>


22/4-03

Napoleon - den lilla valpen som rymde hemifrån. Pluttinuttinuttnutt. B. spelade in dem åt mig i söndags förmiddag från TV1. Jag såg den i går. Det var en söt liten historia. Ja, jag vet att det var en barnfilm. Men vad då? Bejaka barnet i dig :). Ingen annan lär göra det åt dig. Ingen!

Som sagt! Helgen var lugn. På arbetsfronten intet nytt. Vi har möjlighet att se på kabel-TV om allt är lugnt och det har verkligen utnyttjats i helgen. Sömnlös i Seattle fick jag se helt utan avbrott. Bara det! Jag har ofta hört talas om Big Brother. Det är många i min bekantskapskrets som ser på det programmet och många verkar ofta vara i det närmaste lyrisk inför konceptet. Jag har nu (äntligen är nog fel ord) sett mitt första och antagligen sista avsnitt av denna serie häromnatten. Det var det värsta jag sett. Jag satt som en fågelholk framför burken. Jag blev nästan rent ut sagt förbannad. Jag själv skulle inte ha stått ut mer än fem minuter inom dessa väggar och med dessa människor. Är folk så där i verkligheten? Finns de? Har jag missat något? Lever jag i en rosa idyll?

Även om hon är en hög chef eller stjärnkirurg
måste en kvinna själv sköta hushållsarbetet.
Simone de Beauvior

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/4-98
"Kommer någon ihåg valrossen som strandade på kusten för några månader sedan? Den var så söt, trött och utmattad när den vilade på stranden helt oberörd av folksamlingen runt okring. Nu har den siktats i Norge, utmattad och beskjuten med hagelgevär, förmodligen kommer den inte att klara sig. Såg en filmsnutt där den låg på stranden och man såg hur den led. Satans, satans djävla idioter som kan skjuta med hagelgevär mot en valross som uppenbarligen inte är farlig? Ok, om ett för människan farligt djur anfaller - en tiger :) eller en retad björn, men men ... som en del säger - det är alltid män med vapen som blir attackerade av sådana, konstigt? Vad är det för människor?" Kan bara instämma än i dag. Djävla idioter. Skjuta mot ett oskyldigt djur.
Läs mer: =>

22/4-99
"Såg en gång, när jag körde hem över I1, en kille som det verkligen syntes på att han led. Kraftigt överviktig (fysiska ansträngninar känns då), gick 100 meter efter truppen och såg ledsen ut. Hann tänka att det antagligen var mycket synd om honom, han såg inte ut att passa in direkt bland resten av stridisarna." Jag ser mig honom framför mig än idag. Han kan inte haft det roligt. Lumpen är nog ett helvete för somliga. Jag skrev även om USA:s underliga vapenlagar, med tanke på den massaker på en skola som nyligen hade hänt.
Läs mer: =>

22/4-00
"Vilket väder :). Vilken symfoni av fåglar."
Läs mer: =>

22/4-01
"Vad är det man säger? Kärlek börjar med kast?" Jag skrev om de två män som till synes har fått sig en ny livsuppgift här i livet :). Kul att man inspirerar andra!
Läs mer: =>

22/4-02
"Ett stort grattis till Rahman och hans familj. Åtta år i fängelse. Åtta långa år – allrahelst om man själv vet att man inte är skyldig till det man anklagas för. I vårt land är man oskyldig tills man döms. Man ska inte heller dömas om det inte är ställt utom allt rimligt tvivel att den tilltalade är skyldig. Men ändå händer det. För ett tag sedan frigavs en annan man som suttit tre och ett halvt år, för ett mord han inte begått. Bägge männen är invandrare och/eller har ett icke-svenskt utseende. På något sätt känns det som om det skulle ha varit avgörande. Det är skrämmande om det är så.....I andra fall är det helt tvärtom, ofta när små barn är offer. Där döms sällan ut några straff, såvida gärningsmannen inte tagits på bar gärning i själva akten. Ibland inte ens då. Det har jag funderat om här förut. Så det drar jag inte i långbänk igen. Just nu. " Behövs knappast kommenteras. Orden talar för sig själva.
Läs mer: =>


21/4-03

I dag ska jag fira påsk. Efter att ha jobbat och sovit hela påsken är det nu dags för min del att suga det *göttaste* ur denna sista helgdag. Men jag har inte haft något emot att jobba i helgen. Det har varit så lugnt och skönt. BTW - i dag har jag namnsdag såg jag. Grattis på mig själv :)))).

800 kg, nästan ett ton fågelfrön har vi denna vinter lagt ut till våra vänner småfåglarna. På köpet har ekorrar, fasaner och kanske även en och annan rådis fått sig något till livs. Någon gång har även rådjur hoppat över staketet in på tomten och tagit för sig. Det går att se på spåren i snön, samt visitkorten de lämnar i form av pruttar. Vi har även haft en älg inne på tomten. De kliver nog bara över staketet. De har förundransvärt långa ben. B. gjorde en sammanställning nu efter den gågna vintern. Solrosfrösäckarna är på 25 kg och han har köpt 32 stycken á 189 kronor stycket. Sedan tillkommer alla talgbollar, jordnötspåsar, rent talg och annat smått och gott han även inhandlat. Det är ett dyrt nöje :). Men det är värt det. På landet händer det inte så mycket annat.

Vad är det för likhet mellan en man och en spermie?
Båda två har en chans på miljonen att bli en människa.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/4-98
"Hur jag mår? På en skala mellan noll - tio, tja minus fem. Efter tre sömnlösa nätter tillbringandes på soffan halvsittandes med tok-ont i magen kunde humöret vara bättre, samt om Laban levde fortfarande och jag inte behövt ta det svåra beslutet - som grämer mig djupt in i själen. När hon låg i graven var jag tvungen att hoppa ned två gånger för att kolla att hon verkligen var död och inte bara medvetslös - veterinärer har ju misslyckats förr med avlivningar. Men till slut var det tvunget att skotta igen graven, men det gnager i mig .... det värker i mig .... lämnar mig ingen ro .... om ... om .... Detta gör ju givetvis att magen har totalhavererat, bara bilresan in i skumpiga Forden igår var ett rent helsike - första timmarna på jobbbet tillbringades stående tills smärtorna klingade tillfälligtvis av vid lunchtid. Sjukskriva sig? - inte jag, enbart eget dödsfall skäl nog. Tack för de tröstande mailen, ett ljus i mörkret."
Läs mer: =>

21/4-99
"Såg en snutt på Aktuellt igår som fick mig att må illa. Det handlade om djurförsök! En hamiltonstövare de med tvång kilade in en slang i halsen på. Hur faaaaaan kan man ha ett sådant jobb? Hur sjutton kan man vara funtad som pallar att plåga djur även om det nu sker i gott syfte, enligt dem själva? Vi har landat på månen och vi kallar oss *hightech*, men kan inte lösa detta på ett mänskligt och för djuren skonsamt sätt. De mesta tester torde kunna utföras på odlade celler. Varför slentrianmässigt utsätta hundar, katter och apor för smärtsamma djurförsök? För att inte tala om djurhållningen de har, burar, burar och åter burar, icke ett värdigt liv för en levande varelse. Tänk om min Smulan eller Nalle skulle sitta i en liten bur och utsättas för dessa vidrigheter?" Djurförsök går fetbort.
Läs mer: =>

21/4-00
"GLAD GOD PÅSK" Men nu är den väl över? :)
Läs mer: =>

21/4-01
"Jag blev lite fundersam när jag läste en artikel i Aftonbladet häromdagen. En kvinna, 45 år, nekades studielån de sista terminerna på sin lärarutbildning, motivering hennes ålder. I mina ögon är 45 år ingen ålder, ingen begränsning för studier eller personlig utveckling. Då kan jag kanske glömma bort eventuella studier för min egen del då, 48 år som jag är och med gamla studieskulder i bagaget. Jag glömmer så ofta bort att jag är gammal tant. Förträngning kallas det visst? På tal om att ha blivit gammal, jag tror utvecklingen även sprungit ifrån både Skytte och Guillou. Feminismen har, enligt deras uppfatting, blivit ett enda rått vrålande :). Göran Skytte säger: - "Det de skriver är en gröt av illa formulerade svordomar, fördömanden och könsord." Jag är väl kanske inte så insatt i ungdomens språk nuförtiden, mer än att jag iaf vet att killarna ofta använder en gröt av illa formulerade svordomar, fördömanden och könsord i sitt vardagliga spårk. Men, visst ja - artikeln syftar ju på unga tjejer och då gäller andra regler. Eller? - "Det är skrattretande hur han och vissa andra män blir provocerade av feminismen", säger Linda Skugge själv. Jag är nog böjd att hålla med henne. Många män är omotiverat rädda för kvinnor och tjejer som bara försöker ta för sig på ett, av hävd, manligt sätt - utan att för den skull vara flator, nazifemister och/eller manshatare. Språket förändras och med det vi, det borde Skytte och Guillou veta, om några. Nå, Guillou kunde sträcka sig så långt att han uttryckte förståelse att den unga generationen kvinnor kanske är lite frustrerade för att det under 30 år knappt har hänt någonting, nada. Men hans sista inlägg i artikeln smålog jag åt ;). Guillou - så känns det att bli gammal. Minns du inte själv hur det var att vara ung?" Nu är det definitivt för sent för min del att ens fundera på att plugga. Studielån är inget jag längre är berättigad till. Bara för att man fyller femtio är det väl inte med automatik samma sak som att lägga sig med benen upp och bli en sparbössa?
Läs mer: =>

21/4-02
"PS – på tal om namn och namnsdagar. Häromdagen fick jag ett mail som gick ut på att personen i fråga trodde att jag var den Annica Tiger som bor på en mer nordöstligare plats här i Stockholm. Hon bodde själv inte så långt därifrån och utgick från att vi skulle kunna träffas över en kopp kaffe. Nu lär det bli lite krångligare än så :). Det är ett ovanligt namn. Men jag har en namne. Jag hoppas innerligt att hon slipper besväras av detta faktum. Tänk om folk ringer henne och frågar om html-problem? Tänk om någon busar med hennes telefon, i tron att det är jag?"
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,