Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<----Till mitten av månaden.

10/4-03

Jag missade Uppdrag Granskning som skildrade Jehovas vittnen och hur de handskas med pedofiler och andra avarter i sina samfund. Det var kanske lika bra det. Vad jag kunde se på en del mailinglistor efter programmet var att det var starkt och upprörde många. Jag hade säkert själv fått krupp eller något liknande i rena rama ilskan framför TV:n. En Tiger mindre kanske? Är det något jag hatar så är det bigotta kristna människor som inte lever efter sin egen lära, än mindre efter Guds. Inte undra på att jag som så många andra väljer att vara ateister. Trots en kristen uppväxt.

Jag förnekar inte att kvinnor är dåraktiga
– Gud skapade dem ju till mannens avbild!
Georg Eliot

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/4-98
"Hinner knappt sätta mig innan det är klart på nya datorn, tänk vad 64 Mb, 200 Mhz Pentium och en 24-spinnare gör jämfört med min gamla häck. Vad kul jag ska ha med 4 Gb!!! Skryt, skryt ... men jag är så glad för min nya dator, den kommer att underlätta i jobbet en hel del." Jaja...ler lite smått. Det var tider då man gick i spagat för en 200Mhz:are :) och 64 Mb, för att inte tala om en 4 Gb-hårddisk.
Läs mer: =>

10/4-99
"Kombinationen vapenlicens och scooterägare verkar inte vara bra. I våra norra delar jagas rovdjur via scooter och skjuts till döds, olagligt givetvis. Hur är det med jägarens etik? Varför hatar de vargen så? Varför måste de bedriva olaglig jakt på björnar, järv och lodjur? Vilka tjänar på rovjakten? Samerna? Kontroversiell fråga, men den bör ställas!" Jag funderade även över varför Pyttemjuk gör som de gör när det gäller ex. spårbarhet i Word-dokument.
Läs mer: =>

10/4-00
"Våren är här! Häggen! Körsbärsträdet! Knopparna börjar synas! Sommargästerna börjar dyka upp i stugorna. Nu kan man hänga ut tvätten :) *lukta gott-gott*. Fast fågelskiten på den blå T-shirten hade jag klarat mig utan :)." Vår? Just nu känns det avlägset.
Läs mer: =>

10/4-01
"Socialstyrelsen har i dagarna kommit ut med en rapport som säger att vid växelvis boende ska föräldrarna komma överens, först då kan det kallas växelvisboende och det låter väl rimligt? Dessutom, kommer föräldrarna överens brukar resten lösa sig med automatik, för de flesta normala, ansvarsfulla vårdnadshavare."
Läs mer: =>

10/4-02
"Kungen vill betala mindre i skatt. Jaså? Han får betala HELA 1.5 procent i skatt på sin förmögenhet på 307 miljoner. Hur har han skrapat ihop denna förmögenhet? Är den ärvd? Är det ihopsparat apanage? När han säljer ut av sitt aktiekapital drabbas han av 60-procentregeln och får betala mer i skatt än de 30 procent som annars gäller för kapitalinkomster. Stackars man! Vad de övriga i kungafamiljen äger är kanske intressant? Jag tror inte att de är lottlösa, de heller. Varför blir jag inte mer upprörd över hans problematik med skatterna? Kungen har ingen inkomst av tjänst. Vad lever han av? Apanage? Staten betalar kalaset? I år får hovstaten 83,5 miljoner i anslag. Hälften går till kungens apanage och den andra halvan till slottstaten som driver de kungliga slotten. Men det räcker inte? För år 2005 begär man ytterligare 22 miljoner plus att man vill ha 40 miljoner de närmsta tre åren till Victorias liv och leverne. Det kostar att representera tydligen. En hel stab ska med på resorna. Detta gick att läsa i Aftonbladet häromdagen. Kan inte flickstackarn skaffa sig ett jobb istället? Kan de inte flytta till en 5:a i Tensta, nära sina undersåtar? Silvia som älskar barn kan väl ta jobb på något dagis där? Vickan och Madde kan kanske jobba i kassan i någon av matvaruaffärerna i centrum? Lilla Philip kanske kan diska på ortens lokala pizzeria? Ja - ja - jag vet att jag drar det till sin spets. Övertydlig! Larvig, kanske en del tycker. Men varför ska det vara skillnad på folk och fä? Skatt ska vi alla betala. Rik som fattig. Men det tycks vara de fattiga som "kläms åt" mest. Även om summorna är betydligt mindre, lär det kännas mest i deras plånbok. De har lixom inga reserver att tala om. Moderaternas snack om att vi alla borde ha en årslön i reserv på banken är nog i deras ögon både skrattretande och – även om de så ville ha det – oöverkomligt."
Läs mer: =>


9/4-03

Jag vet att det är krig i Irak. Jag är medveten om att både civila män, kvinnor och barn dödas/skadas. Jag inser att många soldater stupar. Jag kan föreställa mig den ångest och rädsla människor måste känna som finns där nere på plats. Men det är så abstrakt. Så långt borta. Då berörde mig denna artikel mer. Jag nästan grät. För hundens skull. Sätt aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig fast hunden i dragkroken. Vilken smärta hunden måste ha upplevt. Hela hennes ena sida var borta. Skinnet, huden och en del av skelettet var bortskavt efter två mils farande och flängande efter den körande bilen.

Att sova i tolv timmar i sträck måste vara ett personligt rekord för min del. Men kroppen ville ha det så. Jag är inte den som inte låter den få vad den vill :). Helgerna är jobbiga, allrahelst om man inte sover fullt ut på dagarna emellan. Tre nätter i rad är en för mycket. Två funkar alldeles utmärkt. Killen jag jobbar med måste ha haft det roligt sista natten :). Eller kanske roligt är fel ord? Hur som haver, så här i efterhand kan jag skratta åt det. Hjärnan funkar inte till 100% om man är trött. Det är bara så.

Det gäller att vara den man är och att inte
tappa modet för att man är den man är.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/4-98
"Nu ska vi vara snälla! Ja, jag kan faktiskt vara snäll, in facto är jag en genomsnäll människa. Så snäll så jag oftast är dum eller dummare, välj själv. Mitt stjärntecken är Våg, så jag är oftast mycket diplomatisk och vänlig. Att jag låter ilsk här i dagboken ibland beror ju på att det blir lite onyanserat med dessa korta snuttar där man ska trycka in så mycket på så liten yta som möjligt. För åsikter har jag i massor - även om jag sällan försöker pådyvla folk dem IRL, men här är det lixom frivilligt. Den som vill läsa gör det, andra kan trycka på BACK-knappen - go with peace :-)." Vb.doc, drygt 1Mb zippad. Det var denna jag kommenterade :). Ungefär så här tror jag att många karlar känner sig oavsett hur stora de är, byt ut Kyle´s mom mot önskat kvinnonamn. *ler ljuvt*.
Läs mer: =>

9/4-99
" Han fick även ett recept på en reaumatisk medicin framtagen för hundar, forskningen har gjort stora framsteg när det gäller ledbesvär hos hundar. Det blir väl en smärre chock när jag ska lösa ut det från apoteket. Medicin till hundar _är_ inte billigt. Men vad göra? Det är bara att dra fram plånboken :). Inget att diskutera om!" Tack vare medicinen fick han några år till. Det var värt den kostnaden (c.a 15 pix om dagen).
Läs mer: =>

9/4-00
"Säger de dig emot - polisanmäl! Anmäl till Datainspektionen! Brister argumenten för dig - polisanmäl även då! Kommer du ingen vart - ljug, *mörka*, agera likt strutsen! Säger de något ofördelaktigt - hota med skadestånd! Får du inte som du vill - hota med rättegång! Är det en kvinnlig socialarbetare - kalla henne äggsjuk höna! Eller andra trakasserande tillmälen, helst så kränkande som möjligt, likt dessa nedan. Kvinnor är ju bara sjuka, sjuka, sjuka svin. Eller?"
Läs mer: =>

9/4-01
" Alla måste ta sitt ansvar för kvinnovåldet! En mycket bra och seriös artikel av Winberg och Adelsohn publicerad i Expressen, 6 april 2001. Vettigt skriven och med vettiga argument. Jag förstår inte att det trots all denna information som sprids, fortfarande finns män(niskor) som förnekar att våldet mot kvinnor är ett stort problem, som ej kan bortförklaras med att det är falska anmälningar till största del/umgängessaboterande mödras som drabbas (skyll er själva-mentalitet)/kvinnor kan minsann de oxå och allt som dras fram som mer eller mindre intelligenta motargument. Jag hävdar att jag litar mer på Winberg och Adelsohn . De vet iaf vad de snackar om, samt har inget egenintresse i att förvilla och förvanska sanningen. Dessutom kan Adelsohn knappast beskyllas för att vara manshatare, flata eller nazifeminist. Bara det.....:))))" Bara det!
Läs mer: =>

9/4-02
""
Läs mer: =>


8/4-03

07:08
Tur att jag inte jobbade inatt.
Då hade jag haft att göra såg jag nu på nyheterna.

06:30
Mina tankar går i dag till ett strävsamt par som råkat ut för lite besvärligheter, minst sagt. För några månader sedan hade jag själv tillfälle att vara oerhört tacksam för en sak de hjälpte mig med. Dessa osjälviska människor, som till andra ger allt vad de har, har nu själva råkat i olag. Jag lider med dem. Jag känner mig ganska hjälplös, men jag hoppas det ordnar sig; *kramar om*, för vad det nu kan vara värt.

Jag skrev den 31/3-03 om att det stod i Aftonbladet med stora rubriker att en känd idrottsman häktats för övergrepp på sin dotter. Jag läste artikeln och många med mig antar jag. Det som slås upp stort i pressen tas ju som sagt för sanningar, oavsett hur det nu är med saken. I verkligheten. Många tänker nog; Ingen rök utan eld. Jag misstänker att många i mannens hemtrakt läste detta och lade ihop ett och ett och fick det till två. Om inte lär skvallret ha gått som en löpeld om vem det kan ha varit. Just rubriksättningen "känd idrottsman" bäddar för detta. Det var nu ingen känd idrottsman, mer en lokal förmåga.

Nu vet jag hur historien slutade. Frågan är om detta kommer att publiceras i pressen, förutom i Arbetarbladet? Barnet har nu hörts och en läkarundersökning har gjorts och det finns inget som bekräftar misstankarna menar kammaråklagaren. Jag blir beklämd. Det är allvarliga anklagelser. Nu vet inte jag och inte du kanske heller bakgrunden till hela historien. Den enda informationen som är gememe mans är den som gavs via Aftonbladet. Jag tycker nog att man ska ha ganska varmt om fossingarna innan man går ut med sådant här. Det kan bli förödande för mannen i fråga. Det kanske redan har blivit det? Hela hans liv kanske redan har slagits i spillror? Vargen kommer! Vargen kommer! När den då kommer till slut så är det ingen som tror på de förtvivlade larmropen. Larmropen som BORDE anammas. Larmropen som verkligen har substans. Larmropen som innebär att barn far illa.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/4-98
"Var 20:e minut misshandlar en man sin kvinna i Sverige! I snitt då 72 misshandelsfall om dagen! Yepp! Du läste rätt - i Sverige. Vad är det frågan om? Är alla så blasé att ingen ids bry sig? Tänk motsvarande rubrik - ojojoj vilket ståhej _det_ skulle blivit. Ta mannen i Östersund som 4 gånger *importerat* en kvinna från Thailand - sugit musten ur henne, misshandlat henne och så innan tvåårsregeln träder i kraft helt sonika slängt ut henne. Nu har 4000 underskrifter i Östersund lämnats in som protest mot 2-årsregeln i fallet med hans senaste *offer*. Tack! Skönt att folk orkar bry sig. En sådan man borde förläggas med *importförbud* ;). Svenska myndigheter borde i samarbete med Thailand inte ens tillåte honom att få inresetillstånd där än mindre hämta hem fler förhoppningsfulla, oskyldiga kvinnor att misshandla och terrorisera."
Läs mer: =>

8/4-99
"Roger Fransson, KD-politiker i Uppsala har gjort ett strålande inlägg i debatten om kvinnomisshandel, NOT! Han har sina egna teorier om att:
– Det finns kvinnor som är ragator och kvinnors makt utövas genom manipulation Håhåjaja, nu grabbar är det fritt fram att dunka på kärringen och skylla på att hon är en ragata. För att hon vågat säga emot! För att hon inte lyder minsta order! För att hon har en egen vilja! FINNS INTE EN ENDA DJÄVLA URSÄKT FÖR ATT MISSHANDLA NÅGON ÖVERHUVUDTAGET!"
Så lääääääääääääätt att säga att någon är en ragata och sedan ska det alltså vara fritt fram och puckla på henne?
Läs mer: =>

8/4-00
"Med tanke på lilla Kalle igår så slog det mig när jag åkte in till jobbet att allt *crap* verkar härstamma från killar. Man kanske skulle skaffa ett riktigt killfilter :)))). Allvarligt talat. Jag har under alla dessa år inte fått något elakt/ilsket/oförskämt mail/inlägg via webben signerat en tjej/kvinna. Men desto fler signerade med ett manligt alter ego. Vad beror det på? Jag vill inte tro på *genus-snack* men det slog mig att det kanske ändå finns befog för det. Av hävd uppträder vi kanske olika i vissa situationer? Vad tror du? Dock vill jag givetvis poängtera att det är undantagsfall det handlar om, som tur är. De flesta har greppat potentialen i nätet, en guldgruva att ösa information ur och knyta kontakter med allehanda lika/oliksinnade världen runt, i samförstånd och i en positiv anda. Och - som jag har sagt förut. Det är inget fel på kritik, negativ eller positiv dito, bara den är konstruktiv och framförs på ett korrekt sätt. Av korrekt utförd kritik och meningsfull feedback utvecklas man, både som kritiker och mottagare av kritiken. Men många har inte fattat detta. De framför inte konstruktiv kritik. De vill inte hjälpa andra att utvecklas. De vill inte utvecklas själva ens. De vill bara kritisera för kritiserandets skull. De försöker bara via andra *blåsa* upp sig själva, mao är det säkert rätt *små människor* i sinnet. Elaka. Småsinta. Missunsamma. Det är bara ett kriterium på problematik hos kritikern själv och inget annat. De äger problemet - ingen annan." Detsamma gäller än i dag. De värsta avarterna verkar fortfarande begås av män. Varför?
Läs mer: =>

8/4-01
"Småbarn med mammor som jobbar heltid blir sämre i skolan. Detta var rubriken till en liten notis i en kvällstidning häromdagen. Det är en undersökning gjord av Joseph Roundtree Foundation i England. Intressant kan då vara att försöka påvisa fädernas påverkan, eller hur? Hur påverkar en faders engagemang/icke engagemang? Hur påverkar det att fadern jobbar heltid, kanske mer? Men tro inte att det hade undersökts eller ens tagits upp i studien. Varför är det helt ointressant? Varför får jag en känsla av att studiens syfte enbart är att ge kvinnor dåligt samvete? Allt skit kan vi skylla på mamma, eller hur? Bäva månde den som vågar kritisera fadern. Det är bara manshatare, nazifeminster och flator som vågar det? Ja, Winberg oxå förstås - den extrema mansrörelsens främsta hatobjekt?" Ja, skyll allt på kvinnan. Det gjorde Adam redan på sin tid :).
Läs mer: =>

8/4-02
"Jag får börja stämpla först den andra september. Först då anses jag som arbetslös. Helt okey för min del. Det innebär med andra ord att jag har en lång, lång skön sommar framför mig. Om jag vill. Alla tre kurser jag går på slutar samtliga nu i april. Så summa summarum, vill jag inte behöver jag inte förhäva mig under maj, juni, juli och augusti. Jag kan erkänna att jag hade mina funderingar på om jag – som många andra – skulle fuska lite, det vill säga inte berätta om avgångsvederlaget och börja stämpla första mars, efter min sex månaders långa uppsägningstid. Men jag insåg att det skulle aldrig funka. Jag skulle få dåligt samvete. Jag skulle ha svårt att ljuga mig fram. Nej, man ska göra rätt för sig. Rätt ska vara rätt – oavsett vad det gäller. Jag kommer inte att lida någon nöd rent ekonomiskt ändå." Ett år ledigt. Och, nej – jag fuskade inte.
Läs mer: =>


7/4-03

Jag har räknat ut att jag tjänar mer än två timmar på helgerna genom att ta bilen in till stan. På vardagarna funkar det bra med pendeln. Två värdefulla timmar. De kan tillbringas i sängen. Eller på annat valfritt sätt. Så i lördagskväll tog jag bilen in till jobbet. Väglaget var perfekt. Solen myste genom molnen. På söndagmorgonen yrde nysnön och vägarna var som isbanor. Jag hatar halka. Jag tycker inte om att köra då. Inte när jag är trött. I går kväll blev det pendeln in som vanligt.

En kvinna i femtioårsåldern hölls inspärrad av maken i 20 år och misshandlades med jämna mellanrum. Hon var blind och därmed än mer hjälplös och beroende av hans välvilja. Må de spärra in honom på 20 år!

Missa inte programmet Uppdrag Granskning på tisdag. Jehovas vittnen skyddar pedofiler. I programmet avslöjas det att Jehovas vittnen skyddar misstänkta pedofiler och de utsatta barnen hängs ut. Hur går detta ihop med det kristna budskapet?

WANTED BY THE FBI.

Kärleken är ett barn,
kan du leka - får du sällskap,
slår du - blir du ensam.
Bo Setterlind

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/4-98
"Är principiellt emot skattefusk - om ALLA (även bolagen) betalade den skatt de ska enligt skattelagsstiftningen och gjorde rätt för sig skulle faktiskt det totala skattetrycket kunna minska. De som har skall varda givet, typ! För det är ju till syvende och sist alla låginkomsttagare som får betala full skatt eftersom de in facto inte har något att dra av eller ens försöka dra av :). Vi som bor i kåk har ju dels låg *hyra* (äldre kåk, låga lån) samt möjlighet att dra av räntorna. En vanlig låginkomsttagare får snällt betala sin hyra, ofta högre än vad vi betalar i ränta och får inte dra av ett korvöre. De har ofta ej bil - utan är hänvisad till långa kommunala resor som en annan geschwint kan dra av 13 spänn milen och komma fortare fram dessutom. Min personliga tidsvinst att åka bil är i snitt 3 - 4 timmar per dag. Men jag är ju inte dummare än att jag drar av det jag är berättigad till, reseavdrag osv. Men sedan jag flyttade till kåk har jag ALLTID fått pengar tillbaks fast jag inte har fått mer utgifter direkt. Lustigt! Men det är mycket jag inte förstår ..."
Läs mer: =>

7/4-99
"För många är våren en svår tid. Många får vårdepressioner, om än att inte alla kanske vill tala om det. Men våren tar på krafterna, nya ovana (efter vintern) känslor släpps fram och vinterns kokong-liknande stadie ska brytas, mer eller mindre med smärta och vånda. Själv hade jag förut problem med djupa vårdepressioner, men sedan jag skaffade hund har jag inte haft några problem varken med våren eller hösten. Varför vet jag inte riktigt, men tror att det beror på att man har mindre tid/lust/anledning till att vara introvert. Men jag minns hur det var. Värst var det på den tiden jag var överviktig. Minns än känslan att känna sig ful och oattraktiv när vinterns tjocka, skyddande kläder inte längre skylde ens kropp. När alla andra klädde sig i tajta, snygga sommarkläder var en annan hänvisad till bylsiga Lindex-tröjor och resårbyxor. Så farligt är det inte nu :), men å andra sidan nu skulle jag ge blanka fan i det. Har inte samma komplex som förr i världen. Duger jag inte, so what? Då får det vara. Ska jag gå ned i vikt är det för hälsans skull och inte för att vara ögonfägnad för andra. Men så kaxig kan man vara nu, så kaxig var man inte förr. Det är ju bara *yta* - som en webbsida med häftig grafig men totalt ointressant om den inte innehåller något substantiellt, *content*. Här känner jag att jag måste lägga in en liten *disclaimer*, därmed inte sagt att smala, snygga människor med automatik skulle sakna *content*, tvärtom är de bara att gratulera om de har bägge egenskaperna ;)."
Läs mer: =>

7/4-00
" Fuck you säger jag bara, ganska så less på folks fasoner på nätet. Undra sa flundra om de uppför sig likadant IRL?" Anonyma idioter på nätet finns det gott om :(.
Läs mer: =>

7/4-01
"Hustrurna ware sina män underdåniga, såsom Herranom. Ty mannen är hustruns hufwud. Såsom nu församlingen är underdånig Christo; Så skola ock hustruna uti alla ting wara sina män underdåniga. (Efesierbr. 5:22)."
Läs mer: =>

7/4-02
"Jag satt och bläddrade lite förstrött i tidningen, samtidigt som jag hade koll på hockey-matchen på TV. Jag vände blad, ögonen fastnade på en rubrik: "Våldsmän får delad vårdnad av barnet". Där försvann hockeyn ut i periferin, ointressant just då. Förresten låg Modo illa till redan då :(. Ja, det är iofs ingen nyhet att våldsmän får delad vårdnad. Det har jag tagit upp flera gånger här förut. Men det som var intressant var att det stod att nu vill en riksdagskvinna ändra på lagen. Inte en dag för tidigt. Domstolarna tvingar i dag barn från misshandelsfamiljer till umgänge med pappan, trots att många barn mår dåligt och är rädda för pappan. Än värre är att domstolar tvingar barn att idka umgänge med fäder som förgripit sig på dem. – Domstolarna ska döma till vad som är bäst för barnen – och inte till vad som är föräldrarnas rätt, säger Inger Ekbom på Bågen i Stockholm. Tacka fan för det. Så sker inte nu. Men så bör det vara. Skönt att se någon våga ta de orden i munnen. Umgänge är ingen rättighet. Det är inte föräldrarnas rätt som det ska tas hänsyn till. Det är barnens rätt. Barnens bästa. Barnens väl och ve. Tänk om fler kunde inse detta. Då kanske dessa långdragna vårdnadstvister som drivs – in absurdum år efter år – kunde vara ett minne blott. Jag har ofta sagt och säger det igen; det är inte barnen som ska utredas av barnpsykologer och barnpsykiatriker. Det är föräldrarna som ska utredas." Ja, jag bara skakar på huvudet. Snart ramlar det väl av?
Läs mer: =>


6/4-03

Jag vill inte ha ett hus vid havet. Det blåser säkert alldeles för mycket där. Men ett litet rött hus med vita knutar med strandtomt vid Mälaren vore inte så dumt. Jagmenarjuattjagärvärddet,ellerhur? Försöka duger. Jag trodde först att det var ett försenat aprilskämt. Men det är på riktigt. Ge henne ett rum på närmaste psykiatriska sjukhus :(. Elak? Ja, men vart är vi på väg? Hybris!

Svenska Akademiens ordlista
hybr|is [hy'-] s. -en övermod, förhävelse

Norstedts stora svenska ordbok
hybris subst. best. f. = el. ~en
starkt överdriven uppskattning av det egna jaget och den egna förmågan vanl. som följd av tidigare framgångar; urspr. (i det antika Grekland) betraktad som den svåraste synden mot gudarna: efter alla segrarna greps spelarna av ~ och det straffade sig.

Det finns män som är lika mycket kvinnor som sina mödrar,
och kvinnor som är lika mycket män som sina fäder,
ty själen har inget kön.
Drottning Kristina

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/4-98
"Något är radikalt fel! Har de senaste veckorna regelbundet fått smärtor i övre magen, kan inte stå ligga sitta eller gå, det varar i 5 - 6 timmar varje gång. Och jag är smärttålig i vanliga fall, så något är fel mao." Det var gallsten. Jag skriver även om varför jag inte litar på läkare.
Läs mer: =>

6/4-99
"Fick en indikation i helgen på att somliga som hållit sig förnär tidigare tycks ha ändrat uppfattning. Sorry! Jag är exakt samma Annica som för 10 år sedan, varken bättre eller sämre. Dög jag inte då så duger jag inte nu heller. That´s my point of view! Take it or leave it! Jag tänker då inte anstränga mig. Har inte andra gjort det tidigare så...." Antingen duger man eller inte. Det finns inget mellanting och definitivt ingen ångervecka.
Läs mer: =>

6/4-00
"Många drömmer om ett evigt liv fast de inte vet vad de ska ta sig till en regning söndagseftermiddag. Susan Ertz" Såsantsomsagt.
Läs mer: =>

6/4-01
"Vart är vi på väg? Jag är stolt över att vara svensk, NOT! Migrationsverket medverkar till rena rama lurendrejeriet för att tillsammans med polisen splittra en familj. Med löfte om praktikplats? Den handläggaren borde sparkas pronto! Han/hon kan inte anses ha agerat humant. 700 Kosovo-albaner som bott länge här och acklimatiserat sig ska nu utvisas, deras tillfälliga uppehållstillstånd förlänges ej. 700 människors liv har slagits i spillror, på ett eller annat sätt. En del kanske kommer att kunna hantera detta, men flertalet lär må väldigt, väldigt dåligt nu. Hoppet är det sista som överger människan, sägs det. De flesta har nog hoppats på att efter så långt tid få stanna, trots vetskapen om att det bara var ett tillfälligt uppehållstillstånd. Honnörsorden solidaritet och humanitet börjar förlora sin innebörd."
Läs mer: =>

6/4-02
"Ha en bra dag!" Funderar även över bruket av META-taggar.
Läs mer: =>


5/4-03

Ont ska med ont fördrivas.
Smärta ska med smärta fördrivas.
Jag såg på nyheterna om en tjej som hade för (o)vana att skära sig i handlederna titt som tätt. Hon hade utsatts för övergrepp som liten flicka. Hennes tillit till omgivningen var zero. Det var hennes ångestventil att förorsaka sig själv smärta. Det var bättre, enligt henne, att hon själv åsamkade sig smärta än att andra gjorde det. Omgivningen förstod inte hennes problem. Tvärtom verkade många negligera det hela. Hur kan man göra det? Nu har hon via terapi kommit över detta destruktiva beteende. Jag hoppas det kommer att bestå. Men hur många ungdomar får dem möjligheten? Det är ett problem som eskalerar. Det fanns redan på min tid, men har tydligen bara blivit värre och värre. Detsamma gäller olika varianter av ätstörningar. Karin Boye skrev om "att visst är det svårt när knoppar brister" och de flesta anser nog kanske att hon diktade om problematiken med vårdepressioner. Men jag tror att många ungdomar har det svårt med inträdet i vuxenvärlden. Jag tänker närmast på det när jag läser hennes dikt.Efter det att jag skrivit detta ovan
fick jag besked om Trasdockan.
Vila i frid! Må du finna det
du sökte på andra sidan.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/4-98
"Var och handlade igår, mycket folk i affären. Javisst, det är ju påsk nästa helg. En annan har tappat känslan för helger. Anledningen till det är tiden jag jobbade i affär, hela denna hysteri runt helger då folk handlade som galningar förtog mina egna *helgkänslor* samtidigt som det aldrig var helg då man alltid jobbade själv när andra var lediga. Så gula dukar ligger kvar i mina skåp :), inte lär jag koka några ägg heller fast hönorna värper på ackord nu." Nya jobbet lär inte heller spå på helgkänslorna ;). Alltid redo!
Läs mer: =>

5/4-99
"Ha en underbar dag!"
Läs mer: =>

5/4-00
"Sjukt! Sjuukt! Sjuuukt! Gruppvåldtäkten i Rissne när 7 killar brutalt våldtog en 14-årig flicka anses av åklagaren som grovt sexuellt utnyttjande, dvs konsekvensen blir strafflindring vid eventuellt fällande domar. Varför denna kovändning? Jo, flickan hade druckit alkohol. Sens moral, förövaren slipper lindrigare undan om våldtäktsoffren har intagit alkohol innan. Undra sa flunda om det gäller mord, misshandel och rån? Samt män? Tänk om den manliga åklagaren som tog beslutet ovan festade till i helgen och råkade passera garaget i Rissne lite på sniskan. Rent hypotetiskt, tänk om han där blev indragen och våldtagen av 7 äldre män. Varför får jag en känsla av att det skulle bli annat ljud i skällan då?"
Läs mer: =>

5/4-01
""Ishockey är en bra sport för kvinnor. Man behöver inte förstå så mycket". Ett puckat uttalande av Håkan Södergren, hockeykommentator. Är det inte det jag alltid är sagt, män är övervärderade. NHL-spelare tjänar miljoner efter miljoner, trots att sporten inte kräver något. "När en kvinna gifter sig undergår hon en sådan själsförändring att hon ej längre lämpar sig för fast anställning". Detta lär ha yttrats av en svensk arbetsgivare runt 1930. Håhåjaja....varför blev jag inte ens förvånad? Upprörd? 1930 - inte sååååå där värst länge sedan. Vad säger ni om detta uttalande av en tysk professor 1914, Hans Friedenthal. "Tankearbetet kommer att leda till att kvinnan blir flintskallig, samtidigt som hennes ökande manlighet och förakt för skönhet gör att det växer hår i hennes ansikte. I framtiden kommer alltså kvinnorna att vara flintskalliga och ha långa mustascher och skägg som patriarker". Det är sällan jag ser några behårade _och_ flintskalliga kvinnor nuförtiden? Jag undrar om de ens fanns då på Tivoli? Vad sägs om den franska antroplogen Gustave Le Bons uttalande 1879? "Alla psykologer som studerat den kvinnliga intelligensen erkänner idag att den representerar den lägst stående formen av mänsklig utveckling och att en kvinna står närmare ett barn eller en vilde än en vuxen, civiliserad man. Det finns kvinnor som är överlägsna genomsnittsmannen. Men eftersom de är lika ovanliga som gorillor med två huvuden kan vi helt bortse från dem". Gorillor med två huvuden *skrattar högt* - hur tänkte han, egentligen? Än roligare var ny-nazistens önskan om att flytta från Sverige. Han yttrade en önskan om att få möjlighet att flytta till ett land där de inte tar emot invandrare. Men *halleduttan* då - hur skulle han komma dit? Han skulle själv vara en invandrare! Boken jag köpte på bokrean, Töntar & Tabbar, är en riktig guldgruva :)." Boken rekommenderas än i dag.
Läs mer: =>

5/4-02
"Ibland undrar jag vad det är för människor som lever ut sina obskyra sidor på nätet. Är de likadana i verkliga livet? Går de fram till folk på tunnelbanan och frågar vilka trosor andra har på sig? Går de in till grannen och klottrar webadresser till porrsajter på tapeterna? Antagligen inte! Förmodligen är de i verkliga livet tvärsemot hur de uppträder på nätet. Fega! Blyga! Tysta! Mesiga! Förkrympta! Sneseglare! Överdrev jag nu? Men....det kan tyckas som om somt och somliga transformeras - likt Dr Jekyll och Mr Hyde - till en helt annan person så fort de sätter sig bakom ett tangentbord och en Internetuppkoppling. Hyfs och vett fastnar på något oförklarlig sätt och filtreras bort i modemet? Hur ska man annars tolka det? ;-/ Detta är säkert ett fenomen som många andra håller med mig om?" Lång drapa om nätet och dess möjligheter, mest i negativt hänseende.
Läs mer: =>


4/4-03

En olycka hade hänt vid Barkarby station när jag var på hemväg. Krångligt värre. Vi fick gå av i Spånga och klämma in oss i bussar mot Jakobsberg. Knöl och gnöl. Men å andra sidan så konstaterade jag nytert att jag levde. Jag låg inte utsmetad som en kladdig fläck på spåren, eller vad det nu var som hade hänt på stationen. Jag hade absolut inget att klaga på. Egentligen. Så det var bara att gilla läget. En halvtimme försenad. So what? Jag hann med det jag skulle ändå.

Det jag skulle hinna med var att åka med Smulan till veterinären. Veterinären lyssnade på hjärta och lungor. Det verkar inte vara något problem med hjärtat i alla fall. Lungorna lät okey, i den måtto att man undantar då att hon har uppenbara problem att få in och ut luften. En trolig öli (övre luftvägsinfektion) var diagnosen. Med ett stort frågetecken. I värsta fall kan det vara något som hindrar passagen i övre luftvägarna, worst case exempelvis en eller flera tumörer som trycker på och tränger till. Ja, Smulan är ju tidigare opererad för just maligna tumörer. Penicillin ordinerades, samt ögondroppar till en eventuell infektion i ögonen, förutom starren. Blir hon inte bättre av penicillinkuren måste vi åka för ytterligare undersökningar på Ultuna djursjukhus.

När jag gick på Poppius journalistskola fick jag lära mig många saker. Faktiskt! :) Även om jag nu inte använder det i vardagslag. Men jag kan däremot reta mig till vansinne på andra journalisters språkbruk i tjänsten. Braskande rubriker som "Volvo sparkar 100" eller "Volvo avskedar 100" får mig att se rött. Jag tvivlar starkt på att 100 personer samtidigt på Volvo har misskött sig så in i den milda grad att de förtjänar att avskedas eller sparkas (ett avskedande innebär i princip att den anställde får gå samma dag). Det är himmelsvid skillnad mellan orden uppsägning och avsked. Avsked kan i princip bara ske när någon misskött sitt arbete. Uttrycket sparka låter än värre, men betyder ungefär samma sak. Nej, uppsägning är korrekt ord att använda. Personal kan varslas (få en förvarning om eventuell uppsägning). De kan sägas upp. Vid en uppsägning (oftast på grund av arbetsbrist) har man alltid rätt till avtalsenlig uppsägningstid. That´s it. Catarina Grünbaum har skrivit en bra bok som tar upp detta och andra avarter i det svenska språket, Språkbladet. Rekommenderas! Själv har jag aldrig fått sparken eller fått avsked från någon tjänst jag haft. Däremot har jag både varslats och blivit uppsagd på grund av arbetsbrist två gånger i hela mitt liv. Den senaste gången var på Tele2, då jag och 62 andra fick gå på grund av en omorganisation/indragning av flera avdelningar. Det var tråkigt. Men sådant händer. Speciellt inom den bransch jag då jobbade i, IT-sektorn. Men å andra sidan var Tele2 väldigt generösa mot oss. Själv fick jag ett helt års uppsägning med fullt betalt utan närvaroplikt. Det var då jag passade på att plugga på Poppius.

Gud gjorde män starkare men inte nödvändigtvis intelligentare.
Han gav kvinnor intuition och feminimitet, och använd på rätt sätt,
överträffar den kombinationen lätt hjärnan på alla män jag mött.
Farrah Fawcett

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/4-98
"Undra sa flundra - om gädda är en fisk? Vem har attitydsproblem?"
Läs mer: =>

4/4-99
"Annars finns inget hemma som tyder på att det är påsk. Inga gula dukar! Inga kokta målade ägg! Inget påskpynt! Inget påskris!" Pynta? Förspilld kvinnokraft?
Läs mer: =>

4/4-00
"From dust till dawn. Skum filmrulle som gick på fyran i söndags. Men...George Clooney var ju med och bara han var värd att se, oavsett om halva filmen försvann i en underlig intrig mot slutet. Jag måste ha en bisarr smak, hans statuering var snygg och såååååå sexig :). Vart hittar man en George Clooney-klonad kopia med dito tatuering? Vet du vart, maila på studs :)."
Läs mer: =>

4/4-01
"Heja Handels! Gå i bräschen för att låga kvinnolöner höjs. Jag stödjer er fullt ut och det tror jag de flesta gör. Alla talar om låglönesatsningar, utom arbetsgivarna verkar det som." I år är det Kommunal som kämpar på. Jag hoppas de höjer deras löner. Det är de väl värda.
Läs mer: =>

4/4-02
"Jag fick ett tungt och innehållsrikt brev via snigelposten igår. Adressaten var Datainspektionen. Innehållet beredde mig många goda skratt. Tyvärr parat med ett visst vemod över sakernas tillstånd." Jag fick faktiskt ett brev i veckan från dem. Deras årsredovisning? Why?
Läs mer: =>


3/4-03

I dag ska jag ta Smulan till veterinären. Hon har visserligen slutat att kraxa och hosta, men jag vill att Stavenborn lyssnar på hjärta och lungor; för stundtals andas Smulan lite väl tungt. Fortfarande. Vilket oroar mig. B. fick en veritabel chock när han kom hem häromdagen. Smulan – pluttinuttduttibutt – hade bajsat "på sig" i köket. Jag hade, som vanligt, gått en runda innan jag åkte, men tyvärr blev hon nödig när hon var ensam hemma. Stackars gummanpumman. Det var länge sedan det hände. Det måste ha suttit långt inne innan hon gjorde ifrån sig på köksmattan. Klok hund förresten, det var tydligen bara att ta mattan och slänga den åt helskotta samt torka av lite lätt runt omkring. Men B. har en rejäl kräkmage och hade uppenbara problem med den uppgiften. Gissa vem som hade fått göra det annars om jag hade varit hemma :)? Kräkmage är inget jag är förskaffad med. Den blev jag av med när jag jobbade inom "senilsvängen". Det är mycket skit jag har tagit rätt på, både bokstavligt och bildligt talat.

Snö? Vem har beställt det? Inte jag i alla fall.

På tal om annat. Det lilla Joke-programmet stop.exe. Den filen innehåller inte virus och är inte i sig ett virusprogram. Sådetså! Hade så varit fallet hade jag givetvis tagit bort filen. Dummare än så är inte ens jag. Dessutom hatar jag virus i alla former. Det är ett djävla otyg. Filen stop.exe har legat ute på nätet sedan 1997. Mitt Norton Antivirus flaggar inte för filen och det beror på att Symantec anser att Joke Program inte är ett virus:
This program is not a virus and will not perform any malicious actions on the computer. This is a "joke program." Joke programs attempt to display something humorous or pretend to perform a malicious action.

Jag mailade till Trendmicro som tydligen har denna fil i sin viruslista. Svaret jag fick gav vid handen att jag har rätt och har så haft i alla dessa år. Den som inte tror mig kan antingen läsa på Trendmicros hemsida eller slänga iväg ett eget mail till dem. Svårare än så är det inte.

-------- Original Message --------
Subject: RE: Joke Programs
Date: Sun, 30 Mar 2003 19:54:53 +0200
From: kaja.narum@trendmicro.se
To: atiger@swipnet.se

Hi Annica,
This is what we, Trend Micro recognise a joke program to be:
Joke programs
Joke programs are ordinary executable programs. They are added to the detection list because they are found to be very annoying and/or they contain pornographic images. Joke programs cannot spread unless someone deliberately distributes them. To get rid of a Joke program, delete the file from your system.
We do not categorise them as viruses.
Kind Regards,
Kaja Narum

Livet är som en avloppsledning.
Vad du får ut av det beror på vad du stoppar in.
Tom Lehrer

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/4-98
"Igår så kom en kille med en praktikant som ville hälsa på mig, Annica Tiger med stort T :-). Ja, jag är alltid lika förundrad - que pasa!" Han fick en kram och det gjorde väl hans dag väl värd?
Läs mer: =>

3/4-99
"Morsan ringde igår, de funderar på att åka över och fika på måndag. Hon hade sett mig i Avisen (hon hade stolt visat grannen artikeln), tydligen hade de fiskat fram en bild oxå - *Annica nyfiken*. Vi brukar inte få den förrän till söndagen här norr om stan, har iaf sett *korret* till artikeln och det godkände jag utan ändringar. Ämnet? Abuse - såklart! På torsdag ska jag köpa Svenska Dagbladet, då finns en artikel om mig i bilagan. Ämnet? Mer utbildnings - och yrkes-relaterat. Jante? Släng dig i väggen ;). Tids nog sitter du på axeln igen." Artikeln i Svenska Dagbladet var kanon.
Läs mer: =>

3/4-00
"Sovit. Sovit." Ja, sömn är en gudagåva.
Läs mer: =>

3/4-01
"Ja, en del tycks läsa min dagbok som fan läser bibeln, utan att förstå nyanser och ens försöka uppskatta den raljerande tonen. Det här är ingen stående krönika i kvällspressen, där skulle kraven vara bra mycket högre. Eller? Nej, det här är min dagbok där jag skriver ned det som faller mig in, varken mer eller mindre. Jag tycker om att skriva. Jag hoppas och tror att även andra märker det. En text kan må bra av att förstärkas och förtydligas. Måhända att jag stundtals är övertydlig, men å andra sidan verkar det ibland behövas. Hur någon uttrycker sig i text behöver inte återspegla personen IRL. Ord i skrift ger ett hårdare intryck än talade ord. Talade ord har mer nyans. Min svenska-lärare uppskattar mina texter som tur är, annars skulle jag säkerligen få något sämre betyg - mardrömmen hade ju varit en manlig lärare med noll humor. Att hävda att jag är en klimakterie-kärring eller lider av PMS slår bara tillbax mot betraktaren. Sådant är knappt lönt att ens bemöta. En man skulle på sin höjd få epitetet - en man som hävdar sin åsikt med ett visst eftertryck. Jag minns när Susanne skulle göra en intervju med mig för x antal år sedan, så var hon beredd på en bitsk, barsk, *bitchig* gammal dam och så kom lilla jag, brunögd, vän och timid. Ja, då var det lilla jag - några kilo till har tyvärr adderats sedan dess. Pondus heter det visst när detsamma förekommer hos män ;). Aj, jag kunde inte låta bli!"
Läs mer: =>

3/4-02
"B. har varit sjuk hela påsken. Nu har han lyckats smitta mig :-(."
Läs mer: =>


2/4-03

Jag klarade mig från att drabbas av något aprilskämt. Tror jag. Jag har inte ens noterat något överhuvudtaget. Tror jag. Det kan ju bero på att jag inte letat efter dem. Jag tycker att skämta aprillo är ganska överskattat. Som så mycket annat. Det blåste alldeles infernaliskt i går. Klockspelet vi har på verandan höll på att driva mig till vansinne när jag skulle sova :). Efter fyra timmars sömn – på sin höjd – gav jag upp. Att bara sova mellan 09.00 – 13.00 efter en vaknatt är lite i det minsta laget. För mig i alla fall. Trötter hela natten. Men sådant får man räkna med. Det finns värre saker. Som.....att Irakkriget drar ut på tiden. De som drabbas värst är – inte helt otippat – de vanliga människorna. Jag undrar hur det hela ska sluta. Jag tror inte att det kommer att komma något gott ur detta. Inte ens i förlängningen.

Jag skulle behöva en lobotomi för
att bli jämlik med männen i Hollywood.
Roseanne Arnold

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/4-98
"Kort och koncist - men ha en trevlig dag hälsar en *stressad* Tiger på språng!"
Läs mer: =>

2/4-99
"När jag säger till en tjej att - wow, vad fräsch du ser ut idag eller vilka fina ögon du har - betyder det bara att jag ger en komplimang. Komplimanger är viktiga, om de är ärligt menade. Komplimanger behövs för självkänslan. Syns man inte, finns man inte. Men innebär ju inte med automatik att jag konverterat, blivit lesbisk och tänder på tjejen ifråga. Fast en del killar tycks inte klara av detta, komplimanger från tjejer. Skrattade gott när jag hörde att en kille trodde att jag hade tänt på honom bara för att jag framförde en komplimang om att han hade djupa, vackra mörka ögon. Så det kan bli?"
Läs mer: =>

2/4-00
"Otroligt kul! Bra för egot! Jante - släng dig i väggen!" Positiv respons är alltid lika roligt att få.
Läs mer: =>

2/4-01
"Jag läser om 1800-talet i litteraturen nu och det gör en knappast mindre argsint, mer likt en pittbull-terrier, sanna mina ord. Hur är det med män? När de läser litteraturhistoria samt gamla alster, kan de känna samma rättmättiga ilska för alla orättvisor? Eller har de ett inre filter som gör att de inte noterar? Observerar? Reagerar? George Elliot skrev Adam Bede 1859. Nu var ju George en kvinna, Mary Ann Evans, men en kvinnas röst vägde lätt på den tiden, så hon valde som så många andra att publicera sig under en manligt alter ego. Hon skrev om Hetty, en fattig bondflicka vars romans med en rik förnäm yngling bar frukt i form av en graviditet. Valet för en fattig kvinna på den tiden var att föda sitt oäkta barn och tigga sig genom livet. Vilken framtid fanns för henne? Barnet? Barnet fick en tragisk död. Att de förnäma överklassmännen skulle ta sitt ansvar var det aldrig tal om. Tänk om alla kvinnors lidande genom tiderna kunde "staplas", jämföras och mätas. Hur lång, tung, vid, bred, hög skulle inte den stapeln bli? I detta perspektiv blir ens egna små bekymmer så fjuttiga. Att det dessutom fortfarande finns kvinnor som inte vill förknippas med ordet feminism är i mina ögon förunderligt. Det är att förråda sitt eget kön och att förneka historien. Vi kan inte gå framåt om vi inte blickar bakåt. Drar lärdom. Försöker förstå! Det finns kulturer i världen som inte kommit lika långt som oss i utvecklingen. Om vi nu har kommit så långt, egentligen? En skild trebarnsfar *knullar runt*, sår sin vildhavre och hans roman om detta skulle på sin höjd kallas självutlämnande. En dito trebarnsmor får stämpeln slampa och oansvarig. Ja, den som inte förstår vilken kvinnlig författare som avses kan ju maila mig så ger jag besked."
Läs mer: =>

2/4-02
"Så undrar en del varför jag väljer att exponera IP-nummer i mina gästböcker och anslagstavlor. Det beror helt och hållet på att folk tydligen inte är mogna att klara av att använda Internet utan vissa kontrollmekanismer. Sedan att det finns idioter som inte ens stoppas av det vet vi alla om. Nu skulle jag kunna be webhotellet *greppa* fram ur loggfilerna vilket IP-nummer som besökte gästboken när inlägget nedan gjordes. Men jag ids inte......inte denna gång.
Sun Mar 31 19:14:46 2002 Jimmy from (null) Hej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullareHej jävla fitt knullare "

Läs mer: =>


1/4-03

Ha en bra dag!
Jag tänker ha en bra natt.
Jobba, sova och äta – i rätt ordning nu :).

En rik man är inget annat än en fattig man med pengar.
Fields

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/4-98
"Saxat ur mailskörden igår:
tjena!!
är du manshatare?

Hur i all fridens namn kan någon komma på en sådan absurd tanke :)))) *LOL*? Jag som varit gift tre gånger och har barn? Som umgås hellre med män än med kvinnor i min egen ålder? Så var det med det! Man behöver väl inte hata män bara för att man har åsikter?"

Läs mer: =>

1/4-99
"Är alldeles för känslig för *vibbar* och folks beteenden, dock givetvis ingen av mitt sällskaps. Bäst att tillägga det *skrattar*, så ingen anar några *scandal beauties*." Minns det som i går. Minnet är bra, men kort – inte alltid det gäller.
Läs mer: =>

1/4-00
"Jag har aldrig gillat allt tjafs på och runt 1:a april. Men det är väl min profil som granskare/controller som orsakar att jag inte gillar det :) - full koll, inga oplanerade överraskningar här inte."
Läs mer: =>

1/4-01
"Hönsintrång. Vart anmäler man det?" ;)
Läs mer: =>

1/4-02
"Låt första april bli en internationell mansdag Män får numera rösta, samt äga och ärva. De självklara rättigheterna - kan tyckas nu så här i efterhand - fick de för cirka 75 år sedan. Jag föreslår att vi instiftar en internationell mansdag den första april. Varför? Jo, av den enkla anledningen att vi inte lever i ett jämställt samhälle. Trots att många ofta försöker hävda motsatsen. Visst börjar det luckras upp. Vi kan diskutera om våra olika könsroller. Så långt, så väl. Men på något sätt konserveras våra könsroller och förs över till nästa generation, mer eller mindre omedvetet. Jämlikhetsarbetet verkar ha gått i stå. Fortfarande gör vi skillnad på könen i barnens uppfostran, måhända omedvetet men ändå. Men det är så mycket mer. Makt! Anpassning! Dolda budskap! Vi ser inte längre orättvisorna? Vi måste ompröva våra attityder och värderingar för att mötas som jämlikar. Vi kvinnor måste sluta upp med att racka ned på de maskulinistiska grupperingar som männen bildat i sin strävan att uppnå jämlikhet med oss kvinnor. Det kanske inte är roligt för dem att bli jämförda med nazister och få glåpord som nazimaskulinister kastade efter sig? Prostatamaskulinister är ett annat vanligt skällsord som kan höras i heta debatter, precis som om män skulle tänka med prostatan. Låt oss sansa oss. Låt oss mötas som jämlikar. Männen vill bara få samma rättigheter som vi kvinnor redan har. Det är väl inte svårt att förstå? Istället för att försvåra männens strävan borde vi kvinnor uppmuntra och hjälpa dem. Vi tjänar alla på att bli mer jämlika. För inte är vi jämlika; när man kan läsa om allt detta nedan var dag i medierna. Det gäller globalt, såväl som här hemma i Sverige. Jag - som kvinna och medmänniska - känner att jag måste hålla med dessa maskulinister. Leve maskulinismen!" 1:a april var det.
Läs mer: =>


<----Till mitten av månaden.

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,