Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till slutet av månaden ---->

15/8-02

Nalle förekommer ofta i mina drömmar,
de jag nu minns rester av på morgonen.

Tårar märker man, men om hjärtat blöder - vem ser det?
Hsuh Wen

14/8-02

Häromnatten (mot morgonen till) vaknade grannen av att en grå Passat smygkörde sakta omkring här runt husen och bilarna, rutorna var nedvevade och föraren verkade alldeles för nyfiken för att vara en vanlig Svensson; speciellt med tanke på tidpunkten. När hon yrvaket gick ut och frågade honom vad han sysslade med svarade han bara att han inte kunde tala svenska. När hon då hotade med att ringa polisen drog han järnet med en djädrans kareta. Så mycket svenska kunde han i alla fall. Det känns inte speciellt tryggt att veta att folk sonderar terrängen nattetid. Bodde jag ensam skulle jag nog vara än mer uppskärrad. Jag känner mig i alla fall trygg med att min make är fullt kapabel att hantera vem det än månde vara som försökte ta sig in. Men ändå.....

Nu är det dags för regndans. Igen! Det är så torrt att björkarnas blad gulnar och faller i förtid, så även andra buskar och lövträd. Värmen är olidlig. Det är knappt lönt att duscha. Innan man har torkat sig är man lika svettig. Igen!

Jag är lite efter min tid.
Stryka slipsar i alla ära.
KRYSSA i första kvinnliga kandidat istället för att STRYKA :).
Jo, jag röstar varje gång.
Även om det inte kan tyckas som det.

Det sägs ju att en miljon apor med varsitt tangentbord
till slut skulle skriva Shakespears samlade verk.
Tack vare Internet vet vi nu att det inte är sant.
Robert Wilensky

13/8-02

Vad folk gör i sängen är helt ointressant och påverkar inte deras yrkesroll. Detsamma gäller generellt vad de pysslar med på fritiden. En person som odlar liljor på sin fritid är inte sämre i sin yrkesroll än den som har som hobby att knyta ryor, slöa på soffan, bowla, spela på trav, lyfta skrot, snida träslöjd och allt vad man nu kan tänkas hitta på att göra på sin fritid. Inga människor är felfria. Men vissa bör vara mer felfria än andra och hit räknar jag människor som arbetar inom rättsväsendet och polis. En man som misshandlar sin fru och/eller sina barn är inte lämplig att vara polis. Punkt slut! Han är definitivt inte lämpad att bli omplacerad till att utreda andra fall av kvinnomisshandel. Basta! Utsatta kvinnor måste kunna känna sig trygga hos och med farbror polisen. Inte undra på att så många kvinnor inte törs anmäla fall av kvinnofridskränkning. De känner inte att de blir tagna på allvar. Ett akut trovärdighetsproblem!
– Man måste se på varje enskilt fall. Mannen kan exempelvis har varit utsatt för en stark provokation, säger Ulf Berg i artikeln som jag länkar till ovan; chefsjurist på Rikspolisstyrelsen och ledamot i ansvarsnämnden.
Och? Jaha? Vadå?
Våld löser alla problem?
När orden tryter så ta till näven!
Bättre slå än illa fäkta?
Varför tycker jag det låter som om denna Ulf Berg har samma mantra som de extrema mansgrupperingarna? Kvinnan får skylla sig själv. Hon har provocerat fram våldet. Hon har brist på social kompetens.
– Hon hade saltat dåligt på maten, därför gav jag henne en hurring.
– Hon hotade med skilsmässa därför hällde jag whisky på min frus – av mig – sönderslagna ansikte för att poängtera min inställning till detta påfund.
– Hon hade varit ute på en date med en ny kille därför trängde jag mig in hos min före detta flickvän nattetid och misshandlade henne inför våra barn. Jag ville markera min äganderätt.
– Hon stod och diskade. Jag var lite på röken. När jag började tjafsa om den förestående skilsmässan kastade hon en tallrik på golvet. Då blev jag förbannad och tog köksstolen och svingade den mot hennes rygg så hon stöp. VaFan, lite ordning får det väl vara på torpet. Det är jag som bestämmer! Hon har ingen talan.
– Hon tog sig ton. För att tysta henne gav jag henne en rak höger.
– För att hindra henne från att ens kika på andra karlar så brukar jag regelbundet klå upp henne i rent avskräckande syfte.
– Hon hotade med skilsmässa. Det accepterade jag inte och det var därför jag stack kniven i henne.

Tyranner saknar sällan förevändningar.
Edmund Burke

12/8-02

Grattis!
Guld till både Kajsa och Carro.
För Kajsa kanske en vanlig dag på jobbet?
Carolina med sin otroliga sjukamp
– vilken idrottskvinna!
Man blir glad bara man ser henne :).
Spelevinken personifierad.
Livet leker och må det fortsätta så.

Har du en tonårsdotter?
Har du full koll på vad hon sysslar med på nätet?
Den nya trenden att sälja
sex-bilder via nätet har inga globala gränser.
Jag tycker inte att utvecklingen
alltid går framåt.

Läs mer om björnarnas helvete.
Du kan hjälpa till!!!!

Rätten till dumhet skyddas i lag.
Den ingår i de mänskliga rättigheterna.
Mark Twain

11/8-02

Mina ögon tåras!
Hur kan vi människor vara så här grymma mot försvarslösa djur? Stackars nallar *Annica gråter*. Ibland ger jag upp hoppet för mänskligheten. Hur kan någon människa vara så här grym mot sina medmänniskor? Kanske det är dags för en "big bang"? Låt oss alla transformeras till encelliga amöbor. Var det inte där vi började för miljoners år sedan?

Marina hade bra funderingar i går. Nej, det spelar ingen roll hur försiktigt och säkert du själv kör om vägen befolkas av andra idioter. Ursäkta uttrycket. Sedan skriver jag under på förslaget att KRYSSA IN en kvinna i valet. Tänk om alla strök ett brett streck över alla slipsar på valsedlarna; då kanske det kunde komma in lite fler kvinnor i politken. Inte för att allt med automatik skulle bli så mycket bättre då; men kan det bli sämre?

Jag har inte anmält min sida "Kvinnor på nätet" till någon topplista, se nedan. Jag var inte ens vaken så dags när anmälan gjordes enligt listmoster. Undra sa flundra vem som gjort det?

Från fanatism till barbari är det bara ett steg.
Denis Diderot

10/8-02

Hur länge är ett barn ett barn?
Rent juridiskt går väl brytgränsen vid 18 år. Men för en mor och far tror jag att ett barn alltid är ett barn. Jag misstänker att mina föräldrar fortfarande ser mig som ett barn, trots min relativa mogenhet; om man nu räknar mogenhet i antal år (48 år). Själv ser jag mitt barn som ett barn, om än speglad i en mycket vacker, mogen kvinna. Jag har med all säkerhet inte varit eller är rentav inte världens bästa mamma eller mormor. Detta kanske beroende på vilken betraktaren är förstås. Men jag har alltid försökt att göra det bästa jag kunnat, trots att en del val varit svåra. Mycket svåra! Nu har jag bara ett barn, fler lär inte komma – med tanke på min ålder.

En sak som är mycket viktig när det gäller barn är att man inte särbehandlar barnen, varken positivt eller negativt. Jag fick mig till livs en historia häromdagen som gjorde mig fullkomligen rasande; å andras vägar. När jag var liten fick jag tyvärr uppleva detta med särbehandling – negativ dito. Jag växte upp med en känsla av att jag inte dög, jämfört med min några år äldre bror. Det var min farmor som var största boven i dramat, om än kanske inte fullt medvetet – men jag vet att min plastfarfar ofta försökte påpeka detta faktum för henne. Utan resultat. Att sedan min storebror påverkades av detta var ganska naturligt skulle jag tro. Han fick lite hybris månne? Han var utstuderat elak mot mig när vi var små. Men det är inget som går att göra något åt nu. Bägge två är döda. Jag lever med den hälsan. Men det jag ville komma fram till är att man som förälder eller annan anhörig måste behandla barn lika. Nu gäller det inte att ingen aldrig någonsin ska få en centimeter längre glassbit eller inte. Det jag listar nedan är vad jag tycker. Men det är inte med automatik rätt. Jag tror de flesta förstår vad jag menar? Lika regler för alla barn. Lördagsgodis till alla eller ingen. Lika mycket tid till barnen. Kalle blir ledsen om han aldrig får följa med till Zoo, eller om han bara får följa med varannan gång. Lika många julklappar i antal (gäller framförallt små barn – förleds icke att tro att de ej kan räkna), om än innehållet givetvis inte kan vara lika krona för krona. Uppmuntra barnen lika mycket. Alla behöver uppmuntran och bejakning. Alla barn är olika, precis som vi vuxna. Men vi är alla lika inombords. Kärleks- och ömhetstörstande. Aldrig blir vi stora :).

Det går bra för våra svenska fri-idrottare.
Grattis till medaljregnet nere i Munchen, EM.


9/8-02

Jag må ha blivit vän med min bakmaskin men definitivt inte med min rygg. Nu kan man kanske förledas att tro att det bara är latmasken som tagit den i besittning. Men så är icke fallet. Ryggontet begränsar mig. Jag kan inte gå några längre sträckor, vilket jag tycker är tråkigt. Den som kanske lider mest av det är Smulan. Jag vill så gärna gå långa rundor med henne, speciellt nu när jag märker att hon också saknar Nalle – på sitt sätt. Jag kan förvisso sitta utan större besvär och i alla fall ligga på den ena sidan av ryggen, men inte mycket mer. Det är tråkigt. Snart börjar de kurser jag ska gå på i höst och då vill jag vara fit for fight igen. Basta! Vilka kurser? Jo, tre stycken närmare bestämt, fast jag vet inte om alla kommer igång. En som rör journalistik, en annan som berör reklam, marknadsföring och copywrite samt en tredje som behandlar typografi – att göra broschyrer och trycksaker med mera, med flera :). Jag ser fram emot höstens kurstarter.

Jag höll på att sätta eftermiddagskaffet i fel strupe när jag slog upp Expressen i går. Snacka om att ge psykopaten ett ansikte. Samme man handlar denna artikel om. Till en början verkar psykopaten varm, omtänksam, trevlig och fin – rena rama svärmorsdrömmen. Läs artiklarna jag länkar till ovan så förstår ni vad jag menar. Det är väl inte konstigt att folk duperas – i början? Sedan när helvetet brakar loss är det ofta för sent. Rena rama hjärntvätten.

Att skratta åt förnuftigt folk
är dårarnas privilegium.
Jean de la Bruyere

8/8-02

Jag drömde att jag grävde upp Nalle. När jag vek undan filten så levde Nalle. Han piskade med svansen och log brett gentemot mig. Han var så glad och lika glad var jag över att allt var som vanligt – igen. När jag vaknade insåg jag att det bara var en dröm. Gud – vad jag saknar honom. Jag trodde inte att man kunde sörja en hund så. Det är inte första gången jag har varit tvungen att ta ett sådant här beslut, men de tidigare tillfällena var inte alls lika svåra.

År 1864 blev hustruaga ett brott enligt svensk lag. Tyvärr har det nog inte hänt så mycket på alla dessa år. Jens Orback blev intervjuad om vårdnadslagen av tidningen Bang, han anser "att genom att ha gemensam vårdnad för alla så slutar män att slå på sikt". Enkel förklaringsmodell. Det fanns en tid, inte för så länge sedan, då mannen hade en oinskränkt makt över familjen. Kvinnan hade inget att säga till om, var inte myndig, hade inte vårdnaden om barnen, hade ingen rösträtt och hennes enda roll i livet var att producera mannens barn. Inte var problemtiken med kvinnomisshandel mindre på den tiden. De flesta fall av våld mot kvinnor begås av hennes partner eller före detta partner. Jag hörde på TV att allt fler och fler bryter mot givna besöksförbud. En kvinna är inte lika mycket värd som en man, kan det tyckas. Är det så enkelt att det handlar om en maktkamp? En ganska onödig sådan oxå. Feminism är för många män synonymt med ett rött skynke framför ögonen och verkar väcka reptilhjärnan hos dem. Har vi inte kommit längre? Kommer vi att komma längre? Jag hoppas att mitt barnbarn – Linus – kommer att växa upp som den generation där jämlikheten är ett faktum. Jag avslutar med ett citat från Lisa Marklund:
– Jag tycker att män ska ha samma rätt som kvinnor att bestämma över barnen - om de tar lika stor del av ansvaret för dem. Så brukar nu inte vara fallet. Mitt ointryck av faderskapsrörelsen är att männen vill tvinga tillbaka kvinnorna till oberoende, underkastelse och maktlöshet.

Att ge kvinnorna rösträtt ter sig motbjudande för instinkter som har sina rötter djupt i naturens ordning. Det är mot allt mänskligt förstånd, det strider mot allt vad erfarenheten lärt oss och allt vad sunda förnuftet bjuder.
Tidningen New York Times 1915

7/8-02

Ha en bra dag!

Det finns ett helvete - att vara ensam.
Det finns ett himmelrike - att kunna vara det.
Poul Bjerre

6/8-02

Gerillakrigföring!
Jag har skaffat en gammal hederlig flugsmälla!
Effektivt värre! Jag känner mig lite fånig när jag rusar runt med den i högsta hugg. Men det funkar och på köpet så får jag ut eventuella inneboende aggressioner :). Pang! Smash! Splash!

Tjenis penis!
Kärt barn har många namn, sägs det. Men det kvinnliga könsorganet används oftast som ett skällsord. Jag tycker att Emma Hamberg här har fått till en superdupersommarkrönika. Väl värd att läsas och begrundas.

Jag har annars inte orkat bry mig om varken ditt eller datt senaste tiden. Jag har knappt ögnat igenom tidningarna eller surfat speciellt mycket ute på nätet. Dels är det alldeles för varmt för dylika aktiviteter och sedan tillåter jag mig att sörja. Ja, jag sörjer Nalle – likt som jag skulle sörja en närstående människa. Jag saxar in nedan en lista jag har på mitt Akvarium. Den är skriven mest på skämt, men ett visst allvar ligger bakom texten.

 • Hundar saknar dig när du är borta.
 • Hundar erkänner när de är avundsjuka.
 • Hundar har inte problem med att uttrycka sin känslor offentligt.
 • Du funderar aldrig på om hunden är god nog för dig.
 • Hundar har skuldkänslor när de har gjort fel.
 • Hundar skryter inte om vem de legat med.
 • Hundar kritiserar inte dina vänner.
 • Hundar leker inte med dig -- utom apport (och de skrattar inte åt hur du kastar).
 • Hundar är nöjda med vilken video du än hyr, eftersom de vet att det viktigaste är att ni är tillsammans.
 • Hundar känner sig inte hotade av din intelligens.
 • Du kan dressera en hund.
 • Du är aldrig misstänksam över din hunds drömmar.
 • Underbara hundar vet inte om att de är underbara.
 • Hundar förstår vad "NEJ" betyder.
 • Hundar tycker att du är ett geni.
 • Du kan pott-träna en hund.
 • Du kan tvinga en hund att bada.
 • Hundar rättar inte till dina historier.
 • Medelålders hundar överger inte dig för en yngre ägare.
 • Hundar har inget emot om du alltid kör.
 • Hundar erkänner när de har tappat bort sig.
 • Hundar tynger inte ner din väska med sina saker.
 • Hundar bryr sig inte om du rakar benen eller inte.
 • Hundar känner sig inte hotade om du tjänar mer än de gör.
 • Hundar menar det när de pussar dig.
 • Hundar är snälla mot dina släktingar.

Att vara ensam är skönt när man önskar vara det,
men inte när man är tvungen att vara det.
Anette Kolb

5/8-02

Nalle har fått ett fint vilorum.
Med en staty av en Nalle (björn).

Här sover Nalle

En tankeväckande historia!

Det var en gång en liten pojke som lätt blev arg. Hans pappa gav honom en näve full med spik och sa till honom att varje gång han blev arg skulle han gå bakom huset och slå i en spik i staketet. Första dagen slog pojken in 37 spikar. Efter några veckor lärde han sig kontrollera sin vrede och antalet islagna spikar minskade hela tiden. Han märkte att det var lättare att behärska sin vrede än att slå in spikar i ett staket.

Slutligen kom den dagen då pojken inte blev arg en enda gång. Han sa det till sin pappa och denne föreslog honom att dra ut en spik från staketet varje dag han inte blev arg alls. Dagarna gick, och efter en tid kunde pojken tala om för sin pappa att det inte fanns en enda spik kvar i staketet. Då tog pappan pojkens hand och ledde honom till staketet. Där sa han till honom:

"Det var bra gjort, min gosse, men titta på alla dessa hål. Det här staketet blir aldrig mera som det har varit. När du säger något vredesmod lämnar det just sådana här ärr. Som om du skulle sticka in en kniv i en människa och dra ut den igen. Det spelar ingen roll, hur många gånger du ber om förlåtelse, skadan är redan skedd. En skada orsakad av ett ovänligt ord gör lika ont som ett fysiskt slag. Vänner är i själva verket väldigt sällsynta ädelstenar. Dom gör dig glad och stödjer dig i allt. Dom lyssnar till dig när du har bekymmer, berömmer dig och är alltid redo att öppna sitt hjärta för dig".

Upphovsman: Tudde


4/8-02

Flyg, fula fluga, flyg! Och den fula flugan flög.
Nå, det stämmer inte riktigt, i det här fallet. Inte en mygga så långt ögat når, men desto fler flugor och getingar. Jag har aldrig varit med om något liknande, någon gång någonsin. Getingarna rör mig inte i ryggen. De är harmlösa, såvida man inte trampar på dem eller viftar efter dem. De håller sig på sin kant. Men flugorna! Flugorna gör mig galen. Dessa flugor är enerverande. I går morse väckte en fluga mig klockan 05.00. Han hade då övat start och landning på min panna tills jag inte längre stod ut. De flyger inte direkt ljudlöst. Intelligenta har de små rackarna blivit, eller kanske har de alltid varit det? Flugor och kackerlackor lär vara de enda arter som kommer att leva vidare i alla oändlighet misstänker jag. Jag har satt ut flugfällor i blomkrukorna, giftiga flugremsor och klibbiga fyrkantiga remsor i alla fönster, samt långa klibbiga remsor under varje taklampa. Men det skiter de fullständigt i, verkar det som. De garvar säkert läppen av sig, om de nu har en sådan? Det är inte många som fastnar där. De som nu gör det tycker jag i och för sig synd om. Vilken död? Alla dörrar är öppna i princip dygnet runt och det underlättar säkert för dem att ta sig in, närsomhelst de önskar. Men vad ska de inne och göra, utom att reta gallfeber på mig? Är det inte roligare ute bland komockor, kattskitar, hundskitar, kadaver, hästskitar och annat smått och gott, i en flugas ögon? Snart så är det vinter och då får vi se vem som vinner ;) i längden. Skit in! Skit ut!

1 biljon flugor kan inte ha fel: Skit är gott!

3/8-02

Värmen är olidlig. Jag undrar hur många liter som svettats ut de senaste dagarna? Bakmaskinen och jag börjar bli lite mer goda vänner :). En del bröd blir riktigt goda. För att inte tala om doften av nybakat bröd varje dag. Ack, vad jag känner mig huslig *skrattar*. Det är inte svårt att vara huslig (ibland när andan faller på) när det finns roliga maskiner som bakmaskin, juicepress,, kaffebryggare, diskmaskin, fritös, riskokare, elektrisk spis- och ugn, dammsugare, tvättmaskin, torktumlare, micro....ojoj – vad utveckligen har gått framåt. En sak som gör mig konfunderad dock är att ändå gör kvinnorna merparten av hushållsarbetetet samt tar merparten av ansvaret för vård av barnen, trots att de yrkesarbetar lika mycket som männen numera.

Outside of a dog, a book is man's best friend.
Inside of a dog, it's too dark to read.
Groucho Marx

2/8-02

Det känns lite tomt. Ingen som snarkar i duschkabinen längre. Ingen som voffar ute på gården, även om jag flera gånger har tyckt mig höra honom. Ingen som väcker mig tidigt. Ingen som ligger och trynar nedanför soffan. Smulan finns kvar. Men det går inte att jämföra hundar med varandra. De är så olika. De är som oss, med sina unika vanor och olater. Smulan har sin charm, men hon är inte Nalle. Smulan är Smulan :).

Det finns folk till allt!
Mannen hämnades – satte in falsk sexannons i kvinnans namn. De hade lärt känna varandra via nätet. De träffades ett par gången men kvinnan avslutade förbindelsen. Varför förtäljer inte historien. Men det spelar ingen roll. Det han gjorde som hämnd finns ingen ursäkt för. Han publicerade en annons på en sexsajt. Han skrev den i kvinnans namn och gav sken av att hon var en kåt liten rackare. Flera – för henne – okända män började ringa upp och undrade varför hon inte dykt upp på mötena som avtalats via e-mail. En man uppgav även att han hade fått nakenbilder på henne via e-mail.

Kvinnan gjorde en polisanmälning. Vem skulle inte gjort det? Här var polisen i alla fall alert. De lyckades spåra mannen via hans ip-nummer på sin arbetsplats – platschef på ett statligt företag i Göteborg. Nu åtalas han för grovt förtal. Åklagaren anser att de uppgifter mannen lämnat ut i annonsen hade som syfte att misskreditera henne och utsätta henne för andras missaktning. Åklagaren menade även på att brottet var grovt med tanke på hur uppgifterna spritts. Heders åt den åklagaren. Förtal faller inte annars under allmänt åtal*.

Sätt dit skitmolusken. Att hämnas via nätet är en ny trend som – tack vare luddiga regler/lagar – verkar vara framgångsrik. Jag vet att advokaten Percy Bratt engagerar sig i denna fråga, bl.a förtal på Internet. Det var han som drev fram Ramsbro-domen och därmed öppnade för detta faktum att Datainspektionen numera är en tandlös tiger. Jag hoppas att han så småningom kan driva fram en prejudicerande dom på detta nya fenomen – som jag själv tyvärr drabbats av.

*FAKTA OM FÖRTAL
Förtal är ett brott som inte faller under allmänt åtal och åklagare driver sådana mål bara i undantagsfall om det som det står i lagen "av särskilda skäl anses påkallat ur allmän synpunkt". Fallen med sexannonser och nakenbilder på Internet tillhör uppenbarligen den kategorin, men det finns exempel på andra påhopp på nätet där åklagaren har valt att inte driva ett förtalsmål.

Om då inte heller PuL är tillämplig t.ex. på grund av det vidsträckta undantaget för journalistiska ändamål kan den som anser sig baktalad och vill driva en rättsprocess själv gå in i åklagarens ställe och lämna in en stämningsansökan. Men den som driver ett sådant mål och förlorar, riskerar att själv få betala rättegångskostnaderna.

Här finns alltså en gråzon i svensk lagstiftning. I de flesta andra länder finns en lag om straffrättsligt skydd för privatlivets fred, och den fångar upp kränkningar som kan vara grova, men inte så grova att de klassas som förtal. Frågan utreddes på 80-talet, men då ansåg man att sådana kränkningar i huvudsak är tidningsskriverier och där fungerar systemet med ansvarig utgivare och pressens etiska regler bra. Men i och med webben och dess "oansvariga utgivare" har bilden ändrats.
Hämtat från Datainspektionens Magasin Direkt nr 2 2002 sid 3

Många gamla är glada när de dör
för de är så trötta på att leva
och trötta på att få så lite i pension.
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

1/8-02

Ny månad. Nytt blad. Nytt liv. Nej, knappast. Tänk om livet var så beskaffat att när man "vände blad" innebar det att man med automatik "glömde" alla gångna sorger och besvär. Fast det skulle ju innebära att även stunder av lycka försvann i tomma intet.

Men så är vi inte beskaffade. Allt från det vi som små foster upplevde i mammas mage och framåt till dags dato, finns lagrat i vinklar och vrår bland våra hjärnceller. Vare sig vi vill eller inte. Det påverkar vårt liv, helt omedvetet. Vi säger saker, vi gör saker, vi reagerar med dessa självupplevda upplevelser, lärdomar och erfarenheter som enda referens.

Jag har märkt att med åldern verkar dessa glömda, djupt begravna celler aktiveras oftare och vid de mest osannolika tidpunkter. Saker jag förträngt i många, långa år *poppar* nu upp, då och då – oftare och oftare. Ibland renderar det bara till ett litet igenkännande småleende men lika ofta åsamkar minnesglimtarna ågren och en lätt panik. Tankar bort! Bort! Jag vill inte veta av. Jag vill inte minnas.

Jag sänder mina tankar till dem som verkligen har obehagliga minnen glömda och gömda. Mina "fjuttiga" dito är intet mot vad somliga andra har lagrat inombords. Men ändå. Man är sig själv närmast. Saker som är viktiga för mig är helt ointressant för andra. Saker som för andra gäller liv eller död kan för mig te sig ganska banala. Det kan vara värt att tänka på.

Vi reagerar olika på saker och ting. Men man kan bara utgå från sig själv. Att sedan därifrån kunna ge sig utanför sina egna referensramar är viktigt. Att försöka förstå andra är en del av livet. Det är det som skiljer oss från djuren.

Lite osorterade tankar vart det på morgonkvisten.
Love, peace and understanding.
Ha en bra dag!
*kram*

BTW - från det ena till det andra.
En tandtråd i Dajmkrysset :).
Jag skrattade i alla fall gott.


Till slutet av månaden ---->

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,