Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till början av månaden, 1-15! ---->

31/8-02

Jag fick kallelse till operation nu den 17:e september. Men jag ringde i går och tackade nej. Jag vill inte upp på operationsbordet. Jag hoppas det ska gå bra ändå. Jag är livrädd för att sövas. Fånig? Javisst! Men det får man väl vara? Så länge ingen annan drabbas?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
31/8-97
"Lady Di är död. Måste anses som dagens överskuggande nyhet. Tja nu får Charles anledning att leka Camillas tampong varje dag ..... Synd och tragiskt att Lady Di dör när hon äntligen tycks ha hittat en karl med stort K och till synes fått rätsida på livet. Vem har påstått att livet är rättvist????? Inte ens *rikedom* och ädla titlar skyddar mot livets vedermödor. Fast hellre sitta och gråta i en fräsch porsche än i en rostig Folkvagnsbubbla....." Jag var nog lite väl ironisk här, kan jag tycka i efterhand. Men visst var det en sorglig historia. Livet är orättvist.
Läs mer: =>

31/8-98
"Man tycker att man står inne i badrummet och torkar och torkar pälsen, vad händer när hunden släpps ut i hallen? Jo, skak-skak-skakeliskak och ytterligare en halvliter badvatten landar uppåt väggarna och på golvet i hallen *ler*." Att bada en njuffe har sina sidor :).
Läs mer: =>

31/8-99
"Alla brevlådor har i flera dagar legat öppna så vem som helst har kunna läsa mailen." Är Hotmail så mycket säkrare nu?
Läs mer: =>

31/8-00
"Ett barn är en gåva att förvalta väl, det behöver nödvändigtvis inte vara genom vårdnad utan kan ske genom umgänge/delaktighet - såvida man inte har diskvalificerat sig för detta. Jag hoppas det ordnar upp sig och att modern ser till barnets bästa." Hur det blev vet jag inte. Det är bland annat det jag saknar i nyhetsbevakningen. Facit får man sällan. Jag hoppas det löste sig till allas bästa.
Läs mer: =>

31/8-01
"Kvinnor - städa mer så slipper ni cancer! "En smula förvånande kunde forskarna se att exempelvis fritidssysselsättningar inte gav något som helst skydd medan hushålls- och yrkesarbete minskade risken upp till 40 procent"." Alla sätt är bra :)?
Läs mer: =>

Jag tycker att kvinnosakskvinnorna borde sätta sig in
i vad som krävs av en kvinna i en styrelse.
Sagt av Peter Wallenberg i Dagens Industri 1996

30/8-02

Jag har inte följt valdebatterna. Jag vet vad jag ska rösta på. Det finns ingen eller inget som kan få mig att ändra min uppfattning i fråga om politik. Men av en slump hamnade jag framför TV:n när Schyman utfrågades i SVT. Jag tycker hon gjorde bra ifrån sig. Döm om min förvåning när jag senare kunde läsa panelens reaktioner. Den manliga delen reagerade negativt när Schyman helt sakligt hävdade att "ingen man har fått frågan om han ska ha barn" vid en anställningsintervju. Detta är helt vedertaget att det är så. Ingen kan komma och säga något annat. Det är kvinnan som får dessa underliga frågor, inte mannen. Hur kunde männen i panelen reagera negativt på detta faktum? En elak tolkning är att de kanske tycker att det är helt naturligt att det ska vara så?

Jag kommer osökt in på det tillstånd att ju fler manliga politiker det finns i kommunerna, desto färre kvinnojourer. Jag missade Uppdrag granskning i tisdags, men jag har läst att den slutsatsen är helt korrekt att dra. En elak tolkning här är att de manliga politikerna kanske tycker likadant som vissa extrema mansgrupperingar: "Lite stryk får man väl tåla om man provocerar sin karl".

Jamennufårduvälförfangedig! Vän av ordning kanske tycker att jag drar alla män över en kam. Nej. De flesta män är precis så underbara som de någonsin kan vara. Jag är glad att veta att det finns så många trevliga, fina, rara, omtänksamma, jämlika, ömma och juste män/killar. Men.....eftersom de tycker att det är viktigt med jämställdhet kanske de skulle agera och reagera lite mer än vad de gör i dagens läge. Det är vi alla tillsammans som formar vårt samhälle. Både på gott och ont. Säger ingen ifrån sker inga förändringar. Ibland måste en del visa vägen.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/8-97
"Tänk vad lite man vet, pingflood???, win-nuke???? och allt vad man kan göra för bus på nätet ;)." Då – 1997 – var problematiken med abuse på nätet inte alls lika stort som nu. Nu för tiden kan man inte surfa utan att ha en rätt konfigurerad brandvägg. Utveckling kallas det? VeteFan.
Läs mer: =>

30/8-98
"Mitt medelbetyg sjönk det året från 4.7 till 2.3 vilket torde ha gett även en blind besked :-) om att något var fel." Nej, man ser nog bara det man vill se. Inget mer.
Läs mer: =>

30/8-99
"Jag vill inte bli kallad feminist med negativ betoning. Jag anser inte att vi kvinnor är felfria utan förutsätter att det är bägge könen som måste sträva tillsammans för att uppnå ett jämlikt samhälle. Det försvåras visserligen av att många män intar en *skyddställning* :) och en del t.o.m förnekar att ojämlikheten ens finns. Jag kan ha åsikter om hur vi kvinnor ibland behandlar männen vid skilsmässa - många använder barnen som *slagträ* för att trycka ned sin ex. med och att en kvinna inte med automatik är lämpligast som vårdnadshavare bara för att hon är kvinna. Är jag en anti-feminist då?" Spridda tankar om feminism. Nu – efter bekantskap med de avarter de extrema mansgrupperingarna representerar – har jag väl reviderat uppfattning lite. Milt uttryck kan jag formulera det så här: "Jag förstår att en del ex. känner att de måste skydda barnen".
Läs mer: =>

30/8-00
"Vår nya Jämo verkar vara helt ok. Claes Borgström menar att den dagen män tar ett lika stort ansvar som kvinnor för barnen är samhället förändrat. Han menar även om målet är jämställdhet borde alla män vara feminister. Så sant så! Sammanboende män med småbarn lägger i snitt ned 25 timmar i veckan på hushållsarbete och dylikt. Jämför det med att hans sambo i snitt lägger ned det dubbla timantalet i veckan, 50 timmar. Även om vissa delar upp det så att mannen av hävd meckar med bilen och gör andra traditionella manliga sysslor kan inte det ta 25 timmar i veckan? Vågskålen är nog inte i balans där riktigt vilket männen verkligen förlorar på i längden. Det kanske är det som förklarar varför bara var fjärde ensamstående förälder är en man?" Mer spridda tankar om feminism.
Läs mer: =>

30/8-01
"Och många undrar varför så få tjejer väljer mansdominerade yrken? Att en syokonsulent försöker avråda en tjej att gå det pojkdominerade fordonsprogrammet på gymnasiet är i sig en skandal. Motiveringen än mer förvånande, den var att "utbildningen bara passar killar"."
Läs mer: =>

Visst är vi jämställda!
Hon sköter hemmet och jag fjärrkontrollen.

29/8-02

Jag bara garvade i går. Ett par byxor som suttit bekvämt och skönt kan jag inte ha längre. När jag reser mig i min fulla längd (korta då?) rasar de av höftkammen och faller ihopkorvad vid fotsulorna. Teater i går. Improvisationsteater på Stadsteatern. Annorlunda, men kul. En god bit mat innan likaså i gott sällskap. I dag ska jag åka och röntga min onda axel. Mindre kul, men måste göras.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/8-97
"När jag bodde i lägenhet fick jag aldrig tillbaks några skattepengar. Men boende i kåk och med reseavdrag är skatteåterbäringen mycket *god*. Total orättvisa!!! Varför ska man tjäna på att bo i kåk? Varför ska man betala mer för att bo i hyreslägenhet? Min *hyra* är lägre än en *normallägenhetshyra*." Är det inte underligt?
Läs mer: =>

29/8-98
"..men som sagt trött på vissa fasoner hos somliga som kallar sig själva för *coola* och häftiga. Var och en har rätt att ha sin egen profil så länge den inte sårar och/eller skadar någon annan.." Mina *-or och min PMS-sigg var på tapeten.
Läs mer: =>

29/8-99
"Grattis till bronsmedaljen Ludmilla..." Jo, det tycker jag nog fortfarande.
Läs mer: =>

29/8-00
"Danska grisar har det inte speciellt bra, allrahelst suggorna behandlas vidrigt i profitens namn. Fastkedjade alternativt trångbott i kala betongceller med därav följande liggsår och andra skelettskador. En bonde hade dock anammat ett mer modernt sätt att föda upp grisarna på, frigående grisar som lyckliga fick rumstera i halm. Journalisten frågade om det blev dyrare att föda upp på det sättet och fick till svar att det var det _inte_ - ändå hade alla andra gnällt över produktionskostnaderna när de fick kritik. Så summan av kontentan - bojkotta danskt griskött." Jag köper fortfarande inte danskt griskött.
Läs mer: =>

29/8-01
"På tal om att kasta sten. Det är i vissa länder en straffmetod. Att stena ihjäl människor är, enligt deras kultur, ett lämpligt straff för ex. äktenskapsbrott, givetvis är det oftast kvinnan som drabbas av detta straff... Det finns även bibeltexter om att straffa andra genom att slå/aga/misshandla. Straffet att stena någon till döds är inte helt främmande för kristendomen heller minsann. Men jag hoppas sannerligen att inga s.k kristna praktiserar detta NU? "På sabbatsdagen fick inget arbete utföras. Den som bröt mot förbudet skulle dödas. Det berättas (4 Mos. 15:32-36) att en person ertappades med att samla ved på sabbaten. Gud befallde genast israeliterna att stena honom till döds, vilket de gjorde". Våld föder våld. Så enkelt, men så svårt." Jag tänker på kvinnan i Nigeria som hotas med döden när hon slutar amma. Läs mer hos Marina.
Läs mer: =>

Säg inte att du är fattig därför att dina drömmar inte gått i uppfyllelse.
Verkligt fattig är bara den som aldrig drömt.

28/8-02

Saxat (med tillstånd) från en mailinglista.

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa. Och när hon gned den, så kom naturligtvis en ande fram.
– Får jag tre önskningar nu? frågade hon.
– Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden. Nå, vad ska det vara?

– I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra. Anden kastade ett öga på kartan och utbrast:
– Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år! Tror inte att det går att göra något åt det. Jag är bra, men inte SÅ bra! Önska nåt annat.

Kvinnan tänkte en stund och sa sedan:
– Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älskande man, som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden. Kort sagt, en idealisk livskamrat.

Anden var tyst en stund och suckade sedan.
– Få se den där jävla kartan igen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/8-97
"Jag brukar följa med vad som händer i swnet.diverse och swnet.politik."" Hur hade man tid?
Läs mer: =>

28/8-98
"Samt att alla ljuger ikapp så näsan den bara växer, de kan inte räkna för kredit och debit stämmer aldrig om man skärskådar deras löften. Bildt och hans kumpaner - sänka skatterna men samtidigt ökade medel till sjukvård, skola och barnomsorg?" Känns det igen?
Läs mer: =>

28/8-99
"När en kvinna/tjej kritiserar, påpekar, protesterar mot felaktiga beslut brukar en del visa tendenser till att bemöta detta med attityden gnällf*tta och epitet med betoning på (bakom ryggen givetvis) som gnällig, negativ och besvärlig. Mina erfarenheter är att om en man/kille gör detsamma möts han ofta med mer respekt och samma kritik är helt plötslig konstruktiv kritik." Någon emot?
Läs mer: =>

28/8-00
"Vi tillbringar ju ungefär en tredjedel av vårt liv som vuxna på jobbet och det måste kännas kul att gå dit. Ni vet - 8 timmar arbete, fritid och sömn. Ger vid handen att vi sover bort en tredjedel av vårt liv, mindre kul. Nu vet jag att inte alla går till jobbet med ett leende på läpparna. Det är synd. Det är ungefär lika illa att vantrivas på jobbet som att sova på en träbrits istället för i en skön säng." :)
Läs mer: =>

28/8-01
"Skrämmande läsning! Psykopater är ofta socialt välanpassade och kan vara väldigt charmiga och övertygande, när de vill och när det passar deras syften så att säga." Tänker på det jag skrev om i går.
Läs mer: =>

Vet du vad höjden av storhetsvansinne är?
Jo, en mygga som flyter på rygg i Göta Kanal
med stånd och skriker:
– ÖPPNA BRON! ÖPPNA BRON!

27/8-02

Jag fattar inte!
Jag får inte in i mitt huvud.
Hur kan någon vara så grym?
Inte bara en gång.
Utan gång, på gång...
Mot både barn och kvinnor.

Varför jag inte kör IE?
Här är svaret!
Kör du med IE
hoppas jag att du ofta
besöker denna sida.

Subject: SV: HANDANALYS
Date: Mon, 26 Aug 2002 08:33:40 +0200
From: XX@storbank.se
To: atiger@swipnet.se

Snälla skicka inga fler mail

Med vänlig hälsning

XX
Storbanks IT Service

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: atiger [mailto:atiger@swipnet.se]
Skickat: den 1 augusti 2002 23:39
Till: XX@storbank.se
Ämne: Fw: HANDANALYS


------------- Virus Warning Message ---------
HANDANALYS.mdb.pif is removed from
here because it contains a virus.
-----------------------------------------------------------


Jag ogillar dessa nya virus som fejkar avsändare. Då drabbar det inte bara den som får ta emot viruset och den som sänder ut det, utan även en helt oskyldig tredje part drabbas. Nu har jag maskerat avsändaren ovan. Vilken bank det gäller är oväsentligt. Men jag tycker att en storbanks IT-avdelning skulle ha de minimala kunskaperna i virusspridning så att de kikar i mailets header och läser av Return-Path:. Där väl dolt finns den riktiga avsändaren. Jag sänder inte ut virusmail och har aldrig så gjort. Jag har både livrem och hängslen på min dator. Jag har faktiskt aldrig ens drabbats av virus, tack vare det. Bäst att säga "ta i trä" och knacka sig i huvudet :). Nuförtiden hinner knappt virusprogrammen med alla nya virus som kommer á la masse. Less är bara förnamnet.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/8-97
Jo, jag vill ha en kristallkula så jag kan se hur framtiden kommer att te sig." Vill jag verkligen det?
Läs mer: =>

27/8-98
"Ofta tar man ju beslut, som sedan visar sig vara rätt och förhindrat en olycka eller annat elände. Beslut motiverade på känsla och inte på sunt förnuft. Beslut man inte ens DÅ kan motivera för sig själv, men förstår senare. Beslut framtvingade av en inre kraft och just *känsla*." Man ska följa sina inre vibbar.
Läs mer: =>

27/8-99
"Rädslan att dö i ensamhet är värst. Och i mitt fall - dö före hundarna och framförallt dö och kanske ligga i flera dagar med dem runt omkring undrandes över varför flockledaren inte rör på sig. Nå - det kan inte hända nu eftersom jag är gift :), men jag ser framåt i tiden." Min bror har varit död nu i 12 år. Hans hemska död fick mig att börja fundera, på många sätt.
Läs mer: =>

27/8-00
" Åren i helvetet blev till dikter! En svidande kritik mot alla instanser som ska/säger sig se till barnens bästa vid vårdnadstvister." Så sant som det var sagt.
Läs mer: =>

27/8-01
"Ett gott skratt förlänger livet." Ja, vad skulle jag svara? En långväga besökare gjorde ett taskigt inlägg i min Kommentera-bok. Varför? Ja, det vet nog bara han.
Läs mer: =>

I am behind you, I´ll always find you, I am the tiger
People who fear me never go near me, I am the tiger
And if I meet you, what if I eat you, I am the tiger
ABBA – Tiger

26/8-02

Gästbok!
Norstedts stora svenska ordbok
gäst|bok subst. -boken -böcker
bok med tomma blad avsedd för gäst att skriva sitt namn i ev. tillsammans med tacksamhetsfraser e.d.: skriva i fartygets ~; hon tackade värdfolket med en elegant vers i ~en; ~en gick alltid runt på de stora bondkalasen

Gästböcker på nätet har däremot fått en annan betydelse än ovan. Jag har sett en och annan gästbok IRL och sanna mina ord; jag har då aldrig sett någon skriva: "Fy faaaaan, vad maten var dålig" eller "Getfitta". Men på nätet.....där kan man förvänta sig vad som helst om man lägger upp en gästbok på sin egen hemsa. Jag tycker att har man inget vettigt att skriva, kan man lika gärna avstå. Jag skulle själv aldrig ens drömma om att gå in på en annans hemsida och vräka ur mig otidigheter eller skriva att hemsidan – vars gästbok jag besöker – är skitful (inte skitfull) :). Visst har vi yttrandefrihet i Svedala. Inom vissa gränser. De flesta normala håller sig därinnanför. Det har lite med vett och etikett att göra. Den som har andra diametrala åsikter kan slänga upp en egen hemsa och framföra dem, inom lagens råmärken, god publicistisk sed samt allmänt vedertagen nätetikett.

Inlägg i Dagbok på nätets anslagstavla.
Vad det gjorde där har jag inte en aning om. Jag har tagit bort sagda inlägg. Kritik – javisst, men då ska den vara konstruktiv och ha ett syfte. Jag misstänker att det är min sida om Kvinnor han retat upp sig på. Varför förstår jag inte riktigt. Den sidan är saklig och försöker belysa problematiken på ett korrekt sätt.
Dina mansförnedrande texter om kvinnomisshandel
- Janne 14:42:03 08/22/02 212.209.3.53 (0)
Det finns allt fler psykologer som hävdar att det är kvinnan som styr misshandeln.

Att det är hon som har makten i förhållandet. Ingen man mår bra av att slå en annan människa (oavsett kön).

Dina texter om att det är för barnens skull etc är löjeväckande!

Eftersom kvinnan har ett val kan hon mycket väl gå när helst hon behagar! Men eftersom den misshandlade kvinnan vet vad det är som triggar hennes man att slå vet hon oxå vad hon ska göra för att att han inte ska slå, ergo hon har makten och kan styra.

"Är man ful för att man är 'rökrute-'feminist eller är man 'rökrute-'feminist för att man är ful?"


Tja, vad svarar man på det. Vad sjutton är en rökrutefeminist? Egentligen? Varför känner jag igen resonemanget att det är kvinnan som har sig själv att skylla om hon blir misshandlad. Det är kvinnan som provocerar fram våldet. En socialt kompetent kvinna blir inte misshandlad. Ja, allt detta har extrema mansgrupperingar mer än ofta hävdat. Jag undrar - vem är socialt kompetent eller inte? Den som slår eller den som blir slagen?

På tal om inlägg.
I min gästbok på HTML-gudien har jag fått besök ett par gånger nu senaste tiden. Det är en man som reggat en domän som är detsamma som sitt ex:s namn. Detta är en person som tydligen har vigt sitt liv åt att förpesta livet för sitt ex. Hur ska man annars kunna tolka hans handlande? För inte kan det anses normalt att göra en hemsida, vars enda syfte är att hänga ut sitt ex? Nu talar vi inte harmlösa uppgifter utan publicerande av nakenfoton, kopior av skilsmässopapper och annat smått och gott som borde få legat kvar i byrålådan. For ever.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/8-97
"Hallå! Vart tog hösten vägen? Denna värme knäcker mig totalt :)... " Känns det igen?
Läs mer: =>

26/8-98
"Man måste ju fälla in klorna ibland, kan ju inte ha dem ute för jämnan." :-)
Läs mer: =>

26/8-99
"...en ung kille hade lockat mängder med spekulanter/intressenter som satt och smaskade på hamburgare och chips under tiden han presenterade sin vision - bredband åt folket :). Tanken gillar jag - Folket skalla! Bredband åt alla! Men...min första reflexion och intryck blev bara efter att ha sett honom på TV - inte tänker jag köpa några aktier i det bolaget. Detta kanske jag får äta upp om några år - men jag brukar lita på mina *vibbar*. Vet ej varför Internet omges med sådant intresse, ta bolaget som heter som en deo och som ett svensk investeringbolag pumpat in 500 miljoner i - i mina ögon otroligt. Hur kan en portal innan den ens lanserats värderas till 3-4 miljarder? Nu menar jag inte deo-portalen utan en annan som inte ens lanserats än. Snacka om överhettad marknad. Se på de portaler som finns och som ej ännu går med vinst trots flera års närvaro på nätet. I vanliga fall talar man ju om en *pay-back* på ett eller högst två år på nya produkter och tjänster." Nopp! Jag behövde inte äta upp detta. Nu har vi facit i hand, i alla fall delfacit.
Läs mer: =>

26/8-00
"Snarare våldsmannens dumhet än testosteron,läs Lisa Marklunds svar på den artikel som Tomas Erikssonskrev om att mäns våld har biologiska och inte sociala orsaker." Känns det igen. Se dagens tankar i min reload.
Läs mer: =>

26/8-01
"Tänk dig en cell där du kan gå fem steg framåt, fem steg bakåt och tre steg åt sidan. Tänk dig att sitta där i 18 år och veta att du är oskyldig. En 53-årig man lämnade sin dödscell i förrgår efter 18 år i densamma. De hårstrån som fällde honom och påstods enligt en expert vara hans, visade sig i en DNA-analys inte alls vara hans. Han hade tur som hade ett nätverk utom murarna som jobbade för hans sak. Det har nog inte alla andra. Bara i år har sex dödsdömda friats tack vare DNA-bevis. Sedan 1973 har 96 dödsdömda släppts sedan ny bevisning framlagts som påvisade att de var oskyldiga till det/de brott som ålagts dem. Det finns fall där oskyldiga avrättats, men det har inte upptäckts förrän efter att straffet mätts ut. Kan det ske där torde risken finnas att så även kan ske här? Eller? Hur många oskyldiga sitter i fängelse i Sverige? Ja, frågan är berättigad. Med tanke på kvalitén på somliga s.k nämdemän så förvånar mig inget numera :)." Killen i Sätra släpptes efter flera år i fängelse. Han bedömdes ha fått en felaktig dom tidigare. Så.....hur många fler finns det bara i Svedala?
Läs mer: =>


25/8-02

Grodorna har det inte lätt nu i torkan. De ligger i Smulans vattenskål och simmar varje morgon. Jag hittar dem till och med inne i hönshuset vid vattenskålen. Där lever de farligt. B. gjort i ordning flera små vattenbad åt dem på tomten. Häromdagen körde han över en liten groda med trädgårdstraktorn. Han hann inte stanna. :-( Tänk om det var min prins? Tänk om!

Jag fick besök i går, *vinkar* och tackar som allra ödmjukast. Av Carina med hemlig gäst. Fast jag hade nog gissat vem det var :) redan innan hon anlände. Uteslutningsmetoden. Det var kul att träffa Tiina. Det är alltid kul att få ett ansikte bakom mailadressen. Det jag hade föreställt mig stämde inte. Men det var inte till nackdel :). Tänk så det kan bli. När man följer en människas dagbok på nätet så blir det kanske ofta att man i sitt sinne tillverkar en "bild" av hur personen – vars texter man läser – borde se ut, i brist på andra referensramar. Det är inte alltid att den sinnesbilden stämmer. Men än har jag faktiskt inte blivit negativt överraskad. Har någon blivit det? Jag tänker på alla dagboksträffar jag själv missat. Visst, mitt eget fel. Men ändå! Dessutom fick jag fågelskit i håret. Men inte vilken skit som helst. Med följde två fina fåglar. Det kommer några bilder i morgon. Eventuella nyfikna får hålla sig till dess. Jag blev väldigt sugen att skaffa mig en likadan. Men i Smulans ögon skulle det nog bara vara en mumsbit. Inget mer.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/8-97
"Sedan efter det två veckor Photoshop, men kruxet är att Limited Edition kan inte ange vem som ska vara lärare då fast det bara är drygt en vecka dit." Jag minns den skandalösa utbildningen som Komux hade köpt av ett s.k utbildningsföretag. Numera kör kommunen kurserna i egen regi.
Läs mer: =>

25/8-98
"Men känner att det börjar bli bråttom, bråttom, bråttom..." Jaja, mer bråttom var det inte än att det fortfarande är status quo.
Läs mer: =>

25/8-99
"Tittar upp lite yrvaket. Lön? Redan? Vad tiden går....när man har kul :)." Hmmm...
Läs mer: =>

25/8-00
"Här är en länk att kika på angående det jag skrev om igår, skillnaden på barnens behandling beroende av kön redan som småttingar." Man föds inte till man. Man blir det.
Läs mer: =>

25/8-01
"Upp med tuppen. Jag var ute ett par varv med hundarna. Jag lastade in dem i bilen för att ta en tripp in till Bro för att köpa tidningarna och lite lunch. Jag skrattade för mig själv när jag upptäckte i bilen att jag hade tagit på mig byxorna ut- och in. Jajajaja...det vara bara att knalla in i affären med högburet huvud och låtsas som om vadå? Har ni inte sett nya modet :)?" Typiskt mig :).
Läs mer: =>

Övertygelse är farligare fiender
till sanningen än lögner.
Nietzsche

24/8-02

På tal om högerspöken.
Sex och kvinnovåld på politikers hemsida.
En moderat politiker har fått skäll av sina egna. Inte undra på det, med tanke på den kvinnoförnedrande text han publicerade på sin hemsida. När journalister uppmärksammade detta så blev det helt plötsligt mediernas fel alltihopa. Sin egen roll i det hela "glömdes" kvickt bort.

En så´n natt
Text och musik: Carl-Axel Roslund
Nu kan jag bara citera delar av texten på grund av copyright-regler.

Då kom hon emot mig, sa; "Jösses vilken karl,
följ nu med hem till mig och visa vad du har".
Sagt och gjort, jag gick med fast jag ville va´ ifred.
Man är väl man!

Hon tände ett ljus och sa: "Nu hittar vi på bus!"
och hon bjöd mig på vin, fast jag fick jobba som ett svin.
Och hon tjöt och jag njöt, tryckte opp´na i väggen
med en smäll.

Och hon stod i parterr, och jag red´na som en märr.
Överallt på kroppen har jag fortfarande ärr.
Hon bet och hon klöste och skrek: "Ännu mer
är Du snäll!"

Oj, sicken natt!!
Herregud va´ ja´ jobba och slet - som ett djur.
Vicken natt!!!

Men när morgonen kom och hon ville börja om,
sa jag: "Nu är det nog, jag som trott Du nästan dog",
men hon skratta´ och log, sa hon gillade min plog,
i sin skog.

Jag slog´na på truten så det börja ´bloa´
se´n sa jag till henne: "Din förbannade gnoa!"
Tog på mig tofflorna sparkade i väggen
och gick.........


På tal om våldtäkter.
Återblicken den 23/8-99 gav vid handen att jag skrev om våldtäkter och dess – ibland – förunderliga domar eller rättare sagt icke-domar. Detta är precis lika aktuellt idag som då. Läs artikeln "Rätten tror bara på fina flickor" så förstår ni vad jag menar. Journalisten Katarina Wennstam har gått igenom ett stort antal domslut och rättegångsprotokoll. Hon har intervjuat jurister, poliser, förövare och framförallt flickor som utsatts för övergrepp. Hennes slutsater redovisas i boken "Flickan och skulden" som kommer ut nu på tisdag. Varför blir jag inte förvånad över att hennes granskning visar att synen på kvinnan i rättssalarna inte har förändrats sedan 1800-talet? Jag misstänker att det inte bara är just detta som inte ändrats sedan 1800-talet. Jämställdhet? Det är långt kvar.

På tal om jämställdhet.
Jämlikhet är synonymt.
Inför lagen är vi alla lika. Eller hur? Fattiga som rika. Men en sak har jag funderat på nyligen i samband med kidnappningen av rikemanssonen. Polisinsatsen som dramat eskalerade var den största sedan Malexander, sägs det. Inte bara här i Sverige utan i Europa var det en massiv polisinsats. Hans familj fick polisskydd bara ett par timmar efter att de polisanmält kidnappningen av sonen, bara han god för ofattbara nästan 100 miljoner. Inte för att jag missunnar dem detta polisskydd. Det måste ha varit en hemsk upplevelse att få sonen kidnappad och bli utsatt för ett hot om att de måste betala en lösensumma för att få återse honom. Inte tu tal om annat. Men det jag osökt kommer att tänka på att det stundtals verkar vara skillnad på folk och fä. Ta killen i Bagarmossen som blev dödad. Han hade begärt polisskydd innan, men tydligen inte fått det. Var han inte rik nog? Var han inte svensk nog? Alla kvinnor och barn som är utsatta för hot och våld? Alla dessa som lever sina liv i skräck för att en våldsbenägen man ska hitta dem och göra slut på dem? Är de inte rika nog? Inte betydelsefulla nog? Jag kanske drar det i långbänk här. Men jag tror nog att en och annan förstår vad jag försöker få fram.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/8-97
"Var och handlade nu på förmiddagen, kom hem utan kvällstidningen. Det var ju den jag skulle handla!!!! Seniliten börjar tidigt hos somliga :-)). Att åka igen gör man inte när man har flera mil till närmsta affär.... Får läsa gårdagens igen då...." Redan då?
Läs mer: =>

24/8-98
"Förra året minns jag att jag satte på elementen först 21:a september. Nu går jag redan och funderar på om det är dags, sicken skillnad på väder." Ja, sommaren 1997 var i paritet med årets sommar.
Läs mer: =>

24/8-99
"Idag blir det kort och koncist - ha en bra dag! Må gott!"
Läs mer: =>

24/8-00
"Hur står det till med våra ungdomars jämlikhet? Hur står det till med våra egen dito? Egentligen? Jag hörde på nyheterna häromdagen att en undersökning gjorts som gav resultatet att mer än varannan skoltjej hade uppgett att de upplevts sig sexuellt mobbade av sina manliga klasskamrater. Detta är inte enbart storstadsrelaterat utan det förekommer i mindre städer som ex. Örebro. Det som nämdes var grova kommentarer som fälls i tid och otid som hora, luder och djävla fitta. Som lök på laxen förekommer ständigt sexuella beröringar som kan rubriceras som otillbörligt tafsande. Det är ju i denna ålder unga människor är som mest formbara. Att ständigt kallas luder, hora och fitta samt behöva utsättas för killarnas tafsande borgar inte för att de unga tjejernas självförtroende ska växa på ett jämlikt sätt. Killarnas skeva kvinnosyn och agerande borgar inte heller för att vi går mot ett mer jämlikt samhälle." Det kom en undersökning nu i somras, om jag inte minns fel, som påvisade att det blivit än värre. I den var det bra fler än varannan elev som upplevt detta jag skrev om den 24/8-00. Utvecklingen går framåt? NOT!
Läs mer: =>

24/8-01
"Statistiskt sätt har umgänget minskat i takt med att gemensam vårdnad har blivit vanligare, säger Anna Singer. Man kan tolka det som att fadern vill ha vårdnadsansvaret -- inte ungarna". Sagt i en artikel på www.corren.se. Tyvärr funkade inte länken längre. Makten, men ej besväret?
Läs mer: =>

Vid 35 år brukar kvinnor tänka på att skaffa barn
då den biologiska klockan börjar ticka.
Män runt 35 år brukar istället då börja *ragga* barn
(tonårstjejer) när gubbsjukan slår till.

23/8-02

Högerspökena har visat sig lagom till valet. Skatterna ska sänkas. Men hur ska då alla reformer de talar om finansieras? Tyvärr tror jag att många köper deras så kallade vallöften. Ju sämre siffror, desto fläskigare vallöften. Föräldrar ska böta om barnen skolkar. Varför ska föräldrarna lida pin när skolan misslyckats med sin uppgift? Skolket är väl inte bara föräldrarnas fel. Det här med att socialbidrag till invandrare ska ses som lån, vilket ska krävas tillbax – det tog kalkonpriset. Tja....ska det i så fall inte gälla svenska socialbidragstagare i gemen? Integrering kallas det. Jag tycker det mer verkar som segregering.

"Men Gud missade något när han skapade mannen. Hjärna och penis fick vi, men inte tillräckligt med blod för att få bägge att fungera samtidigt." Citat ur Björn Larssons "Den sanna berättelsen om Inga Andersson". Det är en roman som bland annat tar upp Echelon, den globala avlyssningscentralen alla vet om; men som ingen verkar ta på allvar. Vilket vi kanske bör göra. Vilket vi kommer att göra en dag, vare sig vi vill eller inte. Jag skrev lite om detta den 28/7-01. För att *trigga* lägger jag nu ut lite ord (hämtade från http://www.attrition.org/attrition/keywords.html) som borde intressera Echelon :-). Civil olydnad är inte fel såvida man inte skadar annan person, annan levande varelse eller annans egendom.

Waihopai, INFOSEC, Information Security, Information Warfare, IW, IS, Priavacy, Information Terrorism, Terrorism Defensive Information, Defense Information Warfare, Offensive Information, Offensive Information Warfare, National Information Infrastructure, InfoSec, Reno, Compsec, Computer Terrorism, Firewalls, Secure Internet Connections, ISS, Passwords, DefCon V, Hackers, Encryption, Espionage, USDOJ, NSA, CIA, S/Key, SSL, FBI, Secert Service, USSS, Defcon, Military, White House, Undercover, NCCS, Mayfly, PGP, PEM, RSA, Perl-RSA, MSNBC, bet, AOL, AOL TOS, CIS, CBOT, AIMSX, STARLAN, 3B2, BITNET, COSMOS, DATTA, E911, FCIC, HTCIA, IACIS, UT/RUS, JANET, JICC, ReMOB, LEETAC, UTU, VNET, BRLO, BZ, CANSLO, CBNRC, CIDA, JAVA, Active X, Compsec 97, LLC, DERA, Mavricks, Meta-hackers, Steve Case, Tools, Telex, Military Intelligence, Scully, Flame, Infowar, Bubba, Freeh, Archives, Sundevil, jack, Investigation, ISACA, NCSA, spook words, Verisign, Secure, ASIO, Lebed, ICE, NRO, Lexis-Nexis, NSCT, SCIF, FLiR, Lacrosse, Flashbangs, HRT, DIA, USCOI, CID, BOP, FINCEN, FLETC, NIJ, ACC, AFSPC, BMDO, NAVWAN, NRL, RL, NAVWCWPNS, NSWC, USAFA, AHPCRC, ARPA, LABLINK, USACIL, USCG, NRC, ~, CDC, DOE, FMS, HPCC, NTIS, SEL, USCODE, CISE, SIRC, CIM, ISN, DJC, SGC, UNCPCJ, CFC, DREO, CDA, DRA, SHAPE, SACLANT, BECCA, DCJFTF, HALO, HAHO, FKS, 868, GCHQ, DITSA, SORT, AMEMB, NSG, HIC, EDI, SAS, SBS, UDT, GOE, DOE, GEO, Masuda, Forte, AT, GIGN, Exon Shell, CQB, CONUS, CTU, RCMP, GRU, SASR, GSG-9, 22nd SAS, GEOS, EADA, BBE, STEP, Echelon, Dictionary, MD2, MD4, MDA, MYK, 747, 777, 767, MI5, 737, MI6, 757, Kh-11, Shayet-13, SADMS, Spetznaz, Recce, 707, CIO, NOCS, Halcon, Duress, RAID, Psyops, grom, D-11, SERT, VIP, ARC, S.E.T. Team, MP5k, DREC, DEVGRP, DF, DSD, FDM, GRU, LRTS, SIGDEV, NACSI, PSAC, PTT, RFI, SIGDASYS, TDM. SUKLO, SUSLO, TELINT, TEXTA. ELF, LF, MF, VHF, UHF, SHF, SASP, WANK, Colonel, domestic disruption, smuggle, 15kg, nitrate, Pretoria, M-14, enigma, Bletchley Park, Clandestine, nkvd, argus, afsatcom, CQB, NVD, Counter Terrorism Security, Rapid Reaction, Corporate Security, Police, sniper, PPS, ASIS, ASLET, TSCM, Security Consulting, High Security, Security Evaluation, Electronic Surveillance, MI-17, Counterterrorism, spies, eavesdropping, debugging, interception, COCOT, rhost, rhosts, SETA, Amherst, Broadside, Capricorn, Gamma, Gorizont, Guppy, Ionosphere, Mole, Keyhole, Kilderkin, Artichoke, Badger, Cornflower, Daisy, Egret, Iris, Hollyhock, Jasmine, Juile, Vinnell, B.D.M.,Sphinx, Stephanie, Reflection, Spoke, Talent, Trump, FX, FXR, IMF, POCSAG, Covert Video, Intiso, r00t, lock picking, Beyond Hope, csystems, passwd, 2600 Magazine, Competitor, EO, Chan, Alouette,executive, Event Security, Mace, Cap-Stun, stakeout, ninja, ASIS, ISA, EOD, Oscor, Merlin, NTT, SL-1, Rolm, TIE, Tie-fighter, PBX, SLI, NTT, MSCJ, MIT, 69, RIT, Time, MSEE, Cable & Wireless, CSE, Embassy, ETA, Porno, Fax, finks, Fax encryption, white noise, pink noise, CRA, M.P.R.I., top secret, Mossberg, 50BMG, Macintosh Security, Macintosh Internet Security, Macintosh Firewalls, Unix Security, VIP Protection, SIG, sweep, Medco, TRD, TDR, sweeping, TELINT, Audiotel, Harvard, 1080H, SWS, Asset, Satellite imagery, force, Cypherpunks, Coderpunks, TRW, remailers, replay, redheads, RX-7, explicit, FLAME, Pornstars, AVN, Playboy, Anonymous, Sex, chaining, codes, Nuclear, 20, subversives, SLIP, toad, fish, data havens, unix, c, a, b, d, the, Elvis, quiche, DES, 1*, NATIA, NATOA, sneakers, counterintelligence, industrial espionage, PI, TSCI, industrial intelligence, H.N.P., Juiliett Class Submarine, Locks, loch, Ingram Mac-10, sigvoice, ssa, E.O.D., SEMTEX, penrep, racal, OTP, OSS, Blowpipe, CCS, GSA, Kilo Class, squib, primacord, RSP, Becker, Nerd, fangs, Austin, Comirex, GPMG, Speakeasy, humint, GEODSS, SORO, M5, ANC, zone, SBI, DSS, S.A.I.C., Minox, Keyhole, SAR, Rand Corporation, Wackenhutt, EO, Wackendude, mol, Hillal, GGL, CTU, botux, Virii, CCC, Blacklisted 411, Internet Underground, XS4ALL, Retinal Fetish, Fetish, Yobie, CTP, CATO, Phon-e, Chicago Posse, l0ck, spook keywords, PLA, TDYC, W3, CUD, CdC, binLadin, Weekly World News, Zen, World Domination, Dead, GRU, M72750, Salsa, 7, Blowfish, Gorelick, Glock, Ft. Meade, press-release, Indigo, wire transfer, e-cash, Bubba the Love Sponge, Digicash, zip, SWAT, Ortega, PPP, crypto-anarchy, AT&T, SGI, SUN, MCI, Blacknet, Middleman, KLM, Blackbird, plutonium, Texas, jihad, SDI, Uzi, Fort Meade, supercomputer, bullion, 3, Blackmednet, Propaganda, ABC, Satellite phones, Planet-1, cryptanalysis, nuclear, FBI, Panama, fissionable, Sears Tower, NORAD, Delta Force, SEAL, virtual, Dolch, secure shell, screws, Black-Ops, Area51, SABC, basement, data-haven, black-bag, TEMPSET, Goodwin, rebels, ID, MD5, IDEA, garbage, market, beef, Stego, unclassified, utopia, orthodox, Alica, SHA, Global, gorilla, Bob, Pseudonyms, MITM, Gray Data, VLSI, mega, Leitrim, Yakima, Sugar Grove, Cowboy, Gist, 8182, Gatt, Platform, 1911, Geraldton, UKUSA, veggie, 3848, Morwenstow, Consul, Oratory, Pine Gap, Menwith, Mantis, DSD, BVD, 1984, Flintlock, cybercash, government, hate, speedbump, illuminati, president, freedom, cocaine, $, Roswell, ESN, COS, E.T., credit card, b9, fraud, assasinate, virus, anarchy, rogue, mailbomb, 888, Chelsea, 1997, Whitewater, MOD, York, plutonium, William Gates, clone, BATF, SGDN, Nike, Atlas, Delta, TWA, Kiwi, PGP 2.6.2., PGP 5.0i, PGP 5.1, siliconpimp, Lynch, 414, Face, Pixar, IRIDF, eternity server, Skytel, Yukon, Templeton, LUK, Cohiba, Soros, Standford, niche, 51, H&K, USP, ^, sardine, bank, EUB, USP, PCS, NRO, Red Cell, Glock 26, snuffle, Patel, package, ISI, INR, INS, IRS, GRU, RUOP, GSS, NSP, SRI, Ronco, Armani, BOSS, Chobetsu, FBIS, BND, SISDE, FSB, BfV, IB, froglegs, JITEM, SADF, advise, TUSA, HoHoCon, SISMI, FIS, MSW, Spyderco, UOP, SSCI, NIMA, MOIS, SVR, SIN, advisors, SAP, OAU, PFS, Aladdin, chameleon man, Hutsul, CESID, Bess, rail gun, Peering, 17, 312, NB, CBM, CTP, Sardine, SBIRS, SGDN, ADIU, DEADBEEF, IDP, IDF, Halibut, SONANGOL, Flu, &, Loin, PGP 5.53, EG&G, AIEWS, AMW, WORM, MP5K-SD, 1071, WINGS, cdi, DynCorp, UXO, Ti, THAAD, package, chosen, PRIME, SURVIAC. Good bless America!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/8-97
"Smulan höglöper. Nalle är som besatt, springer omkring på tomten med ögon som råttpittar." Stackars Nalle :(.
Läs mer: =>

23/8-98
"Trodde det var Smulan som skulle sakna mig mest, men tydligen gillade Nalle inte alls att matte bara försvann och var på rymmen ett och ett halvt dygn." :)
Läs mer: =>

23/8-99
"Den summariska rättegången på Cypern ger verkligen fel signaler. Sup tjejen full och gör vad fan du vill med henne, hon får skylla sig själv hur som haver." Känns det igen?
Läs mer: =>

23/8-00
"Vad är det som driver mig och andra att exponera våra tankar/funderingar i dagboksform på webben? Det _är_ en stor egotripp hela min dagbok, men.... på ett och annat sätt hoppas jag ju att det jag skriver ibland kan beröra/betyda något för någon. Uppmuntra framförallt tjejer att ta för sig. Få killar att inse att vi till syvende och sist är ganska lika. Få unga att fatta att man inte är helt ute bara för att man passerat 47. Få folk i min egen ålder att inse att de inte är passé. Stora mål? Sikta mot trädtopparna kanske du iaf når första grenen :-)." En ständigt återkommande fråga.
Läs mer: =>

23/8-01
"Ha en trevlig dag!" Kort och koncist!
Läs mer: =>

Internet består enbart av ettor och nollor.
Vilken kategori tillhör du?

22/8-02

Jag har ganska roligt när jag förbereder för dagens Återblick. Det vara bara en idé som kom från ingenstans att göra på detta sätt. Det är annars sällan eller rättare sagt aldrig jag återkopplar och läser gamla anteckningar. Frågan är förstås: "Kan det roa andra?"

Jag tog bort sidan Kvinnor på nätet från Topplistan den var anmäld till. Det är bättre att andra får ta plats.

Värmen håller i sig.
Jag har gett upp mitt regndansande.
Det ser bara fånigt ut.
Inget händer ju!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/8-97
"Pga inslaget på TV igår blossade en debatt upp på Passagens html-konferans huruvida min sida var snygg, bra eller inte. En Stefan, i anonymitetens sköna täcke, har hela dagen lagt in diverse kommentarer." På den tiden var det ganska ovanligt att tjejer tog sig ton; i den andemeningen att de visade sig lika bra eller än bättre än killarna när det gäller webb och kodande. Jag tröttnade ganska fort på denna attityd. Ändå försökte jag inte att ta mer plats än nödvändigt. Jag minns att jag koncentrerade mig på att svara på de inlägg som inte fick svar, bara för att vara snäll. Men att vara snäll var tydligen fel attityd.
Läs mer: =>

22/8-98
"Ta en pinne c.a 1 meter lång, kör ned den i marken och tävlingsmomentet innebär att man har en bana på c.a 100 meter. Deltagaren springer fram till pinnen, sätter pannan emot pinnens top och snurrar snabbt 10 varv och sedan förmodas man springa tillbax. Så rakt som möjligt :)." Testa gärna momentet ovan i femkamp :). Garanterat skrattframkallande.
Läs mer: =>

22/8-99
"Nu kommer jag (som vanligt) dra iväg från ämnet....jo, jag fick mina tankar bekräftade om att varje människa har en intressant historia i fredags. Tar man sig bara tid att lyssna och kostar på sig att vara nyfiken så inser man att alla människor är unika och har många bottnar samt strängar på sin lyra. Synd bara att man sällan tar sig den tiden och *kostnaden* - det beror knappast på bristande intresse utan mer på att tiden inte räcker till, för mycket stress, för stora krav och att arbetslivet i sig tvingar folk att ha en profil där och en annan privat." Jag minns anledningen till det jag skrev ovan. Det var ett sällsamt levnadsöde som berörde mig. Ingen på jobbet – inte ens jag – hade kunnat anat detta, bakom denna mask.
Läs mer: =>

22/8-00
"Idag ska jag träffa radiojournalisten och vi får se vad det blir av det hela. ...så ska det handla om s.k hata-sidor. ...jag tänker försöka styra in det mer på moral och etik. Jag vill även prata om vikten av källkritik. Ja, källkritik är viktigt. I samma takt som webben växer, desto viktigare blir det att sålla och sortera.
Läs mer: =>

22/8-01
"Vi behöver alla kramar och kroppskontakt. Jag gillar att kramas :). Ge den person som ser ut att behöva det en enkel, men värmande komplimang. Det är inte fjäsk, om det är äkta. Jag har upptäckt att bara om viljan finns så kan man säga något rart till vem som helst. Ser håret fint ut? Säg det! Har kläderna vackra färger. Säg det! Är handväskan snygg? Säg det! Är slipsen snygg? Säg det! Ser personen pigg och glad ut? Säg det! Jadu....en sådan enkel komplimang som att - "Vad glad och pigg du ser ut idag" kan glädja vem som helst, har jag märkt. Givetvis i rätt läge - man kanske inte ger en deppig/suicidal person denna komplimang :). Vi lever bara en gång. Vi måste ta vara på alla de små stunderna." Så sant som sagt...fortfarande.
Läs mer: =>

En handling är inte straffbar därför att den är omoralisk,
utan omoraliskt därför att den är straffbar.
Helge Krog

21/8-02

Jan Stenbeck är död.
Nyheten kom som en total överraskning. Även om jag inte längre jobbar i hans koncern så finns en bit av mitt hjärta kvarlämnat. Det var en speciell stämning att jobba där. Ja, jag har haft mina duster gällande hans projekt, bland annat då Everyday; en satsning jag gjorde tummen ned för från första stund. Att dö så tidigt! Han var bara 59 år, ingen ålder att tala om.

Tvära kast!
Jag läste i går ut boken "Sömnlös". Den är skriven av Barbara Voors. Den var fantastiskt bra. Mycket skickligt skrivet. Den var lysande! Tack EvaP för tipset. En "läsa intensivt från pärm till pärm"-bok. Problematiken med våld mot kvinnor blir genomlyst på ett annorlunda sätt. Jag har läst "Syster min" och nu är jag på jakt efter "Tillit till dig". Den sistnämda fanns inte att köpa på den nätbokhandeln jag har klippkort hos.

B. har köpt hem 12 kubikmeter prima matjord. En rejäl hög som nu ligger på tomten. Hade Nalle levat hade det varit rena rama himmelriket för honom. Han älskade att gräva. Han älskade att ligga högt.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/8-97
"Fick några mail igår som gratulerade mig till att min HTML nybörjarguide nämnts i nya programet Sajber." Här spelade jag lite oberörd. Men visst var jag glad över att guiden uppmärksammades i ett Internetrelaterat TV-program. Inte tu tal om annat.
Läs mer: =>

21/8-98
"22.00, tillbax från Barnens ö. Trött är bara _förnamnet_ :)." Skulle tro det :)))). Jag minns det som igår. Första och enda gången jag blivit mer än salongsberusad på en firmafest. Det var en trevlig kombinerad firmafest och kick-off som pågick i flera dagar.
Läs mer: =>

21/8-99
"Jag skyllde inte ens på hundarna som brukar vara mitt vanliga alias i sådana här lägen. Och vad gjorde jag? Åkte hem och kopplade upp och fixade lite jobb-mail." Firmafest. Igen! :)
Läs mer: =>

21/8-00
"Vill inte åka och jobba idag." Varför känns det ofta så efter semestern?
Läs mer: =>

21/8-01
"Efter 4-5 år är det dags att gå vidare, mot nya vyer?" Jag minns det som i går. Det var ungefär vid denna tidpunkt jag kände att det var dags att sluta på Tele2 och gå vidare.
Läs mer: =>


20/8-02

Snart har det gått ett år sedan katastrofen i NY.
Här finns några otroliga bilder, som kostat....
Jag sänder mina tankar till hans familj.

Idag är det exakt fem år sedan jag började skriva dagbok på nätet. Fem långa år. Vart har de tagit vägen? Åren menar jag. Detta blir med all sannolikhet sista året jag skriver dagbok på nätet, i alla fall i denna form. Det känns som om det är läge för att knyta ihop säcken. Säck och säck :). Livet är lika tomt och innehållslöst som en ihopskrynklad påse, såvida man inte fyller det med något. Jag kanske inte slutar helt med att skriva; men när jag fyller 50 år nästa oktober ska jag ta mig en rejäl funderare på hur framtiden ska se ut med "Internettandet". Den dagen, den sorgen. Det hinner hända mycket innan dess eller inte ett skvatt. Vem vet? Vem vill veta? Vill jag veta? Jag brukar hävda att det är det som gör livet värt att leva. Man har inte den minsta susning om vad som väntar runt hörnet. Livet är som en sinuskurva eller rättare sagt mer likt en berg- och dalbana. BTW - jag var inne en sväng till stan i går, skrev min kråka på lite papir. Jag mindes återigen varför jag inte vill bo inne i stan. Min lägenhet vid Hötorget var fin, men jag saknar den inte. Lukter från bilarnas avgaser. Stressade människor. Uppskruvad ljudnivå. Jag svängde förbi Hubben för att få lite lugn och ro, kanske även en kopp kaffe men förgäves :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/8-97
"Att exponera sig på nätet ger oanade och intressanta nya kontakter med människor man aldrig skulle ha mött i levande livet pga geografiska hinder " – så skrev jag då. Jag hade nog inte skrivit likadant idag.
Läs mer: =>

20/8-98
"Får ofta mail som frågar hur och vad man ska göra för att få jobb inom Internet och webben." – då var det hype. Nu är det mest mail om uppsägningar och neddragningar.
Läs mer: =>

20/8-99
"Sagan jag berättar handlar om ett företag ServisAir. När man anställdes fick man skriva under ett avtal att man förband sig att följa företagets utseendepolicy." – jag rekommenderar en återblick på just denna lilla saga. Den var otrolig redan då och lär väl vara än mer sagolik nu.
Läs mer: =>

20/8-00
"Sista dagen på semestern."
Läs mer: =>

20/8-01
"Jag tror att ordet feminist bara används som ett skällsord av dem som egentligen borde försöka förstå ordets innebörd bäst av alla." – jag hade fått ett inlägg i min Kommentera-bok som jag hade lite funderingar om.
Läs mer: =>

Jag har aldrig riktigt lyckats ta reda
på vad feminism är. Jag vet bara att
folk brukar kalla mig feminist så fort jag
uttrycker en åsikt som skiljer mig
från en dörrmatta.
Rebecca West

19/8-02

Ha en bra dag!
*kram* Annica


18/8-02

Att folk aldrig lär sig. Man _kan_ inte lämna hundar eller små barn heller för den delen i en sommarvarm parkerad bil. Jo, det förekommer. Jag vet inte hur många gånger jag läst nu i sommar om både barn och hundar som kolavippat i en varm bil. Enkel ekvation, varmt+instängd=död. Den som ändå gör det borde få ett straff. Öga för öga, tand för tand. Jag brukar inte rekommendera den straffsatsen i vanliga fall, men här gör jag ett undantag. Lämna förövaren i en het och låst bil i ett par timmar så kanske personen aldrig gör om det. Om han nu kan.

Jag skulle ta upp lite potatis igår. Jag hade behövt dynamit för att komma åt knölarna ordentligt. Snacka det var som cement i backen. Jag lyckades hacka loss så det räckte till ett kok. Resten av knölarna får min egen lilla knöl ta upp.

Hjärtat kan gärna vara naivt,
bara förståndet inte är det.
Anatole France

17/8-02

För första gången i hela mitt liv har jag nu gjort en så kallad CV. Den ligger ute på nätet. Dock har jag lagt den bakom lösenord. Eventuella intresserade får kontakta mig via mail för att få tillgång till min CV. Jag vill inte att mina betyg och min Team Management Profil ska hamna på avvägar. Hade det varit 1996 hade jag lagt ut dem ut rakt av. Men inte nu. Internet är inte som förr. Ingenting är som förr. Eller så är det jag som inte är som förr? Eller så är förr ingenting....eller? Värmeslag har jag drabbats av – tror jag :). Jag tycker synd om dem som måste jobba hårt i denna värme. Jag har förmånen att kunna ta det lilla lugna. Men å andra sidan. Snart är det lucia, jul, nyår och bitande kallt. Blött, mörkt och kallt. Framför allt mörkt.

Du vet att du börjar bli gammal, när:

 • det är du som vänder dig om efter något snyggt.
 • du börjar uppskatta de små tingen i vardagen mer än sanslösa äventyr.
 • du inte minns vad det var du skulle minnas.
 • den tid som en gång varit är viktigare än den som komma skall.
 • du har glasögon för att se och inte för att se bättre ut.
 • du frågar dig själv på morgonen vem denna trötta främling är i badrumsspegeln.
 • när en hemmakväll lockar mer än något annat.
 • du har fest utan att ens grannarna märker det.
 • du upplever att tiden går fortare än vad du hinner med.
 • du insett att du inte är odödlig.
 • intresset ökar för summan och avkastningen av ditt pensionssparande.
 • du märker att du blir mer och mer lik dina föräldrar, både till sätt och utseende.


16/8-02

Tropiska nätter utlovas av meteorologerna. Vill jag ha det åker jag utomlands. Här hemma ska det vara lite lätt och lagom tycker jag :). Det är kväjande varmt. Det är äckligt varmt. Det utlovade regnet uteblev. Jag dansar regndans. Dansar och dansar. Förtvivlad! Förvirrad! Inget händer. Jo, nere i Tyskland och länderna runt om vräker regnet ned, samt i Asien och på andra ställen är det extrem torka. Miss i planeringen? Ur led är tiden brukar man säga. Kanske dags att säga "Ur led är vädret"? Skämt åsido. Jag är orolig. Är det klimatförändringar genererade av växthuseffekten? Det där smogmolnet över Asien oroar mig.

Män säger att de älskar oberoende kvinnor,
men de väntar inte en sekund med att bryta
ner oberoendet, bit för bit.
Candice Bergen

Till början av månaden, 1-15! ---->

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,