Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till början av månaden, 1-15! ---->

31/1-02

Äntligen!
ÄÄntligen!
ÄÄÄntligen!
Det första pre-vårtecknet har kommit!
Hönsen har börjat lägga ägg nu efter vintervilan.
Det finns hopp! Det finns hopp gott folk :).

ge.astrid.lindgen.nobelpriset.nu

Svenska män slår också sina fruar!

Gift dig inte med en person som du vet att du kan leva med.
Gift dig med en person som du vet att du inte kan leva förutan.

30/1-02

Nytt virus W32.Myparty@mm på G - igen!
Radera alla mail med texten:
Hello!
My party... It was absolutely amazing!
I have attached my web page with new photos!
KLICKA INTE PÅ LÄNKEN som följer med mailet!
Uppfinningsrikedomen verkar total! Never ending!

Jag var på Datainspektionen i början på augusti förra året. Ulf Widebäck var en ytterst trevlig och artig man. Detta besök hade initierats av DI:s beslut att fria Nodaddy sida (numera liggande på Telia efter att ha blivit avstängd från www.nodaddy1.f2s.com) med motiveringen att den kan sorteras under begreppet journalistik, se noteringen den 2/8-01. Det roligaste (NOT) var när DI fick upp ett Liljeholmens ljus vid detta besök och insåg att jag INTE är Nodaddys ex-fru och/eller involverad i egen vårdnadstvist. Det du....säger en hel del om hur deras beslut egentligen togs. Ulf Widebäck medgav att PUL numera är en tandlös tiger. Han beklagade även att beslutet formulerats fel. Han erbjöd sig att skriftligt medge detta i ett brev till mig. Då jag frågade - jaha, vad ska jag med det till - tyckte han att jag skulle scanna in det och hänga ut det på nätet? Ja, jag har ett vittne på detta :) eftersom jag hade en annan person med vid besöket. En annan handläggare rekommenderade mig att "ge igen verbalt" på nätet, s.k genmäle. Tablå! Vid besöket lämnade jag in en ny anmälan, men igår fick jag beskedet att de inte har för avsikt att ändra sitt beslut. That´s it! Det spelar inte så stor roll heller då DI inte avgör om sidan innehåller förtal (det är inte deras bord utan det måste dras i ett enskilt mål) utan bara kollar om sidan innehåller icke-harmlösa personuppgifter eller inte; PUL - personuppgiftslagen. Sedan kan man ju diskutera i all evinnerlighet vad som är icke-harmlöst eller inte.

Men bara för skojs skull frågade jag vid besöket hur DI skulle ställa sig till att jag publicerade mitt specialarbete i Svenska B (Mansrörelserna i Sverige) på nätet (ograverat *as it is*) . Nehej - då var det roliga slut. Det skulle jag inte få eftersom det innehåller FAKTA om 24 domar gällande barn- och kvinnomisshandel och/eller psykiska abnormiteter i kapitlet Fallbeskrivningar (inte illa på ett urval av bara slumpvis valda 50 personer i en viss nätgrupp). Så var det med den yttrandefriheten. Lögner, verklighetsförfalskningar, osannfärdigheter, falska tillvitelser likt "storfiskaren talar om" får man lägga ut. Men sanningar är tabu. Go figure. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. Jag skulle kunna, men tänker inte, berätta om de alla polisanmälningar för förtal och dataintrång som bl.a Nodaddy har gjort och som helt sonika har lagts ned. Ingen har, vad jag vet, ens blivit kontaktad av polisen - nej; inte ens jag fast jag påstås vara ledaren för den kvinnliga Internetgrupp som anklagas för både det ena och det andra. De kriminella handlingar jag och andra anklagas har inte någon substans, vilket jag tidigare har kommenterat här ett flertal gånger, ex. anteckningarn den 3/10-01 samt i anteckningarna den 24/8-01.

Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om, om jag bara ville, men jag väljer att inte göra det. Jag skulle kunna ta hela hans sida (avsnittet under Debatt) rakt upp och ned och såga honom och hans texter längs med benen. Men jag ids inte. Det finns så mycket viktigare saker att lägga energin på just nu. Livet! Att hans kamrater i nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) accepterar detta är för mig en gåta. Det beivrar ju icke deras önskan om att tas för en seriös remissinstans, om de nu någonsin har varit detta med tanke på hur de agerat på nätet.

Kvinnan är människans bästa vän.
Lars-Erik Gille

29/1-02

Astrid Lindgren har gått ur tiden!
Sörjd och saknad av många. Jag tycker att Astrids barnböcker är fantastiska, vuxen som jag är. Kajsa Kavat, Ronja Rövardotter och framför allt Pippi Långstrump har gett flickor ett ansikte och en röst på ett busigt och lite uppkäftigt sätt - till skillnad mot min barndoms Kitty-böcker som mer byggde på traditionella könsroller. Det kan hända att jag minns helt fel när det gäller Kitty-böckerna. Men jag misstänker att i så fall lär någon protestera :/. Jag vet inte om Astrid kallade sig själv feminist :)? Men i mina ögon har hon bidragit till att lyfta fram flickorna på ett positivt sätt i barnlitteraturen. Ge henne Nobelpriset postumt. Nu! Om inte...vaffå gör di (inte) på detta viset?

Det strular lite med de kurser jag har anmält mig till. Men man kan inte alltid få som man vill även om man vill det. Den om typografisk design, som jag så gärna ville gå, startar inte *gråter högt*. Men jag har anmält mig till en annan kurs istället som fokuserar på skrivandets konst- och möda. Jag tror att den kan bli inspirerande. Den kurs för webbinformatörer jag ursprungligen hade tänkt gå skippade jag helt. Jag misstänker att det kanske bara skulle ha blivit en upprepning av det jag redan kan. Jag fortsätter även denna termin på Poppius journalistskola med att läsa om redigering och Quark Xpress. Dessutom ska jag även gå en distanskurs i *copywriting* :) under våren. Slit och släp! Men man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt och att förkovra sig. Skulle man börja tycka det är det lika bra att checka in på ålderdomshemmet.

Snö! Snö! Snö!
Nu är hela världen vit igen.
Jag längtar ju till våren.
Jag vill inte ha mer snö!

And out of the gloom a voice said:
"Smile and be happy, things could be worse."
So I smiled and was happy, and behold, things got worse.

28/1-02

Expressen kan du beställa en vit nejlika till Fadime. Det kostar inget. Mer än besväret att surfa dit och beställa den förstås. Men det är väl Fadime värd? Låt hennes begravning bli en stor manifestation mot våld, allrahelst mäns våld samt förtryck mot kvinnor som har en sådan mångårig tradition, oavsett vilken kultur vi talar om. Må det mönstret brytas någon gång. Vi lever ju i ett modernt samhälle, år 2002.

Jag funderar på att sluta med mina små vitsar, ordlekar och ordspråk jag har under texterna. Jag har inte bestämt mig än. Det retar mig lite att jag ens tänker den tanken, men.... Det verkar som om de läses först, retar flest och oroar mest - det stör mig. De har egentligen ingen mening alls. De har ingen relation till texten förövrigt i min Reload utan är helt slumpmässigt framtagna och inlagda. Att folk ids ens bli upprörda förvånar mig, men samtidigt inte.....längre.

Annars? Handboll på TV - kan det bli bättre? Jag sitter som klistrad :). Jag som inte gillar sport, i vanliga fall. Men både dam- och herrhandboll är spännande, fartfyllt och intressant.

Det som från början attraherar en kvinna mest hos en man,
är vanligtvis det samma som hon inte tål några år senare.

27/1-02

Tala med djuren.
Njae - jag tror faktiskt inte på att vi människor verbalt kan tala med djuren. Kanske man kan kommunicera med vissa djur med kroppsspråk, som med hundar. Hundar lär sig även att koppla ihop korta mänskliga fraser med något som de ska göra, typ sitt, ligg, stanna och kom hit. Men jag har då aldrig lyckats förstå Smulans babbel. Ja, hon pratar mycket och ofta. Det är ren gissning som gäller från min sida för att försöka förstå vad hon vill/menar. B. råkade ut för något ganska kul igår. Han var längst bort på tomten och skottade snö. Det kom en koltrast och slog sig ned på marken en liten bit ifrån. Vi har många koltrastar på tomten, de flesta är förskräckligt vana både vid oss och hundarna - nästan halvtama. Fast oftast säger de inget, koltrastarna alltså :). Men denna lilla svarta varelse med gul näbb hade ett meddelande till B. Kvitter, kvitter och till slut så begrep B. vad fågeln ville. Tror han iaf. Han släppte allt vad han hade för händer (fågeln följde med) och gick upp till baksidan av huset. Det är där vi har de flesta utfodringsställena för fåglarna. Han skottade rent på marken, hädde ut frön på backen (åt koltrasterna som bara äter frön på marken tycks det) och fyllde alla automater. Vips så kom resten av koltrastgänget. Nöjda och glada. Det låter som en solskenssaga. Naturen är underbar. Djur är underbara.

Jag surfar fortfarande runt med Netscape 4.*. Jag testade Netscape 6.* men den var inte bakåtkompatibel så den ratade jag. Men fler och fler sidor är numera så illa kodade att jag inte ens kan se dem eller bara se den delvis. Många skiter i att kolla sidan i andra browsers och dessvärre - många vet inte ens om att de borde det, även s.k web-folk. Nå, jag kan leva med detta. Nu hörde jag att Netscape 6.2 har kommit och att den har en bra mailklient. Då funderade jag på min kammare om jag skulle enbart köra mailen via Netscape och surfa via min Explorer 5.5 som jag faktiskt har installerad på hårddisken och använder de gångar jag måste in på en sida som inte syns i Netscape. Men jag lade snabbt de tankarna åt sidan. Då skulle man ju inte få göra annat än att köra alla patchar som kommer stup i kvarten från Microsoft för att täppa till alla säkerhetshål i browsern. Ta detta säkerhetshål som ett exempel på vad jag menar. Mailen skulle jag ALDRIG köra via Microsofts produkter. Så jag sitter här och tuffar på, as usual med en stenåldersbrowser :).

Next mood swing: 6 minutes.

26/1-02

Burr! När det krånglar så krånglar det ordentligt. Jag hatar när cgi-scripten inte är överens med mig. Pillerjobb! Hate it! Ögonen blöder. Tur att man kan använda # för att kommentera bort enstaka rader. Annars börjar det bli klart. Skönt. Jag har redan börjat ledsna :(. Kortlivat ryck.

Jag läste om den gamla damen på 94 år vars son spelade in hur illa hon behandlades av kvällsbiträdena. Det var aningen chockerande. Jag tror även att personalen som förhoppningsvis har hört sig själva fick sig en tankeställare. Det kanske är dags att byta yrke? Visst det är jobbigt stundtals med senila patienter. Men det tillhör jobbet så att säga. Det får aldrig gå ut över patienten. Men i dessa tider med nedskärningar så går väl personalen på knäna. Utbrändhet är vanligt inom vården. Jag har jobbat själv med åldringar, främst på Beckomberga och inom hemsjukvården. Det var nog bättre förr. Tror jag. Personaltätheten har nog minskat i takt med att vården har privatiserats. Utbildningsnivån har säkert sjunkit. För det är det som behövs. Kunskap!

Jag är orolig inför ålderdomen. Jag vill inte ligga som ett paket de sista åren i mitt liv. Jag minns så väl en gammal tant som hade legat i fosterställning i 14 (fjorton) år. Det du! Hon var knappt medveten om världen runt omkring. Vad är det för liv? Så vill inte jag bli liggande. Men när det så blir på detta viset kan man säkert inte ens uttrycka sin vilja om hur man vill ha det i fortsättningen. Hellre då att någon av mina anhöriga använder kudden på ett advekat sätt. Men....dödshjälp är inte tillåtet i Sverige. Bra för en del. Dåligt för andra.

Ett nytt "Kimberley-fall"?
Fast nu råkade det vara en liten 12-årig kille som ville stanna med sin pappa här i Sverige. Varför fick han inte det? Hur mår han idag? Det är alltid svårt att döma/avgöra i enskilda fall man inte har någon insikt/insyn i. Men detta verkar vara ett typiskt HAAG-ärende. Barnet utlämnas till den andra föräldern (här i detta fall England), bara för att det står så i en paragraf någonstans. Vad barnet vill, det verkar ingen bry sig om. As usual! För.....om det stämmer som det står i artikeln att pojken uttryckligen klart har sagt/visat att han vill stanna hos pappan; då borde han få göra det - allrahelst om han är så pass gammal. Det fick inte Kimberly och det fick inte denna kille heller.

I Kimberleys fall så ville gärna de extrema mansgrupperna tala om att barnet var påverkad av mamman. Att det bara var rätt att Kimberley sändes till Sydafrika, mot hennes vilja. Det talades om att modern led av PAS - Parental Alienation Syndrom - vilket i deras munnar är lika med att mamman umgängessaboterar, försöker fjärma barnet från fadern, förtalar fadern inför barnen och påverkar barnet så att det inte vill träffa fadern. Jag är inte av den typen att jag ens _vill_ tro i första hand att fadern i detta fallet ovan lider av PAS, dvs att han påverkat sin son. För visst måste det (om nu man kan ta PAS på allvar) kunna vara så *both ways*? Eller är det BARA kvinnor som kan drabbas av detta hemska tillstånd - PAS, ett tillstånd som jag faktiskt tvivlar finns i någon större utsträckning.

Guys have feelings too. But like . . . who cares?

25/1-02

Jag har kastat mig in med liv och lust i ett nytt projekt. Jag ska göra en hemsida åt en organisation som sysslar med säkerhet i stora företag. Mycket information är det att lägga upp. Men jag har fria händer. Det var länge sedan det kändes kul att peta med html-koder. De randiga ränderna går aldrig ur? Ha en bra dag! Själv dyker jag ned i html-träsket :). Jag vill ha sidan klar idag!

BTW - jag förstår inte att mina små snuttar på slutet alltid tolkas som uttryck för ett mansförakt. Någon skrev om det i Kommentera-boken igår. Jag har ännu inte haft tid att svara. Jag hatar inte män, tvärtom. Kalla mig gärna mullig kvinnogris då :). Men ska man inte kunna skoja om kön? Det har skojats friskt om oss kvinnor i många herrans år - ingen man har vad jag vet protesterat mot det. Vem minns inte och har inte smålett åt alla "Blondinskämt" som florerat och florerar?

Vad gör du om din bästa väninna drar iväg med din man?
Saknar henne.

24/1-02

Annika fick inte komma hem! Hon har suttit 21 år för mord hon inte begått, men varit närvarande vid. Det enda hon vill är att avtjäna resten av sitt straff här hemma i Sverige. Hennes mor börjar bli gammal och skulle då oftare kunna hälsa på. Varför är myndigheterna i USA så njugga?

Eva fick rätt. Men efter sin död. Vilken död sedan. Mina tankar far till barnen. Undrar vilken typ av operation det var, Adjusteble Gastric Banding, Gastric by-pass eller Vertical Banded Gastroplasty? Det var nog inte detta hon tänkte när hon tog beslutet att genomföra operationen. Tragiskt! Tankeväckande!

Jag har bara 800Mb kvar på min hårddisk nu. Det _trodde_ jag aldrig att jag skulle fylla upp den yta, som för mig syntes oöverskådelig när datorn var ny våren 1999. Nåja, det är snart dags att införskaffa en ny. Men det lär inte bli en personaldator, sanna mina ord. Jag löste ut den jag har nu med hela 2500 pix. Det är den definitivt inte värd anser jag. Men alternativet att lämna in den verkar inte heller tilltalande. Så det är bara att gilla läget och pröjsa. Som så mycket annat här i livet ;/.

Det här programmet skulle vara default-installerat i browsern. Folk med massor av *ljug* på sina sidor skulle obönhörligen avslöjas. Om programmet nu håller vad det lovar. Fast det kanske bara funkar på CV:n?

Vad är skillnaden mellan en ny man och en ny hund?
Efter ett år så blir du fortfarande lika varmt
välkommen av hunden när du kommer hem. Samt att en
hund fordrar bara några månaders träning ...

23/1-02

En ung kvinna dödad. För vad? Till vilken nytta? Det tråkiga är att det händer allt för ofta. Mona Sahlin: "Vi har inte tagit de här flickorna på allvar". Nej - det har ni inte. Vad jag minns så har ministern *gråtit* ut inför journalister om just detta fenomen med hedersmord förut, men inget har hänt. Varför blir jag inte förvånad? Det händer ju inget när det _bara_ är vanliga mord på kvinnor, si så där 30 om året eller vad det nu är. Är det noga med plus/minus noll? De styrande tar inte heller det faktum på allvar att många andra lever under dödshot, både barn och kvinnor - oavsett etnisk tillhörighet. Det är inget unikt detta, om nu någon trodde det. Kvinnoförtryck, kvinnovåld och mord på kvinnor går hand i hand. Vad hjälper ett skyddspaket om en man anser att kvinnan ifrågasatt hans (männens) makt? Fadime var en ovanligt stark och modig kvinna. Men vad hjälpte det? Vad fick hon för hjälp? Ensam är inte stark. Vad får andra kvinnor i liknande situation för hjälp? Styrka och mod är inte mycket värt om man står inför en pistolpipa eller gevärsmynning. Vad för nytta gör då en liten larmtelefon med en knapp att trycka på, vänta i några sekunder och berätta sedan för polisen vad som felas. Just i detta fall blev rubrikerna stora och många. Det enda det leder till (tyvärr) är kanske att rasismen späds på, helt i onödan. De som borde utbildas/informeras/ändra på sitt beteende och tankesätt nås nog inte av dessa rubriker. Därtill behövs andra insatser. Men jag sörjer ALLA andra oxå, de flesta går dock hädan utan några rubriker alls och sällan begråtna av någon minister. Jag skulle antagligen kunna skriva något mycket mer spirituellt och slagkraftigt om detta, men jag är så upprörd och ledsen att mina ord inte lyder mina tankar.


22/1-02

Host, harkel, nys och prosit!
Det är inte flunsan iaf. Det kan ju vara skönt att veta. Annars? Bara bra, förutom förkylningen då. Jag tänkte jag skulle kolla in currykorsen hemma. Men jag lyckades inte något vidare. Det finns currylinjer som ligger som ett rutmönster med 3-4 meters mellanrum över hela jordytan. Där de möts bildas ett sk. currykors. Det sägs att katterna lägger sig gärna i currykorsen och spinner. Men vi människor ska inte ha sängen i ett currykors. Det kan påverka vår goda sömn. Man kan testa med två halmeterslånga grova ståltrådar. Böj dem i 90-grader vinkel och ta en tråd i varje hand, håll dem parallella och gå rakt fram i lugn takt. När de går ihop finns en currylinje. Nå, på pappret låter det ju bra. Men icke sa Nicke. Jag hittade varken kors eller linjer. Jag får fortsätta att leva i ovisshet huruvida sängen står mitt i ett currykors eller inte.

Ingen är så rik att den har
råd att förlora en vän.

21/1-02

Nu går det inte att ställa klockan längre. Efter mina uppdateringar menar jag... Nu blir det lite hipp som happ märker jag. Det är faktiskt skönt att inte behöva gå upp klockan fem (eller tidigare) varje morgon. När jag satt och kikade på deltävlingen i schlagerfestivalen blev jag överumplad och knockad. Inte av det jag såg (Brandsta City Släckers...*burrrrr*) utan av någon baskilusk som trängt in i min kropp. Snorig, febrig, hostig och allmänt ynklig tillbringades gårdagen i sängen varvat med soffan. Det var knappt jag iddes läsa tidningarna, än mindre surfa på nätet. Men jag hann notera att nu har det hänt det som många män fruktat. Det är bevisat att spermier inte behövs för att befrukta ett ägg. Nu har ett ägg från en kvinna befruktats med en cell-kärna från en annan kvinna. Männen behövs inte längre, inte ens för reproduktion :). Nu kan vi göra som i Kina, fast tvärtom, avliva alla manliga foster/nyfödda. Till vilken nytta är de numera? BRASK-lapp! I_r_o_n_i! Fast...hur kul är det på en skala från noll till tio? Vad tråkigt livet skulle bli utan män. Jag tycker nog att det traditionella sättet att avla barn på är både roligare och känns mer naturligt. Men jag misstänker att detta faktum att spermierna inte är avgörande längre inte känns kul. För en del.

Det är inte den som är rikast som är lyckligast,
utan den som är lyckligast som är rikast.

20/1-02

Ha en underbar söndag!
*kram* Annica

BTW - jag läste om att Mona Sahlin görs till åtlöje via en telefonsvarare på ett 08-nummer. Jag erkänner att jag ringde numret för att förstå vad alla talade om på mailinglistorna. Men jag blev bara illa till mods. Varför ska vi vara så elaka jämt? Har hon inte fått sitt straff via alla skriverier i pressen. Jag läste även om Oprah häromdagen. En artikel som även den gjorde mig beklämd. Vad finns det för allmänt intresse av att exponera henne på bild. En smygtagen bild som visade på att hon har uppenbara viktproblem. Ja, det är det många som har - inklusive undertecknad. Men varför ska det spekuleras och visas upp i pressen? Mår hon dåligt lär hon inte må mindre dåligt av denna exponering. Får man inte ha ett privatliv även som kändis? Hon må tjäna miljoner men hon är bara en människa, likt du och jag.

Varför blinkar aldrig kvinnor under förspelet?
De hinner inte.

19/1-02

Det verkar som FBI oxå läser min reload. ;)
Detta funderade jag över för ett tag sedan.
Det verkar som mina funderingar inte var helt ogrundade.

Blir du en liten notis när du dör?
Man låg död i bostaden i tre månader.
När mannen inte hämtat ut pensionen på tre månader larmade socialtjänsten polisen. Polispatrullen som tog sig in i lägenheten mötte en hemsk syn. Mannen låg död och förutom liket fanns ett stort antal katter, döda och levande. De katter som fortfarande levde lämnades för avlivning. Tre månader? Varför reagerade inte grannarna? Katterna bör ha fört ett väldigt liv tycker man. Det borde ha börjat lukta lite illa, med tanke på att elementen antagligen var på i lägenheten. Vem sörjer honom? Eftersom ingen saknade honom lär det inte vara någon? Såvida det inte finns arvingar som dyker upp först vid bodelningen. Många begravningar besöks enbart av den präst som förrättar densamma. Det måste kännas underligt att stå och mässa över en kista i en alldeles tom lokal. Detta är inte enbart ett problem i storstäderna. Att läsa och höra talas om sådant hör berör mig. Det smärtar att det ska behöva vara så här. Vad är det för samhälle vi lever i? Frågan känns stundtals berättigad. Ingen ska behöva dö ensam.

Kvinnan förstår barn bättre än mannen,
men mannen är mera lik barn än vad kvinnan är.
Friedrich Nietzsche

18/1-02

Jan E.
Mona.
Jag blev helt lyrisk över Peppes små krönikor ovan.

Pappor mer hemma med barn.
Pappor är allt oftare hemma med sjuka barn. Det visar Riksförsäkringsverkets statistik för 2001. Då tog pappor ut 35,2 procent av den tid som föräldrar stannade hemma och vårdade sjukt barn. Det är den högsta siffran någonsin. Allt fler män tar ut också pappaledighet. De senaste siffrorna från november visar att pappor tar ut 14 procent av föräldraledigheten. - Oftast ses pappaledighet som en merit bland dagens arbetsgivare. De ser att männen blir förändrade när de är hemma med sina små barn och att det är en förändring som arbetsgivaren också har nytta av, säger jämställdhetsminister Margareta Winberg och barnminister Ingela Thalén. (FL-Net)

Jättebra att papporna utnyttjar möjligheten att vara hemma för vård av barn. Ännu roligare är det att fler och fler män utnyttjar (fast det är fortfarande för få) sin föräldraledighet. Tyvärr verkar inte alls arbetsgivaren vara så positiv till detta. Inte om man ska tro GP iaf. På vart tredje stort svenskt företag finns ett passivt motstånd mot pappaledighet. Företag som uppmuntrar pappaledighet är ovanliga. Det gör bara 6 av 200 företag, enligt psykologen Philip Hwang. - Facken är är inte särskilt mycket bättre än företagen, säger Philip Hwang som märkt att sambandet mellan arbetsliv och familjeliv inte står högt på fackförbundens dagordning.

Klipp ur tidningen i onsdags!
Han ville skiljas - därför var det inte mord.
Hon dödade sin man med två knivhugg. Men eftersom han grälat och ville skiljas räknas det bara som dråp, enligt hovrätten. Den 27-åriga mannen överraskades av makan som plötsligt grep honom bakifrån om halsen. Hon vräkte mannen mot bänken, vände på honom och högg en kniv i hans bröst. När han sjönk ihop högg hon honom igen, i ryggen. - Mord, sa tingsrätten. Men hovrätten mildrade till dråp. Straffet sänktes med två år till åtta eftersom kvinnan blivit så stressad, trött och ledsen när mannen ville skiljas och sälja deras affärsverksamhet i Borås. Dessutom hävdar hovrätten att det är en förmildrande omständighet att mannen dog så snabbt. Eftersom han inte hann försvara sig kunde han ju knappast hinna uppleva någon dödsångest, påstår domarna. Nu kräver kvinnans advokat att högsta domstolen sänker straffet ytterligare. Orsak: mannen var "grälsjuk". Bland annat påstår kvinnan att han kallat henne för nolla.

Vad sägs? Nu var det ju så, som jag tror de flesta redan har förstått, att det var ombytta roller. Det var en kvinna som dödades och en man som höll i kniven. Jag tänkte nästan säga; - default-normalläge. Men motiveringarna framstår i sin idioti än mer om man byter könsrollerna. Det är ungefär som om rätten skulle börja döma män mildare om han påstår att kvinnan är ett rävigt ex. Än mildare dom kanske kan erhållas om man skyller på att kvinnan umgängessaboterar? Kanske kan mannen gå helt fri om han påstår att hon höjde handen och gav honom en knuff i sidan, allt i syfte att skydda sig själv under hans mordförsök. Man vet aldrig. Inget förvånar mig längre.

Snälla flickor kommer till himlen.
Andra flickor kan komma hur långt som helst.

17/1-02

Jag fick två månaders betänketid.
Bör väl räcka antar jag?.

När Gud inte kunde vara överallt skapade han mamman?

Jag vet att jag lyckats att beröra, förföra och uppröra när någon i min Kommentera-bok gör 1000 inlägg på raken. Filen blev 650kB stor :). Jag har raderat 997 inlägg, men lämnat tre kvar som bevis på; ja, bevis på vadå? Det kanske man kan undra. Men som sagt, någonstans bland ekande hjärnceller tog mina ord. Annars skulle han (ja, det var näppeligen en hon) aldrig ha idats att anstränga sig så. Det tog många minuter av hans liv att göra alla dessa inlägg, även med Ctrl+C och Ctrl+V.

Får du ett mail som nedan, släng det i papperskorgen direkt. Bara att sända mail med enbart stora bokstäver :/ ger mig gåshud. Detta mail som cirkulerar har omtalats i pressen flera gånger. Det är bluff och båg. De vill bara åt DINA pengar. Tro inte att du kommer att få något i gengäld. Bondfångeri!

Subject: Re: Reply Immediately
Date: Tue, 15 Jan 2002 06:33:34 -0800 (PST)
From: Adolphus Offor adolphus702002@yahoo.com
To: atiger@swipnet.se


Att. Annica Tiger

MY NAME IS BARRISTER ADOLPHUS OFFOR,

Dear sir

I AM A PRIVATE ATTORNEY AND I HAVE A CLIENT WHO IS INTERESTED IN INVESTING SOME GOOD MONEY IN YOUR COMPANY. MY CLIENT IS A VERY IMPORTANT AND PROMINENT PERSON WHO HAS MANDATED ME TO CONTACT YOU OR YOUR COMPANY FOR A VERY IMPORTANT BUSINESS TRANSACTION. MY CLIENT IS BY NAME MRS. MARYAM ABACHA AND SHE IS THE WIFE OF A LATE MILITARY HEAD OF STATE IN MY COUNTRY. HER HUSBAND LATE GENERAL SANNI ABACHA MADE A LOT OF MONEY THROUGH OIL PROCEEDS DURING HIS TENURE IN OFFICE.

INFACT, IT WAS DISCOVERED AFTER HIS DEATH THAT HE WAS WORTH WELL OVER $4.5 BILLION UNITED STATES DOLLARS AND SOME OF THIS MONEY WAS RETRIEVED AFTER HE DIED WHILE SOME WAS RECOVERED FROM OFFICIALS THAT SERVED UNDER HIM DURING HIS REIGN AS PRESIDENT OF NIGERIA.

THE TRUTH OF THIS CASE IS THAT MY CLIENT DESPITE THE PROBLEM SHE IS GOING THROUGH NOW, SHE STILL HAS A LOTOF MONEY IN HER POSSESSION. WHICH SHE INTENDS TO INVEST OUTSIDE OUR COUNTRY. WHAT MY CLIENT NEEDS FROM YOU NOW IS A RELIABLE ACCOUNT WHERE SHE CAN TRANSFER SOME MONEY BUT MIND YOU, ALL THE MONEY IN HER POSSESSION CAN NOT LEAVE AT ONCE BECAUSE SHE NEEDS TO BUILD CONFIDENCE AND TRUST IN SOMEONE WHO WOULD NOT EXPOSE HER PLAN TO REMIT AND POSSIBLY INVEST IN YOUR COMPANY. SO SHE HAS AGREED THAT I SHOULD MAKE ARRANGEMENT FOR THE TRANSFER OF $12.5 MILLION UNITED STATES DOLLARS AND YOU ARE FREE TO NEGOTIATE YOUR MODE OF COMPENSATION EVEN IF SHE INTENDS TO INVEST THE MONEY IN YOURCOUNTRY.

PLEASE, DO NOT HESITATE TO INDICATE YOUR VIEW OF THIS REQUEST BY CONTACTING ME IMMEDIATELY YOU RECEIVE THIS MAIL, SO THAT THE NECESSARY ARRANGEMENTS CAN BE MADE FOR THE MONEY TO LEAVE IMMEDIATELY.

DUE TO THE PRESENT SITUATION OF MY CLIENT, I WOULD BE HAPPY IF THIS REQUEST CAN BE KEPT A SECRET. I WOULD ALSO LIKETO NOTE THAT THERE IS NO RISK INVOLVED. I HOPE MY CLIENT WOULD BE HAPPY INVESTING WITH YOU. PLEASE KINDLY SEND DOWN YOUR REPLY THROUGH MY PERSONAL
E-MAILADDRESS:adolphus702002@yahoo.com

THANKS,

BARRISTER ADOLPHUS

Man föds inte till kvinna, man blir det.
Beauvior

16/1-02

Jag har alltid varnat för ICQ.
Jag har det inte installerat på mina burkar.
Detta är INTE första och sista buggen!

Det räcker väl att matte äter dem?

Släkten är värst!
Jag har inte sett min mosters son på trettio år minst - känns det som iaf. Men igår fanns han i tidningen och jag kände igen honom direkt. Vissa förändras inte så mycket :). Lycksele är en fin stad. Där bor många av mina släktingar på min mors sida, Tigrar. Men själv har jag inte varit uppe där sedan cirkus någon gång på 1980-talet när P-O (min förra man) och jag var uppe en kort sväng. Det kanske är dags igen? Jag skulle gärna flytta dit. Naturen är underbar. Men så var det här med jobben!!!!

Idag ska jag till kirurgen. Vi ska diskutera en eventuell operation. Jag är tveksam. Men jag behöver operationen eller annan drastisk åtgärd. Sakta men säkert försämras mitt tillstånd, eller vad man nu ska kalla det. Jag mår inte bra. Min kropp mår inte bra. Att operera sig i buken med tillhörande narkos är inte komplikationsfritt. En viss promille dör av narkosen och några promille dör av själva ingreppet. Vad garanterar att inte jag skulle tillhöra dessa få promillen? B.s kära mor (som jag aldrig fick träffa) dog av en enkel leveroperation, bara något äldre än vad jag är nu. Hon dog på operationsbordet. Blödde ihjäl. B. har faktiskt inte hämtat sig än från det traumat. Han är alldeles hispig inför att jag kanske ska upp på operationsbordet. Även om jag försöker lugna honom att jag är väl försäkrad, dvs mina efterlevande får det de ska ha och mer därtill. Men han är rar han :), han vill hellre ha mig.

Här är förklaringen till att kvinnor oftare blir sjukskrivna av stress än män. Jag har saxat detta från Aftonbladets insändarsida, men modifierat det lite. Jag hoppas att signaturen Tivi inte misstycker.

Man: 07.15 Kvinna: 06.30
Vakna, duscha, sätta sig till dukat bord och äta frukost.  Vakna, duscha, väcka barn, tjata på barn att de måste gå upp, hjälpa barn på med kläder och andra morgonbestyr, duka frukost, äta frukost, duka av, kolla så barnen har med sig gympakläder och läxböcker samt se till att barnen kommer iväg till skola och dagis.
Man: 07.50 Kvinna: 07.50
Kör till jobbet, jobbar intensivt i åtta timmar, tjänar hyfsat.  Kör till jobbet, jobbar intensivt i åtta timmar, får en symbolisk slant för besväret.
Man: 12.00 Kvinna: 12.00
En timmes lunch i glatt sällskap. Snabblunch, ut på stan och fixa lite ärenden som att hämta mannens kostym från kemtvätten, barnets skor hos skomakaren osv.
Man: 17.00 Kvinna: 17.00
Kör hem, lägger sig i sofffan och väntar på mat.  Kör från jobbet, hämtar barn och handlar på vägen. Lagar mat, dukar, äter.
Man: 18.30 Kvinna: 18.30
Lämnar teven, äter, återgår till teven.  Dukar av, diskar, hjälper barnen med läxor, kör dem till aktiviteter, inser att hennes favoritprogram på teve är inställt på grund av sport, städar lite, tvättar och stryker i mån av tid, nattar barn.
Man: 22.30 Kvinna: 22.30
Släpper kläderna där han står, vill ha lite sex innan John Blund kommer.   Är för trött för sex men inser att ha sex går snabbare än att lyssna på 20 minuters tjat.

De flesta män som talar illa om kvinnorna
talar illa om en bestämd kvinna.
Remý de Gourmont

Till början av månaden, 1-15! ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,