Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Tillbaks till resten av månaden!

15/1-02

Var tredje internetanvändare struntar i virusvarningar!
Nu kommer ett nytt virus som inte är roligt alls!

Snön har börjat smälta undan i hönsgården. Hönsen har sakta men säkert börjat våga sig ut i friska luften. De har inte varit ute sedan före jul, när snön kom. Snön var tydligen ingen hit i deras ögon. De gamla hönsen var ute i vått och torrt, jag fick hindra dem att gå ut när det var för kallt. Men de nya hönsen är så pass unga att de aldrig sett snö förut. Det kanske blir bättre nästa år? På tal om snö! Ur led är tiden. Det snöar i Saudiarabien. De har inte sett snö på 40 år.

För att fortsätta att spekulera i det jag skrev igår. Jag glömde en viktig sak, sjukdom. Finns det en Gud så måtte han eller hon ha en verklig bra förklaring till varför han eller hon inte gör något åt alla oskyldiga som drabbas av allehanda sjukdomar. Naiv fråga? Men väl så berättigad! Det pratas mycket om synd. Men hur kan ett barn synda? Hur kan ett djur synda? Varför dör barn av Ebola? Varför ska barn drabbas av aids? Varför får barn och djur cancer? Tio guds budord innehåller många förmaningar, av vilka barn och djur näppeligen kan beröras. De sju dödsynderna är väl knappast något barn och djur heller bryter emot?

De 10 budorden

 1. Du skall inte ha några gudar vid sidan av mig.
 2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad, som missbrukar hans namn.
 3. Tänk på vilodagen så att du helgar den.
 4. Hedra din fader och moder, för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.
 5. Du skall inte dräpa.
 6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.
 7. Du skall inte stjäla.
 8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.
 9. Du skall inte ha begärelse till din nästas hus.
 10. Du skall inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till något, som tillhör din nästa.

De 7 dödssynderna

 1. Högmod
 2. Vrede
 3. Avund
 4. Girighet
 5. Lättja
 6. Kättja
 7. Frosseri

Säg ingenting ont om en människa om du inte
med visshet vet att det är sant. Och om du
vet att det är sant, så fråga dig själv:
"Varför säger jag det?"
Johann Lavater

14/1-02

Varför kommer
aldrig gudarna
ner på vår jord
och vänder rätt på
allt som är fel?

Det var en fråga Brecht ställde sig. Jag ställer den ofta till mig själv. Hur kan det finnas en Gud? Hur kan han eller hon tillåta allt ont som sker varje sekund här på jorden? Våld! Krig! Våldtäkter! Sexuella övergrepp! Svält! Mobbning! Förföljelse! Det onda drabbar ju ofta de oskyldiga. De som intet ont gjort. Jag läste i tidningen (en liten enspaltare) om byn i norra Frankrike där barn har utnyttjats för vuxnas sexuella tillfredställelse. Flera av byns innevånare deltog aktivt i detta. Hur många som inte deltog men som visste och teg still är en annan fråga. En del barn saknas fortfarande. Till idag har 24 överlevande offer omplacerats. Grannarna lånade ut varandras ungar för att våldta dem. Ibland hyrdes barnen ut till externa välbeställda kunder. En sexshop sålde filmer barnen tvingats medverka i. En del filmer spelades in på en lantgård, ibland tvingades gårdens djur medverka. De som anklagas för detta är bl.a byns präst, skolans sjuksköterska och kronofogden. Kan någon vara så pass naiv och tro att detta ALDRIG skulle kunna ske i Sverige? De barn som berättar om liknande ting verkar inte tas på allvar. Än!

Ibland vill jag bara krypa in i en skyddande kokong. Jag vill inte se. Jag vill inte höra. Jag vill inte veta. Jag vill inte tala......kan det vara därför jag lever så ofta i tystnad här hemma? Här hemma har jag aldrig radion på. Det är sällan, ja - mycket sällan jag spelar musik. TV kan stå på under kvällarna, men oftast hör jag inte vad som sägs och/eller sker, såvida jag inte aktivt tittar på något. Jag tycker om tystnaden. Jag njuter av tystnaden. Hundarna är vana. Detta visade sig ganska radikalt när Smulan var ute och åkte bil med B. igår. Han satte på bilradion (vilken jag aldrig har på när de är med i bilen) och Smulan blev så stressad. Vart kom rösterna ifrån? B. stängde av radion eftersom han inte ville stressa henne i onödan. Smulanbulanfnulangulan :)))).

Varför blev mannen så
glad när han lagt klart
pusslet efter sex månader?
För att det stod "2-4 år" på kartongen.

13/1-02

Söndag!
Tråkdag?
Nej! Det blir aldrig roligare än vad man gör det till.
Ha en bra dag!
*kram* Annica

Kom ihåg att som tonåring är sista
gången i ditt liv du blir glad över att
höra att det är telefon till dig.
Fran Lebowitz

12/1-02

Igår kunde solen skönjas. Ett kort ögonblick iaf. Den värmde inte. Men den kändes livgivande. Jag längtar till våren. Vädret är lite omkastat. Flera plusgrader uppe i norr. Mer snö här norr om Stockholm än utmed Norrlandskusten. Här har även dagsmejan börjat tära på snölagret. Besynnerligt! Förunderligt! Aten har haft snöoväder. De är inte så vana vid det antar jag. Det förstod jag när jag läste i tidningen att de försökte få bort snön genom att spola gatorna med vatten. Halka valka blev det istället.

Dagens lilla ordspråk var sött tycker jag. Det är väl lite så det är numera. Det är skillnad på att behöva och vilja ha. Ett annat rart litet citat fick jag via mail. Det var saxat ur tidningen SIA. "När man gifter sig spelar organismen en sorgemarsch medan bruden går mot mannen" Stina, 6 år. Ibland undrar man om barnen är klokare än oss vuxna :). Ändå får de så sällan göra sin röst hörd. Jag tänker då på att deras vittnesmål inte tas ad notam inom rättsväsendet, oavsett om vi talar om vårdnadstvister eller sexuella övergrepp.

Roligt om hundar!

Men and women no longer need each other.
They get together because they want each other.
D. Aquila

11/1-02

SMN

Det går alldeles för bra för sossarna nu i olika opinionsmätningar. Då ska de klämmas till. Rejält! Jag vet inte om journalister resonerar så (eller deras uppdragsgivare).....men ibland känns det som om det ligger något i det påståendet. Nu hakar jag iofs på - men jag tycker fenomentet är intressant i sig. Mona Sahlin är i hetluften, igen..... Körförbud på bilen. Fordonsskatten ej betald. Andra ärenden som, återigen, gått till kronofogden. Jag tycker att hon kanske bör fundera på att anställa en som sköter hennes ekonomi. Jag kan erbjuda mig att ta jobbet! Jag har rett ut mångas ekonomi genom tiderna. För med den inkomsten som hon har borde vem som helst ha råd att betala sina räkningar. Men hur som haver...jag gillar henne. Må allt ordna upp sig. Det känns mer som om journalisterna försöker plocka billiga poäng. Sitting duck! Det finns viktigare saker att gräva fram anser jag. Men där tycks journalisterna inte alls vara lika på hugget. Kan det bero på att det gäller en man? Det ryktas och ryktas, har så gjort i flera år, att en inflytelserik man som påverkat livet för många kvinnor själv är dömd för kvinnomisshandel. Kan man vara partisk då? Är man rätt man att utreda hur misshandlade kvinnor och deras barn ska ha det i framtiden?

Medierna har en alldeles för stor makt anser jag. Detta är en personlig reflektion, som allt annat här. Jag har inte gått några kurser i retorik på högskolan eller lärt mig argumentationskonstens grunder. Men jag tänker och funderar, som alla andra. Ta det här med snökaoset i Stockholm. Det har pågått länge, långt innan media började bevaka det. Men vad hände då? Inget verkar det som. De styrande i Stockholm kan ju näppeligen leva isolerat och varit helt omedvetna om problematiken? Det måste ha ringts á la masse till växeln? Vanliga människor som velat framföra sin åsikt om urusel snöplogning? Många företag måste väl ha hört av sig? Taxi? SL? SJ? Personalen på de olika myndigheterna i stan måste väl ha noterat situationen? Men först när medierna började granska det hela verkade högsta hönsen reagera. Då lovades det guld och gröna skogar - nja, rena gator iaf.

Är det medierna som ska bestämma vad som ska reageras på? Luddig fråga, men inte mindre intressant. Det ger journalisterna (dess uppdragsgivare) en stor makt. Ta de olika utlämningsfallen som *ploppar* upp med jämna mellanrum i media. Ofta så slutar det med att utlämningen inte genomförs. Ny prövning utlovas av myndigheterna. Bra för den drabbade givetvis. Men jag funderar lite över dem som INTE lyckas få en journalist intresserad av sitt fall? De som inte blir omskrivna. De blir utvisade.

Jag diskuterade detta (i förbigående) med en tjej som jobbar på ett av våra departement. Vi var tämligen ense om det vi diskuterade. Att det var fel. Att något borde göras. Jag frågade då hur något skulle kunna göras. Kontaka medierna var hennes lösning. Opinionsyttringar ska ske via media? Räcker det inte med fakta för vissa myndigheter? MÅSTE de ha press från media för att få arslet ur vagnen? Ja, man kan nästan börja tro det. Jag tänker på alla svaga grupper i samhället som kanske inte har de kontakter som krävs för detta. Inte orken? Inte törs? Inte får? Så ska det väl inte vara?

Om jag vann 30 miljoner, inte skulle jag supa ihjäl mig. Tur att han testamenterade sin resterande förmögenhet till välgörenhet. Men ack så tragiskt. Han hade ju kunnat få ett bra liv, med de pengarna på banken. Finns det manliga bimbos? Dit vill jag i så fall kategorisera Robinson-Robban. Han har tydligen fått mycket knulla sedan Robinson. Dagens understatement. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag läste artikeln. Artikel och artikel förresten - ett journalistiskt bottennapp.
Använder du skydd?
Nej. Kondomer är för kycklingar. Köra med skydd är som att försöka andas utomhus i Gällivare när det är minus 40 grader, oerhört obekvämt.
Men är du inte rädd för att få någon sjukdom?
Jag har aldrig haft någon sjukdom. Jag testar mig en gång i kvartalet.

Jag blir alldeles matt :).
Har han aldrig hört talas om hiv/aids?
Vad hjälper det att testa sig en gång i kvartalet?
När beskedet kommer så är det för sent.

Vad kan du ge en man som har allt?
Penicillin.

10/1-02

Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Vad är likheten mellan en man och en toalett?
Antingen är de upptagna eller så är de fulla av skit!

9/1-02

En ung kille gick hemifrån för att åka in till stan och se filmen "Sagan om ringen". Han kom aldrig hem igen. En nedfallande isbit ändade hans liv. Så onödigt. Så tragiskt. Mina tankar går till hans familj. Vilken traumatisk upplevelse det måste vara för dem. Jag håller tummarna att inga fler drabbas denna vinter av nedfallande istappar. Jag har själv varit med om något liknande och det var omskakande. Det var när jag jobbade på Televerket, på 1980-talet. Jag hade varit inne på en firma och lagat deras telefon. Jag klev in i bilen som stod parkerad utanför. Ett stort brak hördes och bilens huv såg inte längre ut som en bilhuv. En stor istapp hade ramlat ned och demolerat huven. Det är en understatement att påstå att hjärtat satt i halsgropen. Benen var som spagetti när jag klev ur bilen och betraktade förödelsen. Tänk om jag hade parkerat en meter längre fram? Då hade istappen gått igenom framrutan på bilen och jag hade kanske inte funnits idag. Take care! Se uppåt lika mycket som framåt och nedåt.

På en mailinglista nära dig slängde någon ut en url som ledde till en artikel om en pedofil i Norge som begått ett övergrepp på sin egen son och det under sonens besök i fängelset där mannen avtjänade ett straff för just: pedofili. Fängelseläkaren hade skrivit ut Viagra till mannen under fängelsevistelsen. Det jag reagerade över var att jag inget kände, upplevde och/eller reagerade på när jag läste artikeln. Jag har läst, hört och fått mig berättat allt för mycket för att längre ens förvånas eller ens höja ett ögonbryn. Jag har blivit blasé. Det är hemskt. Det onormala blir "normalt" bara för att det förekommer så ofta? Ur led är tiden. Vart är vi på väg?

Påkörd kan vem som helst bli.
Det gäller att inte bli överkörd.

8/1-02

Smulans smärta börjar avta.
Vete sjutton vad det berodde på.
Annars? Slit och släp är kanske lite övermaga att påstå. Jullovet varar ända in i februari. Det finns såååååå mycket jag borde ta tag i, nu när tiden för en gångs skull räcker till. Men då är det helt plötsligt som om luften gått ur mig. Är det inte förunderligt? Men jag tror på att lyssna till kroppens och själens signaler.

Den vise vill veta,
den dåraktige vill tala.

7/1-02

Ibland undrar jag om Aftonbladet läser min Reload. Jag skrev för ett tag sedan om just detta ämne som behandlades i gårdagens tidning. På sidan 21 kunde man läsa om "Mannens vapen - att skada hunden". Forskaren Carin Holmberg har upptäckt att husdjur ofta används som vapen av mannen. Mannen slår och hotar familjens djur. På kvinnojourerna är oftast inte husdjur välkomna vilket innebär att en del kvinnor stannar kvar i misshandelsförhållanden inte bara för barnens skull utan även för hundens skull.

Användbar sida!
Det är så mycket konstiga mail man får numera. Kinky sex, Animal sex och gudarna vet vad de tror att man är intresserad av. Mail från "tjejer" som uppmanar mig att ringa?????? Jodu!!!! Erbjudanden om att köpa Viagra, tjäna pengar, brända dvd-skivor - ja, allt mellan himmel och jord. Hur hittar dom min adress? Hur hittar dom din adress? Det finns speciella programvaror som dammsuger Internets alla websidor och samlar in alla mailadresser som exponeras på sidorna. Newsinlägg scannas in i jakt efter adresser likaså. Men det är inte den enda förklaringen. Jag har en mailadress som INTE finns exponerad på NÅGON webbsida (eftersom den är jobbrelaterad), ändå hittar spam dit á la masse. Jag har sett på mail som sänts dit att de verkar ta domännamnet och sedan "gissa sig fram" till det som kan tänkas finnas före snabela:et (@). Många studsar måste det bli. Men å andra sidan har de säkert någon programvara som sedan sållar ut de adresser som INTE studsar. Less blir man. Irriterad blir man. Jag brukar ignorera utländska spam-mail. DELETE! Jag har inte tid och ork att anmäla dem till respektive abuseavdelning. Men är det ett svenskt företag som rider på spam-vågen får de minsann veta att de finns till och att jag INTE gillar att få spam i min mailbox. De dumskallar som nappar på mail som nedan kommer garanterat att förlora på det. Att skicka oönskade spam-mail är inte rätt sätt att generera kunder. Enligt gällande svensk lag är e-postreklam tillåten påstås det i mailet nedan. Ja, jag säger inte emot. Men bara för att något är tillåtet innebär det inte att det är politiskt korrekt.

Subject: Svenska Emailadresser till salu (reklam) ((a)) (4959IaSm@8)
Date: Sat, 5 Jan 2002 22:55:54 +0100
From: <duley7833850@hotmail.com>
To: Postmaster

Tjena!
Behöver ni nya besökare till Er site? Eller har ni något att sälja eller förmedla? Då har vi lösningen. Vi har 200.000 svenska Emailadresser till salu.

BILLIGT!
Alla är aktuella och används. Anledningen till att vi kan säga detta är att alla emailadresser som inte används eller är ogiltiga (Vilket i många listor kan uppgå till 60%). Är bortplockade utav våra specialtillverkade program.

Dessutom så samlar bara våra specialprogram upp emailadresser från användare som är online och har varit under den senaste veckan. Vilket ytterligare borgar för att Emailadresserna är "uptodate".

Som en ytterligare och tredje säkerhetskontroll för att kontrollera emailadressernas äkthet. Så är de sedan kontrollerade emot respektive Internet leverantörs mailserver.

Alla dessa adresser är uppsamlade ute på Webben. så har du fått detta mail så finns din emailadress ute på webben någonstans till allas åsyn.

Har du läst hit så är du en av de 90% som läser detta email och som vi lyckats med att fånga intresset hos. Alltså så har vi bara här bevisat att du når väldigt många för väldigt lite.

Lite fakta:
Ett utländskt skräppost ger ung. 1% svarsfrekvens och en svensk banner ca 0.1% till max 2% (och dessa betalar du dyra pengar för!). Medans ett svenskt email ofta ger mellan 15-30% så tänk dig att få upp till 60.000 nya besökare till Er site.

Detta till det facila priset av 5000skr ($476)/50.000st eller alla 200.000st för 15.750skr ($1500). Du betalar enkelt med Visa, Mastercard, Diners Club eller American Express

Inget annat sätt kan ge dig en billigare besökskostnad än detta. Du kan annonsera i tidningen till en dyrare kontaktkostnad MEN kommer alla som läser tidningen att se din annons? Nej och än mindre att läsa den. Du kan annonsera i radio men ej heller där så når du alla lyssnare utan du når sk "potentiella lyssnare" Man gör ju alltid något annat när radion är på. På TV så ser så gott som samtliga tittare din reklam men bara de som tittar på just den kanalen underreklampausen de allra flesta byter kanal när det kommer reklam.

Emailadresserna är dina att göra vad du vill med. Så tänk på andra gången du mailar så halverar du din kontaktkostnad. Tänk då vad som händer den 10de gången. Då ger du 0.78ÖRE/kontakt Vill du att vi skall ordna speciallistor åt dig tex för en viss stad, kön, ålder? Inga problem. Kontakta oss så ordnar vi det. Vill du att vi skall göra utskicket åt dig? Kontakta oss så ordnar vi det också till en rimlig kostnad för att beställa gå till http://www.angelfire.com/biz7/huley

UNSUBSCRIBE INFO
Skicka ett mail till duley7@hotmail.com och skriv REMOVE i ämnesraden så kommer vi att radera adressen.

PUL INFO
Vi har ingen annan information lagrad om dig.

ADRESSKÄLLA
Internet. Har du fått detta email så finns din emailadress ute på Internet någonstans, vart är dock omöjligt att svara på.

FILTERTIPS
Enligt gällande svensk lag är e-postreklam tillåten. Vi följer dock de rekommendationer som finns och skriver både (reklam) och ((a)) i ämnesraden vilket gör att den som inte önskar reklam som följer ovan nämnda rekommendation enkelt kan skapa ett filter som sorterar bort mailen direkt till papperskorgen.

[5373nIaS3-230mEwQ6681iAsm2-842@28]


6/1-02

Smulan har ont!
Vart vet vi inte. Jag har gått igenom hennes kropp, centimeter för centimeter i hopp om att kunna lista ut vad som besvärar henne. Men icke, sa Nicke! Det är när hon ska lägga sig och när hon liggandes ska ändra ställning hon gnäller så ynkligt. Natten mot lördagen vaknade vi minst 15-20 gånger av hennes besvär. Det är inget man kan göra....förutom att hålla koll. Hon äter med god aptit. Hon springer och letar sina gömda godispinnar som vanligt. Hon har ingen feber. Må det vara en sträckning enbart. Hon jagar ju katterna som kommer in på gården. Hon kanske har halkat lite snett under språng. Må det gå över. Hon har varit så här en gång förut för några år sedan och då gick det över på någon dag. För alla kattälskare gör jag ett tillägg :). En NewFoundlandshund har inte en chans att hinna ikapp en katt, så oroa er inte. Katterna får hålla sig utanför stängslet. De har inget härinne att göra. De bara jagar våra småfåglar.

Igår hade jag besök.
En journalist. Intressant.
Trevligt. Givande. Må framtiden
utvisa vad det blir av detta.

Bakom varje framgångsrik man
står en förvånad kvinna.

5/1-02

Nyhetsflödet börjar sina från Afghanistan. Det är svårt för en vanlig dödlig att få en bild hur det är där nu, för gemene man. Hur det är för kvinnorna kan man bara ana sig till. Jag läste i tidningen häromdagen att kvinnor som går ute utan sin heltäckande burka fortfarande trakasseras av männen. Efter fem års talibanstyre har antagligen männen inte lust att släppa kvinnorna loss utan vill fortsätta hunsa med dem. Politisk frihet - javisst! Men tydligen inte kvinnornas dito. Go figure!

Sara hade lite funderingar i min gästbok i Akvariumet.

 • Visste du att om skyltdockor var riktiga kvinnor skulle de vara för smala för att kunna få mens?
 • Det finns tre miljarder kvinnor som inte ser ut som supermodeller och bara åtta som ser ut som en.
 • Marilyn Monroe hade storlek 42
 • Om barbie var en riktig kvinna skulle hon vara tvungen att krypa på alla fyra, man kan inte gå upprätt med de proportioner hon har.
 • Genomsnittskvinnan väger runt 66 kg. Modellerna i tidningarna är retuscherade; inte perfekta.
 • En undersökning från 1995 visar att efter att i tre minuter ha bläddrat i skönhetsmagasin och tidningar så känner sig 70% av alla kvinnor deprimerade, skyldiga och skamsna.
 • För tjugo år sedan vägde modellerna 8% mindre än genomsnitts- kvinnan. Idag väger de 23% mindre.

Annars? Ha en underbar lördag! Take care!

Om du kan behålla ditt lugn när alla andra
tappar huvudet, så är det mycket möjligt att
du inte har fattat vad som händer.

4/1-02

Barnen far illa!
De vuxnas konflikter drabbar barnen i allra högsta grad. Beväpnad pappa tog barnen som gisslan. Kvinnan, som misshandlats, kunde larma polisen hos grannen, dit hon lyckats ta sin tillflykt. Hur barnen mår idag kan bara gudarna veta. Folk som inte kan hantera sprit/kontrollera sin aggressivitet borde inte få ha kvar sina vapen/vapenlicens. Folk som inte kan hantera sprit borde tvångsinjiceras med långtidsverkande Antabus-kapslar efter att ha begått brott som detta ovan.

En jurist är inte mer än en människa kan tyckas. Men på något sätt tycker jag att en som studerat juridik borde ha en grundläggande utbildning i vad som inte är lovligt att göra, enligt lag. Hur ska de annars kunna vägleda sina klienter? Hur ska de annars kunna döma/försvara andra? 32-åring jurist högg ner sin exfru inför barnen ögon. Innan så hade han knivhuggit hennes väninna. Den besinningslöse mannen högg sin hustru gång på gång - inför ögonen på barnen. Därefter slet han åt sig sin ettåriga nakna dotter och flydde ut i kylan. En elogé till grannarna som ryckte in! Vem vet hur det hela hade slutat annars? Alla har inte den turen....

Tvära kast! Från det ena till det andra. Jag ringde hem häromdagen för att önska mina föräldrar en god fortsättning på det nya året. Min mamma hade ramlat i trappen och slagit sig rätt illa. De bor i en kåk med tre våningar, två tvära och ganska branta trappor förbinder våningsplanen. Jag skojade lite med min mor och sa att det kanske är dags att söka plats på ålderdomshemmet för ett säkert boende. Vi skrattade lite och skojade om det. Men när jag lagt på luren kom tankarna att det som idag är ett skämt kan bli allvar imorgon. Jag har lika svårt att acceptera att mina föräldrar håller på att bli gamla som mina föräldrar antagligen har att inse att jag längre inte är ett barn. Tiden går - och vi med den. Jag hoppas det dröjer länge, länge innan skämtet blir allvar i detta fall.

Internet krymper!

Vad kallar man en kvinna som beter
sig som en man på jobbet?
Latmask.

3/1-02

Pissnödig, skitnödig och knullnödig.
Läs fortsättningen hos Tiina.

CONGRATULATIONS!
You have been selected as a finalist in the NVP Travel Giveaway!
Prizes are accommodations for two for two nights at any one of the following locations:
-- Ft. Lauderdale or Daytona, FL
-- Williamsburg, VA
-- Orlando, FL
-- Las Vegas, NV
-- Bahamas
-- Branson, MO

Jajaja - hur dum tror de att man är? Egentligen? Hur kan man bli finalist i en tävling man inte deltagit i? Hur många går på detta och klickar på länken som leder till registreringsformuläret? Hur många fyller i formuläret? Hur många luras att betala alla *tillägg* som hux flux tillkommer? Jag såg på Plus (om jag inte minns fel) om en svensk kille som gått på detta. Han hade betalat tusentals kronor innan han förstod att han blivit lurad.

En annan aspekt på lurendrejerier är exempelvis de mail som folk luras att forwarda runt till alla vänner och bekanta, kanske även ovänner och obekanta oxå för den delen ;). Får du ett mail med texten (på engelska eller svenska) som uppmanar dig att söka igenom din hårddisk för att leta efter en fil som heter sulfnbk.exe; släng då mailet i papperskorgen och strunta i det hela. Eller så gör du som jag gjorde när jag fick mailet för första gången. Ta och sök på en etablerad sökmotor för att få mer information. Jag sökte på sulfnbk.exe och fick tillräckligt många träffar som övertygade mig om att det var en hoax. En hoax är, kan man säga, ett virus i sig själv. Det är alltså inget virus, men effekten blir nästan som ett virus eftersom den flesta tycks forwarda mailet till alla i sin adressbok, som i sin tur sänder mailet till alla i sin adressbok, som i sin tur sänder.....osv. Var alltid nyfiken! Var ifrågasättande! Kontrollera fakta! Använd förnuftet! Det gör du ju IRL - eller hur? Varför då inte på nätet?

Spermaharen är död, nästan.
Somliga sörjer!
Somt är säkerligen glada.
Jag själv är kluven.

Vad kallar man en gris med kläder på sig?
Älskling.

2/1-02

Back to normal!
Tillbaks till vardagen. Inte mig emot. Helger i all ära. Det är skönt att vara ledig. Men mycket mer är det inte.... Jag tycker mer om vardagen. Det tror jag många andra gör, oxå - innerst inne. Nyårsaftonen var lugn och skön här hemma hos oss. Vi delade på en halva Gula Änkan vid tolvslaget. Jag läste i gårdagens tidning att inte alla har haft en lugn helg, iofs inte oväntat. Det gamla vanliga (hemskt att behöva säga så) gick att läsa, 68-årig kvinna dödad av sin 72-åriga make (man kan ju undra hur hela hennes liv gestaltat sig) och kvinnor som blivit gravt misshandlade, bl.a en som just nu ligger på sjukhus med grava skallskador. B.s smällde sina raketer. Det var en sats bestående av 50 raketer som smällde av i en följd. Vackert! Javisst! Men inte värt pengarna, om man nu hade betalat för det hela - men det hade inte B. gjort. Mina tankar gick mer åt hållet att tänk om; tänk om alla miljarder, runt om i världen, som gick upp i rök på nyårsafton hade spenderats på lite nyttigare saker. Mediciner! Mat! Vatten! Filtar! Dessutom sprider alla dessa raketer en hel del gifter vi egentligen skulle klara oss utan. Än värre är det faktum att många skadas och dödas varje år av raketer. En ung man dödades (inför ögonen på sina anhöriga) av en liknande raketsats som B. smällde av. Flera andra har skadats i helgen. Jag misstänker starkt att en bidragande faktor till de flesta olyckor är alkoholens fel. Det är lätt att bli dristig och tänka kortsiktigt om man inte är nykter. Många olyckor skulle säkert undvikas om det inte varit *raketfylla* med i bilden. Det kanske ska till ett nykterhetskrav för handhavande av raketer? Funderier. Javisst! Men tänka kan man. Det är inte förjudet. Än!

Det har varit en vintrig helg. Kallt! Vitt! Snöigt! Mina tankar far till alla som far illa. Hemlösa. Burr! Det måste ha varit en kallt helvete i helgen. Systrarna norrut som frös ihjäl. Brorsans julklappar han lämnat på verandan fanns kvar översnöade när han kom nästa gång. Det är svårt att förstå. Svårt att förstå att detta kan hända. De hade inte ens telefon så att de hade kunnat ringa efter hjälp. Att inte ha telefon är iofs inget underligt i dessa tider. Jag känner flera stycken som har valt att välja bort Telia pga kvartalsavgifterna. De har en mobiltelefon istället. Men jag tvivlar på att systrarna ens hade det. Gud vet vad som hände i stugan där innan de dog.

När man gör dumheter bör
man i alla fall lyckas med dem.
Napoleon

Första januari år tvåtusentvå

     __ _-==-=_,-.
    /--`' \_@-@.--<
    `--'\ \  <___/.   
      \ \\  ´" /   
       >-\\_/`> 
 ____    /= | \_|/
 '  `\  _/=== \___/
 `___/ //\./=/~\====\
  \  // /  | ===:
   | ._/_,__|_ ==:    __
   \/  \\ \\`--|     / \\
    |  _   \\:   /==:-\
    `.__' `-____/    |--|==:
      \  \ ===\   :==:`-'
      _>  \ ===\  /==/
     /==\  | ===\__/--/
     <=== \ / ====\ \\/
    _`-- \/ === \/--'
   |    \ ==== |
    -`------/`--' /
        \___-'

God fortsättning på det nya året!


<---- Tillbaks till resten av månaden!

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,