Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till början av månaden, 1-15! ---->

31/7-02

Det blir bara svårare och svårare, för varje gång.
Efter Smulan blir det nog inte fler hundar.
Inte som det känns nu.

Skit var det förr, fast jävligare var det desto värre sen.
Men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit dåligt.

30/7-02

Idag, efter lunch kommer Stavenborn hit. Det kommer att bli jobbigt. Redan när jag ringde i går och bestämde tid började jag storgråta efteråt. Jag som sällan – ytterst sällan – tillåter mig själv att gråta. Jag vill tacka alla som skrivit i Kommentera-boken eller som mailat privat angående detta med Nalle. En del finner det säkert urbota tråkigt och tjatigt att Nalle just nu dominerar i mina anteckningar. Men endast den som själv är djurägare kan förstå.

Jag skaffade min första hund när jag slutade på Televerket och planerade att ta ett sabbatsår. Jag hade precis skilt mig och levde ensam i en lägenhet vid Hötorget. Det var Buster, en egensinnig schabrador. Kanske inte det naturliga valet för en förstagångshundägare, men så blev det. När Buster var dryga tre år så hade jag gift om mig, flyttat till Kungsängen och till ett boende i en villa, med tillhörande stor inhägnad tomt. Då var det dags att skaffa en kompis till Buster. En kompis till oss. Jag ville ha en Berner Sennen-hund eller en Leonberger. Men ödet ville annorlunda. Jag svarade på en annons i DN om en brun njuffe (sex månader) som sökte ett hem. Vi åkte dit.

Nalle som valp Nalle som unghund

Nalle tog mig med storm. Underligt nog. Egensinnig. Inte kontaktsökande för fem öre. Sårig och oborstad – ja, inte bara till sättet utan även i pälsen. Vad såg jag i honom? En spegelbild? Hur som helst, givetvis fick han följa med oss hem. Det tog ett bra tag innan jag fick borsta honom, utan munkorg. Det tog ett bra tag innan han accepterat sin roll i flocken. Det tog ett bra tag innan han lystrade till sitt namn. Det tog ett bra tag innan han ville kelas och kramas, utan att ta till flykten efter fem minuter. Men det blev bara bättre och bättre med åren. Nu är han riktigt kelig. Han är fortfarande egensinnig, men han älskar mig – likt jag älskar honom. Hans leende kommer för alltid att sitta inristat på näthinnan.

R.I.P
Nalle med ålderns värdighet

14.45 idag somnade han in.


29/7-02

Tack och lov så börjar ryggen bli bättre nu. Äntligen kan jag sluta med värktabletterna och komma ut ur dimman. Kryckorna har återigen förpassats in i glömskan. Lite ont lider jag inte av. Men det var bara för mycket ett tag. B. börjar jobba idag, efter fem veckors semester. Då börjar min semester :). Bakmaskinen är invigd. Jag har testat några recept, men är inte hundraprocent nöjd. Övning ger färdighet? B. säger däremot att han tycker att brödet som bakmaskinen genererar är gott. Jaja, den födde diplomaten. Skulle det vara sant borde brödverken ha rykande åtgång :/. Hönsen får i alla fall äta sig mätta. De klagar inte heller.

Idag på förmiddagen ska jag försöka få tag på veterinären. Jag hoppas hon vill ta sig tid att komma hit. Hon bor bara någon kilometer bort, så det är nog inte för mycket begärt. Det får kosta vad det vill. Nalle lever i sin egen lilla värld nu. Jag tror inte han har ont, men han sover bort sitt liv. Han har inte kunnat hålla sig inomhus. Två gånger i helgen har han bajsat i hallen, utan att ens säga till att han vill ut. Han kanske redan trodde han var ute? Han som aldrig, aldrig någonsin har förolyckats inne förut. Han verkar se dåligt och höra illa, eller så är han bara senil. Det är dags. Ett långt liv har han haft. Det kan ingen ta ifrån honom.

Inför en dumhet, som precis är på modet, klarar sig ingen klokhet.
Theodore Fontane

28/7-02

Jag sov mig igenom hela gårdagen.

Det sägs att ensam är stark.
Men vad hjälper det att vara stark när man är ensam.
Okänd

27/7-02

Intet är som väntans tider, sägs det.
Det stämmer inte alltid.


26/7-02

Med sorg i hjärtat har B. och jag konstaterat att nu är det snart dags för Nalle att i lugn och ro få somna in. Beslutet satt långt inne, men nu är det taget. Han är gammal, snart 12 och ett halvt år. Det är mycket för en Newfoundlandshund. Jag ska kontakta Monica Stavenborn på måndag och be henne göra ett hembesök. Vi vill att Nalle ska få somna in hemmavid – på sin favoritplats utan stim och stohej.

Oförglömlig bild (ej för nervsvaga). Att överleva detta är ett mirakel. Men hur ser skadorna ut i själen? Hur hanterar barnen detta? Många undrar varför jag engagerar mig så mycket i problematiken kvinnomisshandel. Det borde flera göra kontrar jag. Kika på bilden så förstår ni vad jag menar.

Det finns folk till allt. En organisation som *terrar* frånskilda mammor. Låter skrämmande likt de extrema grupper som redan finns här i Svedala.

Alla dessa lägenhetsbråk och prat om familjevåld.
Kan man tala om familjevåld när det bara är en som slår?
Ur boken "Sömnlös" av Barbara Voors.

25/7-02

Har du en bakmaskin? Har du några bra tips på gott bröd som funkar att göra i en dito? Eller känner du till en bra länk om detta? Maila mig pronto! Jag vill ha recept på lite mörkare, nyttigare bröd. Franska, vitt bröd, är inte något jag tycker är gott. Det gör B. däremot. Smaken är som baken, delad. Tur är väl det. Tänk om alla vore stöpta i samma form? Tyckte lika? Uppförde sig lika? Klädde sig lika? Talade lika? Tänkte lika? Såg lika ut? Vad det vore tråkigt. Det är olikheterna som berikar.

Vad gör man om man får oväntat besök? Bjuder på Mariekex? Kika in under Dagens bild så får ni se vem som fick kexen :).

Mellanöstern brinner. Det oroar mig. En outsläcklig eld kan tyckas. Israel anklagar Arafat för att vara en terrorist. Att de själva bryter mot alla vedertagna regler som finns genom att bomba ett bostadsområde, i syfte att ta död på en person, anser jag är lika mycket terrorism. Bilder på döda spädbarn är hjärtskärande. Men konflikten kommer aldrig att lösas om parterna fortsätter som de gör. Råttan på repet.... Nu kommer palestinerna att vedergälla vedergällningen, sedan kommer Israel att vedergälla vedergällningens vedergällande, sedan kommer palestinerna att....så fortsätter det i alla evinnerlighet. De som lider mest är vanliga civilbefolkningen, på bägge sidor. USA har satt sig på pottan nu när de så ensidigt stöttar Israel. Hårdhänt var USA:s enda kommentar till det senaste illdådet från Israels sida. Varför inte dela landet? Låt Palestina bli en egen stat så att palestinerna också får ett land, som kompensation för det land de en gång fråntogs. Hur länge ska det palestinska folket behöva bo i flyktingläger? 50 år till? Nej, jag är ingen expert på Mellanöstern. Jag tillåter mig att ha åsikter ändå. Att tro och tycka är ännu inte förbjudet (såvida det inte skadar någon). Dags att plocka fram Palestinasjalen?


24/7-02

Lattjolajban! Gratis fylla! Jag fick en medicin med en röd fyrkant :) utskriven igår av läkaren (Tramadol GEA, morfinliknande analgetikum). Nå, jag ska inte köra bil de närmsta dagarna hur som haver. Nej, nu får det sluta regna. De senaste dygnen har det kommit över 70 mm. 1 millimeter motsvarar 1 liter vatten per kvadratmeter. Vart tar allt vatten vägen?

BTW - det funkade :).
Tack igen Carina med huld make.
Om knappt ett år får vi se hur det hela avlöper.

De enda normala människorna,
är de som man inte känner så väl.

23/7-02

Min planer om ett Gröna Lund-besök har jag tillsvidare fått skrinlägga på grund av ryggen. Jag vill åka Fritt Fall och berg- och dalbanan. Vill! Vill! Vill! Jag har inte varit på Gröna Lund sedan 1980 (om jag inte minns fel), så det är väl dags? Trots tre tivoli-olyckor – varav en med dödlig utgång – räds jag inte för att åka karusell. Dumt kanske....men rent statistiskt borde det dröja ett tag nu till nästa olycka. Men som sagt, jag får vänta ett tag. Att ha ont i ryggen är _inte_ roligt. Livet blir så begränsat. B. har rotat fram mina gamla kryckor, som nu kommer till heders igen. Men jag ska inte gnälla. Det finns de som har det värre. Det finns de som inte har det alls längre.....:(, här tänker jag på den otäcka olyckan på Öland häromsistens. Nej, tacka vet jag en kopp kaffe i Säffle.

He, who loses money, loses much
He, who loses a friend, loses much more
He, who loses faith, loses all

22/7-02

Jag läser en bra bok just nu av Lis Asklund, "Uppbrott". Hon bröt sig ur – vid sextiosju år fyllda – ett dött äktenskap. Hon bröt sig ur sin ansträngda duktighet. Det är en underbar bok och den rekommenderar jag till alla, inte bara för oss klimakterie-kärringar :). Klimakterie-kärring – ja, det är väl något jag numera kan räkna mig till. Jag är fyrtionio år. Jag har – som det verkar – hamnat i min menopaus. Var det bara detta? Inget mer? Eller kommer det smygande? Svettningarna? Humörsvängningarna? Hormonrusningarna? Svallningarna? Det enda jag lider av just nu är ryggont. Jag kan knappt sitta, ligga stå eller gå, det värker så. Men det kan väl knappast hänföras dit? Nej, ryggen är sak som började bli ett problem under de åren jag led – ovetandes – av en kraftig Borrelia-infektion. Det kommer och går i skov. Fortfarande.

Skräcken
Kanske regeras en människas öden
mindre av lusten och mer av skräcken –
skräcken för livet och skräcken för döden –
renhetens skräck för den första fläcken –
skräcken som visar att innerst inne
människans bröst är så rörande bräckligt,
skräcken som rotas i barnets sinne:
skräcken att inte bli älskad tillräckligt.
Anna Greta Wide

21/7-02

Varmt! Kvavt! Kväljande kvalmigt. Lite som att befinna sig i en blöt upphettad yllesocka. Hundarna lider.


20/7-02

Gissa om vi somnade sött efter dagsturen. Ryggen värker fortfarande på mig :(, men det kan det vara värt. Jag har lagt upp några bilder under Dagens Bild. Ha en bra dag! Det tänker jag ha :).


19/7-02

När jag var på Kolmården ringde en reporter på Tv3 upp via min nalle. Något perplex blev jag må jag säga. Det var inte något som var väntat samtidigt som jag stod och vinkade åt chimpanserna. Hon frågade om jag ville ställa upp på ett nyhets-inslag om trakasserier på nätet – framförallt män som lägger ut bilder på sina före detta flickvänner som hämnd. När hon fick höra vad jag var undrade hon om jag ville ställa upp på en telefonintervju istället. Nej, svarade jag. Inte här och inte nu. Men gärna senare om ämnet kommer upp igen. Jagmenarjagharjuenvisserfarenhetavattbliutsattfördetta.

Annars? Kolmården då? En lång dag, men ack så rolig. Linbanan var hemsk (höjdrädd som jag är), men det var jag som ville upp så det var bara att gilla läget. Stundtals var det väldigt hÖÖÖÖÖÖÖgt upp och hemskt lÅÅÅÅÅÅÅÅngt ned till marken. Jag spekulerade i huruvida vi skulle överleva om vi ramlade ned. Sjåpmaja! Inte ramlar de ned huller om buller? Safari-turen gjordes i en stekhet buss. Kanske lejonen skulle ha uppskattat uppvärmd människa? Chauffören frågade om någon ville gå ut :). Ingen ville. Underligt? Vargarna skymtade jag bara nosen på, de låg gömda i blåbärsriset. Men alla andra djur var faktiskt framme under rundturen, till allas glädje och förtjusning. Tigrarna var vackra. Men vi missade matningen. Det var knökafullt, så vi kom inte ens in. Vi fick nöja oss med att åskåda dem badandes. Inte illa det heller. Jag visste inte ens att tigrar gillade att bada. Kattdjur brukar inte vilja blöta ned sig i onödan. Elefanterna såg ut att ha tråkigt. De petade omkring lite kvistar i sanden. Jag läste om ridturer, men ingen info fanns om elefantridning. Det hade varit en höjdpunkt. Kamelridningen fick vara – jag står inte i en hundra meter lång kö frivilligt, inte ens för det. Isbjörnarna var coola, i dubbel bemärkelse. Brunbjörnarna, speciellt ungarna, var söta. Riktigt kramgoa. Men de skulle nog kramas av andra skäl om man kom för nära. Tyvärr. Mer då? Jag har nog redan glömt hälften. Jo, delfinerna var smäckra och framförallt såg de så vänliga ut. Aporna var söta. Men snacka om häckar. Schimpanserna var verkligen baktunga :). Låglandsgorillorna däremot var fina och visst tror jag på Darwins teorier.

Frågan är bara varför vi människor blivit som vi är? När jag åkte hem fick jag tanken om att det är vi människor som ska buras in. Inga djur skulle vara så urbota dumma att de kom för att kika på oss. Släpp ut djuren i det fria. De lever i ett med naturen. Vi människor däremot lever inte alls i harmoni med naturen. Vi förstör naturen. Vi förstör varandra. Dessa tankar kom sprugna ur att jag läste kvällstidningarna i bilen och läste om den gamla damen som inte fått duscha på 45 dagar, inte heller fått rena underkläder eller lakan under samma tid. Detta är nästan värre än ättestupan. Där gick det nog fort i alla fall? Må jag inte få uppleva något dylikt när (eller om) det så blir dags för mig att hamna på långvården. Än mer upprörd blev jag över en artikel om en femårig flicka som våldtagits och mördats i USA, samt en artikel om en 15-årig flicka i England som oxå hade utsatts för detta hemska öde. Bara för att tillfredställa någons kåthet ska en annan människa plikta med sitt liv. Kan de inte ställa sig och runka i skogen eller köpa en uppblåsbar Barbara som de kan knulla skiten ur istället? Den kan de sedan strypa gång efter gång. Sjuka, djävla svin. Något annat kan jag inte komma på som slutkommentar.


18/7-02

Tack Carina med huld make. Tack! Tack! Tusen tack! :) Jag håller tummarna nu och hoppas på det bästa. Gårdagen tillbringades till stor del i Västerås, hemma hos Marina. Jag åkte därifrån med en tiger-ryggsäck *lyckan är fullständig*. Vi kollade på storbilds-bio, Livvakterna. Bakade :). Hälsade på kissen med de vackra ljusblåa ögonen. Jag spanade in bubbelbadkaret jag tänker våldgästa i vinter. Varmt bad. Skum. Eteriska oljor. Jag har inte badat på 15 år. I ett badkar menar jag. Helt igengrodd är jag icke ty vi har dusch hemma :).


17/7-02

Jag var hos läkaren igår. Jag ska testa en ny medicin mot KOL. Den botar inte, bara lindrar. Den behövs bara tas en gång om dagen till skillnad mot de jag har nu som ska tas tre gånger om dagen, vilket ofta ändå bara blir en gång – på morgonen. Visst, jag slarvar rejält med att ta min medicin. Det är dumt. Sedan fick jag – som vanligt – en utskällning angående min rökning. Tänk att det ska vara så svårt att sluta röka. Banta går bra. Hur bra som helst, bara jag kommer igång. Men att minska rökningen verkar ogörligt. Det har med motivation att göra. Men varför infinner den inte sig när det gäller rökning? Eller är det så att man är *hooked on the feeling*? Det påstås att ämnen tillsätts i cigaretterna som ska göra att rökaren blir än mer beroende av att röka. Cigarettoman – nikotinist, värre än en narkoman eller alkoholist. Det skulle inte förvåna mig. Men det är ingen ursäkt. Bara en av många förklaringar? Eller? Jag har rökt i 36 år. Varje år röker jag c.a 10500 cig, c.a ett och ett halvt paket om dagen. Multiplicera det med 36 år. Huvaligen! 381240 ciggaretter. Hur mycket pengar har inte slösats bort? Hur mycket tjära kan finnas i lungorna? Hur mycket andra gifter har jag inhalerat under årens lopp? Det påstås att det finns mängder av cancerogena ämnen i en cigarett och jag tvivlar inte på det. Inte en sekund. När ska lungcancern slå till? I år eller om tre år? Hur känns det att dö i lungemfysem? Ändå röker jag. Man kanske borde idiotförklara sig själv? Nej....nu ska jag koka mig en god kopp kaffe och ta en cigg. :-/

Det är bara friska människor som är villiga
att medge att de är galna.
Nora Ephron

16/7-02

Varmt och klibbigt!
Jag kanske ska börja dansa regndans igen :). Jag vill nog ha både och. Inte bara sol. Inte bara regn. Vi har sedan någon vecka börjat skörda av vår egen potatis. Den är så mycket godare än den köpepotatis som finns. Färskare än färsk. Godare än godast. För att inte tala om nyplockade blåbär och glass. Smaskensraskens. B. var och plockade några liter blåbär till i går. Frysen är nu laddad :).

Äntligen har jag haft tid att läsa igenom de papper jag fick från Datainspektionen. Det var en rejäl bamsehög, så jag har skjutit lite på genomläsandet. Tiden räcker inte till. Prioritering är av nöden tvunget. Nedan några citat av många grodor från när medlemmar av nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) gjort anmälningar hos Datainspektionen. Jag tänker inte scanna in dem och lägga ut dem här på min hemsida ograverade. Jag vill inte vara elak, dessutom är det inte god publicistisk sed eller i paritet med gällande nätetikett att göra så; oavsett om det gäller offentliga dokument. Men egentligen är det ganska rolig läsning, men med en viss besk eftersmak. Okunskapen speglas i citaten. Det förvånar mig att FRISarna inte har lagt ut dessa anmälningar samt sina egna nedlagda polisanmälningar på sina hemsidor? Eller....det kanske inte är så underligt? Då skulle det tydligt framgå att deras uthängssidor – av dem som kritiserat dem – enbart är tillkomna ur ett djupt hämndbegär och inget annat.

"Därefter kommer den att läggas hos en annan webbleverantör
med mera nogrann loggning av "vem" som byter ut hemsidorna".

Byta ut hemsidor?
-----
Har hittat ytterligare skit om mig på nedan stående länk !
http://www.tiger.se/dagbok/bilder/bertil_sandbergs_artikel.jpg

Det är ju bara en skärmdump på en artikel som låg på FRIS hemsida.
-----
Ägaren av "http://www.tjejringen.com/nytt/ har inte tillstånd att publicera mitt namn. Det kan inte heller anses rymma inom ramarna för god etik.
God etik? För övrigt så blev Tjejringen inte ens ett ärende för tillsyn.
-----
Jag är utsedd till Veckans Pucko!
Det kanske man bara ska vara stolt över?
-----
Jag har fått NETBUS i min dator. Är ni intresserade av att veta det?
Det är knappast något som Datainspektionen handlägger?
-----
Självfallet finns hela samtalet
inspelat på band och jag skickar givetvis en kopia vid behov !!

Jo, spela in samtal utan att folk vet om det verkar legio. Har man rent mjöl i påsen då? Vad tyckte handläggaren om detta när hon fick veta att hon spelats in på band?
-----
Såsom jag tolkar lagar vi har i detta land så är det enligt dessa INTE tillåtet att förtala människor på det sätt fegelfenix gör.
Sagt om den artikel som debatterades på FågelFenix. Varför tolkar de bara lagarna till sin fördel?
-----
Trots påpekanden till ansvariga för sidan och den firma som upplåter sitt utrymme till sidan att de omedelbart ska ta bort mitt namn så har detta inte skett. Jag kräver att Ni omedelbart tar kontakt med ansvariga personer och ser till att sidan omedelbart stängs.
Datainspektionen stänger inte hemsidor. Då ska man göra formella abuseanmälningar till respektive serverägare. Men sådant sysslar väl inte FRIS med?
-----
...det kan ha att göra med att de har fått "nys" om att sonen genom domar i domstol är boende hos mig och att de inte tål detta... Jag är och har varit mycket ledsen över det dessa personer utsatt mig för och har med nöd och näppe kunnat delta i skolundervisningen.
Det de utsatt mig för då?
-----
Mitt mail till Annicka Tiger skrev jag från min flickväns dator, som är journalist... Att min flickväns internetadress dessutom offentliggörs av Annika Tiger skadar naturligtvis även min flickvän som arbetar som frilansjournalist.
Se arkivet per den 19/2-00 som handlar om ett inlägg sänt via Kommentera-boken.
-----
Troligtvis har lösenordet byts ut utan mitt medgivande.
????? Lösenord byts inte ut bara hux flux.
-----
Hemsidan på Fortunecity...ur funktion och borta med vinden av någon oförklarlig anledning.
Sidor försvinner inte bara hux flux.
-----
Hemsidan på Passagen "nedsläckt" av "någon".
Denna någon kanske var Passagens abuseavdelning?
-----
...det kom upp en ikon som visade "mail kopierades" när jag mottog min e-post. Är det Annika Tiger som kontrollerar om mail kopieras..?
Såklart det inte är. Inte visste jag att DI handlägger även sådant här?
-----
Anmälan avser alltså att Annica tiger lägger ut copyright-skyddat material på sin hemsida..
Först förnekas att denna artikel ens skrivits, sedan anmäles min skärmdump till DI för brott mot copyright. http://www.tiger.se/dagbok/bilder/bertil_sandbergs_artikel.jpg
-----
Anmälan mot Katinka Löfquist på www.fagelfenix.net för att de har lagt ut diarienr på ett beslut från datainspektionen på sin hemsida. Detta är att jämföra med mål-nr från domstol ! Detta är enligt lag förbjudet..
Som sagt – lagarna gäller bara till deras fördel.
-----

Ju mindre hjärna man har i huvudet,
desto mer plats finns där för dumheter.
Zarko Petan

Till början av månaden, 1-15! ---->

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,