Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

31/5-00

Senaste nytt!
Fågel Fenix friad av Datainspektionen.

Varför jag orkar hålla på som ex. med FRIS?
Jag tror på mänskligheten. Trodde man inte det kunde man lika gärna gå och hänga sig. Men.... som vanligt när man debatterar med FRIS slutar det med att de hotar med polisanmälan, denna gång privat via mail. Jag ser ett mönster. När argumenten tryter drar man till med hot istället.
----
Du går ta mig fan inte ut och påstår saker som att FRIS länkar till sidor som är fällda av datainspektionen, utan belägg. Begrips! I fall du offentligt fortsätter att förtala oss så polisanmäler jag dig. Punkt slut.
----
Det enda jag hade skrivit (som han avsåg med hotet ovan) var:
Att jag surfat runt på sidor många sidor tillhörande medlemmar i föreningen FRIS. En del sidor har försvunnit, en del har bytt till okänd adress och bl.a en vet jag plockades ned då den fälldes av Datainspektionen.
Nå, man borde väl vara härdad vid det här laget. Som en säkerhetsåtgärd för min egen skull CC:ade jag mailet till debatt@aftonbladet.se. Varför kan inte de kommunicera på vanligt sätt? På ett artigt och trevligt sätt som uppmuntrar till fortsatt dialog? Utan hot från deras sida! Utan aggressivitet från deras sida! Jag skulle faktiskt inte ha något emot att kunna föra en diskussion med dem. Vem vet? Kanske det visar sig att vår minsta gemensamma nämnare är större än vad vi tror.

Annars? Nalle har lugnat ned sig. Skönt. Smulan vittjade hönsfodret igår samt gjorde inbrott i brödlådan. Marina kom med ett förslag för ett tag sedan att jag skulle ge hundarna mat :))), men det gör jag juuuuuu. Nå, allt är inte öken. Jag fick ett så rart mail av en kille, några rader klipper jag in nedan. Det värmde, mer än gott och det är sådant som gör att man inte kroknar helt på nätet och dess invånare inklusive mig själv då i sanningens namn.
> Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Du är min idol.....
> Den dan du lägger av, då lägger jag också av.... :-)


30/5-00

Jag kommer att vara tjatig ida oxå :).
Men ibland blir jag bara sååååå trött.
Varför får jag en sådan olustig *känsla* i maggropen när jag ser hur en del medlemmar i föreningen FRIS rusar åstad? Varför misstror jag dem? Varför får jag en känsla av att hos en del är det inte alls är barnens bästa de tänker på? Ibland verkar det mer vara en förfördelads envisa, lönlösa kamp för att upprätta sitt eget ego. Varför är kvinnorna så hatiska mot andra kvinnor? De flesta verkar vara sambo med män som haft konflikter med sina ex. Kan inte det påverka dem negativt och få dem att tycka och tro saker felaktigt? Varför tycker jag synd om de män som nu verkligen skulle behöva en dito förening?

En f.d (enligt honom själv) FRISare skrev förut till mig:
Annicka ! Var bussig och hacka inte på FRIS folket. Det är människor där som behöver all hjälp och stöd de kan få. I FRIS samlas många bittra män och kvinnor och FRIS är vad jag vet deras enda plats där de kan bli förstådda i sin desperation och där de kan få skriva ur sig sin vrede. Många är psykiskt våldtagna och många är körda i botten och en del av dem kommer aldrig att bli människor igen.

Men varför ska de ge sig på andra i sin bitterhet? Vad tjänar det till? Vad vinner de på det? Varför är så många av FRISarnas hemsidor genomsyrade av ett sådant kvinnoförakt? De kallar oss för manshatare, helt felaktigt. Men ska de inte sopa rent framför sin egen dörr först? En del skulle nog inte må illa av lite självkritik och navelskåderi. En del bör ställa sig frågan hur det kunde bli så som det blev i deras egna vårdnadstvister? Jag menar att så många myndighetspersoner kan inte ha fel och döma till kvinnans fördel av misstag - hela tiden? Ingen rök utan eld? En del kan inte debattera varken på Fågel Fenix eller Aftonbladets debattsida utan att använda personangrepp. En del kan inte debattera på ett neutralt och förutsättningslöst sätt. En del lyssnar inte på vad motparten säger utan ångar på. Vad ger det för signaler?

Debattens vågor har gått höga på Aftonbladets Debatt.
Man dömer andra efter sig själv heter det. Kanske det stämmer, men detta uttalande är ju helt åt skogen:
I de flesta fall så hittar föräldrarna på och svartmålar den andre för att hämnas, och genom den hämnden, om de lyckas, så är det barnen som hamnar i kläm.
I de flesta fall och normala förhållanden kan faktiskt föräldrarna hantera en separation. Så att skriva som ovan är inte riktigt och går knappast ens att bevisa med statistik hur mycket man än skulle vilja. De flesta föräldrar fixar detta utan problem och i de fall det fallerar är det väl bara bra att utredningar görs för att utröna vad som är bäst för barnet.

Katinka får sin dos av sleven :) pga att argumenten hos debattörerna tryter.
Man kan fråga sig vad dessa kvinnor på Fågelfenix är ute efter ? Att ge uttryck för ett manshat och hets mot folkgrupp såsom dessa måste vara straffbart ! Den kvinna (Katinka) som är ansvarig för fenix påstår sig inte vara manZhatare men det är bara att titta nedan vad hon egentligen tycker om MÄN som medborgare/människor/i annat sammanhang.... Stackars män som måste stå ut med detta. .
eller via detta:
Men kära Katinka. Varför hoppar Du på Westman på detta viset? Det verkar ju som om Du är en riktig Manshatare.

Westman skriver:
Det pågår en polisutredning för närvarande mot en av argbiggorna som skriver inlägg här. Varför? Därför att en av våra medlemmar har haft allvarliga intrång på sin dator samt även trakasserats på sitt jobb av intrång i datasystemet.
Nå - den anklagelsen kan bara gälla mig eller Katinka för vi var de enda som hade gjort inlägg då. Allvarliga anklagelser! Givetvis grundlösa.

Ett annat inlägg från Westman nedan:
Det var svartmålning av oss av ett gäng argbiggor.... Uselt och inte vad jag kallar acceptabelt "debattklimat", som ju kännetecknas av att debattaktörerna åtminstone vet om att de debatterar.
Ursäkta om jag *fnissar* lite men att skriva så ovan var ju lite underligt med tanke på hans angrepp om argbiggor som gav debatten på Aftonbladet en ny dimension i ja - just det brist på seriositet. Alla som inte *jamsar* med är manshatera och argbiggor. Så lätt allting blir för vissa genom att ha den världsuppfattningen. När ska föreningen FRIS inse att de faller på sitt eget grepp? Här visar de sitt rätta jag. Remissinstans som de är.

Börje visar verkligen att argumenten tryter med inlägget:
Man kan verkligen ifrågasätta vad Katinka och Annica har för syfte när en tar reda på hemliga telefonnr och ringer för att trakassera MÄN och ringer till okända MÄNS arbeten och förtalar dessa.

Sedan *kroknade* samma man till rejält i ett ganska oövertänkt inlägg:
Med den inställning fågelfenix, Katinka och Annica Tiger har till män, dvs halva jordens befolkning så finns det inte utrymme för någon seriös debatt. Det går inte att föra debatt med människor som så klart och tydligt uttrycker sin könsrasism och manshat. Ni har er uppfattning om männen och ni behöver proffesionell hjälp att komma över denna.

Sedan i debatten kom ord som feminazist fram och Fågel Fenix jämfördes med Flatornas Förening. Tråkigt att de inte kan debattera utan att gå till personangrepp. Men hur kan man skriva så på ett öppet debattforum? Så fel ute! Stolpskott! Jag bara skakar på huvudet. Ska detta föreställa en debatt? Det liknar allt mer den cirkus som förekom på Fågel Fenix anslagstavla förut. Förstår de inte att inlägg i Aftonbladet Debatt in facto läses av mångtalet fler än inlägg på Fågel Fenix? Jag har trots alla påhopp försökt hålla en balanserad ton och hoppas jag lyckats. Det är inte roligt när vuxna människor spårar ur på detta sätt. Det roliga i kråksången är ju att egentligen tycker vi nog i mångt och mycket samma sak, barnens bästa och könet ska ej avgöra vårdnaden. Men vägen dit är krokig och deras lösning med automatisk vårdnad är inte i mina ögon rätt väg. Förresten svarar de aldrig på den fundamentala frågan - vilka anser FRIS vara olämpliga föräldrar.


29/5-00

I´m back :)
Tackar för denna länk, *vinkar*.
En rar liten sida om nätetikett.
En mindre rar sida om en ung kille som dödade sin flickvän bara för att hon ville lämna honom samt gjorde ett barn föräldralöst. Ja, för inte kan väl han anses vara en värdig pappa efter detta? Vad är det för F(r)IS:iga karlar som tycker att konflikter kan/ska lösas med våld och hot? Är det någon som vill veta vad jag anser? Nehej? Jaja - jag tänker säga det iaf :). Lås in dem. Släng nyckeln. BTW - föreningen FRIS sticker ut hakan på Aftonbladet debatt. Jag undrar sa flundran vad de menar med olämpliga föräldrar som ska sorteras bort? Räknas den unga killen ovan till den sorten? Jag undrar fortfarande om föreningen FRIS verkligen är speciellt seriösa och tror att det inte är barnens bästa de tänker på utan mer sitt eget bästa. Ja, med tanke på hur en del har uppträtt här och på Fågel Fenix, se mer om detta i anteckningarna för februari och mars detta år samt i min Kommentera-bok.
Lennart Westmans uttalande i början av debatten på Aftonbladets sida:
<citat>
Det var svartmålning av oss av ett gäng argbiggor...
</citat>
Nå, att kalla medlemmarna i Fågel Fenix för argbiggor visar bara han saknar respekt för kvinnor som törs och vill säga ifrån. Alla som inte *jamsar* med är argbiggor eller som Nodaddy uttrycke sig på Fågel Fenixs anslagstavla - kvinnor är sjuka sjuka svin... no comments.

Andra medlemmar i föreningen FRIS har gjort allehanda inlägg. Det lustiga i kråksången är att de inte tycks vara läskunniga. Jag och/eller Fågel Fenix har aldrig påstått annat än att man ska se till barnens bästa. Ändå rapas samma tema upp som ett motargument till vad man än säger. Jag och/eller om det nu var Katinka (debatten blev lite rörig mot slutet) anklagas för att vara manshatare. Men hallå! Vi behöver inte någon ny lag om automatisk vårdnad, den som finns fungerar väl i de normala fallen, vilka som tur är i majoritet. I de fall där föräldrarna inte kan dra jämt vid en separation är det nog bara bra att vårdnaden utreds, för barnets bästa. Det får inte bli som i detta fall heller.

Dessutom har Lennart Westman mage att påstå att någon av oss *hackar* i andras datorer - snacka om att vara ute i ogjort väder. Det kan bli en *het potatis* eftersom han nu offentligt anklagar någon av oss för detta på Aftonbladets debattsida. Ja, Nodaddy vars datorer enligt honom utsätts för intrång har ringt upp mig privat/mailat mig privat och framfört samma typ av anklagelser/frågor i början men jag trodde faktiskt att det sista telefonsamtalet verkligen klargjorde för honom att varken jag eller Katinka var/är inblandade på något sätt, om det nu är sant det de påstår. Det säger ju sig självt. Eller hur? Jag som ivrigt förespråkar att man ska hålla sig inom lagens råmärken och följa gällande nätetikett skulle aldrig, jag säger aldrig acceptera något dylikt ens mot mina värsta ovänner. Så gör man bara inte. Datorn är min borg likt hemmet är min borg, inbrott som inbrott - lika olagligt är det.

EvaP har packat ihop och stängt sin sida. Synd! Jag vet inte riktigt anledningen men jag kan bara ana. Nätet är en riktig ankdam i mångt och mycket. Det ska *dissas*, det ska argumenteras, det ska sändas mail hit och dit, det ska debatteras på mailinglistor in absurdum, det ska skrivas ilskna inlägg i gästböcker och det ska kommenteras i den egna dagboken/på den egna sidan. Se här, jag bidrar själv nu i allra högsta grad nu :) - förlåt mig. I vanliga fall IRL skulle folk inte ens har ryckt på ena ögonbrynet än orkat bry sig överhuvudtaget, men på nätet gäller andra regler tydligen. Ibland tror jag att folk glömmer bort att det finns en levande människa bakom texten i mailet/hemsidan. Tangentbordet blir som ett slags vapen mot allehanda *elektroniska ettor och nollor*, men ingen tänker på att dessa i sin tur genererats av en människa med kött och blod. Jag tror inte att en del fattat att en människa kan bli sårad, stött, ledsen och upprörd pga deras beteende. Visst det är yttrandefrihet i Sverige - men ALLT måste ju inte dras in absurdum. Love, peace and understanding - så länge det håller sig inom gällande lagstiftning och gällande nätetikett. Nätet är nästan som en egen liten subkultur, skilt från samhället i övrigt. På gott och ont! Men jag höjer ett finger och ber somliga att besinna sig. Ett litet förlåt kan ofta vara på plats. Det kostar så lite, men betyder så mycket.

Skulle det stå en Maranata-nisse och orera på torget så skulle ju de flesta bara passera förbi. Jag tror att väldigt få skulle börja argumentera emot (vara oförskämd rent generellt) och hänvisa till yttrandefriheten. Men denna sida kunde inte många passera förbi, http://welcome.to/sffs. Folk som jag känner på en mailinglista blev som helt förbytta. En del applåderade t.o.m när någon *crackade* sidan och körde en re-direct till en helt annan sida. VaFan, har inte folk en BACK-knapp i sina bläddrare? Eller uppför de så jämt? På nazist-sidor? Sidor som innehåller barnporr? Nehejdu - det tvivlar jag på. Jag minns så väl hur svårt det var att få gehör för Lundes *uthäng* av sin ex-tjej via nakenbilder och kränkande text. Då var det ingen som brydde sig...av samma människor som jag beskriver ovan. Trots att jag försökte få dem att förstå att så gör man inte, det hade kunnat vara deras lillasyrra, tjej och/eller mamma. Vad kan det bero på?

Stor i orden, liten på jorden.

27-28/5-00

Datorn kaputt :).
Reparation pågår!


26/5-00

Trött är bara förnamnet efter en lång dag igår.
Såååå..Ha en bra dag! Hela dagen :).

För en generation sedan behövde
människor vila efter avslutad arbetsdag.
Nu behöver de motion.

25/5-00

Har du företag? Jobbar du på ett som kan tänkas stödja http://www.childemergency.org/? Jag tycker att det är skam att två sponsorplatser är tomma och har så varit länge. Jaja :), jag försöker få mitt jobb att tända på idén. Jag tycker att just denna sajt måste kunna räknas som seriös bland andra mer tveksamma. Det lanseras så mycket nya sajter numera om både dittan och datten så man börjar bli ganska less. Finns det verkligen marknad för allt? Behövs allt som produceras? Räcker kunderna/surfarna till för alla? Alla gör givetvis stor succé redan från start - intet tal om annat givetvis. Vore ganska kul att få läsa deras inofficiella serverloggar :). De officiella är ju ofta rena rama lurendrejeriet. När kommer efterföljarna till http://www.boo.com/ konkurs? Hur mycket pengar kan pumpas in innan något kommer ut? När ska vanliga sunda *pay-back-kalkyler* användas? Vad är WIN-WIN situationen? När kommer IT-bubblan att spricka? Kommer den att spricka?

Ikväll ska jag ut på galej, VIP-biljett till en tillställning anordnad av en stor web-byrå på Munchenbryggeriet - jo, jag tackar :). Fast i ärlighetens namn är det inte jag personligen på sätt och vis som blivit bjuden utan mer att jag råkar jobba på ett visst ställe. Jag tackade faktiskt ja - kors i taket +.

Ungdom är en underbar gåva, bara synd att
den slösas bort på dem som inte är vuxna.
Shaw

24/5-00

Protestera mot EU:s djurhantering!
Veganer och veganer :), *vinkar* till Magnus och *puss på näsan* på dig - det är inte dig jag menar. Men...en del av dem är verkligen fanatiska och det går knappt att resonera med dem. Förresten, var det inte en undersökning som påvisade att även tomater har ett känsloliv :)? De gillar grönsaker, men i mina ögon är oxå det något med liv i, celler som växer och en livsgnista - vem har inte tampats med maskrosor i gräsmattan? Jag äter trots detta grönsaker och äter även kött. Att det skulle gå i motsatsförhållande till att jag säger att jag är en stor natur/djurvän har jag svårt att se. Att människan håller djur som är avsedda till slakt finner jag inget underligt i. Ja, jag _är_ medveten om att rent resursmässigt skulle det bara bättre om alla knaprade på sädeskorn, sojabönor och majskorn. Men....människan har alltid varit en jägare, iaf i mina historieböcker. Men jag kan ju ha fel, det har jag inte så noga checkat om det är med sanningen överensstämmande, men jag litar på att de som skrev min historiebok vet vad de talar om. Däremot kan jag inte acceptera att de djur som föds upp/blir jagade far illa, varken vid uppfödning, transport, jakt eller slakt samt har svårt att tänka mig att äta vissa arter, som en del vilda djur som grävling, björn, varg, tiger, lejon och sällskapsdjur som katt, papegojor, ormar och hund m.fl. Jag kan inte acceptera pälsfarmer och/eller plågsamma djurförsök, men jag kan ändå äta falukorv och/eller en god biff. Är det så onormalt? Så konstigt? Jag respekterar veganers matvanor och begär att de respekterar mina. Det finns så mycket annat man kan lägga energin på. Renare miljö för alla. Ett mänskligare samhälle. Respekt för allt liv oavsett livsform och ändamål. Bättre fördelningspolitik. Ingen svält. Inget krig. You name it. Love, peace and understanding säger jag bara. Vi blir vad vi äter? Eller? Stygg som en varg? Blek som en sparris? Stark som en björn? Dum som en kålrot? Nej, det tror jag inte. Men vi blir som vi tänker och agerar i stort.

Jag var och köpte naturmedlet till Nalle som Zoega rekommenderade i min Kommentera-bok. Jag hoppas det har effekt så lilla ylpellen blir bättre i lederna. Ja, ylpelle :), han har väl aldrig ylat så mycket som under detta löp. Det låter såååååååå ensamt! Så ledsamt! Så intensivt! Så djuriskt när han ligger och ylar efter Smulan eller vad det nu är :) ute på tomten. Stackars grannar *ler*. Nå, det tar snart slut - till helgen eller så.

Jag blev lite konfunderad här under ett par dagar, en tjej med maildomänadressen @rsa.ericsson.se mailade hur många frågor som helst ett par dar i sträck och när jag till slut istället för att svara på hennes frågor undrade vad hon egentligen gjorde på Ericsson slutade hon tvärt att maila och svarade inte ens på den frågan. Hur ska man tro att jag ska svara på två-tre frågor varje dag om diverse html-jox, javascript och dhtml-trix utan att till sist undra när hennes maildomänadress antyder att hon jobbar för ett stort företag? Grinig? Nej! Så skulle nog vem som helst reagerat? Eller? Ibland blir jag osäker och tycker att jag överreagerar nu för tiden.

Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något.

23/5-00

Bud lagt.
Den som lever får se.
Annars? Ledig idag oxå. Skönt men ändå inte. Kort och gott - Ha en bra dag!

Formas inte av omständighetrna utan forma omständigheterna.

22/5-00

Idag har jag semester. Anledning. Se nedan.
Nu höglöper Smulan. Nalle suktar som bara en bufflig nallebjörn kan göra. Pluttinutten. Hans burdusa uppvaktning går inte hem hos Smulan utan hon bara morrar åt honom. Inte kan det väl vara sådan matte sådan hund här inte *morr* *morr*? Så - för att skona dem bägge - kör jag en in, en ut-principen och aldrig mötas de två. Häromkvällen kom jag på en lösning jag letat svar efter länge men inte fått till det. Hur jag enkelt förhindrar andra att köra cgi-script via min server. Men äntligen ramlade polleten ned, åkte hissen upp - välj alternativ själv. Ja, jag är definitivt ingen perlguru. Vill mer än vad jag kan. Men är det inte så för de flesta? Det är ju viljan som driver en framåt. Oftast iaf :). Släng dit detta i scriptet så fixar du biffen. BTW - det finns säkert smidigare lösningar men detta funkar. Det finns kanske någon annan som har nytta av detta nedan. Vad vet jag?
$mydomain="din_domän_utan_www.se";
die unless($ENV{HTTP_REFERER}=~m/http:\/\/(www\.)?$mydomain\//);

Det är trevligt att vara betydelsefull,
men det är mer betydelsefullt att vara trevlig.

21/5-00

Det finns ord som aldrig borde ha sagts.
Det finns ord som borde ha sagts.
Det du inte kan forma i ord, se till att budskapet
kommer fram i ord och handling.
På tal om ord, Per-Arne sände denna dikt.

Ett ord som en människa fäster sig vid,
kan verka i oberäknelig tid.
Det kan framkalla glädje till livets slut,
det kan uppväcka obehag livet ut.
Ja, det påverkar livet på jorden.
Så slarva inte med orden!
Alf Henriksson

Fyll inte bara livet med år utan åren med liv.

20/5-00

Var beredd! Klicka ej på attachment!
Lisa hade läst mina funderingar förut om säkerhet och sände en länk, https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 väl värd att besöka. Törs du kolla hur säker din dator är mot intrång?

Annars? Tja, jag vet inte riktigt. Jag förbannar lite min förmåga att alltid säga sanningen, det är ju så att vissa sanningar kanske inte ska sägas. Alla tål inte att höra sanningen. Alla vill inte höra den heller för den delen. Min sanning är förresten inte med automatik andras sanningar. Men det finns gränser...jag minns när jag jobbade på Televerket på 80-talet innan det blev Telia. Det var lite omorganisationer, turbulens och i mina ögon blev allt en klar försämring, servicen till kunderna förbättrades definitivt inte - tvärtom så att säga. Detta var innan datorernas intrång så jag sände ett analogt brev till dåvarande högste boss - Tony Hagström. Efter ett tag kom ett intetsägande svar men iaf ett svar. Inte heller blev jag uppsagd :)))), men jag sade upp mig själv strax efteråt då jag inte kunde jobba kvar under dessa premisser, fast jag egentligen trivdes jättebra med själva arbetsuppgifterna.

Spring inte dit bollen är utan dit den kommer.

19/5-00

Jag hamnade på Adams sida! Jag läste några dikter som jag jag har lagt in nedan. Otroligt bra! Adam själv har skrivit flera stycken dikter och publicerat på sin sida. Tänk vad ord kan beröra? Vad ord kan förmedla? Vad ord kan säga mycket? Även om de är html:ade på en html-sida.

En annan värld
De har roligt
Jag står bredvid och tittar
Jag förstår inte skämten
och inte det spel de spelar

Om jag skulle försöka göra som de gör
skulle de titta förvånat på mig
och undrar vad jag håller på med
Jag skrattar på fel ställen
vid fel tillfällen

Vem kan jag vara med,
jag, som inte känner mig hemma någonstans?
Finns det någon mer
som är som jag?
Av Lisa Hallingström

Öppen eller sluten - vem är du?
Du är nära
men ändå så långt borta
Vi förstår inte varandra
fast vi pratar om samma saker
eftersom det är det vi _inte_ säger
som blir fel

Ibland känner jag mig så ensam
mitt ibland mina vänner
Vi skrattar och pratar
men inte om det som är viktigt
eller det som känns svårt

Det är så svårt
att släppa någon inpå livet
att öppna sig
och visa hur svag man är
men om man lyckas
är det ett tecken på verklig styrka
Av Lisa Hallingström

Det som skrevs utan möda läses i regel utan nöje.
Samuel Johnson

18/5-00

Igårmorse hände något underligt. Jag satt i bilkön på väg till jobbet strax innan Kista. En vit volvo hade jag haft en lång stund bakom mig men inte tänkt mer på det. Jag satt och diggade Bob Dylan på radio (volym X-hög) och var i min egen lilla värld, minst sagt. Då knackar det på rutan, som var delvis nedvevad. En karl står utanför och säger kort och gott - Ha en bra dag, typ och vänder sedan om och går igen. Jag bara svarar automatiskt - Detsamma! Sedan ser jag i backspegeln att han kliver in in den vita volvon bakom mig. Jag har funderat, men jag känner inte igen honom trots att jag kanske borde? Han hade en tröja på sig från samma företag som B. jobbar på men han hade inte en susning om vem det skulle ha kunnat vara. Lustigt. Men ganska småputtrigt så där på morgonen :). Annars? Bra. Tror jag. Jag törs inte känna efter :). Lika bra det kanske?

Men jag är inte mer less än att jag kan krokna till rejält på vissa bolags höga löner till sina chefer/samt bonussystem. Mycket vill ha mer! Eller? Hur i all fridens namn kan de tro att detta inte kommer att bli en vagel i ögat på oss vanliga dödliga, allrahelst i kommande löneavtalsförhandlingar? På tre år har ledningens bonus (optioner) på Skandia varit ofattbara 75 miljoner samt dito lön c.a 25 miljoner. Visst går det bra för Skandia. Men det är väl för sjutton inte bara ledningens förtjänst? Alla förtjänstfulla medarbetare då? Det är arbetarna som skapar *kapitalet* med sin arbetskraft krasst uttryckt. Tummen ned!

Det enda vi aldrig får tillräckligt mycket av är kärlek.
Det enda vi aldrig ger tillräckligt mycket av är kärlek.
Henry Miller

17/5-00

Grattis Norge!
Fortsättning på gårdagen. Med tanke på I LOVE YOU och liknande virus, ladda ned denna patch och läs här om en patch som kommer på måndag. 850 pix kostade det att lösa ut bilen, inte så farligt.

Nu är djurtransporterna inom EU på tapeten igen. Jag såg snuttar ur en film igår på Rapport. Fy för den lede, vilken vanvård djuren får genomlida på dessa transporter. Hur kan bara chaufförerna gå med på detta? De som tar emot de djur som överlever? Regeringarna? Alla andra myndigheter? Alla kan väl inte blunda i all evighet för detta djurplågeri? Jag vägrar sedan länge att köpa annat än svenskt kött. Jag undviker så långt jag kan att köpa annat än svenskt vad det än månde gälla. I min enfald (kanske?) inbillar jag mig att vi har en bättre djurhållning här överlag. Jag ogillar EU. Jag ogillar EMU.

Ett barn
Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk lär sig att slåss.
Ett barn som hånas lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete.
Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod.
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig att känna kärlek i världen.
Dorothy Law Holte

Mannen - en varelse som Gud skapade mot slutet av veckan när han var trött.
Mark Twain

16/5-00

Kör du Office 2000? Läs då här! Pronto! Här laddar du ned patchen som sagt :). Och om inte det skulle räcka kan du finna massor av andra patchar om du använder menyvalet i din startmeny, Windows Upload. Jag fann massor av patchar och suckade bara lite lätt. Installerade en del, men....vilken tur att jag inte kör Explorer eller Outlook i normala fall. Snacka om lapptäcke! De släpper 6-8 nya patchar varje månad.

En trulig, bister, butter Bob Dylan kom iaf till utdelningen av Polarpriset. Min ungdomsidol börjar bli gammal såg jag. Ja, det gäller nog oss alla, fast man ser det ju inte på en själv :). BTW - skrattade gott när jag läste Tobbes slutsats längst ned i sin reload den 15:e :). Ungefär det första jag själv tänkte på när jag hörde om det.

Födda till orginal - hur kommer det sig att vi dör som kopior?
Edward Young

15/5-00

Grattis Linus på 4-årsdagen.
Smulan blöder. Jaja, då blir det *high life* här om någon vecka. Stackars Nalle, han börjar bli för gammal för sådant. Han blir alltid så till sig i trasorna när Smulan löper hemmavid. Det är jobbigt för honom att bara få lukta godis och inte smaka på det :). Vädret i helgen har varit underbart. Fast jag har inte passat på att sola något. Det känns lite tidigt att slänga sig på gräsmattan i bikini :), fast i lä är det ju kanonvarmt. Allt blommar på en gång explosionsartat, ja - i år fick skomakaren en kort semester (stängt mellan hägg och syren). Liljekonvaljerna tittar redan upp med knopp. Persikoträdet blommar med hundratals blommor, men tyvärr är det glest mellan pollinerande insekter än. Plommonträdet har redan blommat färdigt, gräsmattan under är täckt av nedfallna vita blommor. Det går fort nu - man hänger knappt med.

I´m multi-talented: I can talk and piss you off at the same time.
T-Shirt slogans For Women Who Take No Shit

14/5-00

Igår var jag på fest i bygdegården här i byn. Spräckte *plupp*-budgeten :), alla veckans gula och röda *pluppar* försvann på en gång. Ja, en del fattar vad jag menar. Trevligt, lite småputtrigt så där. Folk man aldrig ser annars, släkt på B.s sida, men min mor och far var där oxå. Jag tog bilen dit så jag missade det *flytande* (men det är ingen större förlust) och jag åkte hem tidigt för jag ville hem till busarna. Gosiposinuttinutti :), det är alltid lika skönt att komma hem och få deras varma välkomnande i ytterdörren. Annars? Inget nytt under solen.

Tänk på gårdagen, dröm om morgondagen, men lev idag.

13/5-00

Skulle jag köpa aktier skulle jag nog satsa dem i HotSip. Här finns framtiden. De specialiserar sig på sip, ett protokoll som ska göra det möjligt att använda endast en adress för både telefoni och e-post. Det du! Såklart jag reggade för en e-mailadress :).

En del har en skruv lös. Jag har en spak lös samt en fet liten verkstadsräkning att se fram emot på tisdag. Spaken (+ dess kontakt inne i ratten) som reglerar vindrutorna och alla dess funktioner gick av i fredags. Jag var ute och körde med busarna, skulle nollställa kilometer-räkneverket för att kunna följa en vägbeskrivning, men på något sätt gick ALLT snett. Jag tar det för övrigt som ett tecken från ovan. Jag fastnade med armen samtidigt som jag svängde, spaken (gjord i plast) gick av och där satt jag med alla vindrutetorkare på full rulle och fullt ös i pumpen för spolarvätskan :))). Det måste ha sett roligt ut, men det var inte roligt för mig just då. Nu kan jag garva åt det. Man får väl be om en regnfri måndag, det är numera kortis i kablaget så nu funkar inget. Jag kan inte ta ledigt då utan får vänta tills tisdag, som jag egentligen inte heller kan ta ledigt för jag ska bort på utvärdering av en kurs - men bilen är viktigare för en lantis som mig :).

Subject: Hmm...
Date: Fri, 12 May 2000 09:56:06 +0200
From: <XXXXXX@swipnet.se>
Reply-To: <XXXXXX.XXXXXX@ogilvy.se>
To: <atiger@swipnet.se>

Du har ju typ, nollkoll...
Syftar på din HTML-guide

Jag läste mailet ovan och bara suckade - sedan blev jag rent ut sagt förbannad - det kom lite opsykologiskt med tanke på tajming....jajaja, var och en får ju tycka vad man vill. Men är det så klokt att saluföra det via jobbets e-postadress? Sajten www.ogilvy.se pekar mot en fet, stor reklambyrå som tydligen har aviserat att de ska erövra hela världen. Lite kaxigt kan tyckas. En sak är säker, det _gör_ de inte om de inte ändrar attityd :). Mitt svar blev att man kan tycka vad man vill om guiden. Men kritik ska vara konstruktiv, annars gör den ingen nytta. Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla käft, trycka på BACK och dra vidare. Har man synpunkter så ska man framföra dem, men på ett normalt artigt sätt samt givetvis med substans. Typ, du har noll koll därför att...osv. Vad jag förstod av ett mail senare var den enkla orsaken att han blev besviken för att han inte fann just det svaret han sökte. Que Pasa?

Tänk på att främlingar är vänner du ännu inte känner.

12/5-00

Ja, en hel del kan folk *dra* ut från dig när du surfar, kolla in http://privacy.net/anonymizer/. Urlen http://www.zonelabs.com/ kan oxå vara värt ett besök. Säkerheten/integriteten är egentligen urusel på nätet. Det är ju frågan hur de ska lösa det tills alla får *bredband/ip-nummer* rakt in i glödlampan :). Du behöver inte släcka lampan, det kan vem som helst annan göra åt dig via Internet :)))). Typ! På tal om inget - jag har skaffat mig en ny domän, fast den är inte aktiverad än. Vad sägs om www.tiger.se? Enkel! Lätt att komma ihåg!

Ledig idag! Skönt, det har varit en tuff vecka. Jag har sovit max fem timmar varje natt och det känns nu i kroppen. Hmmm..jag skulle inte ha skrivit om Hemmets veckotidning häromdagen. Sedan dess har två andra journalister kontaktat mig angående två artiklar. Nu gäller det ett mer intressant *tema* (kvinnor på nätet) och jag har tackat ja till bägge, faktiskt. Förvånad! Men ämnet är intressant som sagt. Trenden pekar på (om man ska tro pressen) att allt mindre tjejer väljer tekniska utbildningar. Varför? Jag har ju mina teorier om vad det beror på. Om jag sägar att det grundar sig i att vi fortfarande väljer rosa och/eller blåa färger i babyutrustningen så kanske en del förstår vad jag syftar på? Det sitter så djupt. Det är så inrotat. Så omedvetet allmänt vedertaget.

It is harder to make the difference than to tell the difference.

11/5-00

Musarm?
Grattis i efterskott till Carro.
Hur var det förresten i fjollträsk?
Annars? Bara bra, skönt att det är torsdag. Veckan är slut :), för somliga iaf.

Det finns män som är lika mycket kvinnor som sina mödrar, och kvinnor som är lika mycket män som sina fäder, ty själen har inget kön.
Drottning Kristina

10/5-00

Grattis till Sven - 80 år idag!
Tänk om man själv blir så gammal och får behålla hälsan?
Det vore ju kul. Fast, bara under ett villkor. Att man inte blir ensam och bortglömd. Jag läste om tanten i Malmö som legat död i sin lägenhet sedan oktober (minst). I sådana lägen kanske det inte spelar någon roll om man lever och har hälsan? Hur kan det bli så att ingen, jag säger _ingen_ saknar en på så lång tid? Okey om hela släkten/alla vänner råkar ha dött i förtid men grannarna borde väl ha undrat/saknat henne? Pratar folk aldrig med varandra i hyreshus per default? Myndigheter? Hyresvärd? Det gör ont i hjärtat att tänka på tanten. Det är så tragiskt och så onödigt.

Annica *gråter* - min Nokia 7110 har gått sönder. Jag tappade den en gång för mycket i golvet så luckan blev skev. Men förhoppningsvis får jag den lagad och friden blir återställd. Snacka om att känna sig beroende av en teknikpryl. Min första sida jag gjorde handlade bl.a om fästingar. Den brukar alltid bli ganska aktuell så här års. Nu har tre olka hundklubbstidningar gjort särtryck av just det avsnittet. Kul att texten kommer till nytta och framförallt är jag glad över att de faktiskt frågar först innan de trycker den - vilket inte är så vanligt förekommande som man borde kunna tänka sig med tanke på copyright och hela klabbet. På tal om det...en journalist från Hemmets veckotidning ringde ganska sent igår kväll och ville intervjua mig för en artikel om fästingar och Borrelia. Jag tror hon blev ganska förvånad när jag direkt tackade nej :). Dessa artiklar brukar vara ganska *snyftbetonade* i dampressen och där har jag inget att tillföra. Visst...jag har varit jättedålig i Borrelia men det är inget jag vill ställa upp på. Hade det gällt en artikel om abuse eller nätet i stort kanske....

Var ganska irriterad igår på eftermiddagen. På allt och alla. Speciellt på att en del inte verkar vara läskunniga. Men så är det och det får man acceptera. Fast vissa dar känns det svårare än vanligt. En sådan dag är det nästan en lisa att mailskörden decimeras till praktiskt taget zero pga allmänt stillestånd i den elektroniska cyberrymden. Man måste vara vänlig och hjälpsam mot dem som är på väg upp eftersom man kommer att möte dem när man själv är på väg ned, typ något dito :).

Tjejer vill i regel se bra ut än att vara smarta.
För dom vet att killar har bättre syn än förstånd.

9/5-00

Idag blir det kort, kort. Stressad! Jag fick besked igår om att jag ska betala 1500 pix i månaden till CNS i år. Fast än har de inte orkat skicka någon räkning, dj*vla spån :) - jag har ändå ringt TVÅ gånger och frågat varför jag inte får någon. Roligare kan man ju ha än att betala ALLT på ett bräde. Så längre än så här blir det inte....läs när Bengt laddar om istället.

Varje man är herre i sitt hus - tills gästerna gått.
Belgiskt ordspråk

8/5-00

Äntligen har jag hittat något som Smulan inte äter :). Hon glufsar ju i sig ALLT annars, kattskit, harlortar, apelsiner, hönsfoder, isbergssallad, knäckebröd, halstabletter, tuggummi och *you name it*. Men igår när hon satt som vanligt vid mina fötter när jag förberedde lunchen stack jag till henne en bit rå champinion i tron att även den skulle slinka ned som vanligt i ett omättligt gap. Vilken min! Vilket elegant *utspott*! Annars? Äntligen måndag :). Vilket underbart väder! Ha en bra dag! Det tänker jag ha.

När man är tjugo har man löst världsgåtan;
vid trettio börjar man tänka över den och
vid fyrtio finner man den olöslig.
August Strindberg

7/5-00

Jag tillbringade ett bra tag på webben igår för att försöka hitta ett ställe att handla naturmedlet till Nalle som Zoega tipsade om. Fy bubblan vad mörkrädd jag blev. Vilka sajter man hamnade på. Häst- och hundfolk/företag verkar inte ha greppat det här med Internet än. Jag har nog tur i vanliga fall :), då det sällan är som jag hamnar på sådana dåligt gjorda sajter. Hur tror de att de kan sälja varor på webben med så undermåliga sidor? Sidor gjorda i Word och/eller andra skitprogram likt Publisher som gör en enda stor gif av sidan med text/bild och hela klabbet. Få funkade i Netscape och de som funkade gjorde ingen glad hur som haver. Länkar som inte funkade. Urdålig grafik. Web-shoppar som verkligen inte inbjöd till handel. Usel html överhuvudtaget. Sidor som såg ut som de är gjorda av en 10-åring? Aldrig, jag säger aldrig skulle jag vilja handla något där. Seriositet ska skina igenom vad man än gör. Punkt slut. Undra sa flundra om deras visitkort, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial ser lika illa ut? Det behöver inte kosta skjortan att göra en bra sajt! Det gäller bara att anlita rätt person/företag. Att småföretag inte fattar att de inte ska göra sidorna själva utan satsa lite på sin hemsida. En hemsida är företagets ansikte ut mot Internet och får inte se ut hur som haver. Vem minns inte http://www.rabattvaruhuset.se/ :))))). Jag hamnade på minst 25 sajter igår som såg lika illa ut eller värre igår. Att Olle, 13 år i Bålsta gör en illa kodad sida är en sak. Privata hemsidor FÅR se ut hur de vill och de SKA så göra det. Där är jag inte alls lika kritisk och där har jag oxå sett det mesta. Men alla har ofta samma sak - hemsidessnickarens glädje att ha lyckats göra en alldeles egen liten hemsida. Det är bara sött, hemtrevligt och småputtrigt. Men ett företag? Aldrig!

Grattis Tobbe till 1-årsdagen :).
Uppdateringen är i det närmaste klar av Dagbok på nätet. Denna omgång resulterade i att nästan 65 dagböcker plockades bort. Tråkigt iofs, men jag har inga planer på att Dagbok på nätet ska vara störst utan min tanke är att där ska bara aktiva dagböcker listas. Det ska vara kul att surfa runt bland de över 200 dagböckerna. De flesta har snällt svarat på mina mail och många frågetecken har rätats ut. Det är lätt att glömma att ange ny url, sätta tillbaks återpekaren efter flytt/uppdatering osv. samt en del säger sig vara på G. med att börja uppdatera regelbundet igen denna månad. De flesta av de 65 hade slutat uppdatera, men en del saknade återpekare och togs bort efter att ej ha svarat på mitt mail. En del utan återpekare åkte direkt då jag tidigare tjatat på dem och nu ledsnat. Samma sak gäller den kille som svarade att han inte orkade uppdatera för att html-andet var så tråkigt :), nå - då ska man väl inte ha en dagbok på nätet. Varför jag är så noga med återpekaren? Det är inte för att jag ska få hits, hits är jag så blasé på så jag bryr mig inte personligen. Men meningen med Dagbok på nätet är ju att de som listas ska få besök. Inte bara av dem som lockas dit från mina andra sidor utan även av personer som lockas dit från andra dagböcker. Det är lite som ringar på vattnet á la webringsmanér. Du får besök, du genererar besök åt andra som i sin tur genererar besök åt dig - likt en gammal Konsum-åtta :). Jag vet ju att konceptet ovan funkar. Som av en tillfällighet fick jag ett mail igår som verkligen bekräftade detta. Kort citat nedan ur detta mail:
Jag ser på min räknare att en hel del besök till min sida kommer dirigerade från "Dagbok på nätet", jättekul! Har dessutom hittat en hel del riktiga guldindivider genom "Dagbok på nätet".

Det krävs en stark man för att möte en stark kvinna.
Pearl S. Buck

6/5-00

Skäms på mig. Nu glömde jag pappas födelsedag - igen. Dagen efter ringde jag lite skamset och grattade i efterskott. Sån är jag. Födelsedagar och bemärkelsedagar är jag urusel på att komma ihåg. Jag minns inte ens vilket datum som är min egen bröllopsdag. Igår var jag ledig, åkte runt lite med busarna på förmiddagen och kollade lite objekt :). Men tyvärr mådde jag ganska *tjyvis*, illamående och en satans huvudvärk fick mig att bege mig hemåt och ockupera slafen halva dagen. Det är andra helgen i rad jag mår dåligt. Inte kul, men så typiskt mig :) att förlägga sjukdomar och annat på min ledighet. Jag har bara varit sjukskriven (hela 2 dagar) en enda gång sedan jag började på mitt senaste jobb 1997, ganska bra statistik tycker jag. Fast oss emellan - inget att vara stolt över kanske? Tack förresten för tipsen i Kommentera-boken angående Nalles ledvärk - *bugar och bockar* samt vinkar till Zoega :).

Jo, jag tackar jag. En ung kille från Tensta kommenterade den fällande domen mot tre av de sju åtalade för gruppvåldtäkten i Rissne med orden - Hon var full! Hon förtjänade det! Hmm.....jag hoppas innerligt (nästan) att nästa gång den killen är full att han på väg hem möter 7 bögar som drar in honom i ett garage och drar över honom samt förnedrar honom. Inte för att jag tror att det någonsin skulle hända, men man kan ju spekulera. Vad skulle han säga då, killen lilla? Jag var full! Jag förtjänade det! Konstigt, men jag tror att det skulle bli annat ljud i skällan då.

Den som pratar skit om andra i din närvaro,
pratar även skit om dig i din frånvaro.

5/5-00

Kärlekskrank? Se bara till att du inte drabbas av det nya kärleksviruset via mail.
Får du ett mail med Subjetct - I Love You - radera skiten.
Har du redan infekterats? Läs här!

Två andra tips på vägen!
1. Använd inte Microsofts mailklienter.
2. Klicka ALDRIG på bifogade filer du ej efterfrågat
Varför får jag aldrig min burk infekterad av virus via mail? Jo, jag följer punkt 1 och 2 ovan. Jajaja - säkert kommer något ljushuvud kanske försöka sända något skit till mig nu när jag är så kaxig - men varsågod. Flera har försökt :) tidigare utan resultat.

Är jag för snäll numera? Nu när jag uppdaterat Dagbok på nätet så har jag läst ovanligt mycket dagböcker. I en hittade jag en kommentar om mig i, helt oförhappandes. BTW - en lovande dagbok, klicka på Dagbok och se under 1:a maj. Stämmer verkligen det hon skriver? Anses min dagbok som så uppseendeväckande? Inte nu tycker jag. Jag har nog blivit för grå? Tråkig? Normal? Har jag tappat stinget? Har jag någonsin haft stinget? En Tiger med klös i har det hetat. Vad är det nu? En tam Tiger?

Nå, jag får leta upp lite avsnitt som jag kan tänka mig ha varit en vagel i ögat på somliga och *reprisera* dem? Kanske utveckla dem? Några gamla favoriter i repris :-) kommer nedan.

  Anteckningar 5/11-98
 • Sunna - klitoris punkteras med ett vasst föremål.
 • Klitoridektomi - delar av klitoris och/eller förhuden skärs bort
 • Excision - hela klitoris skärs bort och intilliggande delar av de inre blygdläpparna skärs bort
 • Infibulation - klitoris och de inre blygdläpparna avlägsnas och köttet i de yttre blygdläpparna skärs bort. Huden sys ihop och bara en öppning på några millimeter lämnas där urin och menstrautionsblod kan passera. Innan första samlaget används ett rakblad för att öppna direkt innan penetration.

Totalt i världen beräknas 127 miljoner kvinnor vara könsstympade. Varje år får c.a 5500 flickor OM DAGEN genomgå denna könsstympning, nästan alltid utan bedövning och med dålig hygien vilket innebär att tusentals dör och de överlevande har smärtor livet ut förutan att de berövats sin kvinnliga sexualitet. Andra komplikationer är (förutom livslånga smärtor samt risk för dödsfall) svårt att gå på toaletten, svårt att genomföra samlag och föda barn. Blödningar, infektioner och sterilitet. Stopp i urinvägarna och njurbäckensinflammation. I Sverige lever minst 16000 könsstympade kvonnor och lika många är i riskzonen för att utsättas för en i Sverige, framförallt flickor från Somalia och Etiopien. Med sådana fakta känns det hårt och svårt, vi får inte glömma och gömma detta.

En diskussion på en mailinglista för ett tag sedan gjorde mig verkligen *pissed off*, att en kvinna ska bevisa att hon är tekniskt intresserad/kunnig för att tas på allvar. En kille antas vara det och behöver inte misstros tydligen. Se inte ut som en *bimbo* och förvänta dig respekt, luktar lite 1800-tal över det hela tycker jag. Ungefär likadant lät det innan kvinnor fick rösträtt, vi ansågs inte vara intresserade eller tillräckligt intelligenta för att ha det ansvaret. Det var då, nästan drygt 70 år tillbax men tongångarna känns igen. Killarna får gasta hur mycket de vill om att vi är jämlika, vad hjälper det om de bidrar med de flesta och grövsta fördomarna. Fram för ett mänskligare samhälle. Där vi håller upp dörren om någon kommer efter oss - oberoende av kön. Där den som har råd bjuder - och inte bara för att han är kille. Där både han och hon delar på hushållsarbete och ansvar för barn, där bägge kan få en bra mix av arbete, karriär och fritid. Där ingens intresse, kunskap och fallenhet sorteras efter kön och/eller utseende. Där ett nej är ett nej, även om en kvinna säger det. En ofrivillig parantes blir då nyheten om gruppvåldtäkten som aktualiserats igen i Södertälje, vilken utspelades över flera år med sexuellt tvång. Där en av killarna erkänt men målet lades ned pga att tjejen rent ut sagt - inte togs på allvar av rättsväsendet - hur ska man annars tolka det?

Hmmm......var väl inte så farligt. Min kommentar några år efteråt blir bara
- VaFan, jämlikhet och rättvisa tack. Ska det vá så ska det. Punktera ollonet, skär bort ollonet, delar av ollonet eller hela tillsammans med pungen på alla nyfödda killar då om det nu inte går att sluta med kvinnlig omskärelse. Argumenten för som ska vara renlighet, oskuldsfullhet och annat bullshit kan ju appliceras på killar oxå om de skärs om på motsvarande sätt :). Suck! Jag börjar nog bli gammal och blasé.

Anteckningar från 15/2-98
Mäns hjärnor krymper fortare än kvinnors, detta är nu bevisat. - Min fru blev inte ett dugg förvånad, säger forskaren som ledde studien. Jaja, på somliga män krymper den med blixtens hastighet. Hur ska man annars tolka det faktum att en del hör av sig, kallar mig för argbigga ????, manhaftig, karlhatare och tycks ha synnerligen sannerligen svårt att särskilja detta med ironi, sarkasm och parodi. Jag hatar inte män, tvärtom! Har fler manliga vänner än dito kvinnliga. Trivs bättre i sällskap med killar och har generellt lättare att snacka med män. Men jag kan ju inte blunda med BÄGGE ögonen ;-). Samhället är inte jämlikt, alla motsägelser till trots. Det förekommer trakasserier, våld och förnedring mot kvinnor. Visst förekommer det åt andra hållet, vem har inte skrattat åt Selma och lilla Fridolf ;). Men den dagen då någon kan hävda att var tionde dag dödas en man av en närstående kvinna, 10 000-tals män misshandlas och förföljs av kvinnor i Sverige. Då ska jag hålla käften, men inte förrän då .... eller den dagen då siffrorna drastiskt minskar när det gäller kvinnovåld. För sifforna är dagsaktuella, fast beskriver situationen hur kvinnorna drabbas av männens våldsbenägenhet. Eller behandlas ojämlikt i hemmet, på arbetsplatsen och i samhället för övrigt.

 • Kvinnor har generellt lägre lön, vilket innebär lägre pension.
 • Kvinnor har ofta de sämre jobben.
 • Kvinnor hoppar av ex. data utbildningar pga *skit framför skärmen* mentaliteten som florerar både hos manliga elever och lärare.
 • Kvinnor har ofta dubbelarbete, jobb och hemmet.
 • Kvinnor har oftast huvudansvaret för barnen.
 • Kvinnor måste *skrika* dubbelt så högt som männen för att höras och tas på allvar.
 • Kvinnor och män beskrivs ej ens med samma språk. Säga vad man tycker - en man är bestämd men kvinnan är en argbigga :))). Ägna mycket tid framför datorn - mannen odlar sin hobby, kvinnan missköter hemmet :))). Se mer om detta dagboksnoteringen 3/12-97.

Eller som det stod i gårdagens Expressen (ja, jag läser den i lönndom ;)
<SNIP>
43-åringen blev ursinnig när sambon inte ville räcka honom en maträtt. Han välte en soffa över henne, virade en sladd runt hennes hals, stoppade två fingrar i hennes näsa och tryckte en kniv mot hennes hals. Kvinnans sexåriga dotter såg på.
</SNIP>
No comments!
Sedan retar sig många killar på mina små roliga *snuttar* jag slänger in ibland. Varför? Det är tydligen helt OK att framföra vitsar som driver med det motsatta könet, dvs kvinnor. Men absolut inte att driva med det manliga könet, snacka om dubbelmoral.

Kommentarer till ovan är nästan överfödiga. De som är läskunniga kan ju läsa var- och varannan dag om våld mot kvinnor och kvinnor som dödas av sina män eller ex. dito.

Hundar är små män i lurviga förpackningar,
eller var det tvärtom *ler*?
De följer efter dig med öppen mun och tungan hängande utanför.
De lyder bara enkla kommandon.
Deras behov är enkla och förutsägbara.
De gnäller när de inte får som de vill.
De behöver alltid något i munnen.
De kliar sig ofta och dregglar med ojämna mellanrum.
De för oväsen och luktar illa då och då.
De behöver dresseras.
Det syns i hemmet när man man har haft dem en längre tid.
De är primitiva och bråkiga, speciellt när de är tillsammans med andra.

Detta ovan från 22/2-99 är ju bara sött :))))

Anteckningar frång 24/7-98
Jag är tydligen ganska burdus ibland? Men ibland så blir det bara så. För att tydliggöra vissa saker måste man ta fram storsläggan, eller? Ta det här med manligt och kvinnligt kontra jämlikhet. Många killar menar på att vi lever i ett jämlikt samhälle i Sverige. Jaja, vi kvinnor får ju rösta numera, samt äga och ärva. Tack för det. Jag hade nog haft svårt att leva för 75 år sedan ;-). Visst börjar det luckras upp, vi kan diskutera om våra olika könsroller. Men ändå på något sätt konserveras våra könsroller och förs över till nästa generation, mer eller mindre omedvetet. Fortfarande gör vi skillnad på könen i barnens uppfostran, måhända omedvetet visserligen. Men det är så mycket mer. Makt! Anpassning! Dolda budskap! Vi ser inte längre orättvisorna? Vi måste ompröva våra attityder och värderingar för att mötas som jämlikar! Byt ut manligt-kvinnligt mot mänskligt!

Jag skulle i alla fall som kvinna reagera om jag läste/hörde talas om:

 • att det fortfarande fanns motstånd mot manliga präster
 • att många män tvingades in i deltidsfällan
 • att männen överlag tjänade mindre än oss kvinnor enbart pga sitt kön
 • att samhällen tvingade män att bära slöja
 • att män inte fick gå ut ensamma utan kvinnligt sällskap
 • att män i vissa samhällen inte får läkarvård för att de är män, inte får utbildning eller ens arbeta
 • att det fortfarande anses fult om män röker på öppen gata
 • att män som visar att de har ett sexualbehov kallas för horor och lättfotade
 • att män som pojkar omskars helt, dvs ollonet (känselorganet) skars bort under primitiva förhållanden
 • att så få kvinnor utnyttjade sin mammaledighet
 • att män inte fick gå lättklädda i värmen, gjorde de det iaf fick de skylla sig själv om de väckte våra lustar och våldtogs
 • att männen tvingades till dubbelarbete hem/arbete
 • att många män var prostituerade och förnedrades av oss kvinnor
 • att så få av männen var företagsledare
 • att pojkar fick mindre *utrymme* och uppmärksamhet i skola och på dagis enbart för att de var killar
 • att pojkidrotten missgynnades, ekonomiskt och resursmässigt
 • att tidningarna mest refererade kvinnlig idrott
 • att män upplevde det som att de måste vara bättre än oss kvinnor för att tas på allvar och bli accepterade inom yrkeslivet
 • att män anses som orena om de inte är oskulder när de gifter sig
 • att flertalet av dem som misshandlades och våldtogs i hemmen var män
 • att det var vanligast att små pojkar utsattes för övergrepp och incest
 • att det det var okvinnligt att gråta och visa sina känslor
 • att män jämt skulle ses som sexobjekt
 • att kvinnan bara vräkte sig i TV-soffan när hon kom hem från jobbet medans mannen får fixa mat, snyta ungar och natta barnen
 • att mannen alltid var tvungen att ta huvudansvaret för barnen
 • att män inte skulle kunna gå in på en chat med *nicket* Anders, 15 år utan att överdrösas med sexuella förslag
 • att ordet "mansfrid" var på varje mans läppar
 • att flertalet män upplevde det som otryggt att gå ut, besvärande blickar och överfallsrisk
 • att mannen inte fick bestämma över sin kropp, dvs fria aborter ifrågasätts
 • att namnet på mannens könsorgan skulle anses som ett skällsord
 • att män riskerade blodproppar pga p-piller-ätande
 • att män fick sämre sjukvård vid hjärtinfarkt pga sitt kön

Nå, detta ovan är väl inte heller så extremt? Nej, jag ger upp :(. Jag förstår faktiskt inte vad det är som orsakar att min dagbok väcker sådana reaktioner. Ibland. Case closed!

Varför vill män gifta sig med oskulder? De tål inte kritik!

4/5-00

Nalles ledvärk verkar ha försvårats. Undra sa flundra om hundar reagerar positivt på naturmedel? Ingefära ska ju vara bra mot ledvärk på människor. Han käkar ju redan Rimadyl, fem tabletter om dagen men det verkar inte hjälpa så mycket numera. Dags att kontakta veterinären igen. Igår fick jag dåligt samvete. De var ensamma i nästan 7 timmar. Jag glömde bort att det var onsdag :( (ingen hundvakt på förmiddagen), jag satt som uppslukad på jobbet och plötsligt insåg jag att det var nog dags att åka hem. Kyckling/höns-mamman i mig vaknade abrupt och insåg vad tiden var liden. Nå, är man dedikerad så är man :). Stackars busar *ler*. Men det gick bra, trots att Smulan var lite orolig i magen på morgonen.

Uppdateringen av Dagbok på nätet fortskrider och snart är jag klar, två och en halv sida kvar bara att gå igenom. Det är en hel del som rensats bort pga inaktivitet, har man inte skrivit något på denna sida av årtusendet så kanske dagboken ej kan betraktas som aktiv längre. Jag väntar fortfarande på svar från c.a 20 stycken, men förhoppningsvis blir jag klar denna vecka. Skönt.

Den enda människa du kan ändra på är dig själv.

3/5-00

Snyggt länkregister!
Notes är synonymt med sirap? Arghhh!!
Annars? Trött är bara förnamnet.
Vad efternamnet är ska vi inte tala om :).
Ha en bra dag!

Frun ringer maken på jobbet.
- Älskling! Jag har vunnit 3 miljoner på Lotto! Skynda dig hem och packa!
- Vad kul! Vad ska jag packa? Sommar eller vinter kläder?
- Jag skiter i vilket, du ska vara ur huset före klockan tre!

2/5-00

Kors i taket!
Jag fick ett ryck och bakade en banankaka igår fritt efter eget huvud, men gott blev det. Huslighet är en dygd sägs det, men normalt så är jag inte speciellt huslig alls. Eller jag är om jag vill, men jag vill sällan. Vilket B. säkert skulle vilja :) att jag ville oftare. Vi har haft många diskussioner om detta. Jag är uppvuxen i ett hem med en mor som var den perfekta husmodern/hemmafrun samt många i släkten är/har varit kockar/kokerskor. Lite har väl fastnat hur som haver. Annars? Har fruktansvärt ont i halsen och känner mig allmänt ynklig - igen. Det var ju inte länge sedan sist. Men jag pinnar iväg till jobbet idag. Jag har inte tid att vara ynklig. BTW - ni som mailat till mig i helgen och fått *studs* (vilket en del tydligen har fått), jag hoppas ni ids göra ett försök till. Jag vill ju inte missa mail som är adresserade till mig privat :). Annars har det varit lugnt och skönt förövrigt på den fronten.

Du träffar på en förfärlig massa klyftiga killar med dumma
fruar men nästan aldrig en klyftig kvinna med en dum karl.
Erica Jong

1/5-00

1:a maj!
Låter väl somrigt?
Snacka om förakt mot överviktiga!
Själv lider jag med alla pollenallergiker nu. De måste ha det jobbigt just nu med all den exploderande grönskan. Även jag som bara är astmatisk känner av det, täppt näsa, tjock i bröstet, problem med ögonen, tung i huvudet och trött (mer än vanligt).

Jag inser att det är dags att rensa ur Dagbok på nätet igen. Jag ser inte fram emot det, men det måste göras. Jag vill att dagböckerna ska vara aktuella och inte gamla arkiv som ligger uppe :). Då försvinner vitsen med hela Dagbok på nätet tycker jag. Jag får ta en sida om dagen eller så. Jag tjuvstartade nu igår, två sidor gav 4 dagböcker borttagna direkt samt 14 frågetecken (mail skickade med förfrågningar om dagboken har tillfällig paus eller om den är nedlagd). Hoppas inte resten av sidorna innebär lika många frågetecken, för det brukar vara ett fullt sjåå att få svar på de utskickade mailen. Nu tänker jag köra varianten, inget svar inom en vecka - puts väck.

Nu har det hänt igen. Polisen/åklagaren tog inte en kvinnas anmälningar ad notam. Nu är hon död! Knivhuggen till döds av sin ex-sambo, hon skulle bara hämta sina sista saker i deras förra gemensamma bostad. Hon efterlämnar ett 10-årigt barn. När ska detta sluta? När ska männen sluta använda våld istället för att kommunicera? Varför är solen gul? Ja, jag skriver männen för fortfarande har inte ens föreningen FRIS övertygat mig om att det är vanligt förekommande att kvinnor löser konflikter med våld/genom att döda.

BTW - en annan intressant sak. Sök på "föreningen Fris"Evreka. Internet har en stor genomslagskraft och detta bekräftar mina teser om att Internet fungerar som en enda stor hårddisk, därför bör man kanske tänke på det ibland. Jag/vi väntar fortfarande på en ursäkt från ovan sagda förening samt givetvis de enskilda medlemmarna som trakasserade mig/Fågel Fenix i februari/mars detta år, delvis i denna obskyra förenings namn.

Skillnaden mellan en man och en kvinna :)?
En kvinna vill att en ENDA man ska tillfredställa ALLA hennes behov.
En man vill att ALLA kvinnor ska tillfredställa hans ENDA behov.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,