Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till mitten av månaden. ---->

31/3-03

Du har väl inte missat att det numera råder sommartid?
Första gången en timme fram.

Annars? Fullt ös. Medvetslös. Gårdagen var intensiv.
Men mycket blev gjort. Ovanligt mycket för en slöfock som jag.
B. står fortfarande med öppen mun :).

Känd elitidrottsman häktad för sexbrott mot sin fyraåriga dotter.
Kvinna misshandlades svårt av sin make.

Ibland tror jag att jag förstår allt...
sen återfår jag min medvetslöshet.
Tillämpligt på mitt nya jobb. Så mycket att hålla reda på. Så lätt att göra fel.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
31/3-98
"Läste i helgen om en kvinna i 30-års ålden i Upplands Väsby som hittades döende i en buske med kläderna avslitna bredvid. En våldtäktsman hade efter genomförd våldtäkt fullständigt massakrerat hennes ansikte och lämnat henne att dö i busken. Hur tillståndet är vet jag ej i skrivandes skull, men även om hon överlever har förmodligen hjärnan skadats av det yttre våldet för att inte tala om de inre såren om hon nu överlever, smärtan och ångesten kommer aldrig att släppa och ha tillit till män kan nog synes oövervinnerligt. Hur kan en man vara så funtad? Inte nog med att begå övergrepp och efter detta ha syfte att tillfoga dödlig skada på kvinnan måste innebära att det är en sjuk människa. Tamefan, fram med nötknäckaren, knäck kulorna och som en förfinad avslutning ta avbitaren och knipsa av kuken på förövaren, han kan ju kissa som tjejer i fortsättningen ;-). Nåja, tror inte på öga för öga osv. men ibland så måste man göra avsteg från sina normer. Pratade med J. om detta i telefon och han sa att han som man skämdes kollektivt över vad som hänt. Ja, knappast troligt att en kvinna skulle våldta en karl, kan man det för övrigt? Plus som grädde på moset försöka ta livet av densamma, knappast troligt. Det ligger inte i vårt sinnelag att utföra sådant. Vi föder fram - vi dödar inte ... den devisen borde fler män ta över i sinne och tanke. Kanske alla krig skulle ta slut? Jajaja, alla män är givetvis inte våldsbenägna ;))) tack och lov för det men alltför många män löser konflikter med våld och gör övergrepp på kvinnor och barn tyvärr!" Djävla idiot. Blev lika upprörd nu när jag läste om denna råa våldtäkt.
Läs mer: =>

31/3-99
" – Det är nog lättare att vara intellektuell i Sverige än alban i Kosovo." Tänkvärt. Med tanke på kriget i Irak.
Läs mer: =>

31/3-00
"Ledig :). Skönt! Ha en bra dag."
Läs mer: =>

31/3-01
"Skrivningarna gick bra. Över förväntan faktiskt. Jag hoppas och tror att det beror på att en och annan höll tummarna :). Jag missade en enda fråga som gick ut på att ange ungefär när hv försvann i det svenska skriftspråket, hvar blev var vill säga. Det kan jag leva med utan att kunna svara på, så jag tänker inte ens försöka kolla upp vilket som ska vara rätt svar. Annars? Snöoväder! Rena rama aprilvädret."
Läs mer: =>

31/3-02
"När vi är foster så formas vi av hormoner. Våra hjärnor är utformade och används på lite olika sätt. Kvinnor har bättre förbindelser mellan hjärnhalvorna, därav är de kapabla till *multi-tasking*. Detta kastar även ljus äver fenomenet kvinnlig intuition. På grund av att bägge hjärnhalvorna används samtidigt har vi kvinnor ofta svårt att skilja på höger och vänster. En man använder ofta en hjärnhalva i taget. Det är därför de ofta vill stänga av TV:n och ber alla andra i rummet att vara tysta när telefonen ringer så de kan prata i lugn och ro."
Läs mer: =>


30/3-03

Nu när jag inte varit hemma på morgnarna har B. tagit över ansvaret för att ge Smulan mat. Jag har inte bett honom att göra det och jag antog att han visste vad som gällde. Men det skulle jag nog inte ha gjort *skrattar*. Jag har undrat lite över varför hon har börjat rapa och fisa så behagligt :) på dagarna. Jag brukar ge henne ett och en halvt mått torrfoder, spetsa med en äggula (ibland lite majsolja om andan faller på) och så lite "man tager vad man haver-stuk"; blodpudding, fiskbullar eller andra hushållsrester. Det måste ju smaka gott oxå. Även för en hund. Vem skulle vilja leva på torra kulor allena? B. har gett henne tre mått, alltså dubbelt så mycket mat, samt två hela ägg och vad som nu funnits i kylskåpet. Han medgav att han tyckt att det sett lite mycket ut. Han har även varit lite förvånad över att hon stått så länge över maten. Normalt sett säger det bara slafs och så är skålen slut. Nu är det slut på sötebrödsdagarna. För Smulan :). Hård men rättvis. Sån är jag.

Jag börjar bli van nu att få de mest underliga mail. Häromdagen fick jag ett långt dito som beskrev en pappas kamp om sitt barn. Ja, han upplevde det som så. Men det kan lika gärna vara tvärtom, vad mig anbelagar. Vem ska man tro på? Det är svårt att veta. Som jag skrev i mitt svar till honom är jag lite skeptisk mot att okända människor lämnar ut sina ex. total till främmande människor. Det är inte sunt. Det är inte heller normalt tycker jag. De flesta löser separationer och frågor om barnen galant. Utan att processa livet ur varandra. Utan att förpesta barnens uppväxt. Utan att puckla på alternativt ta livet av varandra. Utan att den ena parten måste leva under skyddad id för att överhuvudtaget ha en chans till att överleva, eller för barnet/barnens skull. Tro för guds skull inte att ALLA är födda till att bli en bra förälder. Alla kan knulla till en unge. Men inte alla kan ta hand om slutresultatet. Till det kräver det mognad. Empati. Avsaknad av fatala sjukliga störningar. Förmåga att sätta barnet/barnen före sig själva. Ja, listan kan göras lång. Den lär aldrig bli kort. Hur man än vrider och vänder på steken.

Jag anser/tror att oftast ligger det underliggande konflikter mellan föräldrarna bakom segslitna vårdnadstvister. Synd nog är det barnen som då drabbas. Vad dessa underliggande konflikter beror på är svårt att veta för en oinsatt. Det kan vara så att en av föräldrarna är en tvättäkta psykopat eller psykiskt sjuk på annat sätt. I vissa fall bägge? Det kan vara konflikter orsakade av ena partens oförmåga att kommunicera på annat sätt än med våld. Det kan bero på att ena föräldern förgripit sig på barnet/barnen. Ja, det kan vara tusen saker och det är svårt för en utomstående att veta. Det är därför jag pläderar för att det inte är barnen som ska utredas in absurdum, utan det är föräldrarna som ska synas under luppen. Det är föräldrarna som ska behandlas/utredas. Inte barnen. De är ju helt oskyldiga till de vuxnas konflikter. Rätta mig om jag har fel.

Mitt svar till mailskribenten blev likt nedan:
Din historia är svår att verifiera. Det kan vara så att ditt barns mor tycker/skriver likadant om just dig. Men visst finns det folk till allt, ingen har sagt att just kvinnor skulle vara så mycket bättre kålsupare i alla lägen. Det finns massor av pappor, likt du beskriver, som vill ta ansvar och dela föräldraskapet. Så du är inget unikum. Som tur är funkar det för de allra flesta. Tyvärr så gör det inte alltid det och då ligger det oftast underliggande konflikter mellan föräldrarna bakom detta. Synd nog är det barnen som då drabbas.
Jag kan rekommendera dig att ta kontakt med någon eller några mansgrupper.
http://user.tninet.se/~ncg180s/ Mansjouren
http://w1.861.telia.com/~u86106846/mansvar/ Mansvar
http://www.man-net.nu/ Manliga nätverket
http://www.manscentrum.se/ Manscentrum

Med få undantag lider det manliga egot
av elefantiasis från allra första början.
Betty Davis

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/3-98
"Ja, inte av alla förståss - egostinna små pojkar, knappt torra bakom öronen brukade med jämna mellanrum göra personangrepp mot mig och andra. När IQ:t tryter kommer apfasonerna fram, eller?" Känns igen.
Läs mer: =>

30/3-99
"Klockan stod visserligen på 05.00 men kroppen signalerade att den inte riktigt var med på noterna. För att inte tala om hundarna *skrattar*. Kom nu lilla gumman så ska vi gå en liten runda, sa jag till Smulan och rasslade lite med kopplet :). Varvid hon sneglade på mig och demonstrativt förflyttade sig upp på slafen och bara låg och plirade mot mig. Undrar vad som rörde sig inne i hennes huvud? Helt klart talade hon iaf om för mig att en promenad definitivt inte låg högt prioriterat just då på hennes önskelista. Hon slapp! Jag är den sortens hundägare som anser att en hund ska få sin vilja igenom ibland, när det kan anses rimligt att tillåta det - vilket jag ansåg var ett sådant tillfälle just då. Nalle däremot nappade direkt :)." Jag skrev även om åldershysterin. Varför inte stå för sin ålder. Rakryggat! Visa för alla unga tjejer att det är ingen fara passera att 30/40/50. Livet tar inte slut för det. Tvärtom! Finns lika mycket värme, kåthet, känslor, kaxighet, ilska, tokighet, humor, ironi, glädje och *you name it* i en mogen kvinnas kropp som i en ung flickas. Nästan mer då en mogen kvinna ofta vet vad de vill, kan skippa allt tjafs och har en mognad som en ung tjej saknar. Ändå anses de passé och förbrukade!
Läs mer: =>

30/3-00
"Hur ska vi kunna få våra barn att bli jämlika om inte ens vi vuxna kan uppträda/agera på ett för barnen föredömligt sätt?" På tal om pappaledighet.
Läs mer: =>

30/3-01
"*håll tummarna*" Jag var och skrev.
Läs mer: =>

30/3-02
"Glad Påsk" Värst vad tidig påsken var detta år.
Läs mer: =>


29/3-03

Lilla pappa. Jag fick höra att förutom blodcancern har nu även benmärgscancer diagnosticerats.

Jag höll på att trilla av stolen när elräkningen kom häromdagen. Den var på 5.300 pix (för två månader). Yisses! Tur att lite extrapengar trillade in på kontot häromdagen. Elpriset på fakturan var dubbelt emot vad det brukar vara. Jag hoppas det går ned med tiden.

Spam i alla de former. Jag är så less på detta fenomen. I går fick jag ett spam som gjorde att jag nästan baxnade. Reklam för att köpa droger? Varför jag fick det har jag inte en susning om. Men jag är nog inte den enda. Jag tänker inte handla något :). Jag blir hög på livet och det räcker så bra, så bra. Men det som oroar mig är att unga killar och tjejer lockas att beställa detta nedan. Jag vet inte om det är lagligt att sälja sådant här crap i USA. Men i Sverige är det inte det. Vad jag vet i alla fall. En annan tanke slog mig att detta också kan vara någon form av lurendrejeri. Skicka pengar. Vi skickar vanligt torkat gräsmattegräs alternativ koffazon-pulver, typ. Världen är ur led. Jag säger då det. Visst är Internet en gudagåva. Men visst finns det avarter även i paradiset. Det kan man lugnt påstå.
-------------------------------------
STONEY MAHONEY [Cannabis/Marijuana Option] 2 oz. for $80.00 -- 4 oz. for $135.00.
This is a VERY POTENT, loose-leaf formula that can be rolled, bowled, brewed or smoked with a pipe. FREE pipe included. Ingredients: Half-edged Lily-rare Bian Lian (lobeline factors), Kona Lactuca virosa, Yucatan Turnera aphrodisaca, Hawaiian Vervain (Maui strain), Siberian Leonorus Sibricus, rare Lotus Leaf, Jamaican Blue Verbena officinalis, Spanish Peumus Crocus Sativa, Chinese (flowering-tops only) Horny Goat Weed, Ginko Biloba, African Cola Vera, and African Wilde Dagga (flowering-tops only). Stoney Mahoney does not include any tobacco or any cannabis factors.
KATHMANDU TEMPLE KIFF [Cannabis/Marijuana Option] 0.75 oz. brick for $70.00 -- 2 oz. brick -- $120.00
This is a Solid Hashish Formatted Smoking Blend. To be pipe smoked -- a single pinch goes a long way. Some people mix Stoney Mahoney and Kathmandu Temple Kiff to make the ultimate "Temple Ball" for a very RARE kind of smoka! Comes with a FREE pipe! Ingredients: Extreme ratio extractments ranging from 8.5 to 1, to 100 to 1 viripotent concentrations. Drachasha, Chavana Prash, Trikatu, Black Seed Herb, Hybrid Flowering Turnera Diffusa, Capillaris Herba, Angelica Root, Wild Dagga mature leaf matter, Haritaki, Shatavari, Labdunum, Neroli, Unicorn Root, Papaver Rhoes, Dendrobian stems, Calea Zacalechichi buddings, Rue, Amla, Salvia Divinorum, Crocus Sativa, Lotus and Gokshura cuttings.
AQUEOUS KATHMANDU HAPPY DROPS [Cannabis/Marijuana Option] 2 oz. dropper bottle -- $120.00
A breakthrough! Liquid Alternative for the Non-Smoker. Just put several drops under the tongue or into a small glass of juice. 70+ servings. Ingredients: Includes the following quantum-ratio, core-extracted and refined botanicals in an alcohol base as a preservative: Albizzia flower-tops, Drachsha, Chavana Prash, Lactuca Virosa, Hybrid Flowering Turnera Diffusa, Wild Dagga, Capillaris Herba, Angelica Root, Zizyphi Spinosae, Buplerum, Hybrid Valeriana officinalis Root, Albizzia flower-tops, mature Polygonum Vine, Calea Zacatechichi, Crocus Sativa flower-tops, Leonorus Sibricus buds, Cinnabris, Margarita herba, Biotae Orientalis, Salviae Miltiorrhizae.
HARMONY SNOOT [Cocaine/Meth Option] -- $95.00
An inhalant powder designed to help end cocaine and methamphetamine dependencies. Very psychologically uplifting, very mood-enhancing, very "body-mind-spirit" energizing. This product is non-invasive! Just a little "Row" is all you need. Comes in a 3 dry oz. bottle (well over 600 servings). -- includes glass snooter. Ingredients: Indian L. (Malva-branca) (unique concentrate containing 0.8% natural, lecularly stable, standardized ephedrine alkoloids; 8 mg. per gram), rare Chinese Chai Hu concentrate & Ye Jiao Teng concentrate & Yuan Zhi concentrate and L-Carnosine.
EXTRAVAGANZA INTRO OFFER
Enjoy all four (4) of our products above for a deep discounted price of just $210.00 (SAVE $205.00 off regular price.)
SMOKA-TOKA INTRO OFFER
2 oz. Stoney Mahoney and a 2.0 oz. bar of Kathmandu Temple Kiff for just $140.00 (SAVE $60.00 off regular price.) Both Intro Offers include a pipe and a personal brass hookah.
TO ORDER or for MORE INFO please call xxx-xxx-xxx (operator 100) M-F 10am - 8pm (Mountain time). Saturday 12 noon - 5pm. All orders shipped next day via U.S. Priority Mail. Please add $7.00 S&H to all orders. All credit cards accepted.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/3-98
"Jo, den förbannade sommartiden är här :). Längtar till sommaren, men lite tungt att gå upp fyra på morgonen, det tar ett tag innan kroppen vänjer sig. Ur led är tiden ;-)." Sådana bekymmer har jag inte nu :).
Läs mer: =>

29/3-99
"Solen visade sig igår oxå på sitt allra bästa humör. Satt en stund i solen och lyssnade på det bedövande ljudet av all fågelsång. Läste i någon tidning för ett tag sedan att antalet småfåglar stadigt minskar varje år, men turligt nog läser inte traktens fåglar tidningen. En bidragande faktor är nog även att här vet de att det alltid finns mat, året om. X antal säckar solrosfrön, talgbitar och nötpåsar garanterar att de alltid blir mätta, plus traktens fasaner, ekorrar och andra mindre väl ansedda gäster :-) har upptäckt detta faktum. Att tomten sedan huserar ungefär 50 holkar vilket gör att många väljer att sätta bo runt omkring här gör inte saken sämre. En del fåglar kommer tillbaks varje år, tänker bland annat på sädesärlorna som boar på taket - vi är nästan kompisar vid det här laget. En familj koltrastar ökar stadigt varje år. Först var det honan och hanen, men nu har barnen oxå slagit sig till ro här. Alla verkar inte lika förtjust i fågellivet, tänker på grannen som ett år låg i bakhåll och sköt på snöskator med luftgevär under häckningssäsongen. Han _lär_ inte göra om det. Vi har inte hälsat på varandra sedan dess, men han förstod budskapet :) eftersom han aldrig gjort det igen." Fåglar fascinerar mig.
Läs mer: =>

29/3-00
"Jag fick ett mail med Subject: Det är Ditt fel.... :) och min första tanke var - Jaha, vad är det nu för knäppgök, med det som nyligen utspelat sig i färskt minne. Dock smålog jag när jag fortsatte att läsa mailet." Det är inte alla som gett upphov till nya underverk :).
Läs mer: =>

29/3-01
"Den goda manligheten! Finns den? Givetvis, givetvis! Den kommer kanske bara stundtals i skymundan? Tyvärr! Vem såg inte programmet häromkvällen om Gösta, 91 år, utan att bli varm i hjärteroten? En riktig hyllning av alla svenska farbröder. Heders åt alla gamla gubbar med glimten i ögat! En elogé till alla män som jobbar i kvinnodominerade yrken, ex. vård och omsorg. Det är där ni behövs, som normala förebilder för våra barn. En elogé till alla män som inte bultar på sin kvinna. Som inte slår sina barn. Som inte driver sina ex. att skaffa skyddad identitet. Som är en trygghet för sina barn. Som ser till barnens bästa, inte enbart sitt eget. Som inte hänger ut sina ex. på nätet, vilket i förlängningen är samma sak som att hänga ut sitt/sina barn. Som inte vägrar betala rimliga underhåll. Som inte drar allt i långbänk i diverse rättsinstanser, vilket i sig vi andra skattebetalare får bekosta. Som inte bråkar om umgänge, utan ser till barnets bästa. Är det en skoldans på fredagen tvingar man väl inte barnet att avstå bara för att det är ens umgängeshelg. En elogé till alla män som deltar jämlikt i hemmet och vid barnens omvårdnad. Heders åt alla män som vågar vara sig själva. En man får gråta. En man får visa sina känslor. En man får vara svag. Låt oss vara svaga tillsammans, så blir vi starka ihop."
Läs mer: =>

29/3-02
"Jag är normalt inte den typen som spar saker av ren slentrian. Jag befinner mig allt som oftast i fengshui-perioder. Städa ur ditt liv! Men just mail har jag insett att det är viktigt att spara. Det går så snabbt att slänga iväg ett par rader som svar på en fråga. Efter något år minns man inte ens att mailet är sänt, förmodligen - om det nu inte är exeptionellt viktigt. Det är även bra att spara inkommande mail. En gång hade jag stor nytta av det. Ett löfte, som senare förnekades, kunde påvisas existera genom att hänvisa till ett gammalt mail. Det _kändes_ skönt! Nu letade jag i mina arkivmappar och fann det gamla mailet. Skönt! Jag hade inte lovat det som utmålades. Just frasen "Trist att du inte kommer ihåg sånt." kändes inte kul. Tänk om det varit så? Då hade jag verkligen gjort bort mig. Men å andra sidan, det gör jag varje dag. Gör bort mig :). Den som aldrig gör fel gör vanligtvis ingenting."
Läs mer: =>


28/3-03

Yisses! Jag drunknar framför datorn av alla virusmail. Efter att ha tankat ned 973 stycken mail var det bara att konstatera att c.a 40 procent av dem var virusinfekterade mail. Det tog mig exakt tjugosju minuter att tanka ned dem. Tjugosju minuter av mitt liv försvann på inget, nada! Dessutom fick jag betala c.a en tia för att tanka ned dem. Då är all spam oräknat. Är det så här vi ska ha det i framtiden? Jag vill ha en ISP som sorterar bort virus och spam. Ge mig en! Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Annars? Jo, en positiv överraskning kom via posten. Det innebär att 42.000 minus bara blir 5.000 minus och att jag nu har 37.000 kvar, som jag trodde var förlorade, Kryptiskt? Javisst! :) Men kul var det.... Behövligt var det....

Det finns knappast någon större besvikelse
än den du känner när du med stor glädje i hjärtat
kommer till likgiltiga människor.
Christian Morgenstern

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/3-98
"När jag kom hem igår f.m och skulle sätta mig och jobba vid datorn - totalvägrade den! No way, sa den och allt som visades var ett grönt streck på skärmen. Kallsvetten bröt ut i pannan :), skit samma vilken dag/helg som helst för strejk men inte denna helg för allt i världen. Väntar på en ny PC men det dröjer. Fick *boota* om två gånger innan den vaknade till liv? Aldrig hänt förut? Iofs har jag x antal reservdelsburkar samt skärmar som skräpar här i datorrummet och skulle nog med lite möda få ihop en fungerande burk tillfälligtvis, men ... Så nu håller jag tummarna att datorn ska hålla helgen igenom, ta i trä - knackelibank i huvudet ;-)."
Läs mer: =>

28/3-99
"Usch, kände mig lite gammal. Men...bara tillfälligt! En kille på jobbet *puss och kram* blev nästan chockad när jag talade om hur många år jag egentligen fyller i år :(. Jag tog det som en spontan kommentar och det värmde i hjärtat. Har väl i hela mitt lev haft den insikten att jag inte är en *miss universumkandidat*, vem är det egentligen? Dock blev min arbetskamrat lite konfunderad/chockad över det faktum att jag var 46 år. Jag tar det som en komplimang. Själv ser jag en gammal *tant* när jag ser mig själv i spegeln (trött och sliten), men så upplevde inte han mig. Erkänner att mitt sinne är som en *fjortis* trots allt jag upplevt (men jag är en oerhört positiv människa och det är det som *räddat* mig) och det var kul att höra att han definitivt inte upplevde mig så som min biologiska ålder tyvärr beskriver mig :). En gammal tant! Jag? Vägrar :)!" Våga vägra vara vuxen.
Läs mer: =>

28/3-00
"En rolig/oväntad sak hände igår. Jag skulle på ett möte inne i stan. Jag stod utanför A & B på Sveavägen strax före nio och tog en snabb cigg innan jag tänkte gå upp. Vem kliver ut ur porten om inte lillsyrran som visar sig jobba i samma hus sedan många år tillbaka. Kul att se henne, det var ett tag sedan. Från det ena till det andra, som vanligt tvära lappkast - men är man delvis lapp så är det väl ursäktat? Jag är less på all *yta* i denna bransch - att folk bara orkar göra sig till......eller är dom sådana?"
Läs mer: =>

28/3-01
"Tuppen dog igår. Naturen är grym! Men...vi människor är än värre."
Läs mer: =>

28/3-02
"För att spåna vidare på det jag skrev häromdagen. Jag har fått en hel del privat respons. Jag kanske slog huvudet på spiken? Det är offret som INTE skall provocera fram brott, kan det tyckas. Det är offret som får stå sitt kast.
Blev du misshandlad?
Tänk efter!! Något måste du ha gjort eftersom du blev påpucklad. Var du verkligen inte uppkäftig? Råkade du inte säga emot - det allra minsta? Var det inte så att maten var osedvanligt okryddad och smaklös? Nobbade du sex?
Förgrep sig någon på barnet?
Hade inte barnet utmanande klädsel? Varför sa barnet inte ifrån på skarpen? Uppträder inte barnet lite "Lolita-aktigt"?
Som någon uttryckte sig i ett mail; "för de stackars brottslingarna kan ju inte sköta sig och har haft taskig barndom och deras integritet måste det ju värnas om, det vill säga deras frihet att kränka andra skattebetalande medborgares integritet och rätt till liv och frihet....". Nå - det tål att tänkas på. "

Läs mer: =>


27/3-03

Kriget fortsätter att rasa i Irak.
Själv går jag och oroar mig för Smulan. Vilka kontraster! Flera gånger varje natt så sätter hon sig upp och får ett kort hostanfall, typ. Kraxar två, tre gånger och får upp en tesked slem. Sedan verkar allt vara bra och hon lägger sig igen och sussar. Hon har ingen feber eller verkar må dåligt för övrigt. Jag har dessutom sett att hon fått starr på ena ögat och pågående tecken att det kommer starr på det andra ögat. Gummanpumman. Smulanbulan. Pussinussnussinuss. Smulan är bara 10,5 år. Ingen ålder alls att tala om. Eller? För en NewFoundlandshund är det nog det.

Inlägg i går i min Kommenterabok:
Namn: MOstafa
E-Mail: mostafa@mostafamail.com
Wed Mar 26 13:21:57 2003 213.65.122.234
Kommentar: Hej du din döda pigsvin


Njae, när jag kände efter senast var jag fortfarande vid liv. Dessutom är jag ingen grisgris, eller vad nu pigsvin är. Han kanske menar Pigghamsgris? Det är jag inte heller :))). Vad jag vet. Men gott är det vid juletider.

Osökt kom jag då in på lite lektioner i engelska. Saxat från en mailinglista.

 • Jag anar ugglor i mossen - I suppose owls in the swamp
 • Han är bortrövad - He's away-assed
 • Ingen fara på taket - No danger on the roof
 • Är det överhuvudtaget möjligt? - Is it overheadtaken possible?
 • Jag har aldrig hört på maken! - I have never heard on the husband!
 • Hur står det till? Det knallar och går! - How stands it to? It's banging and walking!
 • Att hoppa i galen tunna - To jump into a crazy barrel
 • Det ger jag sjutton i! - I give seventeen in that!
 • Hur mycket är jag skyldig? - How much am I guilty?
 • En snuskhummer - A filthy lobster
 • Oj, min tunga slant! - Oops, my heavy coin!
 • Vill du ha kaffe på maten? - Would you have coffee on the food?
 • Sköt om dig! - Shot around yourself!
 • Se dig inte om! - Look you not if!
 • Ta dig i brasan! - Take yourself in the fire!
 • Lugn i stormen - Calm in the storm
 • Slå dig ner och ta för dig av kakorna - Hit you down and take for you of the cookies
 • Nära ögat skjuter ingen hare - Close to the eye shoots no rabbit
 • Gör inte om det! - Do not if it!
 • Och nu tar vi oss en bensträckare! - And now we will have some bonestreching!
 • Jag har soppatorsk - I have soup cod
 • Klockan är bara barnet - The time is only the baby
 • Har du bytt om? - Have you changed about?
 • Nu går skam på torra land - Now walks shame on dry land
 • Det är medvind - It's withwind.
 • Får jag låna en liten hovtång? - Sheep I borrow a small court seaweed?
 • Har du fler verktyg? - Have you plentier ache-cloths?
 • Tomtar på loftet - Santa Clauses in the attic
 • Var inte för het på gröten - Don't be too hot on the porridge
 • Han är så blåst! - He's so blown!
 • Det ska du inte dra för många växlar på - That you should not pull too many gears on
 • Sluta driva med mig - Stop drifting with me
 • Du är avskedad - You are offspooned
 • Gångjärn - Walking iron
 • Slå upp ett glas mjölk! - Upbeat a milkglass!
 • Vad tror du om detta? - What do you believe around this?
 • Jag ska bara slår en sjua! - I just have to strike a seven!
 • Att ge igen för gammal ost! - To give again for old cheese!
 • Nä, du! Den gubben gick inte! - No you! That man didn't walk!
 • Katten låg och spann - The cat low and bucket
 • Bakfull - Back drunk
 • Överdriv inte - Don't overdrive
 • Skicka mot postförskott - Send against mailbeforeshot
 • Jävlar i min lilla låda! - Devils in my little box!
 • Smörgåsbord - Sandwich table
 • Kroppkakor - Body cakes
 • Han tar igen sig - He takes again himself
 • Gammal som gatan - Old as the street
 • På det hela taget - On the whole taken
 • Friskt vågat hälften vunnet - Freshly dared, the half won
 • Huvudet på skaft - The head on shaft
 • Det är sådant man får ta - That's such a thing you have to take
 • Det var det, det - That was that, that
 • I bara mässingen - In the bare brass
 • Kom hit ögonaböj! - Come here eyesbent!
 • Hör du du du! - Hear you you you!
 • Höger om - Right if
 • Kör inte om på ett övergångställe - Don't drive if on an overwalk place
 • Dra mig baklänges - Pull me backwards
 • Se upp i backen - Watch up in the hill
 • Känn dig blåst - Feel you blown
 • Den har pajat - It have pied
 • Det är lätt att vara efterklok - It's light to be aftersensed
 • Dra åt skogen! - Pull to the forest!
 • Var håller de hus? - Where are they holding house?
 • Vad håller de på med? - What are they holding on with?
 • Vid det här laget - Beside this team
 • Matlagning - Food repairing
 • Slå upp det i uppslagsverket - Beat it up in the upbeatswork
 • Slå in julklappen - Beat in the christmas-pat
 • Huvudsaken var utflykten - The head thing was the out escape
 • Det körde ihop sig lite - It drove together itself tiny
 • Ett ögonblick - An eyelook
 • Stora förväntningar - Big before-waitings
 • Ta dig i dalen! - Take yourself in the valley!>
 • Rensa rabatten - Clean the discount
 • Far åt helvete! - Father to hell!
 • Ge järnet! - Give the iron!
 • Än sen då? - Than then then?
 • Kors i taket! - Cross in the roof!

Folk frågar mig om jag tänker gifta mig igen.
Det är som om man efter en bilolycka gärna
skulle vilja vara med om en till.
Stephanie Beacham

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/3-98
"Hur är det på hemmafronten? Jobbar bägge heltid? Vem diskar - tvättar - lagar mat - har huvudansvar för barnen - städar - ja allt det dagliga pysslet som smörjer hjulen och låter oss leva någorlunda friktionsfritt? Ja men, mannen sköter ju bilen - sköter det tekniska? - lagar staketet som säkert går sönder varje dag :) - klipper gräsmattan - målar huset osv.osv." Teknik. Manligt? Vårda. Kvinnligt? Jag vill hellre se det i termer som mänskligt. Bara för att jag är en kvinna vill jag inte med automatik sorteras under ett visst begrepp. Jag gillar inte att städa. Men jag gillar att pilla med tekniska apparater.
Läs mer: =>

27/3-99
"Jag önskar att du en gång kunde va´ i mina skor,
och att jag fick byta utseende med dig.
Ja, jag önskar att du en gång
kunde va´ i mina skor,
så såg du själv hur trist det är att se dig.
Björn Afzelius "

Läs mer: =>

27/3-00
"Sommartid *suger*."
Läs mer: =>

27/3-01
"På tal om att bli skadad av det man upplever. Barnen behöver en ny lag då de blir lika skadade som sin mor av att fadern misshandlar henne. Dessutom, en man som misshandlar sin kvinna, går ofta över gränsen även när det gäller barnen. En undersökning gjord i England och Danmark av 79 misshandelsfamiljer visade att hälften av barnen utsatts för fysiska och/eller sexuella övergrepp. Källa: Kvinnomisshandel och umgängesrätt av Marianne Hester och Lorraine Radford." Såsantsomdetvarsagt.
Läs mer: =>

27/3-02
"Jag läste i tidningen häromdagen att vi kvinnor bara når upp till hälften av mannens totala förmögenhet. Har en man 100.000 kronor sparade i madrassen så har en kvinna kanske bara 50.000 - sett ur ett genomsnittligt perspektiv. När det gäller ägande i företag var siffran än sämre, runt en femtedel." Rikedom kan inte alltid mätas i pengar. Men visst blir livet lättare om man även är rik på det sättet.
Läs mer: =>


26/3-03

Lite känsloporr!
Jag läste Tobbes Reload och där stod det om en hund, som väl har förtjänat en guldmedalj postumt; eller hur man nu ska uttrycka sig. Utanför Puerto del Mar-sjukhuset i den spanska staden Cadiz väntade hunden Kanelen på sin husse. Han väntade och väntade. Läs vad som stod om honom redan 1998. Nu har hunden dött och det uppmärksammades i spansk media. Hela historien är sorglig, men ändå ger den mig en varm känsla inombords. Snacka om trogen hund. Kom inte och säg att hundar inte har ett känsloliv. Klicka gärna på länken Vídeo 11-12-2002 på sidan ovan.

Underbart väder. Må det fortsätta. Ha en underbar dag. Det ska jag ha. Dessutom ska jag ha en underbar natt. Med en ung kille. Fast jobbrelaterat. Tyvärr! :))))

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland........
ibland lämnar den mej totalt.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/3-98
"Det bubblar inom mig, så mycket att berätta men så lite att säga :)))) mao jag censurerar mig själv. Jag var med om så mycket roligt och lärde mig massor igår på jobbet. Men att skriva detaljer om jobbet är tabu i reloaden av naturliga skäl bl.a tystnadsplikt. Så jag slutar nu och fortsätter bubbla för mig själv :)))) och suger på karamellen ensam då." Delad glädje är dubbel glädje...eller hur var det?
Läs mer: =>

26/3-99
"Var trött igår kväll när jag körde hem efter OPK-träffen, missade Bro avfarten men minns ej hur. Helt plötsligt befann jag mig vid Bålsta avfarten och det var bara att vända. Lustig upplevelse, första gången det hänt. Träffen var ok, dock *rockade* den loss precis när vi skulle sluta och mingla lite. Hatar att mingla :), är inte tillräckligt social för det." Det är inte bra att köra bil när man är så trött.
Läs mer: =>

26/3-00
"Saklig kritik - ok! Är det för att väcka debatt - ok! För att referera vad som hänt en själv i sin egen nätdagbok - ok! För att ställa en intressant frågeställning - ok! En annan sak om man avsiktligt är ute efter att skada någon, driva ett företag till ruinens brant och/eller göra livet surt för någon/något. Vart går gränsen? Vem avgör? Vem SKA avgöra?" Ja, en fortfarande lika aktuell fråga.
Läs mer: =>

26/3-01
"Några av de bästa manliga stjärnor jag spelat emot har varit hästar och hundar.
Elizabeth Taylor"

Läs mer: =>

26/3-02
" Det är lagen som inte hänger med, förutom då att de inte har resurser till att ens ta tag i en fjärdedel av de anmälningar som kommer in. Deras sätt att lösa resursproblemet på är att skriva av allt, vartefter det kommer in. Jag bara skrattade när hon menade på att enda sättet att lösa det hela vore om JAG TOG BORT MIN HEMSIDA. Det har hon i och för sig rätt i :). Ingen hemsida. Ingen som kan göra inlägg i din gästbok. Ingen email. Ingen som kan skicka hot, virus och ofreda dig via den. Ingen mobil. Ingen kan skicka hotfulla SMS. Ingen telefon. Ingen kan trakassera dig via den. Har du affär och är rädd för att bli rånad? Stäng affären. Är du kvinna och rädd att vara ensam ute när det är mörkt? Ge sjutton i att gå ut. Är du gammal och rädd för väskryckare? Samma sak där, ge sjutton i att gå ut - överhuvudtaget. Vill du inte riskera att få bilen stulen. Sälj bilen." Ja, vad ska man göra annat än att skratta åt eländet :))).
Läs mer: =>


25/3-03

Men lilla Siewert? Siewert Öholm går till attack i Aftonbladet. Han anser att en "homolobby" sett till att Mark Levengood och Jonas Gardell fått leda Melodifestivalen och gjort tävlingen till reklam för homosexualitet. Que Pasa?
– SVT har kränkt tv-tittarna, säger Siewert Öholm.
Jag känner mig inte speciellt kränkt. Gör du? Att folk ids lägga energi på sådana petitesser. Eller är det bara så att han inte synts i media på ett tag? Inte själv fått leda något program på länge? All "reklam" är bra reklam? Kanske det :)))).

Min Felicia var på service i går. Tidigt på morgonen lämnade jag bilen, trött efter tre nätters jobb. För att komma hem bad jag killen i receptionen att ringa efter en Taxi. Det märks att man bor på landet. Det skulle inte kunna komma en taxibil förrän efter cirkus trekvart. Men han förbarmade sig över mig och skjutsade mig hem. Det kallar jag service. Men Bilkompaniet i Bro har alltid varit bra att ha att göra med. Servicen blev lite extra dyr denna gång då bromsarna måste åtgärdas. Men det är bara att betala och se glad ut. Bromsar är bra att ha. Även på landet.

Det häringa Gandaviruset sprider sig som en löpeld. Men jag förstår det. Hur många klickar inte på medföljande fil av ren nyfikenhet när det står så här:
Hej igen! Den här skärmsläckaren verkar vara en amerikansk parodi på något som svenskarna gör på midsommar. Skratta inte ihjäl dig bara. :-)
eller
Hejsan ! Jag överväger att polisanmäla denna skärmsläckare. Jag anser att den har en nedlåtande attityd gentemot överviktiga personer. Jag skulle bli ytterst tacksam om du kunde bidra med din syn på saken. Tack på förhand.
Luras inte av det.
Klicka inte på den bifogade filen!

Ipsa scientia potestas est.
Knowledge itself is power.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/3-98
"Smulan blev kär igår, i Herr Karlsson :). Jag brukar undvika andra hundar när jag är ute och går med mina. Men visst är viktigt att hundar umgås och lär sig tyda varandras signaler. Men jag har upptäckt att majoriteten av hundarna tycks lida av diverse psykiska störningar, eller så har jag bara haft otur. Men det är jag som är flockledare och jag som ansvarar för mina hundars väl och ve och vill inte utsätta dem för - hanhundar som försöker våldta tikar oavsett löp eller ej - hanhundar som hugger vilt fast de normalt inte ska röra tikar - tikar som hugger efter andra tikar och ska dominera och *rida* - hundar som är lömska och som man inte kan lita på osv. osv. Blir inte så många kvar mao :))) - men igår träffade Smulan och Laban Herr Karlsson - en nykomling på bygden och tycke uppstod :-)." Hundar har oxå ett känsloliv, tro inte annat.
Läs mer: =>

25/3-99
"Vaknade alldeles av mig själv kvart över fyra igår morse. Kunde inte somna om så jag gick upp. I köksfönstret såg allt vintrigt ut med massor med nysnö. Såg något som rörde sig i ögonvrån. Mamma, pappa, barn ute på en morgonpromenad .), vilken ståtlig syn att se dessa tre rådjur passera förbi i stillheten. Då känner man sig i ett med naturen. En bra början på dagen med andra ord. Synd att dagen inte fortsatte i samma tecken :(. Redan 12.15 reste jag på mig, tog min väska och åkte hem. That´s enough! Så kände jag! Vissa dagar tolkar man allt fel, uppåt väggarna fast man resonabelt förstår att så är inte fallet men kroppen/känslorna tolkar situationen på sitt sätt. Det kan vara småsaker man annars i normala fall bara rycker på axlarna åt, småler åt eller direkt konfronterar - vad menar du - vad säger du - varför då - nej, så tycker inte jag - där har du fel! Som: Att någon/några inte hälsar (de är helt enkelt inne i sin lilla värld)! Att någon i mail försöker via tekniska formuleringar få en att framstå som en idiot (säkert från deras sida inte så illa menat)! Att någon bara fräser åt en (beroende på att personen i sig är stressad)! Men de dagar man är som ett känselsprö kan allt gå fel, allt känns fel. Åkte hem och grät en stund i pälsen på Smulan och sedan kändes det bättre. Men jag känner att det är bara ett substitut. Men bättre än inget alls :)." Det är alltid viktigt att försöka bena ut vad man känner och varför.
Läs mer: =>

25/3-00
"Trött och tom i huvudet efter en intensiv kurs långt ute i Stockholms skärgård. 13 tjejer och två kvinnliga handledare jobbade i 3 dagar med personlig utveckling med tonvikt på arbetslivet. Vi gick igenom våra profiler framtagna via TMS. Jag kan ju säga att helt off var jag inte när det gällde självinsikt :), detta gällde de flesta och det tycker jag ger ett gott betyg på oss rakt över lag på jobbet."
Läs mer: =>

25/3-01
"Att se alla dessa döda djur var för mycket för mig. Den värsta chocken kom dagen efter. Nu har vi en tupp som sitter på en pinne och sörjer samt vägrar äta och dricka. Att en tupp, med förhållandevis liten hjärnsubstans, kan känna sådan sorg och saknad är rörande. Han är säkerligen chockad också över det han upplevt. Jag tror att han har gett upp." Jo, han hade gett upp. Han dog sedan.
Läs mer: =>

25/3-02
"När jag sänder mail eller svarar på dito så skriver jag under med mitt namn. Jag har inget behov av att dölja mig bakom något *nick* eller att vara anonym. Varken IRL. På webben. I mail. Jag kan i och för sig förstå om en del väljer att ha en hotmail-adress som slaskadress. Att de uppger den vid besök på hemsidor och så vidare istället för att släppa ut sin vanliga adress. Men när man gör sig omaket att maila någon för att få ett svar, råd, tips eller vad det nu gäller, så borde man kanske göra sig omaket att använda sin vanliga adress?" Anonyma avsändare går fetbort.
Läs mer: =>


24/3-03

Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Äta, sova och jobba. Och så vidare.........:)

Ipsa scientia potestas est.
Knowledge itself is power.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/3-98
"Jag är för gammal för att jaga karlar :) men bilar tycks jag få jaga fortfarande. Måndagsmorgnar :(. Någon hade Volvon i helgen, guess who, och *påpekade* vänligt att spolarvätskan var slut. Jag fixade till lite *akutblandning* att ha tills jag passerat macken i Kista. Öppnade motorhuven, knak brak och bilen började rulla. Skulle iofs inte gjort något om inte sommargästerna råkade stå parkerade tvärsemot, jag kastade mig runt som en galning, in i bilen och på med tändningen, ingen broms utan tändning och drog samtidigt järnet i handbromsen :))). Måste fixa handbromsen på Volvon - det räcker tydligen inte längre att dra åt och kommendera PLATS åt bilen :)." Tur att jag har min Skoda nu.
Läs mer: =>

24/3-99
"Man får nog vara lycklig att man lever relativt lugnt och harmoniskt ändå. Jämfört med andra! När jag åkte till jobbet i går morse så stod det en sprillans ny Volvo vid avfarten vid BRO, med fullt pådrag av polis runt om. Jag kikade lite förstrött när jag passerade, men kunde inte förstå vad som hänt. Efter en stund hör jag förklaringen på radion. Föraren av Volvon hade slängt ut sin kvinnliga passagerare i farten. Som tur var hade bilen inte högre hastighet än att kvinnan klarade sig oskadd. Men hallå! Vad kan föranleda en sådan åtgärd? Morgonhumör, javisst! Men gå till denna ytterlighet? Tänk vad mycket som ligger och pyr under ytan. Allt är bara skenbart."
Läs mer: =>

24/3-00
"På kurs med Kurt."
Läs mer: =>

1/3-01
"Nu har vi bara en chockad tupp och en halvdöd höna kvar i hönsgården. Jag fick en chock när jag kom ut dit igår. Hela hönsgården var full av fjädrar. Mitt i all förödelse stod ungtuppen alldeles chockad och inne i hönshuset låg en halvdöd höna, som säkerligen kommer att dö snart. Gammeltuppen och sju hönor låg döda, spridda för vinden." Det var en hemsk upplevelse. Nu har vi nya höns, men minnet av denna tragedi sitter kvar.
Läs mer: =>

24/3-02
"Ha en underbar söndag! *kram*"
Läs mer: =>


23/3-03

Mycket Gandavirus blir det i mailboxen. BTW - jag funderade lite över hur barnen och husdjuren har det i Bagdad nu. Jag såg och hörde krevaderna på TV. Min tanke gick genast till hur uppskärrade alla barn måste vara. För att inte tala om alla hundar? Det måste vara ett rent helvete och sitta gömd i en källare (som säkert inte ens skulle skydda mot en fullträff) och höra på alla dessa bombnedslag. Jag hoppas kriget snart är över. För deras skull. Annars? Sova, äta och jobba. Inget vidare dramatiskt, jämfört med hur människorna har det i Irak just nu.

Om män kunde bli gravida skulle skulle aborten vara ett sakrament.
Florynce Kennedy

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/3-98
"Fast skämt åsido - finns väl inte något ynkligare än en sjuk man? Alla tjejer jag talat med om detta instämmer, så vi tycks alla ha samma erfarenheter av hur män beter sig om de är sjuka eller har ont någonstans. Tur att _de_ inte är tvugna att frambära och föda barn. Då skulle p-pillret uppfunnits redan på 1800-talet och aborter varit tillåtna redan på 1700-talet :))))." Visst, lite allvar lade jag in i skämtet ovan.
Läs mer: =>

23/3-99
"Bara folk vet om vad de gör! Jag brukar oxå gå mot rött ljus, men jag vet att jag gör det och vet att det inte är bra. Däremot rånar jag inga banker för varför ska jag tjäna pengar på andras arbete? *Annica fick en ny affärsidé*, egentligen så är det ju inget riktigt arbete bakom en bank, utan mer ett kapitalistiskt system, pengar arbetar. Ser ni mig utförd i en rånarluva på stan så praktiserar jag bara min nya affärsidé :)))). Skämt åsido! Bäst att hålla sig inom lagens råmärken och framförallt se till att man på nätet håller sig till vett och etikett." Många funderingar om copyright. Men min nya affärsidé har jag inte testat än och med tanke på mitt nya jobb lär jag aldrig kunna göra det. Fast å andra sidan, det var aldrig så allvarligt menat :).
Läs mer: =>

23/3-00
"På kurs med Kurt."
Läs mer: =>

23/3-01
"Detta är min dagbok och inget annat ;). Den som vill får läsa, resten kan känna sig fria att avstå. Här i min dagbok noterar jag dag för dag, mina tankar, funderingar och kommenterar det som händer och fötter. Varken mer eller mindre. Måhända att det säkerligen inte är speciellt intressant, men det får betraktaren avgöra."
Läs mer: =>

23/3-02
"Vid elvasnåret skulle jag bara snabbt ta bilen ned till stora vägen och postlådorna. Jag höll på att smälla i korsningen (med en lastbil), hjärnan satt nog inte på rätt ställe. Vete sjutton var den var - just då! Kanske kvar i köket? Jag bestämde mig på stående fot att inhibera den dagens övningar. Jag skulle iväg med en hoper Trafikanter för att vara med på en TV-inspelning - Parlamentet. Det var säkert jättekul - surt sa räven om rönnbären. :-( Men eftersom jag inte lämnade någon i sticket så var beslutet lätt att ta. Jag brukar följa mina vibbar, sen att de inte alltid har rätt är en annan femma."
Läs mer: =>


22/3-03

Ha en underbar dag!

Framgång ger vänner.
Motgång prövar dem.
Publilius Syrus

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/3-98
"Rökare är som vanliga människor - fast inte lika länge."
Läs mer: =>

22/3-99
"Dagens minus: Icke-feminister!"
Läs mer: =>

22/3-00
"På kurs med Kurt."
Läs mer: =>

22/3-01
"Berusade män som våldtas får skylla sig själv. De har förmodligen uppträtt sexuellt provocerande via klädsel och uppträtt utmanande. Det vet vi ju alla vilka starka drifter som sätts i kraft när kvinnor blir upphetsade och inte får naturligt utlopp för det. En mans nej är alltid ett njae..kanske..ja. Att män blir misshandlade när de är berusade är följdaktligen också deras eget fel! Ursäkta! Jag leker bara *vänd på steken*-leken. Ersätt män mot kvinnor och vice versa, så kommer vi en bra bit mot hur det är, i verkligheten. Att det anses att berusade kvinnor som utsätts för våldtäkt mer eller mindre har del i det hela har jag tagit upp i min Reload förut. Nu läste jag att berusade kvinnor som misshandlas anses även däri ha en stor roll. Varför är det så? Kvinnor bemöts olika gentemot män, när det gäller våldtäkt och misshandel av poliser och andra myndigheter samt av en del av oss vanliga människor. Varje fall ska bedömas efter dess förutsättningar, samt givetvis utan att man ska särskilja mellan könen. Det är väl inte för mycket begärt?" Nej, det är det väl inte?
Läs mer: =>

22/3-02
"Sovmorgon! För första gången på *100 år* sov jag ända till kvart i tio. När jag vaknade var min första tanke; vad har hänt med hundarna. Men de låg och trynade så sött bredvid mig." Sovmorgnar är inte vanliga i det här huset.
Läs mer: =>


21/3-03

Mycket TV blev det i går. Irak var det som intresserade givetvis. Men jag blev inte så mycket klokare för det. Dessutom satt jag och retade mig på Bajs-Elvis hela tiden. Ja, lite intern vokabulär – men de som vet förstår vad jag menar. Jag var och klippte mig och handlade däremellan. Triviala saker. Javisst! Men med viss tacksamhet att jag bor här i Sverige och inte i eller runt Irak.

Jag är tuff, karriärinriktad och vet vad jag vill.
Om det betyder att jag är en satmara, så okey.
Madonna

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/3-98
"Igår var det vårdagsjämningen! Kan man kanske börja tro på ljusare tider mao :)?"
Läs mer: =>

21/3-99
"Idag är det vårdagsjämningen och det kunde man ju gissa rakt av genom att kika ut genom fönstert, NOT! Nästa helg är det sommartid igen."
Läs mer: =>

21/3-00
"Skicka lite roligare saker istället :-/, tala om hur vacker jag är alternativt hur vacker du själv är men inte sådant här. Ähhhh - grinig? Jag? Nehejdå :)." Spam. Protestlistor. Hoax. Listan kan göras lång.
Läs mer: =>

21/3-01
"På en mailinglista nära dig så har det varit mycket turbulens sista dagarna. Det känns obehagligt, även för oss betraktare. Det är lite likt storebror ser dig, vilket ger en trygghetsfaktor på noll/zero. Vem kan man lita på? Hur kan sådant ske överhuvudtaget? Att sparka någon för så lite? Vem vill söka jobb där i framtiden? Då är det tamesjutton inte högt i tak, knappt kryphöjd. Ingen vill krypa omkring på kontoret. Att vara anställd ska inte betyda att man är livegen. Annica *muttrar på*....." Nu när jag inte längre jobbar i Stenbeckssfären kan jag berätta att det var en anställd på Everyday som sparkades bara för att han postat en helt oskyldig sak på en mailinglista. Någon hade dock v.b mailet till hans chef och vips var han utan jobb. Sådant gillar jag inte.
Läs mer: =>

21/3-02
"Det som är mest orättvist med livet är sättet det avslutas på. Jag menar, livet kan vara ett sant helvete. Det tar upp det mesta av ens tid och vad får man ut av det? Döden... Vad är det, en bonus? Jag tycker att livet borde levas baklänges. Först borde man dö, få det avklarat. Sedan kan man leva på ett ålderdomshem tills man kastas ut därifrån för att man är ung. Man får en guldklocka och börjar jobba. Man jobbar 40 år tills man börjar plugga. Man dricker sprit och sätter på brudar/killar och förbereder sig för högstadiet. Man går i mellan och lågstadiet, blir ett barn, man leker, har inget ansvar, blir en baby, kryper in i mammas mage, flyter runt i 9 månader och slutar som en orgasm! Amen...
George Costanza / Seinfeld "

Läs mer: =>


20/3-03

09.30
Då kom det. Kriget i Irak. Vad kommer att ske? Frågan är öppen. Jag är orolig.

04.55
Bion ja...jag var inte lika pigg i kroppen som mitt huvud ville :). Fyra timmars sömn efter 20 timmars vakenhet var inte tillräckligt. Det tar nog ett tag innan kroppen har ställt om sig. Men bion finns kvar.

Den som skapar virus är en ung man som saknar flickvän och är besatt av datorer. Bilden målas upp av en antivirusexpert som gjort en profil av den genomsnittliga virusmakaren. Det är säkert mer än så som fattas. Jag förstår inte vitsen med att skapa och sprida virus. Idiotiskt! Jag kan förstå om småpojkarna kissar på sig i ren lycka om de lyckas hacka sig in i Pentagons labyrinter. Det drabbar ju ingen fattig, även om det givetvis är lika olagligt som att kika in i grannens dator via bredbandsnätet. Men att sprida virus som oftast vanliga dödliga drabbas av och som – i värsta fall – förstör deras datorer är helt förkastligt. Vad får de för kick av detta? Vad är det för roligt med det? Vilka medaljer och fjädrar i hatten ger det i dessa kretsar? Djävla nördar! Jag själv har inte drabbats av virus någon gång (ta i trä).

Men de jag tänker på är alla blåbär som drabbas. De som inte ens fattar att de drabbats förrän datorn slagits ut. Helt! De har förmodligen inte heller back-upper som räddar dem från en total dataförlust. Jag ser framför mig faster Agda i Arjeplog som köpt en digitalkamera och använder datorn för att lagra alla fina bilder på barn och barnbarn. Sedan kommer en mail som hon klickar på i ren okunskap och vips är allt borta. Gone! Borta med vinden. Hur kul skulle det vara från en skala mellan noll och tio? Jag satt på pendeltåget i går och hörde just en konversation där en tant just satt och berättade för sin reskamrat hur illa det hade gått med hennes dator. Lite likt scenariot ovan. Det lät som just Gandaviruset.

Läs mer om viruset Ganda här!

Av en hunds vänlighet kan man lära sig hur människan borde vara.
Captain Beetheart – min kommentar: En hund skulle aldrig ens komma på tanken att sända virus, hur intelligent den än vore. Vad säger det om oss människor?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/3-98
"Snart är det lön igen, jag som inte ens börjat nalla på förra? Är inte så dyr i drift personligen (utom ciggen) :) men kostnaderna är ganska stora med tre njuffar. När folk undrar vad de kostar brukar jag skratta och säga att det inte är så farligt och svara 1000 spänn i månaden. En sanning med modifikation! För det är bara torrfodret, sedan om man börjar räkna allt annat så ... tuggpinnar (minst 6 varje dag) - försäkringar - hundmatsburkar (1 varannan dag) - blodpudding (ett par paket i veckan) - hälsovård - mediciner - schampoo - oxå annat smått och gott. Har aldrig plussat ihop det och det spelar iofs ingen roll. De är värda vartenda öre!"
Läs mer: =>

20/3-99
"Har i alla år gillat Ulf Lundell. Jag har alla hans skivor, har lyssnat på dem i timtals och jag har läst de flesta av hans böcker. Jag har sett/känt en själsfrände i honom. Men nu ser jag honom mer som en gubbsjuk *looser*. Han måste ha fått hjärnblödning i ollonet? En dålig recension renderar ett brev med formuleringar som - Har du alldeles kissat på dig den här gången? - Saknas pojkvän? Jag kan förstå om han blev ledsen för kritiken, men en sådan superstar torde kunna tackla en dålig recension på annat sätt. Mer konstruktivt! Mer kommunikativt! Jag förstår även att tjejen tog illa vid sig av att få ett sådant brev. Jag hade själv gått i taket!!!! Samma brev publicerades i DN den 19/2 i år och då reagerade han icke. DN har 400000 läsare! Men en liten bok med 4000 utgåvor var tydligen något helt annat, böcker riktade till/för kvinnor. Jag kan förstå att han blev lite putt igen :-), men å andra sidan brukar jag alltid säga att var korrekt i mail- och brevväxlingar så behöver sådana här situationer aldrig uppstå. Tänk efter en extra gång innan knappen SEND trycks eller innan frimärket klistras på. Men faxet han sände iväg till DN var nålen som orsakade att ballongen pös ihop. Särartsfeminism? Kvinnor säger en sak, drömmer en annan! Hycklerskor! Lögnerskor! Ulf! Vakna! Tåget har gått! Du hann tydligen inte med?" Jag skrev även om varför jag inte gillar skräckfilmer.
Läs mer: =>

20/3-00
"En kille mailade mig igår med subjectet Tack! och berättade att han tillbringat tre (3) timmar surfande runt på min html-guide igår med resultat att många av hans problemställningar angående hemsidessnickeri hade löst. Sådan feedback är kul."
Läs mer: =>

20/3-01
"Igår fastnade jag i bilköer på väg till jobbet. Jag satt där och *muttrade buttrade* lite för mig själv. Men när det började svepa förbi utryckningsfordon i vägrenen förstod jag att det hänt något. En krock mellan några bilar och det var inte mycket kvar av ena bilen, hann jag se när jag passerade. Mitt *mutter butter* fastnade lite i halsen. Jag mår alltid illa av att se bilolyckor/resultatet av bilolyckor. Jag hade iaf förmånen att komma fram till jobbet, med en hel bil. I det perspektivet så var lite köer inget att bry sig om. Take care! Kör försiktigt! Det finns alltid någon som väntar på dig!" Kör försiktigt! Även nu när snön försvunnit. Det är farten som dödar.
Läs mer: =>

20/3-02
"Äntligen fick jag iväg min deklaration igår. Det är samma sak varje år. Jag drar mig in i det längsta. Alla dessa blanketter går mig på nerverna. Jag borde egentligen skaffa mig en revisor. Men själv är bäste dräng...fast ibland kan det gå lite till överdrift. Det ska bli skönt sen när jag ska deklarera åt B." B.s deklaration är a piece of cake. Den gör jag medans jag sitter på toa, typ! Däremot min egen är betydligt värre. Jag förstår inte varför allt ska krånglas till. Det bästa vore:
Hur stor inkomst har du haft? Hur stora månadsutgifter? Vad har du kvar? Lägg in den summan här för beskattning :))). Ja, jag vet att det inte skulle funka. Men drömma går ju!
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,