Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

19/3-03

Natt dags ände.
I kväll är det biodags.

Häromdagen när jag öppnade köksskåpet rasade en storförpackning spagetti ned på spisen och golvet. Ja, påsen var öppnad så det är bara att räkna ut vilket plocke-pinn det blev. Jag bara suckade och sa högt för mig själv, "har man inte jobb, skaffar man sig jobb". Jag hade nog hellre blivit hederligt förbannad och svurit några osande eder istället. Det är en av mina begränsningar att jag så sällan blir arg. En diplomatisk våg visar inte ilska, utan smälter förtreten och ser glad ut. Typ! Det retar mig till vansinne. Finns det någon "bli arg-skola" man kan gå för att lära sig att avreagera sig istället för att stå som ett fån och mähä? Mesproppen Orvar.

Den som besinnar sig för mycket uträttar lite.
Friedrich von Schiller

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/3-98
"Härligt! Nu börjar våren försöka med ny attack :), snön smälter som smör i solsken."
Läs mer: =>

19/3-99
"Pigdebatten har blossat upp igen. Skattesänkningar på skatten för hushållstjänster som städning och barnpassning föreslås. Argumenten för detta är många, ett av de sämre var detta - Mindre gnäll i familjen om vem som ska göra vad. Så jämställdshetsfrågor ska man lösa genom att anlita utomstående arbetskraft? Vore det inte bättre om man delade lika på det tråkiga hushållsarbetet så slapp man gnälla om just den biten? Fler män borde ta sitt ansvar med barnpassningen. Varför heter det att han är hemma och sitter barnvakt när kvinnan är borta? Vem säger att kvinnan sitter barnvakt när mannen är borta en kväll? Små ord - men stor skillnad. Vem ska förresten städa hos städerskan/städaren då? Vore det inte bättre att försöka få till 6-timmarsarbetsdag för alla?"
Läs mer: =>

19/3-00
"Sol - sol i sinne och sol i minne är vad som behövs denna årstid."
Läs mer: =>

19/3-01
"Livet är som en sinus-kurva. Det böljar fram i ett regelbundet mönster, så förutsägbart och oundvikligt. När jag var yngre oroade sig mina föräldrar för mig och säkerligen oroade de sig samtidigt för sina föräldrar. Nu när mina föräldrar är äldre oroar jag mig för dem samtidigt som jag oroar mig för min dotter.....det går runt, runt och runt. De gånger linjerna skär varandra i sinus-kurvan så är det generationsbyte." Jag skrev även om uttrycket .sigläge.
Läs mer: =>

19/3-02
"Ha en underbar dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>


18/3-03

Nu är det snart krig. 48 timmar. Det finns ingen anledning att tro att Saddam frivilligt skulle avgå och lämna Irak. Varför skulle han det? FN är ju inte eniga i denna fråga. Jag ser inte framemot den kommande utvecklingen. Hur det än blir är det till syvende och sist oskyldiga barn som kommer att drabbas, dels de barn som kommer att dödas i Bagdad/Irak samt barnen till de amerikanska soldater som lär gå åt.

Jag fick ett tungt besked i går. Det lade sig runt mig som en stel, blöt, iskall och mycket tung matta. Allt blev så meningslöst. Mitt mantra – tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar – lät plötsligt så ihåligt i mina egna öron. Men det är bara att försöka hämta nya krafter. Någonstans. Någonstädes. För det kan väl inte vara så att att *de tappade sugarna* inte längre går att återfinnas. Ingenstans. Ingenstädes. Nej, så kan det inte vara. Så får det inte vara. Nej, nu skiter jag i det här. BTW - håll tummarna. I dag är "skolväskan" (det känns lite som så; första skoldagen på terminen) packad och jag ska dra iväg på första riktiga arbetspasset.

And out of the gloom a voice said:
"Smile and be happy, things could be worse."
So I smiled and was happy, and behold, things got worse.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/3-98
" Men Laban är den som gör minst väsen av sig fast hon är störst. Vi kallar henne *skuggan*, vill hon in står hon som en svart skugga vid dörren och säger inte ett knyst, till skillnad mot Smulan som argt voffar och Nalle som krafsar på dörren och gnäller. Men ändå är det Laban som är alpha-tiken, hennes *ord* är lag i huset ;-), ingen av de andra törs exempelvis passera henne om hon brett ut sig i hallen. Då sätter de sig och gnäller och väntar på att jag ska lotsa dem förbi (även på nätterna *suck*), vis av erfarenheten vad som händer om de försöker och råkar snudda vid henne. Då kan ni snacka om *tigervrål*, Laban har en röst som heter duga! Men jag får ofta dåligt samvete eftersom hon inte gör så stort väsen av sig så *glöms* hon ofta bort fast jag försöker vara uppmärksam på detta, men man är ju inte mer än människa. Samma sak gäller ju oss mänskliga varelser - den som inte tar för sig blir lätt bortglömd och förbigången. Det är ju de som låter mest som hörs och därmed får mest så att säga - dvs ofta männen. *LOL* - kunde inte låta bli att klämma in det här. Måste ju hålla ställningarna :)))))." Syns du inte finns du inte?
Läs mer: =>

18/3-99
"Tvättmaskinen fick jobba lite igår :). Dock måste installationen fixas till, den blev något tillfällig. Gängtejp måste skaffas då kopplet ej är helt tätt, gamla rör och rostiga gängor. Samt jag blev lite snopen, föreberedde el-installationen med att noggrant notera, brun, gul/gul, svart och blå så jag skulle få till tåtarna rätt och så visar sig tvättmaskinen ha en jordad kontakt. Tablå! Jaja, en skarvdosa fixades fram men så kan man ju inte ha det i ett våtrum :(." Om nu någon undrar :))), så javisst – skarvdosan hänger fortfarande så bra där på väggen.
Läs mer: =>

18/3-00
"Jämlikhet! Ja, vad är det _egentligen_? I mina ögon är det definitivt inte att utjämna de biologiska skillnaderna som finns mellan könen, ja ni vet humlor och bin :). Men varför ska könet begränsa dig som individ? Riktig jämlikhet nås först när alla gör det de är intresserade av/har fallenhet för oavsett kön, när ingen tar för givet att könet i sig ska rendera i ett visst beteende samt när ingen av någon annan påtvingas något pga att man har ett visst kön."
Läs mer: =>

18/3-01
"Jag var och handlade igår. Jag hade nästan gått hela rundan och fyllt vagnen när jag stannade till för att kolla en sak. Jag ställde vagnen i gången och gick in bland hyllorna och var borta högst ett par minuter. När jag kom ut i gången var vagnen borta med vinden. Min första tanke var - "Shit, shit, shit, jag _vill_ inte börja om från början och gå ett varv till." Jag masade mig spejande ned mot kassorna. Väl därnere kom en tant gående med min vagn :). Hon hade alltså kört den i flera minuter utan att upptäcka att innehållet säkerligen inte motsvarade det förväntade, såvida inte hon oxå har en massa hundar och skulle ha nytta av hundkonserver, grisöron och massa tuggpinnar, vilket var det som låg överst. Jag bara garvade, samtidigt som jag blev lättad. Sååååå roligt är det inte att handla, iaf inte de vanliga veckoinköpen när det gäller mat. Jag fick min vagn av en något förvirrad dam, som i sin tur fick ge sig på spaning efter sin egen. Så det kan bli, när inte haspen är på."
Läs mer: =>

18/3-02
"Jorden är platt. Annars skulle ju de som nu påstås finnas på andra sidan ramla av. Jamenasså! Det säger ju sig sjävt. Rent sunt förnuft. Gud är en bög. Han hade ihop det med Adam och så blev Eva till. Varför ser de strängt religiösa då ned på sexuellt avikande? Gud och Adam, Vilket par! Häftigt! Vadan detta? Jo, ett exempel på hur det kan vara på nätet. Att Hans slänger upp en sida och påstår att Förintelsen inte har ägt rum behöver ju inte betyda att han har rätt. Han må manipulera hur många bilder som helst i sina försök att övertyga läsaren. Han må ljuga sig blå. Någon påstår en massa saker, utan att någon kan komma med motargument. Ifrågasätta. Än värre är det om sidan inte i sig har någon identifierbar avsändare. Vågar man inte stå för det man skriver med sitt eget namn. Ja, då kanske det inte är så mycket värt till syvende och sist. Hur seriös är man då? Källkritik är A och O, både på nätet och i andra media. Bara för att DN skriver en sak är det med automatik inte sant. DN kan i sin tur ha fått informationen från en falsk källa eller medvetet fejkat en story. Att TV visar ett inslag i Kalla Fakta behöver inte betyda att det är 100% sant. De kan ha vinklat det till 150% bara för att styrka en sak de så väldigt gärna vill få bekräftat; för sin egen skull. Att radio sänder en intervju av Gunde behöver inte betyda att det är ordagrant vad han svarade. De kan klippa och klistra så att det han menade helt försvinner och helt plötsligt har "han till synes sagt något helt annat"." Ja, det finns knäppgökar som hävdar att förintelsen inte har inträffat utan bara är lögn.
Läs mer: =>


17/3-03

17.00
Först kom ett mail:
Hejsan ! I skolan hittade jag en CD skiva som innehöll bl.a denna skärmsläckare. En lärare som råkade kasta ett öga på den avfärdade dess innehåll som ren rasistisk propaganda. Själv tycker jag inte att det är något att orda om. Vore tacksam för din uppfattning. Tack på förhand.
Det lät ju behjärtansvärt. Men efter en blick på avsändare avstod jag från att klicka på den medföljande skärmsläckarfilen (.scr). Virusvarning tyckte jag det luktade på långt håll. Sedan trillade detta mail in:
Hej igen! Här är skärmsläckare nummer 4. Kolla in den och tala sedan om för mig att George W Bush INTE är en rymdvarelse. ;-) Jag förstod då omedelbart att det var ett nytt virus på gång. Undra hur många som lurats att klicka på dessa filer? De är så personligt hållna att jag faktiskt tror att många luras av dem. Mitt antivirusprogam stod sig ganska slätt gentemot dessa mail och flaggade inte alls för virus. Men jag läste på Aftonbladet om Ganda-viruset. Trött blir man. Trött är man. Det är tydligen en svensk kille som är i farten.

10.00
Jag misstänker att det kommer att bli ett riktigt ramaskri nu från storsurfarna. Max tio gigabyte per månad. Nå, detta drabbar inte mig som modemsurfar á la stenåldern. Men vad får man för detta? Hur mycket räcker tio gigabyte till egentligen? Jag tycker i och för sig att det låter lite. För mig skulle det räcka helt klart. I nuläget. Men de som laddar hem filmer och mp3:or tycker nog inte så. Men jag misstänker att många tycker att detta skulle bli en rejäl begränsning. Det är nog förövrigt det olagliga hanterandet av detta som de vill stoppa misstänker jag. Eller? Frågan är om detta är ett steg framåt eller tio steg bakåt?

BTW - det ska vara lillsyrran som märker att jag glömt att ladda upp mars månads första del. :( Skäms! Slarvigt!

07.00
Underbart väder.
Men jag törs inte tro på att våren är här.
Jag är övertygad om att runt hörnet väntar kyla och värsta snöovädret. Det är lika bra att inse det så blir man inte besviken när det nu händer. Orden om och när är intressanta. Om det händer. När det händer. Jag brukar förutsätta att det är "när" som gäller. Ta ett glas till hälften fyllt med vätska. En del säger att glaset är halvfullt, en del menar på att det är halvtomt. Jag tillhör de sistnämda. Pessimisterna. Eller – som jag brukar säga – realisterna. Eller som en del skulle säga; fegisarna – de som kanske vill, men inte vågar. Man vet vad man har... Det är dumt att chansa. Ta inget för givet. Vänta dig inget. Ta inte ut glädjen i förskott. Högmod går före fall. Tänk på Jantelagen. Ta det onda med det goda. Den som skrattar bäst, skrattar sist. Ja, ta alla gamla klyschor som finns och jag har dem alla inpräntat i mig sedan barndomen. Men....å andra sidan :) så finns det en annan halva i mig som är helt tvärsemot. Så man kan väl säga att de kompenserar varandra bra.

Det som händer, det fötter.

Satsar en kvinna på sin duglighet misstänks hon för okvinnlighet.
Satsar hon på sin kvinnlighet misstänks hon för oduglighet.
Marianne Höök

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/3-98
"Vem har inte hört talesättet - det börjar med en knappnål och slutar ofta med en silversked?" Det börjar med att kludda i en gästbok och slutar med att hacka Pentagon?
Läs mer: =>

17/3-99
"Säljaren var ju inte över hövan intresserad i början, kan tänkas att ordspråket - att man inte ska döma hunden efter håren - vore bra att känna till. Men så är ofta säljare, icke-potentiella kunder brukar inte stå först i kön." Ja, säljarnas beteende gör mig förundrad ibland. Som kvinna har jag många gånger märkt detta fenomen i data- och fack-handeln.
Läs mer: =>

17/3-00
"En polis i Halmstad är åtalad för misshandel, olaga hot och olaga tvång mot sin fd fru. Tråkigt att en polis står åtalad för detta (de som ska skydda kvinnor/män/barn som blir misshandlade), vilka signaler ger det till allmänheten? Varför får jag *dåliga vibbar* av detta? Känns mönstret igen? Polisen har skickat med sex sidor till förundersökningen på alla punkter han blivit felciterad. Sex sidor? Han förnekar att han har dunkat hennes huvud mot en vägg. Han har ju bara tryckt upp henne mot köksskåpet, jajaja - tolkningsfråga förstås....eller hur? Han har definitivt inte krossat glas i handen på henne och inte heller bränt henne på handen med cigaretten, jajaja - tolkningsfråga förstås....eller hur? Jag blir såååååååååå less. När ska folk stå för vad de gör/gjort och ta konsekvenserna därutav? När ska folk sluta *lösa* sina konflikter med våld? Varför inte slå näven i dörrposten istället om nu något tvunget ska slås? När ska de börja ta hänsyn till barnen? Som definitivt inte mår bra av att föräldrarna bråkar, varken fysiskt eller psykiskt. Tro mig. Där skulle jag kunna bidra med en hel del kunskap :), om nu någon skulle vara intresserad. Det barn upplever som små glömmer de inte - rättare sagt enbart gömmer inombords - vilket sedan kommer att medvetet eller omedvetet påverka dem i sitt kommande vuxenliv." Jag är så satans trött på allehanda krystade förklaringsmodeller som ursäkt för att män pucklat på sina kvinnor.
Läs mer: =>

17/3-01
"Kom igen nu killar, se till att ni blir mer aktiva och tar ut er föräldraledighet, dels för era barns skull samt för att få arbetsgivarna att inse att det i längden inte är något hinder att personalen då och då är föräldraledig. Tvärtom, det är en del i den egen personliga utvecklingen, föräldraskapet kan få även den mest omogna att mogna till och att lära sig ta mer ansvar." Byt kön! Ska det vara den ultimata lösningen?
Läs mer: =>

17/3-02
"Mannen med Frank Sinatra-rösten! Tobbe slog en pingel, lite orolig över min till synes plötsliga hädangång från Internet. Rart!" *puss på näsan*
Läs mer: =>


16/3-03

Yepp! Jag börjar jobba på tisdagnatt. Det gick fort. Testerna/kontrollerna klarade jag bra. Provpasset utföll till belåtenhet. Jag är redo. Det är en lång lärlingstid. Men det kommer att gå bra. Det ska gå bra. Det ska bli kul. Intressant! Jag väljer att inte berätta vilket företag det är. Men det är ett välrenommerat säkerhetsföretag. Jag kan inte berätta vad jag ska göra i detalj därför att det är säkerhetsklassat. Jag kommer att ha mycket kontakt med poliser och liknande, alltså fart och fläkt – men från en trygg position. Jag kommer aldrig att kunna skriva och berätta om mitt jobb här i Reloaden. Men det är inget problem. När jag jobbade på Tele2 hade jag tystnadsplikt och jag gjorde skillnad mellan privat-Annica och jobb-Annica. Det hade ju sett ut om konkurrenterna (ex. Telenordia och Telia) hade kunnat surfa hit och läsa om de projekt jag var med om att driva, samt vilka nya tjänster och produkter det var tänkt att utmynna i. Det hade inte uppskattats av min arbetsgivare, det kan jag lugnt påstå. Så jag kvittrar och är glad. Jag hoppas det smittar av sig lite på er andra oxå. Ha en alldeles underbar söndag! *tusen kramar* Annica Fly me to the moon!

Många kvinnor gifter sig för att de är trötta på att vara ensamma.
Många kvinnor skiljer sig för att de är trötta på att vara ensamma.
Hanne Wieder

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/3-98
"Sedan gör det sitt till antagligen att jag i hela mitt liv fått kämpa för det jag velat ha och aldrig kunnat tagit något för givet. Jag har gått utbildningar som enda kvinnliga elev bland bara killar (bl.a tekn.gymn) samt jobbat på typiskt mansdominerade yrken, då iaf (bl.a teletekniker) och gjort bra ifrån mig fast jag är tjej, okey då nu kärring ;)))). Så jag har inte sett några begränsningar av mitt kön men andra har istället gjort det åt mig, tyvärr! Redan som barn insåg jag könets begränsningar :-), hade en äldre bror (förstfödde sonen) som fick allt, redan som spädbarn insåg jag skillnaderna, jag ansågs som ett väldigt snällt och stillsamt, icke krävande barn. Tacka f*n för det :), jag hade insett redan då att själv är bäste dräng så att säga. Vad har jag nått med detta? Hyfsad självkännedom! Attityden - sätt gärna på mig men sätt dig inte på mig ;=/!" Frän! Javisst! En herre tyckte via mail :) att jag var något frän, han hade hamnat på mina sidor av misstag, i övrigt annars ett trevligt mail. Tack! Såklart man är frän, kan man vara annat i dagsläget? När kvinnan ofta behandlas som en *sämre* sorts varelse.
Läs mer: =>

16/3-99
"Inte hann jag kika på någon tvättmaskin igår :(. Var sååååååååååååååååå hääääääääääär upprörd hela eftermiddagen igår. Fick ett mail i förra veckan av en kille som trodde jag var inblandad i något lurendrejeri på nätet, att sälja distanskurser för dyra pengar och sedan fanns innehållet gratis för alla på nätet. Jag kunde lugna honom och säga som det var, att jag inget hade med saken att göra. Han skickade mig bevismaterial och jag höll på att trilla av stolen när jag öppnade kuvertet. Min html-guide såldes som del 3 och 4 i en dyr distanskurs. En sådan liten detalj som att kolla med mig om det var okey hade de givetvis förbisett, jag hade ju hur som haver sagt nej på en gång. Hur kunde de tro att det skulle funka i längden? Det var en ren *ripp-off*, mitt naiva språk och mina egenhändigt gjorde exempel, till och med min svenska flagga :-). Jag står i valet och kvalet, mellan polisanmälan, kontakta en advokat eller gå till pressen. Funderar, har sagt till killen att jag återkommer. Sverker på Plus kanske skulle vara intresserad :)))). Nu kan jag le åt eländet, men igår höll jag på att riva väggarna i ilska. Det blev inte mycket gjort på jobbet den dagen." Tack vare hjälp från en mailinglista kunde detta lösas med en förlikning. Tack för det. En ny bil blev det.
Läs mer: =>

16/3-00
"Förra året dog 32 kvinnor, misshandlade och mördade av sina män/makar/sambos. Var 20:e minut misshandlas en kvinna av sin man/maka/sambo i Sverige! I snitt då 72 misshandelsfall om dagen! Yepp! Du läste rätt - i Sverige. Vad är det frågan om? Är alla så blasé att ingen ids bry sig? Tänk motsvarande rubrik/situation - ojojoj vilket ståhej _det_ skulle resultera i." Vänd på kuttingen och se vilket liv det skulle bli.
Läs mer: =>

16/3-01
"Tiden räcker inte till! Så... Ha en underbar dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

16/3-02
"Jag tror att Aftonbladet förhäver sig lite när de påstår att den digitala debatten stoppas av tingsrättens beslut. Stängningen har inte ens förorsakat en susning i säven än mindre en krusning på ytan. Det debatteras fortfarande fritt och öppet på allehanda forum runt hela Internet. Men yttrandefrihet innebär inte total anarki. Yttrandefrihet innebär en frihet, men även ett ansvar. Någon/några måste fortfarande ta ansvar för det som säges/skrives: i en gästbok, på en anslagstavla, på en mailinglista, på en hemsida eller i ett annat forum på nätet eller som i Aftonbladets fall publiceras på en modererad debattsida på en nättidning (där det alltså finns en ansvarig utgivare). När det gäller ett modererat forum så är det den som släpper igenom inlägget som formellt oxå har ett ansvar. Hade de inte släppt igenom det så hade det aldrig publicerats. Gör någon ett inlägg i någons gästbok som strider mot gällande lag eller netiquette så är det den personen som skrev det som ansvarar för inlägget. Det är den personens ISP (Internetleverantör) dit IP-numret pekar som får en formell abuseanmälan eller kontaktas av polisen om en förundersökning inleds. Det må ligga ett ansvar på hemsidans ägare att ta bort inlägget, men till syvende och sist är det ändå den som gör inlägget som har totalansvaret. Jag är säkert urbota dum som inte hänger med här?"
Läs mer: =>


15/3-03

11.00
Tvister om barn borde inte avgöras av domstolar, enligt juristen Anna Singer i en artikel i DN. I stället borde båda föräldrarna få kostnadsfri psykoterapi och handfast hjälp med att komma överens så att de börjar samarbeta. Nå, detta har jag skrivit om flera gånger och det vore väl en bra lösning i de fall där föräldrarna har svårt att dra jämnt. Men gränsdragningen kan bli svår. Tänker på det jag skrev om psykopater häromdagen.

Men när en frånskild pappa vill träffa sitt barn anses det viktigt för barnet att detta umgänge verkligen blir av. Det är väl inget att orda om. I de allra flesta fall är det viktigt att denna kontakt bibehålles. De flesta klarar att hantera detta, utan att driva segslitna vårdnadstvister in absurdum. Men så kommer vi till det underliga i kråksången. När ett barn vill träffa sin frånvarande pappa då frångås alla tidigare principer som ibland verkar ha ristats in i sten och umgänget tycks inte alls vara lika viktigt, som just när pappan vill. Logik? Varken modern eller barnet kan stämma mannen om han håller sig undan. Ingen domstol har hittills tvingat en man att ta sitt sociala ansvar som pappa.

Men pappan kan stämma skiten av mamman om hon inte lämnar över barnet till honom. Barnet kan i värsta fall bli hämtat av polisen för att umgås med pappan. Ibland mot barnets egen vilja. I de fall modern av olika anledningar försöker skydda barnet mot exempelvis en pappa som begår övergrepp eller är skadlig för barnet då kan en domstol till och med flytta över vårdnaden från modern till pappan. Se vad jag skrev på morgonkvisten den 12/3-03.

Den som dumpar sin bil eller låter bli att betala skatt blir jagad och tvingad att göra rätt för sig. Men den som struntar i sitt barn riskerar ingenting.
– Bakom den rättsliga retoriken om barnets rätt till båda föräldrarna finns ett ekande tomrum på det här området, säger Anna Singer, forskare i familjerätt och lektor i juridik vid Uppsala universitet.

No comments!

04.52
Återigen är en advokat i hetluften. Vem ska man kunna lita på om inte advokater och andra personer i vårt rättsväsende? Advokat Kerstin Koorti åtalas för försök till grovt bedrägeri. Hon misstänks ha försökt dubblera sin timtaxa i samband med ett mål i hovrätten för västra Sverige i fjol.

Det fina vårvädret fortsätter. Tack för det!

Skit är inte alltid en skitsak. Vilket hemskt sätt att dö på.

Dömd pedofil vann vårdnadstvist. Har rätten verkligen sett till barnets bästa i detta fall? På vilket sett drar barnet benefit av detta? Tror de att man kan vara en selektiv pedofil? Varför ska moderns försök att skydda barnet bestraffas på detta sätt?

Himmelriket är att få vara ensam,
om man har valt det själv.
Däremot att vara ensam om det är påtvingat
– det är ett helvete!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/3-98
"Nu börjar jag bli lite less på snön." Så olika det kan vara från år till år.
Läs mer: =>

15/3-99
"Precis när jag stod och skar upp blåbärspaj, kaffevattnet kokade och jag skulle servera kaffe åt killen som var och hälsade på igår så ringde telefonen. Blev lite förvånad när det var en för mig helt okänd kvinna som hade några frågor om datorer, höll tonen ganska kort för jag ville ju inte vara direkt otrevlig i telefon. Svarade snabbt på en av frågorna men bad henne maila så jag kan svara i lugn och ro på resterande frågor. Men när jag lade på luren kände jag lite obehag. Vart går gränsen för ens frivilliga och obetalda engagemang? Tillbringar ofta timmar varje dag med att besvara mail och frågan är om jag vill tillbringa tid förutom det i telefon? Telefon är mer personligt än att maila, i alla fall för mig. Jag försöker hålla en viss zon av *privacy* runt omkring mig. Inte ens dagboken speglar mer än någon promille av vem jag egentligen är IRL. Skrattade gott när jag läste Bengts mail där han förklarade att han har upplevt mig korthuggen och ganska opersonlig i mail men han tyckte inte att jag var så i verkligen när vi möttes en kort stund på Krokodil i veckan. Det tackar vi för :-)." Jo, killen som var här skulle kika på tvättmaskinen, hopplöst fall sa doktorn och grät. Måste köpa en ny imorgon eller på tisdag. Hatar smutsiga kläder. Uppfostrad i andan, hel och ren även under. Blev nästan förbannad när killen skämtade och sa – vad är det för fel på den gamla hederliga tvättbrädan då. Kort stubin? Jag? Inte alls! Fräste bara sånt skit har jag inte tid med.
Läs mer: =>

15/3-00
"Vågar man hoppas? Vågar man tro? Är våren på G? Underbart väder igår, en försmak av vad som komma skall - förr eller senare - förhoppningsvis förr. Jag åkte in sent så jag hann med flera timmar ute i naturen, i omgångar."
Läs mer: =>

15/3-01
"Dessutom finns det väl all anledning för en kvinna att stundtals kunna få vara grinig, småretlig, irriterad, ironisk, satirisk, bli arg, ryta till, kritisera någon, säga sin mening och/eller påpeka fel och brister UTAN att jämt och ständigt få frågan, - "Har du PMS?". Snacka om att omyndigförklara halva världens befolkning. Vad ska männen skylla på då?" PMS-bitch! Klimakteriekärring! Kärt barn har många namn.
Läs mer: =>

15/3-02
"Vi åt på den restaurang där min bror jobbade som kock, några år. Jag frågade den åldrande servitrisen om hon mindes honom. Jo, det gjorde hon, när hon väl hade förstått vem jag menade. Hans kompis verkade jobba kvar (men inte just då), så jag lämnade en hälsningsfras på en liten papperslapp. Visitkort? Vad är det? På något underligt sätt värmde det inombords å hans vägnar att hon fortfarande mindes Tommy samt hennes kommentar om att han hade varit en mycket duktig kock. Han var en extraordinär kock. Det hade han ärvt av min farmor." Vila i frid min käre bror.
Läs mer: =>


14/3-03

14.00
Provpasset avklarat. Några timmars sömn och jag är nästan som förut :). Jag misstänker att det är en vanesak att sova på dagen och jobba på natten. Jag gjorde det för cirkus 28 år sedan när jag jobbade som mentalsköterska på Långbro och sedermera Beckomberga. Men det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess, med andra ord – då var jag ung och vacker, nu är jag bara vacker :). Det enda som oroade mig var Smulan och vad hon skulle tycka om att att jag sov nu på dagen, "VaFan ligger du och sussar nu för", men hon har legat bredvid mig och sussat själv halva dagen. Ha en trevlig kväll. Det tänker jag ha.

07.30
Trött är förnamnet.
Jag kanske återkommer lite senare :).

Per aspera ad astra!
Through difficulties to the stars!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/3-98
"Så, kort och gott - ha det gott!"
Läs mer: =>

14/3-99
"Scenariot - en statsbegravning! Kung Hussein begravdes den 8:e februari. Tror ni att all världens kungligheter och toppolitiker skulle ställa upp mangrant på detta om inte färgade tilläts att delta i cermonien? Knappast! De flesta skulle nog tacka nej med motiveringen att de inte kan stödja sådan särdiskriminering. Men, nu kommer vi till det roliga eller rättare sagt underliga i denna kråksång. Precis så skedde i Jordanien. Byt bara ut färgade mot kvinnor. *Annica skakar på huvudet* och så undrar en del över varför man engagerar sig? Hur många har funderat på detta? Det skulle givetvis ha blivit enorma skriverier i världspressen om färgade förbjöds delta. Men inte ens en liten fläkt orsakade detta faktum att kvinnor inte fick delta. Amerikas kvinnliga toppolitiker Madeleine Albright stannade hemma. Hade jag varit henne hade jag åkt dit i protest bara för att se hur de skulle hantera situationen. Skulle hon blivit stoppad med våld? Inte ens släppts in i landet? Skulle tredje världskriget brutit ut? Skulle begravningen ha stoppats? Kungens maka fick inte ens vara med. Visst, kultur och tradition heter det. Översätt det till diskriminering och förtryck så blir det mer likt vad det egentligen handlar om. Ingen skulle numera öppet acceptera (inte ens i USA) diskriminering av färgade och hänvisa till kultur och tradition." Kvinnorna är världens negrer, fritt översatt efter John Lennon.
Läs mer: =>

14/3-00
"Jo, jag har alltid hävdat att Internet är en spegel av samhället i stort. I verkliga livet så håller man sig ofta till de stora upplysta, välbesökta gatorna och där det finns andra medmänniskor, om det nu skulle hända något. Jag kan tänka mig att väldigt få frivilligt går in i mörka, skumma och folktomma gränder utan anledning, just in case. Greppar ni bilden? Jag hävdar att samma sak gäller på Internet. Det finns så mycket skit, barnporr, våld, nazister, rasister och andra avarter ute på nätet - precis som i verkliga livet. Men....man behöver inte usätta sig för detta om man inte vill utan de flesta håller sig till de stora etablerade sajterna samt vanliga ordinära personliga hemsidor, till vilka jag räknar mina sidor (med totalt en bra bit över en miljon besökare) och Fågel Fenix. Det är därför det kan tyckas vara ganska opsykologiskt att uppföra sig så som vissa nyligen gjort här i min Kommentera-bok och på Fågel Fenixs anslagstavla. Det har ju inte precis passerat obemärkt förbi."
Läs mer: =>

14/3-01
"http://www.atiger.pp.se/cd.html <- lagligt och tjäna pengar på andras mjukvaror? Hade jag vart den som gjort mjukvaran du säljer hade jag stämt dig till EU-domstolen. Varsågod och skölj! Varsågod och stäm! Nästa! Jag fick ett igår, som jag bara läste och skakade på huvudet åt. Hela mailet andades *avundsjuk kille som bara MÅSTE nita till en tjej som vågar sticka ut hakan*. Jag kanske ska göra som Aurore Dudevant, skaffa mig en pseudonym och döpa om guiden till - Anders Erikssons HTML-nybörjarguide för att göra alla glada och nöjda. Har man ett företag så givetvis så har man avtal med de partner man säljer - *bundlar* varor med, annars vore det rena rama idiotin. Han kanske inte skulle ha det, det brukar ju ofta vara att man dömer andra efter sig själv. Att ens idas sitta och skriva ett mail och klaga på petitesser som att jag skrivit php med små bokstäver, likt cgi. Jag tycker att php är ett kraftfullt programmeringsspråk, men det får jag tydligen inte skriva :)))), hela hans universum ramlade ihop pga det, som ett skrumpet äpple. Skärmdumpen på chmod var satt till 755, när jag skriver att man ska kolla medföljande anvisningar vilka rättigheter man ska chmoda filerna i och det tog tydligen honom väldigt hårt, djupt inne i sin sargade själ. Jag antar att han får söka specialistvård efter att ha besökt min guide? Det kanske kommer en räkning på patientavgiften snart? Väl bekomme! Varför känns denna typ av människa igen?"
Läs mer: =>

14/3-02
"Nej! Jag har _inte_ rymt med Kurt! ;-)
We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse."

Läs mer: =>


13/3-03

15.30
Snart ska jag dra iväg. Håll tummarna för mig i kväll och natt. BTW - en förklaring på det jag skrev i morse. Jo, jag tycker att det enkla är bra mer spännande än det komplicerade. Där ligger vi i lä, även utan att dra alla över en kam. Ha en underbar kväll. *kram* Annica

05.30
Jag föredrar ofta killar före tjejer, både som arbetskamrater och vänner. Jag log så rart när jag läste detta nedan. Såsantsomsagt. Killars tips till tjejer (saxat från en mailinglista):

 1. Lär dej hur toalettsitsen funkar. Du är en vuxen kvinna! Är den uppfälld, fäll ner den.
 2. Födelsedagar, Alla Hjärtans Dag och Bröllopsdagar är inte heliga uppdrag för att hitta den perfekta presenten. Igen!
 3. Ibland tänker vi inte på er. Lev med det!
 4. Fråga oss inte vad vi tanker på, om du inte är beredd att diskutera ämnen som navelludd, pizza och Formel 1.
 5. Söndag = Sport. Det är som fullmånen eller tidvattnet, låt det bara vara.
 6. Shopping är INTE en sport! Och nej, vi kommer aldrig att se det som det.
 7. Om vi ska gå ut, så är allt du har på dej fint. Det är säkert!
 8. Gråt är utpressning.
 9. Fråga oss vad som helst. Låt oss först klargöra en sak: Underförstådda vinkar funkar inte. Tydliga vinkar funkar inte. Helt uppenbara vinkar funkar inte heller. Säg vad du menar!
 10. Vi kommer inte ihåg datum. Märk ut födelsedagar och bröllopsdagar i en kalender. Påminn oss i vid upprepade tillfällen i god tid innan.
 11. Dom flesta killar äger tre par skor - max. Vad får dej att tro att vi skulle kunna välja ut ett par, av dina trettio, som skulle passa till din klänning?
 12. Ja och Nej är utomordentligt acceptabla svar på nästan alla frågor.
 13. Kom endast till oss med problem om du vill ha hjälp att lösa dom. Det är vad vi gör. Sympati är vad tjejkompisar är till för.
 14. Huvudvärk som varar i mer än en vecka är ett problem. Uppsök en läkare!
 15. Kolla oljan! Snälla.
 16. Vad det än var vi sa för sex månader sedan så gäller det inte som argument. Faktum är att alla kommentarer och uttalanden blir ogiltiga efter sju dagar.
 17. Om du inte vill klä dej som tjejerna i underklädeskatalogerna, förvänta dej inte att vi ska uppträda som killarna i såpoperorna.
 18. Om någonting vi sagt kan tolkas på två sätt och ett av dom gör dej arg, eller ledsen, så menade vi det andra.
 19. Låt oss glo. Vi kommer att tjuvtitta i alla fall; det är genetiskt.
 20. Du kan antingen be oss göra en sak eller tala om för oss hur du vill ha det gjort, inte båda två. Om du vet bäst själv hur det ska lösas, gör det då själv.
 21. När det är möjligt, snälla försök säga det du vill under reklampauserna.
 22. Christoffer Columbus behövde inte väganvisningar, inte vi heller.
 23. Vårt förhållande kommer aldrig att bli som det var de första två månaderna. Kom över det. Och sluta gnäll om det inför dina tjejkompisar.
 24. ALLA män ser bara 16 färger, som Windows default-inställning. Persika t.ex. är en frukt, inte en färg. Pumpa är också en frukt. Vi har ingen aning om vad Guava är.
 25. Om det kliar, kommer vi att klia. Vi gör sånt.
 26. Vi är inte tankeläsare och vi kommer aldrig att bli det. Vår brist på tankeläsarförmåga är inte ett bevis på att vi inte bryr oss om er.
 27. Om vi frågar vad som är fel och ni säger "inget", kommer vi att agera som om inget är fel. Vi vet att ni ljuger, men det är inte värt besväret att undersöka vidare.
 28. Jag är i form. RUND är en form.

Nej, nu går jag och lägger mig igen.
I natt ska jag "jobba". Spännande.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/3-98
"Just nu fäller Laban så sockor som ursprungligen är vita blir efter en dag formligen täckta med svart päls, snacka om hundhårssockor ... istället för fårskinnssockor. Sen att jag inte är den som direkt har svängdörr på städskåpet där dammsugaren står gör väl sitt till? Min mor gråter blod varje gång hon är här ;), hon är städpedant ut i fingerspetsarna - ordning och reda - städdag på fredag *LOL*." Lite hundhår i smöret gör väl inget?
Läs mer: =>

13/3-99
"Tog bilen och blåste ur den och tillika huvudet :). Älskar att köra fort och lyssna på exempelvis Vinyl 107,7, det ger en speciell *feeling* - en renare, en torrare känsla. Dock försvann mitt goda humör när jag kom hem och insåg att tvättmaskinen *ballat* ur, så var det med den renare, torrare känslan. Hela tvättstugan är fortfarande full med smutsiga men dock tyvärr dyngblöta kläder." Jag berättade även om ett av mina få besök på ett visst ställe.
Läs mer: =>

13/3-00
" Det är glädjande att så många killar läser min reload. Ja, även bredden på besökarna (vart de kommer ifrån) är oxå ganska imponerande."
Läs mer: =>

13/3-01
"Lite kuriosa! I Sverige fanns en manlig feminist långt innan ens gemene man visste vad det ordet innebär. Thomas Thorild (född 1759) skrev om kvinnans rätt. Han skrev inte skönlitterärt, utan filosofiskt och politiskt om kvinnans undanskymda position i samhället. Han var en man som såg hur patriarkatet hade förtryckt kvinnan sedan urminnes tider och han ville ha ändring på det. Han skev en uppsats 1793, "Om Qvinnokönets Naturliga Höghet" där han ansåg att kvinnan skulle jämställas med mannen, och ses för den hon är - en människa, inte ett kön. "....de måste väl FÖRST anses som Människor, INNAN de anses som Qvinnor?" Rar kille. Minner lite om vår underbara, rara, söta Jämo. Fler dito, tack!"
Läs mer: =>

13/3-02
"Varför heter det kvinnovåld? Mäns våld mot kvinnor - kvinnovåld?" Jag gjorde en kort summering av jämlikhetens vara eller icke vara.
Läs mer: =>


12/3-03

15.30
Serbiens premiärminister Zoran Djindjic har skjutits till döds utanför parlamentet i Belgrad. Balkan kan bli en riktig oroshärd igen, eller bli och bli – något som är kan kanske inte bli. Jag tycker att det oroar, addera sedan Irak-krisen därtill och vi lever inte i den bästa av alla världar.

08.45
Detta måste vara den första, riktiga, sköna, efterlängtade vårdagen? Solen skiner. Snön har smält bort det senaste dygnet. Jajaja – visst lär det komma mer snö, men jag tänker då njuta av dagen som ligger framför mig. Men det var inte det jag skulle skriva. Jag läste om att under talibanernas tid var det belagt med dödsstraff att surfa på Internet. Nu har i alla fall Afghanistan skaffat sig ett domän-prefix, .af. De första registrerade adresserna är www.moc.gov.af och www.undp.org.af. Välkomna ut i stora världen.

05.30
Jag brukar inte köpa tidningen Amelia. Men jag såg en artikel ur veckans nummer, nr 6, diskuteras på en sajt. Tydligen kommer en uppföljande artikel även i nr 7. "PAPPA HAR STOPPAT SIN SNOPP I RUMPAN PÅ MIG", av Annika Sundbaum-Melin. En pappa ska inte stoppa sin snopp i rumpan på sina barn, inte i andras heller för den delen. Dock verkar det vara mer accepterat om pappan gör det på sina egna barn. Trots intyg från läkare och anmälningar från andra (helt opartiska) än modern händer oftast inget. Snarare verkar det som en regel att det är mamman som undersöks och hennes duglighet som vårdnadshavare ifrågasätts. Som en förälder är man enligt föräldrabalken skyldig att skydda sitt barn. Men här agerar lagen tvärsemot. Den förälder som försöker skydda sitt barn kallas för umgängessabotör och kan i sin tur fråntas vårdnaden. Hur sunt är det på en skala från noll till tio att förövaren då får vårdnaden? Hur idiotiskt är det inte att förövaren kan begära polishämtning. Hur mår den polismannen som tvingas utföra detta mot barnens vilja? Hur vansinnigt är det inte att rätten inte ser till barnens bästa! Artikeln var lång. Men jag rekommenderar den. Tråkig läsning, men tyvärr så är det så här det är – i många fall.

Öppna din famn för ombyten/förändringar,
men släpp inte på dina värderingar.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/3-98
"Det är verkligen fint nu på dagarna när solen ligger på, men ack så kallt på nätterna. Tur att man inte är uteliggare nu, bostadslös och hänvisad till kalla portuppgångar eller nattbussar."
Läs mer: =>

12/3-99
"Kvinnor kan klara sig ifrån en böteslapp för fortkörning genom att puta med munnen. Samma agerande kan få män arresterade." Otroligt, men sant.
Läs mer: =>

12/3-00
"Allas vår solstråle Pohlman blir *knackad* och rånad, är inte detta mer ett exempel på mansmisshandel? Mäns våld mot andra män? Torftigt maskerad *vit makt-musik* vinner schlagerfestivalen. Kvinna grillade spädbarn i mikro. 88-årig man dödar 85-årig kvinna. Bonde låter hela sin besättning svälta ihjäl." Kort och koncist.
Läs mer: =>

12/3-01
"Jag fick höra en sak i förra veckan som gjorde mig rent ut sagt förbannad. Förbannad på all form av diskriminering som förekommer i vårt samhälle, ofta i smyg. En person hade genomfört en distanskurs i Svenska, med mycket gott resultat. Personen i fråga hade lagt ned mycket arbete och förväntade sig ett MVG i betyg. Men det blev inte så! När det efterfrågades varför, kom beskedet - MVG kan du inte få , även om du är värd det, eftersom du inte är svensk. Att personen i fråga är svensk medborgare sedan länge, talar och skriver perfekt svenska verkar inte spela någon som helst roll. Underligt! Rent ut sagt förunderligt! Det vore ungefär som om en tjej gick en bilmekanikerutbildning med utmärkta resultat, men ej kunde få MVG för att hon var kvinna."
Läs mer: =>

12/3-02
" Inför tekniken står vi alla handfalla, stundtals. Det är lite enerverande och framförallt frusterande att inte kunna påverka. Det är ett under i sig att alla nollor och ettor kommer fram dit de ska :). Tänk om någon skulle ha försökt förklara för en 1800-tals människa hur Internet, http, mail och ftp fungerar? Hade någon trott på det?"
Läs mer: =>


11/3-03

09.13
Kändisarna säljer sina namn!
Så kan opinionen köpas för pengar - kändisar skrev under påhittat debattinlägg om EMU. Otroligt! Otroligt allvarligt och oseriöst. Jag har väl alltid haft mina misstankar om att pengar underlättar här i livet :). Men att pengar ska kunna användas för att skapa opinion på detta sätt är inte bara obehagligt utan även omoraliskt.

06.15
Det är bara fega killar som kör back-up. Det är en slogan som man hört länge. Jag tror jag hörde den första gången redan 1996, när jag gick på Komvux. Då ska jag villigt erkänna att jag tillhör dem som är fega. Jag förstår inte hur man kan chansa? Jag har till och med dubbla back-upsystem. En bandstation och en löstagbar 120 Gb:s hårddisk där jag sparar allt, en gång till för säkerhets skull. Men jag är ändå fascinerad över att det är så sällan jag måste använda reservsystemen. Mitt operativsystem är stabilt och det är sällan det händer något oväntat. Det kanske beror på att det INTE är skit framför skärmen? Eller så är det bara jag som vill tro det. Det kanske enbart beror på ren bondtur?

I går morse gick min WS-ftp sönder. Ja, sönder i den måtto att programmet gjorde en förbjuden åtgärd varje gång jag försökte starta det och jag kunde alltså inte ladda upp min uppdatering. Vore jag konspiratoriskt lagd hade jag kunnat misstänka sabotage :))). Men nu tror jag inte på spöken, utan det måste ha hänt något med programmets ini-fil eller något liknande? Jag plockade fram min back-up och kopierade över filerna med de gamla fungerande dito och då funkade det hela igen. Skönt!

Hur undviker man att ens kille läser sin privata e-mail?
Döp om mappen till Installationsmanualer.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/3-98
"Oxå skulle jag ha slutat här såvida jag inte hade läst gårdagens Expressen där Stig Larsson, 42 och författare yttrade sig så jag nästan gick *i taket* av ilska. Denna gamla :) gubbe (iaf på bilden) deklarerar stolt att han och andra män minsann inte finner en kvinnas livserfarenhet intressant som attraktionskraft samt anser att tanken att ha sex med en 40-åring oftast är direkt mobjudande? Men gubbe lilla, vad är du rädd för? Kritik? Ärlighet? Sexuell mognad? Krav på orgasm? Själv tänder han på 13-åringar (om de hunnit få bröst), och förklarar att felet att han inte har sex oftare med 16-åringar ligger inte hos honom utan hos tjejerna. Que pasa? Otroooooooooligt!" Behöver knappt kommenteras.
Läs mer: =>

11/3-99
"Sent igår=trött idag! Var inte hemma förran strax efter tolv, ända lättade jag från Krokodil redan 22.00. Trist egentligen att man är beroende av bilen, hur kul är det på en skala från noll till tio att sitta och läppja på en coca-cola :-) när de andra tar sig en god bers. Kul att se lite nya människor bakom e-mailadresserna, dock vidhåller jag att Krokodil bara är ett hål i väggen *skrattar*." Nå, man får inte ont i håret.
Läs mer: =>

11/3-00
"Lördagsöppet på systemet=ökad misshandelfrekvens. Det var väl inte helt otippat? Där spriten går in brukar vettet gå ut. En del behöver inte ens sprit...." Nej :), just det.
Läs mer: =>

11/3-01
" Obligatoriskt vore att ALLA åklagare blev medveta om hur farlig en man som slår kan vara. SARA (the Spousal Assault Risk Assessment Guide) borde tatueras in på pannan på somliga. Men många har fått upp ögonen på detta, det visar det faktum att åtalen ökar. Nu har även mödravården fått indikationer på att många gravida kvinnor misshandlas. Där faller de extrema mansgruppernas teori om att det bara är umgängessaboterande mödrar som eventuellt då, i enstaka fall kan råka bli misshandlade. Enligt dem är även de flesta anmälningar falska. Ja - jo - kanske man kan säga att en blivande moder är en blivande umgängessabotör? Mota Olle i grind? Kväs dem från start! Sätt pli på din kvinna? Ta av solglasögonen någon gång! Skaffa er ett liv!....Hur många har hört talas om George Sand, 1804-1876? En författare, verksam i Franrike. Jag hade aldrig gjort det förut. Det var egentligen en kvinna som skrev under pseudonym, hon hette Aurore Dudevant. Det är väl därför hon ramlat ned i historiens anonyma massgrav för kvinnor. Hennes debutroman hette Indiana. Kritikerna muttrade lite (i tron att hon var en han) att han var lite orättvis mot männen, men för övrigt togs boken emot mycket väl. Hennes andra roman, Leila, blev hårt kritiserad. Nu hade kritikerna minsann upptäckt att han var en hon. Den frispråkighet som accepterats i debutromanen, eftersom man trodde att hon var en han, blev nu föremål för hård kritik. Sååååå fick inte en KVINNA skriva. Ända in på 1900-talet fortsatte diskussionerna om huruvida det var George Sands mansgestalter som var osensuella eller hennes kvinnogestaler som var frigida. Känns diskussionerna igen? Så fort en kvinna inte följer gängse mönster så måste det felas något med hennes könsorgan :). " Det var mycket skrivet denna dag. Lite har jag saxat ovan. Intressanta ämnen och de går faktiskt in i varandra.
Läs mer: =>

11/3-02
"Får du ett mail med subject som liknande: Subject: Internet Security Update och med en avsändare som till synes är från Microsoft Corporation Security Center; släng det bums i papperskorgen." Tydligen florerar något liknande även nu. Det säger sig ju självt att man INTE får personliga varningsmail från Microsoft. Hur i helskotta skulle det gå till? Stackars den som ska sköte de utskicken :). De har ju en och annan användare lixom. Nej, förpassa de mailen ned i avfallskvarnen.
Läs mer: =>


<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,