Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till mitten av månaden.

10/3-03

Svenska Akademiens ordlista
psyko|pati [-i'] s. -n medfödd abnormitet i känslo- o. viljeliv

Jag har ofta skrivit här om psykopater. Det finns en anledning till det. Ordet psykopat har fått en felaktig klang. Psykopat har fått en alldeles för känsloladdad innebörd. En del människor sammankopplar ordet psykopat med exempelvis en galning som står med en blodig yxa, färdig att hugga nästa oskyldiga offer. Tyvärr är det mer subtilt än så. Hand i hand med denna störning så förekommer det kvinnomisshandel, långdragna vårdnadstvister och allehanda underliga fenomen. De flesta människor tror nog att psykopatiska människor bara finns i fängelser eller på sjukhus. Dröm i rosa. Så är det inte. Andelen psykopater uppskattas vara upp till 3 procent av en population. Av dina hundra bekanta (inte en orimlig siffra om man räknar med arbetskamrater/grannar) är det alltså troligt att tre av dem är psykopater. Låter det ruggigt? Svindlande siffror.

Psykopater är utåtriktade och charmiga. På ytan. Men....de har en oförmåga att känna skuld, inlevelse och samvete. Under ytan finns tyvärr en beräknande, manipulativ, hänsynslös, egoistisk, lynnig människa med ett stort kontrollbehov och som inte tål kritik eller har några spärrar överhuvudtaget. Personer som utmanar, kritiserar eller som psykopaten upplever kan hota den egna positionen kan råka mycket illa ut.

Jag fick en url till en intressant artikel i detta ämne. Det gällde psykotiska chefer. Arikeln tog även upp mycket allmängiltiga saker och är därför applicerbar på fler än chefer.
– De här personerna är oerhört manipulativa. Hela deras kraft går åt till att vinna. Det är en kamp på liv och död som är svår att förstå, säger Lars-Olof Tunbrå.
– Vi tror i alla fall att det finns en möjlighet att kommunicera. Men det går inte med den här typen av personer.
Hans råd till alla som råkar ut för dem - stick. Det går inte att få rätt. Ju mer man kämpar, desto svårare blir det. Och det är dessutom oerhört svårt att inför andra förklara vad det är som har hänt.

Nej, till roligare saker. Jag såg ett program på TV:n i lördags. Det handlade om hönor och tuppar. Så rart. Så sött. Det blev många leenden på mina läppar. Många aha-upplevelser. Jag vill ha mer sådana program på TV. Livet är inte bara elände. Även om det kan tyckas så :).

Nu spelar jag inte tennis längre, men förut hade jag rätt många.
Peter Wallenberg om valkar på händerna i Månadens Affärer maj 1996

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/3-98
"Var och en blir salig på sin tro! Är själv inte troende, vem kan tro på någon Gud så som världen ser ut? Men vad mig anbelangar får man åberopa Allah, Gud eller Buddha efter eget sinne, MEN ALDRIG pådyvla andra sin tro. Eller mäta och döma andra enbart efter egna måttstockar, läste i Susannes Reload att någon, Maria Carlsson, hade skickat ett mail och varit allmänt oförskämd och antytt att Susannes sjukdom *kram och krya på dig förresten* skulle vara Guds straff. Håhåjaja! Så när jag blir förkyld nästa gång beror det på att jag svurit? Skulle jag drabbas av rökrelaterad lungcancer (iofs mycket troligt då jag storröker) så är det ett straff för att jag som ung gick på myten om fri sexualitet? Eller om mitt barnbarn dog i mässling ska jag då rannsaka mig och se vilka 10 guds budord jag brutit mot nyligen eller fråga min dotter *har du syndat?* Otroligt! Snacka om insnöade och trångsynta människor. Ungefär som bögskräcken som florerar, allrahelst bland män :). Vad folk gör under täcket är väl deras sak bara de inte försöker *tvinga* någon att medverka/se på? Allt är väl tillåtet inom sex om bägge parterna är med på det? Piskor! Läder! Bondage! Kiss och bajs! You name it! Bara jag slipper vara med ;) men inte dömer jag folk efter deras sexuella läggning inte heller efter deras religion eller icke sådan ;-). PS. Min mor är djupt troende och jag är fostrad i kristlig anda. Hon undrar fortfarande vad det var som gick fel *asgarv* :))))" Ja, hon undrar fortfarande :)))).
Läs mer: =>

10/3-99
"Börjar bli less på alla urlar som pluppar upp där de på olika sätt hänger ut pedofilen. en del med snabbgjorda spel där man kan skjuta skallen av pedofilen on-line, väldigt blodigt som sagt. Vad är vitsen? Är så många potentiella bödlar och har så många pöbel-instinkter? Han sitter bakom lås och bom, kan ej skada några barn längre." När blev nätet en domstol?
Läs mer: =>

10/3-00
"AMMARNÄS. Jesper Andersson blev bara 16 år. En äldre släkting våldtog honom - och han måste dö för att rädda familjens heder. - Han gjorde ett misstag. Därför sköt jag honom med fyra skott i huvudet, berättar systern Sarah.
VAAAAA! Vad skriver jag? Vaknade du till nu? Byt ut AMMARNÄS mot AMMAN, han/honom mot hon/henne, Jesper Andersson mot Jasmine Abdallah och syster Sarah mot brodern Sarhan. Känns det bättre? Blev det mer *normalt*? Känn efter! Innerst inne! Vilket upprör dig mest? Upprör något överhuvudtaget? Både och?....'Det förekommer mycket sparsamt med artiklar i ämnet i tidningar och media. Varför? Bland annat för att detta är lite tabu belagt. Påfallande ofta får man sina artiklar refuserade och skulle man mot förmodan få dem insatta så blir man ganska omgående påhoppad. Men en debatt är aldrig fel. Så det ställer vi gärna upp på'.
– Min kommentar: Jaså? Att artiklarna blir refuserade kanske beror på något helt annat? Dåligt skrivna? Kvinnohatet lyser igenom? För vinklade? Att andra ser det annorlunda? Att ni är ute och cyklar?"
Ja, de debatterna har man ju sett hur de går till. Debatt och debatt är kanske överord.
Läs mer: =>

10/3-01
"Vad är det för likhet mellan en video och en man? Framåt, bakåt, framåt, bakåt, stopp, eject." :) Jag förstår inte hur någon kan ödsla sin energi på att reta upp sig på dessa små ordlekar?
Läs mer: =>

10/3-02
"På kurs med Kurt!"
Läs mer: =>


9/3-03

Nu har internationella kvinnodagen förflutet. Nu är det internationella mansdagen, 352 dagar dessutom efter varandra – tills nästa internationella kvinnodag ;) om ett år. Sorry! Kunde inte låta bli.

Ge papporna halva barnledigheten – nu! En mycket bra debattartikel. Fler sådana inlägg i debatten och jag tar tillbaka det jag skrev häromdagen om att männen inte hörs i bruset. Det finns hopp!

Kriget närmare sig med stormsteg. Jag vet inte hur jag ska ställa mig i frågan om Irak. Hur de än gör så är det den lilla mannen/kvinnan/barnen som far illa. Som alltid! De har det säkert djävligt pyrt redan nu, med sanktioner och en diktatorisk ledare. De får ju inte ens – som det är nu – yttra sig i denna fråga, om nu någon utländsk journalist råkar få tillfälle att fråga dem på plats. Det blir bara halvkvädna lovsånger om Saddam, som låter väldigt tillrättalagt i deras munnar. Det jag tycker saknas är exil-Irakernas röst i denna fråga. Men blir det bättre om USA går in och ödelägger landet, än mer? Vad riskerar ett ingripande att sätta igång för krafter? En snöboll som kommer att sluta som en lavin? Tredje världskriget? Kärnvapen och biologiska vapen saknas nog inte därtill. Är det USA som ska bestämma över FN och resten av världen? Hur har det gått på andra ställen där de ingripit? Vem tillsatte Pinochet? Vem var vän med Saddam i början av hans karriär? Vem stödde talibanerna i tidernas begynnelse?

Ju mer jag har med karlar att göra desto mer älskar jag hundar.
Madame De Sévigné

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/3-98
"Jisses, vad snö det hade kommit igår, fy för den lede, jag som tyckte det var så skönt att förra snön försvunnit. Fast å andra sidan, vintern är lång..." Ja, är den inte ovanligt lång även i år?
Läs mer: =>

9/3-99
"Dagens ordspråk/citat: Jonas Gardell - Sätt gärna på mig, men sätt dig inte på mig."
Läs mer: =>

9/3-00
"Det kan också vara så att kvinnan provocerar fram en situation där du helt enkelt får nog. Till slut orkar man inte längre utan ger igen med händerna. Då har de vunnit igen, och det vet de.
– Min kommentar: Jaså? Snick-snack! Ta och slå näven i dörrposten istället."
Förunderliga förklaringsmodeller. Minst sagt.
Läs mer: =>

9/3-01
"Alf Svensson (KD) bodde hemma till ca 35 års ålder. I en intervju frågades Alfs mamma om Alf hjälpte till något hemma:
– Nä, vad skall han göra det för, han har ju tre systrar!"
Vad svarar man på det?
Läs mer: =>

9/3-02
"Må solen skina både inne och ute." På kurs med Kurt.
Läs mer: =>


8/3-03

Internationella kvinnodagen. Jaha? Vad jag hörde på TV:n häromdagen så lär det dröja minst sextio år innan kvinnor och män har lika lön för lika arbete (i Sverige), om det fortsätter i samma takt som nu. Jaja – jag vet att jag tycker att allt går för sakta, det är bara åttio år sedan vi kvinnor fick börja rösta i de allmäna valen :))).

Det är bättre att åka buss
än att fara med osanning.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/3-98
"Kul! Annars inget nytt under solen, jo det är ju Internationella Kvinnodagen idag om nu någon skulle ha missat det ;)."
Läs mer: =>

8/3-99
"Internationella kvinnodagen den 8:e mars! Men sånt ska väl inte behövas i moderna Svedala *ironi*? Jag kan förstå om kvinnornas situation i Sudan och Irak bör uppmärksammas, men här? Nu börjar det kännas tjatigt :), men artikelserien i Expressen fortsatte igår och tog upp de kvinnliga pensionärernas snedvridna situation. En kvinna slet hårt förr i världen, skötte hem, barn och ofta samtidigt deltog hon i arbetet på gården. Men syns det i börsen på ålderns höst? En annan mer modern variant på samma tema är kvinnan som dedikerat sitt liv åt att sköta hem och barn och *serva* mannen i hans karriär och som tack för allt arbete blir (när gubbsjukan börjar klia i mannens skrev) ratad för en yngre upplaga. Alla pengar mannen tjänat in tack vare att kvinnan skött marktjänsten ger inte kvinnan ATP-poäng direkt :(, trots att hon sannerligen medverkat på sitt sätt till dessa pengars intjänande. Så de kvinnliga fattighjonen bland pensionärerna kommer att finnas ett tag till."
Läs mer: =>

8/3-00
"Jag har försökt få fram statistik hur vanlig s.k mansmisshandel är men det fenomenet verkar inte finnas i statistiken, inte registrerat någonstans och verkar inte finnas ens som ett myntat begrepp förutom hos vissa då :). Jag hävdar fortfarande att en man som påstår sig ha blivit fysiskt misshandlad borde kanske gå till ett gym eller alternativt kika i kalsongerna om mandomen finns kvar fortfarande. Jag hävdar fortfarande att problematiken tyvärr är missbalanserad åt andra hållet, det är barnen och kvinnorna som far illa i de flesta fall när tvist uppstår. Som tur är (för barnen) så kan faktiskt flertalet föräldrar i normala förhållanden hantera detta och komma fram till en bra lösning för alla parter. Jag har surfat runt på en hel del sidor som tagit upp denna problematik ur mannens synvinkel, en del bra och en del tyvärr rena rama stolpskotten. Ibland har jag bara suckat och sagt för mig själv - hur sjutton kan dessa personer som skrivit detta tro att de är lämpliga vårdnadshavare? De har alltid rätt. In absurdum. Kvinnorna, myndigheterna, barnen, journalisterna - ja, alla andra har fel. In absurdum. Lite mer självinsikt skulle inte skada hos somliga. Det påpekas allt för ofta på sidorna att det är för barnens bästa, men mellan raderna läser jag något helt annat. Det jag efterlyser är bättre opartiska resurser från myndigheternas sida om tvister uppstår. Bättre kunskaper, mer resurser, bättre utbildning till dem som ska handlägga dessa fall och mer tyngdpunkt på att lösa allt till/för barnens bästa." Ja, det där med självinsikt är nog det som saknas, bland mycket annat oxå.
Läs mer: =>

8/3-01
"På tal om internationella kvinnodagen! En kvinna som läser och skriver riskerar att få sin livmoder ihopkrumpen som en valnöt. Jaså? Detta är säkert en gammal antik filosof som yttrat detta? Nehej? Detta orimliga hävdade manlig medicinsk expertis ända in på 1800-talet. Lägg då till Nietzsches fria fantasier, - "Kvinnor som intresserar sig för vetenskap har ofta något fel på sina könsorgan". Kvinnans främsta roll i livet var att föda barn och passa upp på sin make. Har vi kommit så mycket längre nuförtiden? Njaeee...det kommer vi nog göra först när männen och kvinnor börjar dela på ansvaret för hem och familj. Det är synnerligen sannerligen förunderligt att så få män utnyttjar rätten att vara ledig och hemma med barnen. Hälften av papporna är lediga mindre än en månad, 23,3 procent är inte lediga alls och av det totala antalet dagar tar männen ut 12,4 procent. Bla..bla..bla..visst kan man urskiljningslöst börja argumentera mot detta genom att säga att ALLA kvinnor INTE släpper TILL männen. Slutsats - återigen är det kvinnornas fel. Vad för ont har vi kvinnor gjort som ALLTID ska skylla oss själva, vare sig det gäller misshandel, att männen inte tar ut sin föräldraledighet osv. osv. in absurdum? Nej och åter nej! Detta är en jämlikhetsfråga, en viktig sådan oxå. Är det så att någon av parterna känner sig förfördelad på något sätt, så rekommenderas att *pilla sig själv lite i naveln* och fundera över sin egen livsituation. Kan man inte komma överens om en sådan fundamental sak, så kanske man inte kan komma överens om mycket annat heller? En jämlik relation förutsätter kommunikation. En relation med barn, förutsätter även att man delar på ansvaret." Allt är kvinnornas fel. Titta på Eva :) i Bibeln. Redan där grundlades detta koncept.
Läs mer: =>

8/3-02
"Jag bestämde mig för att göra en polisanmälan på det inlägg jag skrev om häromdagen. Jag skrev ut inlägget. Bifogade IP-nummer och referens till Telia Abuse. Jag tågade ned till Kungsängens polisstation. Jag var väl förberedd på scenariot som skulle utspela sig där. Internet och poliser är ingen bra kombination. Än! En gammal, rar farbror polis tog emot mig. Han tog min lilla papperslapp. Han läste och begrundade. Han förstod nog inte ens hur en gästbok eller anslagstavla fungerar. Det kunde jag tydligt förstå. Han ställde de vanliga frågorna, nam och adress. När det skedde och vart. Sedan kom vi till brottsrubriceringen :). Men vad ska jag skriva frågade han? Lite uppgivet. Han tog en paus och gick och snöt sig. Jag tog på mig min pedagogiska hatt och drog en lång drapa som ovan med proppskåpet och elnätet, fast modifierad inför denna situation. Jag har förstått att man måste applicera det IRL för att få en förståelse för vad som egentligen avses. Jag frågade honom hur det skulle betecknas IRL om någon kom fram till honom, klappade honom lite lätt på axeln och bad honom ta livet av sig samt hävde ur sig massor av andra otidigheter. Han sken upp - ofredande! Ja, svarade jag. Skriv det! Han tvekade och menade på att det går ju inte att jämföra, Internet och IRL. Inte, svarade jag. Slut på diskussionen. Vi får väl se vad det blir av det hela :). När han har tolkat sin egen lilla papperslapp." *småler* han var så söt lilla farbrorn.
Läs mer: =>


7/3-03

Under tiden jag var ute på rajtantajtan spelade B. in dokumentären om de ansiktslösa kvinnorna. Den såg jag i går istället. År 2001 så blev 221 kvinnor i Bangladesh attackerade av syra. Syra som fräter och förstör ansikten, hårfästen, armar och skuldrar – ja, all vävnad där den hamnar. Det är billigt. Lite syra från bilbatteriet kostar ingenting för förövaren. De flesta blir inte ens straffade efteråt, trots att deras identitet oftast inte är okänd. Men för kvinnan som blir utsatt för attacken är livet förstört. För gott! Detta är kanske inte så vanligt i Sverige. Men det har förekommit. Men det finns flera sätt för män att göra livet till ett helvete för en kvinna. Det framgick med icke önskvärd klarhet i gårdagens Kalla fakta. Det är samma strukturella mönster. Samma beteende. Samma resultat. Samma förklaringsmodeller. Samma ursäkter. Samma kvinnosyn. Samma samma!!! Nej, jag drar inte alla män över en kam. Tack och lov vet jag att de flesta män tar avstånd från kvinnomisshandel. Men tråkigt nog hörs de inte i bruset. Tråkigt nog gör de ingen skillnad. Tråkigt nog gör det inte ens skillnad om vi kvinnor höjer våra röster. Inget görs. Inget händer. Inget sker. Inget förändras.

En känd kvinnlig riksdagsledamot har varit lyxprostituerad. Och?

I teorin kan män och kvinnor förstå varandra.
I teorin kan man även fånga ål med lasso.
saxat från en mailinglista [TM]

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/3-98
"I onsdags gick en bra långfilm som jag för ovanlighetens skull spelade in, Tina Turner What´s love ... WOW, vilken film, jag såg den igår ;) WOW, vilken kvinna. Att ta sig ur den *skiten* hon levde i med Ike som var en *nolla*, en knarkande hustrumisshandlare och enbart *svartis* på hennes framgång. Ett par gånger var jag på väg in i TV:n för att *nita* till honom ;-), vilken typ. Men å andra sidan förstår jag hennes situation, det är inte _enkelt_ att ta sig ur ett sådant förhållande, gudarna ska veta det. Jag ömsom grät och skrattade, Tina Turner har alltid varit en av mina favoriter. Vem har sagt att vi kvinnor blir *fula* och ointressanta när vi passerat 40? Gubbsen med lammköttsklåda kan dra något gammalt över sig när de inte fattar vad de missar ;))). All min respekt till Tina Turner och föralldel ALLA kvinnor som inte ger sig, som kämpar på och inte ger efter för *schablonen* att alla kärringar över 40 är *ute* ur leken." Jag minns filmen än i dag.
Läs mer: =>

7/3-99
"Expressens artikelserie fortsätter - Välkommen till männens värld och ämnet igår var sjukvården. Jag har tidgare nämnt detta i min reload och fick då några mail som tyckte att jag yrade i nattmössan och att jag hade fel. Nåväl - jag vidhåller att jag har/hade rätt och artikeln i sig styrker ju detta. Kvinnor blir felbehandlade, feldiagnosticerade då all forskning är gjord på män, av män. Läkemedel är utforskade och skräddarsydda för män, dessutom får kvinnor sämre (läs billigare) läkemedel vid exempelvis hjärtinfarkt. Många av kvinnors specifika sjukdomar är helt outforskade och de flesta manliga läkare verkar helt ointresserade av dem." Känns ämnet uttjatat? Men det händer ju inget.....
Läs mer: =>

7/3-00
"Vadan denna uppståndelse om en liten sida? Vad ger det för signaler att den nu helt plötsligt togs bort? Jag kan bara tolka det på ett sätt. Hur tolkar du det? Ja, det är många sidor som tas bort enligt strutsmetoden, som i sig sällan brukar vara framgångsrik. Hur långt strutsen än kör ned själva huvudet i sanden så syns ju den ju iaf ;)." Hela denna historia är förunderlig.
Läs mer: =>

7/3-01
"Sedan kan alla snegseglare sitta på sina kammare och hävda att kvinnomisshandel minsann inte är något problem. Och, likt ett sårat litet barn, hävda att det nog är mer vanligare med kvinnor som misshandlar män. Bullshit! Som tur är, dessa sneseglare är inte många, men å andra sidan för de desto större väsen!" De för inte bara mer väsen. De gör mer skada.
Läs mer: =>

7/3-02
"Tiden räcker inte till. Men tiden står inte still."
Läs mer: =>


6/3-03

Tiden rinner iväg.
Tiden står aldrig stilla.
Men ibland känns det som om den kommer ikapp.

Kenta är död!
Nostalgifaktor 9.99. Jag är fyra år yngre. Jag var med på den tiden, i periferin. Min storebror var lite av ett avskräckande exempel, en hämmande faktor. Det var nog bara bra det. Han är också död. Numera. Jag gick ut nian 1969. Love, peace and understanding. Woodstock. Jimi Hendrix. Janis Joplin! Gärdesfesten.

Mannens syn på ett jämlikt förhållande?
Hon lagar mat - han äter.
Hon städar/tvättar - han skitar ned.
Hon köper öl - han dricker upp den.
Hon stryker - han skrynklar kläderna.
Hon dammsuger - han lyfter på benet.
Hon diskar - han smutsar ned disken.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/3-98
"Visst :) - vi får rösta, bra! - vi får arvegods, bra! - vi får utbildning, bra! sedan då? När får vi - lika lön för lika arbete? - lika pension som gamla kärringar, utan att missa *kulor* för att vi fött barn? - slippa dubbelarbetet? - slippa kvinnovåldet? - slippa *skit framför skärmen-mentaliteten*? - slippa att våra döttrar får dubbla budskap, fri sexualitet men fan om du utnyttjar det?" Jag skrev även om kvinnan i Järfälla som låste in sin hund utan varken vatten eller mat – medvetet – så den fick en lång, plågsam död.
Läs mer: =>

6/3-99
"Skadeglädjen är den enda sanna glädjen! Sägs det. Har dock inte funderat så mycket på detta ordspråk. Förrän igår. Jag tillhör den kategorin som aldrig finner de rätta kommentarerna förrän långt efteråt. Så skulle jag ha sagt! Så skulle jag ha svarat! Men det är ju dags då som sagt." Det händer alltför ofta att jag inte finner ord, förrän för sent.
Läs mer: =>

6/3-00
"Ett rart mail från en kille citerar jag en snutt ur nedan - det värmde och jag antar att han har lite rätt i sak faktiskt.
---------
Utan din guide hade jag förmodligen aldrig haft en hemsida överhuvudtaget... du är nog "mamma" till många hemsidor runt om i landet idag, tro mig. Tack! :)
--------- "

Läs mer: =>

6/3-01
"Jag delar inte feminismens analys av våld i hemmet. Det finns kvinnor som är ragator.... Kristdemokraten Roger Fransson försvarar kvinnomisshandlare i Uppsala kommunalfullmäktige 1999 "
Läs mer: =>

6/3-02
"Ökat våld trots besöksförbud Allt fler män hotar, trakasserar och förföljer kvinnor trots att de av domstol förbjudits att över huvud taget besöka dem. För samtidigt som antalet besöksförbud ökar kraftigt, med 800 fall på tre år, ökar också överträdelserna mot förbudet. ... Lennart Gabrielsson vill införa en omvänd kommunarrest gentemot dem som överträder besöksförbud. De ska inte få vistas i den kommun som partnern bor och arbetar i. Jag är inte så insatt i turerna runt detta nya förslag. Men vad jag har hört är många kvinnor, de som drabbats, inte riktigt nöjda med förslaget som det är utformat nu. Jag har mina misstankar om att myndigheter och utredare inte heller lyssnar på dem, såsom de borde. Kruxet är att förövaren med automatik får reda på i vilken kommun offret bor eftersom han måste meddelas i vilken kommun han inte får vistas i (jag skriver han då det oftast rör sig om en manlig person). Lätt som en plätt att luska ut resten då med andra ord. Uppfinningsrikedomen är stor, om bara viljan finns. Tänk att veta att den som förföljer dig och hotar dig får veta i vilken kommun du bor. Vilken osäkerhetskänsla det måste innebära. Sverige är inte stort och lär bli allt "mindre" nu, ur offrets perspektiv. Varför inte låta förövaren få "husarrest i sin egen kommun" istället utan att därmed avslöja några detaljer om vart kvinnan bor. Nej, förövarens integritet ska inte kränkas. Men att offrets integritet ständigt kränks, gång på gång, verkar inte göra så mycket. Det är ju ofta _bara_ en kvinna det rör sig om. Eller? Alla är överens om att något behöver göras. Men vad? Hur många kvinnor ska offras?"
Läs mer: =>


5/3-03

Metoderna att sprida virus blir allt mer sofistikerade. Kommer det ett mail från någon du inte känner, klicka absolut inte på eventuella länkar. Allrahelst om mailet i sig är postat exempelvis via en ip-adress i Ukraina.

Hej! Hur står det till?
Glad Helg! Jag önskar dig framgång, lycka, halsa...
Xxxxxx
P.S. There is a virtual postcard to you at the
http://www.russianxxxxx.xx/spring_greeting.html.
Enjoy it... :)


Enjoy it... :)? Jaha? Jag ligger nu inte i farozonen eftersom jag inte använder Outlook eller andra Microsoftsprodukter när det gäller Internet. Jag klickade inte på länken. Sannolikheten och risken är mycket stor att det rör sig om någon form av abuse. Jag tycker det är ett djävla sätt, rent ut sagt. För ett blåbär och en nybörjare är det snårigt nog att utforska nätet. De förtjänar inte sådant här lurendrejeri.

Med en viss förskräckelse läser jag om Säpos åsiktsregister. Det räckte tydligen att prenumerera på tidningen "Ny Dag" för att hamna i registret. Jag erkänner. Den tidningen har jag oxå både läst och prenumererat på. Men det var efter det att åsiktsregistret förbjuds 1969. Men fan vet....det sägs att registreringen fortsatte i lönndom. Trots förbud i lagen. Det skulle inte förvåna mig. Inte alls.

Permanenta sprutbytesprogrammen. Jag såg om detta i TV i går. För många är det en väg ur eller att i alla fall få behålla sin hälsa. Är de inte värda det? Även en pundare är en människa. Tro det om ni vill. Så klart de ska få skjuta i sig sina mackor med rena verktyg! Jag tror inte att unga människor blir narkomaner bara för att det finns möjlighet att få gratis sprutor.

Då blir det KGB i kväll. Igen. Det börjar bli en vana eller ovana att ränna på den krogen ;). Välj själv. Men nästa onsdag så blir det andra bullar :).

Jag lägger in ett av mina favoritcitat nedan. Det är så underfundigt. Läs det. Tänk efter. Visst stämmer det?

Män säger att de älskar oberoende kvinnor,
men de väntar inte en sekund med att bryta
ner oberoendet, bit för bit.
Candice Bergen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/3-98
"För ett bra tag sedan var den en journalist som berättade för mig att han hade hört rykten på nätet om att jag skulle vara svåråtkomlig och *kall*. Nja, _det_ tycker inte jag, eller? När jag bad honom precisera sig så slingrade han sig, som karlar alltid brukar göra :) och då jag inte är mycket för att fjäska och dra ur folk *saker* de kniper om så föll det i glömska (förträngning?). Men häromdagen kom jag att tänka på det igen då någon tyckte att jag utryckte mig ICQ-mässigt, dvs korthugget och kortfattat. Har ju inte ICQ nuförtiden men jag hajar vad som avsågs. Men å andra sidan, är ju infödd norrlänning ;) då ska man lixom vara korthuggen, eller?. Visst kan jag i mail och andra sammanhang på nätet vara kortfattad, men varför slösa på elektroner, en rad kan säga lika mycket som 10 rader. Fast jag ska försöka skärpa mig, men det är nog lätt att *klaga* om man själv kanske skickar 10 mail om dagen och har tid att brodera ut och *slipa* på orden. En annan svarar *on the fly* oftast och då blir det snabba puckar för att beta av alla mail. Men jag läser alla mail (tack förresten för alla trevliga dito) och svarar på dem så gott jag kan så räds inte att höra av er. Jag heter Tiger - men bits ej - oftast iaf ... Från det ena till det andra, lite statistik inför kvinnodagen nu den 8:e mars. (saxat från Aftonbladet), handen på hjärtat är vi så mycket mer före resten av världen i Sverige så att vi kan slå oss för bröstet och säga att vi är jämlika? Jag som var med på den *goda gamla tiden* tycker inte att det egentligen hänt så mycket. Förvånar mig över att så många unga killar fortfarande visar en sådan skrämmande syn på kvinnor och jämlikhet kontra männen.

 • Var 5:e kvinna i världen (enligt WHO) utsätts för fysisk eller psykisk misshandel någon gång i livet.
 • I USA misshandlas en kvinna av sin partner var 15:e sekund, *fniss* ja inte samma kvinna hela tiden, sorry kunde inte låta bli.
 • I Indien är det vanligt att kvinnor dödas, bränns bara för att mannen eller hans släktingar är missnöjda med hemgiften.
 • I Afrika är 130 miljoner kvinnor könsstympade, klitoris tas bort samt ofta blygdläpparna, en del sys helt sonika ihop så de knappt kan kissa :(.
 • I Asien har 60 miljoner av kvinnokön försvunnit (barn och foster inräknade)
 • I de flesta länder är våldtäkt inom äktenskapet ej ett brott.
 • Runt 75 000 kvinnor dör varje år efter misslyckade aborter.
 • Cirka var 5:e kvinna i världen kommer att under sin livstid utsättas för en våldtäkt, oftast av närstående.
 • Varje år fraktas hundratusentals flickor och kvinnor runt i världen, sålda och köpta till äktenskap, slaveri eller prostitution.
30 länder har fortfarande inte skrivit på den FN-konvention som förbjuder att kvinnor diskrimineras, nära en tredjedel av dem som skrivit på har gjort stora reservationer mot konventionen. No comments!"

Läs mer: =>

5/3-99
"Trött! Trött! Trött!"
Läs mer: =>

5/3-00
" Om mansmisshandel utförda av kvinnor var så vanligt så borde det finnas med i statistiken. Men det gör det inte. Det är ju lite underligt i så fall?"
Läs mer: =>

5/3-01
"Galna ko-sjukan! Mul- och klövsjuka! Vad kommer härnäst? När ska EU:s politiker inse att den nuvarande storskaliga köttproduktionen inte håller? Det är vansinne att uppmuntra långa djurtransporter via _ökade_ bidrag. Tvärtom borde korta dito premieras. Mul- och klövsjukan skulle inte spridas så snabbt som den gör idag om inte så många djur forslades tvärs och kors över hela Europa. Varför ska fransmännen importera engelska djur á la masse, samt själv exportera till Tyskland? Det är lite katt- och råtta-lek över det hela. God djurhållning är a och o, då mår djuren bra och vi konsumenterer kan känna oss mer trygga." Det har nog inte hänt så mycket när det gäller detta är jag rädd.
Läs mer: =>

5/3-02
"Tomt! Tungt! Det känns tomt och tungt inombords. Jag är stoisk. Jag är stursk. Men visst, innerst inne, så blir jag lika illa till mods av sådana inlägg som jag skrev om igår, som de flesta andra skulle bli antar jag. Jag är ingen robot. Jag är en människa. Som du. Som alla andra. En människa som har lika lätt att bli sårad som alla andra över personangrepp, förtal och påhopp. Konstigt vore det ju annars. Jag finner det inte heller speciellt kul att felaktigt bli utpekad som en kriminell individ, se anteckningarna den 27/2-02. Jag vet och de flesta andra vet att det de skriver är inte sant. Men varför fortsätter de? Det är svårt att värja sig för ett hat man inte förstår anledningen till. Det som håller mig uppe och vid gott mod trots allt är min vetskap om att sanningen kommer alltid fram, förr eller senare." Tre år är lång tid. Men jag är övertygad om att det en dag kommer tio-öringen att trilla ned för somliga att jag har rätt och andra har fel. Jag vet det. De som känner mig vet det.
Läs mer: =>


4/3-03

100 procent! Nu!!!!!!!!
Så klart jag beställde en knapp :).
För visst är det väl underligt att
löneskillnaderna mellan män och kvinnor består?
Skriv på du oxå!

Blir man trött på sig själv ibland? Ja! Mycket! Jag har bra pli på B. när det gäller att tömma ur alla fickor innan kläderna hamnar i tvättkorgen. Jag vill inte grotta i hans fickor. Men själv är inte alltid bästa dräng. Jag glömmer ofta att kolla mina egna fickor. Oftast har jag ju inget i fickorna. Men inte alltid. I går tvättade jag en nästan oanvänd (en resa stämplad) SL-rabattkupongremsa ihop med jeansen. Gissa om det blev mycket kvar. 100 pix åt helskotta.

Min mamma sa att det var lätt att behålla en man, man
måste vara ett hembiträde i vardagsrummet, en kokerska i
köket och ett fnask i sovrummet. Jag sa att jag skulle
anställa de två första och själv ta hand om sovrumsdelen.
Jerry Hall

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/3-98
"Smulan är en pratsam rackare och jag måste medge att ibland har jag svårt att tolka vad hon vill, men för det mesta *fattar* jag. Hon *pratar* både med ljud och med kroppen, ibland har jag jättekul åt henne och blir så varm i hjärtat när jag ser hennes iver att få mig att förstå vad hon vill. Som en liten notis bara - vi människor kan ju kommunicera både med tal och kroppsspråk - men en del människor förstår man sig ju inte på ändå :=), så var det med det..." :)
Läs mer: =>

4/3-99
"Artikelserien i Expressen - Välkommen till männens världe - fortsätter. Bara 13 % av alla svenska familjer lever jämställt, ändå anser 8 av 10 att det är rätt att man delar på hemarbetet - den ekvationen går inte ihop. När barnen kommer verkar hela jämställdhetsbegreppet kastas omkull. Pappor är fortfarande dåliga på att utnyttja föräldraledigheten. I förhållanden där kvinnan jobbar heltid och mannen är arbetslös framgår det att inte ens då gör mannen sin halva del av hushållsarbetet. Men hallå! Snart är det år 2000 -och vi har _inte_ kommit längre än så?" Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

4/3-00
"Den som talar sanning behöver aldrig hålla reda på vad han/hon sagt. Så enkelt är det." En lång harang om the never ending story.
Läs mer: =>

4/3-01
"Nietzsche:
– Kvinnor som intresserar sig för vetenskap har ofta något fel på sina könsorgan.
Nietzsches funderingar känns igen än idag. Hur ofta har inte kvinnor bemöts med repliker som: –Är du frigid? – Vill ingen ha dig? – Harú inte fått något knulla idag? – Är det ingen som tänder på dig längre? Näbbgädda! Rödstrumpa! Nazifeminist! Manshatare! Ulf Lundells oförglömliga kommentarer – Saknar du pojkvän? – Har du kissat på dig? Syftet är förmodligen att bemöta kritik med ett slag under bältet, givetvis i syfta att tysta - inte att tillföra debatten något. En del (som tur väldigt då) män kan inte hantera att en flicka/kvinna säger emot, ifrågasätter och/eller kommer med kritik. Detta visar visserligen mer på IQ-nivån på dem som fäller dessa yttrande, men tyvärr inser de inte ens detta. John Lennon myntade uttrycket - Kvinnan är världens neger, kanske inte helt taget ur luften? Jag tror att många inte förstår vilken influens gamla stofiler till filosofer fortfarande har på vårt vardagliga liv."
Aristoteles, han var inte bättre han :):
– Vi måste betrakta kvinnornas karaktär med utgångspunkt från att de lider av medfödda brister.
– Kvinnan är i förhållande till mannen vad slaven är till sin herre....
– Kvinnan är en outvecklad man.
Läs mer: =>

4/3-02
"webb design mums kaka! - apkuk 03:39:23 03/03/02 213.65.121.2 (1)
ursäkta du e knappast någon briljant webdesigner annica. jag måste faktiskt påstå att du rent av e kass. scripta hit o scripta dit det tillhör fan början mitten av 90 talet du e förlegad gammeltacka. hört talas om macromedias olika program? ne trodde inte det,! tjockis. min lille bror e 14 han skulle kunna ha gråstarr och ett halvt finger och göra bättre hemsidor än dig slappstjärt! men seriöst anki panki sluta med kvinno tjosanet ska man propagera för jämnställdehet ska man bara leva som man lära o ej bedriva hämd och hetsjakt på män som besitter chefspositioner, fetto! Det jag vill komma fram till är att jag tycker du är en sån slyna så att jag börjar gråta! snälla jag ber dej ta livet av dej! SUGGA! fifan asså! du e patetisk! äckel kossa!"
Snälla, rara, söta inlägg i gästböcker var på tapeten.
Läs mer: =>


3/3-03

Att se Vasaloppets start är alltid lika fascinerande. Myriader av människor som ska iväg. Stackars krake som hamnar sist. Själv skulle jag aldrig ens kunna tänka mig att starta i Vasaloppet. Skulle jag mot förmodan göra det i alla fall så dog jag nog av hjärtsnörp redan i första backen. Men det hindrar inte att jag beundrar dem som ställer upp. Go and get it!

Schlagerfestivalen i lördags var
ett rejält bottennapp. YissesAmalia!
Jontas har gjort en bra summering av det hela.

Succé har fått en ansiktslyftning!

Någon skämta mig aprillo?
Sådant här kan jag inte ta på allvar.
Borde jag det? Nej, jag kan inte.
hej tiger min pojkvän vill alltid ha samlag. men hanns snopp blir röd!när vi gör det! jag vill hjärna ha samlag!varje dag!prisis som han vill! kan ni ge oss ett tips kram xxxxxxx 12 år & xxxxx 13 år.

Unna dig ett ögonblick av ro och
du förstår hur idiotiskt du har sprungit omkring.
Lär dig att vara tyst och du märker
att du har pratat alldeles för mycket.
Var vänlig och du inser
att ditt omdöme om andra var alltför hårt.
Tschen Tschijn

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/3-98
"Tänk om om eldsvåda skulle bryta ut om hundarna är inlåsta hemma. TÄNK OM, jag säger bara tänk om det skulle börja brinna och de är inlåsta. Nalle kan ju öppna ytterdörren, men tänk vad förtvivlad han och tjejerna skulle bli när den var låst och det brann. Usch, jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det." Burr!!
Läs mer: =>

3/3-99
"Stackars alla killar som jobbar på dagis nu - när ytterligare en svensk pedofil avslöjats. Törs de krama om barnen? Törs de visa ömhet? Utan att andra sneglar och undrar *potentiell pedofil*? Urlar tillhörande pedofilen, iaf sades det så, cirkulerade på en mailinglista igår och satte igång en mega-debatt. Men så länge det inte är bevisat att det är just han kan jag inte engagera mig riktigt." Nu blev han dömd. Men jag har den åsikten att ingen ska dömas på förhand. That´s it!
Läs mer: =>

3/3-00
"Man slet fram sin kniv och framför maktlösa vittnen, samt sina egna två barn knivhögg han sin fru gång på gång. Men han förnekar brott? Hur är en sådan människa funtad? Dels att vara i stånd att utföra ett sådant allvarligt brott samt sedan inte stå för det? Risken finns att folk blir blasé nu på alla kvinnomord, alla våldtäkter och misshandel - hemska tanke. Bli aldrig det! Vart har respekten för kvinnan tagit vägen? Ja - ursäkta att jag ställer frågan så, för hur ofta rent procentuellt jämfört med männen gör kvinnorna dito? Love, peace and understanding - vart tog det vägen? Varför är det så få män som höjer sina röster i denna fråga? Det är inte meningen att ni ska ha ett kollektivt dåligt samvete. Det har inte jag när en kvinna gör något fel, var och en står för sina handlingar. Kan man säga rent allmänt att den som tiger samtycker? Eller? Jag ogillar att kategorisera, jag vill gärna prata om mänskligt och inte manligt kontra kvinnligt. Men just i detta fall funkar inte det riktigt, då obalansen är så stor." Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

3/3-01
"Men till min glädje löste jag ett problem som orsakat många konsulter huvudbry i flera dagar. Eller löste och löste, jag kunde påvisa att det måhända var en bugg :). Det är ju betraktaren som avgör, till syvende och sist. Jag hade försökt antyda att jag kanske satt inne med *lösningen*, men ingen lyssnade. Nå, den här gången kändes det iaf skönt :). Annars så brukar jag ge vika, jag har stor respekt för andras kunnande och medveten om mitt eget bristande dito på många områden. Men ibland kan en icke invigd se saker på ett annat sätt." Ja, det var skönt att kunna lösa ett problem som flera 3000-kronor/i timmen-konsulter gått bet på en längre tid.
Läs mer: =>

3/3-02
"Är det kanske sådant här som behövs för att beröra och uppröra? Bilden berörde mig illa. Mycket illa! Men av helt andra anledningar. Tankarna for till min storebror. Jag vill inte se. Jag vill inte veta. Jag vill inte höra. Jag förstår ändå!"
Läs mer: =>


2/3-03

På tal om det jag skrev i går. Tantvarning! Jag fyller femtio i år. Att fylla trettio och fyrtio var en baggis, en fis i rymden. Om någon hade frågat mig för tre-fyra år sedan om jag tyckte att jag var på väg att bli gammal så hade jag bestämt hävdat att så var icke fallet. Vadå! Jag? Gammal? Vad snackar du om? Jag har alltid känt mig någorlunda tidlös. Jag har alltid sett hyfsat ung ut. Livet har trots alla underliga kullerbyttor farit väl fram med mig. Jag har klarat mig ur det mesta med förståndet i behåll och med livsglädjen ograverad; nåja – tappade sugar har så småningom återfunnits. Jag har alltid känt mig som en tonåring, ibland har jag till och med trott att jag fastnat där i min mentala utveckling :). När jag jämför mig med min egen 27-åriga dotter så tycker jag stundtals att hon är mer mogen än vad jag är; till och med mer än vad jag någonsin har varit. Men nu börjar tiden hinna ikapp. Jag har fått en begynnande femtioårskris, eller vad det nu ska kallas. Jag har börjat inse att snart är livet slut. Det är femton år till pension. Med den takten som hjulen snurrar nu så är det väl redan i morgon? Åren går så fort numera att jag inte hinner med. Devisen "lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik" börjar låta väldigt ihåligt numera. Väldigt fånigt och patetiskt :(.

Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise.
John Steinbeck

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/3-98
"Natten mot söndag mådde jag helpyrt. Snacka om att ha ont i magen :) kunde inte sitta, ligga eller stå så ont gjorde det, måste ha varit födelsedagstårtan .. ja jag fyllde nu inte år men det hindrade mig ju inte att med god aptit väl smaka en bit av prinsesstårtan som stod dukad på bordet." Nu i efterhand vet jag att det var mina gallstenar som dansade can-can.
Läs mer: =>

2/3-99
"Hinner inte skriva något! Ha en bra dag. Ilar iväg!"
Läs mer: =>

2/3-00
"Från det enda till det andra. På tal om ordet mansmisshandel som verkligen har missbrukats både här och där på sista tiden. På en mailinglista nära dig läste jag ett roligt inlägg och tar mig friheten (med samtycke) att citera delar ur det här. <citat>
I ett amerikanskt program framförde något om att man har rätt att försvara sig i såna situationer, varpå programledaren hävde ur sig något i stil med:
- "Man, if you are about to get beaten by a woman, don´t hit back. Go to the gym!"
Sedan kom kommentaren nedan vilken säger en hel del.
- "Helt ärligt, om ditt enda sätt att försvara dig mot en genomsnittligt byggd kvinna, som inte har grönrandigt bälte i Ninja Turtle Do, är att slå henne, då behöver du fundera lite över dels hur du själv är funtad och dels hur du är byggd i kroppen..."
</citat>"

Läs mer: =>

2/3-01
"Jag brukar vara rätt tidigt på jobbet, ofta samtidigt som en lokalvårdare står och torkar av golven i entrén. Jag hälsar alltid lika glatt på honom, trots att jag inte vet vad han heter eller ens har pratat med honom. Men vi ses ju så ofta :). Vi får sluta träffas så här! Skämt åsido.... Jag tror att det är viktigt att man *syns*, bekräftas oavsett vilket jobb man har. Jag har noterat att det inte verkar vara kutym att andra hälsar, de hastar bara förbi, precis som om han inte existerar. Men det gör han ju!" Jag skrev även om dot.com-döden.
Läs mer: =>

2/3-02
"Åtta år efter separationen börjar exxet hänga ut nakenbilder av dig på Konsums anslagstavla eller rent av får dem publicerade i lokalblasken. Njae....det skulle nog aldrig hända. Konsum skulle med all sannolikhet ta ned dem pronto och lokalblaskan skulle aldrig publicera skiten. Sedan tycks det i alla fall finnas några slags spärrar IRL för vad man gör eller inte. Än så länge. Men på nätet? Där är allt tydligen tillåtet. Bakom tangentbordet sker de mest underliga saker. Intet förvånar mig längre. En man började hänga ut nakenbilder på sitt ex efter åtta år på Internet." Jag funderade även över frågan vad är ett hedersmord? Är det när svenska kristna män dödar sina kvinnor i anslutning till de stora kristna helgerna? Då de firar med alkohol och andra ritualer som utmynnar i våld mot barn och kvinnor. Det handlar om samma slags struktur, kontroll av sina kvinnor och svartsjuka.
Läs mer: =>


1/3-03

Jag läste att kungen inte fick plädera för att apan Ola ska få det bättre. Han blev hejdad av ambassadören, som inte tyckte det var direkt en viktig issue. Det kan jag väl hålla med om, med tanke på världsläget. Men om nu kungen ville försöka göra något för apan Ola hade han väl kunnat få göra detta? En elogé till honom att han i alla fall försökte. Det är små droppar som urholkar stenen.

Jag läser två kvällstidningar och jag ser på minst två nyhetssändningar varje dag. Skulle jag ta åt mig allt som visas/sägs/debatteras skulle jag bli tokig och slutligen hamna på hispan, förr eller senare. Det går inte att ta till sig allt. Det går inte att engagera sig i allt. Det är så mycket som händer och fötter hemmavid och ute i stora världen. Det är var och ens sak att sortera ut det man orkar bry sig om, stort som smått.

Jag köpte på bokrean bl.a "Tantvarning!" av Cecilia Hagen. Kul i kubik. Det är bara att acceptera att jag nog inte än kan titulera mig tant, även om det var en hel del sentenser i boken som jag kan skriva under – en del med råge :). Dem har jag listat nedan. De närmast sörjande känner säkerligen igen de flesta. Det ska bli kul att plocka fram boken om tio år och se hur pass annorlunda det är då. Säkert är det fler aha-upplevelser att vänta.

Tantvarning är när du.......

 • ...tycker en bok med titeln "Tantvarning!" verkar kul!
 • ...sitter på krogen en fredakskväll och gäspar och vill gå hem – fast klockan bara är elva.
 • ...har fler sorter i medicinskåpet än i barskåpet.
 • ...tycker det är läskigt när du åker med någon som kör fort.
 • ...hellre tar på dig ett par fula, varma snowboats än förfryser fötterna i ett par tuffa, kalla kängor.
 • ...har bättre koll på hundens löptider än din egen mens.
 • ...inte vågar dricka kaffe sent på kvällen av rädsla för att inte kunna somna.
 • ...väljer bekvämlighet före senaste mode.
 • ...gör av med mer pengar under vardagarna än på helgerna.
 • ...börjar köpa långbyxor med resår i midjan.
 • ...tycker det känns skönt med eget sovrum.
 • ...måste öppna väskan en extra gång för att titta efter att du verkligen lade ner nycklarna, fast du vet att du gjort det.
 • ...sätter ut fröautomater till småfåglarna.
 • ...absolut inte kan sova borta utan ska hem till varje pris.
 • ...börjar prata med dig själv.
 • ...har axelremsväskans rem mellan brösten.
 • ...inte vill missa Peter Harryson i "Så ska det låta".
 • ...kommer i så god tid till tåget att du hinner med ett tidigare än du tänkt dig.
 • ...gärna sitter hemma en lördagskväll – och vågar berätta det för omgivningen.
 • ...inte kan äta lunch med någon på tisdagen för att du ska göra något viktigt på onsdagen.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/3-98
"Det är väl bättre att ringa på dagen/kvällen, jag har en policy att jag försöker undvika att ringa folk efter 21.00. Hatar jag att bli väckt är det bara en fis i rymden mot vad jag anser om folk som inte kan hantera alkohol. Visst kan man ha kul utan alkohol - men det är dumt att chansa, är inte min devis." Ja, inte gillar jag att bli väckt i onödan. Inte ens av P-O, varken nykter eller onykter.
Läs mer: =>

1/3-99
"Expressen har startat en ny artikelserie - Välkommen till Männens Värld. Inte för att just jag behöver läsa den, då jag till fullo håller med i resonemanget. Däremot var det kul att se många av mina tankegångar i tryck, mycket av detta har jag ju skrivit om i min dagbok. Många män har ju hört av sig och tyckt att jag har/haft fel, undrar om de nu kommer att skicka mail till artikelförfattarna också :-) och påpeka detsamma. Hälften av oss föds till kvinnor men vi förblir ständigt tvåor. Vi behandlas som mindre värda och mindre vetande livet ut. Trots allt tal om jämlikhet. Gårdagens artikel handlade om hur könen särbehandlas redan på dagis. Pojkar får mer uppmärksamhet! Pojkars problem ses och ventileras! Flickors nej tas inte riktigt på allvar! Flickor uppmuntras att vara lydiga medans killar anses vara självständiga när de inte lyder. Flickor tränas mer i tal och relationer, killar tränas mer att ta för sig och stå i centrum samt att använda sin grovmotorik. Men hallå!! Det är ju barnen vi måste forma och fostra i jämlikhetens namn. Gör vi inte det kommer vi inte att komma fram till ett mänskligare samhälle där var och en inte värderas efter könstillhörighet." Det är alltid kul att ens tankar bekräftas.
Läs mer: =>

1/3-00
"Nu ska jag berätta en saga :). En helt otrolig sådan. Inte ens med den vildaste fantasi skulle en romanförfattare antagligen ens komma i närheten av verkligheten." Den sagan är lika otrolig i dag som då. Kanske än mer nu? Läs själv och begrunda.
Läs mer: =>

1/3-01
"Anders, 10 år sände mig ett så rart mail i helgen. Han vill att jag skulle besöka hans nygjorda sida på http://www.fortunecity.se. Nu har jag inte kommit in på den urlen, hur jag än försökt klicka mig blå på länken i mailet. Det verkar som om det är ett fel i fortunecitys DNS, alternativt har de lagt ned sajten, kanske inte har betalt för domänen eller något ditåt. Att bara jag skulle hindras att besöka den domänen tvivlar jag på :). Hur som haver, *småler lite snett*, kommer väl även detta att läggas mig till last på en viss sida, som oxå ligger på samma domän. Den 48:årige ledaren (ledare av vad då egentligen?) hackar sig in i främmande DNS-servrar och ser till att ingen i hela världen kan surfa på vissa mäns hemsidor, typ något sådant. Ja, oss emellan, det skulle inte förvåna mig, med tanke på resten av rappakaljan som redan står där. Make my day!" Ja, något ditåt.
Läs mer: =>

1/3-02
"Aftonbladet fälldes för att de låtit inlägg (som var hets mot folkgrupp) passera och publiceras. Det var helt riktigt och enligt gällande lag. Inte skulle deras insändarsida - i den tryckta versionen - publicera hets mot folkgrupp? Nopp! Varför ska då det publiceras på den digitala motsvarigheten? Men därifrån till att stänga hela klabbet? Var inte det lite övermaga? Varför inte bara skärpa modereringen och fortsätta? På detta sätt är det faktiskt Aftonbladet som stryper debatten och ingen annan. Östersundsposten behåller sin avdelning Tyck Till. Många andra tidningar har kvar sina dito. En del kräver registrering innan inlägg kan göras och andra är bara öppna mellan vissa tidpunkter då de har folk som kan moderera. Jag tror att Aftonbladet förhäver sig lite när de påstår att den digitala debatten stoppas av tingsrättens beslut. Stängningen har inte ens förorsakat en susning i säven än mindre en krusning på ytan. Det debatteras fortfarande fritt och öppet på allehanda forum runt hela Internet. Men yttrandefrihet innebär inte total anarki. Yttrandefrihet innebär en frihet, men även ett ansvar. Någon/några måste fortfarande ta ansvar för det som säges/skrives: i en gästbok, på en anslagstavla, på en mailinglista, på en hemsida eller i ett annat forum på nätet eller som i Aftonbladets fall publiceras på en modererad debattsida på en nättidning (där det alltså finns en ansvarig utgivare). När det gäller ett modererat forum så är det den som släpper igenom inlägget som formellt oxå har ett ansvar. Hade de inte släppt igenom det så hade det aldrig publicerats. Gör någon ett inlägg i någons gästbok som strider mot gällande lag eller netiquette så är det den personen som skrev det som ansvarar för inlägget. Det är den personens ISP (Internetleverantör) dit IP-numret pekar som får en formell abuseanmälan eller kontaktas av polisen om en förundersökning inleds. Det må ligga ett ansvar på hemsidans ägare att ta bort inlägget, men till syvende och sist är det ändå den som gör inlägget som har totalansvaret. Jag är säkert urbota dum som inte hänger med här?" Aftonbladet Tyck Till har numera öppnat igen. De kanske läste i min Reload :)))?
Läs mer: =>


<---- Till mitten av månaden.

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,