Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till mitten av månaden.

10/11-02

Jag fick ett sådant rart mail häromnatten. En kille hade sökt på sitt eget namn och funnit ett gästboksinlägg från 1997. Det blev tydligen rena rama nostalgitrippen för hans del. Han var 13 år när inlägget skrevs och nu är han snart en fullfjädrad designer. Allt är mitt fel, menade han på. Men det kan jag leva med. Den totala nostalgitrippen med andra ord. Hur som haver. Mailet värmde. Gott!
"Efter gymnasiet planerar jag att åka till USA för att studera en major i Graphic design....men det är faktiskt tack vare din htmlkurs som jag är i det läget jag är i idag och det vill jag tacka dig för. Och att se mitt gamla gästboksinlägg efter alla dessa år (för det är rätt många år) fick mig att inse detta. Så här kommer ett uppriktigt tack ska du ha. =)"

Vad ska man säga om detta? En elvaårig flicka är just en barn och inget annat. En man på 27 år torde begripa detta faktum, såvida han inte gått på Lolita-myten. Det har tydligen även tingsrätten gjort. Det kanske bara var manliga ledamöter i rätten denna dag? Att ha samlag med ett barn är ett brott. Punkt slut!!!!! Ett sådant brott ska bestraffas med fängelse. Men mannen slapp undan med böter.
"Han har inte utövat några påtryckningar mot flickan. Det synes i stället ha varit fråga om ett, trots åldersskillnaden, tämligen förtroendefullt och ömsesidigt förhållande mellan parterna", skriver tingsrätten och menar på att detta skulle vara en förmildrande omständighet. Och?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/11-97
"Ösregn! Bilen har fått vinterskor och så ösregnar det :)." Bilen fick vinterskor i går. Fast då snöade det en aning.
Läs mer: =>

10/11-98
"Det är så tragiskt att se att de inte har förmågan till att leva ett liv i verkligheten utan väljer att leva *bakom tangentbordet*. Tycker uppriktigt synd om dessa människor. Men något jag inte gillar är när folk ljuger, utnyttjar nätet på fel sätt och tänjer på sanningen enbart i sina egna syften. TV-såpor :), vad är det emot nät-såpor på news?" Ja, inte bara på news.
Läs mer: =>

10/11-99
"Jag röntgade lungorna igår. De tog två plåtar och sedan fick jag vänta. Efter en stund kom de ut och ville ta en tredje plåt i en annan vinkel. Jag blev lite orolig - men det skakade jag av mig på hemfärden. Det som sker det sker och det är inget att göra åt nu. Jag borde ha slutat röka för 25 år sedan, nu är det nog varken hugget eller stucket. Dö ska vi alla göra någon gång, förr eller senare - det är tamesjutton det enda rättvisa och jämlika här i världen. Vi föds och vi dör - det är mellansträckan däremellan som kan vara tämligen orättvis för somliga?" KOL
Läs mer: =>

10/11-00
"Gore! Bush! Och ingen visste vem som vann? Vilken fars. Jag hoppas Gore vinner, för världsfredens skull." Stridstuppar!
Läs mer: =>

10/11-01
"Jag är tydligen populär hos vissa kretsar, trots att de samtidigt kallar mig för manshatare, argbigga, nazifeminist och anklagar mig för allehanda kriminella handlingar, helt utan grund. Jag lägger ut mitt svar nedan, maskerat. Annars finns risken att mina ord förvrängs och missbrukas på hemsidor och anslagstavlor, who know´s. Nu har jag satt ett *kill-filter* på denna man, förklaring finns på http://www.tiger.se/abuse/skydda.html. Säkert nödvändigt med en förklaring, hur begreppet *kill-filter* annars kommer att tolkas kan man bara ana :), när begreppet Sig-Läge tolkats så avigt, se anteckningarna 19/3-01." Kärt barn har många namn.
Läs mer: =>


9/11-02

Kunskap är inte tung bära, men väger tungt.
Studiebesöket på annonsbyrån Raket i torsdags var intressant. Ur många perspektiv. Jag själv har inga som helst planer på att söka jobb inom reklambranschen. Inte heller att söka jobb som journalist. Redigerare, pre/press är mer något som jag tycker verkar vara intressant och/eller webbinformatör.

Min enda anledning till att gå just dessa kurser är att lära mig att skriva säljande, i olika situationer – pressmeddelande, på webben, mini-artiklar, presentationer, projektbeskrivningar, säljbrev osv. Den kunskapen är aldrig fel. Kunskap är inte tung bära, men väger tungt. Min egen lilla slogan eller pay off.

Men jag misstänker att en och annan kanske på min kurs har planer på att söka jobb inom reklam. De lär ha blivit mer eller mindre avskräckta nu efter våra studiebesök. Första företaget gick i KK dagen efter vi var där – trots den storvulna optimismen vi förevisades av föreläsaren. Symptomatiskt! Raket ska nog inte gå i KK, hoppas jag. Men när tjejen fick frågor typ "Vad krävs för att börja jobba här" svarade hon lite diplomatiskt att det nog inte var någon idé att ens söka jobb där. Ännu mer symptomatiskt!

Jag förstår att politikerföraktet kan uppstå. Så här får det inte vara.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/11-97
"Däremot gillar jag inte rasister, mulliga mansgrisar och andra fördomsfulla personer som tar sig själv på för stort allvar utan en tillstymmelse till *glimten i ögonvrån*." Såsantsomdetvarsagt.
Läs mer: =>

9/11-98
"Dålig champagne har dödat 5 i Stockholm senaste veckorna, troligen förgiftat alternativt förorenat *dryckjom*. Oj - vilka rubriker det skulle bli. Krut skulle läggas ned för att spåra och reda ut vartifrån den champagnen hade levererats. Alla offren hade nog nogsamt obducerats för att verkligen klargöra om det var champagnen som dödat dem. Tror inte du oxå det? Förgiftad leverpastej har dödat 5 matmissbrukare! Sak samma! Nu handlade det ju om 5 narkomaner och dåligt knark, knappt några rader och bara en har hittills obducerats. Självsanering bara, en mer eller mindre spelar ingen roll! Inte värda att gödsla *krutet* på för att hitta orsaken? Pundare är mindre värda då de ägnar sig åt kriminell verksamhet? Kriminella får skylla sig själva! Njae - jag håller inte med om det faktiskt. De är oxå människor, om än med glorian på sned. Gift som gift, en del väljer knark, en del sprit, en del mat och en del andra gifter för att döva sin ångest och olustkänsla. Tror inte att det har med dålig karaktär att göra utan mer hur man som liten lärt sig att hantera dessa känslor man till sist försöker döva. Ingen blir ju knarkare, matmissbrukare eller alkoholist bara så där rakt av, hux flux. Många unga testar knark men få *fastnar* som tur är, de upptäcker att de inte behöver droger för att leva ett fullgott liv. Många tar sig ur sina missbruk, med eller utan hjälp. Men inte alla .... Visst blir många hårda och tuffa, men innerst inne finns även hos dem samma *känslor* som finns inne hos oss alla. Ledsamhet, ensamhet, en längtan efter kärlek, gemenskap och längtan efter ett bra liv. Dock förmodligen mycket väl inkapslat hos somliga, i ren självbevarelsedrift." Missbruk som missbruk. Alla är vi lika värda. Eller?
Läs mer: =>

9/11-99
"Därför blir jag så förvånad när jag ser nybörjare som totalt verkar ha noll koll och inte ser/hör/förstår andras små kommentarer och undringar utan ångar på som om de hade svaret på universums gåtor. Vi andra som har hållit på ett tag och framförallt gärna delar med oss verkar helt ignoreras? De kunskaper vi besitter verkar förkastas. Folk yrar om saker de inte har en aning om och vill inte ens lyssna vid försynta påpekande om att de är ute och cyklar." Jag skrev även om det faktum att klyschan "Ett gott skratt förlänger livet" kanske inte är en klyscha.
Läs mer: =>

9/11-00
"Men hav hopp om mänskligheten! I Aftonbladet läste jag några uttalanden av män som förstår vad det handlar om och som antagligen inte lider av dåligt samvete :), vilket jag _vet_ att en och annan lär göra i de mansgrupper/dito anhang som protesterar emot denna kampanj." Gå gärna tillbaxs (klicka på länken nedan) och läs citaten från en medlem i en mansgrupp. De är fortfarande obetalbara :-(.
Läs mer: =>

9/11-01
"IT är UT. That´s a fact. Många varslas, många sägs upp. Nu senast VM-data. Många är oförberedda. De unga drabbas nästan värst tycker jag. De har oftast inga fallskärmar. De har ofta inte rätt till långa uppsägningar. De är inte alltid med i facket/A-kassan. De hittar inte nya jobb lika lätt, som förr. Tele2 har varslat x antal personer, varav jag är en av dem. Skönt att inte vara ensam :), men tråkigt för dem som det kom som en chock för. Om jag sörjer? Inte det minsta. Det var som en dröm som besannades. Nu har jag tid, lust och ork att syssla med det jag vill ett tag framöver. Jag tar det som en ren förmån att få detta "sabbatsår" mitt i livet. Jag kan förkovra mig. Jag kan utveckla mig. Jag kan njuta av livet. Jag kan göra det jag vill. Jag kan ta det lugnt. Jag kan gosa med hundarna, allra helst Nalle - gammelgubben. Jag kan skaffa *papper* på det jag lär mig och det jag redan kan." Jag skrev även om Stefan Kronkvist från Rikskrim som uttalade sig om att många har sina brandväggar konfigurerade alldeles åt skogen.

Läs mer: =>

Vi hänger de små tjuvarna och tar
av oss hatten för de stora.
Tyskt ordspråk

8/11-02

I går kom första utbetalningen från A-kassan. Veckopeng! Jag förstår inte pratet om att folk är arbetslösa bara för att de inte har lust att jobba. Det är bra att A-kassan finns, som säkerhetsnät. Men jag tror inte att det är många som kan leva på det, i längden.

Jag tänker osökt på ministrarna som kvitterar ut 125.000 netto per månad. Pension plus lön. Såklart det sticker folk i ögonen. Hur kan de tro annat? En människa tjänar lika mycket som ungefär tio kommunalare, tillsammans. Det är inte rimligt. Ingen är värd en sådan lön. Ingen!

För att inte tala om alla dessa pensioner som delas ut. Miljoners miljoner sätts undan till fantasipensioner för en eller ett par i toppen, medans arbetarna i samma företag får skitpensioner, när det så är dags. Kommunist! Javisst! Kan man vara något annat om man är sprungen ur ett gediget arbetarhem? Min far har jobbat hårt i hela sitt liv och vad har han fått för det? Min mor likaså! Fast jag misstänker att mina syskon har konverterat :)))).

Äntligen har jag hittat min drömbil, samt min drömprins. NOT! :) Det kanske är opassande att skratta, men det var precis vad jag gjorde.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/11-97
"En man dömd och som har erkänt övergrepp och våldtäkt på utvecklingsstörda flickor stämmer Flashback på 500 000 för att de har publicerat hans namn och adress på Internet. Tjejerna fick inte ett öre i skadestånd, knappast troligt att de ens har fått proper psykoterapihjälp efter övergreppen!" Hur gick det? Jag minns faktiskt inte.
Läs mer: =>

8/11-98
"Annars inget nytt under solen, så med risk för att vara urbota tråkig önskar jag er alla - ha en bra dag! Lev väl!" Detsamma!
Läs mer: =>

8/11-99
"Om du har någon? Que Pasa? Hade jag inte en hemsida skulle jag ju aldrig ha fått ett mail med frågor från honom. Ja, jag kan lugnt säga att hans frågor är obesvarade och lär så förbli." Sno andras bilder är inte så lyckat.
Läs mer: =>

8/11-00
"Uppsägningarna haglar som regn i backen verkar det som. Inte oväntat i mina ögon. Jag tycker hela branschen har varit alldeles för övervärderad." Många har blivit uppsagda.
Läs mer: =>

8/11-01
"På tal om drömmar och drömtydning. En dröm har återkommit på sistone. Den förekommer i två varianter. Variant ett - jag har inget eget hem, det vill säga ingenstans att bo. Variant två - jag har ett hem, men minns ej vart. Tolkning?" Drömmen återkommer ibland i olika varianter.
Läs mer: =>

Varför väger gifta kvinnor mer än singlar?
Singlar kommer hem, kollar i kylskåpet och går och lägger sig.
Gifta kvinnor kommer hem, kollar i sängen och går till kylskåpet.

7/11-02

Finns det något värre än tystnad? Nu menar jag inte den underbara tystnad du kan uppleva i naturen. Den är en gudagåva. Jag tar hellre ett "dra åt helvete" än en ekande, tom tystnad. En tystnad som bara ger frågor och undringar, som spär på istället för tunnar ut.

Intet är som väntans tider sägs det. Vete sjutton. Sotaren aviserade sin ankomst till i går. Att sitta och vänta mellan 08.00 – 11.00 – utan att ha en susning om och när sotaren tänker behaga dyka upp – är träligt. Men den som väntar på något gott sägs det oxå :). Ögonfägnad säger jag bara. Annars? I dag ska vi på studiebesök på en PR/Webbyrå. Det kan bli intressant. I kväll sänds "Värsta språket" 22.10, missa inte det. Det tänker inte jag göra. Ha en underbar dag! *kram* Annica

P.S. Saxat ur ett mail från en ung kille:

"mitt först intryck av din sida var att du är en mans hatande femenis men om man läser vad du har att säga så märker man att det fins djupa funderingar bakom dina utalande"

Rart mail! Kul att se att en del kan lyfta blicken och se vad som finns bakom orden. Jag är ingen manshatare, mer kanske en mansslukare :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/11-97
"Dessutom tycks de flesta lärare anse att *kursplanen* som jag krävde att vi skulle få (var klassrepresentant förut) är helt åt skogen." Den var helt åt skogen.
Läs mer: =>

7/11-98
"De garvade åt mig när jag kom till jobbet, de tyckte jag liknade en terrorist med mina jympadojor, svart munkjacka och en stor palestina-sjal. Som dock egentligen inte är en äkta palestina-sjal utan en turkisk duk :-) inköpt i Turkiet. Sliten och underbart skön att vira runt ett blött, nytvättat hår en kall morgon. De skulle ha sett mig i bilen med solglasögonen på - då hade vi kunna snackat om att se ut som en tvättäkta terorrist. Ja, solglasögon för solen var så stark att jag var glad att jag hade dem kvar i bilen. Svinhalt var det - hela E18 var glashal. Många olyckor utmed vägen, tvärstopp ibland och då märkte man att det var halt när man skulle gasa på och köra iväg, slir..slir.. Fick höra senare under dagen att min svärdotter på samma väg totalkraschat sin bil men lyckligtvis klarat sig tack vare bilbältet." Tack och lov så klarade sig Ingela utan skador. Att bilen förstördes är en sak. Den går att reparera.
Läs mer: =>

7/11-99
"Just nu går det att plocka så mycket man vill från webbplatsen Art Today." Jomen...när jag började kika runt var det kanske inte så mycket att ha till grafik. Men det lät ju bra :).
Läs mer: =>

7/11-00
"BTW - jag läste att tyngd(lyftaren) Hoa-Hoa upprört menade att män inte kan ta ett kollektivt ansvar för att andra män misshandlar kvinnor angående de nya Kvinnofridsaffischerna. Greger Hatt har varit inne på samma tema såg jag i en artikel hos Manliga Nätverket. Hans Kasper URF (samt till nyligen även en FRISare) sade i Rapport igår
- barn har ingenting med det här att göra.
Hmmm...så män kan inte ta ett kollektivt ansvar? Min mening är att VI ALLA MÅSTE ta ett kollektivt ansvar. Så barn har inget med denna problematik att göra? Jo, det är BARNEN som även drabbas när män misshandlar kvinnan/mamman. En dansk* undersökning som omfattade 400 barn från misshandelshem visar att barnen far illa, mycket illa av att modern misshandlas. 85% av dem hade varit i samma rum där misshandeln begåtts och ytterligare 13% hade varit i ett rum bredvid/hört misshandeln. Mer än vart tredje barn hade varit närvarande när mamman hotats till livet. Många barn får svåra skuldkänslor och tror att de är medskyldiga till föräldrarnas bråk. Pojkarna kan börja identifiera sig med pappan som slår samt flickorna kan ta efter mammornas sätt att *förneka* våldet. Ett farligt socialt arv. Ett barns rätt är att slippa dylikt!"
*Källa: Sista slaget - Margreth Eklund-Moroney
Barn har visst någonting med det att göra, i allra högst grad då det är de som drabbas värst.
Läs mer: =>

7/11-01
"För att återknyta till det jag skrev om den 31/10-01. Jag såg programmet Offer och förövare igår, del 1. Det går i repris den 11/11. Missa inte det! Jag tycker det var strongt gjort av de män som gestaltade förövarna. Jag hoppas inte att någon inte kan hålla isär dessa roller. Ett fall berörde mig djupt, inte för att det gav mig förståelse och sympati för mannen som utövare. Nej, jag tänkte mer på hans offer, som säkert inte lidit färdigt. Det var en far, som förgripit sig på sin dotter under tiden hon var 7 till 9 år, som uppenbart inte förstod hur illa han måste ha gjort henne. Nej, han fällde någon kommentar om att hon säkert inte mådde så dåligt, det verkade inte så menade han på. Men hallå! Någon hemma? Denna far kommer säkert, när han avtjänat sitt straff, kräva umgänge med sin dotter - säkerligen mot hennes vilja, för sin egen skull. Varför känner jag igen mönstret? Han menade på, om jag tolkade saken rätt, att han inte var psykiskt sjuk och att han hade begått övergreppet berodde på att han mått dåligt, haft taskigt jobb osv. Jag hade svårt att känna empati för någon av de som skildrades. Men däremot hoppas jag att de alla får vård, så att de inte upprepar sina övergrepp. Jag hoppas att de, någon gång i framtiden, kan leva ett normalt liv. Frågan är om barnen någonsin kommer att kunna göra det. Nästa tisdag kommer del två, som just handlar om offren - barnen." Varför känns detta ovan igen. Åter och åter igen.
Läs mer: =>

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being around.
Help me get my feet back on the ground,
Won't you please, please help me.
Beatles

6/11-02

Det är roligt att göra den dagliga återblicken. Det är ändå fem år som ska sammafattas under ett år. Så var projektet tänkt – från början. Jag har ingen aning om hur slutet blir. Jag har tammesjutton skrivit om ALLT. Nå, en stor överdrift. Men det känns så ibland. Allt går igen. Ingenting verkar vara nytt under solen. Varför förvånar mig inget längre? Det blir lite tjatigt kanske, i längden. Men ett genomgående tema är orättvisor, abuse mot kvinnor, barn, djur samt dito på nätet.

Mycket minnen väcks. Både roliga, behagliga och tråkiga. Tro för den skull inte att hela mitt liv ryms här. Det är så mycket mer än så! Det är mycket jag inte skriver om, för att jag inte vill. Det är väldigt få som IRL når ända in bakom den skyddande muren jag rest, än mindre URL. Det är mycket jag skulle vilja skriva om, men avstår. Allt behöver inte dras in absurdum. Det här är nog en opersonligt personlig dagbok.

På tal om solen. Vilket underbart väder det var i går. Jag bara njöt. Solen kändes uppfriskande. Stimulerande. Inspirerande. Angenäm. Behaglig. Livgivande. Värmande. Uppiggande. Energigivande. Tänk om solen försvann? För gott! En smak av detta kom när solen gick ned i går och kylan kom omedelbart. Både ute och inombords. Mörker går an. Kyla är värre.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/11-97
"Någon frågade varför jag är så snar att ta fram *skjutjärnet*? Erkänner att jag skjuter först och frågar sedan vad det än gäller dvs jag är synnerligen sannerligen spontan. Men oftast har jag inga som helst problem med detta! 8 år som fackligt aktiv gjorde inte saken bättre eller att jobba i en mansdominerad miljö i 8 år och försöka hävda sig :) vilket iofs gick alldeles utmärkt. Sedan hade jag min storebror, som tyvärr är död nu, som jag fick fajtas emot i kampen om uppmärksamhet m.m., long story make it short please :-D dvs den tar vi en annan gång... Jag reagerar oerhört starkt mot orättvisor i samhället, övergrepp på barn och djur samt abuse på Internet. Jag är som en Terrier då, fast min favoritras är ju EN TUNG SUND NEWFOUNDLANDSHUND :) flegmatiska, coola och underbara! Vem kan tro att jag är Våg? Diplomatisk, undanfallande och mesig?" Orättvisor triggar mig. Rätt ska vara rätt. Övergrepp på barn och djur är fortfarande det värsta och lägsta en människa kan sjunka till att utföra. Abuse på nätet är oxå en sak som jag tycker går fetbort.
Läs mer: =>

6/11-98
"Jag var en av de barn födda 1953 som ovetande kartlades i projekt Metropolits;" Deprimerande läsning. Livet blev inte som jag tänkt mig. Men vem eller vilka kan säga så? Enbart de som är födda med en silversked i munnen samtidigt som de seglar på en räkmacka. De tillhör dock inte min umgängeskrets.
Läs mer: =>

6/11-99
"Äntligen ska det lagstiftas i försök att att få jämlikhet avseende löner - hoppas inte borgarna sätter käppar i hjulet nu. Inte en dag för tidigt! Plutten Perssons aktier steg betydligt i mina ögon för detta förslag. Arbetsmarknadens partner har ju inte lyckats med detta och iofs är väl inte det så underligt. Man behöver inte ha IQ Fiskpinne för att förstå varför. Hur många kvinnor finns representerade hos "arbetsmarknadens partner"? Varför tjänar (enligt statistik från SCB) en man i genomsnitt 4900 kr mer i månaden än en dito kvinna? Det ska vara lika lön för lika arbete, kompetensen ska avgöra - inte könet eller födelseland. Ja, det är ju så tyvärr att invandrare behandlas likt kvinnor i detta hänseende. Ska det vara så svårt? I seklets skälvande sista timmar :). Skam att gå in i ett nytt århundrande och ha detta i bagaget." Det finns fortfarande med i bagaget. Vad har egentligen hänt? Nada!
Läs mer: =>

6/11-00
"Annica Tigers memoarer lär aldrig tryckas! Men en kort resumé över tiden på nätet kommer här!" Kan kanske vara intressant för nyfikna? Klicka på länken nedan och läs hela resumén. Jag får väl göra en uppdatering snart :).
Läs mer: =>

6/11-01
"Ha en trevlig dag idag! Take care!" Jag säger detsamma även idag.
Läs mer: =>

Vad kallar man en gris med kläder på sig?
Älskling.

5/11-02

Cleo! Värsta orden! SVT presenterar guldkorn ibland. Cleo – underfundig och smårolig. Värsta orden – intressant och tankeväckande. Jag är glad över att bara ha kanal 1,2 och 4. Det räcker. Det räcker gott. Tiden kan spenderas på ett bättre sätt än att sitta klistrad framför en fyrkantig burk. Jag brukar ofta fundera på hur Smulan upplever oss när vi sitter framför TV:n. Hon "ser" inte det vi ser. Hon kan reagera på ljud från TV:n, exempelvis när jag kikar på Veterinärerna – men än har hon aldrig lyckats lokalisera ljudet. Eller så gör hon det illa kvickt och ignorerar källan. VaFan, matte och husse måste vara helt knäppa i huvudet som sitter och glor på den däringa låddan :). Sånt skulle aldrig en klok och intelligent hund göra?

Ska man inte våga klicka på länkar för att hämta skickade e-kort? Jag misstänker att det inte bara är svartsjuka äkta makar/sambos som kommer att tycka att detta är hiskeligt roligt. Vem minns inte Netbus? Tråkig utveckling. Kan inte energin läggas på saker som är nyttiga istället? Än en gång! Klicka INTE på okända bifogade filer. Nu får man kanske tillägga – Klicka INTE på okända bifogade länkar?

Så kan det gå när inte haspen är på. Gissa vem som nästan höll på att garva läppen av mig när jag kom hem sent i går och fick besked av B. att Farmen har sparkat ut Blondie och hans "knähund". Väntat! Kan det bli värre nu? Tror inte det.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/11-97
"Vad denna för mig helt främmande kille ville med sitt mail förstår jag icke förutom att bara vara dj*vlig." Än i dag förstår jag inte vad killen ville. Egentligen.
Läs mer: =>

5/11-98

  • Sunna - klitoris punkteras med ett vasst föremål.
  • Klitoridektomi - delar av klitoris och/eller förhuden skärs bort
  • Excision - hela klitoris skärs bort och intilliggande delar av de inre blygdläpparna skärs bort
  • Infibulation - klitoris och de inre blygdläpparna avlägsnas och köttet i de yttre blygdläpparna skärs bort. Huden sys ihop och bara en öppning på några millimeter lämnas där urin och menstrautionsblod kan passera. Innan första samlaget används ett rakblad för att öppna direkt innan penetration.

"Totalt i världen beräknas 127 miljoner kvinnor vara könsstympade. Varje år får c.a 5500 flickor OM DAGEN genomgå denna könsstympning, nästan alltid utan bedövning och med dålig hygien vilket innebär att tusentals dör och de överlevande har smärtor livet ut förutan att de berövats sin kvinnliga sexualitet. Andra komplikationer är (förutom livslånga smärtor samt risk för dödsfall) svårt att gå på toaletten, svårt att genomföra samlag och föda barn. Blödningar, infektioner och sterilitet. Stopp i urinvägarna och njurbäckensinflammation. I Sverige lever minst 16000 könsstympade kvonnor och lika många är i riskzonen för att utsättas för en i Sverige, framförallt flickor från Somalia och Etiopien. Med sådana fakta känns det hårt och svårt, vi får inte glömma och gömma detta....Killarna får gasta hur mycket de vill om att vi är jämlika, vad hjälper det om de bidrar med de flesta och grövsta fördomarna. Fram för ett mänskligare samhälle. Där vi håller upp dörren om någon kommer efter oss - oberoende av kön. Där den som har råd bjuder - och inte bara för att han är kille. Där både han och hon delar på hushållsarbete och ansvar för barn, där bägge kan få en bra mix av arbete, karriär och fritid. Där ingens intresse, kunskap och fallenhet sorteras efter kön och/eller utseende. Där ett nej är ett nej, även om en kvinna säger det." Tänkvärda ord!
Läs mer: =>

5/11-99
"Antivåld-talare dömd för kvinnomisshandel På dagarna åkte mannen runt för Rädda Barnen i skolorna och talade mot våld. Sedan åkte han hem och misshandlade sin sambo. Mannen levde inte som han lärde och nu har han dömts till tio månaders fängelse, uppger Göteborgs-Posten." Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

5/11-00
"Operation Kvinnofrid har startat en ny kampanj! Den har redan börjat bli omdiskuterad. Men jag misstänker att de som *skriker* mest är de som har *dåligt* samvete. Vi andra vanliga normala kan kanske förstå budskapet och ta det till oss? Att det är barn med på bilderna är ju för att det är barnen som drabbas lika hårt/illa som de misshandlade kvinnorna. Ja - jag skriver kvinnor för än har ingen lyckats övertyga mig att problematiken med *mansmisshandel* är i paritet (till antal fall) med kvinnomisshandel." Det var fel personer som skrek mest.
Läs mer: =>

5/11-01
"Lilla bilen fick vinterskorna påsatta igår. När B. erbjöd sig att åka iväg och göra det kan man knappast tacka nej. Eller hur? Det kanske är lite tidigt. Men so what? Vintern finns runt hörnet, beredd att slå till. Men visst, vintern känns ganska långt borta, än knallar jag omkring i bara T-shirt om dagarna, hemmavid - ute i trädgården. Njut, så länge det nu varar!" Njae....T-shirt är nog inte det mest praktiska i år, vid denna tid.
Läs mer: =>

Män är likt:
Torg - stånd i alla väder.
Blommor - finast där dom står.
Vulkaner - sprutar när dom är heta.
Körsbär - antingen omogna eller alldeles för gamla.
Bakelser - först blir man kladdig sen tjock.
Svin - tur att vi tjejer är djurvänner.
Bin - man vet aldrig när dom sticker.
Bussar - missar man en kommer det alltid en ny.
Dass - upptagna eller fulla av skit.
Alvedon - man tar en och hoppar i säng.
Luft - man kan inte leva utan dem
(men man behöver ju luftombyte då och då)
Saxat från Aftonbladet

4/11-02

JAG SÄGER UPP MIG!!
Härmed säger jag upp mig som vuxen. Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och kolla på när grenarna rör sig i vinden. Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad. Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. Och ingenting bekymrade mig, allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för. Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag skall bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa alla räkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om. Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen.
Källa okänd

Begravning på nätet?

Saxat ur mail!

Så här skrev du 3/11-01
"Vad är det för likhet mellan en man och en blindtarm?
Den orsakade dig en himla massa smärta, och när den
väl är borta så upptäcker du att du inte behövde den."

Finns en annan variant åxo:
Alla vet att den finns men ingen vet varför....

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/11-97
"Puhh! Brun NewFoundlandshane bytes mot cykelpump :)."
Läs mer: =>

4/11-98
"Vintern år på ingång - eller intrång :). Välj själv!"
Läs mer: =>

4/11-99
"Jag har haft en råttbur (i ståltråd med minimalt nät) där i flera veckor och någon har tagit sig in och käkat upp osten men kommit ut via de minimala små rutorna. Jag har svurit och sagt till mig själv - käka på du bara så blir du tillräckligt fet så du inte kommer ut en vacker dag. Jag fick rätt :), igår satt det en liten mus där som ätit upp en ostbit lika stor som sig själv och kom inte ut genom de små rutorna i fällan längre." Den som gapar över mycket.....
Läs mer: =>

4/11-00
"Resten av dagen låg vi mestadels och slöade och hade det mysigt."
Läs mer: =>

4/11-01
"Den 19/12-97 skrev jag om ett litet kul program, stop.exe. Denna lilla programfil har jag haft på alla mina olika datorer, både hemma och på jobbet. Den har legat ute sedan december 1997. Hade det varit ett virus hade jag givetvis tagit bort det. Pronto! Vem vill ha virusfiler på sin burk. Jag har och har alltid haft virusskydd och scannar mina datorer regelbundet, samt inkommande mail. Rekommenderas! På Nodaddys sida så anklagas jag för att sprida virus från min hemsida och då avses denna lilla fil har jag förstått. Nå, som allting annat som påstås på den sidan, är det helt felaktigt. Har somliga aldrig hört sagan om pojken som ropade: Vargen kommer! Innan man går ut och anklagar folk för att sprida virus kanske man ska kolla upp om det överhuvudtaget stämmer, det man påstår."
Läs mer: =>

  • Vad säger www.antivirus.com? Jo, Joke programs are ordinary executable programs. They are added to the detection list because they are found to be very annoying and/or they contain pornographic images.
  • Symantec? Jo, This program is not a virus and will not perform any malicious actions on the computer. This is a "joke program." Joke programs attempt to display something humorous or pretend to perform a malicious action.
  • F-secure? Jo, Dessa är inte direkt virus utan skämtprogram som har virusliknande symptom. Skämtprogrammen sprids inte och har inte skadliga effekter. F-Secure Anti-Virus detekterar skämtprogram eftersom denna typ av program ofta förväxlas med riktiga virus.


3/11-02

Söt Tiger
Puss på näsan!
Vilken söt Tiger.
Ja, inte jag.
Men gose-djuret!
Såklart!
Eller ;-)?
Ha en bra dag!
*kram* Annica

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/11-97
"Women constitute half the world´s population, perform nearly two-thirds of it´s work hours, recivie one-tenth of the world´s income and own less than one-hundredth of the world´s property."
Läs mer: =>

3/11-98
"Nu är vintern här för snökäpparna har kommit upp utmed stora vägen här i samhället, dock får de av någon anledning aldrig stå kvar. Folk har antagligen så lite att göra här ute på landet att kvällsnöjet verkar vara att dels pricka och köra på dem med bilen eller helt sonika slänga ut dem på åkrarna. Wow, vad de måste känna sig som marodörer och tuffa :))), vilken kick de måste få. Nåja! Visar mer på deras brist på IQ då käpparna faktiskt fyller mer funktion stående utmed vägen än liggande i diket eller på åkrarna". Det finns kanske inte så mycket att göra på landet?
Läs mer: =>

3/11-99
"Halka och vinterväglag är något jag har stor respekt för." Yepp! Take care!
Läs mer: =>

3/11-00
"Smulan har börjat sitt höglöp. Nu är det cirkus hemma :). En in och en ut - aldrig mötas de två." Smulan är steriliserad. Nalle är död. Ingen cirkus mer med andra ord. Jag saknar det.
Läs mer: =>

3/11-01
"Jag läste för ett tag sedan en artikel i Svenska Dagbladet om Illustrerad Vetenskaps uppseendeväckande artikel om romer. Där utpekas romer som smutsiga, kriminella och lata m.m. Den var klart rasistisk, med omdömen som:
"För romer är det en sport att lura vita..."
"Deras omgivningar ser ut som soptippar, oavsett
om de är permanentboende eller kringresande..."
"Zigenarna avskyr varje form av registrering och fast arbete..."
"...de tjänar dem (pengar) genom att sjunga, dansa och spå..."
Men hallå! En vetenskaplig tidning som trycker sådan rasistisk dynga. Sju JK-anmälningar drog artikeln på sig samt Pressombudsmannen ansåg att artikel var "omdömeslös, fördomsfull och ohederlig". Justitiekanslern tänker inte göra mer än att fälla omdömet att "avsikten inte har varit att uttrycka missaktning för romerna". Jaså! Vad var avsikten med artikeln då? Varför blir jag inte förvånad?"

Läs mer: =>

Vad är det för likhet mellan en man och en blindtarm?
Den orsakade dig en himla massa smärta, och när den
väl är borta så upptäcker du att du inte behövde den.
Bonnie

2/11-02

Snart börjar Robinson. Jag känner en som deltar i år. Fast känner och känner är kanske lite övermaga att påstå. Vi är med på samma mailinglista. Det ska bli kul i alla fall att ha någon att relatera till i programmet. Jag hoppas det blir en bra omgång. Jag har förlikat mig med konceptet och tycker att det är skaplig underhållning. Ett socialt spel.

Farmen är en billighetsvariant, minst sagt. I år verkar Farmen enbart bestå av idioter, den ena värre än den andra. Blondie, killen som tror att han är en alfahanne av stora mått, skäller på Marie och kallar henne för dum blondin och bitch. Snacka om att kasta sten i glashus. Inger, självutnämd bondmora, får mig att skämmas för mitt eget kön. Nu måste jag se skiten bara för att se hur de kommer att reda ut detta. En sak undrar jag över. Förstår de inte att de filmas kontinuerligt? Eller slappnar de av så in i milda grad att det är deras oförställda jag som visas? Hemska tanke! Oavsett hur klipparna väljer och vrakar när de sätter samman programmet så går det inte att bortförklara det som visas. Jag skulle hur som haver inte vilja umgås med de flesta av Farmen-deltagarna, om så bara för några veckor. Hade jag varit tvungen att vistas i samma sällskap hade jag tackat för mig för länge, länge sedan. Om så det vore tio mil att gå genom skogen för att nå närmsta väg :). Men miljön är underbar. Såååååååååååå vill jag bo! Så vill jag leva. Så vill jag dö.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/11-97
"Slöade hela dagen igår och tänker så göra idag också."
Läs mer: =>

2/11-98
"Hade en underlig dröm igår morse, jag vill nog inte tolka den närmare om jag tänker efter. Jag var fånge hos maffian (????), visste ej om jag skulle dödas eller släppas. Alla väntade på något/någon och tiden stod still. Jag visste att jag förmodligen skulle dö och det var en hemsk känsla. Dock lyckades jag fly på något sätt (????) och hade hela *packet* i hälarna. Vaknade när jag befann mig jagad och desperat i en mörk källare - nästan skön känsla att vakna då och inse att det vara var en dröm..." Jag har inget otalt med maffian, vad jag vet :).
Läs mer: =>

2/11-99
"Det är inte alltför avlägset och många år sedan detta nedan stod i skolboken "Vår folkundervisning från medeltid till enhetsskola" skriven av undervisningsrådet tillika landshövdingen Ruben Svensson:
<citat>
Flickor af naturen fodra mindre rörlighet, och deras göromål äro av den beskaffenheten, att de, så länge de räcka, fodra mindre tankeanspänning....
<slut citat>
Enligt tidningen Nya Tider utgiven av Folksam så säger Karin Redelius, doktorand i pedagogik vid Idrottshögskolan i Stockholm:
<citat>
Den manliga normen är ännu förhärskande. Samhällets sätt att fördela sina resurser till idrottsrörelsen har en oacceptabel snedfördelning, flickar och kvinnor värderas lägre. Många företag som sponsrar idrotten har samma synsätt, den manliga aktoriteten vinner företräda och gynnas på kvinnornas bekostnad.
<slut citat>"
Tankeväckande!
Läs mer: =>

2/11-00
"Föreningen Pedofilgruppen. En dansk journalist infiltrerade dem under 11 månader. Detta danska nätverk har en hel del svenska medlemmar. Pedofilgruppens ledare hänvisar till att en ansvarig pedofil rättar sig alltid efter barnens önskemål!!!!! Barnet och den vuxne är ju vänner!!!!!! Jatack - jag tror att barn klarar sig utan dylika vänner. Många pedofiler verkar tro att de inte gör barnen illa!!!!!! En av männen, 60 år, skröt vad han hade gjort med barnen!!!!! I en film som cirkulerade i detta nätverk hade en svensk pappa sex med sin då 8:åriga dotter. Vi andra normala vet ju att barnen far mycket, mycket illa. Många får skador för livet både fysiskt och psykiskt. Pedofiler är även ofta utövare av incest. Problematiken idag är att många mansgrupper hävdar att kvinnor anmäler männen på falska grunder. Ett och annat fall kan kanske härledas till detta, men inte alla rakt av alla kategorier. Om vart tionde barn (enligt Norra Magasinet) drabbas av detta så torde inte alla anmälningar vara falska - enkel matematik. De incestanklagade fäderna har en favoritadvokat, Kerstin Korttii som vad jag hört stämmer dem som ligger bakom anmälan om hon engageras av en klient som blir anklagad för incest av sociala myndigheter och begär skadestånd i en civilprocess. Radikalt må jag säga. Hur många vågar anmäla numera? Hur många barn får lida i onödan numera? Vad jag har hört från förtvivlade mödrar så måste nästan mannen ertappat in blanco dvs. på bar gärning numera för att de ska fällas. Jag beklagar om det är så! Jag beklagar det verkligen - för barnens skull." Barnens väl och ve hänger väl i skogen, likt deras vilja?
Läs mer: =>

2/11-01
"Jag får många konstiga mail. Ibland kan jag relatera dem till något jag skrivit om på någon av mina sidor. Att skriva om feminism och andra ämnen ur ett rent kvinnoperspektiv verkar väcka många känslor hos en del. Varför jag fick just detta nedan förstår jag inte ens. Ibland undrar jag vart somliga har hjärnan, i huvudet eller i ollonet. Hur kan man skicka dylikt till helt främmande människor.
email = xxxxxxxx.oystein@xxxxx.com
name = oystein
subject = Kontakt!!
field0_alder = 34
Jag söker tjejer i ålderen 20-60 som är intereserat av å kunne knulla i flera omgånger. Ingen Toa/kiss og Sm Kom gjerne hjem til meg på helgene eller etter tidsbestemmelser med meg. "
Jagmenarjubaravarförskullenågonsändamailsomovan?
Läs mer: =>

Det är bättre att ställa frågor
och verka okunnig - än att förbli det.

1/11-02

Minns i november den ljuva september.....
November låter så vintrigt. Kalla fakta!

Men det är ingen idé att förbanna mörkret. Tänd ett ljus istället. Fast gör inte som i Örebro, sätt ljuset direkt på ett träbord i närheten av en deoflaska och glöm sedan bort det. Så var det med den exploderande datorn. Jag misstänke att det var något dito, för inte kan en dator bara hux flux explodera. Visst kan en dator börja brinna, men ej implodera eller explodera. Du dammar väl av den regelbundet inuti? Det finns till och med anpassade dammsugare för detta ändamål. Men det duger gott att bara öppna burken, kolla läget och kanske blåsa lite rent om det finns mycket damm i innanmätet. Fast kom inte med några klagomål till mig om ni inte får ihop den sedan :).

Jag tänder en brasa och stoppar med glädje en eller en annan pinne däri. Det är mitt sätt att bejaka mörkret. Mörkret skrämmer mig inte. Mörkret är tvärtom som ett värmande och skyddande täcke. Braskaminen är det jag kommer att sakna mest. Jag har sett att det finns elektriska fejk-kaminer. Men inget kan ersätta den ljuvliga doften av brinnande ved och ljudet när veden knastrar och sprakar, kanske i protest mot att bli uppeldad. Vem vet vad en vedbit rymmer. Känslor? Tankar? Kosmos? Det sistnämda knyter an till en diskussion på en mailinglista. Jag vill oxå ha ett starta eget-bidrag för att prata med stenar och träbitar. Andra kan få prata med djuren :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/11-97
"Var alltid ärlig! Sanningen har en tendens att alltid *krypa* fram. Säger man sanningen behöver man inte hålla reda på vad man sagt eller ej :^)" Så sant som sagt.
Läs mer: =>

1/11-98
"Bilen har redan fått *vinterskorna* på. Det är en kul historia i sig, redan förra helgen åkte *vinterskorna* till Volvon på av misstag kan man lugnt säga. Iofs så var avsikten god :)))), men ack så fel det blev. Grundorsaken var en reklamsnutt på TV för vinterdäck som misstolkades av en viss person *ler*, så han trodde på allvar att det skulle bli snö och kallt och eftersom jag har lång resväg så var ju tanken god." Jag minns det än. En reklamsnutt :-).
Läs mer: =>

1/11-99
"Embryot till denna p-spruta har funnits i många herrans år. Jaså säger du kanske lite förvånat! Ja, anledningen till att det tagit så lång tid att ta fram denna p-spruta för män har varit att progesteronet visserligen radikalt har minskat produktionen av spermier men även haft en liten bieffekt ibland - sexlusten har avtrubbats. Vilket i sin tur kompenseras med att blanda i en dos testosteron - men avvägningen har tydligen varit svår att hitta. Förlåt en liten reflektion! När p-pillret togs fram för kvinnor var det lixom inget snack om att det skulle förfinas och förbättras pga dess ibland negativa effekt på den kvinnliga sexlusten (bland många andra negativa effekter). Visst - en del märker dessbättre positiva biverkningar men många får tyvärr negativa dito, oavsett vilket medel de testar. Men den forskningen har väl aldrig haft prio ett - som vanligt :). En stake ska stå - annars är det katastrof men vice versa verkar det inte vara så noga med - jag nämner bara Viagra ;-)."
Läs mer: =>

1/11-00
"Vem minns inte Rissnefallet? Det har jag skrivit om förut i Reloaden. Men det fallet var inget unikum. Tre män förgrep sig på en 15-årig flicka i Herrljunga i somras. Nu har domen kommit från hovrätten. Männen dömdes för sexuellt utnyttjande - ej våldtäkt. Flickan blev nedknuffad i baksätet på en bil och männen våldtog henne. Det kunde inte bevisas att männen använt våld eftersom flickan var kraftigt berusad. Hennes uppgifter om våld ansågs vara alltför vaga och osäkra. Krönikören hade en snusförnuftig formulering, som nedan:
– En man som misshandlas på väg hem från krogen tvingas inte genomlida att brottsrubriceringen mildras för att han var berusad. En kvinna som blir våldtagen måste behandlas med lika mycket respekt."

Läs mer: =>

1/11-01
"Det jag skrev igår både upprörde och berörde många. Men det är i den verkligheten vi lever i. Många barn far illa."
Läs mer: =>


<---- Till mitten av månaden.

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,