Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

19/6-03

Hemresa. Tråkigt!

Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/6-98
"Sänder dock en tanke till dem som kommer att uppleva bråk och fylla, oavsett om det sker publikt eller i hemmen. Speciellt barnen då! Förstår inte vuxna människor att barn far illa av att uppleva sådant? Barn behöver lugn och trygghet. Barn ska inte behöva se sina föräldrar i sådant *skick*. Gammalmodig? Ja, kanske det!"
Läs mer: =>

19/6-99
"Internets Greta Garbo :) var det någon som kallade mig igår *vinkar*. Är mer van att kallas Internetmormor förstås. Det epitetet kan jag mer identifiera mig med. Men å andra sidan, jag är ingen linslus och trots min *öppna* dagbok är de inte många av nätets innevånare som kan säga att de känner mig mer än till ytan. Gott så! Jag har en stor integritet! Typ - mitt hem är min borg! En vid sfär av avståndstagande! Få kommer innanför dessa murar om de inte förtjänat detta! Tyvärr ger alltför många upp *skrattar* ;) innan de *släpps in* innanför murarna, tråkigt nog. De som känner mig sedan länge kan nog inte se/märka skillnad på mig nu och hur jag var 1995, innan jag började bli aktiv på nätet. Jag är samma gamla Annica som förut men nätet är inte samma gamla Internet som förut. Det har hänt mycket på dessa år :), det sägs att på ett vanligt år så ryms 7 Internetår och det kan nog vara sant. Utvecklingen har gått med raketfart och det är nog inte bara i positivismens tecken *ler lite skevt*."
Läs mer: =>

19/6-00
" Mig skrämmer ingen till tystnad. Tvärtom!" Nej, inte ens John Rogerg, trots alla sina försök, kan skrämma mig till tystnad.
Läs mer: =>

19/6-01
"Det roliga i kråksången är att det verkar vara väldigt ensidigt det här med yttrandefriheten, från deras håll. Det mailas till abuseavdelningar och anmäls till Datainspektionen, som hittills vad jag vet har lämnat anmälningarna utan påföljd. Fågel Fenix anmäldes bara för att de angett källan till en artikel, Nahojs Veckans Pucko anmäldes, min Dagbok anmäldes, likaså Kimberleys sida och flera andra sidor har anmälts av medlemmar ur extrema mansgrupperingar, bl.a då Föräldrar i Sverige (FRIS). Undra sa flundra om inte kvinnofridskampanjen oxå anmäldes till Datainspektionen, hur som haver polisanmäldes den. Big ?. Syfte? Mail sändes á la masse i våras till Roks web-hotellsprovider, bara för att den, enligt mansrörelsen då, fysiskt innehöll en könsnedvärderande sida och uppmuntrade till att stödja den ena parten ekonomiskt. Mail sändes á la masse även till Passagens abuse för att klaga på KOBRAS hemsida för att få bort sidan (den innehöll det ovan angivna uppropet till en insamling). Jag blir kritiserad för att jag abuseanmäler/anmäler till Datainspektionen Nodaddys sida (avsnittet under Debatt), som är rena rama uthänget och till stor del består av förtal och en massa fabricerade lögner. Men hallo! Logik efterlyses? Vi kvinnor påstås sakna sådan, men jag vet inte jag :)."
Läs mer: =>

19/6-02
"Jag kan varmt rekommendera "Mitt förbjudna ansikte" av Latifa som handlar om en ung kvinnas liv under talibanregimen. Läsvärd! Det är svårt för en annan att förstå vad dessa kvinnor fick gå igenom, rentav fortfarande får gå igenom. Ta bara detta; kvinnounderkläder fick ej säljas i butik. En vän av ordning undrar då förstås hur sjutton de gjorde för att anförskaffa nya trosor? Inga kvinnor fick studera eller arbeta utom hemmet. Inga kvinnor fick läkarvård om det gällde exempelvis gynekologiska åkommor. De kvinnor som tidigare vårdat dem fick inte längre arbeta. Manliga gynekologer – otänkbart. Det var förbjudet att vissla (sic!) eller att använda visslande vattenkokare. Den unga kvinna som talade med en ung man utom familjen var tvunget att gifta sig bums med den unga mannen. Otroligt, men sant. Extremt, men jag tror att det finns många kvinnor på andra ställen på jorden som lever under liknande förhållanden. Inte synas, inte höras. Kvinnoförtrycket har bara olika förklädnader. Det finns även här i Svedala, men under andra former."
Läs mer: =>


18/6-03

Sol och bad.

En mormor är en som hela släkten
har kommit ut genom. Då är det
väl inte så konstigt om hon
är lite sladdrig i skinnet.
Kristina, 7 år
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/6-98
"Tänk - nu går vi mot mörkare tider igen ... depp depp." Optimisten talar :))).
Läs mer: =>

18/6-99
"Solat har jag gjort i tre dagar nu, jag tycker egentligen inte om att sola :) - kan inte ligga still och vill gärna blöta mig/bada titt som tätt för att stå ut. På tomten har jag *riggat* en kall dusch, så jag kan kyla av mig med jämna mellanrum. Men jag tycker om att bli/vara solbränd så det är bara att välja, man får ta det goda ur det onda. Grannarna tycker nog kanske att jag är lite underlig som lika ofta går omkring och *solar* som att ligga i solstolen. Rastlös är rätt ord hur som haver. Men det gamla talesättet gäller fortfarande - den som vill bli fin får lida pin. Men här går vi svenskar, blekfisar och blekansikten och gör allt får att få lite solbränna och bli läckert bruna. Människor som är till naturen bruna *naturellt* kan däremot bli utsatt för rasism även här i lilla Svedala. Hur går den ekvationen ihop? Jag förstår inte den logiken eller icke-logiken. Är det inte lika snyggt och läckert att vara det naturellt?"
Läs mer: =>

18/6-00
"Det är kul att det finns så många positiva människor på nätet, de man märker mest tyvärr är ju annars knäppskallarna som brer ut sig." Tjae...jag behöver nog inte säga vilka jag avser med detta ovan?
Läs mer: =>

18/6-01
"Jag blev delvis bönhörd. Det kom lite regn igår, men alldeles för lite. Bara sex procent av världens innevånare använder Internet (TT). Resten (94%) har inte tillgång till Internet alternativt anser sig inte ha något behov av detsamma. Det är ganska tänkvärda siffor. De ger lixom en annan dimension åt det hela."
Läs mer: =>

18/6-02
"Jag slumrade till i värmen i går efter lunch. Drömde intensivt. Drömde oroligt. Vaknade svettig. Ja, jag drömde till och med att jag skrev här i dagboken och refererade det jag drömt. Nå, det tänker jag nu inte göra, även om drömmen i sig var ganska lättolkad."
Läs mer: =>


17/6-03

Sol och bad.

Du står inte bara i ansvar för vad du säger utan också för vad du inte säger.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/6-98
"Bikini nedpackad enligt order i arbetsväskan idag. Säger bara - månne det inte bli utomhusbad *skratt*." Sydpoolen i Södertälje var kul.
Läs mer: =>

17/6-99
"Det verkar bli en solig dag i dag oxå - så ha det bra! Passa på och njut, man vet inte hur länge det varar."
Läs mer: =>

17/6-00
"BRÅ lade fram en rapport om att fler och fler fall av barnmisshandel anmäls. Det var ju inte helt förvånande att förövaren oftast är en man och dessutom en man med tidigare historia av våldsbrott. Snacka om att ha förverkat sin rätt till föräldraskap. Men föreningen FRIS har väl annat för sig än att ta sådana här varningssignaler på allvar? Jag undrar fortfarande vad de avser med epitetet "olämliga föräldrar" ;)."
Läs mer: =>

17/6-01
"Det fortsätter att vara livat i luckan nere i Göteborg. Varför inte sätta in tårgas och vattenkanoner mot de ligister som enbart är ute i syfte att skada eller varför inte kalla in militär. Det är väl bättre än att polisen ska tvingas dra vapen i nödvärn. Jag avundas inte polisen som riskerar sina liv i tjänsten. Vilken annan yrkesgrupp skulle tolerera att få gatstenar kastade på sig på jobbet? Vi andra ropar på polisen. Vem ska polisen ropa på? Fast, oss emellan, den uppkomna situationen i Göteborg kommer sedermera säkerligen användas av polisen som argument i framtiden gällande resursfördelning och befogenheter in absurdum."
Läs mer: =>

17/6-02
"Jag har problem med en kvinna som sänder Sircam-virus á la masse. Igår fick jag hela femton (15) infekterade mail från henne. Det är tur för henne att jag inte är ett dugg intresserad av att läsa i de attachade filerna. "Den färdiga enkäten", "Bokens Budskap", "Verserat", " Margaretha Jonssons enkätundersökning" med flera liknande bifogade filer verkar inte särskilt spännande – nej, inte ens "Sortering av intervjumaterial" kittlade min nyfikenhet. Det går inte att trycka på Reply och försöka informera henne om hennes tillstånd. Nej, då studsar mailet bara eftersom hennes quota är överskriden. Det är väl x antal andra som gjort samma sak och *kloggat* igen hennes mailbox. Det blir väl till att kontakta hennes abuseavdelning om jag får fler mail. Varför skaffar sig inte folk ett virusskydd?"
Läs mer: =>


16/6-03

Bulgarien - kontrasternas land.

För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/6-98
"Det var mittuppslaget som visade en isbjörnhonas sorg över en av sina ungar som dött. Honan och den andra ungen satt två dagar och sörjde, ja det såg så ut på bilderna faktiskt. Sedan försökte hon begrava ungen i snön med sina labbar. Riktig *snyftare* och en elogé till fotografen som fångat stämningen så fint. Och vissa påstår att djur inte har ett känsloliv. En del säger - det är ju BARA ett djur. Tror jag inte en sekund på, finns inget som heter BARA ett djur. En del av de hundar jag ägt har varit mycket kloka och haft större känsloliv, mer intelligens och förståelse än somliga människor."
Läs mer: =>

16/6-99
"På något sätt kan hon skilja från *när matte åker till jobbet* och *när matte är ledig* och det finns chans att haka på ;-)." Smulan älskade att åka bil, Nalle likaså.
Läs mer: =>

16/6-00
"Rusningstrafik. Pendeltåg! Jag hatar det! Hur orkar folk dag efter dag, år efter år? Vad rör sig i huvudet på alla trötta, till synes utslitna gråa människorna? Vad har de för drömmar? Vad har de för drivkraft? Vad har de för längtan? Vad åtrår de? Finns de bara till? Slit och släp? Eller ser jag mig bara i en spegel?"
Läs mer: =>

16/6-01
"Yttrandefriheten för privatpersoner på Internet ökade på tisdagen, allt enligt DN. Högsta domstolen friar företagaren Börje Ramsbro för att han på sin hemsida skrivit att ett par namngivna bank- och finansmän "totalt misslyckats med sina uppdrag". Jag tycker det är bra att PUL börjar ta form och framförallt att riktlinjer skapas för hur lagen ska tolkas. PUL ska inte strypa yttrandefriheten, men däremot skydda den enskilda personen. Det bör iaf vara andemeningen med PUL. Eller? Högsta domstolen har i sin dom i stället konstaterat att även kränkande eller nedvärderande yttranden på Internet ska tillåtas så länge syftet är "att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av större betydelse för allmänheten". Högsta domstolen slår fast att offentliga personer som bankdirektörer och politiker måste tåla kritik i sin yrkesroll, även om den framförs på privata hemsidor på nätet. Här kommer gränsdragningen att bli svår misstänker jag. Vad är en offentlig person? Vad är kränkande? Vad är nedvärderande? Vad är förtal? Vad är harmlöst? Läs mer om PUL här!" Pul, paragrafer utan logik. Ja, Ramsbrodomen var i sig riktig. Men den tolkas lite väl frikostigt.
Läs mer: =>

16/6-02
"Jag är 5.5 kilo lättare sedan tre veckor. Det är fem och ett halvt mjölkpaket. Jag undrar var de satt eftersom jag inte ser någon skillnad. I sommar hade jag tänkt försöka att gå ned några (eller många) kilon." 30 minus blev det totalt.
Läs mer: =>


15/6-03

Sol och bad.

Den som bekämpar monster bör se upp
så att inte också han blir ett monster.
Nietzsche

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/6-98
"Köper jag en liter sur mjölk på NK betyder det ju inte att NK bara säljer sur mjölk överlag." Tankar om programmet Kunskapslyftet. Jag hittade en kasset med programmet häromdagen i bokhyllan.
Läs mer: =>

15/6-99
"Nå - keep going! Annars en slö dag, solade någon timme, borstade busarna och tog några långa sköna promenader. En klänning åkte på för första gången denna sommar - som i sig verkar bli bra mycket bättre än förra årets. Men kan något bli sämre än förra årets sommar - egentligen?"
Läs mer: =>

15/6-00
"På kurs med Kurt!"
Läs mer: =>

15/6-01
"Är det skillnad på folk och fä?"
Läs mer: =>

15/6-02
"Jag tycker att straffen för rattfylla ska jämställas med mord eller mordförsök. Då kanske folk drog sig för att köra i fyllan och villan. För mord och mordförsök är vad det handlar om, även om det kanske inte finns uppsåt. Alla torde veta – när de är nyktra – att köra bil berusad kan leda till att man krockar med andra bilar och/eller kör på någon, vilket i sin tur kan leda till att ANDRA skadas eller dör. Den som inte vet eller ens förstår detta borde inte ens inneha ett körkort."
Läs mer: =>


14/6-03

Tvåstjärnigt hotell :). Nå, stjärnor hit och stjärnor dit.

Sorry if I looked interested. I'm not.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/6-98
"Ibland känner jag för att helt sonika *dra ned rullgardinen*, dvs koppla ur modemen för gott hemma. Ganska lockande vissa ögonblick då *ledan* gör sig påmind. Men det stannar bara vid en tanke än så länge? Internet för ju med sig så mycket positivt oxå. Sätta mig i en gungstol och virka, nynnandes någon Harry Brandelius låt ;). Fast först måste jag lära mig att virka och jag kan inga *stenålderslåtar*. Så där föll det projektet! Nej, jag tuffar nog på ett tag till i ren protest. Läste i Aftonbladets kvinnobilaga om någon ung tjej som tyckte att det var fånigt att 35-åringa tjejer klädde sig i jeans och jumpa pjuck. Tjoflöjt :) då _skulle_ hon se mig. 45 år och ofta klädd som en fjortis, trasiga jeans, t-shirt och ja just det - jumpa pjuck. Precis som om de unga har patent på livslust, klädstil, åsikter, attityder, sexliv och allt annat som håller en ung *ler ljuvt*."
Läs mer: =>

14/6-99
"Mitt hem är min borg säger en del, mitt hem är min *spegel* kan man oxå säga. Fast *funderar* - vilken bild skulle mitt hem ge folk? Ett rörigt/ostädat inre? Fast som vi oxå diskuterade mitt hem är inte riktigt mitt hem :(."
Läs mer: =>

14/6-00
"På kurs med Kurt!"
Läs mer: =>

14/6-01
"Orden finns, men de vill inte ramla på plats."
Läs mer: =>

14/6-02
"Jag vet nu att det finns flera som hängt med från början (eller nästan). Dessa killar (eller rättare sagt män) ska ha en tapperhetsmedalj. En virtuell *kram* får ni hur som haver av mig. Jag kan ju inte åsamka er den förlusten att inte få läsa mina rader under tiden ni äter morgongröten :). Även om jag tar lite *data-semester* i sommar kommer jag nog uppdatera som vanligt, lika mycket för min egen skull. Skrivandet är en vana. En vana som jag själv antagligen skulle sakna."
Läs mer: =>


13/6-03

Bulgarien!!!!

I'm busy. You're ugly. Have a nice day.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/6-98
"Funderar på att ta fram motorsågen och gå ut en natt och kapa grannens stora träd som vid lövsprickningen skymmer min parabol ;))). No more - video locked - här inte, dvs jag kan inte surfa via parabolen fast jag kan se på TV:n fast med lite *sparks* dvs vita prickar. Fast, värre *probs* finns ju jämfört med det. Alla krigshärdar i världen. Alla svältande barn. Alla naturkatastrofer. Så, jämfört med detta ovan är mina *probs* en fis i rymden :)."
Läs mer: =>

13/6-99
"Igår när jag var och handlade träffade jag en gammal arbetskamrat. Hon hade precis gått en kurs via komvux, webdesign. Hon var så ledsen för att den mot slutet hade *ballat* ur och nu var hon orolig för att det inte ens skulle bli några betyg efter genomgången kurs. Varför känner jag igen detta? Varför blev jag inte förvåndad över svaret när jag frågade vilket kunskapsföretag som arrangerat kuren - Limited Edition (se sidan om Kunskapslyftet)? Varför får detta fortgå?"
Läs mer: =>

13/6-00
"På kurs med Kurt!"
Läs mer: =>

13/6-01
"Nu är Oklahoma-bombaren avrättad! Blev livet lättare att leva för de överlevande offren och anhöriga? Känns det bra för samhället att få hämnas och begå, i princip, samma brott? Jag tror inte det! Måhända att han var, utan tvivel kan tyckas, skyldig till det hemska brott han begått, men jag tänker på resten av de som väntar i dödscellerna. Hur många av dem är oskyldiga? Nästan 100 stycken har under de senaste decennierna frigivits, då det vid resning visats att de är oskyldiga. Hur många oskyldiga som redan dömts och avrättats vet bara Gud. Inte oväntat nog har de flesta varit färgade. Döms man hårdare då? Är beviskraven mindre?"
Läs mer: =>

13/6-02
"Jag är inte så på hugget som jag var förut. Det saknas stundtals bett och klös i texterna. Jag orkar inte engagera mig lika mycket? Jag kanske börjar bli lite blasé? Allt är redan skrivet? Allt är redan sagt? Jag kanske inte har något att säga? Jag kanske aldrig har haft det?" Tandlös Tiger?
Läs mer: =>


12/6-03

Yisses!
Nu börjar jag bli nervös.
Min kropp har fattat att jag ska upp i luften snart.

Då bär det iväg! Katinka och jag far till Bulgarien. Första riktiga semestern på femton år!!!!! Nervös är bara förnamnet. Jag tycker _inte_ om att flyga. Jag tycker _inte_ om att flyga. Jag tycker _inte_ om att flyga. Jag tycker _inte_ om att flyga. Jag tycker _inte_ om att flyga. Jag tycker _inte_ om att flyga. Men det skulle ta lite tid att cykla ned :), så alternativen är få. Jag behöver inte bekymra mig om hundvakt numera. B. han kan ta hand om sig själv. Jag misstänker till och med att han tycker att det ska bli mysigt att få vara gräsänkling så där i sin andra semesterveckan. Han reder sig. Han ville inte hänga med, så valet är hans. Jag har skaffat hemsidesvakt däremot. Katinkas make får ansvaret att se till att inget otillbörligt händer på mina hemsidor. Det är inte säkert jag hittar ett bra Internetcafé att själv kolla anslagstavlor och annat. Men gör jag det kanske jag skriver några rader i Reloaden från och till även under semesterveckan. Så hav hopp :). Jag återkommer. Ha en underbar vecka. Jag sänder en cyberkram till er alla. Vänner och ovänner. Ni är alla underbara, på ert eget sätt. *tigerkram*

Hälften vågat, hälften vunnit!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/6-98
"Igår var det en som sa till mig att du är en *Internetmormor*. Hur man ska tolka det är upp till var och en ;), men min kommentar är att inte känner jag mig sååååååååååååå gammal *ler brett*. Inte heller skulle jag platsa i en frågespalt på Torget eller Passagen som "Mormor på Internet", svaren skulle nog _inte_ bli särskilt änglalikt mormorsljuva. Det roliga i kråksången är ju att jag in facto IRL är mormor. Har en liten dotterson på två år, Linus (ja, ni vet på linjen), otroligt passande namn."
Läs mer: =>

12/6-99
"Fast hur han kände igen mig undrar jag fortfarande över? Jag skulle aldrig ha känt igen honom trots att jag sett ett kort på webben på honom."
Läs mer: =>

12/6-00
"Jag sköter tvätten hemma, tvättmaskinen är ju så pass komplicerad :), en hel del rattar och knappar att hantera för ett teknikfreak. Jag har god koll därav vilka plagg som finns inom familjen, av naturliga skäl. Efter en tvätt igår återfann jag ett par snygga damstrumpor - icke den typ jag skulle köpa hur som haver. Härkomst okänd :). Jag gick ut till B. som stod och snickrade på en väderkvarn och hade strumporna i nypan och undrade vad/vart/hur/vem/när osv :), mer av nyfikenhet enbart. Han visste inte heller, muttrade typ att de måste ha legat i någon kasse och därav hamnat i tvätten. Ett olöst mysterium med andra ord *flinar*, fast känner jag B. rätt kan det mycket väl stämma. Jag undrar hur samma scenario hade upplevts/sett ut :) i andra familjer?" Ja, vad kom de ifrån :)))?
Läs mer: =>

12/6-01
"Den eftersökta juvernybildningen är en elakartad (mailign) tumör utgående från mjölkkörtelepitelet. Risk för avsättning av dottersvulster (metastaser) föreligger." Ja, med facit i hand vet jag nu att de avsattes i lungorna.
Läs mer: =>

12/6-02
"Syns du inte, så finns du inte.... En del finns nog inte ändå....på riktigt :)."
Läs mer: =>


11/6-03

En del ser skära små elefanter.
Jag ser svarta och grå kaniner. Varför kryllar det av dem på Thorildsplan? Otroligt att se dessa små krabater vimsa runt på de små gräsplattar som finns, omringade av storstadstrafiken. På tal om storstad. Det kan bara vara i Sverige som en stor folkmassa står och gymnastiserar till musik utomhus i en park. Rålambshovsparken var en riktig upplevelse. Synd att jag bara passerade förbi. Men Stockholm är en underbar sommarstad.

Vad är en man som saknar 99% av sin hjärnkapacitet?
Kastrerad! ;-o)

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/6-98
"Sätt gärna på mig, men sätt dig inte på mig! Fritt efter Jonas Gardell, beskriver ganska bra :) läget. Jag anses vara rak på sak, på tråkiga möten där alla sitter allvarliga kan jag vräka ur mig vad som faller mig in :), men sådan är jag och de flesta som känner mig tar inte illa upp. Jag är spontan, rak och enkel - någon som dj*vlas med mig ska _inte_ räkna med att jag sväljer allt utan att reagera. Sedan om jag överreagerar ibland är en annan femma :o), kort stubin och spontanitet är en farlig kombination."
Läs mer: =>

11/6-99
"Med en lögn kommer man långt, men inte tillbaka!"
Läs mer: =>

11/6-00
"Ord betyder så mycket. Ord man säger. Ord man inte säger. Ord kan missbrukas i egna syften." Om ett ord inte finns, finns företeelsen då?
Läs mer: =>

11/6-01
"Ha en trevlig dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

11/6-02
"Jag fick ett tips via mail. Det vill jag dela med mig. Många använder Outlook vad jag kan förstå. Alla har inte virusskydd, annars skulle inte virus spridas som en löpeld. Ett tips till dem som snålar in på skydd – i dessa virustider – är att skapa en ny kontakt i adressboken. Som namn ange vad som helst – förslagsvis 000 – och skriv inte in någon e-mailadress. Om ett virusprogram sedan försöker att skicka mail till alla dina kontakter i adressboken visas ett felmeddelande om att mailet till 000 inte kan skickas. Otestat. Bör funka. Dock är det inget heltäckande skydd. Skaffa ett bra antivirusprogram. En investering väl värd pengarna." För övrigt var inte dagens anteckningar något för kräsmagade :).
Läs mer: =>


<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,