Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till dagbokens början

<---- Till mitten av månaden.

10/6-03

Ljusblå trosor! Snyggt? Nej, men vad gör man? Två mörkblå badhanddukar missfärgade hela vit-tvätten. Jag borde ha räknat ut det kan tyckas. Men det gjorde jag inte. Handdukar som handdukar – de ska ej tvättas i kulör och bör alltså inte färga. Fast egentligen är det en petitess, inte värt att yvas över ens. Det finns betydligt värre saker som händer runt om i världen, ja – just nu när du läser detta våldtas, torteras, lemlästas och mördas människor världen runt. Så jag ska nog ta på mig mina ljusblåa trosor och hålla käften :))). De bleknar nog, med tiden. Allt har en tendens att göra det.

Alla människor är ensamma.
En del har bara så mycket folk omkring sig
så de aldrig hinner märka det.
Bo Balderson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/6-98
"Que pasa! En sak slog mig medans jag skrev detta! Varför är det bara killar i *snor* åldern, knappt avnavlade eller ens halvtorra bakom örat som ids slänga iväg sådana mail? Har ju sett exempel på mail som andra kvinnor fått, tillskickade mig för förevisning. Aldrig någonsin har jag fått eller ens hört någon annan få ett enda mail av en tjej eller kvinna som så uppenbart varit helt meningslöst och skrivet i den *negativa* andan? Har det något med vår mentalitet? Vi kanske tänker oss för en gång extra? Är vänligare? Mognare? Inte lika missunsamma och avundsjuka? Snällare? Mer sociala? Kanske sant att vi kvinnor är överlägsna männen både till intellektet och känslorna?" Angående avdelningen meningslösa mail.
Läs mer: =>

10/6-99
"Jaha - gamla nyheter i Computer Sweden. Gubbvälde råder i Internetbranschen Var väl inget nytt? Inte för mig iaf. En enda ynka kvinna i styrelserummen, 1 kvinna och 42 män. Varför är jag inte förvånad :)?" Vete sjutton om läget förändrats till det bättre än?
Läs mer: =>

10/6-00
"Jag gillar analogt klotter i filofaxer :)."
Läs mer: =>

10/6-01
""Kvinnor ska inte tjäna lika mycket som männen enligt honom". Jaha? "Kvinnornas läslusta fördärvas av hormoner"? Jaså? "Och eftersom kvinnor av rent fysiologiska skäl måste lägga mer tid och kraft på barnafödande har de färre effektiva karriärår". Pappaledighet har jag för mig att det finns något som heter? "Män blir attraktiva mer genom makt och pengar, mindre genom utseende. Det är alltså viktigare för gruppen män att investera tid och kraft i karriären". Önskedrömmar? Vem har du blivit ratad av? Surt sa räven om rönnbären? Eller? Ursäkta om jag låter ironisk, men det går knappast att undvika. Jag kan inte ens ta hans skriverier på allvar. Men tyvärr finns det väl en och annan som gör det. Längre än så har vi inte kommit i våra jämlikhetssträvanden." Skrivet efter att ha läst en artikel i Finanstidningen.
Läs mer: =>

10/6-02
"Nu vill jag ha regn."
Läs mer: =>


9/6-03

Jag har lagt in bilder under Dagens Bild. Lina, Linus och Carina. Carina blev lite imponerad av morsan sin under Gröna Lund-besöket. Varför tänker jag inte säga.
--|-- still alive and kicking --|--

Jag funderar på en rundresa i Sverige i slutet av juni. Att ta bilen och bara åka iväg verkar vara en bra idé. Liseberg lockar. Göteborg är en fin sommarstad. Jag har inget som håller mig hemma längre nu när Smulan har gått hädan. Gumman lilla. Någon som känner för ett besök? :) Nå, det är nog bäst att planlägga resan själv. Tänk om ingen vill ha besök, *skrattar*? Lite likt skolans uttagningar i gymnastiken. Att bli "vald" sist varje gång var ingen hit – just a left-over. Jag minns att jag i nian gick med en stor, svart, slafsig manschesterjacka med ordet "KOMPLEXET" inbroderat på ryggen. Självinsikt och självironi redan då? Skämt åsido. Jag hade komplex för det mesta på den tiden. Men med tiden så har allt det där bleknat. Vem orkar bry sig numera? Inte jag i alla fall. Jag är jag. Jag är unik. Detsamma gäller dig. Du är du. Du är unik.

Tänk på gårdagen, dröm om morgondagen, men lev idag.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/6-98
"Har nu på sista tiden träffat flera stycken som enligt dem själva lärt sig grunderna i html via min HTML nybörjarguide. Kul! Alltså inte helt meningslöst arbete :). Men det roligaste var svaren på mina *pekpinnarfrågor*, typ är du noga med att koda korrekt och du undvek väl WYSIWYG-editorer i början. Alla - unisont JA *ler ljuvt*, antingen vågade de inte säga annat eller så, mer troligt, har mitt budskap gått fram."
Läs mer: =>

9/6-99
"En blick som sedan länge varit brusten
såg in i en som flammade som eld
En fråga lika själlös som allt för ofta ställd
blev nyckel till ett överklasshotell
Ja, du vill känna doften av ett fyllo mot din kropp
för att tvätta bort en helt annan arom
Och du tänkte att om svinen kan bli renade av lera
så skulle du gå som en nyfödd därifrån
Björn Afzelius"

Läs mer: =>

9/6-00
"Den som skrev mailet skulle egentligen besöka min HTML-guide, men fastnade här på Dagbokssidorna. Slutklämmen var riktig kul: Det gick åt 1,5 liter Vichy Nouveau Melon/Citron och 20 Prince Light under mitt besök på dina sidor." :)
Läs mer: =>

9/6-01
"Jag känner mig stolt över att nämnas i samma andetag som SAS-Carlzon, Birgersson, Carl Bildt och de andra välrenommerade *gubbsen* i tidningen Industry Standard Sverige. Jag är än mer stolt över att anledningen till att jag hamnade i detta celebra sällskap är att många tydligen hade uppgett att de tyckte jag platsade där, när tidningen efterfrågade förebilder och kända namn." Ja, jag är fortfarande lika stolt!
Läs mer: =>

9/6-02
"Var fyllan värd detta?
Ett litet barn vars liv ändades?
Så meningslöst. Så grymt.
Jag kan bara ana hur den lilla pojkens
familj känner sig i detta nu.
Finns det verkligen en Gud?"

Läs mer: =>


8/6-03

B. berättade om en bekant som numera sitter häktad för kvinnomisshandel. Han har tydligen i många år använt frugan som slagpåse, utan att omgivningen sett, hört eller förstått. Jag har aldrig träffat karln så jag kan inte säga så mycket mer än så. Men B. var upprörd, mycket upprörd. Han har noll tolerans mot män som slår kvinnor och barn. Noll tolerans är rätt ord. Jag önskar fler män var av den sorten, läs "medlemmarna i de extrema mansgrupperingar som florerar på nätet". Då kanske världen blev lite bättre för både kvinnor och barn ocn i förlängningen männen. En enkel ekvation.

Grönan var kul :)))). Fritt fall säger jag bara.

BTW - jag sov 14 timmar i streck. Tangerat personligt rekord. B. tycker att jag numera bara sover, jobbar, sover och jobbar.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/6-98
"Jag tar en *re-run* för att förtydliga det jag skrev igår om *knugen*. Det var ingen kritik mot honom som person, inte alls! Men monarkin är ett hån mot folket. En kvarleva från det gamla klasssamhället, idel ädel adel osv. Samma sak med vördnaden för af, von och andra släktnamn. What? De är som oss alla andra, varken mer eller mindre. I ett demokratiskt samhälle ska väl folket få välja den de vill ska representera landet?" Läste i går om att kungen lät oss skattebetalare stå för reskostnaderna (20.000kr/tim) vid hans privata fiskeresa i Ryssland. Snacka om förakt för folket.
Läs mer: =>

8/6-99
"--|-- still alive and kicking --|--"
Läs mer: =>

8/6-00
"S K - 02:58pm Jun 1, 2000 DST
Till Bertil Sandberg
Du skriver:
-- FRIS står för allt de gör, säger, skriver, tycker och tänker.--
På vilka grunder kan Du påstå något dylikt? Skulle FRIS stå för allt de gör, säger, skriver, tycker och tänker? Tillåt mig påstå det motsatta. Hur var det nu med den där artikeln/insändaren ("Kvinnofrid-Mansfrid") Du skrev, den som du förnekade att du någonsin hade skrivit? Minns Du? Grunden till allt bråk där du anmälde FågelFenix för brott mot PUL? Efter ett antal turer med förnekanden så fanns artikeln ändå där, på såväl den publicerande tidningens webplats som på FRIS egen webplats. Jag anser inte att detta förfarande kan kallas för att stå för vad man skriver. (FågelFenix friades för övrigt av DI gällande de anklagelser om brott mot PUL som FRIS anmält)"
Funderingar kring FRIS och deras agerande på Aftonbladet Debatt.
Läs mer: =>

8/6-01
"Men det finns som sagt en annan sida av myntet, en sida som tyvärr förnekas av dem som borde bejaka detta faktum - för barnens skull - om det nu inte bara är munväder detta med att det är barnens bästa man värnar om. Det finns det motsatta förhållandet då det närmast är barnets rätt att slippa träffa den ena föräldern, ibland bägge. Visst kan det låta hårt. Men bara för att man avlat ett barn är man inte med automatik en lämplig förälder. Merparten av de par som separerar kommer som sagt överens om vårdnad, boende och umgänge. Statistik visar att fyra kvinnor av tio utsätts för våld eller hot om våld av en man de har eller har haft ett förhållande med, samt att även barnen ofta utsätts för misshandel av dessa män. Var tionde flicka utsätts för incest. Tar man hänsyn till detta så förstår man att det ofta kan finnas anledning att göra utredningar för barnens skull. Det vore intressant att få statistik, officiell sådan, på hur vanliga dessa fall är. Här är definitivt inte föräldrabalken, som den nu är utformad, ett bra verktyg. Så, summasummarum...den som är lite logisk, ser som jag att det föreligger ett motsatsförhållande här. Varför inte koncentrera sig på problemet? Lösningen är inte AGV - Automatisk gemensam vårdnad. Hur ska en föräldrabalk utformas som tar hänsyn till bägge *sidorna av myntet*?"
Läs mer: =>

8/6-02
"Kors i taket! Jag *kryssar* för fullt. Det blev två kycklingar. Hönan ruvade fram dem, mot alla odds. Det är första gången vi har kycklingar á la naturelle här på gården. Det kliar i fingrarna. Jag vill ta in dem och ge dem mat och vatten. Jag är ju så van att göra det. Äggkläckningsmaskinen kläcker ju bara ägg :). Men vi ska låta hönan sköta det hela, som naturen tänkt. Blir det något, så blir det något." Vi har även nu en höna som ruvar på några ägg. Det gick bra förra gången, så det funkar nog galant även denna gång. Naturen brukar sköta sig självt :).
Läs mer: =>


7/6-03

Gröna Lund senare i dag. Why not? När det gäller att åka karuseller är jag som ett barn. Mer barn kanske än mitt barnbarn som ska med. Jag har i alla fall fördelen att ha längden inne för en del attraktioner. Hepp! Hepp! Ha en bra dag! Tusen kramar....plus en puss på nosen – näsan menar jag :).

Dumheten är den egendomligaste av alla sjukdomar.
Den sjuke lider aldrig av den.
Det är de andra som lider svårt.
Paul-Henri Spaak

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/6-98
"Låg och försökte sola några timmar igår, men det var aningen kyligt. En gammal slagdänga dök upp i huvudet, en gammal Povel Ramel låt? Vita vill bli svarta och vice versa. Alla människor är färgade, därför är ordet färgad inte negativt laddat för mig. Färgade ja, allt från grisskärt, blekvitt och hela skalan bort till svart, blåsvart. Att påstå att någon kulör är *finare* än någon annan är absurt, har aldrig förstått snacket om den *vita rasens* överlägsenhet, ariska rasen eller vit makt. Vadå? Huden är ett skyddande skal runt kroppen, olikfärgat beroende på vart man befinner sig på jorden, dvs pigmenteringen har sitt syfte och ändamål, iaf hade ;) en gång i tidernas begynnelse. Vi blekfisar ligger och solar, känner oss fräscha om vi blir bruna och uppskattar kommentarer - vilken snygg solbränna du fått! Men hur ofta säger samma person - vilken snygg hudfärg du har till någon som lixom naturellt har begåvats med den kulören vi blekfisar så desperat försöker skaffa via cancerframkallande solning ;). En människas intelligens, känsloliv, beteende eller annat sitter väl INTE i huden utan förhoppningsvis längre in, exempelvis i hjärnan eller hjärtat :). Att döma folk efter hudfärg oavsett vem som gör det är oxå dumt. Det är väl HUR vi ÄR och inte HUR vi SER ut som är viktigt? Ungefär lika dumt som att döma folk efter vartifrån de kommer. Skåningar är dryga? Engelsmän tråkiga? Norrlänningen super? Turken terrorist? Västtysken svin?"
Läs mer: =>

7/6-99
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>

7/6-00
"Några av mina drivkrafter är mitt enorma rättspatos - rätt ska vara rätt min tro på mänskligheten min övertygelse om att sanningen alltid kommer fram men nu vet jag inte längre......vet inte ens om jag vill veta. En mailkonversation igår gav mig ett virtuellt slag i solarplexus, ett mycket smärtsamt sådant. Smärtan övergick sedan snabbt till en mix av olika känslor, förvåning, hjälplöshet, en känsla av *vad tjänar det till* och ledsamhet. Sedemera transformerades känslorna till att jag blev ordentligt arg, men till vilken nytta? Ilska leder sällan till något konstruktivt. Nu idag är jag bara besviken och uppgiven. Vem bryr sig? Varför bry sig? Ingen annan verkar ju göra det?" Jag minns det än.
Läs mer: =>

7/6-01
"Jag har med ena ögat/örat då och då följt rättegången mot Alcalá. Bevisningen mot honom verkar vara överväldigande. En del verkar ha det svårt att handskas med sanningen. Varför känns det igen? Åklagaren har krävt två års fängelse men förvarsadvokaten tycker att Alcalá ska få vård om han befinns skyldig till bedrägerierna. Men om han befinns oskyldig? Ska han likväl ha vård då?"
Läs mer: =>

7/6-02
"Nu får även de personer som har sex på lite annorlunda sätt än vad Alf Svensson föreskriver rätt att prövas som adoptionsföräldrar. Inte en dag för tidigt. Jag förstår inte den diskriminering som finns mot människor med annan sexuell läggning. Ett barn bryr sig inte. Ett barn behöver kärlek, trygghet, värme, omtanke, stabilitet, lugn och ro, samt god omvårdnad. Kan de behoven tillgodoses ser jag inga hinder för adoption, vem det än månde vara som ansöker om det. Det finns barn i vanliga mamma/pappa-familjer som far illa. En sådan familjebildning är definitivt ingen garanti för att barnen inte far illa. Det lär gudarna veta." Ja, det lär gudarna veta.
Läs mer: =>


6/6-03

Nej, jag ska inte ut och vifta med några flaggor i dag. Det finns inte så mycket att vifta för tycker jag.

– Alfred sa att pappa tuggat på hans snopp. Ett treårigt barn får inte bara sådant från tomma intet. Ändå tvingas han till umgänge med sin pappa. För vems skull? Knappast barnets. Barnet mår dåligt av detta. Men vem bryr sig om det?

Vårdnadslagen är mammornas moment 22. Ett barn blir utsatt för sexuella övergrepp. Som mamma måste du lämna ditt barn till dess förövare – annars riskerar du att förlora vårdnaden om ditt barn. Det är som att välja mellan pest och kolera. Hur gynnar detta barnen?

1998 kom en ny vårdnadslag där barnets rätt till båda sina föräldrar betonas. Barnens rätt blir tyvärr oftast fädernas rätt. I familjer där det förekommer våld eller sexuella övergrepp så faller lagen platt och barnet lämnas åt sitt öde. Är det så vi tar hand om barnen på bästa sätt?

Bränt barn skyr elden.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/6-98
"Hade ingen hundvakt igår så jag missade en (antagligen?) rolig fest :(, men sånt är livet. Får nöja mig med rapporterna på måndag :). Man blir lite bunden när man har hund, men fördelarna överväger." Ja, fördelarna överväger. Det vet jag nu.
Läs mer: =>

6/6-99
"Morsan ringde igår, de kom hem från Cypern i fredags. Hon ville bara berätta hur de haft det och att hon fått ett kort från en annan Tiger - långt upp i norr. Denna Tiger (som jag själv inte sett på minst 25 år) var så imponerad av att jag tydligen var en *rikskändis* inom Internet :). Jo, jag tackar jag. Iofs är det väl bara bra att jag inte befläckar :) namnet Tiger, rikskändis var min mors beskrivning och jag undanber mig allt ansvar för den *flinar*. Men jag smålog lite i mjugg, ville inte säga något till min mor - hon förstår eller rättare sagt vill inte förstå. Det finns kusiner jag aldrig sett, även här i Stockholmstrakten och jag tycks fortfarande i vuxen ålder vara *persona non grata* för det mesta. Släktingarna fyller 50/40 år huller om buller och jag får aldrig veta det än mindre blir jag bjuden. Numera bryr jag mig inte så mycket - det var värre förr. Jag har accepterat att jag antagligen (?????) är en synnerligen sannerligen otrevlig/icke bjudbar/grinig/elak/oförskämd/kantig/asocial/skämmer ut hela släkten-person *ler* :))). *Same crap* - *different names* Nej, nu ska vi inte vara sådana...men man kan ju undra." Släkten är värst? Nej, släktkär är jag inte. Numera.
Läs mer: =>

6/6-00
"Jag är så glad att jag är svensk...är det inte så man ska sjunga idag? Nå, vad innebär det att vara svensk? Så länge vi diskriminerar folk av annan härkomst här i Sverige så finns ingen anledning att brista ut i ovan."
Läs mer: =>

6/6-01
"Skitsnack, kränkningar och påhopp!
En intressant artikel. Visst är det ett uppenbart problem. Jag anser dock fortfarande att Datainspektionen stundtals silar mygg och sväljer elefanter. Jag tänker närmast då på Bodil som snart ska upp i hovrätten för att hon skrev att kollegan stukat foten. Du kan läsa mer om hennes fall på www.pul.nu."

Läs mer: =>

6/6-02
"Jag är kanske lyckligt lottad :)? På de hemsidor där jag hängs ut av två medlemmar i nätgruppen FRIS anklagas jag BARA för att syssla med dataintrång, andra kriminella aktiviteter och annat smått och gott. Det jag tänker på är en annan tjej som även hon har drabbats av det nya fenomenet på Internet, uthäng i hämndsyfte. Gör man en sökning på hennes namn (vilket är ett icke-Svensson dito) får man upp några träffar. Jag kan säga så här – det är inte hennes sidor som visas. Hon florerar med nakenbilder, tagna av sitt ex. Han har även lagt upp skilsmässodomar och annat smått och gott. Här spelar det knappast någon roll huruvida folk tror på vad killen skriver eller inte, hon far illa av det ändå. Tänk! Bara vetskapen om att folk sitter och glor på nakenbilder av dig. Nå, detta kommer aldrig att hända mig, som tur är. Det finns inga nakenbilder att lägga upp. Sorry! Jag fattar bara inte hur sjutton man är funtad när man gör en sådan sak. Lite sjukt är det. Eller? Tänk på det om du gör slut med ditt ex. Kolla mycket noga att inga bilder – som du inte vill kännas vid senare – finns kvar i exets ägo. Det händer aldrig mig kanske du säger. Vem vet? Du vet inte. Jag har sett flera sådana här uthängssidor. Jag minns så väl Lunde-killen som hängde ut sitt ex. Det var några år sedan nu. Men redan då reagerade jag på det. Jag är nog lite mer blasé nu. Jag har sett många andra sidor sedan dess. Det värsta är att svenska myndigheter inte tycks bry sig särskilt mycket. Det är ju Internet. Det fria, laglösa nätet. Det får självsaneras kanske makthavarna tycker, likt pressen har gjort under ett antal hundra år. Jag tror inte på det. Det lär bara bli värre."
Läs mer: =>


5/6-03

Sorry! Valet av bild i går kanske generade en och annan. Mest kanske dem som sitter och surfar på jobbet :). Jag vet hur det känns. Snabba blickar runt omkring. Kasta sig över lilla X-knappen i översta högra hörnet. Det var inte meningen.

Solstolsfunderingar!
Ett värdjur är en lus hela universum. På den – i pälsen/håret – lever och verkar den hela sitt korta liv. Min gräsmatta är myrans universum. Grässtråna torde verka som rena rama djungeln för den lilla myran. Men den stretar på och knatar på sin myrstig, fram och tillbaka – dag för dag. Jobbar och sliter som en riktigt flitig myra. Vad är det som säger att inte vi människor ingår i ett liknande koncept? Jag och du kanske är en liten, liten prick på någon annan varelses "gräsmatta"? Jorden kanske ter sig som ett litet gruskorn, för någon annan. Vad finns där ute? Egentligen? Solsting? Nej, men tankarna for iväg....

Förr i tiden gifte man sig när man lärt känna
varann, idag skiljer man sig av samma skäl.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/6-98
"En skugga från det förflutna passerade vallgraven och knackade försynt och vänligt på stenporten igår. Men för tillfället förblir den stängd, nyckeln är bortslarvad och alla *stenhuggar-verktyg* förlagda. Att idka stenhuggeri kräver en viss balansgång och finess, ett misstag och det är svårt att reparera skadan."
Läs mer: =>

5/6-99
"I morse klev jag upp kvart över fem, satte på kaffevatten och tände en cig under köksfläkten. Helt övertygad om att det var fredag :). När jag kom på att det var lördag så stängde jag av köksplattan och gick och lade mig igen, lyckades sova en _hel_ timme till. Igår åskade det en hel del här. Jag väcktes av en djäkla smäll (hela huset skakade) och gick yrvaket upp. Smulan låg och sov i duschkabinen helt oberörd men Nalle satt i soffan i vardagsrummet och *skakade*. Jag gick in i tvättstugan och drog ur kontakten som går in i datarummet (via taket - snabbindragning för några år som sedan som blivit permanent). I kåken finns de enda jordade kontakterna just i tvättstugen och jag vill gärna ha en sådan till datorn, därav den långa skarvsladden. Men givetvis var det för sent :(. När jag satte igång datorn i morse med viss bävan funkade själva datorn okey, men det inbyggda modemet hade fått sig en *stöt* för mycket så det var kaputt. Med visst *pust och stön* letade jag fram ett gammalt externt modem så allt är inte becksvart, men ändå! Modemet i *testburken* i vardagsrummet gick oxå sönder. B. hade inte dragit ur alla kontakter när han hörde att åskan var på väg, vilket jag har sagt åt honom att göra så många gånger :(. TV:n slog han bara av via strömbrytaren - den blixtrade till vid största åsksmällen, då åskan antagligen slog ned någonstans i närheten - fast TV:n klarade sig konstigt nog. En ölöppnare som ligger på bänken (som spelar en trudelutt när den kommer i kontakt med kapsylen) låg och spelade för sig själv ett par gånger. Snacka om krafter i luften :)."
Läs mer: =>

5/6-00
"Jag skulle in i kväll på något galej hos IDG men jag tror jag skippar det som det känns nu iaf. Denna helg har jag verkligen gjort skäl för att förnamnet är trötter - tur att det inte är butter ;). Jag undrar om det beror på den fullkomliga explosion av blommande växter? Fortsätter det så här finns inga blommar kvar till midsommar. B. tog in en endaste liten syrenkvist, satte i en vas i vardagsrummet och jag kände av det direkt, tung i huvudet och lätt huvudvärk. Det faktum att jag slarvat med astmamedicinen gör ju inte saken bättre."
Läs mer: =>

5/6-01
"Ha en trevlig dag! Take care!"
Läs mer: =>

5/6-02
"När jag var på resande fot häromdagen råkade jag på en person jag ogillar. Hemskt mycket, på grund av både randiga och rutiga skäl. Min basala reaktion att dänga handväskan i huvudet på honom borde jag ha följt. Definitivt! Tänk vilka rubriker det skulle ha blivit ;-/. Men – nejdå – väluppfostrade Annica ignorerade honom totalt. Noterade och iakttog. Smålog för mig själv. Rest in peace! Love, peace and understandig." Det hade sett ut det. Gammal tant på pendeltåg slog handväskan i huvudet på en yngre man. :))))
Läs mer: =>


4/6-03

Namn:
E-Mail:
Date: Tue Jun 3 00:43:48 2003
Kommentar...

Namn:
E-Mail:
Date: Mon Jun 2 22:29:46 2003
Kommentar...


Japan? Kanada? Ryssland? Estland? Ja, ibland undrar jag. På senaste tiden så ploppar det in inlägg i min Kommentera-bok – och föralldel på andra ställen på mina sidor – som görs från de mest exotiska ISPar man kan tänka sig. Ja, numera syns inte IP-numren på sidan, men de finns givetvis loggade. Det verkar ganska otroligt att de hipp som happ skulle snubbla över en helsvensk hemsida, bara si så där. Än mer underligt att de ska envisas att lämna tomma "fotspår" efter sig.

Spam
Spam är ett gissel som alla antagligen drabbas av, mer eller mindre. Jag tycker att för min del är det mer än mindre. Det har eskalerat senaste tiden, av någon underlig anledning kan tyckas. Eller så är det kanske inte så underligt, parat med fenomenet jag skrev om ovan? Fritt fram för konspirationsteorier minsann :).

Numera har jag mitt kombinerade virus- och spamfilter på mailservern. Tack och lov. Det är något jag verkligen kan rekommendera. Där fastnar flera hundra mail om dagen. Tack och lov. Jag slipper ladda hem dem. Jag slipper se dem. Men i går slapp i alla fall ett mail igenom, se ovan. Hur kul är det på en skala från noll till tio att få detta mail i nyllet klockan 04.45 på morgonen :)? Jag som aldrig ens surfar på dylika sajter. Porr på nätet är lika ointressant som att käka kola med papper på. Hur många andra får sådant här crap? Det vore intressant att veta.

Nu har mina räknare sprungit förbi tre miljoner med råge. Jag missade 3 miljoners jubileet. Men bättre sent än aldrig kan jag påstå att jag tycker att det är bra siffror för ett knippe privata hemsidor. Inte sant? Lite stolt får jag väl vara? Jante! Håll dig undan!

Varför en dator är intelligentare än en man ;-).

 • En dator klarar av multi-tasking!
 • Lätt att förstå sig på!
 • Gör det du beordrar den utan att ifrågasätta!
 • Logisk *input* ger ett logiskt *output*!
 • Svarar snabbt på kommandon!
 • Ger dig vettiga *felmeddelanden*!
 • Man kan ha flera samtidigt utan konflikt i ett nätverk!
 • Uppgraderbar!
 • Kan kompletteras!
 • Kostar bara lite ström i drift!
 • Går att sätta på och stänga av när DU vill!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/6-98
"Regn och rusk! Var tvungen att tända upp brasan igår eftermiddag, det var så kallt i datarummet att man fick *ståpäls* på armarna ;-). Fingrarna var lite kalla och krumma med andra ord ... jag led ingen nöd dock, hade med mig jobb hem och lyssnade på Simon and Garfunkel samtidigt. Vad jag älskar de gamla godingarna El Condor Pasa, Sounds of silence, I´m a Rock och Homeward Bound. Hundarna tyckte däremot att det var tråkigt att ligga inne och lyssna på regnet och inte verkade de uppskatta musiken heller ;)!" Jag saknar dem så.
Läs mer: =>

4/6-99
"En hel del avhopp igår från en mailinglista jag är med på, subject - Oralsex. Jag förstår dem till fullo. Testeronfyllda *kids* som bara snattrar om skitsaker gör ingen glad. Ursprungstanken med den listan var något helt annat. Tror att man in facto behöver styra en del listor lite mer. Jag själv orkar inte argumentera längre, har fått så mycket *skit* på den listan ändå - fast det kommer ett och annat guldkorn som jag inte vill missa - därför *signar* jag inte av. Inte än..." Jag är fortfarande kvar på listan. Men inte aktiv. Lurker kallas det visst ;).
Läs mer: =>

4/6-00
"Elián får åka hem om tre veckor med sin pappa till Kuba. Ett bra, rättvist och icke oväntat beslut av USA:s myndigheter. Snacka om en offentlig vårdnadstvist, faderns enda fel var att han i vissas ögon bor i fel land, Kuba. Politik på lägsta nivå. I Luxemburg höll en man barn och lärarinnor på en förskola som gisslan, likt samma händelse nyss i Norge. En förlorad vårdnadstvist låg i botten i bägge fallen. Jag *skakar* på huvudet och förundras över de hot och olagliga metoder som används istället för att acceptera fakta. Alla är inte lämpliga som vårdnadshavare, för sina egna barns skull borde de acceptera myndigheternas utlåtande. Gör man inte det omyndigförklarar man ju alla myndigheter alla kategorier. Jag menar, ALLA andra utom den förfördelade parten kan väl inte ha fel? Visst kan enstaka tjänstemän göra felbedömningar, men det korrigeras ju med automatik i senare led. Jag tänker då på läkaren som friades av rätten från anklagelserna av sociala att han skulle ha begått sexuella övergrepp på sin utvecklingsstörda dotter." Ja, vad säger man? Jag skulle nog inte formulera mig så om jag skrev samma sak nu.
Läs mer: =>

4/6-01
"För att återknyta till vad Kjell skrev i Kommentera-boken. Talibanregimen i Afghanistan har gett order om att kvinnorna numera ska ikläda sig tältliknande kläder. Regeln om att kvinnorna måste bära slöjor har funnits länge, men det räcker tydligen inte. Slöjorna anses ha blivit för vågade? Numera är ett löst hängande tältliknande plagg som döljer allt det enda som är tillåtet. Att detta åtlyds ska religionpolisen kontrollera. Varför behöver inte männen dölja sina kroppar i slöjor och tält? Om vi nu ska hårddra det hela." Vad jag har förstått har kvinnorna inte haft någon större fördel av regimsbytet.
Läs mer: =>

4/6-02
"I går var jag inne på Hubben. Det var en intressant paneldebatt om Bodils hemsida i synnerhet och om PUL i allmänhet. Bodils fall börjar anta orimliga proportioner anser jag. Ingen kände sig kränkt av vad hon skrev. Ingen anmälde henne. Ändå ska hon anses ha utfört en kränkande handling i och med att hon publicerade hemsidan. Allt bara för att hon ville fritvå sig likt Carl Bildt som oxå anmälde sin egen hemsida för brott mot Pul. Debatten var intressant. Hans-Olof Lindblom, dataråd vid Datainspektionen, uppgav att om Bodils hemsida hade anmälts av någon av dem som namngavs på sidan hade Datainspektionen antagligen inte fällt sidan. Nu var det en åklagare som inkom med en fråga, därav denna handläggning. Det framgick att Datainspektionen lägger större vikt på sådana förfrågningar än om privatpersoner kontaktar dem när de blivit kränkta på nätet. Fast i sin egen tidning så ger Datainspektionen en helt annan bild. Ett tips kan då vara till andra som upplever sig kränkta på nätet – anmäl inte till Datainspektionen utan gör en polisanmälan till polisen för brott mot PUL. Jag själv gjorde felet att först gå via Datainspektionen, tyvärr – vilket sedan innebar att åklagaren inte behövde inkomma med en förfrågan, lite Moment 22.

Jag tycker att det är viktigt med yttrandefrihet, men inte till vilket pris som helst. Det som är tillåtet att publicera i tryckt form ska även vara tillåtet att publicera på nätet, såvida det inte strider mot upphovsrättslagar eller annan lagstiftning. Medierna måste likställas på denna punkt. Men den personliga integriteten måste det värnas om – jämför med pressens etiska regler och tillsynsorgan – även på Internet. Förtal är inte tillåtet i en tidning, men på webben verkar det vara helt okey. Det som skrivs under en journalistisk "täckmantel" på webben bör likställas med det som skrivs i tryckt form. Skrota Datainspektionen :). Ja, lite skämtsamt, men lite allvar lägger jag bakom det påståendet. Låt Datainspektionens jurister och dataråd fnula med frågor om dataregister, företagens hantering av data och annat, det de vill hålla på med. Inrätta en Internetombudsman (jämför med Pressombudsmannen) som kan hantera vanliga privatpersoners anmälningar när de upplever sig kränkta på nätet, samt anpassa lagstiftningen till detta nya media.

Jag skrev – innan debatten – en lång harang om vad jag anser om Datainspektionen och PUL. De flesta vet nog min åsikt om den saken vad det anbelagar. En något kortad variant finns på www.pul.nu."

Läs mer: =>


3/6-03

Akta er för att trampa en verklig dumbom på tårna,
hans liktornar läks aldrig.
Paul Gauguin

Hur helrätt som helst. Jag tänker osökt på en viss person. Annica *vinkar* :))). Vad får det lov att vara? Dagens specialitet? Grillad Tiger? Jaså inte? Gillar du inte tigrar? Slipp då! Här krusas ingen. Skämt åsido. Jag låg några timmar i solen i går och det känns nu på morgonkvisten. Men den som vill bli fin får lida pin. Typ? Jag har enormt lätt för att bli brun. Det brukar bara vara första solningen som ger besvär i form av rodnad. Men jag har lärt mig att dosera solen rätt. Förr i världen kunde jag lägga mig och sola en hel dag, utan solskyddsmedel dessutom. Nu tar jag det lite lugnare. Ålderns privilegier?

Ju mindre förstånd en människa har desto mindre märker hon avsaknaden.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/6-98
"I måndags kväll skulle jag bara krypa upp en stund och mysa med Nalle på slafen vid halv-åtta tiden ;). Tja, vem vaknade när klockan ringde 05.00 tisdag morgon, jo jag! Hade somnat som en stock! Om jag var pigg och utsövd? Nej, inte alls tvärtom - tröttare än vanligt."
Läs mer: =>

3/6-99
"Soligt och varmt :). Fast lite regn skulle inte skada. Synd bara att det verkar komma nu till helgen. Det är ju ganska typiskt, fina veckor när man jobbar och skitväder när man är ledig - murphys lag eller något ditåt?"
Läs mer: =>

3/6-00
"Peter sände följande ordspråk :) och det gav mig ett litet leende på läpparna! Brottas aldrig med grisar. Du blir skitig och de gillar det. " Hepp!
Läs mer: =>

3/6-01
"Jag kan ana ett samband med Guillous *bimbo-attack* mot programledaren i Uppdrag Granskning och detta inslag. Det måste kännas obehagligt av honom att offentligt få byxorna nedragna på detta sätt. Jag har alltid gillat honom (gör det fortfarande) och beundrar hans patos, men nu vet jag inte vad jag ska tro längre. En illusion fattigare? Alla kan vi begå misstag, göra felbedömningar, bli vilseledda av andra, men att inte kunna erkänna detta är patetiskt."
Läs mer: =>

3/6-02
"1-1, Sverige-England. Inte illa pinkat, definitivt bättre än en förlust. Nej, jag har inga planer på att följa VM i TV under de närmaste veckorna. Men en och annan match – där Sverige deltar – kanske jag kikar på. I alla fall."
Läs mer: =>


2/6-03

För en gångs skull ska jag själv leva som jag lär. Jag tänker kasta mig handlöst ut i solens brännande strålar, intagande vågrätt ställning. Ha en underbar dag. Njuuuuuuuuuut! Sommaren är kort.

Förståndet sitter inte i skägget utan i huvudet.
Ryskt ordspråk

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/6-98
"Tänk på alla allergiker som inte ens kan ha altandörren öppen pga katter då springer in och orsakar onödiga allergianfall. De som är rädda för katter - ja de finns faktiskt! Vem vill ha hundskit eller kattskit på sin tomt ;)? Varför ska bara vi hundägare ta hänsyn och åter hänsyn?" Angående en viss persons härjande i hundgruppen på Usenet.
Läs mer: =>

2/6-99
"Skönt att polisen inte var lika *triggervilliga* när de tog fel kille nu på tåget. Tänk _om_ de hade skjutit honom i ryggen/i huvudet av misstag oxå? En helt oskyldig barnskötare på väg till jobbet. Hoppas de tar den tredje killen snart, så polisen får lite lugn och ro och framförallt de anhöriga till de skjutna."
Läs mer: =>

2/6-00
"Snacka om att vissa medlemmar i föreningen FRIS måste ha fått tuppjuck. Flera uttalanden av dem är rent juridiskt rena rama förtalet, trots att de ivrigt hävdar att det är vi motdebattörer som står för förtalet och inget annat. Det är nästan jag funderar på att anamma deras livstil - anmäl allt och alla. Nå, nu har iaf Aftonbladet gått in och stoppat debatten. Det var faktiskt bra för mot slutet var det bara för min del att besvara massa lögner Bertil Sandberg hävde ur sig, antagligen i brist på annan argumentation eller av ren elakhet. Vad vet jag? Vad vet de? Jag tror inte ens att Westman och Sandberg förstår hur olämpligt de uppträder offentligt. Jag önskar att press och myndigheter någon gång ska vakna och göra grundliga undersökningar om vad föreningen FRIS egentligen står för och uppmärksammar hur de agerar offentligt."
Läs mer: =>

2/6-01
"På tal om Faderns heliga namn. Jens Orback blev intervjuad om vårdnadslagen av tidningen Bang, han anser - "att genom att ha gemensam vårdnad för alla så slutar män att slå på sikt". Enkel förklaringsmodell. Det fanns en tid, inte för så länge sedan, då mannen hade en oinskränkt makt över familjen. Kvinnan hade inget att säga till om, var inte myndig, hade inte vårdnaden om barnen, hade ingen rösträtt och hennes enda roll i livet var att producera mannens barn. Inte var problemtiken med kvinnomisshandel mindre på den tiden. Det finns vedertagen statistik från SCB på att 93% av alla separerade barn till gifta föräldrar har föräldrarna gemensam vårdnad om. Och gällande barn till separerade sambos var siffran 81%. I Sverige separerar ungefär 30 000 föräldrapar (1998) varje år, vilket innefattar runt 50 000 barn. De flesta av dessa par lyckas, trots sin separation, lösa frågan angående vårdnad, boende och umgänge själva, andra med hjälp av samarbetssamtal. Frågan kommer då med automatik vad felas i de andra fallen? Det är ofta mödrar tvingas att medverka till barnens umgänge med en far som ex. både barn och moder är rädda för. Det förekommer fall där mödrar tvingas medverka till barns umgänge med fäder, som tidigare har utsatt barnen för grova övergrepp. Några "umgängesvägrande" fäder tvingas dock inte till umgänge med sina barn, vilket inte går ihop med orden om att umgänge med bägge föräldrarna i stort sett alltid är att föredra. Att bolla med begrepp som umgängessabotage utan att utreda hur utbrett det är samt vad som föranleder det faktum att föräldrarna inte kan samarbeta i vårdnadsfrågor är inte seriöst. Det är alltid två som träter är ett gammalt slitet uttryck. Varför kan de inte samarbeta? Är allting alltid moderns fel? Vi måste utgå ifrån att det faktiskt är ett verkligt problem att föräldrar inte kan enas. Problem i samarbete kring barnen är sällan så enkelt att det bara rör sig om skilda uppfattningar utan är oftast mycket djupare än så. De verkliga förlorarna är barnen. Barnen hamnar i de fall samarbetsproblem uppstått mitt i en djup konflikt som ofta fortgår genom hela barnets uppväxt om inte problemen kan lösas på ett för alla adekvat sätt. Enligt föräldrabalken ska föräldrarna idka omsorg om sina barn. Den omsorgen kan bestå i att låta barnet slippa träffa personer den mår dåligt av att träffa, tråkigt nog kan detta stundtals vara en av föräldrarna. Vad gör en förälder som ser på sitt barn att det inte mår bra av umgänget? Vad gör en förälder när inte samhällets resurser inte räcker till? Vad gör en förälder när inte rättsväsendet ser till barnets bästa? Några sanktioner mot de föräldrar som vägrar ta ansvar, utöver det rent ekonomiska, finns inga planer på att införa. Då plötsligt ses inte umgänge som något som måste till för "barnets bästa". Det är här logiken brister och det blir mycket klart och tydligt att det inte handlar om barns rättigheter lika mycket som det handlar om fädernas rättigheter."
Läs mer: =>

2/6-02
"Ha en underbar söndag! *kram* Annica"
Läs mer: =>


1/6-03

Ny månad. Juni! Så somrigt det låter :).

Jag gick igen alla mina gamla bokmärken. Inte oväntat så funkade hälften inte längre. Det är inget underligt med tanke på att många hängt med sedan 1996. Det var rena rama nostalgitrippen. Men tyvärr hände något underligt med burken efter detta. Netscape bara lade av. Rakt av. Mailen försvann och inget fungerade. Underligt. Men det är återställt nu, med lite möda och besvär. Datorer är inte roliga att ha att göra med när de vill trilskas. Som tur är händer det sällan.

Fotgängare mejades ned av 50-årig bilist. Jag trodde inte det var sant. Men det var det. Jag har även läst om alla tragiska trafikolyckor i helgen. Många unga har dödats. Så sorgligt. Jag lider med familjerna.

Den som har tråkigt ensam är
heller inte underhållande på tu man hand.
Ben Kingsley

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/6-98
"Smulan är rolig ;-). Hon är inte van att jag kastar mig handlöst ned i en solstol och bara ligger där och *jäser*. Stackars liten, antagligen blir hon lite orolig för hon ska prompt sätta sig i solen bredvid mig och *vakta*, lite ömt puffande, pussande och *valptrampande* emellanåt. Tänk själv att sitta i solen med en fårskinnspäls på dig, hennes päls är tjockare än så. Behöver du en trogen vän, skaffa en hund, fast behandla den väl, såsom alla vänner ska behandlas ;-)." Vad jag saknar henne!!!
Läs mer: =>

1/6-99
"Jag hatar nazister! Jag tycker att polisen ofta gör ett bra jobb. Jag ogillar att man använder våld och mördar, oavsett vilken som gör det - polis eller brottsling. Visst var det hemskt med morden på de två poliserna. Men...håller med kritikerna - polisen drog igång en absurd hetsjakt. Ena polismördaren gripen! Men jag höjde lite på ögonbrynet, obeväpnad och enligt ögonvittnen lugn vid gripandet blev han skjuten genom ryggen????? Jag kan lugnt påstå att de lär få mera, mycket mera stryk senare i arresten när inga vittnen finns. Hamnar du i en piketbuss och hör orden "NJUT GÄRNA" växlas kollegorna emellan bör du *dra öronen åt dig*. Ja, jag har själv inte varit i den sitsen :), tack och lov. Men jag har hört berättas från olika håll vad som kan hända om man tillhör *bottenskiktet* i samhället, mer eller mindre oförskyllt. Polisen är alltför brutala ibland, använder ofta mer våld än nöden kräver. Vem minns inte Norrmalmspolisens agerande som belystes för några år sedan och tro för all del inte att sådant har upphört. Så jag är kluven."
Läs mer: =>

1/6-00
"Grattis till att Fågel Fenix blev friad av Datainspektionen. Jag skrev igår att jag tror på mänskligheten, därför har jag haft en flaska skumpa i kylskåpet länge, länge, länge och bara väntat på att få korka upp den som en tribut till att rättvisan segrade. Jag har inte ens kunnat föreställa mig att utslaget skulle bli annorlunda och det var inte otippat i mina ögon. En ursäkt från FRIS vore ju på sin plats. Men om jag känner dem rätt sitter de väl och filar på nya anmälningar. Jag har tagit emot mycket skit pga detta från medlemmar från föreningen FRIS (ursäkta nätgruppen FRIS). Mer än ens Fågel Fenix har behövt göra. Underligt! Jag som inte ens är en aktiv medlem i Fågel Fenix. Men det är ju inget som hindrar att jag blir det. Jag säger bara att från och med nu är det slut på *Mr Nice Guy*. Det är mycket jag *smält* och inte orkat bry mig om eftersom jag tror på att konflikter ska lösas mellan de parter som konflikten uppstått emellan. Men som sagt, det verkar inte funka på Nätgruppen FRIS. Så från och med nu så utfärdas en varning! *Fuck* with me and I *fuck* with you."
Läs mer: =>

1/6-01
"Vemod! Semester. Lustig kombination?"
Läs mer: =>

1/6-02
"Jag såg på TV häromkvällen när det var ett reportage från Korea som behandlade deras horribla hantering av hundar och katter, inför avlivningen och slakten. Hundarna bankas ofta ihjäl då det anses ge mörare kött. Katterna (även hundar) kokas levande. Jag hade velat ta hem alla hundar jag såg, som satt i dessa trånga burar och såg så ledsna ut. Även djur har känslor. Djur bör behandlas med respekt, även om de är avsedda för slakt."
Läs mer: =>


Till dagbokens början

<---- Till mitten av månaden.

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,