Annica Tiger
Startsida

Fakta
100-lista
Intressen

Av mig

Om mig

Jobbat med

Reload-arkiv

CV
KALLA FAKTA
Föddes i Boden, efter några år flyttade familjen till Klockarvägen 5 i Huddinge, sedermera till Masmovägen 16 i Masmo, Fittja. Sedan flyttade jag hemifrån vid 16 års ålder och sedan drog flyttkarusellen igång. Adresser jag minns är:
Heleneborgsgatan 5A - första egna lägenheten i andra hand
Botkyrkavägen 7, Vårby
Renstiernas Gata 24
Tobaksvägen 11, Farsta
Furugatan 5A, Solna - ruckel
Bäckgårdsvägen 3, Vårby
G:a Södertäljevägen 15, Fruängen
Lammholmsbacken 260, Skärholmen
Duvbergsvägen 32, Vårby
Skarpövägen 37, Orminge
Bondgeatan 24-26
Brännkyrkagatan 60
Sparbanksvägen 22, Hägersten
Rusthållarevägen 181, Farsta
Jungfruns Gata 412, Brandbergen
Olofsgatan 11 - stenkast från Hötorget
Sedan bröt jag mönstret och flyttade norrut :)
Rönnbärsvägen 15 - nygift, Kungsängen och de senaste
19 åren i en liten kåk utanför Bro, riktiga landet!
En lägenhet vid sidan om på Fasanstigen en Bro.
Sedan Bergvägen 28 i Kungsängen, 7 trappor.
Höjdrädd, vågade inte gå ut på balkonen så jag bytte till en större i samma hus på 2 trappor.
Nu är jag åter tillbaka på södra sidan av stan, där jag känner mig hemma.
Västberga, en liten etta på 31 kvm just nu.

Är inte född Tiger, utan det är min mammas flicknamn. Men vid sista skilsmässan när jag skulle byta bort mitt dubbelnamn :-) valde jag att ta det namnet istället, vilket sannerligen passar mig bra. Tror att min mamma gillade det beslutet, då hon själv blev av med det vid unga år pga giftermål. Vad min pappa tyckte kan jag bara ana mig till. Även om jag för tillfället är gift har jag behållit mitt efternamn, vilket i sig ansågs opassande då och föranledde en hel del diskussioner med min nuvarande man *ler*.

Slutade skolan -69 direkt efter grundskolan. Var _ganska_ skoltrött med andra ord. Sista året hade jag mer streck i betyger än siffror :). Har inga högskoleutbildningar, men har ändå förkovrat mig en hel del på ålderns höst och tagit igen det med råga, dvs toppbetyg. Därför anser jag att Komvux är enormt viktigt, synd bara att Kunskapslyftet förstörde så mycket när det gäller kvalitén på undervisningen. Se min sida om Kunskapslyftet och min erfarenhet av detta.

När jag jobbade på Televerket pluggade jag på kvällstid in både 2-årig tele-tekniskt gymnasium samt 3-åriga kurser i svenska, engelska, matematik och samhällskunskap.

Utbildningar jag minns ;-)
Mentalskötareutbildningen, avslutad -76
2-årigt tekniskt gymnasium - här hittade jag hem.
Allmänna kurser 3-årigt gymnasium, här insåg jag att jag inte var obildbar *ler*.
Poppius

Internutbildningar på Televerket.
Vad sägs om stolpkurs för en höjdrädd? Att jag klarade kursen var ett enormt lyft rent psykiskt. Informations - och instruktionskursen gav mig chansen att vikariera som arbetsledare, vilket oxå var ett lyft rent utvecklingsmässigt. Trivdes som fisken i vattnet i en så total mansdominerad arbetsplats ;).

Allsköns datautbildningar på komvux, jag sög i mig som en svamp. Men mest lärde jag mig av *trial and error*.

VARMA FAKTA
En hel del står i min 100-lista! Jag tycker själv att jag lyckats få en bra mix i mitt yrkesliv och mina utbildningar. Jag kallar mig själv för en teknik-humanist eller humanist-tekniker, välj själv. Jag är ett levande exempel på att det aldrig är för sent att *sadla om*. Tidigare jobbade jag på Tele2 som projektledare och trivdes som fisken i vattnet. Jag tar mig friheten att tro att Tele2 verkligen ville ha mig (hade fler jobb i bakfickan men valde Tele2) för mina unika kunskaper om och erfarenhet av Internet.

Den erfarenheten har jag erhållit genom min HTML-guide, vilken genererar fortfarande (publicerades 1996) enormt mycket mail/frågor/feedback från nybörjare och även mer avancerade surfare. Kan kallt konstantera att Internet ger möjlighet till en enorm genomslagskraft. Hade någon sökt på Annica Tiger före 1996 hade träffarna inte blivit så många :).

Men jag tror och inbillar mig (iaf) att jag trots denna enorma genomslagskraft har lyckats behålla min ursprungliga avsikt, att stimulera, uppmana, ge alla (framför allt kvinnor) chansen (lusten) att utnyttja nätet på ett bra sätt. Internet har fortfarande en enorm genomslagskraft. Pläderar ofta för min tes om att informationen på nätet ska vara fri och tillgänglig för alla, men att alla ska följa vedertagen nätetikett, samt givetvis gällande lagstiftning. Jag arbetar aktivt mot abuse (missbruk) av nätet, se min sida om "Kvinnor på nätet".

Är mor- och mormor. Stolt mamma åt Carina (trots en del strul) och ännu mer stolt mormor åt Linus och Leon, nu har en liten dam tillkommit Tuva-Lisa.. Livet går vidare. Inte för att mitt namn kommer att leva vidare :), men mina gener. Känner igen mig så väl i min egen dotter så jag nästan blir mörkrädd. Generationer kommer och går. Själv har jag ingen släkt-tradition (känner inte ens knappt hälften av min släkt) men hoppas att jag iaf till min dotter och mina barnbarn fört fram budskapet, du duger - du är bra som du är. Själv är jag uppfostrad i andan att inte tro att du är något (Jante), men hoppas att jag brutit mönstret (dock med en enorm smärta, outtalad och obeskrivbar).

Finns många saker i mitt liv som jag skulle önskat vara ogjorda. Men jag har accepterat faktum och försöker uttnyttja det faktum att jag ändå lärt mig av mina misstag och *felsteg* - och vem är perfekt? Vem vill vara perfekt?