Annica Tiger
Startsida

Fakta
100-lista
– Intressen

Av mig

Om mig

Jobbat med

Reload-arkiv

CV
Hundar
Mitt stora intresse är, förutom datorer och internet, NewFoundlandshundar – ja, hundar av alla raser. Stor, tung och sund Newfoundlandshund. NewFoundlandshundar är snälla, godmodiga och barnvänliga rasen, passar mig perfekt. Inte för att jag har små barn hemma men för att jag själv är likadan. ;-).

Vill du läsa mer om rasen samt kika på fina bilder surfa till min hemsida om njuffar och fästingar. Detta är den sida du måste besöka om du eller din hund blivit fästingbiten. Eller om du bara vill se fina hundbilder.

Internet
Jag är noga med mina sidor att dels koda rätt men även att vara lite sansad i layouten, därav kommer det sig att jag är försiktig med javascript, frames och java. Av många ansedd som en html-puritan - dvs. en *petimäter* som gärna vill vara noggrann in absurdum :).

Då man gör sidor ute på webben måste man ta hänsyn till att det finns många olika browsers. Skulle man göra sidor för ett intranet vore det en annan femma. Då kan man kunna *hänga* på både det ena och det andra, alla har ju i normala fall likadana läsare då.

Jag är med på många mailinglistor (Trafik, Pplist, Bang m.fl) och att besvara mail tar en stor del av min fritid, ibland alltför stor del kan jag tycka. Men jag försöker svara på alla mail jag får, har någon gjort sig omaket att maila så anser jag att de bör få ett svar - även om man nu inte känner personen ifråga.

Datorer
Jag har tidigare arbetat i mansdominerade yrken. Förut var jag teletekniker. En av de första tjejerna på Televerket, Odenplan. Gick även kvällstid två årigt tele-tekniskt gymnasium på Åsö i Stockholm. Aldrig att jag märkte av några fördomar då. Men när det gäller datorer så tycks det vara helt annorlunda. När jag pluggade på Komvux fanns en hel del killar med *skit framför skärmen*/alternativt *tipp-ex och blondin*-attityd när det gäller tjejer och datorer, det hade jag svårt att acceptera. Ju mer *nördfaktor*, eller..? Bullshit!

Jag tycker väl inte att kunskap om datorer är beroende av att ha en dongel hängande mellan benen. Ursäkta mitt grova språk. Det torde väl ha mer med intresse och tekniskt kunnande att göra. Själv har jag alltid gillat att meka med praktiska grejer, dra kablar, påta i el-apparater och numera att hamra på tangentbordet. :-).

Hellre det än att dammsuga, virka eller annat pyntande vi kvinnor förutsägs gilla. Jag är visserligen till åren kommen nu, hela 50 år, men hoppas ändock på att kunna få fortsätta att jobba med det jag gillar, datorer och internet framför allt. Så längre rullatorn tar mig in i datarummet och jag kommer ihåg bios-lösenordet så lär jag hänga med *skrattar*.