Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till mitten av månaden. ---->

31/1-03

Jag fick ett kort mail.
hello min tiger,
du håller mig syysselsatt när jag har tråkigt och du är bland mina favoriter

Mailet i sig var väl inget att höja något ögonbryn åt. Men den attachade bilden gav mig lite bryderier. En nakenbild av en – föralldel med snygg kropp – naken färgad kille. Nå, jag förpassade den in i stora arkivet :). Jag är för gammal för sånt *ler*.

Jag skrev häromdagen om mina tankar om att sadla om. Mitt första försök gick dock inte så bra :). Jag fick inte jobbet – jag sökte och så gärna ville ha – på grund av min utbildning på Poppius. Det hade jag aldrig kunnat drömma om att den utbildningen skulle vara till en nackdel i mitt jobbsökeri. Nå, man lär så länge man lever. De vågade inte anställa mig på grund av min journalistutbildning, fast rekryteringsföretaget hade rekommenderat mig. Kanske oroade de sig för att jag skulle wallraffa? Skriva om fler skandaler? Men icke sa Nicke, inte alls. Det är ingen risk. Det företag man är anställd av är man lojal emot. Punkt slut. Jag skrev mycket selektivt om mitt förra jobb. Det hade sett ut det om Tele2s konkurrenter hade kunnat tjuvkika i min Reload och fått tips om vilka produkter och tjänster jag var med om att utforma när jag jobbade där.

Men hur som haver...jag klarade alla tester galant. Jag klarade intervjun. Min privatekonomi är det inget fel på. Jag klarade alla säkerhetskontroller. Jag finns inte i polisens belastning- och/eller misstankeregister och inte heller i Säpos register. Det sistnämda var jag lite orolig för att måhända jag skulle finnas där. I min ungdom var jag rödare än rödast och sökte mig mot yttersta vänstern, ja – ni vet de där med (r); vad jag vet registrerades somliga anhängare av Säpo. Jag blev lite besviken. Ja, till och med lite ledsen. Jag hade sett fram emot att börja jobba där. Men det är bara att ta nya tag. En lite annorlunda situation. Minst sagt. Men jag har så pass mycket självförtroende att jag till syvende och sist mer tror på att den som förlorade mest var inte jag utan företaget.

Unna dig ett ögonblick av ro och
du förstår hur idiotiskt du har sprungit omkring.
Lär dig att vara tyst och du märker
att du har pratat alldeles för mycket.
Var vänlig och du inser att ditt omdöme
om andra var alltför hårt.
Tschen Tschijn

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
31/1-98
"Vilket snö oväder det blev? Kallt och blåsigt! Stackars Nalle som oftast blir utslängd nu :) då han inte kan sköta sig. Smulan höglöper men är inte ett dugg intresserad av hans brutala uppvaktning och i våra ögon är det inte heller önskvärt. Så hon kurar inne i värmen och Nalle springer utomhus som en skållad råtta och sniffar och letar efter henne, IQ noll mao :-)." Jag saknar lilla gubben.
Läs mer: =>

31/1-99
"Mordet på vår statsminister har en speciell innebörd för mig. Jag bodde i Brandbergen, sista natten - tidigt på morgonen när jag klev upp och lade sista handen på packningen av mina ägodelar hörde jag på radion att han under natten blivit skjuten. Trodde knappt mina öron! Bara det var otroligt - att vår statsminister i lugna lilla Sverige blivit skjuten på öppen gata. En man som betytt mycket både för mig personligen och Sverige - ja hela världen. Men det hela påverkade mig på mer än ett sätt - jag skulle nämligen ta mina ägodelar och köra dem till Olofsgatan 11, dit jag skulle flytta in, en parallellgata till Sveavägen och precis mittemot där han blev skjuten. Jag behöver väl inte säga att det var problem att komma fram med flyttlasset! Kommer ihåg högen av blommor jag gick förbi varje dag, den växte och växte och tycktes aldrig ta slut. Han begravdes vid kyrkan bara några hunder meter därifrån. Hans grav har jag gått förbi/besökt flera gånger - inte nu på sistone - men under den tiden jag bodde där. Det som i mina ögon är ganska otroligt är att trots att så mycket resurser lagts ned har de varken funnit vapnet eller mördaren, om nu inte A-lagaren som ställdes inför rätta var rätt man? Då kan man undra - finns det en anledning till detta? Är det någon/några som inte vill att sanningen kommer fram? Varför behandlades ej alla tips korrekt av polisen?" Jag tror inte att gåtan kommer att lösas. Tyvärr!
Läs mer: =>

31/1-00
"När jag kom in i hönshuset i går så låg en höna mitt i *bajs-bingen* (under de pinnar de sover på) och var helt lealös samt utstötte konstiga ljud. Jag har inte hjärta att vänta och låta dem självdö så jag tog ett stadigt tag runt halsen på den och knäckte nacken. Den dagen jag ligger på långvården i fosterställning önskar jag att någon gör detsamma med mig. Kanske mer *människovänligt* med en spruta eller dra ur syrgasen förståss :). Ingen ska behöva lida i onödan. Svårt bara för dem som ska avgöra. När har gränsen passerats för meningsfulla vårdinsatser? Jag är för dödshjälp under de premisser att det är läkarna i samråd med hela vårdteamet, anhöriga och experter som avgör. Jag litar på att ingen släcker liv i onödan." Hjälp till självhjälp?
Läs mer: =>

31/1-01
"Idag måste jag bevista ett möte så det är bara att pallra sig iväg till jobbet. Dessutom så för varje dag jag är sjuk så försenas lanseringen av det projekt jag jobbar med just nu. Samtidigt som det känns smickrande i själen i och med att man då bevisligen gör någon slags nytta ger det en press som kanske inte är nyttigt för kroppen. Men, behagliga bekymmer och jag ska inte klaga." Alla är vi små kuggar.
Läs mer: =>

31/1-02
"Det första pre-vårtecknet har kommit! Hönsen har börjat lägga ägg nu efter vintervilan. Det finns hopp! Det finns hopp gott folk :)." Snart är våren här :).
Läs mer: =>


30/1-03

Det jag skrev om i går kan du läsa mer om här. "Den bankanställda kvinnan skickade ett skämtsamt mejl med sexanspelningar till sin chef. Trodde hon. Mejlet gick fel - och sprids nu i rekordfart i Sverige och utomlands." Ibland är tant Malla snabbare än tidningarna :).

Jag är säkerligen hemskt naiv. Men jag vill så gärna lita på myndigheter, polis, åklagare och advokater. Om man inte kan lita på dem, vem ska man då kunna lita på. Men så ofta händer det saker som gör att jag blir besviken. Hur kan en kändisadvokat ens riskera att hamna i denna sits?

Får du ett mail som nedan eller liknande, kasta det omedelbart i papperskorgen, dvs trash. Gå inte på bondfångeriet. Hur behjärtansvärt det än verkar. Sådant här skit kommer bara att öka med tiden. Det måste ju löna sig, annars skulle de inte göra sig besväret tycker jag. Alltid finns det väl någon som går på det. Det spelar på våra basala känslor, empati parat med girighet. Detta är liknande de s.k Nigeriamailen som förekom och kanske fortfarande postas runt, vad vet jag. Jag har fått ett flertal, med olika Subject och olika Reply-to:-adresser.
Subject: ASSISTANCE NEEDED eller Subject: CONFIDENTIAL TRUSTE.
Reply-To: estrada34@sify.com eller Reply-To: sekma@mail.com.
Det finns säkerligen många andra varianter.

My name is LOI C.ESTRADA,The wife of Mr. JOSEPH ESTRADA, the former President of Philippines located in the South East Asia. My husband was recently impeached from office by a backed uprising of mass demonstrators and the Senate. My husband is presently in jail and facing trial on charges of corruption, embezzlement, and the mysterious charge of plunder which might lead to death sentence.

The present government is forcing my husband out of Manila to avoid demonstration by his supporter. During my husband's regime as president of Philippine, I realized some reasonable amount of money from various deals that I successfully executed. I have plans to invest this money for my children's future on real estate and industrial production.

My husband is not aware of this because I wish to do it secretly for now. before my husband was impeached, I secretly siphoned the sum of $30,000,000 million USD (Thirty million United states dollars) out of Philippines and deposited the money with a security firm that transports valuable goods and consignments through diplomatic means.

I am contacting you because I want you to go to the security company and claim the money on my behalf since I have declared that the consignment belong to my foreign business partner. You shall also be required to assist me in investment in your country. I hope to trust you as a God fearing person who will not sit on this money when you claim it, rather assist me properly, I expect you to declare what percentage of the total money you will take for your assistance. When I receive your positive response I will let you know where the security company is and the payment pin code to claim the money which is very important.

For now, let all our communication is by e-mail because my line are right now connected to the Philippines Telecommunication Network services. Please also send me your telephone and fax number. I will ask my son contact you to give you more details on after i have received a responce from you.relpy me through my email address estrada34@sify.com Thank you and God bless you and family.
MRS LOI C ESTRADA


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/1-98
"Mailboxen tom, vad ensam man skulle känna sig?" Intressant fenomen. Om mailboxen var och förblev tom skulle det kännas mer underligt än om inte telefonen ringde.
Läs mer: =>

30/1-99
"Det är bara att sucka och inse att man har en mycket ouppfostrad hund och ingen utom sig själv att skylla på. Ungefär samma känsla man får när man inser att man inte lyckats som förälder :), när barnet gör uppror och går sin egen väg." :)
Läs mer: =>

30/1-00
"Jag har börjat få konstiga ryckningar i höger hand och slinter ofta på just DELETE-knappen då. Underligt så det kan bli? Jag måste ha blivit allergisk mot ord som du måste svara, snabbt, fort, genast osv? Grinig? Kanske?"
Läs mer: =>

30/1-01
"LiS skrev något tänkvärt i Kommentera-boken, se nedan. Mycket aktuellt! Jag tror inte att en fånge skulle ha behövt klia sig till döds av skabb i 8 månader.

Sätt åldringarna i fängelse!
Töm fängelserna och långvårdsdavdelningarna.
Låt åldringarna bo i fängelserna. Där får de tillsyn och
omvårdnad hela dygnet, raster, utflykter, terapi och betalt
jobb. Näringsrik kost som kostar tio gånger så mycket
som till exempel våra barn får i skolorna. TV på rummet,
sexrum och framför allt gratis hyra, inget dras på pensionen.
Låt fångarna inta långvårdsplatserna!
När de märker vilket helvete de får, nattgardinerna ner kl
16.00, ingen vidare tillsyn och så vidare kommer de
aldrig att göra något brottsligt mer i framtiden. Hyran
dras på deras blivande pension.
Vid rymmning fördubblas strafftiden "
Med tanke på den stackars människan som INTE fick hjälp för sin skabb. Hade hon suttit på kåken hade hon garanterat fått hjälp. Men åldringar är det väl inte så noga med? JAG VILL INTE BLI GAMMAL! Inte så gammal att jag inte kan ta vara på mig själv.
Läs mer: =>

30/1-02
"Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om, om jag bara ville, men jag väljer att inte göra det. Jag skulle kunna ta hela hans sida (avsnittet under Debatt) rakt upp och ned och såga honom och hans texter längs med benen. Men jag ids inte. Det finns så mycket viktigare saker att lägga energin på just nu. Livet! Att hans kamrater i nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) accepterar detta är för mig en gåta. Det beivrar ju icke deras önskan om att tas för en seriös remissinstans, om de nu någonsin har varit detta med tanke på hur de agerat på nätet." En lång drapa om Datainspektionen, FRIS och dylikt löst folk.
Läs mer: =>


29/1-03

Nätet är underbart!
Ibland blir jag så less. Jag blir arg! Bakom tangenterna tycks alla hämningar släppa. Saker folk inte skulle göra IRL utförs med lätthet på nätet, utan tanke på att det finns en människa av kött och blod bakom ettorna och nollorna, dvs texten. Stackars tjej vars privata mail (dock från sin jobbadress) nu har svansat runt hela det svenska nätet. Det kan inte vara roligt att veta att hela Svedala har läst ens privata mail och skrattat åt det/åt en. Vem har inte någon gång skickat mail till fel adress/person? Handen på hjärtat? Det spelar ingen roll tycker jag vad som står i mailet. Förstår man att det är en uppenbar felpostning inte sjutton sprider man det vidare? Skulle samma person ha gjort det om hon fått ett liknande brev via snigelposten? Kopierat det á la masse och sänt dem till alla vänner och bekanta via vanliga posten? Skulle inte tro det. Men på nätet verkar allt vara tillåtet. Tjejen som fick det felpostade mailet och i sin tur spred det vidare borde stå i skamvrån med en stor dumstrut på sig i minst en vecka. Det har senare framkommit vad som avsågs med sex. Jag har i alla fall fått det förklarat på en mailinglista. Det är inte det du tror, eller det jag trodde när jag först läste mailet. En höna av en fjäder.

From: Xxxx Xxxxxx
Sent: den 23 januari 2003 18:08
To: Xxx Xxxxxx
Subject: yes!!!!!
jag har haft sex idag.....på jobbet!
Xxxx Xxxxxx
XXX Xxxx
tel 0xx-xxxxxx
fax 0xx-xxxxxx


Jag blev så glad när jag blev antagen till den högskoleutbildning jag hade sökt. Det var verkligen en "Yes! Yes! Yes!"-känsla. Men nu har jag ändrat mig. Jag vet att jag velar hit och dit. Men jag tjatar alltid om att man ska följa sin inre röst, detta torde då även gälla mig själv. Så jag kände efter. Tänkte. Funderade. Jag kom fram till att jag inte har lust att plugga en termin till. Hur intressant ämnet än må vara. Det finns tankar inom mig att sadla om helt. Internet må vara hur spännande och intressant som helst. Men det finns en stor, fängslande, spännande, underhållande, tilldragande, rolig och innehållsrik värld förutom nätet.

För att knyta an till det jag skrev i går. Barndomen. Jag har alltid undrat varför jag inte minns min egen dito. I min minnesbank finns bara några enstaka fragment lagrade. Vart har resten tagit vägen? Eller är det defaultläge att inte minnas? Det är först från tonåren jag minns detaljer precist och klart. Underligt, men sant. Jag har ofta funderat på anledningen till detta men jag har inte lyckats förstå varför. Det kanske är lika bra? Det man inte vet saknar man inte? Det man inte vet lider man inte av? Njae, en sanning med modifikation – i alla fall det sistnämda.

Det är bättre att skapa meningen med livet än att söka efter den.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/1-98
"Ibland bara garvar jag åt mig själv. Kan sitta inne i arbetsrummet och komma på - visst ja, det skulle ju fixas. Går ut i köket och på dessa 7 metrar har jag när jag kommit in i köket glömt bort vad som skulle fixas ;-)." Teflonminne?
Läs mer: =>

29/1-99
"Jättekul att se och höra alla människor, men lika kul att komma hem till tystnaden :)."
Läs mer: =>

29/1-00
"Annars? Inget nytt. Det händer massor på jobbfronten (likt ketchup-effekten) men inget privat. Det är ingen bra balans egentligen.....men vad gör man? Det är lätt att råda andra *skrattar* men att applicera de råden på sitt eget liv är inte alltid lika lätt." Ge råd är lätt, till andra. Men att "råda" sig själv är svårare. Varför?
Läs mer: =>

29/1-01
"Jag låg däckad hela dagen igår i feberfrossa. Syrran ringde och berättade att hon i sin tur blev sjukskriven för halsfluss i går. Snurrigt? Bara förnamnet. Jag undrar hur många vi två smittade? Ska jag gå eller inte? Till jobbet? Funderar.......nej, jag stannar hemma. Kryper ned i slafen igen."
Läs mer: =>

29/1-02
"Jag vet inte om Astrid kallade sig själv feminist :)? Men i mina ögon har hon bidragit till att lyfta fram flickorna på ett positivt sätt i barnlitteraturen. Ge henne Nobelpriset postumt. Nu! Om inte...vaffå gör di (inte) på detta viset?"
Läs mer: =>


28/1-03

Mina tankar går till L.
*snuttebuttemutterpruttegubben*

Jerry är tillbaka!

Jag köper inte resonemang typ, "han har haft en sådan taskig barndom" – som en slags förklaringsmodell för kriminalitet eller andra oursäktliga handlingar. Visst påverkar barndomen oss alla. Det är inte alla förunnat att ha haft en "Astrid Lindegrens-barndom", sommar, sol, röda hus, vita knutar, mor är rar och far ror. Dessutom köper jag inte snacket om att det är morsan och farsans fel i stort. Det är så lätt att skylla på någon annan, allrahelst sina föräldrar. De är oftast i sin tur fångna i mönster från sina egna barndomar, som de sedan omedvetet låter gå vidare till barnen (såvida de inte uppmärksammar detta och kan försöka göra något åt det). Det är där knuten ligger. Det är det som är viktigt. Skärskåda din barndom. Det går inte att ändra på det som skett. Det går inte att få det ogjort. Vad var bra? Vad var dåligt? Dra lärdom av det och gå vidare. Checka in de mönster som dina föräldrar för vidare och undvik att föra de dåliga sidorna vidare till dina barn eller att de tillåts påverka ditt fortsatta liv. Tänk så enkelt allt ser ut på "pappret". ;) Lätt som en plätt. Men när det kommer till kritan....

Skalet är hårt.
Innehållet skört.

Rätten till dumhet skyddas i lag.
Den ingår i de mänskliga rättigheterna.
Mark Twain

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/1-98
"Hamnade på http://www.sif.se, skulle kolla efter vad det kostade osv. Fann till min förtjusning ett ifylleri-formulär så vips var den ansökan avstökad. Jo, facket är ett måste tycker jag, iaf i min ålder ;-) även om jag numera inte är speciellt aktiv men visst är det en trygghet. Synd att inte distriktsläkarcentralen har något liknande ifylleriformulär då ex. astma-medicinen tagit slut så man slipper sitta i telefonkö på morgonen. Tiden passar så illa så jag har varit utan medicin ett bra tag nu. Men det kommer nog ;)." Än har det inte kommit.
Läs mer: =>

28/1-99
"Annars inget nytt under solen. Inget att hetsa upp sig för. Inget att reta sig på. Inget att vara ledsen för. Inte heller något att direkt glädjas åt heller."
Läs mer: =>

28/1-00
"Igår var en sådan där dag då _allt_ strulade." Sådana dagar vill man undvika.
Läs mer: =>

28/1-01
"Jag var och handlade i fredags. Jag brukar ofta ta en sväng förbi *gosedjursavdelningen*. Jag blev alldeles överlycklig då jag fann en Golden Retriever :). I kassan frågade tjejen (som jag jobbat ihop med) om hunden var till barnbarnet. Nej - sade jag, den är till mig och så var det inget mer med den saken - för min del iaf. Men jag hann se att hon reagerade lite. Varför? Jag placerade den i framsätet på vägen hem och svängde förbi B. på jobbet (ja - inte sjukskrev han sig fast han bara har en brukbar hand). Han såg bilen på håll och tittade, tittade och tittade ända tills jag parkerade framför honom. Han trodde att jag hux flux hade skaffat ytterligare en hund :). Så naturtrogen är den...." Våga vägra vara vuxen.
Läs mer: =>

28/1-02
"Annars? Handboll på TV - kan det bli bättre? Jag sitter som klistrad :). Jag som inte gillar sport, i vanliga fall. Men både dam- och herrhandboll är spännande, fartfyllt och intressant." Jag satt som klistrad i lördags och såg de gamle svenskarna spöa skiten ur de unga danskarna :)). Så var det med den åldersdebatten.
Läs mer: =>


27/1-03

Gudrun Schyman avgår.
Tråkigt, men sant.
Men inte oväntat.

Somliga straffar Gud direkt.
Han hade säkert överlevt om han valt att inte försöka misshandla hunden till döds. Det finns humanare sätt att avliva djur på än att banka skiten ur dem med ett laddat gevär.

Svaret på varför Internet var sååååååååååååå segt i helgen.

Ju intelligentare man är desto fler märkliga människor träffar man.
Vanliga människor märker ingen skillnad på folk.
Blaise Pascal

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/1-98
"Den trevligaste personen på nätet!" Det värmde att bli utsedd till detta.
Läs mer: =>

27/1-99
"Snart kommer väl killarna ha samma hysteri och raka sina ben, sina armhålor, ansa *bikinilinjen* och könshåret som så många kvinnar gör. Vem säger att man måste göra det? För att behaga motsatta könet? För att hålla sig fräsch? Se snygg ut? Är man mindre kvinna om man vägrar att raka benen? Det sticks ju bara :). Är man snuskig om man inte vill raka sina armhålor? Är man äcklig om man inte bryr sig om bikini-linjen? Ser folk ned på kvinnor som har tendens till liten *musche*? Varför kan vi inte få vara som vi är, som vi är skapta utan att andra ska bry sig eller tvinga på oss åsikter om hur en kvinna ska se ut, via reklam, filmer, tidningar, böcker och vänner med ibland iofs goda avsikter. Var dig själv, det vinner du på i längden. Det är inte dig det är fel på, det är betraktaren som äger problemet. Är du nöjd med din hårväxt, dina extra-kilon och ditt utseende - så är det ok - det är din kropp. Är du inte det - ok - gör något åt det. Men låt oss hoppas på att samhällssynen förändras till det mer naturliga, var dig själv :) än att männen ska haka på denna *utseende-fixering* som finns. Det är väl inte kroppen vi umgås med utan det inre? Man samtalar väl inte med armhålorna? Man har väl inte sex med det rakade pubis-berget? Man väljer väl inte partner efter hur rakade benen är?" Angående killarnas nya påhitt att raka pungen.
Läs mer: =>

27/1-00
"Jag brukar säga att livet är jämförbart med en påse, tom och innehållslös om man inte fyller den med något. Men jag reviderar till "livet är som en ketchup-flaska, inget händer hur man än vrider och vänder på den och sedan kommer allt på en gång". Just så känns det för mig i detta ögonblick. Allt har varit ganska dött och trist en längre period, men nu börjar det bara bli för mycket :). Jag hinner inte med riktigt. Jag gillar Lätt och Lagom, gärna på smörgås och även så i livet. Numera. Tecken på att man börjar bli gammal? Eller bara bekväm? Inte tillräckligt hungrig?" Hungriga vargar jagar bäst.
Läs mer: =>

27/1-01
"Igår tog jag mig tid och gick igenom alla mail. Det tog ett par timmar att besvara de mail som krävde ett svar, dvs de flesta. Jag läser alla mail som är adresserade till mig personligen, mailinglistorna skummar jag bara igenom subjectraderna och kanske läser vart 25:e mail bara. Inte undra på att man blir kortfattad :) - pang på rödbetan. Men å andra sidan, de flesta är ju för mig helt okända människor så de förväntar sig nog bara ett svar på sin/a fråga/or och struntar nog totalt i om jag lindar in svaret i massa ovidkommande ord - hoppas jag iaf." Korthuggna Karin.
Läs mer: =>

27/1-02
"Men jag har då aldrig lyckats förstå Smulans babbel. Ja, hon pratar mycket och ofta. Det är ren gissning som gäller från min sida för att försöka förstå vad hon vill/menar." Jag berättade även om hur/när B. pratade med koltrastarna. Jag skrev även om varför jag envisas med min stenåldersbrowser.
Läs mer: =>


26/1-03

Handbollen är ruskigt spännande.

Jag läste om farbrorn som blev oskyldigt dömd som pedofil. Han tvingades leva i tio år med skammen. Att vara oskyldigt anklagad och dömd måste vara ett rent helvete. Hans hustru hann dö innan han fick upprättelse. En vilsen liten pojke manipulerades av sin socialsekreterare. Nu när pojken är vuxen har han berättat sanningen och den oskyldigt anklagade mannen har fått resning. Han bör få ett rejält skadestånd för dessa år. Visst är det tragiskt. Så onödigt. En liten människas kamp mot Goliat. Än mer tragiskt blir det när jag vet att numera ska man nästan tas på bar gärning om det ska bli något åtal av. Fler skyldiga frias än oskyldiga fälls. Det ena får inte utesluta det andra. Ge rättsväsendet, polisen, sjukvården och socialtjänsten mer resurser och utbildning för att hantera detta korrekt, så kanske kanske sådant här undvikas.

Akta er för att trampa en verklig dumbom på tårna,
hans liktornar läks aldrig.
Paul Gauguin

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/1-98
"Andra morgonen på kort tid som ena däcket på Volvon varit platt som en pannkaka på morgonen. Hade det nu varit samma däck hade man ju kunnat misstänka pyspunka men nej då, IQ halten hos den som jag misstänker är inte tillräckligt hög för att ens komma på det för att maskera sin illvilja. Undrar om man inte kan rubricera sådant som mordförsök :-?, tänk om man inte ser det i mörkret, åker upp på motorvägen och något händer? En granne lite längre ned fick sitt däck på släpkärran sönderskuret i somras. Jag säger som han gjorde då, vakt med hagelgeväret är nästa steg. Att bo på landet är så härligt!!!! Men visst har det fördelar att bo på landet, inte tu tal om annat. Naturen, djurlivet, tystnaden och lugnet :), iaf i vår lilla egna skogsbacke då sommargästerna inte är här. Tänk häromkvällen när jag gick med Nalle mötte vi en stor älgtjur på skogsstigen. Tjuren bara stod och blängde på oss! Nalle morska upp sig i början och morrade men insåg snabbt att här får matte ställa upp och tystnade samt avvaktade. Jag tänkte att kan jag skrämma spädbarn med min sång ska jag nog få en stor tjur att ge vika ;)), började sjunga Helan går ... och se på fasiken tjuren vek av stigen och vi kunde fortsätta. Storstadsbo i naturen!" Att "punka" andras däck är både livsfarligt och framförallt ganska sjukt.
Läs mer: =>

26/1-99
"Pissed off! Grannen har fått tuppjuck igen! När jag kom hem igår och stannade till vid brevlådan för att ta med mig posten hem upptäckte jag att någon hade tryckt ned x antal blöta, tomma cigarettaskar bland posten. Vem denna någon är vet jag så jag tog helt sonika dessa blöta paket och slängde ned i hennes låda. Jag ids inte vara arg på folk någon längre stund. Jag är faktiskt – tro det eller ej – en ganska timid person.
Läs mer: =>

26/1-00
"Kort sagt - nätet är inget nöje längre utan bara jobb/nytta för mig."
Läs mer: => 26/1-01
"Man säger att vargen är död
att han inte längre springer i vår skog.
Men ingen har ännu hittat kroppen
och ingen kan säga hur han dog.

Du ska vakna en vintrig morgon
och spåren ska vara som skuggor i snön
och du ska söka bortom bergen
och på andra sidan sjön."

Rolf Wikström
Läs mer: =>

26/1-02
"Ett nytt "Kimberley-fall"? Fast nu råkade det vara en liten 12-årig kille som ville stanna med sin pappa här i Sverige. Varför fick han inte det? Hur mår han idag? Det är alltid svårt att döma/avgöra i enskilda fall man inte har någon insikt/insyn i. Men detta verkar vara ett typiskt HAAG-ärende. Barnet utlämnas till den andra föräldern (här i detta fall England), bara för att det står så i en paragraf någonstans. Vad barnet vill, det verkar ingen bry sig om. As usual! För.....om det stämmer som det står i artikeln att pojken uttryckligen klart har sagt/visat att han vill stanna hos pappan; då borde han få göra det - allrahelst om han är så pass gammal. Det fick inte Kimberly och det fick inte denna kille heller. I Kimberleys fall så ville gärna de extrema mansgrupperna tala om att barnet var påverkad av mamman. Att det bara var rätt att Kimberley sändes till Sydafrika, mot hennes vilja. Det talades om att modern led av PAS - Parental Alienation Syndrom - vilket i deras munnar är lika med att mamman umgängessaboterar, försöker fjärma barnet från fadern, förtalar fadern inför barnen och påverkar barnet så att det inte vill träffa fadern. Jag är inte av den typen att jag ens _vill_ tro i första hand att fadern i detta fallet ovan lider av PAS, dvs att han påverkat sin son. För visst måste det (om nu man kan ta PAS på allvar) kunna vara så *both ways*? Eller är det BARA kvinnor som kan drabbas av detta hemska tillstånd - PAS, ett tillstånd som jag faktiskt tvivlar finns i någon större utsträckning." Jag funderade även över hur det är att bli gammal. Ja, jag är rädd för den dagen, som kanske inte är sååå avlägsen numera.
Läs mer: =>


25/1-03

Än velar jag dit. Än velar jag hit. De som känner mig vet att jag ändå aldrig velar mig ned i diket :). Just nu befinner jag mig "emellan" flera saker, jobb, kurser och utbildningar. Som en åsna mellan flera hötappar. Jag är inte någotsånär säker på något. Jag kommer inte någonvart. Jag har inte bestämt mig för någotdera eller någonting.

Det är mycket nedslående att leva i en tid
där det är lättare att spränga en atom än en fördom.
Albert Einstein

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/1-98
"He-he Janne, orkade inte vänta! Igår smaskade jag i mig "temla", ursäkta semlor. Inte bara en utan två :)))." Semlor? I januari?
Läs mer: =>

25/1-99
"Men i och med att jag alltid ställer höga krav på mig själv förutsätter jag att andra gör detsamma. Rätt är rätt! Ärlighet varar längst!" Funderingar kring mig själv.
Läs mer: =>

25/1-00
"Är facket synonymt med fuck it?" Funderingar kring facket och dess existensberättigande.
Läs mer: =>

25/1-01
"Uttrycket "tumregel" kommer ifrån en mycket gammal engelsk lag som sa att män inte fick slå sin fru med någonting bredare än en tumme." Jag skrev även om den underliga hanteringen av den statliga toppchefen som stod åtalad för sex med minderårig.
Läs mer: =>

25/1-02
"Jag ska göra en hemsida åt en organisation som sysslar med säkerhet i stora företag. Mycket information är det att lägga upp."
Läs mer: =>


24/1-03

En vänsterledare ska inte fuska med skatten, menar Lena Melin. Jag skulle vilja påstå att det ska inte heller en högerledare göra. Det ska väl ingen göra? Om alla betalade den skatt som tänkt skulle skatten kunna sänkas rejält. Fuskkultur är vad det är. Inget annat. Visst är jag besviken. Men luttrad och inte tänker jag kräva hennes avgång. Det räcker att alla andra gör det. Jag tycker att det är bra att politikernas deklarationer granskas extra noga. Men då bör det gälla alla. Nu bor inte alla i mindre kommuner som kanske har de resurser och framförallt viljan som krävs för att göra detta på ett fullgott sätt. Tyvärr! Men till roligare saker.....
Kluriga syftningsfel är alltid lika kul!
Saxat från en mailinglista:

Sydsvenska Dagbladet:
1. Våldtäktsman dömd till två år i Eslöv. (fy sjutton för att dömas till att tillbringa två år i Eslöv)
2. 21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare. (man får väl hoppas att han lämnar tillbaka åklagaren)

Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled (skillnaden är)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma. (osökt kommer frågan; var fann han den)

Svenska Dagbladet:
1. Ingen av de omkomna hade livshotande skador. (vad dog de av då)

Bergslagsposten:
1. Huset som brann ned till grunden blev totalförstört. (ojdå)

Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm. (mindre hur till längden eller vikten)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen. (när man är lam kan man vä inte springa bort)

Aftonbladet:
1. Arbetslösa har rätt till dagisplats. (då är de ju sysselsatta åtminstone!)
2. Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld. (mödomen kvar?)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel. (Kan älgar köra motorcykel!)

Metro:
1. Yrkesmördare misstänkt för mord. (han skötte väl bara sitt jobb)
2. Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja. (hur stor är sannolikheten att det finns tre män som tänder på finlandsfärjor)


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/1-98
"&%#¤*^ Mera snö!!! Nej, nu börjar jag längta till våren.."
Läs mer: =>

24/1-99
"Från Livets Ord till Analsex, en bra liknelse egentligen - bägge *a pain in the ass* :))). Varning utfärdas! Vet du med dig att du är lite pryd - SLUTA LÄSA HÄR!" *fnissar*
Läs mer: =>

24/1-00
"Har någon tänkt på att det har begåtts ovanligt mycket brott av jägare och andra skyttar senaste dagarna? Dags att avväpna dem? Ge dem slangbellor istället. En tävlingsskytt skjuter misstänkt inbrottstjuv genom fönstret i sin villa. En ex-man dödar hela sin familj tillika sig själv. Jägare dödar skyddade djur, nu senaste ett lodjur. Jägare skjuter i mörker från bilen och dödar en liten pojke. Kriminell får behålla sin vapenhandlarlicens....osv. Är det så här vi vill ha det? USA here we comes?"
Läs mer: =>

24/1-01
"Även kaktusar behöver vatten :)." Blandad kompott denna dag. Allt från Bush till döden.
Läs mer: =>

24/1-02
"Det här programmet skulle vara default-installerat i browsern. Folk med massor av *ljug* på sina sidor skulle obönhörligen avslöjas. Om programmet nu håller vad det lovar. Fast det kanske bara funkar på CV:n?"
Läs mer: =>


23/1-03

Varför försöker någon ryss ta sig in i min dator? Vilket djävla nöje och sitta och scanna av halva nätet? Förmodligen kan personen inte ens läsa svenska och har då ingen som helst nytta av mina filer. Är det lösenord och kontokortsnummer h*n är ute efter? Nå, då kan h*n få vänta tills det endast sitter ett benrangel framför skärmen. Jag släpper aldrig ifrån mig mitt kontokortsnummer på nätet. Inte frivilligt i alla fall :). Eller är det ett försök att "kidnappa min dator"? Man kan ju börja undra. Hur som haver, tråkigt är det. Att försöka ta sig in i en annans dator är lika illa som att försöka bryta sig in i en annans lägenhet. Mitt hem är min borg, min dator likaså.

Varför?

route: 212.46.240.0 - 212.46.255.255
descr: Cityline offers dial-up and leased line access to Internet
descr: for Moscow and St.Peterburg regions.

Jag längtar efter min gamla uppkoppling. Där fick man aldrig några sådana här alerter. Tacka sjutton för det eftersom det var samma nät som Riksbanken låg på. Där var det tryggt och skönt. Lugnt och stilla. Fridfullt.

Läs gärna återblicken nedan den 23/1-02. När jag läste det jag skrev för ett år sedan upplevde jag samma maktlöshet nu som då. Det är en obehaglig känsla. Tänk då hur den som är drabbad känner sig? Om och när jag läser det igen om sisådär tio år antar jag att jag kommer att uppleva samma känsla. Så pass luttrad har jag blivit de senaste åren. Inget förändras. Gamla mönster styr. Jag vill kanske inte gå så långt som Gudrun gjorde med sitt "talibantal", men jag förstod mycket väl vad hon egentligen menade – men som ingen ens ville försöka förstå. Det är alltid lättare att kritisera än att analysera.

Du vet att du börjar bli gammal
när jobbet börjar bli ett nöje
och nöjena börjar bli jobbiga.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/1-98
"Jag har sett tillräckligt många trafikskadade patienter och döda människor att jag har lixom ingen lust att bli en siffra i statistiken själv. Sedan är jag beroende av bilen så att demolera den via en dikeskörning eller krock har jag sannerligen inte lust med. Att jag sedan på motorvägen följer trafikrytmen ;))) är en annan femma, gillar att köra fort när väglaget är okey. Dessutom har jag kört i yrkesmässig trafik (storstadstrafik visserligen) i åtta år så helt bakom pedalen är man inte, kärring med hatt, nej inte än iaf! På tal om gubbar i hatt, de går väl an men killar i tjänstebil med yuppienallen i höger hand är inte populära hos mig. Igår vid Kistakorset släppte jag fram en buss som kom i bussfilen och skulle in i min svängande fil. Jag har stor respekt för dem som sitter 8 timmar bakom ratten varje dag och gör allt för att underlätta för dem. Vad gör tax-valpen bakom då? Hänger på tuuuuuuuuuuutan, pekar mot rödljuset som slår om mot rött. *Fniss*, ack ja en hel 2-minuters period i hans liv förstörde jag ... Otrooooligt!!" På landet är vi alla beroende av bilen. Men det där med att anpassa hastigheten efter väglaget och omgivningen verkar vara svårt.
Läs mer: =>

23/1-99
"Nu är det mer (mycket mer) regel än undantag att helgerna inte inkluderar krogrundor och fester, nej nu uppskattar man lugn och ro. Dags att investera i en gungstol? Rullator? Pelargoner? Spetsdukar? Skaffa andra intressen än datorn och Internet, som att knyppla och virka sängöverkast? Tona håret blå/lia? Skaffa en städrock? Verkligen se ut som den mormor man är :-). Dags att acceptera att det bara är *själen* som är ung och inte kroppen? *Mutter mutter* - ska nog fundera ett tag till." Funderar fortfarande :).
Läs mer: =>

23/1-00
"Kritik, rätt eller felaktig blir alltid mer trovärdig om man inte uppträder anonymt utan vågar stå för vad man tycker och tänker."
Läs mer: =>

23/1-01
"Annars? Tja, lite segt. Men *what the heck* - vem har sagt att det ska vara seglats på räksmörgås hela livet? Livet är som en berg- och dalbana. Upplever man inte den växlingen förmodar jag att livet måste vara ganska trist i längden. Hur ska man annars kunna uppskatta det?" Tiden går fort. B. skar sig illa på jobbet. Är det såååå länge sedan?
Läs mer: =>

23/1-02
"En ung kvinna dödad. För vad? Till vilken nytta? Det tråkiga är att det händer allt för ofta. Mona Sahlin: "Vi har inte tagit de här flickorna på allvar". Nej - det har ni inte. Vad jag minns så har ministern *gråtit* ut inför journalister om just detta fenomen med hedersmord förut, men inget har hänt. Varför blir jag inte förvånad? Det händer ju inget när det _bara_ är vanliga mord på kvinnor, si så där 30 om året eller vad det nu är. Är det noga med plus/minus noll? De styrande tar inte heller det faktum på allvar att många andra lever under dödshot, både barn och kvinnor – oavsett etnisk tillhörighet. Det är inget unikt detta, om nu någon trodde det. Kvinnoförtryck, kvinnovåld och mord på kvinnor går hand i hand. Vad hjälper ett skyddspaket om en man anser att kvinnan ifrågasatt hans (männens) makt? Fadime var en ovanligt stark och modig kvinna. Men vad hjälpte det? Vad fick hon för hjälp? Ensam är inte stark. Vad får andra kvinnor i liknande situation för hjälp? Styrka och mod är inte mycket värt om man står inför en pistolpipa eller gevärsmynning. Vad för nytta gör då en liten larmtelefon med en knapp att trycka på, vänta i några sekunder och berätta sedan för polisen vad som felas. Just i detta fall blev rubrikerna stora och många. Det enda det leder till (tyvärr) är kanske att rasismen späds på, helt i onödan. De som borde utbildas/informeras/ändra på sitt beteende och tankesätt nås nog inte av dessa rubriker. Därtill behövs andra insatser. Men jag sörjer ALLA andra oxå, de flesta går dock hädan utan några rubriker alls och sällan begråtna av någon minister. Jag skulle antagligen kunna skriva något mycket mer spirituellt och slagkraftigt om detta, men jag är så upprörd och ledsen att mina ord inte lyder mina tankar." När jag återigen läser det jag skrev känner jag samma maktlöshet.
Läs mer: =>


22/1-03

Glöm ej Fadime.
Nu har det gått över ett år sedan hon mördades.
Låt inte hennes död bli förgäves.......................

När jag förberedde "Återblicken" såg jag att just detta datum skrev jag flera gånger om nätets avigsidor. Nu har jag inte en susning om huruvida Anton eller IT-Uffe finns kvar på nätet. Men mångfald berikar, inom vissa gränser. Man bör nog inte på sin hemsa påstå att Kalle Kula är en rattfyllerist eller att Katta Boll är en hora. Nätet är ingen domstol, även om nu somliga tycks tro det. Men om nu någon vill göra en hemsida om hur det är att älska med älgar eller äta snorkråkor, så må det vara hänt. Det drabbar ingen oskyldig. Den som hamnar på sidan kan enkelt ta sig därifrån med BACK-knappen eller ett bokmärke, antingen småflinande eller ruskande på huvudet. Men det räcker tydligen inte alltid.

Vad gör du om din bästa väninna drar iväg med din man?
Saknar henne.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/1-98
"Dj*vla ofog! Visst kan jag förstå tjusningen i att hacka sig in i andras datorsystem, spänningen och glädjen när de lyckats. Kanske plita dit lite oskyldigt *Kilroy was here* på Moderaternas hemsida :). Men från _det_ till att ge sig på privatpersoners hemsidor är för mig ofattbart. Bara för att en del personer är verbalt begåvade och kan uttrycka sina åsikter med bestämdhet så ska de mindre begåvade (ironi) då förstöra? Att ha åsikter är aldrig fel, sedan om de gillas av alla är en annan femma. Alla ryms vi under samma *tak* så länge vi alla håller oss inom ramen av gällande netiquette samt lagens råmärken. Att hacka en hemsida är definitivt olagligt!" När en annan var ung busade vi oxå. Men det var tämligen ofarligt, typ busringningar och hartsande. Vet dagens ungdom vad harts är och hur det låter?
Norstedts stora svenska ordbok
hartsfiol subst. ~en ~er
uppspänd tråd som gnids med harts varvid ett gnisslande ljud uppstår mest i syfte att irritera.
Läs mer: =>

22/1-99
"Idag så diskuterade en kille på jobbet Antons sida. Tänker inte lämna ut urlen, basta! Blev nästan arg, helt oförskyllt, på killen som tog upp ämnet under lunchen. Han kunde ju inte veta bakgrunden, att den sidan valsat runt och *dissats* både verbalt, skriftligt via mail/mailinglistor samt handgripligt i killens gästbok. Att folk (killar i flesta fall) bara orkar? Skicka mail typ - Finns du? Är du på riktigt? Håna honom i hans egen gästbok? Back off - låt killen och alla hans likar (ex. IT-Uffe) vara ifred och acceptera att alla har rätt att få finnas på nätet. Undantag - sidor med material som är olagligt enligt lag och som bryter grovt mot gällande nätetikett. Använd BACK-knappen om det inte passar." Leve Anton och IT-Uffe :))).
Läs mer: =>

22/1-00
"Nätet är underbart. Nätet ger alla en chans till 15 minuter av *fame*. Alla kan bli hörda på nätet, det gäller bara att märkas i bruset. Men nätet i sig är ingen domstol. Hur lätt skulle det inte vara att *sänka* en kompis eller det företag man nu har lust att smutskasta utan egentlig grund. Småkids hänger upp sidor för att djävlas med varandra. Läs i senaste numret av InternetWorld (under rubriken Nyheter) om klasspolaren som hängde ut sin kompis på en sida på webben. Ja, jag har själv använt nätet i syfte att föra fram kritik - min sida om Kunskapslyftet. Lite likt ett annat fenomen som oxå diskuteras på mailinglistor just nu, CIW (se anteckning några dagar längre ned). Men min kritik mot Kunskapslyftet framfördes öppet och ej anonymt. Kritiken hade framförts både till skolan, kommunen och kunskapsföretaget Ldt Edition först (under hela terminen) men utan resultat. Jag hade stöd i ryggen av majoriteten av mina klasskamrater. Är man ensam i sin kritik (vad det nu än kan gälla) bör man kanske ha varmt om fötterna, för det blåser uppe på toppen - vare sig det kallas fjäll eller berg :). Tro mig jag vet." Jasåsantså!
Läs mer: =>

22/1-01
"Svensk IT-miljonär anklagas för att hetsat elefanter via helikopter till sitt eget jaktreservat. Jag kan tänka mig att det florerar många tankar om vem det kan vara. Så många IT-miljonärer finns det kanske inte i Sverige. Än. Det skadar nog mer att skvallret går. Än mindre IT-miljonärer finns det väl nu, när IT-bubblan ter sig platt som en pannkaka?
Läs mer: =>

22/1-02
"Jag tänkte jag skulle kolla in currykorsen hemma. Men jag lyckades inte något vidare. Det finns currylinjer som ligger som ett rutmönster med 3-4 meters mellanrum över hela jordytan. Där de möts bildas ett sk. currykors. Det sägs att katterna lägger sig gärna i currykorsen och spinner. Men vi människor ska inte ha sängen i ett currykors. Det kan påverka vår goda sömn. Man kan testa med två halmeterslånga grova ståltrådar. Böj dem i 90-grader vinkel och ta en tråd i varje hand, håll dem parallella och gå rakt fram i lugn takt. När de går ihop finns en currylinje. Nå, på pappret låter det ju bra. Men icke sa Nicke. Jag hittade varken kors eller linjer. Jag får fortsätta att leva i ovisshet huruvida sängen står mitt i ett currykors eller inte." Jag lever fortfarande i okunnighet angående vilken bana currykorsen har här i huset :).
Läs mer: =>


21/1-03

Smulan är sur på mig. B. är än mer sur. Varför? Tja, jag fick tuppjuck i helgen på Smulans päls. Efter att jag börjat var jag tvungen att slutföra projektet :). Nu blev jag inspirerad av grannens Afganhund som är kortklippt. Jag letade fram mina klippverktyg och tog mig an Smulans päls. Nå....snyggt blev det inte. Men förhoppningsvis så ska det bli bekvämare i längden, för oss bägge. Efter det att de tog hennes livmoder har de manliga hormonerna tagit över, eller något åt det hållet. Hennes päls har alltid varit lättskött och ovanligt tunn för att vara en njuffe. Men nu! Tjockare än tjockast. Ogenomtränglig! Hela trädgården har fastnat i pälsen var och varannan dag. Har jag slarvat med borstningen så har det straffat sig direkt. Smulan har sett ut som en brun köttbulle. Nu ser hon ut som en mager labrador. Så kan det gå när inte haspen är på. Pälsen växer ut. Det är i alla fall en tröst. Jag har offrat min finaste Helly Hansen och gjort ett värmande överdrag till henne för långpromenaderna.

Livet är bara den ena jävla saken efter den andra.
Elbert Hubbard

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/1-98
"Varje år anmäls 12 000 fall av kvinnomisshandel. Anmäls! Tänk vilket mörkertal som ligger bakom förutom dessa anmälningar. Alla kvinnor som _inte_ anmäler av rädsla, av hänsyn till barn och släkt, av skam och av oförmåga att ta itu med sitt liv. Bry dig om mer! Har du en väninna som blir utsatt för detta, STÄLL UPP! Ser du tendenser, typ att hon isolerar sig, börjar bära polotröjor, brunsmink runt ögonen och kommer med allehanda undanflykter, BLUNDA INTE! C.a 40 kvinnor dödas varje år i samband med kvinnomisshandel, nästa gång kan det vara din väninna." Läs även om Bildts vredesutbrott. Fånigt värre.
Läs mer: =>

21/1-99
"Skrattade gott i tisdags kväll när jag ringde hem för att kolla att han tagit sig hem i mörkret med bilen utan problem. Ja du pappa - sa jag - när jag var ung var det du som ringde och kollade att man kommit hem ordentligt. Nu är det jag som ringer och kollar dig! Cirkeln sluts...." Allt går igen.
Läs mer: =>

21/1-00
"Detta är ungefär som när en affär (nämner inte namnet) lanserade sin nya sajt :), men deras kontaktformulär var kopplat mot en annans affärs mailadress. Mao hade de croppat ganska rakt av :) *ooppss så det kan bli*."
Läs mer: =>

21/1-01
"Att gå på krogen för att ragga är som att öppna en ask choklad och upptäcka att alla godbitarna redan är tagna och det enda som återstår är några spritfyllda äckel i hörnen."
Läs mer: =>

21/1-02
"Vad tråkigt livet skulle bli utan män. Jag tycker nog att det traditionella sättet att avla barn på är både roligare och känns mer naturligt." Nu kan kvinnor fixa det hela själv. Men hur roligt är det på en skala från noll till tio?
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,