Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

20/1-03

Killarna som blev sexuellt förnedrade genom att få galgar och pet-flaskor instuckna i röven (rubriceras som våldtäkt i rätten) på ett fotbollsläger av fyra jämnåriga killar vid en nollning, undra sa flundra om de kommer att få uppleva samma slags frågor som tjejer får i liknande situationer i rätten? Typ!
– Sa ni verkligen nej?
– Varför vistades ni i samma rum som fyra okända killar?
– Gillar ni analsex?
– Vad hade ni för kläder på er? Var de utmanande?
– Ropade ni högt på hjälp?
– Är det säkert att ni inte uppmuntrade dem?

Skulle inte tro det. Men det är vardagsmat så fort en tjej blir sexuellt förnedrad alternativt våldtagen. Då ska offret skuldbeläggas. Förövaren går ofta fri då rätten anser "att hon kanske var med på det – lite, lite granna i alla fall". Alla kvinnor är till syvende och sist både horor och madonnor?

B. satt och läste tidningen häromdagen och muttrade febrilt för sig själv. Jag frågade honom vad det var. Han var ovanligt upprörd och sa att det verkar som om det var en epidemi av spädbarn som blev misshandlade. Han brukar sällan kommentera det han läser i blaskorna. Men jag förklarade att det just nu ser så ut bara för att pressen fokuserar på den frågan. Men det förekommer inte mer nu än förut. Det förekommer inte mindre när det inte står om det i tidningarna. Det förekommer i det fördolda jämt och ständigt, likt kvinnomisshandel – som oxå periodvis uppmärksammas. Det är lite "det som syns, det finns"-syndrom över det hela. Syns det inte, finns det inte?


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/1-98
"Godkänt i Html får jag väl vara glad över :), inte misstänker jag att det har något samband med min kritik av läraren samt utbildningsföretaget i sig. Lustigt! Jag som jobbade extra som lärare i HTML på lördagarna ;^), stackars elever."
Läs mer: =>

20/1-99
"Jättefint slott! Jättegod mat! Jättebra kurs! Jättetrevliga kurskamrater! Jättetrevlig personal! Jättebra lärare! Hur som haver, slutkontentan är ändock att kursen var givande på många sätt både rent personligt samt i andra perspektiv. Jag kom, jag såg heter det visst, utesluter dock segrade :-), men visst är jag nöjd på alla sätt och vis." Jag minns att min manliga chef *crackade* och fick ett sammanbrott på kursen. Kvällen innan hade han totalt sågat mig vid knäskålarna och spytt galla på mig. Han kunde inte samarbeta med kvinnor. Tur att han slutade illa kvickt, eller rättare sagt tvingades sluta. Allt är inte vad det synes vara.
Läs mer: =>

20/1-00
"Dock var det skönt, ärligt talat hemskt mycket underbart skönt att slippa bekymra sig för mail eller andra petitesser ute på Internet som suger must och tar av krafterna att ens bry sig om."
Läs mer: =>

20/1-01
"För vissa hundar funkar det inte att lämnas bort (att separeras från flocken), likt som att vi människor är väldigt olika. Buster blev opererad ett gånger och låg inlagd på Ultuna djursjukhus. Dessa vistelser förstörde honom totalt. Efter den sista stora operationen (cancer i mjälten) var han helt *kokobäng* och fick avlivas efter att jag i ett par dagar försökt på honom att bli som vanligt igen. När han kom hem avvek han inte en millimeter från min sida, på nätterna låg han klistrad emot mig, precis som han var rädd att jag skulle försvinna - igen. De andra hundarna fick inte komma i närheten av mig och det skapade verkligen problem för *flocken*. När han hoppade på lillvalpen (Smulan) gav jag upp och insåg att något var förstört inombords. Att avliva Buster var inget lätt beslut, jag har nog aldrig gråtit så mycket som då och jag saknar honom fortfarande. Det var lättare (men inte lätt) att avliva Laban då det var av nöden tvunget, hon hade långt framskriden cancer som ej gick att operera och hon började synbarligen lida. Det är nackdelen med att vara djurägare. Att det är du som måste ta besluten och kunna stå för dem." Buster, Laban och Nalle. Nu är det bara Smulan kvar.
Läs mer: =>

20/1-02
"BTW - jag läste om att Mona Sahlin görs till åtlöje via en telefonsvarare på ett 08-nummer. Jag erkänner att jag ringde numret för att förstå vad alla talade om på mailinglistorna. Men jag blev bara illa till mods. Varför ska vi vara så elaka jämt? Har hon inte fått sitt straff via alla skriverier i pressen. Jag läste även om Oprah häromdagen. En artikel som även den gjorde mig beklämd. Vad finns det för allmänt intresse av att exponera henne på bild. En smygtagen bild som visade på att hon har uppenbara viktproblem. Ja, det är det många som har - inklusive undertecknad. Men varför ska det spekuleras och visas upp i pressen? Mår hon dåligt lär hon inte må mindre dåligt av denna exponering. Får man inte ha ett privatliv även som kändis? Hon må tjäna miljoner men hon är bara en människa, likt du och jag."
Läs mer: =>


19/1-03

Det är bara att inse att man blivit gammal när fredagskvällens
höjdpunkt är TV-programmet "Så ska det låta". ;-\

Det jag skrev i går om att man måste ha tur när man söker jobb verkar stämma ganska bra. Jag fick ytterligare ett par bekräftelser via mail som berättade om detta förfarande. Jag tycker det är taskigt mot alla förväntansfulla arbetslösa som gjort sig åbäket att ansöka om jobbet. De måste visas samma respekt som alla andra. I längden misstänker jag att detta ofog är något som missgynnar företagen själva. Hur kan de veta att de har tur och inte otur och slänger bort den högen med just den ansökan som hade passat dem allra bäst?

Jag blir förtvivlad! Uppgiven! Ledsen! Resignerad! Deprimerad! Jag tappar tron på mänskligheten! Minst sagt! Fan ta de länder som Sydkorea som slaktar hundar på detta sätt.. Sättet de behandlar hundarna på förstår jag inte. Även ett "slaktdjur" förtjänar respekt. Dessutom finns det tydligen en lag i Sydkorea som förbjuder grymhet mot djur och förbud mot hund- och kattkött som människoföda. Trots det görs knappt något alls för att se till att lagen efterlevs. Varför? Varför?

En något förkortad och omarbetad skröna kommer nedan. Den här valsar runt på nätet. Jag har fått den i flera omgångar. Först i går läste jag igenom den helt. Den säger rätt så mycket och jag tycker att det finns lite substans i det hela. Så varsågod, ni som inte sett den än.

En filosofiprofessor tog upp en stor tom glasburk och fyllde den med stenar med cirka 5 cm i diameter. Han frågade klassen om de ansåg att burken var full? Klassen höll med om att burken var full. Han plockade fram lite grus och hällde i burken och skakade på burken lite lätt. Gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna. Återigen frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade. Han hällde sand i burken. Sanden fyllde igen de övriga håligheterna.

– OK, sade professorn, jag vill att ni skall se på denna burk som era liv. Stenarna är viktiga saker – er familj, er partner, hälsa, barn, saker som om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar, så skulle ditt liv fortfarande vara fullt. Gruset är andra saker som har betydelse, ditt jobb, ditt hus, din bil och annat som du värderar. Sanden är allt annat, de små sakerna i din tillvaro. Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar. Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig. Observera noga de saker som är vitala för din glädje. Lek med dina barn. Ta dig tid att gå till läkaren. Tag med din partner ut för att dansa. Det kommer alltid finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner på middag och gå ut med soporna. Se därför till de större stenarna först – saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar.

Medelåldern är då du väljer mellan två frestelser
och tar den som gör att du kommer hem tidigast.
Dan Bennet

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/1-98
"Lycka! Vad är det för dig? Framgång? Pengar? För mig kan det vara en sådan enkel sak som att Nalle kryper upp i sängen och kurar ihop sig bredvid mig och man riktigt hör hur han myser ;). Gärna att han lägger huvudet på mitt bröst och snarkar lite lätt ;^). Det är lycka, det!" Det får jag inte uppleva längre.
Läs mer: =>

19/1-99
"Läste i gårdagens Aftonblad Elin säga (gift med en fransman) - Vem vill ha en svensk velourkille? I hennnes hem råder ingen jämlikhet, hon lagar mat, tvättar, städar, bäddar - ja, gör allt i hemmet. Och hon tycker att det är bra med givna roller för då slipper man förhandla om allt och sparar på så sätt tid. Istället får man mer tid att älska varandra? Allt enligt Elin! Jaja - skulle vara kul att höra hennes åsikt om några år när barnen kommit, tycker hon fortfarande likadant då? Dock väcktes en annan liten men iofs viktig frågeställning hos mig när jag läste artikeln. Orkar hon älska efter att ha gjort ALLT detta hushållsarbete själv efter jobbet! Sitter han på soffan och väntar? Vore det inte trevligare om bägge hjälptes åt? Då fick de ju ÄNNU mer tid att älska varandra och kanske mer ork till detta. Att göra saker tillsammans kan vara trevligt i sig, laga mat ihop är mysigt och städningen blir garanterat roligare om man hjälps åt. Nej, som försvar till alla svenska (velour)killar höjer jag min röst och säger - NI ÄR BÄST I VÄRLDEN :-)." Leve den jämlike mannen.
Läs mer: =>

19/1-00
"Tiger i Tandådalen."
Läs mer: =>

19/1-01
"En 16-årig pojke sköts ihjäl på en skoltoalett på Bromma gymnasium i Stockholm, gärningsmannen var en annan ung man enligt polisen. Har jag selektivt minne, men har det inte varit ovanligt mycket *pang-pang* sista tiden? Det känns inte bra. Det känns otryggt, speciellt med tanke på de unga som växer upp nu. Vad är det för våldsamt samhälle vi håller på att omformas till?"
Läs mer: =>

19/1-02
"Blir du en liten notis när du dör? Man låg död i bostaden i tre månader. När mannen inte hämtat ut pensionen på tre månader larmade socialtjänsten polisen. Polispatrullen som tog sig in i lägenheten mötte en hemsk syn. Mannen låg död och förutom liket fanns ett stort antal katter, döda och levande. De katter som fortfarande levde lämnades för avlivning. Tre månader? Varför reagerade inte grannarna? Katterna bör ha fört ett väldigt liv tycker man. Det borde ha börjat lukta lite illa, med tanke på att elementen antagligen var på i lägenheten. Vem sörjer honom? Eftersom ingen saknade honom lär det inte vara någon? Såvida det inte finns arvingar som dyker upp först vid bodelningen. Många begravningar besöks enbart av den präst som förrättar densamma. Det måste kännas underligt att stå och mässa över en kista i en alldeles tom lokal. Detta är inte enbart ett problem i storstäderna. Att läsa och höra talas om sådant hör berör mig. Det smärtar att det ska behöva vara så här. Vad är det för samhälle vi lever i? Frågan känns stundtals berättigad. Ingen ska behöva dö ensam." Sorgligt!
Läs mer: =>


18/1-03

I går var jag på vift i Sollentuna halva dagen. Det var ett antal lämplighetstester för ett jobb jag har sökt. Jag tror det gick bra. Ett test handlade om logik och de sista frågorna var svåra, mycket svåra; det blev lite etta, kryss eller tvåa mot slutet – det vill säga jag bara kryssade i det som verkade mest logiskt utan att veta riktigt :) om det var korrekt. Vi får se vad det blir av det hela. Det är i alla fall ett bra tecken att man kommit så långt som till avtalade möten och intervjuer.

Som arbetsmarknaden är nu är det hela mer ett lotteri än något annat. När en arbetsgivare får in tre till fyrahundra ansökningar per utannonserad tjänst, tror jag inte att de ids läsa igenom dem alla. B. berättade att till ett skitjobb på hans firma var det även kvalificerade civilingenjörer som sökte. Så illa är det just nu. Ett hett tips (som jag fått bekräftat) är att de tar tre fjärdedelar av bunten och slänger den i papperskorgen. Sedan sållar de bland de återstående ansökningarna.
– Bad luck!. Vi kan inte anställa någon som har otur.
På sätt och vis har de ju rätt :-).

Det sägs ju att en miljon apor med varsitt tangentbord
till slut skulle skriva Shakespears samlade verk.
Tack vare Internet vet vi nu att det inte är sant.

I den mänskliga naturen står vi varandra nära;
i vårt handlande går vi skilda vägar.
Konfucius

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/1-98
"Ge polisen mer resurser, höj lönen och framför allt satsa på nya unga krafter, blanda in invandrare och kvinnor i kåren i större omfattning än vad som göres idag. De är ju faktiskt gravt underbemannade så mindre brott och förseelser avskrivs då ingen hinner ta tag i saken."
Läs mer: =>

18/1-99
"På kurs med Kurt nu i två dagar så jag kopplar ned och stänger av datorn i två hela dagar. Skönt! Pappa skojade lite (angående det jag skrev om 16/1) och sa att han ska ta på sig hjälm och skyddsväst nu när han kommer för att vara hundvakt."
Läs mer: =>

18/1-00
"Dock var det skönt, ärligt talat hemskt mycket underbart skönt att slippa bekymra sig för mail eller andra petitesser ute på Internet som suger must och tar av krafterna att ens bry sig om."
Läs mer: =>

18/1-01
"Annonsen drog till sig mina blickar för jag såg att kvinnor ringde ett 08-nummer, vilket innebär en tämligen låg kostnad även om de pratar natten lång :). Män skulle däremot ringa ett ganska dyrt betalnummer? Varför denna ojämlikhet? Räknas det helt kallt med att killar är mer desperata och därmed villiga att betala mer?" Funderar även över varför Sonera inte kontaktades. Det visade sig nu vara alerter från en streaming-mediaserver och inget intrång alls, trots att min gästbok pekades ut :).
Läs mer: =>

18/1-02
"Han ville skiljas - därför var det inte mord. Hon dödade sin man med två knivhugg. Hon dödade sin man med två knivhugg. Men eftersom han grälat och ville skiljas räknas det bara som dråp, enligt hovrätten. Den 27-åriga mannen överraskades av makan som plötsligt grep honom bakifrån om halsen. Hon vräkte mannen mot bänken, vände på honom och högg en kniv i hans bröst. När han sjönk ihop högg hon honom igen, i ryggen. - Mord, sa tingsrätten. Men hovrätten mildrade till dråp. Straffet sänktes med två år till åtta eftersom kvinnan blivit så stressad, trött och ledsen när mannen ville skiljas och sälja deras affärsverksamhet i Borås. Dessutom hävdar hovrätten att det är en förmildrande omständighet att mannen dog så snabbt. Eftersom han inte hann försvara sig kunde han ju knappast hinna uppleva någon dödsångest, påstår domarna. Nu kräver kvinnans advokat att högsta domstolen sänker straffet ytterligare. Orsak: mannen var "grälsjuk". Bland annat påstår kvinnan att han kallat henne för nolla. Vad sägs? Nu var det ju så, som jag tror de flesta redan har förstått, att det var ombytta roller. Det var en kvinna som dödades och en man som höll i kniven. Jag tänkte nästan säga; - default-normalläge. Men motiveringarna framstår i sin idioti än mer om man byter könsrollerna. Det är ungefär som om rätten skulle börja döma män mildare om han påstår att kvinnan är ett rävigt ex. Än mildare dom kanske kan erhållas om man skyller på att kvinnan umgängessaboterar? Kanske kan mannen gå helt fri om han påstår att hon höjde handen och gav honom en knuff i sidan, allt i syfte att skydda sig själv under hans mordförsök. Man vet aldrig. Inget förvånar mig längre." Detta ovan behöver knappt kommenteras. Det talar så bra för sig självt.
Läs mer: =>


17/1-03

Det började med att det sved i näsan i går. Sedan gick symptomen nedåt halsen till och sedan ut i hela systemet. Nu är det världskrig i min kropp. Men det är nada gentemot det som kanske väntar?

Ingen vet vem som kommer att vinna 3:e världskriget,
men det 4:e världskriget kommer att utkämpas med pinnar och stenar.

Detta ovan yttrade Einstein. Jag kommer osökt att tänka på USA och dess krigshets mot Irak. Jag tänker även på den – till synes – oändliga konflikten mellan Palestina och Israel. Jag är mycket oroad över utvecklingen. Vart är vi på väg?

Med tanke på det jag skrev igår. I år förväntas mera spam än seriösa e-mail sändas, till en kostnad (hanteringen) på cirka 120 miljarder i USA och Europa. Det beräknas att vart tredje (3) mail är spam. Jämför detta med vart tolfte (12) för bara ett år sedan.

Fejkade nazistbilder på Hans Fahlén och andra Farmen-deltagare finns utlagda på nätet. Han är märkbart irriterad över den dåliga tillsynen av internet.
– Det är beklagligt att systemet är så slappt. Någonting måste göras så man kan komma åt sånt här. Internet tycks vara en frizon för kriminella perversiteter.

Välkommen in i gänget :)))). Internet har blivit en riktig frizon, lite likt gammeldags Vilda Västern. Jag förstår att han inte tycker att det är roligt att bli uthängd som nasse. Vem skulle tycka att det var kul?

Det finns inget värre än aktiv dumhet.
Johann Wolfgang von Goethe

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/1-98
"Knappt jag får plats i lilla datorrummet som förutom alla datapryttlar rymmer tusentals böcker i dubbla varv i bokhyllor som löper runt rummet." Inte har det blivit mer plats med tiden :).
Läs mer: =>

17/1-99
"Imorgon och på tisdag ska jag på kurs, med obligatorisk övernattning. Inte så långt hemifrån, ett slott några mil härifrån (Knivsta) men jag tänker stanna över natten. Kan bli skönt att vara datorlös i två hela dagar ;) och jag har aldrig bott på ett slott förut, undrar om de har lagt en ärta i sängen under madrassen? Jag har fixat hundvakt - pappa kommer och sover över så jag behöver inte oroa mig för busarna. Så jag tänker koppla av, må gott, sova som en prinsessa, äta gott och försöka lära mig så mycket som möjligt." Det var mycket trevligt. Jag mådde som en prinsessa :).
Läs mer: =>

17/1-00
"Tiger i Tandådalen." På kick-off!
Läs mer: =>

17/1-01
" - Att skildra/kommentera ett händelseförlopp är en sak.
- Att fabricera rena rama lögner är annan sak."
Ja, jag bara suckar. Kan man annat göra?
Läs mer: =>

17/1-02
"Jag vet att jag lyckats att beröra, förföra och uppröra när någon i min Kommentera-bok gör 1000 inlägg på raken. Filen blev 650kB stor :). Jag har raderat 997 inlägg, men lämnat tre kvar som bevis på; ja, bevis på vadå? Det kanske man kan undra. Men som sagt, någonstans bland ekande hjärnceller tog mina ord. Annars skulle han (ja, det var näppeligen en hon) aldrig ha idats att anstränga sig så. Det tog många minuter av hans liv att göra alla dessa inlägg, även med Ctrl+C och Ctrl+V." Man kanske bara ska vara stolt att någon vill ödsla tid av sitt liv på lilla mig?
Läs mer: =>


16/1-03

Virusmakarna hade semester under jul. Det verkade som så i min mailbox i alla fall. Nästan inga virusinfekterade mail alls att tala om. Lugnt och skönt. Men när jag tänker efter berodde det nog mer på att inte "blåbären" var uppkopplade under ledigheterna. Hur som haver. Nu börjar det strömma in virus igen. Nya sorter, allt för att man inte ska ledsna på de gamla vanliga kanske? Variation förnöjer heter det.

Det är tur att min Norton Antivirus håller sig själv uppdaterad när jag är on-line. Till och med den där damen/tjejen från Telia (jag skrev om henne för ett tag sedan) som terrat mig under minst ett halvår med i princip dagliga virusutskick har efter julledigheten börjat sända iväg sina virusmail. Det är numera lag på (om jag inte fattat fel) att hyreslägenheter ska ha brandvarnare. Det torde väl gälla bostadsrätter och villor också? Om inte, är lagen helt tandlös. Men å andra sidan, nämn vilka lagar eller påbud som INTE är tandlösa? :)))

Jag skulle vilja gå ett steg längre. Alla som vill utnyttja nätet (både privat och via jobbet) måste ha ett obligatoriskt och alltid uppdaterat antivirusskydd/spamskydd kombinerat med en idiotsäker brandvägg. Med idiotsäker menar jag att programmet inte ska larma i tid och otid, utan sköta allt automatiskt i bakgrunden. Utan detta ovan, ingen access till Internet. På något sätt tycker jag att alla ISPar/företag på något sätt borde ha ett intresse av detta.

Tänk vad mycket besvär deras abuse- och IT-avdelningar skulle slippa. Om någon räknenisse räknade på detta skulle det med all sannolikhet vara effektivt kostnadsbesparande, inte bara för ISParna/företagen och surfarna själva, utan även för polisen och samhället i stort – det vill säga oss skattebetalare. Tänk vad många utredningar de skulle slippa handhava. Tänk vad pengar som skulle sparas bara där.

Utopi? En dröm i rosa? Kanske det, kanske det.... Vi får se. En dag kanske vi hamnar där. Jag kanske sitter om fem år och nickar; "Vad var det jag sa". Det har hänt förut :). Spam börjar bli ett allvarligt problem och där finns faktiskt beräkningar på vad det kostar oss surfare och framförallt företag. Virusspridningar är också en stor kostnad för företagen. De lägger ned massor med pengar på att försöka säkra nätet för intrång, men via mailen "släpper" de in både det ena och det andra.

Kom ihåg att ingen kan få dig att känna
dig underlägsen om du inte tillåter det.
Eleanor Roosevelt

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/1-98
"Men det är mycket här i livet som jag inte förstår ;^)." Funderar om varför valpar avlivas bara för att de har prickarna på fel ställen.
Läs mer: =>

16/1-99
"Läste i Expressen igår om NewFoundlandshundarna som antas ha bitit ihjäl sin matte (en hunduppfödare). När sonen kom hem låg hon död, först trodde de att hon svimmat och frusit ihjäl men obduktionen påvisade att det var hundbett som var dödsorsaken. En hundexpert försökte iaf ge en förklaring till det skedde. *Credit* till Expressen som lade in den lilla faktarutan. Men bakgrunden är ändock dold i mörker. För inga friska hundar gör detta anser jag. Finns inte en chans att mina NewFoundlandshundar skulle attackera mig och döda mig, de är inte den rasen som har de egenskaper som krävs för detta. De är godmodiga och långsamma sävliga hundar till skillnad från pitt-bullterrier som avlats fram för att få stark instinkt att döda. De har ej heller den vaktinstinkt som exempelvis schäfer eller *rottisar* har, ej heller har de speciellt stark jaktinstinkt som karelsk björnhund. Dock - en hund oavsett ras kan vara potentiellt farlig om den missköts. Att ha hundar i hundgård dygnet runt gör att de tappar den naturliga kontakten med oss människor, vi är inte flockledare utan på sin höjd en extern flockmedlem som dyker upp då och då med mat och vatten. Då ökar risken att de får frispel och går till attack om besökande människa ramlar omkull, företer sig skadad och det kan utlösa en flockreaktion hos alla hundar, oavsett ras. Att ha hundar i hundgård kan _inte_ ge den kontakt som behövs för att hunden ska bli harmonisk och mer en sällskapshund än en varg. Speciellt viktigt är det under valpperioden att valpen präglas och blir van med människor. Se på Nalle, som hade lullat i en hundgård i ett halvår när vi köpte honom. Ilsknare och mer egen hundvalp hade man nog fått leta efter, uppfödaren fick näringsförbud sedemera. Men Nalle tog sig med åren och är nu den snällaste, keligaste och gosigaste hund som finns. Hundar som får slag och hugg kan en dag ge igen och gå till anfall, men det sitter långt inne om det är flockledaren som gör detta dvs. matte eller husse." Jag riktar även skarp kritik mot hunduppfödare. NewFoundlandshundar är _inte_ aggressiva, de få fall jag har hört talas om har berott på att hunden varit sjuk och haft ont. En rassjukdom är både höftled- och armbågsproblem, men uppfödarna fortsätter att bedriva avel med icke-fri-röntgade avelsdjur.
Läs mer: =>

16/1-00
"Framförallt - vilka dj*vla idioter det finns därute i cyberspace. Ursäkta uttrycket." Jag berättar även om vårt idiotiska :))) elsystem.
Läs mer: =>

16/1-01
"Viktväktarna borde vara gratis och erbjudas via vårdcentraler/arbetsplatser/skolor osv. Tänk vad pengar samhället skulle tjäna in på det, i längden och ja - på bredden :)."
Läs mer: =>

16/1-02
"B.s kära mor (som jag aldrig fick träffa) dog av en enkel leveroperation, bara något äldre än vad jag är nu. Hon dog på operationsbordet. Blödde ihjäl. B. har faktiskt inte hämtat sig än från det traumat. Han är alldeles hispig inför att jag kanske ska upp på operationsbordet. Även om jag försöker lugna honom att jag är väl försäkrad, dvs mina efterlevande får det de ska ha och mer därtill. Men han är rar han :), han vill hellre ha mig." Jag klarade mig utan operation. Tur är väl det.
Läs mer: =>


15/1-03

En ny rapport har kommit på uppdrag av Svenskt Näringsliv. Nu borde man kanske lyfta på ena ögonbrynet med tanke på beställaren. Men även om de nu ville visa att skillnaden mellan kvinnors och mäns löner är större i offentlig än i privat sektor så kvarstår det faktum att inte ens i den privata sektorn ser siffrorna speciellt ljusa ut. Offentligt anställda kvinnor tjänar i genomsnitt 70 procent jämfört med männen. I den privata sektorn är kvinnolönerna 76 procent av männens löner. Det är siffror som inte går att trolla bort med diverse bortförklaringar. Hur man än vrider och vänder på steken.

Mitt exempel ur min mailskörd i går träffade tydligen rätt eller fel? Välj själva. Jag fick in ett (nej, två) inlägg i min kommentera-bok. Nå, jag tog mig rätten att ta bort dem. Har jag förhindrat någon att använda sig av sin rätt till yttrandefrihet så må det vara hänt.

Inlägg 1:
Och kritisera inte mig för min stavning, för det är inte relevant, huvudsaken är att mitt budskap går in i din skalle.

Inlägg 2 (delar ur det):
Jag måste få fälla några ord för mailet... bla.bla.bla För det första har vem som än skrivit mailet helt rätt... bla.bla.bla Nu ska jag berätta om min syn på feminism (som man)... bla.bla.bla Om män är som Al qaida så är frågan, vad är då feminister? Feministerna tar upp en kamp och gör ett krig av det.... bla.bla.bla Om ni feminister nu är så äcklade av män, så stanna hemma och gefan i att tycka om oss på allvar då! Allvarligt talat nu: Skulle du kunna leva utan din man, är det kärlek? Du har ju förfan fördärvat ditt egna kärleksliv... bla.bla.bla Jag är inte äcklad av kvinnor, men jag avskyr feminismens skitsnack!

Jag är stolt över mina rynkor.
De är livet i mitt ansikte.
Brigitte Bardot

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/1-98
"Folk finns. Inget vi kan göra åt tyvärr. Vissa ser bättre ut än andra. Jag tillhör den andra kategorin." Jag berättar om ett inlägg en kompis fick i sin gästbok. Vissa tänker med kuken och eftersom de med all sannolikhet har en liten snopp är det inte speciellt intelligenta tankar som ryms däri.
Läs mer: =>

15/1-99
"Tänker på en mailväxling jag hade för några veckor sedan, som sög en del must ur mig eller rättare sagt spädde på min Internet-leda. Givetvis gäller det HTML-guiden, en vuxen man sände några html-frågor varvade med några andra kommentarer som jag inte riktigt förstod och antagligen tolkade fel, bl.a en antydan om att någon kille skulle ha hjälp/gjort guiden åt mig? De som känner mig vet ju att jag är urtypen Korthuggna Karin när det gäller mail. Snabb! Effektiv! Alltid skrivande on-line! Med den mängden mail jag får har jag inte tid att författa romaner, lösa kluriga html-gåtor eller koda .html sidor åt för mig helt främmande människor. Jag försöker hjälpa till så gott jag hinner och kan, ofta med en länk till en mer utförlig förklaring och ett kodexempel. Jag hävdar envist att *trial and error* är bästa sättet att lära sig, men givetvis med hjälp och uppmuntran att komma igång. Jag svarar på 99% av alla mail, sällan jag ignorerar något mail och lämnar det obesvarat. Den som skickar ett mail vill ju oftast ha ett svar i en eller annan form. Så för att återgå till början :), jag svarade och någon dag efter kom ett mail - tämligen upprört. Han hade uppfattat mig som spydig? Han skulle göra till sin livsuppgift att sprida information om att jag minsann inte var ett dugg hjälpsam. Han hade sett i någon tidning om min guide - jag skulle minsann sluta göra reklam för den? Han skulle be expertis granska min HTML-guide i syfte att hitta mängder av fakta fel osv. osv. osv. Jag svarade vänligt och försökte *bena* ut det hela. Berättade att jag jobbar heltid (nästan mer ibland), har hundar som tar sin tid men att jag ändå försöker hjälpa till så gott jag hinner och kan." Personlighetstypen jag beskriver ovan är mer vanlig än man kan tro. Det kan inte vara riktigt friska människor som beter sig på detta viset. Att ha till sin "livsuppgift" att förpesta livet för andra människor kan inte vara fruktsamt i längden. Sicket tråkigt liv!
Läs mer: =>

15/1-00
"En glad förväntansfull nybörjare som just upptäckt HTML:s underbara värld och drömmer om att få ett jobb inom webben, kanske som webmaster. Får de en praktikplats? Får de ett jobb? Vad har de för kunskaper _egentligen_ efter genomgången kurs? Kan de sköta och administrera en websajt - som ju ordet webmaster indikerar att de borde?" Jag kritiserade CIW-programmet.
Läs mer: =>

15/1-01
"Att skildra/kommentera ett händelseförlopp är en sak. Att fabricera rena rama lögner är annan sak." Men med vissa personer lär man aldrig kunna begära att de ska hålla sig till sanningen. Då skulle ju hela deras koncept rasa ihop likt ett korthus.
Läs mer: =>

15/1-02
"För att fortsätta att spekulera i det jag skrev igår. Jag glömde en viktig sak, sjukdom. Finns det en Gud så måtte han eller hon ha en verklig bra förklaring till varför han eller hon inte gör något åt alla oskyldiga som drabbas av allehanda sjukdomar. Naiv fråga? Men väl så berättigad! Det pratas mycket om synd. Men hur kan ett barn synda? Hur kan ett djur synda? Varför dör barn av Ebola? Varför ska barn drabbas av aids? Varför får barn och djur cancer?" Varför?
Läs mer: =>


14/1-03

Vad spännande!
Nu har jag bokat tågbiljett och hotellrum inför första träffen (av totalt tre) på högskolan. Jag känner mig lite som ett barn inför skolstarten. Dyrt blir det. Men det är det värt. Det blir lixom en liten lillsemester hemifrån :). Ingen hund. Ingen make. Egen "kuppe". Lyx! Att få vräka sig i ett eget hotellrum á la standard "bättre". Där knusslade jag inte i alla fall. Resan upp kommer inte att bli så fasligt dyrt, 860 pix tur och retur.

De små juvelerna är så söta :).
Vad svarar man på sådant här? Inget antar jag.
Gårdagens bottennapp saxat ur mailhögen:
X-Originating-IP: [193.45.97.253]
From: XXXXX XxXx@hotmail.com
To: atiger@swipnet.se
Subject: Hej käre landskvinna :D
Date: Mon, 13 Jan 2003 08:32:46 +0000

Din hemsida har rört mig och några andra här väldigt! Din sida är precis vad som behövs för att kvinnor ska få lite mera rättvisa här i denna mansdominerande värld. Du är så precis och opartisk i dina kommentarer. P.S tyckte din sida var pinsam. (pinsamt dålig och många skrattstunder) infact: många här runtom mig skrattade åt din sida när läraren drog upp länken. (han skrattade först och gav förslag till roliga delar) Vänstern är som alla vet inte precis ute efter jämställdhet mellan kvinnor och män, utan kvinnostyre överallt. Vad var det Gudrun nu sa? "alla män är som Al-Qaida" vilket ett direkt slag mot männen. Ni försöker inkubera högstadie ungdomar med dum propaganda. ni programmerar in i pojkar om att de misshandlar och generellt är sämre.

Inkubera högstadie ungdomar?
Norstedts stora svenska ordbok
inkubation subst. ~en
• utveckling av sjukdom från inträngandet
av smittämne till de första sjukdomsyttringarna
se äv. inkubationstid
Särskrivning så det skriker samt felanvändning av ord.
Jag skulle rekommendera att läraren i Kalmar som omnämns ovan
koncentrerar sig mer på lektioner i det svenska språket.

Varför kommer
aldrig gudarna
ner på vår jord
och vänder rätt på
allt som är fel?
Brecht

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/1-98
"Tänk i mitten på januari redan och fortfarande hänger gympa pjucken och träningsoverall jackan med. Vinterkläder? Behövs tydligen inte i år!"
Läs mer: =>

14/1-99
"Sen kväll + tidig morgon = kort reload. Så :) .... ha en bra dag!"
Läs mer: =>

14/1-00
"En del påstår att man bedömer kursen efter luncherna och då skulle denna kurs få 12.5 av 10 möjliga."
Läs mer: =>

14/1-01
"De flesta vinyl-skivorna är framgrävda :). Nostalgifaktor 7,5. Nu hoppas jag grammofonen kommer i veckan. I sökandet hittade jag en annan sak med nostalgifaktor 10. De tidningar jag och Gunilla gjorde på Televerket med det passande namnet Telefånen. Jag satt och läste dem igår och fick mig många goda skratt och framförallt många minnen väcktes. Jag har inte ändrat stil speciellt mycket kan jag påstå. Det jag skrev då var i mångt och mycket kritiska små notiser med samma underfundiga mörka stråk/ironi jag ibland använder här i dagboken. Jag trivdes enormt bra på dåvarande Telverket - innan det omorganiserades och jag sade upp mig i rena rama ilskan. Nå - det har runnit mycket vatten under bron sedan dess. Jag hittade även material från när jag var fackligt aktiv i avdelning 4001. En broschyr jag var med och tog fram samt lite annat smått och gott. Jag som sällan spar grejer/material har av någon outgrundlig anledning sparat detta. Annars brukar jag *resa lätt* - dvs det finns inte mycket jag sparat på under årens lopp." En riktig nostaligtripp.
Läs mer: =>

14/1-02
"Hur kan det finnas en Gud? Hur kan han eller hon tillåta allt ont som sker varje sekund här på jorden? Våld! Krig! Våldtäkter! Sexuella övergrepp! Svält! Mobbning! Förföljelse! Det onda drabbar ju ofta de oskyldiga. De som intet ont gjort. Jag läste i tidningen (en liten enspaltare) om byn i norra Frankrike där barn har utnyttjats för vuxnas sexuella tillfredställelse. Flera av byns innevånare deltog aktivt i detta. Hur många som inte deltog men som visste och teg still är en annan fråga. En del barn saknas fortfarande. Till idag har 24 överlevande offer omplacerats. Grannarna lånade ut varandras ungar för att våldta dem. Ibland hyrdes barnen ut till externa välbeställda kunder. En sexshop sålde filmer barnen tvingats medverka i. En del filmer spelades in på en lantgård, ibland tvingades gårdens djur medverka. De som anklagas för detta är bl.a byns präst, skolans sjuksköterska och kronofogden. Kan någon vara så pass naiv och tro att detta ALDRIG skulle kunna ske i Sverige? De barn som berättar om liknande ting verkar inte tas på allvar. Än! Ibland vill jag bara krypa in i en skyddande kokong. Jag vill inte se. Jag vill inte höra. Jag vill inte veta. Jag vill inte tala......kan det vara därför jag lever så ofta i tystnad här hemma? Här hemma har jag aldrig radion på. Det är sällan, ja - mycket sällan jag spelar musik. TV kan stå på under kvällarna, men oftast hör jag inte vad som sägs och/eller sker, såvida jag inte aktivt tittar på något. Jag tycker om tystnaden. Jag njuter av tystnaden. Hundarna är vana. Detta visade sig ganska radikalt när Smulan var ute och åkte bil med B. igår. Han satte på bilradion (vilken jag aldrig har på när de är med i bilen) och Smulan blev så stressad. Vart kom rösterna ifrån? B. stängde av radion eftersom han inte ville stressa henne i onödan. Smulanbulanfnulangulan :))))." Skyddande kokong eller såpbubbla. Vad hjälper det?
Läs mer: =>


13/1-03

Tvättmaskinen går i ett. Diskmaskinen står och brummar i köket. Hemtrevligt! Duschat har jag gjort ett flertal gånger nu. Duschat varmt, i brist på badkar. Livet är så skönt. Kan det bli skönare? Det är de små detaljerna som gör det. Livet är det som händer runt omkring oss medans vi väntar på att det ska börja. En del väntar och väntar hela livet.....

Jag har nu gått ned tjugoåtta (28) kilo. En hel del det. Till och med jag börjar se skillnad. Hur jag fixat det hela? Inga hemligheter. Inga mystifikationer. Jag äter oftare, men mindre – det är rätt koncept. Bannlysning av kaffebröd, godis och chips. Jag har bara sex, sju kilo kvar till min normalvikt. Jag har aldrig varit någon sylfid och har ingen trängtan till att bli det på ålderns höst heller. Men jag vill gärna återfå och behålla min matchvikt. Jag mår bättre. Kroppen mår definitivt bättre.

Är detta sant blir jag mörkrädd. Är det verkligen så att han i inte benådas bara för att ena offret var ministerns styvson? När ska man anses ha sonat sitt brott? Att sitta inne i 21 år torde vara ett straff i sig. Att dö inne på kåken, än värre. Är det skillnad på folk och fä? Andra släpps ut, men inte han. Ett exempel:
En kvinna vill skiljas. Mannens svar blir då att täppa till bastuventilerna, lura in hustrun, låsa dörren och vrida upp volymen på teven för inte höra hennes rop på hjälp, när hon steks ihjäl inne i bastun. FyFan. Snacka konstruktivt. NOT! Efter bara sju år i fängelse blev han fri. Var hans brott inte lika bestialiskt eftersom han blev fri efter sju år? Men kvinnan kanske inte var släkt till någon minister?

Den som griper till våld visar
att hans argument är slut.
Kinesiskt ordspråk

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/1-98
"I somras pågick en intensiv debatt i bl.a news om barnporr, många ifrågasatte intentionerna att förbjuda innehav av densamma. Floskler, bl.a SKYDDA TRYCKFRIHETSLAGEN och YTTRANDEFRIHETEN var på var mans läppar. Jag ser inget samband mellan det, men så är jag väl stupid då! Allt innehav, all distrubition och all kommers bör kriminaliseras." Den däringa "YTTRANDEFRIHETEN" åberopas i de mest underliga sammanhang. Vilken djävla yttrandefrihet kränks om man inte får inneha barnpornografi? Jagbaraundrarjag.
Läs mer: =>

13/1-99
"Nalle börjar bli stel i lederna. Det är kylan! Var och varannan gång han vill upp i sängen får jag hjälpa till. Han är ju ingen knähund så jag kan inte lyfta upp honom, jag får ta frambenen och lägga upp dem på sängen och sedan lyfta bakkroppen och samtidigt skjuta hela hunden framåt. Ser nog ganska roligt ut? Men han låter ju så ynklig när han står vid sängkanten och gnäller, *kom och hjälp mig* och sängen är ju in facto hans favoritplats. Så klart man får ställa upp :-). Vad gör man inte för de små liven?" Nalleballe, jag blir så varm om hjärtat när jag läser detta. Jag skriver även om att jag ska flyga, trots min flygrädsla.
Läs mer: =>

13/1-00
"På kurs med Kurt."
Läs mer: =>

13/1-01
"Så här löser vissa män sina vårdnadstvister.
Jag tycker att det är fördjävligt att en del inte kan lösa konflikter utan att ta till skadligt våld. Det kan man gott påstå att det var i detta fall. Hugg efter hugg i vansinne! Inte slut förrän hon segnade ned död! Hur ska barnen få det nu? En person som gjort något dylikt har för evigt förbrukat sin föräldraroll anser jag. Vilken förebild för ett barn? Vilken trauma för barnet? Att ena föräldern dödas av den andra? Nätgruppen Föräldrar i Sverige (FRIS) skulle antagligen försvara denna man med att ett umgängessaboterande rävigt ex. får skylla sig själv samt att pappan nu givetvis måste få vårdnaden om barnen. Eller? Vissa uttalanden de gjort i debatter gör att jag drar denna slutsats. De flesta människor har spärrar som förhindrar dem att utföra grova våldsdåd. De flesta människor brukar ha förmågan att verbalt kunna lösa sina tvister, med eller utan extern hjälp. Tack och lov för det."
Att ta till våld bevisar bara att argumenten tryter, lite likt – bättre slå än illa fäkta?
Läs mer: =>

13/1-02
"Det blir aldrig roligare än vad man gör det till."
Läs mer: =>


12/1-03

Blocked unused port...
Blocked unused port....
Blocked unused port...
Blocked unused port...
Det blir ett väldigt tjatande när jag numera surfar via vanliga modempoolen. Norton Antivirus flaggar för intrångsförsök i ett. Det är dess brandvägg som reagerar och agerar. Bra....men jobbigt värre! Trött blir man. VaFan, har inte folk annat att göra än att försöka busa? Jag har tidigare surfat via ett nät där det aldrig förekom sådant. Snacka om att ha varit bortskämd.

Annars? Bara bra!
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Förtal är feghetens avigsida.
FrankThiess

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/1-98
"Ett ljus tändes igår i mitt kök :)." 25 Watt är lite i underkant.
Läs mer: =>

12/1-99
"Men jag har respekt för alla andra, som inte KAN banta av olika skäl, sjukdom eller oförmåga. Sedan inte att förglömma de som trivs med sin övervikt, jo - de finns. Att vara överviktig är att särbehandlas i mångt och mycket, tyvärr. Nu var det ju inte så farligt för min del, men det finns de som lider av det mer markant. Folk nekas anställning för att arbetsgivaren tycker att de är för feta. Dels av hälsoskäl men även för att de tror att exempelvis kunder ska ta illa upp. Jag skiter väl i hur kassörskan eller receptionisten ser ut, (oavsett kön) bara de gör sitt jobb. Jag struntar i om min *date* väger 160 kilo, det är inte kroppen jag går ut med. Men jag lider av andras blickar! Andras kommentarer! Jag blir förbannad på att folk ska stirra, det gäller övervikt och det gäller förövrigt allt annat som avviker från den s.k normen, lätt och lagom-svensken utan fysiska eller psykiska handikapp. Grav övervikt kan leda till det Svullo sjöng om - jag är för fet för ett *fuck*. Se det jag skrev om igår, ingen valde den överviktiga blondinen - fast den jämförelsen haltar lite, men någon kanske förstår? Grav fetma kan leda till att man inte får teckna en livförsäkring. De resonerar om att rökarna ska nedprioriteras i vården och det skulle inte förvåna mig om fetma kommer att hamna på samma lista - sämre vård. Det är svårt att hitta snygga kläder, visst finns det specialbutiker - men alla bor inte i storstäderna där de oftast finns. Folks ågren över sin egen och andras fetma kan leda till en säker död eller ett liv med sämre livskvalitét för dem som väljer att genomgå en fetma-operation, dödstalen är höga och som dessutom renderar att ge skador för livet. Jag känner en tjej som genomgick en sådan - hon lever med kronisk diarré, hur kul kan det vara på en skala från noll till tio?" Ja, det var ju nyligen en debatt om att feta skulle särskiljas, bl.a med skatter. Så orimlig var nog inte tanken ovan.
Läs mer: =>

12/1-00
"På kurs med Kurt."
Läs mer: =>

12/1-01
"Trött! Minst två månaders hårt arbete grottande i koder/strängar/properties-filer förgäves mer eller mindre." Tele2s webmail. Ja, undra sa flundra hur den lever vidare?
Läs mer: =>

12/1-02
"Ett annat rart litet citat fick jag via mail. Det var saxat ur tidningen SIA. "När man gifter sig spelar organismen en sorgemarsch medan bruden går mot mannen" Stina, 6 år. Ibland undrar man om barnen är klokare än oss vuxna :). Ändå får de så sällan göra sin röst hörd. Jag tänker då på att deras vittnesmål inte tas ad notam inom rättsväsendet, oavsett om vi talar om vårdnadstvister eller sexuella övergrepp."
Läs mer: =>


11/1-03

Hon pekas ut som Perssons nya kvinna. Jaha! Och? FyFan vad ruttet att spekulera i detta när de inte ens vet om ryktena är sanna. Jag har själv hört skvaller om en annan kvinna, men inte bryr jag mig om det. Dessutom, vad är det för allmänt intresse att veta vem han lägrar? Har inte han – såsom alla andra – rätt till ett privatliv? Folk lär aldrig sluta tissla och tassla sinsemellan, – hederligt gammeldags skvaller är en företeelse som säkerligen fanns redan på bronsåldern :). Men att publicera skvaller som kvalificerade sanningar är att gå för långt.

Ryggen är min svaga punkt.
Nu är den svagare än svagast.
Tur att jag kvar mina starka värktabletter.
Livet blir lite mer uthärdligt då.
Jag blir lite roligare :)))))).

Säg ingenting ont om en människa
om du inte med visshet vet att det är sant.
Och om du vet att det är sant, så fråga dig själv:
" Varför säger jag det?
Johann Lavater

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/1-98
"Om man ser sig runt på nätet så ser man att det kommer fler och fler kvinnor som profilerar sig."
Läs mer: =>

11/1-99
"Jag brukar ju envist hävda att jag är fördomsfri eller iaf försöker vara det. Men ibland undrar man, eftersom enda slutsatsen ibland blir att det stundtals är befogat att ha kvar eventuella fördomar. Tänker på artikeln i Aftonbladet Söndag med rubriken Vet du vem din partner väljer. 4 par fick gissa vad den andra partnern skulle välja för kille/tjej. 5 killar och 5 tjejer fanns att välja på. Urvalet hos killarna var en skinnskalle :-), en punkliknande kille, en mr lagom och två andra mr nice guy, varav en var lite äldre. Själv skulle jag inte valt någon av dem? Not my kind, för slätstrukna! De fem tjejerna var en mörk liten tjej (fransk frisyr), en blond á la fröken Sverige-kandidat, en lång kortklippt mörk tjej, en rödhårig med intellektuellt utseende och en kortare mullig (i en del ögon fet?) blondin. De kvinnliga partnerna valde unikt dvs ingen kille valdes två gånger, tre av killarna kunde gissa rätt på sin tjejs val. Men killarna - och det är här fördomarna kommer in i bilden - ALLA FYRA KILLAR valde den som såg ut som en fröken Sverige-kandidat (med *bimbo*-look). Inte en tjej gissade rätt på sin killes val. Är det något jag missat? Något radikalt! Berätta! Den som kan :)!" Synnerligen sannerligen intressant!
Läs mer: =>

11/1-00
"Annars? Lite rörigt. Det var mycket intryck igår. God lunch :). På tal om temat igår :) - varför ska de kvinnliga internerna på Hinseberg tvätta andras manliga interners skitiga kalsonger?"
Läs mer: =>

11/1-01
"Jag fick ett brev från min syster igår tillsammans med en almanacka - *tackar*. När jag satt och läste brevet så insåg jag att det kändes bättre att sitta och läsa ett personligt pappersbrev än att läsa ett personligt mail från en skärm. Blir vi förslöade av e-post? Jag tycker det tyder på mer tanke och känsla bakom att först skriva ett brev, sedan om man skrivit det på datorn - skriva ut det och sedan posta det via gamla hederliga Postverket." Jag fick ett lika trevligt brev även i år. Samma känsla. Det är mysigt med snigelbrev.
Läs mer: =>

11/1-02
"Jag diskuterade detta (i förbigående) med en tjej som jobbar på ett av våra departement. Vi var tämligen ense om det vi diskuterade. Att det var fel. Att något borde göras. Jag frågade då hur något skulle kunna göras. Kontaka medierna var hennes lösning. Opinionsyttringar ska ske via media? Räcker det inte med fakta för vissa myndigheter? MÅSTE de ha press från media för att få arslet ur vagnen? Ja, man kan nästan börja tro det. Jag tänker på alla svaga grupper i samhället som kanske inte har de kontakter som krävs för detta. Inte orken? Inte törs? Inte får? Så ska det väl inte vara?" Mediernas makt funderar jag över i denna dagsanteckning.
Läs mer: =>

Till arkivets början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,