Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

20/7-03

Män kör bättre än kvinnor!
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, eller om jag ska bli arg eller bara småle åt eländet.
– Kvinnor läser inte av trafiksituationen, de har ingen framförhållning och de förstår inte att hänsyn och fokus på bilkörningen är ett absolut krav, menar Robert Collin.
Vi mogna kvinnor tycks vara helt inkompetenta eftersom försäkringsbolagen debiterar ut högre trafikpremier för oss, samt att vi fortfarande får lägre utdelning på pensionsförsäkringen då vi "lever längre" än män. En liten titt i statistiken skulle nog påvisa vem/vilka som kostar mest i trafiken. Att jämföra en plåtskada med en kraschad bil är som att jämföra äpplen med päron. Det är bara att se hur fördelningen mellan kvinnor och män är bland avlidna trafikoffer. Det är som med drunkningsdöden. Det är oftast män som drabbas, inte alltid nyktra för den delen heller. Har aldrig Robert Collin hört talas om alla de djävla "gubbar med keps" som ligger som bromsklossar på vägen? :) Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! Ingen, ingen ska få köra om. Det är därför jag kör i mittrenen och såååååååååååå sakta som bara är möjligt. Skämt åsido. Jag tar bilkörandet på allvar. På mycket stort allvar. Jag har sett alltför mycket för att inte göra det. Jag scannar av trafiken runt om. Jag anpassar hastigheten efter väglag och övrig trafik. Jag är djärv och framåt, men aldrig så att jag riskerar något själv eller för andra. Jag gillar att köra fort, men kör aldrig fortare än vad jag känner att bilen och jag klarar av. Jag har aldrig (ta i trä) varit inblandad i en trafikolycka. Jag har aldrig orsakat en trafikolycka heller för den delen. Jag har blivit påbackad en gång, men det beror nog knappast på mitt kön. Jag vet att många kvinnor nickar erkännande på det jag skriver ovan. Inte fan kör vi sämre. Det är lika idiotiskt som att påstå att alla män i medelåldern misshandlar. Att alla kvinnor under 40 är horor. Att alla cyklister under femtio kör mot rött. Att alla män över 30 är pedofiler.

Om en kvinna är trött av ständiga barnsängar
och till slut dör i en så är det inget att göra åt.
Låt henne bara dö. Hon har kommit till världen
för att föda barn.
Martin Luther

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/7-98
"Historien är komisk men tragisk och visar på hur elaka vi kan vara mot varandra i oförstånd. Sens moral är - ANVÄND ALLA DINA SINNEN." En sann historia. Ganska sorglig.
Läs mer: =>

20/7-99
"Jag drar paralleller med att det går alldeles utmärkt att jämföra hans *meckande* med cyklar med mitt *meckande* framför datorn. Men av någon anledning värderas inte mitt *meckande* lika högt i denna familj :(, dock är det ju det som drar in pengar i längden. På tal om att dra in pengar. Läste i Aftonbladet att lika lön för lika arbete inte alls är genomfört i EU, tvärtom. Frågan är om det är vi eller dom som ska anpassa sig? Genomsnittet i EU-länderna för kvinnors löner är 25 procent mindre än män, mest jämlikt i hänseende till lika lön för lika arbete är det i Östtyskland, nästan 90% :) samt sämst i Grekland, bara 68%."
Läs mer: =>

20/7-00
"Sidan hem.passagen.se/gesk3433/quinna.myter.1.htm var ett riktigt guldkorn. Detta är skrivet av en man, alltså kan han inte anses vara en manshatare, nazifeminist och/eller argbigga. På tal om det, jag läste om flygvärdinnorna som iaf numera får vara gifta :) att det ansågs höra till yrket att få ett nyp i baken då och då, likt servitrisen. Jag satt och funderade - vilka manliga (hatar uppdelningen i manliga/kvinnliga) yrken skulle en kille råka ut för detta? Jag anser att ett nyp i baken är inget någon ska behöva tolerera. Inte ens på skoj. Min häck är min borg?" Fast hur var det där nu. Fick inte den manliga strippan på Kickis ett lätt nyp i baken :)))).
Läs mer: =>

20/7-01
"På tal om mail. Jag fick ett annat igår, visserligen på ren svenska, men även det av den karaktären att jag inte förstod eller rättare sagt ville inte förstå. Att sända ett mail till en helt främmande människa och stapla upp negativa frågor efter varandra i en ton som gränsar till ren oartighet lämnar mycket för övrigt att önska. Jag tänker inte svara honom, på pin kiv. Jag skulle aldrig, aldrig sända ett sådant mail till en helt främmande människa."
Läs mer: =>

20/7-02
"Gissa om vi somnade sött efter dagsturen."
Läs mer: =>


19/7-03

Ha en bra dag!

Tysta dagar
är dessa dagar
som sin tystnad
äger hela sanningen.
Lena Bengtsson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/7-98
"Från det vardagligt triviala ... Läste om systrarna *tuttar* Graafs premiärframträdande, en låt och dessutom playback. Hatar playback! En riktig artist kör inte playback! Stå där framme och mima, ska man betala för att lyssna och se på sånt? Men hur som haver - det räckte till en hel sida i tidningen. Men nyheten att ytterligare en pedofil-liga sprängts räckte bara till några rader. Ja, att spädbarn våldtagits är väl inget Svensson vill läsa om? Men däremot bör Svensson medvetandegöras om att detta förekommer, anser jag iaf. Vem kan tillåta att ens spädbarn används som *knulldocka* med medföljande underlivsskador som troligen gör att barnet avlider? Vem kan ha nöja av att kika på dessa bilder? Vem kan ha nöje av medverka på bilderna? Ändå finns denna företelse i vårt samhälle. Avslöjandena kommer ett efter ett - det är _inga_ engångsföretelser! Så gnäller folk över bögar och flator, deras Europride 98 får kritik från *straighta* och från kyrkan. Fan ta er inskränkta människor, rikta er ilska och förmenta vrede mot det som verkligen är sjukt i vårt samhälle, pedofiler, nekrofiler, *maffian*, hallickar, langare, brödraskapet, mördare och våldsverkare. Vad gör det om flicka älskar flicka eller pojke älskar pojke - kärleken mellan vuxna människor är lika fin och helig vad man än *bekänner* sig till, så länge det sker på bägges villkor och med respekt för varandra."
Läs mer: =>

19/7-99
"Orkar inte skriva något idag. Så - ha en bra dag!"
Läs mer: =>

19/7-00
"Att söka på nätet är som att gräva ur en guldgruva - dock med reservationen att allt är inte guld."
Läs mer: =>

19/7-01
"Emil med sina utstående öron mobbas av sina kamrater. Men vad gör föräldrarna till de barnen som mobbar honom? Ska ett barn tvingas till en skönhetsoperation bara för att han/hon inte är per default? Är det inte föräldrarna som ska lära sina barn att vi alla är olika och att det inte finns något per default. Vem ska barnen mobba nästa gång, om de aldrig får lära sig detta?" Undar även över om någon verkligen runkat till Pippi Långstrump.
Läs mer: =>

19/7-02
"När jag var på Kolmården ringde en reporter på Tv3 upp via min nalle. Något perplex blev jag må jag säga. Det var inte något som var väntat samtidigt som jag stod och vinkade åt chimpanserna. Hon frågade om jag ville ställa upp på ett nyhets-inslag om trakasserier på nätet – framförallt män som lägger ut bilder på sina före detta flickvänner som hämnd. När hon fick höra vad jag var undrade hon om jag ville ställa upp på en telefonintervju istället. Nej, svarade jag. Inte här och inte nu. Men gärna senare om ämnet kommer upp igen.
Jagmenarjagharjuenvisserfarenhetavattbliutsattfördetta."
Skriver även om Kolmårdsbesök och att jag tycker att djuren ska släppas fria och vi buras in istället :).
Läs mer: =>


18/7-03

Nu går jag ut och lägger mig
under trädgårdskranen. Där är det svalka :).
Ha en underbar dag!

En blick som sedan länge varit brusten
såg in i en som flammade som eld
En fråga lika själlös som allt för ofta ställd
blev nyckel till ett överklasshotell.
Ja, du vill känna doften av ett fyllo mot din kropp
för att tvätta bort en helt annan arom.
Och du tänkte att om svinen kan bli renade av lera
så skulle du gå som en nyfödd därifrån.
Björn Afzelius

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/7-98
"Halv två vaknade jag och visste direkt vad som var på G. Natten tillbringades *vaggandes* av smärta på soffan samt som omväxling ibland hukandes över toa-stolen :(, värsta anfallet så här långt. Var ändock tvungen att ta mig till jobbet, det _var_ segt. Kunde inte ens dricka vatten (testade vilket resulterade i ett nytt anfall) på morgonen, te och kaffe var bara att glömma. Gick inte ens en sväng med hundarna, gav dem inte mat eller släppte ut hönsen. Men jag tog mig till jobbet sent omsider. Ville inte boka av ett möte, personen ifråga ska gå på semester och vi skulle stämma av lite grejer innan dess. Ett mycket spännande projekt som jag fått förmånen att vara med på ett litet hörn ;-). Åkte hem redan 11.00 - då _var_ hundarna hungriga kan jag lova, tur att tomten är stor och inhägnad så de kan i nödfall göra ifrån sig där." Gallsten är inte att leka med.
Läs mer: =>

18/7-99
"Jag höll på att få tuppjuck senare på kvällen. Tomten som gränsar till oss på baksidan tillhör en sommargäst med massor med barn där tidvis. Ja, de flesta vet ju vad jag anser om barn ;-) som stojar och skriker. Jag har retat mig lite på att ungarna står och ropar efter hundarna nu på dagarna, fast jag har sagt åt dem att sluta. Jag har även noterat att Nalle har kommit därifrån med en smörgås i truten. Igår kväll hörde jag att hundarna rusade dit och började skälla, jag sprang dit och ertappade ett av barnen med att ge hundarna något ur en plastbytta. En vuxen stod bredvid och såg nog att jag var *grym* till tusen, för jag ropade åt mig Smulan och Nalle och började ta ut dem ur hundgården som gränsar till sommargästernas tomt.
- Gör det något om vi ger hundarna köttbullar?
Dagens understatement om det gör något! Jag svarade ilsket att de får inte mata hundarna, risken finns att de då ständigt kommer att stå där i ur och skur, i kvalmande hetta och värme och bara vänta på att få mera godis, samt Smulan kommer att uppfodrande *voffa* på uppmärksamhet - då kanske det inte är så roligt längre, varken för dem eller oss. Smartare än så är inte hundar eller kanske är det tvärtom :). Sedan tog jag hundarna och gick, samt stängde till hundgården. En något dramatisk gest *skrattar* då hundarna inte är dummare än att de går vid sidan om iaf, hundgården sträcker sig inte över hela tomtgränsen, tyvärr! Jag blir sååååå less ibland. Visst är det väl ment. De vill ju bara vara snälla och vad jag förstår charmeras de av uppenbarelsen av två bruna snälla nallebjörnar, som är så gosiga och keliga. Jag vill inte ha grannar! Jag vill bo tio mil in i skogen! Nåja, iaf lite mer fritt och ostört än som fallet är nu."

Läs mer: =>

18/7-00
"Och?
Hotfullt så det förslår. "Hos helt fel folk. Vi kommer aldrig att glömma eller släppa er. Def finns en verklighet. Och den känns." Jaha - tror ni att jag tänker börja snegla mig över axeln? Glöm det. Tvärtom borde ni önska mig god hälsa i framtiden och att inget oförutsett händer mig/mina kära, för om det skulle göra det så vet alla vem blickarna ska vändas emot."
Hot biter inte på mig.
Läs mer: =>

18/7-01
"Goda grannar!
Det tycks det inte finnas i Östra Ingelstad. Vad drev den äldre mannen till att ta fram hagelbössan? Vart har polisen varit/gjort innan detta sista hände? En mångårig fejd med inslagna rutor, sönderslagna bilar och trakasserier av allehanda slag kan inte ha passerat obemärkt förbi? Att det var nazister inblandade förvånade mig föga. Det sägs att det är otryggt att leva i storstan men vete sjutton om det är så mycket tryggare ute på landet, om man har fel grannar vill säga. Vi har något liknande scenario här ute några kilometer bortom oss. Ett helt fritidshusområde terroriseras av några knarkare som bosatt sig i ett fritidshus. Tack och lov att man inte bor där. Det räcker så bra med en del grannar jag har här, som i sig ter sig ganska ofarliga och harmlösa i jämförelse :)."

Läs mer: =>

18/7-02
"Gårdagen tillbringades till stor del i Västerås, hemma hos Marina. Jag åkte därifrån med en tiger-ryggsäck *lyckan är fullständig*. Vi kollade på storbilds-bio, Livvakterna. Bakade :). Hälsade på kissen med de vackra ljusblåa ögonen."
Läs mer: =>


17/7-03

Varmt och skönt!
Dock lite svårt att sova på dagen.
Men det får man ta. Sommaren är kort.

Att tänka är inte någon kvinnlig egenskap.
Inom det området befinner sig kvinnorna
flera hundra år efter männen.
Uppfinnaren Thomas Alva Edison 1912

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/7-98
"Åter en trevlig GirlTalk lunch. Tanken slog mig på hemvägen, åkte förresten NYA T-banetåget (snyggt tåg), att folk har fördomar så in i vassen när det gäller oss som är aktiva på nätet. Typ - skaffa dig ett eget liv! Varför det? Bara för att somliga inte kan kombinera jobb, fritid, socialt liv och Internet ska de inte döma andra. De som säger det är antagligen själv störda, ensamma människor som sitter och chattar dygnet runt, tryggt framför datorn och INTE har jobb, fritid eller socialt liv ;-). Trevligare och mer sociala tjejer än tjejerna på GirlTalk :)))) får man nog leta efter. Jag har fått höra ibland av *snorisar* att jag är för gammal för att vara så aktiv på nätet som jag är. Aha - Internet är bara till för människor under 25, eller? Ska man koppla ur den dagen man fyller 26, eller? Ähhh - så längre rullatorn tar mig fram till datorn så ... och jag inte glömmer lösenordet för att logga på."
Läs mer: =>

17/7-99
"En sväng gjordes förbi hemma hos mina föräldrar, de bor lixom på vägen dit. Som vanligt inspekterade jag deras bokhylla, har blivit en rutin vid det här laget. Skulle det komma en utomjording hem till mina föräldrar skulle de enligt alla kort som finns där anta att denna familj har tre barn och ett (förmodligen barnbarn) :-), kort på Tommy, kort på Johan och en hel drös med kort på Monica och hennes dotter samt från Monicas bröllop. Jättefina bilder...men...vart kommer jag in i bilden? Inte ett kort på mig, inget bröllopskort (kanske jag varit gift för många gånger *ler*), inte ett kort på min dotter (1:a barnbarnet) eller deras barnbarnsbarn, lille Linus. Att de två sista inte förekommer har sin historia och jag kan förstå det, lite grann men bara lite...lite... En molande känsla är vad jag får ut av denna inspektion, men det kanske inte är något unikt? Jag kanske överreagerar? Det kanske är så i vart och annat hem? Har man 4 barn kanske det är vanligt att man exponerar bara några? Men för min del kommer många obearbetade känslor fram inne i bröstet, en känsla av tomhet, av litenhet, övergivenhet, *att inte duga*, ensamhet, utanförskap och allt jag upplevde hela min uppväxt. *Annica ruskar på axlarna* och försöker bli av med känslan - den är så onödig och borde inte påverka mig nu tycker jag." Nu finns det kort.
Läs mer: =>

17/7-00
"I onsdags gick en film på tvåan som jag spelade in och såg på igår, En pappa för mycket med Steve Martin. Den var bra, jag gillar filmer som har något att säga och inte bara bygger på att man ska underhållas några timmar. Pappan eller rättare sagt adoptivpappan valdes av barnet vid vårdnadstvisten pga att den biologiska fadern hade svikit henne redan vid födseln/när modern dog, han valde nya frun och karriären istället. Hur kan man då komma 10 år efteråt och kräva vårdnaden? Med så fula metoder? En riktig snyftare var det." Man äger inte sina barn. De är en gåva som skall förvaltas väl.
Läs mer: =>

17/7-01
"Män gifta med framgångsrika kvinnor är mer stressade än de män som har äkta hälfter med lägre lön och position än de själva. Men varför? Känner de sig hotade? För vad? Tappar de kontrollen? Över vad? Är de mindre värda (i sina egna ögon)? Varför? Det spelar väl ingen roll vem som tjänar mest och/eller har det mest kvalificerade jobbet? Inte kan man väl missunna sin partner en bra inkomst och/eller ett kvalificerat arbete? Jag har aldrig haft problem tidigare, när min man tjänade mer än vad jag gjorde. Det enda som var lite jobbigt när jag pluggade var att jag kunde uppleva en "beroendeställning" eftersom jag tjänade knappt ingenting. Jag förväntar mig att han inte tar illa upp över att jag numera tjänar mer än honom, trots deltid. Vi slår ihop inkomsterna och delar rättvist sinsemellan, det som blir över. Pengar är till för att rulla eller fladdra iväg. Varför annars göra mynten runda/sedlarna i tunt papper?"
Läs mer: =>

17/7-02
"Jag var hos läkaren igår. Jag ska testa en ny medicin mot KOL. Den botar inte, bara lindrar. Den behövs bara tas en gång om dagen till skillnad mot de jag har nu som ska tas tre gånger om dagen, vilket ofta ändå bara blir en gång – på morgonen. Visst, jag slarvar rejält med att ta min medicin. Det är dumt. Sedan fick jag – som vanligt – en utskällning angående min rökning. Tänk att det ska vara så svårt att sluta röka. Banta går bra. Hur bra som helst, bara jag kommer igång. Men att minska rökningen verkar ogörligt. Det har med motivation att göra. Men varför infinner den inte sig när det gäller rökning? Eller är det så att man är *hooked on the feeling*? Det påstås att ämnen tillsätts i cigaretterna som ska göra att rökaren blir än mer beroende av att röka. Cigarettoman – nikotinist, värre än en narkoman eller alkoholist. Det skulle inte förvåna mig. Men det är ingen ursäkt. Bara en av många förklaringar? Eller? Jag har rökt i 36 år. Varje år röker jag c.a 10500 cig, c.a ett och ett halvt paket om dagen. Multiplicera det med 36 år. Huvaligen! 381240 ciggaretter. Hur mycket pengar har inte slösats bort? Hur mycket tjära kan finnas i lungorna? Hur mycket andra gifter har jag inhalerat under årens lopp? Det påstås att det finns mängder av cancerogena ämnen i en cigarett och jag tvivlar inte på det. Inte en sekund. När ska lungcancern slå till? I år eller om tre år? Hur känns det att dö i lungemfysem? Ändå röker jag. Man kanske borde idiotförklara sig själv? Nej....nu ska jag koka mig en god kopp kaffe och ta en cigg. :-/."
Läs mer: =>


16/7-03

I går var det svettigt.
Svetten bara rann mot eftermiddagen.
Jag låg i alla fall och solade några timmar.
Nu är jag brun över hela kroppen, utom under skinkorna :). Det är ganska roliga små vita veck som där synes. Dit når aldrig solen tydligen, hur jag än ligger. Nå, jag såg i Bulgarien att det var flera som har/hade sammma problem, oavsett om de är/var magra eller mindre dito. Å andra sidan är det inte så många som jag böjer mig framlänges för och exponerar sagda vita streck :). Jag såg att grannarna var hemma i går, men det sket jag i. Jag solade näck ändå på ett skyddat område på tomten. Det är bara när jag går till kallvattenduschen de kan få en glimt. Det bjuder jag på i så fall, om det nu skulle vara så intressant.

En höna har legat och ruvat i många veckor. Först låg hon på sex ägg, men de andra gick och tjuvlade sina ägg där så efter en vecka var det 14 ägg och då klev hon av. Hon flyttade sig till båset intill och har sedan dess nu legat i tre veckor till (ovanligt med sådant tålamod – ofta kliver de bara av rakt av efter 21 dagar om inget händer) och i går kom resultatet. En enda ynka liten kyckling. Men jag tror inte hon bryr sig. Huvudsaken att hon fick fram något antar jag. Hon verkar så nöjd så. Det är huvudsaken.

Jag fick frångå mina principer om flugfångare. Det blev helt olidligt till slut. Varken Bernt eller jag kunde sova till slut. Flugor har en viss förmåga att alltid surra runt huvudet och landa på pannan och störa nattsömnen. Jag är inte hemma så många nätter :), men Bernt var alldeles förstörd när jag kom hem en morgon. Då tog jag beslutet att skaffa flugfångare, trots att jag lider med de små liven när de fastnar där. Vilken hemsk död. Men vad gör man?

Katinka och jag var hemma hos Marina i går. Vi kikade på hennes kattungar och hade allmänt trevligt. As usual. Det går inte att ha tråkigt i deras sällskap. Så är det bara :).

Kvinnor som intresserar sig för vetenskap
har ofta något fel på sina könsorgan.
Nietzsche 1888

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/7-98
"Det _är_ tungt, *fetatrött* på vädret och ALLT annat jox oxå. Nästan så att man tar bilen och sticker iväg till närmsta öppna affär och köper en smaskig chokladkaka. Choklad sägs ju vara bra för humöret, inte bara vid PMS utan rent allmänt." Jaja, men det är sånt man blir fet av :).
Läs mer: =>

16/7-99
"Jag *kliar sig i huvudet* - nå, jag _är_ känslokall i vissa lägen och pietetslös (saknar vördnadskänsla, hänsynsfullhet för minnen och traditioner). Fräck, njae - beror på vilka referensramar man har och vad man själv lägger in i det ordet. Fast _med eftertryck_ lite sarkastisk är jag nog med tanke på att jag gillar bitande skämt men jag utesluter nog gärna biten med hån, stickord och spydigheter, sådant tycker jag inte om. Jaja, självanalysen kanske inte stämmer - vad vet jag, men hur som haver är det min bild. Men min *världskarta* behöver ju inte vara någon annans. Jag gillar att fundera på ords betydelse (samt hur folk använder dem) ibland - det är ju orden som så mycket styr och ställer här i världen - både på gott och ont. Bara genom att läsa en människas ord i skrift kan man (eller tror sig kunna) bedöma vad det är för sorts människa. Tyvärr, dömer man nog ut folk i förhand :(."
Läs mer: =>

16/7-00
"Annars? Gårdagen tillbringades en hel del i sängen :), sovandes och läsandes boken Gömda. Bra! Mycket bra bok! Smulan har för vana att alltid lägga sig bredvid mig. Det kanske är så att hon vaktar mig? Att matte ligger ned mitt på dagen kanske ter sig onormalt i hennes ögon och det är då kanske bäst att lägga sig bredvid och vakta? Det är distraherande :), hon är ju så gosig och det är svårt att låta bli att kela med henne. På kvällen såg jag Mission Impossible med Tom Cruise på video. Han passade inte in i den rollen, han är för mycket en svärmorsdröm för att spela en sådan karaktär. Söt iaf att titta på *s*. Ha en underbar dag! *kram*." Noterar även denna dag helt andra saker.
Läs mer: =>

16/7-01
"Jag tycker nästan synd om hundarna som har en sådan slö matte :). Men å andra sidan verkar de har varit lika slöa själva. En vilohelg alltså med andra ord."
Läs mer: =>

16/7-02
"Jag vill inte vara elak, dessutom är det inte god publicistisk sed eller i paritet med gällande nätetikett att göra så; oavsett om det gäller offentliga dokument. Men egentligen är det ganska rolig läsning, men med en viss besk eftersmak. Okunskapen speglas i citaten." Småler fortfarande.
Läs mer: =>


15/7-03

Trött är bara förnamnet.
Två timmars sömn efter ett långt nattpass
är i minsta laget. Så säger min kropp.
Så säger jag. I dag är jag lite piggare ;).

Jag läste daganteckningen per den 15/7-02 när jag förberedde dagens återblick. Den betraktelsen håller än i dag. Läs den gärna. Jag hade lika gärna kunnat skriva den i dag. För två år sedan. För fyra år sedan. Inget nytt under solen. Så solklart, men somliga har stora tunga moln framför ögonen kan det tyckas. Varför?

Tiden läker inte alla sår.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/7-98
"Tänkte skriva en kommentar till det jag läste i tidningen igår. Om att det nu är vetenskapligt bevisat att vi kvinnor använder och utnyttjar hjärnkapaciteten bättre än vad män gör. Men .. gammal skåpmat. Eller hur? Det _visste_ ju alla innan det ens kom i tryck. Utom då de allt mer sällsynta mulliga mansgrisar som fortfarande tror att kvinnorna är några lägre *stående* varelser och tror sig själva vara skapelsens krona. Tur att alla män inte är sådana! Så, kommentarer onödiga *ler ljuvt*."
Läs mer: =>

15/7-99
"Dansade regndans igår...inget hände...förutom att ryggen blev sämre :(. För mycket *solstolsliggande*?" Ja, det är inte bra för ryggen :).
Läs mer: =>

15/7-00
På hemvägen från stan igår köpte jag Liza Marklunds bok Gömda - en sann historia. Rekommenderas varmt. Den ligger tydligen tvåa på bestseller-listan. Bra! Det skadar inte att så många som möjligt läser denna bok. Det enda jag oroar mig för är att gemene man kommer att försöka lösa den inre konflikt de lär få genom att läsa denna gripande bok med att för sig själv säga - det var ju en man från Libanon. Vårt land lider tyvärr av en hel del rasism och den risken är nog inte bara inbillad. Kvinnomisshandel är tyvärr inget fenomen som är bundet till från vilket land man kommer ifrån. Boken beskriver en ytterlighet - men fenomenet känns igen även i lindrigare form - behovet av att kontrollera sin kvinna, omotiverad svartsjuka, oförmågan att argumentera, oförmågan att lösa konflikter utan våld och/eller tendensen att blanda in barnet/skada/låta barnet drabbas av vuxenkonflikten."
Läs mer: =>

15/7-01
"Ha en trevlig dag!
Läs mer: =>

15/7-02
"Faderns grova våldtäkter och sexövregrepp på sina tre minderåriga döttrar pågick i tio år och blev en del av familjens mörka vardag. Hans straff blev sex års fängelse. Notera att han även då dömts för misshandel av sin son, samt allehandra andra sexbrott förutom dem på sina egna döttrar. Min första reflektion var att: "Var inte sex år lite lite?" Det nämns att döttrarna nu bor hos sin mamma. Vart bodde de innan? Hos fadern? Nu tror väl en och annan att detta är ytterst ovanligt att fäder begår övergrepp på sina egna barn. Nej, dessvärre tror jag inte att det är så ovanligt. Jag läste häromdagen Arthur Haileys "Spanaren" som i grund och botten handlar om samma tema (det förstår man på slutet). Fader våldför sig på sin egen dotter - modern blundar i rädsla av att själv bli utsatt för mer misshandel – här i boken började det redan när dottern var ett spädbarn. Ett ogentligt intresse vid blöjbytningarna urartade i att han gjorde sin 12-åriga dotter gravid, efter flera års sexuella övergrepp. Att modern blundade kan tyckas vara underligt. Men den som är kuvad vågar ofta inte "resa sig rakt upp" och sätta foten i backen. Den som påstår att ett barn inte skadas av detta borde sinnesundersöka sig. Såklart ett barn far illa av dylikt. Barnet får ärr inombords – som ytligt läker – men som finns där och "kliar, värker, spänner, skaver" hela livet ut. Ofta går något sönder inom barnet, likt i Arthur Haileys "Spanaren". Detsamma gäller barn som tvingas åse att fadern misshandlar modern. Undersökningar har visat att bland annat sönerna själv lätt tar till våld i vuxen ålder, speciellt mot kvinnor; döttrarna i sin tur dras till våldsamma män. Ja, det som plågsamt "lärts in" kan vara svårt att avvänja sig med. Referensramarna för vad som är normalt kan vara töjbara, det är inte barnen som sätter dem utan vi vuxna. Barn förlitar sig på oss äldre. Det är vi som kärleksfullt och under trygga former ska lotsa barnet fram till vuxen ålder. Det går inte att göra saker ogjorda. Det går inte att köra en *re-run*. Det är svårt att läka sår så det inte blir ärr."
Läs mer: =>


14/7-03

Yrvaken tittar jag ut!
Wow!!!!! Sommaren verkar
ha kommit! Äntligen.
Ha en underbar dag!

Förtal är feghetens avigsida.
FrankThiess

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/7-98
"Sveriges Televison ska väl vara opartiska? En borgarblaska må bete sig hur som helst (den läser man ju inte då), men en journalist på Aktuellt bör väl i rimlighetens namn uppträda proffsigt och någorlunda opartiskt, skilt från sin egen privata *partifärg*. Iförrgår intervjuades *Gubben Bakåt*, folkpartiets ansikte utåt - intervju och intervju - han tilläts jiddra och bluddra på i det *blå* utan en antydning till styrning och vettig utfrågning av journalisten. Igår var det Gudrun Schymans tur - fast med en annan journalist bakom mikrofonen som var så in i helvete oförskämd så jag blev topp tunnor rasande. Bara en sådan sak borde få ALLA svenska kvinnor att rösta på Vänsterpartiet i ren protest mot en sådan särbehandling. Hon fick inte ens tala till slut, han ställde ovidkommande provokativa frågor på pin kiv, frågor han ALDRIG skulle ha dristat att ställa till Bildt. Jag tycker att det är tråkigt att journalistens privata åsikter så ofta *skiner* igenom. Finns det inget som heter JÄV inom journalistkåren? I alla fall när det gäller en vanlig Aktuellt-intervju? Så det så ... ;-)."
Läs mer: =>

14/7-99
"Sajten http://www.fagelfenix.net/ fick välförtjänt exponering i Aftonbladet igår, jisses vilken bra bild det var på damerna bakom sajten :). Grattis! Jag skrattade gott när jag såg att min fästingsida (http://hem.passagen.se/atiger/faestingar.html) var tips i IT-bilagan i samma tidning, nå det märktes direkt på mailskörden - nå, ett intressant tema så här års."
Läs mer: =>

14/7-00
"Jag köpte för 20000, jag hade lite pengar över i matkassan och tänkte att vá fan...men man får väl se det som en långsiktig placering. Jag ångrar mig inte (än), men det finns nog bättre sätt att placera sitt överskott på." Jodu :).
Läs mer: =>

14/7-01
"Min förra surfräkning (för maj) var på 320 pix. Jag misstänker att den för juni lär bli än mindre. Min semester var i det närmaste "datorfri". En kvart om dagen räcker enligt gammalt Arne Tammer-koncept. Det är en slags kvittens på att man definitivt inte är i farozonen för att bli *en nätmissbrukare*. Vad nu en dito är för något? Min tolkning av det begreppet är att de lever via nätet. De tillbringar alldeles för mycket tid framför datorn, sysselsatt med chattande och icq:ande. Att kommunicera via nätet får aldrig bli ett substitut för dito IRL (In Real Life). En del skapar sig "identiteter", som bara tillåts blomma upp på nätet. Jag tycker att det vore bättre om de tillät dessa sidor av sig själva komma till sin rätt IRL."
Läs mer: =>

14/7-02
"Sedan den 27:e maj har jag gått ned tio (10) kilo. Tio mjölkpaket. Var satt de? Jag ser ingen skillnad direkt." Det har blivit några mjölkpaket till.
Läs mer: =>


13/7-03

"De ser ut som jävla kärringar."
TV4:s hallåa Josefin Crafoord fällde kommentaren ovan om SVT-hallåorna i en artikel i Expressen häromdagen. Hon menade på att de var dåligt stylade och inte var så där värst snygga heller för den delen. Själv försöker hon se porrig och snygg ut genom att välja tajta kläder och "stora smaskiga örhängen i starka färger". Josefin tror att kollegorna är avundsjuka på henne för att hon är smart, snygg och inte har hängbröst. Och? Dum blondin svarar jag bara. Fast jag vet ju att de flesta blondiner inte alls är dumma :) Ska alla kvinnor med hängbröst hänga på sig en burka? Män (eller kvinnor) med ölmage går fetbort? Dubbelhaka? Oj – porta dem från TV-studion omedelbart. Ska män med flint skaffa peruk? Ska en uppnäst hallå operera näsan? En rynkig dito göra en ansiktslyftning? Jag drömmer om att vårt samhälle ska sluta bli så utseendefixerad. Men det verkar vara en lång och svår väg att gå. Jag själv är helt nöjd med blandningen av SVT:s hallåor. Män, kvinnor, pojkar och flickor i en salig röra – naturliga och chosefria. Människor som har ordets förmåga. Hallåajobbet handlar inte om att sitta där i rutan och se bra ut. Nej, de ska förmedla något också. Det enda jag saknar är lite äldre hallåor. Arne Weise, kom tillbaka.

När anser männen att vi kvinnor är ologiska?
Varje gång vi inte håller med dem.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/7-98
"Humöret påverkas av vädret. Eller är det vädret som påverkas av humöret ;-). Det är frågan? Att vara eller icke vara? Att bli eller inte bli? Att få eller inte få? Att våga eller inte våga? Att vilja eller inte vilja? Svårt! När man ibland har svårt att välja i affären, Aftonbladet eller Expressen :). Ähhhh ... jag tar bägge! Men det är inte alltid rätt lösning. Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Man måste ibland välja."
Läs mer: =>

13/7-99
"Igår morse vid fem-tiden på morgonen var jag ute och gick med Nalle, en underbar morgonpromenad - solen sken, det var lagom varmt, inga bilar eller människor ute utan bara han, jag och naturen. Man får ta vara på de små ögonblicken :) när nu de stora inte behagar visar sig." Jag saknar morgonpromenaderna.
Läs mer: =>

13/7-00
"Detta är min dagbok och här återspeglas/kommenteras det jag upplever/ser/hör/läser." Helt logiskt. Men som sagt, vissa är inte logiska för fem öre. Sådeså!
Läs mer: =>

13/7-01
"Snälla pappa - sluta slå mamma! Barnens upplevelser försvinner inte, utan lagras - sätter spår inne i själven. Detta faktum kommer att påverka barnet i hela dess framtida liv. Den som förnekar detta är ute i ogjort väder. Den som förnekar att kvinnomisshandeln är ett problem förnekar barnets rätt att slippa detta som beskrives ovan."
Läs mer: =>

13/7-02
"Ha det så skönt i sommarvärmen! "
Läs mer: =>


12/7-03

Ex-presidenten Biljana Plavsic har installerats på Hinseberg. Här ska hon bo de närmaste åren. Tja, det kanske är bättre att vistas i ett svenskt fängelse än i exempelvis ett jugoslaviskt. Inget att säga om det. Men om jag drar paralleller med andra som slängs ut/hotas att slängas ur landet utan pardon känns det fel. Jag tänker på synskadade lillflickan Nadina (som stått så mycket om i pressen) och så även på den sjuka, gamla tanten som vägras tillbringa sina sista år hos sin dotter och som nu ska utvisas till Ryssland, till en osäker framtid. Jag hade gärna sett att de fått stanna. Humanitära skäl finns det något som heter. Eller hur? Använd det då. Svenska myndigheter är ibland alldeles för stelbenta.

Barn gör i by som det är hemma vant.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/7-98
"Been there! Done that! Ungefär så känns det. Inget är roligt just nu. Det känns som jag *frontat* ett stort berg, står vid dess fot och bara tanken att klättra upp och över får mig att tappa lusten att ens försöka. Men, kan ju inte stå här och stampa vid bergets fot hela livet? Att en person väckt bitterljuva känslor (trodde jag gömt och dolt dem väl) gör ju inte saken bättre :( heller." Bitterljuva minnen.
Läs mer: =>

12/7-99
"Jag haaaaaatar bromsar - de är snabba, lömska och biter illa. Jag är allergisk mot dem, ett bett i ett finger eller en tå innebär att den är obrukbar resten av dagen och ett bett på öppen hud renderar i enorma blaffor cirka 5 cm x 3 cm och nästan 0,5 cm höga. Det _är_ inte roligt. Tål inte mygg heller för den delen och att bli biten av en huggorm är inget jag vill testa med tanke på mina allergiska anlag :). Ta i trä *bankelibank i huvudet*. Ha en bra dag! Må gott i värmen! Snart är det vinter." Bromsar är bra på bilar, men för övrigt förstår jag inte varför flygande bromsar ska finnas överhuvudtaget.
Läs mer: =>

12/7-00
"Igår blev det en lång dag. Lååååååång!"
Läs mer: =>

12/7-01
"Tvåmiljoneretthundrasextiosjutusenetthundraåttio (2167180) besökare totalt sedan sen 1996, alla sidor ihopslagna. Så många människor kan inte ha fel :). Ja, t.o.m jag känner en viss hybris när jag inser detta. Är det förlåtet? Jante släng dig i väggen! I detta perspektiv blir det så fjuttigt det Wojwoj och Nodaddy i nätgruppen Föräldrar i Sverige (FRIS) håller på med, se anteckningar 19/6-01. Nu har Marina fått sin del av sleven. Bara för att en lögn upprepas blir den inte mer sann. Svensk avundsjuka? Surt sa räven om rönnbären? Mytomani? En skruv lös? Sårat manligt ego? Bittra mandlar? Svårt att hantera starka kvinnor? Kvinnohat? Feministhat? Who knows? Who cares? Jag tror inte ens de vet det själva. Det är så uppenbart. Jag tror inte ens att de ser att de passerat "gränsen", för länge sedan. Min tolkning lutar åt hämndlystna små sprättande tuppar? Sorry! Öppet mål. Men *puss på näsan* på er och ha en trevlig sommar även ni. Det blir nog karlar av er oxå med tiden."
Läs mer: =>

12/7-02
"Jag har många gånger skrivit om att rättsväsendet blundar för barnens behov samt att det är barnens rätt som ska sättas främst och inte föräldrarnas rätt. Nå, det glädjer mig att kunna bevisa här och nu att jag inte hade/har fel. As usual :). Marie hann dock före, se Kommentera-boken. Domstolarna ser vid vårdnadstvister mer till föräldrarnas än till barnets rättigheter och behov, skriver barnombudsmannen Lena Nyberg i en debattartikel samt krönikören Åsa Mattson på Aftonbladet kommenterar debattartikeln."
Läs mer: =>


11/7-03

Grattis Carina!
BTW - grattis även till nya efternamnet :).
Jag hoppas din födelsedag blir bra.
Take care! Du vet att vi är många som älskar dig. Puss och kram!

B. har plockat en hel del blåbär. Redan! Det är ingen match för mig att rensa bären i efterhand. Jag har aldrig sett maken till "finplockare". I en hel hink är det max 25 lösa blad/skräp som ska tas bort. Inget mer. Så fort går det att rensa bären. Bra mycket fortare än att plocka dem :). En bra deal.

Anmälningarna av våldtäkter mot barn under 15 år har ökat kraftigt. Under årets sex första månader anmäldes 235 sådana fall, en ökning med 30 procent jämfört med första halvåret 2002. Skrämmande siffror.

Livet – är inte de dagar som gått,
utan de dagar man minns.
Taskigt för oss med teflonminne :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/7-98
"Grattis Carina :)."
Läs mer: =>

11/7-99
"Grattis Carina på 23-årsdagen :)."
Läs mer: =>

11/7-00
"Allt är inte umgängessabotage! Ofta finns det anledning att barn nekas att träffa den ena föräldern (jag tror att det är väldigt sällan det sker på pin kiv utan anledning), det kan vara en pågående utredning och/eller ett kommande beslut om att umgänge inte är bra för barnet. Allt enligt gällande lagar (se inlägget längre ned). Då har både vårdnadshavaren, barn (om de är så pass gamla att de kan uttrycka sin åsikt) och myndigheter agerat just för barnets bästa. Det måste vara det som svider så i skinnet?....Dock tycker jag det saknas viktiga bitar i det hela, jag skummade igenom de inlägg som gjorts. Det var så vinklat! Riktat! Aggressivt! Ensidigt! Vart är barnets bästa? Den form av umgängessabotage en förälder kan utöva direkt riktat mot barnet som tyvärr är allt för vanlig nämdes inte. Att strunta i att betala underhåll. Hur många barn har inte suttit och väntat på att den _andra_ föräldern ska komma och hämta den, till ett besök på ex. Skansen och/eller ett helgbesök? Hur många barn blir inte svikna när den andra partnern skaffar ny partner/egna barn? Det vore intressant med lite statistik. Hur det egentligen står till med detta?"
Läs mer: =>

11/7-01
"Grattis Carina! 25 år! Inte illa! Tiden går! Jag var ju nyss själv 25 år?"
Läs mer: =>

11/7-02
"Fredrike kom med ett bra tips i Kommentera-boken. Borde även gälla hur killen behandlar gamla ex. oxå?
– Hmm, själv brukar jag alltid mycket noggrannt iaktta hur en kille behandlar sin mamma - för förr eller senare kommer han att behandla mig på samma sätt."

Läs mer: =>


<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,