Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till dagbokens början

Till mitten av månaden. ---->

31/5-03

Hatar datorer.
I alla fall idag.
Återkommer!

Var och en kan missta sig,
men endast dårar framhärdar i sin villfarelse.
Marcus Tullius Cicero

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
31/5-98
"Finns det en Gud? Varför ser världen ut som den gör då? Varför tillåter Gud att barn blir utsatta för sexuella övergrepp - vore jag Gudinna skulle jag raskt se till att pedofilernas snoppar förtvinade som straff istället för att bara *predika* om att syndaren får sitt straff i helvetet. Vilken tröst är det för den som utsätts för övergrepp? Varför tillåter Gud att människor dräper varandra? Varför blir det jordbävningar? Svältkatastrofer? Varför dör små barn i cancer? Varför finns det krig?" Varför?
Läs mer: =>

31/5-99
"Mors Dag var det igår. Min mor är på Cypern, så henne kunde jag inte *gratta*. B. åkte till sin mors grav och ställde dit en bukett liljekonvaljer, hennes favoritblomma och vad det beträffar mig så tror jag inte ens Carina tänkte på att det var Mors Dag, i den bemärkelsen är hon säkert lite kluven :). Fast Mors Dag har urartat, samma sak med Fars Dag. Numera är det bara en av många kommersiella jippon."
Läs mer: =>

31/5-00
"Jag tror på mänskligheten. Trodde man inte det kunde man lika gärna gå och hänga sig. Men.... som vanligt när man debatterar med FRIS slutar det med att de hotar med polisanmälan, denna gång privat via mail. Jag ser ett mönster. När argumenten tryter drar man till med hot istället." Ja, det eskalerade och det kom fler hot.
Läs mer: =>

31/5-01
"En annan sak som hände häromdagen, som oxå värmde, var ett telefonsamtal. Det var min förra chef (som är gravledig), vilket ord egentligen. Hon hade hört att hundarna inte var riktigt kuranta och ringde för att kolla läget. Det är det här som skiljer agnarna från vetet. Chef kan vilken som helst bli, verkar det som ibland. Men den som blir en bra chef är den som kan para ledarskapet med empati. Du kan ha hur mycket teoretisk kunnande som helst, men utan empati och människokännedom så blir det platt fall. Du kan inte leda, om du inte får dem du ska leda att gå i rätt riktning."
Läs mer: =>

31/5-02
"Manpower lägger avsiktligt upp arbetstider så att unga mödrar inte kan få dagistid och tvingas säga upp sig. På så vis slipper Manpower ha anställda som ibland måste vara hemma med sjukt barn eller passa hämtning på dagis. Nisse på Manpower, eller snarare hans chef, är en riktig mansgris! Det säger Miljöpartiets nyvalda språkrör Maria Wetterstrand, som menar att Manpower och andra bemanningsföretag utnyttjar att deras anställda inte vågar använda sig av sina lagliga rättigheter." Men Nisse då!
Läs mer: =>


30/5-03

Noll koll! Röd dag! Kristi Flygares dag eller vad det nu var i går. Helger passerar för mig omärkt förbi kan tyckas. Jag märkte det redan i onsdags då jag skulle hämta ut min astmamedicin. Apoteket var stängt, tidigt på eftermiddagen. Yisses!

Strutsfilé. Ja, en intressant upplevelse. Smakade helt okey, men inte var det värt pengarna.

Jag undrar ibland när jag ska bli stor. Jag fyller femtio år i höst. Men när ska det märkas? Ska det märkas? Jag handlade i går och föll i trance inför en musmatta med ett Tigger-motiv. Den åkte raskt ned i kundvagnen. Våga vägra vara vuxen! Bejaka barnet!

Hatet är ett aktivt missnöje,
avundsjukan ett passivt,
därför bör man inte bli förvånad
när avundsjukan så snabbt övergår i hat.
Johann Wolfgang von Goethe

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/5-98
"Riksdagen antog regeringens förslag att förbjuda köp av sexuella tjänster. Moderaterna röstade nej till förbudet. Tja, fri företagsamhet lovordar ju moderaterna, men jag garanterar att i denna verksamhet genereras inga nya jobb till de arbetslösa. Det enda som genereras är trasiga själar, könssjukdomar och kvinnoförakt."
Läs mer: =>

30/5-99
"Nå, går man upp tidigt (04.15) brukar man vara trött på kvällen. Jag och tuppen (se Dagens Bild) börjar bli mer och mer lika varandra *skrattar gott*. Han är gammal och har i år fått helt andra vanor. Han *föser* in sina hönor tidigt varje kväll numera - förr om åren var de iaf ute till åtta-halv nio på kvällarna. Sedan har jag noterat att han kanske skulle behöva ett Viagra-tillskott :)))), hönorna har det ganska lugnt och skönt numera - till skillnad mot förr om åren då han var så ivrig på dem att de mot hösten inte hade några fjädrar kvar på ryggen."
Läs mer: =>

30/5-00
"Varför får jag en sådan olustig *känsla* i maggropen när jag ser hur en del medlemmar i föreningen FRIS rusar åstad? Varför misstror jag dem? Varför får jag en känsla av att hos en del är det inte alls är barnens bästa de tänker på? Ibland verkar det mer vara en förfördelads envisa, lönlösa kamp för att upprätta sitt eget ego."
Läs mer: =>

30/5-01
"I Arkansas är det tillåtet för en man att slå sin fru, dock högst en gång i månaden. I Los Angeles har en man rätt att slå sin fru med en läderrem, såvida den inte är bredare än två tum. I Michigan finns en lag som säger att en kvinna inte får klippa sig utan mannens tillstånd, då det är han som äger hennes hår. I Michigan finns även en lag som säger att en man har rätt att trakassera sin fru om hon försöker lämna honom."
Läs mer: =>

30/5-02
"Hur många trafikfarliga sådana finns det inte ute på vägarna. Rattfulla! Drogade! Trötta förare, som egentligen borde stanna till vid närmaste parkeringsficka och sova istället för att kajka runt på vägarna. Folk som inte kan köra bil – ja, det finns fler än man kan ana som kan kategoriseras in här. Folk som kör utan glasögon, fast det är fastslaget att de inte får köra utan. Gamlingar som borde ha slutat köra bil för många år sedan. Ja, det lät kanske elakt. Men när syn, hörsel och reaktionsförmågan försämras på grund av åldern så blir många åldringar en trafikfara. Det går inte att sticka under stol med. Jag hoppas innerligen att jag själv – när den dagen kommer – slutar köra bil." Missa inte heller historien om hur man löneförhandlar.
Läs mer: =>


29/5-03

Nokia ger bort gratis mobiltelefoner! Nokia skall testa att marknadsföra sina produkter genom "mun till mun" metoden. Som tack för att du hjälper Nokia, får du en gratis telefon. För att erhålla en gratis telefon, måste du sända denna e-mail vidare till åtta personer (för att motta en Nokia 6210) eller till 20 personer (för att motta en Nokia WAP), inom två veckor får du en gratis mobiltelefon. Nokia kontaktar dig via e-mailadressen. Du måste sända en kopia av detta meddelande till "stackars.kvinna.på@nokia.se".

Men hallå!!!!!! Någon hemma? Hur kan man bara gå på detta ovan? Jag har fått x antal mail som ovan. Jag måste vara en populär person. Skämt åsido. Sänd inga mail. Du får ingen nalle. That´s it. Jag tog bort kvinnans mailadress ovan. Jobbar hon på Nokia lär hon få en hel del mail i låddan :).

Om du är ledsen var inte ensam.
Om du är ensam var inte ledsen.
Samuel Johnson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/5-98
"Ingen karta = åka vilse!" Mitt lokalsinne är inget vidare.
Läs mer: =>

29/5-99
"Stackars gumman hade gjort ifrån sig inne i datarummet på plastmattan. Tänk vad hon måste ha *knipit* innan olyckan hände, det sista en vuxen hund vill göra är att förorena inomhus. Undrar vad som rör sig i huvudet vid sådana tillfällen?"
Läs mer: =>

29/5-00
"Men hallå! Vi behöver inte någon ny lag om automatisk vårdnad, den som finns fungerar väl i de normala fallen, vilka som tur är i majoritet. I de fall där föräldrarna inte kan dra jämt vid en separation är det nog bara bra att vårdnaden utreds, för barnets bästa." Lång drapa om vissas uppträdande på nätet.
Läs mer: =>

29/5-01
"En lärare i engelska skrev orden "woman without her man is nothing" på tavlan och bad eleverna att sätta ut skiljetecken. Pojkarna skrev: "woman, without her man, is nothing." Flickorna skrev: "woman! without her, man is nothing." Detta ovan var ett ganska finurligt exempel på hur ord kan formas, användas och uttrycka helt diametrala motsatser. Det är kanske inte orden i sig som betyder så mycket? Utan det som betyder något, är hur vi använder dem och i vilket syfte? Tänkvärt!"
Läs mer: =>

29/5-02
"Man får vara glad för det lilla? Kvinnor ägnar mindre tid åt oavlönat hemarbete i dag än för tio år sedan. En skillnad på hela 43 minuter per dag. Många av de minuterna är på grund av att kvinnor jobbar längre för brödfödan idag. Män ägnar däremot ungefär lika mycket tid åt hemmet som för tio år sedan, men jobbar 30 minuter kortare tid i förvärvslivet. Jag ser kanske inte något tecken på att detta skulle bara speciellt jämlikt? Kvinnorna lägger fortfarande ned mer än dubbelt så mycket tid som mannen på oavlönat hushållsarbete."
Läs mer: =>


28/5-03

Hur man fejkar en tuff dag på jobbet :). Ha en bra dag!

Det finns människor det är
ärorikt att bli hatad av.
Denis Diderot

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/5-98
" De små söta liven, *skratt* ids inte ens ta bort det. Inlägget säger mer om den som yttrade sig än som konstruktiv kritik mot min sida. Fuling? :) Vad har mitt yttre att göra med mitt *ytan* på en av mina sidor? Pigga upp? Vill man ha en *kick* är väl knappast en HTML nybörjarguide rätta platsen, testa *Plattan* (Sergels Torg) istället!" Även tankar om döden fanns denna dag.
Läs mer: =>

28/5-99
"Lade in några bilder på Nalle och imorgon ska jag lägga in några på Smulan. Nalle är en vacker hund men Smulan är mer alldaglig, rent av ful. Jag brukar pussa henne på nosen och krama om henne och säga "du är det sötaste som finns i hela världen" och då menar jag mer hennes väna, trogna och tillitsfulla sätt. Det _är_ inte *ytan* som är viktigast utan det är *content* - dvs innehållet. Det tjatar jag ofta om men det är tillämpbart inte bara på web-sidor :-). Dock givetvis ett plus om sidan/personen/djuret har bägge egenskaperna, vilket Nalle har men Smulan vinner i längden hur som haver. Är man inte hundägare så fattar man nog inte mitt resonemang. Det är inte att förmänskliga dem utan mer att hitta gemensamma nämnare. En hund är alltid en hund, men en del gillar man mer än andra. Precis som med människor, även barn :). Jo, jag kan erkänna att jag inte gillar alla barn bara för att de är barn. En del barn avskyr jag blotta åsynen av och andra tycker jag väldigt mycket om." Jag saknar Smulan och Nalle så det värker i bröstet.
Läs mer: =>

28/5-00
"Datorn kaputt :). Reparation pågår!" Kaputt i två dagar. Det måste ha varit något verkligt allvarligt? Minns inte, men det är inte ofta mina datorer har gått i stå precis.
Läs mer: =>

28/5-01
"Ha en trevlig dag!"
Läs mer: =>

28/5-02
" Gudagott. Jag riktigt längtar tills vår egen potatis är klar. Blasten sticker upp 10-15 centimeter ur marken och det ser lovande ut." Värst! I år har de inte ens tittat upp än.
Läs mer: =>


27/5-03

Ha en bra dag!
Take care!

BTW - den här har jag nu hört i så många varianter, men den blir inte sämre för det. Varsågoda!

A man is driving down a road. A woman is driving down the same road from the opposite direction. As they pass each other, the woman leans out the window and yells, ´"PIG". The man immediately leans out his window and yells, "BITCH".

They each continue on their way, and as the man rounds a curve, he crashes into a huge pig in the middle of the road and dies.

If only men would listen....

Det är bättre att fråga och verka dum,
än att inte fråga och förbli dum.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/5-98
"Dra något gammalt över mig var ungefär vad jag ville igår :) efter att sett mig själv på TV. Tycker gott att de kunnat vara mer kritiska än vad de var mot bl.a Limited Edition och även komvux i Upplands Bro. Men tyvärr var allt sant och mer därtill ... synd bara att de som egentligen bort trätt fram var för fega för det. Jag har ju jobb och ett bra sådant dessutom och skulle i princip kunna strunta i att kursen var rena rama katastrofen. Men jag ser det som min plikt att förhindra att sådant upprepar sig gång efter gång, vilket det iofs tycks göra ändå."
Läs mer: =>

27/5-99
"Miljarder med djur kan inte ha fel! Bakifrån är bäst ;). *Vinkar* till Bengt. Hans dekal pryder numera min bils häck, se Dagens Bild. Jag kaxig? Njae - VaFan någon måste ju vara det oxå. Fast jag kan medge att jag börjar tycka att allt som har med IT att göra är UT numera."
Läs mer: =>

27/5-00
"Datorn kaputt :). Reparation pågår!"
Läs mer: =>

27/5-01
"Jag kanske ska lära tuppen att gala "Born to be wild"?"
Läs mer: =>

27/5-02
"Missa inte Jontas reflektioner om schlagerfestivalen :)." Nej, missa dem inte i år heller. Se länk i menyn till vänster.
Läs mer: =>


26/5-03

Det är såååååååååååå skönt att slippa spam och virusmail. Jag slipper se skiten. Jag slipper ladda ned skiten. Jag slipper irritera mig på skiten. Jag har det numera bra förspänt då allt sådant skit lämnas kvar på servern, alternativt tas bort med automatik. Detta är något jag skulle ha fixat för hundra år sedan. Men bättre sent, än aldrig.

Annars? Helgen har varit bra. Sol. Värme. En blöt hundnos på en kramgo vovve. Vad mer kan man begära? Mycket vill ha mer. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Det är de små detaljerna som gör det. Varför älskar jag dessa gamla klyschor?

För en generation sedan behövde
människor vila efter avslutad arbetsdag.
Nu behöver de motion.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/5-98
"Kärlek kommer och går, ofta endast det sista alternativet ;), kvinna och man möts och ibland blir resultatet ett eller flera barn. Sedan inträffar det alla innerst inne vill undvika (vem tror inte på livslång kärlek), de går skilda vägar och oftast stannar barnen hos kvinnan, förutom de som fixar en delad vårdnad så det funkar bra för barnen. En del män tar sin väska och försvinner för gott, men flertalet vill och försöker behålla en bra kontakt med barn/en och ta sitt ansvar. Tyvärr blir männen ibland motarbetade av kvinnorna själva, barnen används som ett slags slagträ att *dunka* på exxet med. Ingen äger ett barn - inte ens modern! Barn har man till låns och det är ens förbannade plikt och skyldighet att se till att barnens väl och ve går före allting annat. De litar blint på oss vuxna och vi ska inte missbruka det förtroendet, vi ska objektivt se till det som gagnar barnet bäst inte vad som gagnar OSS bäst. Vem säger att modern ALLTID är bästa vårdnadshavaren? Man kan inte heller skyffla ungar fram och tillbaks som om det vore en soffa man flyttade runt mellan lägenheter." Tänkvärt skrivet angående en artikel om kvinnor som gått emot strömmen och låtit papporna få ta mer plats i barnens liv.
Läs mer: =>

26/5-99
"Tiden räcker inte till!"
Läs mer: =>

26/5-00
"Trött är bara förnamnet efter en lång dag igår. Såååå..Ha en bra dag! Hela dagen :)."
Läs mer: =>

26/5-01
"Men maten, hyran, elen, telefonen, sjukvård, tandvård, försäkringar, osv. är lika dyr/dyrt för en gammal tant, som för en gammal farbror. Men tanten har sämre råd på ålderns höst. Vart ligger logiken? Finns det en sådan överhuvudtaget?"
Läs mer: =>

26/5-02
"Det var den underligaste schlagerfestival jag någonsin åsett." Ja, då hade jag inte sett årets upplaga. Det blir bara värre och värre :).
Läs mer: =>


25/5-03

Jag storstädade i plånboken, *kors i taket*. Det var med vemod jag rensade bort min lilla papperslapp, den som låg synlig utifall att..... Jag kände en ilning i hjärteroten. Nu spelar det ingen roll om jag dör knall fall eller krockar med bilen kan det tyckas. Det finns inga hemma som väntar, förutom Bernt då – men han kan ta sig in och ut utan andras hjälp :). På den där lilla lappen stod det, "Viktigt!!!! Jag har hundar hemma som väntar på mig. Ring XX-XXXXXX eller XX-XXXXXX om du ser denna lapp. Tack på förhand!"

Hundvakt! Igen! Lilla (nå, kanske att ta i lite *ler*) Lina ska tillbringa helgen hos oss. Hon är så behändig att ha att göra med. Jag – som i vanliga fall är lite rädd för rottisar – känner mig väldigt, jätte-jätte, hemskt mycket trygg med denna lilla dam, *puss på nosen*.

Jag har ofta undrat varför jag får mail från ett feedback-formulär från sidan Kvinnor på nätet utformade som rena rama kontaktannonser. Nu vet jag varför. På en svensk porrsajt sitter killarna och hetsar upp sig (antar jag – varför skulle de annars surfa där) och sedan länkas de vidare till min sida. Det måste ju vara hur avtändande som helst att sitta och smårunka och sedan hamna på en sida om abuse på nätet? Nästan lite skrattretande. Jag kanske ska smälla upp en stor bild av mig själv på första sidan? Jag kan nästan se framför mig hur deras ***** i ett nafs skulle krympa till pyttesmå prinskorvar. Jag tar det inte personligt eftersom de länkar till många andra sajter om och av kvinnor. Nå, det var nästan lite småroligt. Nätet i ett nötskal?

Män beundrar gärna duktiga kvinnor
- bara de inte är i samma bransch.
Sickan Carlsson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/5-98
"Såg mig själv på TV igår, trailern inför tisdagen, det var _inte_ roligt :(. Ser jag sådan ut? Så gammal? Så sliten? Jaja, *brett flin* inget att göra åt."
Läs mer: =>

25/5-99
"I söndags kväll var det ju Banderas på TV i filmen Desperado. Jag bänkade mig framför burken :), dräglande och *suktande* :). Efter en timme försvann bilden - stjärnornas krig inföll - kanal 3 brukar försvinna när det är mycket regn i luften och speciellt som nu när grannens träd börjar ta för mycket *space* pga lövsprickningen. Shit! En av de få gånger jag bänkar mig och ska se något! Motorsågen fram :-)." Nu har vi inte ens trean längre.
Läs mer: =>

25/5-00
"Ikväll ska jag ut på galej, VIP-biljett till en tillställning anordnad av en stor web-byrå på Munchenbryggeriet - jo, jag tackar :). Fast i ärlighetens namn är det inte jag personligen på sätt och vis som blivit bjuden utan mer att jag råkar jobba på ett visst ställe. Jag tackade faktiskt ja - kors i taket +." Nå, den tillställningen kan inte ha satt sina spår i mitt minne. Jag minns inte ens vad det gällde.
Läs mer: =>

25/5-01
"Jag läste en artikel om Curman häromdagen. "Plötsligt satt hon bara där på podiet, klädd i ljusblå skjorta". Jag letade febrilt efter information hur Larsson var klädd, men hans kläder kommenterades ej. Jag ville veta färgen på hans skjorta *not*, men ska det anges på henne bör det anges på honom. Det stod även något om att Curman hade problem med att hålla rösten i styr samt "en blond programledare från TV3 försäkrade för mig efteråt att hon sett tårar i de Curmanska ögonen". Jag ville gärna veta hur Larssons röst lät, men fann ingen info och det stod inte heller något om han oxå kanske hade lite tårar i ögonen. Vilken hårfärg de manliga journalisterna hade förblir en gåta. Varför måste även pressen *könsifiera*? HTF har publicerat en ny undersökning som påvisar skrämmande siffror om föräldraskap och arbetsliv. Jag har tagit upp detta ett flertal gånger förut. Det är lika skrämmande siffror fortfarande! 1/3 av kvinnorna får frågan vid anställningsintervjun om de tänker skaffa barn. Ställer de motsvarande fråga till manliga sökanden? 1/15 har tvingats lova att inte bli gravid. Avtvingar de samma löfte från männen? 1/20 har förlorat jobbet på grund av sin graviditet. Hur många män har sparkats i motsvarande situation? 1/2 av kvinnorna anser att det är svårt att kombinera arbetsliv med föräldraskap. Tacka fan för det, som det ser ut. Killar, förenen eder och agera! Tar alla ut föräldraledighet måste situationen med automatik ändras. Eller? Jämlikhet får vi först när pappan tar ut lika mycket föräldraledighet som mamman samt deltar lika mycket i hemmets vardagliga sysslor och i barnens uppfostran. Först då blir vi jämlika. Eller? I Aftonbladet fanns en kort artikel i tisdags med rubriken "Pojkar får mer tid på dagis". En ny rapport visar att personalen prioriterar killarna, inte bara på dagis, utan även i annan kommunal verksamhet. Jag har tagit upp det tidigare och det är tråkigt att tendensen aldrig verkar brytas. Så som du fostras/behandlas formas du!" Tre olika exempel på hur könem behandlas olika.
Läs mer: =>

25/5-02
"Jag var på en branschdiskussion i går om farligt innehåll på nätet. Det var Mikael Pawlo som stod som arrangör. Barnpornografi var huvudtemat. Åström från Rädda Barnen talade mycket engagerat om detta fenomen, en av många talare. Ämnet är intressant. Ämnet är viktigt. Problemet är hur ska det stävjas? Hur ska abuse överlag stävjas? Ska Internet ha egna lagar? Är det Internetleverantören som ska agera domare och polis, när nu inte samhället tillsätter de resurser som krävs? Just barnpornografi är i sig olagligt, både på nätet och i verkliga livet. Nu kanske man kan förledas att tro att det bara är sjuka pedofiler som sysslar med detta. De finns – javisst, men de är inte i majoritet. Siffror nämndes i går på fyra (4) procent av en genomsnittlig befolkning som rör sig i dessa av nätets mer skumma kvarter. Borträknat dem som hamnar där av misstag, som säkerligen desperat kastar sig över BACK-knappen. Ta en arbetsplats på 100 man. Då är det mycket troligt att fyra (4) av dem sitter och dräglar över barnporrsbilder, kanske på jobbet men säkerligen hemmavid i hemmets lugna vrå. Vad de gör mer framför skärmen kan man ju bara ana. Eller? Jag förstår nu inte hur en normalt funtad vuxen människa kan få ut något överhuvudtaget av att glo på barnporrnografiska bilder. Men många verkar samla på dem likt frimärken, byter och säljer med varandra. Porr i sig är lagligt. Vuxna människor får ha på sig gummikläder och skita på varandra såvida det sker frivilligt, vad lagen anbelagar. Men när små barn och förpubertala små flickor/pojkar utnyttjas då är det inte bara för stunden övergreppet sker. Dessa bilder cirkulerar i åratal sedan. Det finns bilder som snurrar runt som uppskattas ha producerats på 1970-talet. Tänk de barnen – de är alltså vuxna nu. Hur kul kan det vara på en skala från noll till tio och veta att du figurerar på bilder ute på nätet. Bara vetskapen!"
Läs mer: =>


24/5-03

Resan är bokad nu. Först tänkte jag ta en sistaminuten-resa. Men jag ändrade mig. VaFan...jag vill inte bo i ett råtthål (det har jag gjort så det räcker när jag var yngre) och jag vill ha en frukostbuffé. Det är ett 2+ hotell, vad det nu innebär. Fan börjar bli gammal och bekväm. Hotellfrukostar är bara så nice :). Love it! Bulgarien blev det. Jag har aldrig varit där tidigare, därav valet. Jag hoppas man inte behöver visum? Någon som vet? Någon som har bra tips att delge mig om Bulgarien och Golden Sands? Jag ids inte åka till Spanien eller andra ställen man varit på för många gånger. Alldeles för många gånger. Cypern eller Portugal hittade jag inte resor till som passade. De var annars alternativen. Där har jag inte varit. Jag åker inte själv. Nopp! Jag har med mig en reskamrat :). Resfeber? Inte jag, men lite spännande är det.

Kvinnor utför 66% av alla arbeten i världen,
får 10% av inkomsterna och äger 1% av den
samlade förmögenheten.
Birgitta Rang

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/5-98
"Städade lite på hårddisken igår - har ju 5,2 Gb nu så jag behöver inte radera filer för att få plats med mer men det gäller att hålla lite ordning på filerna. Det kan komma en dag då man behöver just _den_ filen och då är det bra att veta vart den ligger. Synd att jag inte har samma dille på ordning och reda när det gäller papper. Det är alltid typ - det pappret ska ligga här *någonstans* oxå letar man i flera timmar och hittar det kanske, men absolut inte där man började leta." Ja, 5,2 Gb var mycket då.
Läs mer: =>

24/5-99
"Äntligen har jag fått iordning i datarummet, se Dagens Bild till vänster. Nu får alla datorer plats och jag har kunnat koppla in all den utrustning jag vill ha/behöver samt få plats själv. Tidigare hade B. en massa skräp därinne, han jobbar ju i *återvinningsbranschen* - say no more* flinar*. Men nu har skiten åkt ut och jag har återerövrat mitt datarum. Wow säger jag bara :). Testade att scanna in en liten *comic strip* som alltid får mig att bli tårögd. Ett starkt minne av Buster och hans *bolltokighet*. Min första hund som jag saknar så. Bilden har gulnat, är tummad och är knappt läsbar, men nu är den förevigat binärt :). Bara dem som har/har haft en bolltokig hund har nöje av denna bild, men för er *only*. Varsågod!"
Läs mer: =>

24/5-00
"Veganer och veganer :), *vinkar* till Magnus och *puss på näsan* på dig - det är inte dig jag menar. Men...en del av dem är verkligen fanatiska och det går knappt att resonera med dem. Förresten, var det inte en undersökning som påvisade att även tomater har ett känsloliv :)? De gillar grönsaker, men i mina ögon är oxå det något med liv i, celler som växer och en livsgnista - vem har inte tampats med maskrosor i gräsmattan? Jag äter trots detta grönsaker och äter även kött. Att det skulle gå i motsatsförhållande till att jag säger att jag är en stor natur/djurvän har jag svårt att se. Att människan håller djur som är avsedda till slakt finner jag inget underligt i. Ja, jag _är_ medveten om att rent resursmässigt skulle det bara bättre om alla knaprade på sädeskorn, sojabönor och majskorn. Men....människan har alltid varit en jägare, iaf i mina historieböcker. Men jag kan ju ha fel, det har jag inte så noga checkat om det är med sanningen överensstämmande, men jag litar på att de som skrev min historiebok vet vad de talar om. Däremot kan jag inte acceptera att de djur som föds upp/blir jagade far illa, varken vid uppfödning, transport, jakt eller slakt samt har svårt att tänka mig att äta vissa arter, som en del vilda djur som grävling, björn, varg, tiger, lejon och sällskapsdjur som katt, papegojor, ormar och hund m.fl. Jag kan inte acceptera pälsfarmer och/eller plågsamma djurförsök, men jag kan ändå äta falukorv och/eller en god biff. Är det så onormalt? Så konstigt? Jag respekterar veganers matvanor och begär att de respekterar mina. Det finns så mycket annat man kan lägga energin på. Renare miljö för alla. Ett mänskligare samhälle. Respekt för allt liv oavsett livsform och ändamål. Bättre fördelningspolitik. Ingen svält. Inget krig. You name it. Love, peace and understanding säger jag bara. Vi blir vad vi äter? Eller? Stygg som en varg? Blek som en sparris? Stark som en björn? Dum som en kålrot? Nej, det tror jag inte. Men vi blir som vi tänker och agerar i stort." Dum som en kålrot? Vad får jag allt ifrån :)?
Läs mer: =>

24/5-01
"<meta content="Kriminella hackers arbetar mot gemensam vårdnad i Sverige. Computer hackers attacks swedish men who fights for shared custody. This homepage will be translated to english, espanol and german.">
<meta name="keywords" content="annica tiger, fågel fenix, johan klarström, katinka löfquist, terrorism, internetterror, hacking, hackers, trakassera, dataintrång, datavirus, vårdnad, umgänge, alaniva, dagbok, netbus, backorifice, backdoor, abuse, kvinnomisshandel, umgängessabotage, custody, shared custody, trojan, gemensam vårdnad, ungdomsbrottsling, kriminalitet, misshandel, kvinnofrid, matz">"
*skakar på huvudet*
Läs mer: =>

24/5-02
"För att anknyta till det jag skrev i går. Nationellt Råd för Kvinnofrid har gett ut rapporten "Se till mig som liten är - när pappa slår mamma". I den presenteras skrämmande siffror. Det var som jag trodde - statistiken påvisar att det är lika många gömda och glömda barn som drabbas av mäns våld mot kvinnor i hemmet. Kvinnofridskampanjen orsakade många mäns (främst från extrema mansgrupperingar) hesa vrål om att män minsann inte slår kvinnor utan det är tvärtom, typ... Men: En fråga som alla män kan ställa sig, även de som inte slår, är "vad kan jag göra och vad gör jag för att stoppa mäns våld mot kvinnor och barn "."
Läs mer: =>


23/5-03

I dag ska jag till farbror doktorn. Koll. Genomgång. Lite likt bilbesiktningen. Fast jag hoppas det inte blir ombesiktning. Volvon fick vi besikta om, men den andra gången gick den igenom. Den börjar bli lite skräpig. Skraltig. Rostig. Lite likt mig :). Ha en underbar dag. Ha en underbar helg. *kram* Annica BTW - i dag bevisades det att jag är en gammal tant. Jag ställde mig på centralen och matade duvorna med en kanelbulle. Det kändes helt okey.

Det är inte brösten som gör oss kvinnor så unika,
- utan det är att vi kvinnor kan använda båda hjärnhalvor på samma gång

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/5-98
"Jag elak? Nej, inte alls. Bara något irriterad!"
Läs mer: =>

23/5-99
"Skrattade gott igår (fast i smyg). Jag var och handlade, lovade att köpa varm korv så B. kunde käka senare på kvällen. Det fanns inte så många sorter att välja på, jag tog en som hette Bamsekorv - starkt kryddad. När jag kom hem såg jag att den innehöll vitlök - ve och fasa - B. hatar vitlök :(. Men jag värmde på korvarna och låtsades som om det *regnade* - nämde bara att korvarna var kryddstarka. Nå, han åt upp utan kommentarer :), det man inte vet om lider man inte av. Hade jag berättat innan att de innehöll vitlök hade B. vägrat att ens provsmaka en liten bit. Så kan det gå när inte haspen är på." Det man inte vet, mår man inte dåligt av?
Läs mer: =>

23/5-00
"Annars? Ledig idag oxå. Skönt men ändå inte. Kort och gott - Ha en bra dag!"
Läs mer: =>

23/5-01
"Jag var till veterinären igår med Nalle. Jag var inte rätt kvinna att ta bort stygnen i bak. Jag testade, utrustad med pannlampa, förstoringsglas, sax och en pincett, men gav upp ganska omedelbart. Låt proffsen göra det de är bra på, skit i vad det kostar - det är min devis. Jag måste säga att min redovisning av specialarbetet gick över förväntan. Det kändes som en lisa i själen att få höra åhörarnas spontana kommentarer. Sunda reaktioner, direkt från hjärtat, av normala människor. Så var det med devisen - "vi är Sverige" :). Nej, inte alls säger jag. Försök inte..."
Läs mer: =>

23/5-02
"Polisen börjar ta tag i de eftersatta anmälningarna om våld mot kvinnor. Familjevåldet måste tas på större allvar. De som drabbas är barnen, en bortglömd grupp. Inget barn mår bra av att se, höra och uppleva våld i familjen – oavsett om det är de som drabbas eller någon annan i familjen. Inget barn mår bra av att se, höra och uppleva övergrepp i familjen – oavsett om det är de som drabbas eller någon annan i familjen. Inget barn mår heller bra av att se sina föräldrar supa. Tre barn i varje klass (om 30) bär på denna hemlighet – mamma eller pappa super. En hemlighet som tär i dem, inifrån och utåt. Hur många barn i varje klass som bär på den tunga hemligheten att våld och övergrepp förekommer i familjen är osagt i artiklarna ovan. Men jag tror att siffran är lika stor om inte större? Barn tar på sig skulden om det förekommer våld, övergrepp och fylla i familjen. Barn ska inte behöva uppleva detta. Barn ska skyddas av sina föräldrar från detta. Men när det är föräldrarna som är upphovet? Vad gör man då?" Jag undrar ibland hur många gånger jag skrivit här i Reloaden om våld mot kvinnor. Gör det någon skillnad? Jag börjar tvivla på det :(. Jag börjar ge upp.
Läs mer: =>


22/5-03

Att vara tillsammans med en man är farligare än att krocka med en älg. Så skrev Expressen. Jag föredrar då att vara tillsammans med en man :). Men vad Expressen menade var att många kvinnor dödas av sina män varje år. Det stämmer. Alldeles för många.

Gärningsmannen är oftast psykiskt sjuk och kriminellt belastad. Ja, vad menas med psykiskt sjuk? Egentligen? Nu kanske många tror att med det avses kufar som springer och pratar med sig själv, ser gröna elefanter och att det alltså med andra ord är lätt att urskilja honom (och föralldel henne) från normala människor. Så är icke fallet i de flesta fall. De finns mitt i bland oss. En psykisk störning är inte alltid något som syns utanpå. Det är inte alltid den märks heller för den delen, inte förrän det är för sent.

Psykopater är ett bättre ord tycker jag. En känslomässig störning. Varningstecknen är att männen använder sig av fysiskt och/eller sexuellt våld. Hot om detsamma. Upptrappning av dito. Attityder som ursäktar partnervåld. Kriminalitet. Problem i förhållanden. Långvariga vårdnadstvister. Problem på jobbet, ibland men inte alltid. Missbruk av alkohol eller droger. Min första tanke när jag läste detta ovan var att det är ju en spegelbildsbeskrivning av många medlemmar i de extrema mansgrupperingar som florerar på nätet. Påminn att jag inte ska börja dejta någon av dem :))).

Hur kom jag in på detta? Givetvis har jag, som alla andra, läst om mannen som sköt sin sambo bakifrån bara för att hon ville göra slut efter att ha träffat en ny man. Ja, så löser man konflikter bäst (enligt vissa), med våld och ond bråd död. Mannen mördade redan som tonåring. Han ströp sin flickvän efter en fest. Men herregud! Stämpla dem i pannan med ett stort djävla kryss, så slipper andra efterföljande kvinnor lida. Är det för mycket begärt? Ja, jag vet. Jag vet. Har man sonat sitt brott bla.bla.bla. Det är bara att de flesta sonar dem aldrig. De får bara böter, villkorligt (dvs. slipper fängelse) eller hamnar på rättspsyk (om ens det) och skrivs ut efter några månader, som inget hänt. Kräver sedan umgänge med/vårdnad av barn, som de misshandlat, som de begått övergrepp på och i många fall även misshandlat/dödat barnens mor. Jag blir sååååååååååååååååååå förbenad ibland. Sorry!

För att övergå till något ljusare. Finare. Vackrare. Snällare. Trevligare. Pluttinuttigare. Snart är det midsommar :). Snart är det semester. Snart är det kräftdags. Snart är det jul.

Det är trevligt att vara betydelsefull,
men det är mer betydelsefullt att vara trevlig.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/5-98
"En tiger slår till ljudlöst och obarmhärtigt när den jagar ;-). OBS, aningen ironiskt för är det något jag inte liknar så är det väl en tiger ;-), klumpig, osmidig och snäll som jag är *småleende och korsande fingrarna bakom ryggen*."
Läs mer: =>

22/5-99
"På tal om leda! Jag som ofta har varit aktiv på olika mailinglistor orkar knappt skumma igenom dem än mindre svara på inlägg. Det verkar som flera känner som så just nu. En lista som några av oss tjejer startade som ett experiment, VaFan (en sluten lista) har somnat in :). Jag administrerar den (lägger in/tar bort), men tanken var att alla skulle känna sig delaktiga. Berättade för Katinka att jag funderar på att göra som Pixelproletärerna - stänga butiken (listan) pga brist på kunder (inlägg):). Tanken var god, en jämlik mix av tjejer och killar - ett försök att få en blandad lista där det skulle vara högt i tak och där man skulle mötas som jämlikar. Eller så vart det fel personer inbjudna från början? Man kanske ska starta om med ny *crew*? Eller så var idén helt enkelt fel? Eller så finns inte behovet att ha en blandad lista? En del andra blandade listor (exemeplvis Trafik) är ju fruktansvärt killdominerade. Ja, jag säger inte mansdominerade *skrattar* - för det är definitivt inte fråga om män."
Läs mer: =>

22/5-00
"Inte kan det väl vara sådan matte sådan hund här inte *morr* *morr*? "
Läs mer: =>

22/5-01
"En del dagboktexter förför. En del berör. En del upprör. Andra lämnar en helt oberörd. Jag läste en *hemlig* dagbok och texten gick rakt in i hjärteroten. Jag var på väg upp ur stolen för att.....ja - jag säger inte vad, men det är valfritt att gissa. Folk som inte tål sprit ska tamefan inte dricka. De borde, med tvång om så är nödvändigt, få antabuskapslar inopererade. Det är inte okey att göra livet till ett helvete för andra, bara för att man själv inte kan hålla sig från spriten. Där spriten går in, verkar vettet rinna ut i dubbel takt, på somt och somliga. Det kommer en dag då det är försent, även om personen nyktrar till för gott. Det går inte att beskriva den smärta som kan åsamkas. Den ger irreparabla sår inombords, som aldrig läker. Kärlek kan förbytas mot förakt."
Läs mer: =>

22/5-02
"På tal om mail! Jag undrar om jag har en inbyggd psykopatmagnet? Ibland får jag de mest osannolika mail. Jag är glad över att jag slipper träffa dem IRL."
Läs mer: =>


21/5-03

Jajamän...nu verkar mailen funka som tänkt. Skönt!

Hur kan saker bara falla mellan stolarna? Är det inte väldigt, väldigt bekvämt att skylla på det. Stackars sate som hängdes ut på nätet, oförskyllt. Jag tror i och för sig att bilden är borta nu. Att försöka få rätt är som att stånga huvudet i väggen, i hundratjugo knutar. Alla bara skyller på att Internet och vad som händer där oftast faller mellan stolarna. Men se då till att stolarna placeras tätare. Se då till att inget kan falla därimellan. Ska det vara så djävla svårt?

Nazisterna hänger ut pedofilen på nätet. Han är ännu inte dömd. I Sverige så är man oskyldig tills motsatsens bevisats via rättsväsendet. Visst hatar jag pedofiler. Visst skulle jag vilja knipsa av kulorna på dem. Men tänk om. Tänk om. Tänk om jag knipsade kulorna på fel personer, som sedermera skulle visa sig vara oskyldiga? Det går inte att göra det ogjort. Sug på den du! Jag har ett enormt rättspatos. Jag tror faktiskt, även om jag borde tvivla vid det här laget, på vårt rättsväsende. Ingen ska dömas ohörd. Ingen ska dömas orättfärdigt. Att så sker vet jag. Tyvärr! Men någon djävla ordning får det vara på torpet. Inga pöbelfasoner tack. Nazisterna är tammetusan inga bödlar eller domare. De är ingenting vad mig anbelagar. Likt somliga andra.

Det finns fler hysteriska män än man tror
– de har bara ett djupare röstläge.
Margareta Shildt

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/5-98
"B. gastade igår att Annica, kom hit du är ju på TV!!!!! Jaså sa jag och trodde han *bågade*, när jag kom ut såg jag ju givetvis inget. Men Reportrarna hade tydligen haft en trailer om nästa veckas program, så jag blidde inte bortklippt? Nåja, jag frågade hur jag hade sett ut, införstått att jag ville ha ett objektivt svar (ev. gäddhäng och dubbelhaka *flin*) men B. sa att jag såg ut som vanligt, vad det nu kan betyda?"
Läs mer: =>

21/5-99
"Ha en bra dag :)"
Läs mer: =>

21/5-00
"Ett ord som en människa fäster sig vid,
kan verka i oberäknelig tid.
Det kan framkalla glädje till livets slut,
det kan uppväcka obehag livet ut.
Ja, det påverkar livet på jorden.
Så slarva inte med orden!
Alf Henriksson"

Läs mer: =>

21/5-01
"Förra årets Robinson är i blåsväder. Det verkar vara berättigat, för den delen. Han var ingen värdig vinnare då (i mina ögon), nu framstår han mer som en förlorare. Enligt artikeln innehåller hans brottsregister 16 punkter, varav en del är flera misshandelfall, olaga vapeninnehav, övergrepp i rättssak. Visst kan en del saker tyckas, i efterhand, vara bagateller. Men med vårt rättssystem så brukar ju det mesta sållas bort innan det ens går till åtal. Åklagarna lägger ner anmälningar efter löpande band-principen. Så nog finns det fog för ordspråket, ingen rök utan eld. Han är uppväxt i ett tryggt hem, ändå spårade han ur. Han har studerat juridik i Göteborg (varför känner jag igen detta?). Vad gör de på juridikutbildningen i Göteborg? Vad är det för elever de antar?" Skrev även om mitt specialarbete kontra våld mot kvinnor.
Läs mer: =>

21/5-02
"Igår grillade vi för första gången i år. Jag var både styckmästare och grillmästare. Varför ska mannen lägga beslag på det roliga? Jag vet att det är kutym att mannen ska stå vid grillen och slå sig själv för bröstet :). Men här hemma gör vi det vi är bra på och struntar i vem som borde göra det."
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

Till dagbokens början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,