Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till dagbokens början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

20/5-03

Mailstrul á la masse. Men det blir säkert bra när allt funkar som det ska sedan. Den som väntar på något gott? Jag är så förundrad, men inte förvånad. Inte efter de senaste tre åren i backspegeln. Någon/något/några – välj vad som passar – ringer upp och när jag eller B. svarar är det tyst i luren. Tomt och öde. Det lämnas "tomma" meddelanden på telefonsvararen. Hur intelligent är det från en skala på noll till tio? Inte mycket skulle jag vilja påstå. Men å andra sidan.....i de hjärnor som jag tänker på finns det nog inte så många celler :). Normala människor använder telefonen för att prata i. Punkt slut. Men det handlar nog inte om normala människor i detta fall. Kanske jag har en eller flera hemliga beundrare som blir alldeles till sig i trasorna av att höra min ljuva stämma och tappar tråden helt? Fast kan man tappa något man inte har? Skämt åsido! Barnsligt! Löjligt! Sjukt! Idiotiskt! Skrattretande.

Alla män är feminister nu för tiden.
Det är det enda sättet att få tag i en tjej.
Rik Mayall

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/5-98
"Men jag säger som Tjorven (kallades för Tjorven som liten), vet du vad :) det som var värst var att jag inte fick något morgonkaffe. Blixtrande huvudvärk påminnde mig om det ända tills jag kom hem och fick ta mig en rejäl kopp Java, starkt så att skeden stod rakt upp. Fit for fight igen mao." Gastroskopi. Urk på burk.
Läs mer: =>

20/5-99
"Resan då? Holland var ett vackert land. En semestervecka och åka runt där skulle ju inte sitta helt fel. Förövrigt fick jag en enorm reslust av denna tripp. Flygrädslan har börjat gå över, övning ger färdighet sägs det. Tänk att dra iväg till Australien? Nya Zeeland? Bahamas? Eller bara resa runt i Europa?" Kanske på G?
Läs mer: =>

20/5-00
"Annars? Tja, jag vet inte riktigt. Jag förbannar lite min förmåga att alltid säga sanningen, det är ju så att vissa sanningar kanske inte ska sägas. Alla tål inte att höra sanningen. Alla vill inte höra den heller för den delen. Min sanning är förresten inte med automatik andras sanningar. Men det finns gränser...jag minns när jag jobbade på Televerket på 80-talet innan det blev Telia. Det var lite omorganisationer, turbulens och i mina ögon blev allt en klar försämring, servicen till kunderna förbättrades definitivt inte - tvärtom så att säga. Detta var innan datorernas intrång så jag sände ett analogt brev till dåvarande högste boss - Tony Hagström. Efter ett tag kom ett intetsägande svar men iaf ett svar. Inte heller blev jag uppsagd :)))), men jag sade upp mig själv strax efteråt då jag inte kunde jobba kvar under dessa premisser, fast jag egentligen trivdes jättebra med själva arbetsuppgifterna." Principer har jag gott om. Någon som vill ha lite :)?
Läs mer: =>

20/5-01
"Alla över 30 kunde i princip dra något gammal över sig, de existerade inte i ens sinnevärld. Men nu är det ju så att vi alla blir klokare desto äldre vi blir. Denna ungdomsfixering har jag själv lämnat bakom mig, för länge, länge sedan. Jag har dessutom ytterligare ett *handikapp* - jag är kvinna. Fattaru? ;-) På tal om kvinnor...."
Läs mer: =>

20/5-02
"Vem vill ligga i 21 dagar på några knöliga ägg och titta ut i tomma intet?"
Läs mer: =>


19/5-03

Tre deciliter mjölk utspilld i väskan kan göra vem som helst nipprig. Annars? Bara bra. Trots att jag nu i flera dagar har läst om pedofiler och män som mördat sina kvinnor i pressen. Jag lär nog återkomma till det när tiden lider. Ha en bra dag! BTW - min mail funkar inte speciellt bra. Det studsar likt ping-pong. Den som får ett studsmail, prova igen om någon dag eller så.

Don Juan är en uppskattad herre som förför kvinnor.
Motsvarande för kvinnor kallas fnask.
Ivar Wallensteen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/5-98
"Ja, PMS! Om impotens forskas det och tas fram läkemedel i parti och minut, hormoner, tabletter, sprutor och pumpar och jag vet inte vad. När ska det börjas forskas i kvinnlig frigiditet och framförallt PMS? Att köra med varianten att det bara är psykiskt och *hormonerna* som spökar är inte tillräckligt. Hur många kvinnor blev inte betraktade som *hysteriker* förut innan dessa begrepp fick ord och substans? Att en kille inte får en styv stake på *beställning* verkar vara världproblemet nummer ett, ingen hänsyn taget till att kärlek, ömhet och närhet inte alls är speciellt beroende av det ;-). Men hur många kvinnor genomlever sitt liv utan att ens upplevt en orgasm? Eller ens varit ordenligt kåta? Ja, allt funkar ju ändå på en tjej *lol* så det anses ju inte vara något världsproblem .. rätta mig om jag har fel. Vill ha mitt morgonkaffe nu .... :)"
Läs mer: =>

19/5-99
"Överlevde alla start och landningar, härdad :)."
Läs mer: =>

19/5-00
"Tänk vad ord kan beröra? Vad ord kan förmedla? Vad ord kan säga mycket?"
Läs mer: =>

19/5-01
"Jag vet att det inte är sant. Alla andra besökare vet att det inte är sant." Det är bara några idioter som envetet och envist hävdar motsatsen.
Läs mer: =>

19/5-02
"En polisaspirant sålde sex. Än så länge är det inte olagligt att sälja sex. Polisskolan kontrade med att de minsann skulle stänga av eleven, om de nu fick tag på henne. Nu slutade historien med att hon frivilligt gav sig till känna och har slutat på skolan. Varför stänger de inte av de elever som bevisligen begått brott och dömts för dem? Detsamma borde gälla andra utbildningar till jobb inom rättsväsendet, exempelvis juristutbildningar. Jag läste en artikel som var baserad på en kartläggning av polisaspiranterna på samma skola där kvinnan – som sålde sex – gick. Där fanns allt från knarkbrott till domar på kvinnomisshandel. Den elev som var dömd för kvinnomisshandel bedömdes som lämplig att fortsätta sina studier. Kvinno- och invandrarfientliga polisaspiranter finns det tydligen gott om. Konsekvens? Logik? Att köpa sex är olagligt. En domare ertappades bokstavligen med byxorna nere på en kyrkogård i centrala Stockholm. Det var en penibel situation – han var tillfälligtvis "dockad" med sin penis inne i en prostituerad. Snacka om att bli ertappad i själva akten :). Han får behålla sitt jobb. Konsekvens? Logik?"
Läs mer: =>


18/5-03

First you ignore them,
then you laugh at them,
then you fight them,
then you win.

Modifierat Gandhi-orspråk

Män upptäcker ofta saker som kvinnor känt till länge.
George Bernard Shaw

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/5-98
"En tjej vid namn Annica Rönnqvist från Nordmaling kan prata med djuren sägs det? Den förmågan hade jag velat haft igår. Badade busarna och hade sedan fullt sjå att hindra fislisa (Smulan) och lilleman (Nalle) från att plöja i lerdikena under kvällsrundan. Ungefär som om de tyckte att vad sjutton, vi är ju redan blöta och lite mer eller mindre spelar väl ingen roll? Nåja, störst vinner och de förblev gottigotti luktande _en_ dag till ;-)."
Läs mer: =>

18/5-99
"Holland *here I comes*. Skönt att åka i väg ett par dagar, trots att jag inte är förtjust i att det är mellanlandning i Hamburg. Starta och landa är det värsta med att flyga :(. Nå, är ju tvungen att åka. Det är bara att *bita ihop* och flyga. Här är det inte fråga om vad jag vill eller inte. Det ingår i jobbet att flyga, dock skulle jag inte utsätta mig för det frivilligt på fritiden." Snart så...ska jag det i alla fall :).
Läs mer: =>

18/5-00
"Men jag är inte mer less än att jag kan krokna till rejält på vissa bolags höga löner till sina chefer/samt bonussystem. Mycket vill ha mer! Eller? Hur i all fridens namn kan de tro att detta inte kommer att bli en vagel i ögat på oss vanliga dödliga, allrahelst i kommande löneavtalsförhandlingar? På tre år har ledningens bonus (optioner) på Skandia varit ofattbara 75 miljoner samt dito lön c.a 25 miljoner. Visst går det bra för Skandia. Men det är väl för sjutton inte bara ledningens förtjänst? Alla förtjänstfulla medarbetare då? Det är arbetarna som skapar *kapitalet* med sin arbetskraft krasst uttryckt. Tummen ned!"
Läs mer: =>

18/5-01
"Nalle är deppig, jag har satt på honom en *strut* på huvudet så han inte kommer åt att slicka sig i bak. Ja, tro det eller ej - hundar kan vara väldigt, väldigt gymnastiska. Smulan ska få en tid för operation i slutet av månaden, hennes juverknölar ska tas bort och sändas in för närmare undersökning. Själv då? Less! På nätet! Jag har *signat* av en hel del mailinglistor inför semestern, som kommer snart, snart, snart :). Jag vill ha lite lugn och ro i mailboxen, dvs. inga mail som väntar på läsning och/eller *måste* besvaras. Jag vill bara ha trevliga, rara, personliga, privata mail under semestern - som inte kräver något av mig, utan bara har sänts för att just jag är jag. Ta det som en utmaning! Uppmaning?"
Läs mer: =>

18/5-02
"Att försöka är i sig att lyckas. Den som inte försöker kan aldrig lyckas. Att misslyckas är ingen skam, man har i all fall försökt. Att ge sig i kast med en uppgift som är bland det svåraste man kan ge sin in på – oavsett kön – är i sig en merit. Går det inte första gången så har man i alla fall försökt, samt dragit lärdomar till andra försöket. För skam den som ger sig. Lite kryptiskt. Men jag känner en stor beundran för en viss person som försökte, på vinst och förlust. Jag höll tummarna och jag gör det gärna igen. Pårombara!"
Läs mer: =>


17/5-03

Yes! Yes! Jag klarade provet. Jag hade bara två poäng mindre än bäste man. Kul! En bravad i och för sig då jag inte orkat plugga något. Jag har varit så trött varje kväll så det har varit otroligt egentligen. Fetatrött. Nu är jag klar. Nu är jag det jag har jobbat som i två månader :). Kurs. Prov. Jag har klarat kontrollerna hos polisens brott- och misstankeregister (vem trodde något annat?), samt säpos register som talar om huruvida jag är medborgeligt pålitig eller inte. Det är jag, trots min prenumeration på Ny Dag i min ungdom. Jag har inte heller fallit under "allmänt övrigt", vilket avses att jag tillåts jobba eftersom jag inte är med i exempelvis Hells Angels, någon nazistgrupp (sorry – alla som kallar mig för nazifeminist *ler*) eller annan extrem gruppering.

Ett barn
Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk lär sig att slåss.
Ett barn som hånas lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete.
Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod.
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig att känna kärlek i världen.
Dorothy Law Holte

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/5-98
"Kör försiktigt samt ta på dig bilbältet - såg en igår som inte hade gjort varken det ena eller andra...."
Läs mer: =>

17/5-99
"Fick en url till en dagbokssida, en kille sände mig den för att försäkra mig om att jag skulle läsa den. Dock hade jag ingen större behållning av att göra det. Hans åsikter var milsvida från mina egna. Det gällde min notering den 12:e maj om huruvida "En hunds smärta är i mina ögon lika värd som ett barns smärta." och var och en får ju tycka som de vill. Jag framhärdar dock i min övertygelse om att mina hundar är lika mycket värda för mig som vad människor kan vara, mor och mormor som jag är. Inget utesluter det andra. Skulle huset börja brinna och jag hade min dotter, mitt barnbarn och mina hundar kvar därinne skulle jag försöka rädda dem allihop med risk för mitt liv. Jag skulle inte nöja mig med att bara rädda min dotter och mitt barnbarn utan även givetvis försöka få ut hundarna. Nå, ids inte argumentera mer om detta."
Läs mer: =>

17/5-00
"Nu är djurtransporterna inom EU på tapeten igen. Jag såg snuttar ur en film igår på Rapport. Fy för den lede, vilken vanvård djuren får genomlida på dessa transporter. Hur kan bara chaufförerna gå med på detta? De som tar emot de djur som överlever? Regeringarna? Alla andra myndigheter? Alla kan väl inte blunda i all evighet för detta djurplågeri? Jag vägrar sedan länge att köpa annat än svenskt kött. Jag undviker så långt jag kan att köpa annat än svenskt vad det än månde gälla. I min enfald (kanske?) inbillar jag mig att vi har en bättre djurhållning här överlag. Jag ogillar EU. Jag ogillar EMU."
Läs mer: =>

17/5-01
"Ta vara på denna dag! Den går inte i repris! "
Läs mer: =>

17/5-02
"Datorer! Lika obegripliga som män, stundtals :)."
Läs mer: =>


16/5-03

Jaha! Då var det dags igen. Viruset Fizzer, W32.HLLW.Fizzer@mm, är på G. Stor spridningsrisk. Uppdatera ditt virusskydd. Har du inget? Ajabaja, skaffa ett genast. Att inte ha ett uppdaterat virusskydd på sin dator är lika dumt som att knulla med en hiv-smittad utan skydd eller som att bo i en lägenhet fylld av bensinångor och vara inbiten rökare. "Går det så går det"-mentalitet? Dumt att chansa tycker jag. Annars? Skrivning i dag. Sedan är kursen klar. Tack och lov. En hel vecka var jobbig. Sanna mina ord. Ha en trevlig helg. Det ska jag ha. Förutom då att jag jobbar mot slutet. Men det förtränger jag tills vidare tror jag :).


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/5-98
"Kravet att uppdatera och fräscha upp guien börjar bli akut, när ska jag hinna? Vill dels byta layout samt klämma in lite mer om CSS och om dhtml. En annan dröm jag har är att översätta den till engelska, men där skiter det sig direkt för min engelska är så knackig. Visserligen så förstår jag bra, på seminariet jag var på i torsdags var det bara engelska som gällde hela förmiddagen och det var inga probs alls att hänga med."
Läs mer: =>

16/5-99
"Maskrosorna har börjat komma upp, jag älskar dem. Det är jag nog ensam tror jag? Men jag älskar gult och tycker de är vackra där de står i gräsmattan. Envisa små rackare :), släktskap kanske?" Maskrosbarn!
Läs mer: =>

16/5-00
"En trulig, bister, butter Bob Dylan kom iaf till utdelningen av Polarpriset. Min ungdomsidol börjar bli gammal såg jag. Ja, det gäller nog oss alla, fast man ser det ju inte på en själv :)."
Läs mer: =>

16/5-01
"Varannan svensk kvinna utsatt för våld. Det är rapporten Slagen dam som nu har släppts. Det är synd bara att den målgrupp som BORDE läsa och ta till sig detta uppträder som apan som håller för ögon, öron och mun. Jag har förstått att många dömer ut hela denna rapport som feministiskt dravel, ett beställningsverk av de rabiata feministerna i regeringen (obs - ej mitt uttryck). Det är ju ganska lättvindligt att köra den förklaringsmodellen. Men tyvärr försvinner inte problematiken på så sätt. Mäns våld mot kvinnor är ett problem, punkt slut. För oss alla, inte bara dem som drabbas, barnen som ofta får bevittna det hela och de män som utövar våldet. Vi har ett kollektivt ansvar. Likt vi har ett kollektivt ansvar om vi ser någon sätta sig dyngrak bakom ratten på en bil och försöker starta den för att ta sig en vinglig färd. Skulle du inte försöka stoppa den bilfärden? Likt ett kollektivt ansvar om vi ser ett barn leka vid en högspänningsanläggning. Skulle inte du säga till barnet? Likt ett kollektivt ansvar om vi ser någon vara i färde med att knacka ned och råna en åldring. Skulle du inte ingripa? Jag tänker på den gamla damen som nyligen dog pga en väskryckning. Må de hitta de skyldiga. Så mycket är ett människoliv värt i somligas ögon. Tragiskt!"
Läs mer: =>

16/5-02
"Tiina skrev om sin upprördhet över att en gammal man var tvungen att lida i onödan. Jag blir så arg när jag läser sådant. Är man gammal och har smärta ska man givetvis få smärtlindring. Vad spelar det för roll om man blir beroende av smärtlindringen om man ändå snart ska dö? Vi föds till livet via smärta. För att jag misstänker – trots att jag inget själv minns från min födelse (inte underligt kanske) – att det gör ont även för barnet som föds fram genom kvinnans bäcken. Men vi ska inte behöva dö med smärta. That´s it! När den dagen kommer för min egen del vill jag ha stora lass med morfin eller vad det nu kan bli aktuellt med. Jag kommer antagligen dö av lungemfysem, drunkna i mina egna lungor. Det tjatar i alla fall min läkare om hela tiden, i sin iver att få mig att sluta röka eftersom jag har sjukdomen KOL. Må vara hänt att det blir så! Bara det sker smärtfritt."
Läs mer: =>


15/5-03

Grattis Linus!

Jag tar tillbaks. Bättre att fly än illa fäkta – det är nog ganska klokt, i alla fall om man står framför en person som laddar med ett basebollträ, eller dylikt. Jag är alldeles mörbultad efter självskyddsövningarna. Men ett och annat snappades nog upp. Hoppas jag. På eftermiddagen var det hjärt- och lungräddning. Det skadade inte heller att fräscha upp dessa kunskaper. Kan man göra en insats så desto bättre. Ha en bra dag! Det ska jag ha. Take care!

Män får lära sig be om ursäkt för sina
svagheter, kvinnor för sin styrka.
Lois Wyse

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/5-98
"Jag hatar PMS, pretty motherfucking shit eller mer likt pain, murder, suicide :). Kommer alltid som en blixt från klar himmel, tur att man har någorlunda koll när, hur och var ... det kan man ju inte påstå att man hade när man var ung. Så idag är det stängt pga PMS :-)" Skönt att slippa den skiten numera.
Läs mer: =>

15/5-99
"Linus fyller 3 år idag, GRATTIS :-)! Linus är mitt barnbarn som bor alldeles för långt bort."
Läs mer: =>

15/5-00
"Grattis Linus på 4-årsdagen. Smulan blöder. Jaja, då blir det *high life* här om någon vecka. Stackars Nalle, han börjar bli för gammal för sådant. Han blir alltid så till sig i trasorna när Smulan löper hemmavid. Det är jobbigt för honom att bara få lukta godis och inte smaka på det :)."
Läs mer: =>

15/5-01
"Jag fick ett mail från en ung kille igår, han sade sig vilja tjäna pengar på sin hemsida. Han frågade efter hur man gör för att tvinga folk att klicka på en reklambanner, för att överhuvudtaget komma in på hans sida. Sedan ville han veta hur man gjorde så att varje länk på sidan även ledde till en länk som gav *klickpengar*. Mitt korta svar blev: Glöm det! Man gör inte så! Men...det struntar han nog i :). Vad är vi på väg? Internet är inte sig likt."
Läs mer: =>

15/5-02
"Jorden är platt! Sådetså..."
Läs mer: =>


14/5-03

Kursen är suverän. I dag ska vi ha självskydd. Det kan jag behöva. Stridspitt är jag inte, i alla fall inte när det gäller fysiska övningar. Våld är inte min bag. Men å andra sidan, hellre illa fäkta än fly (ja – jag _vet_ att jag vänt på det). Feg är jag inte. Men en försiktig general. I går hade vi brandövning. Det var kul. Jag har aldrig använt brandsläckare förut eller försökt att släcka en klädesbrand på en människa. Det var en nyttig upplevelse. Eftermiddagen gick till juridik. Kanske inte mitt favoritämne, men ett och annat nyttigt ramlade nog in mellan cellerna. :) Nä, nu måste jag ila. Ha en bra dag! *kram* Annica

När en man säger sin mening är han en man.
När en kvinna säger sin mening är hon en satmara.
Bette Davis

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/5-98
" Har bestämt att jag ska hänga på en GirlTalk lunch och träffa de andra tjejerna. Extra kul är att jag då antagligen får tillfälle att träffa Katinka IRL ;-)." Yisses, vad tiden går fort.
Läs mer: =>

14/5-99
"Jag minns när jag bodde vid Hötorget och jobbade på Televerket City, min lägenhet var smockfull när det visades matcher på dagtid. Jajaja - det är preskriberat nu antar jag *ler*."
Läs mer: =>

14/5-00
" Gosiposinuttinutti :), det är alltid lika skönt att komma hem och få deras varma välkomnande i ytterdörren." Nu är det så tomt och öde.
Läs mer: =>

14/5-01
"Nalle har det lite besvärligt just nu. Eller rättare sagt jag, för det är nog mer jag som oroar mig. Jag var tvungen att ta bort den tampong veterinären sytt dit över stygnen som *tryckskydd*. Den luktade apa och jag förstod att det var en varbildning under. Nu får såret luft, men det känns så oskyddat. Så naket! Bajsa bör man, annars dör man. Men jag ska nog minimera matransonerna ett tag. Min mardröm nu är att stygnen ska gå upp när han sätter sig i hukande ställning. Risken finns med varbildning att läkningen stannar av och *allt blir lite mer poröst*, så att säga. Jag har börjat ge honom en rejäl penicillinkur." Det gick bra minns jag. Gubben lilla.
Läs mer: =>

14/5-02
"R.I.P Netscape! 97 % har numera MSIE....sorgligt, men sant."
Läs mer: =>


13/5-03

Åka hemifrån 06.00 och komma hem först 19.00. Så skulle jag inte vilja ha det varje dag, varje vecka – år in och år ut. En vecka går bra. Men annars? Nej. Resan ut till kursstället var rena rama nostalgitrippen. Örnsberg. Axelsberg. Sätra. Bredäng. Skärholmen, där har jag inte varit på snart 20 år. Vad tiden går. Det var nästan en kontinental stämning på torget. Men jag fick höra att Skärholmen är en bland de värsta bushålorna i Stockholm. Kursledaren varnade de som sov på hotell att _inte_ gå ut på kvällen. Jag känner att jag mycket väl skulle kunna tänka mig att emigrera söderut igen. Alltså söder om Stockhom. Rötterna – eller var det ränderna – går aldrig ur?

Bakom varje framgångsrik kvinna
står en man och väntar på maten.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/5-98
"Gör det möjligt att kunna leva på din lön! Ånyo en av moderaternas slogan inför röstfisket i höst. Tja, låter ju jättebra, men när man börjar *funderera* på hur det skulle bli i verkligheten så tycker jag personligen att det är rena rama skitsnacket. Alla har rätt till en basal service, lika för alla, sedan de som har råd kan ju även nu köpa sig bättre service. Med basal service menar jag skola, äldreomsorg, sjukvård, dagis och även då socialbidrag till dem som inget har. För de finns! Tro mig! Och inte alltid självförtjänt! Allt detta finansieras med skatter, slopas skatterna eller sänks rejält, hur ska då den basala servicen bekostas? Hur ska faster Agda i kassan på Konsum, Astrid den utvecklingsstörda sjukpensionären, morbror Knut som har alkoholproblem efter 2 uppslitande skilsmässor och utdragna vårdnadstvister, ja hur ska de kunna betala för sin framtida pension, egen sjukvård, dagis och ha råd att hålla barnen i skola eller själva ha råd att få en plats på ålderdomshemmet? Snick snack att en bruttolön på 9000 - 12000 fixar allt detta! Jag betalar rejält med skatt men klagar inte, den går ju till något nyttigt. För det mesta ;-), men visst finns det nackdelar men jag tycker fördelarna överväger som det är nu med vårt skattesystem. De som har är ändå allom givet - dvs de kan sänka sina skatter på allehanda lagliga samt olagliga sätt. En moderat har väl inte ordet SOLIDARITET i sin vokabulär? ;-)"
Läs mer: =>

13/5-99
"Var och *wallraffade* igår. Jag låtsades att jag ville köpa en produkt och ville givetvis testa den noggrant. Mycket noggrant. Dock har jag aldrig i livet mött så okunniga säljare. Jag skrattade lite för mig själv, det kunde jag ju kosta på mig :). Dessa stormarknader (som blivit så populära) är inte i mina ögon förknippade med kvalitét varken på produkter, säljare eller support. Men det är ju bara att acceptera. Tidens gång. Vem minns inte radioaffären, urmakaren, skomakaren, köttaffären, mjölkaffären och fiskaffären hemma runt kvarteren när man var liten? Nu handlar man allting på stormarknader där ingen vet något om något :)." Sedan var det det där med att prata engelska med konsulter.
Läs mer: =>

13/5-00
"En del har en skruv lös. Jag har en spak lös samt en fet liten verkstadsräkning att se fram emot på tisdag. Spaken (+ dess kontakt inne i ratten) som reglerar vindrutorna och alla dess funktioner gick av i fredags. Jag var ute och körde med busarna, skulle nollställa kilometer-räkneverket för att kunna följa en vägbeskrivning, men på något sätt gick ALLT snett. Jag tar det för övrigt som ett tecken från ovan. Jag fastnade med armen samtidigt som jag svängde, spaken (gjord i plast) gick av och där satt jag med alla vindrutetorkare på full rulle och fullt ös i pumpen för spolarvätskan :))). Det måste ha sett roligt ut, men det var inte roligt för mig just då. Nu kan jag garva åt det. Man får väl be om en regnfri måndag, det är numera kortis i kablaget så nu funkar inget. Jag kan inte ta ledigt då utan får vänta tills tisdag, som jag egentligen inte heller kan ta ledigt för jag ska bort på utvärdering av en kurs - men bilen är viktigare för en lantis som mig :)." Ochsåvardetdetdärmedfetabyråer.
Läs mer: =>

13/5-01
"Gnat är repeterandet av obehagliga sanningar.
Edith Summerskill "

Läs mer: =>

13/5-02
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>


Till början av månaden. ---->

12/5-03

Grattis Katinka!

Denna vecka är jag på kurs med Kurt!

Man uppnår inte faderskap bara genom
att få barn, man uppnår det genom att
älska dem och uppfostra med varlig hand.
Lennart

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/5-98
"Glömde pappas födelsedag nu i början på maj :(. Tur att det inte var jämnt han fyllde, då hade jag fått skämmas ögonen ur mig ... Snart fyller mitt barnbarn år, får se till så jag inte glömmer det oxå :). Tiden bara rusar iväg ... och med den jag! Ha en bra dag!" Ja, det där med födelsedagar har jag problem med.
Läs mer: =>

12/5-99
"Gillar du skinnmöbler, kläder och skor? Funderar du någonsin vart skinnet kommer ifrån? Med det menar jag vilket djur som en gång hade skinnet som skydd på sin levande kropp. Funderar du på hur detta djur levde innan det dödades för din skull? Vi importerar skinn/skinnvaror för två (2) miljarder kronor från Asien bara i Sverige. Det blir en hel del det. Men vad många inte vet är att många skinn är från katter och hundar. Hundar som lever i exempelvis Kina i svinkalla, mörka källarhålor hela sitt liv och enbart möter kyla, både från själva källarlokalen men oxå från dem som föder upp dem. En hund är inte mycket värd i Kina. Jag såg några glimtar från programmet Norra magasinet i förrgår. En del bilder har etsat sig fast i mina näthinnor. Jag kommer aldrig att glömma blicken dessa hundar hade när de blev belysta med en ficklampa i sitt eländes källarmörker. Vanvård/djurplågeri var bara förnamnet. Sådant berör mig! Mycket! Ja, mer än om det hade handlat om barn instängda i källarhålorna. Det finns så många andra som bryr sig när det gäller barn. Väldigt få normala vuxna skulle behandla barn så med berått mod. Men mycket få som orkar bry sig när det gäller djur. En hunds smärta är i mina ögon lika värd som ett barns smärta. Sjukt? Kanske det? Men jag står för det, hundägare som jag är." Aktuellt då. Lika aktuellt nu.
Läs mer: =>

12/5-00
"Säkerheten/integriteten är egentligen urusel på nätet. Det är ju frågan hur de ska lösa det tills alla får *bredband/ip-nummer* rakt in i glödlampan :). Du behöver inte släcka lampan, det kan vem som helst annan göra åt dig via Internet :))))."
Läs mer: =>

12/5-01
"För det är ju så, nätet är en spegel av samhället. Det som finns IRL finns även på nätet. Den enda skillnaden är, i mina ögon, att nätet tycks, för många, ge sken av ett skydd i form av anonymitet. Ingen hänger förmodligen upp nakenbilder på sitt ex. för att hämnas på anslagstavlan på Konsum, men på nätet händer det titt som tätt. Ingen ställer sig på Sergels torg, i alla fall med alla sina sinnen i normalt skick, och skriker/häver ur sig att kvinnor är sjuka, sjuka, svin, luder, fitta och/eller förnedrar folk som passerar. Men via mail/inlägg på anslagstavlor verkar det däremot gå alldeles utmärkt att vräka ur sig vad som helst, till vem som helst. Nej, inför lektioner i/informera mer om nätetikett, både i skolan, på jobbet och framförallt via media." Dagens anteckningar var av en blandad kompott. Allt från chat till Birro.
Läs mer: =>

12/5-02
"Vad får en man att spruta in olja i sina muskler? Kan det vara samma orsak som gör att kvinnor fyller sina bröst med silikon? Helt idiotiskt beteende – i bägge fallen. Personligen tycker jag inte att muskelbyggare är sexiga för fem öre. De går som de skitit på sig. Det är inte snyggt med alla dessa knölar och bulor överallt. Det ser inte normalt ut."
Läs mer: =>


11/5-03

Vad livet är underbart!
Det är härligt nu när våren kommer med stora språng. Allt börjar grönska. Hela naturen kläds i olikfärgade gröna nyanser. För att inte tala om alla lukter som minner om det som komma skall. I dag klippte B. gräset. Doften av nyklippt gräs går inte av för hackor. På tal om doftsinne. Jag som är storrökare ska inte ha det. Sägs det. Men jag tycker bara att jag får bättre och bättre dito. Häromdagen sniffade jag på en tjej och sa "Ujujuj – vad det stinker rök om dig". Ja, på ett skämtsamt sätt givetvis, med undertanken bakom att jag säkerligen doftar lika illa själv. Att gammal tobaksrök stinker så illa!

Jag var hundvakt i går.
Lina var här och sov över :).
*puss på nosen* min lilla rottis

Lite meningslöst vetande:
Saxat från en mailinglista!

Fjärilar smakar med fötterna.
En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
En snigel kan sova i tre månader.
Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
Alla isbjörnar är vänsterhänta.
En struts öga är större än dess hjärna.
Om Barbie fanns på riktigt skulle hon ha måtten 39-23-33.
En krokodil kan inte sticka ut tungan.

Kvinnor har humor, annars skulle
de aldrig gifta sig med en man.
Sigurd Langberg

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/5-98
"Min barndom minns jag inte, det lilla jag minns vill jag helst glömma, jag var *osynlig* i skuggan av min bror. Tonåren var omtumlande och förvirrande, när jag var ung så var jag övertygad om att dels skulle jag aldrig bli så gammal som jag är nu (45) och om jag nu skulle bli det så skulle det vara lika med pest och pina. Typ, lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik (Joplin och Hendrix-syndromet). Nåja, den biten skötte min storebror med bravur ... vid graven för några år sedan spände jag ögonen i min farmor, men hon såg mig inte då heller. Så hon missade mitt budskap, jag finns - han är död, men det var en skön känsla att känna att det inte längre berörde mig. Så till alla unga, främst tjejer, som läser detta kan jag bara säga att livet blir roligare, mer avslappnat och trevligare ju äldre du blir. Visst tenderar tyngdlagen att påverka kroppen *skratt* och man inser att man inte är odödlig, dvs varje födelsedag innebär ett år närmare graven. Men bortsett från dessa petitesser så ger åren dig en inre mognad och balans som saknas när du är ung. Fast för egen del brottas jag fortfarande med stundtals brist på självförtroende, men det blir bättre och bättre även det. Demonerna krymper eller försvinner helt och ärren på kroppen och i själen bleknar, självläker. Du får en helt annan förståelse, ser orsak och samband och kan hantera sådant som var *oövervinneligt* och/eller oförståeligt när du var ung. Tror du mig inte ;-), nåja vänta och se. Jag säger: GirlPower är ok - men bäst är - KVINNOKRAFT - WomanPower - att vara en *bitch* och att vara stolt över det :)." Att åldras är inte bara obehagligt :).
Läs mer: =>

11/5-99
"Hoppas helgen blir lite bättre än detta, snö och regnrusk. Jag vill ha sol, sol i massor. Jag vill ha solenergi - så orken kommer tillbax. Dock ska jag jobba i helgen, både torsdag och söndag har jag planerat att att jobba. Jag måste ha en utvärdering klar inför resan på måndag. Jag ska pröva mina vingar igen :), längre denna gång - Holland. Dock i jobbets vägnar, så det blir nog inte mycket man ser av landet, förutom hotellet, bilresa och kontoret dit vi ska. Jag kommer att sakna mina vovvar, men pappa har lovat att ställa upp som hundvakt och sover över här. Behöver se lite nya vyer - allt känns så rutinartat och instängt. Jag bara tänker, funderar och drömmer :(, men verkar ha svårt att komma till skott med att förändra mitt liv. Jag är bra på att råda andra, men sämre på att göra något åt min egen situation. Men det är ganska naturligt, man kan vara mer objektiv när det gäller andra. Som utomstående ser man saker (tror sig göra iaf) på ett helt annat sätt än vad de själva gör och kan därmed komma med välmenande, goda råd. Säkert ser de som känner mig väl (några få gör det) min situation klarare än vad jag gör :-), men väldigt få ger mig goda råd. Beror säkert mer på att jag är för stolt för att be om goda råd än att de inte vill ge dem till mig? Hmmm...*ler lite* - där fick jag något att fundera på!"
Läs mer: =>

11/5-00
"Grattis i efterskott till Carro."
Läs mer: =>

11/5-01
"Det hela skulle ju framstå i en annan dager då. Ja, vad säger man?" Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

11/5-02
"Ha en underbar helg! Det ska jag ha :)))."
Läs mer: =>


<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

Till dagbokens början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,