Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till mitten av månaden.

10/10-02

Äpplen Huslig?
Nej, knappast. Det är jag inte direkt känd för, dagens understatement. Men ibland får jag mina ryck. Då är det roligt, bara jag själv får bestämma då de stunderna ska inträffa. Vi planterade två äppelträd för c.a 12 år sedan. Jag minns inte vad de heter, men de pollinerar varandra. Det var jag noga med att kolla. De har burit frukt varje år sedan dess, men tyvärr har äpplena aldrig hunnit mogna riktigt innan frosten tagit dem. Men i år – tack vare den långa sommaren – hann de mogna och vilka mängder sedan :). Vi har ätit många av dem. Underbart goda äpplen. I går gjorde jag slag i saken och plockade ner några kilo och gjorde äppelmos; för första gången i mitt liv. Tack för den rutiga kokboken. Den är som en manual, bara läsa och följa beskrivningarna – så brukar det funka. Förhoppningsvis! Annars kör jag "by the heart" när jag lagar mat. Lite av det. Lite av ditt och så lite av datt. Oftast blir det gott. Ibland otroligt gott, om jag får säga det själv? Jag har börjat med en helgspecial som B. älskar. Köttgryta á la Kajsa Warg. Den blir lika god varje gång, vad jag än stoppar i. Min farmor var kokerska och min bror kock. Min mor lagar underbar mat. Så det kanske finns en matlagningsgen? Fast jag tycker det är utomordentligt tråkigt att stå vid spisen. Jag skulle kunna äta fryst färdiglagad mat jämnt, om den inte var så tråkig och smaklös. Men ofta, när bara jag ska äta, tar jag fram något ur frysen och "mikrar" det varmt i en hast. Slö? Jag?

Vad gör din son eller dotter på nätet?
Vet du om de har hakat på nya vågen?
Handen på hjärtat. Vet du egentligen?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/10-97
"Snilleblixt! Nu förstår jag innebörden i detta ord." Lösningen kom som en klar blixt från himlen.
Läs mer: =>

10/10-98
"Lång dag igår och händelserik. Dock, som vanligt inget att skriva om här eftersom det gäller mitt jobb, det är som jag tidigare sagt en helt skild del av mitt *dagboksskrivande* av många skäl." Det har jag alltid särat på. Det är nog ganska viktigt.
Läs mer: =>

10/10-99
"Det är främst för hundarnas skull. De trivs bäst när det inte är för varmt inomhus. De kan inte ta av sig sin päls om det är för varmt men jag kan ta på mig en tröja (läs päls) om det är för kallt. Rättvist och *fair* - vi bor ju alla under samma tak :), både hundar och människor i detta hus." Tröja på :).
Läs mer: =>

10/10-00
"Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa "Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag vill gå och lägga mig". Hon gick ut i köket för att göra i ordning sandwiches till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga. Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp.

Hon tog tidningarna, som låg på golvet. Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp och la båda bredvid sin portmonnä. Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Harry ropade från vardagsrummet "Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?" "Jag är på väg", sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen, släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen och pratade kort med barnen, som satte uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen. I samma ögonblick stängde Harry av TV-n och sa till sig själv, "Nu vill jag gå och lägga mig!" ...och det gjorde han. "
Tänkvärt!
Läs mer: =>

10/10-01
"Flygolycka! Igen! Usch, min flygrädsla gör sig påmind bara när jag tänker på det. Jag hade lyckats komma över den delvis då jag tvingats att flyga å jobbets vägnar. Men nu kommer ingen, inte ens en flock vilda hästar, få upp mig i ett plan igen inom en överskådlig framtid. Man är så hjälplös där uppe. Händer det något kan man inte påverka det, det minsta." Flyg fula fluga och den fula flugan flög. Nej, sätter mig i ett plan gör jag inte frivilligt.
Läs mer: =>


9/10-02

Ny portal!
Kvinnofridsportalen.
Lycka till!

Vinterjackan har plockats fram ur garderoben.
Inget att fira direkt känns det som.

<-- Kika på min nya kompis på Dagens bild.

Skodan gick igenom utan en endaste liten anmärkning. Tack för det. Det var ungefär som att gå till tandläkaren och upptäcka att man inte hade några hål – denna gång heller. Jag tycker dock att det är bra att vi har en bilprovning. De värsta trafikfarorna (likkistor till bilar) sållas förhoppningsvis bort. För oss som inte är så händiga ger anmärkningar ett incitament att åtgärda dem. En del saker kanske en lekman aldrig skulle märka själv? Inte jag i alla fall. Idiot på bilar :). Oxå!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/10-97
"Har suttit hela morgonen och dunkat huvudet mot skärmen i mina försök att lösa arbetsuppgiften i perl som är obligatorisk och ska lämnas in på måndag." Nå, det hjälpte :). Uppgiften löstes med bravur.
Läs mer: =>

9/10-98
"I mina ögon är ovanstående nämda personer inte *nätmissbrukare* - mer *nätanvändare* som använder Internet till jobb, nytta och nöje. Att man använder Internet flitigt behöver inte betyda att man är asocial och inte klarar av livet utanför, IRL. Att vara beroende av Internet, tja :? är det värre än att vara beroende av att telefonen funkar eller att TV:n sänder som vanligt? Hur många blir inte lite nojiga om telefonen brakar ihop eller säg dem som vill att TV:n skulle vara obrukbar om de ville se på TV? Internet är jämförbart med alla andra sätt att kommunicera tycker jag, telefon, amatörradio och samtala IRL.. *Nätmissbrukare* i mina ögon är ... människor som inte klarar av ett vanligt liv eller sådana som sysslar med *abuse* och olagliga akriviteter på Internet. Folk som använder nätet till att manipulera, spela roller och bete sig elakt/fult mot andra, så skulle de förmodligen aldrig våga göra öga mot öga med folk i verkliga livet." Frågan är öppen. Vad är en nätmissbrukare? Abusör?
Läs mer: =>

9/10-99
"Jag citerar Lena Trojer:
– Samhället har ofta en förhoppning att IT löser samhällets problem med automatik. Men så är det inte. I IT-branschen finns många unga människor som borde ha ett vettigt synsätt på jämställdhetsproblemen i samhället, men i IT-branschen är det ett större jämställdhetsgap än i någon annan bransch. Detta mönster gäller inte bara företagsvärlden, utan är detsamma också inom både utbildnings- och forskarvärlden. Ett tydligt tecken på detta är att Jämo just har börjat granska IT-branschen.
Slut citat."
IT är UT.
Läs mer: =>

9/10-00
"Jag fick ett mail som tackade mig för att jag *rensar* Kimberleys gästbok då och då från s.k hälsningar som inte hör hemma där. Här är återigen frågan om yttrandefriheten på tapeten. Vad säger netiguetten? Vad säger sunt förnuft? Vad är egentligen en gästbok? I mina ögon är en gästbok en sida där man sänder korta hälsningar till den/dem som står för sidan. Inget annat. Det är inte ett diskussionsforum, där kan hugade spekulanter på faderrättsdiskussioner vända sig till Aftonbladet Tyck Till. Nå - jag är tålmodig. Det är snarare de som envisas med sina inlägg trots tillsägelse som står med rumpan bar. En kille fick jag kontakt med hur som haver och det slutade med att han bad om ursäkt och insåg att det inte var rätt forum att debattera i samt att vi bägge insåg att vi hade en mgn - Kimberleys väl och ve. Tack för det *bugar och bockar*. Detta ger mig hopp :) om att det faktiskt går att resonera med de flesta bara man får tillfälle att kommunicera om inte ansikte mot ansikte men iaf mail mot mail. Jag hävdar med en dåres envishet att de flesta människor är vettiga och har sunt förnuft. Tja - med reservation då :) - en del kommer aldrig att ändra på sig/erkänna att de är fel ute även om man så skulle ertappa dem med fingrarna i syltburken." En del har jag dock gett upp hoppet om.
Läs mer: =>

9/10-01
"Jag mer anar än ser ett samband mellan de fem olika teman som ofta förekommer i olika variationer. Det är som om mitt undermedvetna vill kommunicera med mig, men förgäves då jag inte förstår." Än har jag inte knäckt koden.
Läs mer: =>


8/10-02

Skodan ska besiktas idag. No problemas! Men man vet ju aldrig.... BTW - ta det lugnt! Första halkan är inte att leka med. Take care!

I går var jag på KB (Kungliga Biblioteket) och kikade på en utställning om typografi. Typographica: 1900-talets typografi och grafiska design i urval av Carl Fredrik Hultenheim. Intressant! Inget jag kanske skulle ha gått på om det ej var i samband med en av de kurser jag deltar i. Men – man ska aldrig säga aldrig – det kanske blir fler utställningar; det skadar säkerligen inte att kultivera sig :).

Annars är jag ganska låg. Låg när det gäller nätet, inte annars. IRL rullar på as usual. Men nätet är jag synnerligen sannerligen less på. Internet är bra att ha. Jag söker ofta information på nätet. Jag kanske behöver ett nytt recept till bakmaskinen eller kolla om jag minns en textrad rätt i en dikt. Då är nätet en gudagåva. Men till så mycket annat använder jag det inte till. Chatta? Nej. mIRC? Nej. Usenet? Nej. Söka kontakt? Nej. Betala räkningar? Nej. Handla? Njae, böcker köper jag via nätet. Mail? Ja. Aktiv på diverse mailinglistor? Nej, det kan jag inte påstå. ICQ? Nej. Slösurfa? Nej. Ladda ned filer? Nej. Ladda ned musik? Nej. Modem har sina begränsningar. Det blir uppdatering av Reloaden, läsa min favoritdagböcker, ta emot och skicka mail och så då och då en sväng förbi Succé :). That´s all. Men det räcker för mig. Just nu! Visst är jag tråkig? Urbota lam. En riktig loser. Men jag är i alla fall jag. Tror jag :). Ha en underbar dag! *kram*

PS! Detta nya virus Bugbear är rent ut sagt vidrigt! Otrevligt! Hemskt! Jag får hur många privata mail som helst numera, mail jag inte ska ha. Mail jag inte vill ha! Mail jag inte vill läsa och jag försöker deleta dem i samma takt som de droppar in. Men jag är inte mer än människa. Ett mail med Subject: Socialens ovilja.... kunde jag inte låta bli att skumma igenom. Hmmm.... Det påtalade skandaler i en viss kvinno-organisations ledning. Vad gör man? Jag ringde det nummer som stod längst ned i mailet och talade in på telefonsvararen att hennes post var på irrvägar på nätet och att hon måste virusscanna sin dator. Pronto! Tänk om detta mail även landat hos människor som inte skulle vara lika välvilliga? Jag ryser.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/10-97
"Moderna tider! Min dotter ringde igår och snackade i telefonsvararen. Då jag i min tur skulle besvara telefonsamtalet hamnade jag i HENNES telefonsvarare. Så höll vi på i ett par varv :)." Nu har hon skaffat mail :).
Läs mer: =>

8/10-98
"Tja, sent i säng och tidigt uppe ...."
Läs mer: =>

8/10-99
"Jag vill bara lägga mig ned och dra täcket över mig. Sova. Vila. Ta det lugnt. Pilla mig i naveln och försöka hitta en balans igen."
Läs mer: =>

8/10-00
"Definition på fadersrätt?
==============================================
Om pappan stoppar in en krona i en automat och får en
tablettask, vems är tablettasken? Pappans eller automatens?
=============================================="
Pappans eller automatens Idiotisk fråga! Visar mer på standarden för vissas motiveringar om att de ska ha gemensam vårdnad.
Läs mer: =>

8/10-01
"Mig kan extrema mansgrupper försöka avfärda som en rabiat nazifeminist, manshatare och försöka tysta mig genom falska anklagelser om ditt och datt, men de kan knappast avfärda en manlig mansforskare och docent i pedagogik vid Stockholms universitet. Eller? Han kanske är ett förklätt fruntimmer? Ajajjj...nu var jag elak. Jag vet." Läsvärt, långt inlägg, som i sig bör läsas i sin helhet.
Läs mer: =>

I'm not offended by all the dumb blonde jokes because I
know I'm not dumb... and I also know that I'm not blonde
Dolly Parton

7/10-02

Det ekar lite tomt idag oxå :).
Så – ha en underbar dag!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/10-97
"Men vad är en dagbok om man inte skriver om det som händer och fötter i ens liv?" Ja?
Läs mer: =>

7/10-98
"Kom att tänka på att det kan inte vara lätt att jobba som journalist, att skriva om allt och alla utan att kanske ha de baskunskaper som krävs för att det ska bli rätt. Jag försöker alltid kolla så det blir rätt i mina ögon - men inte alltid helt lätt. Därav kommer nog denna *myt* om att folk ALLTID blir felciterade och jag tror inte att det beror på journalistens okompetens inom sitt yrke utan just detta att ingen kan allt. Vet själv hur svårt det är när jag ska skriva manualer och göra support-sidor till webben, hur viktigt det är att man har alla basfakta/kunskaper innan man får till det rätt. Man måste förstå det man skriver om, så kan bara jag jobba iaf. Att vara journalist måste vara jobbigt ibland, för de kan ju inte sätta sig in i allt i grunden, snacka långa pressläggningar då :))))." Artikeln blev rätt så bra, tack vare att jag fick peta lite i texten.
Läs mer: =>

7/10-99
"Synd bara om jag oroade en del i onödan - det är nackdelen med att vara *punktlig* :)." :)
Läs mer: =>

7/10-00
"Lagen om gemensam vårdnad har snarare ökat än minskat antalet svåra vårdnadstvister. Det säger Mats Bohlin, chef för socialförvaltningens familjerätt Linköping, som samtidigt påpekar att syftet med lagen, som infördes i oktober för två år sedan, var precis det motsatta. Och....det kommer säkert bli än värre när kommande AGV Automtisk Gemensam Vårdnad klubbas igenom (om än kanske med tidsfördröjning), Vem/Vilka är förlorarna? Barnen såklart!" Barnen väl och ve ska gå främst. Men så är det sällan.
Läs mer: =>

7/10-01
"Ha en skön söndag!" Ha en skön måndag!
Läs mer: =>

Just när jag vant mej vid gårdagen... så kommer idag.

6/10-02

Smulans mage är en katastrof!
Trots två dagar utan mat ränner hon ut och in, på nätterna. B. ligger illa till, närmast ytterdörren :). Annars? Jämna plågor!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/10-97
"Måndagmorgon och mitt huvud känns så tungt..... Ha Ha! Inte av den anledningen som ni tror. Är ju nykterist, inte av övertygelse men av den enkla anledningen att jag numera inte finner något nöje i att supa skallen av mig :) eller ta några glas rödvinstjut till maten. Mjölk är mycket godare.... Nej, jag ser en radda dagar framför mig, efter en hektisk helg. Jag är inte ledig en hel dag förrän om exakt 13 dagar. Det börjar bli mycket nu :-D sa slöfocken. De dagar jag inte har plugget är uppbokat av annat de närmaste två veckorna. Stackars vovvar, de är ju så bortskämda att jag är hemma och jobbar en hel del. De gillar inte alls att bli instängda och lämnade ensamna. Men jag ska inte klaga egentligen, de är ju enbart roliga saker på G. Lite skillnad mot snabbköpskassörskan som varje dag ser samma mjölkpaket och extrapris-varor susa förbi på bandet." Hej och hå!
Läs mer: =>

6/10-98
"De som känner mig vet att jag anser, rätt ska vara rätt. Har förut skrivit i min reload om att det finns indikationer på att kvinnor får sämre vård pga sitt kön bl.a vid hjärtinfarkter. Vilket ifrågasattes av en del via mail, de tyckte jag rent ut sagt var ute och cyklade :). Well, well! Igår släpptes en rapport av docent David Gaunt som visar på att männen drar det längsta strået ända in i döden. Nu finns det svart på vitt att män får snabbare, bättre och mer kvalificerad sjukvård än kvinnor." Annica siaren? :)
Läs mer: =>

6/10-99
"Jag har passerat många stadier under veckan som gått efter det att jag fick resultatet av min lungröntgen. I fredags *rämnade* ju hela världen för mig i insikten att det kanske är som jag misstänker att något inte står riktigt bra till i mina lungor. Många tankar korsade mitt huvuud. Vad ska hända med hundarna? Är alla försäkringar i sin ordning? Är det lungcancer? Blir det inte mer än detta av mitt liv? Men nu har de tankarna försvunnit eller rättare sagt förträngts av en allmän ilska. Hur intelligent är det att ge sådana besked per telefon? Hur mycket hjärta- och hjärna har sjukvårdspersonalen? Visst - jag gastar om att man ska vara rättfram och ärlig men man behöver ju inte vara det in absurdum. Hon hade ju kunnat säga något liknande att bilderna blev inte så bra så du måste göra en ny röntgen. Det hade jag antagligen *köpt* och sluppit alla dessa funderingar. Visst målar jag kanske fan på väggen här. Det de såg kan vara mina ärr av tidigare lunginflammationer. Fast de ärren har ju funnits där sedan jag var ung och de har sett dem tidigare utan att kommentera dem." KOL
Läs mer: =>

6/10-00
"Kimberley är hämtad av polis! Jag är sååååååå stolt över att vara svensk. NOT! En sjuårig flicka behandlas som en grov brottsling. Kimberley hämtas gråtande och vaktas av 10 poliser." Huvudsaken fadern fick ut sin rätt?
Läs mer: =>

6/10-01
"Jag är ganska less på nätet, det kanske inte har undgått en och annan. Men å andra sidan, jag har varit uppkopplad sedan 1996 och mesta tiden har faktiskt gått åt till att besvara mail och pyssla om mina hemsidor, mer eller mindre. Att jag dessutom har haft ett jobb som varit koncentrerat på just nätet har gjort att en viss mättnad har infunnit sig. Det är kanske inte är så underligt att det ibland kommer dagar då man undrar över hur det hade varit om man aldrig hade köpt den där datorn och skaffat en internetuppkoppling. Det finns fortfarande människor som inte ens har en mailadress och de känns faktiskt ganska fräscha och intressanta. Missförstå mig rätt. Men orsaken till att jag inte kopplar av, ur och ned för gott är att det in facto finns så många underbara människor ute på nätet. Puss på er! Inga namn nämnda, inga glömda. Människor som aldrig skulle ha känt till varandras existens knyts samman genom nätet, i olika former. En del löst, andra ganska tajt. I love you all!" Puss!
Läs mer: =>

I livets villervalla
vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela vår roll.

Vi dölja våra tankar,
vi dölja våra sår
och vårt hjärta som bankar och slår.

Vi haka våra skyltar
var morgon på vår grind
och pratar om väder och vind.

I livets villervalla
så nära vi gå –
men så fjärran från varandra ändå.
Nils Ferlin

5/10-02

Ids inte skriva så mycket idag.
Ibland så stockas bokstäverna i hjärnvindlingarna och vägrar att trilla ned till fingrarna för att överföras till ord via tangentbordet. Ha en underbar lördag! Jag ska åka till Rusta, efter ett tips om att de säljer kramgoa tigerhuvuden :). I morgon ska jag krama en annan Nalle – en kille som är riktigt kramgo.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/10-97
"Söndag=sovmorgon? Knappast..." Upp med tuppen.
Läs mer: =>

5/10-98
"Borstade busarna igår! Försökte sedan klippa klorna på Smulan, Nalle han nästan räcker fram tassen frivilligt :-). Vilket som vanligt ledde till en tvåkamp. Att hon ska tycka att det är så jobbigt att få klorna klippt. Kom bara till skott med att klippa klorna på baktassarna, sedan gav jag upp. Att brottas med en nästan *70-kilos hal ål* var mig övermäktigt. Får ta framtassarna någon annan gång. Det hjälper inte att vara lugn och bestämd, jag ser ju hur mycket hon lider och vilken ångest hon upplever, *pussipussgurkan* :). Hon är ju så duktig när jag borstar henne fast hon avskyr det (hon talar tydligt om det varje gång, småmuttrar men låter mig härja), så jag har inte hjärta att plåga henne mot hennes vilja alltför mycket." Klippa Smulans klor är svårt.
Läs mer: =>

5/10-99
"Förkyld"
Läs mer: =>

5/10-00
"En del kanske minns min kritik av Birgerssons framträdande i TV. Jag deklarerade här i min dagbok att några aktier i det bolaget/honom skulle jag minsann inte satsa på. Nå - vad säger ni nu då? Bredbandsbolaget funderar på att *focka* Birgersson och ersätta honom med en mer trovärdig ledare enligt VISION IT. Välkommen ned på jorden! Där vi övriga är." Annica siaren :).
Läs mer: =>

5/10-01
"Jag blev så generad när den ena killen sa att han hade sett fram emot att träffa legenden Annica Tiger. Det var nästan så att jag ville vända mig runt och se efter vem han menade. Ja, de som känner mig vet att jag inte alls identifierar mig med vare sig benämningen legend eller kultfigur. Jag är inte mer människa än att jag givetvis blir smickrad, men det är mer som om de talar om en "tredje", icke närvarande person. Vem är hon? Den däringa? :) ......Ja, jag har funderat på att skaffa en valp. Men det är bara funderingar. Jag är kluven. Nalle är gammal, men inte kan han ersättas? Det är nog bättre att vänta ett tag. Jag misstänker att annars så drabbas valpen oförtjänt av olika jämförelser och omedvetna projiceringar. Jag vet att den dagen snart är nära, den dagen då Nalle ska få träffa alla andra njuffar i hundhimlen. Den dagen, den sorgen. För oss alla! " Ja, vem är hon? Och till det andra. Valp blir det inte. Det har jag bestämt, *vinkar* till Nalle i hundhimlen.
Läs mer: =>


4/10-02

Fastighetsdeklarationen har kommit.
Tomten är 105.000 kronor högre taxerad än boningshuset. Säger en hel del. Det blir en rejäl höjning vad jag kan se. Annars? Har man hund måste man gå ut i ur och skur, i alla väder. Det är bare å gå, som Stenmark skulle ha uttryckt sig. Men dessa oktoberdagar har det definitivt inte känts som någon uppoffring. Smulan har fått både längre och flera promenader än vanligt. Solen skiner. Underbart promenadväder. Enda nackdelen är att ryggen tar stryk, men det kan jag leva med. Naturen ikläder sig sin finaste, färggrannaste klädsel – inför den kommande avklädningen till vintern. Det är bara att njuta, tacka och ta emot.

Farmen! Smygrasism! Taskspeleri! Falskspel! Mobbning! Är detta TV-underhållning?

Upp i rök.
Insikten kom smygande. Först tvivlade jag. Inte kan det väl vara så? Är det bara mitt fel? Varför? Nu är saken ett faktum. Det finns inga frågor längre. Inga förväntade svar. Bara en envis tomhet. Jag tog fram en brun papperspåse ur städskåpet. Den fyllde jag med "minnena". Jag gick ut i rummet och tände en brasa. Jag blev sittande framför den en lång stund i min egen tystnad. Jag slängde in påsen. Jag såg den sakta flamma upp för en kort sekund och sedan hur den förkolnades till aska. Sakta, nästan motvilligt, ringlade röken uppför skorstenens mörka inre. När den nådde ut i friska luften tunnades den ut och skingrades. Röken finns inte längre. Detsamma gäller vänskapen, tilliten och minnena. Jag känner mig tom. Ledsen! Besviken! Jag gråter sakta inombords, samtidigt som det skyddande lagret på utsidan ånyo fått ett nytt skikt – ovanpå alla de andra.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/10-97
"Först teori två timmar och sedan en lab. Skönt att slippa springa som en jojo ;). Det var kul att mitt kopierade material föll de flesta i smaken samt mycket roligt att höra en av killarna säga när vi sklijdes åt: Idag var det jättekul. Fast jag är trötter.... Igår kväll satt jag och jobbade på en artikel om frames. 5000 tecken i brödtext låter mycket, men det är inte mycket som får plats. Komprimera! Men ändå måste det vara pedagogiskt och förståeligt!" Slit och släp!
Läs mer: =>

4/10-98
"Underbart väder igår! Nalle är deprimerad igen, han är kär på avstånd. En labradortik ett par kilometer bort höglöper och Nalle ligger bara och ylar hela dagarna. Han låter så ledsen :(. På promenaderna är han som *bortbytt*, gamlingen som annars brukar gå sävligt och lite stelt pinnar på som värsta unghunden MOT goda lukten :-). Men HEM går det i snigelfart än saktare än vanligt, nästan så jag milt får dra och hala hem honom i kopplet." Vad jag saknar Nalle!
Läs mer: =>

4/10-99
"Sov mest hela dagen igår."
Läs mer: =>

4/10-00
"Läkaren kan ju inte likt bilbesiktningen sätta ettor eller körförbud :)." Rökförbud? :)
Läs mer: =>

4/10-01
"– Det kan hända alla, inte bara små söta och lätthanterliga tjejer, säger hon. Vi vet så lite om vad som rör sig i folks själar och hjärnor. Vi vet ju knappt vad som rör sig i våra egna. En människa kan vara känslomässigt labil och det kan dröja lång tid innan man upptäcker det. Den här mannen var världens gulligaste… innan jag sade att jag ville separera. Då var det någonting som bara brast inom honom.
– Det är svårt att ge råd… men jag brukar säga att en örfil slutar alltid med en spark i huvudet. Så lämna honom redan efter örfilen, sätt stopp redan där. "
Qristina
Läs mer: =>

När mormor var ung var hon kvinnosakskvinna.
Men sedan gifte hon sig med morfar som var träd-
gårdsmästare och då kan man nästan säga att hon
blev grönsakskvinna istället.
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

3/10-02

Intressant diskussion.
Jag var på Hubben i går och lyssnade bl.a på Marianne Nivert (f.d Telia-bossen). Temat var telekom-branschen. Intressant ämne. Branschen är i en svacka. Men räkna inte ut den. Det kommer en uppgång inom sinom tid. Kanske barnbarnet får ta och ärva mina Telia-aktier? Mina Ericsson-aktier är i det närmaste värdelösa nu – en ren frimärksaktie. Nå, det drabbar ingen fattig. Än! Men det grämer mig att jag hade haft mer på banken om jag tagit alla satsade pengar och köpt öl för dem och pantat burkarna. Jag hade hur som haver haft mer roligt för pengarna. Eller? Njae – alkohol kan jag vara utan. Jag hade kunnat köpt Coca-Cola för pengarna. Panten på burkarna skulle faktiskt numera vara mer värda än de 1000 aktier jag har i Ericsson :). Sånt är livet. Obegripligt! Oförklarligt! Oförutsägbart! Men ack så härligt....

Slumpens vägar. När jag kom ångandes upp från tåget var lillbrorsan på väg ner. Vi hann byta några ord. När såg jag honom senast? Ett och ett halvt år sedan? Jag blev faster för ett år sedan, men lillklimpen har jag inte träffat än. På Hubben mötte jag Mats – en gammal kollega från Telia.
– Vad gammal du har blivit?
Hygglo jag då. Jag insåg givetvis i samma ögonblick som jag sa detta ovan att det med stor sannolikhet var så att han tyckte likadant; om mig. Ibland skulle jag inte vistas i möblerade rum :)).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/10-97
"Nuförtiden är ju mer än två människor en folksamling för mig. Så ser ni någon förvirrad person med storögd blick vid T-banan Rådmansgatan idag vid ett-tiden så är det bara jag.... Bonnläppen på stadsbesök...." :)
Läs mer: =>

3/10-98
"Att leva ensam är jobbigt, än värre om det inte är självvalt. Men vete sjutton om inte att leva ensam i en tvåsamhet är värre?" Pest eller kolera?
Läs mer: =>

3/10-99
"Passade på att vara ute mycket med hundarna på förmiddagen då vädret var soligt och fint. Kvällen tillbringades framför TV:n ihopkrupen på soffan omgiven av mina älsklingar. Syndade - köpte lite godis. En del säger att maten tystar mun - jag brukar säga att maten tystar själen."
Läs mer: =>

3/10-00
"Jag kommer gående utmed vägkanten. Jag ser en folksamling lite längre fram. När jag kommer fram ser jag en till synes död kvinna som ligger vid vägrenen med sina tillhörigheter kringslängda. Jag frågar - Är hon död? En man svarar - Jag vet inte, men det luktar massor av blod. En annan man lägger armen runt mina axlar och tar mig avsides. - Vilket vackert ansikte du har, sade han. Sedan blev det mörkt." Drömmar?
Läs mer: =>

3/10-01
"Observera ordet idag :). Jag har själv lagt märke till att det ser ofta ut som om jag lever i förgången tid. Jag skriver ofta i går gjorde jag ditt och i förrgår datt istället för att skriva i dag ska jag göra det. Varför? Ja, det är nog ganska enkelt. Det har kommit av sig själv på grund av att jag inte känner mig komfortabel längre i vetskapen att allt jag skriver i min dagbok vägs på guldvåg och om det inte faller vissa på läppen så kommer det inlägg i Kommentera-boken som ett brev på posten, i en eller annan form; ofta som personliga påhopp. Hot är inget jag heller gillar och jag tycker att det är ganska fånigt att ta till sådana metoder. Det visar mer på brist på stake än något annat. Jag blir inte rädd, men det känns inte bra och jag är inte dummare än att jag med automatik blir lite mer försiktig. Man vet ju inte vad som rör sig i huvudet på en *kokkobängare*, egentligen. Kan man hota andra verbalt/skriftligt kanske man kan sätta hoten i verket också." Försiktighet är en dygd.
Läs mer: =>

Människors dumhet är det enda som
ger oss en uppfattning om oändligheten.
E. Renan

2/10-02

Elementen åkte på, till sist.
Nå, inget att sörja över. Det är oktober redan. Vad tiden går fort?

Varning! Nytt virus på G.

Denna skröna nedan ska läsas med glimten i ögat. Den är från en mailinglista. Vi kunde inte enas om vem som har copyright på texten, så den presenteras *as it is*. Om någon tar illa upp, betänk – innan ni brusar upp – att det bara är på skoj.

Att skaffa en karl
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar. När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl.

En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om matte bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha en karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött.

På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, dvs licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Västerbottenrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman. OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Västerbottenrasen. Vad som kännetecknar Västerbottenrasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. Då Västerbottenrasen är framavlad i ett strängt klimat vistas de ofta utomhus vintertid, gärna två och två eller i flock, företrädesvis på snöskoter.

En könsmogen Västerbotterkarl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga "stridstupparna", de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats.

Även den lugnaste Västerbottenkarl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne eller en utekarl.

Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt at lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van karlar kan till och med bli rädd.

En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. Förövrigt brukar Västerbottenkarlarna visa sig villiga till avel någon som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i kan sällsynta fall förekomma.

Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

Kost
En Västerbottenkarl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk "mamma-köttbullssyndromet"). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av Västerbottenkarlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per år under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många Västerbottenkarlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera "Allt en kvinna bör veta om män". Du kan givetvis också vända dig till närmaste veterinärklinik.

Svenska brukskarlsklubben avd.
SKELLEFTEÅ

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/10-97
"Var för ihelvete försöker Annicka Tiger, Katinka mfl vara så djävla duktiga?? Annicka är för fan minst 45, och vad har man då på Internet att göra?? Är man 45 och kvinna skall man stå vid spisen!! och inte framför datorn!!! SLUTA UPP MED ERT TRAMS!!! Tja, vad svarar man på något sådant idiotiskt som ovan? Ytterligare ett inlägg på Passagens HTML-konferans igår. I morse såg jag att en Peter hade under natten gjort ett inlägg som kritiserade min HTML-guide. *LOL* han kallade mig självutnämnd, fniss... Jag blir så less samtidigt som jag tycker att det är ganska roligt att reta upp dessa anti-feministiska typer. För det är ju det det är frågan om, de retar upp sig på att jag är kvinna och till på köpet GAMMAL!!! Va fan, man kanske ska slänga datorn i väggen och ta in på ålderdomshemmet :)))))" Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

2/10-98
"Manlig polis hade spritfabrik hemma i huset
Konstig rubrik va! Hade det varit en sådan hade det stått kort och gott, polis hade ... Så skulle man ju aldrig skriva, en manlig polis? Men såklart jag kör med tvärtom-metoden nu för det stod kvinnlig polis hade .... Man tycker ju att journalister ska vara upplysta och moderna, varför i fridens namn fortsätter de i gamla hjulspår och särskiljer? Polis som polis?"
Manligt/kvinnligt=mänskligt?
Läs mer: =>

2/10-99
"Jag blev uppringd igår av en reporter från P3 som ville att jag skulle medverka i ett program. Jag tackade ja, men nej tack lite smidigt genom att bolla över till Marina :). Ämnet var iofs intressant - tjejsajters vara eller icke vara. Visst har jag massor med åsikter om detta. Jag har ju tidigare nämnt i mina anteckningar att jag tycker att sajter som www.kvinnor.net och nya stuket på Aftonbladet kvinna *suger* - det är i mina ögon enbart att cementera gamla fördomsfulla könsroller. Varför förutsätta att vi kvinnor/tjejer har samma intressen?" Båda sajter som nämns ovan har visst "gått i putten"? Annica–siaren?
Läs mer: =>

2/10-00
"Totaltäppt näsa och feber gjorde mig ganska mör. Jag hatar att inte kunna andas ordentligt. Jag hatar att inte ha full koll på läget. Jag vill iaf tro att jag har det ;~)." Det börjar bli förkylningsdags även i år.
Läs mer: =>

2/10-01
"Jag var på föreläsning igår - Språket i tidningen. Ord, ord och ord. Att ord kan vara så fascinerande? Att sedan kunna sammanfoga dem är än mer fascinerande. Att kunna göra det rätt är en konst." Kan man vara en ordbög? :)
Läs mer: =>

Vad är det lättaste sättet för en hustru att göra sin man döv?
Genom att säga att hon vill prata med honom.

1/10-02

Annica Tiger

Bilder till tusen.
Nu har jag att göra ett tag.
400.000 bilder, fotografier, rasterreckningar,
clipart m.m. kan göra vem som helst lyrisk :).
Smakar det så kostar det. Men.....det var det värt.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/10-97
"Tiger är ett gammalt norrländskt släktnamn." Inte en svart Panter, men kanske en svart Tiger?
Läs mer: =>

1/10-98
"Själv föredrar jag blandade listor för jag gillar killar mer :)))). Blir jag hängd om jag anser att de flesta killar är mer *chosefria* och ärliga än många kvinnor samt har mer av min stil, tonen rå men hjärtlig. Trivdes jättebra på Televerket bland alla manliga arbetskamrater *ler* - på många sätt." Stämmer fortfarande, undantaget vissa som kanske inte ens kan sorteras under den benämningen.
Läs mer: =>

1/10-99
"Jag såg dokumentären om Annika igår på 2:an. Varför tar ingen tag i detta? Varför får hon inte komma hem. 18 år i amerikanskt fängelse borde vara straff nog för att varit med om när pojkvännen mördade två personer. Hon är ett år yngre än mig. Vi bägge var unga när love, peace and understanding hade sina speciella betydelser :). När jag såg programmet fick jag både goda och dåliga *vibbar*. Det var inte lätt att vara ung på den tiden heller. Dagens ungdom som tycker att vår generation är såååååååå mossig, inte fattar något och har aldrig upplevt något. Det liv hon har levt, det straff hon har suttit av borde vara nog, låt Annika komma hem och få leva sitt liv hemma i Sverige under värdiga former." Än har inget hänt.
Läs mer: =>

1/10-00
"Vem minns inte fallet Marcus. Killen som då var 11 år och ville bo hos sin pappa men rätten dömde enskild vårdnad åt modern. Jag minns att jag tyckte att det var underligt att rätten inte tog hänsyn till Marcus vilja. Jag vet att både Carro och Katinka skrev att det var fel att inte ta hänsyn till pojkens vilja. Andra skrev då detta! Men var är de nu när det gäller Kimberley? Visst - nu gäller det ju en kvinna och inte en förfördelad fader. Sorry! Då faller väl argumenten om barnets bästa från fallet Marcus?" Ja, frågan är berättigad.
Läs mer: =>

1/10-01
"Rolig leksak - ja. Prisvärd - nej." Testet av min C-pen föll inte väl ut. En del konstiga bokstäver istället för å, ä och ö.
Läs mer: =>

   ("\''/").___..--''"`-._
   `6_ 6 )  `-. (   ).`-.__.`)
   (_Y_.)' ._  ) `._ `. ``-..-'
 _ ..`--'_..-_/ /--'_.' .'
((|).-''  ((|).' ((|).-'

<---- Till mitten av månaden.

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,