Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

Till mitten av månaden. ---->

30/9-02

Om en person har dödat en annan person så fryser eventuella arv inne. Detta regleras enligt lag. Om en person har dödat den andra föräldern är det inget hinder för mördaren att få vårdnaden om de överlevande barnen. Logik? Cirka tio barn under 15 år drabbas varje år av att deras mamma dödas av deras pappa, styvpappa eller en annan partner eller före detta partner till mamman. Många fler, vart tionde barn, blir vittne till våld i hemmet. Så problematiken finns. Varför händer inget? Gissa om det skulle varit andra ljud i skällan om det varit "härsan tvärsan".

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/9-97
"Jag må heta Tiger men är inte farlig men blir å andra sidan ledsen när inte folk är raka och kommunicerar direkt till mig." JissesAmelia. Ja, programmet Reportrarna hade en hel del att säga om detta företag som anordnade kursen hos Komvux.
Läs mer: =>

30/9-98
"Dock fick jag förmaningar om att gallstenar inte är att leka med. Det finns faktiskt folk som dör av följdverkningar, så jag kommer att se upp och vara vaksam på detta." Det var ena rackare att göra ont, när de ville ut. Ta i trä – det var ett tag sedan sist.
Läs mer: =>

30/9-99
"Men eftertanke finns fortfarande vad som driver vissa människor. Jag säger som en viss annan dam med skinn på näsan brukar säga - hundar är bättre att umgås med än människor. Hundar vet man iaf vad man har. De är ärliga. De fejkar inte. De ljuger inte. På tal om fejka :). En debatt fördes på en annan lista om porrfilmer. Att en del killar fortfarande kan saluföra att kvinnor som medverkar i sådana filmer speglar äkta kvinnlig sexualitet? Min motreplik blev efter att ha enbart läst och inte deltagit - har du överhuvudtaget SETT kvinnlig sexualitet IRL? Tankeställningen var ärligt menad. Många killar har kanske bara legat med tjejer som fejkat, spelat eller inte av honom blivit tillfredställda under samlaget. Då _kan_ det ju vara svårt att referera till hur det egentligen _fungerar_. Elak? Ja, lite. Men kan man inte se att i de flesta dåliga porrfilmerna så spelar kvinnorna kåthet och fejkar orgasm - då är något fel. I en del fejkar ju killarna så det stänker - hur de kan genomföra ett samlag med den mjuka *dolmen* som förevisas är ju en gåta. Nej - nog talat om detta. Det låter som jag inte gör annat än kikar på porrfilmer :). Men jag säger som Sally - man behöver inte ha varit på månen för att förstå att det är kallt och ogästvänligt där." Frågan är fri!
Läs mer: =>

30/9-00
"Det är ju barnens rätt, väl och ve vi alla strävar mot. Eller? Många extrema mansgrupper hävdar ju att kvinnan står för en stor del av våldet i familjen. BRIS, Barnens Rätt i Sverige har gett ut en rapport som är mer trovärdig än dess *namne* med ett F i början istället för ett B. Där slås fast att i sju av tio fall av misshandel mot barn är det någon av manligt kön som utför detta. Vid sexuella övergrepp pekades fadern ut som den största enskilda förövaren. Lyssna på barnen. De lever mer i den hårda verkligheten än vissa andra tydligen. Jag tror inte att det kan bli någon konstruktiv debatt förrän debattörerna håller sig inom verklighetens ramar" Lyssna på barnen. Det handlar om deras rätt. Inget annat.
Läs mer: =>

30/9-01
"Vilket underbart väder! Ut och njut! Ha en underbar dag! *kram* Annica" Tål att upprepas :).
Läs mer: =>

Ett gott hem är den bästa skolan.

29/9-02

Byskvaller.
Det är varken jag eller B. så mycket för. En nackdel har det. Ibland missar man saker. Jag har saknat en person, hela sommaren om jag tänker efter. Den personen lever inte bland oss längre på grund av en illvillig cancer. Jag beklagar det. Jag känner med sönerna och framförallt med frun. Beklagar sorgen. Mer kan jag inte göra. Vetskapen fick mig att tänka efter lite. Är det så här det är? Blir det inte mer? När folk runt omkring mig faller av, en efter en, får man sig en tankeställare. För några år sedan dog han vi köpte huset av, i cancer. Han hade kunnat vara min son. Min två är äldre bror dog oväntat. Min syster fick ett barn som dog strax efter födseln. Min dotter har upplevt flera missfall. Min farmor dog. Min mormor och morfar dog. Marina fick cancer, men den var lyckligtvis ofarlig. En annan jag känner via nätet har förmodligen leukemi. Min far har inte fått besked än vartåt det barkar. Det är leukemi, men ingen prognos eller behandling har presenterats för honom. Än. Sist vi talades vid klagade han över att det kändes som livet höll på att sakta rinna ut ur honom. Vad svarar man på det? Det är säkert bara psykiskt pappa – eftersom du inte vet än om det är en snabbt dödande variant? Tänk om han inte gör det? Inbillar sig?

En moderat gjorde en stor personvalskampanj här i bygden. Affischer á la masse med budskapet "Kryssa för engagemang och kunskap". Men engagemanget sträcker sig inte så långt att hon plockar ned sina affischer, nu i nederlagets stund. Inte heller verkar kunskapen finnas om att inplastade affischer inte försvinner av naturliga orsaker. De kan inte förstöras av väder och vind.

Jag och drömmar. Tänk om man förstod dem själv. Eller så är det kanske lika bra att man inte gör det? Jag drömde att jag hade sex – mycket bra sex – med en man som jag i vanliga fall inte ens skulle vilja ta i med tång, än mindre vistas i samma rum som. Vad säger Freud om detta?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/9-97
"Min andra bil, en sprillans, nåja nästan, Volvo 240 -91 får jag aldrig köra, den har min man lagt rabarber på. Typiskt karlar!!!! När jag behöver ta den ex. när jag ska åka längre sträckor är det alltid samma visa, PUST OCH STÖN!" Tacka vet jag min lilla Skoda.
Läs mer: =>

29/9-98
"Artikeln i Metro igår fastän den var kort och inte refererade till en direkt url eller så innebar att både Sveriges Radio och Aftonbladet hörde av sig under dagen. Fast när det gäller Sveriges Radio blev jag räddad av *gong-gongen*, mailet skickades tidigt på morgonen men jag var på möte hela förmiddagen samt på en trevlig lunch efteråt så jag svarade för sent på det, han hade raggat upp en annan istället. Men jag svarade och tackade snällt nej, att snacka engelska direkt i en direktsändning är inget för mig så där helt oförberett (svensk utlandssändning). Aftonbladet däremot har jag en *date* med, kan vara en bra grej att försöka sprida vidare till en större krets än de som råkar hamna på Kvinnor på nätet hur man beter sig om man blir utsatt för abuse på Internet. Man ska inte förstora det men heller inte förneka att det finns givetvis. Internet är bara en spegel av samhället - på gott och ont!" På gott och ont?
Läs mer: =>

29/9-99
"Visst är det att bjuda in objudna gäster genom att ha gästbok eller anslagstavla - men jag vägrar att ge mig för dessa abusörer som tror att de kan skrämmas eller göra andra illa genom att förstöra för dem. Gosse lilla - då har du hoppat på fel person. Skulle vi mötas IRL skulle du antagligen inte ens våga säga PIP till mina döda möss men bakom tangentbordet känner du dig nog stor, modig och ball." I nöd och lust?
Läs mer: =>

29/9-00
"Jag har via sidan Kvinnor på nätet fått emotta urlar till sidor folk inte vågat/velat anmäla själv och jag har sett det mesta. Det värsta var ett spädbarn som spetsades av en vuxens mans kuk. Det var _ingen_ rolig syn. Du kan själv anmäla på http://www.rb.se/hotline/ om du skulle råka hamna på fel plats ute i det enorma Internet. Det är din plikt! Det räcker inte att trycka på BACK-knappen och låtsas som det regnar. Samma sak gäller i princip all form av abuse på nätet. Om ingen reagerar/agerar så blir aldrig Internet den underbara *tummelplats* som var tänkt från början innan allt skit som finns IRL även flyttade ut på Internet." Bp går fetbort!
Läs mer: =>

29/9-01
"Vi lever i ett laglöst land. Jag kan inte tolka det på annat sätt. Blir du osams med ditt ex? Häng ut henne/honom via nakenbilder på Internet med glåpord. Blir du osams med någon, häng ut den personen på anslagstavlor, på mailinglistor och på hemsidor med namn och bild samt uppdiktade lögner, allt i syfte att skada den personen. Efter Ramsbrodomen i HD-domstolen så har myndigheterna nu lämnat spelrum för rena rama Vilda Västern-fasonerna på Internet. Det finns inte länge något skydd för oss privatpersoner, vi icke offentliga personer som inte har företag, organisationer och/eller andra instanser bakom oss som kan stötta och hjälpa till rent ekonomiskt med en civilrättslig process. Vilket tydligen är vad myndigheterna numera kräver av oss vanliga skattebetalande medborgare att vi ska driva om vi anser att vår integritet har kränkts på Internet. I den så kallade Ramsbrodomen slog Högsta domstolen fast att personuppgiftslagens undantag för "uteslutande journalistiska ändamål" ska omfatta alla medborgare. Inte enbart yrkesverksamma journalister vid grundlagskyddade medier. Därmed ska det stå var och en fritt att på nätet "informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten". Likaså att publicera namn och andra personuppgifter på nätet, utan att hamna i konflikt med PUL. Det gäller även "sådana åsikter och tankar som kränker, chockerar eller stör". Men vem avgör vad som är journalistiskt syfte? Vart går gränsen för när innehållet inte längre informerar, utövar kritik och väcker debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten? Vem avgör vart den gränsen går? Vart har begreppet icke-harmlösa uppgifter tagit vägen? För vem/vad är PUL till för nu? Det finns inget skydd mot den personliga integriteten i Sverige värd ordet längre." Långt utlägg om Pul. Läs den gärna i sin helhet. Jag själv är glad över att jag lyckats hjälpa en utsatt tjej nyligen (men antagligen blir det bara ett kort andrum för henne). Är det så det ska vara? Svenska myndigheterna ger blanka fan i att hjälpa. Svenska ISPar likaså, i synnerhet Telia. Jag kan inte tolka det annat. Faktiskt.
Läs mer: =>

Lev varje dag såsom den vore den sista dagen i ditt liv.
En vacker dag är den det, utan att du kanske ens förstår det.

28/9-02

Ha en underbar dag!
Så gott det nu går – för var och en.
*kram* Annica

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/9-97
" Inget bara händer hux flux. Man måste agera och arbeta själv för det man vill." Så sant så!
Läs mer: =>

28/9-98
"Läste i gårdagens tidning att många är nu rädda för att Kds ökning av rabiata abortmotståndare kommer att öka risken för olika attentat mot abortkliniker i Sverige enligt mönster från USA, där de inte TVEKAR att döda läkare, personal och patienter i sin iver att protestera och manifestera JA - till livet. Ironiskt!" BTW - jag minns inte vart tågresan skulle leda mig, den jag skriver om samma dag? Tänk vad minnet är kort ibland.
Läs mer: =>

28/9-99
"Vi kan aldrig få ett mänskligt och jämlikt samhälle om vi inte enas åt samma håll oavsett kön. Är det uppfostran? Rollspel? Gener - nej det vill jag inte tro. Desillusionerad! Trött! Besviken! Ledsen!" Funderingar kring vissa tjejers uppträdande. Eller är det så att det inte är specifikt tjejer utan allmängiltigt? Jag vill nog gärna tro det. Det finns folk av alla de slag, oavsett kön.
Läs mer: =>

28/9-00
"Åklagarna lägger ned 7 av 10 ärenden då åklagaren inte anser sig kunna styrka brott, resurser saknas för att utreda, den som anmält har tvingats ta tillbax anmälan och/eller vanligaste orsaken enligt artikeln är att bland åklagarna är inte kvinnomisshandel speciellt högprioriterat. Det är roligare med mål som är lätta, snabba och enkla. Det är roligare med mål med lite snaskigare innehåll, vapen och dylikt. Ja, det stod så i artikeln och jag betvivlar det inte ett dugg. Varför? Ja, inte ens i samhället i stort tas inte våld mot kvinnor på allvar. Solklara fall läggs som sagt ned. Ett exempel i artikeln var Eva som misshandlades så svårt av sin man så hon hamnade på sjukhus. Skadorna var väl dokumenterade av läkare. Väktaren som hittade henne i tunnelbanan när hon hade flytt i bara nattlinnet med sitt barn under armen vittnade men hans vittnesmål togs ej ad notam. Grannarna likaså kunde berätta att de hört att kvinnan blivit illa misshandlad genom väggarna. Ändå lade åklagaren ned fallet i brist på bevis och mannen gick fri. Vad behövs kan man tycka? Tio vittnen som står i ring runt och kollar att misshandeln går rätt till? Att man videofilmar misshandeln? Att man blir så misshandlad att man dör av skadorna? Förra året polisanmälde en kvinna i Sigtuna sin man för misshandel. Ärendet blev liggande länge men lades ned av åklagaren till sist. Då var det för sent. I mars samma år knivdödades samma kvinna av sin man inför deras barns ögon samt en hel hoper vittnen på vårdcentralen. Där kunde inte åklagaren lägga ned fallet kanske? Alldeles för uppenbart kanske? Ursäkta ironin." Tankar som står sig än.
Läs mer: =>

28/9-01
"Qristina är en juvel, om än med osedvanligt gäll och genomträngande röst. Vilken kvinna! Vilken inre styrka! På henne sätter sig nog ingen ostraffat. Någon sade i förrgår att hon och jag är tämligen lika, till sättet. Raka rör och hårda puckar. Jag vet inte om jag håller med direkt, men lite kanske det ligger i det påståendet - truligheten och humöret kan jag nog kännas vid, delvis :). Dock vill jag tillstå att jag nog är mer timid, mer mjuk till sättet och inte fullt så fyrkantig. Jag är våg, född diplomat. Hmmmmmm.......:)." Stämmer detta? Verkligen? FanVet! :)
Läs mer: =>


27/9-02

Nu är det is i vattenskålarna på morgonkvisten. Nätterna är kalla. Det är tur att vi har en värmelampa inne i hönshuset till hönsmamman och hennes fem kycklingar. Men dagarna är fina när solen ligger på. Jag älskar hösten. Jag älskar luften. Lukterna. Färgerna. Stämningen i naturen. Morgondimman. Spindelnäten som glittrar i gräset. Frostfläckarnas kontraster på gräsmattan.

Smulans mage klarade av tårtan galant. Jag var lite orolig att hon skulle få rännskita av allt det goda. B. och jag tog varsin normalstor bit av tårtan, sedan fick hon resten. Det syntes att hon tyckte det var gott. Visserligen var hon lika snabb att få i sig hela tårtan samtidigt som vi åt våra bitar – men å andra sidan hann hon säkert känna vad det smakade. Ibland är hon så glupsk så att hon sväljer mumsbitar hela och då är det tveksamt om hon ens hinner uppfatta vad hon äter, egentligen. Kattskit eller rökt skinka – skitsamma. Mycket skitsnack om en skitsak blev det ;).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/9-97
"HTML lär man sig inte på att ha 3 timmars undervisning varje lördag. Utan man måste sitta hemma varje dag minst en timme, allra helst om man dålig datorvana i stort. En del gör framsteg och det är jättekul. Men en del stampar på samma fläck och de kan absolut inte ha varken läst boken eller laborerat hemma under veckan. Under en utvärdering nu i veckan hade de klassat lärarna och ansett att en del var opedagogiska :), måhända lär jag hamna i den kategorin." Att vara Komvux-lärare var ingen sinekur.
Läs mer: =>

27/9-98
"'Du går allt djupare in i att kasta arga kommentarer och glåpord kring dig och är nu även enligt mig, vad polarna (länge kallat dig), en riktigt nätkärring'. Saxat ur ett mail jag fick igår av en moderat gosse som jag tidigare haft många diskussioner med, bl.a om Dagbok på nätet. Glåpord? Måste vara mina kommentarer om lille Alf, tja - jag skulle nog kunna vara ännu elakare om jag bara ville. De som känner mig vet att jag reagerar mot allt som inte är äkta och det anser jag inte att lille Alf är faktiskt. Visst skulle jag kunna hålla det för mig själv, men vad är en dagbok om inte ett forum för vad jag tycker och tänker. De som inte tycker som mig kan antingen rycka på axlarna eller sluta att läsa. Var och en har sina åsikter, jag dömer inte ut en moderat som skriver något giftigt om någon sosse utan tar det för vad det är, åsikter och tankar. Sedan om man håller med är en annan femma. Nätkärring - låter i mina ögon som något att vara stolt över :-). En kvinna som vill och vågar säga vad hon tycker och tänker och står för det rakryggat. Att jag även in facto snart fyller 45 (14/10) medger ju en naturlig användning av ordet kärring :)))) (har förresten inga synpunkter på det ordet, lite småputtrigt), kan knappast kandidera för att bli kallad nättjej, nätflicka eller nätbimbo." Nätkärring :). Håhåjaja....kärt barn har många namn.
Läs mer: =>

27/9-99
"Jag är en mördare! Se Dagens bild! Igår morse hade 5 möss rönt samma öde - totalt c.a 20 stycken nu under senaste veckan. Tyvärr måste jag ta till brutala metoder för hur stor djurvän jag är kan jag inte leva med att ha dem inomhus á la masse. De är söta men inte kramvänliga. De är nog snälla :) men de förstör. De är oxå värda att få leva sitt liv - men inte inne i huset. Usch, jag är blödig och får dåligt samvete." Även små möss har rätt att leva. Men inte inomhus? Jag tycker det är ytterst obehagligt att fånga dem i råttfällor. Men vad gör man?
Läs mer: =>

27/9-00
"Idag ska jag på ett seminarium om användbarhet på Internet med tillhörande buffé efteråt. Smaskens raskens. Ensam och alldeles allena :). Fast nuförtiden gör det mig inget. Det har sina fördelar med att bli gammal. Nåja - äldre :). Speciellt social har jag aldrig varit, jag tackar till 99.9% nej till de inbjudningar som kommer om mingel och mangel :) - tingel och tangel är inget för mig. Men ibland så gör jag undantag och detta är ett sådant." Fast där har jag ändrat mig lite. Lite lagom lätt mingel så :).
Läs mer: =>

27/9-01
"Jag fick inte ett oväntat besök igår men däremot ett oväntat telefonsamtal. En hes, men trevlig röst deklamerade: Hej! Det är jag :). Rösten motsvarade min bild av personen sedan tidigare. Kul att talas vid Zoega. Jag ogillar att prata i telefonen, med de flesta. Men här kändes det som hemma, direkt. BTW - tack för blommorna." Ja, telefonen och jag är inte såta vänner. Jag har aldrig haft problem med höga telefonräkningar. Dock finns det människor som "trollar bort" mitt motstånd mot att tala i telefon.
Läs mer: =>

Om en blind leder en blind, så faller de båda i gropen.

26/9-02

Jag måste vara urbota dum.
Jag förstår inte.
Jag kan inte förstå.

 • Jag förstår inte hur någon kan slå, slå, slå sönder och samman en annan människa. Slå och slå tills människan ligger livlös, döende.
 • Jag förstår inte hur någon kan hoppa på en annan människas bröstkorg tills sista andetaget dras.
 • Jag förstår inte hur någon kan krossa en annan människas skalle.
 • Jag förstår inte hur någon kan tillfoga en annan så mycket skador att rättsobducenten behöver 25 tättskrivna A4:a sidor för att dokumentera alla skador.
 • Jag förstår inte hur någon kan sticka kniven femtioelva gånger i en annan människas kropp. Dra ut den och sticka in den. Åter och åter igen, tills allt blod har runnit ut ur kroppen.
 • Jag förstår inte hur någon kan skjuta en annan människa, helt medvetet i syfta att döda.
 • Jag förstår inte hur någon kan kasta ut en annan människa från sjunde våningen, ned till en säker död på marken.
 • Jag förstår inte hur någon kan kan åse detta utan att reagera.
 • Jag förstår inte hur någon kan anse att det är offrets fel.
 • Jag förstår inte hur grannar kan spekulera i "att han lär slå ihjäl henne en vacker dag" utan att agera för att förhindra detta.
 • Jag förstår inte hur myndigheter inte agerar. Jag förstår inte att de inte förstår att barnen far illa av detta.
 • Jag förstår inte att polisen bara rycker på axlarna och säger att offret själv måste ta ett avgörande steg – innan de kan agera.

Missade du Uppdrag Granskning i tisdags? Se reprisen! Jag mådde fysiskt illa av att se alla kvinnokroppar som misshandlats till döds. Deras blåslagna kroppar är för evigt fastetsade på mina näthinnor. Men väldigt få vet hur det ser ut, i verkligheten. Jag har tidigare varit av den åsikten att man inte ska publicera bilder av döda kroppar eller skadade dito. Men jag tror att det behövs. Så här ser det ut. Punkt slut. Blåslagna kroppar. Krossade huvuden. Krossade bröstkorgar. Knivstick. Beskjutningar. Jag misstänker att många inte ens kan föreställa sig hur det kan se ut. Våld. Grovt våld. Det är ett så slitet uttryck. Alla vet om att det förekommer. Om inte så ser många det på TV, på video, i tv-spel, på bio, men det är alltid förskönade varianter. Dramatiserade och regisserade. Offret reser sig alltid. Sällan har det synliga skador. Men det nakna våldet i verkligheten ser helt annorlunda ut.

Jag kommer aldrig att förstå. Det jag förstår så långt är att det finns män som reagerar mot detta. Men de är för få. Manscentrum är en av dessa som tar detta på allvar. Representanten från Manscentrum stödde tanken på att det inte är kvinnan som ska tvingas fly utan det är mannen som ska stå till svars för sina handlingar. Mannen tenderar att se sig själv som ett offer. Det är kvinnan som provocerar. Det är kvinnans fel. Det är kvinnan som är dum mot barnen. Det är kvinnan som umgängessaboterar. Aldrig ser de sin egen roll i det hela. Ja, mönstret känns igen. Minsann! Men det är mannens ansvar. Som killen sade från Manscentrum på frågan om varför inget händer eller görs: "Om män hade drabbats i samma utsträckning hade det blivit en större reaktion. Kvinnan är en andraklassens medborgare. Det hela är fråga om en könsfråga." Makt och kontroll. Härskartekniker. Svartsjuka. Får inte jag dig, ska ingen annan ha dig.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/9-97
"Hundarna borstade. Hundarna badade. Hundarna indränkta med Sebacil. Huset städat. Och jag får sitta ned en stund nu när klockan har hunnit bli halv tre. Dan har gått i ett sedan halvsex i morse." Pust och stön.
Läs mer: =>

26/9-98
"Hur ärlig ska man vara mot främmande människor som mailar och ber om uttlåtande? Gäller det en privat sida brukar jag vara diplomatisk och dra fram det positiva, vi är alla nybörjare i början. Men fick ett mail från en kille som sade sig gått en 24-veckors web-designutbildning och hade problem att få jobb. Han kunde inte förstå detta med tanke på givna löften om att det var brist på web-designers samt han hade en överdriven syn på löneläget ;). Fick en url att kika på, han hade fått ett utlåtande från en avlägsen släkting i USA som hade sagt att han inte borde ha problem att få jobb. Så jag klickade mig fram och tillbax på hans sidor, såg _inget_ som stack ut från alla andra glada hemsidessnickrare, lite IT-Uffe över det hela ;-x och förstod att inga hade hört av sig till honom av dem han hade sökt jobb hos. Visst, oartigt av dem men ... jag svarade ärligt och rakt att släktingen ljög för honom och att jag inte ansåg att han hade det lilla extra som behövs i den hårda konkurrensen, det finns många naturbegåvningar och många väl utbildade webdesigners som gör fantastiska sidor...Nu är han putt på mig ...... men hade han blivit hjälpt av lögner? Själv hatar jag folk som ljuger, smickrar och fjäskar." Ärlighet varar längst.
Läs mer: =>

26/9-99
"Nu har väl Ulf Lundell kissat i byxorna och måste tydligen sakna flickvän? Antagligen kändes det varmt och skönt i de nykissade byxorna när han skrev sin nya roman men jag undrar om han inte kommer att uppleva att det blir enbart kallt och blött till slut? Hans nya roman Friheten är en gubbsjuk historia och har inget med den gamla rebellen Ulf Lundell som jag växte upp med. Hans nya roman är enbart en uppgörelse med det faktum att han omnämdes i boken Fittstim och fick negativ press för övrigt - inget annat. Varför skulle han annars hoppa på journalister i boken och skriva att de har *ovädrade hjärnor* och är *malkuledoftande*, samt han kommenterars deras utseende. Ett citat ur boken: Fula flickor är mycket farliga. Dom skyller sina tillkortakommanden på männen, systemet, kapitalet, har varken ork eller insikt nog att ta det några steg längre. ...slut citat. Jag tänker inte kontra med att säga vad jag anser om ditt utseende Uffe Puffe - i min värld sorterar jag inte män i fack, snygga och fula utan mer realistiskt, intressanta och ointressanta och du Ulf hamnar definitivt i den sistnämda. Man kan inte döma folk efter hur de ser ut men efter hur de uppför sig. Utseendet föds man med och bär med sig resten av livet. Den som dragit en nitlott i vissas ögon dvs inte ser ut som Miss Universum duger väl lika bra för det - om insidan är okey. För till syvende och sist så är det insidan som avgör. Det är det du kan påverka och det är det som utvecklas under årens lopp. Vad ska man med en diamant till om den är oslipad?" Man kan inte döma hunden efter håret.
Läs mer: =>

26/9-00
"Rätt eller fel? Bör eller skall?" Listan kan göras lång. Den har definitivt inte blivit kortare med tiden.
Läs mer: =>

26/9-01
"Det finns säkert en latent pyroman inombords då jag faktiskt tycker att det är en njutning att få tända brasan och njuta av dess sken och värme." En tröst kan vara att det finns elektriska, luktfria brasor :).
Läs mer: =>

Intelligence is to realise that life is crap
and memory is never forgetting it!

25/9-02

Grattis Smulan på tio-årsdagen.
Ja, hon vet inte om att hon fyller år. Men jag vet :). Pussgurka där! Jag ska åka och köpa en tårta sedan i dag. Nalle fick en tårta när han fyllde 12 år den 14/2-02. Så klart Smulan ska få en egen liten dito. Jag tänker faktiskt själv ta en bit. En liten en.... Det första "gottigottgott" jag unnar mig sedan 27/5-02. Det har gett resultat ~20 kilo. Sedan ska vi hälsa på hos Bernt på jobbet. Jag håller på att vänja henne att vara där, mer och mer.

Smulan 10 år

Konditorn:
– Vasaru? Skulle tårtan vara till en hund?

Farmen! Vuxenmobbning i kubik. Ändå tittar jag på det? Konsekvent? Nehejdå :). Lars – den äldre överviktige mannen – blev min favorit. Så långt. Det var sannerligen en besynnerlig blandning av olika typer. De projektledare som satt ihop farmen-teamet har nog haft ganska roligt. Kanske lite på andras bekostnad, eller som det så ofta heter: "Ge publiken det de vill ha". Är det verkligen detta vi vill ha? Jag misstänker att konceptet "Farmen" redan är slutkört. Jag tror inte det håller i femtio avsnitt.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/9-97
" Det är ganska kul att återkomma till en sida efter ett halvår och se hur folk utvecklas." För det mesta vill säga :).
Läs mer: =>

25/9-98
"Fick ett mail häromdagen från en kille som spydde lite galla över mina åsikter om kds och dess abortmotståndare samt deras onda öga mot homosexuella. Mailet avslutades med en harang om att han minsann var trött på kvinnors kamp för jämlikhet ... jaha jaha, tänkte jag, ryckte på axlarna och tryckte på delete - inte mina bekymmer direkt om någon är sur och försöker ösa sin ilska över mig utan egentligt berättigande." Skrev även om killen som inte ens har en dator hemma. Han berättade om risken att bränna ut sig, vilket han hade gjort och jag hade svårt att ta till mig detta. Nu förstår jag dock.
Läs mer: =>

25/9-99
"Jag fick ett så trevlig mail igår från en kille. Framförallt gav det mig en aha-upplevelse som jag ska försöka bära med mig. Jag bugar och bockar :). Jag är jag som jag är och jag tänker inte ändra på mig bara för att passa in i några mallar/schabloner om hur man ska vara i denna bransch, ja överhuvudtaget. De flesta som känner/känner till *Tiger* tycker nog att jag duger som jag är och väldigt många har förmodligen en positiv bild av mig via exempelvis html-guiden. Kan inte folk se det/förstå det/acceptera det så är det de som äger problemet och inte jag." Trevliga mail är alltid roligt att få.
Läs mer: =>

25/9-00
"Lilla Smulan fyller 8 år idag. Lilla och lilla? Vad tiden går. Jag var tvungen att kolla i födelsebeviset, jag var övertygad om att hon inte är mer än 6 år eller dito. Fast Smulan kommer alltid att vara lilla Smulan i mina ögon. Lilla pruttgumman :). Snuttipluttan. Lilla Smulan, som bara väger si så där 50/60 kilo *ler*. Det är som med barnen - de blir aldrig större/vuxna även om de passerat vuxen ålder för länge sedan." Nu blir hon 10 år. Tiden går och med den vi.
Läs mer: =>

25/9-01
"En stackars vilseledd själ har tydligt demonstrerat här i min Kommentera-bok att han minsann fick sig ett gott skratt när jag berättade om mitt nya vägval här i livet :). Skrattar bäst som skrattar sist? Jag själv tycker att det faktiskt känns både bra och ganska modigt att kasta sig ut i ett mentalt *bungy-jump* vid min ålder, snart 50." ÅsåskriverjagsåsöttomNalle. Tårarna kikar fram ur ögonvråna. Vad jag saknar honom! Men mina drömmar om hissturer med honom har slutat. Jag var nog orolig långt innan det var dags för honom att gå vidare till hundhimlen.
Läs mer: =>

Den som vill vinna dottern bör börja med modern.
Japanskt ordspråk

24/9-02

Sorry. Jag glömde ladda upp min uppdatering i går. Först sent på förmiddagen blev jag uppmärksammad om detta. Ja, så går det när man inte är riktigt vaken :). Det blir lite kortfattat idag. Tiden räcker inte till. När jag kikar tillbaxs är det tydligen default att vara kortfattad den 24/9 :). Ha en underbar dag! Njut av dagen! Fånga tillfället i flykten! *kram* Annica

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/9-97
"Måste... Måste... Helst skulle jag vilja lägga mig under täcket och bara tycka synd om mig, men vem har tid med det :)." Vem skulle inte vilja det?
Läs mer: =>

24/9-98
"Så för att göra pinan kort idag! Ha en underbar dag!" Kortfattad!
Läs mer: =>

24/9-99
"Att inte duga är en sak. Att inte duga utan att förstå är värre." Tankar om utanförskap.
Läs mer: =>

24/9-00
"Ha en underbar dag!" Kortfattad!
Läs mer: =>

24/9-01
"Yttrandefrihet i all ära, men lite hyfs skulle ju inte skada hos somliga på andras anslagstavlor/gästböcker. Man får stillsamt be en stilla bön om att somt och somliga inte uppför sig lika illa IRL." Ja, det är en berättigad fråga.
Läs mer: =>

Erfarenhet är det som gör att du kan känna
igen ett misstag när du gör det på nytt.
Franklin P. Jones

23/9-02

Fem kycklingar blev det.
Dopet var fint. Att jag blev tvungen att genomlida en hel gudstjänst (eller vad det nu heter) innan själva dopet började kunde jag överleva. Prästen var okey, hon försökte att göra en trevlig stund av det hela. Efteråt blev det gruppfotografering, på mitt initiativ. Först alla barn och barnbarn, däribland då Elin – vars dop vi bevistat. Sedan tillkom barnens fruar och män på fotot. Sedan ville alla ha gammelfarfar och B. och hans ex. (barnens mor) med på bilden. Till slut stod bara jag och B.s ex nya kille kvar och plåtade. Jag bara skrattade till slut :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/9-97
"--- DUNDER FÖRKYLD ---" Ta i trä! Det hoppas jag dröjer i år.
Läs mer: =>

23/9-98
"Lura eller luras!" Ibland – i dystra stunder – undrar jag om det inte är denna devis hela världen snurrar runt?
Läs mer: =>

23/9-99
"Äntligen lite regn :)." Jag tjatig?
Läs mer: =>

23/9-00
"Kvinnor reduceras till tuttar och häckar, likt *huvudlösa* objekt. Jag förstår inte riktigt en del tjejer heller som ställer upp på bilder vars syfte man inte kan misstolka. Men här styr väl efterfrågan tillgången? Skulle killarna sluta efterfråga dylika bilder så....? Ibland misströstar jag och undrar om/när vi ska uppnå den jämlikhet vi så väl behöver för att skapa ett mänskligare samhälle - för alla oavsett kön." Dömas och bedömas, efter utseende.
Läs mer: =>

23/9-01
"Att vara kvinna i Afghanistan måste vara det ultimata straffet här på jorden. Det enda de tillåts göra är att föda barn, tillfredställa männen sexuellt och sköta hushållet. Är det så de svenska mansfundamentalisterna vill ha det? Det kvinnorna _inte_ får göra är i princip allt annat därutom." På rymmen från spisen?
Läs mer: =>

What's the difference between a bar and a clitoris?
Most men have no trouble finding a bar.

22/9-02

Naturens små under!
Se under Dagens Bild. Små, nykläckta, ulliga, gulliga kycklingar tittar fram under hönsmamman. Jag har hitintills sett fyra stycken. Det är sex ägg, så det kan bli fler. I dag ska vi åka och beundra ett annat under. Elins dop!

Hur kan någon vara så här grym?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/9-97
"Smulan har skaffat sig vänner Hon har löss!!!!" Sådana vänner kan man vara förutan.
Läs mer: =>

22/9-98
"Det är inte politikerna det är fel på, det är politiken i sig kanske eller framförandet av densamma. Hur många val har inte (m) haft chansen att övertyga alla om att deras politik är bäst. Hur många val har de inte misslyckats? Tror inte det är fel på folket i sig ..." Besvikelsen var stor även förra valet.
Läs mer: =>

22/9-99
"På löpet igår: KVINNLIG svensktopps-STJÄRNA KÖRDE RATTFULL Jaha? Hade det stått MANLIG svensktopps-STJÄRNA KÖRDE RATTFULL om det varit en manlig dito? Vilket fenomen gör att man helt enkelt måste poängtera att det är en kvinna. Läser man lite längre in i tidningen ser man en rubrik: Idrottsstjärna anhållen för kidnappning Varför skriver man inte Manlig idrottsstjärna anhållen för kidnappning? Detta tål att tänkas på :)." Ja?
Läs mer: =>

22/9-00
"Stackars pappor! Insiktsfull slutkläm:
Än så länge tycks det som man ofta kallar för "barnens bästa", mest vara en snygg omskrivning för männens bästa."

Läs mer: =>

22/9-01
"Ha en trevlig lördag!" Fast nu måste det bli "Ha en trevlig söndag!"
Läs mer: =>

En människa som vet sig genomskådad av
en annan blir hans oförsonlige fiende.
Drottning Kristina

21/9-02

Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Äntligen! Regnet strilade ned hela dagen igår. Äntligen! Jag riktigt hörde hur gräsmattorna surplade i sig, träden bugade av lycka och alla andra växter sträckte på sig av livslust. Grodorna dansade can-can samtidigt som de sjöng allsång, sniglarna nynnade med i ren glädje. Torrt har det varit mycket länge nu. Detta regn är efterlängtat. Ja, jag vet att många har fått alldeles för mycket regn. Olika falla ödets lotter. Mina nya stövlar kom äntligen till användning :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/9-97
"Idag satte jag på elementen." Det börjar nog bli dags att så göra i år oxå. I går satte jag på höstens första brasa i öppna spisen. Mysigt!
Läs mer: =>

21/9-98
"I vallokalen igår roade jag mig med att plocka på mig alla röstsedlar från alla partier och gjorde en kontroll av partiernas jämlikhet i avseende på förstahandsval till riksdagen, landstinget och kommun. Det roade mig att moderaterna och kristdemokratena inte hade en ENDA kvinna som förstaval, visar ganska bra att de är bra på skitsnack och inget annat - vart tog jämlikheten vägen, en enda liten kvinna hade ni väl kunnat klämma in för syns skull om inte annat :). Det hade iaf folkpartiet gjort till landstinget. De andra partierna hade *snappat* detta med varannan kvinna. Ta det för vad det är värt *ler*, men en viss fingervisning ger det ju tycker jag." I år iddes jag inte ens kolla av detta. Jag tog bara de valsedlar jag skulle ha. Basta!
Läs mer: =>

21/9-99
"Gårdagen var jobbig men idag mår jag bättre. När jag kom till jobbet var jag ganska *haussad* och min kära kollega P** märkte det på en gång. Jajaja - Annica sätt dig ned var hans kommentar när jag kom flängande. Det slutade med att jag fick en kram och jag började gråta - jag som inte gråtit på flera år utom när Buster och Laban dog. Dock tillät jag mig inte att släppa på *kranarna* helt :), på jobbet - ne-hej-du någon måtta får det vara - men på något sätt kändes det lite bättre i alla fall." En varm kram är alltid *gött* att få.
Läs mer: =>

21/9-00
"Var tredje kvinna i världen har utsatts för våld eller sexuella övergrepp. Det framgår av FN:s årliga befolkningsrapport som presenterades på onsdagen. Trots utvecklingen under 1900-talet är diskriminering och våld mot kvinnor fortfarande mycket vanligt. En tredjedel av alla världens kvinnor har misshandlats eller tvingats till sex, oftast av någon de känner. En tredjedel av alla graviditeter i världen är oönskade. *You tell me*! Min kommentar - tro för all del inte att Sverige är något unikum. En undersökning gjord nyligen påvisade ju att fyra av tio kvinnor i Sverige hade blivit hotade om våld eller utsatts för våld. Tråkigt men sant. Vad gör politikerna? Vad gör alla mansgrupper? Vad gör den enskilda individen? Vad gör du? Vad gör jag? Eller ska vi ha det så här? Forever?" Obehagliga siffror.
Läs mer: =>

21/9-01
"Om du har mat i kylen, kläder att bära, tak över huvudet och ett ställe att sova på - då är du rikare än 75% av världens befolkning." Gå gärna tillbaks och läs denna dags anteckningar. Den var lång, men den kändes viktig. Jag fick mig i alla fall en och annan tankeställare.
Läs mer: =>

He, who loses money, loses much
He, who loses a friend, loses much more
He, who loses faith, loses all.

Till mitten av månaden. ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,