Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

20/9-02

Typsnitt!
Smaka på ordet. Genomsnittlig typ? Halshuggen typ? Nej :). Det handlar om bokstävers utformning för tryck (en serie enhetligt utformade trycktyper). Inte har jag funderat så mycket på bokstäver tidigare. Javisst! Men sen då? Med eller utan seriff. Rak eller kilformad seriff. Diagonalantikva eller vertikalantikva. Linjärer kontra mekaner. Oj! Det är en helt ny värld som öppnar sig.

Anar jag en skandal på Aftonbladet?
Jag läste en artikel på Resumé om att Annette Kullenberg är "raderad" från Aftonbladet. Det var en artikel om Madde och hennes vilda festande som partyprinsessa som inte föll någon eller några på läppen. Det jag kan läsa i artikeln är inget som jag anser vara förtal eller icke-harmlösa uppgifter. Jag kan inte se att den passerat gränsen för vad som kan anses som icke god publicistisk sed? Här finns en cachad version av artikeln (den lär bara finnas några dagar till på denna länk). På Aftonbladet är den raderad. Rakt av! Försöker man nå den får man bara "Unknown reason An error has occurred." rakt i plytet. Visst har jag hört talas om att det en oskriven lag inom svensk press att man inte skriver om kungahusets sexliv, om kungens älskarinnor eller drottningens nassesläkt. Inte för att jag misstycker att denna hänsyn tas om den då omfattar både folk och fä, inte bara vissa. Men inte trodde jag att det var så illa att man inte ens fick kritisera konungahuset det allra lilla minsta.

Emma fick rätt mot TV4.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/9-97
"Slit och släp. :)" :)
Läs mer: =>

20/9-98
"Många sanningar uppdagades och förklarades, att de bara ids ljuga så de blir blåa, min mamma sade ATT SANNINGEN KOMMER ALLTID FRAM, synd att inte andras mammor har sagt det till sina barn." Minns det som igår. Det var en helt annan såpa.
Läs mer: =>

20/9-99
"Vi som hade det så bra? Varför ska alltid män dra till med den frasen och fattar de inte att det där med HADE är ju symptomatiskt. Förgången tid." Det är en signifikant skillnad på har och hade.
Läs mer: =>

20/9-00
"Varför tror alla att en gästbok är synonymt med ett debattforum? Vill man fixa till ett debattforum så är det mer lämpligt att lägga upp en anslagstavla där debatten kan flöda i trådar och vara lättöverskådlig. Nu var ju inte tanken med Kimberleys gästbok att det skulle vara ett debattforum direkt utan mer att de som ville skulle kunna lägga in en vänlig hälsning och/eller några *peppande* rader. Jag hänvisade denna Gorby vänligt till Aftonbladet Tyck till - där finns inga restriktioner alls på galenskaperna vad jag har förstått/erfarit." Till slut var jag tvungen att ta bort gästboken på Kimberleys sida. Yttrandefrihet i all ära. Men vart går gränsen?
Läs mer: =>

20/9-01
"Jag får de mest konstiga goddag yxskaftsvar när jag returnerar ett svar och försöker uppmärksamma folk på att de har Sircam på sin burk. Lägg ner (kort och gott) var det en kis som svarade häromdagen. Jag skulle gärna lägga ned om jag inte drabbades av att få en 3 Mb stor fil varje gång killen startade sin dator. En annan kom med en insinuant fråga om - hur vet du det? Tja, bara en imbecill skulle väl missa detta faktum?" Det har lugnat ned sig lite på virusfronten. Ta i trä. Men det lär komma nya farsoter.
Läs mer: =>

Vikingalagen
Tillvarons största gåva är jag själv.
Alla människor kan lära sig något av mig.
Mina tankar är mer komplicerade än alla datamaskiner.
Mina känslor är lika viktiga som andra människors känslor.
Det jag säger är värt att lyssna på.
Det jag gör är värt att uppmärksammas.
Jag respekterar mig själv och finner att andra gör det också.
Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme.
Jag har full rätt att må bra på alla sätt.
Jag är unik, det finns bara en som jag.

Lars-Eric Uneståhl

19/9-02

Hoppas det går bra idag, pappa!
Jag tänker på dig!

Tvåmiljonersjuhundratusen kan inte ha fel.
Senaste sammanslagna besökssiffran.

Hon provocerade mig genom att säga emot mig. Då fick hon en rejäl orre, tio minuter senare ytterligare några dito. Och? Känns det igen? Tänk om jag skulle nita alla som sa mig emot. Tänk om min man skulle nita mig varje gång jag sa emot honom. YissesAmalia – då fick han jobba :). Tänk vad livet skulle bli tråkigt med alla Ja-sägare. Är det så en del män vill ha? Jag skriver "en del" för jag kan inte ens i min vildaste fantasi ens tro att det gäller majoriteten.

Ja! Kära älskling! Javisst! Du har så rätt! Jag menade inte att provocera dig! Förlåt! Jag ber om ursäkt! Det är mitt fel att du blir aggressiv! Jag lovar att vara snäll! Vi gör som du vill! Jag gjorde fel! Jag tänkte fel! Jag sade fel! Det var fel att säga emot dig! Jag har ingen egen vilja! Din vilja är min lag! Jag är din slagpåse! Min vilja hänger i träden!

Jag är urless på daltandet med papporna. Tänkvärda ord?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/9-97
"Grannar!*^z~¨@*!" :)
Läs mer: =>

19/9-98
"Trist väder! Regn och regn, dags för folk att besikta sina tak i höst tror jag :-). Har taken klarat denna sommar/höst så är det bra. För att inte tala om inombords i själen, men hur besiktar man det? Hur åtgärdar man det? Ett tak går iaf att laga om än förenade med vissa kostnader." Tur att minnet är kort. Var det såååå regnigt -98?
Läs mer: =>

19/9-99
"Varför?" En bild säger ofta mer än tusen ord.
Läs mer: =>

19/9-00
"Igår tände jag på alla fyra cylindrar på jobbet :/ när jag gick in på muggen. Där hade någon satt in en devis med firmans 3 budord, den målsättning som står i affärsplanen. Jaha? Och? Denna lapp återfanns på alla muggar, iaf på min våningsplan. Less är bara förnamnet.....på mig har sådant tyvärr motsatt effekt." De återkom aldrig, efter att jag rivit ned dem alla.
Läs mer: =>

19/9-01
"Jag drabbas ofta av provrums-panik, svett och tårar rinner och allt känns som pest och pina." Vem gör inte det?
Läs mer: =>

Tjejer lever ett farligt liv.
Att röra sig ute är en risksituation,
men ni är ju inga slavar under männen.
Ni har en fri vilja.
Att undvika att bli berusad är den enda faktorn
som går att påverka vad det gäller våldtäkt.
Nils Östby, byråchef på Folkhälsoinstitutet

18/9-02

Idag skulle jag varit nyopererad.
Jag är glad att jag valde att avstå.

Det som inte syns, det finns inte?
Är det så enkelt? Nej, givetvis!
Men hur gick det med kvinnorna i Afghanistan? Blev det bättre efter talibanernas fall? Inte mycket påstår denna artikel. Varför är jag inte förvånad? Med tanke på att det knappt är 80 år sedan vi kvinnor fick rösträtt i Sverige. Varför går det så sakta? Vi kan flyga till Månen, Mars och Jupiter. Vi kan behärska kärnkraften. Vi kan sända binära ettor och nollor världen runt i superfart. Vi kan klona människor. Vi kan skapa "konstgjorda" organ från stamceller. Men det lilla enkla tycks så svårt? Är det för att viljan saknas hos mångt och många? Så _illa_ kan det väl inte vara?

"Våld mot kvinnor i nära relationer" från Brottsförebyggande Rådet, en intressant men sorglig läsning. En otrolig siffra (som ändå anses låg då ett stort mörkertal finnes) ger vid handen att cirka en procent, av landets förvärvsarbetande kvinnor utsattets för våld i hemmet under ett år. Lägg därtill alla de barn som drabbades indirekt eller direkt av detta.

På tal om barn....
Jag läste en debattartikel av Mats Klockljung och Erik Rodenborg.
----------
Säga vad man vill om Jan Guillou, men han upphör aldrig att förvåna. I den självbiografiska "Ondskan", som snart ska filmatiseras, skrev han en av de mest upprörande barndomsskildringar av misshandel i familjen som någonsin skrivits i Sverige. I "Häxornas försvarare" förnekar Jan Guillou andras förmåga att alls minnas en barndom, en verklighet präglad av övergrepp. Precis som för korsriddarna blir lögn sanning och sanning lögn - beroende på vad som passar Jan "Arn" Guillou.
----------
Såklart det som händer en som barn sätter sina spår. De flesta minnena bäddas in i unkna arkivlådor, som aldrig mer kommer att öppnas. Men ibland så kommer det ljus in i lådan och minnet kommer fram i dagsljuset, bitvis eller kristallklart. Varför ska barns minnen om övergrepp förnekas? Att stödja sig emot Gardners teorier är kanske inte helt korrekt. Gardner för ökänd sin teori om att pedofilin fyller en positiv reproduktiv funktion, eftersom den sexualiserar barn, så att de kan bli mer fruktsamma i vuxen ålder! (sic!) Richard Gardner befinner sig på den extremkant som betvivlar nästan allt som barn berättar om sexuella övergrepp. Han anser även att "det finns en bit av pedofili hos oss alla" (sic!). Han har även myntat begreppet "the parental alienation syndrome" (PAS), som i princip går ut på att barn ljuger i maskopi med modern i vårdnadstvister (sic!). Detta är något som de extrema mansgrupperna har anammat in i sista stavelse.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/9-97
"Vilken kundservice, jag köper en produkt av Zea och ska reklamera hos Ulead?" Service på nätet.
Läs mer: =>

18/9-98
"Nej, gör tvärtom - sänk skatten för de SMÅ med 6000 :)))) och låt Carl Bildt och vi andra betala mer." En präst som hade lånat ut sig till moderatpropagande var det jag kommenterade.
Läs mer: =>

18/9-99
"Svara snart - den frasen gör mig allergisk." Ja, det händer än i dag att jag får akuta darrningar i pekfingret som styr Delete-knappen :).
Läs mer: =>

18/9-00
"Vänta lite..... jag ska bara.... om en liten stund.... inte just nu... imorgon så...." Tiden räcker inte alltid till.
Läs mer: =>

18/9-01
"Idag kunde jag ej ladda upp någon uppdatering på morgonen då telefonen ej fungerade. Visst lever vi i ett sårbart samhälle? Alla har inte mobiler som back-up. Hur gör de om de måste ringa SOS Alarm? Röksignaler?" Två korta, en lång och två korta?
Läs mer: =>

Det finns människor det är
ärorikt att bli hatad av.
Denis Diderot

17/9-02

Jag har köpt ett par skinandeknallsolgula stövlar, i väntan på regnet. Det räcker med att kika på dem så åker mungiporna uppåt i ett leende. De är så fina. Äntligen fick jag plocka fram min gosiga, mjuka, sköna, varma, fina Helly Hansen. B.s barnbarn paraderade förbi i helgen. Först ut var den nyfödde, han som inte ens har ett namn än. Dagen efter kom Elin, en riktig solstråle – vi ska på dop nästa helg. Tänk vad bebisar luktar gottigottgott när man snusar på dem. Det är en bitterljuv doft. Ett oväntat vykort ända från Grekland kom till Tigers Lya :). Jag har även lyckats lösa en gåta jag klurat på sedan jag installerade nya datorn. För att kunna logga in var jag tvungen att starta datorn och sedan välja Start/Logga in för att få upp lösenordsrutan. Det innebär att de dagar jag varit slö och inte orkat logga in dubbelt har jag varit tvungen att manuellt skriva in lösenordet varje gång jag kopplat upp. Irriterande! Men inte värre än att jag först nu fixat det. Slö? Ja – eller? Jag gick in i RegEdit och ändrade i "Real Mode Net/AutoLogon" till "01 00 00 00 00" samt lade in en helt ny sträng på ett annat ställe "Installed" med värdet "1". Trolleri! Ja, nästan. Lätt som en plätt! Enkelt att säga förstås när man klarat det :). Det funkade hur som haver. Glad! Det är det man får vara kanske? Glad för det minsta?

Inte visste jag att flertalet är moderater där jag bor. Jagmenarsåfinakåkarärdetinteruntomkring. Mest halvrisiga sommarstugor ombyggda till permanentbostäder och i Kyrkbyn en och annan flermiljonskåk då. Nu vet jag. Dags att plocka fram palestina-sjalen och hela kittet :).
*Annica viftar med sin röda fana*

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/9-97
"Det är 800 meter till postlådan. Eftersom det har blåst och regnat hela morgonen så har det regnat in i lådan." Att bo på landet har sina nackdelar.
Läs mer: =>

17/9-98
"Annars rullar allt på, tänker inte orda så mycket om det. Blir det något så blir det, tänker inte ta ut någon glädje i förskott." Hmmmmm....vad var det som rullade på. Ibland sviker minnet mig.
Läs mer: =>

17/9-99
"Annars? Trött. Utkörd. Besviken. Ledsen. Det känns som jag har slagit pannan mot en vägg, en gång för mycket. Det finns en gräns där ingen lyssnar på en längre och man bara uppfattas som kritisk och gnällig. Den gränsen har jag tydligen nått på jobbet när det gäller ett projekt nu - men jag vet ju att jag har rätt. Undra sa flundra om de skulle lyssna på mig mer om jag varit kille? Varit i högre ställning? Haft akademisk examen?" Ja, det projektet blev ungefär som jag anade. Tänk vad skönt det är att få rätt, även retroaktivt :).
Läs mer: =>

17/9-00
"Jag kommer aldrig att få anställning som plakatmålare :)." Inte ens som en plakat målare :)?
Läs mer: =>

17/9-01
"Sol! Sol ute. Sol inne. Sol i sinne. Det var ett tag sedan man såg den gula, runda, värmande himlakroppen på himlen. Jag gillar hösten. Jag har inget emot regn. Mig gör det inget att det blir mörkare både på morgonen och kvällen. Men det som är allra bäst med hösten är de soliga dagarna. En värme som är uthärdbar till skillnad mot högsommarvärmen då man bara vill vistas i skuggen. På hösten genomgår naturen en sällsam förvandling och ett färgsprakande skådespel utspelar sig. Det gröna går över i andra nyanser, allt mellan gult, rött och mörkbrunt. Vad tråkigt livet vore utan naturens skiftningar och årstidernas växlingar." I år kan jag mer säga "att det var ett bra tag sedan det regnade".
Läs mer: =>

Så snart en kvinna tänker någorlunda
snabbt så kallas det intuition.
Barbro Alving

16/9-02

Nu har de tu blivit ett.
Se den nya loggan till vänster.
En elogé till Arto och Jontas som jobbat häcken av sig lagom till premiären. Själv har jag suttit här och haft det gott :).

Det blev en rejäl väderkantring. Från sommar till höst, inom 24 timmar. Nu är det tämligen kylslaget ute. Dörrarna har stängts. Än är inte elementen på, men det var nästan så att jag ville göra en liten premiärbrasa i går.

Valet? Det är nästan skönt att det är över. Resultatet? Det är jag lika nyfiken på som alla andra, som inte heller orkade se på valvakan. Det lär framgå snart när jag slår på TV:ns morgonsändningar. Nyfiken i en strut. Den som lever får se. Nu vet jag :). Status Que.

Jag har gjort en smärtsam upptäckt. Den hade jag gärna varit utan. Budskapet är för mig kristallklart. Engagera dig gärna med liv och lust i vår sak, men vi bryr oss inte om annat eller andra än oss själva. Lång näsa!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/9-97
"Det är lustigt egentligen att Internet fortfarande är så könsrollsbundet. Är killarna rädda för att tjejerna ska ta över? Varför denna *skit framför skärmen* mentalitet?" Ja. Varför?
Läs mer: =>

16/9-98
"Usch, allt känns så negativt. Kanske ska sluta skriva dagbok ett tag?" Livet är inte alltid en dans på rosor.
Läs mer: =>

16/9-99
"Igår gissade de gåtor. Vet du vad det är för likhet mellan en kvinna och en ekorre? Det visste inte jag heller, men nu vet jag *flinar* - bägge gillar glänsande ollon. Visste du vad det är för skillnad mellan en ängel och en Hells Angel? En ängel är skinande vit och en Hells Angel är en vinande skit. Underfundigt. Jag skrattade gott blandat med hög allsång till alla gamla godingar. De andra förarna i kön hade nog ganska kul om de nu råkade kika in i mitt förarsäte. De ska i alla fall vara glada att jag inte hade fönstret nedvevat så de slapp höra eländet. Sjunga kan jag inte :)." Min bil är min borg.
Läs mer: =>

16/9-00
"Jag såg att Ca(r)l Gustaf (kungen) hade agerat pga att några websajter har texter som utpekar hans son som en person med avvikande sexuell läggning samt att en del *elaka* bilder publicerats. Visst förstår jag hans reaktion. Det kan inte vara kul. En förhoppning kan man ju ha att dessa nya sätt att missbruka nätet äntligen tas på allvar. Min erfarenhet hittills är att rättsväsendet har varit ganska tafatta när det gäller brott på nätet, vilken kategori det än gäller. Det finns åklagare som aldrig ens har surfat på nätet och hur ska de då kunna dra igång en förundersökning? Polisen har samma problem vad jag förstått. Fast kungen han gick direkt på riksåklagaren. Nå - lite nytta ska man väl ha av sin ställning här i samhället? Eller?" Undra vad som hände med hemsidan?
Läs mer: =>

16/9-01
"Vad är det som driver dem?"" Kommer jag någonsin få svar på den frågan?
Läs mer: =>

Varför är mäns förstånd mer värt än en kvinnas?
För att det är ovanligare. :)

15/9-02

I dag ska jag gå och rösta.
Jag hoppas att även du – pekar med pekfingret mot just dig som läser detta – gör det. :-) Det är inte bara vår demokratiska rättighet utan vår skyldighet att så göra. I år finns det bara ett alternativ. När nationaldemokraterna och sverigedemokraterna uppmanar sina medlemmar att rösta på folkpartiet i detta val; så går det borgeliga blocket fetbort. Det gjorde de redan innan med sitt skattesänkarprat kombinerat med löften om reformer. Hur ska de reformerna finansieras om skatterna sänks? En ekvation som inte går ihop, såvida man inte ämnar att återigen sänka Sverige med ett rejält budgetunderskott. Basta! Snacka om att flörta med främlingsfientliga krafter. Dunkla tankar kan bli otillförlitliga handlingar. Hur var det med Tyskland och Hitler? Ja, jag vet att jag drar det in absurdum. Men hur slutar det? Var började det? Vem leder? Vem styr? Vem har ansvaret?

Sensationsjournalistik? Den politiskt korrekte förfasar sig säkerligen över svartmålningen av nätet. Jag vet inte jag. Jag tycker nog att det är på väg dithän.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/9-97
"Strålande höstväder!"
Läs mer: =>

15/9-98
"Känner att jag är less, har ingen lust med något egentligen, trött, grinig, missnöjd, känner mig ouppskattad, ensam, oälskad :-/ och oinspirerad, alldeles för mycket givande från min sida men jag får inget tillbax som kan *peppa* mig igen ... känns det som." Redan då?
Läs mer: =>

15/9-99
"Fick ett så rart mail igår från en ung kille på 14 vårar." Sånt är kul.
Läs mer: =>

15/9-00
"Så, summarumarum? Vi har ju matats med att kvinnor minsann kan (från extrema mansgrupper) och då har det avsetts typ att kvinnor misshandlar män, barn osv. m.m. Jag sägar ALLA kan och det visar ju urlarna ovan. Jag tror inte sådan problematik är könsbunden, det är inte dongeln mellan benen eller det dito kvinnliga organet som utför handlingarna utan människan bakom. Dock så vidhåller jag att problematiken med att kvinnor misshandlas av sina ex./män/sambos faktiskt har en större dignitet och bör behandlas därefter eftersom det är så mycket vanligare förekommande. Men så tycks inte vara fallet. Det går ju knappt en dag utan att man läser att en kvinna misshandlats, dödats och/eller barn farit illa. Det är i sådan omfattning att jag befarar att gemene man inte längre reagerar. Att myndigheterna inte gör det är ju allmänt bekant." Ja!
Läs mer: =>

15/9-01
"Det är alltid den lilla människan som kommer i kläm när "pojkarna" träter i sandlådan och ska leka krig. Denna attack mot World Trade Center kom inte som en blixt från en blå himmel, för en del. Det finns en förhistoria och det lär bli en efterhistoria." Facit har vi inte än.
Läs mer: =>

Every man is a damn fool for at least five minutes every day,
wisdom consists in not exceeding the limit.
Elbert Hubbard

14/9-02

Dagbok på nätet och Succé ska snart ingå äktenskap eller kanske man kan säga en korsbefruktning? Det blir spännande.

Saxat ur en mailinglista, från en mailinglista.
Säkert har alla läst detta. Men jag tycker det var kul.
Det säger en hel del om denna subkultur.

Hur många prenumeranter på en e-postlistakrävs det för att byta en glödlampa?
Svar: 1343

 • 1 prenumerant byter glödlampan och skriver till listan om att lampan blivit utbytt.
 • 14 delar med sig av liknande erfarenheter av att byta glödlampor och talar om på vilka andra sätt man hade kunnat byta lampan.
 • 7 varnar för hur farligt det är att byta glödlampor utan hjälp av en fackman.
 • 27 påpekar stavfel och grammatiska fel i tidigare inlägg.
 • 53 skäller ut dem som påpekat stavfelen.
 • 41 rättar stavfel och grammatiska fel hos dem som skäller ut dem som påpekat stavfelen.
 • 6 klagar över att några har skrivit "glöd lampa" i stället för "glödlampa".
 • 6 hävdar att det inte spelar någon roll hur man skriver, eftersom man förstår vad som menas även om det står "glöd lampa".
 • 156 skriver till listägaren om lampdiskussionen och och hur opassande den är på den här listan.
 • 109 skickar inlägg om att den här listan inte handlar om glödlampor och att diskussionen borde flyttas till listan "glödlampor".
 • 203 kräver att alla inlägg om glödlampor till grammatiklistan, stavningslistan och illuminatilistan ska filtreras bort och de som skickar dem sparkas ut av listägaren.
 • 111 försvarar inläggen med att vi alla använder glödlampor och att inlägg om glödlampor därför visst är relevanta för den här listan.
 • 306 debatterar vilken som är den bästa metoden för att byta glödlampor, var man köper de bästa glödlamporna, vilka glödlampsmärken som är bäst och vilka märken som är sämst.
 • 27 skickar webbadresser där man kan se exempel på olika glödlampor.
 • 14 skriver att webbadresserna är felaktiga och skickar ut de rätta adresserna.
 • 3 skriver om att de genom glödlampelänkarna har hittat länkar som är relevanta för listan och att diskussionen om glödlampor därför visst hör hemma här.
 • 33 citerar samtliga inlägg hittills, inklusive brevhuvuden och brevfötter, och sedan lägger till längst ned "Jag håller med".
 • 12 skriver att de tänker avsluta prenumerationen eftersom de inte gick med på listan för att diskutera glödlampor.
 • 19 citerar alla "Jag hålller med", inklusive brevhuvuden och brevfötter, och lägger till längst ned "jag håller med".
 • 4 föreslår att alla som skriver inlägg om glödlampor först ska läsa igenom FAQ:n.
 • 44 undrar vad FAQ är för något.
 • 4 säger "gick vi inte igenom det här på usenet alldeles nyss?"
 • Och slutligen... 143 prenumeranter frågar "vad är usenet?".

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/9-97
"Ju mer man lär sig desto ödmjukare blir man och inser vad lite man egentligen kan :)." Stämmer.
Läs mer: =>

14/9-98
"Läste i helgen om hur Spanien behandlar sina kapplöpningshundar och övriga hundar oxå förövrigt. De som under säsongen sprungit väl hängs rakt av, bara det brutalt nog. De som ägaren inte tycker skött sig får döden möta halvhängsittande i en snara tills de törstar och svälter ihjäl. Barbariskt! Tänk om man gjorde så med ungar när man ledsnade på dem? Och Irland ska återigen få exportstöd för att skicka än fler kapplöpningshundar till Spanien. Otroligt! Som om inte EU:s hela övriga jordbrukspolitik stinker rutten fis." EU, ja – vi har inte sett facit än. Jag misstänker att om fem-sex år så kommer många att ångra att de rösta Ja till EU.
Läs mer: =>

14/9-99
"Ha en bra dag! *kram* Annica!"
Läs mer: =>

14/9-00
"Det är bara att se sanningen i vitögat - rätten har inte dömt med Kimberleys väl och ve som riktmärke utan detta är en ren politisk fråga. En fråga om att kammarrätten inte vill *tappa ansiktet* samt att inte vilja följa FN:s barnkonvention samt paragraf 11 och 12 i Haagkonventionen som ger möjlighet att låta Kimberley stanna. Kan det möjligtvis ha med att göra att högerextremistiska pappagrupper i Texas har *lobbat* så att amerikanska myndigheter tidigare hotat med handelsblockad mot Sverige om vi inte STRIKT följer Haagkonventionen? Till pappans fördel och helt emot vad som är bäst för barnet. Att barn ska drabbas av andras påstådda oförrätter är väl helt fel?" Hårda ord. Men....
Läs mer: =>

14/9-01
"Jag läser om att en moske i Stockholm måste polisbevakas efter hot. Muslimer i Sverige känner sig utpekade. Idioti! Låt oss förbli civiliserade och ge fan i bruket av reptilhjärnan." Efter programmet Uppdrag Granskning kunde man se att det inte verkar som hatet mot muslimer har försvunnit eller mildrats. Tokmörtar. Lika idiotiskt som att anse att alla judar ska utrotas (Hitlers tes) bara för att Judas förrådde Jesus. Nu vet jag inte exakt om det var detta som var hans skäl. Någon som vet?
Läs mer: =>

Galna ideér överförs som sjukdomar, och
den som får en råkar för det mesta ut för allihop.
André Siegfried

13/9-02

Fredagen den trettonde!
Det blir nog som vilken dag som helst.
Dock har jag inga planer på att gå under stegar eller ge sjutton i att spotta tre gånger om jag möter en svart katt. Det sista är inte alls otroligt här där jag bor. Här vimlar det av lösgående katter. Häromdagen såg jag fem (5) svarta katter som rumlade runt utanför tomten. Smulan var smått frusterad :). Staketet var i vägen....

Jag får ofta mail som genererats av besök på sidan "Kvinnor på nätet." Det är oftast kvinnor som mailar och berättar vad de utsatts för på nätet. De ber om hjälp och råd. Det känns så svårt att ge dessa råd, när jag vet hur meningslösa de är – i verkligheten. Nu sist var det en kvinna som förföljs av någon eller några (för henne okända) som i gästböcker och andra forum gör inlägg i hennes namn. Inga vanliga inlägg som helst heller.

Det första man bör göra är en formell abuseanmälan till den som äger IP-numret samt en polisanmälan om det är befogat. Vilket endast man själv kan avgöra. En del tar mycket illa vid sig och en del rycker bara på axlarna, i början. Men det har tiden lärt mig att när det gäller nätet så blir det oftast inget. Jag skrev om detta den 26/3-02. Ett inlägg som hade passerat gränsen med råge polisanmälde jag och fick inom bara några dagar – "Förundersökning nedlägges - Ej spaningsresultat." Nej, att Telia har spårat och sänt en skriftlig varning till innehavaren av Internet-kontot spelar ingen roll. Telia vet vem det är. Men polisen vet inte och lär inte få/ta reda på det. Telia debiterar polisen om de ska göra efterforskningar. Det är inte värt pengarna - enligt polisen - utan detta sker bara vid mordutredningar och andra mycket grova brott. Lindriga brott, som ofredande och hot, har de inte resurser att utreda. Dessutom lämnar bara vissa ISP:ar ut uppgifter om det är mer än två års fängelse som straff för det angivna brottet. Det hänvisas till den personliga integriten. Jadu....offrets personliga integritet verkar inte spela någon roll.

Så vad kunde jag ge tjejen för råd?
Kontakta ägarna av IP-numren. Polisanmäl.
Att det är tämligen meningslöst skrev jag inte.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/9-97
"Igår kväll gjorde jag höstens första brasa i ved-kaminen." Det känns avlägset just nu.
Läs mer: =>

13/9-98
"Tja, egentligen är jag inte så förtjust i att florera i pressen som person, men kan jag uppmuntra andra kvinnor i min egen ålder och yngre tjejer att ta för sig på Internet så kan det vara värt det." Jag tror att jag har gjort det. Det känns så i alla fall. Ibland :).
Läs mer: =>

13/9-99
"Ikväll ska jag till Kronofogden :)." På kurs :). Vad annat?
Läs mer: =>

13/9-00
"På väg till jobbet hörde jag att en oenig kammarrätt hade beslutat att Kimberley ska utvisas. Detta är ett rättsövergrepp på en helt oskyldig och försvarslös liten flicka på 7 år" Med facit i hand så hävdar jag detta fortfarande.
Läs mer: =>

13/9-01
"Våld föder våld - en insikt som har följt mig hela livet. Jag skulle kunna göra en lång lista på allt ont som vi människor gjort varandra i modern tid, förutom alla de naturkatastrofer som dessutom drabbar oss blint, då och då. Inte att förglömma alla tragedier där massmedia inte varit med och bevakat dygnet runt som nu och därför har de tragedierna aldrig ens blivit uppmärksammade i någon större skala, fast de i antalet döda har varit värre, mycket värre än det som nu skett." Det går inte att lösa konflikter med våld.
Läs mer: =>

Med tanke på att män ofta jämför storlekar:
Om män var kvinnor och hade mens,
skulle de då skryta om storleken på sina tamponger?

12/9-02

Jag såg Uppdrag Granskning i tisdags. Jag såg säkert ut som en fågelholk när jag satt där framför TV:n. Chockad, med öppen mun och trodde inte mina ögon, öron. Jag skämdes, å deras vägnar. Visst är politiker vanliga människor – tack och lov – men inte kunde jag ana att ett sådant invandrarhat florerade bland politikerna. En sak vad man tänker för sig själv. Tankar kan inte förbjudas. Men att säga det....och sedan förneka det när man sitter med handen i kakburken. Som politiker i en valstuga är det partiet man ska representera och inte sina egna dunkla tankar. Men gud (om hon nu finns) beskydda oss för att inte somliga tankar realiseras i ord och handling. Jag hoppas att moderaterna och andra berörda sållar och rensar lite i leden. Tre har tydligen redan tagit konsekvenserna och tagit sin Mats ur skolan – tveksamt om det var med hedern i behåll.

Antikva. Linjärer. Underhäng. Grundstreck. Grad. Kägel. Cicero. Pica. Baslinje. Seriff. Konsol. Växellinje. Hårstreck. X-höjd. Versalhöjd. Många nya begrepp. Hur ska allt få plats :) i huvudet? Så här i starten känner jag mig lite ringrostig. Arkivet i hjärnan har haft sommarstängt. Alla arkivlådor är dammiga, gistna och ekar tomma.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/9-97
"Regn och rusk ;)" Jag vill ha regn...
Läs mer: =>

12/9-98
"Dessutom, i min världsbild är ett ord samma sak som ett handslag och likvärdigt som skriftligt." Ja!
Läs mer: =>

12/9-99
"Hellre sitter jag framför den än sitter och virkar, går på syjuntor, skvallrar med gnälliga kärringar eller annat som man förväntas göra när man är mormor. Det är nog bara bra att någon för dessa mindre trevliga samtal så att våra barnbarn kanske slipper leva i detta ojämlika samhälle när de växer upp." Den=datorn.
Läs mer: =>

12/9-00
"Jag älskar hösten, luften, färgerna, naturens ombyte inför vintern och log bara lite förtjust åt vad någon kille från VM-data hade skrivit i Kommentera-boken häromdagen. So what? Det går att kombinera engagemang och friluftsliv. Vi kvinnor har ju det lite mer förspänt på den fronten, vi kan göra flera saker på en gång till skillnad från männen - multi-tasking *flinar*. Rökrutefeminist - jajaja :)." Rökrutefeminist. Ja, här kom det uttrycket igen. Jag förstår fortfarande inte vad som avses med det.
Läs mer: =>

12/9-01
"Vad är det som händer? Vad kommer nu att ske? Hur berör detta oss? Är tredje världskriget här nu? Många frågor och inga svar. Jag är, likt många andra, chockad och saknar ord. Världen kommer aldrig att bli sig lik igen." Livet rullar på, trots det som hände i New York. Men jag minns mina förvirrade känslor då, än i dag.
Läs mer: =>

Det verkliga hotet när man har att göra
med en femåring är att man på nolltid
själv börjar låta som en femåring.
Jean Kerr

11/9-02

Först det lilla....
Jag undrade så över att det helt plötsligt fanns hinkar med vatten, både innanför och utanför tomtstaketet. Nå, det fick sin förklaring. Det har rapporterats från Mariedal (någon kilometer härifrån) att där ränner älgar och rådjur in på tomterna för att dricka ur fågelbad och andra vattenställen. Då lär de vara synnerligen sannerligen törstiga. Det är torrt i markerna. B. ville dra sitt strå till stacken för de törstiga djuren. Sött tänkt!

Så till det stora....
Ingen lär ha missat vad det är för årsdag i dag. Ett år sedan World Trade Center. Jag minns det som i går. Jag satt som klistrad framför TV:n och följde nyhetssändningarna. Åter och åter igen såg jag planen krascha mot byggnaderna. Åter och åter igen såg jag husen rasa samman. Det var så svårt att förstå och ta in vad som hände. Nu....känns det som om det hände igen skulle jag knappt lyfta ena ögonbrynet. Världen förändrades i ett kast. Den blev otryggare. Men faktum är att så har tusentals, ja – miljontals människor känt i åratal inför det som händer i deras egen omgivning. Men ofta fördolt för oss västerlänningar genom dålig, stundtals obefintlig nyhetsbevakning. Det var c.a 3000 som dog i New York. En fis i rymden jämfört med alla de folkmord som förekommit och fortsätter att förekomma runt om på vår planet. Missförstå mig rätt nu! Det var hemskt det som hände.

Så till det meningslösa...
Ids inte ens göra en formell abuseanmälan.
Till vilken nytta? Speciellt när det gäller Telia :).
Det är säkert mig det är fel på.
Det här är nya sättet att umgås och ha det mysigt på webben.

Tue Sep 10 10:06:26 2002 Hasse from 62.20.179.202
Jag vill knulla dej!!! Din jävel!

Tue Sep 10 10:06:23 2002 Hasse from 62.20.179.202
Jag vill knulla dej!!! Din jävel!

Tue Sep 10 10:06:13 2002 Hasse from 62.20.179.202
Jag vill knulla dej!!! Din jävel!

Mon Sep 9 15:59:17 2002 danne from 195.43.194.117
Hej! har du stora tuttar?mvh danne

Mon Sep 9 09:05:53 2002 http://www.counter-strike.net AwP fitta from 194.16.220.251
tjenixen era jävla base campare era jävla awp fittor gå och knulla era egna c4 i röven och era jävla sugande krews

dfgdfg - dfdf 10:04:15 09/10/02 62.20.178.103 (0)
Bajs!

Så till the never ending story...
Beskrivning: Ett umgängessabotage i verklighetens Sverige.
Kategorier: Samhälle/Debattforum/Genus och jämställdhet och Samhälle/Familj/Barn
Geografiskt läge: /Stockholms län/Upplands-Bro

Jag bor i Upplands-Bro. Varför ska Nodaddy lista sin sida där? Säger allt vad det egentligen handlar om. Sunet tyckte inte heller det stämde så de ändrade till hans bostadsort samt bytte länken. För inte var länken heller pekad mot "Ett umgängessabotage i verklighetens Sverige" utan rakt in på hans uthängssida. Lögner blir inte sanningar bara för att de upprepas. Detta har pågått i över två och ett halvt år nu. Jag utpekas på hans sida som om jag vore en kriminell individ som sysslar med dataintrång, virusspridning och gud vet vad jag anklagas för, öppet eller indirekt. Det är inte sant. Det vet jag. Det vet alla andra. Det vet även Nodaddy, men ändå skriver han som han gör. Varför? Polisen har trots åratal av förundersökningar inte kunnat fastställa om ens brott överhuvudtaget har begåtts, som beskrives på Nodaddys sida. Bara det säger ju en hel del om vad slags anmälningar det handlar om. Han skriver även på hemsidan "Ett av det grövsta fallen av abuse och missbruk utförs av den omkring 50 åriga Annica Tiger på hennes dagbokshemsida." Missbruk och abuse beivras. Tele2 är mycket strikta på den punkten. Jag lovar att om jag skrev något eller gjorde något som bröt mot deras avtalsvillkor skulle de agera och reagera, som mot vilken kund som helst. Men så har icke skett. Vad är det jag ska ha gjort? Egentligen? Jag bara kommenterar och skildrar det som händer och fötter – på ett sakligt och balanserat sätt – och har verkligen försökt att göra det på ett objektivt sätt under dessa två och ett halvt år – när det gäller nätsåpan FRIS. Det är mycket jag valt att INTE skriva om för att det inte hör hemma på webben. Allt som kan sägas behöver inte sägas, även om det är sant och riktigt – än mindre om det är lögner och förtal. Det är fel att medvetet hänga ut andra, bara för att åsamka dem skada. Less är bara förnamnet. Gissa vad efternamnet är!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/9-97
"Hösten är här! Idag åkte vinterjackan fram för första gången då det var kallt som attan när jag skulle gå rundorna med hundarna i morse. Men nu skiner solen och det är lite behagligare. Snart är det väl dags att slå på elementen. Då blir hundarna ledsna, för då är det slut med *öppna* dörrar. Nu springer de ju ut och in som de behagar, men då får de *voffa* eller krafsa på dörren om de vill in. Smulan *voffar* mycket bestämt. Nalle krafsar först, hjälper inte det så gnäller han :). Laban hon säger inte ett ljud bara står där som en svart skugga tills man upptäcker henne.. De är helt olika personligheter om man nu kan säga så om hundar." Nu är det shorts som gäller. Nu är det bara Smulan som gnäller.
Läs mer: =>

11/9-98
"En annan sak slog mig igår - börjar nog bli gammal. Nybadade fräscha 21-åringar är man numera *osynlig* för trots att man definitivt inte är en grå mus. Däremot fick jag många uppskattande blickar och leenden från äldre, grånande herrar i min egen ålder när jag stod ute på rasterna och rökte. Svarta kläder och det rödbruna långa håret som en färgklick. Eller så trodde de att jag tillhörde det *lätta gardet*? Who knows?" :)
Läs mer: =>

11/9-99
"De kallar sig kristna men är i mina ögon bara bigotta omänskliga fanatiker - givetvis med viss urskiljning. Givetvis gäller detta alla religiösa fanatiker, islamistiska fundamentalister och muslimer, ja - you name it. Jag säger inte att alla är så, jag _vet_ att det finns många kristna som verkligen lever upp till sin tro men avarterna har jag svårt att acceptera. De är inte ett dugg bättre än oss vanliga dödliga, men sätter sig själv i främsta ledet och vill verkligen framstå som *allas frälsare*. Tyvärr verkar många kristna ha glömt bort en hel del vitala saker :), små enkla vardagliga saker som att visa/ge kärlek till sin nästa, att icke döma, att ha förståelse och att ge förlåtelse samt att inte tro sig vara Gud själv utan helt enkelt bara vara som tänkt en enkel förkunnare av det kristna budskapet. Jag minns historien om gubben i svart Volvo som åkte runt bland hororna på Malmskillnadsgatan för si så där 15 år sedan och sade sig enbart vilja hjälpa dem, han sade sig vilja sprida den kristna läran och dess budskap. Men när det kom till kritan var han som vilken annan gubbsjuk torsk - förmodligen fick han bara krypa på kärringen när det skulle avlas barn :). Han kladdade på sina *offer* och utnyttjade dem både fysiskt och psykiskt. Ja - jag skriver offer för det är vad det handlade om. Han gav sken av att vara en vän i nöden, en godhjärtad kristen som skulle frälsa de missledda och när han lyckats snärja någon i denna tro så kom en helt annan sida fram hos honom." Fanatiker finns i alla led.
Läs mer: =>

11/9-00
"Jag förstår inte varför tjejerna på Fågel Fenix inte får vara ifred?" Det är mycket jag inte förstår....även än idag.
Läs mer: =>

11/9-01
"Igår var jag på Publicistklubbens möte. Debatten handlade om Alcala. Intressant att se och lyssna på de *stora elefanterna*. Varför jag var där? Det ingår i kursen. Jag ska nu skriva ett referat på 3000 tecken om mötet. Med alla tillhörande ingredienser som rubrik, ingress, brödtext, indirekt- och direkt anföring samt en faktaruta. Dessutom - det viktigast av allt, att vara objektiv. Det är ett måste för trovärdigheten. I ett referat får man inte lägga in ett eget tyckande. Alla som känner mig vet att det lär jag ha svårt med :)."
Det är stor skillnad mellan att vara objektiv och subjektiv. Dock tycker jag nog att jag för det mesta fixar den balansgången.
Läs mer: =>

Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra
på allting och de begåvade så fulla av tvivel.
Bertrand Russell

<---- Till slutet av månaden.
Till början av månaden. ---->

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,