Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till mitten månaden.

10/9-02

Lätta åldersfärändringar i högra axeln.
Det var svaret från röntgen. Tur att det bara var lätta dito :). Det gör att det känns lite bättre när jag har så ont att jag knappt kan växla med växelspaken i min lilla bil (ironi). Den lilla juvelen ska förresten in på sin första besiktning nu. Nema problemas.

Saxat från en mailinglista!
Det verkar stämma? I alla fall i år :).

  1. Välj ett antal gånger i veckan som du vill ha lite choklad. (Mer än en gång men färre än tio.)
  2. Multiplicera detta nummer med 2.
  3. Lägg till 5.
  4. Multiplicera med 50.
  5. Om du redan haft din födelsedag, lägg till 1752. Om du inte haft den, lägg till 1751.
  6. Nu ska du minska med det fyrsiffriga året du föddes, t.ex. 1970.
  7. Nu får du ett tresiffrigt tal.
  8. Den första siffran i detta tresiffriga tal var det första numret du valde (alltså, hur många gånger du vill ha choklad varje vecka). Det andra och tredje är din ålder!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/9-97
"En lista där vi kan breda ut oss utan att killar ska protestera och försöka styra." Den listan blev inte av, men andra varianter finns numera.
Läs mer: =>

10/9-98
"Ge alla du möter idag ett leende och glöm inte det lilla ordet tack!" Sådeså!
Läs mer: =>

10/9-99
"Var hos läkaren häromdagen, de ska röntga lungorna på mig på Karolinska, remiss är skickad. Jag har gått omkring i över ett halvår nu och har haft/har stundtals ont i lungorna." KOL
Läs mer: =>

10/9-00
"Ha en underbar dag!" Som alltid!
Läs mer: =>

10/9-01
"E-post: trakasserande@tele2.se
Mitt problem är av ett annat slag. Min flickvän trakasseras av andra kvinnor som påstår sig arbeta "mot kvinnomisshandel". Hur skall vi män skydda våra kvinnor från att trakasserars på internet av kvinnor som hotar människor på internet. Dessa farliga trakasserande internetkvinnor trakaserrar även kvinnor på arbetsplatser. Detta är ett gemensamt problem som måste lösas på något sätt. Har ni några förslag?"
Läs gärna vidare via länken nedan. Det kanske inte är speciellt intelligent att använda sig av ett visst företags tjänstemailadress när man inte jobbar där?
Läs mer: =>

Anonymitetens *sköna täcke* används bara av dem
som behöver dölja något under sagda täcke.

9/9-02

Smulan mår inte bra. Just nu käkar hon en kur sulfa, fem dagar kvar. Hon hade urinvägsinfektion, vilket steriliserade tikar lätt kan få. Jag märkte det mest på att hon började lukta som en gammal kisstant. Tro mig...jag vet hur de luktar, efter att ha jobbat inom långvården på både Beckis och Långbro. Det har blivit bra mycket bättre när det gäller detta. Men vad jag kan förstå är det något annat som felas. Hon är inte sitt vanliga jag. Är hon inte bättre efter kuren så får jag nog åka till Ultuna och be dem göra en utredning. Det kan vara tumörer eller ja – vad som helst. Det är svårt när en hund inte kan tala om vart det gör ont eller vad som felas. Hon kanske saknar Nalle? Jag gör det. Jag har funderat på att ta hit en "som kan prata med djur" eller i alla fall säger sig kunna detta. Vem vet? Jag är inte helt avvisande till den tanken. Varför skulle inte en del kunna vara begåvade med den förmågan? Någon som har erfarenhet av detta. Hör gärna av er.

I dag är det spännande. Jag känner mig lite som ett barn, inför skolstarten. Ryggsäcken städad och packad. Pennorna är vässade. Nyinköpt anteckningsblock. Nytt suddigummi. Kurslitteraturen införskaffad. I dubbel upplaga. Ja, är man senil får man acceptera att sådant händer – *småler*. Jag hade glömt att jag redan hade en bok, inköpt för något år sedan – men oläst av någon anledning. Skitsamma! Ingen är perfekt. Inte ens jag :). Tänk vad tråkigt allt skulle bli då. Hur som haver fick jag i alla fall ett gott skratt (värt 380 pix) när jag upptäckte fadäsen med dubbletterna.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/9-97
"Ska käka lunch med en kille från InternetGuiden. Eventuellt ska jag skriva lite i tidningen om HTML." Ja, det blev några artiklar.
Läs mer: =>

9/9-98
"Jag är nog lite underlig *dagens understatement kanske, Annica ler och undviker vidare diskussion i just den frågan* men jag gillar att gå till tandis. Har sällan hål numera och efter att ha tagit bort allt amalgan (16 plomber) känns livet rätt skönt." Tandläkarbesök är kul. :)
Läs mer: =>

9/9-99
"Hinner inte. Tiden räcker inte till.... " Kort och koncist.
Läs mer: =>

9/9-00
"Att hitta tillbax till rätt garage var lättare sagt än gjort :)." Och inte visste vi vart vi var.
Läs mer: =>

9/9-01
"Men jag missar inte Mats Olssons krönika i Expressen. Han är rolig, kvick och framförallt räds han inte att skämta med sitt eget kön. Undra sa flundra om han får mail som anklagar honom för att vara nazifeminist? Manshatare? Argbigga? Troligen inte. En kvinna får absolut inte kritisera män, då förses hon med tidigare nämda epitet. En karl kanske på sin höjd anklagas för att vara en kvinna förklädd till man? Jag skrattade gott när jag läste hans senaste krönika och undrade lite försynt om vi har haft erfarenhet av samma sorts män. Jag känner så väl igen hans beskrivning av karaktärerna." Väl värt att läsa.
Läs mer: =>

Ängel på gatan, djävul i hemmet.
Tyskt ordspråk

8/9-02

Nana får bara höras, inte synas på scen.
Hon anses för överviktig för att kunna stå på scen. Men hallå? Bert Karlsson driver denna linje läste jag häromdagen i bladet. Bert väljer efter utseende och inte efter röst. Vad ger detta för signaler till våra unga? Att vi ska värderas efter utseende, förutom kön och klasstillhörighet. Ajajajajajaj – nu är jag där igen. Jag hetsar upp mig alldeles för lätt :). Livet blir bra enklare att leva om man struntar i dylikt. Fast det kanske blir lite tråkigare då? Sommaren kvarstår. Hetta och torka. Fast någon sa att det hade snöat i Kiruna igår? Vi lever i ett avlångt land.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/9-97
"Jag har ju gjort en sida som tar upp ämnet abuse, speciellt då mot kvinnor. Jag har indikationer på att det finns ett stort mörkertal, många svenska internetleverantörer verkar helt omedvetna om att det förekommer eller vill helt enkelt inte erkänna det." Den sidan håller måttet än i dag.
Läs mer: =>

8/9-98
"Törs jag kasta mig ut i det okända? Utan kontaktnät och utan säkerhetsnät? Törs jag realisera det som förut var drömmar att ta till?" Drömmar kan alltid bli verklighet.
Läs mer: =>

8/9-99
"Re-run. Igår hittades en småbarnsmamma i 30-årsåldern död, skäligen misstänkt för dådet är hennes pojkvän! Troligen var kvinnans barn vittnen till mordet. Tre fall av dödligt våld mot kvinnor utförda av deras män/ex-män. Inom loppet av en vecka. Vad ger det för signaler? Till vem/vilka? Eller?" Känns det igen?
Läs mer: =>

8/9-00
"Gårdagens ledare i AB var helt ok. Så sann så - man kan inte kunna bruka våld och sedan skylla på hormonerna. Det ger ju signaler att kvinnor ska vara beredda på att män misshandlar/våldtar dem in i år 3000. Det är makt det är frågan om. En *uppkäftig kärring* ska hållas kort :). Tur att min man som ändå ibland kallar mig för *en riktig näbbgädda* - ler lite *ömt* inte har ett överskott av manliga hormoner. Trots att han är mer man än de flesta män jag mött, allra helst en viss sort män som verkar föröka sig på webben numera :)... Mona Sahlin försöker skapa en *gräddfil* för politiker som hotas. Välkommen ut i verkligheten skulle jag vilja påstå. Eller välkommen ut till vardagen som den ser ut för många kvinnor och barn som lever under hot dag efter dag, år efter år utan att myndigheterna tycks reagera/kunna agera. Hotet kommer inte från nazister eller andra grupperingar (oftast) utan består i att en nära anhörig - ofta då nuvarande och/eller f.d make/sambo som hotar/misshandlar. Ett eller flera barn finns ofta med i bilden, tyvärr. Det tråkiga är ju att politikerna själva bidragit till dessa människors situation genom diverse lagstiftningar och rättspraxis. Den som tror att problematiken blir mindre genom att införa AGV - automatisk gemensam vårdnad saknar något fundamentalt anser jag. Växelvis boende och/eller gemensam vårdnad löser inte dessa människors problem, tvärtom lär vårdnadstvisterna öka, kvinnovåldet eskalera och barnen kommer att fara än mer illa. *Mansfundamentalisternas* gastande om brist på jämlikhet om inte AGV gäller från dag ett ekar lite tomt (bered er på en trolig kommande besvikelse förresten) i jämförelse med att bara drygt 10 procent av papporna tar ut pappaledighet och/eller att många tyvärr inte alls deltar jämlikt i hem/hushållssysslor samt i den vardagliga omsorgen av barnen - ens innan separationen är ett faktum. Det är förresten en bidragande orsak i många fall till just separationer, avsaknaden av denna jämlikhet. Jag tror att det kanske är bättre för barnens skull att börja där i strävandena efter jämlikhet. För det är väl en vällovlig kamp för jämlikhet och barnens bästa de extrema mansgrupperna för? Eller? Upp till bevis!" Tankar som håller än.
Läs mer: =>

8/9-01
"Läst i annons! KASSA MEDARBETARE Kassa medarbetare deltid och heltid. Elgiganten i Barkarby är det som söker kassa medarbetare. Intressant vinkling? Räcker det med att vara kass eller måste man vara urdålig?" Särskrivningar är särskilt kul.
Läs mer: =>

Det högsta är ej att aldrig falla
utan att resa sig efter varje fall.
Kinesiskt ordspråk

7/9-02

Regn? Vad är det? Jag minns inte när det regnade sist, ens. I början på juli? Regnvädret som for förbi häromdagen orsakade åska och regn i Bålsta, samt regn i Kungsängen. Men här – mittemellan – föll det inte en droppe regn. Jag hörde åskan på lite håll. Jag blev så glad och trodde att.... Men mer blev det inte. Rönnbärsträdens blad är bruna. Fläderbuskarna har vissnat. Björkarna har fällt sina gulnande blad och står nakna. Barrträden får fler och fler brunfärgade barr. Tvåfärgade tallar och granar. Inte snyggt! Äppelträden och plommonträdet slokar. Gräsmattan har bytt kulör. Grodorna börjar bli desperata. De torkar helt sonika ut.
JAAAAAAAAAAAAAAAAAG VILL HA REGN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Men vem bryr sig om vad jag vill ;-(.

Mina drömmar har blivit väldigt intensiva sista tiden. En dröm häromnatten minns jag som om det skett i verkligheten. Inte visste jag att jag var så mordisk? Elak? Våldsam? Stark? Aggressiv? Jag kanske kanaliserar ut min inneboende ilska via drömmarna? Det är kanske tur det :). Det drabbar då ingen. Eller så är det tvärtom? Det skulle säkerligen vara bra mycket nyttigare – för mig i alla fall.

Jag tycker att det är ganska roligt att förbereda för dagens Återblick. Det tar bara några minuter att läsa igenom vad jag skrev samma datum för ett, två, tre, fyra och fem år sedan. Jag hoppas att det även kan roa andra. Jag ser att jag skriver ofta om feminism, kvinnofridsbrott, jämställdhet och jämlikhet. Men en tanke har börjat gro – långt inombords – är det någon mening med detta? Inget händer ju? Allt återupprepas. År efter år. Ingen ljusning i sikte. Är jag pessimistisk? Det känns så otacksamt. Det enda jag egentligen åstadkommer är att själv få spott och spe, inget annat. Man kanske ska bli en soffpotatis istället? Det kanske är ett skönare liv att enbart intressera sig för huruvida det blir något bra på dumburken eller inte....

En ung kvinna dödades i en lägenhet i Landskrona vid 22-tiden på torsdagskvällen. Polisen har gripit hennes före detta sambo som är starkt misstänkt för dådet. I november anmälde kvinnan att mannen sparkat och slagit henne upprepade gånger under ett par månaders tid. Mannen fick då besöksförbud, men det framgår inte om kvinnan fick något annat skydd. För drygt två veckor sedan gjorde dock kvinnan en ny misshandelsanmälan mot sin före detta pojkvän. Men nu är hon död. Det kanske inte är så underligt att journalisten hade problem att nå åklagaren för en kommentar. Hela historien verkar vara vanskött. Undra sa flundra om nätgruppen FRIS och andra mer extrema mansgrupperingar anser att även detta fall sorterar under begreppet "falska anmälningar" gjorda av umgängessaboterande ex. i hämndsyfte? Den unga kvinnan var väl – enligt deras definition – inte socialt kompetent nog att avvärja dödsmisshandeln? Varför känner jag mig så less? Så sliten? Så trött? Så desillusionerad? Så cynisk? Framförallt ledsen för tjejens skull.....

Men detta gladde mig!
Varför är inte kvinnovåldet en valfråga? Hans text var så bra att jag på stående fot beställde Hämnarnas Höst, Eriksson, Erik (isbn: 9189451457). Det måste vara samma person? Boken handlar i alla fall om kvinnovåld parat med en deckarhistoria. En annan kille som ska ha en elogé är Dogge Doggelito, en hiphoppare som uppmanar att killarna måste ta tag i sin kvinnosyn! Det handlar om sunt förnuft och respekt! Respect! Det är Dogge värd!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/9-97
"Söndag=Vilodag! Nopp! Inte numera.. Kanske förr i världen. Nu samlar man på sig allt man inte hinner med i veckan och tror optimistiskt att det kommer att hinnas med på söndagen. Jag har alltid en gedigen lista men hinner (läs orkar) aldrig med mer än hälften :)." Känns det igen?
Läs mer: =>

7/9-98
"Hamnade framför TV:n och såg reprisen av Reportrarna och hur kvinnor i arabländerna har det. Suck! Hur kan det fortfarande anno 1998 vara som det är? Att döda sin dotter eller syster vid misstanke om otrohet eller om flickan blivit våldtagen - bara för att rädda familjens ära. Och utan att undgå straff, då lagen stödjer HEDERSMORD, renderar endast högst sex månaders symboliskt fängelsetraff. Flickor får inte fortsätta att studera utan tvingas att gifta sig redan vid 15 års ålder, med någon de inte själva valt! Hur ska man kunna leva oberörd utan att bry sig om hur andra har det? Hur kan man segla på ett bananskal eller en räkmacka genom livet? Vet att några unga killar på jobbet tycker jag är lite *extrem* ibland i mina skriverier, men herregud världen är extrem rent av bisarr om man beger sig utanför sin egen *kokong*. Sedan får vi inte glömma bort att det är inte så länge sedan vi hade det ungefärligt likadant i Sverige - dock med vår Gud och inte Islams. Religionsförtryck som religionsförtryck - resultatet är detsamma! Jag kanske bryr mig för mycket! Men jag är inte blind! Inte döv! Inte senil! Inte känslokall! Talk is cheap! Javisst! Men värre är att vara tyst och inte bry sig!" Har så mycket hänt på dessa år? Nej!
Läs mer: =>

7/9-99
"En bil är som en människa, det är det inre som är viktigast. Vad ska man med metallic-lack, spröjsare, specialfälgar och snygga dekaler till om inte motorn funkar?" :)
Läs mer: =>

7/9-00
"Men jag hann ge honom en *bamsekram* och det kändes gott. Gottgottigottgottgott! Positiva *vibbar* :)." Att kramas är skönt!
Läs mer: =>

7/9-01
"Är det inte betryggande? Att veta att polisen har resurser till att verkligen i detalj reda ut detta med tårtkastningen på knugen. Resurserna räcker ju inte till annars, men här är det fullt pådrag. Högmålsbrott? Jajaja, killen kanske var i målbrottet. Nu är ytterligare fyra personer gripna. Glöm för all del inte bort att anhålla konditorn, medhjälp kan det kanske kallas? Kanske även han ska riskera 6 års fängelse? Skam! Säpo ska i sig skämmas för dålig vakthållning. Tårtan hade kunnat vara en bomb surprise." När det gäller andra brott så finns inte resurser. Men det är skillnad på folk och fä.
Läs mer: =>

Lev ditt liv så att när dina dagar närmar sig sitt slut och du tänker
tillbaka på ditt liv så ser du ditt liv som om en vacker "fabel".
Bonnie

6/9-02

Spam är ett problem som säkerligen de flesta drabbas av. Fast för min del har det eskalerat så pass mycket att jag numera misstänker att någon eller några med flit lämnar ut min mailadress på sajter som jag själv aldrig i livet skulle ens komma på tanken att besöka. Har någon annan samma erfarenhet? Hör gärna av dig i så fall. Eller är det så här det ska vara eller rättare sagt kommer att bli i framtiden? Utvecklingen går definitivt inte framåt. Alla gånger.

Subject: Brutal Rape galleries! Atiger, it's your personal invitation!
Date: Thu, 5 Sep 2002 10:36:58 +0900 (JST)
From: atiger@swipnet.se
(så jag sänder spam till mig själv nu oxå)
To: atiger@swipnet.se

Dear Atiger!

(en bild på en halvnaken tjej som ser ut att bli utsatt för våld)
We are personally invite you to just opened BRUTAL RAPE site!

Thousands of Rape Pictures
Hundreds of Exclusive Rape Videos
Never seen before galleries
Exclusive materials from secret studio

Explict really brutal rapes captured on video - this is most realistic rape site on the internet... Banned in several countries because our content... Hurry before it's too late... So don't think any more - join our site which can bring you impressions which you will remember a long time!

ENTER BRUTAL RAPE
– nehejni - länken tog jag bort :)))

Subject: RAPING FUN ON THE FARM!!!!
Date: Tue, 3 Sep 2002 21:47:34 -0500
From: rachel3339306@yahoo.com
To: atiger@swipnet.se

Rape Sex!
==============================
Do you like sexy animals doing the wild thing? We have the super hot content on the Internet! This is the site you have heard about. Rated the number one adult site three years in a row! – Thousands of pics from hardcore fucking, and cum shots to pet on girl. – Thousands videos So what are you waiting for?

CLICK HERE
– nehejni - länken tog jag bort :)))
YOU MUST BE AT LEAST 18 TO ENTER!

Subject: I just got this darn thing...working
Date: Wen, 4 Sep 2002 12:32:32 +0200
From: Amber amber_454@aol.com
To: atiger@swipnet.se

Hey Sexy;
My name is Amber, I'm 18 years old and I love to get naked!! I just got on my first Adult Porn Site and it makes me so horny...Please come in and see my tight, young, hard body. Mmmm all this talk is getting me so wet, I want your big hard cock inside me...Now!!...oh I can feel you sliding your cock in and out of my tight, wet pussy....yeah that feel so good...hurry up I'm about to cum...me and my girlfriends are waiting for you... I'll even give you a FREE PASS...if you hurry......
CLICK HERE for FREE PASS to 18 Year Old Virgins!!
– nehejni - länken tog jag bort :)))

Jag var på soppteater på Stadsteatern i går.
Jättekul! Ämnet alltid lika intressant.
"Hörs det vad jag säger?"
Om manligt och kvinnligt språk. :)
Alla i publiken hade roligt, både män och kvinnor.
Humor är ett effektivt vapen.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/9-97
"Pusskalas med tre njuffar kan blöta ned vem som helst ;)" Sanna mina ord.
Läs mer: =>

6/9-98
"Män farligare än björn. Med anledning av den tilltagande rädslan för björnar, väcks följande funderingar. Hur många människor har dödats av björnar de senaste 100 åren och hur många människor har dödats av män under samma period? Diskussioner har förts att begränsa björnstammen ......." *ler*, tänker på mannen som häromdagen råkade ut för en ilsken skadeskjuten björnhona.
Läs mer: =>

6/9-99
"Jag vill bara krypa ihop på sängen och dra täcket över mig, som en kokong - en skyddande barriär mot livet utanför. Jag vill inte se, jag vill inte höra och jag vill inte vara delaktig längre. Jag orkar inte ta åt mig längre. Det är för kostsamt att själsligt engagera sig i allt som händer och fötter. Östtimor! Jag vill inte se bilder på hatiska milismän som skjuter mot befolkningen och utländska besökare i sin besvikelse för att demokratin har fått fotfäste i landet - en folkomröstning har sagt att folket vill leva i ett fritt land men jag tvivlar på att det kommer att realiseras - allt för mycket och många mörka krafter kämpar emot. Jag vill inte se bilder av bilolyckor där människor mött en våldsam död, nu senast en hel familj. Jag vill inte läsa om hundar som lämnas i bilar för att dö, nu senast i Sverige och denna gång var det en stackars schäfer som fick en plågsam död. Om jag söker rätt på hundens husse, binder honom och slänger in honom i en stekhet bastu där han långsamt och plågsamt får sluta sitt liv kan jag skylla på min bronkit? För kan man skylla på epilepsi när man dödar sin sambo med slag, kniv och hammare så borde det funka att skylla på bronkit. Eller?" Aktuell fråga.
Läs mer: =>

6/9-00
"Om man får oväntat besök säges det att man ska bjuda på Löfbergs Lila. ... Men vad gör man om man får ett oväntat telefonsamtal? Lyssnar! " Minns samtalet som i går.
Läs mer: =>

6/9-01
"Ibland vill man bara göra som apan som håller för ögon, öron och mun. Det obehagliga kan dock ej förnekas. Att incest förekommer även i de "bästa familjer" vet nog de flesta vid det här laget. Men att svenska barn används som handelsvaror och utnyttjas och säljs i sexuella syften är nog mindre allom bekant. Ja! Det är inte bara i Thailand och i andra utvecklingsländer detta sker - utan även i gamla Svedala. Hur många känner till detta? Hur många vill känna till detta? Det man inte "ser" behöver man inte sätta "stopp" för? Hur barnen blir missbrukade psykiskt går knappast att ens föreställa sig." Synd att länken till DN:n inte funkar längre. Det var en artikel där som jag läst som gjorde mig upprörd.
Läs mer: =>

Women constitute half the world´s population,
perform nearly two-thirds of it´s work hours,
recivie one-tenth of the world´s income and
own less than one-hundredth of the world´s property.

5/9-02

Min pappa är sjuk. Jag fick besked redan i fredags. Av misstag, min mor råkade försäga sig när hon pratade med B. De ville inte oroa oss barn. Men vi är inte barn längre. Blodcancer tror läkarna. Definitivt svar kommer om några veckor. Många tankar korsas parat med oro och en hel massa känslor. Jag håller tummarna.

Jag pratade i telefon med Arto häromdagen.
En mycket sympatisk, varm och vänlig röst.
Vi diskuterade ett framtida projekt.
Jag tror det blir bra! Mycket bra!
Jag fick även snacka av mig lite annat :) oxå.
Bugar och bockar.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/9-97
"Ingen som vill ha en Faverolle tupp?" Jag lyckades faktiskt fixa ett hem åt dem.
Läs mer: =>

5/9-98
"Missade nyheterna igår, då jag var tvungen att försöka lägga ett tassförband på Smulan som blödde som en gris från ena trampdynan. Dock hörde jag en sak med ena örat på Aktuellt som gjorde att jag höll på att gå i taket och tappade nästan koncentrationen på det jag sysslade med. En kvinna och hennes barn riskerar att bli vräkt bara för att hon skrek när hon misshandlades av sin sambo. Sambon är dömd till fängelse och det är ju helt rätt, men varför ska kvinnan i sin tur lida ännu mer? Herregud, grannar och hyresvärd borde väl kunna begripa bättre än så? Hur är folk och fä funtade? Så kvinnor - bit ihop och håll käft om ni blir misshandlade i hemmet annars riskerar ni att vräkas. Kvinna - lid i tysthet! Gråt tyst! Skrik ljudlöst! Bit ihop! Låt kroppen *mildra* ljuden ifrån slagen! Stör inte grannarna bara, påkalla inte uppmärksamhet! SJUKT! Vart är samhället på väg? Precis som om det är offret som ska skämmas och stå i skampålen?" Känns det igen?
Läs mer: =>

5/9-99
"Vilken värme! Det är nästan så man får leta fram bikinin :) igen." 1997 och 1999 var varma, de oxå.
Läs mer: =>

5/9-00
"Annars? Igår morse åkte vinterjackan på under morgonrundorna med hundarna. Kyligt var det. Burrrrrrr! Jag surfade runt på en stor sajt nära dig. En avdelning som förut hette 45+ hade helt plötsligt bytt namn till Senior. Jag kunde inte låta bli och maila ett undrande mail som frågade huruvida man verkligen kan kallas senior bara för att man fyllt 45. Det kanske är dags att dra något gammalt över sig?" Kyla och ålder.
Läs mer: =>

5/9-01
"Att ha avvikande åsikter från en dörrmattas dito borde alla tjejer, kvinnor och kärringar kunna få ha utan att därmed med automatik få en massa öknamn." Nazifeminist. Bitch. Klimakteriekärring. Kärt barn har många namn?
Läs mer: =>

Den som slår en annan svagare person
har bevisat hur svag personen själv är.

4/9-02

Jag sökte ett jobb för några veckor sedan. Jag var inte ensam. Det var fyra tjänster som utlystes. Det är 2500 som sökt dem. Hur stor är chansen att få en av dem? En på 625 sisådär :).

Sexsymbolen Jamie Lee Curtis har kärlekshandtag. Strongt gjort att visa sig som hon ser ut – i verkligheten. Jag hoppas fler vågar göra detsamma. Det kanske skulle kunna innebära att en eller annan ung flicka slipper aneroxia-träsket.

Vad säger man om detta nedan? Hans förstärkningsord på index-sidan bara blir fler och fler. Men varför ska man hamna på hans sida om man söker på optik? Blommor? Icq? Djur? Dalarna? Det är för mig obegripligt? Men å andra sidan; det är det mesta när det gäller nätgruppen FRIS och dess medlemmar.

<title>Advokatbyrå reklambyrå för skilsmässa med vårdnadstvist.</title>
<meta name="Description" content="En aggressiv kvinnogrupp som arbetar mot kvinnomisshandel har länge försökt att stoppa denna berättelse med olika metoder.">
<meta name="keywords" content="misshandel, vårdnadsutredning, mödravård, journalisthögskola, umgängessabotage, vårdnadslag, reklambyrå, barnmisshandel, demokrati, könsdiskriminering, yttrandefrihet, journalist, mobbing, feminism, reklam, abort, preventivmedel, kvinnomisshandel, sjukhus, copyright, webdesign, bilder">
<meta name="Author" content="Nodaddy and friends">

ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk post nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis konst shared custody justice foto tidning gitarr frihet male to tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis ansvarig handbok affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/9-97
"Jag har varit med på obduktioner och sett hur rökarnas lungor ser ut? Men kan inte sluta!" Röka bör man, annars dör man. Eller var det tvärtom?
Läs mer: =>

4/9-98
"Tänk så här istället! Jag finns! Jag duger! Jag är unik! Jag är bäst på det jag kan! Ingen kan ersätta just mig!" Just det!
Läs mer: =>

4/9-99
" I gårdagens tidningar stod det om kvinnan i Malmö som mördades av sin ex-make. I flera år hade han hotat och misshandlat henne, hon levde i skräck och hon hade gjort ett flertal anmälningar men polisen hade tydligen inte agerat. Hon fick inte ens ett överfallslarm." Känns det igen?
Läs mer: =>

4/9-00
"Vart tar tiden vägen?" Ja? Vart?
Läs mer: =>

4/9-01
"Att vara missunnsam tolkar jag som att man inte unnar andra det man själv vill ha/uppleva/få; dvs det man är avundsjuk på. Men att vara avundsjuk behöver inte vara negativt, så länge man inte missunnar andra det man själv vill ha/uppleva/få." Tolkningsfråga!
Läs mer: =>

Det finns ingen kvinnlig själ.
Hjärnan är inget könsorgan.
Man kunde lika gärna tala
om en kvinnlig lever.
Charlotte Perkins Gilman

3/9-02

Jaha? Var det inte mer? Jag ska maila in en gång i veckan, samt erhålla en kallelse för personligt besök någon gång i framtiden.

Biodags!
Lite varmt att sitta i salongen
Men väl värt besväret.
Grabben i graven bredvid.
Rekommenderas varmt!

Kors i taket!
Återigen ligger en höna och ruvar.
Nu på hela sex stycken ägg.
Vi får se vad det blir av det hela.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/9-97
"En fullmatad, grå fet fästing som någon av hundarna släppt i min säng under natten. Visst är de söta! Liknar mest en oval vindruva med sparkande ben i ena ändan." Söta? :)
Läs mer: =>

3/9-98
"Däremot när jag är hemma eller det kommer någon på besök, då kan Nalle ta en kudde och uppmana Smulan eller mig/besökaren till dragkamp så fjädrarna ryker ;)." Lilla gubben. Det var då det...
Läs mer: =>

3/9-99
"Ta Expressen som fick sina 5 minuter av *fame* runt om på webben häromdagen då artikeln publicerades om att de hade kontaktat Hotmail och rapporterat om buggen i mailsystemet. Men frågan är - hur lång tid hade Expressen vetat om detta innan de valde att publicera en snyftstory med en kändis med en egen hotmailadress? En vecka? Fredagen veckan innan? Hur många brevlådor hade de själva kikat in i under jakten på ett säljande namn i artikeln? Hur många hade kunnat sluppit besök om Microsoft alertats tidigare? Ja - jag håller med om att Expressen inte har ett ansvar gentemot Microsoft och dess undermåliga produkter/system. Men rent moraliskt mot alla deras läsare? Många av dem har säkerligen Hotmail! Rent hypotetiskt! Om en journalist på vilken tidning som helst skulle råka få namnet på Palmes mördare skulle han/hon kontakta polisen direkt? Elller avakta och försöka få till ett scoop?" Hårda ord. Men sanna...
Läs mer: =>

3/9-00
"Jag har länge funderat på varför de satt upp så många extra "Varning för älg" på en viss kort sträcka på vägen mot I1 (militärområdet). Igår fick jag svaret. En älg hade där blivit påkörd och fått bägge bakbenen avkapade. Den hittades efter ett dygn först, den hade släpat hela sin tunga kropp med hjälp av enbart frambenen en lång, lång sträcka. Tänk vad den måste ha lidit? Att tänka på det smärtar i hela kroppen. Det är sådana här saker som gör att jag är ateist. Hur kan en älg synda? Vad kan en älg ha gjort för att få lida så här? Om det finns en Gud - hur kan hon/han/den/det tillåta allt lidande i världen? Djur och barn som är oskyldiga, oförmögna att bryta mot 10 Guds Budord - varför ska de behöva lida? Nej, Gud i alla sina skepnader runt om i världen är enbart de styrandes medel att hålla sitt folk i styr och har så varit i alla tider. Inget annat. För mig räcker det så bra med sunt förnuft, empati, förståelse och tron på det mänskligheten som rättesnöre här i livet." Så sant...
Läs mer: =>

3/9-01
"Har du en brandvarnare hemma? Jag menar inte en som ligger ouppmonterad i städskåpet, utan en som sitter på sin plats i taket samt med ett fungerande batteri. Det spelar ingen roll om du bor i villa eller i lägenhet - en sådan billig livförsäkring är en självklarhet. Jag tänker på den stackars familj som miste sina barn nu i helgen. De hade en brandvarnare, men den låg ouppmonterad på köksbänken, till ingen nytta. En brandvarnare är ingen brandförsäkring. Men en brandvarnare varnar dig och dina kära om det börjar brinna, så att ni iaf hinner rädda era liv. Livet är bra mycket mer värt än materiella saker. Eller hur?" Har du rent samvete? Har du en brandvarnare?
Läs mer: =>

Det gäller att ha mod att vara den man är,
och inte tappa modet för att man är den man är.

2/9-02

Konstiga drömmar.
Rent av surrealistiska.
Lite ovant för en jordnära person som mig.
Men det påstås att under drömmens gång så bearbetas verkligheten. Den kan stundtals kanske te sig så? Jag är en kontrollfreak, men allt kan man inte kontrollera. Jag vill gärna ha ordning och reda, städdag på fredag. Fast det sistnämda :) är det numera lite si och så med. Städmani har jag inte längre. Det har jag blivit avvand ifrån. Det är lite svårt att kombinera med att ha varit gift med en "sopgubbe" i femton år.

I dag ska jag till AF, för första gången. Det ska bli intressant. Eller inte? Nu är jag officiellt arbetslös. Jag vet ju inte vad jag vill bli när jag blir stor. Redigerare är något som jag börjar tycka verkar vara intressant. Det är lite som att göra hemsidor, men på papper – papperssidor. Men – som alltid – vill arbetsgivarna att man ska ha erfarenhet. Men hur ska man få erfarenhet om man inte får ett jobb? Hur ska man få ett jobb om man inte har erfarenhet? Ett dilemma. Webinformatör eller infomaster är ett annat alternativ som ligger nära till hands. Men hur är marknaden beskaffad numera?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/9-97
"Nåja, igår behövde jag käpp idag gick det bra utan men med lite ankliknande gång :))). Hade ju Borrelia i flera år innan den behandlades och då fick jag en hel del skumma bestående men bl.a då tidvis långvariga ryggskott eller som idag och i går ont i en specifik kroppsdel, just nu vänsterben." Allt går igen.
Läs mer: =>

2/9-98
"Mindre *wow* var det när jag läste om att (som jag nämnt tidigare) självmordsförsöken ökar bland ungdomarna, färsk statistik visar att var TIONDE tonårstjej gör ett självmordsförsök, mer eller mindre allvarligt, men dock försök. Samtidigt som resurserna minskar hos psykvården, skolkuratorer och andra instanser som borde finnas som skyddsnät för att fånga upp dem. Siffran för killar låg på var tredje, är det månne så att fortfarande *lär* sig (uppfostras) tjejer att vända allt inåt (introvert) istället för att kanalisera sorg, smärta, vrede och ångest utåt som oftast killar gör, får lära sig." Läget har nog inte förändrats.
Läs mer: =>

2/9-99
"Själv får jag inte så mycket så jag direkt kroknar..." Spam var på tapeten. Nu är det bra mycket värre. Nu kroknar jag dagligdags :).
Läs mer: =>

2/9-00
"Det handlar inte om mammans eller pappans rätt i detta fall. Det borde överhuvudtaget inte handla om föräldrarnas rätt ens i vårdnadstvister utan fokus måste ligga i vad som är bäst för barnet. Det är inte alltid med automatik växelvis boende och/eller gemensam vårdnad - notera att jag inte lägger någon betydelse på vårdnadshavarens kön. Det borde flera göra." Kimberley på tapeten. Minns ni nämdemannens motivering? Om inte, gå gärna tillbax och läs.
Läs mer: =>

2/9-01
"Jag läste i en tidning, kanske var det Computer Sweden, att kvinnor surfar mer och mer; men inte i Sverige. Det är ganska underligt tycker jag att kvinnornas Internetanvändning minskar i Sverige, vi som ligger så långt i framkant." Ja, underligt. Jag hade några förklaringmodeller i texten.
Läs mer: =>

They gave me a medal for killing a man,
and a discharge for loving one.
Sergeant L. Matlovich

1/9-02

Jag har under flera år följt flera människors liv och leverne – via webben och deras dagböcker. Det är givetvis ingen heltäckande bild jag fått. Likväl som att mina läsare inte riktigt vet vem den däringa "atiger" är, egentligen. Men tillräckligt för att hålla intresset vid liv att läsa deras (och kanske mina) skrivna texter. Jag blir stundtals så glad när jag märker att en del utvecklas enormt. En signifikant skillnad mellan då och nu. I vissa fall väldigt mycket. Inte sagt att alla andra är ointressanta :). Men missförstå mig rätt. Det är förunderligt hur glad i hjärtat man kan bli. Inför människor man aldrig ens mött. Än mer för dem man har mött. Detta är den positiva sidan av webben. Vem hade kunnat tro detta när den stora "dagboksvågen" drog igång 1997/98? Inte jag. Jag är glad att få varit med om detta.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/9-97
"Kan det vara det stora farliga och oundvikliga K. som börjat drabba mig ;-)))." Nej, det var det inte :). Det kom först nu, fem år efter.
Läs mer: =>

1/9-98
"Fast jag är ju flygrädd numera, kommer ihåg sista gången jag och P-O skulle utomlands. Jag oroade mig för ditresan men ack hela tiden där nere gick jag och oroade mig för hemresan. Det var en olycklig färd över Atlanten strax innan som väckte min flygrädsla, planet uppförde sig som om det skulle störta, flygvärdinnorna satt även de fastspända bakom oss gröna i ansiktet och det var ju inte direkt uppmuntrande. Jag var fullt övertygad om att vi skulle störta, helt klart! Jag var nog inte ensam om den saken. Nästan hela vägen över atlanten lyste skylten som anmodade oss att ha bältena på, planet togs ur trafik i London, antagligen stabilisatorerna eller något dylikt har jag räknat ut i efterhand." Flygrädslan har jag kvar. Men – ta i trä – jag har faktiskt flygit ett par gånger å jobbets vägnar sedan detta skrevs.
Läs mer: =>

1/9-99
"Långlunch med Katinka igår - 2.5 timme :)! Trevligt - tänk vad tiden går fort när man har trevligt sällskap. Du glömmer väl inte linjalen Katinka *ler*?" Linjalen?
Läs mer: =>

1/9-00
"Kimberlys pappas släktingar bl.a hans egen mor vädjar att länsrätten ska låta Kimberly få stanna i Sverige. Hur mycket mer behövs för att övertyga någon om att man är olämplig som vårdnadshavare? Ändå lät rätten besluta att Kimberly ska utvisas. Haag-konventionen i alla ära men någon måtta får det vara på det politiska spelet? Det gäller ett barn! Ett barns liv och hälsa står på spel. Vem frågar vad Kimberly vill? Nämdemännen var oxå djupt oeniga i sitt beslut. Domaren fällde det avgörande beslutet och frågan kan ställas - var det rätt domare som överhuvudtaget handlade fallet?" Det har blivit tyst nu om detta. Det jag vet är att det inte alls blev som utlovades från "segrarens" håll. Inte helt oväntat kanske. Löften är inte alltid värda något.
Läs mer: =>

1/9-01
"Det känns som att öppna en ny, oläst bok. Inget slår de sinnesförnimmelser som kan upplevas då, lukten från trycksvärtan, det lilla motståndet som känns i bokryggen och nyfikenheten om huruvida boken kommer att vara bra eller inte." Mmmmm....
Läs mer: =>

Tappa inte sugen.
Världen är full av *tappade sugar*.

<---- Till mitten månaden.

Till arkivets början

www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,