Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Annica Tiger

Till arkivets början

<---- Till mitten av månaden.

10/2-03

Jag slog hela världen med häpnad i går.
Nå, en lätt överdrift kanske. Men jag gjorde B. förvånad (det är i sig en bedrift) och visade några av mina talanger när det gäller matlagning. Jag fick ett ryck och tillagade egenhändigt kokad fläsklägg och hemkört rotmos. Gottgottigottgott. Svensk husmanskost är gott. Tråkigt om kunskapen om att tillaga den skulle försvinna. Vem lagar hemlagad ärtsoppa numera? Hemkörda bruna bönor? Riktig gammeldags köttfärslimpa? Hemmatrillade köttbullar enligt mammas recept? Kåldolmar? Tiden räcker inte till. Orken eller lusten infinner sig mer sällan. Numera köper även jag färdigstekta pannkakor :).

Osökt kommer jag in på detta. Sjuuuuuuuuuuuuuuukt! Men inte förvånande. Det finns folk till allt. Hustrun höll på att laga mat. Hon ville att lasagnen skulle stå inne lite längre. Det ville inte han. Mannen blev rasande och slängde ner sin hustru på köksgolvet. Sedan tog han den mer än 200 grader heta lasagnen och hällde den över hennes nacke och rygg och återgick sedan till sin dator. Kvinnan fick ta sig till sjukhuset bäst hon ville.

Till något roligare.
Det är kanske många kvinnor som upplever att de har en flodhäst i sovrummet :))). Vad vet jag. Men här har de en i vardagsrummet. Sött! Rart! Sådana där små artiklar får i alla mig att dra på smilbanden och känna något varmt inne i bröstet.

Jag läste om Robinsson-festen på Spy Bar.
Jag hade det nog mysigare i soffan.
Leif utfryst på festen i natt.
Varför kunde ingen ge honom en värmande kofta?
Deltagare tappade humöret.
BTW – jag hoppas han hittade humöret.
Det kan inte vara roligt att tappa sitt humör,
exempelvis i golvet – det kan ju göra ont.

Behärska din vrede och du fattar kloka beslut.
Abi Taleb

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10/2-98
"När jag var yngre (ok, ung då) var jag mer analyserande, grubblande och funderade över allt, stort som smått. Utbildade mig till mentalsköterska och gick även i terapi ett tag, slukade Freud :) och läste mycket dikter, Nelly Sachs, Ferlin m.fl. Men nu har jag blivit mer *jordnära*, det som sker det sker typ. Orkar inte eller har inte ens lust att analysera allt in i minsta detalj. Oxå mår jag mycket bättre nu! Vem sa att livet var slut när man passerade 40? Tvärtom! Nästan så jag tror att det stora farliga K:et inte heller är så farligt, min mor gick in tidigt i K:et så det är väl snart dags :)." Det där farliga, hemska, oroväckande, omtalade stora K:et har hitintills passerat oförmärkt förbi.
Läs mer: =>

10/2-99
"Mindre roligt var däremot att jag igår upptäcke att bensintanken på Volvon läcker. Hur kul är det på en skala från 0 till 10, minus 9 skulle jag vilja påstå. Har känt att det luktat bensin om bilen, men gamla bilar ska lukta och jag har inte kollat närmare. Men igår morse så jag en pöl under bilen och hukade mig ned och kikade under för att se vart det kom ifrån samt stack fingret i pölen, luktade på fingret och konstaterade att tanken läcker. Även igår eftermiddag såg jag ränder efter rinnande bensin på tankens utsida så det var inget engångsfenomen. Jag vill inte bli kremerad - har till och med skrivit in det i lilla "Vita arkivet" :), vore ju skrattretande om jag blev det i alla fall och i levande tillstånd." Ordet åkarbrasa hade kunnat få en ny innebörd? :)
Läs mer: =>

10/2-00
"Ids inte skriva något långrandigt/djupsinnigt idag. Ha en bra dag :). Må gott! Var dig själv. Ta hand om dig, för oftast lär ingen annan göra det åt dig."
Läs mer: =>

10/2-01
"Bilen servad. Vart kan man lämna in sig själv på service? Vilket underbart väder det var igår! Fåglarna kvittrade ikapp, liksom utmanande varandra, men än är det inte vår. Men det var en försmak som hette duga :). Ha en underbar lördag. Krama om den du möter! Var inte snål med dina leenden! Gödsla med vänliga ord! Ja, inte bara idag, utan alla dagar."
Läs mer: =>

10/2-02
"Ha en trevlig helg. Take care!"
Läs mer: =>


9/2-03

Sicken söt skärmsläckare ;).
Tänk om livet i stort var så puttenuttigt?
Det kanske skulle bli tråkigt i längden?
Jo, det skulle det nog bli.

Att man är paranoid innebär ju inte att man inte är förföljd.
Woody Allen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
9/2-98
"Missade min lillebrors födelsedag ;) nu i helgen, men han är van. Missade hans bröllop i somras :->, det var _nästan_ värre lixom. Knappt jag har varit på mina egna :)))). Jo, ett kommer jag alltid att minnas. I kyrkan, med en trevlig kvinnlig präst, totalt talförbud pga stämbandsinflammation (nickade JA och försökte säga detsamma med visst besvär) samt klädd i jeans. Till och med min härdade mor hade något jagat i blicken då minns jag. Nu sist var det i kommunhuset i Tibble, Kungsängen. Fan börjar bli gammal ;-)..."
Läs mer: =>

9/2-99
"Må alla fästingar frysa ihjäl - någon annan mening ser jag inte med denna långvariga kyla som går in genom ben och märg. Bara en eskimå kan trivas i detta väder."
Läs mer: =>

9/2-00
"Sverigedemokraterna är likt sjuka ruttnande amöbor. De har ingen vett. Ingen sans. De utnyttjar det faktum att förövarna av den nyligen inträffade gruppvåldtäkten i Rissne var från andra nationaliteter. De är inte dömda än. Det finns ingen anledning att hänga ut dem som nu görs med namn, personnummer och telefonnummer på diverse hemsidor eller affischer ute på stan. Det som utspelades kan faktiskt lika gärna ha begåtts av ariska infödda svenska killar, för att hänga med i rasisternas egna ordvändningar. Erkänner de inte det är det bara att beklaga. Ingen är bättre än någon annan och ingen är sämre heller. Visst är det tragiskt det som hände, framförallt för tjejen som har en tuff tid framför sig att hitta tillbaks till sitt människovärde och att försöka läka de sår som hennes själ måste ha fått av detta hemska övergrepp." Jag har inte fattat somt och somligas förkärlek för att hänga ut folk på nätet. Ponera att de som hängts ut med namn, bild, adress och telefonnummer blir skadade/dödade av någon sjuk individ som läst uthänget. Är den som hängt ut personerna medskyldig då? Ponera att de är oskyldiga. vilket faktiskt är det synsätt vi tillämpar i Sverige tills någon har dömts.
Läs mer: =>

9/2-01
"Jag har bestämt mig för vad min B-uppsats i Svenska ska handla om, den svenska mansrörelsen. Jag ska även göra ett specialarbete, ämnet till det tror jag ska bli en sak som förenar nytta med nöje. Jag tänker skriva ett arbete om "Att skriva för webben", blir det bra lägger jag upp det som eget avsnitt på HTML-guiden. Än så länge funkar det okey att läsa på distans. Jag har avverkat forn- och medeltiden. De inlämningsuppgifter jag gjort har renderat rena rama superlativerna :), vilket emottages tacksamt. Men det är alltid mycket lättare att prestera något bra om man tycker det man gör är roligt. Jag tycker om att läsa. Jag tycker om att skriva." Något "Att skriva för webben" blev det aldrig. Däremot ett 32-sidigt specialarbete om mansrörelser, vilket fick MVG i betyg. Inga ut- och in dito utan de extrema mansgrupperingar som ploppar upp numera på nätet.
Läs mer: =>

9/2-02
"På kurs med Kurt! Hela helgen."
Läs mer: =>


8/2-03

Nej, jag ids inte gå på mingelfesten med Robinssondeltagarna. Ja, jag vet att jag är urbota tråkig. Det är lilla jag i ett nötskal. Jag bäddar mig ett mysigt bo i soffan och ser finalen där istället. Jag har överlåtit min plats på gästlistan till Lotta. Vad skulle jag där och göra? Jag som inte ens gillar att mingla. Eller så är det mingel som inte gillar mig :). Vem vet? Vem vill veta? Vad är det för vits med att veta? Vet inte?

Sedelärande historia!
Saxad från en mailinglista.
Internet kanske inte alltid är räddningen?

En arbetslös söker jobb som städare på Microsoft. Personalchefen kallar honom till intervju och ber honom genomföra en test (rengöra golvet). Testet utfaller till belåtenhet och personalchefen meddelar honom följande.
– Ni får jobbet. Var god lämna er emailadress så ska jag skicka nödvändiga formulär för underskrift.

Mannen svarar att han varken äger någon dator eller någon emailadress. Personalchefen säger att utan emailadress existerar mannen inte virtuellt och kan därför ej få jobbet.

Mannen lämnar förtvivlat byggnaden. Han har endast 10 dollar i fickan. Han går in på närmaste super market och köper 10 kilo tomater. Han går sedan från dörr till dörr och säljer tomaterna och på så sätt fördubblar han sitt kapital. Han gör samma sak tre gånger och till sist har han 160 dollar. Han inser att han hittat ett sätt att förtjäna sitt uppehälle och börjar nu tidigt om morgonen och kommer hem först sent på kvällen.

Varje dag fyrdubblar han sitt kapital. Snart köper han sig en liten bil, senare en lastbil och till sist har han en hel fordonspark, nödvändig för att kunna genomföra alla leveranser. Inom 5 år äger han en av de största livsmedelskedjorna i USA.

Han börjar fundera på sin framtid och tar kontakt med en försäkringsmäklare för att diskutera hur han och övriga familjen ska få ekonomisk trygghet. Efter att ha fått råd är mäklaren och mannen överens och mäklaren frågar nu efter mannens emailadress så han kan skicka nödvändiga formulär för underskrift. Mannen svarar att han varken äger någon dator eller har någon emailadress.

Mäklaren säger:
– Konstigt. Ni har byggt upp ett helt imperium och har ingen emailadress. Tänk vad ni kunde åstadkommit om ni hade haft en dator!

Mannen svarar:
– Ja, då hade jag varit städare hos Microsoft.

Bättre att dö stående än att leva på knä.
Dolores Ibarurri

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
8/2-98
"Moder natur är synnerligen nyckfull. Häromdagen snö och kyla! Nu regn och tö!"
Läs mer: =>

8/2-99
"Var tvungen att klippa Smulans klor och _det_ var inget roligt, tro mina ord. Enda sättet att kunna göra det är att ta med henne in i duschkabinen och sätta sig bredvid samt stänga till. Det är säkert mycket opsykologiskt att stänga in henne så, men det är det enda stället det funkar på, hon försöker ju hela tiden att slingra sig ur mitt grepp. Första klorna är en plåga för oss bägge, men sedan ger hon upp och det går att genomföra klippningen med protester givetvis, gnäll och skrik som en stucken gris emellanåt. Men samtidigt sitter vi så nära varandra att protesterna varvas med blöta pussar :), håller jag inte munnen stängd blir det riktiga *slätar* dvs långt ned i halsen. Vilken annan hund som helst skulle nog skarpt säga ifrån och kanske hellre markera med ett bett i näsan :-), men inte Smulan, min lilla *pussgurka*. Var hon inte så rädd för veterinären skulle jag kosta på att gå dit var 4:e vecka istället, men i hennes fall är det inget alternativ. Nalle han bara tycker det är skönt när jag klipper klorna däremot tycker han att det killar så in i bomben när jag försöker klippa bort lite hår runt om tassarna." Pussgurkan!
Läs mer: =>

8/2-00
"Hmmmm....datorn pajade i söndagskväll. Pajade och pajade, rent hårdvarumässigt är den i prima form. Men någon/något gjorde lite justeringar på den, hela windowsmappen hade helt outgrundligt flyttats och blivit en undermapp till c:\temp. Vilket i längden inte var så lyckat :). Jag ska nog skaffa mig en proxy/brandvägg. Paranoid? Det låter kanske så. Men det finns ingen annan förklaring. Jag hade inte ens haft utforskaren uppe under de två timmar jag låg uppkopplad." Jag fattar inte än vad som hände. Men det tog mig en natt att återställa det hela. Numera har jag brandvägg på min dator och hoppas att något sådant aldrig mer inträffar.
Läs mer: =>

8/2-01
"Idag ska Volvon få en ny katalysator. Det _blir_ dyrt. Men, så är det att bo på landet. Bil är bara ett måste. Det är inte gratis att äga och underhålla en bil, förresten två bilar. Min ska in på 3000-milaservice imorgon." Bil är ett måste på landet. Men det kostar.
Läs mer: =>

8/2-02
"Fram för mer respekt för alla människor. Smala. Beniga. Magra. Tjocka. Feta. Mulliga. Vackra. Fula. Alldagliga. Bruna. Svarta. Gula. Beiga. Vita. Rakt hår. Krulligt hår. Flintis. Enögda. Enbenta. Tvåbenta. Tvåögda. Enarmade. Tvåarmade. Brunögda. Blåögda. Rödögda. Grönögda. Med mustasch. Utan mustasch. Svarthåriga. Brunhåriga. Rödhåriga. Blonda. Albinos. Utvecklingsstörda. Handikappade. Lytta. Lama. Senil dementa. Teflonpannor (som mig ;/). Psykiskt sjuka. Friska. Män. Kvinnor. Barn. Ungdomar. You name it! Vi får alla plats här på jorden och vi är alla lika mycket värda. Love, peace and understanding." Jag undrar än över rubriksättningen, "chockbilder".
Läs mer: =>


7/2-03

Ha en underbar dag!

Förr skulle man vara solidarisk,
nu ska man vara solid och arisk.
Ronny Eriksson

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
7/2-98
"Jag är nog inte lätt att leva med, har mycket bestämda åsikter om ALLT. Vet vad jag vill, nåja för det mesta och har skinn på näsan när det gäller. Näbbgädda var det någon som sa en gång, har även blivit kallad rödstrumpa, satkärring, bitch, kvinnosakskvinna och you name it. Konstigt? :=> En man kallas bestämd, vet vad han vill och har ledaregenskaper osv, aldrig att jag hört sådana benämningar på en man. Fast å andra sidan har väl aldrig någon ens drömt om att säga att en man ska stå fastkedjad vid spisen men motsvarande epitet finns ju om kvinnor." Hellre en bitch än en mes.
Läs mer: =>

7/2-99
"Läste debatt-inlägget i Aftonbladet igår. Det handlade om Skattebetalarnas förening, en *gnällförening* som påstår sig representera oss skattebetalare men mer är en lakej åt moderaterna.
Saxat ur ingressen på artikeln:
<snip>
De 18 styrelseledamöternas samlade inkomster är c.a 40 miljoner och deras förmögenheter över 500 miljoner. Trots det når deras totala inkomst- och förmögenhetsskatt inte upp till mer än 36 procent.
</snip>
Jag betalar alltså mer i skatt procentuellt än vad gnällspikarna gör. Är _inte_ det underligt så säg. Men jag klagar inte, betalar gärna min skatt. Men visst vore det roligare om alla gjorde det och dessutom skulle det totala skattetrycket kunna sänkas för alla om så skedde."
Deras reklambrev hamnar alltid i papperskorgen härhemma, oöppnade. Ja, både B. och jag får dem.
Läs mer: =>

7/2-00
"ajaja *flinar* - undrar vilka porrsajter han hade surfat på :). Det är svagt av Aftonbladet att inte informera att detta med 99,9% säkerhet _inte_ inträffar om du surfar på vanliga sajter som Torget, Tjejringen, mina sidor :))), Aftonbladet och eller andra vanliga *normala* sajter. Nu skräms ju folk upp i onödan. Tvärtom borde de med STORA BOKSTÄVER varna för alla dessa skumma porrsajter vars enda syfte är att lura stålar av godtrogna kåta gubbar. Ett företag i Malmö har ofta varit i blåsväder (de har ett program kallat DarkSide) för att göra så här. Trom Brom Srom heter företaget - underligt namn - underliga affärsmetoder. Jag var ju bara tvungen att sända ett mail till journalisten och påpeka detta." Vad jag minns fick jag aldrig något svar.
Läs mer: =>

7/2-01
"Nu ska borgarna privatisera socialtjänsten i Stockholm. Varför? Ingen aning, deras resonemang köper jag inte, att det ska gynna medborgarna. När ska de lära sig att privatisering inte är synonymt med bättre, allt och allting? Ta detta med stängningen av alla psykiatriska storsjukhus. Det hade visserligen inte med privatiseringen att göra, direkt. Men det har indirekt nu orsakat att många, många människor som mår dåligt har hamnat i händerna på, i vissa fall, rena rama profitörer." Jag funderade över den skrämmande vanvård som förekommer inom bl.a den psykiatriska sektorn.
Läs mer: =>

7/2-02
"Jag satt i styrelsen ett tag. Ett kort tag. Det var Niklas M. från InternetWorld som värvade in mig där. Han visste att jag var intresserad av abuse (ja, inte att utföra utan att förhindra). Men jag hoppade snart av. Jag tyckte inte om det jag såg eller rättare sagt _inte_ hörde, dvs jag fick inte svar på mina frågor. Mer tänker jag inte utveckla det hela. Jag när en förhoppning att det hela ska reda ut sig. Jag tror på idén med en Internetombudsman, men jag skulle nog gärna vilja se att den stod under ansvar av något statligt organ; som i sig då kan bidra med resurser och kunskap." Det är inte mycket kvar av Internetombudsmannen. Platt fall? Mina vibbar vägledde mig rätt den gången i alla fall.
Läs mer: =>


6/2-03

Överdos på nätet.
Jag blev beklämd när jag läste artikeln.
Påhejad av andra nätsurfare i ett chattrum tog den unga killen piller efter piller, tills hans kropp inte längre klarade av det. Han hade webbkameran igång, så att de som ville kunde följa det hela. Här kan du läsa utdrag ur chatten. Så tragiskt. Så onödigt. Jag tror inte ens att killen var *suicidal* utan föll för det allmänna trycket. Detta är en av nätets avigsidor. Jag hoppas att de som hejade på honom mår djävligt dåligt. Hur hans mor mår kan jag bara ana. Sens moral. Som förälder kanske det är ett måste att hålla mer koll på vad barnen gör framför datorn. Integritet! Javisst! Men någon måtta får det väl vara?

Tv-stjärna åtalad för mordhot. Jaha? När blev den där lilla kufen Tv-stjärna? Bara för att man medverkat i några usla reklamfilmer och någon gång setts virra runt i rutan så är man väl inte stjärna? Kom igen på banan. Ibland blir jag så less på pressens braskande rubriker. Nu kommer folk att spekulera. Fel personer kommer med all sannolikhet pekas ut genom skvaller folk emellan.

densomleverfar.se
Premiären av Ronny Erikssons nya show var väl värt priset.
Jag är glad att jag fick tummen ur arslet och kom iväg.

Det kunde vara värre.
Din fiende skulle kunna avslöja sig som din vän.
Stanislav Jerzy Lec

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6/2-98
"Fast det är bättre nu för tiden än förr då jag hade sinuiter ungefär 7-8 gånger om året. Är opererad inne i näsan, tyvärr tog de ej utsidan :))) rent kosmetiskt. Vore inte dumt, har en liten uppnäsa som jag som ung led väldigt av. Fast nu spelar den nog ingen roll skulle jag tro i den allmänna förödelsen :)." Uppnäsan hade jag väldiga komplex för när jag var ung. Nu bryr jag mig inte.
Läs mer: =>

6/2-99
"Upplevde något liknande när jag hade Borrelia i flera år innan det upptäcktes. Men det berodde inte på intressekonflikter utan mer på läkarnas oförmåga att kunna se samband. Ledvärk, yrsel, problem med hjärtat, återkommande akuta ryggskott, ont i fotsulor så jag knappt kunde gå vissa perioder, trötthet, huvudvärk och illamående. En och annan trodde nog att även jag led av psykosomatiska problem alternativt var hypokondriker - dock inte rakt framkastat i ansiktet som i exemplet ovan :), först när en läkare fick för sig att kolla upp varför mina bröst hade blåa *likfläckar* kunde rätt diagnos ställas." Funderingar kring försäkringsbolagens hantering av bl.a whiplash-skadade.
Läs mer: =>

6/2-00
"Ha en underbar söndag :)." Nej, torsdag!
Läs mer: =>

6/2-01
"Jakt jorden runt på pojkar som e-hotat Bush Två brittiska pojkar epostade ett dödshot till USA:s president GeorgeW Bush. Brevet sände de från en skoldator. Hotet utlöste en terroristjakt jorden runt tills pojkarna hittades på sin skola.(TT) Jodu - då finns det resurser...." Jag berättade även om mitt nya larm härhemma. Saftblandare i taket :).
Läs mer: =>

6/2-02
"Fåglarna kvittrar i tron att våren närmare sig. Så fel de kan ha. Men så lyckliga de säkert är i sin okunskap om detta. Jag vill leva mer i nuet, likt djuren. Men vi människor har ett stort handikapp. Vi kan tänka :), förhoppningsvis. Vi kan dra slutsatser. Vi förstår sammanhang. Det hämmar, stundtals. Men en sak är säker. Visst går vi mot ljusare tider. Mörkret tar mindre och mindre plats. Solfilmen har börjat visas på TV. Bara det.....*ler*. Ha en underbar dag! Förvalta den väl. Den repriseras inte."
Läs mer: =>


5/2-03

Grattis lillbrorsan.
En dag försent, men bättre sent än aldrig.

Vem beställde detta snöoväder? Går det att reklamera och lämna tillbaka snön? Skitgubben (han som tömmer septittanken) hade vissa problem att ta sig fram uppför backen med sin tunga bil. Men han kom upp. Tack och lov för det. När man bor i lägenhet så är skit skitsamma. Där gör man ifrån sig på toa och spolar, sedan kan man skita i det hela. Men inte om man bor på landet och har eget vatten och avlopp. Då är inte skit skitsamma. Vi hade glömt att glänta på locket till septittanken. Nu var det skitfullt. Skit! Skit! Skit! Skitsnack? Kanske det!

På tal om skit. Jag håller på att få krupp på XXXX.sundkvist@telia.com som sänder virusmail á la masse och det verkar aldrig ta slut. Vem är denna person? Vet du? Hör av dig. Hon eller han måtte ha mig i sin adressbok eller surfa på mina sidor så att viruset hämtar min mailadress på så vis. Detta har jag skrivit om förut. Detta har pågått jag vet inte hur länge. Snälla. Sluta. Telia abuse verkar skita i det hela. Jag har notifierat dem x antal gånger. Men inget händer.

Vilket tema jag har idag :).
Att skita i det blå skåpet!
Ett förunderligt uttryck.
Jetzt haben Sie in die blaue Schuppe geschiesst.
Jag hörde något om att det kommer ifrån den anglo-saxiska viktorianismen. Att skita ansågs som oviktorianskt. Inte otroligt. De klädde ju på stolsben för att de såg oanständiga ut. Tyskarna förbjöd vanligt folk att ha avträden. Att folk dog som flugor på grund av förstoppning var en annan femma. Någon kom på idén att lansera ett blått skåp, som såg ut som en garderob, men dolde ett avträde. Det låter ofattbart, men intet förvånar mig längre. Vet någon en annan tolkning så delge den till mig.

Det är bättre att vara en missnöjd människa än ett nöjt svin.
John Stewart Mill

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
5/2-98
"<snip>
Saxat ur Aftonbladet!
Snacka om trofast!
I tolv år har hunden Canelo väntat på att husse ska lämna sjukhuset. Varje gång någon kommer ut därifrån tittar han hoppfullt upp. Men förgäves. Husse dog nämligen 1986. Visst är hunden människans bästa vän, ända in i döden. Särskilt Canelo. Han ligger vid ingången till Puerta del Mar-sjukhuset i spanska Cadiz. Canelo kom springande efter ambulansen där husse låg i och ville absolut följa med in på akuten. Det fick han inte. Samma natt, för tolv år sedan, dog husse i hjärtinfarkt. Sedan dess väntar den kanelfärgade blandrashunden troget vid sjukhusentrén.
</snip>
Mat får han av bland annat en dam som ger honom mat varje dag, men hunden vägrar att "flytta" från sjukhuset. Det ni! Vänner kommer och går, men hundar består *smile*. Föredrar en äkta, *dreglig* men ärlig hundpuss från en ivrig nos än tusen falska *kindpussar* från människor som inte är ärliga. En hund kan inte fejka! Antingen gillar den dig eller inte."
Bättre en hund i handen än tio s.k vänner i skogen.
Läs mer: =>

5/2-99
"Jag tycker att det börjar bli för mycket exponering av det negativa med Internet. Berättade ju om samtalet förut från serien framtid.se som verkligen ville göra en smaskig story om trakasserier av kvinnor på nätet. De ville ha hjälp att ragga fram någon som kunde snyftande, anonymt berätta hur hon blivit utsatt för sex-trakasserier på jobbet!!!!!. Hur ofta förekommer det att arbetskamrater skickar mail till varandra med innehåll som kan betecknas som sex-trakasserier? Hoppas hon fattade vad jag sa och övergav den idén. Nu ska programmet spelas in snart och hoppas det blir bra :). Eller rättare sagt jag vet att det blir bra då Susanne ska vara med. Nu igår blev jag uppringd av en kille från Sveriges Radio som ville göra ett program om trakasserier av kvinnor på nätet. Men efter ett långt samtal övergav han den idén. Visst förekommer det abuse, men vad nyttjar det att skrämma upp folk. Försökte dra paralleller med verkliga livet, i en storstad kan man riskera att bli nedslagen på öppen gata av en okänd. Risken finns men den är ju inte så stor att alla undviker att vistas utomhus. Tvärtom är man lite orolig kan man skydda sig genom att bara gå på upplysta gator och inte gå ute natteteid ensam. Ungefär så funkar det på Internet, en som bara surfar runt för nöjes skull på Passagen och andra trevliga sidor kanske inte riskerar att bli utsatt för abuse. Men går man in på en okänd konferans/chat eller gör inlägg i en pedofil-grupp på News ökar risken men är ändå liten om man själv inte sticker ut hakan. Men visst kan man ha otur både på gatan och på nätet och helt oskyldigt bli *nedslagen* och utsatt för abuse. Men någon kanske förstår min långsökta parallell?" I dag har jag nog lite andra funderingar när det gäller detta.
Läs mer: =>

5/2-00
"Ha en underbar lördag :). Må gott!" Ha en underbar onsdag.
Läs mer: =>

5/2-01
"Jag gjorde ett fördjupningsarbete (4 st A4) på den heliga Birgitta. Det var faktiskt kul, rejält intressant. Att vara kvinna på medeltiden kan inte ha varit lätt. Att vara en kvinna med skinn på näsan än svårare. Att vara en kvinna med kunskaper utöver männens, en orimlig börda. Men varför, varför känns det igen? Fortfarande? Så fort en del moderna män möter en stark kvinna *skiter de på sig*, bildligt uttryckt. Men Birgitta var inte dum hon :). Genom att föra fram sina tankar, kritik, politiska pamfletter, åsikter, idéer via religiösa uppenbarelser gjorde att det till slut gick hem. Guds röst! Nu tror jag ju inte på någon Gud, varken då eller nu - men det fungerade uppenbarligen. Heliga Birgitta är det enda helgon vi har i/från Sverige. 1999 blev hon ett helgon för hela Europa. Det ska bli intressant att höra vad läraren tycker om mina utläggningar." Det föll i god jord.
Läs mer: =>

5/2-02
"Igår fick jag via mailen en inscannad bild av en teckning. Den föreställde mig och var faktiskt välgjord, om än inte speciellt sympatisk eller välliknande" De små liven. Att de bara ids. Hur som haver måste jag ha gjort ett outplånligt intryck på dem.
Läs mer: =>


4/2-03

Mina tankar går till ett par vänner.
De upplever samma sak jag gick igenom förra sommaren.
Ord räcker inte till för att lindra smärtan.
Men jag vet hur det känns. Jag lider med er.
*varma kramar*


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4/2-98
"Sent omsider hämtade jag ut min astmamedicin, höll på att få en smärre chock, 830 pix! Iofs så gör det inte mig något, jag har råd men det var _lite_ i saftigaste laget. Kan tänka mig att för en del kan det bli ett djupt hål i plånboken, även om det subventioneras stegvis senare. Kan tänka mig att VD:n för STORA som får 58 miljoner för att sluta frivilligt inte behöver bry sig om sådana bagateller. 12 miljoner i avgångsvederlag samt 46 i pension! Han måste har varit otroligt dålig eftersom de betalar så hutlöst för att bli av med honom :)))))." Ingen är värd dessa pengar.
Läs mer: =>

4/2-99
"*spanar över nejden efter en nybadad fräsch 16-åring*" Än har jag inte funnit någon nybadad 16-åring *skrattar*. Jag skrev om prästen som vägrade viga Peter och Anna. Hade åldersskillnaden varit tvärtom hade det säkert varit annat ljud i skällan.
Läs mer: =>

4/2-00
"Rika och gifta får bättre och dyrare vård än fattiga och ensamstående. Det visar en ny studie som omfattar 1 800 patienter på fem sjukhus i Värmland." Fattig eller rik. Det ska inte spela någon roll, vi har alla rätt till en kvalificerad sjukvård. Men även här i gamla Svedala verkar det finnas skillnader, trots att sjukvården är finansierad av skattepengar. Det är underligt att ingen följt upp denna undersökning.
Läs mer: =>

4/2-01
"Ha en underbar dag!"
Läs mer: =>

4/2-02
"Slit och släp. Nu är jullovet slut. Denna vecka blir ovanligt intensiv. Filofaxen är fullklottrad. Jag sorterade lite papper häromdagen. Jag letade efter lite referenser. Jag brukar inte spara på pressklipp och dylikt. Dumt kanske? Det kanske är sådant man sitter och minns till på ålderdomshemmet? Men jag hittade ändå några. Jag fnissade lite vid formuleringen - "Annica Tigers hemsida är kult." Jante sitter ofta på mina axlar. Men när jag läste klippen kändes han inte så fasligt tung, just då :)." Kommenterade även Östen med resten :). Snart är det väl dags igen med schlagertävlingar?
Läs mer: =>


3/2-03

Rymdfärjan exploderade vid landningen.
Jag hyser medlidande med deras anhöriga. Astronauterna själva måste ha haft klart för sig ett sådant här scenario skulle kunna hända, redan från start. För övrigt tycker jag att denna händelse fått för stora proportioner i pressen. Kom det inte väldigt, väldigt lägligt för Bush och diverse andra krigspittar? Samma dygn hände det visst en hemsk tågolycka i Afrika. Över tusen människor var inblandade och fyrtio av dem dog och sju människor avled i en lavin i västra Kanada. Varje dag omkommer fler i olyckor på Autobahn än i rymdolyckor. Det är dock bara vanliga dödliga, så det kanske inte var så mycket att orda om? Ursäkta ironin!

– Det är ju bara en hund!
Hur ofta har jag inte hört denna fras i olika diskussioner. Kommentaren fälls oftast av dem som inte själv har eller har haft en relation till en hund. Jo, det finns kanske hundägare som också säger så. Men då har de säkert sina hundar bara till "nytta" och inte nöje, typ uppfödare av kamphundar och uppfödare av hundar för försäljning till djurförsök. Det_är_inte_bara_en_hund. Det är en kompis. En vän i vått och torrt. En själsfrände. Ett barn. Jag har läst och hört talas om mattar och hussar som offrat sina liv för att försöka rädda sina hundar ur isvakar och brinnande hus, som exempel. Jag förstår dem. Mycket väl. Jag skulle själv oförväget hoppa ner i en isvak om Smulan föll däri. Jag skulle inte tveka en sekund. Det värsta med att vara hundägare är att det kommer en dag när man måste göra tvärsom. När beslutet måste tas om att det är dags att låta avliva hunden. För hundens egen skull. Det strider emot alla ens principer. Men det är för hundens skull. Smärtan och ångesten inför avskedet blir inte mindre för det. Tvärtom. Det enda man kan trösta sig med är att hunden slipper lida. Att det är för dess egen skull. Så vill jag ha det själv när jag blir gammal och döden väntar oåterkalleligt bakom hörnet. Men dödshjälp finns ej för oss människor. Men vi kan hjälpa våra hundar på detta sätt. Ge dem ett bra liv och sedan ett bra slut. Ett sådant hundliv är inte alla förunnat. Inte ens för människan.

En vän är en människa i vars sällskap man törs vara sig själv.
Frank Crane

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3/2-98
"Resan till jobbet tog 2 timmar och en kvart igår. Det var kö även på motorvägen. Snö! Snö! Snö! Ändå åkte jag en halvtimme tidigare än vad jag normalt gör :) men hann inte till mötet jag skulle till halv nio." Vinter. Burrrr!
Läs mer: =>

3/2-99
"Vårt språk är viktigt. Än mer viktigt är _hur_ vi använder det. Jag har roat mig att under sista tiden fråga några killar (7 stycken) jag känner om de ansåg att de levde i ett jämlikt förhållande. Javisst, svarade alla, ingen vågade väl annat :). Men när jag bad dem utveckla det med en ny fråga om hur de samsades om det tråkiga hushållsarbetet fick jag en annan tolkning av det hela. Några (3 stycken) svarade att de hjälptes åt och försökte dela lika efter var och ens *fallenhet*. Den som gillade att diska gjorde hellre det än att laga mat, den som var bäst på ekonomi-biten skötte den osv. Gott! Där släppte jag det ämnet när det gällde dem :-). Men.....till min förvåning svarade alltså 4 (fyra) killar att de hjälper till hemma och ansåg därmed att de fullgjort sin plikt för att få ett jämlikt förhållande. Men hallå!!!! Hjälper till!!!! Det _låter_ inte jämlikt i mina ögon. Att hjälpa till är i min tolkning att man hjälper till, varken mer eller mindre. Eftersom man bara hjälper till anser man tydligen att någon ANNAN har huvudansvaret. Då försökte jag få dem att precisera vad de trodde att jag menade med hushållsarbete, svaren var likaratade - ja allt det där en kvinna gör i hemmet, diskar, tvättar, bäddar, hämtar ungar, städar och pysslar. Vad gör en man i hemmet då kontrade jag med då? Svaren var - Klipper gräsmattan (hur ofta ska den klippas på vintern?). Sköter räkningarna (och det gör man varje dag?). Fixar med bilen (är den så dålig att man måste *mecka* med den varje dag så köp en ny). Måla kåken (vårt hus målas vart 10:e år). Diskssionen avtog här *ler*, var ju inte ute efter att *hänga* dem så jag bytte ämne." Intressant! Jag har tagit upp detta även ett par gånger senare i Reloaden. Hjälpa till? Gosh! Inte undra på att vi inte kommit längre.
Läs mer: =>

3/2-00
"Jag har inte funderat färdigt hur jag ska göra med skrivandet. Dagboken känns numera som en gnällbok, gnällventil och jag gillar inte att risken kan finnas att jag uppfattas som en satans gnällspik. Vilket jag inte normalt är. Dock är jag känd för att alltid säga som det är, även om det innebär att man bland måste säga *skjut inte budbäraren* till folk. Men man måste kunna diskutera även negativa saker. Kommer någon med en idé som *suger* så säger jag det likväl som jag säger att den är toppen om så är fallet. Varför ljuga folk rakt upp i ansiktet? Det tjänar ingen på i längden. Ja, även på jobbet :) är jag sådan *skrattar*. Vilket en del kollegor har svårt att ta. Men det bjuder jag på. That´s me. Jag har ett smeknamn på jobbet - åsiktsmaskinen." Man måste ju få ha en åsikt som skiljer sig från en dörrmattas?
Läs mer: =>

3/2-01
"Jag läser och förfasas över yxmördaren i Göteborg. Det var ju inte otippat att den sjuka fan i bara farten dödade sitt ex. Det var nästan förutsägbart när det gäller den typen av människor. Jag hörde en rättspsykiatriker på TV som drog en gärningsmannaprofil. Hon ansåg att en sådan förövare inåt har ett förkrymt ego, är förmodligen en ensam och mycket vilsen människa, har en enormt dålig självkänsla, saknar empati, har ingen sjukdomsinsikt, erkänner aldrig sina egna fel och brister - ja, hela kittet som kan karakterisera en psykopat, rättshaverist. Men utåt uppvisas oftast ett kolossalt upplåst ego och en tro om sig själv att vara bäst, störst och vackrast. Förövaren tål förmodlingen inga som helst oförätter, inbillade eller verkliga och har ett enormt hämndbehov. 10000-kronors frågan är, vem/vilka jag genast drog paralleller med?" Jag börjar mer och mer dras åt det hållet att alla som driver vårdnadstvister in absurdum (både män och kvinnor) ska tvingas att genomgå en stor rättspsykiatrisk utredning. Det är inte barnen som ska utredas. Det är en eller bägge föräldrarna. Punkt slut!
Läs mer: =>

3/2-02
"Missa inte detta! - Visst blev det en succé! Grattis!"
Läs mer: =>


2/2-03

Skräckfilmer! B. såg en rulle i går som hette Hallowen eller något ditåt. Jag vägrade. Jag hörde de ångestladdade skriken, de genomskärande dödstjuten och den hemska musiken när jag satt i köket och läste. Jag har aldrig förstått vitsen med att titta på skräckfilmer. Jag finner inget nöje i att bli uppskrämd eller att se på när andra människor blir det på vita duken. Även om det nu bara är film och på låtsas.

Annars? Snart är Robinsson slut. Det har varit skapligt bra denna omgång. För närvarande är Robinsson den enda dokusåpa jag kikar på. Nästa lördag är det final. Den kanske jag missar :), i alla fall på TV. Men det finns ju video. Jag är med på gästlistan till efterfesten på Spy Bar. Jag är med på samma mailinglista som en av deltagarna och det är tack vare detta jag får möjlighet att närvara. Jag har inte bestämt mig än om jag ska gå. Jag får gott sällskap, sååååååååå kanske, kanske, kanske..... Däremot ska jag i alla fall gå och se Ronny Eriksson nu på onsdag. Honom gillar jag skarpt. Norrlänning som jag är.

När någon kommer rusande och talar om frihet,
fråga honom då först om han menar din eller hans.
Horst Walther

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2/2-98
"Åxå kan jag inte låta bli att säga - Clinton borde skaffa byxor med bättre gylf ;), MAKT SUGER.." Eller sluta röka cigarr?
Läs mer: =>

2/2-99
"Vissa dagar pratar jag mer med hundarna än vad jag pratar med människor :). Den som inte har/eller haft hund har nog svårt att förstå det? Ibland önskar jag att jag kunde tala med hundarna på deras språk, att jag i alla fall kunde förstå vad de tänker på :)." Oftast ger det mer att umgås med hundarna :).
Läs mer: =>

2/2-00
"Gnistan _är_ borta. Tillfälligt eller för evigt. Nätet har mest på sista tiden inneburit besvikelser. På människor. På företeelser. På beteenden. Inneburit Krav. Måsten. Gnäll. Svek. Ilska. Egotripper. Nollställdhet. Tvättande av andras byk offentligt. Och mycket lite glädje. Det är inte som när jag började 1996. Är det jag som ändrats? Nätet i sig? Andra? Eller en kombination?" Det här var skrivet långt innan jag ens kom i kontakt med de riktiga avarterna på nätet. Jajagsägerdådet.
Läs mer: =>

2/2-01
"Men givetvis får man inte missköta dem. Även en kaktus behöver vatten." Funderingar kring blommor och hur man kan jämföra dem med vänner och bekantskaper.
Läs mer: =>

2/2-02
"Nu hör jag att denna option (ej medicinskt betingade kejsarsnitt) är under avveckling eftersom det ska sparas pengar inom vården. Det anses inte vara fara för liv och lem om de inte får sitt kejsarsnitt. Det börjar på ett ställe söderut och det skulle inte förvåna mig om det sprids över hela landet. Undra sa flundra om det skulle se annorlunda ut om det var männen som födde barn? Jag skulle vilja se ett beslut tas om att pungbråcksoperationer ska dras in då det tillståndet inte innebär att de kommer att dö akut. Nääää...givetvis vill jag inte se det. Men jag försökte mig på en parallell, men det kanske blev en rak böj?" Funderingar kring graviditet, kejsarsnitt och familjekonstellationer.
Läs mer: =>


1/2-03

Underbart väder var det i går. Solen sken. Det är man inte bortskämd med direkt. Har inte vintern varit ovanligt trist och grå? Jag längtar redan efter våren.

Jag fick ett brev från arbetsförmedlingen. De skrev kort och gott att nu efter 100 ersättningsdagar måste jag vara beredd att söka arbete även på andra orter. Och? Ska jag börja söka jobb i Arjeplog eller i Linköping? Ska jag vara tvungen att flytta ifrån mitt hus? Min man? Min hund? Mina vänner? Min familj? En femtioårig gammal kärring? Vore jag ung, sisådär runt tjugo år, vore allt mycket lättare.


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1/2-98
"Nåja, jag har inget emot att gå upp tidigt." Fast lite sovmorgon kan ju vara skönt.
Läs mer: =>

1/2-99
"Vilket väderomslag det blev. Nu kan man gå ut i T-shirten igen då :), nåja - såååå knäpp är jag inte, men när jag bara ska ut i hönshuset eller hämta ved åtminstone. Jobbigt när det var kallt, för då var jag tvungen att ta på mig ytterkläder bara för den korta stunden/biten." Ja, man är bekväm av sig oxå.
Läs mer: =>

1/2-00
"Trött är bara förnamnet. Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån? Bara för att plåga kroppen så skaffade jag mig mer jobb igår. Alla helger i februari är numera upptagna till ett visst projekt. Jajaja - man lär sig aldrig skulle jag vilja säga." Trötthet ska med jobb fördrivas?
Läs mer: =>

1/2-01
"PR-BYRÅ SKULLE FRIA STYCKMORDSLÄKARNA Advokaten Kerstin Koorti anlitade i höstas PR-byrån Prime. Hon ville påverka den svenska opinionen för att få till stånd en resning i styckmordsrättegången. Kom och köp konserverad gröt. Allt kan köpas med reklam?" *skakar på huvudet*
Läs mer: =>

1/2-02
"Schyman har polisanmälts för hets mot folkgrupp alternativt förtal. Ja, ni läste rätt. Det är en man i Malmö som har polisanmält henne, allt enligt Aftonbladet. Varför? Gissa en gång! Gissa två gånger! Gissa tre gånger! Det gäller hennes tal på partikongressen för ett tag sedan. Yttrandet som ansågs kränkande enligt mannen var "Det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas såväl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige". Hur kan man få det till att hon sagt att svenska män är talibaner? Hur kan man få detta uttalande ovan till att anses som kränkande för män? Hon talar om normer, mönster och strukturer. Mannen är NORM, både här och i Afghanistan. Mönstret är sig likt och även så strukturen. Same same, but different. Då tycker jag att det är värre med att använda begreppet nazifeminist som blivit så populärt att svänga sig med i vissa grupperingar. Alla kvinnor, som till motsats mot dörrmattan, dristar sig till att ha en åsikt verkar numera sorteras in under detta nya myntade begrepp. Jag gillar Schyman för att hon är som oss alla andra, varken bättre eller sämre. Jag har ofta röstat på Vänsterpartiet då deras politik står mig närmast. Sossarna har blivit för salongsfäiga anser jag. Nu tvivlar jag dock på att vänsterpartiet får min röst i höstens val. Den efterföljande debatten inom partiet, som vädrats som en smutsig byk i media, ogillar jag. Schymans tal inför kongressen hade genomlästs och godkänts av flera av dem som i efterhand kom med kritik. Varför detta rävspel? Varför denna efterkonstruktion? Varför detta knivhugg i ryggen? Varför inte komma med konkret kritik och invändningar på en gång? Det brukar ju lixom vara meningen med att låta andra genomläsa manuskript." Ja, nu är väl alla nöjda och glada. Alla belackare både inom och utom partiet.
Läs mer: =>


<---- Till mitten av månaden.

Till arkivets början


www.tiger.se, www.atiger.se, www.tiger.pp.se, www.atiger.pp.se, www.atiger.nu, www.nodaddy.se. Passagen, Tele 2, Telia 1, Telia 2, Spray 1,